ממשלת אחדות- כן או לא?המקדש השלישי בדרך

לדעתי ממש לא! דווקא ממשלה של 61 יכולה להחזיק יותר טוב ולאורך יותר זמן ממשלה גדולה שאפשר להפיל אותה בקלות יותר....

חוץ מזה, הרצוג שתקף כל הזמן את הממשלה ואת בנימין נתניהו פתאום ייכנס לממשלה שאותה קילל כל הזמן??? לא מתאים!

בינתיים זה נראה שמתוך המפלגות לא יאפשרו את זהמרדכי
בס"ד

גם בליכוד יוצאים נגד ממשלת אחדות עם המחנה הציוני (חוטובלי, קרא, אלקין ועוד) וגם במחנה הציוני לא יתנו לזה לקרות כ"כ בקלות וגם שם כבר יש מי שמתנגד (חסון, שפיר וכו'). במחנה הציוני יש מי שמאיים (כמו ח"כ יואל חסון) שבצקרה של אחדות, הם לא יצטרפו לקואליציה, יחד עם הרצוג. כך שלפי זה נראה שלא בקלות תוקם ממשלת אחדות וזה עדיין מעט רחוק מהמציאות.

אני לא אתפלא אם כל המסרים שהגיעו בעיקר מכיוון הליכוד (במיוחד עד ההכחשה של בוז'י), נועדו ללחוץ על ליברמן שיצטרף לממשלה. אני לא חושב שהוא יתן למחנה הציוני להצטרף לממשלת אחדות ואותו להשאיר מאחור. וביבי יודע את זה.

לדעתי, כיום, הסיכוי שליברמן יצטרף לממשלה מאשר שהרצוג יצטרף.
???המקדש השלישי בדרך

דווקא נראה לי שלמרות כל האיומים- כולם יצטרפו כמו ילדים טובים וחמודים... (טוב... אולי לא כ"כ חמודים...) כי ביננו- מי ירצה להישאר באופוזיציה כשהסיעה שלו בחוץ?

יכול להיות שזה רק איומיםמרדכי
בס"ד

אבל צריך לזכור שמפלגת המחנה הציוני מורכבת משתי סיעות - העבודה והתנועה (ציפי ליבני). במידה וזה לא מתאים לקבוצת אנשים, האיחוד הזה יכול להתפרק שוב פעם לשתי מפלגות שונות, ולאו דווקא ל'מפלגת האם' של כל אחד מהם.
ביבי לא רוצה את ליברמן בממשלתו.פייקסמול
בחושיו הפוליטיים הוא מעדיף את הרצוג בפנים. בעוד שנה או יותר יאמר להרצוג: קיבלת את כל הסמכויות שדרשת. הבעיה שלך היא שידידך אבו מאזן שם לך רגל.
עד לפני שנה וחצי הם היו מפלגה אחתמרדכי
בס"ד

כך שביבי וליברמן מדברים פחות או יותר על אותו הסקאלה, מי קיצוני יותר בדבר אחד ומי קיצוני יותר בדבר האחר. זה לא שיש משהו בליברמן שביבי לא רוצה, אחרת הוא לא היה רץ איתו, ומי ש"פירק את החבילה" היה ליברמן עצמו ולא הצד של נתניהו. כך שאני לא חושב שלביבי יש בעיה עם ליברמן והוא ישמח שליברמן יכנס, במיוחד שכרגע ליברמן מנסה לעקוף אותו דרך האופוזיציה מימין.
לא נראה לי...המקדש השלישי בדרך

נראה לך שבגלל כניסה לממשלה המחנה הציוני יתפרק? הם יהרסו לעצמם את כל הקריירה הפוליטית בתור מפלגה שמתמודדת לראשות הממשלה( לצערנו הרב!)

חוץ מזה- נתניהו לא רוצה את ליברמן בממשלתו אחרי כל ההכפשות. אני בהחלט חושב שהפירוד שלהם היה גם בגלל ביבי... הם לא מסכימים. בנושא עונש מוות למחבלים, החזרת גירוש מחבלים והריסת בתים שלהם ועוד לא חסר...  

גם בין הליכוד למחנה הציוני היו לא מעט הכפשותמרדכי
בס"ד

אז למה הם כן והם לא?
בפוליטיקה יום אחד מכפישים ויום אחרי זה חברים. כך זה.

אני לא אומר בוודאות שזה מה שיקרה, אני רק חושב שיש סיכוי שזה המהלך.
ביבי נשכב על הגדר כדי לשמור את החוץ לליברמןפייקסמול
לא שכחנו את אולטימטום החוץ או בחוץ של בנט. זה אותו בנט שתיאם עמדות עם לפיד בפעם הקודמת, ועכשו הלך ראש בראש עם ליברמן. בשני המקרים הוא ביקש להחליש את נתניהו. אז כמו שאמרתי קודם הרצוג יקבל סמכויות ומימלא יחזור במדים ריקות מהלשכה של הרוצח אבו מאזן. נתניהו ישיג שקט פוליטי למשך שלוש לחצי שנים.
ביבי צריך את ליברמן בממשלה ,אבל לברמן לא רוצה כי הואלעד חיה בלבבנו

חושב בצדק שדרך תקיפת ביבי מימין כאופוזציה הוא יקבל יותר מנדטים פעם הבאה ,ובעתיד ינסה להיות ראש ממשלה. 

בדיוק כך! ^מרדכי
השמאל צודקפייקסמול

כל זמן שביבי בזירה הם לא יכולים אפילו לחלום על חזרה לשלטון, ולכן הולכים על הראש שלו בכל הכח. זו הסיבה שמתלבטים בכל מה שקשור להצטרף לקואליציה, כי הציבור שלהם יבין (והוא כבר מבין) שביבי קיבל תעודת כשרות פוליטית.  

רק אציין שיש בליכוד גם מי שתומך בממשלת אחדותמרדכי
בס"ד

כדוגמת ח"כ ענת ברקו
/News/News.aspx/321745
לפי מה שאומרים בבית היהודי, אז צדקתי מרדכי
בס"ד

/News/News.aspx/322252
"אנחנו היינו בתיאום מלא עם הליכוד לגבי המשא ומתן עם הרצוג, לכן שתקנו".

אם זה אכן נכון, אז באמת כל המו"מ עם הרצוג היה רק בשביל להביא את ליברמן לקואליציה, כפי שכתבתי.
בגלל האמירה המטופשת הזאת בנט צריך לשלםפייקסמול
משתמע ממנה שביבי ניהל עם בוז'י משא ומתן שלא בתום לב. זו פגיעה אנושה ביוקרתו של ביבי. אני מבין שכל פוליטיקאי רוצה להציג את עצמו כרלוונטי בכל זמן נתון, אבל למה לא לשקול מילים.
ביבי גאון!!!!המקדש השלישי בדרך

ראש ממשלה תותח! 

לא מסכים איתו בהכל, אבל אין ראש ממשלה טוב יותר ממנו.

למה בנט צריך לשלם?מרדכיאחרונה
בס"ד

זה לא סוד. גם סתיו שפיר אומרת את זה, וזה ברור שזה מה שהיה שם.
זאת הבעיה. ממשלת שמאל יציבה.חליל הרועים
הבעיה היא היציבותמרדכי
בס"ד

כי עכשיו זאת ממשלת ימין שמתנהגת כמו ממשלת שמאל. הרי בסופו דבר מה עוד ממשלת אחדות יכולה לחדש?

הקפאת בניה? כבר יש.
פינויים? את עמונה מתכוונים לפנות בחנוכה. מגרון, דריינוף, האולפנה ומאחזים נוספין פונו בממשלת נתניהו.
ירושלים תבער? היא כבר בוערת והטרור משתולל. חיילים מועמדים לדין ומםחדים להשתמש בנשקם האישי.
הטבות לתושבי עזה? המלט לבניית המנהרות עדיין זורם.
וכו'...

אז נכון, אני ממש לא רוצה ממשלת אחדות, אבל אני כן רוצה הממשלה הזאת תהיה ממשלת ימין. אחדות רק תייצב את הממשלה הזאת בדרכה הנוכחית.

אתם לא ממש מבינים מה הולך!!!!חוני המעגל פינות

השנה עומדים להכנס 6 דיינים בית הדין הגדול [מתוך 7]

ועומדים להכנס עוד 4 שופטים לבג''ץ [מתוך 9]

אנחנו צריכים את שקד במשפטים בדיוק עכשיו 

עלינו להודות לתומכי השמאל שלא רואים זאת...
ולהתנגד לממשלת אחדות בכל הכוח 

[מי שלא הבין ממשלת אחדות פירושה תיק המשפטים בשמאל]

עכשיו זה בדיוק הזמן לשנות את גוף המיעוט שבמשך שנים רדה במדינה 

זה הזמן ואנחנו לא נוותר עליו

לצערי תיק המשפטים אבודפייקסמול
לפי העתונות סוכם על שמונה שרים לעבודה, ולא שרים בלי תיק. זאת אומרת שביבי יצטרך להעביר להם לפחות חמישה תיקים משמעותיים. ובצדק, כי הם יותר מכחלון ובנט גם יחד, וזה אומר שמגיע להם יותר משניהם יחד גם בכמות וגם באיכות.
בהסכם הקואליציוני יש כמדומני סעיף שמאפשר לטרוף את כל התיקים אם מספר חבריה יהיה 70 או יותר.
השתיקה של שקד אומרת הכל.
ביבי (וגם אנחנו נפסיד ובגדול!)המקדש השלישי בדרך

זוכרים את זה או אני או בוז'י וציפי? אם הם יצטרפו לממשלה- זה כנראה תהיה הקדנציה האחרונה של ביבי...

הוא מנסה להכניס אותם מתוך מצוקה פוליטית.פייקסמול
ולכן אם בנט יצליח לשכנע את ליברמן להכנס, ההסכם המסתמן עם הרצוג יושלח לפח הזבל של הכנסת.
ואני חושב שבנט מת לשבת באותה ממשלה עם השמאל. כולנו שמנו לב שהוא מנסה למרכז למקרה שאם קואליציית נתניהו תפוח הוא יוכל למצוא בית חמים עם לפיד ומרץ.
אני מתלבט אם לתמוך בליברמן או לא...המקדש השלישי בדרך

אני די מסכים איתו ברמה רעיונית אבל הוא די הפכפך לפעמים... (הייתה לו תכנית הסדר)

הוא הפכפך בצורה מחרידהמרדכי
בס"ד

אולי עכשיו הוא מציג את עצמו כימני קיצוני מאופזיציה, אבל אסור לשכוח שבבחירות הוא רץ עם היוזמה שכביש 6 יהיה הגבול של מדינת ישראל.

וזה מבלי להזכיר את העובדה שמבחינה דתית הוא לא בראש של שמירת מצוות אלא הפוך. ברית הזוגיות, גיורים מוקלים וכו'...
עדיין יש תקווה שלא תהיה ממשלת אחדותחוני המעגל פינות

ושקד לא רוצה להביא לתקשורת את הצד הזה של הממשלה [האחדותית] שלא תקבל לגיטימציה

ד''א לא חידוש ששקד שותקת... 

אם ביבי מכניס איכשהוא את המחנ"צ לממשלה, זאת הזדמנותותן טל

הפז של בנט ושל הבית היהודי להפוך למפלגת השלטון הימנית של ישראל - מהלך שכזה של ביבי יכול לשרת מאוד את האמירות של הבית היהודי - מה שיהיה על הבית היהודי לעשות זה לפרוש מיידית מהממשלה ולהתחיל לתקוף את ביבי ככל האפשר מימין תוך שהם מזכירים פעם אחר פעם למפקדי הליכוד את מה שביבי אמר אז לפני הבחירות שלא תהיה ממשלה עם המחנ"צ, ושראו איזה מדיניות שמאל יש עכשיו איתם וכו'...
במקביל גם העבודה תתפורר לפירורים בגלל המהלך הזה, והבחירות יתרחשו תוך כנשה עד שנה וחצי - ואז בנט והבית היהודי ימצבו את עצמם כאלטרנטיבה האמיתית לשלטון ימני אמיתי אל מול הבגידה של הליכוד בבוחריהם.

עם הרבה מאמץ ובנייה נכונה של קמפיין, יהיה ניתן להחליש את ביבי והליכוד משמעויתת, ולהעביר קהלים רבים מהליכוד ימינה אל הבית היהודי, ואולי אפילו מליברמן לבית היהודי - ובמקביל ייתכן שגם קהל ש"סי מסויים שאינו מהחרדיות הקלאסית, יבין שעשה שגיאה כשבחר במפלגה שמאלנית שאין לה בעיה להצטרף לשמאל כשצריך ויעבור גם לבית היהודי - בקיצור, יש מצב שמהלך כזה יזניק את הבית היהודי אל מעל ל20 מנדטים, ויפיל את הליכוד לקרשים (כן, יהיה צורך לתקוף חזיתית את הליכוד ולהציג את הצביעות שלהם בכל פה, מה לעשות...לעיתים זה נצרך לצורך הפיכה בשלטון) וכך הבית היודי תהיה המפלגה הכי גדולה בגוש, ומנגד העבודה תתפורר שוב לרסיסים בגלל ההליכה עם הליכוד, לבני שוב תחפש בית אחר וכן הלאה, ואז יהיה צורך לחפש איזה קואליציה בנט יוכל להרכיב מכל מה שיישאר.

נכון, זה הרבה דיבורים באוויר והמון אופטימיות, אבל זה בדיוק הקטע בפוליטיקה, להעיז, להאמין שהבלתי אפשרי אםפשרי, ולדעת לנצל מומנטום.

לפני חשבונות עתידיים, תבדוק מה יש לך בהווה.פייקסמול

בנט יודע שמהבית היהודי לא מגיעים לראשות הממשלה, ולכן הוא מנסה להתמרכז, ולפלס דרך לאיחוד פוליטי עם הליכוד. על הדרך הוא יקריב את הראשים של תקומה.

ללכת על הראש של ביבי זה בסדר גמור, אבל רק מתוך הליכוד, כמו שעושים כמה אוהבי ביבי אחרים. זה לא מתוך הבית היהודי.

מבנט אל ביבי, התחזית שלו היתה 63-65 מנדטים לגוש הימין. בפועל הושגו 67 מנדטים (אחרי המנדטים של ישי שנזרקו לפח). ביבי חגג, אבל מוקדם מידי, כי ליברמן משך טקטית, ולבסוף נשאר בחוץ.

ביבי הצליח להרכיב ממשלה בעור שיניו שנסמכת על 61 מנדטים, מתוכם יש לו בקביעות 2 או שלושה מורדים, שמאיימים כל הזמן בהפלת הממשלה. 

ממשלה שבמקום למשול עוסקת כל הזמן בהשרדות אין לה תכלית, וצריך לפזר אותה כמו את קודמתה.

אז לפני שביבי מפזר אותה הוא בוחן אפשרות לצרף את המחנ"צ, חרף המחיר הפוליטי הכבד. למעשה זו הפכה לברירת מחדל אחר שאפסו התקוות לצרף את ליברמן לקואליציה.

אם בנט כזה חכם ויש לו הצעה ריאלית אחרת, אז בבקשה שיציע אותה. 

בנט כבר הודיע שלא יפרוש מהממשלה אם המחנ"צ ייכנס!המקדש השלישי בדרך

יש לך מקור לזה?מרדכי
בס"ד

לא ראיתי התבטאויות של הבית היהודי שהם ישארו אלא רק שהם יפרשו.
לפי מה שפורסם ולא הוכחשפייקסמול
המשא ומתן עם המחנ''צ הגיע למבוי סתום בגלל עמדה נחרצת של ביבי להשאיר את בנט בממשלה. ביבי הציע עוד תיקים תמורת ''ויתור'' על דרישתם, אבל החברים של בוז'י לא משתכנעים. בנט מצוי בעניינים, אבל בינתיים כמו יתר הפוליטיקאים הוא משמיע קולות טקטיים, כדי לרצות את הקהל שלו.
זה היה בערוץ 7 לא מזמן...המקדש השלישי בדרך

מצאתי רק איום לפרישה אם יקחו לשקד את תיק המשפטיםמרדכי
בס"ד

/News/News.aspx/321194
אני בהחלט מקווה שלא זה הקו האדום שלהם...
כנראה שלזה התכוונתי...המקדש השלישי בדרך

חוץ מזה...המקדש השלישי בדרך

כמו שאני מכיר את בנט- אני מניח שהוא לא יפרוש מהממשלה גם אם יקחו להם את תיק המשפטים... לצערי!

סעיף מפורש בהסכם הקואליציוני שבנט חתום עליופייקסמול

מאפשר חלוקה מחדש של כל התיקים בממשלה. הסעיף הזה הוכנס להסכם מתוך הבנה שאם וכאשר המחנ"צ יצטרף לממשלה צריך לתת לו תיקים באיכות ובכמות יחסית למספר חבריו. לא מסתבר (וגם לא הוגן) שהמחנ"צ יצטרף לממשלה תמורת תיק החוץ ועוד שניים או שלושה שרים ללא תיק, או שרים לענייני כלום.

לדעתי כחלון יאלץ להפרד מהשיכון. בנט יאלץ להפרד מהמשפטים או מהחקלאות. דרעי יפרד מהפנים. בנוסף המחנ"צ יקבל את החוץ ואת הכלכלה. חמישה תיקים מהותיים ועוד שלושה תיקים זוטריים זה יפה והוגן.  

סעיף 5 של ההסכם הקואליציוני- מיוחד בשביל ותן טלפייקסמול

20160516100514.pdf

"...עשויים להדרש שינויים והתאמות בהסכם זה ונספחיו, לרבות חלוקת התפקידים.

אני מכיר את הסעיף הזה. זה לא קשורותן טל
לכך שבנט יוכל להתנגד לנטילת תיק מסויים ממפלגתו ובכל מקרה הוא תמיד יכול לצאת עם המפלגה מהקואליציה.

בבקשה אל תנסה ללמד אותי על ההסכמים הקואליציוניים, כבר קראתי את כולם לפני שנה.
הוא לא אמר שאתה לא מכיר, רק אמר שזה בשבילך!המקדש השלישי בדרך

אני מאד מקווה שלא תהיה ממשלת אחדות. לדעתי, ואני בכוונה מקצין- גם אם לא יהיה לבנט אף תיק- אין לו את האומץ לפרוש מהממשלה. 

ההיפך. בנט לדעתי מבין שדווקא תקופה מסויימת באופוזיציהותן טל

יכולה לעזור למפלגה לצמוח ולהפוך לאלטרנטיבה לליכוד - רק שהוא לא יכול סתם ככה לא להיות בממשלה בלי שום סיבה - אבל אם תיק המשפטים כל כך חשב ומשמעותי, ילקח מהבית היהודי, זה יהיה סיבה מספקת לצאת מהממשלה שגם אם תעמוד, תיפול תוך מקסימום שנה או שנה וחצי, ואז הבית היהודי בראשות בנט תוכל אולי להוות אלטרנטיבה כלשהיא לליכוד.

זוהי דעתי האישית. כמובן שלא אני ולא את, איננו בנט בעצמו ולכן יכולים רק לשער, ורק לחכות למציאות לראות מה יקרה... (לדעתי במילא במציאות המחנ"צ לא יצליחו להיכנס לממשלה. מקסימום ליברמן שזה סבבה לגמרי. שיהיה שוב שר החוץ ועוד איזה שר אחד יתנו לו...זה לא יפגע בבית היהודי, ולא יהפוך את הממשלה לשמאלנית יותר. כי הרי המצביעים שלו הצביעו על סמך אמירות ימניות כאלו ואחרות..כלומר הם מצביעים ימניים בגדול...

אני בעד מאד שליברמן יכנס לקואליציה...המקדש השלישי בדרך

אני פשוט לא שומע שמשהו מדבר על זה בכלל!

מדברים על כך לא מעטמרדכי
בס"ד

גם בליכוד וגם מתוך מםחגת ישראל ביתנו. אבל כפי שאמר ותן טל על הבית היהודי שיצמח מהאפוזיציה, גם ליברמן מאמין בזה, ועל כן הוא לא ממהר להצטרף לממשלה אלא מעדיף לצבור כוח לבחירות הבאות.

אבל כמו כל פוליטקאי טוב, ברגע שיציעו לו הצעה מפתה, הוא עלול לשכוח את הכל ולרוץ פנימה. עד אז זה קרב התשה האם ליברמן ישיג יותר תיקים משמעותיים או שביבי יצליח לשמור אותם אצלו.
על דבר אחד לא מדבריםפייקסמול
ביבי מסתכל על הקואליציה השברירית שלו ומגיע למסקנה שבתוך חודשים אחדים ואולי שבועות, הממשלה תיפול. נפילת הממשלה פירושה בחירות נוספות עוד לפני הבחירות בארצות הברית. כי אין התכנות לממשלה אחרת על פי יחסי הכוחות הקיימים. הוא רוצה להתייצב לבחירות בידיים נקיות ועם אסמכתאות שעשה הכל אבל ממש הכל כדי לחזק את הקואליציה.
בבחירות נוספות יש מצב שבנט וליברמן יוסיפו לעצמם כל אחד עוד שלושה מנדטים על חשבון הליכוד שיפסיד שבעה. תוקם ממשלת שמאל. אבל אל דאגה, מדינה פלשתינית לא תקום כל עוד אבו מאזן וחבריו נותנים את הטון.
דווקא בינתיים היא יחסית יציבהמרדכי
בס"ד

אפילו יותר מהזאת שלפניה. גם הח"כים שעושים שרירים (חזן, סמוטריץ, קרא וכו') אף פעם לא מתקרבים לקו האדום שהם הציבו להם, שהוא בכוונה רחוק.

אין לאף אחד מהמפלגות, גם לא לחרדיות שלא מרוצות מהחבירה של נתניהו לרפורמים, לפרק את הממשלה הזאת. זאת כבר לא ממשלה שכולם רבים עם כולם ונתניהו צריך למצוא פשרות כל שני וחמישי.

אני בהחלט חושב שהממשלה הזאת יכולה להחזיק עוד זמן לא מועט.
זו קואליציה שנראית כמו זוג שחי בנפרד לפני שהולכים לרבנותפייקסמול

קשה לתחזק קואליציה שנשענת על חודו של קול, ועל עושי צרות כל אחד בתורו. בגלל אותם עושי צרות הקואליציה כבר הפסידה בכמה הצבעות בכנסת, אמנם לא קריטיות, אבל די בהן כדי לקרוא תיגר על ראש הממשלה ולהציגו ככלי ריק.

אחד מהם הוא בוגי יעלון, שמתבטא בניגוד לדעת ראש הממשלה, מנקודת מוצא שאי אפשר להעיף אותו, כי הוא לשון מאזניים... כמו עוד 59 כמוהו.

החרדים עובדים קשה להכניס את בוז'י, ולא מסתירים את רצונם העז לראות את הבית היהודי מחוץ לקואליציה. הם רוצים שליטה מלאה במינוי דיינים ורבנים ערים משלהם, וזה לגיטימי מבחינה פוליטית.

מצד שני אי אפשר שלא לשים לב לחולשתו הפוליטית של בנט שלא מצליח לשכנע את ליברמן להצטרף לקואליציה.

לכאורה המשימה של החרדים קשה הרבה יותר. בעוד בנט צריך לשכנע את ליברמן בלבד, ויש לו ששה קולות נוספים בקואליציה (ולא צריך יותר). החרדים צריכים לשכנע 24 ח"כים. 

אף אחד לא מצליח לשכנע את ליברמן.לב אמיץ

גם לא החלק היותר ניצי בליכודשגם לו יש אינטרס ברור שליברמן יכנס.

אם כבר אתה מחלק משימות, המשימה של החרדים  קלה הרבה יותר - במצבו בוז'י מוכן להיכנס לממשלה כמעט בכל תנאי, ואיתו יכנסו מספיק אופורטוניסטים מהעבודה.

אני לא מחלק משימות אבל המציאות מחלקת אותי...פייקסמול

ביבי אומר דבר פשוט לכאורה. עם הקואליציה של עכשו הוא לא יכול לנהל את המדינה. ניחא אם היתה לו סמכות להעיף מהכנסת ח"כ סורר ולהכניס במקומו אחר וצייתן. אבל זהו שאין לו סמכות, ובינתיים הוא נאלץ להשפיל את עצמו מידי יום.

וגם לי אישית לא נעים שמי שאמור להיות הדוברמן של מדינת ישראל, מול ידידים ואויבים בחוץ לארץ, הוא בעצם הפודל של ח"כ אמסלם.

בכנסת הקודמת כשביבי נקלע לסיטואציה דומה הוא לא היסס להעיף את לפיד ולבני, וללכת לבחירות. עם התפרסם התוצאות נראה היה על פניו שקיבלנו משהו יותר טוב, אבל מתברר שלא. התרגיל המבריק הזה התאים חד פעמית, ולא עוד, ולא הולכים לבחירות מידי שנה וחצי או שנתיים.

ולכן, שתי האפשרויות המעשיות להרחיב את הממשלה הן באמצעות צירוף בוז'י או ליברמן. החרדים רוצים את בוז'י. בנט רוצה את ליברמן. מסתבר שהחרדים הם משכנעים טובים יותר.

הייתי רוצה שבנט יצהיר שתמורת ממשלת ימין הוא מוכן לשלם כך וכך, ולו כמצוות אנשים מלומדה. הסיכוי שיגיד את זה הוא כמו למצוא "דבר אחר" במטבח של הרב הראשי. 

כל עוד שום ח"כ מהקואליציה לא מצביע בעד הצבעת אי אמוןותן טל

וכל עוד שום ח"כ מהקואליציה לא יפיל את התקציב כולו - ושני התרחישים האלו לא סבירים כל כך - אזי לא משנה מה יקרה וכמה חוקים יפלו, הקואליציה תישאר.

סמוטריץ', נגוסה, חזן, וכל היתר - גם אם לא תמיד אוהבים כל החלטה של הממשלה - לא ירימו אצבע בעד אי אמון וככל הנראה גם לא יעיזו להפיל את התקציב - בטח כאשר נתניהו יהיה חכם מספיק כדי "לשמן" כל מפלגה וכל בעל אינטרס מספיק בתחומים שחשובים לו, ככה שהפלת התקציב תפגע גם בדברים שחשובים לו...

נתניהו הוא גאון פוליטי ויודע לשחק על הדברים שקריטיים לאנשים - נוכחנו לדעת את זה בבחירות האחרונות...

מסתבר שליברמן ממש משחק את עצמו קשה להשגהמרדכי
בס"ד

ע"פ הדיווחים הוצע לו תפקיד שר הביטחון וחוק עונש מוות למחבלים, בשביל שיכנס, אבל הוא כרגע מסרב.

מה שמעורר גיחוך מנתניהו זה שבזמן שהוא מציע חוק עונש מוות למחבלים לליברמן הוא גם מציע מו"מ עם הערבים לבוז'י. זה רק מראה שלביבי חשטב לשלוט ולא אכפת לו איך יראה הכיוון של הממשלה שלו. העיקר הכיסא. פוליטקאי מנוסה.
שוב אני נאלץ להגן על נתניהו.פייקסמול

משא ומתן עם הערבים, אולי יהיה, אבל תוצאות לא תהיינה, לא בגלל בוז'י, אלא בגלל הרוצח אבו מאזן ומרעיו שידאגו שלא יהיה הסכם.

ולכן ביבי לא חושש מהפקדת המשא ומתן בידי בוז'י כפי שלא חשש להפקיד אותו בידי לבני.

ליברמן מבסס את מעמדו כאיש האמת והעקרונות היחידלב אמיץ

שנשאר על  הגב של כולם...

מקווה שלא הרבה יתפתו ללכת אחרי מצג השווא הזה.

כשזקוקים לגנב מורידים אותו מחבל התליהפייקסמול

כך אומר פתגם אידישאי עתיק, ונותר לתהות כאן אם ליברמן הוא הגנב או החבל.

בדיוק.לב אמיץ

כנראה שליברמן בתוך הממשלהמרדכי
בס"ד

ב16:00 פגישה בין נתניהו לליברמן אם אכן ההצעות שלו נכונות.
אל תהיה אופטימי כל כךפייקסמול

נתניהו וליברמן נפגשים לצורך הפרוטוקול, כי לשניהם חשוב לומר לבוחריהם: ניסיתי, אבל לא הולך... ובניסוח דיפלומטי יותר: היתה פגישה ברוח טובה, והצדדים החליטו להפגש שוב.

למה אתה פסימי? לב אמיץ

לא קשה לנחש מה יאמר ליברמן לנתניהו, ומה ישיב נתניהופייקסמול

הוא יאמר לו: הזמנת אותי לפגישה לצרכים טקטיים, כדי להוריד את המחיר שהציב בוז'י תמורת הצטרפותו. נתניהו ישיב לו: יהיה אשר יהיה אני נחוש בדעתי להרחיב את הממשלה. הפנמתי שהמחיר אותו עלי לשלם הוא אידיאולוגי, ואותו אני הולך לשלם לאחד משניכם, זה שיתגמש איתי על המחיר.

----------------------------------

ולמה אני הקטן- פסימי, כי תחושת הבטן שלי אומרת שנתניהו מבכר את בוז'י המוכה והמרוסן על פני ליברמן ההפכפך שנמצא באופוריה לאור הסקרים האחרונים המחמיאים לו.    

ביבי הציע וליברמן קיבלמרדכי
בס"ד

כל מה שחסר לליברמן זאת ההצעה המתאימה לרוחו (שביבי ירד לו על הבירכיים ויבקש את ידו). אני בהחלט רואה את זה הרבה יותר הגיוני מאשר שבוז'י ישמור על נתניהו מאוחדת.
ביבי ירד על הברכיים תמורת שש אצבעות...פייקסמול

ויעדיף לשכב על הרצפה תמורת עשרים וארבע אצבעות.

בכל מקרה לו יהיה לו 24 אצבעותמרדכי
בס"ד

בשום צורה שהיא העבודה לא תכנס במלואה יחד עם בוז'י לקואליציה. כיום עם בוז'י יש שישה-שיבעה ח"כים בלבד שמוכנים להצטרף לממשלה, זה אפילו לא חצי מפלגה. גם אם זה יעחה במעט, חצי מפלגה לא תכנס כך שאין בכלל סיכוי שבוז'י יתן לו 24 אצבעות.

אין שום סכוי בעולם שסתיו שפיר, אראל מרגלית, איציק שמולי ונוספים יצטרפו. גם החבר'ה של ציפי ליבני לא ירוצו אחריו ומאוד יכול להיות שנראה פתאום שוב את מפלגת התנועה בחזרה בנוסף או יחד עם מפלגת פורשי העבודה.

במקרה כזה עומד להיות מאוד מעניין.
שם המפלגה והסמכות תלך עם בוז'י מה שאומר שכל אלה שמחפשים להשתלט על מםלגת העבודה ינסו להקים פלטפורמה חדשה נגד (מה שאומר ששוב השמאל מתפצל) ושם הם יתחילו להתקוטת מי היו"ר החדש.

בכל מקרה, נראה לי שנטרך לחכות עד ליום ראשון, אז תתכנס ועידת העבודה לדון בזה.
אני אוהב את מה שאנחנו קוראים עכשיו כולם!המקדש השלישי בדרך

המחנ"צ מתפרק לחתיכות, כולם נגד בוז'י- מה שאומר שלא תהיה אלטרנטיבה חזקה נגד ביבי בקדנציה הבאה! 

ביבי מציע לליברמן את תיק הביטחון (במקום בוגי- שזה מצוין!) וקידום חוק עונש מוות למחבלים- שזה מצוין!

אני מרוצה מאד את מה שקורה פה...

שמעתי עכשיו פרשנות מעניינת של איתן זליגרמרדכי
בס"ד

ביבי חותר לאחדות עם המחנה הציוני כי הוא יכול רק להרוויח מזה.

אם הוא מצליח ליצור אחדות - העבודה מתפרקת. ביבי הוא פוליטקאי גאון והדבר שהכי חשוב לו זה לשבור את היריב שלו ולפורר אותו לחלוטין.

אם הוא לא מצליח - אז ביום שני נפתח מושב הכנסת ויש את נאום ראש האופוזיציה שלא יכול להתלונן על מדיניות שהוא הוזמן אליה לשנות אותה, להיות חלק ממנה והוא סרב.

מה שבטוח, ביבי מרוויח פה מכל כיוון אפשרי.
גם אם בוז'י לא יכנסצריך עיון
הוא כבר הדליק חלק נכבד נהמפלגה שלו, הוא יהיה יו"ר בלי תמיכה.
האמת- שיש בזה משהו גאוני!המקדש השלישי בדרך

אהבתי... ובכל זאת- אם הוא ייכנס לממשלה  זה יהיה גם קת ניצחון של בוז'י. יהיה קצת יותר טון לשמאלנים. 

ליברמן אמר לא להצעה של ביבי להכנס לממשלה! הוצע לו תיק הביטחון!!!!!! 

נכון. ביבי הצליח לרסק אותם מבפנים מבלי להיות האשםמרדכי
ומה על ההזדמנות הנדירה לשלום אזורי על פי סיסי?לב אמיץ

אני מאוד מקווה שריסוק היריב הפוליטי הוא הסיבה היחידה לאחדות. משום מה קשה לי להאמין.

כן. הלוואי.המקדש השלישי בדרך

רק צריך לשים לב שבנט לא יצמח מזה על חשבון ביבי ויהפוך לראש ממשלה...

האם צה"ל ממלא את הוראות הממשלה?הסטורי

לכאו' כולנו יודעים ששר הביטחון הורה ודובר צה"ל פורסם תמונות של הביצוע - של ניתוק צפון הגליל העליון (שמשום מה סייס-פיקו חתמו שהוא בצד הצרפתי שהפך למה שמכונה היום 'מדינת לבנון'), ממה שמעבר לליטני.

ואז מגיע הידיעה המשונה הזאת:

הגשרים המופצצים שוקמו, תושבים חצו דרומה

לא בונים גשר בשעות בודדות, המשמעות של השיקום המהיר - שההריסה היתה קוסמטית בלבד. אם צה"ל באמת היה מבצע את הוראת הממשלה ומנתק בין צפון הליטני לדרומו - אף אחד לא היה יכול לחזור עכשיו, גם לא בעשרה ימים של הפסקת אש.

האם הצבא באמת נשמע לממשלה? האם הממשלה קיבלה החלטה על הפסקת אש, על דעת שמעברי הליטני הרוסים והמציאות שונה? 

כן, וכנראה המדינה החליטה לאפשר את זה.קורא נלהב לשעבר
אתה גם לא שומע את שר הביטחון או ראש הממשלה זועמים שלא קיבלו את ההנחיות שלהם כי כנראה בצבא שאלו מה לעשות בנידון והתשובה היתה- כלום.

שוב כנראה מהשיקולים שהביאו מראש להחלטה האומללה של הפסקת האש- גם אם יש לה צידוקים מדיניים

ועכשיו שר הביטחון אמרקורא נלהב לשעבר

שבקו הנ"ט צה"ל ימשיך להחזיק בשטח ולשטח אותו ולא יתן לאזרחים לחזור, ומשאר המקומות הם יאלצו להתפנות מחדש אם [וכאשר- הוספה שלי... ] תחודש הלחימה.

קיצור, צריך לחכות לראות איך למעשה הדברים יראו בשטח ואז לדון שוב..

ובעצם הוא אומר ששיקרו לנו אתמול, כשאמרו שצה"ל נשארהסטורי
בקוים שהשיג.
איש חסיד היה בלי מזון ומחיהאיתן גיל

וכמו בזמירות למוצאי שבת, הגשרים המופצצים נבנו בן לילה. בורא עולם בקנין השלם זה הבנין.

ובענייננו, ברור שהממשלה משקרת (גם סמוטריץ'), וגם צה"ל משקר, וגם התקשורת מסתירה את האמת.

רק הג'ינג'י שאומר דבר והיפוכו באותו משפט מוחזק לדובר אמת. 

מעולם לא טענתי שהוא דובר אמתהסטורי
טענתי טענה פשוטה - הוא מתואם לגמרי עם רה"מ, כמו שלא היה נשיא אמריקאי מעולם. לצפות שהוא ירצה בשבילנו יותר ממה שאנחנו רוצים (כלומר, לא אני ואתה, אלא ראש ממשלת ישראל שעובד מולו) ולהתאכזב ממנו בגלל זה - זו קטנוניות וכפיות טובה.
כתבת שלא בונים גשר בכמה שעותאיתן גילאחרונה

אז הוכחתי לך שכבר היו דברים מעולם.

לגבי טראמפ החדש, ביבי למד לעשות איתו עסקים (=פוליטיקה). תן לי לחסל את חמינאי ואתן לך הפסקת אש בלבנון, וכו'.

הפסקת האש עם לבנוןקורא נלהב לשעבר
במתקונתה הנוכחית- טובה ליהודים או רעה? פרט נמק והסבר מדוע!
דעתי-קורא נלהב לשעבר

על פניו ממה שידוע לנו היא גרועה.

אנחנו צריכים להעיף בעצמנו את כל המחבלים מעבר לליטאני ולשטח את כל הכפרים שם לפחות בכל שטח 'קו הנ"ט'. ולא לסמוך על צבא לבנון- שכבר הוכיח במלחמה הזאת ממש שהוא לא יכול ולא רוצה לעשות זאת לבדו. כך שלעשות שוב הפסקת אש ולצפות לתוצאה אחרת זאת טיפשות.

וכרגע הדיבור זה רק להשאר על קו הנ"ט, כעשרה קילומטרים, וגם בתוך הקו הזה לא חושב שיהיה לצה"ל חופש פעולה מלא לשטח את הכפרים ולהשמיד תשתיות טרור.

אבל אולי קצת אפשר להבין מהצהרת נתניהו שהפסקת אש קצרה כזו עם לבנון תביא את איראן יותר ברצינות למו"מ עם ארה"ב בניסיון להגיע להסכם איתה שתמסור את האורניום המועשר- שזה איום מרכזי מאד שעוד לא סר סופית ושכרגע לא הצליחו להגיע אליו לא ישראל ולא ארה"ב.

וכמובן גם שיקולים מדיניים יכול להיות שגורמים לו אבל אז זה עצוב ובעייתי מאד שישראל כ"כ תלויה בארה"ב שגם נאלצת לפעול בניגוד למה שרצתה..

מורכבהסטורי
כלומר, על פניו - זה שוב להפסיק באמצע בגלל לחץ חיצוני, שזו טעות.

אבל, אם למדנו משהו בשנתיים וחצי האחרונות, זה שהפסקה אינה סוף פסוק. גם בהפסקת האש הראשונה ובוודאי בשניה בעזה, אנשים טענו שויתרנו וזה יסתיים בלי כלום - המשכנו והבאנו הישגים משמעותיים. גם באירן, כל מיני בנטיסטים ביכו את העצירה אחרי עם כלביא בלי שסיימנו ומתברר שראשי המדינות כבר אז תכננו עוד סבב. גם בלבנון - אנחנו מפסיקים בעמדות טובות מהעמדות הקודמות, שגם מהן, המשכנו לזנב בחיזבאללה.

יש מכלול שיקולים הן פנימיים והן בין-לאומיים, שמקבלי ההחלטות צריכים לתמרן בינהן. בסופו של יום, אנחנו במקום הרבה יותר בריא מבעבר, ביטחון ישראל הרבה יותר חזק מלפני שלוש שנים.

לא הבנתי איפה המורכבותברגוע

כתבת למה זה לא כ"כ נורא לעשות עכשיו הפסקת אש, וגם שאין ברירה מבחינה דיפלומטית, אבל לא כתבת שום דבר טוב בהפסקת אש.

פשוט מאוד - השורה הראשונה הסבירה למה אני לכאו'הסטורי
לא מרוצה. כשלעצמה היא ראה, אין מה להתלבט. אנחנו מפסיקים להלחם כשלא סיימנו את העבודה.

יתכן שאנחנו לא יודעים הכל, וזה ישרת אותנו בהמשך.

האמת שמאוד קיוויתי, שכמו בסוף המבצעים באירן - צה"ל ינצל את השעות האחרונות לחיסולים משמעותיים. לפחות לפי מה שידוע לנו כרגע, צה"ל תקף 'מטרות', שבד"כ זה לא יותר מידי...

ועוד נקודה שהתחדדה לי משיח עם חבר שבשטחהסטורי
גם בעזה וגם בלבנון שנה שעברה - היתה הרבה עבודה חשובה של טיהור והשמדת בונקרים וכד', שצה"ל יכול לעשות דווקא כשהוא לא תחת אש. לדבריו שנה שעברה הם עבדו אחרי הפסקת האש, יותר קשה מאשר לפני.

אז לא שזה אידיאלי. עדיין הקולות שיוצאים מהקבינט הם שיש כאן אילוץ מול טראמפ, בתוך המהלך הגדול של מניעת אירן גרעינית, שגם הוא הולך קמעה קמעה. אבל לא כמו שזה נדמה בעורף, שהמצב הוא בינרי 0 או 1 - פעילות או חוסר פעילות. יש הרבה בין לבין.

מסכים עם הדברים שאתה כותב.קורא נלהב לשעבר

ואכן ימים יגידו ונוכל להחליט האם היה מוצדק/מוצלח וכו' הפסקת האש.

אבל צריך להזהר גם לא לקבל כל דבר בשוויון נפש וישר לומר שיש שיקולים שאני לא יודע.

זה אולי נכון, אבל בתור אזרח התפקיד שלנו זה להזדעק על מה שנראה כהסכם רע- גם בשביל העמדה הנפשית, וגם בשביל להראות למקבלי ההחלטות שהציבור שלהם מצפה לראות שהם אכן יפעלו הכי נכון בסיטואציה שלפניהם.

למשל קצת הפריע לי שכשהודיעו על הפסקת האש מיד ינון מגל אמר שהוא מבין את זה והעלה את הסברות שתומכות, ויש באמת כאלה! אבל צריך קודם לומר שזה נראה רע ורק אח"כ לומר אבל יתכן שיש נסיבות שמצדיקות את המהלך הרע ולכן נמתין ונראה..

מסכים אתךהסטוריאחרונה
פרדוקס ה"בגידה מבפנים"hamedinai

ככל שאתה פחות מאמין ב"בגידה" ויותר מאמין ב"מחדל מערכתי" – כך המסקנה שלך לגבי יו"ש צריכה להיות יותר ימנית.

הרי אם צה"ל הגדול קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק בגלל בלבול וחולשה, איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?

בלי שום תיאוריות קונספירציה, המסקנה נשארת אחת וברורה:

נסיגה מיו"ש היא לא "מחיר השלום" – היא התאבדות קיומית.

ה-7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה.

ביו"ש הפגיעות הזאת תעלה בפי עשרה קורבנות.

אתה צודקהסטוריאחרונה

החסרון הגדול של קונספירציות הבגידה - הוא שהיא משחררת מחשבון נפש.

אם היתה בגידה, נתלה את הבוגד ונחזור לישון.

לא צריך ביקורת על שיטות איסוף המודיעין, לא על הניתוח שלו, לא על רמת המוכנות של צה"ל לאירוע פתע, לא על בניית מפקדת האוגדה ושתי המפקדות החטיבתיות באותו שטח צפוף ונשלט על ידי האויב, לא על כך שדרשו מכיתות הכוננות להפקיד את הנשק, לא על כך ששלושים שנה כל הממשלות ידעו שהאויב חמוש ומתאמן ובמקרה הטוב התעלמו, במקרה הרע - עזרו לו, גם לא על כך שפיתחנו כיפת ברזל, לא כאמצעי עזר ללוחמים, אלא ככלי שמאפשר לנו לספוג בלי להגיב. גם העובדה שהיתה שנה מטורפת, שאנשים שצה"ל השקיע בהם שנים הודיעו שלא יגיעו, היא לא בעיה אם נתלה בוגד אחד.

ביבי האפס הטוטאלירועישםטוב

איזה עוד מנהיג הוביל אותנו לכזה שפל שהנשיא הכי אוהב ישראל בהיסטוריה

אסר במילים הכי מפורשות על ישראל להפציץ בלבנון???!!!???

למה שמו צפירה השנה?קעלעברימבאר
בטוח יש זקנים שחשבו שזה אזעקה, אנשים יכולים לעשות תאונת דרכים או לרוץ למקלט ולמעוד או לקבל התקף לב.

גם חזבאללה היו יכולים לנצל ולירות בצפירה.

העיקר את הכותל סגרו כי זה פיקוח נפש.

אבל משום מה החליטו שצפירה דוחה פיקוח נפש וזה יהרג ואל יעבור...

יש דברים שהציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבלהסטורי
וגם לדעתי היה ראוי לבקש מהציבור/מוסדות חינוך/בסיסי צה"ל וכד' לעשות את שתי דקות הדומיה והטקסים הקבועים בכלל - בלי צפירה מלחיצה ברמקולים.

אבל, יש דברים שגם אם הם הגיוניים - הציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבל. אחד מהם זה כל נגיעה בזכרון השואה.

הבעיה זה שזה ככה כבר המון שניםא.ק.צ
הצפירה הבילה אנשים מהפעם הראשונה שהשמיעו אותה, ואף אחד לא טרח לשנות אותה
גם אני נלחצתי ממש לרגע. עד שנזכרתימשה

וגם אבא שלי.

נו, באמתמרדכי

בס"ד

אני הכנתי הבוקר את הילדים שלי, גם את בן השנתיים וחצי ובטח את הגדולת ממנו, שתהיה צפירה. גם הסברתי להם מה ההבדל בין צפירה לאזעקה שיבינו שאין  להם מה להיבהל. הכנה כל כך פשוטה - שאין בינה לבין פיקוח דבר או חצי דבר.

בסוף כל אחד יודע מה השעות של הצפירה (10:00, 20:00, 11:00). מרבית האנשים עוצרים דקה לפני כן וזה לא תופס אותם במקרה.

גם החשש מירי רקטות מצד חיזבאללה הוא תירוץ קלוש. ברדיו ובכל מקום מחדדים בכל שנה, וביתר שאת מאז פרוץ המלחמה, איך זה יתנהל במידה וחלילה במקביל יש אזעקת אמת.

בקיצור, אין שום הצדקה לבטל את הצפירה. 2 דקות של שקט שבה מדינה שלמה מתייחדת עם שישה מיליון יהודים שניספו זה דבר חשוב דיו כדי להמשיך את זה למרות המלחמה.

אפילו שיר יותר טוב מצפירה.כינור יהודי
כמו מה? "שריפה, אחים שריפה"?מרדכי
האופציות רבות הנהכינור יהודי
יש גם עוד אופצייהמרדכי
בס"ד

לשים כבר עכשיו תזכורת בפלאפון ליום שני בשעה 19:55 וביום שלישי לשעה 10:55 ובה יהיה כתוב "לשים לב - צפירה עוד חמש דקות". אז, כשהפלאפון יצלצל, למצוא מקום לעמוד בו, לפתוח פרק תהילים ולהתייחד עם זכר הנופלים מבלי שהרקולים יצטרכו לנן את מנגינת "אצלנו בגן" או "אחי הצעיר יהודה".

וחלילה, אם יהיה אירוע אמת, תהיה אזעקה עולה ויורדת בעלת הבדל ניכר בינה לבין הצפירה. 

אתה מודע לזהכינור יהודי

שלא כל עם ישראל קוראים את ההודעה הזו, כן?

גם אם עזרתי לשלושה אנשים - זה מעולהמרדכי
בס"ד

בכל מקרה, ביום הזיכרון רבים מהאנשים נמצאים במילא בטקסים ובבתי העלמין, כך שגם מהבחינה הזאת הדבר הרבה יותר פשוט.

כמובןכינור יהודי

רק שאני מנסה להקל על כולם. זה זמן רגיש.

זה לא אומר שאי אפשר להתייחד עם זכרון הנופלים, רק קשה לי שהראש בקיר לגבי הצפירה (הראש של מקבלי ההחלטות)

זה לא עוזררקאני

לקפיצה הראשונית של הלב כששומע את תחילת הצפירה

ולא עוזר לילדים קטנים כמה שמסבירים להם מראש

התכוונתי להגיב להודעה מעלייךרקאני
לא עוזר שהמוח מביןרקאני

הגוף עדיין נבהל

מסכימהכינור יהודי

ומאוד מאוד יכול להיות שלא כולם זכרו שבדיוק תהיה צפירה

נכוןמשה
בעיני צריך לשנות את הצליל שלהשוקולד לבן

ההתחלה אותו דבר וגם אם מוכנים זה עדין מלחיץ

(אצלנו גם היו פשלות במערכת הכריזה וחלק מהאזעקות נשמעו כמו צפירה אז בכלל זה מלחיץ מאד)

נו, באמתהסטורי

מידיעה וודאית - יש אנשים ידעו שצפויה צפירה ועדיין נכנסו ללחץ. יש ילדים בבית ספר, שאחרי הכנה עמדו בטקס וחיכו לצפירה שידעו שעוד רגע תגיע - ועדיין כשהגיעה רצו למקלט במבטים מבוהלים.

האזעקה והצפירה בנויות ככה שעוד לפני המודע, הן מפעילות אצלינו את התת-מודע. עוד לפני שאנחנו בודקים האם זאת צפירה עולה ויורדת או רק עולה ולא יורדת - אנחנו כבר במצב פעילות.

למעשה כמו שכתבתי - אני חושב שהיה ראוי לבטל, לא חושב שאפשר היה לבטל. השיח הציבורי לא היה מסוגל לשאת את זה, אבל לא לזלזל.

נ.ב.

יכול להיות שיש לכם ממ"ד והילדים פשוט ממשיכים לישון בו?

אני לא מזלזל בלחץמרדכי

בס"ד

אבל בסוף הנקודה המרכזית בעיניי היא שיש פה משהו שגורם לנו לעצור שתי דקות ולהתייחד. אני לא מכיר שום תחליף הגיוני לזה, ובלעדי זה יום השואה היה הופך ליום של סיפורים ברדיו ובטלוויזיה.

הצעד הבא זה אם אין צפירה אז למה לעשות את הטקס דווקא בעשר ולא בשעה האחרונה של המערכת - במקרה הטוב. או במקרה הרע לבטל לחלוטין כי יש הרבה חומר לימודי להשלים בגלל המלחמה וצריך להספיק עד סוף השנה.

הצפירה, גם אם היא לא מושלמת, היא ההזדמנות היחידה לעצור את היום למדינה שלמה. במיוחד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל שבו עלינו לזכור מי הם החיילים שהקריבו את נפשם שאנחנו נוכל להמשיך את חיינו.

לא רואהרקאני

משהו נעלה בלעמוד ולחשוב על 6 מיליון הנרצחים

כן חשוב לזכור

ולהגיד תהילים או משניות לעילוי נשמת

אבל לעמוד בצפירה זה טקס חסר יתרון

הנשמות בעוה"ב לא מתעלות בזכות העמידה הזאת

ובטח לא מתעלות בזכות בהלה של מליוני ישראלים 

אבל חשוב לאלפרוש מהציבור אם את ברחובקעלעברימבאר
נכוןרקאני

גם לא רואה מעלה בלהמשיך את החיים כרגיל כשכולם עוצרים...

אין לי בעיה לעמוד ומשתדלת לומר גם כמה פרקי תהילים

אבל באמת שלהבהיל את כל המדינה זה מיותר כל כך

כדאי להתבגר מהססמאות החרדיות המביכותהסטורי
העניין אינו לנשמות שלהם, אלא לתודעה שלנו. יש ערך גדול בתודעה הזאת, בעם שלם שעוצר ביחד וזוכר.

וכמו שאמר אחד מגדולי רבותי: "אני מבין למה אני עומד, אבל גם מי שלא מבין - ביארצייט של אבא שלו הוא עושה כמה דברים שהוא לא מבין ואני יודע להגיד לו שאין להם סיבה, אז שלא יפרוש מהציבור..."

לא מביך אותי 🤷‍♀️רקאני

וכאמור אני לא פורשת מהציבור בדרך כלל

ובכל זאת לא רואה חשיבות גדולה בזה

הנחתי שאותך הססמאות המביכות הללו לא יביכוהסטורי
אם כי קצת קיוויתי שאחרי שעברו שנתיים כאן, התבגרת קצת מהססמאות החרדיות.
חחחרקאני

הייתי פה לפני כן בניק אחר

ככה שיש יותר ותק

סליחה מראש על הנאום הציונימרדכי
בס"ד

אנחנו זכינו להכיר ניצולי שואה ולחיות בניהם. שמענו את העדות שלהם מכלי ראשון, ראינו את הסימן שחקוק על בשרם ואת הצלקות שהם עדיין נושאים משם. אבל כדרך העולם, זה לא יימשך עוד הרבה שנים. ניצולי השואה הולכים ומתמעטים. שתי הילדות הגדולות שלי זכו להכיר את הסבתא רבה ששרדה את השואה, יתר האחים שלה יכירו מהסיפורים.

הצפירה לא נועדה בשביל עילוי נשמתם של הנרצחים, אלא היא נועדה קודם כל בשבילנו. שאנחנו נזכור אותם, שאנחנו נזכור את מה שעבר על העם שלנו. ביום אחד בשנה, בשעה אחת, עם כולו עוצר מלכת ומתייחד עם ההיסטוריה, עם המשפחה שנספתה, עם הזיכרון.

זה מה שישאר לנו עוד כמה שנים. לא יהיה זיכרון בסלון, כי הם כבר לא יהיו עימנו. מה שיהיה לנו זה את הסיפורים שאנחנו שמענו מהם ואותם אנחנו נצטרך להעביר לדורות הבאים. לכן בא היום הזה, ובאות שתי הדקות האלו להזכיר לכולנו את המסר הזה.

אני לגמרי מסכימהרקאני

עם העובדה שצריך לזכור

ואסור לשכוח

ולהנציח

אבל לא רואה יתרון דווקא בצפירה שמקפיצה לכולם את הלב

מאמינה שיש עוד דרכים

האמת היא שאני לא חושבת שצריך לבטל את הצפירהשוקולד לבןאחרונה

אבל כן שצריך לשנות אותה לצליל שלא דומה לאזעקה.

אם לאמבולנס שינו את הסירנה כי זה מזכיר אזעקה ולא רצו להלחיץ אנשים בזמן מלחמה אין סיבה שלא ישנו את הצפירה לצליל פחות מלחיץ

להגיב ב "נו, באמת" זה לזלזלהסטורי
אני מסכים שראוי לעצור ולהתייחד עם זכרם, (צע"ג האם זה היום המתאים לזה, כפי שציינו בכמה מאמרים בערוץ) מניח שלפחות במוסדות המדינה, הצבא ובתי הספר, היו עושים זאת גם בלי צפירה. כמו כן ראוי לשמוח ביום העצמאות בצורה פומבית ומפורסמת וראויים עוד כל מיני דברים שוויתרנו עליהם בלמעלה משנתיים וחצי האחרונות. (והאמת - למעלה משש השנים האחרונות).

האם לולי צפירה כולם היו עושים את זה? כנראה שלא כולם. גם אם הצפירה, לא כולם עשו את זה. לא האישה שנכנסה להסטריה, לא המורה שתלמידה רצו למרחב המוגן ולא רבים אחרים.

אני לא חושב שזה בכלל בר השוואהמרדכי
בס"ד

גם טקסים שהיו נערכים במוסדות הלימוד, צה"ל ומוסדות המדינה לא היו נראים אותו הדבר מבלי הצפירה. השעה 10 לא הייתה 10, הכובד ראש לא היה אותו כובד ראש ובכלל זה גם האווירה. הטבת לכתטב פה על הבסיס שעליו מושתת הצפירה וזה בדיוק חלק מהאווירה של היום הזה. מבלי זה, זה יהיה עוד יום חול.

אני אתן דוגמה על עצמי. מ-09:10 המתנתי על הקו שנותן שירות ייענה לי. ב-09:55 ניתקתי וכמה דקות לאחר הצפירה התקשרתי מחדש והמתנתי בשנית. אני רוצה להאמין על עצמי שהייתי מנתק גם מבלי הצפירה, אבל לא בטוח שכולם היו עושים כך.

מסכים, לכן אני בעד בשנים כתיקונןהסטורי
עדיין חושב שברמת החרדה הנוכחית, השיקול של אי הגברת מתח וסטרס היה אמור לגבור.
גם אני כועסת על זה שיש צפירהכינור יהודי

בזמן ככ רגיש מבחינה בטחונית. גם בזמן המלחמות מאז ה7 לאוקטובר. אפשר ממש ממש לוותר על זה. 

אני חושבת שהפכו את זה לדת. 

תרחיש פיטורי בן גבירזיויק
הממשלה כבר הודיעה שלא תציית לבג"ץ.

מה קורה מיד אחר כך?

נחכה ונראה… מה יש לזרוק ספקולציות?פ.א.
אם זה מה שיקרה, הכל יהיה בסדרהסטורי
לצערי, קשה לי להאמין שנתניהו אכן יסרב לבג"ץ -

משום מה בהרב מיארה עדיין מוזמנת לישיבות הממשלה,

משום מה תחנת גלי צה"ל עדיין משדרת דה-מורליזציה, על חשבון תקציב הביטחון של כולנו,

משום מה רואי כחלון עדיין לא מכהן במינוי קבוע כנציב שירות המדינה.

בנתיים, עצם הדיון, עצם העובדה שנציגי הממשלההסטוריאחרונה

מבקשים להגיע להבנות עם המכהנת כיועמ"שית, רק בגלל הוראה לא חוקית של בג"ץ - אומרת שהממשלה מתכופפת לזה שבג"ץ שודד סמכויות לא לו מהרשויות המוסמכות לכך.

עכשיו, זה נכון שנתניהו לא מסוגל לפטר את בן גביר, זה הסוף של הממשלה, ולכן הכריז שיסרב. אבל שופטי בג"ץ אינם מטומטמים. הם לא יתנו את הפסק שיביא את מפלתם. הם פשוט פסקו שורה של הגבלות, שישאירו את בן גביר בתפקידו, אבל כ'ברווז צולע':

בג"ץ קובע: מגבלות על מינויים והתבטאויות של השר בן גביר | ערוץ 7

כך מצד אחד לא יגיעו לנקודה בה הממשלה מסרבת (כשזה יקרה, יגמר ברגע הסיפור של בג"ץ הכל יכול) וגם יצרו תקדים לכל הממשלות הבאות, שהם מנהלים את השרים...

ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל

על פירוק חיזבאללה.

ומה עם חמאס לבנון?

ומה עם ארגוני טרור נוספים?

שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:

1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.

2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.

3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.

אי־אפשר לאכול את כל העוגה.חתול זמני

אולי יעניין אותך