פורום צעירים מעל עשרים
מכתב פתיחה
אז למה אתם לא צמחונים בעצם?הולם במיוחד
למה שנהיה צמחוניים בעצם?אניוהוא
כי היום לצעריהולם במיוחד
חיות חוות סבל רב בדרך לשחיטה.
בניגוד לדרך שבפשטות נובעת מחוקי התורה.. (והמוסר הטבעי)
ותכלס מה הביג דיל להסתדר בלי בשרי עם היצע המזון שיש היום?!
*זוהי תשובה לשאלתך ולאו דווקא הבעת דעתי! דיון מכובד לשם הדיון...
בניגוד לדרך שבפשטות נובעת מחוקי התורה.. (והמוסר הטבעי)
ותכלס מה הביג דיל להסתדר בלי בשרי עם היצע המזון שיש היום?!
*זוהי תשובה לשאלתך ולאו דווקא הבעת דעתי! דיון מכובד לשם הדיון...

לדבריך, כדי שחיות לא יסבלואניוהוא
אני צריך לסבול? לאכול אוכל של ארנבים זה סבל.
גם לא להרוג אנשים מסויימים יכול להיות סבלרחפת..
באמת מותר להרוג אנשים מסויימיםברגוע
^^^^אניוהוא
בגלל שצמחונים כמוך מתנצלים על המוסר של התורה מול המוסר הטבעיגמני
זאת אומרת ברגע שתהיה צמחונות שמבוססת רק על מוסר התורה,
מבלי שתצטרכי להגיד "וגם ע"פ המוסר הטבעי"
אז תהיה צמחונות אמיתית.
גם הנאצים ימ"ש עבדו לפי "מוסר טבעי".
מבלי שתצטרכי להגיד "וגם ע"פ המוסר הטבעי"
אז תהיה צמחונות אמיתית.
גם הנאצים ימ"ש עבדו לפי "מוסר טבעי".
שרשור זה נועד לדיון ענייניהולם במיוחד
חרגת מכך בשני סעיפים ולכן אני לא עונה!

עניתי הכי ענייני שיש!גמני
זו דעתי ואת מוזמנת לענות עליה.
נפסלת פעמיים בתגובה הזאתיוני
Two strikes! Your'e out!גמני
אני צמחוניעוד סתם אחד
קשה להיות צמחוני בעצם, כי יש בה מח העצם
הולם במיוחד
אם אתה רגיל לחיות בשלום לצד חיות ובהמות, אנחנו בטוחים שתצליח לחיות לצד מח עצם.. הצמחונים המגזימים האלה...
אנחנו מעשנים קנאביס ומריחואנה, זה נחשב?נפש חיה.
..
כידעתן מתחיל
קורבן פסח. ועוד. עד שאלוקים יאמר אחרת.
כך שלפי הבנתי זהו רצון ה' הפשוט.
בנוסף, סיבות של העלאת החול לקודש.
וכשזה לא קורבן פסח?הולם במיוחד
ה'לא אמר כן ולא אמר לא. לכאורה פה נכנסת הבחירה שלך לפעולה.
(ה' גם לא אמר לא לקחת אשת יפת תואר מהמלחמה. אני, כאדם מוסרי, מצפה ממך לא לעשות זאת.)
ה' רוצה שתאכל בשר לארוחת צהריים? אם אכלתי פסטה זה מנוגד לרצונו?
ועוד: נניח שאכן כך ובמציאות מתוקנת כולנו אוכלים פרים וכבשים. האם במציאות של היום בה החיות חוות סבל רב בעת גידולן (ורבות מהן לא כשרות ונזרקות בגלל זה, רק שהמחיר שווה את זה, כלומר- שווה לגדל אותן בתנאים מחפירים מסיבות כלכליות ולשלם את המחיר של החיות שנעשות בעלות מום/ חולות וכד' בגלל זה ולכן לא כשרות למאכל. זה לא אירוני בעיניך?)
האם גם במציאות הזו זה רצון ה'?
(ה' גם לא אמר לא לקחת אשת יפת תואר מהמלחמה. אני, כאדם מוסרי, מצפה ממך לא לעשות זאת.)
ה' רוצה שתאכל בשר לארוחת צהריים? אם אכלתי פסטה זה מנוגד לרצונו?
ועוד: נניח שאכן כך ובמציאות מתוקנת כולנו אוכלים פרים וכבשים. האם במציאות של היום בה החיות חוות סבל רב בעת גידולן (ורבות מהן לא כשרות ונזרקות בגלל זה, רק שהמחיר שווה את זה, כלומר- שווה לגדל אותן בתנאים מחפירים מסיבות כלכליות ולשלם את המחיר של החיות שנעשות בעלות מום/ חולות וכד' בגלל זה ולכן לא כשרות למאכל. זה לא אירוני בעיניך?)
האם גם במציאות הזו זה רצון ה'?
לגבי החלק הראשון של מה שאמרת על רצון ד' בפסטה
סתם 1...
ההלכה, שהיא דבר ד', התירה לאכול מזונות מסוימים בתנאים מסוימים. מותר לאכול בשר מסוג מסוים בתנאי מסוים ככה גם הפסטה או מה שתרצי.
האם צריך לאכול אותם? לא. צריך לחיות ולהיות בריא. צמחוני הוא לא אדם צדיק יותר מאדם שאוכל בשר. זה לא בקטיגוריה הדתית.
השאלה לגבי צער בעלי חיים היא שאלה שונה וחמורה מאוד. צריך להשתדל מאוד שייפסקו כל הבעיות שהעלית אבל אין קשר בינן לבין צמחונות.
האם צריך לאכול אותם? לא. צריך לחיות ולהיות בריא. צמחוני הוא לא אדם צדיק יותר מאדם שאוכל בשר. זה לא בקטיגוריה הדתית.
השאלה לגבי צער בעלי חיים היא שאלה שונה וחמורה מאוד. צריך להשתדל מאוד שייפסקו כל הבעיות שהעלית אבל אין קשר בינן לבין צמחונות.
למה לא קיבלתי התראה על התגובה?דעתן מתחיל
עבר עריכה על ידי דעתן מתחיל בתאריך י"א באלול תשע"ח 08:44
קודם כל, חשבתי שהשאלה תמימה, לא לניגוח. עכשיו אני מתחיל לחשוב שוב.ולעניין -
בחירה אכן נכנסת כשאין הלכה ברורה. אבל כנראה לא הבנת אותי, ה' *מחייב* אותנו לאכול קרבן פסח. וזו הסיבה שבחרתי לכתוב את הקרבן הזה ולא קורבנות חשובים אחרים כמו שלמים, כי הם אכן בחירה (אם כי בחירה המעודדת בידי הקב"ה).
וברגע שאין בחירה, שה' אומר משהו ממש פשוט ומפורש, כנראה שזהו רצונו. מה שאומר, שכנראה אין חיסרון באכילת בשר כרגע. להפך, זהו חיוב, חלק קריטי בשמחה ('אין שמחה אלא'), וחלק משמעותי בהתקרבות לה' (שאר הקרבנות). וכמובן שגם לאכילת בשר יש הגבלות, כמו כל דבר בעצם.
האם כשנגיע לדרגה המתאימה יתקיים חידוש הרב קוק (פנקס יג) 'וערבה לה' מנחת יהודה'.. שלעתיד לבוא יתבטלו הקרבנות ויהיו רק מנחות? יכול להיות. אבל אנחנו לא שם. להפך.
ואת זה אומר אותו הרב קוק במאמר שלם (חזון הצמחונות והשלום). מוזמנת לפתוח. בקיצור ממש- מעלה עליונה היא לא לאכול בשר, אבל במצב הנוכחי שלנו זו טעות. אדרבא- צריך לאכול, ומי שלא אוכל פוגע באומה (אל תתפסי אותי על הציטוט, בדקי בעצמך). בגלל שלקפוץ למדרגות שלא בדרגתינו זו טעות.
לגבי צער בעלי חיים -
מומלץ קודם ללמוד את הלכות צער בעלי חיים לפני שמנופפים בזה. בכללי המשפט הזה נכון. בכל אופן, ע"ע סתם1 ואחרים שנראה לי ענו ויענו לך טוב יותר ממני.
אם בכל זאת תתעקשי, אשתדל לענות בפירוט.
אין צורך לחשוב שוב.
הולם במיוחד
הבהרה: - צעירים מעל עשרים
אני לא אומרת שעוברים היום על צער בע"ח. (בפשטות אין פה צער בע"ח כי זה לצורך)
כלומר זה שטח "מותר". לא אסור ולא חייב מבחינה הלכתית, ועכשיו יש מקום לשאול מה מורה לנו המצפון שנטע בנו ה', מה רצון ה' בסיפור.
נראה לי מחוקי התורה עולה מסר ברור: החיות שאתה מגדל למאכל לא אמורות לסבול בגללך. השחיטה היא מוות מהיר ולא כואב (ואם היא לא היתה כזו אתה משלם "קנס" ולא אוכל את החיה.) חיה שהיתה חולה ופצועה לפני מותה כנראה לא תהיה כשרה לאכילה, וסירכות בריאות נמצאו קשורות בקשר הדוק לדלקת ריאות בקרב פרות.
כשלאדם יש פרה בחצר כדאי לו מאוד לדאוג לבריאותה, אחרת הוא מסתכן באיבוד הערך שלה. היום כשזה נעשה בצורה תעשייתית זה פשוט משתלם יותר לתת להם תנאים נמוכים ומלאי סבל (והרבה יותר זולים כלכלית) ולשלם את המחיר של חיות שנטרפות בגלל זה.
זה די מפספס את הקאצ' בעיניי.
זהו, זה עיקר העניין מבחינתי.
אתה כמובן לא חייב לענות אם אתה חושב שתגובות של אחרים ממצות את מה שיש לך לומר..
אני לא אומרת שעוברים היום על צער בע"ח. (בפשטות אין פה צער בע"ח כי זה לצורך)
כלומר זה שטח "מותר". לא אסור ולא חייב מבחינה הלכתית, ועכשיו יש מקום לשאול מה מורה לנו המצפון שנטע בנו ה', מה רצון ה' בסיפור.
נראה לי מחוקי התורה עולה מסר ברור: החיות שאתה מגדל למאכל לא אמורות לסבול בגללך. השחיטה היא מוות מהיר ולא כואב (ואם היא לא היתה כזו אתה משלם "קנס" ולא אוכל את החיה.) חיה שהיתה חולה ופצועה לפני מותה כנראה לא תהיה כשרה לאכילה, וסירכות בריאות נמצאו קשורות בקשר הדוק לדלקת ריאות בקרב פרות.
כשלאדם יש פרה בחצר כדאי לו מאוד לדאוג לבריאותה, אחרת הוא מסתכן באיבוד הערך שלה. היום כשזה נעשה בצורה תעשייתית זה פשוט משתלם יותר לתת להם תנאים נמוכים ומלאי סבל (והרבה יותר זולים כלכלית) ולשלם את המחיר של חיות שנטרפות בגלל זה.
אתה כמובן לא חייב לענות אם אתה חושב שתגובות של אחרים ממצות את מה שיש לך לומר..
אגב, בגלל מה שאמרת יש כאלה שטוענים שעבדיםסתם 1...
זה הרבה יותר מוסרי משוק השכירים והעבודה כיום.
כשדבר שלך אתה דואג לו ומשקיע בו.
כשדבר שלך אתה דואג לו ומשקיע בו.
הבהרה חשובה
דעתן מתחיל
הטענה שלך היא לא שיש בעיה לאכול בשר, היא גם לא שאין רצון ה' לאכול בשר והיא אפילו לא שבשר זה לא טעים.
הטענה היא שמצב הנוכחי היום, הצורה בה התעשיה מתנהלת, זה מה ששגוי לדעתך. אני צודק?
ואז השאלה לא נכונה, והשאלה המתאימה היא - איך מצליחים לתקן את השגיאות שבתעשיה, או האם יש בתעשיה יצרן תקין בשבילנו, וכדומה.
כי טענתי היא שרצון ה' ממני כרגע הוא לאכול בשר. מהסיבות שהזכרתי ובטח כחייל שצריך להגן על המדינה.
את שואלת האם יש פגמים בתעשיה? אולי. הגיוני. אני לא בקיא מספיק. אבל אין קשר ללהיות צמחוני.
זה כמו לומר שאני הולך בשאלה כי יש לי שאלות על היהדות.
בסוגריים, גרתי ליד ועבדתי קצת ברפתות ובלולים, ואין לי שמץ על איזה 'סבל' אתם כל הזמן מדברים. אבל זה לא מחקר מוכח אלא רק תחושתי, כך שאין בעיה לחלוק.
הטענה היא שמצב הנוכחי היום, הצורה בה התעשיה מתנהלת, זה מה ששגוי לדעתך. אני צודק?
ואז השאלה לא נכונה, והשאלה המתאימה היא - איך מצליחים לתקן את השגיאות שבתעשיה, או האם יש בתעשיה יצרן תקין בשבילנו, וכדומה.
כי טענתי היא שרצון ה' ממני כרגע הוא לאכול בשר. מהסיבות שהזכרתי ובטח כחייל שצריך להגן על המדינה.
את שואלת האם יש פגמים בתעשיה? אולי. הגיוני. אני לא בקיא מספיק. אבל אין קשר ללהיות צמחוני.
זה כמו לומר שאני הולך בשאלה כי יש לי שאלות על היהדות.
בסוגריים, גרתי ליד ועבדתי קצת ברפתות ובלולים, ואין לי שמץ על איזה 'סבל' אתם כל הזמן מדברים. אבל זה לא מחקר מוכח אלא רק תחושתי, כך שאין בעיה לחלוק.
אנחנו לא נאכל קורבן פסח עד שיהיה בית מקדשים...
בינתיים החיות מאוד סובלות ויש מי שיאמר שזה טרף ואסור באכילה
קרבן פסח לא תלוי במקדש. טרף נקבע על פי צער החיה?סתם 1...
לשחוט חיה זה לא צער?? 

החיה צריכה להיות בריאה לפני השחיטהים...
בריאה זה מושג רחב. לגופו של עניין, הלכתית החיות הללוסתם 1...
וגם הבהמות, בריאות.
לא תלוי במקדש אבל מותר להקריב קורבן רק במקום מסוייםים...
וצריך גם טהרה....
ותכלס למיטב ידיעתי אסור לקחת כקורבן (פסח למשל) בעל חיים ששרד את המשלוחים החיים (כשיש הרבה מאוד שלא שורדים וזורקים אותם לים)
והוא מלא צואה ובעיות בריאותיות ופגיעה גופנית כתוצאה מהמסע שעבר ומהצפיפות והחום שבמשלוחים החיים
הרבה טעויות לתגובה אחת. ודי מקוממת המילה "משלוחים" בהקשר הזהסתם 1...
ככה זה נקרא- המשלוחים החייםים...
אני יודע איך נקרא משלוח בעלי חיים ממקום למקום כשהם בחייםסתם 1...
למטרות בשר אבל בואי לא ניתמם...
אגב אינני יודע מה אחוז היבוא של בעלי חיים (חיים) למטרות בשר בארץ.
אגב אינני יודע מה אחוז היבוא של בעלי חיים (חיים) למטרות בשר בארץ.
הרוב הגדול מאודים...
אין כמעט גידול בשר לאכילה בארץ
אבל יש יבוא משמעותי של בשר שנשחט בחו"לאדם כל שהוא
של בעלי חיים חיים?סתם 1...
יש לך קישור או משהו כזה?
למיטב ידעתי הרוב מיובאים...
מספר 'המשלוחים החיים' ב-2016 לשיא 571,972
זה מה שראיתי שיש נתונים
מיבאים מאוסטרליה, דרום אמריקה, אירופה. עד כמה שאני יודעת בארץ אין גידול בסדר גודל כזה של בעלי חיים לשחיטה והרוב מגיע במשלוחים החיים
מה התנאים במשלוחים הללו?סתם 1...
מן הסתם יש תקנים. את רואה במשלוח צער בעלי חיים?
שוב, ברור שהם הולכים לשחיטה בסוף ולתעשיית הבשר.
לא מבין את הטענה שלך. זה מטריף הלכתית בשר?
שוב, ברור שהם הולכים לשחיטה בסוף ולתעשיית הבשר.
לא מבין את הטענה שלך. זה מטריף הלכתית בשר?
אני חושש שהדיון כאן הוא רגשי בלבדדעתן מתחיל
יותר נכון שהתרבות הכניסה לנו לראש כמה דברים, ועכשיו אנחנו מרגישים שזו האמת.
אז אולי נצא רגע ממה שאנחנו מרגישים ונדון במה ה' מרגיש ורוצה.
כי אם הדיון רגשי, אז טעות מצידי שאני כאן.
אז אולי נצא רגע ממה שאנחנו מרגישים ונדון במה ה' מרגיש ורוצה.
כי אם הדיון רגשי, אז טעות מצידי שאני כאן.
יש הלכות של מומים בבעלי חיים שנאסרים קורבןים...
מעבר לקורבן פסח אין שום חובה הלכתית לאכול בשר
אכן -דעתן מתחיל
יש הלכות איך לשחוט נכון ומי מותר לשחוט.
ויש חיוב הלכתי לאכול בשר. בדיוק מה שאמרתי.
השאלה היא איך הגעתם מפה שרצון ה' להיות צמחוני?
כי אם אני הייתי פותח את האשכול, השאלה הייתה כזאת:
מי הרשה לכם לעבור לכתחילה על הוראה מפורשת?
ויש חיוב הלכתי לאכול בשר. בדיוק מה שאמרתי.
השאלה היא איך הגעתם מפה שרצון ה' להיות צמחוני?
כי אם אני הייתי פותח את האשכול, השאלה הייתה כזאת:
מי הרשה לכם לעבור לכתחילה על הוראה מפורשת?
רק קורבן פסח הוא חיוב הלכתי לאכול בשרים...
דווקא מקריאת התורה רואים שאכילת הבשר היא נפילה מוסרית, ורק כקורבן יש לזה מקום.
אולי תשתפי את הפסוקים הרלוונטיים?סתם 1...
בכל אוות נפשך תאכל בשר זה רע?
מצטרף לשאלהדעתן מתחיל
תשאל רבים...
כמו שאמרתי - רגשי בלבדדעתן מתחיל
ראיתי שאלות לרבנים על צמחונות והם אמרו שאין חיוב הלכתי לאכולים...
אין לי מקורות להביא לך
גם תפילין רבנים אמרו לצמחונים שיכולים לעשות מבהמה שמתה מוות טבעי- ויש מקומות שעושים תפילין כאלה.
רוצה מקור גם לזה? אין לי
פשוט תשאל רב
נכון שמדברים על אכילת בשר בגמרא ובהלכות אבל אין חיוב הלכתי לאכול בשר
חוץ מקורבן פסח שחייב מהתורה
קודם כל, קרבן פסח מספיק לידעתן מתחיל
כדי לטרפד את כל מה שכתבת.
ומעבר, אולי גם אותם רבנים מושפעים ומחפשים את מה שהחברה רוצה שהם יעשו. אינני יודע. אני רק יודע שהרבנים שאני שואל אומרים הפוך.
עריכה:
ללא קשר לעובדה שכך לא פוסקים הלכה.
ומעבר, אולי גם אותם רבנים מושפעים ומחפשים את מה שהחברה רוצה שהם יעשו. אינני יודע. אני רק יודע שהרבנים שאני שואל אומרים הפוך.
עריכה:
ללא קשר לעובדה שכך לא פוסקים הלכה.
אפשר גם לעשות תפילין מבהמות שנשחטו.סתם 1...
את מבינה לאן את מגיעה? כך אגב בוחנים תיאוריה, הולכים איתה עד הסוף ומיישמים אותה על הכלל ועל כל הזמן. מה שאת אומרת לא תופס.
את לא יודעת מה הפסוקים? לא צריך רב בשביל לצטט פסוק.סתם 1...
אין פסוק שאומר שמותר להיות צימחוניים...
כמו שאין פסוק שאומר שחייב לאכול בשר
זה מגוחך לבקש פסוקים כאלה- ואם פעם היה שוקולד כמו שיש היום אולי היו אומרים אין שמחה אלא ביין ושוקולד, זה עדין לא הופך את זה לחיוב הלכתי. נו באמת....
את מפנה לפסוק וכשמבקשים ממך מראה מקום מדויקסתם 1...
זה מה שאת עונה?
מה הכוונה "בכל אוות נפשך תאכל בשר"?
מתי שתרצה, תאכל.
מה הכוונה "בכל אוות נפשך תאכל בשר"?
מתי שתרצה, תאכל.
ואם מראות התעשייה לא מעוררים בי תאווה?ים...
ומה עם זה שזה נאמר רק בכניסה לארץ? וכי ירחק ממך המקום
ומה היה לפני? לא היו אוכלים סתם ככה כי בא לי, היו צריכים להקריב קורבן ורק אז היתה מותרת האכילה.
בלי הקרבת קורבן לה' זה היה רצח- "דם יחשב לאיש ההוא, דם שפך"
את זה התורה אמרה לא אני בויקרא דרך אגב
איפה הפניתי לפסוקים לפני, לא הפניתי?
וכן מקריאת התורה, אם זה בהיתר אחרי הסיפור של נוח ואם זה ממה שהבאתי פה זה מה שאני מבינה
או שלא היו אוכלים חולין אלא רק מקרבן שלמיםסתם 1...
זו דעה אחת או שהיה מותר לאכול בשר בכל צורה שהיא ולא רק אחרי שחיטה. למשל נחירה- צורת הריגה שונה.
בכל מקרה אכלו בשר, זה טבעי וזו המציאות והצורך האנושי.
כואב לך תנאים מסוימים שצריך לתקן? לגיטימי אבל אין קשר לצמחונות.
בכל מקרה אכלו בשר, זה טבעי וזו המציאות והצורך האנושי.
כואב לך תנאים מסוימים שצריך לתקן? לגיטימי אבל אין קשר לצמחונות.
מאיפה הבאת את זה?דעתן מתחיל
מ'אין שמחה אלא בבשר ויין'?
ומה זה 'רק' קרבן פסח?
זה בדיוק זה! החלטת שלאכול בשר לא נראה לך טוב. לכן החלטת שקורבן פסח הוא כלום. וגם החלטת שהפסוקים אומרים שבשר זה רע.
מתנצל אם אני לא רואה את המציאות כמוך.
אני מרגיש שאנחנו חוזרים על אותם משפטים ולא מתקדמים לשום מקום, בטח ובטח כשבסיס המחשבה שלנו שונה.
ומה זה 'רק' קרבן פסח?
זה בדיוק זה! החלטת שלאכול בשר לא נראה לך טוב. לכן החלטת שקורבן פסח הוא כלום. וגם החלטת שהפסוקים אומרים שבשר זה רע.
מתנצל אם אני לא רואה את המציאות כמוך.
אני מרגיש שאנחנו חוזרים על אותם משפטים ולא מתקדמים לשום מקום, בטח ובטח כשבסיס המחשבה שלנו שונה.
???ים...
נכון לא מתקדמים לשום מקום
קורבן פסח זה חיוב מהתורה לאכול בשר
אין שמחה בבשר ויין- זה לא חיוב הלכתי
ודרך אגב עד המהפכה התעשייתית בשום מקום בעולם לא נהגו לאכול כל כך הרבה בשר- בטח שלא בשר כל יום אולי פעם בשבוע היו אוכלים בשר
שום כפר לא היה יכול לגדל בעלי חיים בקנה מידה שזה נעשה היום והיחס אליהם היה שונה
שוב נכון -דעתן מתחיל
קרבן פסח = חיוב.
בשר ויין = שמחה. לא חיוב סתם כך, אלא מידה טובה. וגם חיוב מפורש בחגים.
פעם היו יותר עניים = אמת. מה הקשר?
בקיצור, אני אתחיל לשאול את השאלות בעצמי:
מי הרשה לכן לזרוק על חיובים דאורייתא בגלל תחושת בטן?
בשר ויין = שמחה. לא חיוב סתם כך, אלא מידה טובה. וגם חיוב מפורש בחגים.
פעם היו יותר עניים = אמת. מה הקשר?
בקיצור, אני אתחיל לשאול את השאלות בעצמי:
מי הרשה לכן לזרוק על חיובים דאורייתא בגלל תחושת בטן?
איפה זרקתי?ים...
למיטב ידיעתי בפסח יש לנו זכר לקורבן הפסח ואנחנו עדין לא חידשנו את הקרבת הקורבנות
כמובןדעתן מתחיל
וכשיבנה בית המקדש, הדבר שאנחנו רוצים כמעט יותר מכל, תצטרפי אלינו לאכול את הפסח? סתם לרצוח ולהקריב תמיד פעמיים ביום? להקריב עולה שנעלת כליל?
כי יש שתי אפשרויות -
1. את צמחונית זמנית בהחלט. את יודעת שהקרבת קורבנות זה דבר חשוב ביותר ונכון, אבל כרגע זה קצת מפחיד.
או 2. את צמחונית קבועה, והקרבנות פחות מעניינים אותך. ולכן את מחפשת מישהו שיאמר שהם יבוטלו או שפשוט לא יבנה בית המקדש
עריכה:
ולכן לא משנה מה הסיבה, אין עניין שגם אני אחשוב כך.
כי יש שתי אפשרויות -
1. את צמחונית זמנית בהחלט. את יודעת שהקרבת קורבנות זה דבר חשוב ביותר ונכון, אבל כרגע זה קצת מפחיד.
או 2. את צמחונית קבועה, והקרבנות פחות מעניינים אותך. ולכן את מחפשת מישהו שיאמר שהם יבוטלו או שפשוט לא יבנה בית המקדש
עריכה:
ולכן לא משנה מה הסיבה, אין עניין שגם אני אחשוב כך.
לעתיד הקרבת הקורבנות מהחי תתבטלים...
והקורבנות יהיו מהצומח- לפחות יש דעות כאלה
יש דעות שכבר היום אנחנו במעמד של הקרבה מהצומח
כאשר זה יחודש בע"ה יש הלכות של מומים וכל זה. ספק גדול לדעתי אם בעל חיים שזוכה ליחס של בעלי החיים הנשחטים היום רשאי להיות מוקרב כקורבן
אני טוב בלהקדים רפואה למכה, לא?דעתן מתחיל
הרי כתבתי בדיוק לפני שזה מה שתצטרכי לומר כדי להישאר עם 'מצפון חברתי' מוסרי.
אז קודם כל זו דעה אחת, דעת יחיד, הרב קוק. וגם כבר הסברתי אותה -
למה לא קיבלתי התראה על התגובה? - צעירים מעל עשרים
וגם הוא לא אומר שיבטלו כולם, אלא חוץ מקרבן תודה (והוא מדגיש את מעלתו שם), שגם אותו - אוכלים כמובן.
בנוסף שבזמננו הוא נגד צמחונות.
דבר שני -
דעתך נחמדה, אבל היא לא ההלכה. יותר מכך, את יודעת איך חיו בעלי החיים פעם? כנראה שלא.
ועוד יותר, אני עבדתי קצת פעם ברפת ובלול, והם חיים מצויין.
אז קודם כל זו דעה אחת, דעת יחיד, הרב קוק. וגם כבר הסברתי אותה -
למה לא קיבלתי התראה על התגובה? - צעירים מעל עשרים
וגם הוא לא אומר שיבטלו כולם, אלא חוץ מקרבן תודה (והוא מדגיש את מעלתו שם), שגם אותו - אוכלים כמובן.
בנוסף שבזמננו הוא נגד צמחונות.
דבר שני -
דעתך נחמדה, אבל היא לא ההלכה. יותר מכך, את יודעת איך חיו בעלי החיים פעם? כנראה שלא.
ועוד יותר, אני עבדתי קצת פעם ברפת ובלול, והם חיים מצויין.
גם אם זה יקרה, מי אמר לך שהסיבה היא ה"מוסר" שהמצאת?סתם 1...
קרבן פסח יוצא דופן ולא תלוי בחידוש הקרבנות.סתם 1...
גם אין חובה הלכתית לא להיכנס לביוב אוסתם 1...
להיות צמחוני... או לא ללבוש משקפיים ורודות...
אין שום מצוה בלהיות צמחוני...
לגבי הלכות מומים, אין קשר לצמחונות או טרף.
לגבי טרפות בגלל מצב גופני זה לא קיים היום. שוק חשמלי לא מטריף.
אין שום מצוה בלהיות צמחוני...
לגבי הלכות מומים, אין קשר לצמחונות או טרף.
לגבי טרפות בגלל מצב גופני זה לא קיים היום. שוק חשמלי לא מטריף.
בשורה התחתונהימ''ל
עבר עריכה על ידי ימ''ל בתאריך י' באלול תשע"ח 03:58
כי נכון להיום זה לא מספיק חשוב לי כדי לוותר על התועלת הבריאותית (ובעיקר על ההנאה, אם להודות על האמת) שבאכילת בשר, אבל ייתכן שמתישהו בעתיד אעשה את המהלך הזה.
עכשיו לעניין העקרוני:
1. גרימת סבל לצורך הנאה:
א. לא מוסרי לפגוע, לגרום לסבל או לרצוח מישהו אחר בשביל הנאה אישית.
ב. למרות הנ''ל - יש שיקולי רווח/הפסד גם בגרימת סבל לאחרים.
למשל: להעביד מישהו בשביל הכסף שהוא מקבל ממך (יש שיראו בזה 'ניצול' של כוח או עליונות כלכלית...) או לקחת ממנו כסף על מוצר/שירות שהוא צריך (כנ''ל) זו 'פגיעה' לצורך הנאה שהיא לגיטימית לחלוטין, גם הטלת מיסים ועבודה בכפייה (שירות צבאי למשל) לצורך הכלל או נזקקים בחברה נחשבות לגיטימיות. להבדיל - גם שלילת חירות מאדם שפוגע באחרים למען רווחתם נחשב מעשה לגיטימי וגם הרג של אנשים לצורך הגנה על אחרים מפניהם או אפילו כנזק משני במצב דומה נחשב כמוסרי במקרים מסוימים.
2. ההבדל בין בעלי חיים לבני אדם:
א. בעלי חיים אינם שווי ערך לבני אדם, כמובן יש הרבה מה לדון בקביעה הזו מהיבטים שונים (מה מייחד את האדם מבעלי חיים אחרים, מה למשל בדבר בני אדם בעלי פיגור או חסרי מודעות עם דעת אפילו פחותה משל בעלי חיים וכו') אבל מאחר ואני מניח שאת מסכימה לה נקבל אותה כאקסיומה לצורך העניין.
ב. אמנם צער בעלי חיים אסור ולא מוסרי (אם כי יש הבדל גם בצער עצמו בין בעל חיים לבין בני אדם שכן עיקר הסבל הוא לא במישור הפיזי אלא במודעות, שאצל בעלי חיים היא לא רק פחותה אלא ככל הנראה לא ניתנת להשוואה ולא נמצאת על אותה הסקלה של בני האדם - גם אם הנוירונים פועלים באופן זהה והאותות החשמליים מראים על סבל במידה דומה), אבל צריך להבחין בין גרימת צער לבין הריגה שבה אין צער או שיש סבל מזערי (ולכן נכנס כשיקול כאמור ב1ב). הריגה היא לא מוסרית בגלל 'קדושת החיים', וכשזה נוגע לבעלי חיים צריך להבין אם ולמה שתהיה קדושה או ערך בחיים שלהם (מה גם שדווקא העובדה שהם שימושיים לאדם גורמת למינים האלה לשגשג יותר מאחרים ואף לחיות בתנאים טובים יותר. ונכון, השאלה הזו תקיפה גם לגבי כמה וכמה בני אדם
).
3. נקודת הגישה לשאלה:
בטבע יש שרשרת מזון, יש בעלי חיים אוכלי עשב ויש שהתזונה שלהם מבוססת או משולבת בשר, ביניהם בני האדם [שאלת אגב - האם גם לגבי שאר בעלי החיים הטורפים אכילת בשר היא לא מוסרית? למה לא להגן על אוכלי העשב גם מפני בעלי החיים הטורפים (ובזה בעצם להרוג אותם...)?].
ההסתכלות בשאלת הצמחונות לא צריכה להיות כאילו האדם הוא ניטרלי ועכשיו השאלה היא אם להרוג בעלי חיים בשביל מותרות הנאה ותזונה, אלא האם נכון לוותר על הצורך והתועלת הלא מאוד הכרחיים האלה מסיבה מוסרית. אמנם ההבחנה הזו לא מאוד משמעותית להכרעה בשאלה אם הריגה מוסרית או לא, אבל היא כן אמורה להיכנס במערך השיקולים (כלומר, לעמוד בבסיסו).
4. מבחינה תורנית (כי זה תמיד נכנס לדיון הזה) :
א. מצד אחד התורה התירה לאכול בשר, ולא רק שהתירה אלא אפילו ציוותה להקריב ולאכול בזמנים מסוימים. אז נכון שזה שהתורה התירה משהו לא הופך אותו זה לדבר מוסרי וראוי לכתחילה בהכרח (ע''ע עבדות ו'אשת יפת תואר'), אבל אם התורה ציוותה עליו כנראה שהיא לא רואה בזה דבר שנוגד את המוסר (עכ''פ לא באופן מוחלט וגורף).
ב. מצד שני נראה שהתורה התירה אכילת בשר בדיעבד שכן ע''פ הפשט אדם היה צמחוני ורק אחרי המבול נאמר "כל רמש אשר הוא חי לכם יהיה לאכלה כירק עשב נתתי לכם את כל" (נכון שכבר קין היה רועה צאן והקריב בעלי חיים, אבל אכילה לכאורה הותרה רק אחר כך). ולא רק זה אלא התורה גם נתנה לאכילת בשר הרבה סייגים והגבלות כמו 'אבר מן החי', שחיטה, איסור דם (''כי הדם הוא הנפש''), 'אותו ואת בנו', ''שבעת ימים יהיה עם אמו'', שילוח הקן, איסור בשר תאווה במדבר וכו' (כמובן שעל הרבה מהאיסורים אפשר להתווכח אם הטעם שלהם הוא מוסרי או אחר ואכמ''ל). כל אלו, יש יאמרו, גם אם לא אוסרים כליל עכ''פ מורים על מגמה (בדומה להגבלות ולסייגים על העבדות ולגבי אשת יפת תואר).
גם חז''ל קבעו ש"עם הארץ אסור לאכול בשר" וסיפרו על רבי שנענש על שלא חמל על עגל אלא שלח אותו לשחיטה (לענ''ד עיקר העניין שם היה מידותי ולאו דווקא בגלל שהעגל לא אמור היה להישחט שכן רבי צדק ש''לכך נוצרת'', אבל העניין המידותי מראה על המגמה, מה גם שהוא חשוב כשלעצמו).
5. הערה אחרונה: צמחוניים - קחו בחשבון שאם תצליחו לשכנע קרניבורים שאין הבדל בין להרוג בעלי חיים לצורך אכילת בשר ללהרוג בני אדם הם עלולים להתחיל לאכול גם בני אדם אוכלי עשב... 
במחילה מכבוד תגובתך היפה והמושקעתהולם במיוחד
אני לא אתייחס לפי הסעיפים אלא בצורה כללית.
א. השאלה האם אכילת בשר מוסרית או לא היא שאלה פחות מרכזית בדיון מבחינתי. אני אתייחס אליה (סוג של-) בקצרה ואעבור לעיקר
לי באופן אישי לא מרגיש טוב העניין. הדחקתי את זה המון שנים, אבל תמיד הרעיון שאני אוכלת יצורים חיים כדי לספק את התאווה שלי הפריע לי באיזשהו מקום. וכשאני חושבת על זה שזה אשכרה עצם, ובשר, ועור וגידים של יצור שהלך פעם על פני האדמה- קשה לי עם זה.
ואני חושבת שזה נכון וטבעי שלא נעים לי עם זה. עכשיו, הסתכלות רציונלית על העניין המוסרי פה היא מורכבת: ומה עם חרקים? אותם אין לך בעיה לרצוח תחת זרם מים קולחים על החסה? ואת הנמלים שריססת כי פלשו לך לבית? בכללי מצפון הוא דבר שעשוי להיות מטושטש קצת, ולהעמיד אותו מול רציונל יכול לפגוע בטבעיות שלו. ולכן יש מקום לומר: ככה. כי מזעזע אותי לחשוב על פס ייצור שנשחטות עליו תרנגולת אחר תרנגולת ולא מזעזע אותי שהג'וקים בבית שלי איבדו את חייהם בטרם עת.
(וכמובן ש'השטח האפור' שהרגש הוא המכריע בו הוא מצומצם למדי, ויש דברים שצריכים להיות חד משמעיים. אותם אלו שהתורה מתייחסת אליהם בד"כ.)
ב. ולעניין: יותר מפריע לי הצד הפרקטי של התעשייה. הדברים ידועים ומפורסמים. דוגמאות- תרנגולות עוברות שינויים גנטיים שמפריעים ליכולת התנועה שלהן, הן מוכנסות לכלובים צפופים עד כדי כך שהן לא יכולות לעמוד כולן על הרצפה, והרצפה עצמה היא סורגים שפוצעים את הרגליים שלהן.
הערה אחרונה לגבי הטענה המפורסמת על שרשרת המזון:
אנחנו יצורים תבוניים ב"ה. פיתחנו מאכלים מורכבים ומיוחדים, אנחנו יודעים לדאוג לבריאות שלנו ואנחנו גרים בבתים עם מזגנים ולא הורגים להקות אחרות שפלשו לטריטוריה שלנו (טוב נו, לא דוגמה טובה..
)
אי אפשר לפתור את זה ב"זה הטבע", כי הטבע הוא שיש לך בחירה חופשית ומושכלת. אתה לא צריך להתערב בהתנהגות הטבעית של יצורים בטבע, אבל אחריות על עצמך בהחלט יש לך.
א. השאלה האם אכילת בשר מוסרית או לא היא שאלה פחות מרכזית בדיון מבחינתי. אני אתייחס אליה (סוג של-) בקצרה ואעבור לעיקר

לי באופן אישי לא מרגיש טוב העניין. הדחקתי את זה המון שנים, אבל תמיד הרעיון שאני אוכלת יצורים חיים כדי לספק את התאווה שלי הפריע לי באיזשהו מקום. וכשאני חושבת על זה שזה אשכרה עצם, ובשר, ועור וגידים של יצור שהלך פעם על פני האדמה- קשה לי עם זה.
ואני חושבת שזה נכון וטבעי שלא נעים לי עם זה. עכשיו, הסתכלות רציונלית על העניין המוסרי פה היא מורכבת: ומה עם חרקים? אותם אין לך בעיה לרצוח תחת זרם מים קולחים על החסה? ואת הנמלים שריססת כי פלשו לך לבית? בכללי מצפון הוא דבר שעשוי להיות מטושטש קצת, ולהעמיד אותו מול רציונל יכול לפגוע בטבעיות שלו. ולכן יש מקום לומר: ככה. כי מזעזע אותי לחשוב על פס ייצור שנשחטות עליו תרנגולת אחר תרנגולת ולא מזעזע אותי שהג'וקים בבית שלי איבדו את חייהם בטרם עת.
(וכמובן ש'השטח האפור' שהרגש הוא המכריע בו הוא מצומצם למדי, ויש דברים שצריכים להיות חד משמעיים. אותם אלו שהתורה מתייחסת אליהם בד"כ.)
ב. ולעניין: יותר מפריע לי הצד הפרקטי של התעשייה. הדברים ידועים ומפורסמים. דוגמאות- תרנגולות עוברות שינויים גנטיים שמפריעים ליכולת התנועה שלהן, הן מוכנסות לכלובים צפופים עד כדי כך שהן לא יכולות לעמוד כולן על הרצפה, והרצפה עצמה היא סורגים שפוצעים את הרגליים שלהן.
הערה אחרונה לגבי הטענה המפורסמת על שרשרת המזון:
אנחנו יצורים תבוניים ב"ה. פיתחנו מאכלים מורכבים ומיוחדים, אנחנו יודעים לדאוג לבריאות שלנו ואנחנו גרים בבתים עם מזגנים ולא הורגים להקות אחרות שפלשו לטריטוריה שלנו (טוב נו, לא דוגמה טובה..
)אי אפשר לפתור את זה ב"זה הטבע", כי הטבע הוא שיש לך בחירה חופשית ומושכלת. אתה לא צריך להתערב בהתנהגות הטבעית של יצורים בטבע, אבל אחריות על עצמך בהחלט יש לך.
...ברגוע
מצד העניין המוסרי, התורה קובעת מה מוסרי ומה לא, ואם ה' התיר לנו לאכול בשר כנראה שאין בזה בעייה.
ומי שרוצה עוד יותר מוסרי- א. הוא לא יכול לכפות את זה על אחרים.
ב. זה לפעמים גורם לעיוותים בנפש, כמו שהרב זצ"ל כותב בחזון הצמחונות.
לגבי הנושא של תעשיית המזון, יכול להיות שלפעמים עוברים שם איסור של צער בעלי חיים, אבל זה לא אוסר עלי לאכול את הבשר.
והנושא הזה יותר מורכב, כי אם יגדלו אותם בתנאים כמו שאת רוצה המחירים יהיו גבוהים, ואז הרבה משפחות לא יוכלו לקנות מוצרים בסיסיים לבית.
ומי שרוצה עוד יותר מוסרי- א. הוא לא יכול לכפות את זה על אחרים.
ב. זה לפעמים גורם לעיוותים בנפש, כמו שהרב זצ"ל כותב בחזון הצמחונות.
לגבי הנושא של תעשיית המזון, יכול להיות שלפעמים עוברים שם איסור של צער בעלי חיים, אבל זה לא אוסר עלי לאכול את הבשר.
והנושא הזה יותר מורכב, כי אם יגדלו אותם בתנאים כמו שאת רוצה המחירים יהיו גבוהים, ואז הרבה משפחות לא יוכלו לקנות מוצרים בסיסיים לבית.
אתה, ברגוע,הולם במיוחד
חושב שאם תימנע מאכילת עוף מתוך חמלה על הסבל שעוברות החיות- ייווצר עיוות בנפשך? תהיה אדם פחות טוב?
מזכירה שאני מעלה שאלה לדיון ללא כל שימוש בכלי נשק או אמצעי כפיה אחרים
לגבי השאר- לא בטוחה שהבנת אותי כי לא טענתי שזה אסור הלכתית בשום מקום, וזה מה שענית עליו משום מה.
זה לא כמו שאני רוצה, זה כמו שה' רוצה. (עפ"י ההבנה הפשוטה שלי את התורה והמצוות..) אני מאוד מופתעת אם אתה חולק...
מזכירה שאני מעלה שאלה לדיון ללא כל שימוש בכלי נשק או אמצעי כפיה אחרים

לגבי השאר- לא בטוחה שהבנת אותי כי לא טענתי שזה אסור הלכתית בשום מקום, וזה מה שענית עליו משום מה.
זה לא כמו שאני רוצה, זה כמו שה' רוצה. (עפ"י ההבנה הפשוטה שלי את התורה והמצוות..) אני מאוד מופתעת אם אתה חולק...
אני, ברגוע,ברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע בתאריך י' באלול תשע"ח 14:26
בהחלט חושש למה שהרב זצ"ל אמר: כנראה שלא למדת את חזון הצמחונות.. - לקראת נישואין וזוגיות
את לא טענת שזה אסור, אבל כן כתבת שעדיף להמנע מאכילת בשר. ואני טוען שרצון ה' הוא שנאכל בשר. חוץ מאנשים בעלי דרגה באמת גבוהה.
רמב"ם הלכות דעות פרק ג' בלכה א' - לקראת נישואין וזוגיות
ומחילה, את באמת לא כופה על אחרים.
אבל את כן שאלת למה אנחנו לא צמחונים, כאילו שזה חובה.
הבהרה:הולם במיוחד
מטרת השירשור איננה לשכנע אתכם בדעותיי (הלא מגובשות).
זה נושא שמעניין אותי ומעסיק אותי ואני מתלבטת לגביו. פתחתי את השרשור בשאלה ההיא כדי למשוך תגובות של אנשים שאינם צמחונים מתוך מחשבה והחלטה מושכלת, כי מעניין אותי מה יש להם לומר בנושא.
ולגבי תוכן התגובה: דיברתי על רצון ה' שלא נגרום לחיות סבל בדרך לצלחת, לא שהן לא יגיעו אליה.
זה נושא שמעניין אותי ומעסיק אותי ואני מתלבטת לגביו. פתחתי את השרשור בשאלה ההיא כדי למשוך תגובות של אנשים שאינם צמחונים מתוך מחשבה והחלטה מושכלת, כי מעניין אותי מה יש להם לומר בנושא.
ולגבי תוכן התגובה: דיברתי על רצון ה' שלא נגרום לחיות סבל בדרך לצלחת, לא שהן לא יגיעו אליה.
|נדחף|ימ''ל
אם כבר קישורים, נזכרתי בזה - האם ראוי להיות צמחוני מטעמים מוסריים? | רביבים
שאלות מעניינות התעוררו לי תוכ"ד קריאהפעם הייתי עוגי
למשל הפסקה הבאה
"במצב הנוכחי, אם נחדל מאכילת בשר, לא ברור שהדבר ייטיב עם אותם מינים שאנו רגילים לאכול מבשרם. מפני שאם לא נמשיך לגדלם ולהרבותם לצורכי אכילה, אזי מספרם באוכלוסיית החי יקטן מאוד. שכן כיום הם מתרבים מאוד בהשגחת האדם, ואילו היו משחררים את כל הבהמות והתרנגולות לחופשי, תוך זמן קצר היו נשארים מהם מתי מעט (עיין ברבנו בחיי, רד"ק, מלבי"ם בראשית א, כט; ומלבי"ם ורש"ר הירש שם ט, ג)."
והשאלה:
אני עוף או פרה, מה אכפת לי שאוכלוסיית הבקר או העופות תתמעט
אם אני חופשי בטבע ולא נתון לחסדי האדם?
באיזה מובן ריבוי אוכלוסיית החי משרתת את החיות עצמן?
(נראה לי שהיא לא)פסידונית
פשוטימ''ל
זה אכן לא משרת את היחידים אלא את המינים.
אצל כל בעלי החיים הדחף המרכזי ממנו נובעים רוב ככל האינסטינקטים הבסיסיים (רבייה, הורות, עדריות וכו') הוא קיום המין, במקרים מסוימיםים אפילו על חשבון הקיום האישי.
וגם ברמה הפרטית - כאנשים חופשיים קשה לנו להבין את המשוואה אבל על פי רוב מבחינה פיזית התנאים של בעלי החיים בשבי נוחים בהרבה מבטבע (עם כל מה שצריך לתקן בשלבים מסוימים בגידול/תהליך השחיטה).
אצל כל בעלי החיים הדחף המרכזי ממנו נובעים רוב ככל האינסטינקטים הבסיסיים (רבייה, הורות, עדריות וכו') הוא קיום המין, במקרים מסוימיםים אפילו על חשבון הקיום האישי.
וגם ברמה הפרטית - כאנשים חופשיים קשה לנו להבין את המשוואה אבל על פי רוב מבחינה פיזית התנאים של בעלי החיים בשבי נוחים בהרבה מבטבע (עם כל מה שצריך לתקן בשלבים מסוימים בגידול/תהליך השחיטה).
אדרבהפעם הייתי עוגי
עבר עריכה על ידי פעם הייתי עוגי בתאריך י' באלול תשע"ח 19:48
אז המנגנונים לקיום המין מוטבעים בהם, וממילא התרומה של השבי עבור המין בכללו
לא הכרחית להציל אותו מהיכחדות.
המנגנון הקיומי שטבוע בהם לא מעיד על האינטרסים (ככל שאפשר לקרוא לזה "אינטרס")
של הפרטים.
וזה נכון גם לגבי בני האדם, שאם הפרט יכל "לתכנת" את חלק מדחפיו על פי האינטרסים
הצלולים שלו, יתכן מאוד שהיה מוותר על חלקם.
למרות שאני מודה שברגע שאנחנו מרחיקים בין הדחף של הפרט לבין
מה שבעינינו הוא האינטרס: נוחות, חופש, מרחב תנועה, יש פה בעייתיות רצינית.
מסכים לגבי הנקודה שבתעשיה שכולה מוסרית המחירים יהיו גבוהיםפעם הייתי עוגי
מצד שני זה לא שחור או לבן
אם תהיה תנועה לכיוון הזה ויהיו פסי ייצור מוסריים יותר אז
זה עדיין לא אומר שפסי הייצור הרגילים ייעלמו (לצערי)
אם הרבה אנשים יקבלו על עצמם לא לאכול מפסי ייצור
לא מוסריים ויהיה גוף (פרטי? ציבורי? לא יודע) אמין
שנותן דיווח שקוף לגבי מוסריות הייצור -
אז אני מאמין שמי שירצה לקיים רצון השם ביתר הידור
בכך שהוא אוכל בשר, יסכים גם לשלם יותר.
ומשפחות עניות? איך הם יקנו בשר?ברגוע
כמו שכתבתי, פסי היצור הרגילים לא ייעלמופעם הייתי עוגי
אם דנים על מציאות אוטופית בה פסי היצור הרגילים ייעלמו (לפחות בקרוב)
אז באותה מידה אפשר לומר שבמציאות הזאת לא יהיה עוני,
או שהעניים יוכלו להרשות לעצמם כספית גם את זה
אבל אנחנו לא במציאות אוטופית
בעולמנו כיום, מה שכן אפשר לקדם זה מה שדיברתי עליו
וגם במצב כזה פסי הייצור הרגילים לא ייעלמו
אוקיברגוע
יכול להיות שזה דבר נכון לקדם אותו. בכ"מ עד אז אני לא רואה סיבה להפסיק לאכול בשר, זה לא יועיל לכלום.
@הולם במיוחד
@הולם במיוחד
אם תהיה התגייסות רחבה לטובת זה אז יש סיבה מצויינתפעם הייתי עוגי
שיזמים יראו שקיים עכשיו פוטנציאל ויילכו על הרעיון של המדד
או שהיצרנים יפתחו פסי ייצור מוסריים ושקופים
מספיק לי שיהיה אטליז אחד בירושלים / ת"א שמתחייב לקנות
רק תוצרת כזאת וזה ייצא לדרך
בינתיים לא מוכר לי שיש יוזמה כזאת כמובן
ודאי שכןפסידונית
זה עובד כמו בחירות. כל קול משםיע.
^^מדוייקפעם הייתי עוגי
(לדעתי עובד הרבה יותר טוב מבחירות,
אבל לא אהרוס את השרשור עם החפירות שלי
בנושא בחירות
)
איך זה ישפיע?ברגוע
אם רוצים לעשות את הרעיון של עוגי שיהיו כמה פסי יצור, אז צריך להתארגן קבוצה ולדרוש את זה (ולבדוק אם זה בכלל אפשרי).
אם אני סתם יפסיק לאכול בשר זה לא ישפיע על כלום.
בבחירות באמת כל קול נספר, פה רוצים לשנות תעשייה שלמה.
אם אני סתם יפסיק לאכול בשר זה לא ישפיע על כלום.
בבחירות באמת כל קול נספר, פה רוצים לשנות תעשייה שלמה.
לאו דווקא תעשיה שלמה, פס יצור אחד כבר יהיה הישגפעם הייתי עוגי
ד"אברגוע
גם בבחירות לא כל קול משפיע..
בפעם האחרונה והיחידה שהצבעתי הקול שלי הלך לפח
הדרך האמיתית להשפיע בבחירותפעם הייתי עוגי
זה להיות מעורה בפוליטיקה וללמוד את זה ולהביע דעה
בלשים פתק בקלפי יש קצת אשליה
טוב זהו לא מגיב יותר על הנושא פה
בלי נדר
בלשים פתק בקלפי יש קצת אשליה
טוב זהו לא מגיב יותר על הנושא פה
בלי נדרחחח אתה לא מצליח להתאפק..ברגוע
מסכים איתך שמי שמוכשר לזה באמת יכול להשפיע יותר ע"י הבעת דעה, אבל גם להצביע משפיע קצת.
נשמור את הדיונים האלה כשיהיה תאריך לבחירות..
נשמור את הדיונים האלה כשיהיה תאריך לבחירות..
היא מוסרת שהיא מוחלתימ''ל
א. לדעתי זו כן השאלה המרכזית, אבל השרשור שלך אז נעבור הלאה. 
ב. לגבי התעשייה - מההיכרות האישית שלי גידול הבהמות (לבשר ולחלב) נעשה בתנאים טובים מאוד, לאין ערוך מאלו שמצויים בטבע. מתפרסמים מדי פעם סיפורי זוועה על אכזריות של עובדים בתהליך השינוע והשחיטה, זה אכן מקומם וצריך לטפל בזה (ואכן מטפלים, גם אם לא מספיק ולאו דווקא מי שצריך). אבל אני לא חושב שהצמחונות היא הפתרון, והיא אפילו מחמיצה את המטרה כי במקום לדבר על הנקודה האמיתית שרוב הציבור כן מזדהה איתה והיה פועל בשבילה מסיטים בזה את הדיון לעניין שכתבת שהוא פחות מרכזי מבחינתך.
לגבי הטענה על שרשרת המזון - אני מסכים שזו טענה לא מאוד משמעותית (כמו שכתבתי בעצמי בתגובה הקודמת), ואני מסכים שזה שאנחנו יצורים תבוניים (ואולי גם מוסריים, דיון פילוסופי שכבר דנו בו בעבר כמה פעמים ואכמ''ל) אמור להשפיע על ההתנהגות שלנו. אבל זה כן משנה את נקודת המוצא - גם מבחינה רגשית (ההבדל בין האם מדובר בלאסור את המותר או להתיר את האסור) וגם מבחינה מהותית (לומר שזו מציאות העולם ולכן ה'אשמה' והאחריות בחוסר המוסריות היא לא עלינו אלא על הטבע/אלוהים).
כי זה לא טעים.מוריה
את אוכלת רק דברים בשריים?הולם במיוחד
לא.מוריה
אבל זו העדפות הראשונה שלי..
מי אמר שאנחנו לא?
מתואמת
(אגב, לא מהסיבה שציינת...)
כי זה לא טבעי.סתם 1...
זה גם לא טבעי להכין לחםהולם במיוחד
לא נכון. זה טבעי מאוד.סתם 1...
האש, הבישול, הטחינה, הגידול, השחיטה זה טבעי.
יש פיתוחים שהם פינוק ושדרוג כמו מזגן, מקלחת ביתית וכו'
יש פיתוחים שהם צורך. גם טבעי לחרוש בחמור או בטרקטור או על ידי אדם?
טבעי לעבוד את האדמה ולהוציא ממנה מאכל.
ההיבט המוסרי שלך לא קשור לשאלת הצמחונות. למשל אני משתדל לגדל ולשחוט לעצמי...
יש פיתוחים שהם פינוק ושדרוג כמו מזגן, מקלחת ביתית וכו'
יש פיתוחים שהם צורך. גם טבעי לחרוש בחמור או בטרקטור או על ידי אדם?
טבעי לעבוד את האדמה ולהוציא ממנה מאכל.ההיבט המוסרי שלך לא קשור לשאלת הצמחונות. למשל אני משתדל לגדל ולשחוט לעצמי...
הדוגמה לא קריטיתהולם במיוחד
אתה אדם, אתה לא חי עפ"י אינסטינקטים ולכן הסיבה "זה לא טבעי" לא עונה על השאלה למה בחרת כך ולא אחרת.
(אלא אם התכוונת לומר שאין פה שום עניין ולכן אין סיבה לחשוב פעמיים ולא ללכת עפ"י הברירה הטבעית)
(אלא אם התכוונת לומר שאין פה שום עניין ולכן אין סיבה לחשוב פעמיים ולא ללכת עפ"י הברירה הטבעית)
לא הבנתי אותך בסוף.סתם 1...
לגבי בחירה זו גם לא אפשרות. הגוף שלך יהיה בחוסרים ולא ישרוד ללא בשר (או B12 מהרוקח...) זו הכוונה- טבעי, צורך.
אינני בא לחיות טורפות בחיפוש לחלופה צמחונית מטעמים מוסריים או רעיוניים שלדעתי מוטעים מכיוון שהמציאות מוכיחה אחרת.
יש כלל שאומר "ברי ושמא, ברי עדיף" תיאוריות כאלה ואחרות הגיוניות ככל שיהיו לא יכולות לסתור מציאות. בשר זה צורך לבני אדם ולעוד חיות שונות.
אינני בא לחיות טורפות בחיפוש לחלופה צמחונית מטעמים מוסריים או רעיוניים שלדעתי מוטעים מכיוון שהמציאות מוכיחה אחרת.
יש כלל שאומר "ברי ושמא, ברי עדיף" תיאוריות כאלה ואחרות הגיוניות ככל שיהיו לא יכולות לסתור מציאות. בשר זה צורך לבני אדם ולעוד חיות שונות.
כי אני לא בדרגה גבוהה לזהרק שמחה#
ובגלל שאני לא בדרגה גבוהה לזה, הגוף שלי לא יכול בלי זה.
הוא כן יכול.הולם במיוחד
(אלא אם אתה אדם חריג מהנורמה מבחינה בריאותית.)
"אל יבהל מפני עוון של גאוה, במה שיכיר את מדרגת שכלו, וערך נטיית רצונו. אדרבא מפני ענוה פסולה המדכאת את הנשמה ומטשטשת את האור האלקי שבנפש צריך להזהר הרבה יותר"
אם אתה מאמין שמעשה הוא מוסרי מאוד לא נכון בעיניי להימנע מלעשות אותו כי 'אתה לא במדרגה'. איך תגיע למדרגה אם לא תנהג בדרך המוסרית והישרה בעיניך?!
"אל יבהל מפני עוון של גאוה, במה שיכיר את מדרגת שכלו, וערך נטיית רצונו. אדרבא מפני ענוה פסולה המדכאת את הנשמה ומטשטשת את האור האלקי שבנפש צריך להזהר הרבה יותר"
אם אתה מאמין שמעשה הוא מוסרי מאוד לא נכון בעיניי להימנע מלעשות אותו כי 'אתה לא במדרגה'. איך תגיע למדרגה אם לא תנהג בדרך המוסרית והישרה בעיניך?!
..רק שמחה#
אפשר להתקיים. התפקוד נפגע.
המדרגה כאן היא שונה. כל העולם נמצא במדרגה נמוכה. כאשר המצב המוסרי של העולם יעלה, אז נעלה במדרגתנו.
המדרגה כאן היא שונה. כל העולם נמצא במדרגה נמוכה. כאשר המצב המוסרי של העולם יעלה, אז נעלה במדרגתנו.
אם אתההולם במיוחד
ממש מקפיד לאכול עפ"י הצרכים והערך התזונתי המומלץ לך- הטיעון התקבל. אחרת- צר לי, חלש ביותר.
גם אני למדתי את חזון הצמחונות
מקבלת את הטענה שזה מוסרי לאכול בשר. השאלה האם זה מוסרי בהתחשב בתעשיית הבשר כיום. לא עצם האכילה, אלא הגידול.
גם אני למדתי את חזון הצמחונות

מקבלת את הטענה שזה מוסרי לאכול בשר. השאלה האם זה מוסרי בהתחשב בתעשיית הבשר כיום. לא עצם האכילה, אלא הגידול.
צריך להתעמק בזהרק שמחה#
אבל (מקווה שאני לא כותב שטויות) נראה שיש פה בחינה של משום שהותרה לצורך הותרה שלא לצורך. כלומר, בגלל החיסרון במוסר הותר לנו לאכול בעלי חיים, ובגלל שהותר, הותר גם שלא לצרכים הגופניים שלנו.
עם זאת, יש איסור על צער בעלי חיים.
איך משלבים בין ה2? לעשות ככל הניתן שהצער יהיה מינמלי. שעד רגע השחיטה להימנע ככל הניתן מצער.
זה באמת מצער שיש משחטות שמתגאות בהכשר הבדצ שלהם אבל פוגעות בחיות בלי אבחנה.
עוד עניין שיש, זה קדושים תיהיו-במותר לכם. לא צריך להיות נבל ברשות התורה. אפשר לאכול, אפשר להנות, אבל במידה.
עם זאת, יש איסור על צער בעלי חיים.
איך משלבים בין ה2? לעשות ככל הניתן שהצער יהיה מינמלי. שעד רגע השחיטה להימנע ככל הניתן מצער.
זה באמת מצער שיש משחטות שמתגאות בהכשר הבדצ שלהם אבל פוגעות בחיות בלי אבחנה.
עוד עניין שיש, זה קדושים תיהיו-במותר לכם. לא צריך להיות נבל ברשות התורה. אפשר לאכול, אפשר להנות, אבל במידה.
מקור הציטוט?פסידונית
אה, סליחה. אורות הקודש חלק ג.הולם במיוחד
תודה
פסידונית
האמת-חותמת
אני לא צימחונית כי אני טוענת שלא סתם מדבר הוא מעל מדרגת חי, ובטח ובטח כשהוא יהודי ויכול לקדש את החי ולהעלות אותו דרגה.
בפועל אני די צמחונית כי בלוטות הטעם שלי מפונקות ולא אוהבת בשרי ודגים.
לא הבנתי מה הקשרהולם במיוחד
בין זה שאני בדרגה מעל חי לבין זה שאני אוכלת אותו
(ובטח ובטח נותנת יד להתעללות בו...)
ברור שאני דרגה מעל! לכן יש לי בחירה. לכן אני לא מוכרחה לציית לאינסטינקטים שלי שמורים לי לאכול חיות (גם על זה רבים חולקים, אבל נניח.)
האם את חושבת שזה שאת אוכלת לארוחת צהריים בשר ולא מקרוני את עושה בזה חסד עם הפרה שבצלחתך ומעלה אותה דרגה?
(ובטח ובטח נותנת יד להתעללות בו...)
ברור שאני דרגה מעל! לכן יש לי בחירה. לכן אני לא מוכרחה לציית לאינסטינקטים שלי שמורים לי לאכול חיות (גם על זה רבים חולקים, אבל נניח.)
האם את חושבת שזה שאת אוכלת לארוחת צהריים בשר ולא מקרוני את עושה בזה חסד עם הפרה שבצלחתך ומעלה אותה דרגה?
כן, ככה מבואר בחסידותברגוע
ע"י שיהודי אוכל מתוך כוונה טובה להתחזק לעבודת ה', והוא מברך בכוונה על האוכל, הוא מעלה את האוכל למעלה גבוהה.
העולם נברא כדי לשמש את בני האדם!
העולם נברא כדי לשמש את בני האדם!
א. ע"ע הסוגרייםהולם במיוחד
ב. לעובדה *ולשומרה*
ג. רק על עצמי לספר ידעתי: כשאני אוכלת בשר אני יותר מספקת את התאווה החומרית שלי מאשר מתרכזת בכמה השניצל הזה יעזור לי בעבודת ה', לצערי. (ולכן אני משתדלת לא לשקר לעצמי ולשים ערכים אחרים גבוה יותר בסדר העדיפויות)
ג. רק על עצמי לספר ידעתי: כשאני אוכלת בשר אני יותר מספקת את התאווה החומרית שלי מאשר מתרכזת בכמה השניצל הזה יעזור לי בעבודת ה', לצערי. (ולכן אני משתדלת לא לשקר לעצמי ולשים ערכים אחרים גבוה יותר בסדר העדיפויות)
א. עניתי על זה למעלהברגוע
ב. זה לא סותר.
העולם נברא לשימוש בנ"א (קידושין פב ב),
ואנחנו צריכים להשתמש בו בלי להרוס אותו.
והעולם ממשיך להתקיים מצויין גם אחרי שאני אוכל בשר.
ג. גם אם את לא מתכוונת לזה כל הזמן, בפועל אם את מברכת על האוכל ואח"כ עובדת את ה', האוכל עלה בדרגה.
העולם נברא לשימוש בנ"א (קידושין פב ב),
ואנחנו צריכים להשתמש בו בלי להרוס אותו.
והעולם ממשיך להתקיים מצויין גם אחרי שאני אוכל בשר.
ג. גם אם את לא מתכוונת לזה כל הזמן, בפועל אם את מברכת על האוכל ואח"כ עובדת את ה', האוכל עלה בדרגה.
*שלא חיסר... וברא בו בריות טובות ואילנות טוביםנפש חיה.
להנות בהם בני אדם.
כן.חותמת
אני מאמינה שאם אני מכוונת בתחילת הסעודה שבזכות האוכל שאני אוכלת יהיה לי יותר חשק וכח לעבוד את ה' יתברך אני נותנת קדושה לאוכל ומעלה אותו דרגה.
חוץ מזה- מה עם זה שתובעים את האדם על דברים שיכל להנות בהם ולא נהנה? (אני לא זוכרת ממש איך זה אבל משהו כזה)
וגם לצמחים יש רגש. אתה יודע שאם אומרים לצמחים מילים רעות הוא לא יצמח טוב? למה שלא תצא בהגנה על הטבע ולא תתן לבע"ח לאכול עשבים, עלים וכו'?
הסיפא של דברייך היא שטות.הולם במיוחד
טענה מפורסמת שנטענה ע"י שרלטנים שטענו שהם מדענים והוכחה כשגויה בתנאי מעבדה.
ערכתי כי הבנתי את מה ששאלתי. יש תשובה בפנים.חותמת
למה שטויות?
בפרקי דרבי אליעזר פרק לד כך: "בשעה שכורתים את עץ האילן, קולו הולך מסוף העולם ועד סופו, ואין קולו נשמע".
והגמרא במסכת פסחים דף קי עמוד ב' מסופר על אדם ששלטו בו כישופים והיה דואג מאוד. נשען על עץ דקל והעץ התייבש ומת ממגעו של אותו אדם.
ואני בטוחה שיש עוד הוכחות.
סוףהולם במיוחד
זה לא הוכחות למה שטענת...הולם במיוחד
למה? זה לא סימן לזה שיש להם רגש?חותמת
זה מה שאני הבנתי, ואם אתה חושב אחר אתה מוזמן להסביר.
לא רק לשלול.
אני אישה
הולם במיוחד
איך זה סימן שיש להם רגש?
אין להם מערכת עצבים.
זה שיש צער (רוחני, כך זה נשמע) בעולם על כריתת עץ או שכישוף שולט גם על צמחים, לא אומר שום דבר על יכולת שלהם לחוש כאב.
עכשיו עזבי את כל התאוריה על כאבם של הצמחים. בורא עולם נטע בנו מצפון שמזדעזע לראות חיה סובלת ולא מזדעדע למראה "צמח סובל".
זה הכל.
אין להם מערכת עצבים.
זה שיש צער (רוחני, כך זה נשמע) בעולם על כריתת עץ או שכישוף שולט גם על צמחים, לא אומר שום דבר על יכולת שלהם לחוש כאב.
עכשיו עזבי את כל התאוריה על כאבם של הצמחים. בורא עולם נטע בנו מצפון שמזדעזע לראות חיה סובלת ולא מזדעדע למראה "צמח סובל".
זה הכל.
אוקיי. קיבלתי.חותמת
אבל זה שיש אולי אפשרות לגדל בתנאים אחרים את בעלי החיים לא הופך ללא מוסרי לאכול אותם.
ואין לי מושג איך מגדלים את בעה"ח אבל נראה לי שהם צריכים תנאים אחרים ממה שאנחנו חושבים ואולי זה בכלל לא סבל בשבילם צורת הגידול הזו? שוב פעם- אני לא יודעת איך מגדלים אני רק שואלת על השערה שלי.
איך יודעים אם מי שכותב הוא אשה או גבר?
יש את הלחצן בצד שמאל, עם שלשה פסים מאוזנים,משיח נאו בפומ!
תכנסי ותראי אם כתוב מסר למחבר/ת
יש.חותמת
כי אני מרחמת על הניצוץ האלוקי שנמצא בבעלי החייםיראת גאולה
הרי אם החיה לא תישחט, היא תחיה עוד שמן מה ותתפגר / תיטרף, והניצוץ האלוקי שבתוכה יהיה "עצוב".
ואם היא תישחט - ראשית, זו מיתה חסרת סבל, והרבה יותר נעימה לפרה מאשר התפגרות.
שנית, הניצוץ האלוקי שמחיה אותה, מגיע לייעודו (שיהודי אכל אותו, רצוי בסעודת מצווה, ועם ברכה, ולנצל את הכוח שמקבל מכך לעבודת הבורא). ממילא הפנימיות של החיה שמחה בזה ורוצה את זה.
ואם העור שלה ישמש להכנת קלף לסת"ם - בכלל הרוויחה.
כשחושבים כך, מסיקים שאנחנו לא גורמים סבל לחיה בשחיטה. אלא להיפך, היא מעוניינת בזה.
אפשר לטעון טענות צמחונות גם על הקרבת קרבנות במקדש... וזה ממש לא כך.
מסופר במדרש על סיפור אליהו בהר הכרמל, שהפר שהלך לנביאי הבעל לא הסכים ללכת (למה? הוא הרי צפוי להישאר בחיים?) - עד שאליהו אמר לו שמשניהם יתקלס הקב"ה. זה הרצון האמיתי של החיה.
וכן יש מצווה לאכול בשר - בשמחת חג.
ובלי קשר, אני לא אוכלת בשרי...
ואם היא תישחט - ראשית, זו מיתה חסרת סבל, והרבה יותר נעימה לפרה מאשר התפגרות.
שנית, הניצוץ האלוקי שמחיה אותה, מגיע לייעודו (שיהודי אכל אותו, רצוי בסעודת מצווה, ועם ברכה, ולנצל את הכוח שמקבל מכך לעבודת הבורא). ממילא הפנימיות של החיה שמחה בזה ורוצה את זה.
ואם העור שלה ישמש להכנת קלף לסת"ם - בכלל הרוויחה.
כשחושבים כך, מסיקים שאנחנו לא גורמים סבל לחיה בשחיטה. אלא להיפך, היא מעוניינת בזה.
אפשר לטעון טענות צמחונות גם על הקרבת קרבנות במקדש... וזה ממש לא כך.
מסופר במדרש על סיפור אליהו בהר הכרמל, שהפר שהלך לנביאי הבעל לא הסכים ללכת (למה? הוא הרי צפוי להישאר בחיים?) - עד שאליהו אמר לו שמשניהם יתקלס הקב"ה. זה הרצון האמיתי של החיה.
וכן יש מצווה לאכול בשר - בשמחת חג.
ובלי קשר, אני לא אוכלת בשרי...
והאם לא מפריעה לך דרך גידול החיות בתעשייה היום?הולם במיוחד
הן צריכות ממש מסירות נפש אם הן מסכימות לסבול כל כך בשביל שיתגלה בהן הניצוץ האלוקי
(והאמת? שכמה שאני מבינה את מה שאת אומרת ברמה השכלית, פשוט לא נעים לי ומרגיש לי רע שאני אוכלת חיות. גם מעבר לעובדה שאני מאמינה שהתעשייה היום רחוקה מאוד מאוד מרצון ה')

(והאמת? שכמה שאני מבינה את מה שאת אומרת ברמה השכלית, פשוט לא נעים לי ומרגיש לי רע שאני אוכלת חיות. גם מעבר לעובדה שאני מאמינה שהתעשייה היום רחוקה מאוד מאוד מרצון ה')
יש מצווה על "צער בעלי חיים"יראת גאולה
וכמובן שאסור לצער אותן!!
אבל אני לא רואה איך זה קשור לאכילת בשר / צמחונות.
ואם לא תאכלי בשר? (ודגים?) - אז יפסיקו לגדל אותן כך??
התפקיד שלי זו עבודת ה' שלי - והיא כוללת העלאת המזון לקדושה.
התפקיד של החוואים (איך קוראים למגדלי החיות?) - לגדל אותן על פי מצוות התורה.
התורה מקפידה מאוד מאוד על צער בעלי חיים, כולל האכלת החיות לפני הארוחה, ועוד הרבה.
ובכל זאת, התורה לא אוסרת עלינו, או אפילו ממליצה שלא לאכול בשר משום זה. שחיטת הבהמה ואכילתה זה ממש לא צער בע"ח!
עריכה:
אם לדוגמא תהיה עצומה או מחאה או אנעראף על גידול בע"ח בתנאים טובים - כמובן שאצטרף.
לא חושבת שתפריט צמחוני הוא הקטע. (חוץ מזה שבקר מגיע מחו"ל. גם שם זה המצב?)
מציאותית - אנחנו כמעט לא צורכים בשר ועופות. לא ראיתי שזה הזיז למישהו בתעשיית העופות
.
אבל אני לא רואה איך זה קשור לאכילת בשר / צמחונות.
ואם לא תאכלי בשר? (ודגים?) - אז יפסיקו לגדל אותן כך??
התפקיד שלי זו עבודת ה' שלי - והיא כוללת העלאת המזון לקדושה.
התפקיד של החוואים (איך קוראים למגדלי החיות?) - לגדל אותן על פי מצוות התורה.
התורה מקפידה מאוד מאוד על צער בעלי חיים, כולל האכלת החיות לפני הארוחה, ועוד הרבה.
ובכל זאת, התורה לא אוסרת עלינו, או אפילו ממליצה שלא לאכול בשר משום זה. שחיטת הבהמה ואכילתה זה ממש לא צער בע"ח!
עריכה:
אם לדוגמא תהיה עצומה או מחאה או אנעראף על גידול בע"ח בתנאים טובים - כמובן שאצטרף.
לא חושבת שתפריט צמחוני הוא הקטע. (חוץ מזה שבקר מגיע מחו"ל. גם שם זה המצב?)
מציאותית - אנחנו כמעט לא צורכים בשר ועופות. לא ראיתי שזה הזיז למישהו בתעשיית העופות
. ובכן, יש כלל הלכתיהולם במיוחד
לא להיות שותף לדבר עבירה.
אני לא אומרת שמי שצורך בשר תעשייתי עובר על זה, אבל יש פה עיקרון ברור שלא לשתף פעולה עם מה שלא מוסרי, כך שגם אם זה לא יגרום להם להפסיק זה לא אומר שמותר לי לתת/ ראוי שאתן לזה יד.
בתעשייה המון בשר נזרק כי הוא לא כשר, כי החיות מתו/ נפצעו וכד' בגלל טיפול גרוע ונוראי. פשוט שווה להם "לבזבז" את הבשר שנטרף ולשמור על תנאי מחיה נמוכים- מבחינה כלכלית.
אני לא אומרת שמי שצורך בשר תעשייתי עובר על זה, אבל יש פה עיקרון ברור שלא לשתף פעולה עם מה שלא מוסרי, כך שגם אם זה לא יגרום להם להפסיק זה לא אומר שמותר לי לתת/ ראוי שאתן לזה יד.
בתעשייה המון בשר נזרק כי הוא לא כשר, כי החיות מתו/ נפצעו וכד' בגלל טיפול גרוע ונוראי. פשוט שווה להם "לבזבז" את הבשר שנטרף ולשמור על תנאי מחיה נמוכים- מבחינה כלכלית.
ישר כח, אהבתידעתן מתחיל
אני בשרי לא בגלל שאני משוכנע שאני בסדרפעם הייתי עוגי
אני בשרי כי אני יודע שגם אם הייתי משוכנע שהטבעוניים צודקים
לא היה לי מספיק אופי להיות טבעוני
הדיון מרתק ועומד בפני עצמו,
כל הצדדים מביאים מידע וטיעונים לא פשוטים לכאן ולכאן,
אבל אני לא אשקר לגבי עצמי ואגיד שההכרעה שלי נובעת
מעמדה מוסרית מנומקת.
הולם במיוחד
שאפו על התגובה הכנה והיפה

תכלס? משפחה.. 🙈טיפות של אור
אם אני אתחיל זה ייצור יותר מדי מתחים ואינטריגות. צריך לשקלל ערכים 
(זה^ המוטיבציה. הצידוק זה מה שכולם מעלי כותבים)

(זה^ המוטיבציה. הצידוק זה מה שכולם מעלי כותבים)
החיות שאנחנו אוכלים כאן מגיעות מגידול ביתי ולא חוות צערבוז
ככה שאפילו בעיה מוסרית אין לי עם זה
בהגיע העת שוחטים אותן כדת משה וישראל
תכלס, הגוף לא צריך בשר. אדם וחווה לא אכלו בשר.
התחילו לאכול בשר רק אחרי המבול כי היה מחסור בצמחים.
היום יש שפע ולא צריך באמת.
ודוגרי, אם את מתחילה עם המצפונים על צמחונות אולי גם תעברי לטבעונות, כי הדרך שבה לוקחים ביצים וסוחטים חלב מבהמות היא ממש מתעללת.
צריך פשוט למצוא דרך שגם הם לא יסבלו וגם אנחנו לא נצטרך לא לאכול פיצה מטעמים מוסריים.
מי יעשה את זה? מי שיש לו זמן.
יש מספיק מלחמות להלחם ואני לא צריכה להיות בחזית של כולן. יש דברים שיותר חשובים בעיני.
בהגיע העת שוחטים אותן כדת משה וישראל
תכלס, הגוף לא צריך בשר. אדם וחווה לא אכלו בשר.
התחילו לאכול בשר רק אחרי המבול כי היה מחסור בצמחים.
היום יש שפע ולא צריך באמת.
ודוגרי, אם את מתחילה עם המצפונים על צמחונות אולי גם תעברי לטבעונות, כי הדרך שבה לוקחים ביצים וסוחטים חלב מבהמות היא ממש מתעללת.
צריך פשוט למצוא דרך שגם הם לא יסבלו וגם אנחנו לא נצטרך לא לאכול פיצה מטעמים מוסריים.
מי יעשה את זה? מי שיש לו זמן.
יש מספיק מלחמות להלחם ואני לא צריכה להיות בחזית של כולן. יש דברים שיותר חשובים בעיני.
אדרבה, סיבה מצויינת *לכאורה* לעבור גם לטבעונותפעם הייתי עוגי
ולגבי "מי שיש לו זמן", "יש דברים שיותר חשובים בעיניי"
על זה בדיוק דנים, למה מוות וסבל של בעלי חיים לא יעמוד באמת
במקום גבוה בסדר העדיפויות שלנו
בגלל שעניי מינך קודמיםבוז
יש הרבה מאד צרות במין האנושי ואני לא צריכה להעסיק את עצמי עם בעיות של בעלי חיים בנוסף.
אל תשכח שהבעיות שלהם נובעות בדיוק מזה שיש אנשים מושחתים ואם תטפל בזה תטפל בשורש הבעיה.
יש המון אנשים טבעוניים, שיסבלו בכיף! אני לא אומרת שזה לא נכון. פשוט שזו לא המלחמה שלי.
אל תשכח שהבעיות שלהם נובעות בדיוק מזה שיש אנשים מושחתים ואם תטפל בזה תטפל בשורש הבעיה.
יש המון אנשים טבעוניים, שיסבלו בכיף! אני לא אומרת שזה לא נכון. פשוט שזו לא המלחמה שלי.
אבל זה קודם כל בעיית המוסריות של האדם עצמופעם הייתי עוגי
להשלים עם אכזריות זה תקדים מסוכן ומדרון חלקלק
בשורה אחרונה מסכים איתך לגמרי שאם יעלה הרף המוסרי של האנושות הבעיה תיפתר מאליה
לגבי טבעונות-הולם במיוחד
עבר עריכה על ידי הולם במיוחד בתאריך י' באלול תשע"ח 19:54
אני משתדלת לאכול ביצי חופש (דיון מרתק בפני עצמו. בפעם הבאה בעז"ה
) ועם חליבת פרות אין לי שום בעיה. לא קונה את זה שהן סובלות.ובצמחונות מבחינתי יש עניין נוסף מעבר לסבל בגידול, שהוא עצם האכילה. (שזה, לדעתי, עניין סובייקטיבי יותר. מי שזה מרגיש לו סבבה הטיעון הזה לא רלוונטי עבורו.)
את אומרת- אם כבר לעשות משהו אז להילחם, ואם כבר להילחם אז בחזית. וכבר יש לי מספיק מה לעשות, אז לא תודה. ואני בכלל לא דיברתי על להילחם, דיברתי על המעשה הקטן והפשוט שדורש השקעה מזערית: לא לתת לזה יד.
ושאלתי מה הסיבה שאת נמנעת מזה..
כי כאן זה שונהבוז
זה לא "לתת לזה יד"
אנחנו עושים שחיטה עצמאית של חיות שגדלו בגידול ביתי.
ובשר זה טעים, וכל עוד זה לא בעייתי מוסרית למה לא לאכול שניצל?
אנחנו עושים שחיטה עצמאית של חיות שגדלו בגידול ביתי.
ובשר זה טעים, וכל עוד זה לא בעייתי מוסרית למה לא לאכול שניצל?
כיף לכם
הולם במיוחד
אכן דיברתי (בעיקר) על אכילת חיות שגדלו בתעשייה.
אתם הצימחוניים האמיתיים
ציף
חושבת שאם הצמחונים יפסיקו 'לא לתת יד' ופשוט לגרום להתחיל לגדל בהמות בצורה נרמאלית (כמו שהגיעו למושג ביצי חופש) העולם יהיה טוב יותר
כי לתלמיד חכם מותר לאכול בשר (פסחים מט: )חסדי הים
אתה יודע שזה הפך את הכהנים לשמנים מאד מאדבוז
כמעט כל המנהיגים העתיקים היו שמנים מאוד מאודחסדי הים
תכלס נכון. מצויין בגמרא הרבה על אנשים שהיו שמניםבוז
כמו הניתוח שעשו לאיזה אחד שלקחו ממנו דליים של שומן שלא סרח
אבל בכל מקרה, הנקודה היא שבשר זה מאד משמין, ואתה נגד השמנה
אבל בכל מקרה, הנקודה היא שבשר זה מאד משמין, ואתה נגד השמנה
אנחנו כןכישוף כושל
צער בני אדם!ימ''ל
למה אנשים אוכלים בשר?ים...
בגלל ההרגל
בגלל שזה טעים
זה הכל
תגידי איסור צער בעלי חיים וימצאו לך מיליון תירוצים למה זה בסדר ומותר (כשהאמת הפשוטה היא שזה לא אמור לקבל כשרות)
תגידי חמלה- ויגידו לך לחמול על בני אדם ולא על בעלי חיים
תגידי להם בריאות ואולי ישנו קצת ועדין זה לא מה שישנה להם- (אלא כמענה לבריאות ספציפית שאנשים נתקלים בה)
תגידי להם על הנזקים הסביבתיים- הכרתי מעט מאוד דתיים שאיכפת להם מהסביבה, ואם כבר איכפת להם הם לא מהדתיים החזקים
והאמת שממש קל לשנות הרגלים.
חבל...
כשר זה כן. את יכולה להפסיק להאכיל את רוב העם טריפות.סתם 1...
כואב לך על צער בעלי חיים? כל הכבוד לך אבל אין קשר לכשרות.
כמו כן, תבררי את השמועות. לכי למפעלים, למשחטות ותבדקי. תבדקי את תנאי המגורים, מזון, טמפ' וכו'.
את מעדיפה להיות ניזונה משמועות או ממיעוט סטטיסטי של מקרים, תהני, אבל אין קשר לכשרות או לצער בעלי חיים.
אגב, דבש את אוכלת?
החלטת שלשחוט ולאכול זה לא מוסרי? מעולה, אל תכפי את זה בצורה הלכתית שגויה.
כמו כן, תבררי את השמועות. לכי למפעלים, למשחטות ותבדקי. תבדקי את תנאי המגורים, מזון, טמפ' וכו'.
את מעדיפה להיות ניזונה משמועות או ממיעוט סטטיסטי של מקרים, תהני, אבל אין קשר לכשרות או לצער בעלי חיים.
אגב, דבש את אוכלת?
החלטת שלשחוט ולאכול זה לא מוסרי? מעולה, אל תכפי את זה בצורה הלכתית שגויה.
לא מדובר רק על השחיטהים...
עבר עריכה על ידי אודליקה בתאריך י"א באלול תשע"ח 16:48
עבר עריכה על ידי אודליקה בתאריך י"א באלול תשע"ח 16:45
יש גם רבנים שאומרים שזה לא כשר, לא המצאתי את זה. תעשיית הבשר מאוד אכזרית.
על הרג של אפרוחים זכרים למשל היה דיון ובשנות השמונים נפסק שאסור גם אם יש תועלת למגדלים בזה, איכשהו אחר כך היו שהתירו....
תחפשי מידע על הנושא במקום לתקוף.
הלוואי שהצער היחיד שהיה פוגש את בעלי החיים האלה היה השחיטה, בשמחה הייתי אוכלת בשר
זה מדהים בעיניי שיש שכל כך מחמירים תמיד בכשרות ואוכלים רק כשרות מסויימת בדברים שתכלס כשרים! וכשזה מגיע לבשר הם יוציאו יותר כסף על כשרות מהודרת שיש מצב שהם אוכלים טרף בגלל האכזריות של תעשיית הבשר. הרבה דתיים חזקים ורציניים שלא מוכנים אפילו לשקול במחשבתם שמה יש פסול בדרך בה אנחנו מתייחסים לבעלי החיים שברשותנו
אני יודע מה הם אומרים וזו טעות. כמו לפסול סת"ם בגללסתם 1...
שיש לך פלאפון מסוג מסוים. זה לא מפרטי הסוגיה ואין נידון כזה.
צער בעלי חיים זה חמור מאוד אבל אין קשר לכשרות. שחיטה זה לא צער בעלי חיים לשיטתך? לשחוט זה כשר ולהכאיב זה לא כשר?
הטענה לא הגיונית...
איפה תקפתי? מה שאמרת לא נכון.
צער בעלי חיים זה חמור מאוד אבל אין קשר לכשרות. שחיטה זה לא צער בעלי חיים לשיטתך? לשחוט זה כשר ולהכאיב זה לא כשר?
הטענה לא הגיונית...
איפה תקפתי? מה שאמרת לא נכון.
אכילת בשר היא מימון התעשייהים...
מבחינת כשרות יש הלכות של איזה בעל חיים מותר לשחוט ואיך
ומטרת ההלכות היא למנוע צב"ח מיותר- זו רוח ההלכה- אי אפשר להפריד בין צב"ח להלכות כשרות
שחיטה זו הכשרת הבעל חיים לאכילה- אחרת אסור לאכול , אז אי אפשר להגיד שזה אוסר את החיה.. אבל יש צורה לאיך לעשות זאת.
וההלכה היא שאסור צער מיותר
מטרות הלכות שחיטה וכשרות למנוע צער בעלי חיים?סתם 1...
שוב את בונה תיאוריה ומשליכה אותה בלי שום זהירות וודאות הלאה.
מה הקשר בין צער בעלי חיים שזו סוגיה אחת להלכות כשרות בשר שזו סוגיה שונה?
מה הקשר בין צער בעלי חיים שזו סוגיה אחת להלכות כשרות בשר שזו סוגיה שונה?
הטעם בבדיקת הסכין משחיטה לשחיטהים...
היא שזה חייב להיות ישר וחד כדי למנוע צער מיותר
האם אני טועה?
כןסתם 1...אחרונה
טעם בדיקת הסכין הוא בשביל שתהיה סכין כשרה לשחיטה על פי ההלכה ושלא תוציא בהמה טרפה על ידי ניקוב הושט או טרפה שונה.
את התיאוריה הזו של "שחיטה היא הדרך הפחות מכאיבה ולכן ככה התורה ציוותה" לא תשמעי ממני. אחרת למה לא להרדים חיה ואז למנוע כל צער שהוא?
את התיאוריה הזו של "שחיטה היא הדרך הפחות מכאיבה ולכן ככה התורה ציוותה" לא תשמעי ממני. אחרת למה לא להרדים חיה ואז למנוע כל צער שהוא?
נקודה פרקטית למחשבה - מה יקרה לפרות ולתרנגולות אם כולם...אדם כל שהוא
יהיו צמחונים?
הרי לא ישחררו את כל הרפתות והלולים לטבע, זה לא טוב לא להם ולא לטבע.
אין לזה תקדים ובגלל שזה לא טבעי, כאמור, זה לא יקרהסתם 1...
לעולם לדעתי.
זמן החיים שלהם מאוד קצר גם ככה בתעשייהים...
מה את רוצה שיעשו איתם בפועל?אדם כל שהוא
כי אנחנו לא כבשיםיוני
כי אם לא נאכל בשר נרצחאיש השקים
המון המון חרקים ותולעים בריסוסים אכזריים שעובדים על מערכת העצבים שלהם
זוועה!
זוועה!
ולרצוח צמחים מותר?🤔מושיקו
אורגני, גידולי חממה וכו'פעם הייתי עוגי
הדברה ביולוגית זה רצח!איש השקים
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
אופס… טעותפ.א.
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.אחרונה
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
דברים שאני עושה לפעמים/משה
יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.
מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע
.
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66
אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?
רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.
מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.
תכתבי בפורוםרקאני
הריון ולידה
פה זה פחות רלוונטי
בפועלנפשי תערוג
מה שיעזור זה להחזיר כל פעם
כל פעם
אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון
עם הזמן זה עובר.
ואתם כהורים.
אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה
לא נוראנחלתאחרונה
כיף להיות במיטה עם אבא ואמא! לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק
והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון
לילד. אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?
אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד אוצר החוכמההפי
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
זה קצת מצחיק אבלנקדימון
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה
משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...
לשבור הרגלים קבועיםזיויק
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
ההובי של חייoo
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.
לאט לאטנפש חיה.
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג
ומוסיפים כמה שיכולים
אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
💁🏻♂️צדיק יסוד עלום
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
💁🏻♂️צדיק יסוד עלום