חיסון שעלת, מומלץ או לא?חייוך
לפי הרפואה-כן.מוריה
בקיצור, יש בזה מיליון דיעות.
הנה כמה שירשורים בנושא:
חיסון שעלת בהריון. מישהי עשתה? לא עשתה? - הריון ולידה
חיסון שעלת - הריון ולידה
חיסון נגד שעלת בהריון - הריון ולידה
חיסון שפעת בהריון - כן או לא? - הריון ולידה
אני ממליצהשרה'לה92
שעלתמרוגשת מאוד
למהשירקי
מהדיקרה או תופעות לוואי?
זאת דקירה ועובר מהר,... ( אני אחת שמרגישה הכל יותר חזק מכולם , סוג של רגישות יתר שיש לי , וזה ממש נסבל החיסון הזה ....)
ותופעות לוואי לא תמיד יש
עובר מהר-תלוי למי כנראה.הריון ולידה
לא סותר שהבריאות של התינוק/ת יותר חשובה.
נכוןשירקי
אבל זה ממש סבל? כאילו בלתי נסבל למי שכןאב לה?
אישית עברתי גם 3 זריקות לדלקת בשתן וממש כאב לי אבל כאב נסבל....
אחרי שעברתי גםהריון ולידה

ברור שסובלים את זה למען הבריאות, אבל זה כן כאב של יומיים ברמה של כל תזוזה, אחרי זה זה כבר רק במגע וכד'.
שירקי
חחח שמעי אחרי שעוברים לידה נראלי כל כאב נסבל יותר

העיקר שהתינוקי יהיה בריא( וגם האמא) ולא יקרה מה שקרה פה עם השעלת ח״ו...
ואוו איזה מלחיץ, בת כמה היא היתה כשהיא נדבקה ממך?רימון א"י
מזעזע לשמוע.שרה'לה92
עשיתי גם..אנייי 12
אבל עדין מומלץ
נכון זה חיסון מבאס וכואב. אבללאיאומן
...מרוגשת מאוד
רוב הסיכויים שנדבקת מצוות מחוסן לשעלת, נשא של המחלה,לב אמיץ
בלי להציג תסמינים.
ככה שחיסון לשעלת לא בהכרח ימנע הידבקות בשעלת.
מה שכן, אם חלית, את מחוסנת לפחות ל30 שנה הבאות, ואם את מניקה את מעבירה לתינוק נוגדני שעלת ומגינה עליו הגנה יעילה בהרבה מאשר ההגנה השנויה במחלוקת של החיסון בהריון.
ויש בהחלט חשש ללידה מוקדמת וחשש גם לגרוע מזה.
...מרוגשת מאוד
חיסון שעלת, הריון והנקהחן חן
לנשים בהריון ניתן חיסון *מומת*. למעשה, אפילו לא יודעת אם לקרוא לזה מומת, כי הוא מורכב מחלקי חידק השעלת (חלקים מהמעטפת, ולא החיידק עצמו) ולא חיידק שלם כמו חיסונים אחרים.
מה שעובר לעובר אלה נוגדנים שהגוף שלך מייצר במסגרת החיסון אשר יגנו על התינוק בחודשיו הראשונים.
מתייחסת לדברי מרוגשת על זה שאת מחוסנת כי היית חולה- זה נכון. אבל עם השנים ואחרי זמן, הנוגדנים מתפרקים ומה נשאר בגוף הם תאי זיכרון, אשר במידה ויראו את האנטיגן שוב ייצרו כמות רבה של נוגדנים בתגובה.
תאי הזיכרון הם מעטים ולא עוברים את השלייה. מטרת החיסון בכל הריון היא לחשוף את האם לאנטיגן וכך לגרום לה לייצר כמות גדולה של נוגדנים, שחלקם לפחות יחצו את השלייה.
לגבי מה שלב אמית כתבה על הנקה- הנוגדנים יעברו באופן כלשהו, אך היעילות שלהם במניעת המחלה אצל תינוקות היא לא ברורה ואי אפשר לסמוך על זה. (כמובן, שהנקה היא מצוינת וטובה ויכולה רק לתרום).
אבל, וזה אבל חשוב,
מאחר והתינוק עדיין לא יכול להתחסן בעצמו, יהיה טוב שכל מי שסביבו יהיה מחוסן וכך יהווה הגנה סביבתית לפחות, עד שהתינוק יוכל לקבל את החיסון בעצמו.
ומצטרפת למרוגשת מאוד, מי שראתה תינוק חולה בשעלת, וגם מכירה משפחה שאיבדה תינוקת בעקבות המחלה (שאין לה תרופה אגב. פשוט צריך לחכות שיעבור עם אצבע על הדופק והמון התקפי לב) פשוט לא מבינה איך אפשר לא לקחת חיסון ולהימנע מהסבל הזה.
אחיין שלי חלה בשעלתאורי8
לבדוק כל חיסון לגופו ולעשות את השיקולים.לב אמיץ
עוד לא ראיתי כאן בפורום שהיית בעד חיסון כלשהואורי8
לכן לא נראה שיש פה מקום לשיקול מצידך.
מבחינתי , אם יש סיכוי שהתינוק שלי ידבק בשעלת ולא משנה ממי( גם אם מישהו חולה בגלל שחוסן, אני לא הולכת לשנות את העולם). אני מעדיפה להגן עליו.
תמיד אני כותבת - ללמוד את הנושא ולשקול בטיחות ויעילות מוללב אמיץ
צורך ממשי וסיכון.
את תעשי מה שאת חושבת, ונשים שמעוניינות לשמוע על היבטים נוספים לחיסונים יעשו מה שהן חושבות.
פעם יפעת או תחיה כתבו כאןבת 30
אני לא זוכרת בדיוק, וגם לא יודעת מה המקור.
אבל משהו בסגנון של סטטיסטית, לא ברור שאכן החיסון יוצר הגנה.
פעם יפעת או תחיה כתבו כאןבת 30
אני לא זוכרת בדיוק, וגם לא יודעת מה המקור.
אבל משהו בסגנון של סטטיסטית, לא ברור שאכן החיסון יוצר הגנה.
אני הבנתי בזמנוורדון
ובעיקר- שאין מספיק הוכחות שזה באמת מועיל לתינוק.
ועשיתי מחקר קטן בנושא.
ראיתי גם שבאותו הזמן שהייתי בהריון היתה עוד מישהי שלא שמעה מילה על החיסון הזה מהצוות הרפואי שלה.
הבנתי שיש פה דעות חלוקות.
כמה אנחנו בודקים ומשתדלים לא לקחת תרופות שונות בהריון כשאנחנו לא בטוחים שהן בטוחות.
הלחיץ אותי לא לקחתי
מכירה ילד שקיבל בעבר שעלת כתוצאה מהחיסון..
ואגב, אני כן מחסנת, אבל עם שיקול דעת שלי, בקצב שלי ובזמן שנראה לי מתאים. אני לא חושבת שנכון להישמע כמו תוכי לכל דרישות החיסונים. זה לא נכון שלא מעורבים לפעמים שיקולים כלכליים של חברות התרופות שמתערבות במחקרים. וגם לטיפת חלב יש אינטרס להוכיח שחיסנו כמה שיותר.
( לדוגמא- בטיפת חלב רצו לחסן אצלי ילד שהיה אחרי אישפוז והרופא בבית החולים אמר לי לפני כן לחכות עם החיסון. אבל מבחינתם לא היתה מניעה.. או כשילד מצונן ומרגיש לא טוב וכו)
כמו בכל דבר- חשוב לברר נתונים, לא רק בפורום. לעשות שיקול דעת ולהחליט מה מתאים.
מסכימה עם כל מילהבת 30
ואיך מתייחסים לזה?שירקי
מעניין כי יש אחיות חופרות
את שואלת על חיסונים בכלל או על השעלת בהריון?ורדון
חיסונים בכללשירקי
אצלינוורדון
אבל בגלל שבסופו של דבר אני כן מחסנת, אז היא לא לוחצת.
ראתה גם שאני מאוד החלטית ועקביתורדון
כל הכבוד לכןשירקי
אני חושבת שכל אחת יכולהורדון
מצד שני מבינה גם שלא לכולם יש את הפניות הזאת לערוך מחקרים
גם מי שמחסן וגם מי שלא- עושה את זה כי מנסה לעשות את הכי טוב בשביל הילדים שלו. וגם אלו וגם אלו- חשוב שיפעלו מתוך בחירה ולא בתור ברירת מחדל. קחו אחריות על החיים שלכם ושל הילדים שלכם כי אף אחד לא יעשה את זה בשבילכם
האמת שלא רואה את עצמישירקי
כי יותר מפחיד אותי שיחלו מהמחלות מאשר מה שיקרה מהחיסון...( כמו שקרה פה עם השעלת)
( שמעתי מקרים נדירים אבל אני כן מעדיפה לחסן.. אולי אם הייתי נכנסת לזה יותר הייתי מדברת אחרת כרגע ככה אני חושבת שהתסמינים מהחיסונים הם עדיפים על פני לחלות במחלה...)
תודה על ההסבר!!!🙂
לא דיברתי על לא לחסן בכללורדון
אבל אחד אחד ולא כמה ביחד, עם מרחק של לפחות חודש מחיסון לחיסון. רק כשהילד בריא ולא מצונן/משתעל וכאלה. בכלל מעדיפה פחות לחסן בחורף. וכו׳.
ועל השעלת בהריון, חשש של פגיעה בעובר/בהריון זה גם משהו משמעותי בעיני.
בכל מקרה- כל אחד יפעל לפי בחירתו. העיקר שזו בחירה מודעת שלו ולא כי אמרו לו וזהו. הרי לא כל מה שיגידו וימליצו לך את תעשי. ואי אפשר לומר שהאינטרס היחיד של מערכת הבריאות הוא רק טובתו ובריאותו של כל פרט ופרט מהאוכלוסיה. מעורבים עוד שיקולים. ותפקידינו לבדוק את זה
הבנתי..שירקי
ובאמת בצינון ושיעול ממש מסכימה שלא צריך לחסן... אפילו שבטיפת חלב אומרים שכן...!
זו אחת ה-נקודות שמדליקות נורה אדומהורדון
למה?
יש להם נהלים שלא תמיד 100 אחוז לטובתנו..
שיקולים של הקופה.
עלינו מוטלת האחריות לוודא שלא לעשות דברים שעלולים לפגוע בנו ובמשפחה שלנו. גם אם הם מעדיפים לחסן הכל ומהר
כנראה זה תלוי מקוםושוב אתכם
יש חיסון שאני דוחה כבר חודשיים, בפעם הראשונה הוא היה עם חום אז התקשרתי לבטל וקיבלו את זה ממש בהבנה ודחו לי את התור. אחר כך היה מצונן, האחות אמנם אמרה שלדעתה זה לא קשור אבל גם אמרה באותו משפט שאעשה מה שאני מרגישה כי אני האמא, וברור שדחיתי..
וזה לא שהאחיות אצלינו לא לוחצות, גם בנושאים אחרים כמו עלייה במשקל, אבל אני כן רואה שהן משתדלות לכבד בנוגע לחיסונים.
לא מסכימה איתך...לפחות לגבי זה שזה בכל מקום כךבאורות
על נזלת באמת לא דוחים חיסון(כי אין טעם, ילד יכול להיות מנוזל ומשתעל גם כל החורף, חבל לפספס חיסונים בגלל זה כשאין קשר בין התסמינים)
כשילד מצונןורדון
בחום אולי לא מחסנים, אבל תוך כדי טיפול אנטיביוטי כן.
קצת הגיון, עם כל הכבוד לחיסון, זה משהו שהגוף צריך להתמודד מולו. לא עושים את זה כשהגוף חלש.
זו דעתי.
ולא רק הדעה שלי..
אישית לא הייתי מחסנת גם בזמן טיפול אנטיביוטיבאורות
אגיד בנימה אישית שהבת שלי היתה חולה הרבה לקראת החיסון של גיל שנה וזה בהחלט ביאס אותי שאצטרך לדחות את החיסון של גיל שנה ולהסתכן בחשיפה לחצבת בגלל וירוסים ארורים של מעון
זה בדיוק מה שאני טוענת!ורדון
אצלי רצו לחסן עם אנטיביוטיקה. לא הסכמתי.
שאלה טובהבת 30
אבל היא באמת אישה טובה עםמלב חם ועזרה לנו מאוד בארועים שונים, ולמדה גם להכיר אותי.
היא הבינה שאני לא מחרטטת, ושלא מדובר בענין של חוסר אחריות.
מכיוון שיש עוד משפחות באיזור שמחסנות באופן חלקי, אז היא כבר מכירה.
שואלת אותי מה אני רוצה לתת היום, ואם יש משהו חשוב, כמו למשל, החצבת שעכשיו מתפשטת, אז אומרת לי ונותנת לי להחליט.
יפה..שירקי
אי אפשר לחלות בשעלת מהחיסוןבאורות
זה כמו שתגידי שממיץ תפוזים יצמח עץ תפוזים...
אם הגבת לדוגמא שליורדון
ילד שפיתח שעלת בדיוק לאחר החיסון.
מאז יש להורים סיוט מילדים שמשתעלים.
אז הנה, כותבי המחקרים יטענו מה שטענת ויגידו שאין קשר ולא יכניסו את זה לסטטיסטיקות. ואז כשמישהו יחפש מידע- הכל יראה לו וורוד.
עובדה! הילד פיתח את התסמינים בדיוק לאחר החיסון. זה לא משהו שאפשר להתווכח איתו. לא נדבק מאף אחד בסביבה.
זה קרה לפני שהתחילו לחסן נשים הרות
כמה זמן לאחר החיסון החלו התסמינים?באורות
אני מבינה שזה קשה כשיש לך את העובדה מול העיניים שהילד חולה ולהגיד שזה לא מהחיסון זה לא נשמע הגיוני, אבל את צריכה להבין איך החיסון עובד ולהבין שזה פשוט לא יכול לגרום לתסמינים המחלה עצמה מהסיבה הפשוטה שזה לא אותו פתוגן... אין כאן עניין של הכחשה של הצוות או משהו בסגנון, פשוט איך שהגוף עובד.
חליתי לפני 3 שניםמרוגשת מאוד
הייתי מתייעצת עם רופאחן חן
למה להטעות? בעלון לצרכן של החיסון מצויין צבפירושלב אמיץ
שהחיסון לא נבדק לבטיחות בנשים בהריון.
נראה לך שמשרד הבריאות יתן חיסון לנשים בהריון בלי לבדוק מחקריחן חן
הייתי שולחת לך קישורים של אינספור מחקרים שנעשו ונבדקו על נשים בהריון, אבל סביר להניח שזה לא ישנה את דעתך.
לפני כל אישור ונתן חיסון יש פרוטוקול מדוקדק מאוד שרק לאחר שנעשה ניתן לאשר את החיסון. אינספור מחקרים וקבוצחת ביקורת.
ואם זה מעניין אותך, אז בעלון לצרכן של הfda בהחלט מצוין שהחיסון נבדק אצל נשים בהריון.
הבעיה היא שמשרד הבריאות לא עדכן בכמה וכמה שנים האחרונות את העלון שלו, ולא מצוין שם. וחבל.
פתח נהדר למתנגדי חיסונים להיתלות עליו.
עובדה. לכל הפחות, מצופה מ"רופאים מדברים על חיסונים" להיצמד ללב אמיץ
לעובדות.
נצמדים, נצמדים. ממליצה לך להצטרף לקבוצה.חן חן
תעשי לי טובה
לב אמיץ
תביאי בבקשה קישור לעלון החדש של הFDA.לב אמיץ
את יכולה באמת לצרף קישור לעלון המדובר?בת 30
אבל כן מחסנת את ילדי לשעלת.
רק אתקן את חן חןבאורות
לפני שהוא ניתן לאוכלוסיה הכללית, בוצעו ניסויי בטיחות(בהתנדבות) על נשים בהריון. החיסון נמצא כבטוח.
מאז, על עשרות אלפי נשים הריוניות נעשו המון מחקרים מאז כניסת החיסון לשימוש הרחב ונמצא כי הוא בטוח לשימוש ולא נמצא כגורם לנזק.הוא מפחית תחלואה באופן משמעותי והפסיק תמותה מהמחלה אצל ילודים. זאת אומרת, גם במידה והם קיבלו מופע של המחלה, לרוב הם קיבלו זאת באופן קל.
אני לא זוכרתורדון
אני כן זוכרת שכל הקטע של בטיחות החיסון בהריון הוא לא חד משמעי וגם אין עם זה ניסיון ארוך טווח.
אגב, בכל מחקר שנערך חשוב גם לדעת מי מימן אותו. לפעמים הם מנפים את המידע לפי מה שמתאים להם.
החיסון לא נמצא בטוח לנשים בהריון, במערכת הדיווח VAERSלב אמיץ
האמריקאית לפגיעות כתוצאה מחיסונים מתקבלים דיווחים על לידות מוקדמות ועל הפסקות הריון.
יש גבול לכמה אפשר לשקר את הציבור.
תביאי בבקשה קישורים על "המון" מחקרים שמצאו שהוא בטוח לשימוש או שהוא מפחית תחלואה או שהפסיק תמותה מהמחלה אצל ילודים.
דבר ראשון, VAERSהיא מערכת בהתנדדבותבאורות
דבר שני, אשמח אם תביאי לי את הקישור לשם על חיסון שעלת. כי למיטב הבנתי הדיווחים שם בנושא של לידות מוקדמות היו על חיסון שפעת מסוג מסוים, שלא ניתן בכלל בארץ.
גם בעלון לצרכן מוסיפים תופעות לוואי מדווחות בקרב הציבורלב אמיץ
אחרי תקופת הרצה של החיסון.
ורשויות הבריאות בארה"ב בהחלט מסתמכות על הדיווחים ב VAERS לצורכי מחקר וקביעת מדיניות.
אני אחפש מה שביקשת.
תביאי את המון הקישורים שציינת למחקרים שמצביעים על בטיחות החיסון לנשים הרות ועוברים.
יש טעם שאביא?באורות
(סתם מעצלות של ללכת לחפש אותם... באמת לא רואה טעם לדון איתך, אני נטו דנה כדי שיהיה תשובות לכל מה שאת כותבת נגד)
אותי זה מעניןבת 30
מהצד השני, כמעט ולא קרה שהביאו קישור. איכשהו תמיד הכותבים נעלמים כשהם נדרשים לענות על שאלות חשובות או להביא מקורות.
אז אם את לפחות יכולה לעשות את זה, זה יוכל להוות בסיס לדיון אמיתי.
בכיףבאורות
https://academic.oup.com/cid/article/58/11/1523/2895445
Pertussis | Pregnancy and Whooping Cough | Research | CDC
בקישור כאן מהאתר של הcdc יש קישורים למספר מכובד של מאמרים בנושא. על המחלה, הבטיחות, יעילות, תופעות לוואי וכן הלאה.
אוקי, אחרי חיפוש מעמיקחן חן
כל הדיון עד כאן היה בגלל העלון הישן (וכבר הוסבר למה לא נכתב שם).
ובהחלט יש שם התייחסות לנשים בהריון ושהחיסון נבדק.
מוזמנת לראות בעמוד 6.
https://ca.gsk.com/media/589361/boostrix.pdf
אז מה יש לנו כאן:לב אמיץ
עידכון לעלון לצרכן של החיסון שאומר שעל פי מחקרים של איסוף נתונים ותצפיות, לא נצפו תופעות לוואי המשפיעות על ההיריון או על בריאות העובר או היילוד.
לגבי מחקרים מסוג זה, שאת עצמך הבאת, כתבתי שלא נערכה השוואה בין נשים שקיבלו את החיסון לבין נשים שלא קיבלו כלל. למעשה זו גם השיטה כשמדובר במחקר קליני. ואלו בדרך כלל מחקרים הנעשים על קבוצות קטנות של נשים 48 - למשל במחקר הזה https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26444109.
אבל יותר חשוב יש לנו בעלון המעודכן המלצה שנשארת בעינה של יצרנית החיסון: "יש להשתמש בחיסון BOOSTRIX בהיריון אך ורק כשהיתרונות האפשריים עולים על הסיכונים האפשריים לעובר".
ומן הצד השני ראיות לצירים מוקדמים, הפסקות היריון ומות עוברים כתוצאה מהחיסון כמו למשל בדוחות של חברות ביטוח.
ומעל הכל היעילות מוטלת בספק של החיסון והידיעה שאמהות וצוות שמתחסנים לשעלת עלולים להפוך לנשאים שקטים של המחלה ולהדביק את התינוקות.
מובאים בו דוחות ששלחה עובדת חברת ביטוח, חושפת שחיתויות, למרסלה פייפר, חוקרת בטיחות חיסונים
בדוחות ניתן לראות את תאריך החיסון, ובהפרש של ימים, לפעמים אפילו באותו יום - תאריך הפסקת הריון.
הסרטון מתייחס גם לחיסונים נוספים בהריון.
אגב, המחקר שהבאתבאורות
שעלת אצל מחוסנים נשאים קשה לזיהוי..לב אמיץ
תסמיני שעלת בכל גיל הם ברורים והמחלה יכולה להיות קשה גם בגיל 30.
כלומר, החיסון כן עוזר להקלת התסמינים ומופע המחלה...חן חן
אבל חושף ישירות תינוקות להידבקות בשעלת בלי לתת הגנה.לב אמיץ
לא תמידבת 30
וילד שלא חוסן וקיבל שעלת לא נוראית.
אז כנראה שזה לא ממש שחור לבן.
זה לא נגיף מומת?שירקי
כן.לב אמיץ
לא יודעת.בת 30
אז למה שיעשה תופעות לוואי?!שירקי
אני לא כתבתי על תופעת לוואיבת 30
אני לא יודעת לגבי תופעות לוואי
אה נכון סליחהשירקי
לא נדבקים בשעלת מרכיב השעלת בחיסון (שהוא מומת).לב אמיץ
אבל אם אדם מחוסן יפגוש שעלת - אז למרות החיסון, הוא עדיין עלול להידבק, ובגלל החיסון הוא בעצמו לא ישתעל ויראה תסמינים. הוא יהיה נשא שקט של המחלה.
כל זה כשהמדובר הוא בהדבקה.
לגבי תופעות לוואי של החיסון, על פי העלון לצרכן עלולות להיות לו תופעות לוואי חמורות - פירכוסים, תופעות לוואי נוירולוגיות ואחרות.
מכירה תינוק בן חודש שהיה מאושפז לתקופה ארוכה כי האמא התנגדהאיזה יום שמח
לקבל שעלת
מילא אחריות על האמא עצמה אבל למה תינוק קטן צריך לסבול??
ברור שאם החיסון היה בטוח ויעיל לא היתה עולה השאלה.לב אמיץ
כי גם אחריות של האמא כמוניתותי77
עכשיו שכנע פה משהי אני ממש לא מתכוונת אבל תעשו לי טובה לא להפוך את מי שלא תמיד מחסן לכל דבר להזוי. אני אמא בדיוק כמוך. הילד שלי חשוב לי בדיוק כמו שלך הוא חשוב. ואם אמא בחרה המוני לא לחסן לדעתה הסיכון היה גבוה לצד השני.
לא בגלל שאנחנו מטורללות למען השם.
אני גם יכולה לשאול שאלה נגדית,
למה לחסן שיש בחיסונים מתכות מסוכנות.
למה לחסן אם בקב ביקורת אין נשים בהריון.
למה לחסן אם יש המון (לא לא מעט. המון) עדיות של הורים להדרדרות שיכלית קונקטיבית אחרי חיסון???
יש לי עוד המון למה.
ואת יודעת משהו : שתינו צודקות. אין לפה ולא לשם. הסיכון הוא לשני הצדדים. האדם השכלי והמבין יודע שהסיכון הוא לשניהם. כל אחד עושה את *הבחירה המושכלת שלו* וכל אחד מקווה לטוב ביותר עבור ילדו.
זה שאנחנו חושבים שונה זה לא בגלל שאנחנו משוגעים טיפשים או מתעללים בילדנו.
וזה שאתם חושבים אחרת ממני גם לא הופך אותכם לכאלה.
הדיון הזה במרחב הציבורי הופך כבר לנורא ואפילו מפחיד.
גם אני מכירה, הייתי במיון ילדים בערב ליל הסדרנחש משקפיים
ואשפזו שם תינוק בן חודש שהשתעל ונחנק כל הזמן
זה היה מפחיד
ששאלתי את האחות מה יש לו אז היא אמרה לי "זה מה שקורה שלא מתחסנים במה שצריך"
ותאמינו לי, אחר כך דיברתי עם האמא היא היתה כ"כ שבורה פשוט רחמנות
אנשים עושים דברים כמו עדר
היום יש טרנד לא להתחסן אז לא מתחסנים
לסיכום, זהירות
כתבו כבר. גם תינוקות שהתחסנו חלו.לב אמיץ
ורחמנות על כולם.
גם על אמהות שהתינוקות שלהן מפרכסים בצמידות לחיסון.
מכירה תינוק שהתחסן והיתה לו דלקת קרום המוחלמה לא123
יש שני סוגים של דלקת קרום המוחבת 30
זה לא נכוןבת 30
עדיין, מי שלא מחסן או מחסן חלקית צריך לעמוד בפני לחץ ועצבים ויחס משפיל שלעיתים לא מוצדק בכלל.
וזה נחמד שזה מה שהאחות אמרה, אבל אם היה שם ילד חולה ש דווקא כן מחוסן, מה היתה אומרת?
אני גם ספגתי צעקות מאיזו רופאת ילדים, אפילו שהילדה בכלל היתה עם דלקת ריאות, היא צעקה עלי למה בגיל שנה היא עוד לא מחוסנת לפוליו.
וגם נגררנו עם ילדה למיון בגלל שהרופא במרפאה התעצבן שקיבלה רק חיסון אחד לדלקת קרום המוח, למרות שלא היה אפילו תסמין אחד למחלה. לא משנה שבסוף הרופא במיון אמר שמבחינתו חיסון אחד זה מספיק...
אבל יחס מזלזל ומשפיל זה בהחלט דבר שהוא לעיתים מנת חלקם של מי שלא עושים כמו כולם, ונכון להיום, הרוב כן מחסנים .
טרנד? מה נראה לך שטרנדי ללכת ולקבלתותי77
אולי תזלזלי טיפה פחות במי שחושב אחרת ממך זה פתח נפלא לואהבת. מנסיון
אם היית קוראת אותי בנימה יותר מכבדת היית רואה שכתבתי שכל אחד עושה את הבחירה המושכלת שלו ויש מקום לדעות של שני הצדדים.
בחייאת העולם לא שחור ולבן.
הכי טרנד והכי ראוי להוקעה וזלזול.לאיאומן
אז תוקיעי ותזלזלי. בהצלחה.בת 30
גם צריך להוקיע את העובדה, שבניגוד לנושאים אחרים ברפואה, נושא החיסונים הוא מעין טאבו שאסור לערער עליו בשום צורה וכל הדיון סביבו הופך להיות מלא אמוציות ובכלל לא עניני.
אז את רוצה להוקיע? סבבה.
את חושבת שזה טרנד? יופי.
זה גם טרנד לאכול קמח מלא וקמח כוסמין. זה גם טרנד לאכול ירקות ופירות.
זה גם טרנד לעשות ספורט
וזה אפילו טרנד לכתוב בפורומים!!!!
נו...
^^ורדון
ב״ה זו לא רק אנילאיאומן
ב''ה שחקיקה כזאת פשוט לא תקרה כאןבת 30
מערכת החיסון עדיין לא מובנת עד הסוף לרפואה היום. יש הרבה מחקרים כל הזמן ואף אחד לא יכול לחתום בוודאות מלאה שאין נזקים, חלקם מסכני חיים, מחיסונים.
יש עדויות על חיסון צהבת שעלול לגרום לבעיות קשב וריכוז, ויש עוד הרבה נושאים וענינים שעוד דורשים בדיקה ומחקר.
הענין שזה לא האינטרס של מערכת הרפואה לחקור את הדברים האלה.
אז הכי קל להגיד ''זה מסכן חיים'' בלי להבין את הצד השני של המתרס.
ובזה המערכת הרפואית אלופה. להשתיק, להכפיש, להאשים.
האינטרס של מערכת הרפואה?!לאיאומן
תשמעי. בעלי רופא ילדים בבית חולים גדול במרכז. הוא עובד שם כבר שש שנים ולדבריו מה שקרה השנה עם החצבת זאת פשוט מגיפה. כל יום מקרים מגיעים למיון, אותו מיון שעוברים בו ילדים חולים שלא מבחירת הוריהם. ילדים עם כשלים חיסוניים, עם סרטן, תסמונות, ילדים אחרי ניתוחים לבביים.
האינטרס היחיד שלו הוא לא להצטרך להגיד להורים של הילדים האלה שהילד שלהם נכנס עכשיו לעוד אשפוז אינסופי וספק אם ייצא ממנו בחיים בגלל ילד לא מחוסן שהגיע בדיוק באותו רגע עם חצבת למיון ונשם את אותו אוויר.
לחיסונים בהחלט יש תופעות לוואי. כל אחד מחמשת ילדיי היה חולה מאד עם חום גבוה אחרי החיסון של גיל שנה וזה היה סיוט נוראי. פצעים בפה, שבועיים בלי שינה, סיוט. אבל הם לא מתו מזה ברוך ה׳ וגם לא אף ילד אחר שהתחסן.
אני כותבת רק כי אולי מישהי שמתלבטת תקרא את זה, את המשוכנעות לא אנסה לשכנע. התנגדות לחיסונים זה כמו כת והתחושה היא שאין עם מי לדבר.
והחקיקה כבר יצאה לדרך, הלוואי שתצליח. היתה באמת שנה קשה ויש תחושה שסוף סוף יש חברי כנסת שמגלים אחריות.
כמו כת?בת 30
אני לא שייכת לשום כת.
ו אני בטוחה שבעלך צדיק, ועושה הכל למען המטופלים שלו. יש לי בלי סוף הערכה לאנשי הרפואה.
אבל יש מערכת גדולה מהם, של מקבלי החלטות, ולהם יש גם שיקולים כלכליים ופוליטיים.
ומי שיגיד שלא הוא או נאיבי או שקרן.
בעלי וכל חבריו וחברותיו לעבודהלאיאומן
ודי סיימתי.
גם אני סיימתיבת 30
גם הרופאים הם בכת?
לא נראה לי.
יש הבדל בין לפצל או לוותר על רוטהלאיאומן
יש כל מיני דקויות בעניןבת 30
הרבה אמהות בכלל אין להן מושג לאילו מחלות מחסנים את הילדים שלהן, ובטח שהן לא קוראות את העלון לצרכן שבא עם החיסון.
ויחד עם זה, חלקן יכולות להשתלח באלו שהחליטו לחסן חלקית או לא לחסן . כאילו שהן מבינות משהו .
חצבת טבעית קלה יותר ממה שעברתם.לב אמיץ
כמובן למי שמוכן לפתוח את הראש וללמוד באמת על הסיכונים (אחת המחלות עם מינימום אחוזים של סיבוכים), שיעורי התמותה (אפס מחצבת)
לעומת שיעורי הפגיעה מהחיסון.
וחברי הכנסת (אורן חזן ואיילת נחמיאס ורבין) שמובלים באף על ידי לוביסטים של יצרניות החיסונים, ספק אם אפשר לקרוא לפופוליזם שלהם גילוי אחריות.
כותבת דר' יפה שיר רז:
ד"ר בן הורביץ, זה שכזכור לכם עובד כיועץ רגולטורי לחברות הפארמה בחברת אדרס (שבין היתר מייעצת לביואנדווקס השוקדת בימים אלו על פיתוח חיסון שפעת אוניברסלי) ובזמנו הפנוי מתנדב לנהל את עמותת מדעת, משתוקק מאוד לעזור לחברת הכנסת איילת נחמיאס-ורבין לקדם חקיקה לכפיית חיסונים. לפגישה איתה הוא רוצה להביא איתו את ד"ר גיל צ'פניק, עוד מתנדב נמרץ בעמותה, שקרוב המשפחה שלו (אח?) אליק צ'פניק הוא מנהל בכיר בחברת טבע).
לילדים שלי כן. זאת מחלה נבזית אך לא מסכנת חייםלאיאומן
תרשי לי לא להאריך את הדיון עוד. יש תשובות מבוססות לטענתך.לב אמיץ
חבל. זו הסוגיה הכי מהותיתלאיאומן
אה. אז בשמחה
לב אמיץ
אם הכנסת החיסון לא היתה מתערבת באקולוגיה הטבעית של המחלה - הופעתה בגלים במרווחים של 4-5 שנים, תינוקות קטנים מגיל שנה לא היו חשופים היום להידבקות בחצבת.
כשהמחלה הופיעה תינוקות יונקים קיבלו נוגדנים יעילים מאמהותיהם שחלו במחלה הטבעית - מה שאת עצמך טוענת שלא קורה בעקבות החיסון,
וילדים היו נדבקים בגילאי 4-5-9 הגיל האופטימלי להידבק בחצבת.
החיסון שיבש את האקולוגיה הטבעית הזו. היום תינוקות לאמהות שחוסנו חשופים להידבקות בחצבת בגלל החיסון, ורוב האוכלוסיה הבוגרת - מעל גיל 20 - לא מחוסנת כלל ונמצאת בסכנת הידבקות.
תמיד אפשר לתת את החיסון הסביל אם חוששים להידבקות במקרה של תינוק קטן, זאת לא סיבה להעדיף את החיסון על פוטנציאל הנזק שלו.
יש כל כך הרבה מה לכתוב על פוטנציאל הפגיעה מחיסון חצבת - אני באמת חושבת שזה עניין לדיון אחר, אם בכל זאת את רוצה להעמיק לא יאומן שממשיכים לנגן על החיסון לאבעבועות שחורות - הריון ולידה
בדיוק היה הרבה חצבת ברומניה ואוקראינהl666
וילדים בני שנתיים חמש בהחלט מתים מזה.. היתה משפחה טבעית באזור אודסה ששני ילדיהם נפטרו בני חמש ושנתיים אם אני לא טועה.
נראה לי שבסומליה יש תמותה רצינית מחצבת, ובאוקראינה התחילו לחסן ממנה לא מזמן יחסית כך שמה כתבת על אקולוגיה טבעית של מחלה פשוט לא נכון.
אבל לא בישראל.לב אמיץ
כי בישראל מתחסניםl666
תמותה אפס ואחוז סיבוכים נמוך בישראל עוד לפני החיסון.לב אמיץ
אגב חצבתתותי77
לכן ממליצים לצרוך מאכלים עם ויטמין Aבת 30
את חושבת שהם לא יודעיםl666
וכן הייתה תמותה בישראל לפני חיסון של כ20 חולים בשנה. אני מבינה שאם לעגל עשירית אחוז נקבל אפס אחוז אבל בסוף יוצא שיש פה התעייה.
שיבדקו עוד עשור אצל כמה מאותם ניצוליםבאורות
מה אמיתי את חושבתתותי77
ממש לאבאורות
אבל יש בזה בעיה, בחשיבה הזאתבת 30
הרי יש מחלות שאין להן חיסון. וגם בהן יש אחוז קטן של סיכון למוות.
ו אנחנו לא לחוצים מהם כי אין לנו יותר מדי מה לעשות...
מצד שני, המרוץ של החיסונים בשנים האחרונות ממש בעייתי, ילד אמור לקבל כמויות של חיסונים עד גיל שנתיים-שלוש וזה לא נגמר, כל הזמן מוסיפים. עוד ועוד, וגם רופאים בכירים ומומחים בתחומים כמו אימונולוגיה וכד' מסכימים שזה לא כ''כ טוב, כמויות של חיסונים.
אז איפה עובר קו הגבול?
כשאמא שלי חיסנה אותי לפני 30 ומשהו שנה, היא נחשבה אמא נהדרת, וכשאני מחסנת את ילדי בדיוק באותם חיסונים אני כבר נחשבת לפושעת....למה? כי בינתיים המציאו עוד המון חיסונים.
אז איפה עובר הגבול?
האם אני צריכה לחיות בפחד מעשיריות אחוזים?
מה גם, שיש איזה איזון פנימי בין המחלות, וכשמחלה אחת נסוגה יש לפעמים מחלה שתחליף אותה.
כשהכניסו את החיסון לדלקת קרום המוח- אז התמותה אכן פחתה, אבל חידק אחר, לא זוכרת את שמו עכשיו, זינק ב600%!!! גורם גם הוא לתמותה.
כלומר- תמיד יהיו ילדים שימותו ממחלות. השאלה איזו מחלות.
אני לא אומרת לא לחסן בכלל, וגם אני מחסנת חלקית, ואפילו נתתי עכשיו חיסון חצבת לשתי ילדות כי היה חשש שיגיע לאזורינו, אבל התפיסה הבסיסית שהחיסונים מגנים על חיי ילדינו היא נכונה עד גבול מסוים.
אין לנו שליטה על כל המחלות האפשריות, ואני מעזה להרהר- האם בגלל כל החיסונים, הילדים שלנו פחות חסינים למחלות אחרות??? האם יתכן שחיסון מחסן כנגד מחלה אחת אבל מחליש את המערכת הכללית?
יש שכבר טוענים שכן.
אני מניחה שצריך מחקרים ארוכי טווח כדי לבדוק.
ימים יגידו.
מה שבטוח זה שזה נושא שיש לדון עליו בכובד ראש, למען בריאות הציבור.
אני לא חושבת שיש איש מקצוע אחדבאורות
השאלות שאת מעלה הן נכונות ברעיון, אין לי את הכלים לדעת ולהבין האם יש אמת בחשש הזה או לא. אפשר להגיד את זה אבל על כל תחום ברפואה. האם אנחנו צריכים להפסיק להאבק במלחמה במחלות כי זה יביא מחלות אחרות? אין ספק שהיום למשל יש מודעות גבוהה יותר לסכנות של השימוש באנטיביוטיקה לפיתוח של חיידקים עמידים. האם זה אומר שכאשר הילד שלך חס וחלילה יקדח מזיהום נסרב לתת לו אנטיביוטיקה כי בדיעבד אולי זה יזיק ויגרום לחיידקים אחרים להיות חזקים יותר?
הרי רוב המחלות שנותנים כנגדן חיסונים הן מחלות שפשוט לא מצאו להן שום פתרון אחר. ואנשים מתו מהמחלות הללו. אז מה אפשר לעשות? פשוט לתת לאנשים למות?
ברור שלא נותנים לאנשים למותבת 30
אני אישית חושבת שזה שיקול רציני בהחלטה מה לתת ומה לא.
ולכן אתן חיסון לפוליו למשל, אבל לרוטה- ממש לא. וגם לא לאבעבועות רוח.
בכל אופן, יש הרבה מה לדון בנושא ולדעתי יש יותר סימני שאלה מאשר תשובות ברורות.
זו הסיבה שבגללה אני נזהרת מחיסונים...
כל החיסונים ניתנים למחלות מסכנות חייםבאורות
במדינה מודרנית כמו ישראלבת 30
אמנם החיסון חוסך אלפי ימי אשפוז, כמו שאמרת, אבל פה בדיוק נכנסים אינטרסים נוספים שאינם נטו בריאותיים.
יותר זול לחסן לרוטה מאשר לאשפז לרוטה.
זה שיקול כלכלי שאני יכולה להבין למה המערכת נוקטת בו.
אבל אני בתור אדם פרטי לא חייבת לקבל על עצמי את שיקולי המערכת. ואני מעדיפה יום אשפוז מאשר חיסון...
מה שהכי הזוי בעיניי ברוטהלמה לא123
שנתתי רק לילד אחד והוא שילשל בלי סוף מעל שבוע
מאז הפסקתי,מה הקטע?
שזה לא כמו המחלה עצמה..באורות
ברור שזה עדיף מהמחלהלמה לא123
אבל היא נדירה
ואף אחד מילדיי לא חלה בה
ואף אחד ממאה האחיינים שלי בלע"ה לא חלה בה אז זה נשמע לי נדיר למדי
למה לחסן? למה שהילד יסבול? זה לא טטנוס או שעלת
באמת יש גבול
היא נדירה היוםבאורות
3 מהילדים שלי נולדו בזמן שלא היו חיסונים לזהלמה לא123
נו באמת
בגלל החיסונים?
את באמת עושה מחקר על שלושה אנשים?באורות
את האמת אני סקפטית על מחקריםלמה לא123
וכתבתי קודם על משפחתי המאד מורחבת
אני בקשר קרוב עם כולם ולא זכור לי אף ילד שאושפז משלשולים קשים
כן. אני רוצה.בת 30
אז או שאני חיה בחברה יוצאת דופן או שאני מרחפת בעליל.
קראתי.בת 30
ב. נתון שחסר הוא השוואה בין תחלואה בתינוקות יונקים לבין תינוקות שאינם יונקים.
ג. נתון מענין- כתוב ש92% מהמאושפזים גרים בעיר. מה זה אומר?
לא יודעת. גדלתי בישוב וגם עכשיו גרה בישוב. כנראה שלכן שמעתי רק על ילדה אחת שחלתה ברוטה.
בכל אופן- זה נתון שבהחלט מעיד שסביבת מגורים יש לה השפעה.
אז אני שאלתי בטיפת חלבלמה לא123
והאחות הסבירה לי שאלו שלשולים מאד קשים שיכולים להביא להתייבשות ואישפוז
נכוןבת 30אחרונה
לא נכון.בת 30
לפי מידע של משרד הבריאות - היא ממש לא מחלה נדירהיראת גאולה
, או אולי חלו וחשבתי שזה סתם שילשולים),אבל לא תמיד היא מסתבכת למצב של התייבשות וצורך באישפוז.
אני אישית ממש לא הייתי רוצה להתאשפזבאורות
בישראל אחוזי התמותה היו 1:14000 בערך. כי יש סיבוכים לצערנו.
וכן, יש שיקול להפחית מקרי אשפוז בישראל. אני חושבת שזה אינטרס שלנו כאנשים פרטיים גם. שמערכת הרפואה תהיה פחות עמוסה.
יש פה עוד נתונים.בת 30
וזה משמעותי מאוד בשיקול של פיצול, דחיה או ויתור על חיסון.
גם המסגרת שבה הילד נמצא משמעותית. ילד במעון חשוף הרבה יותר מאשר ילד בבית.
גם סביבת המגורים- לא דומה ילד שגר בדרום תל אביב לילד שגר בגבעות איתמר.
ובדיוק מהסיבות האלה זה בכלל לא הגיוני לחשוב שאותה שגרת חיסונים רלוונטית ומתאימה לכלל האוכלוסיה.
נכון, אולי מערכת הבריאות לא יכולה לעשות הפרדות.
אבל אני בתור אמא כן יכולה וגם צריכה לשמור על בריאות ילדי.
העניין הוא שחצבת עוברת רקl666
בנוסף כל העניין הטבעי משחק על פחד ממחלות נדירות. מה הסיכון לחלות במחלה אוטואימונית?
בקשר לבריאות של ילדים היום, לא נראה לי שדור שלנו היה יותר בריא.
סכנה עיקרית של חצבת היא סיבוכים, אז ילד לא ימות אבל ראייה שלו יכולה להיפגע קשות, בשביל מה?
ובקשר למה שהיה לפני 30 שנה, הרבה דברים בהרבה תחומים השתנו, ובסופו של דבר תמותת ילדים ירדה, תוחלת חיים עלתה, כך שאפשר להסיק מזה שרפואה היום יותר מתקדמת ממה שהיה אז
תוחלת חיים עלתה ואיכות חיים ירדהלמה לא123
במידה מסוימת,הייתי במחלקת מונשמים.אנשים חיים שם על מכונות שנים
כשהם נפטרים הם רשומים שנפטרו מבוגרים כשלמעשה הם מתו שנים קודם
ולצערי זה קורה הרבה
וכן המודעות היום לחיידקים ולסטריליותלמה לא123
שהיא בעצם מונעת העברת מחלות. גבוהה במאות אחוזים מאשר לפני 100 שנה
כך שזה לא רק רפואה
זה גם נתון חשוב.בת 30
ככ נכוןדבורית
השאלה היא-בת 30
אנחנו חיים בעולם כ''כ לא טבעי, והרבה נזקים בגוף ובנפש נגרמו מכך.
האם בכלל אפשר לחזור למצב אחר?
בעולם שבו הכסף מניע הכל- אפשר לשכנע אמא עובדת שעדיף להיות עם ילד חולה שפעת בבית לשבוע מאשר לחסן אותו ולמנוע? (נניח שהחיסון יעיל בחלק מהמקרים)
האם בכלל זה אפשרי? גם אם מדינת ישראל היתה מאמצת אג'נדה כזו (מה שלא סביר שיקרה)- האם זה יכול לקרות?
האמת היא שהגרף של החצבת באופן כללי בירידה עוד לפני החיסון.לב אמיץ
אבל זה די ברור בגרף שזה אחרי הכנסת החיסוןבת 30
לא. תסתכלי היטב.לב אמיץ
יש ירידה עם הכנסת החיסון המומת (עוד לפני החי מוחלש) , אבל עוד לפניה יש ירידה תלולה בהשוואה לשנות ה -30 וה-40 של המאה ה20.
תמיד אחרי הצגת חיסון חדש יש זינוק משיעורי המחלה - את זה אפשר לראות בגרף, ואח"כ הגרף מתייצב על קרוב ל15-20 אחוז לפי מה שאני זוכרת מגרפים אחרים.
אין לדעת איך היו נראים שיעורי התחלואה גם ללא התערבות החיסון.
חברת טבע בכלל לא מייצרים חיסוניםבאורות
יופי שהעלת את עניין מדוכאי מערכת חיסוניתתותי77
ואת יודעת מה, מי שהכי מסכן אותו זה ילדים מחוסנים שהולכים למעון עם הנגיפים המוחלשים ופוגעים בילדים אחרים מדוכאי מערכת חיסונית כי בעצם הם מדביקים אותם.
בדיוק ראיתי פוסט של אישה עם המחלה לא עלינו שנדבקה מילד מחוסן.
ובכלל ילדים בעלי מערכת חיסונית בעייתית אמורים להיות בבידוד בביח. ואם את מדברת על המקרה שהתפרסם מעניין שלא צויין שאף אחד מהילדים חולי המחלה נדבק בסוף מחצבת מה שאומר לי דרשני.
ואני מכבדת מאוד את בעלך וכל הרופאים באשר הם אבל הם לומדים רפואה בביתי ספר ממומנים עי חברות שהתועלת שלהם זה לעשות עוד כסף. כל עניין החיסונים מלא בכסף ופוליטיקה.
תחפשי ביוטיוב כתבה על חברת התרופות הידועה סנופי שבשנות ה80 עשתה חיסונים ללא חומרים מסוכנים והפסיקה את הייצור בגלל שהתאחדה עם חברת תרופות אחרת שדרשה יעול בתעשיה. אז בגלל יעול בתעשיה היום יש לנו חיסונים מסכני בריאות.
ולבסוף אשאל אותך למה אתם מפחדים ככ אם הילדים שלכם מחוסנים? אז מה מפחחד אותכם הילד הלא מחוסן שלי הרי לא תדבקי ממנו? זה לא קצת פרדוקס???
לא הגבתי לךנחש משקפיים
אני לא בעד ולא נגד חיסוניםלמה לא123
כל הזמן אני מבררת
אבל מידיעה בנושא ,כל קופת חולים קונה לדוגמא כמות של חיסוני שפעת והם בלחץ כל שנה לסיים אותם
לכן יש לחץ כ"כ גדול מצד כל קופה לחסן
אולי הם מקבלים תקציבים לפי זה??
יחד עם כל חיסון מזריקים לתינוק כמויות של מתכות ישירות לתוךלמה לא123
הדם,זה מזעזע בעיניי,לדעתי עדיף לחכות עם החיסונים הפחות דחופים לגילאים מאוחרים יותר
אילו מתכות?באורות
כספית ,אלומיניום וכן חומרים משמריםלמה לא123
אין כספית ואין אלומיניוםבאורות
יש מלחי אלומיניום, שזה משהו אחר לחלוטין, שקיים בגוף שלנו באופן טבעי(למשל בחלב אם). והגוף שלנו יודע לפנות אותו מהגוף.
מלחי אלומיניום - מילים יפות.לב אמיץ
אלו אינם מלחי אלומיניום תמימים. הם לא נמצאים במזון הטבעי בשום צורה, ולא בחלב אם,
ובהזרקה לשריר הגוף לא מפנה אותם.
אני מבינה מן התגובות האחרונות שלך שב"מדעת" וב"מדברים על חיסונים" התשובה לשאלות הלגיטימיות שהורים שואלים על בטיחות ויעילות חיסונים היא שקרים מוחלטים.
על סמך מה את כותבת שהגוף לא מפנה אותם?באורות
Updated aluminum pharmacokinetics following infant exposures through diet and vaccination - ScienceDirect
לצורך העניין, הם נמצאים במזון באופן טבעי.
היסוד אלומיניום עצמו נמצא בחלב אם.
והמחקר שצירפתי ממחיש על עניין הפינוי וכו'.
אבל בסופו של עניין-
הדיון גולש פה לטונים לא לגיטימיים מבחינתי אז ברשותך אני פורשת, גם לא רואה את הטעם לדון איתך.
אני לא מבינה אתכןאנייי 12
והבחירה היא בידיים שלנו האישיות.
כן יעיל לא יעיל
לפה ולפה היו מקרים מעולם
לא חושבת שהדיון/ ויכוח הזה צריך לגלוש לפסים כאלה,
בדיוקלמה לא123
מסכימה איתך
לא חושבת שגלשנו לפסים בעייתיםבאורות
שלא נדבר על הבחירה של הורים לגרום לילדיהם לחלות במחלות קשות(ראי ערך "מסיבות הדבקה וכד'" שגורמת לאמוציות לצאת)
....כדי לא להכביד על הדיון.לב אמיץ
על סמך 1000 מחקרים בלתי תלויים
מחקר על עכברים השווה את רעילות האדג'וונט אלומיניום בחיסונים לפי המינון שמומלץ ע'י הcdc לעומת המינון הנהוג בנמדינות סקנדינביות. נמצא שהמינון המומלץ ע'י הcdc רעיל וגורם לבעיות נוירולוגיות.
Injecting Aluminum
מאמר סקירה חדש ומקיף על אלומיניום כגורם לפטולוגיות נוירולוגיות. במאמר מובאים מנגנונים אפשריים דרכם אלומיניום יכול לגרום לאוטיזם.
The putative role of environmental aluminium in the development of chronic neuropathology in adults and children. How strong is the evidence and what... - PubMed - NCBI
חוקרים צרפתים פרסמו מחקר חדש בו בדקו על עכברים את ההשפעה של מינונים שונים של אדג'וונט אלומיניום בזריקה על תפקודים מוטוריים וקוגניטיביים ושינוע האלומיניום בגוף.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27908630
והרשימה ארוכה.
אם יש אלומיניום בחלב אם זה רק בגלל חשיפה לא טבעית לאלומיניום במזון תעשייתי וכן מוסיפים אלומיניום למי השתייה כדי ללכוד "מוצקים מרחפים" ולהצמיד אותם לגוש כבד ששוקע. זאת הסיבה היחידה שבגללה יש אלומיניום במים ובפירות שמושקים בהם. הוא לא נמצא שם באופן טבעי.
רק על המאמר הראשוןבאורות
אפשר להביא את העלון או משהו שרשוםאנייי 12
את יכולה להכנס לאתר של מדעתבאורות
בבקשהלב אמיץ
מ 2016. ככל הידוע לי אין יותר עדכני מזה. וזה מה שמופיע באתר הFDA.
8.1 Pregnancy
There are no 320 adequate and well-controlled studies in pregnant women. Because animal reproduction studies 321 are not always predictive of human response, BOOSTRIX should be given to a pregnant woman 322 only if clearly needed.
https://www.fda.gov/downloads/biologicsbloodvaccines/ucm152842.pdf
תרגום: אין מחקרים עדכניים ומבוססים בנשים הרות.
בשל העובדה שמחקרים בבעלי חיים לא תמיד מנבאים תגובה (לחיסון) אצל אנשים, יש לחסן נשים הרות ב BOOSTRIX (החיסון הספציפי לשעלת) רק אם ברור שיש צורך.
גם פה
http://kalkala-amitit.blogspot.com/2014/06/blog-post_6556.html
מאת: ערן הילדסהיים
חיסון או ניסוי? בשנת 2012 הוציא משרד הבריאות מסמך שגרתי לכאורה לרופאים בו הוא קורא להם לעודד נשים בהריון לקבל חיסון נגד שעלת. תחקיר חדש מגלה שההחלטה התקבלה למרות שלא היה למשרד הבריאות מידע לגבי השפעת החיסון על העוברים ועל התפתחותם התקינה של התינוקות. באופן חריג גם לא ניתן למצא באתר משרד הבריאות פרוטוקול כלשהו של ועדת החיסונים הדנה בהחלטה לעודד את מתן החיסון. תגובת משרד הבריאות ל'הכלכלה האמיתית' מאששת חלק מעיקרי טענות התחקיר.
מי יכולה לענות על זה?בת 30
אז הנה, חזרתי 🙂 התיחסות לטענה על כך שכאילו לא נבדקחן חן
החיסון כשהוא פותח, לא נועד לנשים בהריון - כי פעם לא היו מחסנים נשים בהריון.
אז כשהחיסון נכנס לשוק - הם לא ניסו אותו.
אבל בכל עשרות המחקרים שנעשהו אח״כ - זה נבדק ונחקר במספרים גדולים מאוד עם בטיחות גבוהה מאוד.
יצרנית החיסון עצמה לא חייבת לממן מחקר נוסף בנושא כדי להכניס את זה להתוויות... אבל ארגוני בריאות גדולים בכל העולם כן עשו זאת.
אין הבדל.
לגבי מה שכתבתי על הfda- מודה שהיה שראיתי שהן כתבו זה לא על העלון, אלא הם בהחלט כותבים שהcdc ממליץ לעשות את החיסון, ובאתר של הcdc מפורטים גם כל המחקרים שנעשו, וכתוב שמומלץ לנשים בהריון ובטוח מאוד.
Pertussis | Pregnancy | Whooping Cough Vaccines Are Safe | CDC
זה מתוך אתר הcdc, ואם תעמיקי תראי שם קישור של מחקרים גם.
וזה סיכום של 21 מחקרים מ-2017. המסקנה הכוללת היא שהחיסון בטוח, אבל יש גם מחקרים מאוחרים יותר, על מאות אלפי הריוניות.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28178054
כך שכאילו לבוא ולומר שהחיסון הזה לא נחקר ולא נבדק זה פשוט שקר.
או, תודה.בת 30
יש מחקרים על יעילות החיסון?למה לא123
רק שמחקרים זה לא דבר כ"כ ברור,שתדעי שכשמחקר לא מסתדר לחוקרים הם גונזים אותו,ויש מחקרים מאוד מוטעים שמוזמנים אישית
אז לא הייתי מתבססת על מחקרים של יצירניות החיסונים ב100%
את צודקת לגמריחן חן
וכן, המחקרים הללו מראים את יעילות החיסון. אם תרצי, אשלח לך עוד.
אשמח שתשלחילמה לא123
זה מחקר?לב אמיץ
המחקר של מקמילאן לא ממש מחקר, אלא סקירת מחקרים רטרואקטיבית.
צורף רק האבסטרקט. ומן התקציר הנ"ל ברור שלא נערכה השוואה בין נשים שקיבלו את החיסון לבין נשים שלא קיבלו כלל.
עד כמה שניתן לראות מהתקציר, השוו בין נשים שקיבלו קומבינציות שונות של חיסון שעלת, יחד עם חיסון נוסף. מעניין לציין שבאחד המחקרים שנסקרו על ידי מקמילאן דוקא היתה עדות לתופעת לואי משמעותית סטטיסטית.
ולגבי ה CDC - הוא כבר נתפס במניפולציות והעלמת נתונים, אי אפשר לסמוך על מה שנכתב שם, זה כמו לחפש נתונים באתר משרד הבריאות.
די להסתכל על מה שכתוב שם על מתן חיסון לשעלת בהריון בלי לקחת בחשבון חיסון טטנוס שנעשה סמוך קודם לכן: "You can safely get the Tdap vaccine even if you recently got a tetanus shot"
תראי,חן חן
אם את מבינה קצת במחקר, אז דווקא מחקרים של סקירה עושים עבודה מקיפה של איסוף חומר. נכון שהם לא נכנסים לעומק. אבל הם מביאים לך רשימת מחקרים ואת מוזמנת לעיין בהם.
יש רק את האבסטרקט כי מה לעשות שמרבית האתרים של מאגרי המידע של מחקרים צריך הרשאה, שיש אותה באוניברסיטאות, לסטודנטים נגיד לרוב יש הרשאה, ויכולים להוציא לך את המאמר המלא. לי לצערי אין כרגע.
אם תרצי, אנסה בעוד כמה ימים לשלוח לך, ולשלוח לך מחקרים אפילו יותר עדכניים. (זו סקירה שנעשתה ב2017, לפני שנה. מן הסתם תביא מחקרים ישנים יותר ופחות. )
את טועה. ביקשתי מחקרים בלתי תלויים.לב אמיץ
בהרבה דברים יש חומרים לא בריאיםשירקי
בנייר אפיה ותבניות אלומניום, דאודוראנטים קרמים....
מעניין אותי גם מאלו את נזהרת? כאילו בודקת כל דבר?
גילוי נאות- אני כן משתדלת לא להשתמש במוצרים כאלו ורק בדברים שיותר טבעיים ובריאים
אבל אי אפשר לרדוף אחרי הכל.. יש דברים שהגוף כן יודע לפנות..ויש דברים שלא. השאלה מה זה שונה מהחיסונים?
את לא חייבת לענות לי אבל באמת מעניין אותי ( לא אכפת לי גם לקבל קישורים לקריאה או לשרשורים שהיו פה)...

זה שונה מאודלמה לא123
קודם כל זה תינוק בן יומו שהמערכות אצלו רק התחילו לתפקד,את כבר רוצה להעמיס רעלים?
דבר שני,מזריקים את זה ישירות לדם,זה לא עבר סינון של מערכת העיכול
הבנתי...שירקי
מאיפה אתן אוספות מידע על זה?שירקי
ממש אשמח לדעת
כנסי לקישורים שהבאתילב אמיץ
והינה בשפה מונגשת להורים: רופאים וחוקרים על אלומיניום בחיסון - הריון ולידה
יש שפע מידע מפי רופאים וחוקרים שעורכים מחקרים בלתי תלויים בכסף של חברות שמייצרות את החיסונים.
כמו כן, יש קבוצות פייסבוק של הורים שילדיהם נפגעו מחיסון וכן את הקבוצה חיסונים בחירה מושכלת.
סליחה, אבל לקבוצה של בחירה מושכלתשרה'לה92
אני מצאתי שם מקורות מהימנים למחקרים וגרפים סטטיסטיים שללב אמיץ
רשויות הבריאות בכל העולם, ועוד המון מידע מונגש בשפה בהירה.
ואני לא מרגישה שאין פתיחות להקשיב ולענות ברצינות ולעניין, בטח לא בהשוואה לקבוצה השניה.
מה שאני ראיתי שם זהשרה'לה92
מצטערת. לא שותפה לתחושה שלך.לב אמיץ
בסדר גמורשרה'לה92
וואו, מהרבה.בת 30
ממליצה לך להתחיל עם הרצאות של ד''ר חיים רוזנטל ביוטיוב. הוא רופא וגם הומאופת שיש לו גם טיפת חלב טבעית.
הגישה שלו מאוזנת.
תודה לשתיכן!שירקי

לא מזריקים לדם, אלא לשרירבאורות
אבל זה לא מפריע לו לכתוב מה שבא לולאיאומן

והינה בשפה מונגשת להורים: רופאים וחוקרים על אלומיניום בחיסוןלב אמיץ
זה משלנו בעברית:
פרופ' יהודה שיינפלד שעמד בראש בית הספר לרפואה אוניברסיטת תל אביב, עמד בראש מחלקת פנימית ב' בשיבא תל השומר 22 שנה, ובסורוקה עוד 5 שנים, והיום מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות בשיבא תל השומר:
ועוד:
Dachel Interview: Dr. Paul Thomas
וגם, הדיון פה הוא בכלל על חיסון שעלת בהריוןבאורות
אני לא נגד,בעצמי מתלבטתלמה לא123
אבל לפי מ שקראתי באינטרנט בכלל לא בטוח שהנוגדנים עוברים לעובר
ודרך אגב בחיסון יש לא רק שעלת אלא גם פוליו ועוד משהו,לא זוכרת כרגע
לא פוליו. ממש לאבת 30
הסיבה לזה היא פשוט כי זה ההרכב הכי מינימלי שמכיל שעלת. אין היום בקופות רק שעלת.
אוקיי,סליחה טעות שלילמה לא123
תמיד מעניין אותי למה שירשור כזה מוציא כ"כ הרבה אמוציות מאמהות??
שכל אחד יעשה מה שבא לו,הרי את המשוכנעות לא תצליחו לשכנע
אבל אני תמיד בעד לברר,כי אף אחד לא חושב על הטובה שלכם יותר מאשר טובת חשבון הבנק שלו
מניסיון כואב
מבררים, השאלה מה הדרך לברר.באורות
אני גם סומכת על טייסיםלמה לא123
אבל מפחדת כל פעם שעולה על המטוס
למה?
אני לא מחסנת את עצמי על שעלתרנטה
אבל אולי כן ימליצו בהיריונות הבאים לחסןאנייי 12
כשרופא בחדר לידה דוחף אותך לקיסרי,ולא מוצא חן בעיניךלמה לא123
כי זה נראה לך מוקדם מידי להחלטה הזו,את תיכנסי לקיסרי כי ככה הרופא אמר? את תנסי למשוך זמן או להתווכח עם הרופא
כך לדעתי בחיסונים,לדעתי צריך לחסן אבל תלוי למה,נבראנו עם שכל בשביל לחשוב ולא להיות תוכי
סיימתי עם הוויכחים כאן,זה מתיש
בהצלחה לכולן
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤
ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?
פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅
מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷
חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה
זה קרה אתמול בערב מתישהו
לא להאמין כמה אני מכורה😂
קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
כלומרoo
נכוןתודה לה''
גם אצלידיאן ד.
רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט
עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם
חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלoo
חח שמחה לראות שזה לא רק אניאמא לאוצר❤אחרונה
ושהצלחתן לענות
ושהצלחתי לראות🤣
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר
אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר, אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.
מקפיצהכמהה ליותר
אף אחת?כמהה ליותר
בהצלחה!השקט הזה
תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי
לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר
רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר
כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?
כןיוקי
אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום
בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה
אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....
הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק
זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה
הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה
השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -
התאוורורות,
מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,
נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,
מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂
אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.
איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.
מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!
הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.
מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️
משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!
ל3 שעות וחצי!
זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.
הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.
מבחינתי זה היה מושלם!!
אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀
לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים
יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.
איך היה לך הבוקר?
האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!
אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..
(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)
הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.
גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!
מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים
אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?
כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר 
בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!
מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..
לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.
תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי
ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...
מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.
בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
מצטרפתחשבתי שאני חזקה
תודה שוב על הרמת הכפפה!
רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,
ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..
הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
הצטרפתישומשומוניתאחרונה
הייתי כמעט 3 שעות ללא...
שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.
תיק לידהלומדת כעת
1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?
2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים
אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?
אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.
מנסה לחשוב מה הכי הגיוני
נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...
נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה
כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...
מה המרחק מהבית?
אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה
היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא
מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת
גרים רחוק. אזור השעה נסיעה...
לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...
אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.
לגבי 1השקט הזה
לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה
כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני
תודה...לומדת כעת
שאלה גם של מרחקחנוקה
וגם של התנהלות
למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...
אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.
הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.
עוד נקודות
כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים
האם יש שם ואצלכם מייבש
מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(
הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת
אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)
לגבי 1שלומית2
תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת
אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים
הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.
איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
שני דבריםאפרסקה
2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!
לא נלחמת בזהרק רגע קט
נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.
ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.
פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה
קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי
ומתפללת להצלחתו
להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1
פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.
ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.
חיפוש פנימיהמקורית
למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?
זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך
אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.
זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים
אניooאחרונה
רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות
מה חסר/ כואב לי
ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב
ב"ה 3 חודשים אחרי לידה
הנקה מלאה
טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.
אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).
אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.
היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?
אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?
בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...
כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי
גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.
נבדקת אחרי הלידה?
כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה
מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.
מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%
לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה
גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם
וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.
גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.
אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה
שאריות שליה.
חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה
איך היה בהנקות הקודמות?
הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית
בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...
הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
כמה דבריםצמאה
תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם
הם טובים ומקצועיים.
דבר שני
יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה
צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור
אפשר לשים תחתונית שחורה
ולא להסתכל בניגוב
ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו
דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן
אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת
והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.
זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..
אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות
יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים
סה"כ 7 נשים
מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית
כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?
סליחה על התגובהרק טוב!
בעייני כלום.
או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.
או כלום.
הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...
אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד.
מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה
אני כבר מאבדת את הראש
האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.
גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.
כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.
טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.
מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה
וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..
וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)
כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב
מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך
אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)
לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...
כנראה צריך לגעת איפה לעבוד
נכון זה חלק מהעניןחנוקה
גננות מקבלות גם יותר מסיעות
למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד
ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.
כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...
אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.
אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.
הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון
ולא עולה שקל
לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים
עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה
ולא מהבינה......
זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.
לא עוד כוס או קרם לחות לארון....
גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה
בחנוכה זה חג החינוך
זה אותם מילים
אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה
והם מתרגשות מאוד משוקולד
או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה
ממש סמלי
ופתק
זה מהמם
מגש ספינגיםמצפה להריון.
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.
ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
וגם הכשרות של שאר המצרכים.
מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו
(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה
בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..
נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).
מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון
אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו
משהו בנוסף.
אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן
ממש לא צריך להשתגע..
בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..
מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5אחרונה
הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''
לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞
עבר 36 שעות מאז שהתחיל
כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב
אצליDoughnut
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
הבנתיDoughnut
אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...
בהצלחה יקירה!
תודה!!!תודה לה''
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמיםאחרונה
תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים
)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)
ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב
אצלי ממש עזר