אחרי שנים של צווים שלא מומשו וכבר פג תוקפם, המנהל האזרחי הכריז שוב על המתגוררים באותם מקומות כמפרי חוק. ארבעה מאחזים נוספים על הכוונת, והמתנחלים כבר יצאו למחאת "תג מחיר" בדמות יידוי אבנים על כלי רכב פלסטינים
פורסם:
25.05.09, 12:23
עוד צעד בדרך לפינוי המאחזים? המנהל האזרחי הוציא ביממה האחרונה "צווי תיחום" לתשעה מאחזים לא חוקיים ביהודה ושומרון, שמשמעותם אזהרה לפני פינוי אפשרי. הצווים - שכבר הוצאו ברובם בעבר - מזהירים כי כל השוהה באותם מקומות עובר על החוק, אך לא מציינים מועד לפינוי.
המאחזים הם מצפה יצהר, מצפה אסף, גבעת הדגל (רמת גלעד), גבעת הרוא"ה, מעלה רחבעם, מצפה לכיש (נגוהות מערב), יצהר דרום, חזון דוד וקריית ארבע-חברון.
בימים הקרובים צפוי המנהל האזרחי להוציא צווים דומים לארבעה או חמישה מאחזים נוספים.
עניינם של ששת המאחזים הראשונים ברשימה עדיין נדון בעתירות שונות בבג"ץ. לכולם הוצאו צווי תיחום בעבר, האחרון שבהם יצא ב-2007. כעת פג תוקף הצווים, ונדרש חידושם.
למתנחלים שמורה זכות ערעור על הצווים והם רשאים לבקש הליך שימוע במנהל האזרחי. לגבי חלק מהמאחזים הליך זה נערך בעבר, אך כעת - עם הוצאת צווים חדשים - יוכל לערער שוב.
הבוקר כבר יצאו עשרות מתנחלים למחות על הצעד האחרון. משטרת מרחב שומרון עצרה לחקירה שישה חשודים ביידוי אבנים לעבר כלי רכב פלסטינים בצומת יצהר שבשומרון. "זו מדיניות תג המחיר", אמרו פעילי הימין והמתנחלים בתגובה לצווים.
הטיפול במאחזים בא על רקע האפשרות לחידוש המשא ומתן עם הפלסטינים, ודרישת ארצות הברית להקפאה מוחלטת של הבנייה בהתנחלויות. בניגוד לדרישה זו, הודיע אתמול ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי לא "לא נקים התנחלויות חדשות,
אך אין זה הוגן שלא לתת מענה לגידול הטבעי". שר החוץ, אביגדור ליברמן, אמר כי אם צריך לפנות מאחזים, יש לעשות זאת "כחלק מיוזמה כוללת ועל-פי תוכנית מסודרת".
שר הביטחון, אהוד ברק, שהביע לאחרונה כוונה נחרצת לפנות מאחזים, יישר אתמול קו עם עמדתו של ראש הממשלה ואמר: "הדבר המשותף המעשי שיש לנו הוא חלקת אדמה קטנה, שלא ינגסו בה".





















