שאלה בנוגע לריטלין.Daniel1o
אני בעל add מאובחן.. לא היפר אבל עפיפון בכיתה בחומר הנלמד, וקורא כל דבר הרבה פעמים עד שמבין , ולרוב לא מבין אם החומר הוא קשה כמו מתמטיקה. בעבר השלמתי בגרויות סיימתי ממוצע 95 אקסטרני(במתמטיקה הצטיינתי בכיתה חח) . צרכתי ריטלין ואיתו פשוט הבנתי הכל סוג של איינשטיין.
עכשיו אני תוהה אם להיכנס ללמוד השכלה גבוהה עם ריטלין או לוותר ולא ללמוד, כי אני לא רוצה לחזור לתופעות לוואי (עצבים שזה עושה בתום ההשפעה) גם התחזקתי מאז קצת בדת ואני מרגיש גם שהריטלין קודם כל מוריד ברמה הרוחנית כי אתה בהשפעת סם, וגם בנוסף זה סוג של רמאות וזה לא פתר לי את הבעיה מהשורש כמו שלצורך העניין מישהו עושה ניתוח ואין לו משקפיים יותר. גם הרי זה ברור שאני לא אצרוך ריטלין כל החיים, וזה דבר זמני.. בכל אופן אני אובד עצות ואם לא אמצע טיפול הומופאתי אני ככל הנראה לא אחזור ללמוד נראלי, וגם מה יהיה בעתיד שאפסיק לצרוך אותו ואתקשה בריבוי משימות ובקליטת החומר בעבודה ועוד.. בכל אופן הריטלין נראה לי כמו סוג של אשליה שלא פותרת את המצב מהשורש (מניסיון בעבר שצרכתי שנתיים שהשלמתי בגרויות). אשמח לתשובה כנה ואובייקטיבית תודה.
כמה דברים:ספק

1. אפשר להגדיר את הבעיה שלך כבעיה כרונית. יש אנשים שלוקחים כדורים כל החיים בגלל לחץ דם גבוה או בגלל כל מיני מחלות כאלו ואחרות. יש כאלה שאפילו תלויים בעירויי דם בכל שבוע-שבועיים. 

אם לצורך הלימודים אתה תצטרך רטלין, כנראה שגם לצורך העבודה שלך אתה תצטרך ריטלין. 

לא לכל בעיה יש פתרון מהשורש. 

2. ריטלין זה סם. גם קפה זה סם. גם אקמול זה סם. 

סם זו סתם מילה מפחידה ואין שום סיבה שסם כלשהו יוריד את הרמה הרוחנית שלך. 

3. זו לא רמאות. 

לו היה כדור שהיה משפר את היכולת שלי להתרכז ברמה שאתה מתאר שבה הריטלין משפיע עליך, לא הייתי רואה סיבה למנוע את זה מעצמי. 

אם ריטלין עוזר לך, כנראה שאתה סובל מבעיה כלשהי שהריטלין מתקן. אתה לא מרמה, אתה פשוט משווה את נקודת הפתיחה שלך אל מול האחרים. 

אדם שלא צריך רטלין, הרטלין לא יעזור לו. 

4. זו לא אשליה. 

גם פתרון שהוא לא מהשורש, הוא פתרון. הוא יכול לאפשר לך לחיות את כל חייך בצורה שבה אתה רוצה לחיות אותם. אין דבר יותר אמיתי מזה. 

לגבי תופעות הלוואי, כדאי להתייעץ עם מומחה ולנסות דרכים שונות למזער אותן. 

אבל במצבך, נראה לי שתעשה לעצמך עוול אם תוותר על מה שמקדם אותך כ"כ הרבה. 

זה אפשרי להשתמש גם בעבודה הריטלין בסיום הלימודים?Daniel1o
כמה זמן מותר לצרוך ריטלין. הרי אם זה כרוני אז מה כל חייו של הבנאדם יצרוך ריטלין, נשמע לא הגיוני ומאמין שזאת גם לא התשובה, כי בנאדם צריך להקנות לעצמו הרגלים גם ללא הריטלין. מצד שני מאוד קשה לי להבין דברים בצורה מהירה ללא ריטלין זתאמרת כמו סוג של לחץ כזה שמונע ממך להתרכז במה שאומרים ואז לא מבין כלום, רק בעלי add יודעים מה אני מתכוון חח..
זתאמרת כתבה שתעניין אותי בעיתון אני כן יהיה מרוכז, אבל נניח בכל שיעור ממוצע קשה לי לעקוב בלי ריטלין ואחרי כמה דקות אני כבר מקשקש על השולחן או משהו כזה.. אימפולסיביות כזאת.. ואז שאני מנסה ממש להתרכז אז מהלחץ לא מצליח להתרכז פשוט כאילו משהו מונע ממך ואתה רואה רק את השפתיים של המורה זזות.. איזה סוג של בעיית קשב וריכוז? זתאמרת זה כרוני גם לעבודה וכו' ?
בנוגע לבגרויות שהשתמתי והריטילין.Daniel1o
בתקופת הלימודים שהשלמתי בגרויות בעברי, אז נניח היה יום אחד שפתאום ניסיתי ללמוד בלי ובמשך השיעור לא הקשבתי לשיעור שזה היה שיעור חזרה על החומר הנלמד לבגרות והמורה שאלה אותי שאלה ופשוט כאילו לא הייתי נמצא בשיעור ממש ככה , וזה מורה שהחשיבה אותי מצטיין בשיעורים שלה ובאותו רגע שהייתי בלי ריטלין פשוט איבדתי אותה ולא הבנתי כלום מהשאלה והיא אמרה לי איך אתה לא יודע והרגשתי נבוך באותו הרגע.ועוד יותר מהחרדה לא הבנתי כלום.. וגם אם זה חומר שהייתי יודע, אז כאילו באותו הרגע הכל נמחק מהמוח.
זכור לי שיום אחד ממש לפני הבגרות למדנו ונגמרו לי הכדורים ופשוט הייתי מרחף כזה ונושאים שידעתי פתאום כאילו לא הכרתי.. משהו מצחיק..
אולי זה בגלל שלא ידעתי לפתח מיומנויות למידה בנוסף לריטלין זתאמרת גם בבית ש.ב הייתי עושה עם ריטלין וזאת נראלי הטעות שהיית לי.. ללימודים זה חשוב להבין את החומר הנלמד , אבל אולי זה שהפכתי את זה לדבר תלותי שגם בשיעורי בית צרכתי אז זה מה שמנע ממני לפתח יכולת למידה עצמית גם ללא הכדור? כי יש לציין שבהתחלה הייתי מקבל מינון נמוך וש.ב הייתי עושה בלי הכדור והמקרים שסיפרתי היו בשנה השנייה שהשלמתי בגרויות מתי שצרכתי כדורים גם בש.ב.
כל מה שאני מבהיר פה זה באמת מהסיבה לדעת איך מקנים הרגלי למידה גם בלי הכדור או אם לחילופין אם יש טיפול הומופאתי כמו אומגה 3 למשל אם הוא יעיל כפתרון/תחליף לריטלין. אשמח לתשובה כנה ואובייקטיבית שתכוון אותי קצת יותר טוב למי שמבין בזה. תודה לעונים.
ועוד נתון עם ובלי ריטלין.Daniel1o
בתיכון לפני הצבא לקחתי מורה פרטי במתמטיקה 10 שיעורים לכלום לא הבנתי וסתם ביזבזתי כסף, ממש הכל היה נראה לי סינית מהפעולות הכי פשוטות, כמו לחץ/חרדה משולב עם קושי להבין את החומר.
ולאחר הצבא עם האבחון שהשלמתי בגרויות, הוצאתי 3 יח' בלי מועדי ב, ובכולם קיבלתי 150 כולל הצבירה והשאלה המילולית, שזה מסתכם כ100 ציון כללי. זתאמרת מה שאני באמת להגיד שעם הריטלין אני באמת גאון במתמטיקה , אם זה אומר שהייתי עוזר לסטודנטים להסביר בחונכות לתלמידים שהתקשו במתמטיקה. אבל בלי הריטלין כאילו נאדה הכל איטי, גם אם מבין הכל נעשה בחשיבה איטית ממש , וזה במקרה הטוב שהבנתי את החומר כי רוב הסיכויים שממש אני אכנס ללחץ ולא אבין כלום ואראה רק את השפתיים של הבנאדם זזות..
וכנל ככה בכל המקצועות שלמדתי. בכוונה היה חשוב לי להמחיש את הבעיה לא רק בצורה מופשטת .. תודה לעונים
יש טיפול הומאופתי יעיל לADD שמייתר את הצורך בריטלין.לב אמיץ

כל ילדי סבלו מקשיי קשב וריכוז חמורים, חלקם אובחנו גם ב ADHD.

עברו טיפול הומאופתי יסודי והיום הם תלמידים לכל דבר ב"ה.

הגדולים שבהם נבחנו אפילו בבחינת הבגרות בהיסטוריה  5 יח"ל בכתב, לגודל שמחתנו, אחרי טיפול הומאופתי.

אפשר לשאול אותי במסר אישי.

היי שלום..Daniel1o
על איזה טיפול הומופאתי את ממליצה..
על טיפול הומאופתי קלאסי.לב אמיץ

מה זה טיפול הומופאתי קלאסי..Daniel1o
אפשר קצת יותר פירוט על הטיפול ההומופאטי, ותודה..
מצאתי לך כאן בפורום:לב אמיץ

ויש לך Built in בשירשור את הטרולים הקבועים שמתאמצים לעשות דה לגיטימציה להומאופתיה..

מוסתרת? - רפואה מהטבע

אי אפשר לעשות דה לגיטמציה לדבר שמעולם לא היה לגיטימיעוקר הרים

ולפני שאת קוראת לאנשים טרוליםעוקר הרים

תני בבקשה גילוי נאות במה את מתעסקת.

אני ממליץ על החלק הזה:ספק

באמת? - רפואה מהטבע

אגב, למיטב ידיעתי, מאז גם משרדי הבריאות הספרדי והבריטי הצטרפו למשרד הבריאות האוסטרלי. 

למה שזה לא יהיה אפשרי?ספק

כמה זמן מותר לצרוך רטלין? מי שצריך, יכול לצרוך את זה בקביעות. כמובן שיש להתייעץ עם נוירולוג (זו גם תרופה במרשם, אז למעשה חייבים להתייעץ עם נוירולוג). 

יש הרבה דברים שנשמעים אולי לחלק מהאנשים "לא אמינים". 

אני מכיר אנשים שלוקחים באופן קבוע תרופות להורדת לחץ דם, למשל. למה זה נשמע יותר אמין? 

2% מהגברים חולים במחלה שנקראת גאוט וצריכים ליטול אלוריל בכל יום למשך כל  חייהם כדי להימנע מדלקות מפרקים. 1 מכל 50 גברים בוגרים. זה המון. 

ועדיין, זה המצב. 

יכול להיות שזה נשמע לך לא אמין מסיבה כלשהי, אבל זו המציאות. זה מצב נתון. 

אפשר להשלים עם זה ואפשר שלא. 

אנשים שרושמים להם ריטלין, הם אנשים שיש להם בעיה נוירולוגית שמונעת מהם להתרכז. לא תמיד מדובר בהרגלים שעליהם אפשר לעבוד. (לפעמים כן, אבל הרבה פעמים לא). 

אני לא יודע לאבחן אותך ולומר לך מה בדיוק אתה צריך - בשביל זה יש נוירולוג - אבל אם זה משפיע עליך בלימודים, סביר להניח שזה ישפיע עליך גם בעבודה. 

יש תחליף עם פחות תופעות לוואי של עצבים וכל זה?Daniel1o
יש תחליף עם פחות תופעות לוואי של עצבים וכל זה?
תצטרך לשאול רופא. עד כמה שאני יודע, זה מאוד אינדיבידואלי.ספק

מה אתם חושבים בנוגע לטיפול הומופאתי עוזר ?Daniel1o
עוזר ההומופאטי או שזה שרלטנות, אשמח לחוות דעת מקצועית מאנשים עם ניסיון תודה..
הומאופתיה = שרלטנותעוקר הרים

הומאופתיה מבוססת על הנחות חסרות בסיס ומעולם לא הוכחה.

מים לא "זוכרים", ההנחה של "לרפא דומה בדומה" היא מנטרה יפה שמעולם לא הוכחה, אין שום מנגנון ידוע שתומך בכל שחומר מדולל יותר הינו פעיל יותר.

מדובר על מים ותו לא.

הומאופתיה – ויקיפדיה

https://sharp-thinking.com/2012/09/27/%D7%A9%D7%AA%D7%94-%D7%A7%D7%A6%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%99%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%9A-%D7%94%D7%95%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%AA%D7%99%D7%94/

הומאופתיה זה בסה"כ מים.ספק

הנושא הזה נחקר במאות מחקרים שונים והתוצאות תמיד היו חד משמעיות - זה לא עושה כלום. 

למעשה, יש פרס של מיליון דולר עבור מי שיוכיח שיש לו יכולת על טבעית כלשהי כשאחת מהיכולות היא טיפול הומאופתי יעיל. אמיתי לגמרי. 

אדם שיראה בניסוי שהטיפול ההומאופתי שלו עובד, יקבל מיליון דולר. 

מיותר לציין שאף אחד לא קיבל מעולם את הפרס. 

אגב, ההומאופתית שענתה לך כאן התווכחה איתי פעם במשך שעות או ימים על הנושא: האם תולעי מעיים נוצרות מעצמן או שנדבקים בהן. 

אז בא נגיד את זה בעדינות: אני הייתי מאוד נזהר לקבל עצות רפואיות ממי שסיים את בית הספר היסודי וחושב שתולעי מעיים נוצרות מעצמן. 

אבל זה אני. 

אני גם מאמין שרוב האנשים שהולכים לעסוק בזה, מתחילים לעסוק בזה מתוך כוונה טובה - אבל בשלב כלשהו, הם ממשיכים פשוט בגלל שזו הפרנסה שלהם או שהם מושקעים בזה נפשית והכרה במציאות תערער ממש את הזהות שלהם. 

אוקיי הבנתי..Daniel1o
אז כרגע המענה היחידי ביקום זה ריטלין?
כי יש לזה תופעות לוואי..
וזה מעלה את הלחץ דם עם הזמן או משהו . כי יש סכרת לאבא שלי ואני יחסית מתאמן קבוע ויחסית אוכל מסודר ומפחד לחזור לצרוך את זה שמא אולי לחץ דם גבוה מביא לסוכרת עם השנים, ואולי זה מפר איזה איזון כלשהוא בגוף אין לי מושג.. מה הרפואה אומרת לגבי זה..
אני לא יודע לענות לך על זה. צריך רופא שהתמחה בתחום.ספק

אני יודע שיש תרופות אחרות אבל תופעות הלוואי של כל תרופה, הן מאוד אינדיבידואליות והתרופות משפיעות אחרת על כל אחד.

בד"כ הרופא המטפל פשוט מנסה עד שהוא מוצא את התרופה הנכונה במינון הנכון. 

ולפעמים, צריכים לקבל החלטה: מה יותר חשוב לך? לטפל בבעיה או לא לסבול מתופעות הלוואי. זה לגמרי תלוי בהחלטה שלך. 

סכרת סוג 2 (סכרת סוג 1 זו סכרת נעורים ואת זה לרוב לא מקבלים בגילאים מבוגרים - למרות שגם זה יכול לקרות) היא לרוב נובעת מהשמנה או תזונה לא נכונה (מה שיתבטא בד"כ בהשמנה...). 

האם יש קשר בין סכרת סוג 2 לריטלין? 

אני באמת לא יודע. 

כדאי שתפנה למומחה ותפרט את ההיסטוריה הרפואית שלך. 

זה יהיה חסר אחריות מצידי להגיד לך משהו אחר. 

ההיסטוריה תקינה..Daniel1o
הכל בסדר ב"ה. השאלה אם בעקיפין ריטלין יכול לגרום לסכרת?
היסטוריה כוללת גם רקע משפחתיספק

אם לאביך יש סכרת, אז זה משהו שצריך להגיד לרופא. 

האם ריטלין יכול לגרום לסכרת בעקיפין? 

אני לא יודע לענות לך על השאלה הזאת. 

זו שאלה שצריך לשאול רופא מומחה. 

וזה מה שיש למשרדי הבריאות בעולם לומר על הומיאופתיה:ספק

NHS to ban homeopathy and herbal medicine, as 'misuse of resources'

Today NHS England ruled that “at best homeopathy is a placebo and a misuse of scarce NHS funds which could be better devoted to treatments that work.”

כלומר, משרד הבריאות הבריטי הגיע למסקנה שמדובר בפלצבו (תרופת דמה) במקרה הטוב ובזבוז משאבים לממן טיפול כזה. 

Spain moves to ban pseudo-therapies from universities and health centers

משרד הבריאות הספרדי רוצה לאסור על ביצוע טיפולים כאלה במרכזים רפואיים או אונברסיטאיים 

“Public and private establishments that include pseudo-therapies will not be able to call themselves health centers,”

מוסד שמטפל בהומיאופתיה לא יוכל יותר להיקרא מרכז רפואי או אוניברסיטאי. 

שתי הערות קטנותעוקר הרים

1. טיפול הומאופתי הוא רמאות. התרופה היא מים. והטיפול הוא ייעוץ פסיכולוגי בשקל והמלצות תזונה על ידי אדם שלא מומחה בזה.

אם אתה לא נמנע מטיפול קונבנציונלי אין בזה נזק (חוץ מכלכלי), ולעתים יש בזה תועלת בגלל אפקט פלצבו. אבל זו רמאות.

ריטלין לעומת זאת מאזן מחסור שקיים בגוף. זו אינה רמאות.

2. צריך לזכור שיש הבדל בין לימודים לעבודה. מכיר אנשים שעובדים בהיי-טק שהיו צריכים בלימודים לקחת ריטלין וכיום לא צריכים. למרות שהעבודה דורשת לימוד ומחשבה.

ראיתי את השירשור ובאתי להגיב על ההומאופטיהאם-אם
מי שלא עשה טיפול הומאופטי, לא יכול לכתוב שהוא מים ועוד אמירות המעידות על בורות!!!!

אני אישית עברתי טיפול הומאופטי בהומאופטיה קלאסית. כשראיתי את התוצאות היה ברור לי שהבת שלי תעבור גם היא טיפול.
מדובר בילדה חכמה ומקסימה עם adhd ברמה הכי גבוהה שיש- לדברי הפסיכיאטר שלה. ובעיות התנהגות קשות .
לרפואה הקונבנציונאלית היה פתרון של ריטלין. הריטלין של 8 שעות עזר לה בקושי ל3 שעות. היא קיבלה תרופה להרגעה, כזו שרק פסיכיאטר נותן.
כל הטיפול יחד עזר לה חלקית כשעדיין סבלנו מאוד. כי היא היתה זקוקה לשני כדורי ריטלין ביום ומשרד הבריאות לא מאשר 2 ביום.
היא קיבלה גם בשבת ובאופן כללי היא היתה זקוקה להשגחה ואף פעם לא ידענו מה מצפה לנו ממנה.

בערך בחג הסוכות היא החלה את הטיפול עומק. ה "מים" שלקחה מהטיפה הראשונה גרמו לה לתופעות חמורות כל כך ש "מים" לא מסוגלים לגרום.

החודש הראשון היה הקשה ביותר ומאז שעבר החודש הראשון ישנה התקדמות אדירה וקבועה.
הטיפול עדיין לא הסתיים אבל כבר רואים את אותותיו עברנו לכדור אחד של ריטלין ביום- רק בימים שהיא בבית הספר.
הילדה ללא התרופה להרגעה בכלל וללא ריטלין בשבת. מווסתת רוב הזמן. נעזרת בחומר הומאופטי שהותאם לה לזמנים שבהם היא זקוקה לו.

והכי מדהים הוא שבית הספר הלך איתנו יד ביד ברגע שהוא גילה מה שההומאופטיה עשתה לה. הסברתי לצוות מה הולך להיות וברגע שראו שהכל עובד אחד לאחד כמו שהכנתי אותם- כולם משתפים פעולה בצורה מעוררת השתאות. ונדהמים מהשינוי.

אין דברים כאלה ברפואה הקונבנציונאלית וברפואה משלימה בכלל.
מי שקורא לזה מים מוזמן לא לפחד. להתנסות בע צ מו. אחרי שהוא ניסה, ואצל מטפל מומחה-, שיבוא לספר סיפורים.

ויש סרטון יוטיוב של הכדורלגן טוטו תמוז שמודה לאורן זריףספק

על כך שהטיפול שלו הציל לו את הקריירה. 

אני מניח שלאורן זריף יש יכולות על טבעיות, נכון? 

יש סיפורים ויש מחקרים. 

סיפורים גם אני יכול לספר. 

מחקרים, זה כבר קצת יותר קשה... 

אני מציע שתפני למטפל/ת שלך ושתנסה לקבל את מיליון הדולרים מקרן ג'יימס רנדי בארה"ב. 

אם יש לה טיפול שעובד, אז מה אכפת לה לקבל מיליון דולר מהשמים? 

אורן זריף..אם-אם
מה שנקרא ליצנות אחת דוחה...

מחקרים שמחקרים

(ראית מחקר שאלוקים קיים?
האם אתה יודע שאפשר להוכיח שהוא לא(ממליצה על ההרצאה האחרונה של עו"ד ויינרוט)
)

אני ראיתי בטיפול הזה סדר. תהליך. ידוע מראש מה עומד להתרחש. יש סבב של חומרים.
סדר= משהו מכוון=אמת

ילדה שמהשנייה הראשונה שהיא מקבלת את החומר קורים דברים זה לא מים!
כשאני קיבלתי טיפול הרגשתי על גופי התרחשויות. אני הייתי במצב קשה והפכתי לבריאה. יש מים שמרפאים דלקת ברחם? דלקת פעילה ומסוכנת שהתרופה שלה האנטיביוטיקה כזו חריפה שהרוקח בקושי הכיר.

שוב. לא סיפורים לנסות בלי להאמין ואז לדבר.

את טוענת שאני לא צריך להאמין לטוטו תמוז (ולאחרים)ספק

אבל אני צריך להאמין לך?
למה?

אגב, יש הבדל בין משהו שאי אפשר להוכיח או להפריך לבין משהו שהופרך לחלוטין בכל דרך אפשרית ומבוסס על טעות.

סביר להניח שלילדה שלך אין שום adhd והיא פשוט רצתה צומי - וזו היתה הדרך שלה לקבל אותו.

זה הכל.

אל תאמין. אתה לא חייבאם-אם
יש שם לטיפול שעובד רק אם אתה מאמין בזהעוקר הרים

קוראים לזה פלצבו. ולשווק את זה בתור תרופה זו עבירה אתית.

כח המשיכה עובד גם אם את לא מאמינה בו.

ואת מבלבלת בין דברים שלא הוכחו (קיומו של ה'). לדברים שהוכחו שלא עובדים (הומאופתיה).

ולא יודע, לי לא זכור שאני אומר ב-13 עיקרים "רפואה נתן לסמואל הנמן עבדו".

גם אני לא אומרת ב13 עיקרים שאני מחויבת למה שהוכחאם-אם
ואף אחד לא הוכיח לי כשלקחתי טיפות של הרב יורוביץ לאבנים במרה ובזכות זה נמנעתי מניתוח.
ושגיסתי קבעה תור לניתוח לאבנים במרה עם התחלה של צהבת. ושמעה ממני על הטיפות של הרב יורוביץ שאין להם שום מחקר והוכחה. היא ניסתה אם לא יועיל לא יזיק והגיעה לניתוח. בא.ס. ראו שנעלמו האבנים ושלחו אותה הביתה. הרופא שראה את הצהבת והאבנים קודם- לא האמין!

כשרואים משהו שעוזר שוב ושוב ובסדר מסוים, בצורה שניתן להסביר את המהלך והוא חוזר על עצמו באותו סדר מופתי. קוראים לזה פלאי הבריאה.

יש לך המון סיפורים. אני חושב שכדאי שתכתבי ספר אגדות...ספק

אין לי מה להמשיך איתך את הדיוןאם-אם
אתה מאמין באלוהי המחקרים.
בהצלחה בחיים
אני מאמין בעובדות. את מאמינה בפיות.ספק

זה באמת חסר טעם להתווכח עם מישהו שמאמין בפיות.

אני מאמין בעובדות. את מאמינה בפיות.ספק

האמונה שלך היא דתית ואוכיח לך את זה: 
מה יגרום לך להודות שאת טועה? 

התשובה היא: כלום. נכון? 

התשובה שלי היא שונה: אם תוכיחי (לא באנקדוטה) לי שטיפול כלשהו עובד, אשנה את דעתי ואודה בטעותי. 

אני שואל למה להאמין לך ולא לטוטו תמוז?ספק

אם יש לך כסף תלך לאורן זריףאם-אם
וראה אם יעזור לך.
אתה יכול לבדוק כל שיטת רפואה שעוזרת לך.

ואני לא יכולה לבדוק את המקרה כי אני כבר בדקתי את ההומאופטי ועזר לי ולביתי. אז אני כבר מסודרת.

רק מוסיפה שכל החכמים ומחפשי ההוכחות שוכחים מכל חכמתם במקומות שאין מה לרפואה הקונבנציונאלית להציע.
פיברומיאלגיה, פריצת דיסק, נשאות סטרפ,
מנסים רפואות נוספות ולכל אחד משהו אחר עוזר, או שלא.
בהומאופטיה מצאתי משהו שעוזר במקרים שאין תרופה גם בשאר הרפואה המשלימה.
את כינית את אורן זריף בתואר "ליצן".ספק

אין הבדל בינו לבין הומאופתיה.

בעצם יש - את הטיפול של אורן זריף אי אפשר להפריך. אין פלסבו לאורן זריף.

הומאופתיה, לעומת זאת, הופרכה לחלוטין.

במקומות שאין לרפואה האמיתית מה להציע, בטח שלנוכל שרלטן שמוכר מים אין מה להציע.

הנה מי שניסהעוקר הרים

סיימון סינג ארגן התאבדות המונית עם מינון קטלני של כדורי שינה הומאופתים.

כמובן שלא קרה לאף אחד כלום. מדובר במים, סוכר ואלכוהול.

סיימון סינג לאתר הידען: "יש לבטל הכללת טיפולי רפואה משלימה בחברות הביטוח ובקופות החולים" - הידען

אני אסביר לך את הבעיה שלי.Daniel1o
אני אין לי adhd , זתאמרת אני לא היפראקטיבי, אלא אני בחור שקט וביישן (add) שפשוט לא מצליח לקלוט את החומר הנלמד בכיתה ואחרי 2 דק כבר מקשקש על השולחן ומפסיק להתרכז.. סוג של רואה את השפתיים של המורה זזות וכמו לחץ כזה שמונע ממני להבין.. ודווקא בגלל שאני מנסה להתרכז אז אני מאבד את הריכוז כמו לחץ כזה... פעם לקחתי מורה פרטי במתמטיקה לפני האיבחון בתקופת התיכון בבגרויות ופשוט נכנסתי ללחץ מכל פעולה הכי פשוטה במתמטיקה אם זה להבין מה זה שליש או עשירית שהיה צריך להסביר לי 100 פעם ורק מהלחץ לא להבין לא הבנתי ולא התרכזתי..
וכנל גם לגבי שאר המקצועות הייתי יושב בכיתה רואה את השפתיים של המורה זזות ולא מעבר (ותאמינו לי שניסיתי להתרכז..) ואז עם חלוף השנים אחרי הצבא שעשיתי איבחון ונטלתי ריטלין, אז הבנתי הכל וכאילו האימפולסיביות והדקדקנות/פרפקציוניזם תורגם בצורה נפלאה עם הכדור וגרמה לי להבין הכל מהר ולהבין בשניות כל דבר איך הוא נעשה למה נעשה וכאילו כל היצירתיות שלי ביחד עם החכמה תורגמה לדבר מופלא, ועם הכדור הזה הרגשתי שכל מה שאני רוצה ללמוד אני אלמד ואבין בשנייה ובאמת ככה היה בכל בבגרויות אקסטרני שעשיתי .. המורים חשבו שיש לי אי קיו ברמה מאוד גבוהה ולא ידעו בכלל שאני נוטל ריטלין.. ובלי זה אני מתקשה לעקוב אחרי הנאמר בכיתה בכלל.. בגדול אלו הם חייו של בעלי בעיות קשב וריכוז..
וכל אחד עם 101 דעות לפה ולשם.. ואני נשאר עם הבעיה ללא מענה.. עוד פעם אגיד שאני עדיין מבולבל ואם יש תרופה הומופאתית שבאמת עוזרת אז לרשום אותה , ובבקשה לא ממניעים שיווקיים/פרסומיים וכדומה.

ממש לא "תרופה הומאופטית"עם מרשםאם-אם
מדובר על הומאופטיה קלאסית.
הולכים למטפל מומחה בלבד. כזה עם המלצות. או שראית מישהו שעבר אצלו טיפול מוצלח.
המטפל יושב איתך ומתאים לך את החומר המתאים לפי שיחה מקיפה. לאחר מכן במהלך החודש המטפל עוקב אחר התופעות המתרחשות (הן מתרחשות!!!)ומתאים את החומרים שעשויים לסייע בטיפול ומאז אתה נעזר בחומרים עד סיום הטיפול.
(ככה היה אצלי)

אסביר את הבעיה..Daniel1o
אני אין לי adhd , זתאמרת אני לא היפראקטיבי, אלא אני בחור שקט וביישן (add) שפשוט לא מצליח לקלוט את החומר הנלמד בכיתה ואחרי 2 דק כבר מקשקש על השולחן ומפסיק להתרכז.. סוג של רואה את השפתיים של המורה זזות וכמו לחץ כזה שמונע ממני להבין.. ודווקא בגלל שאני מנסה להתרכז אז אני מאבד את הריכוז כמו לחץ כזה... פעם לקחתי מורה פרטי במתמטיקה לפני האיבחון בתקופת התיכון בבגרויות ופשוט נכנסתי ללחץ מכל פעולה הכי פשוטה במתמטיקה אם זה להבין מה זה שליש או עשירית שהיה צריך להסביר לי 100 פעם ורק מהלחץ לא להבין לא הבנתי ולא התרכזתי..
וכנל גם לגבי שאר המקצועות הייתי יושב בכיתה רואה את השפתיים של המורה זזות ולא מעבר (ותאמינו לי שניסיתי להתרכז..) ואז עם חלוף השנים אחרי הצבא שעשיתי איבחון ונטלתי ריטלין, אז הבנתי הכל וכאילו האימפולסיביות והדקדקנות/פרפקציוניזם תורגם בצורה נפלאה עם הכדור וגרמה לי להבין הכל מהר ולהבין בשניות כל דבר איך הוא נעשה למה נעשה וכאילו כל היצירתיות שלי ביחד עם החכמה תורגמה לדבר מופלא, ועם הכדור הזה הרגשתי שכל מה שאני רוצה ללמוד אני אלמד ואבין בשנייה ובאמת ככה היה בכל בבגרויות אקסטרני שעשיתי .. המורים חשבו שיש לי אי קיו ברמה מאוד גבוהה ולא ידעו בכלל שאני נוטל ריטלין.. ובלי זה אני מתקשה לעקוב אחרי הנאמר בכיתה בכלל.. בגדול אלו הם חייו של בעלי בעיות קשב וריכוז..
וכל אחד עם 101 דעות לפה ולשם.. ואני נשאר עם הבעיה ללא מענה.. עוד פעם אגיד שאני עדיין מבולבל ואם יש תרופה הומופאתית שבאמת עוזרת אז לרשום אותה , ובבקשה לא ממניעים שיווקיים/פרסומיים וכדומה.

העתקת הכל שוב?אם-אם
אני סיפרתי על טיפול להיפראקטיביות ובעיות התנהגות. על דלקת. באותה מידה ניתן לתת טיפול לבעיות אחרות.

תראה.
הרבה אנשים לוקחים אנטיביוטיקה, תרופות לכולסטרול או ריטלין.
מי שרוצה טיפול אמיתי שנוגע בשורש הבעיה עושה זאת.

ובאמת למרות שידעתי על הטיפול ההומאופטי, לקח זמן עד שהחלטתי שאני עושה אותו לבת שלי. עד אז היא קיבלה תרופה להרגעה וגם ריטלין. בשנייה שהחלטתי- הלכתי על כל הקופה. כי זה טיפול לא קל בתחילתו. ב"ה. אפילו שהטיפול עדיין לא הסתיים הילדה במצב שלא חלמתי עליו בחלומות הכי טובים.
מה שמגוחך שהומאופתיה היא האימא של הטיפול בסימפטומיםעוקר הרים

כל המנגנון שלה בנוי על התאמת תרופה לסימפטומים.

מה שמגוחך שהומאופתיה היא האימא של הטיפול בסימפטומיםעוקר הרים

כל המנגנון שלה בנוי על התאמת תרופה לסימפטומים.

את יודעת איזו פציעה קשה היתה לטוטו תמוז? אין, אורן זריף תותחספק

זה מדהים.

ודלקות בד"כ, עוברות לבד.

משום מה, הומאופתיה מצטיינת בריפוי בעיות שעוברות לבד כמו דלקות אזניים אצל ילדים (כמה מבוגרים פגשת שסובלים מדלקות אזניים כרוניות?)...

במצב שלך, חוץ מלזרוק כמה מאות שקלים לפחספק

לא תפסיד כלום.

המצב שלך לא יתדרדר והבעיה שלך לא מסוכנת. ברגע שתבין שזה לא עושה שום דבר, בסה"כ תפסיד כמה חודשים מהחיים וכמה מאות או אלפי שקלים.

זה הכל.

^^מסכימה. ותחזור לפה לספר איך היה. ואז ספק יגיד שאתה גם הוזהאם-אם
תקשיבו מה זה בילבלתם אותי .Daniel1o
מה שבטוח מי שגובה סתם כסף מאנשים כדי לנצל את חולשתם אז הוא הרשע הכי גדול...
עכשיו כרגע אני לא משוכנע שיש טיפול הומופאתי .. זה נשמע פרווה כזה ולא יעיל. לא מצאתי מישהו שאמר אני עם הטיפול ההומופאטי הצלחתי להבין את החומר הנלמד וזה היווה לי תחליף לריטלין.. כל פעם אומרים שזה רק משקיט את ההיפריות של הבנאדם אבל אני לא היפר.. אני פשוט מאבד את המורה לאחר כמה דק.
בכל אופן אשמח לעוד דעות של אנשים עם נסיון בכל הנושא של בעיית קשב וריכוז, תודה.
העצה הכי טובה - עזוב את האינטרנט, לך לרופא מומחהעוקר הרים

אתה צודק, אכן עצות באינטנרט הן מבלבלות וזה בהחלט לא אחראי לייעץ באינטרנט.

לך לרופא מומחה ושאל אותו.

...Daniel1o
.אני אומר שאני לא היפר כי אני מכיר אנשים עם קליטה מהירה שהם היפר אקטיביים .. לאותם סוג של אנשים הייתי אומר שריטלין לא יעזור להם ושישלטו על העצבים שלהם וישבו בכיסא וילמדו. אצלי זה שונה אני אשב בשיעור אבל לא אקשיב/אבין ואאבד את המורה לאחר כמה דק..
לא נשמע שאתה מחפש פתרון שונה מריטליןאם-אם
לך לפסיכיאטר או נוירולוג,
תנסה כמה סוגים של תרופות דומות לריטלין. יש הרבה. ותשתמש כשאתה צריך.

זה שהיפראקטיביות שונה מaddזה ידוע.
הטיפול גם הוא ידוע.
בהצלחה!
את טועה, בוודאי שאני מחפש..Daniel1o
פשוט אף אחד פה לא הציע תרופה טבעית לבעיה, שאכן עובדת. אני הכי נגד כל התופעות לוואי של הריטלין ורוצה מענה אמיתי מהשורש לכל חיי, אך יחד עם זאת אני לא רוצה שמישהו שמשווק/מפרסם איזה תרופה הומופאטית יציע לי את זה ..
והבעיה היום שיש כל כך הרבה בעד והרבה נגד שאתה כבר לא יודע אם ההומופאטיה זה אמיתי או שזה שקר אחד גדול שעושה אפקט פלצבו ועם הרבה פרסום, ואנשים נופלים לזה ..
עכשיו לצורך העניין לגבי אומגה 3 זה עוזר לאורך זמן או שרלטנות, וadd זה בעיה גנטית שהאומגה 3 לא יכול לפתור.. איני יודע ...
ויחד עם זאת אתה מנהל שיח פצל"שים עליזלב אמיץ

כהרגלך כאן בפורום.

יש לך טענות יותר הגיוניותעוקר הרים

חוץ מלהאשים את כולם בטרוליות ופצלשים?

ואת עוד חייבת לנו גילוי נאות על ההמלצות שלך.

היו לה טענות מאוד מעניינות לגבי תולעים...ספק

והיכולות שלהן להיווצר לבד במעיים. מעצמן. 

טרו סטורי. 

התבלבלתם בפצל"ש לב אמיץ

וואלה? ספק

האמת היא - רפואה מהטבע  

איזה מעצבן זה שהאינטרנט זוכר הכל. 

וואי וואי. המצב כנראה קשה ב MERCK יצרנית התרופותלב אמיץ

ובשלוחה שלה מכון דווידסון של מכון ויצמן.

כל כך הרבה השקעה - הפקה שלמה - פצלשים, קישורים,

מצד הביריונים משווקי התרופות שלה .

וכל זה כדי להשתיק את מי שניסה אלטרנטיבי והחלים. 

על ראש השרלטן בוער המזומןעוקר הרים

פצל"ש מגוחך.לב אמיץ

ובכן, מאבחנת פצלשיםעוקר הרים
אני, מתפרנס מעבודה מכובדת (ספציפית הייטק).
את מתפרנסת מלשווק לאנשים פה בפורומים מים קדושים.

יש לך את החוצפה להאשים אחרים בטרוליות.

את מתביישת לתת גילוי נאות ממה את מתפרנסת. אפילו את יודעת שמה שאת עושה פה הוא לא מוסרי.
בכל פורום שהוא, כל מי שמספר שיש לו בעיה, היא שם...ספק

מציעה לו בקבוק מי קסמים ביד אחת וקבלה על כמה מאות שקלים בשניה... (את הקבלה הם יקבלו אחרי שהם ייפלו ברשת הבטחות השווא שהיא טווה).

בניגוד אלייך - לי אין רווח אישי ממה שאני כותב...ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט' בשבט תשע"ט 15:34

חשפתי את העובדה שאין לך שום מושג בביולוגיה, בתזונה או באיך עושים חיפוש בגוגל, לצורך הענין... 

אני מבין שזה לא נעים לך, אבל מה לעשות?

אל תהיי נוכלת, ואנשים לא יחשפו אותך.

אני לא מנסה להשתיק - אני רק נותן לאנשים תמימים אינפורמציה חשובה לפני שהם זורקים את הכסף שלהם לפח עבור מי ברז וסיפורי בדים.  

את נותנת לאנשים עצות שיקריות וחסרות אחריות עם ידע של ילד בכיתה ב' - ילד מאוד איטי בכיתה ב'... תולעי מעיים נוצרות מעצמן, הויטמינים בביצה נמצאים בחלבון... 

אגב, חשבתי לעשות תואר שני בויצמן, אבל בסוף עשיתי אותו באוניברסיטת ת"א... 

נעים מאוד. כבוד להיות במרכז תשומת הלב של משווק תרופות.לב אמיץ

את מוכרת מי קסמים במסווה של תרופה.ספק

זה שתנסי לקשקש שטויות על מי שחושף אותך, רק הופך אותך לעוד יותר פתטית. 

כל מי שרואה את התגובות שלי בפורומים אחרים - במיוחד פורום סטודנטים (שם אני משתדל לחלוק מידע קונקרטי מהניסיון שלי באקדמיה ובתעשיית ההייטק) - יודע שאני עוסק במחקר בתחום מדעי המחשב. 

זה ממש לא סוד. 

פשוט מדי פעם אני חש צורך לעשות מעשים טובים ולחשוף נוכלים. 

זו התרומה שלי לעולם. (למרות שגם בעבודה שלי אני מנסה להפוך את העולם למקום בטוח יותר - אבל שם משלמים לי על זה. נוכלים באינטרט אני חושף לגמרי בחינם). 

ממליץ לך ללכת להיבדקעוקר הרים
את סובלת ממחשבות שווא פרנואידיות.
היא לא. סתם אין לה משהו יותר טוב לכתוב...ספק

מה אתה רוצה שהיא תכתוב? שהיא נוכלת? 

אז זה מה שנשאר לה - לנסות לפגוע באמינות של מי שחושף אותה. 

כמו שכתבתי, זה פשוט פתטי.

במיוחד לאור העבודה שכל מי שמכיר את הניק שלי מפורומים אחרים יודע בדיוק מה אני עושה בחיים...  

אגב, גם בתזונה אין לה מושג...ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט' בשבט תשע"ט 12:44

ראיתי שויטמין B1 - רפואה מהטבע

היא טוענת משום מה שיש הרבה מאוד ויטמין b1 ב*חלבון* הביצה למרות שהוכחתי לה מזמן שזה פשוט לא נכון. 

היא ממשיכה לייעץ בפורום הזה ולתת מידע שיקרי ביודעין. 

כמו כאן, למשל: 
תודה רבה! - הריון ולידה

יש אנשים רעים בעולם שמשקרים לאנשים בעבור פרסום וכסף. 

עצוב. 

אכן, מי שגובה סתם כסף מאנשים, הוא רשע. אין ספק.ספק

אני לא חושב שכל ההומאופתים הם נוכלים. אני בטוח שיש כאלה שעובדים אפילו על עצמם שזה עובד.

עובדתית, זה לא עובד.

תמיד תוכל לשמוע על סיפורים אנקדוטלים של אנשים. יש אנשים שיספרו לך על טיפול מדהים שהם עברו ע"י מישהי שמטפלת באמצעות חייזרים בלתי נראים שרק היא רואה.

אמיתי לגמרי - יש דבר כזה ויש אנשים שנשבעים שזה עובד.

כל שיטה שתעלה בדעתך "לרפא" אנשים, קיימת ויש אנשים שיספרו לך ניסים ונפלאות עליה.

(אשתי ואני יום אחד חשבנו בצחוק לפתוח קליניקה ל"ריפוי קוונטי"... עשינו גוגל וכבר יש כזה דבר...).

כמובן שבסופו של דבר, הזמן והכסף הם שלך וזו החלטה שלך בלבד. 

באופן אישי, אם הייתי הולך להומאופת - הייתי קודם כל שואל אותו למה הוא לא קיבל את פרס מיליון הדולרים.

http://budwig-israel.com/?page_id=66

ברור שתסכימי. כמה אלפי שקלים לא הולכים ברגל...ספק

לא תמיד זה כמה אלפיםאם-אם
וריטלין גם הוא עולה המון כסף
זה תמיד כמה מאות לפגישה. זה יוצא אלפים.ספק

ריטלין מסובסד ע"י קופת החולים. גם הפגישה עם הנוירולוג.

לא תמיד הקונבנציונאלית זה זולאם-אם
אני שילמתי לבת שלי אלף שח לפסיכיאטרית ילדים -מאבחנת מיוחדת שתאבחן את סוג הבעיה שלה(3000 שח לפני הנחת קופה)
עוד 600 שח לפסיכיאטר נוסף שהתאים לה טיפול לאחר שהטיפול של הראשונה לא התאים.

קונצרטה 90 שח לחודש.
שינינו לריטלין ממושך ואז שילמנו 55 שח לחודש

פסיכולוגית ילדים דרך עמותה ב75 שח לשבוע.

ועם הכל לא היה מענה אמיתי לבעיה שלה.
הינו צריכים להמשיך מרופא לרופא עד שמישהו היה מוצא את הפלסטר המתאים לבעיה שלה
אם שילמת 1000 שקלים לפסיכיאטרית, זה אומר שהלכת לפרטיספק

ולא דרך הקופה. 

סביר להניח שהפסיכיאטר של הקופה נתן לך תשובה שלא רצית לשמוע. 

אם החלפת גם אותו, כנראה ששוב שמעת משהו שלא רצית לשמוע. 

90 שקלים לחודש זה כלום יחסית ל-400 שקלים עבור כוס מים אצל הומאופת. 

מהסיפור שלך נשמע שלא באמת היתה לה בעיה ואת התעקשת שיש לה. (כמו שכתבתי, נשמע שהיא בסה"כ היתה צריכה קצת תשומת לב). 

אתה נוהג בבריונותאם-אם
ועל כן אני לא ממשיכה איתך את הדיון בכל מחיר.
אני רק מסיק מסקנות הגיוניות מתוך מה שאת מספרת.ספק

מסקנותיך מוכחות? למה שאתה עושה קוראים בריונות.אם-אם
כתבתי מסקנות *הגיוניות*. כך נשמע הסיפור שלך. זה הכל.ספק

למה לך השכלה גבוה? בגלל השם היפה?..יעל -ND

אפשר לחיות ולהתפרנס בכבוד ללא השכלה גבוהה.

חבל שדוחפים את כולם לאוניברסיטה.  חבל ביותר!

אם יש לך התלהטות - לדעתי, סימן שאתה צריך את זה כמו חור בראש, כמו שאומרים ביידיש...

הכרתי בחור שבזבז שנים, אנרגיה ובריאות באוניברסיטה, ממש סבל בעבודה (עוד טוב שמצאה את העבודה, תארים בכלל לא מבטיחים תעסוקה...) וזה פגע לו בבריאות ובשלום בית גם יחד.

בסוף היה לו שכל לעזוב את הכול ולהתחיל את החיים מחדש. עובד כנגר ומאושר. וגם בבית ב"ה הכול הסתדר. חבל רק על השנים שאיבד במאמץ ללכת עם אופנת "ההשכלה הגבוהה"...

היום למשל חסרים נהגים. כל חברות אוטובוסים מחפשים. יש להם תנאים פנטסטיים. הכשרה על חשבון החברה... מה רע?!

וזאת רק דוגמא אחת...

אולי בגלל הענין? כושר ההשתכרות?ספק

אני מכיר מישהו באופן אישי. אדם גאון. (ואני לא מחלק לאנשים את התארים הללו בקלות). 

כמה גאון? 

סיים תואר שני בפיסיקת חלקיקים עוד לפני סיום התיכון. 

היתה לו הפרעת קשב וריכוז והוא לוקח ריטלין באופן קבוע. 

הנושא מאוד ענין אותו והוא מרוויח היום הרבה יותר מנגר או נהג אוטובוס. 

יש גם כאלה. 

מי שלומד בגלל השם היפה, באמת חבלעוקר הריםאחרונה

אבל ההנחה שלך היא שמי שצריך ריטלין סובל בלימודים ובעבודה. זה ממש שטויות. חוסר היכרות בסיסי עם המציאות.

זו רק דוגמא קרובה אלי, אבל יש הרבה כאלה:

חבר שלי מאוד מתעניין בתכנות. הוא למסוגל לשבת ולהקשיב לשיעורים בלי ריטלין. הוא לקח ריטלין למשך חצי שנה של קורס אינטנסיבי מאוד. הוא נורא נהנה בקורס וסיים אותו בהצטיינות. הוא נורא נהנה גם בעבודה אחר כך, ללא ריטלין.

בזכות הריטלין הוא גם עובד בתחום שמעניין אותו ונותן לו סיפוק. הוא גם מרוויח פי כמה מנהג אוטובוס או נגר.

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך