מדוע חרדים לא עזרו בבלימת הגירוש?אנונימי (פותח)

שלום וברכה 

עמידה בחוסר מעש אל מול פשעים הוא אכן חטא חמור ביותר, במקרה והמעש שלנו היה יכול לעצור בעד הרעה. עמידה בחוסר מעש בדבר שהמעש שלנו לא יכול להשפיע כלל, אינו עוון, ודי בגילוי דעת שהפשע נעשה שלא על דעתנו.

הציבור החרדי על פי הוראות רבותיו, נקראים לדגל פעם אחרי פעם להתארגנות מול ענינים שאנו יכולים להשפיע בהם, לחיים טובים יותר וטהורים יותר. בדיוק כך היינו פועלים אילו המעשים שלנו היו יכולים לעצור בעד המגפים האלות, והמנופים שהונפו על גופותיהם ובתיהם של אחינו בני ישראל מיישבי חבל עזה וישובי השומרון שפונו לדאבונינו. אבל אחרי שהפשע של ההתנתקות יצאה לדרך ונהפכה להחלטה מעשית [בממשלה בה היו חברים נציגי המיישבים], שוב אין בעמידה מול המפנים שום תועלת מעשית, אלא רק התכתשות ללא תועלת, מלחמת אחים וסכנת נשפות ושפיכות דמים, וזו איננה חובה הלכתית ומוסרית. אדרבה.

בהצלחה - מנשה ישראל

מתוך האתר הידברות של הרב זמיר כהן

ובמאבק נגד מצעד התועבה עזר?!ביטל אותו או משהו כזה?אנונימי (פותח)
לא!רק העבירו אותו מקום!!!! וחוץ מזה,יתכן שאם כל הארף היתה בוערת והגוש וצפון השומרון היה מפוצצים-אולי היינו מצליחים!!!!! (מנסיון,נוכחות מאוד משפיעה עליהם....) (אם כל הכבוד לרב-אלו סברות כרס אז את זה כל אחד יכול להגיד כולל אני(
אתה די סותר את עצמך.הסנה-בוער
לה"ו.
מצד אחד אתה אומר שמצעד התועבה- לא יעזור אם יפגינו נגדו,
וגוש קטיף- היה עוזר אם היו יותר מפגינים נגדו.
[למה זה ככה, שבהפגנות על הארץ יש יותר דתיים ובהפגנות על צניעות ושבת יש יותר חרדים?
לכולנו אמור להיות אכפת ממש משני הדברים!]
שני הציבורים צריכים למחות על הכל, אך להתמקד בעיקרהשם הוא המלך!
שהוא?..הסנה-בוער
לה"ו.
[ורק לתשומת לבכם, כמה מתו בחטא המרגלים וכמה עם בנות מואב.]
בדורנו 'הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל'השם הוא המלך!
 ואם כבר מדברים, לא זכור לי שעל החטא עם מואב נענש עם ישראל בעונש כה כבד כמו בחטא המרגלים.
אך מעבר לזה - הנסיון לערוך השוואות של 'מה חמור יותר' או 'מה חשוב יותר' הוא ניסיון אומלל ונואל, כי ברור שלא רק שאין סתירה בין הדברים - אלא בדיוק להיפך, הם משלימים זה את זה.
השאלה היא מה אתה מכליל בנק' הזו.הסנה-בוער
לה"ו.
האם אנחנו רק רוצים לכבוש את הארץ,
או להקים בה באמת ממלכת כהנים וגוי קדוש?

והנק' העיקרית היא א"י.
הדבר העיקרי שהגוף צורך הוא פחמימות. זה אומר שלא צריך לאכול חלבונים, וכו'?
הנק' העיקרית היא לא להתפס רק עליה וזהו.
אלא שממנה ינבע הכל!

ואם הם משלימים זה את זה, למה נתפס שההתנחלויות הן המטרה, ואין להסתכל ימינה ושמאלה?
סימן שלא קראת את המשך הפסקה:אנונימי (פותח)
וממנה נובעת כל השפעה של קדושה בעולם....
העיקר זה הורשת הגויים!אנונימי (פותח)
הנקודה העיקרית בזמננו לסייר בערים ערביות.
ולהפגין מול חולי נפש
שלוםאנונימי (פותח)

מה אכפת לי מהארץ הזאת מי בכלל צריך אותה שהערבים יקחו אותה

ותפסיקו לבלבל את השכל  לפני שאני  יביא לכם איומים "מהשבכ
ידוע שחרדים הם בדלנים ומבדילים את עצמם מהציבוראנונימי (פותח)
הם שקועים בעולם התורה והגמרא, מה להם ולמאבקים? אף אחד לא ציפה מהם שיצאו למאבק.
לא הבנתי למה חשת בצורך לצאת להגן על שמם של החרדים?
אתה לא פטור מלשבת וללמוד גם כמותם, זה הנקודהאנונימי (פותח)
לא הבנתי את הקשר, תוכל להסביר את עצמך ביחס לשאלתי?אנונימי (פותח)
אם נשב ונלמד כל היום תורה, לא יהיה מי שייספק לנו מזון, רהיטים, בגדים וכו', וגם לא יהיה מי שילחם על המדינה. מן הסתם תגיד לי שעלינו לסמוך אך ורק על הקב"ה ואין ספק בליבי שצריך לסמוך על הקב"ה, אבל צא ולמד ממעשיהם של אבותינו כגון משה רבנו שגייס צבא (כל זכר מגיל 20 ומעלה) כדי להלחם נגד אוייבי עם ישראל למרות שהשכינה הייתה איתם ומציאותו של הקב"ה הייתה בתוכם בעת מסעם במדבר. לעומת זאת היום אנחנו בהסתר פנים של הקב"ה, ולכן לא נותרה לנו ברירה אלא להלחם על השרדותנו ועל זכותנו על האדמה הזו מבלי שהאמונה בקב"ה ולימוד התורה יפגעו.

כמו שאמר קהלת: לכל זמן, ועת לכל חפץ תחת השמים.

שבת שלום!
שבוע טובאנונימי (פותח)
לא אמרתי שאסור לעבוד, כיום בדור חלש שבוא האמת נעדרת צריך לברוך מעבודות דרך מוסדות המדינה שמובילות אותנו לאבדון רוחני, אחי אברך ומשלב עם לימודו עבודה בתיוג מזוזות ומתפרנס ב"ה, לא צריך ללכת ללמוד באוניברסיטה דברי כפירה כדי להתפרנס.
יהי רצון שה' יחיש לגאול אותנו ונצא מהבילבולים שמקיפים אותנו מרגל ועד ראש
שבוע טוב ומבורךאנונימי (פותח)
אני לא בעד להתנתק ממה שקורה במדינת ישראל, למרות שיש גורמים חזקים שעלולים לגרום לנו לסטות מהדרך ואף להגיע למצב של אובדן רוחני כפי שציינת בדבריך. יחד עם זאת אם אתה מספיק נחוש ויש בך אמונה עם יסודות טובים ומושרשים אין לך ממה לפחד. ראה את הרמב"ם שלמד תורות חיצוניות על מנת להוכיח את הכופרים... כדי להצליח במשימה הוא היה צריך לדעת את תכני הלימוד שלהם, אמנם תקפו בזמנו על כך ולמרות זאת "תורתו" עד היום עומדת וקיימת.

המטרה היא לאחד את עם ישראל ולא ליצור גושים נבדלים ומובדלים זה מזה, על זה בדיוק נחרב בית המקדש, הסיבה שבגינה נחרב בית המקדש הוא הפיצול בעם שהחל בתקופתו של שלמה המלך. על הדור שלנו ועל כל הדורות בכלל מוטלת המשימה לאחד את העם ולא לפצל אותו לגושים ומחנות. זהו רצונו של הקב"ה.  יש לנו תורה אחת ועם אחד וארץ אחת וסביבם אנחנו צריכים להתגבש ולהתאחד.

כמו שנאמר: "עושה שלום במרומיו הוא ברחמיו יעשה שלום עלינו ועל כל עמו ישראל".

לזה אנחנו צריכים לשאוף.

שבוע טוב ומבורך!

אהבת ישראל יותר מדי אין בשום מקום, לצערי.צלי אש
שבוע טוב. הסיבה לעובדה שציינת תלויה בגורמים מתוכנואנונימי (פותח)
יש בתוכנו גורמים שדואגים שלא תהיה אחדות ואהבה בעם ישראל, זה משרת את האג'נדות הפוליטיות שלהם. זוהי אסטרטגיה ידועה ומוכרת בהיסטוריה ובתרבויות של עמים רבים, מה שנכון גם לגבינו היום.

על מנת שלא יהיה ספק לגבי אותם גורמים השליליים שגורמים למלחמת אחים בתוכנו, אני מדבר על השמאל הרדיקלי (הקיצוני). עלינו להקיא אותם מתוכנו כדי שנוכל להשיג את האחדות השלום והאהבה הרצויים בעם ישראל.

שבוע טוב ומבורך!
בין המדינה לתורה לעולם לא יהיה אחדותאנונימי (פותח)
אתה אומר דברים שנשמעים טוב אבל אתה שוכח את הנקודה העיקרית שהמדינה הזאת קמה שדגלה היה "נהיה ככל הגויים בית ישראל"  והשתמשה בסממני גאווה נוסח "כוחנו ועוצם ידינו עשה לנו החיל הזה" מה שאמרו על זה חז"ל שאין הקב"ה יכול לדור איתו (עם הגאוותן). אז אנא תשתדל להמנע מתמיכה במדינה שלא הולכת לסמפט את הציבור שלך כנראה בתקופה הקרובה.
המדינה (ארץ) נגזרת מתוך התורה ומתוך תכני היהדותאנונימי (פותח)
עלינו להלחם ע"מ להשיב עטרה ליושנה. זהו ציווי עליון. לא יתכן שנפקיר את המדינה לידי גורמים שמבקשים להרוס אותה ולהפוך אותה למדינה ללא אף מאפיין של יהדות.

בגישתך אתה מוותר מראש על המדינה. בדרך הזה עוד נצא לגלות בשלישית אם לא נדאג לסלק מתוכנו את אותם הגורמים השליליים (השמאל הקיצוני) המתכחשים לקיומה של היהדות ולזכותו ההיסטורית של העם היהודי על אדמת ארץ ישראל השלמה כפי שהובטחה לאברהם יצחק ויעקב.

גישתך היא גישה תבוסתנית, אני לא מסכים עם הגישה הזאת לחלוטין. עלינו להלחם על זכותנו ללמוד תורה במדינה עם מאפיינים יהודיים ושורשיים הנגזרים מהתנ"ך. כדי שזה יקרה צריך להלחם בכל החזיתות ולא להרים ידיים ולהפקיר את המדינה בידיים של אותם גורמים שליליים.

חזק חזק ונתחזק!
המדינה הכריזה את זה? או העם?אוסנת
מכיון שהיה זה העם,
יש עלינו התפקיד להחזירו למוטב.
המדינה לא קשורה לזה... המדינה היא מה שניצוק לתוכה.
השאלה לא נכונהמורדכי ציון
כל מי שהוא באמת חרד לדבר ד' עזר כנגד הגירוש.
מועצת גדולי התורה פסקו שלא להיכנס לקואליציה.
אומנם ישנם כאלו שהתורה לא מענינת אותם ולכן לא השתתפו, וישנם כאלו שעשו להם שטיפת מוח  - חטא המרגלים כנגד ארצנו הקדושה.   והם באמת צריכים לחזור בתשובה בנושא הזה, ויה"ר שתמלא הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים בב"א.

יש הרבה דברים שעוזר בשבילם שטיפת מוח - שמאלנים \ ממלכתיים פשרנים \ ועוד...
החרדיים האמיתיים....מורדכי ציון

מדברי קודשו של מרן הרה"ק ר' מנחם זמבה הי"ד, אשר היה מגדולי רבני פולין של מעלה, ונספה בשואה. מתוך נאום בכנסיה הגדולה השלישית של אגודת ישראל במאריבנד תרצ"ז:

"מכריחנו להגיד לכם רבותי! יש לנו ספר תורה קדוש אשר נאמר עליו [תהלים יט, ח] תורת ה' תמימה, ואם חסרה אות אחת הרי זהו פסול מקדושתו. יש לנו גם ארץ קדושה אשר גם עלייה נאמר כי קדושתה היא כשכל ישראל עליה".

"ולכן רק אנשים כאלה, אשר להם העוז המר לקרוע גזרים מתורתינו התמימה והקדושה - הם הם אשר ירהבו בנפשם לקרוע גם את ארצנו לגזרים".

"אבל אנחנו שומרי התורה וחרדים על דבר ה' של תורה שבכתב ושבעל פה, מראשו ועד סופו, מוסרים את נפשנו על כל אות ואות, ועל כל מנהג שבישראל - בשום אופן לא נוכל להסכים אפילו על צעד ושעל אחד מארצנו הקדושה". עכד"ק.

מתוך קובץ "הפרדס" [אלול תרצ"ז שנה יא חוברת ו]
דעת מרן הגרי"ח זוננפלד זצוק"למורדכי ציון

דעת מרן הג"ר יוסף חיים זוננפלד זצוקללה"ה

[בספר "האיש על החומה" ח"ב, בהסכמת מרן הגרי"ש אליישיב שליט"א]

"בפרוע פרעות בישראל בשנת תר"פ, והיציאה מפתח הבית היתה כרוכה בסכנת נפשות בפועל ממש, ורבינו זיע"א קבל עליו מאתמול ליום זה מצוות "מוהל" בברית מילה, לא הועילו כל תחנוני בני הבית והוא הלך עטוף בטלית ותפילין לברית המילה לבדו, מביתו דרך שער שכם, המקום המסוכן ביותר, עד למקום הברית.     "שאלתי את רבינו: "אמנם שלוחי מצוה אינן ניזוקין לא בהליכתן ולא בחזירתן, אבל היכא דשכיח היזקא שאני"? והוא השיב לי: "אי, הם לא יעשו לי רעה", ועל שאלתי השניה: מדוע בחר דרך "שער שכם" המסוכן, ולא דרך "שער יפו" המסוכן פחות? השיב: - מה? וכי נפקיר את רובע שער שכם? הלא אם אנו נפחד ללכת ברחוב זה, יחשבו הם שבאמת הצליחו לגרש אותנו מהרובע, לא, זה לא! - אסור לנו לוותר מפני הפחד על שום רובע ושום פנה בירושלים".

עלון חרדי על ארה"קמורדכי ציון
http://www.ladaat.net/gilionot.php
קישור לעלון החרדי בנושאי ארץ הקודש "למען ציון"
באתר "לדעת".
הנה הקישור לעלוןמורדכי ציוןאחרונה
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה