שאלה בנושא רגיש:מתפשרת
שאלה בנושא רגיש:
1. מה הייתם עושים אם אדם קרוב אליכם היה מחליט לשנות את מינו?
אדם שאתם בקשר איתו ומכירים טוב - או לפחות חשבתם שאתם מכירים טוב - מספר לכם שהוא בכלל לא מרגיש שהוא הוא או היא היא והולך לשנות את זה.
2. מה הדבר הנכון לעשות במצב כזה?
הייתי מציע לו להיפגש עם מטפל מצוין שנגד שינוי המין.חסדי הים
אולי אני חריגהאביגיל.
אבל הייתי שואלת איך יהיה נעים ונוח לה שאפנה אליה, באיזה שם ובאיזו צורת פניה (לרוב נעים יותר לשאול אם לפנות בלשון את או אתה מאשר לשאול אם לפנות בלשון זכר או נקבה).

אחר כך הייתי אומרת שאני רוצה בטובתה. אם זה נכון כמובן.

ואולי הכי חשוב, להסביר שאפילו שאת אוהבת אותה מאוד, תהליך כזה הוא מאוד מבלבל ולא מוכר בשבילך. וכנראה שיהיו לך המון שאלות שלא תמיד תרגישי בנוח לשאול או שהיא לא תמיד תרגיש בנוח שתפני אותן אליה, ולכן את מבקשת ממנה שתפנה אותך לאדם או ארגון שיוכל לענות לך במקומה. זה יכול להיות הרופא שלה, ארגון תמיכה או עמותה רלוונטית.
אאל"ט לארגון איגי יש מענה בוואטסאפ בערבים וגם פורומים אנונימיים, שם אולי תרגישי בנוח לשתף ולשאול. יש גם ארגון בשם תהל"ה שמסייע למשפחות של להט"בים, יש להם קבוצות תמיכה אבל אולי גם אפשר רק להתייעץ עם חלק מהצוות באופן חד פעמי. זכור לי שיש להם כמה וכמה קבוצות לדתיים.
יפה מאוד. כל הכבודבן מערבא
אני הייתי מציע גם לשאול אם הוא או היא או it צריך או צריכה תמיכה כספית במימון ההליך ולעזור מכספי מעשר.
כספי מעשר. לא הלכת רחוק בכלל..הנורמלית האחרונה
נסה רגע לשים את הציניות בצדמתפשרת
תחשוב ותענה באמת - איך היית מתנהג אם זה היה קורה למישהו קרוב אליך?
משתפרת יקרהבן מערבא
הציניות הייתה בבחינת ליצנותא דעבודה זרה וכוונה כלפי מי שהיתה ראויה לה, פשוט שלא הייתי משתמש בה כלפי האדם עצמו שהוא בבחינת נפש פצועה מבולבלת וכואבת, ואין שום הצדקה לזרות לו או לה מלח על הפצעים.

לשאלתך. ראשית על כגון זה אנו מתפללים ״ואל תביאנו לא לידי נסיון ולא לידי בזיון...״, אך לו חלילה הייתי מגיע לידי מצב כזה היה כואב לי והייתי מצטער מאוד. אם זה היה רלוונטי אז הייתי משתדל לכוון לעזרה ולטיפול כמו שהציע חסדי הים. אחרת, הייתי נשאר בכאב על אותה נפש אומללה וחולה אך הייתי נזהר מאוד לבל יתפרש מדברי או מעשי לגיטימציה כלשהי לטירוף הזה או כניעה להלך הרוח הנפוץ היום הרואה בו נורמה.

כללו של דבר צריך להפריד בין האמפתיה לאדם ולכאב שלו מחמת מחלת הנפש הזאת, לבין הרוחות הרעות המנשבות היום (ולצערי הגיעו גם לפורום כזה) המנסות לקבוע לנו בתודעה שהסטייה הזאת היא נורמלית ומי שחושב אחרת הוא חריג.
מדויק ^^דעתן מתחיל

לא רלוונטי להציע טיפולמתפשרת
האדם נחשף והחל תהליך שינוי אחרי חיים שלמים של הסתרה ונסיונות טיפול.

אתה נשאר בכאב, אוקיי.
אבל איך אפשר להתנהל מול אותו אדם בלי לתת לגיטימציה אבל כן לתמוך ולעזור?
אני חושבת שהייתי כנה איתו ואומרת *בעדינות* שאני לא מסכימה עםאמא לנסיך קטן
זה ולא חושבת שזה נכון אבל זו בחיאה שלו ואכבד כל החלטה. כן הייתי פונה אליו בלשון נקבה כי זה רצונו. אבל שידע שאני לא מקבלת ולא נותנת לגיטימציה לזה..
^^^^^^ענבל
בס"ד

(אישית גם הייתי משתדלת שלא להראות שום הסכמה או לגיטימציה אלא רק להבהיר שאני עדיין מכבדת אותה כאדם ואפנה אליה בדרך שתרצה)
איך את כל כך מקבלת ותומכת?מתפשרת
מדובר במישהי שאת מכירה טוב וקרובה אלייך מאוד. מעולם לא רמזה לך שהיא לא היא.
איך את כל כך מקבלת? איך את מאמינה לה שזה לא סתם שיגעון חולף, ועוד תומכת?

1. זו לא הדרך בה חונכתן. (בלשון המעטה)
2. אין לך תחושת בגידה? נטישה? מי שחשבת שהכרת היא עכשיו מישהו אחר.
1. אז מה?אריק מהדרום

2. לא.

אז ראשית, זו לא החלטה של יומיים, זהו החלטתי לעשות ניתוח, זה דבר שהתבשל זמן רב.

שנית, ממחקרים רבים שנעשו זה לא פותר שום בעיה אלא להפך, זה לא שלסבית החליטה להפוך לגבר והופ הכל הסתדר, הם רק הולכים ומסתבכים סביב הזהות המינית שלהם עוד יותר, גם התרופות שמתלוות לתהליך לא עושות טוב.

אבל בשורה התחתונה זו בחירה שלה, לא על זה חונכתן? אז אולי יש בעיה בחינוך? לא שצריך לעודד את התופעה אלא שצריך לשים לב שהיא קיימת, לדבר עליה ולעורר אמפתיה לפי בחורות במצוקה.

וכן, לקבל ולתמוך, מה לעשות? קשה לחיות בעולם המסובך הזה, יש ניסיונות קשים ומרים, לא הכל דבש ותותים.

לסביות לא מחליטות להפוך לגבר אביגיל.
הבנת למה התכוונתיאריק מהדרום

האטימות צרמהאביגיל.
אני באמת לא חושב שהם זקוקים ליותר אמפתיה ממה שהם מקבליםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך כ"ו בשבט תשע"ט 11:00
מתלוננים כל הזמן שלא מקבלים אותם בעוד שהם החזקים בעולם כיום, הם אלה שלא מקבלים אותנו השמרנים והדתיים והם אלה שדורסים אותנו.
צרם לך? טוב מאוד, בשנים האחרונות לעולם נמאס ורואים את זה מיום ליום, גם אני לא אוהב שאטומים כלפי.
אני דתי, קבלו אותי כמו שאני.
אני לא חושב שצריך לקבל אותם יותר מאנשים שבוחרים לחיות עם גויים, אם הם בוחרים לחיות עם גויים אנחנו לא אמורים להכיל את זה ולעורר אמפתיה מעבר למה שיש להם כבר, נכון הם בני אדם, אפילו אחלה בני אדם, חלקם גם מסרו את הנפש שלהם בצבא, אבל זה שהם בחרו לחיות עם גויים למרות שהם בטוחים שבלי הגוי הזה הם לא יהיו מאושרים.
טוב זו בעיה קשה באמת, כל אחד כפרט אם ירצה לדבר איתי בהחלט אשתדל להקשיב לו אבל כתופעה כוללת, לא רק שלא נכיל אותם אלא גם נגנה בכל תוקף וזאת למרות שהם החזקים בעולם כרגע והם הדורסים אותנו וחסרי קשב כלפינו.
🤷‍♀אביגיל.
בעיני זו תפיסת מציאות עצובה... אבל זכותך לחשוב ככה
החיים לא פיקניקאריק מהדרום

יש לי שני חברים שיצאו מהארון, שניהם גם ישנו אצלי לפחות פעם.

אחי עשה עבודת מאסטר על אובדנות של נערים הומואים דתיים.

אני מעורה לחלוטין במה שקורה בעולם הזה, מכיר גם בחורים שנפגעו ממטפלים במכונים דתיים שמטפלים בנושא (אין טיפול עם 100 אחוז הצלחה, המונח 100 אחוז לא מוכר בפסיכולוגיה) ואף על פי כן, זה המצב.

זה חטא.

אולי זה נכון לגבי הומא*ם ולסב*ות. לא לגבי טרנסיות וטרנסים.די"מ

האם יש קבוצה למדברי לשון הרע דתיים?אניוהוא
אם אהי מכירה אותה טובמקום בעולם
כנראה שאדע אם היא אדם של שגעו ות חולפים. ואם כן, אפעל לפי מה שמרגיש לי לנגון אל מול זה.
אבל לעולם לא אסיר אנשים מרשימת החברים שלי כי כם פועלים אחרת ממה שאני חושבת שצריך
תנסי להסתכל עליו כאדםאביגיל.
מן הסתם את דתיה, למה שהוא ירמוז לך שאלו התחושות שלו?
אני מאמינה שהוא מוצף תקופה ארוכה מאוד בפחד, התלבטויות, חרדות. להיוולד בגוף שלא שייך לך, למי שאתה, זו תחושה מזעזעת ואנחנו רק יכולים להודות שלנו אין את המסע הארוך הזה לעבור.
תחשבי עליו, לא רק שהוא נולד לגוף שכולא אותו, לגוף זר לו, הוא גם חונך בצורה שלימדה אותו לשנוא את מי שהוא ואת הדרך בה הוא מרגיש. מן הסתם יש בו פחד גדול מאוד, גם מהדרך הקשה שיש לו ובעיקר מחוסר הקבלה של הסביבה.
אין פה עניין של בגידה, אני מאמינה שהוא השתוקק לספר ולהיות מסוגל להתנהג בצורה הכי אותנתית ואמיתית שלו לידך. אבל הוא פחד.
תנסי להיות מרחב בטוח בשבילו, מרחב כמה שפחות שיפוטי. ולהתייעץ עם אנשים מחוץ למגזר- חובה. דיני נפשות ממש.
תודה לךמתפשרת
כרגע אני עדיין מרגישה אבל על אובדן האדם שהיה וחשבתי שהכרתי.
אבל עזרת. את צודקת. כנראה אם היה יכול, היה מספר לי.
להיוולד בגוף שלא שייך לך...כמו צמח בר
רק אני רואה בזה שמץ של כפירה?

כל מה שקורה בעולם הוא מדויק.. את אמורה להאמין בזה אם את עובדת ה'. אם ה' שם נשמה מסוימת בגוף ממין מסוים יש לזה סיבה.

להכיל, לאהוב ולא משנה מה- זה דבר אחד.
להגיד שמציאות החיים שלו זה טעות זה כמו לומר שהקב"ה התבלבל..
לכל אחד יש את המורכבויות שלו אבל זה לא בטעות ולא בלי מחשבה. יש כוונה מאחורי הדברים וללכת ולהשחית את הגוף זה לא פיתרון..
למה את נותנת צדקה?עוד סתם אחד
הרי העני צריך להיות עני! זה מדויק! למה רופאים מטפלים באנשים? למה עושים בדיקות גנטיות? למה מטפלים בפגים באמצעות אינקובטור? כי המציאות איננה 'מדויקת', וממש לא כל דבר בעולם הוא מחושב ומכוון. עכשיו השאלה היא האם סוגיית המגדר מול המין הביולוגי היא כמו עובר עם ריאות לא מפותחות או כמו זיווג.
זה כ"כ לא אותו דבר שאני בכלל מתלבטת איך להתחיל.כמו צמח בר
נתחיל בזה שהמציאות תמיד מכוונת ומדויקת.
לפעמים היא נראית לא טובה אבל היא בהחלט מדויקת.

אם מישהו הוא עני זה בהחלט ברצון הקב"ה, כנ"ל לגבי פגים או כל דבר אחר.
כל הדוגמאות שהבאת הם דוגמאות למצבים בהם לכולם ישמשהו ורק לאדם הספציפי אין אותם. לכולם יש כסף- לעני אין. לכולם יש ריאות-לפג אין.
יש פה מציאות ברורה מאוד של חוסר. שמזמינה השלמה.
לעומת זאת כשאדם נולד בגוף בריא ממין מסוים ומעוניין לשנות את עצמו אין פה עניין של חוסר, יש פה עניין של עיוות המציאות. כמו שזה- במצבו התקין- לא טוב בשבילי- אז אני אעוות את עצמי. אשנה עת עצמי למשהו שבכלל לא קיים (הרי נשיםלא הופכות לגמרי לגברים וגברים לא הופכים לגמרי לנשים.. ישפה סוגשל הכלאת ביניים)

ואתה יודע איפה עובר הגבול של מה שזה ככה ברצון ה' שנשפר אותו (כסף לעני, ניתוח לתינוק) או מה שזה ככה ברצון ה' וצריך להתמודד עם מה שיש?
לא המוסר האנושי המעוות שלנו, מה שקובע זה דבר ה'.
התורה, ההלכה, איסורים והיתרים.

איכשהו תמיד כשאנשים ניסו להמציא להם חוקים זה יצא מעוות ופוגע..

ושלא יובן- גם לי קשה ואפילו מאוד עם הרבה דברים שכתובים בתורה. אז מה? אף אחד לא אמר שלשמור תורה ומצוות זה צריך להיות כיף.
תגובה נהדרת.תודה.הנורמלית האחרונה
אהמממ.אביגיל.
לא רציתי להעלות את זה כי זה תחום צעיר במחקר, אבל יש מחקרים שהצליחו לזהות פעילות מוחית "נשית" אצל זכרים שהרגישו אי התאמה מגדרית ולהיפך.
לא אוהבת לומר את זה כי המחקרים האלו עדיין לא מבוססים מספיק.
אבל להרגשתי יש בזה כדי לערער על ההנחה בפסקה השניה שלך
כתבתי שם כ"כ הרבה הנחות שאין לי מושג למה את מתכוונת..כמו צמח בר
בכל מקרה לא רואה איך מחקר (גם אם היה מוכח) סותר משהו ממה שאמרתי
במילים אחרות:עוד סתם אחד
מצוקות שאת מזדהה איתן - לגיטימי לנסות לשנות את המציאות. מצוקות שלא - אז הן בכלל לא חוסר 'אמיתי' ושיתמודדו (מה עם, נניח, החוסר בהתאמה בין מגדר למין ביולוגי?).

מלבד זאת - אני פשוט חולק (עמוקות ובאופן מוחלט) על ההנחה שכתבת בתחילת דברייך. אז אולי באמת אין מאיפה להתחיל.
לא.כמו צמח בר
מצוקה שהיא משלימה חוסר שמזמין השלמה- בהחלט לגיטימית.

ומצוקה שבאה לעוות ולשנות את המצב הקיים- לא דומה לזה בכלל.

ומעבר לזה שזה לא קשור בחמלה כזו או אחרת שאני מרגישה אלא במה שנכון או לא נכון עפ"י המוסר האלוקי.

ואשמח שלא תוציא אותי אנטיפטית חסרת רגשות כי כתבתי בפירוש שאוהב ןאתמוך.
זה לא קשור לחוסר ההסכמה עם המעשה
לא אנטיפטית, פטרוניתעוד סתם אחד
תמיכה המגיעה ממקום של 'המצוקה שלך מעוותת' איננה תמיכה. זו התנשאות. עכשיו - זה לגיטימי להתנשא (אני בעצמי בכלל לא בטוח שאתמוך ואוהב), פשוט אל תשכנעי את עצמך שזו תמיכה.
פשוט לא קשור אחד לשני..כמו צמח בר
התמיכה מגיעה מתוך זה שהאדם במצוקה.

אני יכולה לתמוך ולאהוב אדם גם אם אני לא מסכימה באופן גורף עם מה שהוא עושה..
חצי מהחברות שלי עושות דברים שאני לא מסכימה איתן. אז מה? הן עדיין חברות.

בבקשה לא להשליך עליי תפיסת עולם שהיא פשוט לא שלי.
מסכים שזאת שאלה. הקטע הוא שיש לה תשובה.אלעזר300

(מבין מה רצית לומר מול @כמו צמח בר, אבל אני טעון בקצת עצבנות כלפי נטיה פופולרית להשאיר "שאלות" פתוחות.)

יפה מאודמתפשרת
וגם אני בדעה שלך.
אבל זה לא הדיון כרגע.

עזבי כפירה לא כפירה, הקב"ה התבלבל לא התבלבל.
אדם מאוד קרוב אלייך עושה שינוי מין - איך תתנהגי?

תגידי לו אתה כופר? אתה משחית את הגוף שלך? זה יעזור לו? זה יגרום לו לשנות את דעתו? זה יעזור לקשר שלכם?
קראת הכל?כמו צמח בר
אמרתי שאוהב ואכיל תמיד.
אני לא חייבת להסכים עם המעשה של מישהו בכדי לתמוך בו ולאהוב אותו.
ואני תמיד דוגלת בכנות ככה שהוא ידע מה אני חושבת על זה
זה כמו לומר לילד שנולד למשפחה אלימה שזה רצון ה' ואין לשנותאביגיל.
ה' נותן גם נסיונות, הוא יוצר מציאות חסרה ולפעמים גם מקולקלת, ומצפה שנשאף לתיקון
או לפחות מספיק כדי לפתוח כיוון חשיבה חדש, ולהעמיד אתאביגיל.
התפיסה הזו בסימן שאלה
לא דומה ילד למשפחה מכהכמו צמח בר
שזה בוודאי חיסרון שצריך לשנות לאדם שנולד מושלם ורוצה לעוות את עצמו..

הרחבתי על זה כאן:
זה כ"כ לא אותו דבר שאני בכלל מתלבטת איך להתחיל. - צעירים מעל עשרים

בכל מקרה, רק לציין (בהקשר של ילד מוכה) שברור שכל דבר שקורה בעולם הוא מכוון (גם השואה הייתה מכוונת לצורך העניין) אבל יש גם מימד של בחירה חופשית של האדם.
וזה רק מוכיח את מה שאמרתי שהרבה פעמים כשבוחרים במוסר 'אנושי' זה יוצא מעוות.
לא הבנתי משהו,עוד סתם אחד
את טוענת שהשואה והכאת ילדים הם תוצאה של בחירה ב'מוסר אנושי'?!

זאת בלי קשר לכך שאני ממש לא מבין מה זה מוסר שאינו אנושי (זו פשוט המצאה שנועדה לכסות על כך שלפעמים צריך לעשות דברים לא מוסריים בשביל להשיג מטרות אחרות), אבל לא משנה.
בהחלט כןכמו צמח בר
כאשר מישהו מחליט בעצמו מה המוסר שלו וקובע את חוקי המוסר בעצמו זה מהר מאוד מתדרדר לשם.

כי כל מעשה אנושי נפשע אפשר להציג כאיזה מוסריות מעוותת..
הכאת ילדים זה בשם החינוך והשואה זה בשם טיהור העולם ואונס זה בשם החופש לעשות כרצונך
ועוד ועוד..

ואני חייבת להבין מאיזה נקודת מוצא אתה יוצא.
אם אתה לא מאמין- בעניי אי אפשר להתווכח על זה בכלל כי אנחנו בעולם מקביל..
מי שלא מאמין יוצא מנקודת הנחה שהעולם הזה הוא כל מה שיש ולכן תעשה הכל כדי להרוויח הכל בעולם, הכל כדי לשפר את המצב שלך ומכאן ברור שהרגשה, אהבה, זכויות אישיות הן מעל הכל.
נקודת המוצא של אדם מאמין היא שהעולם פה הוא לא לכיף אלא לעבודה ומכאן בהכרח שחוקי ה' מעל הכל ולא ההנאה האישית.
אני מאמין,עוד סתם אחד
לא הבנתי איך הסקת שלא. כי אני חושב שמוסר הוא מרכיב משמעותי ויש להישמע לו? לא חשבתי שזו כפירה. מצטער.

אפרופו אלימות במשפחה ומוסר אנושי - ראי כאן את דברי הרב עובדיה: דין הכאת ילדים הלכתית מותר באופן עקרוני להכות, בדיוק מהסיבה שכתבת - בשביל לחנך. אלא מאי? היום זה לא פרקטי אז לא מומלץ לעשות את זה... במלים אחרות: ה'האשמה' שלך ביחס לאופן שבו ה'מוסר האנושי' מורה להכות - נכונה, אבל דווקא ביחס להלכה... ההתפתחות שהרב וולבה (המובא שם) מדבר עליה - היא לגמרי התפתחות בעולם הכללי, הנובעת מה'מוסר האנושי' המאוס בעינייך.
רק לומר שקראתי וכרגע לא מוצאת זמן לענות.כמו צמח בראחרונה
אתייחס בהמשך
^^^ לגמרי!! והמציאות מוכיחה שאחרי שהם משנים את הגוףאמא לנסיך קטן
הם לא שלמים עם זה ומתאבדים...
יש דברים דומים. בארגונים אחרים שמיועדים לכך.אביגיל.
טוב ששאלת.
אגב. תרגישי בנוח. בימינו להיות חריג זאת הנורמהבן מערבא
מי שנורמלי מרגיש חריג.
אאל"ט את תומכת בתהליכים כאלהסביון
כך שאין כאן את המורכבות שהשואלת חיפשה מענה עליה...
אני חושבת שהם קשים.אביגיל.
אנשים ונשים שעברו הליך כזה סובלים מהתעללות, אפליות, ניתוק מהמשפחה, אלימות מוגברת, קשיים כלכליים מרובים והמון המון בדידות. אני מאמינה בלב שלם שמי שמוכנ/ה להקריב כל כך הרבה כנראה באמת חווה קושי מאוד גדול, וכנראה שהסבל שבחוסר ההתאמה בין הגוף לזהות שלה/ו מספיק גדול כדי להצדיק את כל הסבל שבהליך הזה.
ואני גם מאמינה שהקב"ה מצפה ממני לנהוג בחמלה ואנושיות עם א.נשים במצוקה. ולא לדחוף אותם לדיכאון ואובדנות ע"י הערות אכזריות ושנאת חינם.
היום פגשתי מקרה של סבל נוראיזיויק

מישי שרוצה לעשות ניתוח ובלי ספק נדפקו לה החיים והיא בורחת לזה

רחמים

ע.י.צ'יאל

הקב"ה בוודאי לא רוצה שתתמכי בעוברי עברה.

לדעתך. ב"ה יש מגוון דעותאביגיל.
ע.י.צ'יאל

האם יש איזה פוסק כלשהו שהתיר ניתוח כזה?!

נראה לך שמי מאלו מחפש היתר הלכתי?קרן-הפוך
ע.י.צ'יאל

אז למה אמרת שיש מגוון דעות?

זהו לא אני שכתבתי שיש מגוון דיעות.קרן-הפוך
ע.י.צ'יאל

סליחה.

לשאלתך, אני מדבר על תמיכה ע"י קרובים וחברים.

נתקלתי בדף מקורות לפני כמה חודשיםאביגיל.
לא הצלחתי למצוא :/
על איזה ניתוח את מדברת?די"מ

בדרך כלל (בטח בישראל) FTM לא עושים ניתוח תחתון. בכל מקרה הבעיה ההלכתית היא יותר אצל MTF בניתוח תחתון שגם לא כל כך נפוץ.

ע.י.צ'יאל

לכאורה כל ניתוח אסור משום לא ילבש.

מסתבר שיש פוסקים שסברו אחרת.די"מ

אג, מה הקטע של ה"ע.י."?

ע.י.צ'יאל

מקור?

זכור לי שהציץ אליעזר.די"מ

כשאגיע הביתה אשאל את אשתי. היא המומחית שא.

ע.י.צ'יאל

הציץ אליעזר מתייחס למקרה שהתינוק הוא נקבה, או לכל היותר אנדרוגינוס.

על איזה ניתוח את מדברת?די"מ

ע.י.צ'יאל

*אתה.

המקרה של הציץ אליעזר.

תשובה רגישהבוז
1. ב-ה-צ-ל-ח-ה!!! להיות חולה נפש זה לא קל, צריך לתמוך בו-בה-בזה.

2. זה לא שאני יכולה לשנות את איך שהוא מרגיש. לתת ביקורת סתם יעצבן אותו והוא ירגיש שלא מקבלים אותו וזה ואז הוא עוד יותר ירצה להתאבד.
בקיצור- צריך לתמוך בו. לא בעבירות שהוא עושה, אבל לקבל את זה שהוא חולה וצריך תמיכה ואהבה יותר מהרגיל.

זו דעתי
איך את היית רוצה שיתנהגו אלייךא-לדהיד
אם היית עוברת שינוי פנימי גדול ומאד לא מקובל חברתית?
הטייטל לא משנה; בין אם זו מחלת נפש בעינייך, או גחמה (עם השלכות מרחיקות לכת), אני חושבת שכולנו יכולות להסכים שהאיש.ה שמולך צריכ.ה תמיכה (לא במעשה, כן מול הקושי). אין לי ספק שהוא או היא יודעים טוב מאד שהמעשה שהם עושים מנוגד בצורה כזו או אחרת להלכה ולרוחה, ושזה מעצים את המצוקה שלו.ה.
אישית, הייתי פשוט נמצאת שם בשבילו.ה בקושי הזה, ומכבדת את הבחירה, גם אם מסתייגת ממנה. לא הייתי מעבירה ביקורת, בשביל זה יש את שאר העולם, ואני לא מטילה ספק ביכולתו לעשות את זה
First, do no harm.
דווקא מישהו שיודע להעביר ביקורת זה הדבר שהוא הכי צריךסביון
רוב העולם לא יודע להעביר ביקורת ולכן הביקורת שלו יכולה להיות הרסנית. כדאי שישמע מישהו שבאמת דואג לו מצד אחד (בתור חבר טוב) ומתנגד למעשה, בין השאר מתוך אותה דאגה (מה שאריק כתב מעלי), מצד שני. ביקורת כזאת יכולה באמת להועיל.
מבינה מה שאתה אומרא-לדהיד
מצד שני, האנשים האלה בד"כ מלאים בביקורת עצמית הרסנית, ומודעים כ"כ לעומק הבעיה שהם נמצאים בה (לא סתם לוקח המון זמן עד שהם מוכנים להודות ולהתוודות על הנטיות האלה), הן הלכתית והן חברתית - שקשה לי לראות מה ביקורת שלי תחדש להם. לעומת זאת את מימדי הנזק שלה, אם תגרום כזה (וסביר להניח שתגרום), לא קשה לי לשער.
הם מלאים בשנאה עצמית.סביון
ביקורת שמגיעה מתוך אהבה ועידוד של מה שאתה, זה דבר אחר. כך אני חושב.
בכל מקרה צריך להיות חכם ולחשוב אלף פעם לפני שמדברים...
הוא שאמרתיא-לדהיד
Primum non nocere

על זה אפשר להסכים, נראה לי
אני לא דובר לטינית, אבל נראה לי שהבנתיסביון
בכל אופן, לפעמים אפשר גם להועיל, מלבד חוסר הנזק.
תמיד יש סיכון, לכן צריך להיות חכם ולחשוב אלף פעם כאמור.
לא הבנתימבשר שלום
הקב"ה נגד,וכן כל הרבנים,ואין רב אחד שמתיר.
יש נזק יותר גדול לנשמה מאשר לעבור על איסורי תורה?
אשמח שתסבירי לי מה...

אני לא מבין איך רומסים את כל הערכים והקדושה ואת חושבת שיש הוו"א שלא למחות-כמובן כשם שמצווה להגיד דברים הנשמעים כך מצווה שלא להגיד דברים שאינם נשמעים,וכן עדיף שיהיו שוגגים ולא מזידים-אבל אם יש דרך להעביר ביקורת-צריך להבהיר שהקב"ה והתורה מתנגדים לכאלה דברים.
אנשים רומסים את הקדושה של עם ישראל,מסכים שלפגוע זה לא עוזר,אבל להגיד את דעת התורה בוודאי שצריך.
לי אישית כואב שיהודי על דבר ה',וגם לו כואב רק הוא לא מרגיש.
אני בטוח שאם היית רואה בן אדם עומד על צוק היית אומרת משהו כי זה פיקוח נפש.
גם לעבור על עבירות זה מסוכן לנפש.

הבהרה:אני חלילה לא מאשים אותך,בוודאי שלא אישית
בלת"ק.אמא לנסיך קטן
אולי כדאי להראות לה שאחוזים גבוהים ממי שעושה את הניתוח מתאבד בסוף. הם לא מוצאים את עצמם בגוף החדש ומעורר להם הרבה שאלות סביב הזהות שלהם.. אולי זה יעזור לה
אתה עדיין פה?אריק מהדרום

מה אתה עושה בפורום המתיוון הזה? תחזור לארגז חול שלך, ואם פו הדוב מתחיל להתבלבל תסקול אותו ישר, אל תחכה שהוא ימריד את כל הגנון נגדך.

אין לי מושג איך הייתי מגיבזיויק

אבל הייתי מכיל ואוהב כמה שיותר כחבר ומכבד מאד את הקשיים

למרות שברור לי שחייבים להציל מהשטות הזאת שהעולם נכנס אליה

השאלה ממקרה אמיתי?קרן-הפוך
א. למה שאתד.

תצטרכי "לעשות משהו"..

ב. אפשר להרחיב את השאלה: מה עושים אם מגלים שיש לאדם שמכירים בעיה פסיכיאטרית, קל וחומר שהוא הולך לפעול על פיה, קל וחומר אם אינו מכיר בכלל שיש לו בעיה פסיכיאטרית לא קלה..

כי אי אפשר להישאר פסיבייםמתפשרת
מדובר באדם קרוב.
האם נכון להתעלם ולנתק קשרים כי זו לא הדרך בה אני מאמינה. או שצריך לתמוך בו ולפנות אליו בלשון נקבה, כי לפי מה שאומרים כאן, אחוז המתאבדים בקרב טרנסג'נדרים גבוה ואני לא רוצה שיתאבד.
זה מה שהתכונתי,ד.

שקודם כל, צריך לדעת שזה לא ענין של "דרך שאת מאמינה".. ההגדרה הזו עצמה, היא כבר הליכה שולל אחרי המצאה חדשה שעושה מכל מופרעות אופציה סבירה.

אדם שאומר כך, זו בעיה פסיכיאטרית. משהו מופרע. לא ענין של "דעות".. אלא שיש כאלה היום, שעושין הון מבעיות כאלה וכיו"ב. במקום להפנות לטיפול - או אפילו עצם המודעות יכולה לגרום שאדם יעיף ממנו כל התחלה של שיגעון כזה - הם מעודדים את "חופש הדעה" כביכול...

ברור שאת לא צריכה ללכת שולל אחרי ההבלים האלו, ובוודאי לא לפנות בצורה משונה כזו. את פונה רגיל - רוצה יענה,, לא רוצה לא יענה. ישאל למה תגידי שאת לא מכירה בדבר כזה, זה שטויות בעינייך. מי יודע.. אולי תגובה נורמלית מסביב, תחזיר לתלם כשיעבור השיגעון.

ואם יש "אחוז גבוה" כזה, למה זה.. מן הסתם כי זו מציאות משוגעת. אז למה לתמוך בשיגעון..

לקבל את זה.די"מ

מכיר מקרוב שניים כאלה (MTF ןFTM)

הממ...אלעזר300

אני יכול לומר מה אני הייתי עושה, ויכול בעיקר לקוות שזה הדבר הנכון לעשות.

קודם כל מוודא שהוא מודע לכך שזה איסור של "לא ילבש". לצערי אפילו המודעות לאיסור כבר לא ברורה מאליה היום.

אחר כך, מביע עצבות ומאחל הצלחה והחלטות נבונות.

מניח שהקשר שלי איתו יימשך גם אחר כך, אבל בהחלט עם פחות התלהבות.

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלתאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלתאחרונה

בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

אולי יעניין אותך