לפי המצע של פיגלין כך תראה המדינה בעוד כמה חודשים:משיב
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"א באדר ב תשע"ט 22:18

המדינה תבנה את בית המקדש השלישי על הר הבית, תפרוץ מלחמת עולם, שישה וחצי מליון יהודים מול מליארד מוסלמים אבל לא לדאוג, צבא התנדבותי יהיה לנו, רק מי שירצה יתגייס, צה"ל יצא לכבוש את את סוריה, ירדן ועירק עד נהר הפרת,, אבל אל דאגה, בכל מנת קרב יהיה לוף, פחית שימורי תירס ושלושה ק"ג קנאביס... והניצחון מובטח.

אחרי הניצחון הערבים יופנו כל מיליארד המוסלמים לגיור אצל הרב חיים אמסלם, וכן לא שכחנו אין חיוב לערוך ברית מילה גם חזיר זה בסדר ומי מדבר על חמץ בפסח, אין יהודים ואין ערבים כולם מסוממים...

אל דאגה, הוא מזמן שכח מבית המקדשהסטורי
שבשמו הוא דיבר עשרים שנה
לפי עין חרדי!אמלתרא

למה [למרות הקושי] כנראה שאצביע "זהות"?

אני כחרדי- הצבעתי בכל מערכות הבחירות בעבר ליהדות התורה- ודווקא עכשיו למרות שיש לי קושי גדול לעזוב את יהדות התורה- בפרט לאור הערצתי את פינדרוס, אבל מרגיש שיש פה מעין "עת לעשות לה'". ולכן 
שוקל להצביע ל"זהות", דווקא בגלל החזון שלו שלדעתי עשוי להציל את הדת בישראל...
החזון לפיו המדינה תפסיק להתערב במחלוקות הערכיות שקיימים בין המגזרים בישראל, [מה שלדעתי עשוי דווקא לקרב הרבה אנשים לדת-ברגע שהדת תפסיק להיות מזוהה עם פוליטיקה וכוחנות] אפשר רק לנסות לדמיין מה היה קורה אם יהיה חוק לצום ביו''כ ו/או לעשות ברית מילה- מטבע הדברים כמות החילונים שמקיימת מצוות אלו תרד בחדות,]

הגעו עצמכם- הרבה חילונים שבישראל לא יעלו על דעתם לעשות שום התעניינות בדת אפילו, הרבה פעמים כשנמצאים בחו''ל- פתאום מבקרים בבתי חב''ד ונהנים, ונכון-חלק מזה זה בתור מקום מפגש לישראלים, אבל חלק גדול מהעניין-זה פשוט בגלל ששם הדת לא מתקשרת באופן אסוציאטיבי לפוליטיקה- בשונה מהמצב כיום בארץ..

לעומת המפלגות החרדיות-שקשה לי להבין מה החזון שלהם והאם ישנו בכלל?
האם מרגישים אחריות על כלל ישראל והחילונים בכלל
האם החילונים בכלל מעניינים אותם/או שמתמקדים ב- "יבנה וחכמיה"?

ממה נפשך- אם מרגישים אחריות על מצבו של עם ישראל והחילונים-
אז כתוצאה ישירה עליהם להפסיק לנקוט במהלכים פופוליסטיים- כדוגמת חוק המרכולים-השתלטות על הרבנות- תביעת תקציבים בצורה כוחנית וכו'- שבשום צורה לא מאהיבה את היהדות על החילונים, [ממדגם של חילונים שקרובים אלי- שאף אחד מהם אינו תואם את הסטריאוטיפ "השמאלני תל אביבי" כמעט אף אחד מהם לא נרשם היום לנישואין ברבנות-מה שמעורר צורך בבדק בית דחוף...]

ולאידך גיסא, אם מעניין אותם רק "יבנה וחכמיה" אז מילא עניין הכוחנות מובן, אבל שוב לא מובן- מה הצורך ב"חוק המרכולים",השתלטות על הרבנות וכו'? [לבד מהצורך בג'ובים...

אכן הגיוני מנקודת מבט חרדית אנטי גאוליתהסטורי
אפשר להבין את ההגיון, מבחינת מי שרואה את מדינת ישראל, בדיוק כמו פולין - עם שלטון זר, שאכשהו צריך להסתדר איתו ואז יש מקום להתלבט, האם לנסות להסתדר יותר טוב עם תקציבים, תמיכות וכד' או שכמה שפחות התייחסות יותר טוב, אל תעירו, אל תעוררו ואל תתערבו. כשהמשיח יופיע משום מקום, על חמור לבן, המציאות כולה תשתנה ברגע.

אבל, מי שרואה במדינת ישראל ערך גאולי, במהלך של גאולה קמעא קמעא, לא יכול להתעלם מהפרהסיא היהודית של המדינה.
לפעמים עושים פרסה וחוזרים עם משהו יותר גדולאמלתרא

לא צריכים להיתקע על קימעא קימעא, אם המהלך הולך בדרך אחרת

באו נתבגר ונתגבר...

מה הקשר?הסטורי
אתה כל הזמן חוזר על ססמאות ריקות. תסביר איך מחיקת סימני הזהות היהודיים של המדינה, כמו התרת מכירת חמץ בפרהסיה וממילא יצירת לחץ על מוכרים למכור, גם אם הם לא רוצים - מקדמת את הגאולה?
לא מוחק!!אמלתרא

המדינה הוא יהודית עם כל החוקים, אבל לא מיישמים על יחידים בבית שלהם!

כולם עכשיו נוסעים במוניות וכו', האם הלכת להפגין נגד גשר יהודית?? זהו המציאות פעול נגדנו

לא דברתי על הביתהסטורי
לצערנו לא שייך כיום לכפות על היחיד, הדיון הוא על הפרהסיא. חוקי החזיר והחמץ מדברים על הפרהסיא ופייגלין אמר שהדבר הראשון שהוא יעשה (חוק מלהפוך את כל הנוער למסוממים, כמובן) הוא לבטל אותם.
מקרו או מיקרואמלתרא

השאלה על חוקים זה גם מה מיישמים ומה לא

מה משנה החוק בכלל

יש גם חוק שאסור לחצות הגבול לארה"ב...

והיה גם חוק בארה"ב שאגב הושם גם, לא לשתות יין... אז היה גם זמן שסמים היה בלתי חוקי...

חרדי?מיכאלצ

כי אתה ממש לא נשמע כזה.

ההשקפה החרדית היא בדיוק ההפך מזהות. לכפות הכל (ולא שאני מתנגד, אני חושב שזה נהדר).

כשמר פייגלין הגיע אלינוהבעטליר החמישי

הוא בקושי דיבר על זה. ושום מילה לא נאמרה על המצב המדיני או על בית המקדש. כמו שאתה אוהב להזכיר בשמו.
אם הוא היה מדבר קצת על יהדות, או על הפרדת הדת והמדינה כעיקרון של קירוב, אולי הוא היה קונה איזה מקום של כבוד בליבי.

הוא דיבר כמעט רק על הכלכלה החופשית. על החירות. זהו ערך מקודש מבחינתו הרבה יותר מהתורה.
הוא לא סובר להפריד דת ומדינה כטקטיקה להחזיר אנשים בתשובה. הוא דוגל בהפרדת הדת והמדינה מתוך אמונה חזקה בחירות האישית. לשיטתו החירות היא עניין חשוב באופן עצמי, והרווחים בא ממילא (לשיטתו). על פי זה הוא מכשיר את כל הרעיונות- קנאביס במכולת, נשק במכולת, חזיר במכולת, חמץ במכולת. והמכולת פתוחה בשבת ובפסח. ממש מדינה יהודית.

אודה ואומר שגם אני לא כ"כ מרגיש בנח לגבי החקיקה הדתית. אני מבין את החיסרון בזה. אפילו הרצי"ה היה בליגה למניעת כפיה דתית (עד שנוכח לדעת שמדובר בעצם בכפייה חילונית). אולם לדעתי זה לא אומר לדרוס את כל הקיים. אם חלק מעם ישראל מתקשה לקיים את השבת. זה לא אומר שצריך לבטל את חוק המנוחה השבועי. יום המנוחה השבועי הוא חוק סוציאלי למהדרין ואינו קשור ליחסי דת ומדינה. לבטל אותו זה לפגוע בהרבה אנשים מסורתיים בעלי מכולות קטנות, שרוצים לנוח ולא לסגור את העסק אבל לא יכולים כשמולם עומדים מעצמות כמו am:pm. לפייגלין לא אכפת שהאנשים האלו יחללו שבת, כי חירות העסקים יותר חשובה לו מהדת. פשוט מאוד.

בעיני לא מדובר בכפייה דתית. אלא בדמוקרטיה, בה הרוב מחליט שכדי שלא לפגוע כלכלית באנשים שמחללים שבת, וכדי ליצור שוויון הזדמנויות קונסים את מי שפותח בשבת.

(אגב, האמת היא שבגישה, דווקא החרדים יותר מפרידים את הדת מהמדינה מאשר הציוניים. עיינו באחד המאמרים של הרב שג"ר בלוחות ושברי לוחות. לא זוכר איפה, ואכמ"ל).

תיקון:הבעטליר החמישי

התכוונתי לכתוב:

בעיני לא מדובר בכפייה דתית. אלא בדמוקרטיה, בה הרוב מחליט שכדי שלא לפגוע כלכלית באנשים ששומרים שבת, וכדי ליצור שוויון הזדמנויות קונסים את מי שפותח בשבת.

מתעקשים להסתכל על שולי המצע במקום להתמקד על בית המקדשאמלתרא

יש לך מפלגה אחרת או מנהיג אחר שמתקדם מול כל הסיכויים?

כולנו היינו צוחקים על פיגלין כי הוא לא מציאותי, ועכשיו שהוא במציאות, מתקוממים נגדו?

פייגלין שכח מזמן מבית המקדשהסטורי
הוא כתב מצע כל כך מפורט ואין בו מילה על בית המקדש. הוא גם צירף לרשימה אנשים שהחזון שלהם הוא ההפך הגמור מבית המקדש.
תמשיך להתעקש על יום שהוא לילהאמלתרא

תגיב ענייניתהסטורי
כל פעם שמגיבים לך עם עובדות, אתה או מעביר נושא, או זורק ססמאות ריקות.
מה אתה רוצה?אמלתרא

האם יש מישהו יותר בית המקדש מפיגלין?

הוא לא שכח, אלא פשוט זה לא מדבר ליהודים כעת, לא לחרדים ולא לשום מגזר, אבל הוא מוכן כשהעם מוכן

פייגלין כתב כזה מצע מפורטהסטורי
הוא מנפנף בו בכל ראיון, בכל שאלה. חסידיו מתגאים במצע הזה ומילה אין שם על בית המקדש.

מלבד זאת לא מצביעים לאיש, מצביעים לכל הרשימה, גם לאלו משכנעים לבטל את ברית המילה.
מתי כבר יבינו שהמחדל הברירה גרוע פי אלף!!אמלתרא

המדינה שחובבי ציון יסדו גם ידעו שישבו בה שמאלנים חולים טמאים, ועכ"ז יצרו אותו מכיון שזה המחיר לגאולה.

זהות פשוט עושה את זה במפלגה במקום שזה קורה בכנסת, אבל פה הממשל יהיה של זהות ולא של הטומאה

מחילה, במה זהות יותר טובה מאחרים?!הסטורי
אתה כל הזמן מעמת בין 'זהות' ל'טומאה', אבל אף אחד מאנשי זהות לא מדבר כך. איחוד מפלגות הימין למשל, הוא מפלגה שכל חבריה (גם אם אני פחות מסכים עם חלקם על כל מיני דברים) קוראים בשם ד' - אז סביר בעיני שהם יהיו נציגי לפרלמנט של כלל ישראל. אני לא רואה שום סיבה, שנציגי יהיו כאלו שמעודדים סמים, חמץ, חזיר והשארת העורלה ועוד חסידים נלהבים חושבים שהם ההפך מטומאה.
עזוב, אין עם מי לדברהבעטליר החמישי

חכה, זהות תכנס לכנסת. הוא יראה כמה הרס בא מזה ולקדנציה הבאה פייגלין כבר לא יכנס (במיוחד אחרי שכל המסוממים יעזבו אותו אחרי שיקבלו את מבוקשם).

האם שב"כ טומאה?אמלתרא

מי בתכלית אומר להחליף פה שלטון? להחליף ממשלה? רק זהות!!

כל השאר כבודם במקומם, [רובם לא מאמינים בבית המקדש - מעשית] לא אמורים להחליף שלטון, ולא נותנים תקווה לעם ישראל, רק במצב הקיים לאזן ולמנוע פיגועים ולשפר כלכלה הקיים וכו', וזה להגביר הטומאה בדרך שנותנים קצת קדושה בתוך הטומאה, וכך יש כח לטומאה, אבל ברגע שחותרים להחלפת ממשלה, אז מגבירים הטומאה רק כדי להגיע לפסגה שהקדושה ישלוט בנו.

שכחת את גנץהבעטליר החמישי

גם הוא אומר להחליף שלטון (והרבה יותר קרוב לזה מאשר פייגלין), גם הוא נותן תקווה לעם ישראל, וראה זה פלא, גם הוא בעד תחבורה ציבורית בשבת.

למה שלא תצביע לו?

אתה פשוט מצחיקהבעטליר החמישי

זה שולי המצע? זה מה שהוא אומר בכל מקום. בכל כנס. כל הספר שלו בנוי רק על זה!
אם כבר אז בית המקדש נמצא בשולי המצע. אי שם בעברו של פייגלין.

ומה אתה כותב לי? שהוא מנהיג שמתקדם מול כל הסיכויים. זו לא סיבה להצביע לו!
השאלה היא לאיפה הוא מתקדם. לא איך. אני מעדיף לכיוון הנכון ולאט, מאשר מנהיג דגול שמנווט לכיוון ההפוך.

(בדיוק בגלל זה הבאתי לך מקודם את הטור של ידידיה מאיר. לא בגלל שאני מסכים עם כל מה שהוא אומר. אלא בעיקר בגלל השורות הראשונות, על המצביעים שמסניפים את הרעיונות שלו ואומרים: זה האיש. זאת התורה. ממשה עד משה לא קם כפייגלין... שנורא נפגעים כשצוחקים עליו, אפילו קצת. ובטח שהם לא פתוחים לביקורת. לא משנה איזה ציטוט בעייתי שלו תשלח להם, או איזה מאמר מנומק ומשכנע נגדו. הם נעולים.)

החרדים כופים בעזרת מערכת עצמאית ולא בעזרת המדינה.מיכאלצ

אבל לא על חילוניםי. צ.

רק כי הם לא יכוליםמיכאלצ

כמה זמן יש? ומה יביא עכשיו קולותאמלתרא

יש שערך הצדק יביא לו צורך לבית המקדש, ויש אידיאולוגית ישירות.

אין זמן לכל ולכל מקום צריך לדבר מה מדבר יותר ללבם, אבל פיגלין הוא היחיד שעמד להיכנס למקום העזרה!!

הוא לא חוזר בו, וממשיך בדרכו, אלא עכשיו הולך בהדרגה כדי שהעם יבין ללבו ממקומם

חבל על כל הדיונים לקטנטנים, כו'

שמירת שבת נרמסת יותר מאי פעם, הדגשת הפרדת דת ומדינה [שאגב לא יושם בשלב ראשון ממילא..] לא יביא ליותר, ואפשר להתווכח ע"ז, אבל לא סיבה לפסול את זהות

כמה תיקוניםמיכאלצ
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"א באדר ב תשע"ט 22:19

המדינה תפסיק לממן כל מוסד דתי, כמובן שלא תבנה בית מקדש. כל אחד יעשה מה שבא לו, ואחזקת נשק לא תדרוש רשיון, כך שלא צריך מלחמת עולם.

הכורים הגרעיניים יופרטו, כדי שלכולם יהיה סיכוי שווה בקרב, ושישה וחצי מיליון יהודים יעברו דירה לבת-ים (שנאמר בתי"ם נוטריקון בוא תרד יש מכות).

יהיה לנו צבא התנדבותי - הכוונה שחיילים יעשו רק מטלות שיש להם כח להתנדב אליהן, מכיוון שבהזיות שלאחר הסמים הם לא יוכלו לזכור שבצבא אמורים להקשיב למפקד.

צה"ל לא יצא לכבוש את המדינות השכנות, כי כל העניין של השתלטות ממשלתית על אדמות הוא הרסני לשוק החופשי. במקום זאת, הוא ימכור את אדמת ארץ ישראל למרבה במחיר (נקווה שבקטאר לא ישימו לב).

מנות קרב לא יהיו, עלינו לקוות שבעלי המסעדות יתנדבו מעצמם ויביאו עוגות מלאות סמים.

אחרי הניצחון (של הצד עם יותר אנשים), יתפסו מיליארד מוסלמים את הרב אמסלם, ויכריחו אותו לגייר אותם, כי על פי האיסלאם חייבים לעשות ברית מילה ואסור לאכול חזיר.

לפי המצב הקיים לא תיראה מדינה בעוד כמה חדשים....אמלתרא
עבר עריכה על ידי אמלתרא בתאריך ז' באדר ב תשע"ט 23:18

אולי מדינה בלשתינית יעופף לנו בפנים...

אינכם מסכימים לפיגלין? זכותכם! אבל למה הזלזול באיש ארץ ישראל שחושב לקדם ארץ ישראל קדושה בדרך שונה ממכם

קרבן לה' - מעוניין? בא להיות נורמטיבים...אמלתרא

כך כותב החזון איש (אהע"ז ס"ב ) "לכן בזמן הזה אי איתיהיב רשות להקריב קרבן פסח - אין לבטל

כך כותב החתם סופר "לבקש משרי ירושלים ליתן רשות להקריב" שכן "הוא קפדן גדול כי ההוא אמר לבל יקרב שם מי שאינו מאמונת ישמעאל כי שם נבנה בית עבודה שלהם ואומרים שאבן שתייה באמצע הכיפה ההיא ולא יקרב שם איש זר שאינו מאומנתם".

זה מדהים להיכנס לפה ולטוויטר במקבילדי"מ
אתם והשמאלנים עושים את אותו דבר רק בדיוק הפוך. ממש כמו מראה.
הגיוני, סה"כ כל מי שרוצה מדינה מפחד מהאנרכיה שפייגלין רוצההסטורי
לעשות כאן.
אבל לא באותו תחום..י. צ.

זה אותו פחד: הפחד הוא של אנשים מלקבל את החופש להחליט לעצמםספק

להיות תלוי על הסינר של הגננת, זה מאוד מגביל, אבל לא דורש הרבה. 

להתבגר ולהתחיל להחליט החלטות עצמאיות - זה יכול להיות מאוד מתגמל, אבל גם מאוד מפחיד. 

כן וגם להתחיל לחשוב כל אחד לבדואמלתרא

ואפילו לחשוב ואח"ז להחליט...

תשמעו קצת

סברה אחרתי. צ.

אני לא חושב שמישהו נהנה כשהמדינה (המשטרה, העירייה, לא משנה...) פועלת נגדו. הייתי מעדיף שהכל יהיה מותר לי. אבל לא לאחרים...

אני חושב שכל אחד מפחד שאחרים יפעלו באופן שהם רואים לנכון, ולהבנתו יפגעו בעצמם או בו. למשל, שיפעלו נגד היהדות, נגד הבריאות, או (מהצד השני) יגרמו לבידוד בינלאומי ולמלחמה נוספת.

אם כבר משל, הייתי מציע: מאוד מפחיד שהגננת תעלם מהגן, כשיש בגן ילדים אלימים...

זו לא סברה רציניתספק

לכל אחד יהיה מותר לעשות כל זמן שהוא לא פוגע באחרים. 

לגבי פגיעה בעצמו - זכותו. ביום הדין יעמוד הוא מול הקב"ה ויסביר את עצמו. 

מה זה "יפעלו נגד היהדות"? יעברו עבירות? שיעברו. הם עוברים בלאו הכי. 

אותך, הם לא יכריחו לעשות משהו כזה. 

הם יפגעו בעצמם בריאותית? בסדר. כל זמן שהם לא פוגעים בך. 

מבחינה מדינית, בכל כיוון שבו הולכים, קיים סיכון. אף אחד לא באמת יודע מה תהיה התוצאה ולא על זה מדובר כרעב - אלא על חירות הפרט. 

אם יש אנשים אלימים, אז יש משטרה ובתי משפט בדיוק עבור המקרים הללו. 

בכל יתר המקרים - אתה תעשה מה שאתה רוצה, השכן שלך יעשה מה שהוא רוצה וכל זמן שאתם לא כופים אחד על השני שום דבר, תוכלו לחיות בשלום אחד לצד השני. 

בדיוק כמו שכופר כמו גדי וילצ'רסקי יכול לחיות עם משה פייגלין ועם הרב אמסלם באותה מפלגה. 

משפט וחציי. צ.

אין לי כח להגיב לכל טענה (הנושא נדון כבר לעייפה). ככלל העניין הוא, שההתר לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה עשוי לפגוע באחרים. לדוגמה ראו:

זאת לא השאלה העיקרית (תגובה של הסטורי לגבי הטיעון הדתי)

לגבי אנשים אלימים - התכוונתי בעיקר כמשל, לומר שפוגעים באחרים.

אם אתה מתחיל עם "פגיעה ברגשות"ספק

בעצם, אכילת בשר פוגעת בטבעונים - אז נאסור מכירת בשר? 

ואם פוגע בי שאתה לובש חולצה תכולה? זה פוגע בי שאתה לובש חולצה בצבע כיסא הכבוד. (אלא חוט של תכלת מאי היא? דתניא, היה ר"מ אומר, מה נשתנה תכלת מכל מיני צבעונין? מפני שהתכלת דומה לים, וים דומה לרקיע, ורקיע דומה לכסא הכבוד, שנאמר: ויראו את אלהי ישראל, ותחת רגליו כמעשה לבנת הספיר, וכעצם השמים לטהר, וכתיב: כמראה אבן ספיר דמות כסא"). 

ואולי פוגע בי שאתה לובש חולצה אדומה כי זה צבע של דם וזה מרגיש לי אלים? 

ואולי זה פוגע בי שהתספורת שלך לא מוצאת חן בעיני ואני מאוד רגיש אסתטית? אז אולי לא תצא עם התספורת שלך לרשות הרבים? 

אם נתחיל עכשיו לאסור בפרהסיה כל דבר שפוגע במישהו או עלול לפגוע במישהו - אז אין לזה סוף. 

מי שהרגשות שלו נפגעו - שיתגבר. 

שונה הסבריי. צ.

בגדול מסכים לגבי פגיעה ברגשות. לא לזו היתה כוונתי...

אני מציע להתבונן בקישור ששלחתי, ועכשיו גם בשרשור זה, ובפירוט:

כשמר פייגלין הגיע אלינו (הבעטליר החמישי)

הכוונה לפגיעה כלכלית, או גרוע מכך, באחרים. ואכמ"ל, דוק ותשכח.

איזו פגיעה יש באחרים - כלכלית או אחרת?ספק

שהם יצטרכו להתחרות בשוק חופשי? 

זו לא פגיעה. 

תמיד יהיו אנשים שמעדיפים לקנות במקומות שסגורים בשבת ולמלא את הרכב בתחנות שסגורות בשבת. 

השוק ידאג לאזן את עצמו - הוא תמיד עושה את זה. 

חוקים סוציאלים תמיד - ללא יוצא מן הכלל - פוגעים בחלשים ביותר בחברה. 

תמיד!

אגב, במצע של זהות, כל ההקדמה מדברת על בית המקדש - אז לא ברור לי למה יש למישהו ביקורת בנושא. 

או כלכלית או דתיתהבעטליר החמישי

איך שלא תסתכל על זה הם נפגעים. אם הם יפתחו יפגעו דתית, ואם הם לא יפתחו הם יפגעו כלכלית.

אני לא מסכים איתך,  לבעל מכולת שחי בתל אביב אין הרבה קונים שיעדיפו אותו רק כי הוא סוגר בשבת. מה שמאלץ אותו לפתוח. כך שהטענה שהשוק ידאג לאזן את עצמו לא בהכרח נכונה.

ובכלל, מומלץ לא להשתמש בביטויים כמו "תמיד", "ללא יוצא מן הכלל".
תבאר איך הוא יאזן את עצמו ואיך בעל העסק הקטן לא יפגע. אני פתוח ומוכן להקשיב. אל תפטור את עצמך בסיסמא שתמיד שוק חופשי יותר טוב ותמיד יאזן את עצמו וכו' וכו'.

(בקשר למצע של בית המקדש. תגובתי הייתה בעיקר מכוונת לאמלתרא, שכל הזמן מזכיר את זה כאילו זה על זה זהות תכנס לקואליציה... אני יודע שבית המקדש מופיע במבוא, קראתי את זה. אולם כרגע פייגלין לא מדבר על זה בכלל בשום מקום. הוא שאמרתי: שולי המצע).

עובדה - הם לא נפגעים.ספק

לא יותר מנהגי הכרכרות שנפגעו מכך שהחלו למכור מכוניות. 

זו התחרות, והם יכולים לבחור איך לעמוד בה. 

אדם מאמין במשהו שמגביל אותו לפעמים - וזו בעיה שלו. 

להגביל עכשיו את כולם בגלל אמונתו של אדם אחר, זו פגיעה. 

להגיד לאותו אדם שימצא את הדרך להתמודד עם המגבלה שהוא בחר לעצמו - זו לא פגיעה. 

לפי ההגיון הזה, יש לחוקק חוק שיאסור למכור מוצרים מן החי בארץ  - יש בעלי חנויות טבעוניות שלא מוכרים מוצרים מהחי והעובדה שחנויות אחרות כן מוכרות מוצרים מהחי - פוגעת בהן. 

הרי אדם שהולך לסופר כדי לקנות המון מצרכים כולל בשר, יילך לחנות אחרת ויקנה שם גם את כל יתר המצרכים. 

זו פגיעה בטבעונים, לא? 

אז האם לדעתך יש לחוקק חוק שאוסר למכור בחנויות מוצרים מהחי, או שאולי, העובדה שאנשים בוחרים להיות טבעונים זו בעיה שלהם, שהם בחרו בה והם צריכים להתמודד עם ההשלכות שלה? 

אם לבעל מכולת אין מספיק לקוחות בת"א, שיפתח את המכולת שלו במקום אחר או שיעביר אותה מקום. 

השוק תמיד מאזן את עצמו. ללא יוצא מן הכלל. 

זו שתחוקק חוק שיגביל את יכולתם של אנשים לעבוד - בכרח תפגע באנשים. זה שלא תחוקק שום חוק, לא יכול לפגוע באף אחד. 

זה מאוד פשוט. 

אדם עומד בפני בחירה - האם הוא מוכן לוותר קצת על הנוחות שלו למען האמונה (הדתית) שלו. 

אנשים בוגרים עומדים בפני בחירות לא פשוטות בחיים - וכל אחד בוחר את הדרך שלו. 

אם בעיניך להיות אדם בוגר זה להיפגע, אז אנחנו חולקים במהות המושג "פגיעה". 

לענ"ד אין באמת דמיון בין החנויות הטבעוניות לנידון דידןהבעטליר החמישי

א. לדאבונינו, לאנשים יש הרבה יותר סימפטיה לטבעונות מאשר לשמירת שבת. כיון שלא כולם מבינים את הרציונאל מאחורי שמירת השבת, בעוד שאנשים מבינים את הרציונאל מאחורי חנות טבעונית- גם מוסרי יותר וגם בריא יותר. מלבד זאת, בחנויות טבעוניות יש בדר"כ מבחר יותר גדול של פירות וירקות ושל כל מיני דברים בריאים לעומת חנות שמוכרת הכל, מה שמפצה על העדר הבשר.

ב. ואם לבעל המכולת אין יכולת לעבור למקום אחר?

ג. גם אם אודה לדבריך שזה לא יפגע בו כלכלית (שכאמור, אני חולק עליך בזה),

מכל מקום, אין בין הטענות אלו שהזכרת לבין טענות על קירוב האנשים לדת מרצון - דבר וחצי דבר. סביר להניח שמוכר המכולת בתל אביב יתחיל לפתוח את חנותו בשבת, ואין שום סבירות לומר שהמתחרים מam:pm יחזרו בתשובה רק כי הפסיקו לקנוס אותם.

העניין הוא לא AMM אלא הציבור הכללידי"מ

הם לא יחזרו בתשובה בגלל זה, אבל זה יגרום להם פחות לסלוד מהיהדות מה שבהמשך יכול להוביל לחזרה בתשובה.

חזרה בתשובה של מי?הבעטליר החמישי

אם הציבור הכללי שקונה בשבת רואים שאיש דתי כפייגלין בעד פתיחת חנויות בשבת, הדבר היחיד שהם מבינים זה שיהדות זה דבר גמיש, וחבל שלא כולם אמיצים כמו פייגלין ולא מבינים שהיהדות היא דבר שמשתנה.

אבל הוא לא בעד פתיחת עסקים בשבתדי"מ

אני מאמין באינטליגנציה של אנשים.

פייגלין מתנגד לפתיחת חנויות בשבת - הוא פשוט לא רוצה כפיהספקאחרונה

מדובר על שני דברים שונים לחלוטין. 

מצד אחד, הוא חושב שכל יהודי צריך לשמור שבת. 

מצד שני, הוא לא רוצה להכריח אף אחד לשמור שבת. 

אותו דבר לגבי כל אחד אחר במפלגה שלו - הם לא בהכרח חושבים אותו הדבר. ברבים מהנושאים הם חלוקים. 

אבל אף אחד מהם לא רוצה לכפות את השקפת עולמו על האחר. 

אין דמיון - יש זהות מוחלטת.ספק

א. יש הרבה יותר אנשים מסורתיים במדינה מאשר אנשים שאכפת להם מטבעונות. 

רוב האנשים צורכים בשר ולא יטרחו בסוף יום עבודה ללכת לשתי חנויות כשהם יכולים ללכת לאחת בלבד. 

ב. שימצא עבודה אחרת. 

ג. ודאי שיש. 

ברגע שאתה אומר לאנשים "תעשו מה שאני אומר כי אם לא, אני אכפה זאת עליכם באלימות" - אתה יוצר אוטומטית אנטגוניזם. 

ד. שים לב - החוק קובע יום מנוחה אחד. 

רוב המשק עובד רק חמישה ימים בשבוע. 

הם דווקא טוענים שהם יקים כאן מדינת הלכהדי"מ
ממש לא אנרכיה
בטוויטר השמאלנים יוצאים נגד בני גנץ (ימני מדי)אגמון החולה

חלקם גם נגד גבאי (ימני מדי) וגם נגד זנדברג (ימנית מדי).

קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד

זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא

יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?

תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?

ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.

ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גיל

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

'לעלוב' לא עוברת, קבוצה מלעלוב שמחפשת דיורהסטוריאחרונה
עוברת לעמנואל, מקימה קהילה שיהיה לה בו דיור בר השגה ומוסדות חינוך מתאימים - טוב מאוד שכך, באמת טוב מאוד, הלוואי שהיו באים יותר, הרבה יותר. הגרעין המייסד של העיר ביתר היה אברכים ממרכז הרב, הצטרפו משפחת רענן, שהיו בגיל של ההורים של רוב החבר'ה. כשאחרי כל מאמצי ההאחזות הראשונית - הוחלט שתוקם שם עיר חרדית הורגשה אכזבה - הצדיק הרב שלמה רענן זצ"ל הי"ד חגג והסביר להם שמה אכפת לנו מי ומה, העיקר שמהמאצים שלנו תוקם עיר בישראל ויחד עם רעיתו תבדל"א עבר, בגיל קרוב לשישים לקראוון בתל רומדיה.

מעבר לזה כל הקונספירציה שאת מנסה לבנות כאן שטחית להחריד. רוב מוחלט של 'תושבי יש"ע' החרדים גרים בשתי הערים הגדולות - ביתר ומודיעין עלית, הקבוצה השלישית בגדולה גרה בתל-ציון.

שלושת הישובים הללו הם 'בקושי יש"ע', כלומר אם השאלה היא בינארית - 0 או 1, יש"ע או לא יש"ע, הם ביש"ע - ואכן יש חשיבות הצהרתית למספר של תושבי יש"ע איזו שיהיו כן ירבו.

אבל אם השאלה היא כמה אנחנו בדרך "לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתינו מן האומות... בכל גבולותיה סביב.." כדברי הרמב"ן, אז עם כל הכבוד - תכנית פאייד יכולה להסתדר איתם היטב, ישובים יהודיים גדולים מטר וחצי מהקו הירוק ומדינה פלסטינית בשטח משמעותי בשאר השטח. אם ח"ו בשדרת ההר המרכזית ואגפיה, תקום מדינה פלסטינית או אפילו אם הרש"פ תשלוט שם עם רצפים משמעותיים - אז בטבח הבא נוחבות ימלאו את בתי הכנסת של ביתר ותל ציון, בדיוק כמו בתי הכנסת של אופקים.

בניגוד לטענתך, אני יכול להפגיש אותך עם משפחות רבות שעברו בשנים האחרונות מרחבי הארץ לישובי יש"ע (עשרות שאני מכיר אישית ממש ויש עשרת מונים שאיני מכיר), אני גם יכול להפגיש אותך עם זוג שגדל בפתח תקווה והיום מחזיקים את 'חוות שער ישראל' מעבר לגדר המערכת על הירדן ומונעים בגופם הברחות אמל"ח.

אבל זו בכלל לא הנקודה. חשוב מאוד לחזק את עמנואל, אבל מבחינת ישוב הארץ, מאות משפחות שעוברות מבני ברק לעמנואל - משמעותיות הרבה פחות מעשר משפחות שעוברות משבי שומרון לשנור, מקבוצה מהישיבה הגבוה בעלי שמקימה ישיבה בגנים-כדים, ממשפחה עם עשרה ילדים שבעבר היו ממקימי אחיה והיום כשהישוב התייצב מחזיקים לבדם (כלומר, בעזרת עדר עיזים...) את שדה יהותן על צומת כביש 60 וכביש אלון או מזוג של בוגרי אלון מורה שבעזרת כמה בחורים מקימים את חוות שובה ישראל בשלוחה של חומש.

כמובן, לכלאחד יש שיקולים שונים ומציאותיים. בכל ציבור יש את האידיאליסטים הגדולים שבאמת עוזבים הכל וגרים באוהל על ראש ההר ואת הרוב שמשלב תמהיל כזה או אחר של היכולת לגור, קהילה מתאימה וכד'. רוב המשפחות שעברו בשנים האחרונות לבניה החדשה במגדלים/מעלה אפרים/גדי וכד' לפחות שיקול משמעותי אצלהם זה המחיר, הקהילה והמוסדות, אבל בסופו של דבר הם מעבים מאוד איזור שעד לפני עשור היה מדולדל ומלבד שמחזקים את האידיאליסטים יותר שהגיעו אז - גם משמשים עורף משמעותי לרצף החוות שהוקם באיזור. בזכותם יש מסחר במרחק סביר, קופ"ח, משנת יוסף, דואר וכו' וכו' שלולי הישובים היחסית בורגניים לא היה קיים.

בגדול - בחברה החרדית השיקול המרכזי בבחירת מקום מגורים הוא הקהילה והיכולת להחזיק כלכלית. בציונות הדתית מצטרף לזה, בתמהיל כזה או אחר אצל אנשים שונים - שאלת המשימה הבאה. אם הדור של לפני חמישים שנה ייסד את ההתישבות ואת הישיבות התיכוניות וההסדר, הדור של לפני עשרים וחמש שנה הקים גרעינים תורניים ועיבה את ההתישבות וחלוצים ראשונים התחילו קצת לצאת מהגדרות - הדור של היום מתנחל בעומק השטח, מבין שהסיפור אינו רק כמה תושבים יהיו בסטטיסטיקה - אלא כמה שטח יהיה בדריסת רגל יהודית, ביש"ע, בגליל, בנגב ובכל הארץ. מתרחבים ביש"ע, מחזקים את גבול הצפון, את עוטף עזה, את הערים המעורבות, את הנגב והגליל.

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:

* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.

* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.

* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?

​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאראחרונה
הסתיימה פרשת בגדי הראשון לציון החדשיםפ.א.

זה בדיוק מה שהוא חיפש- הכרהנוגע, לא נוגע

מצחיק שזה מה שמפריע להם

הבנאדם טוען שהוא המשיח..

👍פ.א.
לפחות שלא יטען שהוא המשיח עם גלימת הראשון לציוןברגוע
הבעיה שהם לא הזכירו את זהנוגע, לא נוגע
מצוי שאדם פשוט שרואה סרטונים שלו, ואז שומע שהתעסקו במה הוא לובש ולא במה הוא אומר, מתחיל להאמין בו
זה לא עניינםברגוע
אם זה לא עניינם, אז עניין של מי זה?..נוגע, לא נוגעאחרונה

זו הרבנות הראשית או קשור אליה

הכותרת הצחיקה אותי נקדימון
כן.. הברקה טובהנוגע, לא נוגע
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

אתה ממעיט ומזלזל ברצון העצמי של נשים מלומדותפ.א.

ובעלות השכלה תורנית רחבה מאוד - השכלה תורנית שעולה לאין ערוך על זו של החרדי הממוצע, השכלה תורנית מקשת רחבה של מקצועות ונושאים:

תלמוד, תנ''ך, הלכה, מחשבת ישראל, אמונה, חסידות, הכנה לצבא ולחיים, פרשת שבוע, אמונה ותפילה, מהר''ל, ר' נחמן, כתבי הרב שג''ר פרשנות המקרא, הגות יהודית, הרב קוק, הרב סולוביצ'יק, דת בעולם המודרני, כשרות, ספרות האגדה, שותי''ם.

נשים עם השכלה תורנית כה מוצקה ורחבה, שואפות באופן טבעי גם לקבל את ההכרה והתעודה.  

זה לא שהציבור רוצה רבניות - אלו הנשים עצמן שרכשו בעמל רב השכלה תורנית גבוהה, רוצות את ההכרה והתעודה.  

תעודה שאף מקנה מעמד ואפשרות למשרות תורניות, בתחומים שהן מוכשרות וידעניות.  

ומי עמד עד לא מזמן בראש הרבנות הראשית, ובעצמו ברור שמתנגד לאפשרות שנשים תיבחנה בבחינות לרבנות?

רב ראשי לשעבר, שאף ממריד את הציבור שלו כנגד הצבא וכנגד מדינת ישראל, ומדבר בחריפות

נגד הציבור בעל הדעות הימניות. 

הרב יצחק יוסף: קרעתי צו גיוס של בן תורה

בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
השמאל הקיצוני לא באמת רוצה שנצא מעזה, הואקעלעברימבאראחרונה
רוצה שלא נכריע ונעשה עוד סבב ועוד, הכל כדי להתיש את המילואימניקים, ולמנוע לפי הזיותיהם מדינת הלכה ביביסטית
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקד

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץאחרונה

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
​הבירה שלנו מוקפת ביהודה ושומרון משלושה כיוונים. מדובר במצב אסטרטגי קריטי בהרבה מעוטף עזה – לא רק בגלל הקרבה, אלא כי זה קורה בלב המדינה, בבירת ישראל. עוטף עזה כבר חווה את הטרגדיה הנוראה של ה-7 באוקטובר; הסיבה היחידה שירושלים לא חוותה גורל דומה היא האחיזה הביטחונית שלנו בשטח ביהודה ושומרון. השליטה ביו"ש היא חומת המגן של ירושלים.
זאת עדיין לא סיבה לשלוט בתפוח או חברון..פתית שלג

אפשר פשוט לעבות את הרצועה של ירושלים.

אני בעד לכבוש לגרש להתיישב בכל תחומי ארץ ישראל,

פשוט לנימוקים בטחוניים תמיד יצוצו פתרונות ביניים.

בעזה למדנו שאם אתה לא שולט, המחבלים שולטיםhamedinaiאחרונה

ופה הסברתי היטב שבדאךמכזאת גם חא תשיג שלום

המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"? המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"? | ערוץ 7

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

סמלי זה יותר גרוע מפרקטי, כי זה ייצוגיקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך