רק לא זהות!!שלומי20104
שואלים אותי מדיי פעם מה הסיבה ל"שנאה" שאני רוחש לזהות, למה זה מעבר להתנגדות שלי הרגילה והסטדנרטית למפלגות עליהם אני חולק.

ניתן להסיק זאת מכלל התגובות שלי בעניין אבל אתמצת זאת בכל זאת במרוכז בכמה מילים.

מפלגת זהות והעומד בראשה פייגלין לא באים למגרש עם סט דעות ואמונות אותם הם באים לקדם בכנסת ובממשלה אלא באו עם שיטה חדשה באמת.
להבדיל מכחול לבן אצלם זה באמת "אין יותר ימין ושמאל רק פייגלין לפני הכל".

זו גם הסיבה שבאמת אי אפשר לדעת באיזה גוש הוא, אני באמת מאמין שגם במידה ויהיו לגוש הימין 59 מנדטים בלעדיו והוא יהיה הגרוש ללירה הוא לא יהסס במידה ולא יקבל את כל מבוקשו לקחת אותנו לבחירות חוזרות בלי טיפת מצפון.

פייגלין קורה תיגר על כל השיטה הנוכחית, פייגלין פשוט אנרכיסט.

ואתן את המשל שנתתי כבר כמה פעמים בעניין פייגלין, כשהיינו בבית ספר שיחקנו בהפסקות במגרש כדורגל, לפעמים ניצחנו ולפעמים הפסדנו, לפעמים גם היינו בצד ו"הזמנו" בשפת הילדים.
אבל מדיי פעם היה את הילד שהיה צועק "מי קבע שזה מגרש כדורגל" והיה יושב באמצע המגרש ומשחק חמש אבנים והורס לכולם.

אגב בעייני הוא מזכיר מאוד את האנרכיסט השני בפוליטקה שגם הוא בעייני מחוץ לגדר וזה אלדד יניב.
בסוף שניהם מדברים על עולם ישן נחריבה עד יסוד.

הדרך של פייגלין שרוצה לשנות את כל השיטה בעייתית פעמיים בעייני, במהית ובפרקטיקה.

א. אני חולק על זה שצריך לשנות את *כל* ה"שיטה", אני לא חושב שהמשטר שלנו עד כדיי כך גרוע שצריך להרוס הכל ולבנות מחדש.

ב. בפרקטיקה שיטה כזו אם היא לא מביאה 61 אין לה שום סיכוי, כי בסוף רוב מוחלט של המפלגות מעדיפות את השיטה של פעם מנצחים ופעם מפסידים ופחות את השיטה שאם לא ניצחתי אני אהרוס הכל לכולם.

#רק_לא_זהות
#גם_לא_ארץ_חדשה

נ.ב. אני יודע שאלדד יניב בסוף לא רץ עם ארץ חדשה..
עדיין לא הבנתידי"מ

אני מבין למה זה גורם לך לא להצביע לו, אבל לא מבין למה זה גורם לך להתנגד לו כל כך ולהעדיף מפלגה שלחולקת על עמדתויך לגמרי וגם מקדמת זאת.

זה קצת טעותמשה
יש ערך עצום בהעלאת רעיונות לשיח. זה חשוב לא פחות מאשר הצלחה פוליטית בפועל.
אבל לא לשם כך נועדה הכנסתאריאל יוסף

באופן אישי אני סבור שאם במקום לבזבז את עשרים השנים האחרונות בריצות עקרות לכנסת,

פייגלין היה מקים מקבילה ימנית ל"מכון הישראלי לדמוקרטיה",

מפיץ ניירות עמדה, כותב הצעות חוק ופועל מול חברי כנסת מכלל המפלגות -

כל אחד מול הדברים המשותפים ביניהם -

הוא היה משפיע הרבה יותר ומשיג חלק רב יותר ממטרותיו.

מכוני מחקר וכדומה נועדו להעלות רעיונות לשיח,

וסופם שהם מוצאים את הכלים הפוליטיים לקדם אותם.

הכנסת נועדה להצלחות פוליטיות.

פייגלין הוכיח שהוא איש חזון, אידאולוג והוגה דעות,

וככזה זה המגרש המתאים לו.

בקדנציה הקצרה שלו הוא הוכיח שהוא לא דמות פוליטית שיכולה להצליח ולהשיג קבלות על עשייה.

מקומו אינו בכנסת.

מערכת הבחירות הזו הוכיחה אחרתמשה

אין לי מושג איך הוא יעבוד בכנסת הבאה כיו"ר מפלגה עם אנשי מקצוע. בינתיים מלחמות ילדים קטנים של ימין/שמאל ריק הפכו פתאום לדיון על ערכים.

פתאום רבנים מתחילים לתקוף אותו לגופו של עניין ולהתייחס לאיך הם היו רוצים שתיראה המדינה, פתאום  אנשי תקשורת מציגים בגלוי את העמדות הסוציאליסטיות שלהם שהיו עד עכשיו מובנות מאליהן ופתאום... לא.

ועדיין מפחיד אותי גונן שגב ואלכס גולדפרב. זה סיכון, שקיים גם בימין החדש.

לכן לא אצביע לימין החדש ולא לזהותאריאל יוסף

אלא לאיחוד הימין וכבר המלצתי לך לעשות זאת.

האם פייגלין עורר דיון?

כן.

האם אפשר לעורר דיון בלי לרוץ לכנסת?

כן.

האם יש קשר בין יכולת לעורר דיון לבין יכולת לעבוד בכלים פוליטיים?

לא. בפרט אחרי שהוכח ההפך.

ואחזור שוב:

פייגלין ניסה לענות בגיליון השבת של "בשבע" על החשש מתסמונת שגב-גולדפרב-נודלמן,

ולשם כך טען שנציגי מפלגות הימין האחרות נאמנים פחות מחברי מפלגתו,

ושחברי מפלגתו לא יעזו לסטות ממצע המפלגה...

העובדה שהוא משוכנע שחברי מפלגתו מחויבים לכל סעיפי המצע שלו,

ולא יסטו ממנו גם כאשר הוא יעמוד למבחן אם הוא משתלם פוליטית,

מוכיחה שהוא באמת לא מבין פוליטיקה (אם חיפשת מה מערכת הבחירות הזו מוכיחה).

אגב - פייגלין עצמו לא יוותר על פרטים מסוימים מהמצעאריאל יוסף

לטובת פרטים אחרים?

ומה יהיה סדר העדיפויות במקרה של סתירה?

או של וויתור על דבר אחד בשביל אחר?

(הרי לדבריך@Admin, היום הוא מבין פוליטיקה - אומנות האפשר).

האם סדר העדיפויות שלו זהה לשל חבריו לרשימה (שהוא טוען שנאמנים יותר מח"כי הימין האחרים)?

האם הם לא יוותרו על דברים מסוימים בשביל אחרים?

ומי קובע על מה מוותרים במקרה של מחלוקת?

(אם הסדר הוא לפי הפרקים בספר שלו - א"י היא האחרונה).

אני חושב שדי ברור שהפוקוס הפעם הוא כלכלי.משה

החבר'ה שם אמרו די במודע שהדרישות שלהם בתחומי א"י זה שימור המצב הקיים.

אכן. פייגלין אמר שהמטרה היא משרדי החינוך והאוצר.ספק

אגב: לפרוטוקול: עוד לא החלטתי למה אצביע בסוףמשה

מבחינה אידיאולוגית אני נוטה חזק לזהות. פרקטית לא יודע.

נוטה לזהות למרות שאתה מודע לכך שא"י לא ממש תעניין אותה...אריאל יוסף

אז תבין שאף אחד שם לא יילחם על א"יאריאל יוסף

ולא יהסס להיכנס לממשלה שתפגע בהתיישבות וכדומה.

אפילו בלי שגב-גולדפרב-נודלמן...

למה אתה עדיין מתלבט?!

כי הם בעד שימור המצב הקייםמשה

ואני מעדיף את ארץ ישראל עשירה יותר.

ככה זה עובד: 2 עשורים מדינת ישראל עודדה בתקציבים וכו' אנשים לעבור ליו"ש וזה לא קרה. תמריצים כלכליים (וגם אסון אוסלו) עשו את זה פי 10 יותר טוב.

אין דבר כזה. שים לב שבכל מקום שמדברים על סטטוס קוו -אריאל יוסף

הוא לא באמת נשמר, ואכמ"ל.

אם לא תלחם - המצב הקיים ישתנה לרעתך.

מה ההבדל בין עידוד בתקציבים לתמריצים כלכליים?ה-מיוחד

עידוד = שהממשלה מבזבזת כסף להשיג משהומשה

תמריצים כלכליים - זה שהשוק חושב שזה צעד נכון ולכן זה קורה.

הראשון נגמר מתישהו, השני עובד קבוע.

תן דוגמא לתמריצים?ה-מיוחד

אם הממשלה נותנת הנחות במיסים זה גם נקרא עידוד

א"י עשירה תחת סכנה קיומית. מעניין...אריאל יוסף

במחילה, יש ערכים חשובים יותר מעוד קצת כסף.

אני מניח שכשאתה מוציא כסף על משהו - זה בגלל שהוא חשוב יותר מהכסף.

עכשיו תחליט אם ההתיישבות חשובה יותר או פחות.

בדיוק הפוךמשה

ארץ עשירה תהיה תחת פחות סכנה קיומית.

הכסף פה הוא חשוב. מאוד. מדינת ישראל הייתה תלויה בלחץ אמריקאי שנים בין השאר בגלל סיבות כלכליות. היום כבר לא.

שוק חופשי אמיתי (ורמת חיים טובה יותר) תגרום לכך שיהודים יעלו לפה ממדינות המערב כי אפשר להתעשר פה. זה לבד יכול לשנות את כל המפה מכ"כ הרבה וריאציות.

ישראל עשירה היום יותר מתמידאריאל יוסף

האם יש מקום לשיפור?

כן.

האם זה אומר שצריך להפוך כאן הכל?

לא.

ישראל מתקדמת יפה מאוד בהתפתחות אטית.

ניסיון להפיכה יכול אמנם לקדם מאוד,

אבל גם עלול ליצור חוסר יציבות שיערער הכל.

בינתיים, למרות שאנחנו עשירים מתמיד,

נופלים כאן טילים על גוש דן מעזה, מה שלא היה כשהיינו עניים יותר.

גם לא ראיתי גל עלייה ששינה כאן משמעותית את המפה,

למרות שאנחנו עשירים הרבה יותר מבעבר.

גם אמריקה מעיקה כרגע פחות מבעבר,

ואעפ"כ הדאגה הגדולה כרגע היא תוכנית טראמפ.

מה שמוכיח שהכסף והתלות באמריקאים אינם חזות הכל.

אם אתה מוכן לקחת סיכון של עוד טילים מיו"ש

בתמורה לסיכוי שישראל תהיה עשירה הרבה יותר - בהצלחה עם זה.

נראה לי, לעצמאות כלכלית יש עוד צד...אדם כל שהוא

מלבד כמות הכסף, שכמובן היא חשובה.

עד כמה המדינה מייצרת בעצמה את מוצרי היסוד שלה. כאשר מוצר יסודי מיובא, יש כאן תלות כפולה. תלות בכך שתהיה מדינה שתמכור את המוצר, ותלות במדינה שתקנה יצוא ישראלי מקביל. 

ככל שהתלות ביבוא גדולה יותר, כך ההשלכות של סנקציות כלכליות, על היצוא או היבוא, יכולות להיות כבדה יותר.

בתחום הזה, דווקא מעורבות ממשלתית בשוק שמשמרת יצור של מוצרי יסוד פחות רווחיים בישראל, עשוי להקטין את התלות.

זה לא בדיוק עובד ככהמשה

כשאתה תלוי ביבוא, גם היבואן שלך תלוי בך. 

כשאתה מייצא - גם היצואן שלך תלוי בך. 

זה לבד מוריד את העוינות בפועל. תסתכל על מדינה כמו תורכיה שהשלטון שלה הוא שלטון אוייב אבל בפועל יש איתה יחסים יחסית תקינים משיקולים כלכליים.

יש הדדיות ביחסים כלכליים, אבל היא לא סימטרית...אדם כל שהואאחרונה

המערב יכול להטיל סנקציות על איראן, כי התלות של איראן במדינות המערב שקונות את הנפט שלה, גדולה בהרבה מהתלות של מדינות המערב בנפט.

אבל בהחלט קיים הצד שאתה מדבר עליו, רק שזה עצמו התלבטות. האם מעדיפים כמה שיותר עצמאות, או תלות הדדית.

בשביל צעדים מהסגנון שהימין ה"משיחי" חולם עליהם, תלות הדדית איננה טובה.  

גם אני חתום על הנ"להבעטליר החמישי

משמח אותי השיח שפייגלין מעורר,
אבל לא בוחרים אדם רק בגלל זה.

אני לא מאמין לפייגלין שהוא יביא את מצע "זהות" לידי יישום,בא לי בירה

ולו חלקי.

אני כן מאמין בזה לגלעד אלפר וליבי מולד.

לכן טוב עשה שהציע אנשים מסוגם לתפקידי השרים

מטעם המפלגה, ולא אותו.

איזה גיבוב של שטויותספק

"להבדיל מכחול לבן אצלם זה באמת "אין יותר ימין ושמאל רק פייגלין לפני הכל" - בגלל זה הוא בכלל לא מועמד לתפקיד שר מטעם המפלגה שלו? 

"הוא לא יהסס במידה ולא יקבל את כל מבוקשו לקחת אותנו לבחירות חוזרות בלי טיפת מצפון" - שטויות. הוא אמר במפורש שהוא ידרוש בהתאם למספר המנדטים שיקבל ושהוא מודע לזה שהוא לא יקבל כל מה שהוא רוצה. 

"פייגלין קורה תיגר על כל השיטה הנוכחית, פייגלין פשוט אנרכיסט" - אני מניח שאתה פשוט לא יודע מה משמעות המילה "אנרכיסט". נוותר לך. 

אחלה משלים. אני מציע לעדכן את לה פונטיין שקם לו מתחרים... 

חבל לי שהתנסחת בחוסר כבוד כלפיו כי אני מסכים עם הטענות שלךבא לי בירה

רק כי הוא התבטא בחוסר כבוד כלפי אחרים ושיקר בתהליך.ספק

מי שרוצה דיון ענייני, לא כותב כפי שהוא כתב. 

וכדאי לקרוא את המאמר של מוריה תעסן מיכאלי בנושאמרדכי
בס"ד

לפני כמה שנים, עת עבדתי בתור מנהלת לשכת שר, תפסתי יום אחד טרמפ הביתה עם תושבת מבוגרת מהיישוב. מפה לשם היא התעניינה כיצד הגעתי לתפקיד זה. סיפרתי לה שכמעט עשר שנים קודם לכן הייתי חודש וחצי בגוש קטיף לפני חורבנו ולאחר מכן כמעט שנה בהתנדבויות שונות למען תושבי הגוש. הן פה והן לכל אורך הדרך הארוכה שלאחר מכן הכרתי אנשים רבים וביניהם אותו השר (שאז היה ח"כ) ועוזרתו ולכן כשפניתי אליהם בחיפוש עבודה אחר הלימודים הם שמחו לתת לי הזדמנות.

"גם הבן שלי לומד מדעי המדינה". היא סיפרה לי בפנים קצת חמוצות שלא הבנתי את פשרן. "אבל לו אין קשרים ופרוטקציות. כדי למצוא עבודה הוא צריך להתחיל ממש מלמטה". ירדתי מהרכב בהרגשת חוסר נעימות כאילו עשיתי משהו רע ובהרגשה נוספת שאני מפספסת משהו אבל לא מתעכבת על זה בסיום יום עבודה של 13 שעות.

רק כעבור זמן הבנתי שהייתי צריכה לומר לה (לפחות בלב. לאנשים נרגנים אין הרבה טעם לענות בפרצוף) שלא היו לי קשרים משום מקום ואיני בת השכנים של השר. הם הכירו את עבודתי הקשה ואת המאמצים שעשיתי במקומות רבים ומשום כך בחרו בי להמשיך לעבוד איתם. כך קרה לי גם בעבודות שהגעתי אליהן בהמשך החיים.

לאחרונה יוצא לי להיזכר באותה אשה נרגנת פעמים רבות. בפוסט שפרסמתי שבוע שעבר ובפוסטים נוספים באותו עניין ראיתי תגובות של חברי זהות שחזרו על עצמן בערך במילים האלה - אם לפייגלין היה כח כמו לבנט ושקד הוא היה עושה דברים הרבה יותר גדולים!! או - אין לו ניסיון פוליטי כי עדיין לא הייתה לו ההזדמנות! כי נתניהו/ליכודניקים/בלה בלה לקחו לו שתו לו ולכן עד עתה לא הייתה לו ההזדמנות להוכיח מעשים בשטח.

ובכן, אני לא קונה את זה ואני לא מבינה איך יש אנשים שכן. החיים לא קורים בטעות. הזדמנויות בדרך כלל לא נקרות לפני אנשים שפשוט אוספים אותן וממשיכים הלאה גדולים יותר. הזדמנויות מרוויחים בעבודה מאוד קשה. בבחירות נכונות. בחישובים אסטרטגיים מוצלחים. ומי שנמצא עשרים שנה במערכת הפוליטית ולא 'קיבל הזדמנות' לכוח פוליטי כדי לממש את הרעיונות שלו? ובכן, ייתכן שהתשובה היא שהוא פשוט לא מוצלח פוליטית.

אבל עזבו תיאוריות, יש פרקטיקות. פייגלין היה ח"כ במשך שלוש שנים. חיפוש קל במאגר החקיקה בכנסת העלה שהוא היה מעורב בכ-84 הצעות חוק (כיוזם, יוזם ראשון או מצטרף) מתוכן הושלמו רק 6. וביתר פירוט:

כמצטרף עבר 1 מתוך 9
כיוזם 5 מתוך 69
כיוזם ראשון 0 מתוך 6
(ותודה ל-א' על הנתונים).

יש כאן שתי בעיות למאמיני פייגלין: א. רבים מהם שנשאלים מדוע אין חוקים או תקנות חקיקה על שמו בזמן כהונתו בכנסת עונים שהוא פשוט סולד מחוקים וזו ההוכחה שהוא בעד חירות אינסופית ונגד חוקים. ובכן - לא. מי שמעורב ב-84 הצעות חוק לא בדיוק מוכיח את רוח החירות שלו. ו-ב. הוא פשוט לא היה מוצלח במה שהוא עשה.

אפשר לדבר על עוד המון כשלים בתומכי פייגלין. איך אפשר להצהיר במשך כמעט עשרים שנה שהליכוד היא המפלגה היחידה שאפשר להשפיע דרכה, שזו מפלגת השלטון של העם ושברגע שיבינו את זה הוא יהיה ראש הממשלה, ואף להצהיר שהוא הולך לרוץ לראשות מפלגת השלטון פעם אחר פעם עד שיעמוד בראשה ואז לפרוש? נו מילא.

אפשר גם לדבר על הרגשת המשיחיות שמעקצצת חזק מדי בכל פעם שקוראים דברים שהוא כתב או גרוע מכך - שכותבים מאמיניו. "הוא נביא" "גם על דוד המלך לא הסכימו בהתחלה" תמונת הנסיך הקטן/המלך שמובילה את העם וכו'. למכירי ההיסטוריה היהודית תופעות כאלה ישר זורקות אחורה לשבתאי צבי ומשיחי שקר שונים. זוהי תופעה הזויה עד מסוכנת אך בעיקר חסרת רציונאליזציה לחלוטין שמעקרת מראש את היכולת לבדוק את פעולותיו של אדם ולהסתמך על החזון והרוח בלבד. סכנת נפשות. (לי אישית המהלך של אמונה יוקדת בליכוד במשך כמעט עשרים שנה ואז מעבר חד להקמת תנועה חדשה והוצאה של כל בסיס התומכים מהליכוד הזכירה לי גם את שבתאי צבי ואפשר להבין מדוע. אני רק תוהה האם יום אחד יבוא ופייגלין יצהיר שהוא טעה והבין שהאמת האמיתית נמצאת בשמאל האם גם לשם ינהרו אחריו עדת המאמינים שלו)

אפשר גם לדבר על השקר המובהק שהיה נחלתו במשך שנים - לומר לאנשים להתפקד למפלגה שהם אינם מתכוונים להצביע אליה. הרב יובל שרלו יצא נחרצות נגד המהלך הזה לפני שנים ובתגובה מכוערת מאוד מילולית מנהיגות יהודית אף תבעה אותו לדין תורה. נחשו על מי אמות המוסר התורניות מי ניצח בעימות זה.

ויש עוד הרבה הרבה דברים לדבר עליהם אבל נראה לי שאעצור בזה. רק אומר את שהתחלתי לומר - מי שלא מצליח במשימה הראשונה שהוא הציב לעצמו בחיים זה לא בגלל שלא היו לו ההזדמנויות המתאימות. זה בגלל שהוא לא היה טוב בזה. לא את הבן אדם הזה אתם רוצים לבחור לכנסת ולא על האדם הזה אתם סומכים שייעשה מספיק עבור המחנה הפוליטי שלכם.

ואסכם רק בזה - למה זה כל כך חשוב לי? למה לבזבז זמן יקר על יציאה נגד מפלגה שלכאורה דוברת את השפה שלי? ובכן, זה כי בעיני הצבעה להם מסכנת את כל מחנה הימין. אמרתי את זה בעבר ואני אומרת את זה שוב. מאמיניו עוצמי העיניים של פייגלין רוצים להאמין שהוא סתם אומר שאולי ישיב עם גנץ כדי לעשות מניפולציה לנתניהו ומתעלמים מזה שכל החלטותיו הפוליטיות עד כה היו גרועות. אבל בעיקר הם מתעלמים מזה שזה מה שהוא אומר בכל ראיון שהוא מגיע אליו. וזה מה שמסוכן באמונה עיוורת - אתה נשאר עיוור גם כשהמציאות מנפנפת מולך בכנפיים אדומות עם נצנצים סגולים.

אז שוב, לגרעין הקשה של פייגלין אין מה לומר. יש שם אנשים רבים שמרגישים את מה שתיארתי בהתחלה - שהחיים הם רצף של הזדמנויות שפוספסו ורואים בפייגלין איזו הוכחה לזה שגם מי שהיה כלום (במקרה הזה כלום פוליטי. חלילה לא כלום של אדם) שנים רבות יכול פתאום לנסוק. זה נותן תקווה למי שמרגיש שהחיים שלו פשוט לא האירו לו פנים ולכן הוא מה שהוא. אבל לכל השאר - תבחרו. יש גוש ימין לא רע (לא זה המקום לדון מה יותר לא רע מאחרים) ותבחרו בו. אל תבחרו במי שיכול להפיל את הכל.

מקור -
מוריה תעסן מיכאלי
אם פייגלין ייכשל להכניס מפלגה בראשותו לכנסת - היא צודקת.בא לי בירה

אם הוא יצליח - הוא ירשום הצלחה פוליטית שכל חברי הכנסת אי פעם,

גם אלו עם רקורד פרלמנטרי שמאפיל על זה שלו -

יכולים לחלום עליו בלילה.

העובדות שהיא מביאה לא משתנות אם הוא יכנס או לאמרדכי
בס"ד

בשורה התחתונה אם הוא מצליח זה לא כי הוא פוליטקאי מוצלח, אלא כי הוא תותח במיתוג שהצליח לגרום לכולם להאמין בפייגלין חדש ולשכוח את הזה הישן.

נכון, תמיד הוא דיבר על חופש וחירות, אבל כפי שמביאה מוריה תעסן מיכאלי, הרבה מהדברים שהוא מדבר עליהם היום, שונים מהדברים שפעל בכנסת. בעקבות הפוסט שלה בדק גדעון דוקוב (בשבע) כמה מהחוקים והתוצאות עוד יותר מעניינות (קישור בסוף ההודעה).

בסופו של דבר זאת תהיה ההצלחה של פייגלין אם חלילה יכנס (וכאן אני בהחלט מסכים מה שכתבה מוריה בספקה האחת לפני האחרונה) זה יהיה אך ורק בזכות מיתוג מחדש. לא היה פה שום תהליך פוליטי מבריק שהוביל אותו לזה.

הפוסט של
גדעון דוקוב
אם הוא מצליח = הוא מוצלחבא לי בירה

אם הוא מצליח בפוליטיקה = פוליטיקאי מוצלח

ולהקים מפלגה ולהכניס אותה לכנסת = תהליך פוליטי מבריק.

ואני אף פעם לא אבין מנין התדהמה של עיתונאים כשפוליטיקאי

משנה את דעותיו.

כשיש לו דעות הזויות הם תוקפים אותן.

כשהוא מעז להחליף את דעותיו - שוב תוקפים את זה.

העיקר שלעיתונאים יש פרנסה...

ההצלחה תמדד במעשים ולא בהצלחה להכנסמרדכי
בס"ד

אם הוא יצליח להעביר את מה שהוא רוצה, אס הוא יחשב לפוליטקאי מעולה ומבריק. אבל כרגע בתור כניסה זה עניין נטו של מיתוג מחדש.

זה בסדר לשנות דעות.
אני מכיר עוד כמה ששינו דעות בקיצוניות מקצה לקצה. שרון לדוגמה. (ואני עדיין לא סגור אם אני אומר את זה בחצי קריצה או ברצינות גמורה)
עדיין לא הבנתי מנין האמירה שעצם הכניסה היא לא הצלחה פוליטית?בא לי בירה

אפשר לחשוב שבכל שני וחמישי מפלגות כמו "זהות" מוקמות

ועוברות אחוז חסימה גבוה...

מיתוג מחדש לבד, לא עושה היסטוריה.

צריכים גאונות, צריכים מחשבה פוליטית רצינית.

כמובן שעוד נשאר הרבה מה לעשות -

אבל המהלכים של "זהות" מעידים כאלף עדים

שפייגלין התבגר.

ואם כבר קורצים...

אז הנה עוד קריצה - אלי ישי...

ועוד אחת - עוצמה יהודית

זה הרבה יותר ממיתוג מחדשמשה
זה הצלחה להקים מפלגת ימין עם בסיס קולות שאף אחד לא חשב עליו בכלל.

ה'ימין' הקלאסי פחות מתלהב ממנו, כמו שיעיד הפורום הזה.
אני מסתובב ליד אנשי זהות כבר שנתיים.די"מ
חייב להגיד שככל שהבחירות מתקרבות אני רואה פחות "תומכי פייגלין" ויותר "תומכי זהות".
ולדעתי זו הטעות המרכזית בדבריה.
מדוייק! תומכי פייגלין הם אלה שבגללםבא לי בירה
חזרתי בי אחרי שכבר החלטתי לפני שנתיים וחצי
להצביע להם

בגלל תומכי המפלגה כמפלגה היחס שלי אליהם
הפשיר דרמטית
נדמה לי שהמסר גדול מהאישמשה

בסופו של דבר המסר (בעיקר קפיטליזם) זה מסר שתפס חזק בעשור האחרון בעקבות פעילות של הרבה אנשים. פייגלין הוא אכן אחד מהם, אבל ממש לא היחיד שבהם.

בועז ארד הקים את התנועה הליברלית החדשה ב-2011, אחר כך הליברלים בליכוד, היה נסיון דומה להקים ארגון כזה במרצ (שנכשל),  אחר כך "חופש לכולנו" והחבר'ה שלה ועוד הרבה אחרים.

בכך אין ספק. העניין הליברלי בארץ בפועל גדול עוד יותרבא לי בירה

התל"ח קצרה בהצלחה לא רעה את פירות המחאה החברתית ב-2011,

שגויסו על ידי "דה מרקר" לטובת מסרים כלכליים ליברליים,

כשנוצר עניין עצום בציבור בסדר יום כלכלי - על חשבון הבטחוני ודת ומדינה, למשל.

והאמת שתחילת התהליך אפילו מוקדמת יותר.

אוסלו וההתנתקות הלמו בימין והבהירו לו את הסכנה בכוח שבידי המדינה.

הזעזוע משני אלה הבהיר לימין בכלל ולציונות הדתית בפרט שלא יצמחו דברים טובים

אם ממשיכים להאמין בכוחה של המדינה להוביל אידאולוגיה.

קרנות אמריקאיות כמו "תקווה", "הקרן המרכזית לישראל" ועוד השקיעו בכל מיני

גופים אקדמיים ומכוני מחקר, קמו "מרכז שלם" השמרני, המכללה למדינאות,

בהמשך גם פורום קוהלת שטיפל בענייני משפט וכלכלה.

"אם תרצו" תקפה את מעורבות "הקרן החדשה לישראל" ואת הנטיה הקיצונית 

שמאלה של האקדמיה, "לאטמה" את צביעות התקשורת.

בוגרים משניהם נקלטו באתר "מידה" שקידם בצורה חדה ובוטה מסרים של

שמרנות משפטית, ימין מדיני וליברליזם כלכלי.

כתיבה של עומר מואב שעבד ב"מרכז שלם", של בועז ארד (מכון "איין ראנד")
ואורי כץ (שניהם מ"מכון ירושלים לחקר שווקים" - שבדירקטוריון שלו יושבים עידו
[אח של] ודפנה נתניהו - מו"ל מגזין "מראה", וכן פרופסורים ליברטריאנים
מאונ' ג'ורג' מייסון המתמחה בכלכלה אוסטרית; אורי כץ בהמשך עבד ב"פורום קוהלת"),

הטמיעה בקרב רבים את תפיסת הכלכלה הליברלית.

אמנם רוב התקציבים היו של האסכולה הניאו-שמרנית שתומכת במפלגה

הרפובליקנית בארה"ב (ומציפה את היוטיוב עם המון סרטונים יעילים מאוד 

שמעבירים את ההשקפה שלהם בנושאים פוליטיים שונים),

אבל אין ספק שהם תרמו לבניית הקהל הליברלי הכלכלי בארץ.

בתוך כל אלה פייגלין באמת לא בורג משמעותי,

אבל בלי ספק הראשון שהולך להביא את התפיסה הפוליטית הליברלית בצורה

קוהרנטית ואיכותית במצעה של מפלגה, שכנראה תיכנס לכנסת.

יפהי. צ.

יפה. אתה כותב מעניין ובאופן מכבד.

מה זה תל"ח?

התנועה הליברלית החדשהמשה
תודה רבה!בא לי בירה

רק זהות, כדי לעורר הזכרון...אמלתרא

תבדקו באתר של המפלגה ותראו שסיכמו להתעלם מקיומםסביר11

🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו

בדקתימרדכי

בס"ד

(הסקר משבוע שעבר. אתמול לא פורסם סקר בגלל תשעה באב)

זה מה שאמרתי:סביר11

גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי

אמרת שמבחינתם היא לא קיימתמרדכי

בס"ד

בפועל, הם סוקרים אותה.

פייגלין עבר את בני גנץ!משהאחרונה

יפה.

אבל זה כמובן לא מספיק.

ואחר כך עוד מתלוננים שחסרים לוחמיםכְּקֶדֶם

מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל

מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא

הפיגוע היוםש.א.צ

בס"ד

וכדי בזיון וקצף

ואין בפי מילים

ומי אשם?

אשם כל מי שגינה מגנה ויגנה.

אשם כל מפקד שהדריך את חייליו ברוח 'הקוד האתי של צה"ל'

אשם כל רב שיצא נגד 'אלימות מתנחלים'

אשם כל חייל שהשתתף בפינוי נגד יהודים

אשם כל ראש מועצה שלשב"כ נכנע והתרפס

אשם כל מי שהצטרף לקמפיין – 'כן להתיישבות לא לאלימות'

אשם האלוף שחתם על צווים מנהלים במקום להשמיד להרוג ולאבד את כל האויבים

אשמים כולנו. כל מי שלא יצא וזעק זעקה גדולה ומרה.

ניצחון אמיתי ויחיד הוא כיבוש – גירוש – התיישבות.

התורה לימדה אותנו כבר מזמן – "ואם לא תורישו את יושבי הארץ מפניכם והיו לשיכים בעיניכם ולצנינים בצידכם'.

צריך להגיד את האמת בפנים.

זה או אנחנו או הם. אין ולא יהיה דבר כזה דו-קיום.

והיחידים שמבינים איך עושים הרתעה. איך כובשים נחלה. איך לא נכנעים לדעה קדומה, יושבים בכלא עם צו דרקוני ומרושע. או במעצר בית לחצי שנה. או – אתם כבר יודעים מה.

והגיע הזמן להפנים, להבין.

המערכת לא מעוניינת שיהיה ביו"ש יהודים. אנחנו עצם בגרון בשבילם.

אז הדרך האמיתית והיחידה זה הדרך העתיקה של התורה הקדושה -  במדבר ל"ג -  "וַיְדַבֵּ֧ר יְהֹוָ֛ה אֶל־מֹשֶׁ֖ה בְּעַֽרְבֹ֣ת מוֹאָ֑ב עַל־יַרְדֵּ֥ן יְרֵח֖וֹ לֵאמֹֽר׃

דַּבֵּר֙ אֶל־בְּנֵ֣י יִשְׂרָאֵ֔ל וְאָמַרְתָּ֖ אֲלֵהֶ֑ם כִּ֥י אַתֶּ֛ם עֹבְרִ֥ים אֶת־הַיַּרְדֵּ֖ן אֶל־אֶ֥רֶץ כְּנָֽעַן׃

וְה֨וֹרַשְׁתֶּ֜ם אֶת־כׇּל־יֹשְׁבֵ֤י הָאָ֙רֶץ֙ מִפְּנֵיכֶ֔ם וְאִ֨בַּדְתֶּ֔ם אֵ֖ת כׇּל־מַשְׂכִּיֹּתָ֑ם וְאֵ֨ת כׇּל־צַלְמֵ֤י מַסֵּֽכֹתָם֙ תְּאַבֵּ֔דוּ וְאֵ֥ת כׇּל־בָּמוֹתָ֖ם תַּשְׁמִֽידוּ׃

וְהוֹרַשְׁתֶּ֥ם אֶת־הָאָ֖רֶץ וִֽישַׁבְתֶּם־בָּ֑הּ כִּ֥י לָכֶ֛ם נָתַ֥תִּי אֶת־הָאָ֖רֶץ לָרֶ֥שֶׁת אֹתָֽהּ׃

וְהִתְנַחַלְתֶּם֩ אֶת־הָאָ֨רֶץ בְּגוֹרָ֜ל לְמִשְׁפְּחֹֽתֵיכֶ֗ם לָרַ֞ב תַּרְבּ֤וּ אֶת־נַחֲלָתוֹ֙ וְלַמְעַט֙ תַּמְעִ֣יט אֶת־נַחֲלָת֔וֹ אֶל֩ אֲשֶׁר־יֵ֨צֵא ל֥וֹ שָׁ֛מָּה הַגּוֹרָ֖ל ל֣וֹ יִהְיֶ֑ה לְמַטּ֥וֹת אֲבֹתֵיכֶ֖ם תִּתְנֶחָֽלוּ׃

וְאִם־לֹ֨א תוֹרִ֜ישׁוּ אֶת־יֹשְׁבֵ֣י הָאָ֘רֶץ֮ מִפְּנֵיכֶם֒ וְהָיָה֙ אֲשֶׁ֣ר תּוֹתִ֣ירוּ מֵהֶ֔ם לְשִׂכִּים֙ בְּעֵ֣ינֵיכֶ֔ם וְלִצְנִינִ֖ם בְּצִדֵּיכֶ֑ם וְצָרְר֣וּ אֶתְכֶ֔ם עַל־הָאָ֕רֶץ אֲשֶׁ֥ר אַתֶּ֖ם יֹשְׁבִ֥ים בָּֽהּ׃

וְהָיָ֗ה כַּאֲשֶׁ֥ר דִּמִּ֛יתִי לַעֲשׂ֥וֹת לָהֶ֖ם אֶֽעֱשֶׂ֥ה לָכֶֽם׃" {פ}

אם לא נתעשת מהרה - יקרה גם הפסוק הבא - אם לא נוריש אותם - הם יציקו ויהרגו בנו עד שיקרה לנו מה שהיה אמור לקרת להם. יהודים להתעורר!

נקמת הפלמח בערבים ועודסביר11

לשים לב גם מה מספר איש השמאל בדקה 9:20

חלוקת הסרט לפרקים:

00:00​ – פרשת עמירם בן אוליאל והעינויים בחקירה

04:09​ – לו אמירם היה נולד לפני 80 שנה

05:00​ – סיפורם של חיים שטורמן וצ'רלס וינגייט (1938)

08:40​ – פלוגות הלילה המיוחדות והפעולות בכפרים

11:05​ – המנהיגים שצמחו תחת וינגייט

13:37​ – "יום הדין הגדול" – השיר של חיים חפר והסיפור מאחוריו

16:14​ – יוחאי בן נון ועמוס חורב: פעולת הסירוס בבית שאן

20:50​ – ההשוואה בין ארגון להבה למתנחלי קום המדינה

22:55​ – מאיר הר ציון ופעולת הנקמה על רצח אחותו שושנה

27:20​ – תגובת בן גוריון ומשה דיין לרצח הבדואים

29:45​ – קריאה להקמת מפלגת שמאל חדשה ברוח המייסדים

30:55​ – עשרת הדיברות של השומר הצעיר

33:45​ – תודה לתומכים ומידע על מקורות התחקיר

נתניהו תוקף את הרב לנדואיתן גיל

ואחרי הבחירות הוא ירוץ לבתי הרבנים לבקש שישלימו לו מנין לבלוק חוסם.

חצוף האיש הזה.

לא שונה מהמנוול המקשקשנקדימון

שיורה לעסקנים שלו להתחנחן במקומות הנכונים כשזה יהיה מדובר בצרכים שלו.

הנציב דיבר על אנשים כמותו. ישעיהו דיבר על אנשים כמותו. לא דומה למלאך ה' צבקות, לא הוא ולא שכמותו.

ושוב אני שואל למה נתניהו מתערב בקטטה שלא שלו.איתן גיל

לא יפה

עברת נושא. יפה!!!נקדימון

או שאתה פשוט לא מבין מהו נושא השרשור.איתן גיל

או שעברת נושאנקדימון

קודם ביקרת את נתניהו שהוא תוקף אותם ואחר כך ינצל אותם,

ועכשיו מה פתאום נתניהו בכלל מתערב בנושא הזה.

זה יפה שאתה יודע למנף את הדברים של עצמך להרחבת יריעת הביקורת.

אכן כך, הוא לא צריך להתערבאיתן גיל

שיתעסק עם סמוטריץ' ויתן או לא יתן לו שיריונים ברשימת הליכוד

זה לא קשור לסמוטריץ', זה קשור לחיילים שיצאוהסטורי

לעזרת ישראל מייד צר בהוראתו של נתניהו, לכן הוא אמור להגן עליהם.

(לא מתייחס לדברים עצמם)

זה קשור לסמוטריץ' בעקיפיןאיתן גיל

הוא פתח בקמפיין נגד חרדים, והיום חטף בחזרה.

נתניהו כמביט מן הצד, חושב שאם יצטרף לקמפיין של סמוטריץ' הוא יבטיח לעצמו את ראשות הממשלה לאחר הבחירות, והוא טועה.

הקמפיין שאת מדמיין, נמצא רק בראש שלךהסטורי

וכשנתניהו מגן על החיילים שהוא שלח - אין לזה שום קשר לסמוטריץ'

נתניהו נואשאיתן גיל

התחיל לקרוא מדף המסרים של סמוטריץ'

אתה כל כך אובססיבי לסמוטריץ'הסטורי

שאתה מאמין לשטויות של עצמך.

בניגוד לנתניהו, סמוטריץ' מעולם לא דיבר ולא ידבר נגד רבנים, כמה שהדברים שלהם קשים.

עברת נושא. יפה!!!נקדימון

איתן קיפצי! זכות להכיר אותך

למה הגבתאיתן גיל

הרי גם אויל מחריש חכם יחשב. לא ידעת?

נו, אז תחרישנקדימון

בנתיים כולם רואים את האווילות שלך

נוער סמוטריץ', נו שויןאיתן גיל

ביזוי חכמים לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

yada yada yadaנקדימון

שכחתי , זה לא ביזוי. הוא לא ציוני דתיסיעתא דשמייא1

לרגע דמיינתי אותונקדימון

אומר שהציונות הדתית נעלה על החרדים - ומיד לאחר מכן דמיינתי את התגובה שלך.

מוטב שתשתוק. ייטיב לך וייטב לנו.

פשוט מאד, עכשיו הוא קורץ לציבור שלוקורא נלהב לשעבר

ואחרי הבחירות תמיד אפשר להתנצל וכו'...

כמובן אני לא מסכים עם סגנון הדברים של נתניהו אבל מה לעשות הוא לא גדל על 'הזהר בגחלתן ...'

אבל בכללי בעולם חייב להיות תגובה שכן מותר גם ל'איש הפשוט' להגיב.

לא יודע, אבל לא יכול להיות שהרבנים, שהם באמת גדולי תורה, תוקפים ציבורים שלמים על השקפת עולם- שהם אמנם מתנגדים לה, אבל יש לה 'בית אב' מאד גדול- ורק הרבנים שלנו, אם יראו לנכון, יגיבו.

כאילו אני אפילו יכול להבין על מה הביקורת של הרבנים מופנית. אבל ההכללה, החריפות, ראיית הדברים רק לצד אחד בלי מורכבות, זה כל כך קשה ומרתיח.. כאילו הרבנים שלהם בגלל עת לעשות לד' תוקפים בכל הכח-אותנו- ואנחנו צריכים לספוג הכל בשקט..

מורכב אמרתי?

קטונתי מלתת ביקורתשפוי

למה לגנות דברים שאני חושב שציבור שלם יגנה בהתאם נקרא לתקוף? (באמת שואל על המינוח, גם בחדשות)

שאלה נוספת שצריכה להישאל, היא לגבי דברי גפני בתגובה לנתניהו:

"דברי גדולי התורה הם קודש הקודשים של עם ישראל, ומפיהם אנו חיים. מי שאינו חי את עולם התורה ואינו מבין את עומק דבריהם, מוטב שלא ימהר לפרשם, ובוודאי שלא לתוקפם. היזהרו בגחלתן"

האם באמת יש כאן "עומק דבריהם"? או שפשוט קרוביו של הרב לנדו מחדירים לו מסרים שהם רוצים שיישמעו בקול כפי שנעשה עם הרב קנייבסקי זצ"ל?

לגבי נתניהו, גפני צודקאיתן גיל

מי הוא נתניהו שיפער את פיו נגד רבנים, גם אם הם לשיטתו מ"המגזר הלא נכון".

הוא לא היה צריך להגיב, וגם אם נקלע למצב שהוא חייב לרצות בן ברית שכינה אותו שקרן בן שקרן, שיעשה זאת על פי משנתו של ר' לוי יצחק מברדיצ'ב.

נתניהו שילם מחירים כבדים מאוד כדי לרצות את גפניהסטורי

כולל בשבוע שעבר.

וגפני, במקום להכיר טובה, אומר בקול שהיתה טעות ללכת עם נתניהו.

איזה מחירים, חתם על הסכם תיקון חוק הגיוס, ולא תיקןאיתן גיל

עכשו יצא המרצע מן השק, ומסתבר שעל רקע זה שלח את סולית הנעל שלו, סמוטריץ', להתקוטט עם החרדים.

וסמוטריץ' נתן עבודה.

בעוד פחות ממאה ימים יתחילו הלכלוכים לצאת החוצה. הרבה פופקורן יאכל באותו לילה

שני החוקים שהועברו שבוע שעבר לדרישת גפני ושות'הסטורי

פוגעים אלקטורלית בליכוד. כשיצאו לבחירות, היה עדיף לנתניהו אלקטורלית לחדד עמדות מול החרדים כמו שרבים המליצו לו לעשות. זה לא היה פוגע בו אחרי הבחירות - אם המספרים יסתדרו, הם יהיו איתו בין כך.

אבל הוא בחר להראות נאמנות לגוש ולמרות הנזק האלקטורלי והחומר שזה נותן לתעמולה של האופוזיציה - התאמץ והעביר כשהבחירות כבר מרחפות את חוק יסוד לימוד תתורה ואת חוק המעצרים, לפני כן העביר את חוק המעונות ועוד לא דיברנו על זה שכבר שנה החרדים תוקעים חקיקה של הקואליציה, אבל אנשיהם יושבים על השיברים בכל המשרדים שלכאו' השר או סגנו התפטרו.

אחרי כל זה הם היו אמורים להעריץ את נתניהו ולשבח אותו מעל כל במה, במקום זאת ותוך כפיות טובה נוראית גולדקנוף עושה הכל כדי להכשיל את נתניהו, כולל הפגנות פרועות ודרעי וגפני 'מסתפקים' בדיבורים על הצטרפות לשמאל.

מאוחר מידיאיתן גיל

שני החוקים האלה היו צריכים לעבור לפני שנתיים, והיום אף אחד כבר לא היה זוכר אותם.

אבל מישהו יעץ לו להמתין לחודש האחרון, כדי שגם יאכל את הדגים הבאושים, וגם יסולק מהעיר.

אני לא יכול לומר בוודאות שהסוחר הממולח גולדקנופף סגר כבר עם אייזנקוט, אבל סימנים בולטים מראים שכך הדבר.

רחמנות על מה שהיה פעם "המחנה הלאומי"

לפני שנתיים הם לא הסתפקו בשום דבר ראליהסטורי

עוד לפני המלחמה היתה טיטות חוק גיוס, שיכל להסדיר את מעמד לומדי התורה, גם תוך כדי המלחמה היו נוסחים שבנשיכת שפתיים חברי הקואליציה היו מוכנים להצביע עליהם.

אבל לחרדים כל מה שנתנו לא הספיק. יצא המרצע מן השק, הם מדברים על 'לומדי התורה', על זה גם סוכם בהסכמים הקואליציוניים. אבל הם לא הסתפקו בפחות מחוק שיפטור את כל השבבניקים יושבי הברזלים והנופשים בתילאנד.

גם לצביעות הזאת, רוב הקואליציה הסכימה באב להצביע, מתוך הבנה שבטחון ישראל זה לא להפקיר את השלטון לשותפים של עבאס. אבל, היו חמישה חכים בליכוד שזה היה מוגזם להם. אם החרדים היו מצביעים זה יכל לעבור, אבל גם לזה גודקנוף רצה להתנגד למראית עין ושאחרים יעשו לו את העבודה השחורה - כאן זה נפל.

שקרא לא קאי - השקר של העסקנות החרדית כבר לא יכול להחזיק. כדאי שיתחילו לדבר אמת...

חמישה ח"כים בליכודאיתן גיל

סופר, וולדינגר, סלומון, סמוטריץ', ועוד אחד ששכחנו את שמו.

גם לשיטתך, חמישה בליכוד, ועוד גולדקנופף אחד, אפשר היה להעביר ברוב 65 נגד 52.

עכשו תוסיף עליהם את סוררי הציונות הדתית, ואין לך חוק

ברוב 52, כ.צ.ל.איתן גיל

אם כבר בערב תשעה באב אחר חצות שקריםהסטוריאחרונה

שלפחות לא יהיו כאלו שכל ילד יכול להפריך.

סמוטריץ' אינו חבר כנסת...

זו הכרת הטובה שלהםshindov

לחוק שהביאו להם מהחלומות. ככה הם תמיד היו אין חדש. לכאלה אנשים אסור לעשות טובות. אף פעם לא.

"מרעיבו שבע, משביעו רעב"hamedinai

הרמב"ן (דברים לב, מ) מציין כי בפרשת האזינו טמונים ורמוזים כל מאורעות העולם.

​מבט בפסוקי הפרשה מגלה רמז כמעט מפורש למציאות ימינו:

​"וַאֲנִי אַקְנִיאֵם בְּלֹא עָם, בְּגוֹי נָבָל אַכְעִיסֵם" (דברים לב, כא).

​על המילים "בְּלֹא עָם" מפרש רש"י: "באומה שאין לה שם, כמו שנאמר: 'הֵן אֶרֶץ כַּשְׂדִּים זֶה הָעָם לֹא הָיָה'".

​והנה פרט מרתק: את הכשדים – שמוגדרים כ"עֵם לֹא הָיָה" – מחברים חז"ל לישמעאלים, כפי שנאמר במסכת סוכה (נב, ב):

​"ארבעה מתחרט עליהם הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

​ממש בצמוד למאמר זה, מופיעה בתלמוד האמרה הידועה: "איבר קטן יש לו לאדם – מרעיבו שבע, משביעו רעב".

​מנגנון זה זהה למנגנון של היצר הרע: ככל שמזינים אותו ומתפשרים איתו ("משביעו") – כך התיאבון שלו גדל. כך גם לגבי ישות שאין לה שורש והגדרת עמיות ("זה העם לא היה"): כל ויתור ופלוף רק מגבירים את הדרישות. מנגד, כשלוקחים עמדה תקיפה ולא נכנעים ("מרעיבו") – משיגים שקט.

​עיקרון זה נכון לא רק במישור המדיני, אלא גם מול השמאל, שהרי היצר הרע נמשל בכתובים לצד שמאל: "לֵב חָכָם לִימִינוֹ וְלֵב כְּסִיל לִשְׂמֹאלוֹ" (קהלת י, ב). היכנעות לדרישות השמאל אינה משביעה אותו, אלא רק מזינה את התיאבון לבאות.

מה שהתחיל בדרישה "תמימה" לבטל הפרדה מגדרית במרחב החרדי, הפך ללגיטימציה למצעדי גאווה בחוצות ערים, ועד לתמיכה בשינויי מין דרסטיים (סירוס גברים ונשים שהם קוראים חזה טרנסג'נדר). התפשרות מול תפיסות אלו אינה מביאה לפתרון – היא רק מגבירה להם את התיאבון.

הגיע הזמן לחשוב על זהסביר11

🎪🎪חיילים לא צריכים להסכים להתגייס לצבא שלא רוצה לנצח ושולח את החיילים לסבבים.🚩 אלף חיילים נהרגו לחינם כי הצבא😱 פוחד

לעצור את הזרמת משאיות הסיוע 🦵🦵ולבצע גירוש כמו שמפא"י והפלמח ידעו לעשות,

📢📢 ומצור ממושך עד שכל העכברים יצאו מהמנהרות

"במשמרת שלו, עם ממשלת ... על מלא"hamedinai

הרצח המזעזע במערת המכפלה קרה בתקופת כהונתו של יצחק רבין ז"ל, כשהייתה כאן ממשלת שמאל על מלא.

אולי יעניין אותך