כמה נקודות על המתיחות בתוך איחוד מפלגות הימיןמרדכי
בס"ד

‏1. זה לא מפתיע שסמוטריץ הוא זה שקובע כעת את הטון באיחוד הימין. מזה חששו כל הזמן בבית היהודי גם בבחירות בתקומה וגם במו"מ שהתקיים לאחר מכן.

2. אם זאת מוטב שהבית היהודי יתנו לסמוטריץ להוביל את המשא ומתן. כולנו ראינו שהוא יודע לעשות את זה מעולה ולהשיג את מה שהוא רוצה.

‏3. בסופו של דבר, המחלוקת היחידה בין הדרישות היא רק בנוגע לחוק החסינות שסמוטריץ רוצה לקדם, על כל השאר (ביטול ההתנקות, שינוי במערכת המשפט, ביטול המנהל האזרחי וכו') גם בבית היהודי מסכימים.

‏4. הבית היהודי רק ירוויח מכך שסמוטריץ הוא זה שמנהל את המו"מ. אם סמוטריץ יצליח זאת גם הצלחה שלהם. אם סמוטריץ מפסיד, בבית היהודי יכולו לקחת לידיהם בחזרה את המושכות של המפלגה.

5. סמוטריץ עושה עד כה עבודה מעולה במו"מ וכן במהלך הקמפיין, שהבית היהודי (בהרכבה הנוכחי) לא היה מתקרב לזה.

6. אגו. שבעיקר מגיע מכיוון אחד.
כמה שאלות:הסטורי
3. למה להתנגד לחוק החסינות? או ליתר דיוק למה להתנגד להחזרת חוק החסינות למה שהוא היה לפני ההפיכה המשפטית?
6. סמוטריץ' באמת לא תיאם, או שהדברים סוכמו בעקרון, אבל לא סוכם בדיוק איך ומתי?
7. האם נכון שבעצם לבית היהודי לא נח גם עם הדרישה לחוק הנורווגי. בעצם החוק ישנה את המאזן בסיעה בכנסת מ4-2 לטובתם היום, ל3-2 ועוד אחד שלא כאן ולא כאן, אבל ברור שהוא יותר רחוק מהם מאשר מתקומה?
אז כך -מרדכי
בס"ד

לגבי חוק החסינות - אני לא יודע מה בסיס ההתנגדות לכך, אולי כי זה נגד העמדה הממלכתית המיוצגת על ידי אנשי הבית היהודי והרב פרץ בראשם, אבל ברור שזה סלע המחלוקת.

אין לי מושג מה קרה בפועל, כי בסופו של דבר לאורך כל הקמפיין הם דיברו על הנושאים האלה, כך שאין הפתעות. לדעתי הסיפור הוא על כך שסמוטריץ לקח לידיו את המושכות והשאיר את הרב פרץ הרחק מאחור ללא כלל השפעה.

לגבי החוק הנורווגי אני חושב שאין להם בררה. גם סמוטריץ וגם הרב פרץ התחייבו לזה.

אגב, לפי רמז עבה של יואב קרקובסקי בכאן ב' הבוקר נתניהו הוא זה שאחראי לסכסוך בין שתי המפלגות. הסיבות לכך ברורות.
אני הייתי חושב, שדווקא הממלכתיות אמורה להיות בעד החוק הזההסטורי
לפחות מבית המדרש שיצאה תמיכה בנשיא שלכאו' עשה דברים חמורים ביותר, תוך הבעת חוסר אמון מוחלט במערכת המשפט.

אם באמת נתניהו מנסה לסכסך - הכל מובן. במידה והם יתפצלו - יש לו קואליציה בלי 'לשון מאזניים' שיכולה לאלץ אותו לכל מיני דברים. מה שכן, אם זו האמת, אחרי שהוא כפה עלייהם את האחדות - הוא שובר בזה את שיא הצביעות, אפילו של עצמו...

מה שכן, את כל הדיווחים והרמזים בתקשורת צריך לקחת בערבון מוגבל. זה עלול להיות גם תרגיל של נציגי כת 'רק לא ביבי' בתקשורת, בנסיון להכשיל את הקמת הממשלה/ לאלץ את נתניהו להקים ממשלה עם השמאל.
(כבר שנים מוזר לי, שלא פעם בערוץ 7 מביאים דיווחים מכלי תקשורת שמאלניים, בלי הסתייגות מספקת...)
אם המחלוקת היא לגבי חוק החסינותסי שארפ

אז לדעתי בבית היהודי צודקים, אנחנו לא צריכים לפתור את הבעיות המשפטיות של נתניהו ושל דרעי  (גם כץ וביטן בתמונה) - ממתי אנחנו צריכים לעזור לאנשים מושחתים?

אבל לדעתי המחלקות היא אחרת- בין הממלכתיות של המפז"ל לבין האקטיביות והיוזמה של סמוטריץ.

מבחינת הרב פרץ הוא יהיה מאושר עם תיק החינוך ותיק השיכון ולא יאיים מעולם בפירוק הקואליציה בגלל תיק המשפטים ופסקת ההתגברות (וגם לא על הריבונות וביטול חוק ההתנקות).

ובמחלוקת הזו די ברור במי אני מצדד.

למיטב הבנתי אצל סמוטריץ' זה עקרוני, לא פרסונלי.משה
זה לא הסיפור מבחינת סמוטריץ'הסטורי
סמוטריץ' לא מנסה לפתור בעיות משפטיות של מישהו. יש כאן עניין עקרוני מאוד.

מקום המדינה חוקק חוק חסינות לחברי הכנסת. זה אומר קודם כל שאי אפשר לעצור חבר כנסת - המטרה ברורה, אי אפשר שבדרך לכנסת יעצרו ח"כ לבדיקה שגרתית ובנתיים הוא לא יהיה בהצבעה שתיפול על חודו של קול.

בנוסף עד לפני כעשרים שנה, היה אי אפשר להגיש כתב אישום נגד ח"כ. פשוט במדינת ישראל יש הפרדת רשויות ואי אפשר שהרשות המבצעת (משטרה) או השופטת (בתי המשפט) ימנעו מנבחר ציבור למלא את חובתו.

אם הרשויות הגיעו למסקנה שחבר כנסת סרח וצריך להעמידו לדין - היה צריך רוב בענסת להסיר את חסינותו. שוב, הקונספט ברור - אם נאלצים להגביל נבחר ציבור, צריך שפורום נבחרי הציבור ישתכנע שהעניין מוצדק.

במסגרת ההפיכה השיפוטית, הצליחו לשנות את החוק, כך שהסמכות עברה לרשויות התביעה ובעצם העבירו את השליטה בנקודה קריטית לתפקוד נבחרי העם לידי הפקידות המשפטית הבלתי נבחרת.מאז יש גל של חקירות מפוברקות וכתבי אישום שלעיתים אכן מגיעים להרשע ולא פעם מסתיימים בלא כלום, אבל הם משיגים פעם אחר פעם את הרצוי מבחינתם - סילוק כל מי שמאיים על החונטה...

את זה סמוטריץ' רוצה להחזיר אחורה. להחזיר את הריבונות מהפקידות לנבחרי העם. זה העניין העקרוני.

באופן מעשי סמוטריץ' מקדים את הצעד הזה לשורת צעדים אחרים נצרכים, שגם אותם הוא רוצה - כי הסיבוך של כל הרשימה שהזכרת יועיל להשיג לצעד הזה רוב יותר בקלות מלצעדים אחרים.
עכשיו השתכנעתי שחוק החסינות זה לא בהכרח רק בשביל נתניהונעה ונדה

באמת שלא, רק לתקשורת נח להציג את זה ככההסטורי
והאמת שגם רק עכשיו, כשנתניהו, ביטן, דרעי, כץ, ליצמן ועוד כמה ששכחתי עומדים לעמוד לדין - יהיה מספיק לחץ בקואליציה להעביר את זה.
אם שקד תעמוד בראש היא תמסמס את זהסודית
לא סתם מוזרמים כספים לקמפיין שלה.
ולא סתם נתניהו פיטר אותה
איילת שקד תביא שני מנדטיםאיתן גיל

ותבריח שלושה

הם יברחו לליכוד, לפחות ישארו בגושרפואה שלמה
מצויין. צריך אותו.נעה ונדה

איך שאני לא סובלת ממלכתיותנעה ונדה

רק מלראות את המילה הזאת זה עושה לי רע, די עם זה!!!

תעשו תפעלו תועילו! זה מה שאתם אמורים לעשות!

למה הם נפגשו עם ביבי בנפרד??עובד
אני מייד הרחתי צרות.
פגישה כזו עושים או ביחד או עם נציג מוסמך אחד לאורך כל הדרך
הסיבה לכך היא מאוד פשוטהמרדכי
בס"ד

הרב פרץ היה בחופשה באילת באותו היום ולנתיהו היה דחוף להתחיל לסגור קצוות עוד לפני כניסת החג.
אבל אנחנו צריכים לדאוג לנו.. לא לנתניהועובד
זו טעות קשה של הפרד ומשול
בסופו של דבר זה גם אינטרס שלהםמרדכי
בס"ד

עדיף להפגש בנפרד מאשר אחרי 24 שעות יקרות בהן שאר המפלגות גם מציבות את הדרישות שלהן.
ועוד נקודה. לפחות משמיעת הדברים של סמוטריץ'הסטורי
עושה רושם שהוא מתואם עם הרב פרץ והאנשים שזה מפריע להם, הם כל מיני אנשים במנגנון. יש מצב שיותר משהם לא רוצים את סמוטריץ', הם רוצים להכשיל את הרב פרץ שהוצנח להם?
נכון.מרדכי
בס"ד

מאז כניסתו של הרב פרץ למערכת הפוליטית, מי שאחראים לכל המתיחויות האלו הם העסקנים שסובבים את הרב פרץ שחוששים מהשתלטות של סמוטריץ והאידיאולוגיה שלו על המפלגה. הם אחראים לכל הבעיות שהיו במו"מ בין המפלגות לפני האיחוד והם אלו שעושים עכשיו את הבעיות.
הוא מדבר כל הזמן על העסקנים של פעםהסטורי
ולא על סובבי הרב פרץ (אא"כ זו דרך דפלומטית להגיד זאת)
הרב פרץ מחוייב לחוק הנורווגי פעמיים.ותן טל
הוא מחוייב גם מול סמוטריץ וגם מול בן גביר. מול סמוטריץ - כי הבית היהודי התחייבו לתקומה שאם מספר המנדטים יהיה אי זוגי, דהיינו שייכנס נציג אחד יותר של הבית היהודי מתקומה, אז השר של הבית היהודי יתפטר בנורווגי ויכניס את הבא בתור בתקומה,ככה שיווצר איזון (וזה עוד בלי שחישבנו בכלל את הרב בן דהן...אבל מבחינה משפטית זה בכלל משהו אחר כי בפועל הוא סיעת יחיד שרק "תתחבר" לסיעת הבית היהודי. מבחינת החוק הוא לא חבר הבית היהודי ולא יכול "להיכנס" לבית היהודי במהלך קדנציה, רק לחבור... אגב זה בדיוק אותו דבר גם אצל כחלון - גם אם יתחבר עם הליכוד, זאת תהיה רק יבירה לסיעה משותפת אבל אין פירושה מפחגה אחת ורשימה שמתאחדת. לא. כלומר אם מישהו מהליכוד עוזב אז הבא בתור בליכוד נכנס ואם מישהו בכולנו עוזב אז הבא בתור בכולנו נכנס... זה השוני מלדוגמא הליכוד ביתנו בעבר, שהם באמת היו מחוברים מראש.

לסיכום: הרב פרץ ממילא מחוייב בחוק הנורווגי, ומה שסמוטריץ יעשה כדי להתפטר ולהכניס את בן גביר גם (ולא רק את סטרוק) זה כבר לא עניין של הרב פרץ. האיזון ממילא לא ישתנה עוד "לרעת" הבית היהודי בצעד הזה...
אתה טועה. הרוטציה לא קשורה לנורווגי.אריאל יוסף

יש רוטציה בין סילמן לסטרוק אם יש מספר מנדטים אי-זוגי והיא תקפה גם אם הם באופוזיציה וגם אם לא ייחקק חוק נורווגי.

ע"פ ההסכם, סילמן חייבת להתפטר אחרי מחצית הקדנציה כדי להכניס נציג של תקומה (=סטרוק או יוסי כהן, אלא שייתכן שבתקומה יוותרו על מימוש הסעיף הזה לגביו אם סטרוק תיכנס בנורווגי, וד"ל).

החוק הנורווגי לא מוזכר בכלל בהסכם בין הבית היהודי לאיחוד הלאומי, אלא רק בהסכם של שתיהן עם עוצמה יהודית.

כתבתי כבר אתמול שאתם בונים כאן מגדלים פורחים באוויר על ספינים. ה"מתיחות" לא היתה ולא נבראה).

ראה סעיף 16-ב בהסכם בין בצלאל לאורבך:

הטעות בשרשור היתה שלי...אריאל יוסף

א. אם יחוקק חוק נורווגי, הוא יחוקק כפול ואם לא יחוקק הוא לא יהיה כלל (בכנסת הקודמת הוא נחקק כהוראת שעה בלבד ופקע עם פיזורה).

ב. בין אם יהיה נורווגי ובין אם לא, הבית היהודי והאיחוד הלאומי מחויבים עוד לפני העברת בן דהן לליכוד בייצוג שווה,

וברוטציה במידה ולא יתקיים.

אם הרב רפי ובצלאל מתפטרים, אין ייצוג שווה (תקומה-2, הבית היהודי-3),וממילא סילמן תצטרך להתפטר (וכאמור, ייתכן שבתקומה יוותרו על מימוש הסעיף הזה לגבי יוסי כהן אם סטרוק תיכנס בנורווגי, וד"ל ובכל מקרה מימון המפלגות של הח"כ העודף מתחלק ביניהן).

אם בצלאל מתפטר כדי להכניס את בן גבירותן טל
אז זה חלק מהעניין... המימון זה אכן משהו אחר שאין בעיה לסדר ממילא אחרי זה וגם אף אחד בכל מקרה לא חושב שהם עומדים לרוץ בנפרד בכנסת הבאה... לא כל עוד אחוז החסימה לא יורד דרמטית.

לכן ברגע שהחוק מחוקק - ואגב אני לא מסכים איתך שכאילו האופציה היחידה שהוא יחוקק תהיה ככםול. זה נכון שהחוק הקודם יםקע עם תום כהונת הממשלה והכנסת הנוכחיים, אבל גם החוק שיחוקקו שוב יכול תיאורטית להיות חוק לא כפול. ההתחייבות לבץאיחוד הימין אכן גורמת לכך שהסבירות היא יותר שהוא יחוקק כפול, אבל מבחינת האופצייה נטו, וודאי שהוא יכול להיחקק לא באופן כפול, שוב.

הסברתי מעלה למה בגלל כל העניין גם עם עוצמה יהודית, אני מאמין שלא יגיעו למצב שסילמן תצטרך להתםטר וגם אם מישהו בתקומה ידרוש את זה, אני מאמין שזה יעחה חערכאות ואם לא יעצור לפני שיתםוצץ, זה ייגמר בערכאות ולא לרעת סילמן...בגלל כל הגורמים והסיבות שמניתי מעלה... בשנייה הרב רפי יכול לחזור מהתפטרותו ואז התפטרות סילמן רק תשאיר את בן גביר בכנסת...והרי הוא זה שאחרי סטרוק שנכנסת בגלל הנורווגי שנועד על מנת להכניס את בן גביר עצמו...

קיצור, בסופו של יום שנינו משערים השערות, נצטרך לחכות לעוד שנתיים כדי לראות מה והאם יקרה משהו...
עזוב. לא קראת את ההסכם ואין לך יותר מדי אמון בצדדיםאריאל יוסף

שיעמדו בו.

לא קשור.ותן טל
אני לא חושב שבמצב שבו סטרוק ובן גביר נכנסים אחרי נורווגי, יש משהו "לא מקויים" ולא חושב שכל הסכם שהוא מבחינה משפטית אתית ייחשב ככזה שהופר ו"לא נתן ייצוג שווה". ככה שאני ממש לא חושב שהצדדים לא יקיימו את ההסכם, אני חושב שעצם ההתפטרויות בנורווגי מספיקות כדי שרוח ההסכם אכן תקוים, וזה מה שאני אומר שבמקרה הצורך נציגי הבית היהודי יטענו גם מול ערכאות שיפוט פנימיות או חיצוניות אם יהיה צורך.
לא יהיה. הבוררים והערבים הם הרב דרוקמן והרב זלמן.אריאל יוסף

תיאורטית תמיד יכול להיות.ותן טל
אלא אם כן מראש חתמו על מסמך משפטי שנותן לרב דרוקמן ולרב זלמן את כל הזכות המשפטית לדון, בלי אפשרות של הליכה לערכאה נוספת. אתה מכיר מסמך משפטי כזה שנחתם בין הסיעות?
אתה בונה על אקטיביזם.אריאל יוסף

התקדימים המשפטיים הקיימים במדינת ישראל הוא, שבתי המשפט לא מתערבים בקיומם של הסכמים פוליטיים,

למרות שהיו ניסיונות להביא אותם לבתי המשפט.

אבל אתה מוזמן לקרוא את ההסכם, וללמוד את ההיסטוריה הפוליטית והמשפטית הרלוונטית.

כמו שכתבתי בתגובה נוספת מטה:ותן טל
כל עוד הרב בן דהן מתוככי הליכוד לא מוזכר במפורש בהסכמים האלו כמי שייחשב כנציג הבית היהודי לכל דבר ועניין בהסכמים בית תקומה לבית היהודי - כל עוד דבר כזה לא מוזכר, הרי שמצבשל 2 מול 2 יהיה קיים בהתפטרות כפולה, ולא יהיה חוסר איזון...
שוב - לא קראת את ההסכמים.אריאל יוסף

אין טעם לכתוב דבר כזה באוויר.ותן טל
אם אתה קראת, ויש לך נוסח שבו הרב בן דהן בתוך הליכוד כחבר מפלגת אחי מוזכר במפורש לצורך עניין האיזונים כחבר הבית היהודי - אז תביא כאן את הנוסח, כמו. שהבאת נוסח קודם... כל עוד לא הבאת את הנוסח. בעצמך, לא ישנה שתטען שלא קראתי את ההסכמים...

במציאות, חוקית, הרב בן דהן הוא חא חבר הבית היהודי. האם אתה חולק ע עובדה זו? אם אתה לא חולק - אתה זה שצריך להסביר מה הוא רלוונטי לעניין הסכם של שתי מפחגות שהוא לא חבר בהן. אם קראת את ההסכם ואתה יודע שהוא רלוונטי - אדרבה, תצרף את הנוסח מההסכם כאן ותחכים את כולנו...
ההסכמים קובעים שהרב בן דהן חוזר להיות חבר הבית היהודיאריאל יוסף

מיד אחרי הבחירות;

תהיה חלוקה שווה של המנדטים בין שתי המפלגות האחרות (בלי קשר להתחייבות לעוצמה יהודית);

במקרה של מספר אי-זוגי בין השתיים (שוב - בלי קשר לעוצמה) תהיה רוטציה.

א"א להעתיק כאן סעיף, כי מדובר בהצלבה של שלושה הסכמים שונים (בית יהודי-תקומה, שתיהן-עוצמה, ליכוד-בית יהודי).

תעתיק הצלבות של שלושה הסכמים...ותן טל
זה גם אפשרי, העיקר להראות שהאקסיומה שכתבת בתחילת ההודעה אכן נכונה...

אל דאגה אני (וגם אחרים, מאמין) נוכל לשרוד קריאה בהצלבה משלושה הסכמים שונים...
אתה מוזמן פשוט לקרוא אותם.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ' בניסן תשע"ט 00:52

עברנו את הסרט הזה בשרשור קודם בהערכה כמה שווה עוצמה; אתה מוזמן לעבור על פילוח קלפיות בהצלבה של מערכות הבחירות מתשס"ט עד היום ולראות בדיוק כמה היא שווה (כמה הצביעו ט או ב בתשס"ט, טב או נץ בתשע"ג, טב או קץ בתשע"ה וטב או נ בתשע"ט ולהסיק את המסקנות המתבקשות. ברור לי שלא תעלה בדעתך שהיא שווה שלושה מנדטים לבד...).

אין לי שום עניין להתחיל לאסוף כאן את כל הנתונים - הן בדיון ההוא והן בנ"ד.

בהצלחה!

אז אכן קראתי עכשיו את שלושת ההסכמיםותן טל
ואין זכר לדיוק הזה שאתה טוען. אין התייחסות בשלושת ההסכמים ביחד או לחוד, לא להחשבתו של הנציג שיתםצל מהליכוד כ"שייך לאחת מהמפלגות האחרות" (כי טכנית הוא לא יכול להיחשב כנציג אחת מהמפלגות אלא רק להתחבר אליהן חיבור חיצוני) ועוד יותר אין התייחסות לתרחיש הזה בהסכם שמדבר על הח"כ העודף.

אז הנה,עשיתי את העבודה, קראתי, ויוצא מתוך זה שטעית, והרב בן דהן לא נחשב כנציג הבית היהודי ולא נכלל בספירת "החכ העודף".

את שלי עשיתי. אם אתה טוען שזה לא נכון, עכשיו אתה תצטרך להוכיח...

אגב לגבי עוצמה והקלפיות וכו',זה דבר שגם בלי קשר אליך אני עושה עכשיו (לא כל העשרת אלפים קלפיות, אבל 10 האחוז הגבוהים זה בהחלט מספיק, כמובן בהצלבה מלאה לפי קלפיות...) אבל אין קשר בין זה לבין מה שנאמר כאן. שם גם לא אמרתי שהיא שווה 3 מנדטים לבדה, אלא אמרתי שכוחה נאמד בין 1 ל2 מנדטים, יותר לכיוון השניים, ואמרתי שהם כן סיפקו את הסחורה מצידם דהיינו הביאו את הקולות שהצביעו להם מסורתית ב3 מערכות הבחירות שלפני זה... אתה,כנראה (רק מהזכרון אז סליחה אם אני לא מדייק בםרטים) טענת שהם כאילו לא הביאו את הקולות ושבפועל הם לא שווים אפילו מנדט, לא סיפקו אפילו מנדט לאיחוד מפלגות הימין.

אל דאגה, כאשר אסיים את פילוח הקלפיות הארוך, אוכל להציג כאן מגמות של 4 מערכות בחירות באלף קלפיות חזקות במגזר ולהראות - כך אני אכן עדיין מאמין - שעוצמה כן "סיפקו את הסחורה", והביאו את הקולות שהיו איתם מ2009...
נו באמת.אריאל יוסף

הרב בן דהן לא נשלח לליכוד מסיבות פרסונליות, אלא אך ורק משום שהוא השני שנבחר בפריימריז בבית היהודי והוא נציג שלהם.

הסיפור של אח"י נוצר מסיבות טכניות ותו לא.

התוצאה היא שיש לאלו יותר נציגים מלאלו.

לכל השאר יש התייחסות.

כל פרשנות אחרת היא המצאה שלך בלבד.

מה שכתבת כאן זה ספקולציה שלך.ותן טל
זה לא מעוגן בהסכמים, אותם הסכמים שאתה שלחת אותי לקרוא כדי לאשר או לשלול את הטענה שלי. כאמור, קראתי, ואותם ההסכמים באופן מאוד מדוייק (קראתי כל הסכם פעמיים ליתר ביטחון... הצלבה... ). לא מתייחסים לעניין הספציפי הזה שאתה התייחסת. אף אחד משלושת ההסכמים. אין כאן שום עניין של פרשנות, הרי אמרת בעצמך - אלו ההסכמים. פרשנות זה אם אתה טוען משהו מעבר למה שכתוב שחור על גבי לבן בהסכם. אני לא טוען דבר כזה, אתה כן, לכן זאת פרשנות שלך. אני את ההוכחה שלי הבאתי כאשר ראיתי שאין שום סעיף באף אחד מההסכמים שמדבר על מה שאמרת. מה אפשר לבקש יותר מזה... חחחחח.

(גם "לכל השאר" אין התייחסות כאמור - אין שום התייחסות באף אחד מההסכמים לעניין הכללת הח"כ שיתפלג מהליכוד במניית האיזונים בין המפלגות). זה לא באמת משנה אם לא תסכים איתי - מה שמשנה זה מה שכתוב בהסכמים, וגם מה שלא כתוב - ועל בסיס זה יפעלו בבית היהודי במקרה הצורך, כך אני מעריך... (כן אני בעוונותיי אחד שמעריך הערכות )
אז עכשיו צריך "להוכיח" שבן דהן הוא נציג של המפד"ל...אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ' בניסן תשע"ט 04:10

נו באמת.

טוב. השתכנעתי.

הוא נציג מטעם עצמו של מפלגה משלו ובפעם הבאה הוא ירוץ לבד.

בעצם הוא בכלל חזר לתקומה ממנה פרש ערב בחירות תשע"ה.

אולי הצלבת את שלושת ההסכמים, אבל לא שמת לב לתאריך.

שלושתם נחתמו באותו תאריך, וממילא כשלכל הצדדים ברור והם חותמים על דעת שיש למפד"ל נציג בליכוד.

או שהם סתם סניליים שהם שכחו את זה.

זה היה ברור לכל, חוץ מאשר לך. בשבילך היה צריך לציין במפורש את האפשרות הזו, ומה קורה בעקבותיה.

או שסתם בצלאל כ"כ טיפש שהוא לא חשב לציין את זה וסתם התחשק לו לסדר למפד"ל ח"כ נוסף על חשבונו או להיות תלוי בטוב לבם אם יסכימו בכל זאת לתת לתקומה ייצוג נוסף.

טוב. בסדר...

אתה מוזמן להמשיך לצחוק כמה שאתה רוצה.

נגמר לי החשק לקיים איתך דיונים.

זה שלך נגמר החשק זה משהו אחד, זה שאתה טועה זה משהו אחר.ותן טל
זה לא באמת משנה מה אתה "חושב" על כל העניין - בעולם המשפטי הניסוחים הקרים והכתובים הם אלו שקובעים. בהסכם עם הליכוד הוזכר שהנציג שישובץ במפלגנה יוכל אחרי הבחירות להתפלג בהסכמת הליכוד ויוכל (אך לא מצויין שחייב - אין, נניח, הסכם מול מפלגת אח"י שמחייב אותה לחבור לבית היהודי... הם לא יכולים להכריח אותו חוקית, כי זה מוגדר במסמך המשפטי כאפשרות שהם "יכולים") לחבור לרשימת איחוד הימין - לא מצויין שם שהוא יחזור להיות ולהיחשב כנציג אחת המפלגות בסיעה. גם בהבכם שמדבר על איזוני המנדטים, מפורטים שם היטב הח"כים של המפלגות ומיקומם, מפלגת אח"י וח"כ בן דהן לא מאוזכרים שם בשום צורה ובטח שלא מאוזכרים כמי שייחשבו כשייכים לאחת משלושת המפלגות בסיעה לצורך איזון. ההסכם מדבר על הרשימה המופיעה בהסכם
זה ניסוח משפטי, זה דברים שכתובים וחתומים - אני לא צריך לבטל הסכם חתום רק כי אתה חושב שהוא בעצם אומר דבר אחר ממה שכתוב בו. אבל זה די מצחיק - עד שלא הלכתי לקרוא את שלושת ההסכמים, עיקר הטענה שלך הייתה שלא קראתי ולכן אני לא יודע שזה ההסכם ושגם בן דהן בתוכו. מרגע שקראתי והוכח לי והוכחץי שהוא לא קשור להסכם איזון המנדטים ולחיוב להיקרא תחת מפלגה מסוימת (שטכנית הוא גם לא יכול להיקרא מאותה מפלגה, מבחינה משפטית...) פתאום עברת לטעון טענות מטא שכבר מעבר להסכמים עצמם.

אתה לא חייב לדון אבל זה כבר די מגוחך שזה קורה רק כאשר אתה לא מצליח להוכיח מהכתוב שאתה בעצמך שלחת אותי לקרוא.

מנסה לדמיין מצב שבו עוד כמה זמן אוכיח לך מגרפים של השוואה בין קלפיות ב4 מערכות בחירות, שעוצמה סיפקו את הסחורה שהתחייבו אליה, ואתה תתחיל לטעון שזה לא רציני ולא אומר כלום וכל בר דעת מבין שזה לא נכון ועוד כל מיני הנפצות שלא קשורות לנתונים הכתובים והסטטיסטיים..

טוב. אני איש של נתונים ועובדות.

כל טוב וחג שמח ושבת שלום
לא לשכוח עירוב תבשילין...
קודם טענת שאתה איש של הערכות...אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ' בניסן תשע"ט 18:43

מה שכתבת כאן זה ספקולציה שלך. - אקטואליה וחדשות

יש דברים מובנים מאליהם. אתה מתעקש שהכל יהיה כתוב.

ונראה שיש לך כאן עוד בר פלוגתא בנושא:

שתי תשובות בדבר - אקטואליה וחדשות

שני שרים יתפטרו - אקטואליה וחדשות

יש דברים שברור שלו היו נכתבים בפירוש הניסיונות להעיף את בן דהן מהליכוד היו מוכתרים בהצלחה.

את ההיסטוריה המשפטית אתה לא מכיר: בתי משפט לא כופים קיום הסכמים פוליטיים. אלו התקדימים. אתה בונה על אקטיביזם.

אבל מה לעשות שבתי משפט סרבו להתייחס להסכמים הללו כמסמך משפטי מחייב

ולא התערבו כל עוד לא היה משהו מנוגד לחוק בהסכמים הללו.

המשפט כאן הוא בעיקר מול הציבור.

זה לא שאני טועה כמו שאותך אי אפשר לבלבל עם עובדות.

אתה גם מוזמן להמשיך לגחך וללעוג כחלק מתרבות הדיון שלך

ואחר כך להמציא תירוצים חדשים למה לא רוצים לדון איתך.

אבל כמובן - אתה תמיד צודק...

אני איש של הערכות כשצריך להעריך, זה לא אומרותן טל

שאני מתעלם מזה שיש נתונים. אבל מה שמעניין זה שאיכשהוא אתה "מפיל" עליי את ה"חוסר יכולת לדון" - אני זה שמגחך, ברור, אני זה שמתקטנן, ברור, כשאתה בעצמך שלחת אותי לקרוא את ההסכמים שוב ושוב וברגע שקראתי ולא מצאתי בהם מילה ממה שאמרת אתה מתחיל להתפלפל ופתאום לטעון שאי אפשר לדון איתי - ובכן, אף אחד לא מחייב אותך לדון עם אף אחד. 

בתי משפט לא צריכים להתערב, בהחלט - אבל גם אין שום הסכם שבו הרב בן דהן נכלל, לכן אין כאן מה להתערב. בתוך רשימת מפלגות איחוד הימין יש 5 ח"כים, לא שישה, ואחרי ההתפטרות של שני השרים יהיו 2 ח"כים לשתי המפלגות הגדולות ועוד אחד לעוצמה יהודית. אין סיבה להתחיל להתפלפל שבאותו רגע מכניסים גם נציג אחר לחישוב. 

ברי פלוגתא זה תמיד טוב, לכאלו שמוכנים ורוצים לדון. 

ה"אתה תמיד צודק" הוא כמובן לא נכון. כאשר טעיתי בהתחלה באמירתי לגבי החוק הנורווגי והעמדת אותי על טעותי, הודיתי שטעיתי ושהתבלבלתי, לא המשכתי להחזיק בטענה שסותרת את הכתוב ולהתפלפל למה אני בכל זאת צודק. אז לא, אני לא תמיד צודק, וחבל שאתה מנסה להציג את זה באור ככה כאילו לגחך. 

אותי אי אפשר לבלב עם עובדות - אני מסתכל על העובדות, קורא אותן, ומפרשן לפיהן, בהחלט - לפי העובדות שניצבות לפנינו, אנ לא רואה את הרב בן דהן נכנס לתוך החישובים של ההסכמים בין תקומה לבית. בהחלט. אולי אותך כן אפשר לבלב עם העובדות? 

המציאות מאוד פשוטה - אם בית המשפט יתערב או לא יתערב, התוצאה תישאר אחת היא - עידית סילמן באמצע הקדנציה לא תתפטר, כיוון שלפי ההסכם בין הבית היהודי לתקומה באותו זמן יהיו שני ח"כים לבית (יוגב וסילמן) ושניים לתקומה (סטרוק וסופר). זהו ההסכם, שוויון בח"כים. זה במקרה ובית המשפט לא יתערב בהסכם. אם מי מהצדדים, תקומה או הבית היהודי, ינסו להכניס את בית המשפט להסכם - אז או שהוא לא יתערב ולא ישנה מהקיים - דהיינו, ההסכם יישאר על כנו ולכן סילמן לא תצטרך להתפטר - או שהוא יתערב, יקרא את ההסכמים ויפסוק שההסכמים לא כוללים את הרב בן דהן שאינו נציג מפלגת הבית היהודי בכנסת, והתוצאה תישאר אותה תוצאה - סילמן לא תצטרך להתפטר. 

אני רק מבקש- אני לא מנסה לפגוע ברמת הדיון או בעניינותו, בוא נשאיר אותו שנינו ככה. 

כל טוב, מו"מ קואליציוני מוצלח לכולנו. 

אין לך שום טענהאריאל יוסף

מעבר לעובדה שלא הכל פורט בהסכמים ויש מקום להיגיון.

ההודעה שכתבת היום רק מוכיחה זאת.

בפועל, המציאות היא שהרב בן דהן הוא באמת מפלגה עצמאית - אקטואליה וחדשות

כאילו שמשמעת סיעתית תלויה במפלגות (כמו סיעות יש בכחול לבן?) וברגע שהוא מצטרף לסיעה כמפלגה "עצמאית" הוא לא מחויב,

וגם מצאת לנכון להכניס לבן דהן מילים לפה כאילו הוא אמר שהתפקידים שייכים לח"כים הטבעיים,

ולא - כמה פשוט - לאלו שדורגו לפניו ברשימה לפני שהועבר לליכוד (פרץ, יוגב וסילמן+אנשי תקומה).

הדיון כאן הוא על ההיגיון: האם בן דהן הוא חלק מהבית היהודי גם אם מסיבות טכניות "קיבל" מפלגה "נפרדת",

או שהסיבות הטכניות שינו משהו מהותי.

אתה אולי גם טוען שהוא ינהל משא ומתן קואליציוני עצמאי כסיעת יחיד?

ואולי גם בפעם הבאה ירוץ כמפלגה עצמאית, או ינסה לנהל מו"מ עם מפלגה אחרת שתיקח אותו, כמו עוצמה יהודית?

נו באמת.

לכולם ברור שהסיפור כאן טכני לחלוטין והוא נציג של הבית היהודי.

לכן אי אפשר לבלבל אותך עם עובדות: מבחינתך מה שלא כתוב - לא קיים.

כאילו אין מציאות פשוטה והרבה היגיון. רק טקסט והסכמים.

אבל באמת שאין לי כבר כוח לדיונים איתך, והשרשור המקביל כאן רק מוכיח שאתה לא משכנע אף אחד - אם מישהו בכלל עוד עוקב אחרי השרשור הנוכחי.

אני לא משלה את עצמי שהוא ישכנע אותך,אריאל יוסף

אבל עמנואל שילה - שמבין דבר או שניים - כתב היום ב'בשבע' בדיוק את שטענתי:

"לבית היהודי יש ארבעה חברים בכנסת ולאיחוד הלאומי רק שניים".

גם כל שאר התיאור שלו שם זהה לחלוטין להבנה הפשוטה וה"לא עובדתית" שלי:

אחדות במבחן

אתה שם לב שדבריו שם מסנדלים אותך?ותן טל
מדהים איך אפשר להבין איך שרוצים את מה שכתוב.

הוא כותב במפורש "משמעות נוספת להסכמה זו היא שבמצב שבו יש למפלגה מספר ח"כים אי זוגי, כפי שאכן קרה בפועל, לבית היהודי יהיו יותר ח"כים מלאיחוד הלאומי" - רגע, אבל חשבתי שלמפלגה יש מספר מנדטים זוגי, שישה מנדטים, הרי סופרים את הרב בן דהן, לא?

אפעס, שילה בדיוק כמוני ייצר את ההבדל המשמעותי בין בן דהן לחבריו - הוא שוריין בליכוד. הוא לא חלק מהמפלגה עצמה, ולכן, שילה עדיין מתייחס למספר האי זוגי (5) כנקודת המוצא ממנה יוצא לאמירה שמספר המנדטים אי זוגי.
יתרה על כן, הוא מזכיר את עניין ההתפטרות של בצלאל והרב פרץ כדי להכניס את סטרוק ובן גביר (מצב שייצור בתוך המפלגה האי זוגית 2-2-1) - ולעומת זאת לא מזכיר במילה את הדבר שהתעקשת עליו לגבי התפטרות סילמן בחצי הקדנציה. כנראה שהוא כן מבין קצת יותר ממך שההסכם מתייחס למפלגה עצמה, ולא לשריונים מחוץ למפלגה שמתאחדים איתה לאחר מכן.

אבל זה אפילו מדהים יותר, שהרי הוא כותב במפורש משהו נהדר שבכלל לא ידעתי - סטרוק עצמה יכלה להיות משובצת בשריון בליכוד (וזה לא היה מגיע על חשבון החלוקה הבסיסית בתוך אילוד הימין - כמו שהרב בן דהן לא נגרע מהרשימה ובמקומו הגיע נציג תקומה, אלא במקומו הוצב נציג הבית היהודי דוידי בןציון). זאת היא שויתרה על האפשרות הזאת, לדבריו כדי שתהיה נציגות נשית ברשימת האיחוד עצמה.
צא ולמד, לו סטרוק הייתה בוחרת להשתריין, נניח והבית היהודי הייתה מקבלת עדיין 5 מנדטים - היה יוצא מצב שבו יחד עם השריון בליכוד, לבית היהודי היו 3 ח"כים, ולתקומה 3, ולעוצמה 0. כדי להכניס את נציג עוצמה ממקום 7, היו נאלצים גם בצלאל וגם הרב רפי להתפטר והיה נוצר מצב, לא להאמין, שלתקומה יש 3 מנדטים,לבית היהודי 2, ולעוצמה אחד. כלומר אחד יותר לתקומה, כאשר הולכים לשיטתך ומכלילים את המשוריינ(ת) בליכוד בחישוב.

אז מסתבר שאם סטרוק ויתרה על האפשרות, זה עניין פנימי של תקומה. היא ויתרה, והרב אלי החליט לקחת את הצ'אנס ועבר, ואכן הוא לא נכלל בחישוב הפנימי של איחוד הימין.

לסיכום: הראיתי כאן מכמה זוויות את העניין שעשית ממה שכתב שילה, מה שכלל לא היה בו. הנקודה הכי חשובה למעשה היא מה שאמרתי על כך שהוא לא הזכיר במילה את עניין "ההסכם שהנציג האחרון יתפטר כדי ליצור שוויון" אלא רק את שאר ההסכמים, לגבי עניין הנורווגי (שאת יישומו מכנה שילה. "העיוות הכפול של הישארותם של סטרוק ובן-גביר מחוץ לכנסת אמור לבוא על תיקונו כאשר... " ולא אתעניין התפטרות ח"כ אחרון... הנורווגי הוא שיפתור את העיוות...), ולגבי עניין התיק הראשון בחשיבותו לסמוטריץ. באמת מעניין למה בחר לא להתייחס לסעיף הזה. אולי כי הוא יודע שאין לו שום כיסוי בהסכמים אם מנסים לדחוף גם נציג משוריין מהליכוד לתוך הסכם שלא נכלל בו מלכתחילה, ועוד יותר לאור העובדה שזאת הייתה סטרוק שהייתה יכולה להיות שם מלכתחילה.

זהה לחלוטין להבנה ה"פשוטה" והלא עוסדתית שלך? לא הייתי מכנה את זה ככה.

אבל לא שאני משלה את עצמי שזה ישכנע אותך...
כתבת כאן כל כך הרבה דברים שלא כתובים לא אצלי ולא אצל שילהאריאל יוסף

שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל.

בכותרת אתה טוען שדבריו מסנדלים אותי כאילו התחייבתי כאן משהו.

אתה גם לא מראה שום דבר שמסנדל אותי בהמשך דבריך.

בפסקה הראשונה אתה מנסה להראות שהוא סותר את עצמו (כתב שיש 2 לתקומה ו-4 למפד"ל ואח"כ שיש מספר אי-זוגי), כשאתה אפילו לא מנסה לישב את הסתירה.

התירוץ ברור לענ"ד, אבל אתה מעדיף להתעלם ממנו.

אחר כך אתה טוען שהתעקשתי על התפטרות של סילמן, למרות שכתבתי שלוש פעמים לפחות שלא סביר שבתקומה יתעקשו להכניס את יוסי כהן. מאותה סיבה גם שילה התעלם ממנו.

גם מהרוטציה אתה שוב מתעלם: אם בן דהן היה נשאר וסטרוק הולכת לליכוד,

היתה רוטציה על השלישי של תקומה כדי שחצי קדנציה לתקומה יהיו שניים ולמפד"ל 3.

אין לי אלא להצטרף לדבריך: "מדהים איך אפשר להבין איך שרוצים את מה שכתוב".

אסתפק בזה, כי כאמור, אין לי כוח וגם את זה בקושי כתבתי.

כל מה שכתבתי היה עם המון ציטוטים של שילה.ותן טל
כתבתי יפה מאוד שהעניין ששילה הבין שבן דהן לא קשור פשוט להסכם הזה שהוא מה שהתווכחנו עליו ולכן לא התייחס כלל לרוטציה. לא אמרתי שאתה חושב שבהכרח תהיה רוטציה אלא שזה מה שאתה ואני דיברנו עליו - אתה טענת שרץהרוטציה מבחינה תיאורטית תקפה כשבן דהן נמצא, בלי קשר לשאלה אם יתעקשו עליה, ואני טענתי שבן דהן לא רלוונטי כלל לרוטציה.
שילה הכניס את בן דהן כביכול כ"ייצוג" לבית היהודי כשחישב 4 מול 2, אבל אחרי זה כשעבר חדבר על הסיכומים שבתוך איחוד הימין הוא לא התייחס אליו ואמר כמו שהראתי שיש מספר אי זוגי של מנדטים והשעיוות גם עם סטרוק וגם עם בן גביר ייפתר בקיום החוק הנורווגי. הוא היה מאוד מפורט ולא הזכיר במילה את יוסי כהן או את ההסכם על רוטציה במספר אי זוגי - כי העיוות מבחינתו נםתר כאשר יש 2 לבית ו2 לתקומה ו1 לעוצמה, במפלגת חמשת המנדטים. הוא יודע שבן דהן לא קשור להסכם הזה. אחרת אם היה קשור, אני סומך על שילה שלא היה מפספס להזכיר שבנוסף לכל הנ"ל צריך גם רוטציה על המקום האחרון ושסילמן צריכה עקרונית באמצע קדנציה להתפטר כדי שכהן ייכנס. זה היה הטיעון שלך לאורך כל הויכוח הזה (גם כאשר, שוב,אמרת שאתה מעריך שבתקומה לא יתעקשו על זה. הדיון בינינו היה עקרוני) אבל אצל שילה הוא לא הוזכר במילה. ניסית להסתמך על דבריו של שילה כאילו כדי להוכיח לי שאתה צודק בטענתך ושהנה הוא אומר כמוך -הראתי לךשלא, הוא לא אומר כמוך.

אם הוא אומר כמוך, בבקשה, תמצא את ההתייחסות שלו במאמר לסעיף הרוטציה. אני מחכה. אה,לא, תגיד שזה בטח מובן לו מאליו והוא לא חשב בכלל לכתוב דבר כזה ברור? או שמה תטען הפעם?
מברור שערכתי כעת עם אחד מאנשי תקומה עולה כך:אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ל' בניסן תשע"ט 18:51

בהסכם בין המפלגות נקבע שרוטציה תתקיים רק אם יקבלו שר אחד בלבד.

במצב כזה, תהיה רוטציה על תפקיד השר ועל תפקיד הח"כ וכן יתחלק מימון המפלגות בהתאם. במצב שנוצר - שבכל מקרה יקבלו שני שרים - לא אמורה כלל להיות רוטציה לפי ההסכם.

תקומה מוכנה לקבל מציאות שלמפד"ל ישנם ארבעה ולהם שניים (ולאחר הנורווגי - 2 ו-3), בתמורה לכך שהתפקיד הבכיר בידיים של בצלאל.

עכת"ד.

כך או כך, יוצא כמו שאמרתיותן טל
אין שום משמעות לרב בן דהן.
אגב שר אחד ורוטציה - במצב כזה רוטציה הייתה מכניסה את בן גביר (אחרי שנורווגי לשר אחד היה מכניס את סטרוק) ולא אף צד מתקומה/בית יהודי.
אם כי, אם הנורווגי היה בכל זאת נחקק ככפול ונניח שהיה שר אחד ועוד סגן שר וגם סכן היה יכול להתפטר, זה היה משהו אחר.

אבל לסיכום - אכן, כמו שאמרתי, ההסכם לא קשור לרב בן דהן, ובטח בנורווגי כפול.

לילה טוב.
אגב - כמו שאני רואה את זהותן טל
מימון המפלגות בהמשך יתחלק גם לעוצמה, שוב, ביחס של 2-2-1.
והרב בן דהן? כסיעת יחיד יש לו מימון נפרד משל עצמו. מניח שבמפלגות כבר סיכמו או שיסכמו שבבו העת כל מפלגה תקבל חלק מהמימון מפלגות שלו. כמובן, תמיד הוא יכול בסוף להחליט שבא לו להישאר במפלגת היחיד ולהשתריין באחת המפלגות תמורת יחידת מימון מלאה ונדיבה שהוא מביא עימו נדוניה. חוקית דבר לא מונע ממנו את זה,בניגוד לאורלי לוי שפרשה ממףלגה שלה ולכן לא קיבלה שום מימון.
לא יודע איפה קראת את זה...אריאל יוסף

להבנת אותו חבר תקומה ששוחחתי איתו, גם אם חוקית בן דהן סיעת יחיד,

בכל הנוגע למימון וכל המסתעף - נכון לעכשיו, בניגוד להנחתך -

הכל שייך למפד"ל לכל דבר ועניין. לפחות עד ואם שיוחלט אחרת.

הוא אומר שלאחר נורווגי החלוקה היא 3-2-1 (3 למפד"ל, 2 לתקומה, אחד לעוצמה).

כפי שכתבתי, תקומה מוכנה לקבל זאת ע"פ ההסכם וההבנות אליהם הגיעו,

לדבריו, בתמורה לכך שהתפקיד הבכיר בידיים של בצלאל.

אזכיר ששר אחד ורוטציה נקבעו לפני שפסלו את בן ארי.

אין ספק שהמהלך הזה טרף את הקלפים והעניק יתרון למפד"ל

(סילמן בפנים ועוצמה בחוץ אא"כ נורווגי).

חוקית הרב בן דהן מחליט על עצמו.ותן טל

זאת יחידת המימון שלו. לכן הוא מחוץ לחישוב של מפלגות הימין עצמן. מפלגות הימין, בהנחה כאמור שגם בן גביר ייכנס, היחס כאמור יהיה 2-2-1.

לגבי בן דהן, אין לי באמת יכולת לדעת סופית, אבל אין שוב יכולת חוקית לפי מה שאני יודע, למפד"ל, לדרוש בהמשך את מימון הבחירות של בן דהן. סתם זורק היפותזה אפשרית - בבחירות הבאות יש פיצול במפלגה ונניח ובן גביר משכנע את הרב בן דהן רוץ איתו ברשימה נפרדת (נניח... היפותזה, כן?) - הרב לוקח איתו את יחידת המימון שלו ובן גביר לוקח איתו את יחידת המימון שלו - אומנן המפד"ל ותקומה הם אלו שהגיעו להחלטה על הכנסת הרב בן דהן לליכוד (ולא קריטי כרגע האם סטרוק הייתה יכולה להיות שם או לא) - אבל מרגע שהוא שם אין להם באמת אחיזה בו. קשה לי מאוד להאמין שיכלו מראש להכין הסכם איתו שמחייב אותו משפטית להעביר את יחידת המימון שלו בהכרח למפלגה אחת או לחלק בין שתי מפלגות וכו'... הסכם כזה היה פוגע ביכולת השיבוץ של הרב בן דהן בליכוד.
הם יכולים "להחליט" באוויר כל מיני דברים, אבל לדיבורים יש פחות ערך ממצב חוקי משפטי. כמו שהראיתי למעלה, הרב בן דהן יוכל בסוף קדניה אם ירצה לחבור למפלגה / תת זרם במפלגה, כרצונו, גם אם "סוכם" קודם אחרת. 

לגבי הנורווגי - בכל מקרה הייתה התחייבות לנורווגי מול עוצמה גם לפני שבן ארי נפל וגם אחרי (תיאורטית בן גביר היה יכול להתפטר מהרשימה ולקרוא לתומכיו לא להצביע לרשימה) בזמנו הם הגיעו להבנות בגלל המצב שנוצר... אבל גם עוד קודם היו מכניסים נניח את בן ארי אם היו מקבלים רק 4 מנדטים והוא לא היה נכנס.

שלא יובן לא נכון - אין לי שמץ טענה כנגד הבית היהודי או תקומה בנוגע למקרה עם בן ארי. זה בטח לא היה בסמכתם והם מצידם עשו מאמצים בועדה ובבג"ץ לאפשר או אותו או שינויים ברשימה כדי לתקן את העוולה... שלא באשמתם זה לא עבד. 

זה בדיוק מה שכתבתי לך כבר בהתחלהאריאל יוסף

א"א היה להתייחס לזה בפירוש,

ובכל מקרה להסכמים פוליטיים אין תוקף משפטי אלא ציבורי.

אם בן דהן שנבחר באמצעות מרכז המפד"ל יערוק - הוא יישפט ציבורית.

אני מסכים שאין אפשרות חוקית להכריח אותו להיות חלק מאיחוד הימין.

אני חוזר על עצמי...

לא טענתי שהרב בן דהן לא יחזור לבית היהודיותן טל

.במידה כמובן כמו שמסתמן נכון להיום שלא יהיה שיריון פעם נוספת בליכוד. אם כי, אם יש משהו שלמדנו בבחירות הקודמות, שהסקופים האמיתיים לא מתקבלים חודש וחצי לפני סגירת הרשימות אלא ב48 שעות של הסגירה, ככה שאף פעם אין לאמר "זה לא יקרה" עד שזה באמת לא קורה.

מה שאמרתי זה שחוקית הרב בן דהן עומד כמפלגה בפני עצמו עם יחידת מימון עצמאית. כבר ביומיים שאחרי פיזור הכנסת הרב בן דהן הגיש בקשה לפיצול מהליכוד וחבירה לאיחוד הימין, כך שכבר מאז היה ברור מה שהיה הגיוני, שהוא הולך איתם, גם עם הכסף.

אגב, זה שהיה לו כסף לא אמר שהוא קיבל שידרוג - כי כידוע הוא לא קיבל שידרוג, אלא נשאר במקום שהיה. בהנחה תיאורטית שחוזרים למצב ערב הבחירות הקודמות, ומשקללים גם את עוצמה (כאמור, תיאורטית) כמו שהייתה אמורה להיות, הרב בן דהן יהיה שוב מקום 9 - וזה רק על בסיס הבחירות הקודמות, לא על בסיס שינויים שבהחלט יכולים לקרות כמו שקד ו/או עוצמה כן או לא וכן הלאה.

1. הרב פרץ

2. בצלאל סמוטריץ

3. מוטי יוגב

4. אופיר סופר

5. איתמר בן גביר

6. עידית סילמן

7. אורית סטרוק

8. נציג עוצמה יהודית

9. הרב בן דהן

10. הרב עמיחי אליהו

11. דוידי בן ציון

וכן הלאה. 

מ.ש.ל.אריאל יוסף

אז עכשיו צריך "להוכיח" שבן דהן הוא נציג של המפד"ל... - אקטואליה וחדשות

נו באמת. - אקטואליה וחדשות

כמו שטענתי לכל אורך הדיון, הסיפור של אח"י טכני בלבד והרב בן דהן שייך לבית היהודי. כך היה וכך יהיה. דבר לא השתנה.

אבל אין קשר בין מה שהלך שם לביןותן טל

העניין כעת. מה שדיברנו שם זה על העניין של מספר הנציגים של כל מפלגה בהקשר של הצורך או אי הצורך להתפטר באמצע קדנציה, על פי מה שקבעו בהסכמים. הוכחתי מההסכמים שהרב בן דהן לא נכנס לספירה של הנציגים האלו. ובכל מקרה, בסוף גם אתה הודית באמצעות בדיקה עם גורם מלמעלה, שאכן שום התפטרות באמצע קדנציה של סילמן לא תהיה, ככה שזה בכל מקרה לא רלוונטי.

ושוב חוזר על המובן מאליו: הרב בן דהן בפועל היה מפלגה של אדם אחד, בגלל הצורך המשפטי. ככזה, טכנית, תיאורטית, איך שתרצה - הוא היה יכול לא לחזור לבית היהודי. מסתמא שהיה משלם על זה מחירים, וגם אין כל כך סיבה שיעשה את זה, אבל זאת עובדה, שאתה לא באמת יכול לחלוק עליה, כי אין לך אסמכתא חוקית שהוא חייב היה להתחבר לבית היהודי, מלבד ההיגיון וכו'.

אבל אני די מאמין שגם אתה לא בדיוק רוצה למחזר עכשיו מההתחלה ויכוח שאין לו טעם וגם הסתיים בכך שגם אתה הודית שלא יהיה שום התפטרות וכו', למרות כל מה שטענת על ההסכמים. אז בוא נניח את זה בצד. פנינו כבר אל הבחירות הבאות, לצערנו.

הדיון היה אם הוא נספר כחבר הבית היהודיאריאל יוסף

התשובה היא כן.

זהו.

לא, הדיון היה האם הוא נחשב לצורך ההסכמיםותן טל

ועל זה דיברתי בהסכמים. לא מעניין אותי אם כרגע (כשזה כבר ממש לא רלוונטי) הוא נספר כחבר הבית היהודי.

בכל מקרה, ככה או ככה - שנינו יודעים מה נגמר בקטע של ההתפטרויות לכאורה, לפי ההסכמים.

לא מאמין שזה ממוחזר.

זהו. 

אה, רגע...ותן טל
אני צריך להסתכל האם בכלל הרב בן דהן כמפחגת יחיד בכלל ייחשב לצורך העניין כ"חכ של הבית היהודי". כי במידה ולא, אז כל מה שכתבת ממילא יקרוס - אם הרב רפי ובצלאל יפרשו, בסיעה הקטנה של 5 מנדטים יהיה ייצוג שווה לגמרי של תקומה והבית - 2 לבית (יוגב וסילמן) ו2 לתקומה (סופר וסטרוק) ועוד אחד לעוצמה יהודית.

אני מתקשה להאמין שבן דהן מוזכר כחלק מההסכם בין תקומה לבית היהודי,כי לפני הבחירות מהסיבות של השיבוץ בליכוד הוא לא יכל להיכלל כלל בענייני הבחירות של המפלגות האלו...

יש לך סעיף בהסכם שאתה מכיר שמייחס את בן דהן בתוך הליכוד כעוד "נציג של הבית היהודי" לעניין השוויון הייצוגי?

ובכל אופן זה כבר עוד קלף שיוכל לשמש את הבית היהודי במקרה הצורך במקרה ובתקומה ינסו לדרוש את התפטרותה של סילמן... ככה אני מאמין.
אתה בונה מגדלים פורחים באוויר על ספינים וזו לא הפעם הראשונה.אריאל יוסף

עוד סיבה שגורמת למתחיםמרדכי
בס"ד

באחד הראיונות בשבוע שעבר אמר סמוטריץ שאם הוא לא יקבל את תיק המשפטים, הוא יבקש את תיק החינוך, המיועד כביכול לרב פרץ. על פניו, על פי ההסכם בין שתי המפלגות הוא שסמוטריץ מקבל את התיק הבכיר, אך אם זאת בסביבבתו של הרב פרץ כבר בונים על התיק הזה והם הופתעו לחלוטין מהאמירה הזאת של סמוטריץ. גם זה מצביע על חוסר התיאום הזה.

בכל אופן צריך לזכור שהעיסוק האינטנסיבי בנושא בכל התקשורת נוסע בעיקר בגלל שאנחנו עמוק בימי חול המועד, וכצה כבר אפשר לעסוק בהדסה מגבול סיני ובמזג האוויר המשוגע?! אין ספק שכל זה מלבה את כל הסיפור הרבה יותר ממה שהוא באמת.
סמוטריץ מצויין, אבל לוין עדיףסודית
כשר משפטים.

סמוטריץ צריך להפשיל שרוולים ולהתחיל להכין תוכניות למשרד החינוך.
ידוע לכם כמה בוגרי חמ"ד עושים תלמוד 5 יח"ל וכמה תושבע?
מה שבנט עשה ל5 מתמטיקה, סמוטריץ צריך לעשות לתלמוד.
לתת למקצוע הזה 5 יח"ל בונוס 40 נקודות במל"ג.
הציונות הדתית - עכשיו תורה.

שיפור הבסיס ביהדות לממלכתיים. דחוף.

יהיה קצת קשה לתת לזה בונוס של 40 נקודותסי שארפ

למתמטיקה בעצמה יש רק 35, אז אתה רוצה שלמקצוע שבהגדרתו הוא רק לדתיים יהיה יותר?

כרגע יש 20 נקודות בונוס כמו כל שאר המקצועות שהם לא מתמטיקה ואנגלית(כולל פיסיקה, מחשבים, תנ"ך, ספרות ועוד)

ככלל אני חושב שהפיתרון לבעיית התלמוד בחמ"ד לא נמצא בבונוס יותר גדול, אלא בחיזוק החשיבות של המקצוע לחיים(ולא רק לבגרות).

בנוסף, אני זוכר שבתור תלמיד עד לפני שנה וחצי(סיימתי בתשע"ז) שבדיוק במחזור שלי הישיבה התיכונית עברה ממסלול תלמוד למסלול תושב"ע בגלל הקושי הרב והציונים הנמוכים במסלול תלמוד(ואולי גם על זה צריך לתת את הדעת).

יש לציין שלקראת כיתה י"א הרבה מהתלמידים בשכבה כבר לא היו ממש דתיים ותלמוד לא ממש ענין אותם באופן כללי(בית ספר בת"א..)

כל מילההסטורי
צריך ללמוד תורה לשמה, אפשר שיהיו עידודים מהצד, אבל לא פעם הבגרות רק הורסת.
תירוץ יפה -אבל בתכלס יש צורך בתמריץסודית
מתוך שלא לשמה בא לשמה.
קודם כל מגיע בונוס לקשה ביותרסודית
חילונים שירצו במגמה הזאת?
יפתחו להם.
אם בקוריאה הדרומית גויים מנסים ללמוד כדי ל"קבל מוח", גם בצפון תל אביב יצליחו.
)זה 25 ל5 יחידות. לא 20. )
לגבי היחידותסי שארפ

בדקתי את זה לעומק וחוץ ממספר מקצועות מצומצם(אנגלית, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, ערבית (לבעלי תעודת בערבית), ספרות, היסטוריה, תנ"ך) שמזכה ב25 נקודות בונוס, כל שאר מגמות ההרחבה כולל תלמוד, מחשבים,אזרחות, עברית, מחשבת ישראל ועוד מגמות, מזכות רק ב-20 נקודות בונוס.

אני מסכים שאפשר ספציפית לעלות את הבונוס בתלמוד/תושב"ע ל-25 נקודות בנוס כמו תנ"ך.

לגבי החילונים - אי אפשר ללמוד תלמוד בלי לקיים ולהאמין במה שכתוב בו, לדוגמה: אין מצב ללמוד סוגיה העוסקת בברכת המזון, כאשר התלמידים כלל לא מברכים ברכת המזון או ללמוד סוגיה העוסקת בהלכות שבת כאשר התלמידים כלל לא שומרים שבת.

זה לא ילך ולא משנה כמה מוח מקבלים מזה, כשאין חיבור רגשי לתלמוד אי אפשר ללמוד את זה(זה יראה להם כמו שפילוסופיה יוונית נראית לנו).

מאיפה אתה יודע שלא יהיה חיבור רגשי?סודית
למה שלא יודעים אי אפשר להתחבר רגשית.
תבדוק עוד יותר לעומק. את עצמך.
אתה לא יכול ללמוד סוגיה העוסקת בדקדוקי הלכות שבתסי שארפ

כאשר את השבת שלך אתה מבלה בנסיעה לים ובצפייה במשחק כדורגל, זה פשוט לא ילך.

או שזה יעורר בלב הרהורים של תשובהסודית
מפחד מהדתה?
אני בכלל דתי ולומד גמראסי שארפ

אבל בשביל חילוניים(אני מכיר קצת) זה הלם תרבותי.

ולראיה מצב הגמרא בחמ"ד(בו יש תלמידים שאינם דתיים באופן מובהק).

להגיד את האמת? נראה לי שזאת אחת הסיבות שנתניהו דווקאותן טל
יתן את תיק המשפטים לסמוטריץ בסוף. לא רק בגלל שהוא ילחץ אלא גם בגלל שנתניהו ידע שאם סמוטריץ לא יקבל את המשפטים הוא ילך לחינוך - ועם כל הכבוד למה שנתניהו רוצה, בהסכם בין המפלגותת סמוטריץ בוחר לפני הרב פרץ. עכשיו, סיכוי תיאורטי לכך שאיחוד הימין לא יקבלו ל-א את תיק המשפטים ול-א את תיק החינוך הוא אומנם קיים אבל נמוך מאוד מאוד לעניות דעתיץ אנחנו לא עד כדי כך פראיירים.
לכן, בגלל שנתניהו עוד פחות מעדיף מבחינה ציבורית את סמוטריץ בחינוך (ולא נכנס כרגע לדיון האם זה בסדר או לא...נניח את זה כעובדה בלי לדון בה...) - הוא ייאלץ לתת לו את המשפטים, כשזו תהיה הדרך היחידה למנוע ממנו לקבל את החינוך. אני ממש לא מאמין שסמוטריץ יסתפק בתיק השיכון אפילו מורחב, וגם לא בתיק בט"פ... ואפילו לא שניהם ביחד... (מה גם שממילא זה לא מעשי שניהם ביחד).
בצלאל יכול לדרוש חבילת פיצויים כ"כ גדולה תמורת המשפטים,אריאל יוסף

שזו אולי אפילו תהיה טעות להתעקש אליו כשהאלטרנטיבה היא יריב לוין.

יריב לוין יטפל במערכת המשפט ביעילות כמעט כמו בצלאל, וחבילת הפיצויים שבצלאל יקבל (הוא לא יסתפק רק בחינוך...) תהיה גדולה דיה כדי לוותר על המשפטים.

אני לא כתבתי כלום על מתיחות...ותן טל
לגבי החוק הנורווגי, מוזר, אני זכרתי שזה היה גם בהקשר של הבית היהודי ותקומה, אבל אם הבאת מלשון ההסכם עצמה מי אני שיערער...
בכל אופן נראה הגיוני שאם סטרוק ממילא תיכנס בנורווגי, בגלל שהרב פרץ יתפטר, וממילא יוסי כהן לא יוכל להיכנס בלי מימוש כפול של נורווגי פלוס התפטרות של סילמן - נראה שסילמן לא תיאלץ להתפטר גם אם תיאורטית על פי הנוסח היבש היא כן...
זה הגיוני, הרי סטרוק הראשונה שתיכנס בגלל הנורווגי וזה הרב פרץ שמתפטר. אוטומטית יש לבית היהודי אחד פחות ולתקומה אחד יותר - ככה שיש איזון. אחרי זה סמוטריץ מתפטר כדי להכניס את בן גביר, אבל זה בכלל ההסכם עם בן גביר... לכאורה אם הוא לא מתפטר, לא יעזור ליוסי כהן אם עידית סילמן תתפטר במהלך הקדנציה - כי זה יכניס רק את בן גביר ולא את כהן.

לכן הגיוני שתקומה לא ינסו להתעקש על סעיף עמום כזה כי עורכי הדין של הבית היהודי בהחלט יערערו עליו במוסדות המפלגה ובבגץ אם יהיה צורך. מספיק שהרב פרץ יתפטר...

כמובן שאם נמצאים באופוזיציה זה דבר אחר ואז ההסכם כפי שהבאת מסתמא יהיו צריכים לקיים במלואו... (רק הבאג היחיד הוא שאף פעם לא ניתן לדעת האם קדנציה באמת תהייה ארבע שנים. תיאורטית סילמן מתפטרת אחרי שנתיים ומכניסה את סטרוק כאילו - יכול פחות מחצי שנה אחרי זה להיות בחירות...
וזאת הייתה תגובה למיקום אחר, בטעות, כאן:ותן טל
ועכשיו תגובה באמת להודעה הזאת:ותן טל
אני ממש לא בטוח. אין כל כך הרבה תיקים גדולים כמו המשפטים וחשובים כמו המשפטים שבצלאל יכול לקבל. ושני יקים "זוטרים" או אפילו בכירים מינוס, זה לא באמת פיצוי:
א. כי הוא לא באמת יכול לכהן בשני תיקים משמעותיים באמת בעת ובעונה אחת. זה לא מעשי. בנט למשל במקביל לשר החינוך. היה גם שר התפוצות, אבל שר התפוצות זה דבר פחות משמעותי ולא אינטנסיבי ולכן ניתן להכנסה תחת תפקיד גבוה יותר... לא כך, למשל, תיק בט"פ + תיק השיכון.
ב. בצלאל באמת חושב שהוא יועיל בתיק המשפטים. עם כל הכבוד ללוין ויש כבוד, הוא גם בתוך הליכוד ככה שכפוף לנתניהו הרבה יותר מבצלאל, וגם,מה לעשות - הוא לא בצלאל. גם כשבצלאל מעריך אותו, עדיין הוא רוצה בעצמו להיות זה שיהיה בתפקיד ומבצע את הרפורמות הרצויות לכאורה - עניין ה"מי עשה" תמיד משחק תפקיד, כן אפילו אצל אידיאולוג כבצלאל.

הלאה: רשימת פיצויים מכובדת פחות מעניינת את בצלאל. הוא הבהיר כמה פעמים גם לפני וגם אחרי הבחירות, שאם לא יהיה בתיק המשפטים, אז החינוך זאת האופצייה הבאה. ככה שבתסריט שלאיחוד הימין. יש את תיק החינוך ביד ואין את תיק המשפטים, כמעט לא משנה איזה תיקים ופיצויים נוספים יקבל, זה כנראה לא יגרום לבצלאל לוותר על השאיפה לתיק החינוך. את זה,ככל הנראה, נתניהו ממש לא רוצה - את בצלאל כשר החינוך... אז אם נתניהו לא רוצה את בצלאל שם,ומצד שני בצלאל לא יסכים שהחינוך יהיה במפלגה ולא אצלו - המוצא יהיה ככה נראה לי כרגע, שנתניהו פשוט ייתן לו את דרישתו האחרת - דהיינו המשפטים - ולו בשביל שלא ירצה לעצמו את החינוך...

הסיכוי היחיד שאני אישית חושב שאולי, בסבירות נמוכה, יגרום לבצלאל לוותר על המשפטים ולהסכים ג-ם לא להיכנס למשפטים, זה לקבל תיק מאוד מכובד אחר פלוס תיק נוסף קטן לעצמו, וב-נו-סף עוד תיק שר לא הכי זוטר, גם לעוד חבר מפלגה - חבר מפלגתו שלו, אופיר סופר... ובנוסף, שתי רשויות ועדות (חו"ב ועוד ועדה משמעותית כלשהיא) - אחת בשביל מוטי יוגב ואת חו"ב בשביל בן גביר לכאשר ייכנס...

אבל. גם זה אני בספק אם ייספק את סמוטריץ שבאמת מורעל על משפטים או חינוך, וגם בספק אם יוכל בכלל לקבל חבילה כזאת... (כשעוד לא חשבתי לדבר על אולי גם עוד סגןנית שר מטעם המפלגה...אבל מצב כזה גם ככה כבר יהווה די בעיה למפלגה כאשר כמה נציגים אפילו אחרי הנורווגי, יהיו עקרונית מנוטרלית מלהשתתף בועדות השונות... לא יישארו ממש מי שיעבדו בפועל... חחחח)
לא מדובר על תיקים דייקא ולא על פיצויים לבצלאל אישיתאריאל יוסף

איחוד הימין יכולים לדרוש הרבה מאוד תמורת וויתור על משרד המשפטים והם גם עושים זאת ואכמ"ל.

נורווגי יכול לחול גם על סגן שר (כפי שהיה בכנסת שעברה) וגם ללא הגבלת כמות כך שאין נ"מ כמה שרים וסגני שרים יהיו - יהיו כנגדם ח"כים.

אזכיר שגם בקדנציה הקודמת לנתניהו היו תוכניות אחרות למשרד המשפטים בדיוק כמו שעכשיו יש לו לחינוך.

בכל מקרה, מדובר בספקולציות ובמגדלים פורחים באוויר.

במו"מ כאלו אתה אף פעם לא יודע מה באמת תקבל בסוף.

נורווגי ללא הגבלת כמות זה כבר לא הנורווגיותן טל
שסוכם עליו לכאורה עם הליכוד...סוכם נורווגי כפול בלבד. נטרווגי ללא הגבלת כמות נראה לי שהליכוד ונתניהו בראשם לא ירצו כי אז זה כנראה יחול גם על מפלגות גדולות,דהיינו הליכוד, ויהיה לחץ מהשטח הליכודי לשרים להתפטר כדי להכניס עוד ח"כים.
ככה שבמקרה ונשארים בחוק כפול בלבד, אז כל תםקיד מעבר לשני השרים, שהוא סכן שר או יו"ר ועדה משמעותית - פוגע בכמות חברי הכנסת מטעם הסיעה שיתפקדו בועדות. זה הכל...

בפסקה השנייה שלך אתה צודק אבל בדיוק לפיה אני דווקא חושב שהיא מתאימה גם להסביר למה סמוטריץ כן יהיה במשפטים למרות התנגדות נתניהו וככה לא יווצר קרע מול הרב פרץ כי הרב פרץ יקבל את מהשהוא חולם עליו גם...
וכמובן שמדובר בספקולציות. כל אחד כותב את הערכתוותן טל
הפוליטית בנושא. זאת מהות הפורום . ברור לי שבסוף המציאות היא זאת שתקבע האם אני או אתה צדקנו או שמא אף אחד מאיתנו...
לא הערכתי כמעט שום הערכה בינתיים.אריאל יוסף

סיכום דבריי:

א. ציטטתי את ההסכמים.

ב. הבעתי אמון בצדדים שיפעלו כמסוכם.

ג. השבתי לטענת הנורווגי שלך שהוא גם יכול להיות מורחב.

ד. כתבתי שבצלאל יכול לדרוש הרבה דרישות תמורת המשפטים, כשאני יודע שהוא אכן עושה זאת.

ה. ה"הערכה" היחידה היא, אולי, שלא בטוח שתקומה תתעקש על רוטציה בשביל יוסי כהן.

כך שאין כ"כ מה לראות מי צדק.

הערכת.ותן טל
ברגע שאתה כותב שבצלאל יוכל לדרוש הרבה פיצויים, הרי. שאין שום ערך לדרישה אם היא לא תתקבל. דהיינו ההגיון אומר שהאמירה הזאת שלך מתייחסת גםצלעובדה שהוא לא רק ידרוש הרבה פיצויים אלא גם יקבל אותם - וזאת, כמובן, הערכה. כי מאין לך באמת יכולת לדעת שהוא יקבל.

לדרוש, גם אני יכול לכתוב שבצלאל יכול לדרוש לעשות רוטציה עם ביבי על ראשות הממשלה - אין שום ערך לדרישה אם היא לא תתקבל בסוף...

הלאה - לגבי ההסכמים כמו שכתבתי מעלה, כיוון דחוקית הרב בן דהן הוא לא נציג הבית היהודי לכנסת אלא נציג מפלגת אחי, והוא לא חבר לא במפלגת האיחוד החאומי ולא במפלגת הבית היהודי, הרי שבלי קשר לעובדה שלא קראתי את כל ההסכמים בעצמי - צריך להיות מצויין במפורש בהסכמים האלו שהרב בן דהן כנציג אחי בתוך הליכוד גם רלוונטי לעניין האמזון המצויין בהסכמים אלו...
אם יש לך סעיף שמאזכר אותו ואת עניין שייכותו לאיזון - אשמח שתצרף כאן את נוסח הסעיף (שאתה, כן,אתה ולא אני, קראת...) ותחכים את כולנו...
במידה וסעיף זה לא קיים,על סמך מה בדיוק אנשי תקומה יוכלו לטעון שהאיזון מוםר אם בתוך מפלגת איחוד הימין יהיו לבית היהודי 2 נציגים ולתקומה 2 נציגים?

בכל אופן לא כזה משנה אם יש מה לראות מי צדק ומי לא - יש את המציאות.זה לא באמת משנה מי צדק. עוד 4 שנים ניפגש (או פחות) ונדע מה באמת קרה, מה כללו או לא כללו ההסכמים,וכו'...
אם הוא לא יקבל ילכו לאופוזיציה.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ' בניסן תשע"ט 00:53

על השאר עניתי במקום אחר.

ילכו לאופוזיציה זאת גם הערכה שלך...ותן טל
אתה הרי לא יודע את זה. לדעת זה רק אחרי שמשהו קורה. עד אז - הערכה.דיבור על ליכה לאופוזיציה אם לא מקבלים משהו - זאת גם הערכה.

לא שיש לי משהו נגד הערכה כמובן. כבר כתבתי שזה גם מה שאני עושה ובדרך כלל מה שעושים בפורום...את הנתונים היבשים אנחנו לא צריכים ללמוד מהפורום כי הם קיימים לנו גם בלעדיו. בםורום מנתחים מעריכים וכו וכו...

יאללה, עכשיו באמת אני מגיע לבית אחרי נסיעה ארוכה ומקווה להפסיק לכתוב וללכת לישון. לילה טוב...
אבל זאת לא הערכה...אריאל יוסף

אני יודע (פחות או יותר) מה בצלאל מגלגל.

זאת כן הערכה.ותן טל
לא משנה מהאתה יודע ומה לא, זאת לא וודאות, זאת הערכה. גם אם בצלאל אומר לך שבמליארד אחוז שזה יקרה - זה עדיין לא נכון כל עוד זה לא קרה. הרי טכנית זה יכול לא לקרות, זה ברור. ואם זה לא יקרה? משמע שטעית...

כלומררררר... זאת הערכה. זה הכל.

צריך ךהפריד בין תוכניות של פוליטיקאים לבין מציאות. תוכנית זה יפה ונחמד, אבל הכל באוויר וכל עוד זה לא במציאות, זה תקוות והערכות בלבד, וזהו.
גם אם זו "הערכה", היא לא שלי.אריאל יוסף

שוב - לא הערכתי כאן שום דבר.

כתבתי: לבצלאל יש דרישות בתמורה לוויתור על המשפטים.

אם לא יקבל תמורה הוגנת - ילך לאופוזיציה.

אין לי מושג אם יקבל או לא. זה מה שהוא רוצה.

מה הערכתי כאן? לא יודע.

אנחנו לא פראיירים, החרדים לא פראיירים, ליברמן לא פראיירסודית
ולכן נתניהו לא יכול להקים קואליציה עם הלא פראיירים, ויצטרך להקים אותה רק עם פראיירים.
עם הלוזרים, אלו שמליון איש הצביעו עבורם.
נתניהו לא ירכיב ממשלה עם כחול לבןסי שארפ

צאו מהסרט, התנהגות הציבור הדתי- לאומי ממש מביישת.

די כבר! בואו נעמוד על שלנו ונפסיק להיות השפחה של ביבי והליכוד.

לפיד אמר מפורשות שהם לא ישבו עם ראש ממשלה עם כתב אישום ולכן אין שום היתכנות למהלך כזה.

נתניהו הוא שחקן פוקר די בינוני ולכן אפשר לסחוט אותו בקלות אם רק עומדים על שלנו.

הבעיה ממילא היא רק עם החרדים, לכן אנו יכולים לעמוד על שלנוסודית
בכיף.
מי אמר לך שיהיה כתב אישום? הכל כפוף לשימוע, שעוד לא נערך.
נתניהו יכול להציל את עורו תמורת ויתור על כסאו, ולא רק בעזרת חוק החסינות.
זה כל מה שהשמאל רוצה.
התנהגות הציבור הדתי לאומי היא למופת.
אף אחד לא טוען שהציבור הדתי לאומי סחטן.
אפשר לסחוט את נתניהואיתן גיל
כי לעלאק שותפים שלו יש את כל הזמן שבעולם ולו יש 42 ימים במצטבר ואחריהם הוא הולך הביתה. אז מה עושים, משלמים פרוטקטשן לאקדוחנים של המפלגות הקטנות.
אם אני נתניהו הייתי סוגר הסכם מרחיק לכת עם גנץ, מרים את אחוז החסימה, ובבחירות הבאות שולח את כל האקדוחנים ללחוץ ידיים עם בנט ושקד.
לעלאק שותפים אין אלטרנטיבהסודית
נראה לך שלפיד וגנץ יחוקקו את חוק יסוד לימוד התורה? יתנו לאיחוד את תיק החינוך?

לנתניהו יש אלטרנטיבה והיא ממשלת אחדות, אך זה יעלה לו בכסאו. כתבי האישום ימחקו תמורת ויתור על התפקיד. הוא יכהן עד שגנץ יכנס קצת לעניינים, ויאלץ ללכת.

השמאל רוצה לחזור לשלטון, בעיקר לצורך שחרור המיסים שלהם, ממה שנתפס בעיניהם כסחטנות חרדית / דתית. זה הכל.
הם לא מחפשים את ראשו אלא את כסאו.

תמורת ראשות ממשלה גנץ יעביר כל חוק דתיאיתן גיל
ואפילו יתחייב ללבוש שטריימל. הבעיה כרגע שאין לו אופציה להרכיב ממשלה כי החרדים לא ישבו עם לפיד. מצד שני גם לנתניהו אוזל הזמן בגלל מה שמסתמן לכאורה כהתגוששות פנימית באיחוד מפלגות הימין בין סמוטריץ לרב פרץ. אם מצבו של נתניהו היה מזהיר ביחס להרכבת ממשלה הוא לא היה מחפש עריקים בכחול לבן.
גנץ לא יעביר שום חוק דתי. הוא דתל"שסודית
יש 80 מנדטים חילונים, הוא ישלח את החרדים בטיסה לאופוזיציה. אולי יזכור את הרב פרץ כידיד, ואולי לא.
הנציגות החרדית של כחול לבן היא עורכת דין "חרדית"סודית
וזו הדמות שמייצגת שם את הציבור הזה. יש לו גם סרוג מחמד. הכל טוב
גנץ אינו אנטי ונשמע מפויס בנאומים שלואיתן גיל
אחרי הבחירות.
הידידות עם הרב פרץ עשויה לקרב אותו לממשלה ולדחוק את סמוטריץ החוצה.
כשיתחילו לבקש ממנו כסף, תראה את האנטיסודית
יש 35 מנדטים מימין ו35 מנדטים משמאל שרוצים להפנות את משאבי המדינה להורדת יוקר המחיה, לבריאות, לחינוך, לתחבורה יעילה, שלא יתקעו בפקקים בדרך לעבודה. זה מה שמעניין את המצביעים שלהם.
ובקשר לרב פרץ כאמור אין לי מושג אבל הוא יקבל פירור מהעוגהסודית
אם בכלל.
אין בעיה עם משאבי המדינה בבריאות ובחינוך ובתחבורהמשה

הבעיה זה שהממשלה כושלת בלנהל כל דבר שהוא. כל כסף שתזרוק על המערכות האלה רק יתבזבז יותר.

לגבי תחבורה דווקא עובדים יפה, אבל ממקורות שמבינים בשוק הזה הבנתי שאין מספיק בעלי מקצוע כדי לבנות עוד. זה אפילו לא שאלה של תקציב.

אתה גר כנראה בצד הירוק של הקו הירוקרפואה שלמה
מערכת הבריאות מתפוררת. הכבישים פקק ענק מחדרה עד גדרה. בתי הספר הדתיים כפתור ופרח לעומת הממלכתיים.
השמאל שולט במשפט. בתקשורת. בצבא ובמשטרה. אבל התקציב הוא בידיים של הממשלה.
במקרה אני גר בצד של חדרה גדרהמשה

מערכת הבריאות סובלת מתורים אין סופיים, אבל המערכת עצמה עובדת לא רע בכלל.

הפקקים זו באמת בעייה קשה, אבל הדרך לשם היא דרך אגרות גודש ולא דרך עוד השקעה בתשתיות.

בחינוך אין בעייה של כסף (התקציב הוכפל תוך עשור ללא שיפור בכלל) ובשביל לשפר את המצב שם צריך לטפל בבעיות ניהוליות ולא להוסיף שקל אחד נוסף.

לגבי השמאל זה נכון. לגבי התקציב זה לא נכון לגמרי.

35 מנדטים משמאל רוצים לסלק את נתניהוהסטורי
לזה הם הצביעו. כל מה שיש למפלגה הזאת זה 'רק לא ביב'. חוץ מזה זה ערב רב של שמאל וקצת ימין, קפיטליסטים כמו לפיד וסוציאליסטים כמו ניסנקורן, דתיים במיגת מה עם הקיצונים ביותר של החילונים.

מי שהצביע למפלגה הזאת, האמירה היחידה שלו היתה להיות נגד נתניהו. אם אפשר להפיל אותו ואם לא- להיות אופוזיציה נודניקית. כל דבר אחר שהמפלגה הזאת תעשה, תהיה בגידה בבוחרים.
זו הטעות הקלאסית, לראות ביריביך אנשים חסרי אידאולוגיהרפואה שלמה
אני לא רואה במרץ ובעבודה (שהם יריביי) אנשים חסרי אידיאולוגיההבעטליר החמישי

אבל לכחול לבן, נעבעך, כנראה שאין.

חבל באמת, נשמח אם הם יגידו באיזשהו מקום מה האידיאולוגיה שלהם. שנוכל להתעמת איתה.

רק הערב שמעתי את גנץ בשידור. שואלים אותו "מה אתה היית עושה במקום ביבי?". שום תשובה. מילים ריקות.

הוא מתכוון לקחת 12.5 מליארד שקל לבריאותרפואה שלמה
ולא לחרדים
אוקייהבעטליר החמישי

איפה זה כתוב בדיוק?

זה היה המסר העיקרי בתעמולת הבחירותרפואה שלמה
הפנית המשאבים למערכות ש100% מהעם צורך. היה פירןט של מספר מיטות ותקני אחיות. אחיות נדמה לי 1500. היה פירוט נוסף אבל לא טרחתי אני לא מצביעה להם
אני די עקבתי אחריו כאןהבעטליר החמישי

https://www.youtube.com/channel/UCwf8d-hDrt3OXBoSMQuc4kQ/videos

ולא מצאתי את מה שאמרת.

כלומר, את הקשקוש של ה12.5 מליון שקל שמעתי ממזמן. אף פעם לא שמעתי שהוא יקח את זה מחשבון החרדים. אולי מהסיבה הפשוטה שגם הוא יודע שאין לו ממשלה בלעדיהם.

(וגם אם כן, שימי לב כמה מהמסרים שם זה "רק לא ביבי" וכמה זה אידיאולוגיה.

אי אפשר להאשים אותי שאני חושב שאין להם אידיאולוגיה אם הם עצמם בקושי מציגים אותה)

עקבתי במספר מקומות, וחרדים לא בראש שלורפואה שלמה
יש לו קואליציה בלעדיהם80 מנדטים
אשמח שתביאי קישור אחד למה שאת אומרתהבעטליר החמישי

וגם אשמח לשמוע את החשבון המעניין של 80 מנדטים.

תחפש גנץ תחבורה ציבורית בשבת וברית הזוגיותרפואה שלמה
35+35 + 4 )כחלון) + 4 (בית יהודי) + שאריות מרסיסי מפלגת העבודה. וככה יש ךך 80 מנדטים בלי הסמן הימני ובלי הסמן השמאלי. ועוד לא דיברתי על ליברמן
הבנתיהבעטליר החמישי

הכרתי את הדיבורים האלו מזמן אבל לא חשבתי על זה ככה. נו שוין. אני מוכן לקבל את ההנחה שהחרדים לא בראש של גנץ.

אם כי:

א. אני לא מסכים עם החשיבה שהיה לו סיכוי להרכיב ממשלה בלעדיהם.

הוא עצמו אמר שלא ישב עם הליכוד כל עוד ביבי שם (בתקווה שהמשפטים יפילו את ביבי). ובינינו, גם אם הוא לא היה עומד במילה שלו. למה שביבי יתן לו את הפרס הזה? ביבי יעדיף שלא להצטרף לקואליציה, כך שהרכבת הקואליציה תיפול עליו. גם הבית היהודי אמרו שלא ישבו עם גנץ,

כך שאפילו אם כחלון היה עושה מעשה טיפשות ותומך בו, וגם ליברמן, העבודה ומרץ- הוא מגיע ל54 מנדטים בלבד.

ב. בשום מקום לא נאמר במפורש על הפסקת מימון לישיבות (שנראה לי שזה עיקר התקציב, אם כי איני יודע). ברית הזוגיות ותחבו"צ בשבת לא יכולים לממן לו 12.5מליון שקל.

מבינה שקשה לך לקבלרפואה שלמה
אבל המציאות היא ש80 מנדטים אינם חרדים.
ולכן סבירות גבוהה שאם גנץ מרכיב ממשלה, הוא פשוט לא צריך אותם.
הליכוד וכחול לבן די תמימי דעים בנוגע לתוכנית טראמפ.
הם יעדיפו ממשלה רחבה כדי להעביר החלטות לגביה.
גנץ רוצה את נתניהו איתו כחבר בממשלה שהוא, גנץ, יוביל. תקרא קצת עיתונות מחוץ לערוץ.
כמובן שאז התיקים מתנדפים. פשוט כי צריך את הכשרונות של נתניהו בעיקר כשר חוץ ואוצר.

זה לא קורה כי בינתיים מלאכת הרכבת הקואליציה הוטלה על נתניהו.

איך הוא ירכיב אותה עם החרדים וליברמן? שאלוקים יעזור לו.

הוא עצמו ערוך גם לממשלת אחדות, אך כמובן מנסה קודם את שותפיו המסורתיים
הלוואי שכ"כ קל היה להרכיב ממשלההבעטליר החמישי

אולי 80 מנדטים אינם חרדים. אבל 35 מנדטים מהם שייכים לביבי.

תראי איך קשה לביבי להקים ממשלה עם שותפיו המסורתיים.

לומר שגנץ יוכל להרכיב ממשלה רק בגלל שיש 80 מנדטים שהם לא חרדים זה מצחיק.

הרי כמו שאמרתי- רוב המפלגות הודיעו שיתמכו בביבי. דווקא החרדים עשויים היו לעזור לו, כיון שלא אכפת להם מדיניות, אלא רק תיקים ותקציבים.

אבל נכון שגנץ לא מנסה כ"כ לפזול אליהם (חוץ מעומר ינקלביץ') ושהוא היה מעדיף את ביבי כשותף. אבל ההיתכנות שהרצונות של גנץ יתממשו שואף ל0. לדעתי לפחות.

הלוואי שנתניהו יעביר את השרביטרפואה שלמה
למלך המשיח.
שחררי - גנץ לא מרכיב ממשלההסטורי
הצהרת בחירות יפה וחסרת היתכנותהסטורי
אין סעיף כזה בתקציב 'כסף לחרדים', יש תקציב ישיבות שקוצץ המון בשנים האחרונות, לא נראה לי שמשם יפתרו תחלואי מערכת הבריאות.

ליצמן (שיש לי הרבה ביקורת עליו משלל סיבות) דואג למערכת הבריאות, כמו שאף אחד לא דאג לפניו.

כמובן, שאחת הדרכים הקלות לקושש קולות, היא לשסות ציבור אחד בציבור אחר.
הקולות קוששו, נותר להרכיב את הפאזלרפואה שלמה
נתניהו יתן לחרדים הרבה יותר משתי סיבות: הוא יותר לחוץ. הוא יותר קרוב לדת מגנץ.
לגבי מערכת הבריאות אינני מסכימה כלל.

החרדים לא יקבלו ממפלגת הגנרלים פטור מגיוס.
ממש לא. ברור לי שתמר זנברג היא אידיאולוגית מאודהסטורי
גם עופר כסיף, מירב מיכאלי (אידיאולוגיה הזויה, אבל אידיאולוגיה) ואחרים בחד"ש, מר"ץ והעבודה (אם כי גבאי הוא טרמפיסט).

אבל, לגבי כחול לבן, אולי את תגלי לנו מה האידיאולוגיה של בני גנץ?
מה עושים אנשי הימין שהלכו עם בוגי, יחד עם אנשי השמאל שם?
מה מחבר בין יאיר לפיד הסופר קפיטליסט לניסנקורן האולטרא סוציאליסט?

לא יעזור, המפלגה הזאת היא מפלגת 'רק לא ביבי' ותו לא. בשם זה הם התאחדו ועם זה הם הלכו לבחירות. גם אם לחלק מהאנשים שם יש אישית משנה אידיאולוגית סדורה בנושאים העומדים על סדר היום - הם לא מתחברים בשום דרך לאחרים שם.
ממש לא בגלל זה אוזל לו הזמןהסטורי
כמובן שהוא מנסה 'להוריד את המחיר' שלהם ובמסגרת זה מנסה גם להמציא סכסוכים בתוך שאר כל המפלגות, אבל ברגע האמת - אין לו בעיה להענות לכל דרישותיהם.

הבעיה האמיתית שלו, היא בן ליברמן לחרדים. בדיוק בגלל זה ניסו למשוך אליהם את 'החרדית' של כחול לבן - להשיג 61 בלי ליברמן.
אם היית גם חכם כמו ביבי- לא היית עושה את זההבעטליר החמישי

מהסיבה הפשוטה שגנץ יסרב (שווה לו לעמוד במילה שלו, חוץ מזה שהוא בונה על הפרשיות שיעיפו את ביבי),

וחבל להשפיל את עצמך.

חוצמזה, מי יבטיח לך חוק חסינות? גנץ ולפיד? או סמוטריץ'?

ביבי יודע טוב מאוד כמה חשוב לו שה"אקדוחנים", כלשונך, יהיו אצלו בממשלה.

את יוצאת מנקודת הנחהותן טל
שלו כחול לבן כן היו מוכנים להצטרף לקואליציה, הם לא היו דורשים את הנתח המגיע להם? חה. הם היו מקבלים לא פחות מהליכוד וכנראה שיותר. פשוט הכל היה מתנקז למפלגה אחת (מלבד הליכוד) ולא ל5 מפלגות (מלבד הליכוד).
הנתח שכחול לבן דורש נוגע לכלל האוכלוסיהרפואה שלמה
הבעיה היא התפיסה המדינית
זה נכון שסמוטריץ' צריך לנהל את המו"מברגוע

אבל הוא היה צריך לתאם עם הבית היהודי את הדרישות.

לפחות הרב פרץ הגיב הערב שהכל בסדר.

למרות שלא ברור למה רק עכשיו הוא הוציא את ההודעה הזאת..

לכן אני חושב שכל המחלוקת היא סביב עניין חוק החסינותמרדכי
בס"ד

כל השאר היה מאז ומתמיד על השולחן.
אגב, גם סמוטריץ הוציא הערב תגובת הרגעה לדברים של הרב פרץ. ושוב, לא הם הבעיה, אלא האנשים של הרב פרץ שרק מתחילים את צעדיהם הראשונים בפולטיקה ועוד לומדים את כללי המשחק.
הוא הסביר שהוא משלים שעות עם המשפחה אחרי מערכת הבחירותהסטורי
אני מניח שהוא לא יצעק את זה בראש כל חוצות - אבל אם יש לו כמה שעות, הוא יושב ללמוד תורה ולא עוקב אחרי כל ידיעה בתקשורת.

בכלל במיוחד אחרי ההכחשות ההדדיות (ובמידה רבה גם לפני) יש לי יותר מתחושה שכל מיני 'גורמים בכירים' שמדליפים על מחלוקות שלא קיימות - הם גורמי חוץ, שמנסים לסכסך בכל דרך ולא גורמי פנים.
למי שמעוניין, גם שלמה פיוטרקובסקי פרסם על זה כעת טור בערוץמרדכי
תודה!!ותן טל
ועכשיו מגיעה השאלה בבית היהודי לאן ממשיכים מכאן?מרדכי
בס"ד

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/400798
אני רק מקווה שכל מי שיגיע לכנס הערב קרא היטב את רוב הטורים שבראשית עיתון בשבע (שילה, שרקי, קידר ופיוטרקובסקי) שכתבו על הנושא. הם מן הסתם לא אהבו את מה שנכתב שם, אבל הם חייבים להפנים את הדברים האלו.

אגב, אם זה לא היה מספיק ברור.
הבעיה היא לא הרב פרץ. לו עצמו אין שום בעיה עם סמוטריץ ואין שום מתיחות. אבל בבית היהודי, מאותה מפד"ל הישנה, יש מי שחושש שהרב פרץ יהיה חלש מול סמוטריץ והוא זה שיהפוך להיות מנהיג המפלגה. לכן הם דואגים (יחד עם נתניהו שזה מאוד יעזור לו לעשות 'הפרד ומשול') ללבות מריבות ולנסות לסכסך בין השניים.
אני לא בטוח שמאבקי כח פנימייםאיתן גיל
חשובים יותר מגיבוש קואליציה חדשה. השקט ממחוזות גנץ חשוד כהסכמה עקרונית להצטרף לממשלה תמורת תיקים מרכזיים. נתניהו הפיק לקחים מהמשא ומתן מול בנט ושקד שהסתיים בתבוסה מבחינתו, ועכשו הוא יהיה זהיר יותר ולא ימתין לרגע האחרון .
זו בעיקר בעיה של החרדים.רפואה שלמה
סיעת הבית היהודי יכולה להצטרף לממשלת אחדות.
סמוטריץ' ימין אמיתי, אבל האם אדם בודד יכול למשוך קואליציה שלמה ימינה?
לא תהיה, תשכחו מזה. את כל כבודם הם שמו על זה שלא יושבים עם נהסטורי
היה אתמול מאמר בגלובסרפואה שלמה
אחרי שהפנימו שלא יוכלו להגיע לשלון,
טענו שדבריו של גנץ נאמרו ב"שפה רפה", ולתיקים של נתניהו קוראים "מצבו המשפטי", ולסיום מציינים שהסבירות לממשלת אחדות קטנה אבל לא אפסית.
מאמר זה בא אחרי סדרת מאמרים על האסון של סחטנות הכספים החרדית.
ברצותם יתפוגגו התיקים ותוכשר ממשלת אחדות. עכשיו הכי מלחיץ אותם הנטל הכלכלי והמיסים שיבואו
ממתי מאמינים למה שכתוב בעיתון?!הסטורי
היה מאמר בגלובס, נו שויין.

בדיוק כמו במערכות בחירות קודמות - לא מסוגלים לקבל את זה שהעם אמר את דברו. אז אחרי שלהפיל את הימין הם לא מסוגלים, עושים כל מאמץ לקדם מדיניות שמאל.
אחד מתוך סדרה. יש שני נושאים שמעסיקים אותםרפואה שלמה
יריב לוין
עליית כוח של הציבור החרדי.
נתניהו כברר לא מושחת אלא יש לו "עניין משפטי"
הם רוצים לאחד את הציבור היצרני. משערת שתוכל להבין למרות מכבסת המילים
הם רוצים משהו אחד - העם רוצה משהו אחרהסטורי
67/120 הצביעו בעד ממשלת נתניהו בראשות גוש הימין, זה מה שהמפלגות שלהם הבטיחו ועל דעת זה הם הצביעו. רבים נוספים שהצביעו למפלגות שלא עברו, זה מה שהם רוצים.
אפילו מצביעי כחול לבן, עוד כמליון איש, הצביעו למפלגה שהתחייבה לא לשבת בממשלת נתניהו. גם מצביעי העבודה ומרץ, הצביעו למפלגות שהבטיחו להיות אופוזיציה לנתניהו.

ממילא העם מכל עבריו, רצה ממשלת ימין-דתיים-חרדים ואופוזיציית כחול לבן- שמאל.

נחמד שלכל מיני אליטות יש תכניות איך לנהל את העם. העקרון הכי בסיסי בדמוקרטיה, הוא שהעם שולט ובוחר את הנהגתו.

ממילא רצון העם
אין על הדמוקרטיה הישראליתרפואה שלמה
עושה רושם שדווקא האמירה בכנס היתה שהולכים ביחדהסטורי
האמת שביום שאחרי הקמת הקואליציה, צריך לפעול לאיחוד אמיתי של המפלגות, המוסדות וכל השאר.
לצאת מחדש למפקד ולפתוח לציבור את יכולת ההתמודדות. בשנות בנט כל הזמן דיברו על זה, אבל הוא לא באמת רצה. עכשיו זה הזמן, רגע לפני הבחירות שוב יהיה מאוחר מידי וייצטרכו לעשות שוב הסכם שאף אחד לא באמת מרוצה ממנו.
נכון, אבל עצם העלאת השאלה במהלך מו"מ זה לא חכם במיוחדמרדכי
זה נכון, המפד"לניקים הישנים טובים בגולים עצמייםהסטורי
המפד"לניקים היו מפלגת נישה לקידום אינטרסים דתיים לאומייםאיתן גיל

בלעדיהם לא היתה לנו מערכת כשרות במדינה ובצבא, נישואים דתיים, וסטטוס קוו בענייני דת. מעולם הם לא התיימרו להרכיב ממשלה או לדחוף לפעולות מלחמתיות. כך למשל, השר משה חיים שפירא היה היחיד שהצביע נגד יציאה למלחמת ששת הימים.

שלא כמו המפד"לניקים החדשים ששינו פאזה, וחותרים לראש הפירמידה, אבל הוא רחוק מהם יותר מאשר אי פעם. 

האחרונים, שחתרו לראש הפירמידה הם בנט ופייגלין, ושניהם נבעטו החוצה.  

זה נכון במידה רבההסטורי
האמת היא לאחוז בשני הדגלים. התבגרנו מספיק בשביל שהאמירה הגדולה שלנו, תהיה משמעותית בכל המערכות ולא רק בלהיות ה'משגיח כשרות' של מערכות המדינה.

התהליך החל ממלחמת ששת הימים והמשיך עם גוש אמונים, משרד החינוך של המר (ולא רק פנים, דתות שהיה עד אז) והולך ומתעצם.

פייגלין ואחריו בנט, ניסו לזרז את התהליך באופן לא טבעי. שנייהם בדרך שאצה לראש הפרמידה, הוביל רק את דגל ההנהגה, תוך השלכת 'דגל הכשרות'. את זה הציבור לא קנה.

צריך כנראה עוד סבלנות, עד שבאופן טבעי, יקומו מנהיגים שלא יזנחו את הקדש בדרך להנהגה.
פייגלין ידוע כבר שנים כמי שמסוגל להכניס רעיונות לסדר היוםמשה

אבל פחות בלבצע אותם פוליטית.

אם יבוא מישהו אחר כריזמטי יותר על אותו טיקט יש סיכוי שיגיע לקרסוליים של יאיר לפיד על כל המשתמע.

לא הוא העלה לסדר היוםהסטורי
כפי שכתבתי, בשלבים מתפתחים התהליך מתקדם ממלחמת ששת הימים. אפילו מנהיגות יהודית אינה יוזמה של פייגלין, הוא צורף על ידי מוטי קרפל ואחרים שהקימו והשתלט. מצד אחד הוא נתן דחיפה לעניין, מצד שני הוא הפך את העניין, מתנועה שמובילה רעיון, לאיש שבטוח שכל הרעיון תלוי בו והכל סביבו. מה שגם גרם לכמעט כל המייסדים (שבמאמריהם הופיע שהמנהיג האמוני יהיה זה שתגובתו הראשונית תהיה סרוב) לפרוש...
זה חצי נכוןמשה

יש הרבה רעיונות שהוא עצמו דחף וקידם, מצד שני - יש הרבה גורמים מ סביב שהיו מעורבים גם כן.

הרעיון של הנהגה לא נוצר אצל פייגליןאריאל יוסף

החזון הזה נטוע עמוק במשנת הראי"ה והרצי"ה קוק.

אלא שהם חינכו גם לסבלנות.

למה אתה מחפש מישהו שיגיע לקרסוליים של יאיר לפיד?!

מה יש לו חוץ מדמגוגיה ופופוליזם?

כי הוא מקבל מנדטים?

הכוח שלו נבנה בעיקר מגיבוי תקשורתי מסיבי -

דבר שאף אחד מהימין לא יקבל.

אם כדי להגיע להנהגה צריך לוותר על תוכן - אני מעדיף להישאר במקום הנוכחי.

זה בדיוק מה לא הבינו פייגלין ובנט (שכמדומה לא חסרה לו כריזמה ובראשית דרכו דמה ללפיד):

כדי להתקדם להנהגה יש דרך קצרה ללא אידאולוגיה בשיטת יאיר לפיד,

ויש דרך ארוכה של הנפת דגלים והטמעת רעיונות עד שיהפכו לנחלת הכלל.

ועוד טור בנושא, הפעם מהעיתון מקור ראשון של השבתמרדכי
בס"ד

אין שום מלט שמחבר ביניהם.איתן גיל

אם נתניהו לא היה משחד אותם במנדט נוסף הם היו רצים בשלושה ראשים וכולם נשארים בחוץ.

השדכן שילם דמי שדכנות, במקום לקבל, והיתה חתונה, ואחרי שהתפזרו האורחים נותרו בני זוג שלא אוהבים זה את זה.

הערך המוסף שהושג לנתניהו באופן מלא הוא חיסול פוליטי לבנט ולשקד. ברקע מתגלה הרב פרץ כפוליטיקאי ממולח שדוחף את סמוטריץ' החוצה כדי לחמוק מההסכם שמבטיח לו לבחור ראשון את המשרד הממשלתי המועדף עליו.

אם סמוטריץ' היה צנוע יותר בדרישותיו הוא היה מקבל חיבוק מנתניהו.מצד שני, נתניהו לא שוכח לסמוטריץ' שהיה בסוד ענייניו של בנט, כאשר קיבל את החלטתו לפרוש מהבית היהודי ולהקים רשימה שמטרתה לנגוס בבייס של הליכוד.

מדהים אותי כמה הדברים שלך חסרי בסיס.הרב פרץ דוחף את סמוטריץעם הארץ
החוצה? אתה רוצה להתערב שהם ירוצו ביחד? הם הרוויחו מנדט על חשבון ביבי, שזה מצויין, וקרבות לא חסרים גם בליכוד. חכה שביבי יפרוש, ותראה שיהיה שם מעניין..
נו שוין, סמוץ' היה זכאי לבחור את התיק הבכיראיתן גילאחרונה
ונאלץ לוותר כי לרב פרץ לא בא בטוב לקיים את ההסכם איתו. איתמר בן גביר הוא המאוכזב הנוסף שלא יראה את הכנסת הגם שבלי הקולות שלו כולם היו נשארים בחוץ.
ירוצו ביחד כי בנפרד הם יראו את הכנסת בערוץ 99
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

אבל הם כן נכנעו בסוף לבג"ץברגוע
לא, הם עשו תרגיל. הנשים הגיעו ולא נתנו להן להבחןהסטורי

משום מה לא פורסם בערוץ, אבל זה מה שהתרחש היום.

וואי, לא ברור, עכשיו ראיתי ברוטרהסטורי
שאחרי ארבע שעות וצו של סולברג, כן נתנו להן.

מצער מאוד

אבוי שהגענו לסיטואציה הזאתפ.א.
חבל שהרבנות נאלצה להתקפל בפני בג"ץ, אבל חבל שמלכתחילה מנעו מנשים להיבחן. 
היא לא התקפלה, עשו תרגיל ולא נתנו להבחן.הסטורי
ועשו עוד דבר מכוער ומיותר- עכשיו שמעתי ברדיופ.א.
הרב שכתב את השאלון לא נוכח במקום.  בניגוד לנוהל הקיים בבחינות אלו.  ואין את מי לשאול אם יש משהולא ברור. 
ששופטי בג"ץ יגיעו להסביר את השאלון...הסטוריאחרונה
סמכות ואחריות באות ביחד. אם שופטי בג"ץ רואים בסמכותם, בלי שום מקור חוקי -  לפטר שרים בממשלה, לקדם קצינות במשטרה, להחליט אילו יחידות צבאיות אין בסמכות הממשלה לסגור ואת מי יבחנו ברבנות -

הם מוזמנים להסביר בעצמם את השאלונים, לענוד דרגות לקצינות ולממן את תחנת הדה-מורליזציה גלי צה"ל מכספי תקציב בית המשפט...

בנט ולפיד מתאחדיםאיתן גיל

עתידות:

סקר ערוץ 12: 55 מנדטים

סקר מעריב: 66 מנדטים.

בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים

חחחחחשלג דאשתקד

אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...

ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות  יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣

בהחלטאיתן גיל
בעקבות "המפץ" הימין הבטיח לעצמו את השלטון לארבע שנים נוספות.
"שובו של הנוכל 2: נפתול תעלול" עכשיו באקרניםנקדימון
צריך לפקוח עין על ליברמן שמגדיר עצמו ימין ימיןאיתן גילאחרונה
מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטובאחרונה

דגמח מוזר בצבע חום בהיר

קפוצון בצבע תכלת

"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות

הם גם הלכו בצורה מוזרה

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

לא כתוב בשום מקום בזכריה שהשטן הוא אל בפני עצמו, עקעלעברימבאר
עובדה יגער בך ה השטן.

לפני זכריה היתה נבואה ולכן כשה' זורח על ישראל לא מתעסקים בשמות המלאכים. מרגע שהנבואה היתה קרובה להבטל והפילוסופיה לעלות,בעידן הציר והתקופה הסוקרטית, אז פתאום הנביאים רואים את הפרטים ואת שמות המלאכים, גם בספר דניאל. (ואגב גם השטן מוזכר בתורה כקשור לחטא, "העזאזל").

ברגע שגלתה שכינה אז היה ניתן לראות את כוחות הטבע לא רק כגורמים קפריזיים אלא כגורמים בעלי סיווג מוסרי של טוב ורשע, ושל קדושה וסטרא אחרא. ולכן גם האומות באותה תקופה של זכריה עברו מפגאניזם לדתות מוסריות, פילוסופיה יוונית, בודהיזם וזרתוסטראיזם. המדברות על רשע וצדק, לעומת הפגאניזם.

זכריה לא הושפע מזרתוסטרא, הם פשוט חיו באותה תקופה בערך של שינויים רוחניים בעולם עקב גלויות ישראל. ראה למהלך האידאות בישראל ומאמר "חכם עדיף מנביא" באורות

המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"?hamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י' באייר תשפ"ו 12:21

במאבק הקיומי על מדינת ישראל, נראה שהמרכז הפוליטי הוא אשליה. בפועל, קיימות שתי דרכים בלבד, והבחירה ביניהן תכריע את עתידנו.

​אשליית הנסיגה והמדרון החלקלק

​ההיסטוריה מלמדת שוויתורים טריטוריאליים אינם משביעים את התיאבון של הצד השני, אלא רק מגבירים אותו. ראינו זאת עם מצרים, שלא ויתרה על סנטימטר במלון טאבה גם אחרי שקיבלה את כל חצי האי סיני; ראינו זאת עם ירדן שעמדה על דרישותיה הטריטוריאליות מ-1948.

​הבעיה אינה רק בהנהגה הרשמית, אלא בריבוי הפלגים: גם אם גורם אחד יחתום על פשרה, חמאס, הג'יהאד האסלאמי והחזית העממית ימשיכו את המאבק. במצב כזה, כל השקעה בשלום חלקי תרד לטמיון, והלחץ הבינלאומי והפנימי ידחוק אותנו לנסיגה מלאה – כולל ירושלים.

​התוצאה הביטחונית ברורה: נסיגה כזו תהפוך 80% משטח המדינה ל"עוטף יו"ש". אחרי הטרגדיה של עוטף עזה, איננו יכולים להרשות לעצמנו להפוך את מרכז הארץ לחזית.

​"זכות השיבה" ופירוק המדינה מבפנים

​גם אם ניסוג לקווי 67' ונחלק את ירושלים, הבעיה לא תיפתר. אז יגיעו הדרישות הבאות:

​דרישות הומניטריות: ערביי מזרח ירושלים ידרשו להישאר בתחומי "ישראל הקטנה" בגיבוי השמאל ובג"ץ, כדי לשמור על רמת החיים המערבית שהתרגלו אליה כאשר היו תחת שלטון ישראלי.

​מימוש החלטות האו"ם: הקהילה הבינלאומית תשלוף את החלטות החלוקה מ-1947 ואת החלטות האו"ם על "זכות השיבה".

​ביטול חוק השבות: תעלה דרישה לגירוש יהודים שעלו מאז 1948 כחלק מ"תיקון עוולות היסטוריות".

​בקיצור: המסלול שמאלה אינו עוצר בפשרה, הוא מסתיים בפירוק המדינה היהודית.

​הדרך לימין: ריבונות ועידוד הגירה

​מנגד, האחיזה ביהודה ושומרון היא הכרח קיומי, אך היא מציבה אתגר דמוגרפי. סיפוח מיידי ללא שינוי בהרכב האוכלוסייה עלול להוביל לאובדן הרוב היהודי, בשיתוף פעולה של השמאל המקומי.

​הפתרון הנדרש: עלינו לפעול באומץ לעידוד הגירה מרצון. בדרכי נועם, באמצעים כלכליים ובהטבות משמעותיות, יש לסייע לאלו שאינם מכירים בזכותנו למדינה להגר אל מחוץ לגבולות ארצנו.

​זוהי משימה מורכבת שתיתקל בהתנגדות עזה מצד השמאל, אך היא הדרך היחידה להבטיח פתרון יציב וארוך טווח. בסופו של יום, כאשר מדינת ישראל תהיה בטוחה ויהודית ללא עוררין, גם מתנגדי המהלך מימין ומשמאל יכירו בנחיצותו.

הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
​הבירה שלנו מוקפת ביהודה ושומרון משלושה כיוונים. מדובר במצב אסטרטגי קריטי בהרבה מעוטף עזה – לא רק בגלל הקרבה, אלא כי זה קורה בלב המדינה, בבירת ישראל. עוטף עזה כבר חווה את הטרגדיה הנוראה של ה-7 באוקטובר; הסיבה היחידה שירושלים לא חוותה גורל דומה היא האחיזה הביטחונית שלנו בשטח ביהודה ושומרון. השליטה ביו"ש היא חומת המגן של ירושלים.
אם אני יקים איש צררות אני יכל להזמין עסקית משולבת?קעלעברימבאר
למה לאחתול זמני

בשנת 1946 הכיסא כשל בהוצאה להורג של וילי פרנסיס, שלפי הדיווחים זעק "עצרו! תנו לי לנשום!" ("Stop it! Let me breathe!") בעת שבוצע ניסיון ההוצאה להורג. התברר שהכיסא (הנייד) הותקן שלא כהלכה על ידי אחראי שיכור. התיק הובא בפני בית המשפט העליון של ארצות הברית, כשפרקליטיו של פרנסיס טוענים שאף שפרנסיס לא מת, הוא למעשה הוצא להורג. הטיעון נדחה, ופרנסיס הוצא להורג בשנית בכיסא החשמלי בשנה שלאחר מכן.

יש פה צוועיי דיני!

זו הסיבה ששחיטת חיות יותר הומנית מחשמול (ברצינות),קעלעברימבאראחרונה

לפחות ככה שמעתי.

כי חשמול חיות יכול להשתבש ורק לגרום להם כאב עז כי יש תקלות במכונות גדולות ופסי ייצור המוניים. בעוד ששוחט חייב להיות עירני, לבדוק כל פעם שהסכין חלקה ללא פגימות, ולשחוט כמ ושצריך אחרת יטריף את הבהמה ויפסיד הרבה כסף. בנוסף כנראה החיה לא מרגישה את השניה הראשונה של השחיטה כי חתך חלק לא מרגישי םאותו בשניה הראשונה, ובשניה השניה כבר לחץ הדם שלה במוח יורד משמעותית כי הדם יוצא מהמוח דרך עורק הצוואר הראשי והיא מאבדת את ההכרה תוך שניה

היתה בגידה ב7.10?זיויק
אני עוד לא גיבשתי דעה 
ולכן לפתוח על זה שרשור בפורום זאת הדרך לגבש דעה?קפיץ

כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים

בוודאיזיויק
ככה אשמע במסודר טיעונים ואגבש אולי דעה 
בגידה של מי?ברגוע

של כל מערכת הביטחון?

הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה

של בכירים בצמרתזיויק
אתה רציני?ברגוע

אתה באמת חושב שיש אפשרות  שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים? 

למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?

אתה רציני??זיויק

והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!

לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.

...ברגוע

אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.

זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.

חיפוש הבגידה, זה לעשות חיים קליםהסטורי
אני לא יודע מה היה או לא היה בתאריך זה או אחר. אני כן יודע שחיפוש הבגידה או הבוגד זה לעשות חיים קלים. הכל היה בסדר, חוץ מבוגד אחד שנמצא אותו, נתלה אותו והכל יחזור להיות בסדר.

לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.

אולי זה היה קשירת קשר של קבוצת גדולה?זיויק
אני מסכים שבמובן המהותיהסטורי
כל תהליך אוסלו, על שלל הבטיו הוא בגידה ברעיון היהודי/ציוני.

אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.

לא בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיביתhamedinai

תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇

הנה איך הגיעו לזה...

אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.

סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.

אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.

להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.

סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.

ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.

ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.

טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X

והבית משפט קבע שזו הייתה מחלת נפשhamedinai
אין ספק שתופעה זו היא בגדר מחלת נפש קולקטיבית. במובן זה, קביעת בית המשפט לגבי אסף שמואלוביץ' – כי מחלת נפש היא שמנעה ממנו לעמוד לדין – מקבלת משמעות רחבה ועקרונית הרבה יותר. הדפוס הזה חוזר גם אצל הפצ"רית לשעבר; שם, הלחצים הכבדים מצד גורמים בארה"ב להפליל חיילים כבסיס להטלת אמברגו נשק על ישראל, פגשו מערכת שמוכנה להקריב את האינטרס הלאומי לטובת ריצוי הזרים. 
אתה לא תדע לעולםנקדימון
נוטה לחשוב כמוךזיויק
בימים הראשונים הייתי בטוח שהייתה בגידהנקדימוןאחרונה

והיום יותר נראה לי שהבגידה היא של אנשים בזהות של עצמם ואובדן ה"מוחין" שלהם בגלל השנאה לימין ולנתניהו,

כלומר באופן שאולי הוא אפילו לא מודע הם הזיקו למדינה - אבל אלה לא דברים שאפשר להעניש עליהם וגם אין איך להוכיח.

הדבר היחיד שכן אפשרי זה הסרבנות וההמרדה. אלה גלויים וידועים, ואפילו בזה לא יהיה אפשר לטפל.

אולי יעניין אותך