דיון עומק על החברה החרדית, חוק הגיוס, חינוךתקוות עולמים

כולם מדברים על הבחירות שהולכות לבוא, אבל מעט מאד מדברים על הנושא שבגינו אנחנו הולכים לבחירות. הנושא עולה לכותרות מפעם לפעם עד משנת 2012 – גיוס החרדים לצבא.

האם צריך לגייס את החרדים? האם הצבא ערוך לקליטת החרדים? האם הצבא זקוק להם? האם מתן פטור לחרדים פוגע בחברה הישראלית? האם מתן אוטונומיה תרבותית לחרדים גורם לשסע בחברה הישראלית?

כאן אנחנו נשתדל לעשות קצירה סקרה לגבי הנושאים הללו ולהעלות השערות שונות.

כל המומחים מוזמנים לבוא לפה ולשתף רעיונות ודעות.

מצד אחד -  גרוניס אמר שאין זה תפקידו של בג"ץ להגן על הרוב מפני המיעוט, אם הרוב בעצמו מחליט להגביל את עצמו או להעדיף את המיעוט.

מצד שני – ההסדר של 'תורתו אומנתו' אמור להיות  נחלתו של מיעוט קטן של עילויים בחברה החרדית.

סך כל הזכויות והתקציבים הכספיים הניתנים למיעוט החרדי [שהולך ומתגדל] כרוך במחירים כספיים וחברתיים משמעותיים, הם מגדילים את חוסר השוויון בחברה , ויש פה חריגה מסוימת מהיסודות הדמוקרטיים.

חרדים ממילא מקבלים אופי שירות שמותאם להם [שח"ר וכו'].

בית המשפט העליון קבע שהזכות לשוויון נגזרת מחוק יסוד – כבוד האדם וחירותו , כי כשאדם מקבל יחס מפלה לעומת קבוצת לחץ אחרת בחברה [וזה ממש לא רק חרדים האמת היא] זה פוגע בצורה איומה בכבודו.

האם הצבא בכלל ערוך לקלוט חרדים?

אני מניח שהנהלים במטבחים של צה"ל לא יהיו בדיוק מקובלים על החברה החרדית.

יש חרדים שנוהגים לטבול כל בוקר במקווה.

ענייני שבת וכשרות – יש פקודות מטכ"ל בנושאים הללו, אבל מי אמר שהם מקובלים על הציבור החרדי?

הפרדה – יש בצה"ל הרבה מדריכות. מאיפה יביא עד כ"א של מדריכים במיוחד עבור החרדים?

בתי הכלא בצה"ל – יהיו מקרים של סרבנות. בגיוס נרחב של האוכלוסיה החרדית, יהיו כאלה שיסרבו. המצב בבתי הכלא ממילא בכי רע, אני בספק אם הם ערוכים לקלוט אגפים שלמים של סרבנים.

תנאי שירות – תנאי שירות עולים לצבא כסף, תשלומי משפחה, סיוע , חלקם יהיו נשואים ואפילו בעלי משפחות.

הלאה. המיון המוקדם בצבא שיקף כל השנים את הפערים בחברה (הפערים הצטמצמו אבל לא בזכות 'כור ההיתוך' הצבאי אלא בזכות תהליכים חברתיים וכלכליים – הצבא הוא הראי). הצבא כמובן לא הפלה ולא מפלה חלילה על פי רקע סוציו-אקונומי כפי שנהוג היה להנפיץ. הצבא ממיין בדרכו ובדרך זו משקף תמונה (חלקית) של מציאות בחברה.

הרבה מהמתאבדים בצבא – רובם מרקע סוציו – אקונומי לא קל. הרבה מהמתאבדים, עולים חדשים. רק לא מזמן התאבדה בחורה מקסימה שעלתה לשרת מארצות הברית.

הרבה מהיושבים בכלא הצבאי והעריקים – אתיופים, מהפריפריה.

עכשיו, אני לא יודע מה אומרים, להשתמט היום משירות צבאי זו לא בעיה בכלל. אני יודע, מנסיון.

מי שלא רוצה לשרת, פשוט לא ישרת. זה עד כדי כך פשוט.

רוב הצעירים שמתגייסים היום לצבא עושים זאת מסיבה אחת פשוטה ומרכזית, הם הולכים לצבא בגלל שהצבא הוא כלי למוביליות חברתית.

הצבא הוא פונקציה חברתית, הרוב הולכים בגלל החוויה, בגלל רכישת מקצוע, בגלל קורסים, בגלל זכויות ומלגות שיקבלו לאחר מכן.

כמובן , יש גם סיבות של לחץ חברתי, של התניות חברתיות, של הליכה בעקבות העדר ועד. מי שחשוב שצעירים הולכים לצבא כי הם מתים להגן על המדינה ולשרת ולתרום, חי באשליות. אולי זה מה שהם אומרים כלפי חוץ, אבל עמוק בפנים ,כולם יודעים טוב מאד למה.

במדינות שונות יש אפשרות לבחור בשירות חלופי.

בארץ האפשרות הזאת הרבה פחות רחבה – יש שירות לאומי, אבל בשביל שירות לאומי , קודם כל יש צורך בפטור מן הצבא.

אפשר לשרת בשב"ס או במשטרה , אבל זה לא נתון לבחירה חופשית, ובדרך כלל זה משהו שנתון לבנות, בנים יתקשו להגיע לשם, במיוחד אם יש להם פרופיל קרבי.

למה לא לתת לחרדים אופציות חלופיות לשירות צבאי?

מי אמר ששירות צבאי מתאים לכולם?

אני חושב שהרבה יסכימו שהשילוב של החרדים בשוק העבודה הוא דבר חשוב יותר משילובם בצבא. למה לא לעסוק בזה במקום?

העובדות היום הן כאלה – הצבא משמש למוביליות חברתית וזה המניע העיקרי של מרבית המתגייסים. לא כולם מתאימים לשירות צבאי, ולהרבה יש מוטיבציה נמוכה.

למה מישהו שגדל בסביבה חברתית ותרבותית קשה , במערכת חינוך לקויה ,  למה לו ללכת לצבא לשרת כעובד רס"ר, או פקיד, במקום לנסות לקדם את עתידו בכוחות עצמו, על ידי השכלה גבוהה או הכשרה מקצועית במקצוע בו הוא רוצה לעבוד? מי שחייבת ע"פ חוק לדאוג שכל אחד מקבל חינוך ראוי היא המדינה עצמה. הזכות לחינוך, סעיף 4 בהצהרת זכויות הילד בישראל... - "הזכות לחינוך מהווה, כשלעצמה, חלק מזכותו של אדם לכבוד אנושי בהקשר החוקתי." (בג"ץ 08/7426)

האמת היא שקבוצות לחץ היום מקבלות הרבה יותר מסתם אנשים. יש הרבה תכניות ומלגות לחרדים שהמדינה מתקצבת.

לפני זמן מה הייתה רפורמה במל"ג בעניין והפכו חלק מהמלגות לאתיופים לתלויות במצב סוציו -אקונומי, גם לאוכלוסיה האתיופית יש המון תכניות ומלגות מיוחדות , שחלקן אפילו לא תלויות במצב סוציו – אקונומי.

אם אתה סתם מישו מהפריפריה וגדלת בתנאים לא אידיאליים , האמת היא שאתה לא מעניין אף אחד. יש מלגות באוניברסיטאות לאנשים ממצב סוציו אקונומי נמוך, זה נכון. אבל אין תכניות מיוחדות, והתקצוב הוא אלפי מונים נמוך יותר ממה שיש לחרדים , אתיופים, וכו'

הנקודה היא – אין באמת שוויון הזדמנויות, וגם לעולם לא יהיה. אז בשביל מה להתעקש על גיוס חרדים, במקום לעסוק בדבר המהותי יותר, תוך בחינת סך האופציות והחלופות שאפשר להעמיד?

הרי גם הסדרניקים משרתים במסלול משלהם. גם בנות דתיות ולא ממש דתיות זוכות לפטור משירות צבאי בניגוד לחילוניות שחייבות

להתגייס.

דונו.

בבחירות הבאות תקבלו תשובהסודית
הצבא צריך חרדים, הוא מגייס בנות לתפקידים גבריים כי חסר לו, וזאת בניגוד לשמועות שהוא עושה את זה כדי לשמח את החיילים.

אי גיוס חרדים הוא חילול ה' הכי גדול שיש, כשמדובר בפטור גורף, הוא הגורם מספר אחת שתים ושלוש לשנאת החרדים.

התורה נתנה לכל עם ישראל. החוק צריך להיות שכל מי שרוצה לעסוק בתורה(גם חילוני) יקבל פטור, לאפשר להם להכיר את היהדות בנחת, עם קצבה.

יש מקום לתת פטור לעילויים, אבל לא כל הציבור החרדי עילויים. אבל צריך לאפשר גישה לתורה לכולם!

הצבא יכול לאפשר לחרדים תנאים שנדרשים לפי ההלכה (גם מחמירים).

הנהגות של טבילה 3 פעמים ביום - לא, וזכות המצווה העצומה שמגן על עם ישראל תכפר בעדו למרות ביטול המנהג...

אם החרדים לא יבינו את זה בעצמם, ראש הממשלה הבא יהיה ליברמן.
לצבא לא חסר אנשים.אניוהוא
לצבא חסרה דרך. חסר אידאלים.

ובעיקר חסרה המטרה - לנצח
אם החרדים היו מתגייסים, הצבא היה משתנהסודית
לצערי נראה שלמרות מה שקרה אתמול, אנשים ממשיכים להשלות את עצמם.
ליברמן לא הלך על השבת, לא על הגיור, רק על הפצע. והצליח. כי האפליה בין דם לדם אינה מוסרית. וגם החרדים יודעים זאת בעומק ליבם.
התורה פטרה את הירא ורך הלבב. לא את לומדיה
מחילה אבל אלו שטויותאניוהוא
כל צמרת המטכ'ל מורכבת מקצינים שחונכו ע'י שלוחות הקרן החדשה וגרורותיהם. לכן הצבא שכח איך מנצחים ועסוק בלחנך את העם שאין אבא ואמא אלא הורה1 הורה2, שאשה יכולה לעשות מה שכבר עושה, שנטיות הפוכות זה הכי מגניב ושאר מרעין בישין.

אני בהחלט מבין חרדי שטוען שלהתגייס זה רע.
במקום ראשי הישיבות ההסדר והאיגוד - הייתי מודיע שעד שאין שינוי אמיתי אין שום גיוס של אך חייל
אבל כרגיל אנחנו אלה ששוכבים על הגדר - ובסוף גם יורקים עלינו.
הצבא מספק לחרדים גדודים נטולי חיילות למהדריןסודית
את הבעיות עושים לציונות הדתית, כי היא הדבק של החברה הישראלית.
לכן הראשים השמאלנים שהזכרת יכריחו בייניש לשמוע זמרת.
אבל לא חרדים. חרדים מקבלים שירות כהלכתו.
מה צריכה הציונות הדתית לעשות זה עניין לשרשור אחר. לחרדים אין כאלו בעיות
משתמעתקוות עולמים

שנמשיך לחיות עם הפילוג והשסעים , כל עד לא נלמד להיות חכמים יותר. ואני לא רואה את זה קורה בקרוב.

בנתיים אין בעיות אצל החרדיםאניוהוא
המטרה הברורה היה להיות 'כור היתוך' לחברה הישראלית
אני לא יודעתקוות עולמים

אני לא ראש אכ"א. אבל אני מניח שצה"ל לא באמת צריך , ובינינו, גם לא באמת רוצה את הגיוס של החרדים.

צבא נועד לספק בטחון, אני לא יודע עד כמה אפשר וצריך להתאים אותו לכל מיני השקפות דתיות או פוסט מודרניות.

אם כבר לדבר, על צבא מקצועימושיקו

זה לא רעיון מציאותיתקוות עולמים

אני עדיין מופתע שאנשים מעלים את הרעיון הזה ומתייחסים אליו ברצינות.

זה לא משהו שהוא יישים במציאות של ישראל. זה לא יקרה , וטוב שכך, זה רעיון הזוי ולא מחובר למציאות.

יש הרבה מה לשפר בצה"ל של היום ,זה ברור, אבל לעבור לצבא מקצועי זה רעיון שהוא אפילו מסוכן במדינה כמו ישראל, עם כל הצער שבדבר.

בדיוק. אבל לך תסביר את זה לאנשים שעברו את שטיפת המחספק

במערכת החינוך הישראלית, את הנושא בצורה הגיונית... 

אם הולכים על זה לבחירות, מה יש לדון?רפואה שלמה

על פתרון אמיתיתקוות עולמים

הרי ברור שהחרדים לא יתגייסו, זה בלוף.

זו לא אוכלוסיה שאפשר לגייס, אי אפשר לכפות עליהם את הדבר הזה. 'גיוס לכולם' זה לא משהו יישים.

מה הפתרון האפשרי, המציאותי, בהתאם לנסיבות העכשוויות, הרי זה לא רק העניין של הצבא, זה מארג של שלם של אורח חיים ונסיבות חברתיות ותרבותיות והכל שזור אחד בשני.

הפיתרון האמיתי הוא הסדר חרדירפואה שלמה
ככה קול התורה ישמע בקביעות
וגם החרדים יתרמו לצבא
ואז אף אחד לא יבוא אליהם בטענות.
הצבא משלם לביינישים שמתגייסים 44חודשים למרות שהם משרתים 18 חודשים.
לחרדים זה מסלול צנוע ונקי מפריצות, ומלא בתורה
זה הפיתרון היחידי שישמור על החצרותרפואה שלמה
וצביון היחודי של החסידויות ושל הליטאים.

לפזר אותם בשירות לאומי, זה בהכרח יחשוף אותם למראות לא צנועים, זה ערבוב שלהם בחברה החילונית, רעיון גרוע לדעתי.
לגייס מיד, לצבא הרגיל ובכפייהאינליאז

אפשר לשבת חמישים שעות ולדון על בעיות שיש בצבא ויהיו בצבא והולכות להיות בצבא.

אפשר, אם יש זמן לשרוף ומוח מספיק עקום כדי למצוא בעיות בכל דבר.

אבל הצבא הוא צבא והוא צבא טוב.

מה זה צבא טוב?

כשצריך להעביר כוח מנקודה א לנקודה ב, כשצריך להשתמש בתחמושת מסויימת , יודעים איך לעשות את זה.

יש נשק, יש אמצעי הובלה, יש תחמושת , יש אנשים שיודעים להפעיל את הציוד, יש תוכניות הדרכה ספציפיות לכל מתקן. יש מודיעין, אפסנאות, יש תחזוקה.

הצבא מספיק טוב.

הצבא מצויין. כל יתר הדברים מבחינתי הם בילבול מוח.

הצבא לא צריך "לנצח". עצם קיומו הוא ניצחון.

לחרדים אין "בעיה".

החרדים הם בעיה בעצמם.

החברה שלהם היא חברה קאסטית, היא חברה מושחתת, היא חברה שאינה מתגמלת על פי כישורים, אלא על פי מחוייבות לתפיסה פוליטית שהמטרה שלה אחת , לחזק את השלטון החרדי הקיים.

תכלס, האנשים האלו לא מבינים כלום בשום דבר.

קח תלמיד הסדר שנה ג' ותתן לו להתחרות עם חרדי שישב בכולל עשרים שנה אתה תראה שההסדרניק לוקח, גם בהלכה , גם בגמרא, בטח בתנ"ך ובמדרשים.

מה שכן, החרדי מצטיין בזה שהוא מחזק את העסקנים שלו.

לכן כל החברה הכללית, דתיים לאומיים ומסורתיים וחילוניים וערבים ורוסים וכולם, צריכים להניח את כל השטויות האחרות ובמשך כמה שנים להתמקד בעניין אחד, להפוך את החברה החרדית לאפיזודה היסטורית נשכחת.

והדבר הראשון שאפשר וצריך לעשות זה לעלות את כולם על המשאיות ולשלוח אותם לטירונות רובאי 2.

בנים ובנות, כולם ביחד.

מה זה משנה בכלל? כן צריכים חיילים, לא צריכים חיילים.

הצבא צריך לשרת המטרה הזאת.

אם יוציאו פרופיל 21, בסדר שטויות. כמה יוציאו? חמישים? ובנות הסימנרים מה יעשו? יעמידו פנים שהן משוגעות, יתחילו לנבוח על הקב"ן? כולם יודעים שזה לא יקרה.

וזה יפתור למדינת ישראל את הבעיה הכי קשה שלה.

כי סך הכל אין כאן הרבה בעיות. מדינות ערב מסוכסכות בינן לבין עצמן, אירופה מתנדנדת, אמריקה במצב טוב, סין ורוסיה אוכלות אחת את השניה.

איזה בעיות יש? חרדים.

גיוס עכשיו, גיוס כללי ואחרי חמש שנים , אין בעיה.

לא אומר שלא יצוצו בעיות אחרות, זה תמיד קורה, אבל אחת אחת, כל דבר בזמנו.

עכשיו, היום, זאת הבעיה.

אתה ממש משכנע למה לא!הסטורי
יש דברים שצריכים תיקון בכל חברה. יש לנו מחלוקות משמעותיות עם החברה החרדית. אבל בשיח שלך אתה מצדיק את ההתנגדות - אם לא באמת צריך צבא, כדבריך והמטרה בגיוס היא לגרום להם בכפיה להפסיק להיות מה שהם - מוצדק לחלוטין שהם יתנגדו.
אני חולק עליך לא מעטהבעטליר החמישי

א.

אבל זה לא העניין. מה שכתבת פשוט לא יקרה. זה לא ישׂים.
רואים ממה שכתבת שאתה לא מכיר את החרדים בגרוש.

ב.

אני מסכים עם כל מילה שכתב מעלי הסטורי- הדיבורים שלך רק מצדיקים ומשכנעים את החרדים לא להתגייס.
אם הגיוס הוא רק בשביל לשנות אותם - אין שום סיבה שבעולם שהם לא יתנגדו לגיוס.

גם אתה לא היית הולך לצבא שאומר שלא משנה לא אם צריכים חיילים או לא צריכים חיילים, רק צריך לשנות אותך.

ג.

דבר אחרון. בדקו נתוני גיוס אצל חרדים אחרי בחירות 2013 שאז לפיד רץ על הטיקט הזה.
נתוני הגיוס צנחו משמעותית. לא שזה נשמע לי משנה לך.

אתה והחבר שלך לא יודעים לקרואאינליאז
מתי כתבתי שצריך לשכנע את החרדים להתגייס.
כתבתי בדיוק ההפך שצריך לגייס אותם בכוח.
אז מה משנים אחוזי הגיוס אם עלו או ירדו?

רק הוכחה ששניכם לא מבינים מה קראתם.

מה שאני כן יודע על החרדים שכל כולם דיבורים ואפס מעשים.
הם לא אוכלוסיה עם אופי חזק , הם יודעים להתנגד רק כשהם באים בעדרים.

אם מדינת ישראל תרצה היא תשבור אותם בקלות.
אני רואה שאנחנו לא מסכימיםהבעטליר החמישי

אני חושב שגיוס בכח פשוט לא יעבוד. ושגם מדינת ישראל יודעת את זה.
אפילו לפיד כבר לא מדבר על זה.

אני חושב שאם רק נמתין אז נתוני הגיוס יעלו לאט לאט וככה הם באמת ישתלבו בצבא ובעבודה.

אם אין לך סבלנות, איך אומרים אצלנו? תפאד'ל.

מדינת ישראל לא רוצה לשבור אותםרפואה שלמה
לא רוצה שקול התורה יפסיק להישמע בישיבות
לא רוצה לכבות את האהבה לתורה
כן צריכה אותם כשותפים בחובות האזרחיות כי ב"ה ציבור זה גדל, ואי אפשר שימשיך להשען על ציבורים אחרים בענייני שמירה על העם, וקבלת אחריות כמפרנסים על המשפחה שבנו.
אם החרדים היו מגלים כנות, יושבים באמת לחשוב איך משתלבים בלי לאבד את היחוד שלהם, המדינה הייתה הולכת הרבה מאד לקראתם, מעל ומעבר למה שהם יכולים לחלום.
כתבתי לעיל על ההסדר החרדי, אם המנהיגים שיבינו שכבר יששכר לא מסכים לתמוך בזבולון בכפיה, אפשר יהיה להגיע לתמיכה בהסכמה עם שותפות חלקית של החרדים בנשיאת העול. שנה ושמונה, הייתי מחלקת לחצאי שנים. רק שידעו איך להלחם בשעת צרה ח"ו.

מזכירה שליברמן עשה צרות גם לחלק מהמכינות הקדם צבאיות הדתיות, ולכן חושדת במניעיו.

אבל רוב הציבור הלא דתי, לא כוחני כמו ליברמן, לא מחפש מלחמת אחים, אלא שיתוף ושותפות אמת.

שבת שלום!
כל זמן שאתה לא רובי ריבלין אין לך זכות לדבר בשם מדינת ישראלאינליאז

הגדיל לומר ראש הממשלה הראשון , דוד בן גוריון  שאמר 

"מעולם לא התיימרתי לייצג את דעתו, אבל אני בהחלט סבור שאני יודע מהי טובתו"

נשיא הוא תפקיד של כבודרפואה שלמה
הרוח הכללית של מדינת ישראל אינה לשבור אוכלוסיה כזאת או אחרת.
לאט לך עם מילותיך
זו בדיוק הייתה הנקודהתקוות עולמים

אתה יכול להיות מודע לכל הבעיות ולכל הפתרונות, אבל למי זה עוזר אם אין לך את האפשרות להפוך את זה למשהו משמעותי?

חילוניים, מסורתיים, דתיים לאומיים, רוסים, כולם מתעסקים בשטויות ומתנהגים כמו ילדים במקום להתאחד ולדאוג לדבר החשוב ביותר – שלכולנו יהיה נוח ונעים יותר לחיות כאן. בסך הכל באמת לא רע כאן.

אתה לא צריך לספר לי על החברה החרדית, אני שונא אותם ובכל יום אני רואה באיזה זבל הם חיים.

הם מלכלכים לי את הרחובות ,מזהמים לי את האוויר, משחיתים את שלטי החוצות בעיר שלי הנבלות, והם נוהגים כמו ערבים.

מה שבאמת מכעיס אותי זה שיש הרבה בנות סמינרים שהן מאד יפות ומקסימות, ואם הן לא היו חרדיות, אולי היה לי סיכוי איתן.  איזה בזבוז.

יש חוק שירות בטחון. כולם אמורים להתגייס.

אבל קבוצות מאד מסוימות באוכלוסיה מקבלות תנאים שונים ופטורים, שהם אתנן פוליטי.

החרדים, הדתיים לאומיים, כולם.

אם אתה מגייס את החרדים ובנות הסמינרים, אתה צריך לגייס גם את בנות האולפנה. אולי תצטרך לבטל את מסלול ההסדר.

תצטרך לבטל את כל המפעל הזה של השירות הלאומי, הרי לפטור של בנות דתיות מצה"ל אין שום קשר לדת – זה אתנן פוליטי , שנוצר עבור קבוצה מסוימת, על רקע פוליטי.

כולם יתחילו לבכות ולצעוק . תבוא ותגיד, שיבכו ויצעקו כולם, למי אכפת?

כאמור, בישראל מי שבוכה יותר ומי שמתקרבן יותר , ומי שיוצר בעיות מלאכותיות, מקבל יותר. זו המציאות, מה תעשה?

במציאות הפוליטית של ישראל, אני לא רואה מישהו שלא יתקפל בפניהם. זה אפשרי רק באחדות ותמיכה רחבת היקף בציבור.

הלוואי והיה , אני בעד.

לכן הדיון לא בא לחפש בעיות או לדון במטרת הצבא, הפתרון המוחלט הוא ברור. אבל בעולם שלנו אין שום דבר מוחלט או ברור.

החרדים הוכיחו שהם טובים מאד בלשרוד, אפשר לתת את זה.

שולחנך גדול גדול משולחנם ושכרך גדול משכרםאינליאז

ואל תקנא בבנות הסמינרים ואל תקנא במי שמתחתן איתן

כי חיים בעדר הם חיים חסרי משמעות ואדם אמיתי הוא זה שלא חי בעדר ולא ירצה אף פעם להיות חלק מעדר.

כתבה מוזמנת, צפויה ומעוררת גיחוךסודית
כידוע יש עוד ערוצי תקשורת חוץ מזה
אולי רימון חוסם לך
שפל שלא נודע כמוהו - ערוץ שבע מראיינים כתב של "ידיעות"cintetit

על תקן של מומחה צבאי.

ככה זה שאף אחד לא מסכים לטעון את הטענות השטותיות שלכם.

שפל אמיתי

ו...? מה הבעיה?מרדכי
מראיינים עיתונאים כדי לשמוע רכילותcintetit

כי באמת הם יושבים שעות בועידות או בבתי מלון עם פוליטיקאעם והם לפעמים יודעים להגיד שההיא הלכה עם ההוא וזה דיבר עם זה.

לגיטימי

אבל עיתונאי הוא עיתונאי. הוא לא נבחר ציבור. הוא לא נושא משרה ממשלתית, הוא לא גורם ביטחוני בכיר.

הוא עיתונאי, הוא אפילו לא הוגה דעות.

אז אם יש לך מסר שהוא לגמרי מופרך ואתה רוצה שמישהו יגיד אותו במקומך, אז אתה לא יכול לראיין אף אחד משמעותי, כי אף אחד משמעותי לא יסכים להגיד את זה.

אז את מראיין עיתונאי שיחזור על השטויות האלו.

באותה המידה יכולת לראיין עובדת ניקיון.

הערוץ חרדי למחצה, זו הייתה כתבה צפויהסודית
לא. מראיינים עיתונאים כי הם יודעים מה קורה בתחום הסיקור שלהםמרדכי
בס"ד

כלי תקשורת שמראיין את עמית סגל, עושה את זה כי הוא יודע שעמית סגל יודע על מה הוא מדבר. שכלי תקשורת מראיין את יאיר שרקי על מה שקורה בציבור החרדי, זה כי שרקי באמת יודע מה קורה שם.

כנ"ל גם לגבי הכתב הצבאי של ידיעות אחרונות שמכיר את תחום הסיקור שלו ישר והפוך. זה התפקיד שלו ועל זה משלמים לו.
ב"ה יש עוד אתרי חדשות, יותר מהימניםסודית
אין שום בעיה. כל אחד צורך את החדשות שלו איפה שנוח לומרדכי
בס"ד

עורך ישראל היום, בועז ביסמוט, אמר בשיחה שהשתתפתי בה לפני מספר שבועות, שהמטרה שלו היא להפוך את העיתון להיות החבר שלך, הזה שתרצה לשבת איתו עם הקפה הראשון של הבוקר. יש מי שיגיד שהוא מצליח ויש מי שיחלוק, אבל בסופו של דבר כל אחד צורך את התקשורת שמדברת אליו, וזה בסדר גמור.
באמת תודה על האישורסודית
הערוץ היה יכול לפרסם כתבת הרגעה מסוג יותר אמין.

כמו להזכיר את מאבקו של ליברמן במכינות הקדם צבאיות הדתיות, מה שמוכיח שהתגייסות דתיים מעניינת אותו כשלג דאשתקד.

החרדים יכולים להיות רגועים.

ליברמן לא מעוניין לגייס אותם.
כמובן שזה לא פותר את הבעיה המוסרית.......................!

מי שצריך להיות מודאג זה הימין,
ליברמן רוקח ממשלת אחדות והעברת השרביט לגנץ בניגוד לרצון הרוב.
איחולי לסמוט' על ההבנה שאסור לאבד אף קול.

וזו ההזדמנות שלו להתמנות לשר משפטים. אפילו לחתום שרק זמני, ואחר כך יהיה שר השיכון.
ב90 יום אפשר לחולל 90% מתוכנית 100 הימים.
נראה לי שבגלל שזה ממשלה זמניתהבעטליר החמישי

אז אי אפשר באמת לעשות את הרפורמות הנדרשות... (בלי קשר לזמן)

ככה מישהו כאן כתב.

אף גורם רישמי לא היה טוען כזה דברcintetit
קודם כל כי זה בכלל לא נכון.
עיתונאי לא מקבל משכורת כדי להחליף מקורות מידע אמיתיים.
זה כל כך עלוב וכל כך לא מקצועי
עיתנואי מקבל משכורת בשביל "לשדך" בין המקורות לבין הציבורמרדכי
בס"ד

הרי לרוב אזרחי ישראל אין דוד רמטכ"ל או אח בתפקיד ראש אכ"א. לכן, אם אזרח פשוט רוצה לדעת מה קורה במערכת הצבאית, אז הוא נעזר בעיתונאי שמקבל תדרוכים ישירות מהצבא, יש לו מקורות נוסים והוא בקשר רציף עם דו"צ, וכך הציבור מקבל ממנו את המידע.

זה עיתונאות וכך היא מתנהלת.
בהחלט עובדות חזקות מה שכתבתאניוהוא
ממש משכנע....
מלחמה מיותרת מצד שני הצדדים שרק מנסים למשוך מצביעים.ספק

אלה מנסים להפחיד את החרדים שיגייסו אותם אם לא יצביעו להם ואלה מנסים להגיד ליתר האנשים שהחרדים הם פרזיטים כדי לגייס מצביעים. 

קודם כל, נראה לי שדי ברור שלא יגייסו את החרדים בכפיה. במקרה הכי קיצוני, ישלחו עשרות אלפי חרדים לכלא. 

זה לא יפתור שום בעיה. 

בפועל, רק כ-50% מאזרחי מדינת ישראל מתגייסים - וגם זה יותר מדי. 

כמחצית מהחיילים בצה"ל הם מיותרים. 

זה סתם עולה למדינה כסף להחזיק אותם בשם איזשהו אידיאל שכבר מזמן נמחק של "צבא העם" או "כור היתוך". 

לצבא אין שום ענין לגייס אנשים בני 18 שהם כבר הרבה פעמים נשואים ויהיו עם ילדים עד שישתחררו. 

שלא לדבר על כך שבגלל העובדה שהצבא הוא צבא חובה, יש הרבה מאוד רעות חולות בצבא. אחת מהן, היא למשל, שגורם המוות מספר אחת בצה"ל בשנים שבהם אין מבצע צבאי, היא התאבדות. 

הפתרון הפשוט הוא צבא מקצועי. 

החיילים שישרתו יקבלו שכר נורמלי, החרדים שירצו להתגייס ושהצבא ירצה לגייס - יגוייסו. (בדיוק כמו כל אזרח אחר). 

הצבא יוכל להפנות משאבים לדברים החשובים כמו הגנה על מדינת ישראל ובא לציון גואל... 

האלקטורט של לפיד, ליברמן, ש"ס ויהדות התורה יפגע - אבל אני מאמין שנוכל להתגבר על הענין...

הבעיה היא שבגלל שהפתרון הזה כ"כ פשוט, יעיל ומשכין שלום - לאף פוליטיקאי אין אינטרס לקדם אותו. 

לדעתי הם לא יתגייסו גם אם לא יהיו בנות בצבאl666
למה? כי חלקם( לא כולם) חושבים שהם מן מיעוט ששומר על החוק ואפילו מקים ארגונים מועילים גם לאוכלוסייה כללית אבל עדיין מיעוט. וכל חפצם זאת אוטונומיה תרבותית וחינוכית ועדיף להם להתרחק מסכסוך למקרה של נצחון הערבי. או להחזיק בעוד אזרחות. נציגות בכנסת היא בסגנון נציגות שהייתה לאגודת ישראל בפרלמנט פולני לפני שואה.
כך שאין להם שום עניין להשתלב בחברה.
זה מה שהבנתי מהבלוג של צייר גדי פולק ומקריאה של עיתונות חרדית.
כך שכנראה אין טעם בהפליה מתקנת. הם לא יגידו תודה על זה.
לדעתי הכל שאלה של תקציב, מה שתחליט המדינהסודיתאחרונה
כל עוד אין סנקציות הכל ימשיך כרגיל.
בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקדאחרונה

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשהאחרונה
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

אבל הם כן נכנעו בסוף לבג"ץברגוע
לא, הם עשו תרגיל. הנשים הגיעו ולא נתנו להן להבחןהסטורי

משום מה לא פורסם בערוץ, אבל זה מה שהתרחש היום.

וואי, לא ברור, עכשיו ראיתי ברוטרהסטורי
שאחרי ארבע שעות וצו של סולברג, כן נתנו להן.

מצער מאוד

כמה נשים הגיעו? מענייןפתית שלג
שלושפ.א.
אבוי שהגענו לסיטואציה הזאתפ.א.
חבל שהרבנות נאלצה להתקפל בפני בג"ץ, אבל חבל שמלכתחילה מנעו מנשים להיבחן. 
היא לא התקפלה, עשו תרגיל ולא נתנו להבחן.הסטורי
ועשו עוד דבר מכוער ומיותר- עכשיו שמעתי ברדיופ.א.
הרב שכתב את השאלון לא נוכח במקום.  בניגוד לנוהל הקיים בבחינות אלו.  ואין את מי לשאול אם יש משהולא ברור. 
ששופטי בג"ץ יגיעו להסביר את השאלון...הסטורי
סמכות ואחריות באות ביחד. אם שופטי בג"ץ רואים בסמכותם, בלי שום מקור חוקי -  לפטר שרים בממשלה, לקדם קצינות במשטרה, להחליט אילו יחידות צבאיות אין בסמכות הממשלה לסגור ואת מי יבחנו ברבנות -

הם מוזמנים להסביר בעצמם את השאלונים, לענוד דרגות לקצינות ולממן את תחנת הדה-מורליזציה גלי צה"ל מכספי תקציב בית המשפט...

רפואה שלמה. משבח תחבולות מכוערות. אשריך.מרגול
התחבולה המכוערת היא של שופטי בג"ץהסטורי
שבחוסר סמכות מתערבים בתחומים שלא שלהם.

מי שמצטלמת נלהבת, על כך שהבריון של השכונה הכריח את הרבנים לאפשר לה להדחף לשם, שתיקח בחשבון שבעוד עשור, כשהיא תקבל 'סמיכה' - בג"ץ יחייב אותה לחתן יהודי וגויה (או יהודי וגוי, או יהודיה וחתול...).

התכוונת הבריון של השכונה חסם בפניהן את האופציה?מרגול

אם הרבנות היתה גוף פרטי- ניחא.

אבל היא לא. היא גוף תחת המדינה, שהמבחנים שלו יכולים להעלות דרגת שכר, וש… רגע, מי בחר ברבנים הראשיים? אותו קונספט של בחירת שופטים.

והנה, מחממים טוב טוב את הכסא כדי להעביר להבא בתור, שתהיה מופתע- גם הוא יהיה חרדי.

כגוף שפועל תחת המדינה, זה אך הגיוני שיהיה כפוף לחוקי המדינה ולפסיקות הרשות השופטת שלו. גם אם מתנגש להם באג'נדה.

אותו "בריון שכונתי" לפי תיאורך, יכול להכריח סמינר אשכנזי לקבל אליו ספרדיות. גם אז השופט הוא הביריון? או שאולי שם הביריון הוא ההנהלה המעוותת של הסמינר?

הרבנות לא כפופה למדינה היא כפופה לתורהקורא נלהב לשעבר

ואת התנאים לה צריכים לקבוע על פי התורה ותו לא.

אם כבר המדינה היא זאת שתחת התורה (במהרה בימינו..)

לעומת זאת בג"ץ כפוף לחלוטין למדינה שחקקה בספר החוקים שלה את סמכות בית המשפט ומשם כוחה.

והתהפכו היוצרות/הגולם קם על יוצרו- בג"ץ מבטל חוקים שהוא עצמו יושב עליהם, מתערב בחוסר סמכות, ולחרפתנו כופה את המדינה תחתיו. והרבנות לעומתו כן מתכופפת! ביזיון!

-הרבנים הראשיים לא נבחרים בשיטת הסניוריטי... אבל בלי קשר איזה השוואה בכלל יש בין הכח שיש לרבנות הראשית לעומת השופטים??!

-ההעלאת שכר לא קשור- אם צריך שישנו את העלאת השכר אבל הרבנות מתנהלת ע"פ התורה. והתורה יש לה כללי פסיקה מאד ברורים בנושא הזה ובכל נושא.

-הרבנות אכן הרבה עסקנות אבל לא פוגע בהתנהלות תקינה של האירגון ושוב זה גוף הרבה פחות חזק מאשר בג"ץ.

-"בג"ץ, כגוף שפועל תחת המדינה, זה אך הגיוני שיהיה כפוף לחוקי המדינה ולפסיקות הרבנות הראשית שלו. גם אם מתנגש להם באג'נדה." - קצת תיקנתי ומסכים לחלוטין...

-במקרה של הסמינר הוא משתמש כראוי בסמכות שניתנה לו.

אז שיפריטו את הרבנות ויבטלו את העלאת השכרמרגול
לא שאני כזה עפה על בג"ץ, ממש לא. אבל מי שכוחני במקרה הזה היא הרבנות.

ואגב "לא פוגע בהתנהלות התקינה של הארגון"? פחחחחחח. מכבדת מאוד רבנים, אבל הרבנות כגוף היא גוף מושחת ללא כל קשר לסוגיה הספציפית הזו.

למה במקרה הסמינר החלטת פתאום שזה בסדר? הסמינר פועל לפי מסורת רבת שנים.

לא צריך 'לעוף על בג"ץ', צריך לזכור שבג"ץ שהתערבהסטורי
כאן בחוסר סמכות, הוא אותו בג"ץ שבחוסר סמכות מנע את הריסת בתי המחבלים סמוך לציר כיסופים, שמהן היום לפני 22 שנה נורו ונרצחו בנות משפחת חטואל הי"ד. אותו בג"ץ שבחוסר סמכות עיכב את גירוש ארבע מאות מחבלי חמאס וג'היאד ללבנון - והביא את אסון אוסלו. אותו בג"ץ שאילץ את הצבא לוותר על הפרימטר בעוטף ואחראי בזה ישירות לקורבנות הטבח וכל נזקי המלחמה.

הנקודה אינה 'לעוף', הנקודה היא שכל מי שכשזה נח לאידיאולוגיות שלו, מוחה כפיים להתערבות לא חוקית של בג"ץ - כורת את הענף שהוא וכולנו יושבים עליו.

לגופם של דברים, רב בישראל הוא גבר. יותר מדוייק - אין שום מצווה להיות רב, יש מצווה לשקוד על התורה, רב זה תוצאה והמצווים בזה הם גברים.

גם לפי בג"ץ הן לא תקבלנה תואר רבנותמרגול

רק אישורים על מעבר המבחנים בהצלחה

וזה רלוונטי לשכר וכו.

ושוב, לא נאה? שיפריטו את הרבנות. שלא תהיה גוף מדיני אלא פרטי. שלא יקבלו על מבחניה העלאת שכר. ככה פשוט. 

הרבנות הראשית היא גוף פוליטי המשרת את צרכי עסקניפ.א.אחרונה

המפלגות השולטות במינויים, הרבנות היא הבסיס לאינספור ג'ובים ומשרות.

וברור שאין לגופים החרדיים השולטים ברבנות שום אינטרס לשנות משהו.  

אוסף קלישאותהסטורי

הרבנות הראשית היא המשך למוסד החכם באשי ואמורה לנהוג כפי מסורת ישראל. נכון שמוסדות הישוב ובהמשך - מדינת ישראל, הכירו ברבנות כגוף רשמי אבל גוף רשמי שנוהג כשמו כן הוא - רבנות.

במסורת ישראל סמיכה לרבנות ניתנת רק לגברים. העובדה שהמדינה מכירה ברבנים, לא אמורה לשנות זאת.

בל קשר לכל האמור לעיל, כל הכפיה של השוויון מבית אהרון ברק, היא חלק מהבריונות של הפיראט המשפטי ששדד את הדמוקרטיה הישראלית מהעם.

אין שום חוק שמחייב שוויון, זו המצאה של אהרון ברק. יתרה מכך - בדיונים המקדימים על חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, נידונה האפשרות להכניס שם את ערך השוויון והכנסת החליטה לא להכניס. בפוטוקולים של דיוני הכנסת מפורש שהוחלט לא להכניס את ערך השוויון, מתוך חשש שהכנסת הערך תפגע בסטטוס-קוו הדתי. בא אהרון ברק והחליט מעצמו, שאמנם הכנסת לא החליטה, אבל אני מחליט שבא לי שזה יהיה החוק - אז זה החוק. כמובן, רק איפה שבא לו.

הוא ופרחי הכהונה שלו לא פסקו שערבים חייבים להתגייס בשם השוויון, או שבשם השוויון חייבים לתת ליהודים להתפלל בהר הבית, כי ערך שהם המציאו, הם גם קיבלו משמיים את הזכות להחליט מתי כן ומתי לא.

התנהלות מבישה וחסרת דרך ארץאן אליוט

אם תולים במבחני רבנות הכרה בלימודים וענייני שכר, אז בהחלט צריך לאפשר לנשים להיבחן.

וכל ההתנהלות של עיכוב ב4 שעות ובלי רב וכו' ממש לא מכבדת את הרבנות

אכן היה ראוי לשים את הדברים על השולחןקורא נלהב לשעבר

ולומר לנשים *בשיא הרגישות והעדינות* שלא יבואו כי הרבנות סוברת שאין מקום לזה.

אבל זה התנהל עקום כנראה כי לא רצו שזה יקרה אבל גם ידעו שלא ימנעו את זה בכח וקצת קיוו להתעלם ושיהיה בסדר וזה התוצאה בסוף..

כשאתה צריך להתמודד מול הבריון של השכונההסטורי
לא תמיד אתה יכול להיות חנה בבלי...
"אתם חשבתם עלי רעה - א-לוהים חשבה לטובה"hamedinai

**7 באוקטובר 2023: אסון אסטרטגי או "אתם חשבתם עלי רעה - א-לוהים חשבה לטובה"?**

ניתוח אסטרטגי ארוך טווח של המלחמה ששינתה את המזרח התיכון

שנתיים וחצי חלפו מאז אותה שבת שחורה. הדיון הציבורי בישראל עדיין סוער סביב שאלת האחריות לכשל המודיעיני, הצבאי והמדיני. אך לצד ההפקת לקחים הטכנית והפוליטית, ראוי לבחון את השאלה הגדולה יותר: האם בלי היום הנורא ואיום של 7 באוקטובר 2023, מצבה האסטרטגי של מדינת ישראל כיום (אפריל 2026) היה טוב יותר - או דווקא גרוע בהרבה?

התשובה אינה פשוטה, אך היא מחייבת מבט כנה על שני תרחישים אפשריים שהיו עשויים להתממש אלמלא האסון.

### התרחיש הנגדי: "הקונספציה" נמשכת

אילו צה"ל היה ערני יותר, אילו ראש הממשלה היה פחות ממוקד בהסכמי אברהם ובאיראן, ואילו המודיעין היה מפרש נכון את הסימנים - ייתכן שהמחבלים בעזה היו נרתעים או מובסים במהירות.

בתרחיש זה, **החמאס נשאר במלוא עוצמתו** - מתחמש, בונה מנהרות, ומאיים באופן קבוע על עוטף עזה ועל כלל המדינה. **החיזבאללה** נותר עם מאגר רקטות ענק ומנהיגות שלמה. **סוריה** ממשיכה לשמש כגשר יבשתי איראני ללבנון, כשהיא מחזיקה באלפי טילים בליסטיים וכבדים שמאיימים על מרכזי האוכלוסייה והתשתיות בישראל. ואיראן - שכבר הייתה קרובה מאוד לפריצה גרעינית - ממשיכה להתקדם ללא הפרעה משמעותית, תוך שהיא בונה עשרות אלפי טילים בליסטיים מדויקים.

גם אם ישראל הייתה יוזמת מבצע מנע או מגיבה במהירות, סביר שהמלחמה הייתה נגמרת כמו "צוק איתן" משודרג: מבצע קצר יחסית, ללא לגיטימציה בינלאומית או פנימית למלחמה ממושכת, וללא שינוי אסטרטגי אמיתי. המחבלים, כפי שראינו גם במלחמה הנוכחית, מגלים נחישות יוצאת דופן. הדיפה חד-פעמית לא הייתה מסיימת את האיום - הם היו חוזרים שוב ושוב.

### מה קרה בפועל - והשינוי האסטרטגי הדרמטי

המציאות שבה אנו חיים כיום שונה בתכלית. המלחמה הרב-זירתית שפרצה בעקבות 7 באוקטובר שברה את "טבעת האש" של איראן בצורה שלא נראתה מעולם:

- החמאס איבד כוח צבאי משמעותי.

- החיזבאללה נפגע קשות - הנהגה בכירה חוסלה, אלפי לוחמים נהרגו, ומאגר הרקטות הצטמצם דרמטית.

- משטר אסד נפל בדצמבר 2024. סוריה, שהייתה לפני המלחמה מאיימת על ישראל באלפי טילים בליסטיים וכבדים, איבדה כמעט את כל חיל האוויר שלה, וחלק גדול מהטילים הכבדים והמתקדמים יותר הושמדו.

- איראן עצמה הותקפה קשות ב-2025 (מלחמת 12 הימים) ובפברואר-מרץ 2026 (בשיתוף פעולה עם ארה"ב). תוכנית הגרעין נדחתה בשנים, מתקני העשרה ומשגרים בליסטיים נפגעו קשות, ועלי ח'אמנאי חוסל. הפסקת האש הנוכחית (אפריל 2026) משקפת מציאות שבה "ציר ההתנגדות" כולו נמצא בנסיגה.

במובן האסטרטגי הארוך-טווח, **הטבח שבר פרדיגמה מיושנת** של "ניהול הסכסוך" והוביל לשינוי דרמטי שהחליש את אויבינו יותר מכל מבצע קודם.

### הגורם האמריקאי: מביידן לטראמפ

רבים סבורים כי האופן שבו טיפל ממשל ביידן במלחמה - עיכובים באספקת נשק חיוני, גרירת רגליים והטלת הגבלות - תרם משמעותית לזעם הציבורי בישראל ובארה"ב. זעם זה, לצד תחושת החולשה האמריקאית, סייע ככל הנראה לבחירתו של דונלד טראמפ בנובמבר 2024. תחת טראמפ, אספקת הנשק שוחררה, והתמיכה האמריקאית הפכה נחרצת ומשמעותית יותר - מה שאפשר את הפעולה הנרחבת נגד איראן עצמה.

### "אַתֶּם חֲשַׁבְתֶּם עָלַי רָעָה אֱ-לֹהִים חֲשָׁבָהּ לְטֹבָה"

בסופו של דבר, כמו בסיפור יוסף, נראה כי מעשה רע ומתועב של אויבינו - שתוכנן להשמידנו - הפך, בדרך עקומה ומכאיבה, לגורם שהציל אותנו ממהלך אסטרטגי גרוע בהרבה. המחבלים חשבו שהם ימוטטו את ישראל. בפועל, הם שברו את הקונספציה הישנה והעירו את המערכת כולה.

אבל כאן חשוב להדגיש: העובדה שהתוצאה האסטרטגית ארוכת הטווח טובה יותר **אינה פוטרת** את המנהיגות והמערכת הביטחונית מאחריות כבדה על הכשל. זעם ציבורי, דרישה לאחריות והפקת לקחים מעמיקים - הם חלק הכרחי מהלקח ההיסטורי. דמוקרטיה בריאה חייבת יכולת לבחון את עצמה ביושר, גם כשהתוצאה הסופית "שווה את זה".

ההיסטוריה מלמדת שמכות כואבות לפעמים מעוררות עמים לפני שמאוחר מדי. אך המחיר - 1,200 הרוגים, חטופים, טראומה לאומית ולגיטימציה בינלאומית שנפגעה - היה יקר מאוד. השאלה הגדולה שנותרה היא לא רק "מי אשם", אלא איך מבטיחים שלעולם לא נזדקק שוב ל"ברכה במסווה" כזו.

באמת המשפט "רק לא ביבי" כל כך משתלם לשמאל?פתית שלג

למה כל מערכת בחירות השמאל נתפס למשפט הזה?

או לפחות לרעיון של המשפט הזה

במיוחד כשעולה החשד שזה מוציא יותר בוחרי ימין להצביע

התשובה היא כזאתחתול זמניאחרונה

– אידיאולוגיית השמאל המדיני מתה כבר תקופה והולכת ונרקבת ככל שעובר הזמן. אף־אחד לא רוצה שתי מדינות לשני עמים. חוץ מאולי מטומטמים שכן, אבל זה לא משהו שיש לו כח בציבור.

– השמאל הכלכלי גם לא ממש קיים. הרוב המוחלט תומכים בשילוב של כלכלת שוק (לא נראה לי שיש מישהו שנגד "מה שטוב לאירופה" ו"לא עוצרים בנמל" וכיו"ב. יש דיונים על רפורמות בחקלאות אבל זה לא בדיוק שמאל קלאסי מול ימין קלאסי) עם מדינת רווחה עד גבול מסוים. מהבחינה הזאת הגענו פחות או יותר לאקווליבריום.

– השמאל החברתי... קיים במידה מסוימת? אבל גם לא כל־כך. רוב המדינה הם מסורתיים או חילוניים עם כבוד לדת ופחות או יותר בעד שימור הסטטוס קוו. ישנה סוגיית תחב"צ בשבת אבל מי שתומך בזה לרוב גם ככה יש לו 2 רכבים וגר במרחק הליכה מהים...

אם כן אין ממש סביב מה לאחד את השמאל. יוצא שיש 2 מפלגות שמאל קלאסיות קטנות (שמאל חברתי+מדיני ושמאל חברתי+ימין מדיני) + הערבים. לפי החישוב הזה זה אמור לצאת אולי 12-15 מנדטים טוטל + ערבים.

אז מה השיטה?

השיטה היא "להמציא" מאבק. "תתנגדו". אז נגיד להמציא מאבק בשחיתות. לא יודע עד־כמה נתניהו מושחת או לא, אבל גם אם נניח שהוא אשם במה שמיוחס לו, מדובר בזוטות, לדעתי. אין פה גזל של קופת מדינה בהיקף של מיליונים או הטיות מרכזים מטורפות וכיו"ב כמו שיש בכל־מיני פרשיות שחיתות קלאסיות (נניח ראש עיריית אשקלון).

הלאה הנושא המשפטי. למי אכפת הנושא המשפטי? מישהו בכלל מבין מה זה אומר? ככל שדיברתי עם אנשים מחו"ל – הודו, ארה"ב, מדינות "נייטרליות", כולם הסכימו שהשיטה הישראלית, בה בית המשפט יכול לפסול חוקים (גם חוקי יסוד) כלא־חוקתיים, כשאין בכלל חוקה, על־סמך קריטריונים מאוד שרירותיים, הוא מגוחך. יש המון דמוקרטיות חזקות עם בתי משפט מרוסנים, כמו למשל ארה"ב, שבה לנשיא יש כח כמעט בלתי־מוגבל. ומה כבר יעשו? יכריחו חילוניות ללבוש חצאיות? במה בדיוק יבוא לידי ביטוי ה"פשיזם" וה"דיקטטורה" (שאותה אפשר להחליף בבחירות כל ארבע שנים)? מפמפמים פרנויה לא נורמלית סביב הממשלה וסביב זה למעשה בונים מחנה. בשביל זה לא צריך שום אידיאולוגיה, לא כישורים מיוחדים (רובם המוחלט של הפוליטיקאים ממחנה השמאל אינם כריזמטיים, מקובלים, או עם אידיאולוגיה מעניינת), פשוט לשכנע את הציבור שהמצב הנוכחי הוא מעפן על־ידי זה שמחפשים כל דבר שחור ומבליטים אותו.

פעם נתאחד סביב גיוס החרדים, פעם נתאחד סביב "הפרת החוזה הבלתי־כתוב" (חחחחח איזה קרינג') ונאיים בסרבנות.

פעם נאמר שהחמאס כבר מזמן פרטנר (יאיר גולן 09.08.2022), פעם נאשים את סמוטריץ' שאמר שהחמאס הוא נכס (הסברתי).

פעם נטען שנתניהו גורר את ישראל לאבדון בזה שהוא רוצה לצאת למבצע יזום נגד דעת הקבינט (2019), פעם נטען שהוא אבי מדיניות ההכלה (שממשלת בנט הלכה ושיפרה, כבר היו דיבורים על נמל ימי או אווירי ואיים מלאכותיים והשד יודע מה).

פעם נטען שצריך להפסיק את הלחימה בכל מחיר, פעם נטען שהממשלה פחדנית בזה שהיא לא מסיימת את העבודה בצפון.

עכשיו, הציבור כן מתוסכל, כי הממשלה שלנו לא משיח בן־דוד (וגם יש מגבלות כאלה ואחרות), אז כל אחד נתפש לנקודה רעה אחרת, וככה אתה מקבל ציבור גדול שמאוחד סביב תסכול, ובוחר בך, בלי לדעת מי אתה ומה אתה רוצה ובלי מאמץ כמעט.

בנט ולפיד מתאחדיםאיתן גיל

עתידות:

סקר ערוץ 12: 55 מנדטים

סקר מעריב: 66 מנדטים.

בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים

חחחחחשלג דאשתקד

אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...

ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות  יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣

בהחלטאיתן גיל
בעקבות "המפץ" הימין הבטיח לעצמו את השלטון לארבע שנים נוספות.
"שובו של הנוכל 2: נפתול תעלול" עכשיו באקרניםנקדימון
צריך לפקוח עין על ליברמן שמגדיר עצמו ימין ימיןאיתן גילאחרונה
הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
​הבירה שלנו מוקפת ביהודה ושומרון משלושה כיוונים. מדובר במצב אסטרטגי קריטי בהרבה מעוטף עזה – לא רק בגלל הקרבה, אלא כי זה קורה בלב המדינה, בבירת ישראל. עוטף עזה כבר חווה את הטרגדיה הנוראה של ה-7 באוקטובר; הסיבה היחידה שירושלים לא חוותה גורל דומה היא האחיזה הביטחונית שלנו בשטח ביהודה ושומרון. השליטה ביו"ש היא חומת המגן של ירושלים.
זאת עדיין לא סיבה לשלוט בתפוח או חברון..פתית שלגאחרונה

אפשר פשוט לעבות את הרצועה של ירושלים.

אני בעד לכבוש לגרש להתיישב בכל תחומי ארץ ישראל,

פשוט לנימוקים בטחוניים תמיד יצוצו פתרונות ביניים.

מה זה הביגוד המצחיק הזהרועישםטוב

בסרטון של ניסיון ההתנקשות בטראמפ יש את האנשים האלו שמופיעים, מה זה הבגדים המצחיקים האלו?

מה מוזר פה בדיוק?ayal perez

יש להם ווסט קראמי וקסדא בליסטית, מכנסיים ומעיל טקטיים, מה מוזר פה בדיוק?? 

שאלה שמעידה שהשואל כנראה לא היה בצבא …פ.א.
..רועישםטובאחרונה

דגמח מוזר בצבע חום בהיר

קפוצון בצבע תכלת

"וסט" שנראה כמו ממלחמת העצמאות

הם גם הלכו בצורה מוזרה

אולי יעניין אותך