שואלת לא בהתרסה, הפוך, בהערצה, כי אני לא מצליחה לראות את עצמי רוצה כזאת משפחה, לא שזה מפריע לי, אני מרגישה עם זה מצויין רק מנסה להבין איך זה הגיוני לרצות דבר כ"כ לא הגיוני לכאורה
משפחות מרובות ילדיםחולת שוקולד
שואלת לא בהתרסה, הפוך, בהערצה, כי אני לא מצליחה לראות את עצמי רוצה כזאת משפחה, לא שזה מפריע לי, אני מרגישה עם זה מצויין רק מנסה להבין איך זה הגיוני לרצות דבר כ"כ לא הגיוני לכאורה
ברור שכן!!I am+
בדיוק ככה...+mp8
מאושרת שזכיתי... הלוואי ויכולתי עוד...
אני שומעת הרבהציפ'קה
אז אני הבכורה מתוך 8 ושנאתי את זה. כשאמא שלי בישרה לי שהיא בהריון עם האחרון, התחננתי לאבא שלי לעבור לאולפנה עם פנימיה (הוא כמובן לא הסכים, הייתי בייביסיטר זולה, זה קצת מזעזע להגיד את זה אבל ככה הרגשתי) וכשהוא נולד, לא הסכמתי לקרוא לו בשם איזה 3 חודשים. היום אני חיה רחוק מהבית ומנסה כמה שפחות להגיע. אוהבת אותם אבל מרחוק.
אחת הבעיות שהיו לי זה ויסות חושי (רעש) ולא יכלתי לסבול את הרעש של האחים. לאמא שלי היה אפס מודעות לזה. סבלתי נורא.
יש מצב שיש לך מיסופוניה בעצם?שני~~
גם וגםציפ'קה
אויש. טוב לשמוע את הצד הזה.. תודה.נביעה
האמת...תהללי
אבל אז ה' נטע בי רצון חזק לעוד אחד... ואנחנו ממש לא מתחרטים ב"ה.
ההריון הנוכחי בא די בהפתעה, (ההנקה סייעה למעלה משנה וחצי, ואז הדף המתמוסס ממש לא עזר...) ובתחילה די פחדתי. מה? עוד הריון? עוד לידה? הצילו!!! אבל ב"ה אני נרגעת בהדרגה, ובטוחה שנצליח להתמודד בע"ה עם העומס הרב.
מתייגת לךכי הנני בידך
(מקווה שזה בסדר, תמיד נהנת לקרוא אותך)
תודה.. אז אין לי ברירה אלא להגיב..
באר מרים
קוח אחד שממש רוצה כל הזמן עוד ילדים, וכמה שיותר.. וצפוף.. ואפילו קצת דואג מה יהיה ביום שכבר לא אוכל יותר.. ולא נעים לומר גם משווה למשפחות אחרות ואפילו מודד אותנו כ''יותר שווים'' כי לנו יש יותר.. (ואל תגלו שגיליתי..
) וכבר חדשיים אחרי הלידה רוצה להרגיש שוב בהריון, וכל כך שמח כשפתאום יש איחור.. ומתפוצץ מאושר שכבר מרגישים תנועות.. ורק רוצה כבר לחבק ולנשק את הקטנציק הבא שיוולד בע''ה..וקול שני כבר עייף, ונמאס לו.. ורוצה להמשיך הלאה בחיים (יש לי חלום לפתוח משהו עצמאי שהוא ממש אני שמלווה אותי כבר שנים רבות ובגלל העומס אני אפילו לא מנסה..) ולהגיע כבר לשלב שכולם גדולים, ולעשות דיאטה ולרזות.. ולהיות יותר פנויה לבעלי.. אומר שיש כבר מספיק, ונמאס מטיטולים, ושמיציתי לחלוטין מסיבות בגן ודפי קשר... ורוצה להיות יותר פנויה לחוויות גיל ההתבגרות של הגדולים..
ושני הקולות כל הזמן מתווכחים בתוכי..
ולמדתי להקשיב להם ולכבד את שניהם ולדעת ששניהם חלק ממי שאני..
מכיוון שאני ממש נרתעת משימוש באמצעי מניעה הורמונליים (אוהבת את ההורמונים האמיתייים שלי! נהנית מהשינויים לאורך החודש, פורחת כשהאסטרוגן עולה, מתרגשת לבייץ, מעמיקה לאור הפרוגסטרוןמבירידה לפני הווסת וחושבת שכל זה חלק מהותי מהיותי אישה!), מגעיל אותי לשים התקן, והרב שלנו לא מאשר דיאפרגמה, והקוטלים למיניהם מבחילים אותי.. הדרך היחידה למניעה שקיימת כאופציה אצלי היא שמ''פ וכבר ב''ה בהריון שלישי תוך כדי.. (פעמיים אני חיפפתי, והפעם ה' רצה והתעלם מהנסיונות שלי..).
וכן, כל חודש כשמקבלת מחזור קול א נושם לרווחה, וקול ב קצת מתאכזב (ועונה אמן באל כרחו..
) , וכשמגלה הריון קול ב מרשה לעצמו להשתולל מאושר (וקול א מתקשה לענות אמן כי יודע מה צפוי לי בתשעה חודשים הבאים..)וכן, ההריונות הרבה יותר קשים, וכבד לי. אני שוקלת עכשיו יותר מבסוף תשיעי של ההריון הקודם ויש לי עוד דרך..
ומצד שני כבר יש יותר גדולים בבית שמורידים עומס ולחץ.. והם כל כך מאושרים מהמחשבה שעוד אחד הולך להתווסף..
אבל אחרי הכל, כשאני רואה את השמחה, הגיבוש והיחסים בתוך הבית, ואת תחושת הביחד, וחושבת עוד כמה שנים איזה שבט יווצר כאן.. זה ממש נותן לי כח לדעת שאני עושה נכון, ושגם אם התכניות האישיות שלי ידחוצבעוד כמה שנים זה שווה את זה.. (בדיוק השבוע פגשתי חברה שהקטן שלה בגיל של השלישי מלמטה שלי, ווקצת קינאתי בה שהיא כבר משוחררת וממשיכה הלאה בחיים בלי טיטולים והריונות, ואחכ שאלתי את עצמי האם הייתי מוכנה לוותר על שני הקטנים שלי ועל העובר שבבטן.. והתשובה חד משמעית שגם אם לא תכננתי את בואם לעולם, אין מצב שאוותר עליהם, אפילו על זה שעוד לא נולד..)
אז בתשובה קצת מורכבת, אבל במבט לאחור שמחה על כל רגע, ולא יכולה לדמיין את עצמי עושה את זה שוב... כבר 16 שנים שתמיד בהריון, בהנקה או שניהם ביחד...
לגבי ההשקעה בילדים ובזוגיות - אגיב בהמשך..
כתבת כנה ןמקסים ומאוד מתחברתמעין אהבה
-אפילו שאני רק עם ארבעה (אגב מותר לשאול בכמה אוצרות זכית? לא חייבת לענות)
הלוואי וזאת תהיה התשובה שלי בעוד אי אלו שנים
תשובה כנה ומהממתכי הנני בידך
סליחה, אבל נשמע מהודעתך שאת אוהבת תינוקות ואת הריגוש שבהריוןבעזרת ה
לי זה צרם לקרוא את היחס לפרפרים בגילוי הריון, בתנועות, בקבלת התינוק החדש.. אל מול השחיקה מדמי קשר ומסיבות וטיטולים, וחוסר היכולת להתפנות למתבגרים.
ובנוסף, המשפט שאת סופרת למי יש יותר הרבה ילדים, וחושבת שאתם שווים יותר כי יש לכם יותר גם צרם לי. כי זה התעסקות בקליפה של העניין, ולא במהות.
זה לא חכמה לאהוב הריונות ותינוקות, אם אני לא טועה מישי כאן פתחה שירשור פעם שהעלה את הנושא הזה. החכמה לגדל אותם, כן עם הדפי קשר והמסיבות. זה החיים עצמם. לא ה2 פסים בסטיק, ולא הבעיטות בבטן. זה המעטפת. מה שאחכ זו המהות.
ונכון שילדים גדולים עוזרים. אבל אחים גדולים זה לא אבא ואמא, והם לא צריכים לגדל את אחים שלהם.
נראה לי שגם את השרשור ההוא אני פתחתיחולת שוקולד
זה היה מאנונימי. קישור-בעזרת ה
אה, זה שרשור אחרחולת שוקולד
נראה לי שממש לא הבנת אותה..כי הנני בידך
וחושבת שכשאמא כותבת שהיא 'סופרת' ו'משווה' היא לא מתכוונת לספירה קטנונית וליצירת חשבונות בפנקס איזו משפחה 'שווה' יותר, אבל בהחלט מותר לה לספור את היהלומים שלה ולהרגיש עשירה מאד, כי היא עמלה בשביל כל אחד מהם, ועובדת קשה כדי ללטש אותם כל יום שיהיו מבריקים ויפים, וזו מהות החיים שלה, וכן, מותר לה להרגיש שווה בשביל זה, בדיוק כמו שמישהי אחרת תרגיש שווה בזכות המקום שהגיעה אליו בקריירה שלה ובהרבה עבודה קשה.
אני חושבת שרוב האימהות ממצות באיזשהו שלב את המסיבות והדפים, ובכל זאת ממשיכות להגיע ולקרוא ולהיות באהבה, לא כי מעניין אותן הדף, אלא כי הילד שלהן עומד מול העיניים והוא זה שחשוב, לא משנה אם הוא מספר 2, 3 או 10.
כמו שכתבתי, לדעתי התיאור שלה היה כנה ויפה. היא לא צבעה הכל בורוד, אבל אמרה בפה מלא שעליו היא בוחרת להסתכל.
קראתי את ההודעה למטה ובכל זאת...בעזרת ה
לגביי ה"שווה" זה יפה איך שהסברת את זה. אבל זה לא מה שהיא כתבה. היא לא דיברה על שווים באישיותם. היא דיברה על שווים כי הם *יותר* אני מצטטת: ולא נעים לומר גם משווה למשפחות אחרות ואפילו מודד אותנו כ''יותר שווים'' **כי לנו יש יותר**
משפט צורם ביותר, במיוחד לאור כך שאני זוכרת שבאר מרים כתבה שיש לה אחות מעוכבת פוריות. אנחנו לא בתחרות אם אף אחד על מספר ילדים. וגם אם כן, אני לא בטוחה שהמנצחים הם אלה שיש להם יותר.
ודווקא מי שמבין את המהות והמצווה האלוקית בהבאת ילדים, יודעת שההשתדלות היא העיקר, ולא כמה יצא בסוף. השאלה אם עסקת במצוות פריה ורביה. הקב"ה לא סופר למי יש יותר וחושב שהם שווים יותר.
נראה לי שלא הבנת..באר מרים
ואת מוזמנת לקרוא גם את ההתייחסות שלי בהמשך השרשור לאופן הגידול שלהם כדי לקבל תמונה יותר שלימה...
הכי קל זה להעביר ביקורת..
וגם הכי קל זה להציג תמונה אידאלית..
חושבת שהאמת היא באמצע כי אכן שני הקולות נשמעים.. ובאמת ליד הרצון הפנימי והטהור יש גם קולות יותר אינטרסנטיים, מה שנכון, אגב, בעוד המון החלטות בחיים שלנו...
הרבה אנשים אוהבים דווקא שלב תינוקיl666
וכן, מגיע לה להיות גאה כי בכל ילד וילד היא השקיעה. בקשר למתבגרים, אולי זה נותן להם ספייס ואחריות, לא מתנהגים אליהם כמו אל תינוקות, הם שותפים בבית. ובמשפחות קטנות בשלב הזה הורים עובדים הרבה, זה לא שהם רק יושבים ומתחברים למתבגרים.
לאימא שלי היה הרבה זמן ושנאתי את זה , רציתי שתעבוד יותר או תביא תינוק או לא יודעת מה... היינו רק שני ילדים ואימא שעובדת חצי משרה ועדיין צעירה ומלאה באהבה אמהית שאין למי לתת. אני הרגשתי חנק ואח שלי דווקא נהנה אבל זה פגע לו בהתפתחות.
כולם בסביבה דווקא האמינו שהיא אימא מושלמת שכל כולה ילדים.
פגע לו בהתפתחות שהיה לה זמן ואהבה?וואוו
יש גיל שצריך כבר לשחרר קצת את הילד...חילזון 123
ממש מסכימה עם כל מילה שלך.מיואשת******
מסכימה מאד. לילד מגיע שיראו אותו ואת צרכיו.שאלהשאלה
מה זה שמ"פ?חייצ'ו
שיטת מודעות לפוריותחילזון 123
כמה ילדים ב"ה..?נביעה
אפשר גם לענות?רק טוב!
לגמרי כן!!! כל ילד מוסיף עוד שמחה למשפחה. לא יכולה לדמיין את המשפחה שלנו עם נניח רק 2-3.
גם הילדים מחכים בציפיה ללידה והתרגשו מאוד לגלות את ההריון.
כשיש הרבה ילדים, אז פחות משעמם (לילדים) יש עם מי להיות. יש הרבה עניין.
כשיש הרבה ילדים אז פחות משעמם, זה באמת נכון כשהם ילדיםבעזרת ה
ולכן, זה לא הכמות. זה איכות הקשר.
יש משפחות עם קשרים מופלאים בין האחים, ויש שפחות. לא בהכרח המספר קובע.
אבל יש לך יותר מבחרלמה לא123
כשיש משפחה גדולה יש יותר סיכוי עם קשר קרוב עם אחד מהם
חח מעניין איך כל אחד רואה אחרתמעין אהבה
לא לפגוש ולהכיר עוד נשמות יקרות שהם חלק ממך? לא ללדת שוב ,לא לחבוק בפעם הראשונה,לא להכיר בהם אח''כ כל כך הרבה רבדים..לא להרגיש בית מלא חיים ,מלא התרחשות מבורכת..
אני כמובן לא באמת שואלת ולא מתעסקת בבחירות של אחרים ומשתדלת תמיד לכבד ולהעריך כל אחד.
כתבתי פשוט בהתאמה למה שכתבת כדי לשקף שלך ברור ומובן מאליו שהרבה ילדים זה קושי ןמשהו שדורש מאמץ כדי לרצות דבר כזה לא הגיוני
וההגיון שלי אומר בדיוק ההפך! מרגיש לי כ''כ הגיוני וטבעי לרצות..לא מסוגלת לא לרצות. אפילו שזה לא קל ולפעמים מאוד דורש. אבל וואי זה זמני מבחינתי השלב הדורש..אח''כ זה כבר מהות אחרת.
תמיד יש התמודדויות
אבל וואי זה כ''כ ברכה בעיני
כמה אני מקנאה בבעלי שגדל בבית כזה מהמשפחה העוטפת,בשייכות,ביחס בין האחים..
וממש שמחה ומחכה לכל ילד שמגיע
זה לא אומר שאני גיבורה ושהכל הולך לי בקלות
ממש לא
אבל זה לא תנועה של מאמץ לרצות אצלי
זה הטבעי
אם הציור שלי היה
ילד=קושי=מאמץ=פחות זמן לעצמי=פחות כסף=אז ברור שלא הייתי רוצה
אבל המשוואה הפנימית שלי שנוצרה כתוצאה מחוויות חיים(הפוכות אגב) וההתבוננות שלי-
ילד=ברכה ואוצר יקר=שליחות=משמעות=גילוי אהבה חדשה=הענקה ללא גבול=אז למה שלא ארצה?
וזה דווקא טוב ונכון בעיני לשאול
בכל נושא
כי זה פותח את הנפש לזהות שיש כמה דרכים לקרוא את אותה המפה
כיף לקרוא אותך.פשיטא

וואו, תודהושוב אתכם
אני מרגישה בדיוק בנקודה הזאת בין לבין, במעבר.
עד לפני לא הרבה זמן היו לנו לא מעט אתגרים עם המתוק שלנו, ב"ה הוא מדהים אבל בגלל כל מיני דברים (קריטיים) היה קשה לנו לשים את הפוקוס על הטוב והמתיקות והאושר. כל זה היה רק מהצד, וקודם כל היה מאתגר.
וב"ה בתקופה האחרונה ממש מרגישים איך המאזניים מתהפכות
ולא בהכרח כי משהו נהיה קל יותר בהתמודדות.
(אגב שנינו ממשפחות ממש קטנות, לדעתי זה קשור ליחס שלנו לזה)
ואז - מרשה לעצמי לשתף פה - ב"ה מתחילים לחכות כבר לבא בתור.. הלוואי שיגיע כבר..
(ופתאום כשכ"כ רוצים כל חודש שזה לא קורה נראה כמו נצח..)
תשובה ממש מעוררת מחשבה!חביבית
פעם רציתי משפחה ענקית, והקשיים של ההריונות והלידות השכיחו ממני לצערי את החלום... החשיבה שלך גורמת לי לחשוב יותר מה אני באמת רוצה.
תודה
גם אני ממש תהיתי לעצמי וחשבתי על מה ששאלתשירקי
עם 3 ילדים אני רואה את החוסר כוחות
ואת מה זה דורש
הם מהממים ואני חולה עליהם והייתי רוצה עוד אבל לא מצליחה לראות את עצמי עם הקושי הזה שבקושי יש זמן לנשום זמן אחד לשני וגם לילדים!
( בלי לדבר על ההריונות הזוועתיים שלי שהילד ממש סבל מהם...)
כל מי שיש לה ילדים צמודים באמת מצליחה לתת להם את היחס הזה שהם צריכים? יצא לי לראות בנות שבאו ממשפחות כאלה מרובות ילדים ומאושרות ויצא לי לראות גם ההפך - את ההזנחה ...
בקיצור עוקבת
ומעריצה אתכן שמצליחות להשקיע בכל הילדים! אני חושבת שהיום מציירים ציור מאוד ספציפי מה זה נקרא להשקיעמעין אהבה
ולא חייב להתבטא בטיול יחד עם כל ילד אחד לשבוע
העיקר בעיני- זה להיות בתודעה של מחשבה על כל ילד בפני עצמו. להיות רגישים מה עובר עליו . לדבר יחד עם הבעל- מה נראה לך שיכל לחזק אותו? מה לדעתך הוא זקוק? לחשוב על דרכים קטנות אפילו לחזק לו בטחון ותחושה שהוא אהוב, לייצר פינות קטנות של הקשבה בלעדית ההתעניינות בחייו. מדי פעם לפנק. מדי פעם לקרוא רק לו סיפור או לנצל את הזמן במקלחת לפטפוט מתוק..
לא דורש הרבה זמן
ולא. לא קורה כל יום ויום
אבל משתדלים
ובעיקר שרוצים וחושבים ומשדרים את זה
ילד לא ירגיש מוזנח אם הוא היה עטוף הרצונות טובים ובמעשים שמביעים אותם- גם אם לא במינון מטורף שמקבל ילד יחיד למשל
ואגב- זה נכון בכל מספר ילדים בעיני...
ככה אני רואה את זה
וכמו שאמרה לי פעם אשה חכמה ואמא ל12 ילדים
שאלתי אותה איך עושים את זה??איך מצליחים?
והיא אמרה לי בלי להסס- עם שותף טוב ותומך ואם עובדים יחד אז מצליחים הכל
יש פחות זמן לזוגיות זה בטוחבעזרת ה
אפשר להגיד שזה משמעות וזה אהבה וכו וכו
אבל אי אפשר להתכחש לחסרונות..
כשצריך לחלק את הזמן ליותר ילדים, יש פחות זמן לזוגיות. באופן פשוט. וגם הזמן שיש לזוגיות זה זוגיות סביב הילדים. יש פחות יחד שהוא לא חלק מהיותינו הורים, אלא רק חלק מהיותינו עצמנו.
אז נכון, גם כאן את יכולה להגיד שהכל תלוי איך מגדירים. כמו שתלוי איך מגדירים מה זה נקרא להשקיע בילד. אז מה נקרא זוגיות? על זה אני לא מוכנה להתפשר. וזוגיות חשובה בעיניי לא פחות מכמות ילדים. ילדים הם תוצר של הזוגיות ולא ההפך.
מסכימה איתך ואין לי לענות אלא ממצבי כרגע-מעין אהבה
אז עדיין יש לי זמן איכות עם בעלי והוא חשוב לנו מאוד
ואני חושבת שעדיין יש תמיד מקום של בחירה
נכון אין לסוגיות במציאות של משפחה גדולה וצפופה משבצות פנויות אוטומט
אבל אם יש חשיבות ורצון אפשר לייצר כאלה תמיד ובמלא דרכים יצירתיות . אנחנו למשל לומדים ביחד כבר כמה שנים קורסים בנושאי זוגיות והחינוך ילדים ומלמדים את זה יחד וזה מנוף מטורף לסוגיות וגם להורות שלנו. סתם דוגמא..
וגם..לא תמיד הכמות היא העיקר. אלא האיכות
משתפת שכשהגעתי לבית של בעלי (ב''ה יש שם הרבה ילדים) ממש התרגשתי מהרגעים הקטנים ביום שישי שחמי עמד מאחורי אשתו במטבח ורק במילה שאל מה שלומה ובמבט נתן לה את כל הכח בעולם.
זה כמו שתמיד למשהו מתוק יש מקום
אם עובדים נכון ומקפידים על תנועה תמיד יהיה מקום בבטן ובלו''ז הצפוף
לא אמרתי שהם משקיעים יותר. אמרתי שיש להם יותר אפשרות לכך
בעזרת ה
אבל ודאי שככל שיש יותר ילדים יש פחות זמן לזוגיות. זו משוואה פשוטה.
הגיבה לי @מעין אהבה שזה לא הכמות, זו האיכות. גם נכון.
ועדיין, גם אם מנצלים את הזמן בצורה איכותית, יש פחות זמן איכות יחד.
ואני רוצה להבהיר שאני לא באה לומר שמשפחה מרובת ילדים זה פחות טוב ממשפחה עם פחות, אני בסהכ באה לומר שצריך להציג גם את החסרונות. ולא לתאר את זה רק כאיזה שבט אחים גם יחד.
איך אמר לי פעם ילד במשפחה מרובת ילדים? זה כיף כי תמיד יש לי עם מי לשחק, אבל זה גם מעצבן כי לפעמים אני רוצה שקט ואין לי.
ילד עונה בפשטות מהלב... ולא כמו שאני רואה כאן לפעמים "זה מהמם הם יגדלו יחד ויהיו החברים הכי טובים שיש כשהם צפופים"... צריך להסתכל על 2 הצדדים של המטבע.
בסדר אבל הזוגיות נצחיתI am+
היא תשאר ותהיה נצחית אם יבנו אותהבעזרת ה
אז כשיצאו הגוזלים מהבית הבעל והאישה יסתכלו אחד על השניה וישאלו את עצמם מה הם עושים ביחד.. כי אם היחד שלהם היה הילדים, אז כשהילדים יצאו מהבית כבר לא יהיה ברור מה היחד.
ולכן חשוב שיהיה יחד שהוא רק שלהם. ללא תלות בהורות
חושבת שזה ממש ענין של סדרי עדיפויות..באר מרים
כבחירה שלנו בחרנו להתנהל שנה מצורת החיים הרגילה:
מבחינה כלכלית חיים ממש בצמצום. גרין בישוב בבית ממש קטן (שלושה חדרי שינה ממש קטנים) אבל עם חלר גדולה ומרחב של ישוב, אוכלין מינימום וממש חוסכים בכל, כי ההוצאה האמיתית שלנו היא המשפחה שאנחנו בונים ביחד:
הרבה שנים הייתי רק בבית עם הילדים עד גיל שלוש. ואחר הצהריים הייתי עושה להם ממש חוגים, יצירות והפעלות.. (וזה למרות שיש לי תואר אקדמי מתקדם בתחום נחשב..)
בשנים האחרונות עובדת יומיים וחצי בשבוע ושאר הזמן איתם.
הילדים לא בצהרון. חוזרים לאכול צהריים בבית. מבשלת כל יום כי חשוב לי הריח של הבישול של אמא..
הקטנים גילאי שנתיים עד גיל שלוש היו במשפחתוני סבב (יום אחד חמישה ילדים אצלי ושאר השבוע אצל אמהות אחרות.) הקטנה השנה אצל מטפלת צמוד לעבודה שלי וגם זה רק ליומיים ורק מגיל שמונה חודשים שחזרתי... את כולם הנקתי מלא עד שנגמלו, אף פעם לא שאבתי ולא נתתי תחליפים...
ואחרי הצהריים בעלי ואני בדרך כלל שנינו בבית רוב הזמן:
בעלי עובד בחינוך וקצת לומד ובונה את המערכת שלו כך שכמעט כל יום מגיע הביתה לפחות לשעתיים ולפעמים ליותר בשעות הצהריים או אחר הצהריים המוקדמות.
וכשהוא מגיע הוא מקדיש זמן ללימוד משותף עם הילדים. הקטנים בזמן משלהם ועם הגדולים בחברותות, בעזרה בש.ב. ובלימוד משותף למבחנים.. (וזה ממש מעולה כי נותן לי זמן להשקיע במקביל בילדים אחרים בבית שצריכים אותי..). אין כמעט יום שבו הילדים לא פוגשים אותו לזמן משמעותי ביחד.
היו שנים שהקפדנו להקדיש כל שבוע אחר צהריים אחד לטיול משפחתי או ליציאה לאיזה מעיין או פיקניק. השנה לא מצליחים כל שבוע אבל לפחות כל חודש..
ובשבתות שהגדולים ממש חוזרים מהישיבות הוא מקדיש להם זמן משמעותי, וגם נוסע פעם בשבוע לכל אחד מהם לישיבה לקחת אותו לסיבוב ולשבת לשוחח וללמוד איתו.. וגם אני מתאמצת להצטרף אליו בערך פעם בחודש..
וכן, ב''ה יש הרבה ילדים עם צרכים מיוחדים: אז מנצלים זמן של נסיעה לריפוי בדיבור/בעיסוק/פיזיותרפיה/הוראה מתקנת וכו' לבילוי אישי ואיכותי, וגם כשממש לחוץ כלכלית מפנקים על הדרך בלקנות משהו אישי... אפילו בהכל בשקל או קרטיב..
וילדים מסויימים שזקוקים ליותר קשר אני קובעת איתם שעה אישית יומית או שבועית מוגדרת, או דואגת לשבת להשכיב אותם בנפרד מהאחרים ולהקדיש זמן אישי מיוחד לפני השינה, ומכיווון שאני רוב הבקרים בבית אז ילד שיש לו קושי רגשי או חברתי משמעותי לפעמים נשאר איתי בוקר בבית לפינוק ושחנ''ש ומילוי מצברים..
ומבחינה זוגית: ממש מקפידים שחוץ מהזמן הרב המוקדש לשיחות על חינוך ילדים ומארוחתצערב משותפת כל יום יש לנו ערב אחד בשבוע ליציאה משותפת (כשאפשר עולים לירושלים ואוכלים משהו וכשלחוץ כלכלית אז לסיבוב בישוב וקרטיב..) שבה בכלל לא מדברים על הילדים אלא רק עלינו.. ומאוד מתאמצים פעם או פעמיים בשנה לצאת ליום שלם (כרגע לא שייך כלכלית וטכנית לצאת ללילה, אבל לפחות מהבוקר עד הערב..) ושןמריםצעל נושאי לימוד ותחומי עניין משותפי שנותנים חומר לשיחה גם תוך כדי החיים.. ובימי שיש כששנינו בבית מנקים ומבשלים מקדישים את הבוקר לשיחה תוך כדי עבןדה בנושאים שונים,
ולומדים לשדר ב''קודים'' גם כשהילדים איתנו, ולנצל הזדמנויוצףת קטנות כשנוסעים לקניוצףת וכו לזמן אישי וגם הרבה מתגעגעים לימים עברו וחולמים על העתיד כשהגוזלים יעזבו את הקן ויהיה לנו זמן לחזור להיות רק אנחנו..
וצוחקים על ההשמנה ועל הירידה בכושר ועל השיערות שמתחילות להלבין.. וההערכה ההדדית והאהבה רק מתעצמת עם השנים וכל כך גאה לראות אותו מנהל את שולחן השבת של כל השבט שזה רק מחזק את הזוגיות..
ויודעים שזה לא מושלם ושאולי היה אפשר יותר, ושמחים ומעריכים את מה שעושים ומה שיש, והכי חשוב: יודעים שיש שותף שלישי שמינה אותנו לשליחים שלו בגידול הנשמות שירדו דרכנו לעולם, שנותן את הברכה במעשה ידינו ומתפלל ומקווים שלא תצא תקלה תחת ידינו..
ואוו! נותרתי חסרת מילים!חולת שוקולד
וואו וואו וואו... סוג של החיים שפעם חלמתי ליאורוש3
מדהימה!יש אין סוף
מעורר השראה!הרקולסית
וואו. תודה על הפירוט
מנסה לעזור
ריגשת אותי מאוד, שתראו ברכה בעמלכם
כי לעולם חסדו
זאת הסיבה שרשמתישירקי
את מדהימה ממש!!
לא נראה לי שכל אחת מצליחה לעשות את זה זה דבר שדורש המון אנרגיות השקעה וכד׳
ממש מעריכה!!!!!
וואוו את מדהימממממהההההה!!!!!יהודיה ב"ה
תודה!!
באמת סליחה שאני משביתת שמחות, ושוב זה לא אישיבעזרת ה
החיים של כך אחת מכן הן חלום אם תשבו רק ותכתבו כמה אתן מעניקות לילדים שלכן.
וחבל שתחשבו שהחלום שלכן נמצא אצל אחרת!!
הוא אצלכן.
אם תבקשו ממנה לכתוב לכן גם את הסזיפיות והשחיקה והקשיים ביומיום אבל בפירוט כמו כל התיאור של ההענקה והטוב... אם אחרי שתשמעו את הקשיים יחד עם הטוב, תגידו חלום. אז מעולה.
אבל לא חכמה להגיד חלום כששומעים סיפור שבט אחים גם יחד
ו@באר מרים נשמע שיש הרבה על מה להעריך אותך וממה ללמוד ממך.
שוב, זה לא אישי.
מנסה להעביר עיקרון שנראה שקצת מטושטש כאן בדיון לגביי הנושא הזה
אני התכוונתי יותר לבחירות וההשקעהאורוש3
מסכימה לחלוטין! ומוסיפה תגובה לכולן:באר מרים
וגם עם העובדה שיש מה להעריך ולהעריץ בכל אחת ואחת כאמא ומאוד חשוב בעיני שכל אחת תעשה לעצמה רשימה של כל ההשקעה והנתינה שלה ותעריץ קודם כל את עצמה!!! גם להיות אמא לילד אחד ולהשקיע בכל זה המון, וגם לתמרן בין עבודה במשרה מלאה לבין הבית והילדים זו אומנות ממש! (אני, למשל, לא הייתי מסוגלת וממש מעריצה את אלה שכן..)
לא הגבתי לאורך היום משתי סיבות:
1. באמת שלא רואה מקום והערצה ולא חושבת שאני אמא יותר מוצלחת מאחרות, ולא חושבת שאמהות מוצלחת נמדדת במספר הילדים, ומכירה סביבי אמהות הרבה יותר משקיעניות ממני. ביןמשיש להם יותר ילדים ממני ובין שיש להן פחות..
2. הבנתי שהדברים שלי דרכו להרבה נשים על נקודות רגישות ומתנצלת אם הכאבתי - לא היתה שום כוונה ולא ניסיתי לומר שום ביקורת על משפחות קטנות יותר, חלילה.. והבחירה בנושא זה ממש אישית של כל זוג וחשוב לכבד כל משפחה בבחירה שלה. ממש מסכימה שהלחץ החברתי שלפעמים קיים בציבור שלנו לגבי מספר הילדין איננו טוב ולא צריך להיות מושםעים ממנו! (ודרך אגב, זה נכון גם בקהילות ש10 ילדים הם הנורמה ומי שיולדת 5 מרגישה חריגה, וגם בקהילות ש5 הם הנורמה ואשה מתביישת אם מתאים לה משפחה של 10 וכן הלאה..)
ובכל זאת רוצה לומר עוד שני דברים:
1. הנקודה המרכזית שניסיתי לומר וכמעט לא התייחסו אליה היא שכולנו משקיעות, אבל כל אחת בוחרת היכן למקד את ההשקעה. ומי שבוחר להשקיע את מירב הזמן בעבודה למשל, ישארו לו הרבה פחות אנרגיות למערכות יחסים.. וכנ''ל לגבי השקעה בסדר ונקיון, השקעה בטיפוח חיצוני, ברמת חיים, בחיי חברה, בלימודים וכו.. (שוב, זו לא ביקורת.. מותר לכל אחד להשקיע במה שחשוב לו, רק להיות מודע שזו בחירה ולא הכרח) גם אני עובדת יומיים בשבוע וממש מרגיעה את העייפות וחוסר הפניות שלי למשפחה בימים האלה.... לכן אננו בוחרים להשקיע במקום הראשון במערכות היחסים ביני לבין בעלי ובין שנינו לבין הילדים וכמובן שלבחירה הזאת יש השלכות על תחומים אחרים: רמה כלכלית, קידום מקצועי, חיי חברה, סדר ונקיון בבית ועוד. אבל זו הבחירה שלנו.
וכן, אנחו אכן מקדישים כל שבוע ערב זוגי. גם במחיר של וויתור על פעילות אחרת או של להשאיר בית הפוך וילדים לא מושכבים.. (ושוב, בטח יהיו מי שמכינות את העגבניות...)
וכן, כשיחד חוזר הבית עם פרצוף עצוב אני מוכנה לוותר על ארוחה מבושלת אותו יום כדי לשבת איתו וללוות אותו במה שעובר עליו. כי זה יותר חשוב לי, ויש ימים שמוותרת על כביסות וספונגה (ובמשפחה גדולה זה מחיר גבוה מאוד שמשלמים למחרת..) כדי לפתור בעיה חינוכית כלשהי.. אין מה להעריץ בזה. זו בחירה שלי יש לה רווח ויש לה מחיר. וכנ''ל גם אם הייתי בוחרת הפוך..
2. בבקשה מכולן - כבוד לדרך החיים של כל אחת!!!
יש בפורום נשים שונות וכולן נעזרות בו לשיתוף בקשיים כאלה ואחרים, וגם לשיתוף באורח חיים.
בשרשור הזה, למשל, הוץפותחת רצת לשמוע דעות שונות. אז יש טעם להשמיע את דעתך ועמדתך. אבל מה התועלת בלהיות קטלנית כלפי דעה של מישהי אחרת?
לאחרונה בכמה שרשורים (לא רק זה..) היו ירידות לביקורת על סגנונות חיים ועל בחירות מסויימות של נשים, ונראה לי שזה לא נצרך ולא מועיל..
זכותה של כל אחת כאן לבחור כמה ילדים ללדת, האם למנוע הריון, איך ולכמה זמן, על מה לשאול רב ועל מה לא, האם לחסן או לא ובאילו חיסונים, הומיאופטיה מול רפואה קונבנציונלית, האם לשתף את המשפחה המורחבת בחייה ואף להיעזר בהם כלכלית או לא, לעבוד במשרה מלאה או לא, להניק או לא וכן הלאה.. וניתן לתמוך יותר או פחות במי שמשתפת כאן בקשיים או בתהיות, אבל אני לא רואה תועלת וטעם בלפסול סגנונות חיים שונים משלי שעולים כאן, או בלהעביר ביקורת ופסילה של מישהי שמשתפת בקושי שלה.
נראה לי שנעים יותר בפורום באופן שנזהרים בכבודה של כל אחת שמשתפת ולא ממהרים לחרוץ דעה על כל מי ששונה ממני..
ושוב, מתוך המון הערכה לכל האמהות, כל אחת בדרכה, בסגנון חייה ובבחירותיה!
תודה על התגובה שלךמיואשת******
קודם כל מאד נהניתי לקרוא ומאד מסכימה כמעט עם כל מה שכתבת
אני חושבת ש"השלמת" פה דברים שהיו *לי* חסרים בהודעה הקודמת שהופכים את התיאור שלך ליותר down to earth ממה שהיה נשמע *לי* אישית קודם. ושוב, הנקודה היא אני בלבד ואיך שאני הבנתי דברים
שנית אני מתנצלת, כשכתבתי בהתחלה שיש "הוורדה" של המציאות ממש לא התכוונתי רק לתגובה שלך, אבל הרבה בנות הבינו אותי ככה וזה גלש לכך שזה היה נשמע אישי וזה ממש ממש אבל ממששששששש לא היתה הכוונה שלי. מאד אוהבת לקרוא אותך ואת התגובות החכמות שלך לכל מיני מצבים ומאד מעריכה את צורת החיים שבחרת בה.
אז אני מתנצלת שוב לצורה שזה גלש אליה.
ומסכימה איתך במאה אחוז לגבי כל הפסקה האחרונה שלך והכבוד לדרך החיים של כל אחת
חייבת לומר שאני ממש מתפעלת מזה שאתם באמת מצליחים לצאת לערב זוגי באופן קבוע מאה אחוז, מורידה את השביס בפנייך, את הראשונה שאי פעם שאלתי ואמרה שהיא באמת מצליחה לעשות את זה לאורך שנים (ולא לתקופה של כמה חודשים), בע"ה מתכוונת לפתוח שרשור אחר ולקבל עצות בנושא.
תודה על הכנות והשיתוף שלך.
אגב סתם עניין אותי לשאול בקשר לערב זוגי-מעין אהבה
זה הרי מוסיף לוגיסטיקה של בייביסיטר ובגלל לצאת ולאן ולפעמים גם עלות
כאילו אחת ל..ברור שזה כיף ומעשיר
אבל בעיני זמן זוגי רציף אמור להתבסס על הבית- על לא להתחיל כלים ובישולים. לשבת אפילו חצי שעה כל ערב שניתן לשתף לדבר להקשיב
ואחת לשבוע להקדיש ערב זוגי בבית אפשר לעשות בו פעילות יחד או משחק או סתם אוכל מפנק וגם פשוט לדבר קצת יותר בנחת ולעומק..לא מצריך מלא לוגיסטיקה
והרבה יותר ישים
לצאת- כי קשה לי להתרכז בערב זוגי כשיש בלאגן בביתאורי8
כשהיו לי רק קטנים, באמת בקושי יצאנו. ועשינו ערבים זוגיים בעיקר בבית. אבל חייבת לומר שיש אוירה אחרת כשיוצאים, הכביסה והכלים לא קורצים משום מקום, יש משהו משחרר בלצאת, זה פותח את השיח, ונותן לנו להיות ממש רק זוג. בכל אופן ככה אצלי, בלאגן בבית מוריד לי את המצב רוח, ועד שהכל פיקס כבר לא נשאר הרבה זמן לזוגיות. אז אנחנו מעדיפים לצאת.
אני מבינה. אני בערב בכללי לא מתפקדת יותר מדימעין אהבה
אבל אני בבית בבוקר חצי מהשבוע אז זה שונה
בערב לרוב מסדרת את הבית הקטנה וזהו
אבל בהחלט מבינה מה אמרת
ועדיין חושבת שאם היציאה לא מצליחה להתממש כן כדאי לנסות לחטוף מה שאפשר ..
זה שלב אחר בחיים......שמחה
בעבר כמעט לא היינו יוצאים, זמן זוגי היה בעיקר בבית.
אבל כיום כשיש מתבגרים, כשאנחנו מתיישבים מיד הילדים מגיעים גם, להרוויח זמן נינוח עם ההורים... ובטח אם יש משהו מפנק לאכול.... וזה כיף, אבל לא זוגי...
אם אנחנו לא יוצאים- לא מצליחים ליצור זמן זוגי
נסי כשיש מתבגרים בבית..באר מרים
והבנים הגדולים חוזרים בתשע אחרי ערבית מלאים מרץ ואנרגיה ובקטע של עברי בול וחגיגות לילה..
אז ממש יותר נח לי להשאיר איתם את מי שעוד ער ולצאת בשקט עם בעלי..
במיוחד שהבן שלי שבן 11.5 שונא לקחת חלק בעבודת הבית והגעתי איתו להסכם שהתפקיד היחיד שלו זה לאפס כל ערב את הרצפה בסלון ואת השולחן במטבח. ככה שאני יוצאת כשהכל בלאגן וחוזרת לבית יחסית מאורגן...
ושוב, כשכולם היו קטנים ובשמונה כבר הבית היה שקט וגם לא היה בייביסיטר זמין אז ברור שרוב הזמן הזוגי היה אצלנו בבית...
מבינה ממשמעין אהבה
פשוט כתבתי שאם לא מצליחים לצאת ואז בכלל אין זמן זוגי אז למצוא איךתלחטוף הקטנה
נגיד לצאת לטיול ברחוב אפילו..או לגינה לכמה דקות
זה כלום נכון
אבל פחות כלום מכלום
ומסכימה באמת כתבתי לא על השלב שיש גדולים בבית.
משהו רק לא ברור ליחולת שוקולד
איך אפשר לפרנס צשפחה כזאת ממשכורת אחת בחינוך (את אומרת שהעבודה שלך רק כמה שנים)
רק הישיבות/אולפנות לוקחות כמעט הכל אז אפילו אם גרים בשכירות/משכנתא של 1000 ש"ח ואוכלים מינימום זה נשמע בלתי אפשרי
לא נראה לי שאפשר להגיע ליותר מ8-9-10 אלף ובד"כ פחות מחינוך, תקנו אותי אם אני טועה
את לא חייבת לענות אני רק תוהה..
איזה כיף לילדים שלך שאת אמא שלהם!!!!!!Rachel leaאחרונה
רק חשוב לזכורבאר מרים
מנסיון!!!
כל יציאה מבית עם שיירה, מקלחות, הכל עליך..
כשיש יותר יש גם גדולים יותר..
אפילו כשהבכור שלי כבר היה בכתה ב בערך הרגשתי כבר הקלה: יש את מי לשלוח לשכנה או למכולת כשפתאום חסר רק לחם וחלב, או להשאיר עם הקטנים לעשר דקות כשאני מקפיצה ילד לחבר בצד השני של הרחוב, יש מי שיביא לי טיטול כשנתקעתי באמצע,שישגיח לרגע עליהם כשאני הולכת לערבב את הסיר וכו..
יש מתנדבים רבים לנדנד תינוק בוכה או חצאת לסיבוב בעגלה להרדים אותו, או סתם לשלק איתו על השטיח כדי שאוכל להתקדם בעבודות הבית..
וככל שיש יותר גדולים, כמות המשימות שלי בבית ממש קטנה: כיום עדין יש לי ארבעה בגילאי גן ומטה אבל.. אני כמעט לא מקלחת אותם בעצמי אלא הגדולים יותר אחראים על זה, ומחליפה טיטולים רק אם אין אף אחד אחר בבית, ארוחת ערב הגדולים מכינים ומאכילים את הקטנים (חביתה, פסטה, טוסט, סלט וכו..) הם תולים כביסה ומורידים ואני רק מקפלת (רוצה בעצמי כי זו הזדמנות למיין ולסנן..), עוזרים בפריקת קניות, שטיפת כלים ועוד..
אפשר לצאת בערב מתי שרוצים כי תמיד יש ביביסיטר כלשהו בבית...
אז דוקא עכשיו את בשיא הקושי וחשוב לדעת שאחר כך נהיה יותר קל...
חחח... כמעט כל מה שכתבת אניחדשה ישנה
מקווה שהכל תקין אצלי... (לבקש משהו מהשכנה, להביא טיטול, לזרוק דברים לפח, ואפילו להוריד כביסה מהחבל , 'להשגיח' על הקטנה בת השנתיים- להעסיק אותה כשאני בשירותים או מבשלת וכו' ואפילו פעם הייתי כ''כ גמורה ולא יכולתי לזוז אמרתי לו שישים פסטה מהסיר לתוך צלחת בשביל הקטנה, כמובן שזה היה קר אבל הרגשתי הזויה.. הוא היה מאושר)
וחוצמיזה, נשארתי פעורת פה. ממש מנהלת בי''ס רב גילאי כולל תכניות אישיות לכל אחד. מדהימה ממש!
אני מזדהה כמעט עם כל מה שכתבתרימון א"י
לא כ"כ מסכימה שכשיש יותר ילדים יותר קל. נכון מצד אחד יש תמיד בביסיטר זמינה, והבנטת עטזרות לבשל לשבת וכו... אבל מצד שני החיים נהיים עמוסים בטירוף כמויות של כביסות כמויות של בישולים, (בלי עין הרע אין מצב שמשהו ישאר למחר) הרבה יותר בלאגן.. עזרה בלי סוף בשעורי הבית לילדים, יחס ליותר ילדים...הילדים הגדולים ערים במקרה הטוב עד 12 בלילה, ציפסים ובלאגנים וארוחות שחיתות בערב... במיוחד בחופשים... ב"ה אני אוהבת את זה, היה לי משעמם עם שלושה, ארבעה קטנים בבית כל היום, והיום אין לי דקה של שעמום. אבל לא כולם בנויות לעומס המטורף הזה.
( מסייגת שאולי אני כרגע בתקופה קצת קשה שלא יורדת מהידיים ולא ישנה יותר מעשר דקות ביום, ויש מצב שבגלל זנ הכל נראה לי כרגע עמוס בטירוף.. )
אהבתי
מיואשת******
תודה על הכנות.
יעזור לך לדעת שגם עם ארבע ותינוקת די נוחה, אני מרגישה בעומס מטורף? כיף לי מאד, ואין לי שניה לנשום
מאחלת לך שינה מתוקה ורגועה בקרוב!
פדיחות כמה שגיאות... המסך של הפלאפון שלי שבור...רימון א"י
תודה על הכנות
בעזרת ה
עונה...שמחה
וזה המצב כבר גם במשפחה שאני מגדלת...
היה לי טוב במשפחה גדולה. נכון שלפעמים יש לחץ, והרבה עבודה. אבל כילדים היינו מאוד מפונקים, יחד עם זה שעזרנו המון.
היום האחים ובעיקר האחיות שלי- הם חבורה אהובה ותומכת. אשריי שזכיתי.
לכן היה לי ברור שאני רוצה את זה. מעצים לגדול במשפחה כזאת. ובאמת הילדים שלי מדהימים אחד אחד, וברור לי שזה גם בגלל שהם גדלים במשפחה ברוכה.
זה לא קל, נכון.
אבל זה סיפוק שאין דומה לו.
והאמת, אני בטוחה שזה קשור גם לערכים. ברור לי שזוגיות וילדים קודמים לחברה ולקריירה, ושם אני משקיעה. ובגלל שזה ברור לי, אני גם שמחה בזה.
(אמנם היום בעלי וגם אני משקיעים גם בקריירה, וזה דורש כוחות כמעט על אנושיים בשילוב עם המשפחה... והילדים שלנו מעורבים גם בלימודים ובעבודה שלנו, וזה מאוד מיוחד)
תודה יקרות על התגובותחולת שוקולד
יש גם אמצע וזה מה שמעניין אותי, למה הרבה ילדים זה 8-10? 6 לא מספיק בשביל להרגיש מאושרים?
אין איזה כמות/רווח שכבר מרגישים שזה מספיק ומעבר לזה זה כבר יותר מטריח מאשר גורם לאושר?
וגם, איך זה שרק במגזרים מסויימים רוצים משפחות גדולות? אם זה באמת נובע מרצון אמיתי אז ה"תופעה" אמורה להיות שווה בכל המגזרים, או שזה רצון נרכש
יקרה, 6 זה המון וזה אושר. וזה בהחלט נרכשאין ייאוש בעולם
כנראה שיש בזה גם הרבה אמונה בדרך ולא רק רצון.
אני מרגישה שיש לך צורך לשכנע את עצמך שזה בסדר שלא בא לך הרבה.. זה בסדר, להרבה אנשים לא בא הרבה..
תרגישי בנח ולכי עם מה שנכון לך.
האמונה גןרמת לרצון אמיתי?חולת שוקולד
ולכן דווקא ממש אין לי בעיה עם זה שאני לא רוצה הרבה, אם כבר יש לי מצפון על אלה שכבר נולדו
למה את רואה ערך בלא להביא ילדים? בכלל?בעזרת ה
כי אני חושבת שלכל בן אנושחולת שוקולד
(אני יודעת שלאנשים מאושרים קשה לקלוט את זה אבל מה לעשות? הם מיעוט)
מה זה ילדים מאושרים ומי אחראי על זה?אפונה
אם הבנתי נכון, ילדים מאושרים בעינייך אלה שיש להם חיים נעימים ונוחים, ואת כאמא תפקידך לספק להם את המרחב הנעים והנח לחיות בו.
אני חולקת עלייך בשתי נקודות, שהן בעצם אחת: א' אושר נובע מחיים של סיפוק ומשמעות, ולכן אני מתמקדת בלחנך את הילדים שלי ולא לרפד להם את הדרך.
ב' היחיד שאחראי על האושר של האדם זה הוא בעצמו, ולכן אני נותנת להם את הכלים להיות מאושרים (עשיה, לשמוח במה שיש, להכיר טובה וכד') אבל הבחירה בידיהם אם להיות מאושרים או לא. זה לא העול שלי.
דווקא בתור ילדיםחולת שוקולד
לא הבנת נכון, אני לגמרי מסכימה שאושר לא נובע מחיים נוחים ואני חושבת שהילדים שלי מאושרים ולא חושבת שבגללי הם אולי לא יהיו מאושרים
אבל אני חושבת שהיחיד שאחראי על האושר הוא הקב"ה ואם הוא מחליט לא לתת אז אין יותר מדי מה לעשות, כמעט בלתי אפשרי ואולי לא משתלם "לבחור" באושר
לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקהרינת 29
88% מהישראלים מעל גיל 20 מאושרים (תגגלי "ישראלים מאושרים" וזו התוצאה הראשונה)
למה את חושבת שיש סיכוי מאד מאד מאד גבוה שהילדים שלך לא יהיו מאושרים בבגרותם?
לא נשמע לי הגיוני בכללחולת שוקולד
תסתכלי עם העולם ותביני למה אני חושבת ככה
כנראה שגם 88% מהצאצאים יהיו מאושריםרינת 29
אני מסתכלת על העולם וסה"כ רוב האנשים נראים לי די מאושרים... אמנם כל אחד עם "שק הצרות" שלו (גם אני) אבל אפשר להיות מאושר גם כשיש צרות.
את כותבת בצורה מאד מרומזת אז קשה לי להבין לאן חותרת.
התלבטתי אם לשאול אבל שואלת בכל זאת- האם את סובלת מדיכאון?
גם אני נראית מאושרתחולת שוקולד
ויש צרות שאים מה לעשות איתן והן יותר קשות מלא להיות מאושר
ובקשר לזה שאפשר להיות מאושרים עם צרות, זה בכלל לא קשור לצרות או לא צרות, זה פשוט קשור לזה שאושר הוא יותר נתון מאשר משהו ש"עושים"
אני ב"ה כבר לא ממש בדיכאון "רק" סובלת מחוסר חיות, קושי בתיפקוד והערכה עצמית נמוכה
אז למה התכוונת כשכתבת "תסתכלי על העולם ותביני"... ?רינת 29
אני מסתכלת ורואה לצד היופי והטוב גם הרבה צרות, חולי, עוני, קשיים מכל הסוגים ובכ"ז 88% מהישראלים העידו על עצמם שהם מאושרים. למה אושר הוא נתון?
ניסית לטפל בעצמך? נראה לי שפסיכולוגית טובה יכולה להוציא אותך מהמצב הזה של חוסר חיות והערכה עצמית נמוכה.
כן אני מטופלתחולת שוקולד
בודאי שטיפול לא יכול לתת לבן אדם אושראפונה
אבל טיפול טוב יכול לתת כלים למצוא את השמחה והאושר מבפנים.
שתהיה לך רפואה שלמה!
אז אם הבנתי נכוןאפונה
מה אפשר לומר, הסתכלות מעניינת ואופטימית על החיים.
מיותר לציין שאני ממש לא מסכימה איתך, הקב"ה מתכנן לכל אחד מסלול חיים ומשאיר לכל אדם את הבחירה איך להתמודד ולהרגיש כלפי ההתנסויות שלו.
וב"ה רוב האנשים שאני מכירה סה"כ שמחים רוב הזמן, ובטח שמחים שהגיעו לעולם.
הבנת נכוןחולת שוקולד
האם עבדת על האושר הזה או שהוא הגיע לבד? האם עברת תקופות קשות עד מוות בחיים, ברמה שהרגשת שהיית מעדיפה לעבור את השואה? את חושבת שאפשר לצאת ממצבים כאלה או אפילו מסתם חוסר חיןת בעזרת עבודה עצמית שלא לוקחת 100 שנה ושלא יותר קשה כבר מחוסר החיות?
רוב האנשים שחושבים ככה פשוט לא עברו את זה
האם אני מאושרת?אפונה
האם עבדתי על האושר? אכן (אני פולניה במקור).
האם עברתי דברים קשים? כן.
יותר מהשואה? לא.
האם אפשר לדעתי לצאת ממצבים כאלה? אני מאמינה שלרוב כן, אבל זה אכן דורש עבודה.
האם אפשר לצאת מסתם חוסר חיות? בודאי! ללא ספק.
אני לא יודעת מה רוב האנשים חושבים, אבל מניחה שרוב האנשים בימינו לא עוברים תקופות קשות יותר מהשואה, לפחות השואה שאני מכירה.
אפשר גם להשתמש בכדורים כדי לזרז את התהליךרינת 29
מכירה באופן אישי מישהי שהצליחה לצאת ממצב כזה (היא עדיין לוקחת כדורים אבל היא כבר לא חסרת חיות)
ואגבאפונה
אבל כאמור זה לא העניין, המטרה שלי בגידול הילדים היא לא שיהיו מאושרים אלא שיהיו אנשים טובים..
את רצינית?בת 30
הרב שלמה קרליבך מדבר על זה לא מעט.
אני לא יודעת אם אני תמיד מאושרת, ולא בטוח שכל ילדי יהיו מאושרים כל חייהם.
האם התכלית של החיים זה להיות מאושרים?
ליהודים מאמינים יש תכלית אחרת.
לא שאני פוסלת אושר... אבל מי שלא מאושר אז מה, זה לא אומר שהיה עדיף שלא יוולד.
רוצה להוסיףl666
מה שכן קשה זה צפיפות ואין אפשרות כלכלית לבית גדול, וקשה למצוא תעסוקה מתאימה לכולם. יוצא שבעלי לוקח גדולים לטיול בנפרד בחופשות.
בנוסף יחס של חלק מהאנשים מעצבן ממש. כשמשהו לא בסדר ישר יגידו, לא פלא הם יותר מדי, הם צמודים מדי... כאילו במשפחות קטנות אין בעיות והכל דבש.
אני מרגישה שבגלל זה פינקתי את ילדיי יותר מדי, הם כמעט לא עוזרים כדי שלא יגידו שהם מסכנים כי הם ממשפחה ברוכה.
לדעתי העניין האמיתי הוא ההריון עצמוים...
אבל להיות מוכנה לעבור עוד הריון ולידה, זה מה שלא ברור לי
מאד אישי... לדעתי זה להפך....חילזון 123
גם לדעתי זה הפוך..מחשבות....
כן, ממש רציתי כל ילד שנולד ליאורי8
לא הגיוני כי זה הרבה עבודה? בעיני כל החיים זה עבודה , השאלה על מה, אני בחרתי להתאמץ על ילדים. חוץ מזה שבאופי שלי, אם יש לי קצת רווח בחיים אני מייד מכניסה עוד קורס מקצועי או דברים בסגנון, וגם כשלכאורה היתה לי שנה מרווחת כי מנעתי מצאתי את עצמי עובדת המון ולוקחת על עצמי יותר מידי מהבחינה המקצועית. אז כבר עדיף להתאמץ על עוד ילד. ובאמת בשנה אחר כך הורדתי לחץ בעבודה והפסקתי למנע( ואז נולד התשיעי שלי).
ולגבי זוגיות. יש לנו ערב בשבוע שהוא שלנו, ומשתדלים לצאת בו יחד. וממש לא כל הזוגיות סביב הילדים. ומשתדלים לצאת ללילה זוגי( עם התינוק היונק...) פעם- פעמיים בשנה.
זה לא הגיוני לא בגלל שזה הרבה עבודהחולת שוקולד
מעניין אותי לשמוע את התגובה של מיואשת, מישהי יכולה לתייג?
הנהכי הנני בידך
תודהחולת שוקולד
אני רואה את זה אחרתאורי8
אז זה כבר להביא ילדים בשבילם ולאחולת שוקולד
ואני לא רואה את זה כאור ושפע, אני רואה את החיים כמשהו שלילי אז למה כן לעשות את זה
לדעתי אם את באה בגישה כזאתl666
עם רצונות שלו והעדפות שלו.
ילד עשירי וגם ילד שלישי וראשון לא נותנים כלום, הם רק לוקחים, הם כמו עץ שיביא פרות למישהו אחר. וטוב שכך
אני לא חושבת שיש כאלומיואשת******
את מחפשת מישהי עם משפחה ברוכה שזה מאה אחוז רצון בלי שום אידיאל? באמת שלדעתי ממש ממש אין כאלו
משפחות גדולות מאד חלק מהשיקול הוא בוודאי האידיאל של להוריד עוד נשמות לעולם, למה לא אם אפשר, התפקיד של אשה בחיים, אין בן דוד מגיע, פרו ורבו ומלאו את הארץ ועוד ועוד. סליחה אם שכחתי משהו.
לא אומרת שזה כל השיקול אבל בוודאי וגם לפי התשובות פה,זה חלק נכבד ממנו. ועל כן לא תמצאי תשובה לשאלה שלך...
אצלי זה היה רצון חזק+mp8
אוקימיואשת******
מה שאת אומרת שגם כאשה חילונית בלי שום אמונה היו לך מספר הילדים שיש לך היום?
אני מאמינה לך, אבל את מבינה שזה יוצא דופן כי עובדה שאין כאלו , אז אני חשבתי שאצל כולנו דת היא פרמטר מסוים. אצלך חלק יותר אצל חלק פחות, אבל כן חשבתי שזה תמיד חלק מסוים בהחלטה למשפחה ממש גדולה
מקבלת שטעיתי 
לא יןדעת איך הראש שלי היה עובד+mp8
יתכן שדברים אחרים היו ממלאים אותי באושר ובסיפוק. לא יודעת.
מכירה כמה משפחות חילוניות...שמחה
אפילו משפחה אחת עם תשעה! חילונית למהדרין.
נכון, זה נדיר, אבל קיים.
ואני מתכוונת למשפחות איכותיות שמשקיעות בילדים והביאו אותם מבחירה
בסדר, נדיר...אורוש3
בהחלט לא מתאים לכולם!...שמחה
אף אחד לא טוען שהרבה ילדים זה הכי טוב והכי נכון וכולם צריכים ככה.
ממש לא.
לכן צריך להיזהר גם מ ההיפך.
לא לתקוף, לא להגיד שהם מסכנים, ורע להם, וזה לא טוב משפחה ברוכה.
הפותחת שאלה איך עושים את זה ומה המניע, וענו לה.
חושבת שזה פשוט לא נכון להתחיל להתווכח אם זה טוב או לא.
זה לא המקום.
כל אחת יכולה לענות על עצמה מהמקום שלה אם מתאים *לה* או לא מתאים *לה*, ולא לדבר על אחרות אם הבחירה שלהן נכונה ואם טוב להן ולילדיהם או לא.
מסכימהאורוש3
אף אחד לא טוען שזה הכי טוב ונכון וכולם צריכים?בעזרת ה
כשהם צפופים הם הכי חברים ויש להם אותם תחומי עניין
לא כמו כשיש רווחים ואז כבר לא מכירים ואין לך חבר בגיל שלך ואתה בודד..
ויותר קל לגדל אותם ביחד
והם יכולים לשחק יחד ולא מציקים אחד לשני, לא כמו כשיש רווחים שכבר לא מעניין אותם משחקים באותו סגנון וצריך להעסיק כל אחד בתחומו.
זה לא להראות שהכל טוב ולשדר שכולם צריכים? כי הם הכייי חברים
והכייי משחקים יחד
והכייי את בשוואנג כבר של הגידול
זה מה שכתבה אותה אמא...שמחה
וזו צורת החשיבה שלה.
האם היא ניסתה לומר לך (או לכל אחת אחרת) שהבחירה במשפחה קטנה היא טעות? שרווח גדול בין הילדים הרסני?
אני לא זוכרת שראיתי בפורום התייחסות כזאת,
אבל לצערי ראיתי התייחסות הפוכה, גם בדיון הזה.
תהיו הוגנות!
אם זה בסדר להגיד לאשה שכדאי למנוע וכדאי לרווח, זה בסדר גם להראות לה את הצד השני ואת היופי שבמשפחה ברוכה והאחים צפופים.
אם זה לא תקין להוציא דיבה על מניעה מכל מניע- זה גם לא תקין להוציא דיבה על משפחה שבחרה להיות גדולה!!
אם יצא שהוצאתי דיבה אז מבקשת סליחהבעזרת ה
זה היה כדי לאזן. לא חלילה כי זה פחות טוב מזה
אני דוקא מרגישה שיש פה בפורום לחץ הפוךאורי8
חבל, כי אמירות כאלה, יש מספיק בעולם שסביבנו, היתי שמחה אם בפורום היתה קבלה להערכה וכבוד לבחירה של כל אישה , גם למנע אפשר מלחץ חברתי, וילד יכול להיות מסכן או שמח במשפחה גדולה או קטנה, זה תלוי הרבה בהורים .
את האמתלמה לא123
האמירות האלה נאמרו בשרשור הזהאורי8
מעתיקה לך דוגמה:...שמחה
"ואני אישית דווקא מרגישה צער עבור ילדון שהוא אחד מ12."
אבל גם מישהי שכותבת על רווחיםלמה לא123
אני חושבת שעל כל מיקרה יש דעות בעד ונגד
גם לי צרם המשפט הזהמיואשת******
אבל אני חייבת לומר שזה היחיד שזכור לי שראיתי בשרשור הזה.
אני למשל כתבתי ממש כמוך רק בניסוח אחר
--
"כל השרשור פה בעצם מלא תשובות של למה משפחה עם יותר\מעט ילדים זה יותר\פחות טוב ולכן כדאי לרצות את זה.
וואו, ממש לא!"
וגם
"
אני גם לא חושבת שיש משהו מושלם. לא הרבה ילדים לא מעט ילדים ולא באמצע. זה כמו שאין בגד מושלם שיתאים לכל אחת. כמו שבבגד זה תלוי גובה גזרה, גוף, מצב חיים, סוג האירוע ועוד כל מיני.
גם בילדים זה תלוי הזוג, היכולות, הסביבה ועוד הרבה.
וזו החלטה אישית מאד"
השרשור היה מלא בזה כי זה מה שהפותחת שאלהאורי8
טוב אז בהודעה שלי היה כבוד והערכה לכל אשה בכל בחירהמיואשת******
והיא לא נספגה טוב כל כך...
אני פחות מרגישה שזה הרוח כאן, אבל מכבדת את הרגשתךבעזרת ה
זה לא הרצאות? הבחורה התייעצה אם מתאים לה עכשו עוד ילד. למה להיתפס למילה "תכנון"? כי אוי אוי גוויעלאד תכנון זה מילה גסה. היה אפשר פשוט לענות לה לגופו של עניין במקום להיתפס לקטנות. ולכן לעניות דעתי ההלך רוח כאן ברוב השירשורים הוא לחץ לחשוב בצורה מסויימת בנושא ילודה.
ומסכימה שגם המניעה יכולה להגיע מלחץ חברתי.
חלילה לא ניסיתי להציג שבזה אין חסרונות.
אבל הרגשתי שמציגים שבט אחים גם יחד קסום מבלי להתייחס מספיק למורכבות
למה זה שאמרתי שזה משיקול דתי נתפס כמשהו רע?מיואשת******
אני לא מבינה את זה
כשמדברים על מניעה כולן מיד מדברות על פרו ורבו וכמה שטוב להוריד נשמות לעולם, וזה שליחות שהקב"ה נתן לנו
וכשאני אומרת שחלק - ואני מדגישה, חלק! מהשיקולים לעוד ילדים זה גם ענין דתי פתאום אומרים שלא? ונעלבים?
אני ממש לא מבינה את זה
אולי כי יכול להישמע מזה שמי שמביא הרבה, לא מביא מרצון אלא כיבעזרת ה
ואז כל הקסם והאידיליה מתפוגגים והופכים לאיזה מטלה.
וגם -משתמע כביכול שמי שמביאה קצת זה מרצון ומי שהרבה זה מאידיאולוגיה.
אני ממש לא חושבת את כל הנל, רק מציעה איך זה היה נשמע להן.
אבל- מי שתהיה כנה עם עצמה תראה שמי שטענה שיש בזה אידיאולוגיה, ציינה שזה *חלק* מהשיקול, ממש לא כולו. ושגם במשפחות קטנות זה חלק מהשיקול.
אני רוצה להזכיר כאן שמספר הילדים הממוצע במשפחה בישראל הוא 3!בעזרת ה
כך שכנראה שהאידיאולוגיה היא מרכיב מרכזי אצל משפחות מרובות ילדים.
והרצון גם קיים, אבל לפעמים מגיע כי ככה מאמינים כבר..
לא בהכרחאפונה
מה גם שככל שעולים ברמת החיים כל ילד הוא "יקר" יותר ואז השיקול הכלכלי כבד יותר.
יכול להיות, זה עדיין אומר שהם החליטו שהם רוצים פחות. בגללבעזרת ה
זה גם בשביליאורי8
נתאר את זה ככה- הקטן כבר בן שנתיים, ואני הייתי עוד לפני 40. והרגשתי בלב רצון לעוד אחד. למה לא? למה למנע שפע? ואני מאוד מאוד נהנת מהקטנים שלי.
הגישה שלך לחיים היא הנקודה+mp8
בעיני החיים הם מסע, הוא מלא אתגרים, יש יופי לצד קשיים, ומתמודדים בהם ושמחים.
רציתי בית הומה ושמח ומלא נפשות שימלאו אותו. זה ממלא אותי בשמחה ובסיפוק למרות שזה ממש לא קל.
מי שמביאה ילדים מתוך רצון...שמחה
ככה אני חושבת מנסיון אישי, וממשפחות ברוכות שאני מכירה, כולל משפחות לא דתיות.
זה כמעט תמיד שילוב של רצון עם אידיאל, לא רק דתי
לדעתי זה מתחלק לשנייםלמה לא123
מצד שני יש את התשומת לב מההורים. שמה לעשות מתחלקת לפי מספר הילדים. וזה חסר לי
הייאנייי12
הקשר עם האחים היה לי כמעין תחליף לקשר עם אמא שלא היה.
כיום, עם היריון שני בדרך, היריון שממש רציתי והתאמצתי. אני אומרת שאני רוצה יותר ילדים ומשפחה גדולה, אומנם עם הפרשים קלים אבל לא ממש גדולים.
שאמרתי לבעלי, אחרי הלידה הזו אני רוצה הפסקה של שנה לפחות הוא אמר אין בעיה, ואם פתאום יבוא השלישי עם מניעה, כי ככה השם רוצה מה תעשי?
תכלס מה אפשר לעשות.. לומר תודה וזהו.
אני רואה גם את האחדות והקרבה של הבני דודים במשפחות מרובות ילדים (מהצד של אבא יש 7 אחים) אז זה נותן סיפוק ואת הפוש יאללה גם אני רוצה..
הזוגויות תישמר וזו עבודה, ברור שכרגע שכשיוצים אז לוקחים את הקטנה גם (קשה לי להשאיר אותה אצל המשפחה ולצאת לבד, למרות שהם ישמחו).
אז בעז"ה, כמה שהשם יביא שיביא, אין לדעת כמה הוא מתכנן שיהיו.
ואני דיי מפרנסת לבד, אבל רואה ברכה עצומה וגדולה, פתאום מפה מגיע ומשם בא..
כמו שהיה חסר לי בגדים לתינוק/ת שבדרך ופתאום באה דודה מקסימה ששלחה את כל מה שהיה לילדה שלה שנולדה, חסכה במאות שקלים, כולל עגלה גם..
אז ב'ה כל ילד מביא איתו ברכה משלו ואושר עליאי למשפחה. וכל אחת עושה את ההחלטה שלה מתי ואיך וכמה..
השאלה וגם התגובות פה מאד מאד מאד!! צורמות לי.מיואשת******
באמת,
אולי אני אשאל
חולת שוקולד היקרה למה התחתנת עם בעלך? לא שאני רוצה להתחתן איתו, אבל אני לא מבינה למה את רצית, זה לא הגיוני...
נשמע נורמלי השאלה הזו?
לא, נכון?
כי הוא בעלך והוא מתאים לך והוא מיועד לך ורצית אותו בגלל מגוון תכונות שטובות *לך*
מה פה בעצם השאלה בכלל?
חולת שוקולד היקרה את כותבת - אני לא מצליחה לראות את עצמי רוצה כזאת משפחה
יופי. למה את אמורה לרצות משהו שאת לא רוצה? למה את חושבת שמי שרוצה את זה יותר טובה ממך (מסתכלת עליה בהערצה?)
כל השרשור פה בעצם מלא תשובות של למה משפחה עם יותר\מעט ילדים זה יותר\פחות טוב ולכן כדאי לרצות את זה.
וואו, ממש לא!
מספר ילדים זה מטרה???????????
זה המטרה בחיים? לספור? מה זה שנות נסיון בקורות חיים של מישהי?
מצטערת. כל כך לא מתחברת לשאלה, לא מתחברת לתשובות. לכלום. רב התשובות פה בעיני באות מ"שואו" כזה.
מענין גם מי שהיתה חיה באי בודד אם היו לה אותו מספר ילדים (הרבה או מעט זה לא הענין)
אני , באופן אישי, רוצה לגדל משפחה בצורה שטובה לי. אין לי מספר מטרה להגיע אליו, וכל הריון נשקל באותו זמן למה מתאים ומה לא לי ולבעלי באופן אישי באותו זמן, תוך שיקולים לגבי העתיד כמובן.
"כמה ילדים" יהיו לי, מעולם לא נכלל בשיקול הזה. מעולם לא הרגשתי שאני בתחרות עם אף אחד, לא יותר ולא פחות, זה ממש לא מענין אותי.
אני לא רואה מספר ילדים כמטרה, לא הריון כמטרה (ומכירה לא מעט כאלו וגם פה בשרשור הריון תואר כניצחון על ידי כמה)
כשאני חושבת על עוד ילד אני בהחלט חושבת בת כמה אני אהיה כשהוא יהיה בגיל ההתבגרות, מה אני אוכל לתת לו אז ואיך החיים שלנו יראו
אני גם לא חושבת שיש משהו מושלם. לא הרבה ילדים לא מעט ילדים ולא באמצע. זה כמו שאין בגד מושלם שיתאים לכל אחת. כמו שבבגד זה תלוי גובה גזרה, גוף, מצב חיים, סוג האירוע ועוד כל מיני.
גם בילדים זה תלוי הזוג, היכולות, הסביבה ועוד הרבה.
וזו החלטה אישית מאד
וזה עצוב לי מאד לחשוב שמעריצים דווקא משפחות גדולות. אולי לי יותר קשה עם שלוש מאשר לגיסתי עם 8? מה זה ההערצה הזו?
אני מעריצה כל אמא שנותנת לילדים שלה מה שהם צריכים. נקודה.
ואם היא נותנת את זה לשלוש או לשמונה זה פשוט לא משנה. מי אני שאמדוד את הקושי של כל אחת ואדע באיזה נסיבות חיים ומה השיקולים ולמי יותר קשה
(יכולה לומר במאמר מוסגר שרב המשפחות הברוכות שאני מכירה ההורים\האמא באות ממשפחות קטנות יותר. ולהיפך, האמהות שאני מכירה שמגיעות ממשפחה גדולה ממש לא בחרו לשכפל את המודל חוץ מאחת. )
נהיה פה שרשור של "אני טובה יותר כי בחרתי ככה"
וזה פסול בעיני. פשוט פסול.
וגם "כל הכבוד לך שבחרת ככה אני לא הייתי יכולה"
ובכן, אם את לא היית יכולה, והיא כן, למה כל הכבוד לה?
כל הכבוד לכל אשה, על כל הריון , שלרובינו הם קשים יותר או יותר ויותר ;) גם על הריון ראשון כל הכבוד, ועל מי שבחרה לעצור בשלוש כי היא מרגישה שלא תוכל לגדל יותר כל הכבוד שהיא מכירה בכוחות שלה ורוצה את הטוב ביותר לילדיה, ולמי שבחרה לעבור למספר דו ספרתי כל הכבוד שהיא משקיעה את כל כולה לחלק לכל כך הרבה ולמי שבחרה באמצע כל הכבוד לה על הבחירה.
זו בחירה
והיא אמורה להיות מותאמת ליכולות של בן אדם
ולא אמורה להיות "שואו" של וואי כל הכבוד לך.
לא.
כמו שבחירה של עבודה שמותאמת ליכולות של מישהי זה לא כל הכבוד לה. ומי שבחרה נגיד להיות רופאה לא אמורה לקבל יותר כל הכבוד ממי שבחרה להיות גננת. פה בדיוק נכנס הקטע של "יוקרתי" כשאנחנו מוחאות כפיים לרופאה כי זה יותר "נחשב" בציבור ולא כי באמת יש פה מה לומר כל הכבוד. שתי הנשים עובדות קשה כל אחת לפי היכולות והבחירות שלה ורק בורא עולם יודע למי באמת מגיע כל הכבוד
זה שנהיה בציבור שלנו "יוקרתי" ללדת הרבה ילדים, ולכן מגיעים "כל הכבוד". אז טוב, בעיני זה לא.
ובציבורים אחרים כל הכבוד זה מי שעוצר אחרי שתיים. גם זה בעיני לא.
בעיני כל הכבוד למי שעושה באמת מה שמתאים לה ומה שהיא יכולה
ורק האשה עצמה יכולה לדעת אם מגיע לה באמת כל הכבוד והבחירות שלה נובעות ממניעים אמיתיים ונכונים.
ושום אשה לא אמורה להרגיש פחות שווה אם הביאה יותר או פחות ילדים לעולם. זה חלק ממה שאנחנו בתור נשים, אבל זה לחלוטין לא מגדיר אותנו ואת העצמיות שלנו, ואת השווי שלנו כבני אדם בעיני אלוקים ואדם.
מסכימה לחלוטין עם העיקרוןאורוש3
יש פה נקודות מעניינותמיואשת******
ויש פה גם המון אידיאליזציה ו"הוורדה" של המציאות
וואלה, גם לנו יש ערב קבוע בשבוע שאנחנו יוצאים בו. מעשית אולי פעם בחודש אנחנו באמת מצליחים לצאת כי כל פעם יש משהו אחר שמתקיל. אז גם אני יכולה לומר שיש לי ערב בשבוע לזוגיות
מתקשה להאמין שאצל אחרות בלי קשר למספר הילדים באמת יוצאים פעם בשבוע כמו שעון
ולא תמצאי פה את המריבות הזוגיות , את הבכי בגלל המתבגרים, את הבעיות הבריאותיות והזוגיות של ההשמנה ומה לא
ולא, הבעיות האלו לא תלויות מספר ילדים בכלל. הן יכולות לקרות גם אחרי ילד אחד
אז כן יש פה רעיונות יפים וטובים לנסות ליישם, אבל גם יש פה המון שיגרום לאשה לומר - אמאלה, היא עם עשרה נשמעת כאילו החיים שלה רגועים וורודים ומוצלחים פי 15 משלי עם שניים.
אז מצטערת, אוהבת מאד לא מעט מהמגיבות פה, אבל לא מאמינה בכלל שהתיאור הזה תואם את היום יום האמיתי השחור והסיזיפי, זה תיאור שלוקח את כל הימים היפים בשנה, את כל הרעיונות הטובים, ומכניס אותם לפיסקה אחת יפה, ומשאיר בחוץ חלק נכבד מהמציאות
אני יכולה לכתוב פה עכשיו, על קיצוץ בשעות עבודה, על הארכת חופשת לידה, על הערבים הזוגיים שלנו, על היציאות לחופשה, על החופש עם הילדים שאנחנו חוסכים אליו כל השנה, על היציאות לבד עם ילדים מדי פעם, על ההשקעה בכל מיני דברים שקורה להם, ועוד ועוד. וישמע לך שאני אמא מדהימה מיוחדת ואידיאלית . ואני לא. פשוט תיארתי את כל הדברים היפים שקורים במשך שנה אחת בכמה שורות. זה באמת נשמע מדהים.
בשביל כל הדברים הפחות פוטוגניים שקורים במשך שנה אחת אני אצטרך ספר.... לא הודעה חמודה בפורום.
צודקת גם בזה...אורוש3
תודה
מיואשת******
לפעמים אני שורפת זמן חשוב בעבודה על תגובות ומלקה את עצמי למה אני עושה את זה...
אז טוב לדעת שזה עוזר למישהי 
![]()
עוזר עוזרשירקי
חשוב לראות את כל הכיוונים
כל הזמן בעלי אומר ״אני לא מבין איך מסתדרים עם הרבה ילדים״ באמת מהתעניינות של איך עושים את זה?! והתחיל לשאול כבר איזה חבר
ממש רצה לברר
ובא השרשור בזמן חחח

נראה לי שצריך כל ילד בפני עצמומיואשת******
איך אפשר להשוות משפחה של שמונה בעשר שנים למשפחה של שמונה ב16 שנה? חיים אחרים
והכנסות של כל משפחה שונות
לא צריך להיכנס לזה לדעתי

כל יום ביומו
כל ילד בזמנו
כל מערכת השיקולים משתנה כל שנה שנתיים ואחרי כל ילד
עניין אותו יותרשירקי
אז עניין אותו

והוא חושב שיקבל תשובות אמיתיות?מיואשת******
לא יודעת, קשה בציבור שלנו לנהל שיחה אמיתית על הנושא, אפילו מעל גבי פורום אנונימי
הוא יכול להסתכל, רואים את זהl666
קיבל כברשירקי
סיפרה לי גם אחת עם 12 ילדים ואמרה שזה קשה אבל באמת שהם גדלים הופך לקל יותר.
חוץ מזה שבחוץ גם אפשר לראות לפעמים- אני רואה אמא שקבוע נראית כמו סמרטוט ( סליחה!) ואין לה סבלנות לילדים
ורואה כאלה שזורמות יותר....
זה כמו שאמרת כל אחד לפי מה שמתאים לו.
הקטע החברתי הזה ב״ה שאני לא בתוכו אבל יש לי חברות שממש סובלות מזה
חברה שלי עם בת אחת לא מסתדרת ורוצה 12 ילדים . כי החברה... כי כולם ככה... כי אם תראה מישהי שילדה ותגיד מזל טוב אז יגידו לה ״בקרוב אצלך״... אז כל הזמן הלחץ הזה נשמע לי נוראי....ויש עוד אחת שאמרה לי שרב מסוים מתיר למנוע כל פעם רק לחצי שנה ( נושא נוסף שקצת מקומם אותי אבל לא נכנס לזה)...
האמת שמכירה מישהו ששאל את זהאפונה
הוא הבכור מתוך תשעה ילדים. כשנולדה לו הבת הבכורה הוא שאל את אבא שלו איך, אם תינוקת אחת "תופסת" את כל המשאבים שלו, איך הם הצליחו לגדל תשעה?!
(מניחה שבתור בן הוא ידע להבחין אם יש להורים כוחות לגדל אותו או לא, בטח בתור בכור שמכיר את המשפחה גם כשהיא קטנה וגם כשגדלה)
והתשובה שקיבל היתה שלגדל ילדה אחת דורש יותר משאבים מאשר לגדל תשעה.
(כיום לאותו אדם יש תשעה ילדים בעצמו. יכולה לשאול אותו איך זה מרגיש)
וזה לגמרי הגיוני לי. אני כרגע עם שלושה ילדים ויש לי שכנה קרובה עם ילד אחד, והם משקיעים בו כל כך הרבה כוחות גוף ונפש וכספים - הרבה יותר ממה שהילדים שלי דורשים שלושתם ביחד. חלק מזה צרכים אובייקטיביים, וחלק זה אופי, וחלק דברים שאחים ואחיות מספקים אחד לשני במקום ההורים.
מה אני אגיד, לא מסוגלת לדמיין סיטואציה כזומיואשת******
בה אני אגיד לאחד הילדים שלי- כן זה מאד קשה , עשינו טעות שהבאנו חלק מכם, תלדו אתם פחות
פשוט לא מבינה איך מישהו באמת יגיד כזה דבר ועוד לילד שלו
אני חושבת שיש דברים שאנשים חושבים ולא אומרים, אבל אולי אני טועה 
נראלי אף אחד לא יגיד דבר כזהשירקי
אולי יגידו שזה קשה וצריך הרבה כוחות בשביל זה
אבל לא היו מוותרים על אף ילד
אם כבר יגידו משהו כזה ״כדאי לעשות יותר רווח מילד לילד״...
למרות שפתאום אני חושבת על זה סבתא שלי אחרי הלידה השניה אמרה לי ״ זהו, מספיק שניים״🤔 ( לה יש 5)
ועוד קרובת משפחה( בת 60) אמרה לבעלי שאם היא הייתה יודעת איזה התמודדות תהיה לה עם שתי הבנות שלה אז היא לא הייתה מתחתנת ..( והיא אוהבת אותן מאוד ודואגת להן אבל עברה איתן המון ועדיין עוברת). נשמע לא משו...מזל שהבנות שלה לא יודעות את זה...
אבא שלי אמר ליסיה
אף אחד לא רצה משפחה גדולה כמו שבא ממנה למרות שאנחנו אוהבים מאוד אחד את השני
ברור שלא
בעזרת ה
ובסוף זה תמיד נגמר בהפי אנד - "אבל ב"ה אנחנו שמחים. וזה מתנה" ובלה בלה
ואני לא מזלזלת חלילה! זה ברכה! זה מתנה! ב"ה תמיד.
אבל מעטות יגידו לך - 'זה היה סיוט ועד היום הייתי מעדיפה שזה היה לוקח יותר זמן'

לכן, אי אפשר לדעת.
תודה שאת כותבת את זה!רינת 29
כבר הרגשתי כזאת דפוקה...
אני חושבת שמה שמקומם אותךחדשה ישנה
איך יכול להיות שאישה עם מלא ילדים מגיעה ליחס אישי, זמן איכות זוגי, שמחה ואחוה בבית בזמן שאני עם ארבעה יוצאת מהכלים?! כנראה יש פה משהו לא אמיתי ולא טהור בכל התיאור הזה!.
אני מרשה לעצמי לכתוב לך את זה כי גם אני ברגע הראשון נשאבתי לזה, אבל תפסתי את עצמי ואמרתי - אני קוראת מהצד איך נראים החיים שלה בלי להכנס להשוואות. כי זה לא נכון אף פעם להשוות! כי במשוואה כולם אותו דבר ויש פה כ''כ הרבה מרכיבים במשוואה (גיל, מצב בריאותי, מצב נפשי, באיזה אופן גדלת בתור ילדה, כמה עזרה מהבעל , איזה אופי יש לילדים שלה? שקטים ועדינים? משתוללים ובלאגניסטים? וכו') . באמת כל אחת והכוחות נפש וגןף שיש לה. את למשל עברת טיפולים קשים אם אני זוכרת נכון, אחרות לא היו עומדות בזה, את עוברת הרבה מצבים שיש בהם קושי בריאותי אני אישית ממש לא הייתי עומדת בזה, זה הורג אותי. חייבת להיות במיטבי תמיד. כשאני רואה איך חמותי גידלה 6 צפופם אני נכנסת ללחץ - אין יום בלי צהריים מבושל מושקע, עבודה במשרה מלאה, הכל מכינה בבית ולא קונה ג'נק פוד, לא מתעצבנת כשהילדים עושים ג'יפה ובלאגן, ישר מתקתקת ומנקה בכיף. משקיעה בלימודים איתם.... ואני? איפה אני ואיפה זה? צהריים מבושל זה השקעה מבחינתי, חוזרת סמרטוט מהעבודה ובקושי משחקת עם הילדים, מתעצבנת עליהם בלי סוף... אבל כן, יש דברים שאני יותר ממנה. זה לא נתון להשווטה כי באנת פיזית בעיא אישה חזקה וזה מאוד משמעותי. היא גוררת ארונות כבדים בגיל 60 מה שאני בגיל 20 לא יכולה. . זה מצחיק אבל אין ספק שזה משפיע.
קיצור, אם זה לא קשור לקנאה דלגי על ההודעה שלי אבל בטוחה שזה נוגע לבנות אחרות...
כתבת את מה שהיא כתבה במילים אחרותלמה לא123
חוץ מהקטע של הקינאה
היא כתבה שאין מה להשוות,כל אחת והכוחות שלה
ממש לא הבנת אותימיואשת******
ושאי אפשר בהודעה אחת לכתוב את כל האמת וכל מה שקורה בבית רגיל ולא חשוב מה מספר הילדים בו
ממש אין לי קנאה במשפחה בגודל כזה כמו שאין לי קנאה באסטרונאוטים.
אני מאד שלמה עם עצמי ועם הבחירות שלי אבל בהחלט לא מאמינה שאף זוג עם ילדים למשל יוצא באמת בערב פעם בשבוע. פעם יש ילד חולה ופעם יש חתונה ויש שבר כזה שקוראים לו חיים....והם קורים למרות התוכניות שלנו
אז אני אומרת שזה נחמד לכתוב יש לנו יצירה זוגית פעם בשבוע
ונחמד לומר יוצאים עם הילדים ליציאות פרטיות, אבל ברמת החיים האמיתיים הדברים האלו קורים הרבה פחות ממה שזה נשמע כשקוראים את ההודעות האלו
מקווה שעכשיו הובנתי נכון
וכאמור אני מעריצה כל אשה שמסוגלת לבחור מה שמתאים לה ולה נהל עם זה נכון
ואם היית חיה עם חמותך באותם שניםמיואשת******
שאיי באמת ארוחה חמה כל יום
שלפעמים היא קנתה אוכל או שאכלו סנדויץ
ושהיא התעצבנה על הילדים גם (בעלך לא אומר לך את זה??)
היית מגלה שלחלק מהמבחנים הם למדו לבד
שלפעמים הם לא גילו לה שנכשלו במשהו
בקיצור, שהם לא בדיוק חיו בגג העולם כמו שנדמה לך מבחוץ ושגם למותך לא תמיד עמדה בסטנדרטים האידיאלים שלה עצמה.
זו בדיוק הנקודה - שהיא מציירת לך חיים אידיאלים בזמן שהן היו רגילים לגמרי. שונים משלך, בצורה שלה, אבל רגילים. גם לה היו ימים קשים, גם היא בכתה וצעקה , גם היא עברה רגשות כמו שלך אולי אצלה יום בלי אוכל זה כמו אצלך שבוע בלי אוכל, אז מה, הנקודה היא שממש לא היה אצלה אידיאלית כמו שהיא עושה. לך רגשי להבין
מה היה אידאלי בתגובה שלה?אפונה
והיא ציינה גם את הויתורים - ממש לא התעלמה מהם. כתבה על בית קטן מאד, על קשיים כלכליים, על ויתור בתחום המקצועי, על הזמן הזוגי שאין מספיק.
היא נתנה תיאור כללי של החיים בבית ובעיני יש בו הרבה כנות. זה לא אידאלי, זה מה שאצלה. את טוענת שהיא לא נאמנה למציאות כי יש ימים שהיא לא מבשלת או יש שבועות שהם לא יוצאים? - קודם כל איך את יודעת? אולי תופתעי לשמוע אחרת. ודבר שני גם אם את צודקת - אז מה? אז הם קובעים לצאת פעם בשבוע ולפעמים זה מתבטל. אז יש ימים שאוכלים אוכל מאתמול. זה משנה מאד את התמונה הכללית?
אם אני אומרת שהילד שלי לא בצהרון ואני אוספת אותו כל יום ב2, אבל האמת היא שמידי פעם אני לא מספיקה והוא הולך לחבר - אני עושה אידיאליזציה של המציאות? אם אני משתדלת להיות אמפתית כלפי הילדים אבל מידי פעם הם עולים לי על העצבים ואני צועקת עליהם - אני משקרת? לא, אני אנושית. אבל עדיין זה חשוב לי ואני מתאמצת וזה מורגש בבית. לא כולן אותו דבר, כל אשה וכל משפחה בונה סדר עדיפויות שונה ומשקיעה בדברים אחרים וזה בהחלט משמעותי גם אם לא מושלם.
אם את כותבת רק חלק מהאמת זה אידאליזציה של המציאות. אכן כןמיואשת******
אבל זה גורם לא שים אחרים לחשוב שאצלך הכל מדהים
זו אידיאלזציה. בדיוק
אני אמנם אפילו לא עם ילד אחדשוקולד פרה.
ויש אכן משהו אידיאלי בתגובה שלה שהרגשתי שזה מציב לי רף בלתי ייאמן.
למה?
בגלל שהקשיים תוארו כמשהו מאוד זניח בהשוואה לכל שאר הדברים שהוצגו.
ואני כשאני קוראת את הדברים האלה בהחלט ליבי יכול להתכווץ.
כי יש פה אידיליה של משפחתיות .
וחושבת שיש הרבה כאלו מבינינו שזה דורך להן על משקעים.
אם הן התחתנו מאוחר (כמוני) והאופציה של משפחה גדולה היא לא ריאלית,
או שיש בעיית פוריות,
או שיש קושי כלכלי שמעיב,
או בעיה רפואית,
או סתם מועקות נפשיות.
אז כשמישהי כותבת הודעה בפורום של אמהות על אימהות (בשורוק) שמצליחה לשלב את הכל- זה עלול להכאיב.
גם אם אני יודעת שהמציאות בפועל היא לא ככה,
עדיין הודעה כזאת מפעילה את הדמיון וגורמת, מבלי משים אפילו, להשוואה ולהרגשה לא הכי טובה.
אני בטוחה שיש עוד הרבה דבריםאפונה
זה נכון גם לגבי.
אבל לבוא ולהגיד שהמציאות היא לא ככה? איך אפשר להגיד דבר כזה על מציאות שרת לא מכירה?
אבל יש דברים שאני לא יכולה גם אם הייתי רוצהשוקולד פרה.
נגיד- משפחה עם הרבה ילדים..
אני לא יכולה להגיד שהמציאות היא לא כמו שהיא כתבה,
אני יכולה לומר שהיא הציגה מציאות שהקשיים בה נראים זניחים בהשוואה ליתרונות.
ומי שמציגה הודעה עם הרבה יתרונות- זה עלול לגרום למי שאין לה את זה- להתכווץ.
כנראה שהם באמת נראים *לה* זניחיםחילזון 123
אולי זה גם בגלל שבאמת רוב הילדים כבר גדולים ואפשר כבר להסתכל על הדברים 'קצת מלמעלה'
תכלס, צודקתחולת שוקולד
כתבת יפה. מניחה שזה גם פונקציה של הריונות קלים/קשים יותר,כי לעולם חסדו
וואו פשוט וואו,איזו תגובה מדהימהלמה לא123
חייבת לציין שתמיד מחפשת את התשובות שלךליאן
נ.ב. את חייבת לשנות שם.. המיואשת לא מתאים לך 😘
וואי וואי... תודה
מיואשת******
אני לא חושבת שצריך להחליט מראשggg
כמה קשים ההריונות והלידות ואם יש בהם סיכונים, זה משהו שאם אשה יודעת מראש שככה ההריונות שלה אז היא צריכה לחשוב טוב כמה סיכון לקחת.
מעבר לזה כל ילד צריך לבא לדעתי מהחלטה מחושבת של ההורים. בעיקר אם הם מסוגלים להכיל את ההריון והלידה וילד נוסף מבחינה רגשית ומעשית. יש כאלה שצפוף מתאים להם ויש כאלה שלא ואין מה להשוות משפחה למשפחה. לכל אחד הקב"ה נתן נפש אחרת יכולות אחרים וכו'...
בסופו של דבר הקב"ה גם מחליט כמה ילדים יהיו לנו, יש שמנסים שנים להכנס להריון ולא מצליחים ויש שמנסים למנוע ובכל זאת מגיע הריון...
העיקר הוא לדעתי לשמוח בכל ילד וילד ולאהוב את כולם ולהראות להם את האהבה בכל דרך אפשרית. גם אם אין זמן לשבת עם כל אחד בנפרד, אפשר להקשיב בקשב רב כשמספר משהו, אפשר להעניק חיבוק אקראי סתם כך, אפשר לחגוג לו יומולדת מושקע בבית פעם בשנה(מושקע מחשבתית לא כספית) אפשר להתלהב מאוד כשמביא ציון טוב או תשבחות מהמורה וכו'...
(לפעמים נחמץ לי הלב לראות אמהות בגן שעשועים מחבקות ומנשקות את הקטנים וכשהגדולים יותר באים להמרח קצת על אמא הן מעיפות אותן בגערות כאלה ואחרות כאילו גדולים לא צריכים צומי וחיבוקים.)
לדעתי ילד שיקבל המון אהבה בבית ללא קשר עם כמה אחים הוא התחלק באהבה הזאת, יגדל להיות מבוגר שמאמין בעצמו ומסוגל להתמודד עם מה שהחיים יביאו עליו.
(יש לי הוכחה מאמא שלי שהיתה לה ילדות מאושרת וקיבלה המון אהבה ותשומת לב, למרות שגדלה בקיבוץ שבו הילדים היו מעט שעות בבית, והחיים שלה בתור מבוגרת היו קשים מאוד עם טרגדיות וכו' והיא החזיקה מעמד בצורה מופלאה ובחוזק יוצא דופן.)
האמת שזה לא לגמרי נכוןחולת שוקולד
בניגוד ללהתחתן עם בעלי
דת היא לא דבר הגיונימיואשת******
וגם לא להביא ילדים בכלל ולהקדיש את חייך לחתולים שה לא הגיוני ויש אנשים בעולם שעושים את זה...
הגיון זה בעיני המתבונן
אבל אני מדהרת על אלהחולת שוקולד
אבל כבר אמרתי לךמיואשת******
שאני אישית לא חושבת שיש משפחה של 10 ומעלה ששיקולי דת לא היו *חלק* מהענין.
ממש לא חושבת שזה קשור לשקולי דתמעין אהבה
ואני אישית מרגישה שאת המשמעות הכי עמוקה שלי אני מקבלת מהאמהות
ואמיתי משפחה גדולה גם כנערה שבכלל לא היתה קשורה לשום אמונה דתית .ולא גדלתי בכלל בסביבה כזאת אלא להפך
נראה לי שברור לך שכולן רואות את הדברים כמוך
בעיניך 10 ילדים זה עול ועונש
ובעיני זה מדהים ומתנה עמוקה
ומי אמר שהכל אידאלי וקל
אבל כמו שאמרת כל אחת מה שטוב לה
אז למה פתאום את מנתחת למה מישהי אחרת רוצה?
אולי גם אני אנתח שהרצון שלך ל4 ילדים(נגיד) נובע משיקולים של לחפש חיים קלים?
ממש לא חושבת ככה בכלל
כל אחת מה שטוב לה
וכמו שאני לא מטילה ספק בסיבותיך ונוברת בהן לפי תפישת עולמי
בבקשה תנהגי באותו כבוד כמו שאת מצפה מאחרות כאן
יש לך את זה ביותר מעליב ואטום?מיואשת******
בעיני 10 ילדים זה עונש?????
תתביישי לך . פשוט ככה.
לא כתבתי את זה בשום מקום בגלל שמעולם לא חשבתי ככה.
וזה שאני חושבת שזה קשור לשיקולי דת זה מהתבוננות פשוטה שרק דתיים עושים את זה
ולמרות זאת, כשמישהי פה אמרה שאצלה זה לא קשור לשיקולי דת קיבלתי את זה מיד והודיתי בטעותי
ואת הרגע כותבת שהתורה מכוונת אותך לחפש משמעות וזאת בעינייך משמעות, גם זה בעיני אומר שזה קשור לדת
אני אמרתי שקשור לדת זה רע????
גם אצלי הבאת ילדים יש לה קשר לדת!!!
אני אמרתי לחולת שוקולד שהיא לא תמצא את מבוקשה כי היא מחפשת מישהי שמביאה עשר ילדים מרצון נטו שלא קשור בשום צורה לאידיאולוגיה ודת. אני חשבתי שאין כאלו (MP8 אמרה לי שאני טועה, מקבלת את זה)
למה בכלל לקחת את זה לכיוון שלילי??
דת זה שלילי בעינייך? כי בעיני לא. וגם לא אמרתי את זה.
ואני לצערי הרב יש לי רק ארבע ילדות ורציתי עוד ילדים, גם אם לא עשר
ופגעת בי עכשיו בצורה גועלית ביותר.
לאורך כל הדיון הזה הבעתי רק הערכה וכבוד כלפי כל בחירה מכל צד, ורק הבעתי דעה שכל בחירה ראויה ל"כל הכבוד" לא רק הבחירה בעשר ילדים. (גם היא, לא רק היא)
חבל שאת לא קוראת וישר מכפישה אותי בדברים שלא היו מעולם ופוגעת ככה.
אין לי מילים.
נשמע שלחצו פה על כמה יבלותלמה לא123
מחזקת אותך. נהנית לקרוא את התגובות שלך
תודה. ברגע זה אני מרגישה שכשמי כן אני....מיואשת******
היי, יקרהאנייי12
את לא אשמה שלא מבינים אותך, או שיותר נתקעים על הטפל ולא מתעסקים בעיקר.
צריכים לדעת שיש בנאדם מאחורי המקלדת ושיש לו ים של רגשות והוא עלול להיפגע.
אני בכל אופן לא ראיתי משהו מזלזל מדברייך שנכתבו כאן, ולא כולן חושבות אותו דבר, אנשים שונים, דעות.שונות וכו
מתנצלת באמתמעין אהבה
קראתי רק את ההודעה מלפניך ואת מה שענית
וכן זה די הקפיץ אותי- כי לומר שלרצות הרבה ילדים זה רק משיקולים דת זה נשמע לי כמו לומר- אתן לא באמת רוצות זה סתם נדמה לכן .אתן עושות רק כי חינכו אתכן,כי אתן חושבות שזה מה שצריך וכדומה
ומאוד צרם לי ההכללה שבעצם אין שום הגיון בלרצות את זה מלבד זה שאני דתיה וחושבת שזה מה שהם מצפה ממני(ואגב אני אישית ממש לא שם..כמו שכתבתי רציתי את זה גם לפני שהיה לי טיפת קשר לתורה או לאמונה)
אבל
את צודקת
הלכתי קצת רחוק מדי וגם לא קראתי הכל.
עכשיו קראתי קצת יותר והבנתי אותך יותר
ובאמת לא היה בסדר מצידי להגיב בלי לקרוא הכל
וגם כשכתבתי שאת רוצה רק 4 ילדים לא התכוונתי אליך אישית -אלא שוב בגלל שהבנתי את המשפט שלך כ-
למה בכלל לרצות כזה דבר? זה לא נורמלי
אז הבנתי שיש לך הסתכלות שהרבה ילדים זה קושי מיותר
אבל מבינה שלא הבנתי נכון
ומתנצלת באמת.
לא התכוונתי לפגוע
ומצטערת מאוד שזה מה שזה גרם לך.
מודה שטעיתי.
סלחתי....
מיואשת******
ושימי לב שכתבתי *חלק* מהשיקול בכל ההודעות שלי, ממש הדגשתי שזה רק חלק. בשום אופן לא *רק* שיקול
ניסיתי לענות לה על מה שהיא שאלה , זה הכל.
בכל אופן, תודה שהתנצלת, כי מודה שההודעה הקודמת שלך העלתה לי דמעות בעיניים. אז תודה רבה על ההודעה הזו. סולחת מכל הלב.
לאיזה כיווןאנייי12
למרות שלא כותבת כאן, חייבת להגיב לענייני שיקולי הדת...אין שם בנמצא
ב"ה העולם נברא כך שהצורך הטבעי של האישה הוא ללדת ילדים.
לאישה יש כמיהה לזה, והשתוקקות טבעית לכך.
אלא מה- העולם היום מורכב מעוד המון צרכים שיש לאישה- כאישה שרוצה מימוש, כאישה שחיה חיי זוגיות,
כאישה שמפתחת קריירה, שמפרנסת ועוד.
מה שגורם לכך שעניין הילודה נהיה בסימן שאלה.
יצא לי להיות בהמון חוגי נשים, כולן משתוקקות לעוד ילד והיו כמהות לעוד ולא משנה כמה יש להן בבית,
א-ב-ל הן שמות את הצורך הזה בצד בגלל כל השיקולים שלעיל.
זה מדהים, כי אם תדברי עם נשים, גם מבוגרות שכבר לא יכולות ללדת וגם עם כאלו שאין מה לדבר איתן על עוד ילדים,
תרגישי את הכמיהה הזו מבצבצת.
הדת היא לא שיקול, אלא היא נותנת יותר לגיטימציה לממש את הצורך הטבעי הזה.
כלומר- אני לא יולדת ילדים כי יש לי דת שכתוב בה ללדת, אלא כי העולם היהודי ממנו אני באה נותן לי כח להיות מחוברת לרצונות הפנימיים שלי ועוזר לי למיין את כל הצרכים מסביב באופן שמאפשר לי לממש את הצורך בהבאת עוד נשמות לעולם.
סליחה שהארכתי, מרגיש לי שהמיקוד הזה חשוב.
הוא גורם לנו לא להיראות כמכונות ילודה...
תודה, תארת במדויק את מה שאני מרגישהאורי8
לא כולן כמהות לעוד. שמעתי מכמה שלא רוצות עוד. פשוט לא. למהבעזרת ה
כמו שאת אומרת שלא ישמע שאנחנו מכונת ילודה.
אותו דבר -
לי צורם שלא ישמע שאני לא אימהית וחסרת כמיהה אם פשוט בא לי מספר ילדים מסויים. כי ככה. לא צריכה להיות סיבה כלכלית זוגית וכד' כמו שאת לא צריכה להסביר למה אין לך כמיהה להיות חוקרת חלל. או למה אין לך כמיהה להמשיך לדוקטורט והסתפקת רק בתואר ראשון.
ואני דווקא ראיתי כמה מבוגרות שכשזה עבר את הקוצ'י מוצ'י הן אמרו קחי אותו, אני את השלב הזה עברתי.
ושמעתי פעם ממישי ששמרה על הנכדים שלה שהיה קשה ושהיא לא יודעת איך היא עשתה את זה בעצמה בזמנו.
ועכשו יגידו שאנחנו מציגות שמשפחות מרובות זה שלילי. לא, אני לא חושבת שזה שלילי.
אני חושבת שלא נכון להציג את התמונה בצורה לא נכונה.
יש גם חסרונות.
אני מסכימה איתך מאדמיואשת******
יש נשים ויש גם תקופות בחיים
לי היתה תקופה שממש ממש ממש לא רציתי עוד ילדים ממש לא.
והיום אני כמהה לעוד מאד
זה גם לא ענין אבסולוטי
ומותר לשנות דעה
ומותר לקבל שמישהו אחר חושב אחרת
ומרגיש אחרת
וזה בסדר
וכמו שכתבתי לא מבינה למה במניעה כולן מיד קופצות על זה שדת היא שיקול אבל מרגישות לא נעים לומר שבהבאת ילדים היא שיקול. פשוט לא מבינה את זה
אם הפסקת מניעה זה גם שיקול דתי, אז ודאי שהילד שהגיע מהפסקתבעזרת ה
משוואה פשוטה

גם אני לא מבינה מה לא ברור
שימי לב- לא דיברתי על מספר ילדים, אלא על הצורך הנשי הזה.אין שם בנמצא
ודאי שיש חריגות.
אבל זו כן הכללה נכונה, אין מה לעשות, זה משהו שנברא בנו יחד עם הרחם!
אם תנקי את כל ההתנגדויות מסביב וכמו שאמרה מיואשת- זה תלוי בתקופות, אבל לכל אישה יש את הצורך הזה
בשלבים מסוימים בחייה! מי יותר ומי פחות.
כל הנשים שתיארת פה שלא רצו עוד- היה שלב שהיה להן רצון, נכון?
בקיצור, זה רצון בסיסי של כל אישה שמשתנה לפי רעשי הרקע מסביב ולפי מצבה הפיזי, נפשי, משפחתי, כלכלי וכו'.
לכן גם אין סיבה להרגיש לא אימהית עם מספר ילדים מסוים וגם להבין שמי שבוחרת ללדת יותר ממספר מסוים זה לא רק בגלל שהיא דתיה, אלא בגלל שהרצון הבסיסי הזה עוד פועם. (וברור שזה בא עם חיבור לעולם הרוחני)
ברגע שכתבת בהודעה שלך שאם מישי מביאה עוד ילדבעזרת ה
גם אני לא דיברתי על מספר ילדים, אלא הגבתי למשפט - "כולן משתוקקות לעוד ילד והיו כמהות לעוד". שנשמע מאד טוטאלי ולא הדגשת שם שהכמיהה והשתוקקות יכולות להיפסק מתישהוא..
אני לא מסתכלת עליך או על כל אחת אחרת כמכונת ילודהמיואשת******
ומי שיש לה צורך לממש את הכמיהה לעוד ילדים זה מבורך וטוב ומקסים
אבל אני מכירה המון, פשוט המווווווון נשים שלא מרגישות שביב צורך לעוד ילדים.
ואני דווקא מרגישה כמיהה עצומה כרגע.
הכללות זה לא טוב לשום דבר
ומותר לכל אחת ללדת 20 ילדים אם זה מה שטוב לה בלי להרגיש מכונת ילודה
ומותר למישהי ללדת שתי ילדים בלי להרגיש שהיא לא מחוברת לעולם הפנימי היהודי שלה
לרשי ולארי היו 3 בנות .... אני בטוחה שהנשים שלהן היו מאד מחוברות לעולם היהודי...
לא אוהבת הכללות
ואני חושבת שסה"כ חולת שוקולד ביקשה לשמוע אם יש מישהי שמביאה ילדים אך ורק לרצונה
להזכירכן, היה פה שרשור פעם על למה רוצים ילדים, ואני אמרתי שזה מניע אנוכי , ואף אחת לא הסכימה איתי כמעט. כלומר אין פה אף אחת מהשרשור ההוא שחושבת שהיא מביאה ילד נטו כי היא רוצה.
שם כולם הסבירו לי כמה זה הרצון שלנשמות יהיה טוב בעולם, שאין בן דוד בא וכולי.
ופה פתאום זה אך ורק קשור לרצון האישי לתשוקה לעוד ילד ובכלל בכלל בכלל לא קשור לעולמנו הדתי? אתמהה.
ואני עוד יותר לא מבינה למה מתייחסים לזה כמשהו רע.
עולמי הדתי והרצון שלי לילדים הם לא משהו נפרדאורי8
אז לא, וודאי שהאמונה מעורבת פה, כנראה שאם הייתי חילונית היו לי פחות ילדים , כי היתי רואה את העולם אחרת, כי אין מצב שהיתה לי לגיטימציה חברתית , אולי היו לי הרבה ילדים יחסית לחילונים. אולי הייתי חושבת שדוקטורט חשוב יותר. האמונה היא חלק ממני , ממה שאני ולכן הרצון שלי והכמיהה שלי לילדים מושפעת גם ממנה. " אין שם בנמצא " תארה ממש את מה שאני מרגישה. וזה לא מוריד מאמונתה של מי שרוצה פחות ילדים. ולא מוריד מכמה שכל ילד הוא רצוי ואהוב גם אם אמונה היא חלק מעולם של הוריו וכחלק מעולמם היא משפיעה על האישיות שלהם ועל הרצונות שלהם.
בכל הודעה שלי הדגשתי "חלק" מהשיקוליםמיואשת******
יותר מזה באמת אין לי איך להדגיש את זה
מסכימה מאד עם מה שכתבת.
לא נראלי שתיארו פה תמורה וורדרדהl666
מה רצית שיכתבו שילדים מעצבנים, שאין כוח אליהם ובכלל הביאו אותם בגלל לחץ חברתי?
אבל זה לא נכון.
וכן מגיע לאימא ברוכה כל הכבוד, וגם לרופא, לחייל קרבי, לאברך מתמיד. כל אלו תורמים לאומה ומגיע להם כל הכבוד ולא חיפוש מה לא בסדר, הרי ברור שחיים של כל אלו קצת או הרבה מאתגרים.
ויחס של הסביבה משפיע. ועדיף שהוא ישפיע לעוד ילד ולא לעוד חתול. ללמוד רפואה ולא להיתקע שנתיים בהודו וכו'...
לגמרי הוצאת את דברי מהקשרםמיואשת******
אין לי זמן להגיב כרגע אבל בהמשך
ולא כתבתי לרגע שלא מגיע כל הכבוד. אמרתי שלא מגיע כל הכבוד *רק* לאמא למשפחה ברוכה.
את ההמשך אגיב בהמשך.
לפעמים זה דווקא כן נכון. בטוחה שיש נשים שהיו יכולותשאלהשאלה
משתפת על עצמי. אני בהריון 4, לא מעוניינת ללדת יותר מחמישה. חמישה זו משפחה גדולה ושמחה בעיני ואני אישית דווקא מרגישה צער עבור ילדון שהוא אחד מ12. זה לא נשמע לי כיף או שמח, זה נשמע לי קשה. קשה להיות מהגדולים שתמיד מצופים לסייע ולגדל אחים, קה להיות מהקטנים שמקבלים הורים עייפים שכבר ראו הכל ואין להם כח לדף קשר ולמסיבת סופשנה בגן, קשה להיות מהאמצעיים שתמיד יהיו הסנדוויץ ומי רואה אותם עם הקטנים שצריך לטפל והגדולים שמתבגרים.
והאספקט של לחץ חברתי הוא מאד מאד חזק פה, אפילו פה בשרשור עלו קולות כאלה. אפילו אני מרגישה את הלחץ הזה- מתי עוד אחד? מתי יראו עוד בטן? כמה יש לי וכמה לה, מתי היא התחתנה ומתי אני... אני ממש צריכה לשים פה גבול עם השכל ולהזכיר לעצמי לפעמים במה אנחנו מאמינים ומה נכון למשפחה שלנו.
את צודקת...שמחה
אבל אם ככה- למה יש לך כאב על ילד שהוא אחד מ-12? אני גדלתי במשפחה כזאת, משפחה מדהימה. לא חסר לי גרם של תשומת לב מההורים שלי כשהייתי ילדה, וגם לא היום. הרבה מהחברות שלי קינאו בי.
ההורים שלי עשו את הבחירה שלהם למשפחה ברוכה, ועמדו בה בכבוד. כל האחים שלי אומרים ככה, גם אלה שבחרו לא ללדת הרבה ילדים.
לך כנראה זה לא מתאים, ולא היית עומדת בזה, וטוב שבחרת אחרת.
אבל למה ברור לך שילדים במשפחות כאלה הם מסכנים???
כי אני חושבת בכנות שמספר הזוגות שמביאים לעולםשאלהשאלה
אני חושבת...שמחה
אגב, בשעה טובה
זוכרת את השירשור הזה שלך -בעזרת ה
כן, ב״ה. תודה
שאלהשאלה
טוב עכשיו אני אנסה להגיב נורמלימיואשת******
קודם כל נתחיל מכל הכבוד -
כתבת -
"מגיע לאימא ברוכה כל הכבוד, וגם לרופא, לחייל קרבי, לאברך מתמיד. כל אלו תורמים לאומה ומגיע להם כל הכבוד ולא חיפוש מה לא בסדר, הרי ברור שחיים של כל אלו קצת או הרבה מאתגרים."
את צודקת לגמרי! איפה ראית שכתבתי אחרת????
כתבתי שלא *רק* להם מגיע
גם לגננת של 35 ילדים מגיע כל הכבוד, לדעתי לא פחות מרופאה
גם לאמא של 3 ילדים שמשקיעה את נשמתה בהם מגיע כל הכבוד, לא רק לאמא של עשרה.
גם החיים של האנשים האלו מאתגרים
אני אמרתי שאנחנו נוטים לתת יותר "כל הכבוד" לרופאה , כי זה יותר יוקרתי מגננת, ובציבורים מסוימים יותר "כל הכבוד" לאמא של עשרה מלאמא של חמישה. בעיני זה לא נכון. לא אני אקבע למי יש חיים יותר מאתגרים.
"ויחס של הסביבה משפיע. ועדיף שהוא ישפיע לעוד ילד ולא לעוד חתול. ללמוד רפואה ולא להיתקע שנתיים בהודו וכו'..."
הכנסת פה תגובה צינית שכתבתי בהקשר אחר בכלל בהקשר של מה שנורמלי ולא. זה היה בציניות, צר לי אם זה לא הובן נכון. נעזוב את זה כאן.
"את התפלת לזה שהיא כן מצליחה לצאת עם בעל ולהקדיש זמן לילדים. יש לה ילדים גדולים, הם יכולים לשמור על הקטנים שעתיים בשבוע כדי שהיא תצא לסיבוב עם בעלה. "
חס ושלום. לא ניסיתי להתפיל בכלל.
תראי, גם לי יש ילדים גדולים ואני רוצה לצאת כל שבוע ערב עם בעלי ועל הניר, גם יכולה.
המציאות היא שהשבוע היתה חתונה, ושבוע שעבר הילדה קדחה מחום, ולפני שובעיים היו מדורות לג בעומר.
קורה, ככה זה, זה החיים.
מה שניסיתי לומר שכותבים את כל מה שאנחנו רוצים לעשות וגם עושים. וזה נשמע אחרת. לומר - אני משחקת עם הילדים על הרצפה ויוצאת עם בעלי פעם בשבוע ונותנת להם ללכלך את הבית בפלסטלינה
זה שונה מלומר
אני פעם בשבוע מצליחה לשחק איתם על הרצפה ולפעמים מרוחה על הספה
יש לנו ערב קבוע פעם בשבוע ובמציאות מצליחים בערך פעם בחודש לממש אותו
אני נותנת להם כל ראש חודש ללכלך את כל הבית בפלסטלינה
זהו, סה"כ אני באה לומר שאפשר לכתוב את מה שאנחנו עושים, אבל התדירות של הדברים האלו פחותה במציאות ממה שזה נשמע בתיאור. ולכן זה קצת אידיאליזציה לדעתי, וגורם לנשים לחשוב דברים. עובדה שיש פה עוד נשים שהרגישו ככה ושמחו לקרוא את ההודעה שלי
לרגע לרגע זה לא מבטל את הדברים המדהימים שכותבת ההודעה הזו עושה!
"מה רצית שיכתבו שילדים מעצבנים, שאין כוח אליהם ובכלל הביאו אותם בגלל לחץ חברתי? "
יכול להיות נחמד שמישהי תודה שהיא הביאה ילדים מלחץ חברתי, לפחות כ*חלק* מהשיקולים שלה. אבל לא, לא ציפיתי שזה יקרה..
סה"כ ניסיתי לאזן את איך שזה נשמע, שבתוך מה שכותבים יש גם דברים שלא כותבים
ובאופן ספציפי, שכל מי שאומרת - יש לי ערב קבוע שאני יוצאת עם בעלי בשבוע, תגיד לי בבקשה האם מאז פסח היא יצאה עם בעלה כל שבוע בערב שלהם? באמת אני סקרנית לדעת
בעיני זה מעליבאפונה
אני לא יכולה לענות על השאלה שלך כי אני מאלה ש*לא* יוצאות עם הבעל פעם בשבוע,לצערי. אנחנו בקושי מספיקים לאכול ארוחות ערב ביחד. אבל כשהיינו בסדנת הנחיית הורים, או בטיפול זוגי, יצאנו יחד ערב בשבוע באופן קבוע לשעתיים וזה קדם כמעט לכל בלת"מ. זה לגמרי עניין של סדר עדיפויות (וכמובן אפשרות, זמינות של בייביסיטר/משפחה/תחבורה וכד').
אני לא כתבתי עליה ולא הגבתי להודעה שלהמיואשת******
היו פה כמה בנות בשרשור שהעלו את נושא הזוגיות והיציאות, ותכלס לקחתי את זה כדוגמא כוללת לכל מיני דברים שאנחנו *רוצים* לעשות וגם מצהירים שאעחננו עושים, ובפועל זה לא כזה ורוד (כן, גם מישהי שאומרת אני תמיד לוקחת את הילד מהצהרון בשתיים אבל בפועל זה לא תמיד ככה נכנס אצלי לזה)
ואני לא חושבת שזה קשור למספר ילדים בכלל
גם זוג עם ילד אחד יכול לנסות לצאת ערב בשבוע קבוע ולא להצליח
זה בכלל לא הנקודה
אני דיברתי על אידיאליזציה של המציאות, שכותבים את כל מה שעושים כמקשה אחת של רעיונות יפים טובים נשגבים ונאדרים וזה נשמע פשוט מדהים, כשבפועל התדירות של הביצוע הופכת את זה למשהו מקסים ומיוחד ומושקע, אבל לא נשגב ונאדר ונאצל ומדהים , זה הכל
הפער בין תיאורים למציאות קיים גם אצלי
באתי להדגיש שהוא קיים למען הנשים שקראו הודעה והרגישו קטנות ומסכנות ודפוקות שהן לא מצליחות גם.
זהו.
למי שעזרתי עזרתי, מי שלא מסכימה איתי זכותה המלאה.
אני קראתי את ההודעות כאןאפונה
למרות שיש לי שלושה ילדים ולא 12 כמו להן
וסביר להניח שגם לא יהיו,
ואני לא יוצאת כל שבוע עם בעלי
ואפילו לא כל חודש,
והן לוקחות את הילדים לריפוי בעיסוק וכד'
כשאצלי אפילו רופא שיניים לא פגשנו עדיין,
והבעלים שלהן עוזרים ושותפים
ובעלי בקושי רואה את הילדים ערים,
להמשיך?
מה שהן עושות מרשים ומעורר השראה בעיני ואני לא מרגישה צורך להקטין אותו למימדים של מה שאני מצליחה.
יש בנות שעוברות הריונות קשים וזה מדהים ונאדר ונשגב מבינתי וכו'. תארי לך שבשרשור שבו מתארות בנות עם היפראמזיס את ההיריון שלהן הייתי מגיבה ב: "לא יכול להיות שהמציאות כמו שאת מתארת. אני לא מאמינה שמישהי סובלת על כך ונכנסת להיריון מבחירה. כנראה שזה לא עד כדי כך גרוע, אולי יש לך בחילות אבל רק חלק מהזמן כמו כולן, גם אני מקיאה לפעמים, זה לא שאת איזו קדושה מעונה".
מה את יודעת על המציאות שלהן ואיך היא מתנהלת?!
אני יודעת שהם לא מושלמיםמיואשת******
כי לאף אחד אין חיים מושלמים.
ואם לא הבנת מה שניסיתי להעביר אז לא. אין לי כח להמשיך
את רואה את זה כהקטנה, אני רואה את כהכנסה לפרופורציות ריאליות
וזה לגמרי לא קשור למה שאני מצליחה. ב"ה מה שאני מצליחה נחשב בעיני המון המון, לא פחות ואולי יותר ממה שתואר פה. אני מעריכה את עצמי הרבה יותר ממה שאת חושבת, וזה שוב מגיע לקטע של מספר, כאילו בגלל שיש לי 4 ילדים את חושבת שאני צריכה "להקטין" את מה שהיא עושה שזה יתאים לממדים שלי?
וואו. הכי לא. ממש לא. אולי להיפך?
הלכת רחוק עם ההשוואה להיפראמזיס. אין לי כח אפילו להתחיל להסביר מה הקשר.
לא ניסיתי להקטין משפחות ברוכות, אין לי ספק שהן עושות את זה מבחירה, ואין לי ספק שהמציאות לא אידיאלית כמו שתוארה פה. זו דעתי.
אני מבינה שאת מכירה פה נשים אישי ולקחת את זה קשה, מצטערת.
ניסיתי לומר משהו כמה פעמים , לא הבנת אותי. לא נורא. פעם אחרת
את צודקת, ברור שמגיע כל הכבודl666
מה שרציתי להגיד שאידיאל של משפחה גדולה הוא חיובי ולא צריך לקחת אותו כחובה אלא כאפשרות מועדפת. ברור שאישה שעוברת כמה ניתוחים וטיפולים קשים ובסוף יש לה רק שלושה ילדים השקיעה לא פחות ואולי יותר ממישהו שנכנסת להריון בקלות ויולדת בלי סיבוכים ומגיעה לעשרה ילדים במרוצת השנים...
אבל אנחנו צריכים לקבל שאולי מישהו באמת מצליח במקום שאנחנו לא מצליחים. אני אישית לא יוצאת עם בעלי, אין לי גדולים מספיק שישמרו על הקטנים אבל יכול להיות שמישהי אחרת תשקיע בעניין ותמצא ביביביטרית קבועה פעם בשבוע וכן תצא. יש לי שכנות שמבשלות כל יום גם עם ילדים קטנים, הן לא אוהבות אוכל ממקרר. ויש לי שכנות שעובדות משרה מלאה עם חמישה ילדים בשש שנים או עשרה בארבע עשרה.
יש נשים שבהחלט יכולות לעשות דברים שאני לא.
מה שמפריע לי שישר חושדים ההורים ברוכים שהם לא רצו, שמישהו הכריח אותם, שהם לא חיים. וכשאתה עונה שחיים בסה''כ בסדר מתחילים לחשוד שאתה משקר .
וכן חמותי מצטערת שלא הסתפקה בילד אחד. בנות גילה בעדה שלנו באמת ילדו את שני הילדים שלהן מלחץ חברתי , הן היו מחויבות להביא ילד או שניים ובכלל שהן היו מחויבות קשה להן לקבל שמישהו אחר עושה את זה מרצונו החופשי גם אם מוותר על משהו בדרך.
ולא מבינה איפה בדיוק הלחץ החברתי ללדת? כל מי שאני מכירה עושה את זה מרצונו החופשי, מי שרוצה לרווח מרווחת. הרבה נשים פה מתלוננות שאמהות שלהן לא בדיוק מתלהבות מהכמות והקצב.
יש מלא אנשים שמצליחים דברים שאני לא מצליחהמיואשת******
יש נשים רזות למשל.... ![]()
בתוך עמי אני חיה, ואני חושבת שיש דברים שהגיוניים שאנשים יצליחו ויש דברים שלא
ויש דברים שנראים לך מושלם בחוץ והמחירים שיש בפנים את לא מודעת
ואין לי ספק שלאימהות למשפחות ברוכות יש חיים מקסימים ומיוחדים אבל גם אין לי ספק שהם לא אידאליים ולא תמיד הן מצליחות להגיע לכל הרצוי, בדיוק כמוני .אפילו שהרצוי שלי ושלהן שונה.
ההבדל ביננו, וזה בסדר שיש הבדל, זה שאני לא מסתכלת על משפחה גדולה כאידיאל. פשוט לא.
אני מסתכלת על משפחה בריאה, שמתאימה בגודלה ליכולות ההורים כאידיאל.
לגבי היציאות פעם בשבועאורי8
והיו לנו הרבה שנים שלא הצלחנו לעשות ערב כזה, עכשיו זה קורה כי יש ילדים גדולים בבית ופעם בשבוע אפשר פשוט לקום וללכת אחרי שהקטנים נרדמו. ואחר צהריים אחד שבו יוצאים עם ילד אחד( אחד ההורים) זה משהו שהתחלנו לפני כמה חודשים, לפעמים מתבטל אבל משתדלים לעשות את זה. למה לזלזל? זה שאנחנו עושים את הדברים האלו לא אומר שאנחנו מושלמים. יש גם הרבה ימים שחוזרים עייפים מהעבודה ואין כח . ויש קשיים כמו לכולם. אבל זה הרבה עניין של מודעות , אני גדלתי במשפחה של 4 ילדים וההורים שלי אף פעם לא העלו על דעתם שצריך להקדיש זמן אישי לכל ילד.
כל הכבוד לכם. וממש לא זלזלתימיואשת******
מצטערת אם היה נשמע ככה, אמרתי שזה קשה מאד לשמור על זה ובדכ למרות שמנסים פעם בשבוע זה יוצא יותר קרוב לפעם בשלושה שבועות חודש.
אנחנו יושבים כמעט כל יום על כוס קפה, אני לא קוראת לזה יציאה, אולי פשוט אני לא מבינה למה נשים פה התכוונו כשהן כתבו יציאה עם הבעל?
אני חושבת שזה מדהים שאתם מצליחים להיות עקביים כל כך.
פעם בשבוע אתם יוצאים יחד ופעם בשבוע עם אחד הילדים? וואו. לא מבינה איך יש לכם את הזמן וזה מדהים
בהחלט ענין של מודעות, גם ההורים שלי לא עשו את זה ולמדתי מאחותי לעשות את זה.
בהחלט חושבת שצריך להקדיש זמן אישי לכל ילד, לא חושבת שזה מעשי פעם בשבוע לאורך זמן, הלוואי שאצליח פעם בחודש... אבל זו כמובן רק דעתי האישית
בכל מקרה אני לא יודעת למה בנות פה חשבו שהתכוונתי להעליב, או לזלזל, במשפחות ברוכות.
קראתי שוב ושוב את מה שכתבתי ואני לא מבינה
באמת, את מוזמנת להאיר את עיני גם באישי אם בא לך, מה אני מעבירה לא בסדר בדברים שלי, איזה משפט גרם לך לחשוב שזלזלתי במשפחות גדולות? זה ממש כואב לי.
את כותבת-
יש גם הרבה ימים שחוזרים עייפים מהעבודה ואין כח . ויש קשיים כמו לכולם.
וזה סה"כ מה שניסיתי לומר שבהודעות אחרות זה לא היה נשמע ככה, היה נשמע שתמיד מצליחים לשמור על זוגיות פיקס, יציאות כל שבוע כמו שעון ,וזמן קבוע לילדים שתמיד קורה, וכו. וסה"כ אמרתי שזה נשמע לי too good to be true וגורם לנשים להרגיש רע עם עצמן. ובכלל לא קישרתי את זה למספר ילדים. אפילו הדגשתי שלהיפך...
אוף
לא מבינה . באמת שלא.
מנסה לענותאורי8
גם אם אחר כך כתבת שאת מעריכה וכו'...זה מאוד מעליב אישה שמוסרת את הנפש שלה על הילדים והמשפחה כשהיא קוראת את המשפטים האלו. במיוחד שלא כולנו חיות בחברה שמפרגנת למשפחות גדולות, ולפעמים שומעים אמירות לא נעימות בעניין בעבודה, מהמשפחה , וכו'... אחד הדברים הכי פוגעים הוא כשאדם מרגיש שרואים את מה שהכי חשוב לו כשואו, כנובע משיקולי לחץ חברתי, זה מרגיש כזלזול בשיקול הדעת הבוגר של האדם , ומכיוון שאת לא באמת מכירה את הנפשות הפועלות פה, את לא באמת יודעת מה המציאות של כל אחת. ואם אישה החליטה שמפעל חייה זו משפחה גדולה וכל משאביה מכוונים לשם מבחירה, התחושה שמסתכלים על משהו שהוא בנפשך כעל שואו או נובע מלחץ חברתי , מעליבה.
לגבי עניין היציאות, זה אכן מאתגר, אנחנו החלטנו שזה חשוב. מודה שבעלי מגיע כל יום בארבע הביתה, אז אחר צהריים אחד הורה אחד יוצא לשעה עם ילד אחד מהשני בבית.
ולגבי יציאה זוגית, לא יוצאים למסעדה כל שבוע( הלוואי) אבל יש ערב שמיועד לזוגיות, לפעמים הוא מתחיל בעשר, ואז הוא מסתכם בהליכה זוגית או אם הבנות הגדולות לא פנויות בזמן זוגי בבית. אבל כן, אחרי שנים של חוסר הצלחה, מאז שיש לנו ביביסיטריות פרטיות היעולת שלנו לצאת בערבים השתפרה ממש.
וממש לא רואה את עצמי כאמא מדהימה( לצערי) יותר כנשואה לאבא מדהים, אם הייתי צריכה לגדל אותם לבד רוב היום לא הייתי מגיעה ל9 ילדים, לכן לא יכולה לומר שמה שטוב לי טוב לכולם, זה מאוד תלוי בהרבה דברים.
את לקחת משפט אחד מכל ההודעה הדי ארוכה שלי והתמקדת בומיואשת******
כתבתי - מצטטת -
רב התשובות פה בעיני באות מ"שואו" כזה, ומענין אם גם באי בודד היו לנשים את אותו מספר ילדים (הרבה או מעט זה לא הענין)
אז קודם כל- כתבתי את זה על כל התשובות , וכל מספר ילדים. ממש לא על משפחות ברוכות, ואפילו, אם תשימי לב הדגשתי שהרבה או מעט זה לא הענין
חשבתי על כמה תגובות תמוהות שקיבלתי פה אני חושבת שהפוך, אלו שמגיעות בעמדת התגוננות על מספר הילדים שיש להן קראו אותי בצורה מסוימת. ומי שהגיעה בצורה נקיה וקראה בדיוק מה שכתבתי, לא הדביקה על זה כל מיני דברים
בפירוש ההודעות שלי מאד ברורות על זה שמספר הוא לא מטרה, לא הרבה ולא מעט. הדגשתי את זה כמעט בכל פסקה שכתבתי, כולל זאת שאת מתייחסת אליה (ושוב, את מתייחסת לשורה אחת מתך הודעה ממש ארוכה)
מאיפה הסקת כשאני כותבת "שואו" שאני לא מתייחסת גם להודעות של - 3-4 ילדים זה מושלם ?
בהמשך ההודעה שלי גם כתבתי שיש חברות שבהם שתי ילדים זה ה"שואו"
אז אחרי שקראתי שוב כל מה שכתבתי, ואחרי שחשבתי על הנושא, אני מאד שלמה עם כל מה שאמרתי ולא חוזרת בי בכלל
ואני חושבת שמי שתצא רגע מתוך נקודת ההנחה המוטעית שלה שאני נגד משפחות ברוכות- וזו נקודת הנחה מוטעית! ותקרא שוב את ההודעה שלי תבין שאין פה עלבון וכל שאר הדברים שייחסתן לי
וכן, גם אם אני כותבת שאיך שמישהי מתארת את החיים שלה זה אידיאלזציה, אין בזה זלזול בה, אלא שאני חולקת על הצורה שבה היא תיארה את החיים שלה, וחושבת שהתיאור שלה אמיתי אבל חסר בו דברים. לא השתלחתי באף אחת אישית אלא הבעתי את דעתי על נימת הדברים שעלתה פה
והייתי חושבת שזה אידיאלזציה גם אם זה היה תיאור של מישהי עם ילד אחד. באמת באמת.
המסקנה שלי מכל השרשור היא שכמה נשים פה באו עם דעות קדומות עלי, בגלל שאין לי הרבה ילדים, וקראו את ההודעות שלי בהתגוננות ובשפיטה מראש, והדביקו למילים שלי מנגינות ומשמעויות שלא רק שלא נמצאות שם- אני מציינת את ההיפך הגמור במילים מפורשות.
חבל.
אבל זהו, אני לא מצדקת יותר. כתבתי הודעות מכובדות ומכבדות וחבל שהן נקראות בצורה לא נכונה . אני די בטוחה שאם הייתי מישהי עם עשרה ילדים ומעלה הן היו נקראות אחרת על ידי חלק מהבנות פה.
ושוב. חבל.
זהו.
מסכימה איתך לחלוטין!אנייי12
ביקשת לדעת מה היה מעליב וכתבתי לךאורי8
אין לי דעות קדומות על שום אישה ואני מעריכה ומכבדת כל אחת. לא מבינה למה ביקשת לדעת מה פגע וכשעניתי את לא מוכנה לקבל, זכותך, לפעמים אנחנו כותבים משהו ולא מודעים צריך שאחרים קוראים אותו. בעיני לומר למישהי שהיא יולדת ילדים בשביל שואו או בגלל לחץ חברתי זה מאוד פוגע, ולא משנה מה כתוב אחר כך.
שמת לבאנייי12
עזביאורי8
תכלסאנייי12
אז באמת.מיותר
אוקימיואשת******
בסדר. ביקשתי וענית. את צודקת ואני שמחה שענית, כי מהתשובה שלך הבנתי שזה משפט אחד, שלא נקרא כמו שצריך שנתפסו עליו, ועכשיו אני מרגישה שמחה יותר שלא באמת כתבתי משהו פוגע ולפי דעתי דברי היו בסדר. כמובן את לא חייבת להסכים
אני שוב מציינת בפנייך שכתבתי שזה שואו גם כשיולדים קצת ילדים, וזה לחץ חברתי גם כשיולדים קצת ילדים, אבל מי שנעלבה בחרה לקחת את זה למקום שאני נגד הרבה ילדים, כשזה לא כתוב ככה. ולכן ההרגשה שלי שזה מגיע מזה שיודעים שיש לי מעט ילדים ואוטמטית חושבים שאני נגד הרבה.
אולי אני טועה
בכל מקרה תודה שכתבת לי, מעריכה את דעתך וכנותך.
קצת מעליב שאת קוראת לזה שואואורי8
ולגבי החברה, החברה שלנו ממש לא תמיד מעריכה , עבדתי הרבה שנים במקום עבודה דתי שהמנהלת עיקמה לי את האף בכל הריון. ובחברה שאני חיה בה, יש משפחות גדולות אבל ממש לא הרוב. ואמא שלי כבר מזמן חשבה שמספיק. הפוך, הרגשתי שאני צריכה להקשיב לקול הפנימי שלי ולהתעלם מהמסרים של החברה כדי ללדת עוד ילד.
ולגבי מה שכתבו פה, ודאי שיש הרבה עבודה, ויש קשיים ובלאגן וכביסות ומתבגרים ותסכולים כמו לכל אמא. נשים ענו למה ששאלו פה, מישהי כתבה שכשיש הרבה ילדים אין זמן לזוגיות, ענו לה. ואין תשומת לב לכל ילד ענו לה. מרגיש לי שאת מזלזלת בהחלטה של מי שרצתה והתאים לה ללדת הרבה ילדים. כמו שאת מצפה שיעריכו את מי שבוחרת ללדת מעט, ואני באמת , באמת מעריכה, היתי שמחה אם היית מקשיבה באמת גם לאישה שרצתה מאוד הרבה ילדים , לא בגלל אידיאולוגיה חיצונית לה, אלא רצון שמשתלב עם אמונה שהיא חלק ממנה.
ונותנת את החיים שלה כדי לגדל את הילדים האלה בטוב ובשמחה ובתשומת לב לכל אחד וגם לפרנס תוך כדי , ועושה את זה לגמרי מבחירה.
ממש מצער אותי לשמוע שזה מה שהבנת מההודעה שלימיואשת******
כל כך כל כך כתבתי כמה וכמה פעמים שאני מעריכה כל אחת ואחת על בחירה שלה, ולא משנה כמה ילדים הביאה
כתבתי שקשיים בזוגיות מתעוררים גם אחרי ילד אחד
כתבתי שיש חברה שבה ה"שואו" זה לעצור אחרי שתי ילדים
אני חושבת שכתבתי יחסית תגובה מאוזנת, ואני ממש מבקשת שתקראי את התגובה שלי שוב, לא מנקודת מוצא שאני נגד משפחות ברוכות, ממש ממש לא, תנסי לקרוא אותה בצורה אובייקטיבית שבה ניסיתי לכתוב אותה, ותגידי לי שוב האם עדיין את מרגישה כך. כי זה ממש לא מה שהתכוונתי ועצוב לי שכך הרגשת.
מצטטת מההודעה שלי -
כל הכבוד לכל אשה, על כל הריון , שלרובינו הם קשים יותר או יותר ויותר ;) גם על הריון ראשון כל הכבוד, ועל מי שבחרה לעצור בשלוש כי היא מרגישה שלא תוכל לגדל יותר כל הכבוד שהיא מכירה בכוחות שלה ורוצה את הטוב ביותר לילדיה, ולמי שבחרה לעבור למספר דו ספרתי כל הכבוד שהיא משקיעה את כל כולה לחלק לכל כך הרבה ולמי שבחרה באמצע כל הכבוד לה על הבחירה.
זה שנהיה בציבור שלנו "יוקרתי" ללדת הרבה ילדים, ולכן מגיעים "כל הכבוד". אז טוב, בעיני זה לא.
ובציבורים אחרים כל הכבוד זה מי שעוצר אחרי שתיים. גם זה בעיני לא.
בעיני כל הכבוד למי שעושה באמת מה שמתאים לה ומה שהיא יכולה
ורק האשה עצמה יכולה לדעת אם מגיע לה באמת כל הכבוד והבחירות שלה נובעות ממניעים אמיתיים ונכונים.
וואי, כל כך עצוב לי שהרגשת ממני זלזול בבחירה שלך, שאת לא מבינה.
הכי הכי לא!
אני ממש מקווה שאחרי שתקראי שוב תרגישי אחרת.
ואני מצטטת מהודעה אחרת שלימיואשת******
"ולא תמצאי פה את המריבות הזוגיות , את הבכי בגלל המתבגרים, את הבעיות הבריאותיות והזוגיות של ההשמנה ומה לא
ולא, הבעיות האלו לא תלויות מספר ילדים בכלל. הן יכולות לקרות גם אחרי ילד אחד"
באמת התגובות שכתבתי לא היו קשורות למספר הילדים בכלל. אלא לזה שהמספר בפני עצמו כמספר הוא מטרה או משהו להתגאות בו. ניסיתי להעביר את הענין שמספר הילדים שיש לך זה לא הענין אלא זה שבחרת את הבחירה שמתאימה לך לפי היכולת שלך ואת האמא הכי טובה לילדים שלך ולא משנה מה מספרם , עצם זה מביא לך את "כל הכבוד"
אני מנסה לקרוא את ההודעות שלי שוב ולהבין למה לקחת את זה לכיוון שמעליב את מי שבחרה ללדת הרבה ולא מבינה. חבל.
קראתי שובאורי8
טוב, לפחות את מבינה שזה לא קשור למספר ילדים?מיואשת******
ושהייתי מגיבה אותו דבר גם אם האשה שכתבה את זה היתה אומרת שיש לה ילד אחד או שניים?
כי אם כן, כבר טוב.
אני בטוחה שמי שכתבה באמת עושה! אין לי ספק שאף אחת לא משקרת
אמרתי ש"מורידים" את המציאות ועושים לה אידיאליזציה. גם לא אמרתי את זה על הודעה אחת ספציפית אלא בפירוש אמרתי שעולה מהשרשור הרגשה כזאת
וזה מה שאני חושבת, אני לא חושבת שכתבתי את זה בצורה מזלזלת אבל אבדוק את עצמי שוב.
אני חושבת שהיו פה הודעות כמו שאת כתבת שמנסים מאד לעשות כך וכך לפעמים מצליחים יותר לפעמים פחות, וזה ענין של מודעות וכו.
והם מנוסחות בצורה ריאלית
והיו הודעות שהיו מנוסחות שצורה שגרמה לי לחשוב, שזה לא נשמע מציאותי . אני לא בת עשרים ולא בת שלושים, מכירה המון אנשים ומשפחות שונות וסיטואציות שונות, וזה לא היה נשמע לי הגיוני שתמיד מצליח
מה אני אגיד לך, כמו שמישהי תגיד אני עשרים שנה ומבשלת ובחיים לא שרפתי \ שכחתי לתבל\ התפשל לי משהו
אז אני אגיד שזה נשמע אידיאליזציה. ככה זה היה נשמע לי. זה לא שאני לא חושבת שהיא בשלנית מעולה, פשוט גם לשף הכי מדהים בעולם יש כשלונות
אז באותה צורה זה לא שאני חושבת שמישהי פה לא אמא מדהימה, אבל כן, אני אישית, מתקשה להאמין שמישהי מצליחה להיות אמא מדהימה כל הזמן, לתחזק זוגיות ביציאה שבועית קבועה וכו וכו כל הזמן. לא נשמע לי. אני חושבת שמותר לי לומר את זה בצורה מכובדת.
אם את אומרת נגיד- אולי בשנתיים האחרונות היא מצליחה לתחזק את היציאה הזוגית, אז טוב, היא לא כתבה את זה ככה נכון? זה היה נשמע שכל החיים היא מצליחה בזה.... אולי אם היא היתה כותבת אחרת הייתי חושבת אחרת
ובכל זאת, אלף בית של הענין, בשום מקום לא זלזלתי במשפחות ברוכות ילדים. ולא באימהות שלהם. ולא באף אמא מדהימה פה בפורום. בחיים לא.
כל מילה...שמחה
כל מילה!!בעזרת ה
אני חושבתאנייי12
שכל אלה שנפגעו ממה ש@מיואשת****** ניסתה להעביר פשוט הבינו אותה לא נכון.
תקראנה שוב בין השורות אפילו ותראו שאין פה הקנטה או הקטנה..
כל אחת רואה את זה מנקודת מבטה
הערות על המשקלאין לי הסבר
"וואי, איך את כל כך שמנה?"
"ממש רואים שהיית בהריון"
"את נהיית הר''
.
.
.
הערות צובטות, נכון?
לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.
אז למה כשזה לצד השני זה מותר?
למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.
.
.
.
זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.
לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.
זה נושא רגיש.
גם אצל מישהי ששוקלת מעט.
.
.
.
אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.
אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?
אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?
.
.
.
משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.
אז שתדעו- לפעמים זה לא.
לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.
אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.
.
.
.
והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.
והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.
כי מבחינתי
זו לא
מחמאה.
חג שמח🌟
מזדההoo
עם ההטרדה עם ההערות כאלו
זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי
אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)
בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב
כי זה לא פוגעני בעיניהן
אלא שיח מתוך קנאה
ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)
❤️אין לי הסבר
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!
אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון
ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.
ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.
❤️אין לי הסבר
אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...
חיבוק❤️
❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות
בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב
לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.
לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.
ממשאין לי הסבר
וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה
בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.
ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..
הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰
הלוואי.אין לי הסבר
צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים
אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.
אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.
אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...
אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?
כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.
בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂
יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר
ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.
אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.
אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.
אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.
שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.
כך גם במשקל.
אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.
אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.
מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,
אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,
ולא בצד השני.
מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏
ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️
אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה
של השיח שהוא עליי ולא על האחר.
ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍
אז אין לך מה לחשוש❤️
ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך..
נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון
בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.
אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך
את צודקתאין לי הסבר
וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤
זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל
ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!
הזוי ..
ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-
עוד רגע את נעלמת
את בטוחה שאת אוכלת?
מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...
למה את ככ רזה?
ועוד ועוד 🤦
פשוט
לא
רלונטי!!
אוף
מסכימה מאודאין לי הסבר
והדוגמאות שנתת- בדיוק!
אחד לאחד...
ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.
ועודדעדי98אחרונה
בתור נערה קראו לי ילדת שואה
עפרון..
ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה
הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה
השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -
התאוורורות,
מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,
נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,
מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂
אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.
איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.
מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!
הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.
מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️
משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!
ל3 שעות וחצי!
זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.
הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.
מבחינתי זה היה מושלם!!
אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀
לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים
יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.
איך היה לך הבוקר?
האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!
אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..
(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)
הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.
גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!
מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים
אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?
כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר 
בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!
מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..
לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.
תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי
ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...
מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.
בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
נפלא 🙂לפניו ברננה!
אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)
אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים
והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות 
היה פה ערב יפה ב"ה.
מצטרפתחשבתי שאני חזקה
תודה שוב על הרמת הכפפה!
רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,
ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..
בהצלחה!!לפניו ברננה!
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה
לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...
מקווה שמחר ילך טוב יותר..
הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית
הייתי כמעט 3 שעות ללא...
שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.
איזה כיף!!לפניו ברננה!
ואי כזה משמח לשמוע!
שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!
קשור מאוד לנושא השרשור
הרב אייל ורד:
הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...
וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''אחרונה
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט
אנא עזרתכן
יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים
גילאי שנה עד 12
כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום
יש רעיונות למקומות מתאימים?
לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק
מצד שני המזג גם קצת מגביל
ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…
תבורכו!
מה זה צפונה?דיאן ד.
הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב
למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?
הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט
אבל אנחנו מגיעים מרחוק
כמעט לא מכירים את הצפון
ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו
גמישים
תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.
זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.
אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.
אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.
מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98
זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים
אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..
אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.
לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.
בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.
מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו
אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.
אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.
נשמע מהמםשמחה כפרוייקט
בטח שרוצים טבע
אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד
וכמובן אלביש היטב
הבת שלי רוצה אגמון החולה
זה שווה?
וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים
היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''
והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה
החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..
ולכן זה יותר מסלולים יפים
והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...
החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..
אולי איזור הכנרת
יש את מסלול הארבל שהוא מהמם
אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת
ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף
ואז שווה לבקר
למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...
בהצלחה!!
לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב
גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה
וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...
כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...
הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידהאחרונה
סכר אלומות -
חונים ליד האתר 'רוב רוי'
והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.
הליכה ממש נעימה וכיפית.
עוד מקום יפה- יער שוייץ
אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''
לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞
עבר 36 שעות מאז שהתחיל
כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב
אצליDoughnut
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
הבנתיDoughnut
אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...
בהצלחה יקירה!
תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח
לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...
מזל טוב, תרגישי טוב!!
תודה!!תודה לה''
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים
תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים
)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)
ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב
אצלי ממש עזר
תודה! אני אנסהתודה לה''
גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''
עדיין כואב...
ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים
ואני לוקחת אדוויל
זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''אחרונה
סיוטצלולה
אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.
אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).
וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
תיק לידהלומדת כעת
1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?
2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים
אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?
אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.
מנסה לחשוב מה הכי הגיוני
נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...
נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה
כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...
מה המרחק מהבית?
אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה
היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא
מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת
גרים רחוק. אזור השעה נסיעה...
לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...
אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.
לגבי 1השקט הזה
לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה
כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני
תודה...לומדת כעת
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה
אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר
אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך
שאלה גם של מרחקחנוקה
וגם של התנהלות
למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...
אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.
הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.
עוד נקודות
כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים
האם יש שם ואצלכם מייבש
מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(
הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת
אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)
לגבי 1שלומית2
תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת
אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים
הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.
עונה ךבשורות משמחות
1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח
2. כן עדיף
תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק
ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות
יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים
סה"כ 7 נשים
מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית
כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?
סליחה על התגובהרק טוב!
בעייני כלום.
או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.
או כלום.
הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...
אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד.
מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה
אני כבר מאבדת את הראש
האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.
גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.
כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.
טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.
מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה
וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..
וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)
כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב
מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך
אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)
לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...
כנראה צריך לגעת איפה לעבוד
נכון זה חלק מהעניןחנוקה
גננות מקבלות גם יותר מסיעות
למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד
ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.
כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...
גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...
את נשמעת כמו מורהחנוקהאחרונה
שהייץי ממש מאחלת לילדים שלי בפרט
ולמערכת החינוך בכלל
להתברך בה...
אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.
אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.
הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון
ולא עולה שקל
לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים
עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה
ולא מהבינה......
זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.
לא עוד כוס או קרם לחות לארון....
גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה
בחנוכה זה חג החינוך
זה אותם מילים
אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה
והם מתרגשות מאוד משוקולד
או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה
ממש סמלי
ופתק
זה מהמם
מגש ספינגיםמצפה להריון.
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.
ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
וגם הכשרות של שאר המצרכים.
מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו
(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה
בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..
נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).
מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון
אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו
משהו בנוסף.
אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן
ממש לא צריך להשתגע..
בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..
מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5
הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה
לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה.
אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98
תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל
עזבו רגע הגיוני או מדעי
יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?
נראה לי מופרך לחלוטין
אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.
כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה
הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.
זה קרה למישהי?
וזה רקאנונימית בהו"ל
בערב
במהלך היום אני בסדר
מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה
ככה גיליתי על ההריון..
לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.
שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️
תודה❤️אנונימית בהו"ל
וואי הלוואי
יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק
אבל נחכה בסבלנות
קרה גם לימדפדפת
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11
החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.
יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף
אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה
או להישאר עם הטילון של האינגלזינה
השיקולים בעד לקנות:
נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי
וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…
נגד:
חבל על הכסף יש כבר טיולון
אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות
מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת
בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...
בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.
וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)
אני אוהבת טיולוןושלומית.
הרבה יותר קליל וכיפי.
וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...
לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית
כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11
מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?
כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקהאחרונה
זה כזה כבד ומסורבל
לא מבינה מה טוב בזה
)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(
אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר