בעקבות הכתבה על הרב טלאוריה,
אני לא מבין.
הוא חוזר שוב ושוב "עשיתי טעות" "זו היתה טעות" "טעיתי"
מה היתה הטעות??
הוא גרם לאישה להתגרש מבעלה בשבילו?

והאם מה שהרב שמואל אליהו אמר לגביו הוא נכון?

ואם כן, אז איך הוא יכול לחזור לתפקיד כזה תובעני שהוא בעצמו לא עומד בכללים שהוא מתווה לתלמידיו??
ואיך אפשר לרקוד ולשמוח על זיכוי בדין כשהזיכוי לא מזכה אותו מקשר רומנטי עם אישה נשואה??

מי התבלבל שם??

מה שנקרא פשיטת דרך מוסריתיואב גל
אנשים איבדו את יכולת השיפוט העצמית ונוהרים בעיניים עצומות אחרי רבנים שסרחו רק בגלל שהם עדיין עם טייטל של "רב".
מציעה לקרוא את תחקיר ״מקור ראשון״, פורסם לפני שבועיים.קרן-הפוך
ממליץ לא לקרואסביון
יש בו הרבה מאוד שקרים, מהיכרות אישית מעטה שלי והיכרות נרחבת יותר של חברים שלי
תודה על ההמלצהאוריה,
אכן, לא כדאי לקבל כל דבר כמקור מהימן.

ולאור היכרותך, תוכל להסביר מה קרה שם?
יש בתחקיר שני חלקים מרכזייםסביון
הראשון - מה קרה בסיפור שבו התחיל כל הבלגן, קשר עם אישה נשואה. אין לי שמץ של מושג מה האמת ואני לא חושב שלמישהו יש, אבל פסק הדין וגם הרב טל עצמו מאשרים שהקשר הזה אכן התקיים. עד כמה הפירוט שם מדויק וכמה סילופים יש בו? אין לי מושג.
השני - אוסף אירועים ופרשנויות שמסבירים שהישיבה בעצם מתנהלת ככת וכדאי להתרחק ממנה. כאן אני יכול להגיד ממה שאני מכיר ומחברים שלי שלומדים שם, שלפחות חלק מהתיאורים שם מעוותים ומציגים אוירה כללית של רב שמשליט את דעתו על תלמידיו כשזה לגמרי לא המצב שם.
תוכל להסביר מה לא נכון ב ״רב שמשליט את דעתו על תלמידיו״?קרן-הפוך
האם זו לא המציאות הנורמלית - שמי שהולך אחרי רב מסויים, נוהג לפי אורח חייו של הרב, ועושה מה שהרב אומרה ובכלל הכל נושק לפי דברי הרב?

החסידויות לא נוהגות כך, הכל מתיישרים לפי נוהגי האדמו״ר?

אין כל כך מחשבה אישית וקבלת החלטות עצמאית אצל מי שחי בחצרות כאלו.

לא מגיבים כאן השכם והערב - תשאלו את הרב שלכם?
כתוב "עשה לך רב"סביון
אבל לא כתוב עשה לך תלמידים, וד"ל
נצא רגע מהמקרה הפרטי של הרב טל. מה שונה ההתנהלותקרן-הפוך
המגדרית החרדית הרגילה?

ציבור הרבנים לא קובעים את אורח החיים של קהל מאמיניהם?
כל אדם ואדם בציבור החרדי חופשי לבחור את אורח חייו והנהגותיו בחופשיות? יש בחירה חופשית ועצמאות כמו בציבור הלא חרדי?
או שיש הרגשה של הכתבה, כפיה ואילוץ?
יש אילוץ חברתיסביון
שזה על גבול הבעייתי, אבל לא זו הנקודה.
העניין הוא שאין רב שהוא גורו רוחני שמכריח את כולם לציית לו. התלמידים הם אלה שבאים אליו בשאלות והולכים לפי פסקיו.
לגבי הנורמות החברתיות שציינת, זה דבר אחר שקיים בכל מקום ובחברה החרדית הוא קיים ברמה מוקצנת מאוד.
חחח..זה ממש לא מה שיש בתורת החיים...מחייכת =)

בתורת החיים כל אחד רשאי לנהוג עפ"י דעתו.. יש להם שכל ישר. אם הם לא מסכימים עם הרב בעניינים מסויימים-הם יכולים לנהוג כרצונם והרב רוצה שיקשו עליו ולא יעשו כדעתו אם היא לא מתיישבת על ליבם

יש בחירה חופשית והחלטה עצמאית כיצד לנהוג..

לא רוצה להיכנס לעומק הדיון,מקום בעולם
אבל הלוואי שהכל היה כמו שאת מציגה
אמן
נשמה, אני מכירה היטב.מחייכת =)

לא סתרתי את זה לרגעמקום בעולם
אז ההלוואי שלך מתקייםשִׁירָה

אם לא על הכל אז על הרוב המוחלט

ושוב אכתוב. כתבתי *הכל*..מקום בעולם
הרוב זה לא הכל.
וכן, גם אני מדברת מהכרות קרובה
פסדר, בכל מקום יש את הדפקות שלומחייכת =)

לא צריך להסתכל עליהם בעין שלילית כי יש חסרונות.

חסידיות כן, ציבור דת"ל פחותתפוחית 1
הרב שלי למשל מאוד מעודד לחשיבה עצמית.
בדברים כאלו המשפיעים על ציבור גדול - יש לחצים, מניפולציות,קרן-הפוך
דיס אינפורמציה, אינטרסים, הסתרה, דברים שבין השורות.

ככה זה בעיתונות.

בעתונות - עיוות האמת הוא אומנות ....

לא סתם העיתון הרוסי המפורסם נקרא ״פראבדה״.

"פְּרַאבְדָּה" (ברוסית: Правда, "אמת" או "האמת").
על פניומשה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ה' בתמוז תשע"ט 12:05

נראה מבין השיטין שהוא ניהל קשר חצי מקצועי עם אישה שגלש.

אם לא היה "הרב טל" עם דרישות הצניעות היחסית מחמירות שלו זה לא היה מעניין אף אחד.

תוסיפו את זה שלגישה התורנית שלו יש אוייבים מסיבות אידיאולוגיות.

הבעיה האמיתית שלי איתו ועם אנשים כמונו זה העובדה שיש להם קהל מאמינים שרץ אחריהם באופן עיוור, וזה דבר שאני לא אוהב גם אם זה אנשים צדיקים קדושי עליון בלי אף מעידה, ולא רק בגלל שאין באמת כאלה.

אני לא אוהב רובוטים. זה לא מקום טוב בנפש.

עד כמה שאני מכיר...אדם כל שהוא

הרב טל לא עודד אנשים ללכת אחריו באופן עיוור, להיפך, הוא מעודד חשיבה [כפי שהוא נוהג בעצמו ביחס למה שלמד מרבותיו].

בפועל, לפעמים דמות דומיננטית של רב גורמת לחלק מהאנשים לביטול מוגזם של החשיבה העצמית, גם אם הרב בעצמו לא מעוניין בכך.

שמעתי את זה מעוד מקומות. נשמע סביר לגמרי.משה

די עם הלשון הרע!!!מחייכת =)

בבקשה בואו נהיה קצת בענווה! נבין שאנחנו לא יודעים כלום ויש שמועות לכאן ולכאן!

ולכן אם בית הדין הכריע כך, אז בואו נהיה בענווה ונקשיב לדבריו!! ונפסיק להגיד שמועות שווא שהופרכו!!!

אני מוחה על ביזוי כבוד חכמים. אנשים מדברים כאילו הם היו שם,.. אז לא, לא הייתם שם! בית הדין שמע הכל ובירר לעומק- תפסיקו להתחכם ותבינו שהוא לא סתם פסק כפי שפסק. כנראה זו האמת..

מדברייך ניכר שאת מבינה מה נפסק ומה קרהאוריה,
תוכלי להסביר לי?
מה שכתבתי נאמר ע"י הרב אליהו. זה לא נקרא שמועות
כן אבל הרב אליהו אמר שהוא כפוף לבית דיןמחייכת =)

והבית דין אמר את דברו. אז כל מי שאומר "הרב אליהו אמר" , אז גם פה-   לכו עם הבית דין כמו שהרב אליהו הולך עם הבית דין.

תקראי את פסק הדין.יהלומ
למרות הנסיון להפוך אותו לזיכוי מלא

הוא ממש לא כזה.

ממליץ לכולם לקרוא אותו ולהבין את הדברים מהמקור.
זה ממש לא לשון הרע!תתן אחרית לעמך
זה בירור חשוב!
יש פה אדם שהתנהל בצורה לא נכונה כתוצאה מרוח שטות! אסור לו להיות בשום תפקיד ציבורי! הוא ניהל קשר פסול עם אשת איש!

כל אלה אמת לאמיתה ומצוטטים מפסק הדין!
הם עצמם כתבו שאין להם יכולת להחזיק את מוסדות תורת החיים. אז מונעים ממנו כל תפקיד ציבורי כי אסור לו לנהל ונותנים לו רק להיות ראש ישיבה כדי שהמוסד לא יתפרק. ואע''פ שהוא נשאר במעמד יש נושאים שאסור לו לדבר איתם!

נכון. לפי הפסק הוא לא שכב איתה ולא נגע בה אבל אסור לנו להעלים עין מקשר פסול עם אשת איש! להניא אישה להתגרש זה 'לא תחמוד' - אחת מעשרת הדיברות של התורה!

אז אולי יש כאלה שקשורים אליו רגשית. אבל אסור לנו לטעות. יש שת''ח יכול להסתדר עם הפגם שלו אבל התלמיד הדבק בו - עלול להידבק מאותו הפגם ואילו זה יחולל רעות!

אל תהיו חסידים שוטים, אל תעלימו עיניים. אנחנו לא מקדשים אנשים - אנחנו הולכים אחר התורה. והתורה אמרה לא לחמוד!

אנחנו לא יודעים איפה הרוח שטות הזו תצא שוב פעם. אף אחד לא ערב לנו (וכך כתוב גם בפסק הדין!) ועיינו ערך שאול מלך ישראל שלא שלט ברוח הרעה שהייתה בו וניסה להרוג את דוד! פעמיים!

ה' יצילנו.. מי שיכול שישמור נפשו ויתרחק
גם אם הנתונים אותם אתה כותב נכוניםאלעד

המסקנות שלך, כתוצאה מהנימה הביקורתית, לא באו לידי ביטוי באותו פסק דין שאתה מסתמך עליו

הנתונים זה המסקנות..תתן אחרית לעמך
אתה מבין מה אמרת?
אז אם אני אגיד בכעס שאחד ועוד אחד שווה שתיים זה גם לא יהיה נכון?

תעשו טובה. תקראו את הפסק. תצחקו את השם 'הרב טל' ותגידו לי מה המסקנה.

הנתונים:
1. אדם שידל אישה לגירושין
2. עבר על לא תחמוד' - אחד מעשרת הדיברות
3. טען שיש לו רוח הקודש בעוד שאין היום (גר''א).
4. הסכים שזו לא הייתה רוח הקדוש אלא רוח שטות
5. הדיונים מסכימים שאין להם אפשרות לדעת אם זה יחזור לו והם לא לוקחים על זה אחריות
6. אסור לו לכהן בתפקיד ציבורי

מספיק 1 כדי להיזהר מלהיפגש עם האיש הנ''ל.
אתה רוצה להשיג תשובות מהאינטרנט?!מחייכת =)

בזמן שאתה לא יודע מי זה שמגיב לך ואתה מאמין לו? מאיפה הוא יודע?!?!

תפנה לדיינים. תשאל אותם הכל. 

אבל לא דרך האינטרנט. האינטרנט יכול רק לבלבל אותנו.. כי מאיפה אני יודעת מי זה הבנאדם הזה ואיזה מניע יש לו להגיד לי את מה שהוא חושב?

את צודקת במובן מסוייםאוריה,
לא כדאי לקבל מכל אחד.
אבל אם מישהו יפנה למקור אמין שיאמר שלא היו דברים מעולם, זה יהיה משמח.

כרגע התמונה שעולה מכלל הכתבות היא שהיו דברים. לא ברור מה.
וזה מטריד מאד לדעת שכ"כ קל להשפיע על חייהם של רבבות מבלי לקחת אחריות.
אני כותבת לך בפרטי את מי אתה יכול לשאולמחייכת =)

אבל באמת, זה לא כזה פשוט להאמין לתקשורת! כל אחד יכול לבוא ולכתוב את אשר על רוחו. תשאל אנשים שביררו את העניין לעומק.. מצידי את הדיינים

תודהאוריה,
לא מעוניין לדבר עם רבנים משם.
קראתי את פסק הדין כעת.
ההיגיון אומר שאם הפסק לא זיכה מהטענה שהיה בקשר עם אישה נשואה, הרי שזה נכון.
לא פורט שם טיב הקשר.
וגם בעל הדין עצמו אומר "טעיתי".

אותי מעניין דבר אחד.
כאדם מהמניין הכפוף לרבנים, ואשר השפעת הרבנים חלה עליו בכל המישורים. החל מהפוליטי וכלה בהלכתי,
האם בעלי ההחלטות, קרי- הרבנים, לא כפופים לאותם חוקים שחלים עלינו?
אפילו חשבתי שהם מדקדקים יותר מאיתנו.
וכעת שהתבדיתי, אז מה שם אותו להיות מעלינו כרב?
ואם הוא טעה, שיקח אחריות.
איך הוא יכול לקחת אחריות על עמ"י כשאין לו אחריות אישית?
מעבר לזה שזה מוריד את האמון של העם ברבנות.
אני יכולה להגיד מקור אמין-מחייכת =)

אבא שלי שאל רב אצלנו בישוב לגבי הפרשה וכו',

והרב הזה הוא דיין, והוא מכיר את אחד הדיינים שדנו בפרשה ,ושאל אותו לגבי העניין- והדיין אמר לו "עשו מזבוב פיל".

גם מפסק הדין עולה שבהחלט היו דברים מעולםהסטורי
לא כל השמועות, אבל בהחלט כתוב שם שהרב ניהל קשר פסול (בלי מגע) עם אישה נשואה, בגלל שחשב שכך ראוי ע"פ רוח הקודש - שבאמת לא היתה רוח הקדש.
רק מזכיר להתבטא בכבוד כלפי רבנים ימ''ל
נאמרו דברים קשים נגד רבנים משני הצדדים, אפשר לבקר ולשאול שאלות בענייניות - אבל לביזוי והטלת רפש לא יהיה מקום כאן.

לגופו של עניין אגיב בלנ''ד בהמשך כשיהיה לי זמן.

בינתיים אני עוקב - בבקשה אל תגרמו לי לחסום ניקים או לנעול את השרשור.
האמת שאני לא רואה טעם בשרשורים כאלהמחייכת =)

הגורמים לרוב ללשון הרע והוצאת שם רע על אנשים אחרים ובמיוחד על רבנים באופן פומבי שכל אחד יכול לכתוב את דעתו כאילו היא האמת ואין בלתה. וזה יכול ממש לגרום עוול.

ולרוב אנשים לא ישנו את דעתם על סמך דיון כזה או אחר.

כנ"ל!!!!!שמואל5
אם אנשים לא ישנו את דעתם בעקבות הדיוןעוד סתם אחדאחרונה
אז זה לא יגרום לשום עוול...
למה זה משנה לך? כי מה?צ'ופצ'יקה

זה משפיע על חייך האישיים? על העבודת השם שלך? זה קשור אלייך באופן אישי? 

באופן ציבורי זה פשוט גנון עם מלא תינוקות שמתווכחים. אם זה לא קשור אלייך באופן אישי אז פשוט תשחרר מזה... חבל על הלב היהודי שלך שיכנס סתם למחלוקת כשלא צריך..

מבין את הכאב שלךאוריה,
אבל עדיין, זה איש ציבור עם משרה ציבורית שקיבל תואר מרבנות הציבור.
וקראתי גם שנהנה מכספי הציבור.
איך שלא נסתכל על זה, לאדם הזה יש השפעה גדולה על הציבור בין אם בצורה ישירה או עקיפה.
חייבות להיות תגובות למעשיו.
אין לך שום הוכחה למה שאתה אומר. אז מה אם קראת?מחייכת =)

לא מאמינים ללשון הרע שלך.

הכוונה שקיבל כספים מהמדינהאוריה,
למוסדות.
המדינה זה כספי הציבור.
בתגובה לזאת ששאלה למה זה מפריע.
כי זו לא כת פרטית עם גורו.
זה רב ציבורי ומוסדות ציבור עם השפעה על הציבור
אין פה לשון הרע
וואו.. כמה הוצאת שם הרע על עמ''י.תתן אחרית לעמך
פשוט תקראי ותפסיקי לחשוב שכל עמ''י דובר לשון הרע..

קראתי וקראתי וקראתיצ'ופצ'יקה

אני אספר לך שלא כל מה שכותבים באינטרנט זה נכון, ושאם תאמין ככה ללשון הרע על תלמידי חכמים ועוד *באינטרנט* (וזה אמא של לשון הרע כשכל אתר שני בלי שום סמכות כותב מה שבא לו) אז זה לא יגמר ובטח שלא טוב... 

הפסק דין קבע שלמרות שהרב טל ניהל קשר "לא ראוי" עם אישה נשואה (קשר לא ראוי זה יכול להיות המון דברים, קשר פיזי לא היה.) וגם שהשתמש ברוח הקודש בצורה לא ראויה (את הדיון על אם יש או אין לו רוח הקודש אתה יודע עם מי אתה מוזמן לעשות).. הוא יכול להמשיך לנהל את המסודות. זה דעת תורה ואמורים להתבטל אליה. זה לא אומר שהרב טל לא טעה..הוא גם מודה בפה מלא שטעה..והוא גם אומר שהוא עשה על זה תשובה ושזה לא ישוב על עצמו.. הבית דין בחר לקבל את זה..זה כל מה שאמור לעניין אותך.. אלו התגובות למעשיו, או שלא היו והומצאו כמו הטענה שהיו תמונות לא ראויות על המחשב שהופרכה, או שהרב טל הודה שטעה בהן אמר שעשה תשובה ושב מדרכו. ואם זה עדיין מאד מסקרן אותך פשוט גש לדבר עם הרב טל, הוא לא מתנער משום דבר ולא מסרב להגיד שטעה ובמה טעה.. 

זה רק חלק ממה שכתוב שם!הסטורי
כתוב שעליו להתרכז בהרבצת תורה ולהמנע לחלוטין מיעוץ והדרכה אישית או זוגית בכל נושא. (חלק גדול מאוד ממה שעשה במשך שנים וסביבו קמה הקהילה!)
נו כי זה מה שכתוב בפסק דיןצ'ופצ'יקה

הוא לא יכל לדעת את זה לפני... מעכשיו יפסיק לייעץ מן הסתם, הוא מקבל על עצמו דעת תורה לא מתעלם ממנה. 

'להתרכז בהרבצת תורה ולא בהנהגה ציבורית'יהלומ
זה לא להתרחק מרוב הדברים שמשמש ראש ישיבה ונשיא מוסדות?
נשיא מוסדות - בוודאי, ראש ישיבה - תלויק"ש
יש כל מיני הגדרות לתפקיד ראש ישיבה. בהרבה מהישיבות החרדיות, ראש הישיבה אחראי רק על הלימוד גמרא נטו וההדרכה בשאר העניינים מסורה לאחרים.
ביד בנימין הרב תמיד היה הדמות המנהיגהיהלומ
כמעט מא' עד ת'
אז מעכשיו הוא אמור להפסיקהסטורי
ובזה תיבחן הנאמנות (שלו ושל תלמידיו) לפסק הדין שכל כך מנפנפים בחלק ממנו.
הוא כבר כמה שנים לא ראש הישיבה בפועל וכבר כמה שניםכתר הרימון
שהוא אומר שאין רוח הקודש.
השלמתי מפסק הדין, את מה שאת החסרת...הסטורי
@דוד המלךחסדי הים
צריך לתייג בגוף ההודעהסתם 1...
תייגת את דוד המלך מהתנ"ך חסדי הים
אין לאנשים פה שום אמת המידה! דנים אותו כאילו הוא J. Epsteinחסדי הים
|רץ לגוגל|סתם 1...
וטוב שכךתתן אחרית לעמך
צריך לדון אותו כחוט השערה..
תגובה מעניינתאוריה,
הגמרא אומרת שכל האומר דוד חטא אינו אלא טועה
רואים בפסוקים במלכים, בדה"י ותהלים בפירוש שהוא חטא.חסדי הים
הכוונה שם של הגמרא שחטאו לא היה חמור כמו שמשמע מהפסוק, כי בגלל שאוריה גירש אותה, היא לא הייתה אשת איש ממש.
לא מה שהגמרא אומרתאלעד

טועה בחטא שייחסו לותתן אחרית לעמך
התבלבלת מאוד. אף אחד לא מינה אותו לשום תפקידאגמון החולה

הוא הקים מוסדות מוצלחים ופורחים בעשר אצבעותיו, ומי שחושב שהוא לא ראוי, פשוט מוזמן לא ללכת ללמוד אצלו.

מעבר לזה? הוא לא חייב לך ולשכמותך חצי אגורה שחוקה.

בלי קשר למקרה, יש אחריות ציבורית למוסד חינוכי.סתם 1...
אם ישנה פגיעה צריך להזהיר. (בלי קשר למקרה)
נכון הוא לא חייב לנו כלוםתתן אחרית לעמך
אבל אנחנו חייבים להוקיע אותו
למען עמ''י.
הוא חייב, כי במשך השנים היו לו הרבה אמירות כלפי הציבורהסטורי
גם בראיונות בבשבע ובמאמרים בעלוני השבת. גם בעיתונות החרדית, עשו ממנו דגל, של הגאון הדתי לאומי שהתפכח. בהחלט לאמירות ולהתנהלות שלו היו הרבה השלכות ציבוריות.

גם בתי הספר לקולנוע ולתורת הנפש, קמו כדי ליצור שינוי ציבורי. מי שיש לו שייכות לפעולה ציבורית, אחראי כלפי הציבור.
אז פה קבור הכלב, כועסים עליו כי אינו סוגד לעגל הציוניאגמון החולה

ובגלל שהקים מוסדות שאינם כפופים לשילוש הקדוש של מרכז, הקו ושני אליהו. וכבר כמעט חשבתי שאשכרה אכפת לכם מהמעשה עצמו.

זו לא הנקודה.הסטורי
אדם שיש לו אמירה ציבורית - צריך לעמוד בסטנדט גבוה.
אתה לא חייב להקשיב לאמירה הציבורית שלו, וגם מעולם לא הקשבתאגמון החולה

אין לזה שום קשר לדרישה המחוצפת להתפטר ממוסדות יד בנימין שהוא הקים, כאילו שזו משרת רב שכונה או רב עיר. אתם יכולים לעשות (ואני מניח שכבר עושים) את מה שהמליץ האיש האובססיבי מצפת: לא להרשם ללימודים ביד בנימין ולא לשלוח את הילדים שלכם להרשם ביד בנימין.

כל דרישה יתרה על כן היא חוצפה שנובעת לא מהמעשה עצמו אלא משנאה כבושה קודמת למעשה.

אני לא מדבר בסגנון שלך כלפי תלמיד חכם, איזה שיהיההסטורי
בודאי לא כלפי רב עיר חשוב, בנן של קדושי עליון מדורות.

מעולם לא הייתי תלמיד שלו, אבל בהחלט כשהתפרסמו דברים בשמו, עיינתי בהם ברצינות כראוי לדברים של גדול בתורה. הילדים שלי עדיין לא בגיל, אבל בהחלט מכיר ומחברי כאלו שהלכו ללמוד אצלו, או שהושפעו מדעותיו. חשוב שידעו, שבית דין חשוב הורה שעליו רק ללמד תורה ולא לייעץ ולהדריך בכלל!
הבנש"ק הנ"ל מקיים "את מה שאסרת התרתי ואת מה שהתרת אסרתי"אגמון_החולה

אביו זצוק"ל היה בידידות נפלאה עם הרב טל. ואביו זצוק"ל פעל רבות הקים בית דין בעניינו של האיש מבית אל, עם פסיקה חמורה מאוד.

לעומת זאת, הבנש"ק עוסק באובססיביות הזויה, יומם ולילה ממש, נגד פסיקת בי"ד מפורשת, בהפצת שטנה נגד הרב טל, ואילו עם האיש שאביו נלחם בו הוא בידידות ושלום.

הנה לכם, כבוד ת"ח וכבוד אביו וכבוד רבו במקום אחד.

אני דוקא ראיתי כאן ביזוי ת"ח וביזוי בנו של ת"ח במקום אחדוהוא ישמיענו

נכון, יש ביזוי ת"ח מצד הרב שמואל אליהואגמון_החולה
עבר עריכה על ידי נפשי תערוג בתאריך ח' בתמוז תשע"ט 16:49

ויש ביזוי כבוד אביו מצד הרב שמואל אליהו.

ויש ביזוי ת"ח בעצם קיום האשכול הזה.

אבל, תמשיכו. זה בסדר. יש עולם אמת ויש דין אמת, ב"ה. ואינו דומה לעולם השקר שלך.

העלית לי את העצבים אבל אני מחכה שמישהו אחר יגיב לזהוהוא ישמיענו

כי קשה לי להשתמש במילים לא עדינות.

בכל מקרה, הביטוי 'גיהנם כלה ואתה אינך כלה' שהשתמשת בו לגבי מה שימ''ל עשה (שלפי דבריך בסך הכל נזכר בהלכה בשו"ע בהקשר אליך... כאילו אפשר לחשוב קצת דיבר אליך לא יפה.. קצת פגע בך. חבל שאינך מן הנעלבים ואינם עולבים, וחבל שאתה נעלב מכל דבר)- לעניות דעתי הוא לגמרי לא מתאים, אבל אם כבר- אז הוא מתאים הרבה יותר לביזוי כבוד תלמידי חכמים כמו שאתה עושה.

כתוב על ביזוי תלמידי חכמים- 'המבזה תלמידי חכמים אין רפואה למכתו'...

אתה חצוף מחוצף - צעירים מעל עשרים

נ.ב. ואני כמובן מתכוון לשני הרבנים הגדולים שזלזלת בהם

הגזמת, אין לך אפילו טענה עניינית אחת.סתם 1...
שמע, זה ממש לא לעניין לדבר כך על תלמיד חכם גדול בישראלתפוחית 1
כמו שאתה לא רוצה שידברו ככה על הרב שלך,מחייכת =)

או על רב שאתה מעריך, אל תזלזל בשום מצב ברב אחר בפרט ברב גדול!

גם אם אתה לא מסכים עם מה שהוציאו לתקשורת בשם הרב אליהו -  לזלזל בו ולדבר עליו ככה זה ביזוי תלמיד חכם. וגם ככה אף אחד לא ישמע לך, גם אם הטענות שלך צודקות.

כמו שלא נכון בעיניך (ובעיני) לזלזל ברב טל, כך לא נכון ואסור לזלזל ברב אליהו. לא משנה באיזה דעה אתה נמצא.

אנחנו עובדי ה'. בואו נכבד את עצמנו ואת התורה הקדושה.

אביו זצוק"ל גם תמך ברב מהצפוןסתם 1...
ולא נחשף למה שבנו נחשף וחשף. מה אתה אומר?
אישית לא שמעתי מהרב אליהו מאז פסיקת בית הדין דבר. אני חושב שהגזמת. אינני חושב שאפילו הרב טל היה סומך על דבריך.
לא הבנתי. אתה משווה את הרב טל לשיינברג?אגמון_החולה

הרב טל טעה. בי"ד פסק מה שפסק. הוא קיבל את הפסק. ועדיין משמיצים אותו בוקר ערב וצהרים.

אתה חושב שהגר"מ היה ממשיך להשמיץ אותו כדרכו של האיש מצפת?

ונגד האיש מבית אל יש פס"ד מבית דינו של הגר"מ עצמו, ובנו הצעיר והסכל לא קיבל אותו ופועל נגד הפסק של אביו! אם אתה לא מבין את ההבדלים, תחזור לשיעור א. ואז אולי תבין שאולי בסיפור הזה אין צדיקים גמורים, אבל רשע יש רק אחד.

ממש לא, לא מבין איך גלגלי השיניים שלך פועלים.סתם 1...
אמרתי בפירוש שהרב אליהו נחשף למה שאביו לא נחשף ולכן פעל איך שפעל. בני אדם אינם יצורים סטטיים. התמיכה של הרב אליהו האב לא אומרת דבר כיום.

הגזמת לחלוטין. אתה כרגע משחיר את כל תומכי הרב טל שלא מסכימים עם דבריך כלל.
תשמע אתה עברת כל גבול.תתן אחרית לעמך
היזהרו בת''ח!
אתה חצוף!אניוהוא
פסק הדין שאתה מדבר עליו, היה הרבה יותר מצומצםק"ש
והתייחס להוראה בתחום ספציפי בלבד. הפסק הנוכחי, הרבה יותר רחב.
לא מדויק, אם הבנתי אותך. אבל לא רוצה להיכנס לסיפור הזה כאןסתם 1...
רק אומר שבית דין נמנע לדון במה שדנו לפניו. מאחר והעניין כבר "נידון" לא נכנסו למקרים קודמים. התחום הספציפי היה הוספה מאוחרת ונוספת לטענות קודמות, רחבות יותר.
אתה אדם חסר דרך ארץ ובלי מעצוריםאוריה,
לא מבין מדוע דנים איתך פה לגופו של עניין.
אין לך לא דרך ארץ ולא ייראת שמיים.
ואוי לו לרב שאתה תלמידו...
מוחה על ביזוי ת'ח!אניוהוא
הזהרתי להתבטא בכבוד כלפי רבניםימ''ל
אם אתה לא מתכוון לעמוד בכללי הפורום אין לך מה לחפש כאן.

נ''ב
חרפות וגידופים לא הופכים את הטענות שלך לצודקות יותר, להפך - הן יוצרות אנטגונזם ומצביעות על חולשה (''טענה חלשה - להרים אם הקול'').
אתה חצוף מחוצףאגמון_החולה

אשכול שלם שעוסק בהשמצת רב (ולא הראשון) ופתאום נזכרת שיש הלכה כזו בשו"ע. גיהנום כלה ואתה לא כלה. השם הצבעוני שלך לא הופך אותך לבעל דעת או לבעל סמכות כלשהי.

שמע חביביימ''ל
אפשר להעביר ביקורת על כל אחד מהצדדים, אפילו ביקורת נוקבת. אבל כינויי גנאי וזלזול לא יהיו פה.
השרשור עוסק בדברים מפורסמים שגם פרסם בית הדין עצמו, מעבר לזה אף אחד לא כינה את הרב טל בשמות כמו ''האיש האובססיבי מיד בנימין'' או ''שמוליק טל'' או כל כינוי מזלזל אחר. רק אתה.

(אישית אני הרבה יותר קרוב לרב טל מאשר לרב אליהו, כך שלא תפסתי כאן צד. אבל כן יש לי כאן סמכות ואני לא אאפשר זלזול וכינוי שמות כלפי אף רב)

ולתשומת ליבך - בטרמינולוגיה הזו אתה עושה שירות רע מאוד למי שאתה בא להגן עליו.
כמעט והסכמתי איתך עד שקראתי את ההודעה הזאת...והוא ישמיענו

ביזוי תלמיד חכם זה אחד הדברים החמורים שלא ייעשו בשום מצב...

אני מבין שכואב לך מה שקורה סביב הקהילה בזמן האחרון, לכולנו זה כואב.

אבל אין שום היתר לזלזל בתלמיד חכם מאיזה סוג שיהיה, בוודאי לא בגאון הרב שמואל אליהו שליט"א

ח"ו שתהיה שנאת חינם כלפי קבוצה/ מגזר בעמ"י!! חס ושלום! זה ממש לשון הרע על עמ"י.

ואת זה אני לחלוטין לא מקבל

כדאי לקרוא את פסק הדין ולא להסתמך על כתבות.אניוהוא
ואני הקטן רק חושבאלעד

שאי שם בכל הדין ודברים הזה
נשכחה אישה אחת.

קטנה.
הרבנית טל.

מה לכל הרוחות עובר עליה, המסכנה, בתוך כל זה?

ידיעה מרעישה!תתן אחרית לעמך
יאיר שרקי

רק אותי זה מזעזע?!
מסכנההשאלה.
האישה ואשתו
אין לזה סוף. ברגע שהתקבל פורום מסוים לבירור על הסכמתסתם 1...
הצדדים אי אפשר לערער אחריו, לא יהיה לזה סוף. שלל רבנים מכל הצדדים קיבלו על עצמם את ההכרעה לכשתהיה כזו. גם לאשה היה צד להסכים או לא.
לא אמנה כאן שמות אבל רק ארמוז שכבר היו מקרים הרבה יותר בעייתיים בעבר שלא נפתחו מחדש בגלל שהם כבר "נידונו" בפורום כלשהו או בית דין.

לעיתים ישנו שקר וישנה תמימות לגבי הציפיות מבית הדין. כאן דברי הרב אשר וייס נתונים לפרשנות. גם הוא טען שניתן לשכנע אותו ושהדיינים עצמאיים. בפועל ראיתי פסק דין לא מחמיא, אז אני לא רואה את זה כמוך.
יש לזה סוףתתן אחרית לעמך
בית דין שלא דובר אמת צריך לעוף ממשרתו ומהר.
דברי הרב לא נתונים לשום פרשנות. הוא אומר שהם יקשיבו למה שהוא יגיד - בקיצור הוא עובר על דברי תורה.

והתורה כבר הזהירה אותנו ממקרים כאלה, אז לא, אני לא אקטין ראש. מי שצריך לעוף יעוף, ואדרבה אם הם צדיקים בעיניך צריך לדקדק איתך יותר.
סתם 1...
עבר עריכה על ידי סתם 1... בתאריך ז' בתמוז תשע"ט 12:07
מוזמן לדקדק...

לעצם העניין- בראש אומר שאכן היה לי מוזר שבית הדין הוא של הרב אשר וייס. מאחר והוא התקבל על שני הצדדים ועל רבנים שונים כמו הרב אליהו. אני כאדם מן השורה מושך את ידי וסומך עליהם. מעשה אחר של ערעור כמו שלך הוא זלזול ו הרס של כל סמכות, לא רק תורנית.
הרב אשר אומר בפירוש דברים לא נעימים לאוזן, מסכים. אתה רוצה להיות אובייקטיבי? אז אתה תדקדק!
דקדק ותקשיב כשהוא אומר שהוא הסמיך אותם, הם עצמאיים ולכן הוא משתכנע מדבריהם, לא ההפך בלבד.
האם הפסק מושפע ממנו בלבד וכו', לא.
בכל בית דין ובכל גוף אנושי מטבעו ישנן נטיות, מודעות ובלתי מודעות.

אינני רואה את הדברים כמוך כי מראש היה ברור שלא היו טענות על מגע ברצון או בכפייה (גם הרב אליהו כך טען) בית הדין לא הסתיר את מורת רוחו וייחס לרב טל דברים חריפים, משפילים וקשים. הוא חזר בתשובה מהם בפומבי וכו'.

לראות בזה ככלום אומר דרשני עליך דווקא...
טרמינולוגיה כמו שלך כלפי רבנים ודיינים גם היא מטרידה.
מבחינה משפטיתאוריה,
מה שעולה מהסרטון של שרקי נקרא ניגוד עניינים מובהק והיו ממנים שופט אחר.

לא יודע איך זה עובד בבתי דין אבל מניח שגם שם יש אמת.

אומר הרב וייס: "הם לא יחליטו בניגוד לרצוני" "הם עצמאיים לשכנע אותי רק ב15% לכאן ולכאן".
מסכים, והערתי שכשנקבע הבית דין אצלוסתם 1...
תמהתי. מאחר והתקבל, התקבל.
הסרטון לא מעלה תמונה שלימה אלא חלקית.
התמונה השלמה היא כזו-
- התקבל בית דין אצל הרב אשר וייס אבל הוא לא משמש בו כדיין.
- בית הדין התקבל על כל הצדדים ועל כל הרבנים השונים ביניהם הרב אליהו, הרב ליאור, הרב נבנצל ועוד.
- ישנה טענת הסרטון שאין לרב וייס כל נגיעה ודייניו עצמאיים
- ישנה טענה מסרטון שונה שישנה השפעה לרב וייס להשתכנע ולשכנע. אכן מטריד אך אם נאמנותו התקבלה אז אין חשש להשפעה לא ישרה אלא להשפעה. (אינני מצדיק השפעה אך מאדם נאמן היא כבר פחות מטרידה, לאן ישפיע אם הוא לא מושחת אלא נאמן? לכיוון האמת).
- התקבל פסק דין לא מחמיא, בלשון המעטה. פסק הדין מודה במיוחס מראש ולכן אינני רואה כאן בעיה מצד הרב וייס.
- נעשו צעדי תשובה בידי הרב טל כמו שהוטל עליו על ידי בית הדין.
לא הבנתאוריה,
הרב וייס אומר שאין מצב שיפסקו בניגוד לדעתו.
ולשאלה במה מתבטאת עצמאיותם של הדיינים הוא עונה; רק ב15% ורק אם ישכנעו אותו.

זאת אומרת שהדין כפוף לו ישירות גם אם הוא לא שם.
הבנתי, ועניתי מתוך ראית המכלול.סתם 1...
אבל אסור שתהיה השפעה בכללסביון
גם אם היא השפעה "בסדר"
אולי הדברים שלו על ה15 אחוז לא פורשנו נכון.
מסכים, אבל כמו שציינת קשה לדעת. אני רואה את זה ככה:סתם 1...
בא אדם לבדוק שבית הדין יפעל כשורה. הרב אשר הרגיע אותו ואמר לו שאין דאגה, בית הדין מתייעץ איתו כדיין עם ניסיון. הם תלמידיו והם לא יטעו או יטו מדרך הישר הראויה. ולראיה הם עשויים לשכנע אותו והוא בעל השפעה עליהם.
הרבה פעמים בתי דין ודיינים מתייעצים עם דיינים שונים וחוות דעתם ולכן 'מושפעים ומשפיעים'.

מה שכן מעלה תהיה זה הקשר של הרב וייס עם הרב טל וחברותם ולכן הוא מעצמו היה צריך להיזהר מהשפעה. לפעמים ישנה הטיה לא מודעת.
אגב לשני הכיוונים עשויה ההטיה להטות.
הרב וייס יכול להשפיע לכיוון הרב הרב טל וטובתו אך הוא גם יכול להשפיע נגדו בכדי להראות את האובייקטיביות שלו.

כאמור מתוך המכלול וקריאת פסק הדין אינני מוצא בעיה בהקלטה הנ''ל.
ימים יגידו והרבנים יכריעו.
אולי אין בעיה בתוצאה אבל נראה שיש בעיה בדרךסביון
מותר לקבל שוחד גם אם הוא לא משפיע עליך? לא. כי זה לא קשור. הרב וייס לא אמור "להראות את האובייקטיביות שלו". הוא אמור למשוך את ידיו מהדיון הזה לגמרי, וכך נראה במבט ראשון שעשה. לגבי ה15 אחוז אולי באמת דבריו לא הובנו כראוי.
(מותר להם בכלל להתייעץ איתו כשיש לו נגיעה אישית בדיון? נשמע לי מוזר. שיתייעצו עם גדולים אחרים)
יכול להיות, לי כרגע חסרים נתונים בכדי לדעתסתם 1...
מה בדיוק היה הקשר ההקלטה.
לא ראיתי את הסרטונים/הקלטה/אחר,אלעד

אבל מה שברור הוא שעל בית הדין הזה סמכו לא רק שני הצדדים אלא גם הרב אליהו ות"ח רבים מאוד.
כך שאם הטענה היא על זהות היושבים בו, וללא ספק כולם ידעו על הקשר של הרב טל לר' וייס, זו לא חכמה לטעון טענות כאלו לאחר מתן פס"ד.

כן, אבל כל הטענה היא על ההקלטהסביון
אם הדיינים היו עצמאיים לחלוטין כמו שפורסם, אז אין בעיה. אבל מההקלטה אפשר להבין שלא ולכן חשוב לברר את ההקשר שבו נאמרה
אגב, הערתי גם על המילים החריפות של "להעיף"סתם 1...
וכו' על רבנים ודיינים כמו הפתיחה ה"מרעישה!" והטענה שהאמת וקנה המידה לאמת פעם אחר פעם הוא אותו ניק @תתן אחרית לעמך זה אכן מטריד. כשהשאיפה והחתירה לאמת היא ללא הקבלה והבנה למוגבלות שלנו כבני אדם זוהי טעות גסה ונטילת מקומו של הקב"ה והשגחתו מהעולם.
נשמע בהמשך מה יחס הרבנים להקלטה הזו ואם יהיו לה השלכות.
כבר היו דברים מעולם שהקלטות שונות הוצאו מהקשרן.
עם חיבור מסקנות בית הדין, כאמור, אני לא מוצא בעיה.
נכוןתתן אחרית לעמך
ספר ישעיהו - פרק א׳ :
{י} שִׁמְע֥וּ דְבַר־יְהוָ֖ה קְצִינֵ֣י סְדֹ֑ם הַאֲזִ֛ינוּ תּוֹרַ֥ת אֱלֹהֵ֖ינוּ עַ֥ם עֲמֹרָֽה׃

{יא} לָמָּה־לִּ֤י רֹב־זִבְחֵיכֶם֙ יֹאמַ֣ר יְהוָ֔ה שָׂבַ֛עְתִּי עֹל֥וֹת אֵילִ֖ים וְחֵ֣לֶב מְרִיאִ֑ים וְדַ֨ם פָּרִ֧ים וּכְבָשִׂ֛ים וְעַתּוּדִ֖ים לֹ֥א חָפָֽצְתִּי׃

האמת היא שבחרתי להשתמש בתיאורים פחות קשים על עוברי תורה אבל כעת אני מבין שחייבים להסתמך על המקורות.. תראו איך ישעיה מתייחס למי שלא מקשיב לדבר ה'..

האמת היא שאני כל כך שמח מהדברים שלך @סתם 1... !!
ואני אצטט: "כשהשאיפה והחתירה לאמת היא ללא הקבלה והבנה למוגבלות שלנו כבני אדם זוהי טעות גסה ונטילת מקומו של הקב"ה והשגחתו מהעולם"

אני שמח שהגענו לעמק השווה. להבנה שיש גם לבני אדם מוגבלות, חכמים וצדיקים ככל שיהיו. אני שמח שהבנו שגם רבנים עלולים לחטוא. אני שמח שהבנו שאם לא נתייחס כראוי לחוטאים.. נאבד את דבר ה'.
אנחנו צריכים לצעוק את הצעקה של ישעיה..

ואני שואל אתכם חברי הפורום:
האם אתם לא חותרים לאמת? האם באמירת הדעה שלכם אתם לא רוצים להגיע לאמת המבוררת ודנים עד הסוף?
כנראה שיש פה אנשים שלא. אבל אני מעדיף לומר אמת ולנסות לכוון לשם. מעולם לא אמרתי שהאמת אצלי. אדרבה, אם האמת הייתה אצלי לא הייתי דן ועונה על כל שאלה. כשאני בא לדיון אני מצפה לצאת עם האמת, גם אם היא שונה משלי.

כפי שכבר כתבתי.. עצם הפסק כבר מעיד בפני עצמו ובהקשר להקלטה, אכן נחכה ונראה. הדיון בהקלטה היה על סמך זה שהיא תתברר כלא נכונה. כנראה מישהו פה לא הבין את זה..

הקב''ה רוצה שנחתור לאמת
הקב''ה הזהיר מפני עיוות הדין.

אני שמח שאתה מבין את הדברים. ואם לא תבין.. אז תחזור שוב לסוקרטס.. ודו'ק והבן היטב..

ולא צדיק, אל תחשוב שאתה תעליב אותי ברבים ולא תקבל על זה מוסר.
אתה באמת מצטט את הפסוקים המפורסמים בתנך על סמך חצי הקלטה?סתם 1...
לא הגענו לעמק השווה כלל. אתה עדיין קנה המידה לאמת ולכל דבר ומסרב להכיר במגבלותיך שלך.
על סוקרטס כבר עניתי לך מיד גם בשרשור וגם בפרטי...
העלבה? אשמח לקישור
מתנצל מראש
חחחתתן אחרית לעמך
אתה קורא לזה תשובה?
לחפש על פילוסופיה בגוגל ולשלוח לי זה לא תשובה .. אבל כבר הבנתי שחיפשת הכלה
..תתן אחרית לעמך
טעות במקלדת.
צריך לדקדק איתם* יותר.

האמת היא שיש כמה דברים שטענת לגביי וטעית בהם -
אני קיבלתי את סמכות בית הדין ודווקא מתוך הפסק יצאתי כנגד הרב טל. הבן אדם חטא.
פשוט עכשיו מתגלה לנו שגם בית הדין הזה לא היה שווה כלום כי כנראה הם היו מוטים מראש ע''י הרב אשר וייס (עפ''י פרסום הקלטות).

דברים לא נעימים באוזן? תגיד לי מה התורה אומרת על אי משפט צדק? על עיוות הדין?
אם זה נכון הרב אשר וויס והדיינים שהיו עברו על דברי תורה! איך נוח לך עם זה?
הוא עצמו אמר שהם לא יעשו משהו אחרת ממה שהוא יגיד להם. קיצור אין זה בית דין.. פשוט שקר.
ומדבר שקר תרחק.

ומעבר לזה, יש בעיה בזה שאתם הולכים כמו עדר כבשים אחר אדם עם רוח שטות.. לא יודעים מתי זה יבוא לו שוב.

אני פועל לפי דברי התורה.
אם דומה עליך כ מלאך ה' - תלמד תורה
ואם לא.. ואם הוא משקר, ואם הוא מקיים קשר פסול עם אשת איש ועובר על לא תחמוד.. לפחות אל תלמד ממנו..
אם טעות קטנה בהקלדת מילה הובילה למסקנותסתם 1...
הייתי מצפה לקצת זהירות ובגרות כלפי הקלטה חלקית ולא ברורה ממקור עיתונאי.
קיבלת את פסק הדין? מעולה.
יצאת כנגד הרב טל בגלל מסקנותיו? זכותך.
עכשיו בית הדין לא שווה כלום? תמוה בעיני הדיכוטומיה הכל כך ברורה שלך בין כלום לבין הכל על סמך חצי הקלטה לא ברורה. שגם אם נקבל את מסקנותיך שלך ממנה עדיין פסק הדין לא מחמיא בלשון המעטה כאמור וכו'.

על עיוות הדין אכן נאמרו מילים קשות וזה חמור מאוד. לא ברור לי כלל שזה מה שקרה כאן. הרב טל הקל על בית הדין והודה בכל המיוחס. מקומו של הרב וייס לא ברור לי והשפעתו, אולי, כלל לא נצרכה.

מה שנטען מראש, הוכח כנכון ונגמר בצעדים ברורים כנגד הרב טל.

מכאן אינני יודע כנגד מי דיברת. הליכה כעדר? אתם? הליכה אחר אדם ככבשים?
הליכה על פי דברי תורה אכן מחייבת ללמוד ממי שדומה עליך כמלאך. לא דומה עליך אל תלמד ממנו.
ואם הוא משקר? כאמור אין לדבר סוף.
צריך יותר אמון בבמי אדם במיוחד באנשים שנתפסים בעינינו כתורניים, דיינים, רבנים וכו'.
מה שטוב בזה שכן הודה בטעות שלוl666
וטוב שבציבור שלנו לא מטאטאים את הדברים האלו. יש למי לפנות ויש טיפול. מצד שני ברור שרב לא צריך להתנהג ככה.
מעניין, עוד פעם נזכרתי בסרט מבית ספר לקולנוע שלו על מתבגר מכור לפורנו. פתרון בסרט הוא ללכת לישיבה כמו ביד בנימין. בישיבה ברגע שבחור נכנס ישר נגש אליו אברך מחייך שלא ברור באיזה תפקיד הוא וישר קורא לו בן מלך ומציע ללמוד דווקא מה שבחור רוצה. אחרי זה אברך מתבודד דווקא ליד הבחור ובכאילו לא שם לב אליו. אבל באמת זה לא עובד כי ברגע שבחור פוגש מחשב בביקור אצל חבר שלו הוא מתנפל עליו בצפיה בלתי נשלטת. בקיצור בחור חייב להימצא בישיבה בלי הפסקה כמעט , אחרת הוא יהיה במחשב. בעצם נוצרת תלות לא בריאה. וכל הסביבה הרגילה של בחור מוצגת כלייטית ,לא מבינה ולא דתית מספיק. ולא מכילה כמובן... סתם חומר למחשבה...
מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

קראנו וזכרנונקדימון

מה רצית שנעשה? שנתייג אותך כדי שתדע שעשינו את זה? אולי רצית שכל אחד יכתוב על הנופלים שהוא מכיר? יש לי 11 כאלה מהיישוב רק במלחמה הנוכחית, אחד ישב לידי בבית הכנסת כל החיים. לא הספיק להתחתן אפילו.

אתה באמת צריך להתבייש. על הלעג. אולי זה ערך יהודי ולא למדתי על כך?

לא רוצה להיות נשוי למלבנים דיגיטליים!!!!!!!!מחפש אהבה
כל 5 דקות שרשור חדש?אני:)))))
אהה. לא חייבת להגיבמחפש אהבה
זה לא ביקורתאני:)))))

תהנה, זה פורום ציבורי.

מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?

שאלי את אלייצורמחפש אהבה
גמנישבור לרסיסים

זה נורא ואיום

לא שורד ככה

[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]

מה הבעיה? דווקא נשמע נחמד קעלעברימבאר
זה נחמד אם אתה @קעליברימבער שאוהב את זה ל המשוגע היחידי

כמובן הכל ברוח טובה

נחמד שמישהו משתף את הגיגיו וליבו ורגשותיוקעלעברימבאר
תכלס נכון, וזה יעבוד רק אם אנשים פה יהיו מגיביםל המשוגע היחידי

ומוגבים..

לא מחייב. לפעמים אנשים קוראים גם בלי להגיבקעלעברימבאר
אולי כדאי לעשות פצל"ש לנושא הזה אבל,ל המשוגע היחידי

אני חושב שמה שגורם לאנשים הרבה לכתוב (אא"כ זה ברו"מ או אנשים מיוחדים) זה שאנשים מגיבים ועונים לך, ואז אתה לא מרגיש שאתה משתף לאוויר..

תקנה טלפון כשר / חצי־כשר וזהוחתול זמני

ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות

אלא להחזיק גם וגם

לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון

בסוף גם לא תצטרך את הראשון

אז אל תיתן טבעת למלבן דיגיטליארץ השוקולד
ואז לא תהיה נשוי לה
מצחיק בקושימחפש אהבה
גם ככה צריך שהמלבן יסכים בכללמבולבלת מאדדדד

ומניסיון הוא יצטרך לסמן שהוא לא רובוט ולסמן ריבועים עם רמזור.

לא בטוחה שיהיה לו ככ קל להסכים לחתונה. 

משהאחרונה
למה באמת שהמלבן יסכים.

אבל תמיד אפשר לנסות את הPC. את המחשב הגדול.

לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלת
מדוע לדעתך החילוני כה מלא אותנטיותחתול זמני

כה "רענן" כה כן כה אמיתי?

החילוניות שאני מכיר אינה נוגעת אלה בקצה השטחי ביותר של הדברים

וכל נגיעה שלה במשהו עמוק מכך נובעת מנטייה דתית, גם אם לא ממש מפורשת.

פשוט. אפחד לא רודף אחריהם.כְּקֶדֶם

אצלנו הכל מודרך ברחל בתך הקטנה.

למה מודרך אחשלי היקר.חתול זמני

כל אחד מחליט יפה מאוד מה לעשות לכל אדם ניתנה הבחירה במלוא מובן המילה.

אחריי אף־אחד לא רודף אני מחליט בדיוק איך להתייחש לכל סוגיה ועניין

צר לי אמנם שאיני מתחבר לאווירת המנגל ולהתעטף בדגלים

אבל זה לא מוריד מהאותנטיות של הלל בכוונה למי שאומרו בכוונה

או מהחיוך של הרב החרדי־ספרדי שלי בדברו על מעלת ארץ ישראל ביום העצמאות

או מהפסים הכחולים של הטלית שלי.

וגם לא יודע איזו קדושה מיוחדת יש בעמית לעבודה החילוני שבחר להכין פלאפל שני צבעים ביום העצמאות הזה. שכוייח, בטח טעים נורא. קדוש? אולי. לא מרגיש רגשות נחיתות ביחס לזה.

בחירה ברור שישכְּקֶדֶם
מתוקף היותך שומר מצוות אתה מחויב לשו"ע ולמסורת שנקבעה על ידי חז"ל. פעם התפילות היו אישיות חז"ל מחקו את זה ותיקנו לנו מערכת תפילות מסודרת. הכל מסודר כמו שצריך אין בזה שום דבר טבעי כי אנחנו חיים בתקופה לא טבעית. ככה זה כשאין שכינה,חייבים עוגן. אתה יכול להגיד עד מחר כמה זה נחמד וקסום אבל אותנטי זה לא. אתה פשוט מחויב לעשות את זה
לא אני לאחתול זמני

אני לא מתפלל כי אני חייב אני מתפלל כי אני רוצה.

לגבי תפילות החובה הרש"ר הירש כבר דן בשאלה הזאת בכמה מקומות והמסקנה הברורה היא שמטרת תפילות החובה אינה ביטוי רגשות אישיים (לשם כך צריך להתאסף במניין, לומר את אותה תפילה, בזמנים קבועים ביום?) אלא למקד אותנו סביב הרעיונות החשובים של החיים.

אותנטי זה לא רק מה שפרוע וחסר רסן.

ללבוש חולצה עם משבצות זה גם אותנטי.

גם שיש שכינה יש דברים שאתה עושה כי אתה מחוייבאני:)))))
בתור לא כל כך דתית לשעברנחלת

מעולם לא הרגשתי איזו קדושה ביום העצמאות. אולי אתם מתכוונים לריגוש?

דווקא ביום העצמאות זה לא ככהברגוע
אין הדרכות של חז"ל איך בדיוק לחגוג, חוץ מהתפילות שהרבנות קבעה
לא מבינה את הקביעה הזו; רענן, אמיתי...במה?נחלת
אכן, אתמהא.חתול זמני
הנה עוד מהפרא האצילחתול זמניאחרונה

@כְּקֶדֶם 

https://www.inn.co.il/news/695303

חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

השנה היה חילוני שהשתתףארץ השוקולד
הגיע למקום הרביעי נראה לי
כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".
האם לשנמך זהות זה לגיטימינתקה

היי

תקשיבו יש לי חבר ש"זייף" את הגיל שלו בתור מדריך פנמייה

הבחור בן 30 והשתמע ממעשיו שהוא בן 25

הבחור מוכשר _נראה צעיר_ ועם בייבי פייס כאלה

ו- וואלה האמת שאני התרשמתי לטובה מהאומץ חומץ שלו

א) מה דעתכם ? לגיטימי ?

ב) הייתם עושים משו דומה בשביל להתקבל לחבורה שמקימה חווה או נערי גבהות?

אל תתביישו באלי לשמוע ריבוי דעות - 

(למרות שבתכלס כפי הנראה דעתכם לא חשובה כי גם ככה לא תדעו שהוא בן 30)

מה הסיבה שלא יכול להציג את גילו האמיתי?אני:)))))

תמיד האמת עדיפה

תגובה מהירה מדי תני לשאלה להבשילנתקה

אז זהו אם שמת לב יש מילכוד בשאלה

א) כי הוא לא _אמר_ לאפחד שהו בן 25 הוא רמז על זה לא חשוב בדיוק איך 

ב) למה? אפשר להבין את זה לא? זה בולט בשטח ומעלה שאלות.. ואנשים לא אוהבים לבלוט בשטח

..אני:)))))

א. אז שיתקן את הטעות, קצת פדיחה, לא נורא

ב.לא צריך לפחד מלבלוט בשטח, אנשים בסוף מתרגלים להכל ,עדיף לא לתת לזה להשפיע על החלטות בחיים שלנו.

אני חושבת שזה לא בריא לנפש, בין היתר, להציג מצג שווא, הגיל שלו יכול להיות אפילו יתרון, חבל.

לא אוהב זיופיםחתול זמניאחרונה

תהיה אותנטי אתה עם הנתונים שלך ומי שאתה

אני בן 25 לא ממני להיות האדם המגניב בעולם מבלי לשנות שום פרט לגבי עצמי

אם כבר אנחנו בשוונגאריק מהדרום
ומעוררים שרשורים מפעם על עמידה בצפירה, למה שלא נעורר גם את השרשור מפעם על תגלחת ותספורת ביום העצמאות בספירת העומר ועל הברכה לבטלה של ההלל ביום העצמאות?
יש לי רעיון טוב יותרחתול זמני

ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד

כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן

ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה

ג'פטו הוא במקרה הרע בעל הטיותנקדימון
ובמקרה הרע השני הוא מהאו"ם.
אפשר להמציא בינה דתייהחתול זמני

ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו

גם אנחנו, כמובןנחלת
רק אם יובטח שיתנהל פה דיון אמיתינקדימון

בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,

או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר

מישו מבין מה הסיפור של נקדימון?שבור לרסיסים

ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..

אם תצליח לפענח אשמח שתשתף אותי בפרטינקדימון
אני זה שמדברנקדימון

כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.

אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".

ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.

חחחחחחחחחחחחחחחשבור לרסיסים

רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות

אני נהנה

תמשיכו

חושבת שצריכה לבקש סליחה מכולםנחלת

אמנם לא אני היא שהתחילה ראשונה את הויכוח כאן (אלא מישהו שרמז על חרדים אגואיסטים, באותו הקשר)

אבל אני קפצתי...וכל השאר, ידוע.

באמת נקדימון לא אשם כי אפשר לאמר שהתגרינו בו, בהשקפה שלו, ובבית שלו.  סליחה!

וצריכה באמת לבקש סליחה מהשם; כל יום אני מבקשת "אל תביאנו לידי מחלוקת", וכמתחילה כזו

אני מייד מוצאת את עצמי שם....

בטוחה שלקב"ה לא משנה, ואף אחד לא יתבע אם עמד או לא בצפירה, אם הניף או לא דגל, ואפילו אולי

אם אמר (או לא) הלל ביום העצמאות.

העיקר שכולם משתדלים לשמור מצוות, בין אדם למקום ובין אדם לחברו (שזה יותר קשה, לי , בכל אופן)..

אולי, חס וחלילה, אתבע על הונאת דברים, ליבון מחלוקת, לגלוג, חוצפה...

כל היתר ממש לא חשוב.

כל טוב.

אל תהיי בטוחהארץ השוקולד
חזקיה לא נהיה משיח כי הוא לא אמר הלל לפי הגמרא, כך שחז"ל חשבו שנתבעים על זה בשמיים.
לא אמר שירהחתול זמני

אפשר לדון אם אותו הדבר

ישעיהו בנבואתו על האירוע קורה להלל שירהארץ השוקולד

"והשיר יהיה לכם כליל התקדש חג"

כך שלא רואה איך כאן זה נתון לפרשנות אחרת

לא ידעתי מעניין.חתול זמני
שמח שחידשתי משהוארץ השוקולדאחרונה
חרדיות זה קטע יותר מורכבמשה
יש להן מתח מורכב בפנים שהן לפעמים משליכות החוצה 
איזה קטע מורכב ואיזה מתח, אפשר הסבר?נחלת
חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
זה מזכיר לי משהומחפש אהבה

קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..

אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...

לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.

תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!

ציירים לא יהודים ארופיים...עיונית
אוקיי,חתול זמני

איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?

אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:

– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)

– שיעורי תורה בספרדית

– שיעורי תורה באנגלית

מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)

באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)

ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים

מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"

(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...צדיק יסוד עלום
אותו עצמו אני בוודאי דן לכף זכותנקדימון
נו אז מה הקשר לפוליטיקה?חתול זמני

זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.

וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא

בוא נשאל אחרתשבור לרסיסים

מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?

אתה מציף תאים רדומים...

השאלה שלי היא למה הכל פרנויהחתול זמני
תקרא שוב את מה שכתב פ.א.נקדימון
עדיין לא ממש הבנתי מה פוליטי בזהחתול זמני

ומה הנפק"מ העצומה.

אין נפק"מ הפעםנקדימון

באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה

כי חרדים לא מציינים את יום ירושליםאני:)))))
מצוין, שיכניס בהם קצת ציונות ותנךנוגע, לא נוגע
וקפיטליזםברגוע
ישיבת חברון הזמינה אותו, ומרכז הרב לא הזמין אותו.איתן גיל

זהו.

כאילו שהוא מבין בדקויות הפנים-דתיותshaulreznik

מיליי מתלהב מיהודים ומיהדות, מי שטפסו טרמפ ראשונים, זכו בביקור.

ראש בקיר. בום. אייייייייייייייייייייייימחפש אהבהאחרונה
שמתי לב למשהו מענייןנוגע, לא נוגע

כל הבנות שזכו בחידון התנ"ך בשנים האחרונות הן בנות כהן שלמדו בבהר"ן

בד"כ אני לא מתחבר לכיוונים האלו, אבל כאן לדעתי בנוסף לכל הכשרון וההשקעה שלהן עומדת להן זכותו של מקים האולפנה הרב בהר"ן שהיה כהן

אם בדרך כלל אתה לא מתחברפשוט אני..
אני לא מבין למה הפעם החלטת לשנות...

באותה מידה יכולת להגיד שלכולן יש שיער בצבע מסוים או משקל מסוים או מידת נעליים מסוימת או עדה מסוימת או גננת גן חובה עם אותו השם.

כל דבר מקרי הוא מקרי, גם אם זה נראה וואו ממבט ראשון.

הסברתי למהנוגע, לא נוגע
אבל אתה בוחר לקבוע מראש שזה מקרי וכותב דברים לא קשורים לעניין

בעייני זה הסבר בדיעבדפשוט אני..

כמו לנסות להסביר למה אוכלים צ'ולנט בשבת, ואז לחפש איך צ'ולנט בגימטריא מזכיר משהו שקשור לשבת.

בכל מקרהפשוט אני..
לא מדובר כאן על מזל אלא על החלטה שלהן להשקיע במשך שנים רבות, וההשקעה שלהן השתלמה בגדול.

הזכות שעמדה להן היא לא של מקים האולפנה אלא של המאמץ האדיר שלהן, הזיכרון שלהן, החוכמה שלהן וכיוצ''ב.

וזה שכולן בנות כהן - מקרי לחלוטין.

רק שים לב שאתה מגיב לאיש קש שיצרתנוגע, לא נוגע
הרבנית ימימה גם התייחסה לזה…פ.א.

👍נוגע, לא נוגע

קראתי על הרב בהר"ן עכשיו בויק', נשמע דמות מיוחדת

הרב בהר"ן זצ"ל הוא קצת כמו הרב טאו ומרכז הרבפ.א.

על רקע פרישה מטעמים אידיאולוגיים.

יודע מאמא שלי שלמדה באולפנת כפר פינס, בתקופת הרב בהר"ן שם.

פרש מראשות האולפנה על רקע חילוקי דעות אידאולוגים מול מרכז ישיבות בני עקיבא על אופי האולפנה.

(אולפנת כפר פינס היא אם האולפנות)  

מעניין, אהבתי את הקישור..נוגע, לא נוגעאחרונה
פעם זה היה קטע של ישיבת חורב לנצח בחידון התנךאריק מהדרום
באווירת היום..לא יודעתת
יש פה מישהו/י שרוצה לספר על אדם שנפל/נרצח? ומה נוכל ללמוד ולקחת ממנו?❤️
משפחת גזמחפש אהבה

ת'אמת אני רוצה להזכיר את צאלה ורביד חיים גז הי"ד.

זה נגע לי בלב כמו לכל יהודי. כשהודיעו שגם התינוק נפטר [אחרי כמה ימים, מי שזוכר] הרגשתי שאני חייב להיות בלוויה.

להפתעתי היו שם לא יותר מ50 איש סה"כ. הרגשתי שנותנים לי רגע אינטימי להתייחד עם התינוק הקדוש הזה.

היה מצמרר.

רק לראות חבילה לבנה קטנה, עטופה. סבתות, דודות, מחבקות. חיבוק אחרון. ובוכות...

התפרקתי.

זה היה למעלה מיכולת ההכלה שלי. ולא הייתי היחיד.

אבל היה רגע שבו כמעט לא נשמתי. כשפתחו את הקבר הטרי של צאלה, כשאילו קיבלה בזרועות פתוחות את בנה, ממנו נפרדה במותה לפני כמה ימים.

והנה שוב הם מחובקים ביחד. בשמים.

גם עכשיו אני בוכה.

איזה נשמות קדושות.

הנחמה היחידה היא שאנחנו לא מסוגלים להבין בכלל מה הסיפור של הנשמות הקדושות האלו.

תמונה להכניס בלב ולא להוציא אותה משם לעולם..מחפש אהבה

נכון. לצערנו מאז יש הרבה אסונות יוצאי דופן.נחלת
נכד של דוד שלי - דוד יצחקעזריאל ברגר

סיפורו המרגש של דוד יהודה יצחק ז"ל - והמחברות שנמצאו בחדרו - ערוץ 14 | C14

רס"ן אליאב אביטבול למד איתי בישיבה התיכוניתאריק מהדרום
יזכור - רב סרן אליאב עמרם אביטבול

אתר יזכור כותב עליו יותר טוב ממה שאני יכול לכתוב.

אוח.. השרשור הכי פחות פופולארי בערוץ 7...מחפש אהבה

מרגיש אצל החרדים..

לא צריך לגרור כל שרשור למקום הזה...חתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך