ספר ישעיהו - פרק א׳ :
{י} שִׁמְע֥וּ דְבַר־יְהוָ֖ה קְצִינֵ֣י סְדֹ֑ם הַאֲזִ֛ינוּ תּוֹרַ֥ת אֱלֹהֵ֖ינוּ עַ֥ם עֲמֹרָֽה׃
{יא} לָמָּה־לִּ֤י רֹב־זִבְחֵיכֶם֙ יֹאמַ֣ר יְהוָ֔ה שָׂבַ֛עְתִּי עֹל֥וֹת אֵילִ֖ים וְחֵ֣לֶב מְרִיאִ֑ים וְדַ֨ם פָּרִ֧ים וּכְבָשִׂ֛ים וְעַתּוּדִ֖ים לֹ֥א חָפָֽצְתִּי׃
האמת היא שבחרתי להשתמש בתיאורים פחות קשים על עוברי תורה אבל כעת אני מבין שחייבים להסתמך על המקורות.. תראו איך ישעיה מתייחס למי שלא מקשיב לדבר ה'..
האמת היא שאני כל כך שמח מהדברים שלך
@סתם 1... !!
ואני אצטט: "כשהשאיפה והחתירה לאמת היא ללא הקבלה והבנה למוגבלות שלנו כבני אדם זוהי טעות גסה ונטילת מקומו של הקב"ה והשגחתו מהעולם"
אני שמח שהגענו לעמק השווה. להבנה שיש גם לבני אדם מוגבלות, חכמים וצדיקים ככל שיהיו. אני שמח שהבנו שגם רבנים עלולים לחטוא. אני שמח שהבנו שאם לא נתייחס כראוי לחוטאים.. נאבד את דבר ה'.
אנחנו צריכים לצעוק את הצעקה של ישעיה..
ואני שואל אתכם חברי הפורום:
האם אתם לא חותרים לאמת? האם באמירת הדעה שלכם אתם לא רוצים להגיע לאמת המבוררת ודנים עד הסוף?
כנראה שיש פה אנשים שלא. אבל אני מעדיף לומר אמת ולנסות לכוון לשם. מעולם לא אמרתי שהאמת אצלי. אדרבה, אם האמת הייתה אצלי לא הייתי דן ועונה על כל שאלה. כשאני בא לדיון אני מצפה לצאת עם האמת, גם אם היא שונה משלי.
כפי שכבר כתבתי.. עצם הפסק כבר מעיד בפני עצמו ובהקשר להקלטה, אכן נחכה ונראה. הדיון בהקלטה היה על סמך זה שהיא תתברר כלא נכונה. כנראה מישהו פה לא הבין את זה..
הקב''ה רוצה שנחתור לאמת
הקב''ה הזהיר מפני עיוות הדין.
אני שמח שאתה מבין את הדברים. ואם לא תבין.. אז תחזור שוב לסוקרטס.. ודו'ק והבן היטב..
ולא צדיק, אל תחשוב שאתה תעליב אותי ברבים ולא תקבל על זה מוסר.