תמונת מצבנעה ונדה

הליכוד - ימין חלש, החרדים לא יכולים לעשות כלום עם כרמל שאמה.

כחול לבן - מפלגת שעטנז, יאיר חייב לעוף החוצה. הם לא יצליחו להקים איתו קואליציה (בגלל החרדים)

ישראל ביתנו - חסרי אג'נדה. מחפשים כל פעם סיסמא מפוצצת אחרת כדי להיתלות עליה ובסוף לא עושים כלום.

כולנו - מפלגה מיותרת שנבלעה וטוב שכך.

הבית היהודי - חייבים להתעשת. תתייחסו בכבוד לעוצמה ותתאחדו אם אתם רוצים לעבור את אחוז החסימה.

האיחוד הלאומי - כה"כ על המאמצים לאיחוד.

עוצמה יהודית - מאוכזבים ובצדק. תנסו בכל זאת להתאחד.

הימין החדש - מפלגה מיותרת. חייבים להתאחד עם זהות.

זהות - מפלגה הזויה. חייבים להתאחד עם הימין החדש.

העבודה - עבר זמנה.

מרצ - מפלגה שחיה בפלנטה אחרת.

ישראל דמוקרטית - מה זה השם הנוראי הזה? מפלגה מיותרת. חייבים להתאחד אם הם רוצים לעבור את אחוז החסימה.

נועם - מפלגה מיותרת. חייבים להתאחד.

החרדים - תתאחדו כבר, עבר זמנו של הפיצול העדתי.

המפלגות הערביות - תתפצלו כמה שיותר.

תיקנתי לך...ספק

הבית היהודי - מפלגה פתטית שעבר זמנה המובלת ע"י אדם שלא ברור איך הוא מצליח ללכת זקוף ללא עמוד שדרה. 

האיחוד הלאומי - מפלגה חסרת אחריות שרוצה להחריב את כלכלת המדינה ואסור שתיכנס לכנסת. 

עוצמה יהודית - סמרטוט הרצפה של הבית היהודי. 

שמח לעזור

תיקון נוסףנעה ונדה

הבית היהודי - בדיוק כמו שאמרת.

האיחוד הלאומי - לא נכון בכלל. איך הגעת לזה? בגלל שסמוטריץ' ניסה לעכב את סגירת שדה דוב בעלות גבוהה?

עוצמה יהודית - עד עכשיו הם היו. עכשיו הם כבר לא.

האיחוד הלאומי הוא בדיוק מה שכתבתי.ספק

מה שסמוטריץ' ניסה לעשות עם שדה דב זה חוסר אחריות לאומי - אבל זה המשך ישיר של הקו הכלכלי שלהם שמנסה לדפוק את כלכלת מדינת ישראל. 

אם האדם ללא עמוד השדרה הוא הרב פרץבינייש פתוח

אז הוא פשוט לא פוליקאי וזה הכל. מה לעשות שהמנהיג הקודם ערק בחוסר אחריות וגם זרק קרוב ל140,000 קולות לפח?

המנהיג הקודם הלך וטוב שכךנעה ונדה

לא לא לא... הרב פרץ שלשום: "טפולי המרה עובדים".ספק

אתמול, חלק מהציבור הרעשני: "איך אתה מעז?"

הרב פרץ היום: "לא הבנתם אותי נכון... תראו ציפור...". 

זה לא "לא פוליטיקאי", זה חוסר חמוד בחוליות עמוד השדרה. מבית היוצר של "לרקוד עם מגרשים".  

תגיד, אתם בזהות בכלל מעיזים לדבר על עמוד שדרהמרדכי
בס"ד

זה קצת מביך.
"שמע את האמת מפי מי שאמרה"ספק

לא מסוגל להתמודד?

חבל. 

אז תכתוב תגובה חסרת פואנטה...

יש לי כמה מחלוקותבינייש פתוח

זהות- מפלגה מיותרת שצריכה להיעלם.

הימין החדש- מפלגה מיותרת שצריכה להיעלם.

איחוד של 2 המפלגות- הכי גרוע, יכניס את שניהם למרות ששניהם צריכים להיעלם. אין להם כלום במשותף ולא הפסיקו לריב ולרדת אחד על השני

ראשי הימין החדש- בעלי כשרון פרלמנטרי אך נכשלו בהקמת מחנה משלהם. עליהם להיבלע במפלגה אחרת (הליכוד לא רלוונטי כרגע, לדעתי החיבור הראוי הוא שישתלבו באיחוד מפלגות הימין, יקבלו תפקידים בממשלה ויתמקדו בתפקיד המיניסטריאלי בלבד, מבלי להתראיין בנושאים כמו דת ומדינה. מוזמנים להיכנס לקישור (מוקדש לכל מי שרוצה את איילת שקד מנהיגת איחוד מפלגות הימין - אקטואליה וחדשות) ולתגובה על פונדקאות ללהט"ב ולראות על מה אני מדבר.)

משה פייגלין- נכשל בפוליטיקה לחלוטין. מתנגד לנישואי גאים אך מתכוון לתת חופש הצבעה על פונקאות. רוצה לעודד ערבים להגר ולספח את יהודה ושומרון אך מכניס אליו חברים לשעבר ממפלגת העבודה.

אני זוכר בתור שמיניסט ששמעתי אותו מדבר ויש לו 3-4 כללים איתם יש לו עמדה נחרצת על כל מה שקיים בעולם והכל אצלו עם סימני קריאה. עליו לחזור הביתה.

טוב, יש משהו במה שאתה אומרנעה ונדה

אבל למה אתה חושב שזה טוב שאיחוד מפלגות הימין ישפילו את עצמם ויקבלו אותם בחזרה אחרי הבגידה שלהם?

עדיף שבנט יסכים להיות השגריר וששקד תלך לליכוד או הביתה

מסכים לגבי בנט, פחות לגבי שקדבינייש פתוח

הוא אחראי לעריקה, ואם המינוי באו"ם לא יצא לפועל עדיף לקחת אותו אם זאת הדרך היחידה למנוע ממנו להתמודד ולזרוק המון קולות לפח. למרות שנסתדר בלעדיו. ואם יש אופצייה שיחבור לפייגלין, לקחת אותו יהיה חובה. מחוץ למפלגה הוא ממש יזיק עם תמיכה ברמה כזאת או אחרת בלהט"ב או תחבורה ציבורית\עסקים בשבת. וככה נמנע מפייגלין לחזור בעז"ה. הוא סתם טמבל 

אז עדיף שהימין החדש וזהות לא יתאחדונעה ונדה

ולכן אפשר להוריד את הראש ולהכניס אותו?

אוקי..נעה ונדה

מה עם שקד? אתה בעד שהיא תחזור ותעמוד בראש? אני לא.

חס וחלילה תעמוד בראש. אנחנו לא מפלגת העבודהבינייש פתוח
מצויןנעה ונדה

הבנתי שיש מלא שבעד (היא המועמדת המובילה), ממש שומו שמיים!!

גם אם פייגלין לא טמבל או כן טמבל זה לא משנהאריך וייס
אמורים להצביע למי שאתה חושב שהמצע שלו נכון, לא למי שחושבים שהוא אדם יותר טוב. אז לי לא אכפת מי יציג את המצע של זהות, העיקר שיהיה הרעיון של זהות.
הרעיון של זהות הוא מעוות כולונעה ונדה

הוא מלא בסתירות

הוא פשוט רעיון חדש בכל קנה מידה, אז די קשה לתפוס אותואריך וייס
ותני דוגמא לסתירות בבקשה
בינייש פתוח כתב 2נעה ונדה

מתנגד לנישואי גאים אך מתכוון לתת חופש הצבעה על פונקאות. רוצה לעודד ערבים להגר ולספח את יהודה ושומרון אך מכניס אליו חברים לשעבר ממפלגת העבודה.

אם אתה רוצה עוד אני יכולה לבדוק

נ.ב. הבנתי הוא רוצה להעביר את משרדי הממשלה להר הבית.. זה אמיתי?

נכון מאוד. ועוד משהובינייש פתוח

הרעיון של צבא מקצועי הוא ממש מפגר. צבא מקצועי לא יעיל יותר מצבא שהוא חובה. ואני אומר את זה כי סבא שלי היה חייל בצבא צרפת. צבא מקצועי וגם חזק יכול להתקיים רק במדינה עשירה וענקית ומלאה במהגרים כמו ארה"ב. ועם המוניטין המאוד נמוך של צה"ל צריך לתת אוקיינוס של משכורת לחיילים. נתון רשמי: צבא ארה"ב יקר פי 10 מזה של רוסיה. והצבא של גרמניה יקר פי 4 מצה"ל עם אותו גודל. וזה עוד לפני המילואים שלנו שגדולים פי 4. להם אין מילואים זה לא קיים בצבא מקצועי. אם ככה זה אצלם איך זה אצלינו כשכולם מכירים איזה צבא מקובע ותבניתי שאין לו שום קשר עם סדר וארגון יש לנו?

צבא מקצועי זה הדבר הכי הגיוני, מוסרי ויעיל.ספק

אתה יודע כמה חיילים מיותרים יש בצבא? רק בבסיס הקריה, צה"ל הודה שיש לי 1200 חיילים מיותרים. 

אתה יודע כמה זה במשכורות? אוכל? ביטוחים? טיפולים רפואיים? 

אתה יודע כמה זה בבאדן של התל"ג - העובדה שבמשך 3 שנים, אזרחי מדינת ישראל לא עובדים ולא מייצרים שום דבר? 

צבא עבדים הוא רעיון מטומטם. הוא היה נכון בשעתו כשהטכנולוגיה היתה נחותה והסד"כ היה חשוב יותר וכשמדינת ישראל מנתה פחות ממליון אזרחים. 

היום, אין שום הצדקה לצבא עבדים. 

לגבי השטות שכתבת על מהגרים, אתה מוזמן לחפש קצת סטטיסטקות על אחוז המשרתים בצבא ארה"ב ביחס למדינות מוצא - אתה תגלה שהייצוג בצבא דומה מאור לייצוג בכלל החברה. 

אין יותר מהגרים בצבא ארה"ב. 

צה"ל מונה כ-175,000 חיילים. (לא כולל חיילי מילואים). אזרחים עובדי צה"ל יש כ-7500 בלבד.  

צבא גרמניה מונה כ-350,000 חיילים ואזרחים עובדי צבא (כ-100,000).

תקציב צבא גרמניה הוא 45 מליארד יורו - פחות מ-190 מליארד שקלים. 

תקציב צה"ל הוא 74 מליארד שקלים. 

זה לא פי 4 לפי החישוב שלי. 

כלומר, יש הבדל של 100,000 אזרחים עובדי צבא והטכנלוגיה הצבאית של גרמניה עדיפה על הישראלית. (לנו למשל, אין צוללות גרעיניות). 

כמו כן, יש לצבא גרמניה 30,000 חיילי מילואים. (בחייאת, בדיוק בשביל זה יש ויקיפדיה). 

צבא מקצועי גם יפטור אותנו מהתעסקויות במריבות על השתמטויות. 

צבא מקצועי הוא צו השעה.  

חבל שאת לא טורחת לברר את עמדת המפלגה לפני שאתספק

כותבת דברים לא נכונים. 

מפלגת זהות לא מתנגדת לנישואים גאים או תומכת בהם - היא פשוט חושב שזה לא עניינה של המדינה לרשום נישואים. 

לא של הומוסקסואלים ולא של סטרייטים. 

רוצה לעודד הגירה של ערבים ולספח את יו"ש זה נכון ויש מישהי שהיתה בעברה מצביעת מפלגת העבודה ברשימה - אז שאני אבין, את חושבת שאדם לא מסוגל לשנות את דעתו? אם פעם הוא חשב משהו זה אומר שהוא לעולם יחשוב כך? 

ולזה את קוראת סתירה? 

כנט לא צירף אליו את אלונה ברקת שתמכה בהתנתקות? 

אתה יכולה לבדוק עוד - אבל בחייאת, לפחות תכתבי דברים שיש להם איזשהו אחיזה במציאות. 

תודה. 

זה בייניש כתב (מרימה ידיים)נעה ונדה

אבל דבר ראשון - הוא גם צירף אליו מישהו שהרב עובדיה אמר עליו משהו לא זוכרת מה.

ודבר שני - גם את בנט אני ממש לא אוהבת, הוא סתם "דתי לפי דעתי"

זה את כתבת. כלומר, הא כתב ואת הסכמת אתו וציטטת אותו.ספק

הרב עובדיה גם אמר על כל הציבור הדתי לאומי דברים לא מאוד סימפטיים. אז מה? 

הפכת לחרדית והכית על חטא? 

הנה עוד כמה ציטוטים של הרב עובדיה:
"אם ראשי ומפקדי הצבא יחד עם חברי הממשלה, יקבעו שיש פקוח נפש בדבר, שאם לא יוחזרו שטחים מארץ ישראל קיימת סכנת מלחמה מיידית מצד השכנים הערביים, ואם יוחזרו להם השטחים תורחק מעלינו סכנת המלחמה ויש סיכויים לשלום בר קיימא, נראה שלכל הדעות מותר להחזיר שטחים מארץ ישראל למען השגת מטרה זו, שאין לך דבר העומד בפני פיקוח נפש... אין לסמוך על הנס ולהיכנס במלחמה עם אויבים אכזריים, לכן עלינו להחזיר את השטחים, לסלקם מעלינו."  -

את בעד מסירת שטחים תמורת שלום? 

"יש אנשים חושבים אותם שהם דתיים, מפד"ל, קוראים אותם מפד"ל, מי אלה האנשים קוראים אותם 'הבית היהודי', זה בית של גויים! הם רוצים לעקור את התורה, לעשות נישואים אזרחיים, לעשות תחבורה ציבורית בשבת, אלה דתיים אלה? אסור לקרוא אותם דתיים, אסור לבחור בהם, מי שבוחר בהם הוא כופר בתורה."

מי שמצביע לבית היהודי הוא כופר בתורה... אני בטוח שאת רוצה שהמפלגה הזאת תיעלם עכשיו כיוון שאני יודע עד כמה חשובה לך דעתו של הרב עובדיה... 

פיקוח נפש דוחה הכלנעה ונדה

אבל למזלנו הערבים לא רוצים שטחים תמורת שלום (חוץ ממה שקרה עם סיני), ההתנתקות זה היה חד צדדי.

הוא אמר שהבית היהודי רוצים לעשות נישואים אזרחיים ותחבורה ציבורית בשבת, הוא אמר את זה כשבנט היה בראש וזה באמת מה שהוא רצה לעשות וברור שאני לא מסכימה עם הדברים האלה בכלל!! הסטטוס קוו חייב להישמר כמו שהוא!

אז תמורת שלום את מוכנה למסור שטחים? יפה לך...ספק

ו-12 מנדטים הצביעו לבנט. רוב רובה של הציונות הדתית. 

סביר להניח שאפילו מי מבני משפחתך הקרובה... אז היי זהירה ואל תתני להם לגעת בבקבוק יין פתוח שיש על שולחנך - כי הוא יהפוך לנסך... הם הרי כופרים בתורה, לא? 

זה לא יקרה.נעה ונדה

לא ימסרו שטחים בעד שלום ב100 אחוז אני בטוחה בזה. אנשים לא הצביעו לבנט הם הצביעו לבית היהודי. הרבה אנשים הצביעו לטב כי זו הייתה המפלגה היחידה של הדת"ל וגם אז הדעות של בנט לא יו כ"כ ידועות. אחותי הצביע לטב מהסיבות האלה, והיא כמוני ממש בעד שימור הסטטוס קוו כמו שהוא. ולמזלי אנחנו לא שותים יין, גם לא בפורים

לא שאלתי מה לדעתך יקרה - שאלתי אם את חולקתספק
על הרב עובדיה.
אם כן, אז דבריו הם לא ראיה לצידקתך כשנח לך.

זה הכל.

לפי הרב עובדיה מותר למסור שטחים ואחותך כופרת.
דבר ראשוןנעה ונדה

אם הוא אמר - אני איתו. רק הוספתי שזה לא שאלה בכלל כי זה לא יקרה.

דבר שני, הרב התכוון לומר שמי בעד נישואים אזרחיים ותחבורה ציבורית בשבת הוא כופר אז אמרתי שהיא בעד שימור הסטטוס קוו כמו שהוא, מה שאומר שהיא  ל א  כופרת.

לא בטוח סבא וסבתא שלך התחתנו ברבנות והם יהודים כשריםאריך וייס
אז לא צריך עכשיו שהרבנות תתערב, אנשים יהיו דתיים גם בלי התערבות שלה... למשל
הרבנות שומרת על איזושהי ממסדיותנעה ונדה

חייב שיהיה סדר בדבר חשוב כזה

ולפני קום המדינה, לא היתה גישה ממסדית... אז זה לא כ"כ חשוב..ספק

בחו"ל אין ממסדיותנעה ונדה

וההתבוללות זועקת לשמיים

אין קשר לממסדיות. יש קשר למבחר.ספק

ואגב, מה הרב פרץ או סמוטריץ' עושים כדי למנוע ירידה של יהודים לארה"ב? 

כי אני לא יודע אם את מודעת לזה, אבל חיים כיום בארה"ב כ-600,000 ישראלים ואילו עלו לישראל מארה"ב רק כ-150,000 יהודים מאז קום המדינה. 

אנחנו מפסידים בפער של 1 ל-4.

את יודעת למה? 

100,000 בעמק הסיליקון. ברחו מכאן בגלל האג'נדה הסוציאליסטית\קומוניסטית של סמוטריץ' ושות'. 

כחצי מליון ישראלים במיאמי. 

יודעת למה? 

כי אותה אג'נדה גרמה לכך שרק ב-2018, נסגרו כאן 45,000 עסקים. 

פשוט אי אפשר לנהל כאן עסק ריווחי ואם מישהו כבר מצליח, אז עושקים אותו במסים. 

על כל יהודי שעולה לארץ מארה"ב, ארבעה עוזבים את ישראל לטובת ארה"ב. 

אבל כנראה שלסמוטריץ' ולרב פרץ לא באמת אכפת מהתבוללות ויותר אכפת להם מפופליזם. 

אז תכתבי במפורש - תמורת שלום אמת את מוכנה לפנות שטחים.ספק

סבבה. 

הוא לא צריך פירוש רש"י - הוא אמר שמי שמצביע לבית היהודי כופר בתורה. 

נקודה. 

סימן קריאה!

אז מהיום, אל תגידי שלום לאחותך כי היא כופרת בתורה. 

תיישמי את הסטנדרים שאת חושבת שאני אמור לעמוד בהם על עצמך - קבלי את מרותו של הרב עובדיה באופן מוחלט. 

לא נכוןנעה ונדה

אתה סתם הולך ראש בקיר עם מה שהוא אמר

אני הולך עם מה שהוא אמר. את מנסה להמציא לו דעות.ספק

או שמה שהוא אמר זו אמת ואין בלתה - ועכשיו את צריכה להתייחס לאחותך ככופרת, או שפשוט אל תביאי אותו כראיה לאיזשהי אמת מוחלטת. 

הבלוף נגמר. 

הרעיון של זהות מצויןאלנקם
הוא דואג לשוק חופשי ויש לו פתרונות מצויינים בנושאים כמו חינוך, ביטחון, כלכלה, דת ומדינה.
נכון, וגם רוצה להתיר סמים..נעה ונדה

סתם צינית

קנאביס למטרות רפואיות בלבדאלנקם
ממש לא רק למטרות רפואיותבינייש פתוח

לא, הוא אמר שכדי להתיר קנאביסנעה ונדה

צריך להתיר את כל הסמים הקלים

רפואית, מה יותר גרוע סמים קלים או אלכוהול?אריך וייס
אני גם נגד אלכוהול, אבל אני לא חושבת שמישהו שואל אותינעה ונדה

רוב שתייני האלכוהול לא מתמכרים כמו צרכני הסמים.

אין דבר רע באלכוהולאלנקם
כל עוד הוא בשליטה
סמים קלים גם אם מזיקים פחות מסיגריותבינייש פתוח

הם מזיקים יותר מאלכוהול. ואת הסיגריות צריך להוציא מחוץ לחוק (מכילות ניקוטין) אבל זה לא אפשרי. אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה

אתם סוטים מהנושאאלנקם
בדיוק דיברנו על מצע זהות
אכן, עצם העובדה שיש למפלגת זהות מצע זה כבר נדיר בימינואריך וייס
הם לא אמורים רק לא ביבי למשל. או רק שהימין ינצח. או אני שונא חרדים ( ליברמן)
ומה איחוד הימין אומר?נעה ונדה

ססמאות נבונות בעיקראריך וייס
דווקא נראה לי שזה לא נשארנעה ונדה

רק בגדר סיסמאות, סמוטריץ' הוא איש של עשייה, הרב רפי פרץ לא ברור

דיברנו על המצעאלנקם
לזהות יש פתרונות, אבל הם לא אנשי עשייה, אני אישית חושב שעדיף לבחור ליכוד.
ליכוד? אין בהם טיפת רצון לשינוי המערכתאריך וייס
הליכוד? מה הם עשו?נעה ונדה

הרבה יותר עדיף טב

הפכו את ישראל למעצמהאלנקם
איזה מעצמהנעה ונדה

הכל תעמולה של נתניהו

אם סמוטריץ' היה איש של עשיה, הדבר הראשוןספק

שהוא היה עושה כשר תחבורה, זה להכניס את אובר לארץ. 

איזו עשיה הוא עשה עד היום? פינה את חאן אל אחמר?... 

יותר פשוט מזהמשה

אפשר להוריד את המחיר של רשיון מונית לכזה שכל אחד יכול לרכוש אותו.

זה לא ישנה את החקיקה הקיימת (ממשלת מעבר) אבל יהפוך אותה לאות מתה.

אם הוא רק היה איש של עשיה...ספק

מה זה אובר?נעה ונדה

הוא עושה כל מה שהוא יכול לעשות בתור בנאדם אחד!! אנשים שגבוהים ממנו לא נותנים לו

בדיוק בשביל דברים כאלה ברא הקב"ה את גוגל...ספק

אפליקציית תחבורה שיתופית. 

אה, נו בינתיים מאז שהוא נכנס הוא עשה מלאנעה ונדה

וזה עוד בממשלת מעבר

מלא. הוא פינה את חאן אל אחמר, לא? ומה עוד הוא עשה?ספק

אז הוא עשה כלום ואת מוצאת עבורו תירוציםספק

אחלה עשיה. 

הוא עשה מלא, הוא כל הזמן עושה, לא רק מדברנעה ונדה

דברים גדולים, זה כבר לא כ"כ תלוי בו

אז בפעם השלישית - מה הוא עשה?ספק
אז מה הוא עשה בכנסת ה20?נעה ונדה

הגיש 103 הצעות לסדר היום (מתוכן אחת בנוגע לפינוי חאן אל אחמר), 21 שאילתות ו362 הצעות חוק (ת'אמת נשמע לי מוגזם, אבל זה נתונים מאתר הכנסת). הוא היה חה"כ הכי פעיל בכנסת ה20.

103 הצעות לסדר? סדר פסח או ט"ו בשבט?ספק

אה, כן, שמעתי באמת שאוטוטו מפנים את חאן אל אחמר... זה בטח בגלל סמוטריץ'... 

21 שאילותות? אבל יש רק ארבע קושיות - או שאולי הוא שיחק אישיות? 

362 הצעות חוק - כמה נחקקו בפועל? 

רעש וצילצולים. 

פופוליזם במיטבו עם אפס הישגים. 

זה איש של דיבורים, לא של עשיה. 

אתה סתם מזלזלנעה ונדה

הוא עשה המוןןןן

כן, אני מחכה לשמוע על ההמון שהוא עשה...ספק

וואו...שאילתות... מגניב.. 

טוב תקשיבנעה ונדה

נמאס לי להתכווח איתך, וזה גם לא כ"כ הוגן כי אני לא בקיאה כמוך בפרטים אז אני גם לא כ"כ יכולה לענות לך כי בהרבה מקרים אני פשוט לא מבינה על מה אתה מדבר. אני אסכם: זהות היא מפלגה טובה ביסודה אבל יש לה 4 סעיפים במצע שגורמים להתנגדות - לגליזציה של סמים ונשק, הרג ראשי ההנהגה באיראן (מה שמראה על כשל בהבנת הסוגיה האיראנית) והעברת משרדי הממשלה להר הבית (בשביל מה סתם להתגרות בערבים בדבר שאינו נצרך?). אתה יכול להתכווח מפה ועד אמריקה אם זה נכון או לא, אבל פשוט אין לי כח להתווכח אז אני פשוט אפסיק לענות לך (אם אני באמת אצליח להתאפק).

אני קורא...ספק

נגעת בנקודה: את לא בקיאה - אז אם את לא בקיאה, למה את חושבת שהעמדות שלך נכונות? 

מה גורם לך לקרוא למי שחושב אחרת - ולפי דברייך, בקי יותר ממך - בתואר "הזוי"? 

יש ארבעה סעיפים שאת חושבת שהם בעייתיים, אבל את חושבת כך כיוון שאת לא מכירה מספיק את הנתונים. 

עובדתית, לגליזציה של סמים קלים שיפרה את המצב בכל מדינה שבה היא בוצעה בכמעט כל תחום שקשור לענין - כולל צריכת מריחואנה בקרב בני נוער (שזה לרוב הטיעון השגרתי של המתנגדים ללגליזציה). 

נשק - אותו כנ"ל. 

עובדתית, ככל שיש יותר כלי נשק חוקיים יש פחות מעשי רצח ומעשי פשיעה באופן כללי. 

זה נכון בכל העולם וגם בארה"ב שתמיד מובאת כדוגמא הפוכה לענין - תוך התעלמות מהעובדה שבארה"ב, בכל מדינה, יש חוקי נשיאת נשק שונים שחלקם מאוד מחמירים וחלקם מאוד מקילים - וברגע שלוקחים את זה בחשבון, המספרים מראים שוב את אותו הדבר. 

הרג ראשי ההנהגה האיראנית - זה באמת מה שמפריע לך? את לא חושבת שאם יש את האפשרות והיכולת, זה יהיה נהדר לפטור את העולם מקיומו של עלי חמינאי?

זו גם לא המצאה של זהות. 

אני מניח שאת שמעת על אסון צאלים בגלל האסון, אבל הוא התרחש במהלך תרגול של סיירת מטכ"ל שבה הם דימו התנקשות בחייו של סדאם חוסיין. 

אגב, גם את חאלד משעל, ניסה נתניהו לחסל בירדן. (ניסיון כושל). 

מה הבעיה לחסל אנשים איומים ונוראיים אם יש את האפשרות לכך?

העברת משרדי הממשלה להר הבית לא אמורה להתרחש מחר. זה כמו בניית בית הקדש - זה החזון. 

אני לא כ"כ מתעניין במה שלערבים יש לומר כיוון שאם זה היה המצב, אז כדאי שתדעי שהערבים לא ממש אוהבים את עצם קיומה של מדינת ישראל... אבל כרגע העם עדיין בתפיסה גלותית וזה יכול ליצור עוד יותר חיכוכים בעם היהודי. 

זה הכל. 

טובנעה ונדה

על הלגליזציה אני לא אענה. יתכן שאתה צודק, ויתכן גם שלא, אבל כמו שאמרתי אין לי כ"כ את האפשרות להחליט.

הרג ראשי ההנהגה באיראן - ברור שהם בני מוות, אבל מה אתה חושב שהאירופיים יראו את זה וישבו בשקט?

העברת משרדי הממשלה - אם זה יקרא תפרוץ אינתיפאדה נוספת ומיותרת, אסור לדחוק את הקץ, נחכה לבוא המשיח כמה שיות מהר ויגמרו כל הצרות ולשכינה סופסוף יהיה בית ונוכל להקריב קורבנות.

אני לא מביןספק

מה זאת אומרת "אין לך את האפשרות להחליט"? 

כיוון שמצד אחד, את כבר כותבת בצורה מאוד נחרצת שמאפיינת אנשים שכבר החליטו. 

מצד שני, את יודעת לקרוא - אז מה הבעיה ללמוד את הנושא ולהחליט? 

לגבי איראן, שוב, התנקשויות זו לא המצאה חדשה. 

את חושבת שפייגלין ואלפר יגידו: "טוב, בואו נשלח טיל עם מגן דוד ענק מצויר עליו ואז ניקח אחריות על חיסול במידה ונוציא אותו לפועל"? 

אף אחד לא מתכוון לנהוג בפזיזות - וככל הנראה, זהות לא תרכיב את הממשלה הבאה, נכון? 

הם אפילו לא שואפים לתיק הביטחון וכל מה המצע אומר זה שזו דרך פעולה שצריך ליישם אם היא אפשרית. 

נקטו בדרך הזאת לאורך כל ההיסטוריה. 

אסור גם לעלות בחומה - והנה, קמה לה מדינת ישראל. 

ואני חושב שהרעיון הוא להעביר את משרדי הממשלה לעיר העתיקה ולא להר הבית- וגם זה, חזון רחוק. 

כרגע, מה שיש לנו היום זה ככה:

1. מערכת החינוך:

מערכת שאינה מתפקדת. ציון פסיכומטרי ממוצע של סטודנט להוראה כיום הוא 488. 

60% לאנגלית לא יודעים את החומר. 40% מהמורים למתמטיקה לא יודעים את החומר. 

מספר ימי החופש של המורים הוא מטורף ביחס לכל מדינה אחרת ולמרות זאת, 25% מהמורים החדשים לא שורדים בה חמש שנים ובורחים. 

למה? 

כולם יודעים למה - כי ניתקו לחלוטין את הקשר ביו הלקוחות, ההורים, לבין נותני השירות, המורים והנהלות בתי הספר. 

בנט היה שר חינוך 4 שנים ולא עשה כלום בנידון. 

כל שר חינוך לוקח את המערכת הגוססת הזאת, אומר איזו סיסמא בתקווה שהיא תרפא אותה ומשאיר אחריו אדמה חרוכה. 

את רוצה שזה יימשך? 

זו מערכת החינוך שאת רוצה שהילדים שלך ילמדו בה? 

סבבה. אל תצביעי זהות. 

את הילדים שלי, יש מי שילמד מתמטיקה, אנגלית ואפילו גמרא ברמה גבוהה יותר מכל מורה בתיכון.

רוצה שתהיה לך אמירה בחינוך הילדים שלך? שמורים יתוגמלו לפי איכות ההוראה ולא לפי הותק שלהם? שימי החופש שלהם ייקבעו גם לפי הצרכים של ההורים? 

אין לך הרבה אפשרויות. 

ואגב, מי שנפגע הכי הרבה ממערכת החינוך הכושלת הם החלשים ביותר בחברה. 

מי שיש לו כסף, יכול לקחת מורים פרטיים. מי שאין לו, הילדים שלו תקועים עם מורים גרועים והמצב רק הולך ומחריף. 

2. רוצה לקנות אננס בארבעים שקלים במקום בארבעה שקלים? 

רוצה להמשיך לחיות במדינה שבה יש "פירות עונתיים" - כשבכל העולם אין בכלל מושג כזה יותר? 

לקנות אבוקדו ב-30 שקלים לקילו שהוא קשה מבחוץ ורקוב מבפנים - כי את הסחורה הטובה, מייצאים לחו"ל - איפה שיש תחרות? 

רוצה להמשיך לחיות במדינה שבה מצד אחד מדברים על קו העוני ומצד שני משמידים תוצרת חקלאית כדי שמחירה לא יירד יותר מדי? 

לממן בעל כרחך חקלאות לא יעילה של פירות וירקות שלא מתאימים לגידול בארץ ישראל? 

שעניים צריכים לבחור בין קניית עגבניות למלפפונים כי אין להם כסף לשניהם? 

סבבה. 

תצביעי לכל מפלגה אחרת חוץ מזהות. 

רוצה להוריד את מחירי הפירות והירקות, לאפשר ייבוא ולתת לחקלאים להתחרות בשוק חופשי ולהתייעל? 

תצביעי זהות. 

3. רוצה להמשיך לקנות את הביצים הכי יקרות במערב כי במדינת ישראל, יש מכסות - בדיוק כמו ברוסיה הסובייטית?

כמה משקים מקומבנים מקבלים את אותן מכסות, ואם את תרצי להקים לול ולהתחרות בהם, אז מועצת הלול "תשמיד" לך את התרנגולות. 

אותו דבר לגבי עופות, בשר טרי ועוד. 

אין שום תעלומה במחירים הגבוהים שאנחנו משלמים על מוצרי המזון - מה שאגב פוגע בשכבות הכי חלשות שעיקר ההוצאה שלהן הוא מזון - כולם יודעים את הסיבה. 

מה עושה למשל שר האוצר לפני החגים כדי להוריד מחירים? 

מתיר ייבוא פטור ממכס לתקופה ולכמות מוגבלים. 

זה לא מסובך. 

רוצה להמשיך לפגוע בחלשים? 

4. רוצה להמשיך להנות משביתות בכל פעם שמישהו בהסתדרות חושב שמגיע לו עוד? 

כיף לך שמשביתים פה את הרכבת לפי גחמה של גילה אדרעי? 

תהני. 

6. התבוללות מפריעה לך? 

מדינת ישראל מפסידה לארה"ב ביחס של 4 ל-1 במספר העולים-יורדים. 

למה? 

כי לאנשים - ודווקא הכי טובים והכי מוכשרים במדינה הזאת - נמאס. 

פשוט נמאס. 

חצי מליון ישראלים במיאמי. לא מדובר בקוטפי כותנה - מדובר על יזמים. אנשים שהקימו עסקים קטנים וחיים שם ברמת חיים שהם בחיים לא היו מגיעים אליה כאן. 

45,000 עסקים קטנים נסגרו בשנת 2018. רבע מליון מקומות עבודה. 

למה? 

כי המסים מטורפים, הרגולציה לא הגיונית וחוקי העבודה כאן לא מאפשרים לעסק ממוצע להתקיים. 

אז הם בורחים לארה"ב. 

100,000 הייטקיסטים במיאמי. 

"בריחת המוחות" - מדענים ואפילו זוכי פרס נובל שברחו מכאן וזכו בנובל כתושבי ארה"ב. 

14% מהרופאים הישראלי ברחו מכאן - תזכרי בנתון הזה כשתנסי לקבוע תור לרופא מומחה והכי קרוב יהיה בעוד חודשיים וחצי. 

למה הם בורחים מכאן? 

כי לא נותנים להם כאן לחיות. 

לוקחים מהם עוד ועוד ועוד עד שבשלב מסוים, אפילו האדם הציוני ביותר פשוט אומר: "עד כאן" - והם בורחים. 

בכל העולם, אנשים רוצים לעבור ממדינות עם כלכל ריכוזית יותר למדינות עם כלכלה חופשית יותר. 

אפילו בתוך ארה"ב, אזרחים עוברים ממדינה למדינה בהתאם לכלל הזה. 

אף ישראלי עדיין לא עבר מרצונו החופשי לונצואלה, למשל, אבל הרבה צרפתים עשירים העדיפו להגר לארה"ב ולא לישראל. 

ככה זה עובד. 

מטרידה אותך ההתבוללות? 

זו הדרך היחידה למנוע אותה. 

את מתייחסת לדברים שאת לא לגמרי מבינה בהם - וגם אני לא ממש מבין בחיסול ראשי הממשל באיראן - אבל הם בכלל לא עומדים על הפרק. 

המטרות של מפלגת זהות - לפחות נכון לעכשיו - הן החינוך והאוצר. 

החיים עצמם במדינת ישראל. 

מדינת ישראל יכול להיות מדינה עשירה שבה כולם חיים הרבה הרבה יותר טוב - אבל כרגע, יש כמה קבוצות לחץ שנהנות מהבוננזה המטורפת הזאת על חשבון כולנו. 

זה הכל. 

עכשיו תעשי את הבחירה שלך - רק אח"כ אל תתלונני על כך שלמורים יש חודשיים חופש בשנה ואיך למצוא סידור לילדים, למה פירות וירקות עולים כאן סכומים מופרזים ולמה אם את רוצה בננות בקיץ, אז יותר זול לטוס ללונדון ולקנות אותן שם. 

בהצלחה. 

לא משנה כמה תסביר את מצע זהות עדיין אנשים ישארו בדעה קדומהאריך וייס
מדהים כמה יש לאנשים במדינה הזו חוסר יכולת חשיבה מחוץ לקופסה, אומת היי טק עלאק.
אומת הייטקנעה ונדה

ז"א כולם כאן מכורים למכשירים

אנחנו לא אומת הייטק.ספק

כל שוק ההייטק הוא כ-8% משוק העבודה בישראל. רוב האנשים, הם לא אנשי פיתוח אלא מכירות ואדמיניסטרציה. 

אנשים אוהבים להגיד את זה, אבל אנחנו לא אומת הייטק. 

אגב, לפני הבחירות הקודמות נעשה סקר בקבוצת צרות בהייטק - מתוך 4000 משתתפים, יותר מ-1000 אמרו שיצביעו זהות. 

הבעיה היא לא ההייטקיסטים - אלא כל היתר...

שוב, אתה מפציץ במלא מידענעה ונדה

שאני אפילו לא מתכוונת לקרוא. אני מתארת לעצמי שאתה צודק במה שכתבת שם, כי בעניין החינוך והאוצר אין כ"כ חילוקי דעות עם המתנגדים לזהות.

ואני יודעת לקרוא ב"ה אבל אני לא מתכוונת לחקור את זה כי זה לא מעניין אותי.

בקשר לראשי איראן - גם אם נכחיש שזה אנחנו, זה יהיה ברור שזה אנחנו ומאוד יכעסו עלינו. אנחנו בסה"כ מדינה קטנה שלא יכולה לעשות כל מה שהיא רוצה. בינתיים אנחנו עושים מלא כדי להרחיק את איראן מהגבול.

בקשר למשרדי הממשלה - זה סתם. להקמת המדינה הייתה מטרה לעזור ליהודים בתפוצות, סתם להתגרות בגויים אין טעם.

זה לא הרבה מידע - אלה החיים שלנו כאןספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ט בתמוז תשע"ט 08:04
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ט בתמוז תשע"ט 08:04

אם לא על סמך הדברים הללו - על מה אנשים בכלל הולכים להצביע? 

וודאי שיש חילוקי דעות עם מפלגות אחרות - אין כמעט אף מפלגה שאפילו מדברת על הנושאים הללו ואלו שכן, לא מציעות שום פתרון קונקרטי. (וכן, לזהות יש תתרונות קונקרטיים שעובדים בכל העולם). 

חלקן מאידיאולוגיה וחלקן מפחד מההסתדרות או מארגוני המורים. 

איך זה לא מעניין אותך? 

לא מעניין אותך מי יהיו המורים של הילדים שלך? לא מעניין אותך שאת משלמת מסים שהולכים לקבוצה מצומצמת של אנשים מקומבנים? לא מעניין אותך שאת משלמת הרבה יותר ממה שאת צריכה על כל דבר? 

אז מה כן מעניין אותך? 

אני לא יודע מה מצבך התעסוקתי או המשפחתי - אבל אלו נושאים שנוגעים ומשפיעים על החיים של כל אדם בשלב כזה או אחר בחיים. 

בינתיים, תקווי לא להזדקק לטיפול רפואי בזמן הקרוב, כי האחיות שובתות החל ממחר... 

אני מצביעה לפי אידאולוגיהנעה ונדה

אתה צודק שזה רעיון חדש שזהות מביאה איתה, וזה באמת היתרון של זהות.

ואיך זה לא מעניין אותי? כי אני רק בת 15. כשאני אתחיל שירות לאומי ואתחיל להתעסק עם כסף, וחתונה וילדים יהיו עוד מעט, אז זה יעניין אותי.

ב"ה אני בריאה ושלמה ואי"ה אני אמשיך ככה.

נ.ב. כמובן איך שכחתי בנוסף ללגליזציה, ראשי איראן ומשרדי הממשלה, נושא נוסף שמעורר מחלוקת הוא הצבא המקצועי. שמעתי שהרב שי פירון הציע פשרה - כולם יהיו חייבים לשרת, אבל לאו דווקא בצבא. הצבא יחליט מי יתגייס והשאר ילכו לשירות אזרחי.

איזו אידיאולוגיה בדיוק?ספק

מה את מקווה להשיג ואיך מי שאת מצביעה לו אמור לקדם את האידיאולוגיה שלך? 

חבל מאוד שזה לא מעניין אותך. 

נכון, את עדיין צעירה ואין לך זכות הצבעה, אבל אוטוטו אלו כבר יהיו החיים שלך. האוכל של הילדים שלך והמורים שיהיו להם בבית הספר. 

זה יקרה הרבה יותר מהר ממה שאת מדמיינת ותהליכים לוקחים זמן. 

ולגבי צבא מקצועי ושירות לאומי - את מודעת לנזק שגיוס החובה הזה גורם? 

את יודעת מה זה לקחת אנשים שמקום לעבוד במקצוע יצרני צריכים עכשיו לבזבז שלוש שנים מהחיים שלהם במקום בו הם כלל לא נצרכים? 

איזו פגיעה זו בתל"ג? 

אתן לך דוגמא: אשתי עשתה שירות לאומי. 

היום, היא עובדת בהייטק. 

השנים שבהם היא ושכמותה עשו שירות לאומי היה אסון מבחינה לאומית. 

אסון. 

לקחת אדם עם פוטנציאל להיות רופא, מהנדס, מדען ואפילו מורה - ולתת לו לעשות עבודה שעבורה אין צורך בשום השכלה או הכשרה זה בזבוז של כח אדם איכותי וזה פוגע במדינה בצורה מאוד מאוד חזקה. 

לצבא מנדטורי היתה הצדקה כשלא היתה ברירה - כשהיינו מוקפים בצבאות ערב חזקים והיו כאן פחות ממליון אזרחים. 

כיום, אין לזה שום הצדקה. 

אם תרצי אביא לך גם כאן את הנתונים. 

הסיבה שלא כולם בפוליטיקה תומכים בצבא מקצועי היא פופוליזם - אנשים שלא מכירים את הנושא, פשוט לא יאהבו אותו על אוטומט. 

מי שקצת מתמצא, מבין שזה אחד האסונות הכלכליים של מדינת ישראל. 

צודקנעה ונדה

זה באמת צריך לעניין אותי, אבל מה לעשות שזה לא? כשזה יהיה רלוונטי לי אז זה יעניין אותי.

אבל אל תגזים זה לא עד כדי כך כזה גרוע, שנה אחת (או 3) להועיל למדינה שלך זה הגיוני

ראיתי עכשיו משהו שיעניין אותךנעה ונדה

על תפקידו הטרי במשרד התחבורה אמר סמוטריץ': "זה משרד מרתק. אפשר לעשות בו המון גם עבור הפריפריה". לדבריו, האפשרות להכניס לישראל את שירות 'אובר', שנחסם בעבר על ידי המשרד, נבחנת שוב בימים אלה. "נכניס את הטכנולוגיה בצורה שלא תייצר עוד צפיפות על הכבישים", אמר, "נעשה את מה שטוב לאזרחי ישראל".

ערוץ 7

לא, זה לא הגיוניספק

מדובר על עשרות מליארדי שקלים בשנה.

הסיוע האמריקאי הוא כסף לפיצוחים בהשוואה לבזבוז הזה. 

תארי לעצמך מה אפשר היה לעשות עם כל הכסף הזה. 

אם הוא יעשה את זה, אני אמחא לו כפייםספק

אבל הוא לא יעשה את זה. 

הוא רוצה להביא את אוברפולנעה ונדה

שזה משהו דומה רק שהנהג יוכל להעלות כמה בפעם אחת

סמוטריץ' נהדר בדיבוריםספק

אם הוא יאפשר לאובר לפעול בישראל, אני אקריב לו שה בן שנתו לעולה. 

תזהר בדיבור שלךנעה ונדה

אסור להקריב בימינו ובמיוחד לא לאנשים. אתה צודק הוא באמת נהדר בדיבורים, וגם במעשים. אני כבר הבאתי לך את כל ההישגים שלו בכנסת האחרונה, הוא היה הח"כ הכי פעיל בה.

אני רק צוחק לגבי הקרבן... אני אזמין אותו לשווארמה, טוב?ספק

הבאתי לי רשימה שמראה שהוא לא עשה בפועל כלום. 

צייני דבר אחד שהוא עשה ששיפר את החיים שלך. (או של מישהו אחר). 

אחד. 

שיפר לי את ההרגשהנעה ונדה

שאני יודעת שיש לי נציג מוכשר בכנסת.

וגם שיפר לחברה שלי שהיא גבעוניסטית עם חוק ההסדרה.

אם אתה רוצה עוד אולי הוא הועיל להורים שלי, אני בסה"כ ילדה אפילו בלי תעודת זהות.. ואתה גם יודע שאני לא עד כדי כך בקיאה

במה הוא מוכשר? בלהיות פופוליסט?ספק

חוק ההסדרה עלה כבר ע"י אורלב לפני שני עשורים כמעט וע"י יריב לוין ויואב קיש קצת לפני שסמוטריץ' הגיש אותו שוב. 

התזמון של סמוטריץ' היה יותר טוב משל אלה שקדמו לו - זה הכל. 

אם לא הוא, מישהו אחר היה מגיש אותו שוב. 

סיוע אזרחי למדינה עולה כסף?נעה ונדה

באבדן הכנסה.ספק

קחי לדוגמא מהנדס. 

הוא היה שלוש שנים בצבא בתפקיד עובד רס"ר וניכש עשבים. 

במקום זה הוא היה יכול להתחיל ללמוד שלוש שנים קודם ולהכניס הרבה יותר כסף למדינת ישראל - אם באמצעות משקיעים ואם באמצעות מסים. 

במקום זה, הוא ניכש עשבים. 

3 שנים של עובד הייטק זה שכר של בערך מליון שקלים פלוס מינוס. 

עכשיו תכפילי זה זה בכמה עשרות אלפי עובדים וקיבלת את הנזק רק מההייטק. 

כנ"ל לגבי רופאים, מדענים ועוד. 

זה חתיכת נזק. 

וזה גם אם נתעלם מהעובדה שרוב החיילים שיושבים בכלא יושבים על עריקות ורובם בגלל שהם היו צריכים לעזור לפרנס את משפחתם ומהמשכורת הצבאית, זה קצת קשה... 

תוסיפי לזה את העובדה שבשנה שאין מבצע צבאי, סיבת המוות מספר אחת בצה"ל היא התאבדות - ותביני שזה לא רק פשע כלכלי כלפי כל מדינת ישראל, אלא גם פשע מוסרי כלפי בני אדם. 

ואם כל זה לא מספיק, אז בצבא יש גם המון תופעות שלא היו יכולות להתרחש בצבא מקצועי גם מה שנקרא "טחינת צעירות" שזו מילה יפה להתעללות בלוחמים במשך שנה שלמה. 

שנה שלמה שבה לא נותנים ללוחמים צעירים בפלוגה לישון, הם מנכשים עשבים עד שתיים בלילה, פורקים ומסדרים מכולות עד שלוש, צובעים עמודים עד ארבע לפנות בוקר, ישנים עד חמש, עולים לשמירה של שמונה שעות (וישנים בה, כמובן ובכל מסכנים את עצמם ואת הגזרה עליה הם שומרים) ואז יורדים מהשמירה, שוטפים את כל הכלים במטבח, פורקים את המקרר, מסדרים אותו, מנכשים עשבים, פורקים מכולות, צובעים אבנים, עולים לשמור וחוזר חלילה. 

בצבא מקצועי, הלוחם הצעיר פשוט היה אומר: "היו שלום" והולך לעשות משהו מועיל עם עצמו. 

בצבא מנדטורי, הוא לא יכול. 

צבא מנטורי זו רעה חולה. 

בלית ברירה, אפשר לסבול את זה לזמן קצר - אבל זה ממש לא אידיאל ומדינת ישראל כבר לא צריכה את זה יותר. 

אובדן הכנסה? אתה רציני?נעה ונדה

אני חשבתי שאתה מתכוון למה שמשלמים להם או משהו בסגנון. זה בסה"כ שנה עד שלוש שנים של עזרה למדינה ואח"כ עושים תואר, שמתחתנים ומתקדמים בחיים. איפה הפטריוטיות שלך?

כן. אבדן הכנסה זה אבדן לכל דבר ועניןספק

זה לא עוזר למדינה - זה פוגע בה. 

זה נזק. 

איפה הפטריוטיות שלך? למה את רוצה לפגוע במדינה?

זה עוזר להנעה ונדה

אם כבר אובדן הכנסות זה אובדן הכנסות לאזרחים לא למדינה, היא רק נהנת מזה

זה פוגע בה. עובדתית.ספק

אבדן הכנסה לאזרחים זה גם אבדן הכנסה למדינה. 

אם מהנדס משלם 8000 שקלים בחודש מסים, הוא יכול לממן כמעט שני עובדים חסרי השכלה וידע במקום אחד ולשלם להם שכר הוגן במקום להעסיק אותם בתנאי עבדות. 

שלא לדבר על השקעות מחו"ל ועל השוק שמשווע לעובדים - מה שגורם לחברות לעבור אל מעבר לים או לא להיות מוקמות ואז ההשקעות מחו"ל קטנות יותר. 

ואם אזרחים מרווחים יותר כסף מהשוק הבינלאומי, זה כסף שנכנס לארץ. 

זה כסף שאתו אותם עובדים קונים מוצרים בארץ וכך הכלכלה צומחת. 

ובסוף, המדינה אמורה לעבוד בשביל האזרח - לא האזרח בשביל המדינה. 

הממשלה עובדת אצל האזרחים - לא להיפך. 

אתה מגזיםנעה ונדה

אני מדייק.ספק

51 מליארד שקלים לפי הערכה שמרניתספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך י"ט בתמוז תשע"ט 16:17

של משרד האוצר. 

בשנה. 

נראה לי שאת כתבת על כך שיש צורך בסיוע האמריקאי שהוא בסה"כ כ-3.5 מליארד שקלים בשנה. 

כדי להבין במה מדובר - זה 70% מתקציב הביטחון השנתי של מדינת ישראל. 

145 מטוסי f35, כמה נגמשי מרכבה שרק נרצה לבנות כדי שחיילים לא יישלחו לעזה על נגמ"ש לא מוגן ממלחמת ששת הימים, תגמול הוגן לחיילים שמשרתים בצבא, כמה אלפי מסוקים. 

זה סכום עצום. 

וכל זה בשעה שפחות מ-50% מבני ה-18 מתגייסים לצה"ל ולשירות הלאומי בכל מקרה וצה"ל מודה שיש לו עשרות אלפי חיילים מיותרים. 

כמו שתם אהרון אמר במונולוג שלו: לא רק שיש אנשים שהצבא מכריח להיות ספרים, יש גם כתב "במחנה" שעושה עליהם כתבה. 

יש קוסמים צבאיים - מי לעזאזל צריך קוסמים צבאיים? 

למה יש לנו תחנה צבאית? אנחנו צפון קוריאה? 

בזבוז לשם בזבוז. 

אני לא סתם כתבתי שזה אסן לאומי - מדובר על כ-15% מתקציב המדינה. 

אתה צודקנעה ונדה

לכן ההצעה של הרב שי פירון היא מצוינת לדעתי. שירות אזרחי תמיד צריך בגרעינים, עמותות, מוסדות וכדו'

שירות אזרחי הוא בעייתי בדיוק כמו שירות צבאי חובהספק

מבחינת אבדן הכנסה. 

לוקחים אנשים ובמקום שירכשו מקצוע נדרש - משהו שמצריך הכשרה ולימודים - נותנים להם לבזבז שנה-שנתיים על עבודה שפיליפיני יכול לעשות. 

הנזק הוא אותו נזק בדיוק. 

אדם - גבר או אישה - שיכולים להיות מהנדסים או רופאים, למשל - זה בזבוז של משאבים לתת להם להעביר סימינרים לתלמידי תיכון. 

זו מכה אנושה לכלכלה הישראלית. 

עמותה שרוצה עובדים, שתגייס כסף ותעסיק אותם בשכר. 

להכריח אנשים לשרוף שנה או שנתיים מהחיים שלהם, זה חסר על הגיון וזה עולה למשק מליארדים. 

זה בסה"כ כמה שנים להועיל למדינהנעה ונדה

מה עם גרעינים? פיליפינים לא יכולים להיות בהם. ועמותות עושות חסד, לא מגיע להם מתנדבים? שירות זה לא במקום תואר, זה לפני התואר.

זה לא מועיל, זה פוגע.ספק

אם את רוצה גרעינים, אז לפיצוחי חממה יש אחלה דיל... 

אם יש אנשים שמוכנים להתנדב, זה משהו אחד - אבל כאן לא מדובר על התנדבות של בודדים - אלא על פגיעה בשוק העבודה של מדינת ישראל. 

שירות הוא במקום עבודה.

אלו שנים בהן במקום לעבוד כעובד מיומן עם ניסיון, הוא עושה עבודה שחורה שאותה יכול לעשות אדם ללא כל הכשרה או ידע. 

במקום לעבוד בעבודה יצרנית שתועיל לאדם ולמדינה, מחייבים אותו לשרוף את הזמן שלו. 

זה לא מועיל - זה מזיק. 

זה פוגע במדינה. 

זה אנטי פטריוטיות. 

נכון. אבל קשה מאוד להסביר את זהמשה

כי בנות שירות ממש נותנות את הנשמה ועושות דברים מדהימים ביחס לגיל וליכולת שלהן. האפקטיביות הכלכלית היא כמובן משהו אחר.

למה? זה די פשוט.ספק

הקשר בין השקעה לתפוקה הוא מאוד חלש. 

סיזיפוס גלגל את האבן במעלה ההר. ללא ספק הוא השקיע המון. 

תפוקה? לא באמת היתה לו... 

זה אולי נכוןנעה ונדה

בהקשר הזה זה לא. יש להם הרבה תפוקה וסיפוק מזה

הסיפוק שלהם לא מעניין אותיספק

מי שיש לו סיפוק מזה, שיילך להתנדב. בכיף שלו. 

התפוקה שלהם היא אפסית לעומת מה שהם יכולים לעשות. 

אח"כ הם הולכות לעבוד!נעה ונדה

אתה מתייחס לזה כאילו בנאדם שלם הלך. אין תפוקת עבודה. זה בסה"כ שנה שנתיים!

ונוספות להם עוד שנות חיים? לא.ספק

אז זה במקום ולא לפני. 

לאדם יש זמן מוגבל ואם הוא עושה משהו מסוים בזמן הזה, אז הוא לא עושה בו משהו אחר. 

ככה זה עובד. 

שנה שנתיים בחייו של עובד בשוק הפרטי יכול להגיע למליון שקלים בכיף - הרי השנים שהוא הפסיד בעבודה הם השנים בהם יש לו הכי הרבה ניסיון והוא מרוויח בהן הכי הרבה בקריירה שלו. 

(כלומר, בכל שלב שבו הוא יתחיל לעבוד הוא יתחיל ללא ניסיון ויצבור אותו תוך כדי - הוא פשוט יפרוש מוקדם יותר ואת השנתיים הכי פוריות שלו, הוא לא יעבוד כי הוא היה עסוק בלהיות עבד). 

ממש הגזמתנעה ונדה

שנתיים אצל אדם ממוצע זה 50,000 ש"ח במקסימום להכנסה הפרטית שלו, בלי קשר למדינה

אפילו אדם שמרוויח כל חייו שכר מינימוםספק

ירוויח יותר מזה בשנה. 

השכר הממוצע במשק הוא בערך 10,000 שקלים בחודש. זה 240,000 שקלים בשנתיים. 

הרבה מאוד אנשים מרוויחים הרבה יותר מזה. 

והכנסה פרטית של אדם ממוסה ובנוסף, ממריצה את השוק המקומי. גורם לו לצרוך יותר ולפרנס אחרים. 

זה פוגע בכלכלה, באנשים הפרטיים ובהכנסות המדינה. 

נו באמת אתה יודע למה אני מכוונת במילה גרעיןנעה ונדה

שוב, זה לא במקום עבודה, זה לפניה.

זה במקומה, זה לא לפניה.ספק

לאדם לא יתווספו עוד שלוש שנים עד לגיל הפנסיה או לחייו רק בגלל שהוא עשה עבודה שחורה במשך שלוש שנים מבלי לקבל עליה שכר. 

בסה"כ שנה עד 3נעה ונדה

לא כ"כ הרבה

זה יכול להיות ההבדל בין לקנות דירה לשכירותספק

למעשה, עבור רוב האוכלוסיה, זה בדיוק המצב. 

ושוב, אזכיר הכנסות ממסים, כספים מהשקעות מחו"ל שנכנסים למדינה וכו'. 

51 מליארד שקלים בשנה!!!ספק

את קולטת באיזה סכום מדובר? 

הגזמת. מאוד.נעה ונדה

נתון של משרד האוצר. ועדה רשמית.ספק

אז אם משרד האוצרנעה ונדה

מכיר בהפסדים, למה הוא לא עושה עם זה כלום? כחלון עד כדי כך טיפש? רק אתה החכם?

כחלון אכן טיפש בצורה קשה, ומשרד האוצר לא משנה חקיקה אלא ח"כאריך וייס
שר האוצרנעה ונדה

יכול לשנות, למה לפיד לא עושה כלום? וקודמיו? כולם טיפשים, ואתם החכמים

אם את יורדת לפסים אישיין מתוך תסכולספק

אז אני מפסיק את זה כאן. 

מאז ומתמיד אמרתי שאתם חושביםנעה ונדה

שאתם החכמים אבל אתם לא. זה לא הגיוני  שהצדק נמצא אצל חצי אחוז מתושבי המדינה

למה את מסתכלת על המדינה? למה לא על העולם?ספק

למה לא על המדינות המפותחות? 

למה במדינת ישראל עובדים כמעט הכי הרבה שעות ב-oecd (מקום שביעי), מרוויחים מעט (מקום 13 מהסוך מתוך 36 מדינות) ומשלמים הרבה יותר (19% יותר מהממוצע על כלל המוצרים)?

למה יש כאן מס של 100% על קניית רכב חדש? 

כמה בני אדם היו היום בחיים אם הם היו נוהגים ברכבים חדשים וטובים יותר? 

מדובר כאן על חיי אדם. 

החכמה נמצאת אצל מי שניסה וזה עבד לו. 

זה עובד בסינגפור, זה עובד בהונג קונג, זה עובד בפינלנד, זה עובד בכל מקום שבו מיישמים את זה. 

שוק חופשי עובד. 

מדובר כאן על עובדות. 

להגיד: "למה אתם חושבים שאתם צודקי ואחרים לא"? זו שאלה לא רלבנטית. 

יש נתונים מכל העולם שמוכיחים מי צודק ומי לא. 

אבל מי שטוב לו שהמורים של הילדים שלו יהיו עם 488 בפסיכומטרי, בכיף שיהיה לו. 

כפי שכבר כתבתי - את הילדים שלי, יש מי שילמד. 

אז יאלה אני בעד הנושא הזהנעה ונדה

מרוצה?

מאודספק

קוראים לזה פופוליזם.ספק

זה מה שמנחה אנשים כמו כחלון, בנט, סמוטריץ' ושקד. 

הרצון לעשות רעש כדי להיבחר שוב. 

אני מבין שזה מתסכל לגלות עולם חדש של ידע שסותר את מה  שלימדו אותך אנשים שאת סומכת עליהם ושאת חושבת שהם חכמים - ואם את תמשיכי לרדת לפסים אישיים, אני אפסיק להגיב לך. 

טוב סליחהנעה ונדה

אני לא חושבת אבל שסמוטריץ הוא כזה. תשאל את הסטורי למה. שאר מי שהזכרת אולי נכון..

סמוטריץ' היה מוכן להכניס את המדינה לבור תקציביספק

של 12 מליארד שקלים כי הוא חשב שזה יביא לו עוד כמה קולות של אילתים. 

לפני שהוא היה חבר כנסת, הוא היה תותח ברגבים. 

מהרגע שהוא נכנס לכנסת, מה שמעניין אותו זה פופוליזם. 

למה הוא לא מדבר על כלכלה? על הורדת יוקר המחיה? על פתיחת השוק לתחרות? 

על מצב החינוך בארץ? 

על הנושאים שבאמת חשובים ונוגעים בחיים של כולנו? 

כי זה מצריך עבודה קשה ומלחמה במוקדי כח - והרבה הרבה יותר קל להגיש הצעת חוק פופליסטית כלשהי כדי לקבל כותרות. 

דבר עם היסטורינעה ונדה

יותר מבין ממני

הוא לא.ספק

יותר מבין ממני הוא כןנעה ונדה

בטוח

רוב ההצעות חוק הם מפגרותה-מיוחד

יש יותר מידי חוקים. רק חבל שאין חוק שקובע שצריך לשמור על החוקים

אתה יודע טוב מאוד שזה לא פשוטה-מיוחד

כמדומני אובר הייתה כאן בארץ ופעילותה הופסקה. (מעניין אותי אם היתה להם הצלחה)

ברור לך שזה לא חתימה וזהו. כל דבר כאן הוא לידת עכוז. יועץ משפטי מאשר, עתירות, בית משפט, ועוד כהנה וכהנה. אני גם לא חושב שאפשר לעשות דברים כאלו בממשלת מעבר (מה שמוביל אותי למחשבה למה בכלל להתמנות לתפקיד שאין לך מה לעשות בו)

נ.ב לא מבין מה הבעיה?  Uber | Sign Up to Drive

זה מאוד פשוטספק

ומעולם לא היה כאן אובר - לו היה כאן אובר, סביר להניח שזו היתה הצלחה, אחרי הכל, זו הצלחה כלל עולמית. 

זה לא חתימה וזהו, אבל הוא בהחלט יכול לקדם את הנושא - אפילו בממשלת מעבר. 

למה שיהיה צורך ביועץ משפטי או בעתירות? 

נהגי המוניות? קנה מהם בחזרה את המספרים הירוקים וסגור את הפינה. 

אין להם קייס. 

איזו בעיה אתה לא מבין? זה לא חוקי בארץ. 

הנה רעיון - אתה חושב שזה מזיק? אל תשתמש.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט"ו בתמוז תשע"ט 10:18

שמח לעזור. 

אם אנשים כמו סטיב ג'ובס וריצ'רד פיינמן עישנו מריחואנה ולא ראו בזה שום דבר נורא ואחד מהם זכה בפרס נובל בפיסיקה והשני הקים את אפל - אז תבין אם החשש שלך לא באמת אמור לעניין אף אחד. 

עובדתית, אלכוהול פוגע בכבד. אצל אנשים שמכורים לאלכוהול, יכולה להיות פגיעה אנושה בכבד עד כדי השתלת כבד. 

מריחואנה לא פוגעת בשום איבר חיוני בגוף בצורה הזאת. 

אגב, מתי בפעם האחרונה שמעת על מישהו שעישן ג'וינט ואז דקר מישהו במועדון? כי בקרב אנשים ששותים אלכוהול, זה קורה לא מעט. 

הסכנה הכי גדולה בקרב מי שעישן ג'וינט זה שהוא יעלה 200 גרם בגלל שהוא במנצ'יז והוא נפל על 3 שקיות במבה. 

אין בכלל מה להשוות בין נזקי האלכוהול לנזקי המריחואנה. 

ברור שאלכוהול גרוע בהרבה. 

אבל למה לעצור באלכוהול? אתה יודע מהם הנזקים הבריאותיים של מרגרינה? 

אולי נאסור על מכירת בורקסים? 

השמנה היא אחד מגורמי התמותה העיקריים בעולם המערבי (אני חושב שזה מקום שני אחרי סרטן - שגם הסיכוי לחלות בסרטן עולה בקרב אנשים בעלי עודף משקל) - אז אתה רוצה לאסור על מרגרינה או שומן רווי? 

אז סבבה שאתה חושש מקנביס. יש לך פחד לא מוסבר ולא הגיוני - אבל מותר לך להיות לא רציונלי. 

לא רוצה? אל תעשן. למה נראה לך שזה הגיוני שתגיד לאנשים אחרים מה לעשות כל זמן שהם לא פוגעים בך? 

יש לי אפילו סלוגן: חושש? אל תחשש. 

ואתה חושב שיש דבר כזהנעה ונדה

שליטה על סמים?

דיברתי על אלכוהולאלנקם
כן הבנתי את זהנעה ונדה

אז אמרתי למה סמים זה יותר גרוע

רבע מאזרחי מדינת ישראל מעשנים מריחואנה. רבע.ספק

זה כולל רפואים, מהנדסים, מתכנתים, מדענים ואפילו עורכי דין. 

היחידים שעושים מזה טאבו הם אנשים מנותקים לחלוטין מהמציאות עם סבר פנים חמור שיורים סיסמאות שגויות לכל עבר. 

יש סיכוי מצוין שכשאת מגיעה למיון, הרופא שמטפל בך מעשן ג'וינט מדי פעם. 

כנראה שהוא מספיק בשליטה (ויש לו גם מספיק ידע רפואי). 

תלוי כמה לוקחים כמובןנעה ונדה

וגם אם לוקחים קצת בהתחלה, תהליך ההתמכרות מגדיל את המינון

תלוי כמה לוקחים זה גם נכון לגבי מים.ספק

אפשר למות מהרעלת מים - את לא מודאגת מהתמכרות למים? 

קנביס לא ממכר יותר ממים. 

לא נכון, אל תגזיםנעה ונדה

שימוש קבוע בסם כרוך בהגברת הסיכון לבעיות בריאותיות שונות, כמו דלקת סימפונות כרונית או ירידה ביכולות קוגניטיביות, וכן סכנת התמכרות, אף על פי שמחקרים שונים מראים שהתמכרות זו נמוכה ופחותה משמעותית מזו הנגרמת בעקבות שימוש בסיגריות ובאלכוהול (ויקיפדיה)

לא נכון. אני לא אחראי על חוסר הידע שלך בנושא.ספק

צריכה מופרזת של מים עלולה לגרום למוות!

כן, אדם שמעשן הרבה קנביס, יכול לפגוע ביכולות החשיבה שלו - אבל צריך בשביל זה המון - וכפי שכבר כתבתי לך בערך 10 פעמים, קנביס לא ממכר!

יש כאלה שטוענים שיש התמכרות "רגשית". זו לא התמכרות. 

אין לקנביס התמכורת פיסית. אין תסמיני גמילה למי שצורך קנביס באופן קבוע ואז מפסיק. 

ואגב, מחקרים שנעשו במדינות בהן יש לגליזציה מראותספק

ירידה בשימוש בקרב בני נוער. 

כלומר, אם את רוצה למנוע מכמה שיותר בני נוער לעשן מריחואנה, את צריכה להיות הראשונה לתמוך בלגליזציה... או שאולי לא ממש אכפת לך מבני הנוער... 

ברור שמלא מיים זה לא בריאנעה ונדה

מי טען ההפך?

אסור לתת לזה לגיטימציה, לא סומכת על מחקרים (עניין עקרוני שלא קשור לנושא)

כל דבר יכול להזיק אם מגזימים איתו. קנביס לא שונה.ספק

כמובן שאת לא סומכת על מחקרים... את יודעת יותר טוב על סמך אינטואיציה בלבד... מה אכפת לך לדרדר בני נוער לשימוש בסמים תוך טמינת הראש החול... 

מעניין שאת כן מאמינה ל"מחקרים" שטוענים בקנביס ממכר... יש לך אמונה סלקטיבית במחקרים שאת רוצה להאמין בהם. 

זה יפה... 

אף אחד לא בעד סמים לנוערמשה

רק מגיל 21 (נניח) ובבית מרקחת, כלומר שיש פיקוח רפואי על החומר ואל כמו היום שזה שייך לשוק השחור.

התכוונתי לכך שהמדיניות שהיא תומכת בה גורמת ליותר בני נוערספק

להשתמש בסמים - לעומת מדינות בהן יש לגליזציה. (כמובן, מגיל מסוים ובבתי מרקחת). 

אני כותב בצורה הזאת כיוון שאני מאוד לא אוהב שאת העמדה הרציונלית שלי, יש אנשים לא רציונלים שמגדירים כהזויה.\

משום מה, אני לא אוהב את זה. 

אני לא מאמינה למחקרים שטוענים שקנאביס ממכרנעה ונדה
אווו אני ממש אוהב את הבלוג הזהאריך וייס
את לא מאמינה לסטטיסטיקה פשוטהספק

ובגלל שאת חושבת שהאינטואיציה שלך נכונה יותר מסטטיסטיקה שנאספה (ע"י גופים רציניים דוגמת ה-cdc), את מוכנה שיותר בני נוער יצרכו קנביס.

מי כאן ההזוי?

אני לא סומכת רק על האינטואיציה שלינעה ונדה

אסור לתת לגיטימציה לצריכת סמים. זה ברור לחלוטין

נניח שזה נכון - וזה לא כי אין שום דבר רע בקנביס.ספק

כפי שציינתי, רבע מאזרחי מדינת ישראל צורכים קנביס, זוכי פרס נובל צרכו אותו, אנשים ששינו את העולם מקצה אל קצה צרכו אותו - אז למה נראה לך שזה רע? 

וצר לי לאכזב אותך, אבל בכל העולם המערבי יש לגיטימציה לצרוף קנביס - גם בארץ. 

במדינות רבות ביטלו את כל האיסורים בנוגע לקנביס וברוב מוחלט של יתר המדינות, אין אכיפה. 

זה ברור לחלוטין. 

בגלל האמונה שלך שזה רע כי זה רע ללא שום הצדקה - אתה מוכנה לסכן יותר בני נוער שיצרכו סמים?

אגב, את יודעת שנזיר בתום תקופת נזירותו חייב בקרבן אשם ונשאלת השאלה: למה? מה הוא עשה שמצדיק זאת. 

אחד ההסברים הוא שהקב"ה נצן לבני האדם בריאה מהנה כמו יין והוא בחר להתנזר ממנה. 

טוב סליחהנעה ונדה

ניצחת בדבר אחד מתוך הרבה, אני מודה

לפחות בדבר אחד את מודה.ספק

ואת לא סומכת על מחקרים (בצורה סלקטיבית, כמובן)ספק

אבל מפלגת זהות היא מפלגה הזויה... יאפ.. 

היא מפלגה הזויה בלי קשר למחקריםנעה ונדה

היא טוענת דברים שרוב העולם אומר שהם מוזרים והזויים אבל אתם הצדיקים בסדום שבטוחים שאתם הצודקים. רוב הציבור הדת"ל יותר קרוב לטב מאשר לזהות

מה למשל מוזר ? שוק חופשי? צבא מקצועי?אריך וייס
סמים, משרדי ממשלה בהר הבית..נעה ונדה

אישור נשיאת נשק (שרואים את תוצאותיה המבורכות בארה"ב), חיסול ראשי הממשל באיראן (??), הפסקת קבלת הסיוע (ההכרחי) מארה"ב וכו'. אני חייבת לציין שיש גם דברים טובים במצע.

ככל שיש יותר כלי נשק חוקיים, יש פחות רצחספק
זו עובדה סטטיסטית.
גם בארה"ב, יודעת איפה עש הכי הרבה מקרי רצח?
במקומות שאליהם אסור להכניס נשק.

יודעת באיזו מדינה יש הכי הרבה מעשי רצח?
ב-dc.
המדינה שבה הכי קשה לקנות נשק חוקי בארה"ב.

אבל אל תתני לעובדות לבלבל אותך...
בארה"ב כל פיגוענעה ונדה

זה 30 הרוגים, בארץ זה 1 או פחות

אז? מה גם שזה לא נכון - היה גם פיגוע עם 3000 הרוגיםספק

והיו גם מקרי ירי בארה"ב עם מספר הרוגים קטן - אם היה שם אזרח חמוש עם נשק כדי שיעצור את הרוצח. 

העובדה היא שאדם רע שרוצה להשיג נשק, ישיג נשק בצורה לא חוקית. 

מי שיכול לעצור אדם רע עם נשק הוא אדם טוב עם נשק - והוא ישיג את הנשק בצורה חוקית. 

11 times a good guy with a gun stopped a bad guy, saving lives - Photos - Washington Times

עובדות. 

את יודעת איזה אחוז מתקציב המדינהספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ט"ו בתמוז תשע"ט 15:04

הוא סיוע אמריקאי? פחות מ-1.1%
את יודעת מה המחיר האסטרטגי שאנחנו משלמים עבורו?

על אופן ההוצאה של אותו סיוע לו אנחנו מתחייבים? על פרוייקטים צבאיים שבוטלו בגלל הסיוע הזה? על עסקאות ביטחוניות עם מדינות אחרות שבוטלו והיו יכולות להכניס לנו סכומי כסף גדולים בהרבה? 

ודאי שיש להפסיק את הסיוע הזה - הקמנו מדינה או עמותת גמ"ח?

סמוך על ראשי המדינהנעה ונדה

הם יודעים מה הם עושים. הינה תקרא: 

היקף הסיוע הביטחוני מארה"ב לישראל, מאז שהתחיל ב–1962 ועד היום, מתקרב ל–100 מיליארד דולר, כ–350 מיליארד שקל לפי שווי השקל כיום. בעשרות השנים האחרונות מעבירה ארה"ב לישראל סיוע קבוע בהיקף של כ–3 מיליארד דולר בשנה. בשנים האחרונות, הסיוע הוא לנושאים ביטחוניים בלבד. בנוסף, ארה"ב עוזרת לישראל, בנדיבות, בסיוע ביטחוני לפרויקטים שחשובים לה ולישראל.

בין הקמת המדינה ועד לעשור הראשון של המאה הנוכחית העבירה ארה"ב לישראל גם סיוע כספי אזרחי, שהחל ב–1949 בסיוע לרכישת מזון וקליטת פליטים יהודים מהתפוצות - ונהפך עם השנים ליותר ויותר נדיב. הסיוע הגדול ביותר של ארה"ב לישראל במענקים ובהלוואות בשנה בודדת ניתן ב–1979, שבה נחתם הסכם השלום בין מצרים וישראל, והגיע ל–15.7 מיליארד דולר. במצטבר, הסיוע האמריקאי לישראל ב–1950–2013 שווה לכ–3% תוצר של המשק הישראלי באותה תקופה. (The Marker)

3% זה לא באמת הרבהמשה

לא משהו שמדינה מודרנית לא יכולה לעמוד בו בשביל עצמאות מדינית. למעשה, ההסתדרות עולה לנו הרבה יותר.

טוב לא מבינה בזהנעה ונדה

סומכת על ראשי המדינה

אני לא מדבר על לבטל רטרואקטיבית ולהחזיר את הסכוםספק

אלא לבטל מעכשיו והלאה .

זה 1.1% מתקציב המדינה (קצת פחות). 

פחות משליש מהנזק שסמוטריץ' ניסה לעשות עם שדה דב. 

ולגבי "סמוך על המדינה" - לא סומך עליה. למה שאסמוך עליה?ספק

את יכול לתת לי דוגמא אחת לניהול לא כושל של המדינה? 

המשטרה מתפקדת טוב? חברת החשמל? מקורות? הנמלים? רשויות המס? הביטוח הלאומי? 

אין שום גוף שהמדינה מנהלת שגורם לי לסמוך עליה בשום צורה שהיא - אז למה שאסמוך עליה? 

אז אתה טוען שהמדינה כושלת?נעה ונדה

איך אתה חושב היא הגיע למה שהיא הגיעה תוך 70 שנה?

בזכות הרבה יוזמה פרטיתאריך וייס
כן?נעה ונדה

לא נראה לי

ושוב, את טועה.ספק

כל מה שטוב במדינה, הגיע מיוזמות פרטיות. 

כל מה שכושל, ממשלתי. 

יש חמש תחנות התפלת מי ים בארץ. 

ארבע פרטיות ואחת ממשלתית. 

ארבע מצליחות וריווחיות ומייצרות יותר מי לשתיה מהחמישית שכושלת, מייצרת מעט מאוד מי שתיה ונמצאת בגרעונות. 

רוצה לנחש מי מנהל את התחנה הכושלת? 

המדינה במצב גרוע בהרבה מהמצב בו היתה יכולה להיות.ספק

וזה בגלל שה"מדינה" מתעקשת לנהל דברים במקום לתת לאנשי מקצוע לנהל אותם. 

מהרבה מאוד בחינות - כמו למשל מדד קלות עשיית העסקים - אנחנו נמצאים הרחק מאחורי העולם המערבי. 

לעומת זאת, אנחנו מובילים במספר שעות העבודה לשבוע. 

איך המדינה הגיעה לאן שהגיעה? 

הרבה בזכות מעט מאוד אנשים מאוד מאוד מוכשרים שסוחבים את כל היתר על גבם. 

וכמו שזה נראה עכשיו, אני לא בטוח שבעוד 70 שנה תוכלי לשאול את השאלה הזאת שוב. 

לסיכום:ספק

זה נראה שאת פשוט לא מכירה את העובדות ואת המציאות - ואת גם לא רוצה להכיר אותן - וכשמישהו מגבש תכנית בהתבסס עליהן, זה יישמע לך הזוי, אבל רק בגלל חוסר הידע שלך והנכונות שלך לברר ולבדוק את הנתונים. 

יותר נשק חוקי = פחות מעשי רצח. זה נתון סטטיסטי מובהק - גם בתוך ארה"ב. 

לגליזציה של קנביס = פחות בני נוער שמעשנים קנביס. 

סיוע אמריקאי  = אבדן הכנסות גבוהות בהרבה ממקורות אחרים. 

רוצה אולי לדבר על מצב מערכת החינוך? על כך שציון הפסיכומטרי הממוצע של סטודנטים להוראה במדינת ישראל הוא 488?

שלפי דו"ח המבקר, 60% מהמורים לאנגלית ו-40% מהמורים למתמטיקה לא יודעים את החומר אותו הם אמורים ללמד? 

עובדות הן עובדות. 

מי שלא מכיר בהן - הוא הזוי. 

הבנתי שלכתוב בעצמי זה לא יועילנעה ונדה

אז נתתי לאחרים להסביר:

הקלות בהחזקת נשק: מסוכן לאזרחים, מסוכן עוד יותר לאזרחיות

http://cms.education.gov.il/NR/rdonlyres/6632ED66-3D68-4229-AABF-9460701A4654/138449/tshuvatharashutllemilchamabesamimladoch.pdf

הסיוע האמריקאי הינו גורם חשוב בעוצמתה הצבאית של ישראל ב-45 השנים האחרונות (בעיקר מאז מלחמת יום הכיפורים). הוא מהווה מקור מימון ואספקה של אמצעי הלחימה המתקדמים בעולם לצה"ל. הסיוע מהווה כיום קרוב לחמישית מתקציב הביטחון ברוטו וכאחוז אחד מהתוצר. הסיוע ניתן באמצעות הסכם רב שנתי לעשור, המאפשר לצה"ל תכנון ורכש ארוך טווח, והוא בעל תרומה רבה גם לתעשיות הביטחונית של ישראל. (inss)

אני לא צריך הסברים כשיש מספריםספק

המספרים מאוד ברורים : יותר נשק חוקי = פחות מעשי רצח. 

נקודה. 

אתה יכולה לתת לאחרים להסביר למה פיל עם אזניים מספיק גדולות יכול לעוף - בשורה התחתונה, יש עובדות!

הפיל לא יעוף למרות כל ה"הסברים". 

הסיוע האמריקאי אולי היה חשוב בעבר, כיום הוא פחות משליש ממה שסמוטריץ' רצה לגזול מבעלי הקרקעות של שדה דב ואזרחי מדינת ישראל. 

שוב, אלה המספרים. 

1.1% מתקציב המדינה. את יודעת כמה כסף הפסדנו בגלל ביטול עסקת הפלקון עם הסינים בצורה ישירה ועקיפה? 

קראת את מה שהבאתי?נעה ונדה

וואו, אדם שמפחד על מקום העבודה שלו במדיה ותהיה לגליזציהספק

ממתנגד ללגליזציה... 

עובדתית, בכל מדינה שבה הונהגה לגליזציה של קנביס, חל שיפור כמעט בכל תחום שקשור לנושא. 

פחות פשיעה, פחות בני נוער שצורכים קנביס, עודף הכנסות ממסים ועוד. 

זו הסיבה שכיום, כבר 13 מדינות בארה"ב בחרו בדרך הזאת ונראה שהמגמה ממשיכה להתרחב. 

יש מספרים ויש קשקשת הזויה. 

את בצד של הקשקשת ההזויה. 

אגב, זה נראה כמו מסמך שילד ביסודי פיברקספק

"תגובת ארה"ב". 

ניסוח אמיתי? 

"רעיון שאין לו סיכוי להצליח"? ולכן כל המדינות בארה"ב מאמצות את הלגליזציה - חלקן באופן מלא ומיידי וחלקן בקצב קצת יותר איטי.. 

אני בספק גדול אם המסמך הזה אמיתי ואם כן, אז זה מסביר את רמת ה"מקצועיות" של מי שכתב אותו. 

וואלה, אחרי ג'וינט אחרי יכול לכתוב מסמך פחות מגוחך מזה. 

דווקא מחבבת את רעיון הר הביתחופשיה לנפשי
ובעניין הסמים-כבר כתבו פה שהמצב הנתון היום הוא שה"קנאביס" שנמכר בשחור בדרך כלל מעורבב ולכי תדעי עם מה, את ינון מגל את מכירה? הוא צרך (מניחה שעדיין) סמים קלים והוא נכנס עם הבית היהודי ב-2015 וניסה להעביר את אי ההפללה של צורכים וסליחה שהתפזרתי.
דבר אחרון-כלכלה, זה החלק החביב עליי בזהות, זה והר הבית.
את הזויה וזה קשור לעובדות.ספק
בדיוק כמו השמאל - העובדות לא יבלבלו אותך.

קנביס לא ממכר. אלכוהול כן. זו עובדה.ספק

גם אם אדם יעשן כל יום, שלוש פעמים ביום, הוא לא יחווה תסמיני גמילה מקנביס. 

אלכוהוליסט, יחווה את כל תסמיני הגמילה.

לא ממכר?נעה ונדה

מה פתאום? וגם אם אתה צודק, זה מסמם לכל דבר

זה לא ממכר.ספק

מה פתאום? פיתום ורעמסס. 

גם אלכוהול "מסמם". גם סירופ נגד שיעול. 

סירופ נגד שיעול?נעה ונדה

צודק לגמרי לגבי האלכוהול, אבל אף אחד לא שואל אותי!

כן. שוקינג, נכון?ספק

מה שכן ממכר ומסכן חייםמשה

זה כל תחליפי הסם שמופצים בשוק, וכן הקנאביס שנמכר בשוק השחור בלי שאף אחד יכול לאמת אותו.

תאר לך מה היה קורה אם אפשר היה לקנות בבית מרקחת מוצר סגור עם חבילת רכיבים. היום מגיעים אנשים לבתי חולים כשאף אחד לא יודע מה הם לקחו בכלל.

מה זה לא ממכר?ה-מיוחד

שאני למדתי ראיתי לא מעט שמגלגלים ואמרו בפה מלא "בלי לגלגל אני לא יכול ללמוד למבחן"

פיסית, זה לא ממכר.ספק

מי שמעשן כל יום כל היום ויפסיק ברגע אחד, לא יחווה תסמיני גמילה. (בניגוד לאלכוהול, סיגריות וכו'). 

אבל עדיין הוא תלוי בזהה-מיוחד

אז אין לו תסמינים פיזים אבל בלי הגלגול הוא לא יכול ללמוד למבחן (ולא רק למבחן. זה יכול רופא, רו"ח, ועוד)

הוא לא. הוא מאוד ירצה כי זה כיףספקאחרונה

כמו שלונה פארק הוא כיף (לאנשים מסוימים) - אבל זה לא התמכרות. 

ותנוח דעתך, אני מכיר אישיתי גם רופאים שמעשנים... 

אני מניח שכל מי שלא מסכים עם מפלגה אחרת חושב שהיא צריכהספק

להיעלם. 

אני הייתי שמח אם הבית היהודי והאיחוד הלאומי היו נעלמות - מה שבהחלט יכול לקרות בבחירות הקרובות, בעז"ה. 

חס וחלילה תוריד את הבעז"ה.נעה ונדה

אני ממש לא מסכימה עם מרצ והעבודה וישראל דמוקרטית וכחול לבן, אבל אני לא חושבת שהם צריכות להיעלם.

אבל מפלגות שמציגות את האג'נדה של המגזר שלי בצורה מעוותת אני בטוחה שהם חייבות להיעלם

למה? בעז"ה שהמפלגות האיומות הללו יעלמו!ספק

למה לך מותר לייחל שמפלגה כלשהי תיעלם ולי אסור? 

האיחוד הלאומי והבית היהודי הן 2 מפלגות של עסקנים קטנים שאידיאולוגיה והיהדות רחוקות מהן שנות אור. 

הם מציגים את המגזר שלי בצורה מעוותת ואני בטוח שהן חייבות להיעלם. 

אידאולוגיה ויהדות רחוקות מהן שנות אור??נעה ונדה

הפעם ממש הגזמת!! הרב רפי פרץ הוא רב, וסמוטריץ' כל היום מדבר על אידאולוגיה ויהדות!

ועדיין, הם מתנגדים לערכים יהודיים בסיסיים בשם אותו עיוות שהםספק

מייצגים. 

אם את יכולה להרשות לעצמך לומר את הדברים הללו על מי שאת לא אוהבת - אז למה נראה לך שלי אסור?...

לאיזה ערכים יהודיים בסיסיים הם מתנגדים?נעה ונדה

שלוש דיברות, בתור התחלהספק

"לא יהיה לך א-לוקים אחרים על פני" - הם שמו את המדינה כא-ל החדש. 

"לא תגנוב" - מתפארים בנסיונות שלהם לגנוב רכוש מאנשים וגניבת נפש, כלומר, עבדות - הם תומכים בצבא עבדים. 

"לא תחמוד" - הם רוצים לקחת מאנשים את מה שיש להם. 

ויש כמובן את והדרת פני זקן, למשלספק

שהוא כשר תחבורה מתעמר בהם ולא רוצה להכניס את אובר או להפריט את התחבורה הציבורית כדי שהיא תהיה יעילה וזולה יותר. 

התורה מצווה לעזור לחלש - מה שסמוטריץ' ןחבורתו לא עושים כשהם דואגים שמחירי המזון בארץ יהיו גבוהים כדי להגן על כמה קבוצות לחץ כמו חקלאים לא יעילים וכו'.

ויש עוד דוגמאות.

אני אענה אחד אחדנעה ונדה

1. זה פשוט לא נכון, הם מאמינים כמו כולנו שהמדינה היא אתחלתא דגאולה.

2. זה לא צבא עבדים, זה סוג של צבא שהוא עם חובת גיוס. יש 2 סוגים וזה הסוג שלנו, אפשר להתווכח על איזה סוג יותר טוב אבל צבא עבדים זה לא.

3. מה פתאום לקחת מאנשים מה שיש להם?

4. למה הוא לא רוצה? אני צריכה לראות מה הצד שלו.

5. חקלאים לא יעילים?? זה הפרנסה שלהם! הוא בסה"כ מנסה לשמר את ענף החקלאות שהצטמצם מאוד בשנים האחרונות בארץ.

את משלמת המוןןןן על פירות וירקות, למה?אריך וייס
כי אי אפשר לייבא מחול בזול. למה אי אפשר כי, כי אסור. אז מה שקורה שכולנו משלמים המון כסף סתם
יש בזה משהונעה ונדה

אבל יש כאן 2 צדדים, טובת החקלאי וטובת הצרכן, צריך לאזן

החקלאי הוא לא עשירית האחוז, אז זה עדין הגיוני?אריך וייס
אבל הצרכן יסתדרנעה ונדה

החקלאי יפשוט רגל

זה יאלץ אותו להתייעל, וכולם ירווחו גם החקלאי.אריך וייס
ככה החקלאי לא יצטרך להסתמך על המדינה
איך הוא יתייעל?נעה ונדה

נתחיל בזה שיתחיל לגדל גידולים שמתאימים לישראל.ספק

אם הוא לא מוצא או מצליח - שיקים על השדה מלון וצימרים. 

או שיותר טוב יתן לבנות עליה בתיםאריך וייס
אני לא חושב שיש ביקוש לבתים באזורים הללו.ספק

לרוב אין שם מוקדי תעסוקה. 

יש המון שטחים כאלה במרכז..אריך וייס
פעם בכפר סבא היו מלא פרדסים למשל
צודקספק

אבל היא עדיין במרכז הארץה-מיוחד

כמעט כל ערי המרכז היו כפריים. גם פתח תקווה, הוד השרון, הרצליה,ראשון וגם מקומות יותר רחוקים כמו נס ציונה, רחובות, גדרה. 

הצרכן יסתדר? את בטוחה? או שאמא לשבעה ילדים תצטרך לבחורספק

אם לקנות עגבניות ומלפפונים או אבוקדו? 

זה נקרא אצלך להסתדר? 

אין לך לב? 

ולא, אין שום צורך למצוא "איזון". האיזון הוא מאוד פשוט - אדם שלא מסוגל לבצע את העבודה שלו בצורה יעילה, שיחפש לעצמו עיסוק אחר. 

זה מה שכולם עושים. 

רוצה לתרום לחקלאי כסף כדי שהוא יוכל להמשיך לתחזק את המשק שלו? 

תתרמי. 

למה את תורמת לו על חשבון החלשים ביותר בחברה? למה את כופה על החלשים ביותר בחברה לממן אותו? 

אפשר לממן לחקלאי משכורת לכל ימי חייו, זה יצא יותר בזולמשה

מאשר המצב הקיים.

בתור בונוס גם נחסוך כסף על מים שהיום מסבסדים להם.

תשובות:ספק

1. זה נכון מאוד. הם מאמינים שמותר להם לגזול בגלל שהם באים בשם המדינה. 

הם גלגול מודרני של המלך אחאב. 

למה? כי מבחינתם המדינה החליפה את הקב"ה. 

2. זה צבא של עבדים. גיוס בכפיה עם תשלום סמלי. זו ההגדרה של עבדות. למעשה, עבד עברי מקבל תנאים טובים יותר מחיילים. 

זו ההגדרה של עבדות. 

3. מה פתאום לקחת מאדם את השטח שהוא קנה לפני 50 שנה בגלל שהוא חושב שזה יביא לו קולות של כמה אילתים? 

מה פתאום לקחת מסים כדי לממן לחברות של אשתו עבודה בייעוץ זוגי על חשבון ה"מדינה"? 

מה פתאום לקחת מסים כדי ללמד תלמידי ישיבות - הרמב"ם פוסק במפורש שאסור להתפרנס מלימוד תורה, אז איך הוא חולק על הרמב"ם? 

ויש עוד דוגמאות. 

4. למה? כי הוא רוצה לשלוט על התחבורה הציבורית. הוא לא רוצה להפריט אותה כי שליטה ושררה זה מה שהוא רוצה. 

5. כן. החקלאים לא יעילים.

מי שלא טוב בעבודה שלו, צריך למצוא לעצמו עיסוק אחר. 

בדיוק כמו כל אחד אחר. 

לא מעניין אותו האזרח שישלם על מזון כפול ויותר על מוצרי מזון. 

חות מזה, הוא רוצה קולות והוא יודע שלדבר על ציונות זה מאוד פופולרי. 

כן, חקלאות ישראלית... אז בואו נאסור ייבוא ונעלה את המחירים לכולם כדי שכמה חלקאים לא יעילים יוכלו להמשיך לגדל גידולים שלא מתאימים לארץ ישראל בכח. 

כן, אנחנו ממש מדינה טרופית שמתאימה לגידול אננס ומנגו... 

אגב, לי אין בעיה, אם אני ארצה אננס ב-40 שקלים, אני אקנה. 

מי את חושבת סובל הכי הרבה ממחירי מזון גבוהים? 

הכי עניים בחברה. 

העניים לא מעניינים אותו. הוא רוצה לזרוק סיסמאות שרפי השכל יקנו ויצביעו לו ולעזאזל עם החלשים ביותר בחברה. 

הוא מוכר את החלשים ביותר בחברה כדי לשמר גילדה קטנה ומצומצמת של אנשים שהם פשוט גרועים בעבודה שלהם. 

עצוב, אבל זה המצב. 

חע חע חעcintetit
לא יודעת מאיפה להתחיל לספור את השגיאות
תתחיל מההתחלהנעה ונדה

אני אשמח לשמוע

סופיתר.מ

שקד הולכת בנט כשהיא בראש והם יתאחדו עם פייגלין האמירות של בנט מוכיחות את זה...

ויהיו 2 מפלגות מימין לליכוד 

בתקווה שמפלגות נעם ועוצמה יתעשתו, לא,בעצם הבית היהודי.

סופית: איילת שקד יו"ר הימין החדש - כיפה

וטוב שכך.

התבלבלת. איילת שקד מכחישה את הדיווחבינייש פתוח
מצוין. רק צריך לקוות כמו שאמרתנעה ונדה

שהבית היהודי יתעשתו, יתייחסו בכבוד לעוצמה, והיא תחזור אליהם.

נראה לי שיש לך חוסר הבנה עמוק במציאות הפוליטיתאינליאז

כחול לבן , לפחות החלק שלה שנקרא "יש עתיד", זו מפלגה שיוצאת נשכרת מישיבה באופוזיציה.

תמיד האופוזיציה מגדילה לה את התמיכה.

לכן, בכל השנים שהייתה קיימת, אף פעם היא לא פחדה מהאפשרות הזו.

היא גם מייצגת את החלקים היותר יצרניים ויותר איכותיים בחברה הישראלית, אותם חלקים שפחות זקוקים לנדבות מהממשלה.

אצל החרדים זה בדיוק הפוך.

אין להם שום קיום באופוזיציה.

לכן הם יזחלו לממשלה בכל מחיר ויקבלו כל מה שיתנו להם.

החרדים אף פעם לא היו "בעיה" מבחינת ההסכם הקואליציוני, הם כמובן יסכימו לשבת יאיר לפיד , כמו שהם יסכימו לכל דבר.

זאת אומרת , הטענה שלך מטופשת. יאיר לפיד הוא נכס ל"כחול לבן" ותמיד יהיה.

איפה באמת החרדים מתעקשים?

ב"חוק הגיוס" לדוגמא, אבל החוק הזה לא בא ביוזמתם.

הוא לא בעיה שהחרדים יצרו. מי שיצר את חוק הגיוס זה בג"ץ ובמקרה גם ליברמן, וכמובן, אילו החרדים היו מסכימים להסדר, הם היו הופכים להיות מיותרים בעיני חלק מהבוחרים שלהם עצמם. הרי על הסיפור הזה אותו "פלג ירושלמי" יצא למלחמה.

זאת אומרת, מבחינת המפלגות החרדיות, להסכים היום לחוק כזה, זו התאבדות, כי יש להם אופוזיציה פנימית שרק מחכה.

צודק🙌 סליחה..נעה ונדה

רק שאני לא חושבת שהם יסכימו עד כדי כך להשפיל את עצמם ולשבת עם לפיד אחרי כל מה שקרה.

החרדים מתעקשים על מה שחשוב להם, מה שקשור לחרדים או לסטטוס קוו

לא מסכים איתךהבעטליר החמישי

לא יודע כמה אתה מכיר חרדים, אבל גם אם הם יסכימו לשבת עם לפיד, הם יהפכו למיותרים בעיני חלק מהבוחרים.

יש גם צד לחלק בין ש"ס ליהדות התורה. המצביעים של ש"ס הם ברובם ימניים, לכן כל הקמפיין שלהם היה אובססיבי לביבי.

הבוחרים שלהם לא יתנו לש"ס להצטרף ולהקים ממשלת ביבי.

(ובאופן כללי, גם הצעירים החרדים של יהדות התורה אוהבים את ביבי.)

ועוד דבר.

במצב שהם לשון מאזניים, הם יעדיפו תמיד את ביבי. הם מכירים אותו כבר שנים. הוא נותן להם הרבה. זה הרבה יותר זורם להם מאשר להצטרף לממשלה בראשות יש עתיד, שדי הוקמה על שנאת החרדים.

הם מתעבים את לפיד ברמות שאתה לא מתאר לעצמך.

ברור שהיא נשכרת מישיבה באופזיציהה-מיוחד

כי שם אפשר לדבר בלי חשבון.

אוהבים לדבר על כלכלה חופשית, הפרטה וכו וכו. איזה צעדים הוא עשה כדי לקדם את זה? (באמת אני לא מחפש הישגים כי אלו לא דברים שרואים אחרי שנה-שנתיים) 

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

גם אצל הכנענים היה איוב.

דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)

אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.

לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.

ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטורי

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.

אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.

העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

לכלל של אנשים אין בחירה, יש בחירהקעלעברימבאר

לפרט אם לזרום עם מה שהכלל עושה, וגם בחירה של כל הפרטים האם למשוך את הכלל לכיוון אחר מהמגמה הטבעית שלו. אבל זה שהאסלאם הוא דת של חרב ושל מידת הדין וזה שהערבים המציאו אותה, ושעמים מסוימים אימצו אותה. זה ברוב המקים קשור לנטיה טבעית סוציולוגית שה' הטביע בעמים בעזרת גורמים טבעיים, וכמובן לפרטים יש יכולת להשפיע על גורל הכלל, במיוחד על אורך התהליך ועל כמה תופעות כואבות יתלוו אליו.

בעם ישראל לפרט בבחירתו החפשית, יש יכולת יותר להשפיע על גורל הכלל , מאשר אצל האומות. אבל גם באומות יש

נכון, אבל כל עוד שהפרט הוא חלק מהאידיאולוגיה הזאתהסטוריאחרונה
כל עוד שהוא משתתף בנאומי ההסתה במסגדים, כל עוד שהוא שולח את בניו לבית ספר על שם רוצחים שפלים, כל עוד שהוא מאמין שהנביא לא יכל לטעות ומה שהוא עשה - מוסרי, הוא חלק מזה עד שיוכיח אחרת.
אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימון
זה לא מקרה, אבל לנסותקעלעברימבאר
ללמוד דברים לא קשורים ממקרים ולהסיק מסקנות להתנהגות בפועל מהם, זה כמעט "לא תנחשו".

אולי ה' סיבב ככה בתור קריאה לערבים ולמוסלמים לדעת שאפשר גם אחרת. מקרה שנועד לעורר אותם לתשובה

רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
ומכיוון שאנחנו יודעים מהי משנת האיסלאם, הקוראן ומוחמד - אז יוצא הדופן הזה הוא זה שצריך להסביר איך זה הגיוני שהוא עבר על מצוות דתו ותרבותו.
זה תלוי פרשנות, בדובאיקעלעברימבאר

יש זרם גדול של פרשנים מוסלמים שתומכים במדינת ישראל בשם האסלאם, כי כתוב בקוראן שארץ ישראל היא הארץ אשר *כתב* הבורא לבני ישראל. ובדרך כלל לפי האסלאם כשכתוב "כתב" הכוונה נשבע לנצח.

הרב שרקי נפגש עם אנשים כאלה בדובאי, והוא מקווה שהזרם שתומך בישראל יגדל באסלאם , במגמה עתידית שיצמח זרם באסלאם שייטען שעם ישראל הוא עם האלוקים הנבחר והתורה תקיפה ליהודים, שזה תחילת תיקון האסלאם שבן השפחה יודה שיצחק הוא בן הגבירה והמוביל, כמו שאומרים חזל "ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו" שנתן ישמעאל קדימות ליצחק, ומכאן שישמעאל עשה תשובה בסוף. או כמו שאומר הכוזרי שעיקר בעית האסלאם היא שהם לא מתפללים לכיוון ירושלים.

יחד עם זאת אסור להיות שאננים, ולדעת שאנו במלחמת דת מול רוב האסלאם שרוצים להשמיד את ישראל, ולהלחם נגדם מלחמת חרמה

זה יגיע בסוף, אבל אז הם יפסיקו להיות מוסלמיםהסטורי
אור החיים הקדוש, בראשית כ"ה ו':

ולבני הפילגשים וגו'. ולישמעאל לא אמר הכתוב שנתן לו מתנות ושלחו כי לפי מה שכתבנו (לעיל ט"ז ה') כי ישמעאל משפט קנייה יש בו ליצחק משולח ועומד הוא. ויש יום לאל איום משפט יעשה ויכיר נקנה לקוניו.

בסוף בני השפחה יכירו שהזכות שלהם היא לשרת אותנו, כמו שישמעאל עצמו בפטירת אברהם עשה תשבה. בנתיים אולי אותו אחד שעצר את המחבל, הוא מהיחידים שמקדימים את זמנם.

הירא ורך הלבב ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו כלבבוהסטורי
אכן טיל עשה את זה.

בחסדי שמים ובהשתדלות של הרבה אנשים בהנהגת ראש הממשלה - רוב הטילים הושמדו על הקרקע וגם אלו שכן נורו- רובם יורטו באוויר.

אגב גם במבצע מדהים של צה"ל בהוראת ראש הממשלה - לפני שנה תוך 72 שעות, הושמד כל הנשק הכבד של סוריה, זה שעשרות שנים הפחידו אותנו איתו. זאת אחרי שבמהלך השנה שלפני צה"ל בהכוונת הממשלה חיסל את ארסנל הטילים שחיזבאללה בנה עשרות שנים.

למה הכותרת השלילית?פ.א.
הכתבה מחזקת את ההשקעות האדירות בטכנולוגיה, במחקר ובפיתוח מתוחכם, מצדיקה לחלוטין את המחיר העצום של כל טיל יירוט - כי בהשוואה לנזק, עלות היירוט היא זניחה ושולית.  
כי הפותח באופן קבוע וסדור מתאמץ לייאש אותנוהסטוריאחרונה
אתה צודק שבניגון אחר זה נשמע אחרת. אם הוא יבהיר שכוונתו לא היתה לייאש - אשמח להתנצל.
- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת

בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה

האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צע
לא מבין בכדורגל, מצידי שסכנין ינצחו במונדיאל, לאקעלעברימבאראחרונה
אכפת לי
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
אין מקריות בעולם . …סיעתא דשמייא1

… מי שמאמין במקריות כופר בהשגחה האלוהית!!!

ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.

אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי

לגופם של דברים:

א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.

אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.

ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.

ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.

ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן  אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.

ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.

ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.

את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).

שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.

אולי יעניין אותך