אני אישית לא בוחרת,
אין משהו מסוים שאני מזדהה איתו.
תנו נימוקים למה אתם בוחרים במי שאתם בוחרים
אולי אני אשתכנע ואצביע בסוף.
בגלל שהאידיאולוגיה שלי מאוד נקודתית "רק לא ביבי" ואני לא חשה בנוח להצביע לעמיר פרץ או לסתיו שפיר.
אני אשכנזיה, אקדמאית, גרה באזור המרכז - "כחול לבן" היא הבחירה הטיבעית בשביל אנשים כמוני.
רציתי תקופה מסויימת להצביע ל"ישראל ביתנו" - אבל ליברמן הוא באמת בלתי צפוי ובלתי יציב.
הוא אדם מוכשר וזה הופך אותו ליותר מדי מסוכן.
אז אני מוותרת.
כחול לבן.
לפחות שלא יגידו שלא ידעתי מי פה אשם ברמיסת הימין והתורה.
אני לא רוצה להעביר מסר לילדים שלי שהעדפתי ימין קיים שרודף את היהודים, ומזרימים מליונים לתפור תיקים נגד יהודים, ולגרוש יהודים מביתם, ולתת כסף לאויבי נפשינו, ולא מגרשים משפחות מחבלים,
היהודים האלה לצערינו גרועים יותר משונאינו, כי לפחות האויב אני מכיר, אבל הישראלים האלה מתחפשים לאוהבים ולמעשה הם מקימים פה ממשלת זדון!
היום קוראים להם הרשימה המשותפת

זה נראה לי ישקף את הרצונות שלך
אשכנזים הם בדרך שפויים
המסטולים הם מיעוט שבמיעוט
זו האידיאולוגיה שלך?
תחשבי מה את מקריבה בשביל "רק לא ביבי"
מצביעה לאדם חסר חוט שידרה (גנץ) ולרעהו שהוקיע עצמו ממזמן מהמחנה היהודי (לפיד) ולעוד שתיים שלא כ"כ יודעים בעצמם מה הם עושים בפוליטיקה
ומפה לשם אנחנו באמת באוגנדה או עמוק בים
כהבטחת אריאל שרון "דין נצרים כדין תל אביב"
רק שאת החלק השני של התוכנית ב"ה לא הספיק לבצע
כי נתניהו משעבד את כל המנגנון הציבורי , כדי להציל את עצמו מהכלא ולכן טובת המדינה, היא לסלק אותו, כדי שהמדינה תשרת את אזרחיה ולא את ביבי ואישתו.
חוץ מזה, אילו היית מנויה על "הארץ" כמוני היית יודעת שני דברים
קודם כל , שאין שום הבדל אידיאולוגי בין כחול לבן לליכוד
חוץ מזה, כמה מטופש להצביע לאגודת ישראל.
כי נתניהו יכל להרוויח מלא כסף מחוץ לחיים הפוליטים בהרצאות שייתן וכבוד הוא לא מקבל כי כל הזמן מבזים אותו ומאשימים אותו בהכול מה שחשוב לו זה עם ישראל
"אבא שלי ואבא שלי" עאלק.
הרצאות? מאות מיליונים הוא הרוויח מעסקת הצוללות
חוץ מזה, נתניהו לא לבד , איתו יש עשרות מושחתים, גנבים, מקורבים שכולם ביחד שודדים את המדינה.
החברים שלו, הבני דודים שלו, עורכי הדין שלו, כולם כמו "פורום החווה"
רק להפיל אותו וכל המגדל הזה יפול
אם כחול לבן תנצח, כל הדתיים יתחרו מי יזלך יותר מהר לקואליציה, גם כאלו שנשבעו חמישים פעם שלעולם לא ישבו עם לפיד.
שלא תבין לא נכון, למרות שכאילו "כחול לבן" היא בגוש השמאל, היא תעדיף לשבת עם בנט ושקד מאשר עם מרץ וסתיו שפיר.
יש שם המון אגו
אבל לפיד ובנט כבר היו אחים...
אולי בכל זאת יהיו איחוד משפחות
בינתיים נתניהו ראש ממשלה כבר כמה שנים והוא לא עשה שום דבר גרוע - אבל גם שום דבר טוב
לעומת זאת גנץ כבר הוכיח שאין לו שום יכולות חברתיות ואני כוססת ציפורניים מלדמין מה יר=קרה כשהוא יםגש עם נשיא הודו וקוריאה
במישור היח"צ נתניהו עושה עבודה נפלאה וזה דבר חשוב מאד!!
אבל היום הוא מתמקד רק בעניין אחד וזו הישרדותו האישית, לכן טובת המדינה דורשת שהוא יפנה את מקומו, לאנשים שלא צפויים בקרוב ללכת לכלא בגלל שחיתות.
לא שאני טוענת שהוא נקי, אני לא כ"כ מעורבת בתיקים, אבל הוא טוען שהוא נקי
ואם השאלה היא בין גנץ לביבי - עדיף את ביבי
שאם לא כן , לא היו ממציאים בליכוד את "החוק הצרפתי" , "חוק ההמלצות", "חוק החסינות" ו"פסקת ההתגברות". כל כך הרבה משאבים בוזבזו כדי להציל עורו של ביבי.
גנץ הוא לא הכי חכם וגם לא הכי צדיק, אבל אין לו כרגע סיבה לשגע את כל המדינה, רק כדי לא להגיע לבית משפט.
חכה ותראה
ניפוח השכר במגזר הציבורי - פי 2.5 מהעליה בשכר במגזר הפרטי.
כניעה לכל קבוצת לחץ אפשרית - שוטרים, נהגי מוניות, ועדי עובדים בנמלים, ברכבת ובשדות התעופה.
נתן לכחלון להשתולל במשרד האוצר ולהפוך את משרד האוצר לקזינו והעמקת הגרעון בצורה חסרת אחריות לחלוטין.
וזה רק בפן הכלכלי.
זה לא מעט דברים והם מאוד גרועים.
ניכר על כתיבתך מידת הקינאה('יש להפיל את נתניהו'... מה הוא עשה לך??? את הבורקס שלך הוא אכל???), יש לך עוד ימים ספורים לעבוד על המידה המגונה שלך, עד לבחירות.
על סיטואציה כמו שלך אומרים החכמים: ' שב ואל תעשה, עדיף'.
אבל ביבי לפחות יודע לנהל מדינה
אם הברירה היתה או ביבי או אנוכי - ברור שלא ביבי....
אבל מכיון שזה או ביבי או גנץ ולפיד - אני מעדיפה את ביבי
אני כל הזמן אומרת, ביב סיים את תפקידו, הוא זקן ועשיר ושילך לביתו ואז גם באורח פלא יעלמו הכתבי אישום
במקומו יכולו לעלות אדלשין, סער ועוד הרבה טובים שלא כ"כ היתה להם הזדמנות להוכיח מנהיגות כי הם חסו בצילו של נתניהו
אנמק לך ממש כמו ממ"ן למה כחול לבן זו לא אופציה.
מציעה לך לקרוא את מצע הבחירות של כחול לבן.
תנתחי את הנאמר שם בטרימינולוגיה מקצועית, ותגלי שהם לא אומרים שום דבר, זו מפלגת אווירה שיורקת בפרצוף על אינטלגנצית בוחריה. אם את אכן אשכנזיה אקדמאית (לא סתם לומדת נהיגה אלא תואר במדעי הרוח וכו') אחרי שתקראי את המצע תביני עד כמה כחול לבן בונים על הטיפשות של המצביעים.
עייני ערך כלכלה ותגלי שמלבד שטויות וברבורים הם לא אומרים של דבר. לקרוא ולא להאמין.
אין שם שום איזכור על כלכלה חופשית או מתוכננת ובאיזה אקט הם נוקטים. כנ"ל גם ביטחון אין שום רמז לתכניות שלהם (אולי אפילו הם עוד לא גיבשו כזו תוכנית בגלל המריבות המטופשות של כיתה ג').
מבינה אותך לגמרי שאת לא רוצה ביבי אבל אם את אקדמית את יודעת שבפוליטיקה לא הכל שפיט, עייני ערך 'גישת תורת המשחקים' במדיניות ציבורית, וחוץ משנאה לאדם אחד יש לך מן הסתם רצון לקצץ במיסים (קפיטליזם) וזה יקרה רק דרך מפלגות ימין, אז לא מחל... יש גם ימינה.
תחשבי לפני שאת מצביעה איך היית רוצה לראות את חשבון הבנק שלך, ואיך היית רוצה לראות את זכויות הקניין.
בהצלחה לך, אקדמאית ממרכז.
המצע של כחול לבן הוא שטחי ומטופש? לליכוד אפילו אין מצע.
מה אני כן יודע על ניהול הכלכלה של הליכוד? שכחלון היה שר אוצר ונתניהו נתן לו להשתולל כמו ילד בחנות ממתקים.
אני יודע שהחריגה ביעד הגרעון היתה אדירה, אני יודע שבעשור המגזר הציבורי נופח בחצי מליון משרות (האיש הרזה והאיש השמן...), אני יודע שנתנו לשוטרים בפנסיה תוספת לפנסיה שלהם בגין "אבדן בטחון תעסוקתי", אני יודע שאנחנו מקום 49 במדד קלות עשיית העסקים, שיש חסמי ייבוא על מוצרי מזון וששוק המזון מנוהל כאן כמו בקולחוז סובייט בשנת 1970 לפי מכסות שמחולקות למקומבנים ועוד.
אז לא, הליכוד זו לא כלכלה חופשית.
וימינה?
בנט היה שר הכלכלה במשך שנתיים. מה ההישג הכי גדול שלו?
שהוא הכריח את נשר למכור את המפעל הכי קטן שלהם לידיים של טייקונים מקורבים אחרים.
נשר עדיין מוגדר כמונופול, אגב ששולט על כ-60% משוק המלט בישראל.
במקום לפתוח את השוק לתחרות, הוא עשה טיפול קוסמטי שכמעט ולא השפיע על מחירי המלט בישראל.
בנט היה יכול לבטל את מכסי הייבוא על סחורה חקלאית ולהוזיל את מחיר מוצרי המזון - מה שמהווה את עיקר ההוצאה עבור משחות מעוטות יכולת - אבל הוא בחר שלא.
שקד? שוק חופשי?
היא הרי תומכת במועצות החקלאיות ובחסמי הייבוא "גם אם זה אומר שהאזרחים ישלמו יותר".
היא רצתה לסגור עיתון שביקר אותה.
היא האריכה את תקופת ההתמחות של עורכי הדין במטרה המוצהרת של התערבות בשוק.
זכויות קנין?
רק לפני חודשיים סמוטריץ' ניסה למנוע מבעלי קרקע יקרה במיקום אדיר את זכויות הקנין שלהם בקרקע הזו בגלל שכמה אילתים הפגינו שהם רוצים טיסה לקו החוף של ת"א כי מונית *מסובסדת* מנתב"ג זה לא מספיק טוב.
אז בתור "אקדמאי אשכנזי" שממש ממש טוב במספרים - אני יודע בדיוק איך הייתי רוצה לראות את חשבון הבנק שלי.
האם זה משנה אם ניסנקורן או כחלון ינהלו את העניינים?
לא. חד משמעית.
לשניהם יש חשיבות רק במערכת הבחירות וגם חשיבות משנית, בדרך כלל , יצירת נושאים לשיחות בין פוליטיקאים ועיתונאים.
מה שאני יודעת זה שכחול מורכבת מדגנרלים מיליונרים ומיליונרים אחרים ומה שהופך עשירים לעשירים, זו התכונה הדומיננטית באופי שלהם , לדאוג רק לעצמם.
מסיבה זו, גם אם המצע הלא רלוונטי של כחול לבן, היה בנוי מציטוטים של ליאון טרוצקי וצ'ה גווארה, המדיניות שהם ינהיגו ,בעזרת השם, תהיה מדיניות קפיטליסטית ליבראלית למהדרין.
כאן נעוץ ההבדל האמיתי בין כחול לבן לליכוד.
בליכוד כל אחד גונב לעצמו ואילו בככחול לבן מחזקים את השיטה שתשאיר אותם חזקים ועשירים. לכן בליכוד תוכלי למצוא הרבה פרילנסרים כמו מירי רגב, גדעון סער, צחי הנגבי ואהוד אולמרט (בזמנו) ואילו בכחול לבן האנשים מגיעים ממערכות גדולות, צבא, משרד הביטחון, האקדמיה , תאגידי התקשורת.
זאת גם הסיבה שהאויבים הטבעיים של כחול לבן הם החרדים.
בכל מקרה, אחרי ההסבר הזה, קל מאוד להבין , למה הקול שלי מובטח לכחול לבן.
בעיקר אנשים שעשו כסף מגניבת הקופה הציבורית. איזה איש עסקים נמצא שם?
כי אם לא את מדברת שטויות\משקרת
כי אני קודם כתבתי "דגנרלים מיליונרים" , כשהכוונה, למי שאולי לא מבין , זה לרמטכלים, שיש שם ארבעה.
ד"א, גם יאיר לפיד מיליונר, הצהרת ההון שלו יותר מעשרה מיליון שקל.
יעקב פרי, לשעבר מ"יש עתיד" הוא בעל הון שמוערך ב22 מיליון שקל.
בקיצור, הכל נכון, הלאה.
לפיד שעשה את הונו בתקשורת ופרזנטור של בנק פועלים. פרי שהיה יו"ר סלקום (שאם אני זוכר נכון הוא קיבל מהם לא מעט כסף בזמן שהיה רק פלאפון סלקום ופרטנר)
ועוד גנרלים לשעבר שהרמה השכלית שלהם הוכחה לא בשמיים. ונכשלו במעט העסקים שעשו בשוק הפרטי
בקיצור אנשים שעשו את כספם על גב הקופה הציבורית (על חשבוננו)
זאת הדוגמא הבולטת ביותר של הון-שלטון
![]()
זה מפלגה אנטי חרדית לכל דבר
ליברמן שתה ממך מיסים בלי להעביר שום חוק, בלי לפעול על אידיאולוגיה (אהה, אולי דאג לקריירה של משה ליאון בירושלים)
הצעת חוק בטרומית של חוק עונש מוות.
קול...
מציעה לך כאינטלגנטי וחושב, לחשוב אם הבחירות הם רק לא ביבי או גם הבחירות בין כלכלה חופשית לבין כלכלה מתוכננת, צבא העם או צבא הדוגמניות, ארץ ישראל השלמה או שתי מדינות לשני עמים, הייחס במשרד הרווחה להורים גרושים, מדינת רווחה או מדינה קפיטליסטית (הפרטה או הלאמה), חוץ מביבי יש עוד אלף ואחד דברים.
בפוליטיקה אין פגיעה בול, יש התאמה כמה שיותר.
בנאדם ליברלי עם שכל בראש, בלי דעות קדומות מצביע למפלגה אידיאולוגית, שמבטיחה ומקיימת.
אז נכון, אל תצביע מחל, יש לך את ימינה או מפלגות חרדיות.
תחשוב כי זה משהו שאתה יודע לעשות.
בחירות מועד ב' נועדו בשביל אנשים חושבים כמוך, לתמוך בימינה ולראות את התוצאות בחשבון הבנק.
בהצלחה לך, יהודי יקר.
לביבי משנה רק ביבי
לא ביטחון, לא כלכלה, לא חוקים, לא מיסים
רק ביבי הוא מה שחשוב
אני לא קפיטליסט, אין לי מה להצביע לבנט ושקד
אבל כשבנט ושקד היו בממשלה הם לא התעסקו בכלכלה
בנט התעסק בחינוך, שזה תחום שבו אני פחות מתעניין
זתומרת, צריך לבטך את חוק נהרי, מה שבנט לא עשה וצריך לכפות על החרדים לימודי ליב"ה שהוא התחיל לעשות את זה , אבל לא הכי עניין אותו בעולם
לגבי שקד, הייתה חברה של אפי נווה שהוא חלאה.
אז תודה רבה
ליברמן דה.
מפלגת הפירטאים תתן מענה הולם למי שרוצה להשפיע לא רק לפני הבחירות אלא גם לאחר מכן, כי שיטת הבחירות שלהם היא שהם מצביעים בכנסת לפי החלטת הכלל שמחוץ לכנסת.. כל חוק מחדש עושים הצבעה כללית. וכך נוכל להשפיע תמיד וגם תהיה השפעה במפלגה כזאת שתהיה ימינה ולא שרוב אנשיה מבחוץ יהיו שמאלה. זה ישפיע על כל המהלך בכנסת!! חשוב להצביע להם ולחזק את הצד הימני שבהם.
בתכל'ס הם יחוקקו את החוקים שלהם ויתנו לך קצת צ'אנס
האמת שבזבזתי הרבה זמן על כתיבת כמה וכמה הסברים באריכות יתר, אשמח לשלוח. אבל ההסברים שלי לא בהכרח ישכנעו- תלוי אם את מהציבור המכונה חרד"ל
- ואז הטענות ידברו אליך- אם לאו... (תתייחסי לזה כשאלה, כן?...)
(אגב, לכל החבר'ה: כתבתי את המאמר כדי להשמיע את ההסברים האלה ולא כדי לשמור בתיקייה שלי במחשב... הבעיה שלא הבנתי איך מפרסמים מאמר דעה
בערוץ הזה... אז אם מישו יודע איך (אם זה אפשרי בכלל כשאתה לא איזו אישיות ציבורית
...) אשמח שיסייעני. שכוייח!
תכלס רק הם בסוף דואגים לשכבות החלשות ולא מתפשרים על קוצו של יוד
והם גם היחידים שבאמת דואגים לארץ ישראל השלימה
על אף שאני נדרש "לבלוע כמה צפרדעים"...
אבל בכל מקרה אין אף מפלגה שהיא 100% מתאימה.
כי אחרי הכל זה פוליטיקה. ופוליטיקה זה לא בהכרח אידאולוגיה...
כדי לעזור לימין לא להפסיד קולות
עכשיו יהיה הפוך.
לעוצמה וזהות אין הרבה אבל בע"ה יעברו
וליברמן בע"ה לא יעבור למרות שיש לו הרבה
אריאל יוסףעוצמה+תקומה+בית יהודי קיבלו חצי מנדט יותר מאחוז החסימה.
עוצמה תעבור אותו לבד?
דמיונות.
אני מסכים שיש סיכוי שליברמן לא יעבור.
כל פעם הם רצים, אומרים שיביאו כו"כ קולות, מראים סקרים, ובסוף נשארים בחוץ וזורקים לפח רבבות קולות.
ראינו את זה בתשס"ג ,תשס"ו, תשע"ג ותשע"ה.
מאשר אלה שגם ככה חזקים
ולא לאבד קולות סתם.
בכל הפעמים הקודמות שעוצמה רצה, לא היתה זהות ובכל זאת היא לא עברה.
ואל דאגה, אף אחת מהן לא תפרוש.
היא יכולה לקחת קולות מיאושים מליברמן ורשימות אחרות, בעצם, מכל הרשימות.
ואת המומנטום שהיה לה היא איבדה לחלוטין.
כשמפלגה לא עוברת, התמיכה בה רק יורדת.
מי שבזבז את הקול שלו פעם אחת, לא יסתכן פעם שניה.
לכן היא רק תקבל פחות.
גם לגבי עוצמה - ברור שלא תעבור לבד,
ורבים מאלו שתומכים בה, יימנעו מלהצביע לה.
לא יסכנו את קולם.
גם אם כל תומכיה יצביעו לה - זה לא מספיק כדי לעבור.
לטענת איתמר, היא הביאה 70 אלף קולות לאיחוד הימין.
איך פתאום היא תקבל כפול ותעבור?!
יכול להיות שקולות מהבית היהודי ותקומה שלא אוהבים את בנט או שרוצים למחות על בג"ץ יצביעו.
וזהות עם עבודה קשה יכולה לסחוב קולות, יש לה יכולת לדבר לכלל הציבור. מי שכבר זרק לפח לא יצביע, אבל כאלה שהתייאשו, נגיד מליברמן, יבואו להצביע.
רק לפני כמה חודשים.
זה היה מתוך מחאה נגד בג"ץ רגע אחרי שבן ארי נפסל ובלי בנט.
עוצמה+תקומה+בית יהודי קיבלו חצי מנדט יותר מאחוז החסימה.
עוצמה תעבור אותו לבד?
דמיונות.
זהות לא תיקח קולות מאף אחד.
אף אחד לא מצביע למפלגה שלפני רגע לא עברה,
חוץ מאלו שממש ממש סגורים עליה.
מי שהצביע למפלגה קפיטליסטית וליברלית,
לא יצביע למפלגה סוציאליסטית ושמרנית.
מי שזרק את קולו לפח אחד,
לא ירוץ לזרוק אותו לפח אחר.
כבר יעדיף לזרוק לאותו פח...
לדעתי רון קובי ייתן מענה גם לציבור הדתי והחרדי.
המלחמה של רון קובי חשובה לכולנו. אם לא היה כפייה דתית אז ממילא לא היה כפייה חילונית כמו שרואים עכשיו בביטולי ההופעות על ידי בית המשפט והיה יותר שלום בין בני ישראל וממילא יותר קירוב לבבות. ומלבד זאת רון קובי הוא אדם ימני המחושב בדעותיו. אני מצביע רק לימין שפוי - הימין החילוני - שבאמת, למתבונן מפנימיות הרעיון, מייצג את כלל האכלוסייה ומחבר אותה לגווניה, לפחות לטווח הרחוק.
כל התגובות כאן, הן אמיתיות או בציניות?????????????
....
זה לא יפעל לא בטווח רחוק ולא קצר.
תראה קצת את הדיבורים שלהם ותבין
אחרת שנה מהיום, אנחנו מוצאים את עצמינו באוגנדה
כי הרי הם לא יסירו את המועמדות ואם יפלו הקולות האלה או שנהיה באוגנדה או שנהיה עם ישראל ביתנו.....
והרי אנחנו לא רוצים בחירות חוזרות עוד פעם
אבל צריך להצביע או לימינה למרות שיש ממנה הסתיגויות - כי הרי מאיזה מצע אין הסתיגויות???
או להצביע למפלגה חרדית שתהיו בטוחים שועשה מעל ומעבר למען כל המגזרים גם לאלו שלא הצביעו בשבילה, הרבה יותר מימה שעושה מפלגה אחת למגזר ממנו קמה
אבל בגללם צריך גם לחשב מסלול מחדש ולהחליט אם שווה לקיים בכלל את המפלגות האלו
מה שברור זה שעדיף שלימינה יהיה מנדט אחד פחות או אפילו שתיים וכל המפלגות הקטנות יעברו בזכות זה
אבל אין מפלגה כזו.
יש כאלו שבטוח יעבור, ויש כאלה שבטוח שלא.
לא מכיר אחת ש"תעבור, אבל יש חשש שלא",
או "שלא תעבור, אבל יש סיכוי שכן".
פשוט לא קיימות.
זו התחנה הבאה שלו
ערימות של שטויות
סיבה פשוטה - יאוש מהמדינה.
מי שחי פה לפני תקופת קום המדינה יודע על מה אני מדבר.
מהקמת המדינה הממשלה סה"כ מאמצת אידאולגיה בריטית וקומניסטית.
ובמשך שנים אנו צועקים בוא נעשה לפי התורה בוא נעשה שלום - ו - כלום. אין תורה ואין שלום.
התחלתי להצביע ימין. התייאשתי - אין כלכלה, אין סביבה ירוקה, ואין תורה ואין שלום.
עברתי לשמאל. גם שם - אין מדינת הלכה ואי אפשר לנגב עדיין חומוס בלבנון. נו, מדינת כל אזרחיה - ומדינת הלכה לפי החוק היהודי ובשביל המוסלמים בשווין מלא - מדינת הלכה לפי החוקה המוסלמית - אין לנו.
אז ניסתי מרכז. לא עבד.
טוב, הערבים רוצים שלום מכבדים את התורה. הצבעתי לערבים ביחד עם יהודים - לא עבד. ניסתי רשימות ערביות אחרות - אין, הקומניזם ממשיך לפעול.
טוב כשאין מה לעשות -
רק פרפוסר אסעד גאנם יכול לעזור!
זה חבל ההצלה שלי.
כל תהליך לוקח זמן תבין את זה. אי אפשר ברגע אחד. והימין שסמכת עליו הוא לא מספיק חזק. תנסה עוצמה יהודית או זהות - אני בטוח שלא תתחרט. אין סיה להצביע לאויבנו ככל שתהיה סיבה כזאת או אחרת..
א. לא כל הימין מחוייב לביבי. עוצמה יהודית וזהות ממש לא.
ב. אם מיליון איש יגידו שחבל להשים פתק אז המשמעות תשתנה לגמרי. כל אחד צריך לעשות את שלו.
ומי קובע מי ינצח?
כי עוד קול ועוד קול ועוד קול ועוד קול מצטרפים ביחד להשפיע. כולנו יחד לא כפרט נשפיע
בפתק אחד שאתה שם בקלפי אתה לא
אז גם השני והשלישי והרביעי..........והאלף ארבע מאוד.
כיחיד אין כוח או לכלל יש. הכלל קובע בסופו של דבר - נהיה חלק מהכלל.
אז היחס יהיה זהה
זה גם בחיים הפרטיים ככה. אתה יכול ללכת לאלפי ראיונות עבודה, דייטים, ניסיונות כאלו ואחרים. בסופו של דבר היכולת שלך להשפיע היא כמעט אפסית ובכל אופן אתה עושה את זה (אני מקווה)
אם היה לך ראיון עבודה אחד בחיים לא היית הולך?
ממה מורכב מנדט? מהרבה פתקים אחדים של אנשים שכן באו להצביעו לא חשבו שזה לר משפיע. ובגלל אנשים שחושבים ככה יש אחוזים גבוהים שלא מצביעים שאם היו מצביעים התוצאות היו שונות.
ואם כל אזרחי ישראל היו חושבים ככה הרי שהיה 0$ הצבעה.
כי ממה נובעים המנדים?
מהרבה פתקים קטנים שמצטרפים.
לכן כל אחד צריך לעשות את שלו וביחד חיבור גדול יביא לתועלת
כל אחד עושה את שלו וביחד זה מצטרף להרבה שעושים את שלהם. כל אחד יש לו אחריות שאם כולם יגידו כמו שהוא אומר שיהיה חסר מנדטים, לכן הוא עושה את זה מתוך אחריות למרות שפתק אחד חסר משמעות אבל כל אחד חייב לעשות את שלו.
להזכירכם המנצדט השמיני של יהדות התורה קיים בזכות 4 קולות
לא משנה אם אתם שמחים מיזה או פחות, ברור שכל קול קובע וכל אחד צריך לממש את זכות הצבעתו
כאשר בית המשפט העליון דן בברוטאליות ומבצע סקנדלים מכזריים מתרמרמרי איפה הדמוקרטיה
וכשמביאים לכם הזדמנות לדמוקרטיה טהורה - להצביע ולתת את קולכם אתם משתמטים
על כל אזרח במדינה חובה מוסרית לממש את קולו והצביע!!!
----
כמובן רק אם הוא מצביע למפלגה ימנית.....![]()
סאגת המנדט השמיני: נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, השופט אהרן פרקש קבע כי ביום ג׳ אלול ה- 3/9 (14 יום קודם הבחירות) יתקיים דיון בעתירתו של עמית הלוי שטוען כי המנדט השמיני של יהדות התורה אמור להיות בידי הליכוד.
ארי קלמן Ari kalman on Twitter: "סאגת המנדט השמיני: נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, השופט אהרן פרקש קבע כי ביום ג׳ אלול ה- 3/9 (14 יום קודם הבחירות) יתקיים דיון בעתירתו של עמית הלוי שטוען כי המנדט השמיני של יהדות התורה אמור להיות בידי הליכוד."
אבל עדיין זוהי הוכחה לדברי שהמנדט התנדנד על חודן של קולות
ולכן תדעו שכל קול קובע ותלכו להצביע
מה שאת לא הוכחת זה שכל קול קובע
בשביל להוכיח את זה צריך להראות שבגלל קול אחד משהו קרה
או בגלל קול אחד חסר משהו לא קרה
אני תמיד אוהב שמביאים לי דברים שקרו על חודם של קולות ספורים
ואומרים לי "אתה רואה? כל קול קובע!"
לא חברים. לעיתים רחוקות מאוד כמה קולות קובעים.
אני מחכה לראות מתי קול אחד קובע - בבחירות הארציות.
עוד לא ראיתי דוגמא לזה.
אבל כשהם נופלים על 4 קולות זוהי הוכחה מספקת במיוחד כשכל מנדט שווה עשרות אלפי קולות
בשבילי זה הוכיח מספיק ושכנע אותי להצביע ולתת את קולי
אם אותך לא אתה מוזמן ללכת באותו יום לקניות ואח"כ לבכות על ממשלת שמאל שתיקח את ירושלים מאיתנו
את גם ממחזרת את השטות הזו שכל קול קובע,
וגם את ההפחדה הזו שתקום ממשלת שמאל.
אין לממשלת שמאל איך לקום.
את מדיניות השמאל יממש ראש הממשלה שמסר את חברון,
לחץ את היד לערפאת, הצביע בעד ההתנתקות, הכריז על
מדינה פלסטינית, שיחרר אלף מחבלים (שביצעו לאחר מכן פיגועים),
נכנע לחמאס בדרום, והמפלגה שתצביעי לה - תמליץ עליו,
תמליך אותו שוב, ותהיה אחראית גם הפעם למעשיו.
שצריכים קנביס רפואי בתור בני ערובה כדי לגרום לזהות לפרוש מהמירוץ לכנסת.
מה זה סבל של חולים לעומת עוד כהונה של המנוול?
היי צדיקים!
מביא פה כמה ממחשבותיי מהשבוע- שבועיים האחרונים, ואקדים בקיצור לשואלת: אם עד עכשיו לא הזדהית עם עוצמה- גם אחרי שתקראי לא תזדהי ב100%... אבל נראלי שזה כן מספיק כדי להפוך אותה לאופציה. ונראלי גם מספיק כדי לשכנע אחרים שכבר סגורים על ימינה להבין שיש אופציה אחרת, לדעתי- יותר טובה.
סורי שחלק מהמאמר הזה נשמע כמו מאמר, הוא פשוט באמת נכתב כמאמר (ר"ל: הוא לא נכתב לפורום הזה (לכן גם לא הכל בו קשור ישירות לנושא הדיון...), אם כי כן שיניתי טיפה לפה ולשם).
עד כאן ההקדמות, מקווה שיהיה לכם כוח לקרוא הכל... דברים חשובים!
אז למה עוצמה???
רגע האמת מתקרב. שבועיים וקצת נותרו עד הבחירות, ובאף סקר אין לימין רוב. ו'עוצמה יהודית' עדיין מתעקשת להתמודד... אז בואו נדבר על למה זו הבחירה הנכונה מבין כל האופציות. אפתח בשתי נקודות טכניות, אמשיך בנחמה פורתא ליפי הנפש שבינינו, ואחר כך נדבר קצת על ערכים ועקרונות- דבר שבזמן האחרון קצת שכחנו מה זה בדיוק... וכמו שיבואר. (בסוף בסוף גם נבין למה עוצמה ולא נעם)
1.'זריקת קולות!'. טענה נחמדה. אבל 'הליכוד' ושאר עמך ישראל צריכים להבין דבר אחד: לא משנה כמה נצעק 'זריקת קולות'- ל'עוצמה' יש בייס רציני. רוב מוחלט של 70,000 הקולות- 2 המנדטים שמובטחים לה סקר אחר סקר- מאמינים רק בה, וישארו רק איתה.
הבחירה נתונה כרגע בידי שאר מצביעי הימין. האם לתת לעשרות אלפי הקולות האלו ללכת לפח, או להתגייס למאמץ ולהעביר את המפלגה הזאת את אחוז החסימה.
2. בסעיף הקודם דיברנו מנקודת מבט של 'סור מרע'- לא לזרוק קולות. עכשיו מצד שני, דומה אבל שונה: הקול שלך יכול להוסיף מנדט אחד לליכוד/ ימינה, ויכול להוסיף 4 מנדטים! אמנם הם לא יהיו של המפלגה 'שלך', אבל הם אלו שיכריעו אם המפלגה שלך תהיה משמעותית בכלל בכנסת הבאה והאם היא תשב בממשלה.
או בקיצור: זה או מנדט אחד נוסף למפלגה שלך, או 4 נוספים לגוש.
3. ולכל אלו שהשיקולים של איבוד קולות או גוש הימין לא מעניינים אותם בזמן שמדובר במפלגה ש"כל מה שהיא רוצה זה רק להרוג ערבים": נתחיל בזה שאני חולק על האמירות האלה- כי נראה לי ששינויים במערכת המשפט, פעולות להעלאת יהודי התפוצות, פיתוח ההתיישבות, ועוד הרבה מטרות שהמפלגה שמה לנגד עיניה (עיינו במצע)- לא נכנסות לקטגוריה של 'הרג ערבים'.
אבל גם אם נתייחס לטענה הזו, שהרי 'כל הזמן הם מתעסקים רק בזה'- אני רוצה להפנות אתכם דווקא לאהבת ישראל שיש לחברי המפלגה הזו. אהבת ישראל שבוערת אצלם הרבה יותר מאשר שנאת ערבים. רק ביום חמישי שעבר, בזמן שבבג"ץ דנו בפסילת הרשימה- בנצי גופשטיין עמד במחסום ארז וניהל מבצע חילוץ של יהודייה ובתה מעזה. אצל מרזל מתארחים כל שבת עשרות חיילים מכל הסוגים- דתיים וחילונים, (וביניהם גם חיילות- כי אפשר גם להתנגד לגיוס בנות וגם לאהוב את עם ישראל, זה לא סותר...), אדווה ביטון הקימה ארגון שמסייע למשפחות שכולות, ובן גביר- בכובעו כעורך דין- נלחם פעם אחר פעם למען זכויות הציבור הדתי והחרדי. זה מה שהאנשים האלה עושים, הרבה מעבר לתדמית של 'גזענים' שהדביקו להם ושאליה צמצמו אותם.
4. עד עכשיו דיברנו על גוש הימין... ועכשיו- אני פונה לחרד"לים שבינינו: מהרגע שהתחילו הדיבורים על האיחוד בין 'הבית היהודי- האיחוד הלאומי' לבין 'הימין החדש', כווולם, ובראשם הרב רפי, בצלאל ושאר החבר'ה, מספרים לנו ש'רב המשותף על המפריד', ש'אנחנו מסכימים על 90% מהדברים' וש'המחלוקות בינינו מתגמדות אל מול הדברים שכולנו מאמינים בהם'... מה אומר ומה אדבר? יש להם כושר שכנוע מדהייים!
ועכשיו לאמת: זה לא נכון... הקשר בינינו לבין הימין החדש מסתכם בזה שגם היא מפלגת ימין. הקטע הוא שהחיים לא מסתכמים ב'ימינה', וק"ו שהציונות הדתית לא מסתכמת במילה החלולה הזו שנבחרה לשמש כשמה של המפלגה המאוחדת.
לי, בתור מה שמכונה חרד"ל, יש תורה. אני מחויב לאורח חיים מסוים, ויש גם דברים במרחב הציבורי שאני לא מוותר עליהם. אז אין לי עניין להכניס בפתק שלי את רוני ססובר, (באמת שרק לצורך הדוגמא!) ש'מאמינה בערכים שלנו' 'אשת עם ישראל, ארץ ישראל ותורת ישראל, בדרכה השקטה והבוטחת' (בנט, שם, שם) – אלו דברים שכמו שהזכיר בנט במאמרו, מסבירים למה צריך את 'הימין החדש'. אהבת תורת ישראל 'בדרך שקטה ובוטחת' היא דבר שמספק את בנט ואת שאר אחינו מהציבור הליברלי. אבל בתכל'ס, לאיזה ערכים היא מחוברת? התיישבות? יופי, אז היא ליכודניקית יותר ימנית מביבי. זה הכל. (ואני לא פוסל אותה בגלל המבחן שבו היא לא ידעה לשלים את 'עוצו עצה ותופר'. תפקידו של המבחן הזה היה להוריד את מעמדה בקרב שאר הציבור הדת"ל- לי היה ברור הרבה לפני כן שהיא לא מייצגת אותי... וכמו שכבר אמרתי- היא רק דוגמא.).
האם זו סיבה לפסול את 'ימינה'? זהו, ססובר ושירלי פינטו (ואיילת שקד... לא נכנס לזה) הן 'טרייף'? לא. אבל אין לי עניין להכניס אותם- כשיש אופציה אחרת.
אבל כן, האמת שיש סיבה גם לפסול את 'ימינה'. אני לא רוצה שהפתק שלי הוא זה שיתן לבנט את הכוח לקדם מתווה גיור שנוגד את ההלכה ואת דעת גדולי הדור (שלנו!), להכיר ברפורמים בעוד כמה מישורים, ולקדם עוד כמה רפורמות שאין רוח חכמים נוחה מהם. אני לא מעוניין להיות זה שנותן לשקד את הבמה להשמיע את דעתה על תחבורה ציבורית בשבת, ואני לא מעוניין להכניס את מתן כהנא שתומך בגיוס נשים.
ובגלל שאני לא רוצה להיות שותף לפעילותם בעניינים האלה- אצטרך להצביע למישהו אחר. אתם כבר יודעים למי.
[חבר'ה, מדבר אתכם בנאדם שבתחילת דרכה של 'ימינה' היה ברור גם לו שהוא מצביע לה. בהתחלה היה לי קשה עם זה שבהצבעה שלי למפלגה הזו אני בעצם מכיר בדרכו של בנט וחבריו, אבל גם אני קניתי את התירוץ ש'זה רק בלוק טכני' והבנתי שההצבעה שלי לא מעידה על הכרה במישהו מסוים. אבל אחר כך קלטתי שבהצבעה ל'ימינה' יש לא רק את חשש ה'הכרה' שכבר תורץ, אלא בעיה יותר רצינית: תכל'ס אני מכניס אנשים שדעתם היא נגד דעת תורה. ואז הבנתי של'ימינה' אני לא יכול להצביע]
(ישאל השואל: הגם צ'יקטנה בנביאים? מי אמר שהקול שלי יכניס מועמד של 'הימין החדש' ויחזק את בנט? אולי מתן כהנא בפנים גם בלעדי, איתו גם רוני ססובר, ואני בהצבעתי ל'ימינה' אהיה זה שמכניס את אורית סטרוק הצדקת (לא בציניות) ודווקא מחזק את סמוטריץ' בדרכו למדינת ההלכה?
ואענה: קודם על אותו משקל- מי אמר שאתה מכניס את סטרוק ולא את ססובר (או את שי מימון שאחרי אורית...)? וחוצמזה- נחזור לשיקול הטכני של: זאת או אורית סטרוק דוסית אחת- או רביעיה של 'עוצמה'...)
5. כתבתי שעקב המצב ב'ימינה' ניאלץ להצביע למישהו אחר, 'ואתם כבר יודעים למי'. טוב, אתם לא באמת יודעים- כי אולי נצביע ל'נעם'? באמת בעיה... יש לנו 2 מפלגות חרד"ליות (שאחת מהן עשתה טעות רצינית בכך שגרמה לציבור לסמן אותה כ'מפלגת הר המור' ומהרגע שהוקמה מסתכלים עליה כמפלגה של פלגנים, בלי לנסות להבין מה עניינה. אבל זה כבר למאמר נפרד...), ואנו אנה אנחנו באים???
אז בואו נעיין רגע: עניינה של 'נעם' הוא חיזוק הזהות היהודית במדינה. נלך על מה שעומד בראש רשימת המשימות: מלחמה בארגוני הלהט"ב וברפורמים. אלו דברים שגם ב'עוצמה' פועלים למענם. לדוג': בשנים תשס"ז- תשס"ח עתרו בן וגביר ומרזל 3 פעמים נגד ההיתר לערוך בירושלים את מצעד הגאווה (3 המצעדים של 2006- 2008). ובאשר לרפורמים- לא סתם התנועה הרפורמית החליטה לעתור נגד התמודדות הרשימה...![]()
מן הראוי היה שיתאחדו שתי המפלגות האלו וישמיעו יחד (ופשוט שגם בעבודה משותפת עם נבחרי 'הבית היהודי' ו'האיחוד הלאומי') את הקול החרד"לי- זה שילחם בפגיעה בשבת, בהכרה ברפורמים, ובסתימת הפיות הלהט"ביות. משלא כך המצב, כשהן רצות בנפרד, עלינו להתחבר למציאות: כרגע שתיהן לא עוברות את אחוז החסימה, אבל לאחת מהן יש סיכוי שהולך וגדל: 'עוצמה יהודית'. מצביעי 'נעם' יכולים להיות בטוחים לגמרי שבהצבעה ל'עוצמה' הם יקבלו את מבוקשם, ואם כך- זו הבחירה הטובה ביותר שיכולה להיות.
ולא נותר לנו אלא לקוות שב'נעם' אכן יסירו מועמדות במידה וייראו שאין סיכוי, ושב'עוצמה' יעשו את הצעד הנכון ויבקשו מראש, עוד לפני המהלך המתבקש הזה, את תמיכתו של הרב טאו- לפני שיכריז על תמיכה ב'יהדות התורה'- שהרבה פחות קשורה לדעותיו ושתעסוק הרבה פחות מ'עוצמה' בנושאים שבהם 'נעם' רוצה לעסוק.
קודם כל- היו דיבורים על אחדות, וזה לא שהמחלוקות שבגללן לא התאחדו בסוף היו גדולות כל כך...
חוצמזה- במצב שעליו דיברתי אין לרב טאו אופציה אחרת. (גם על ש"ס הוא חולק בכמה נושאים ובכל זאת הם קיבלו את תמיכתו בעבר...)
לא יתמוך בדרעי.
כרגע הדיבור הוא שנעם תפרוש והוא יתמוך ביהדות התורה.
נזכיר שבבחירות תשע"ה הוא לא היה מוכן לתמוך במפלגת יחד,
למרות שהיה לו נציג שם, בגלל שמס' 4 היה עולה להר הבית.
בגלל התנגדותו (ומסיבות נוספות), הוחלף מס' 4 ברשימה.
ברשימת עוצמה אין לו שום נציג, העומד בראש עולה להר הבית, ואישה מקום 2.
אפס סיכוי שהוא יתמוך בהם.
השוותי לתמיכה כיום ב'עוצמה'.
ברשימת עוצמה יש לו 4 נציגים לעיסוק בנושא שחשוב לו- הזהות היהודית.
ולסרב לאחדות עקב דיון הלכתי של עליה להר זאת באמת בעיה קשה שם, שנראלי אפשר להשוות אותה למצב שבו סמוטריץ ומוטי יוגב יסרבו לשבת במפלגה אחת עם הרב רפי ואופיר סופר 'כי הם פותחים בקבוקים בשבת'...
(לא בדקתי, כן?...). צריך להתפלל שהבעיה הזאת תעבור להם שם בהר המור...
באשר לאישה ברשימה- אין לי מענה. אבל שוב, כרגע אין להם אופציה אחרת.
הרב טאו לא יתמוך במפלגה שיש בה עולים להר הבית.
אם אין במי לתמוך אז הוא פשוט לא יתמוך
לסרב לאחדות עקב דיון הלכתי של עליה להר זאת באמת בעיה קשה שם, שנראלי אפשר להשוות אותה למצב שבו סמוטריץ ומוטי יוגב יסרבו לשבת במפלגה אחת עם הרב רפי ואופיר סופר 'כי הם פותחים בקבוקים בשבת'... (לא בדקתי, כן?...). באמת צריך להתפלל שהבעיה הזאת תעבור להם שם בהר המור...
אם הם יעבדו על זה כמו שצריך ויבהירו לו שהם הכי קרובים למה שהוא רוצה- הגיוני שהוא יתפשר
בבחירות תשע"ה הוא הוציא מכתב שאין לו שום קשר עם מפלגת יחד
לאחר שחתמה על הסכם עם עוצמה יהודית (ה"נלהבים" כלשונו).
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/292133
זה המכתב המלא:

ולא שהאזרחים יעבדו בשבילה.
אבל אני חושבת שצריך להצביע לימינה ולא לליכוד
נתניהו בטוח יקבל ראשון את המנדט להקים קואליציה ולכן צריך מפלגות חזקות סביבו מה גם שאני יותר אוחזת מהעשיה של החבר'ה בימינה מאשר של אלו בליכוד ולכן עדיף שהם יהיו רבים ככל האפשר
המפלגה יחידה הימנית שתעבור את אחוז החסימה.
שמשכה ותמשוך את הממשלה ימינה ולא רק תפגין.
מלבין טליתותבתור מתפקד בפריימריז הקודם,
אני פשוט לא מבין מאיזו סיבה צריך 170 עסקנים שיבחרו את הרשימה?
כנראה שזה לא יגרום לי לא להצביע שוב לציונות הדתית אבל זה מעצבן.
כשסמוטריץ' רוצה להתנהל בשקיפות הוא יודע לעשות זאת.
מצביעים שבויים
לא נראה לי יכולה להרשות לעצמה...
למידה מתרחשת בדיליי
קודם נהרגים מספיק נהגים
אח"כ מרמזרים את הצומת
ואולי נלמד מזה
יש עוד הרבה ממה ללמוד
(אני למדתי מזמן)
שבמפלגת תקומה - האיחוד הלאומי מעולם לא היה פריימריז של כלל הציבור, כמו ברוב המפלגות (במידה רבה אחרי שני עשורים של התלהבות מפריימריז - היום המגמה היא לבטל אותו).
כשבפעם הקודמת עשו, זה היה עם הבהרה מאוד ברורה שזה חד פעמי. אגב, הפריימריז הקודם לא השיג את המטרה לשמה יזמו אותו וככה"נ הרשימה היתה נראת כמעט אותו דבר כך או כך.
אדרבה, אם היתה הבהרה שזה חד פעמי זה היה שגוי. אין פה שום סייעתא.
הפריימריז הקודם השיג את המטרה לגמרי,
נכון, היתה אותה רשימה, אבללל הפריימריז נתן תוקף ואמון לקהל הבוחרים, וזאת המטרה המרכזית.
ואם כבר מדברים על הסמליות ההיסטורית -
סמוטריץ' הצליח בחוכמתו לתפוס את מקומה של מפד"ל ההיסטורית, ע"י השם "הציונות הדתית"
ובאותה מפד"ל, בגלגול האחרון שלה, "הבית היהודי", הפריימריז היתה הדרך המרכזית שקבעו את הרשימות. ככה גם הציבור נתן בה אמון סה"כ.
באמת לא טענתי על חוסר יושרה, טענתי על חוסר שקיפות ושיתוף הציבור.
בחרו - אבל המטרה היתה להשיג גיוון וגיוון לא נוצר. סמוטריץ' ממש פעל בשביל דמויות כמו רחלי צינקין וכד' שיגוונו את הרשימה וקיבל עוד רשימה של כביש 60 ושות'.
הצעד היחיד שנשאר לו, בשביל קצת גיוון, זה להשתמש באפשרות השריון כדי לקדם את סלמון על חשבון סוכות - מה שבסוף אילץ אותו להתפטר מהכנסת, כדי להכניס את סוכות.
אני ממש לא יודע ממקורות - אבל מניח שהפעם סמוטריץ' קיווה שהמרכז יבין את הרמז וישים במקומות ראליים את צביקה וישנגרד או ר' שמואל ששון - ושוב קיבל רשימה שהיא (עוד יותר מהפעם הקודמת) כולה כביש 60.
שיהיה ברור - כולם זה אנשים שאני מאוד מעריך את פועלם (מצבי סוכות חששתי ולעניות הבנתי הוא ממש הפתיע לטובה) ורוצה שיהיו בכנסת ובעז"ה בממשלה, אבל לא יעזור זו 'גרסת תשפ"ו' של 'תקומה" ולא 'מפלגת הציונות הדתית'.
גם אם זאת המטרה של סמוטריץ',
גם בנט רצה לגוון את הבית היהודי (בדרכו שלו) והוא נכשל פעם אחר פעם, בגלל שציבור המתפקדים תמך במי שהיו המועמדים ה"קלאסים" פעם אחר פעם ולא נמשך אחרי הקצוות השונים.
אבל זה כל העניין של הפריימריז, בעיני - נתינת אמון לקהל הבוחרים כדי לקבל אמון בחזרה מהם בקלפי.
ב. אם אתה מדבר על גיוון - אז אדרבה, כמו שאתה אומר, זה גם לא עזר הפעם. ולא בהחלט שיש רמז שלא מבינים, אולי באמת לא מסכימים עם הגישה.
לא מכיר את שני המועמדים שאמרת, אבל איני מבין כיצד מקורבי סמוטריץ' (הם לא? תקן אותי אם אני טועה) יכולים לגוון את הרשימה.
לפחות ברשימה הקודמת היתה מיכל וולדיגר. הפעם גם את זה אין.
ומה שאתה אומר בשורה האחרונה, מבחינתי זה כל הסיפור - סמוטריץ' חוזר לשטייטל של מפלגת תקומה, במקום לעמוד מאחורי המותג "הציונות הדתית", זה ממש ממש חבל. אני מעדיף ציונות דתית ולא עוד רסיס מפלגה לא רלוונטי שסופו לאבד.
אבל סמוטריץ' התנגד עקרונית לפריימריז כל השנים, גם כשבבית היהודי עשו פריימריז - אנשי תקומה לא רצו להצטרף.
יש לזה כל מיני הסברים, ההסבר העיקרי לענ"ד הוא שבפריימריז יש יתרון מובנה למי שיש לו הרבה כסף (מישהו אמר נפתלי בנט?).
בפועל הוא עשה פעם אחת, כשהדגיש כל הזמן שזה חד פעמי, בתקווה שציבור גדול יתפקד וישפיע - במציאות נבחרו אותם אנשים.
אם אתה מסכים איתי בעקרון, אין צורך לנסות להצדיק את סמוטריץ', זה לא העניין פה
אגב, היה צריך לבטל את הפריימריז כדי שהוא לא יקודם.
אני אישית בתור מתפקד לא שמעתי את ההסתייגות הזאת שזה היה חד פעמי.
נ.ב -
צבי סוכות הוא דוגמה למי שלא היה ממקורבי סמוטריץ או מרכז המפלגה וזכה לאמון והוכח כבינגו.
אבל תראה מה קורה בפריימריז של מפלגות אחרות בדגש על הליכוד.
קומבינות ומפקדי ארגזים. זה מה שגורם לנציגים מושחתים להיבחר לא בחירה חופשית של הציבור.
גם המנגנון של המפלגות החרדיות לא טוב. לכן אני חושב שמה שעשו היה בסדר.
זה גם חלק מהעניין.
ההצבעה לליכוד היא למפלגה כי אין ברירה. אלה החברים. אבל מי שנבחר צריך ליישר קו להיות חייב לחבר מרכז שדאג לו. כך זה עובד.
המפלגה מתהדרת, בצדק, שיש לה פריימריז.
זה לא רק עניין של אין ברירה.
בעיני, זה מוסיף יוקרה למפלגה.
עכשיו אני מבין שאתה פשוט לא יודע איך הדברים מתנהלים ואז זה סיפור אחר לגמרי.
אני אמחיש לך.
חבר מרכז שיש לו מפעל גדול של עובדים נניח 500 איש. כולם התפקדו לליכוד בפקודת הבוס. חלקם לא מעוניינים אבל חוששים מהרעת תנאים וכו'.
אותו חבר מפעל יש לו כוח עצום ביד הוא מגיע לח"כ וסוחט אותו ליישר קו לדרישות שלו אם לא, כל ה 500 לא יבחרו בו. כך הוא מקבל טובת הנאה וביום הבחירות המתפקדים מקבלים דף עם שמות כל חברי הכנסת שהבוס בחר, הפתק כבר מלא והם פשוט מצביעים בלי יכולת לומר דבר. אל תשאל מאיפה אני יודע. עכשיו תכפיל את זה בכמה חברי מרכז ולא אחד כשכל אחד סוחט את השני. זהנקרא מפקד ארגזים וזה לא חוקי אבל זה קיים.
בעיניך זה מוסיף יוקרה למפלגה? אתה לא מתפלא איך אותם חברי כנסת כל הזמן נבחרים שוב ושוב?
והרוב היו נגד ההתנתקות, גם זה היה כפי מה שאתה אומר?
היו מתנדבים שעברו דלת דלת לדפוק בבתים של חברי מרכז הליכוד
אני לא חושב שמה שאתה אומר לא קיים, אני פשוט לא חושב שזה עד כדי כך גורף.
לכן, גם לשיח הציבורי יש משמעות. משמעות מסויימת לכל הפחות.
אתה מוזמן להסתכל באינטרנט ולחפש מידע.
לא סתם זו המפלגה שרוב הבקשות שלה נדחות בוועדת הבחירות
הסיפור עם שרון היה אחרת
שלמה והגורל שלו תלוי בך. לבין ח"כ שנבחר ומצביע על משהו מהותי. הבחירה שם היתה בקשר למשאל עם.
אתה חושב שאם זה היה דמוקרטי והוגן אדם עם כתב אישום היה נבחר לח"כ ומנהל את המפלגה?
ולשאלתך - אני מסכים שיש השפעה, אבל יש גם השפעה של השיח הציבורי.
ולכן לא הייתי אומר שפריימריז זה רק מתפקדי ארגזים
בתולדות הפוליטיקה הישראלית לא חסרים אנשים כמעט אלמוניים שהגיעו למקומות גבוהים בזכות קבלני קולות.
הפריימריז האחרון בציונות הדתית היה מעולה
כך שלא קריטי לי שלא היה בציונות הדתית.
החשש מ"ליכודניקים חדשים" הוא גדול מאוד. כבר התגלחנו בנושא הזה על זקן של אחרים (קרי, של הליכוד).
חברי המרכז בוודאי מנסים לבנות רשימה שאנשים ירצו להצביע לה, כלומר פשוט לי שנעשו סקרים ומחקרי עומק על המועמדים שיביאו את מירב הקולות האפשריים.
לא היתה נראת לעין התערבות של גוף פוליטי אחר.
שיקנו לעצמם סירות, ויתחילו לשייט בין חיפה ללרנקה.
ולפטריוטים אמיתיים מומלץ להקיף את אפריקה ולהתקרב עד כמעט חופי אוסטרליה
בתקופת טרום מדינה. על הערבים זה לא עושה רושם כמו פעם. יש דרכים אחרותלחשבאת ארץ ישראל.
על נוכחות של יהודים בארץ ישראל
… אתה מאוד מתפעל ממה שסמוטריץ עושה ביהודה ושומרו. אתה פשות חושב שזה יאייד את הערבים שחיים שמה. תבעירו אש ואחר כך תגלגלו עיניים ותבכו שיש אינטיפדה, קורבנות ורעש גדול בעולם. יש דרכים אחרות לישב את ארץ ישראל.
כשיעקב אבינו התכונן למפגש עם אחיו עישב הוא הלך בשלשה דרכים: התכונן למלחמה, שלח מתנות, והתפלל. הרב קוק מלמד אותנו שזאת הדרך להצלחה . לדגול רק בדרך אחת זה מביא רק לכשלון.
במקביל הממשלה הבאה תצטרך תוכנית לעודד את הערבים להגר. מניח שבאוסטרליה הנאורה ישמחו לעזור להם להתיישב במקום בלי יהודים ברברים שכמותנו.
מה התכלית בסיורים בתוך כפרים ערבים?
… ושני קורבנות וכמה פצועים הלכו ככה סתם ללא תכלית.
ברור שיורד נמושה כמוך לא מבין מה התכלית להיות בארץ ישראל, יכלנו כולנו להשאר בגלות כמוך ואז היו רוצחים אותנו בלי תכלית.
מי שמצדיק רצח של יהודים, כי הם נמצאים בארץ ישראל, באמת עבר צד על מלא...
… מכוניות של ערבים בכפרים בבקעת הירדן אז מסכנים אותי אישית בביקורי בארץ כאשר אני נוסע על כביש 90 מבית שאן לכותל המערבי!!!!!.
אז לכן אני רוצה לדעת מה התכלית אזאם אין לכם תשובה כנראה שאין תכלית, יש רק השמצות וגלגול עיניים.
אף אחד לא מסכן אותך.
להפך - כביש הבקעה (כמו כבישים רבים ברחבי יהודה ושומרון) הרבה יותר בטוח היום מלפני שנה וק"ו מלפני חמש שנים - בזכות חוות רבות ורועי צאן יהודים שתופסים את המרחב ומרחיקים את המחבלים מהכביש. תבדוק מספרי הרוגים/פצועים מהמפלצות הערביות ביו"ש השנה מול שנים קודמות - תראה שככל שאנחנו שולטים וחופשיים במרחב, הטרור יורד.
הערבים מצד עצמם, רוצחים יהודים תמיד, עם תירוצים שאוטו-אנטישמים כמוך קונים ובלעדיהם. עם זה שנמצאים במרחבי השומרון ובלי, עם זה שאנשים מבארי קונים להם ממתקים ומסיעים אותם בהתנדבות ובלי - לרצון ולמאמצים שלהם לרצוח, ממש לא משנה מה נעשה.
ליכולת שלהם - משנה בהחלט. העובדה שנקודת החיכוך עברה מהכבישים הראשיים ומהישובים עצמם, לגבול השטח שהפולשים הערבים מחזיקים - אומרת שהתקדמנו הרבה באחיזה בשטח.
אם הם מסיירים בכפרים ערבים בכווית או בדלתא של הנילוס, ולא הזמינו אותנו להצטרף, אז זה באמת לא בסדר.
היותם יהודים
לא בגלל שום סיבה מיוחדת.
זה גם קורה בכל פעם שמזדמן לערבי עם אמצעי חבלה ונשק לפגוע ביהודים, מבלי שיהודים נכנסים לכפרים בשומרון.
… אני מתעקש לדעת מה התכלית במקרה הזה של סיור בכפר ערבי כאילו אנחנו מדינה שבדרך שמנסה להפחיד ערבים וגורמת להם לנטוש כפרים שלמים.
מוסלמים רוצים להרוג יהודים גם בבונדי ביץ.
האחראיים לסיור
לא כאן בבפורום
רק שצריך גם לזכור שגם ב-48' הערבים בלוד וברמלה וביפו ובצפת ובמג'דל ( אשקלון) פתחו באש על יהודים ששנסעו או הלכו בקרבתם.
אם מכל מקום בו הערבים פוגעים בנו נפסיק להגיע, אפשר לסיים בזה את חיינו כאן
לנרמל את השהות שלנו מחוץ לגדרות. מולנו ומול האויב.
להשליט יותר תחושת ביטחון במרחב.
וכל זה בלי שהם נכנסו לכפר בכלל. כמו שאפשר לראות בסרטונים.
אגב, לאחרונה היה איזה נער יקר מהשומרון שיצא בפרויקט מיוחד לתקוע אלפי דגלים לאורך הכבישים ביו"ש. כ"כ הרבה אנשים תמכו ועזרו וחיזקו והתחזקו, מתוך יו"ש ומבחוץ.
מצד שני אם ח"ו היה מתרחש אירוע טראגי בפאתי אחד הכפרים גם הוא היה הופך בן רגע בעיני ההמון מגיבור לאשם.
בנוסף, היום יש מאות אלפי דונמים שאפשר לטייל בהם בזכות אנשים מיוחדים שהלכו לפני המחנה ופרצו את הדרך. מעיינות, מצפים, נחלים וכו'.
אני חושב שצריך להיות מעט יותר ישרים ולקבוע מה לגיטימי וחשוב ומה להיפך, בלי קשר לאירועים טראגיים.
גם בשטח הזה בעז"ה בקרוב יהיה אפשר ללכת בבטחה עם המשפחה.
בבית שלי
ככל שמועד הבחירות מתקרב, הם מתדלקים יותר ויותר את הישמעאלים להתגרות בבעלי הבית היהודים. הפתרון הוא לנהל את ענייני הבטחון תחת טרור עובדתי עד שתוכשר הקרקע להעלות על מטוסים גם את הפורעים הישמעאלים וגם את הפרובוקטורים האנרכיסטים מקונצרן הטרור קפלן.
על חטיפת נשק ורצח???
למה להתייחס לאויב שרוצה להשמיד אותנו כאל מעין תופעת טבע מובנית שצריך להתאים את עצמנו לחיות לצידה
יש סיורים כדי להכיר את הארץ. הם מתואמים עם הצבא. דוגמה לפני כמה שנים הלכנו כמשפחה לטיול כזה לארמונות החשמונאים בפאתי יריחו. היה מאוד יפה והיו חיילים לאורך כל הדרך.
דוגמה נוספת. כניסה לקבר יוסף. מתואמת. הצבא מנהל את הסיור ונותן את הגיבוי הבטחוני.
ויש סיורים מאולתרים, גם כדי להכיר את הארץ ולטייל בה. לא תמיד מתואמים עם הצבא. אבל בגדול המטרה היא לטייל/להכיר/ללכת 4 אמות בארץ ישראל וכו'
שזאת המטרה (וזאת בדרך כלל המטרה של רובם) בדרך כלל הכל עובר בסדר
איפה זה מסתבך?
שיש כמה אנשים/נערים או איך שתקרא להם.
שהם עושים "סיורים" כדי להפגין נוכחות ולהראות שהם השולטים בקרקע וכו'
בגדול, כוונתכם רצויה אך מעשיכם לא רצויה.
הם בדרך כלל יוצאים בחסרון מספרי ומסתמכים על כמה כמה נושאי נשק בודדים כדי שיוכלו להגן עליהם במקרה הצורך.
אבל זה לא מספיק, כמו שלא תלך להפגין נוכחות בעזה עם 10-20 אנשים חמושים. גם כאן זה לא מספיק.
לאויב זה לא מתאים. אז הוא מתנגד, הוא יכול להתנגד כי אין צה"ל שמגבה אותם (בסוף בדרך כלל הוא כן בא לגבות ולהציל. אבל זה בדרך כלל מאוחר מדי כי הוא לא נותן את מענה האבטחה בשטח) והפורעים הערבים מתנגדים (בצדק לתפיסת עולמם) לכך ונוצר חיכוך
החיכוך הזה לא תמיד תופס את צה"ל ודעת הקהל הישראלית בצד של ה"מטיילים" לכן לפעמים במקום לעשות עבודה של הפגנת נוכחות הם יוצרים יותר נזק מאשר תועלת
לדעתי האישית.
תפקידו של צה"ל להפגין נוכחות ולכבוש
ואם לא הצלחנו לשכנע את המנהיגים והציבור שצה"ל צריך לעשות את זה
לנסות לעשות את זה לבד יכול ליצור גם נזק. סוג של "המעפילים" אחרי חטא המרגלים.
ושוב.
הם אנשים טובים
עם כוונות טובות
והלוואי שהיה לי את הכוח והרצון כמוהם
אבל. במבחן המציאות. איפה שצה"ל לא מגבה. זה פשוט לא יוצר רושם על האויב הערבי.
בתורה כתוב שצריך לכבוש וליישב את ארץ ישראל כולה. זאת מצווה שלפי חכמים שקולה כנגד כל המצוות.
צריך לכבד כל אדם. אבל בתורה נאמר על אותם יושבי הארץ שהם "פרא אדם". ולפרא אדם צריך להתייחס בהתאם.
חובה להכיר בכך שארץ ישראל השלמה שייכת אך ורק לעם ישראל. זה בלעדי לנו ולא לשום עם אחר. את הערבים צריך לגרש מכאן. נקודה.
וזה מה שכתוב בתורה אם חלילה לא נגרש מכאן את יושבי הארץ:
"וְאִם־לֹא תוֹרִישׁוּ אֶת־יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ מִפְּנֵיכֶם וְהָיָה אֲשֶׁר תּוֹתִירוּ מֵהֶם לְשִׂכִּים בְּעֵינֵיכֶם וְלִצְנִינִם בְּצִדֵּיכֶם וְצָרֲרוּ אֶתְכֶם עַל־הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם יֹשְׁבִים בָּהּ" (ספר במדבר, פרק ל"ג, פסוק נ"ה)
… להזכירך "מפני חטאתנו גלינו מארצנו".
ולכן האמת היחידה היא רצון השם. אני מקווה שאתה מסכים שהמצאות פראי האדם בארץישראל היא רצון השם.
כמובן שלאחר השואה התחיל תהליך מחודש ומוגבר של השיבה לציון וזכינו בסיעתא דשמיא ליישב חלקים גדולים בארץ ישראל ואף מעבר לגבולות הארץ אבל מה לעשות בשלב מסויים הסתמכנו רק על "כוחי ועוצם ידי".
יעקב אבינו התכונן למפגש עם אחיו עישב בשלוב תפילה לשם "הציל י נא", שליחת מתנות והכנה למלחמה. זוהי הדרך הנכונה שבא אם נלך נחזור לקבל סיעתא דשמיא .
כתוב אמנם שחותמו של הקדוש ברוך הוא אמת אבל שמו של הקדוש ברוך הוא שלום ולא בכדי כתוב בתהילים "בקש שלום ורודפהו" .
מי שלא מבקש שלום ולא רודף אחר שלום פשוט מחלל את שם השם.
אפילו פראי האדם שבארץ ישראל מאמינים בשם יתברך (לצערי באחוזים הרבה יותר גדולימ מאיתנו)
אולי לא תאהב את זה אבל מסגד הוא בית השם לכל דבר ולכן שרפת מסגדים לדוגמא זה חילול השם.
בס"ד
עשרים ואחת שנים חלפו מאז אותו הקיץ הנוראי בו מדינת ישראל גירשה מבתיהם אלפי יהודים בגוש קטיף ובצפון השומרון. 21 שנים עברו מאז פונו יישובים, בתים נהרסו, קהילות ובתי כנסת נעקרו, ואת המחיר על כך אנחנו משלמים עד עצם היום הזה. אלא שהשנים שחלפו מאז הוכיחו כי ההתנתקות לא הייתה רק אירוע מדיני וביטחוני דרמטי, אלא גם רעידת אדמה פוליטית ששינתה את מפת הימין הישראלי ואת יחסי הכוחות בתוכו.
עד ההתנתקות הייתה הציונות הדתית מזוהה במידה רבה עם המפד"ל, בעוד האיחוד הלאומי ייצג קו לאומי ניצי יותר. החשש לאחר הגירוש ששרון, ולאחריו אולמרט, ימשיכו בפינוי יישובים נוספים הביא להבנה כי פיצול פוליטי בין מפלגות קרובות אידאולוגית הוא מותרות שהמחנה אינו יכול להרשות לעצמו. כך נולד החיבור בין המפד"ל לאיחוד הלאומי, שהוליד בהמשך את מפלגת הבית היהודי. מתוך המחנה שנאבק נגד הגירוש צמחו בהמשך נפתלי בנט ואיילת שקד, שהצליחו לפנות לקהלים רחבים יותר ולהכניס את עצמן אל לב המיינסטרים הפוליטי. במשך שנים היו מזוהים השניים עם המחנה הלאומי ועם ההתנגדות לעקירת ההתיישבות, אך בהמשך, כידוע, הם בחרו בדרך פוליטית אחרת, שהובילה אותם בסופו של דבר גם להקמת ממשלה עם מפלגות מהשמאל וממפלגה ערבית.
המסלול הזה מספר משהו חשוב על הפוליטיקה הישראלית. ההתנתקות לא רק פיצלה את המפה הפוליטית, אלא גם יצרה דור שלם של אנשי ימין שהפנימו כי כדי להשפיע על מדיניות המדינה לא מספיק להיות צודקים אידאולוגית - צריך גם לנצח בבחירות. מכאן נולדו ניסיונות שונים להרחיב את המחנה הלאומי, לפנות אל המרכז ולבנות גשרים בין הציונות הדתית לבין ציבור חילוני ומסורתי, לצד הברית הפוליטית עם הציבור החרדי שהפכה לאחד מעמודי התווך של הימין לאורך השנים. ברית, שבשנים האחרונות נראתה כמעט מובנת מאליה, ועומדת בשנים האחרונות למבחן משמעותי סביב סוגיית הגיוס, חלוקת הנטל והיחסים בין הציבור החרדי לציונות הדתית והליכוד.
ובתוך כל התהליכים הללו השתנתה גם מפלגת הליכוד עצמה. נתניהו, שהוביל את המפלגה מאז 1996 כמעט ללא תחרות, ראה לאורך השנים דמויות בכירות שנפלטו ממנה או עזבו אותה, בהם נסיכי הליכוד כמו בני בגין, דן מרידור ולימור לבנות, ומנגד קלט אל שורותיה שורה של דמויות חדשות ששינו את פני המפלגה. הליכוד של 2026 אינו הליכוד שלפני ההתנתקות, וגם נתניהו עצמו, שהצביע בהתחלה בעד הגירוש, עבר מסע פוליטי ארוך מאז אותם ימים. המפלגה הפכה למפלגת שלטון רחבה יותר, עם הרחבת ההתיישבות ועם קו לאומי מובהק יותר, אך גם עם יכולת למשוך מצביעים שאינם מגיעים בהכרח מהגרעין האידאולוגי המקורי שלה.
עשרים ואחת שנים אחרי ההתנתקות, נדמה שההיסטוריה עצמה החלה לנוע בכיוון ההפוך. חוק ההתנתקות בוטל, היישוביים חומש ושא-נור עלו בשנה האחרונה אל הקרקע, ובקרוב צפויים לשוב גם היישובים גנים וכדים, לצד נקודות נוספות ביהודה ושומרון. אחרי שנים שבהן עצם המחשבה על חזרה לצפון השומרון נחשבה כמעט דמיונית, המציאות השתנתה, ומה שנראה בעבר בלתי אפשרי הפך שוב לאפשרי ובהתיישבות וחלקים במערכת הפוליטית כבר מדברים על חזרה לגוש קטיף, לכל הפחות בתוחמת הצפונית.
אבל דווקא כאן נמצאת גם הסכנה הגדולה. מי שסבור שהשינויים של הקדנציה האחרונה הפכו את המציאות לבלתי הפיכה, טועה טעות מרה. ממשלה אחת יכולה בתוך זמן קצר לעצור בנייה, להקפיא התיישבות, להחזיר מדיניות של נסיגות ולבטל הישגים שנבנו במשך שנים. בחמש דקות פוליטיות אפשר להרוס את מה שלקח עשרות שנים לבנות. לא משנה כמה יסבירו בנט וליברמן שהם לא יתנו יד לזה, בסוף סמוטריץ' ובן גביר הם ההוכחה של האופוזיציה שגם שרים יכולים להכתיב מדיניות ולשנות דברים גם מעל גבו של ראש הממשלה.
הבחירות הקרובות הן לכן הרבה יותר משאלה של זהות ראש הממשלה או חלוקת התיקים. הן יכריעו גם לאיזה כיוון תלך מדינת ישראל בשאלות היסוד של ההתיישבות, הריבונות והאחיזה בארץ ישראל. כאשר במפלגת הדמוקרטים נבחרה רשימה שמובילה קו ברור של פינוי יישובים וגירוש יהודים מבתיהם ביהודה ושומרון, איש אינו יכול לומר שהאפשרות הזאת ירדה מהשולחן. אם למשהו זה לא עדיין לא מספיק ברור, מספיק לראות את תגובותיהם של חברי המפלגה לפיגוע הקשה בשומרון ביום שישי האחרון, כדי להבין איזו מדיניות הם מתכוונים להוביל פה. זה הסיפור של הבחירות הקרובות.
נקודות קודמות:
https://www.inn.co.il/forum/t1438623#157692808
https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204
גם אם יש ביטויים שערוריתיים ביחס לפיגוע ולאוכ' המתיישבים ביו"ש, זה מיעוט קטן. 10 מנדטים מתוך 120. זה לא מספיק כדי לגרש יהודים. השינוי מאז הגירוש הוא שאת הגירוש מפלגת הימין הגדולה עשתה, היום יש שוליים סהרוריים, שגם אם יש להם כוח לא מבוטל, הוא לא עד כדי כך יכול להשפיע.
כן מסכים שהם יכולים לבטל ב5 דקות את ההישגים של סמוטריץ' והממשלה בהתיישבות, אבל מפה ועד לפנות ישובים יש עוד דרך ארוכה.
כמו כן, ככל שהשנים עוברות יש פחות ופחות לגטימציה ציבורית לגרש יהודים מביתם. מההיבט הזה, נראה שהימין למד לקח ויישם את מדיניות ההסברה כפי שהסברת יפה.
חוץ מזה, בעיני הנושא המרכזי זה המערכה הבינלאומית מול איראן ושלוחותיה ולצערנו, אולי בקרוב, גם מול טורקיה. ההתיישבות חשובה מאוד, אבל היא לא נושא היחיד.
מה שאת טוען, זה ה'עלה תאנה' של בנט ושות', כביכול אין באמת 'שמאל', אין באמת פינויים, "אחרי השבעה באוקטובר..." וכו' - זו אחיזת עיניים מוחלטת. הסכנה כאן והיא ברמת שכפר סבא ח"ו תראה כמו כפר עזה.
נכון שאת הגירוש הובילה המפלגה הגדולה, אבל את אסון אוסלו, אם כל חטאת, שהגירוש הוא במידה רבה תוצאה שלו, גררה המפלגה הקטנה.
'מרצ' רצו אז עם הססמה "יומרץ רבין" והצליחו. הרעיון של הסכם עם עראפת, לא עלה על דעת מפלגת העבודה ומצביעה, אפילו במרצ לא אמרו זאת בפירוש - להפגש עם אנשי אש"ף היה עבירה על החוק. בכל זאת, כגורם השני שהממשלה תלויה בו (ובעזרת כמה חפרפרות ממפלגת העבודה) משכו את רבין ופרס להסכם הרצחני הזה.
כרגע, הדמוקרטים מדברים על ההזיה הזאת בפירוש, אבל גם בנט ואייזנקוט מדברים על חיזוק הרשות והפקרת שטחי A וB לידי 'האוטונומיה הפלסטינית'. נוסיף לזה את התלות המוחלטת שלהם בערבים, כמו שרע"מ אמרו - מבצע בעזה יצא לפועל רק אחרי שהממשלה נפלה.
מי שמנמיך את פעמוני האזהרה - עלול להיות אחראי לאסון!
גם הגירוש לא היה תוצאה של מחשבת שמאל מדיני, החשיבה של אריק שרון היתה שגויה אך לא היתה שמאל בשום אופן. לכן גם החשיבה של בנט ואיזנקוט גם אם היא שגויה, היא לא שמאל.
ומה שאמרת על ימי אוסלו - זה בדיוק ההבדל. אז היתה לגטימציה מאוד גבוהה ציבורית, למרות שאש"ף היה ארגון טרור, אנשים מאוד הוקסמו מרעיון השלום, לכן זה גם תפס וצבר תאוצה.
לא אמרתי להיות שאננים מרעיונות רעים, אמרתי רק שהיום אין כמעט שמאל מדיני. זה לא אומר שצריך להיות שאננים. אדרבה, יש רעיונות שאולי בהיבטים מסויים הם יותר הרסניים ובאמת צריך להזהר מהם.
נגד כל מה שרבין נבחר בשמו ובשביל להעביר את שלב א' קנו את ש"ס בהרבה כסף (שולמית אלוני שהיתה אנטי-דתית רדיקאלית הבהירה שבשביל השלום היא מוכנה ללבוש שטריימעל), בשביל להעביר את שלב ב', שיחדו את נעלבי צומת - גונן שגב (לימים נתפס על סחר בסמים ולעוד ימים - על ריגול לטובת אירן) ואלכס מיצובישי גודפרב.
רבין טען שהבחירות לעיריות שיוכיחו שהעם איתם - ונציגי העבודה הפסידו לליכוד בכמעט כל המוקדים. כל המדדים הוכיחו שהם הולכים להפסיד ובגדול בבחירות הכלליות.
ואז הגיע רצח רבין. אינני יודע האם הפושע המתועב שהתגאה בביצועו באמת ביצע - אני יודע שהרצח שירת רק את השמאל. הרצח נוצל תודעתית לאמץ את אוסלו וגם נתניהו שניצח בפרומיל, זה אחרי שהוא נכנע לאוסלו.
הדיון האקדמאי האם תיאורתית יש היום 'שמאל מדיני' במלא מובן הביטוי, ממש לא חשוב. מה שחשוב זה שאם תקום מחדש ממשלת עבאס-ליברמן-אייזנקוט-בנט, היא תחזור למדיניות אוסלו. זה יהיה אסון.
נניח שטראמפ מאמץ את יוזמת השלום של סעודיה וכופה אותה על ראש ממשלת ישראל הבא. אם יקראו לו ביבי, הוא ינסה למרוח זמן, להתנגד בקטנה וכד'. אם יקראו לו איזנקוט, הוא יתפתה לקבל פרס נובל לשלום. בדרך הוא יזכה לחיבוק ענק של התקשורת בארץ ובחו"ל, יקבל תמיכה מ"יש עתיד", "הדמוקרטים", ואולי אף מ"ישראל ביתנו" והמפלגות החרדיות. גם בנט האופורטוניסט לא יהסס להושיט אצבע. התנתקות נוספת, כשמאחוריה מכתבים נלהבים של אנשי רוח ודגנרלים כמו איזנקוט עצמו, תהיה עניין של זמן.
יצא לי לקרוא על הכפר תל בויקיפדיה.
מזעזע שהטקסט שם מוטה בצורה כל כך קיצונית שמאלה.
יש שם פירוט של המון אירוע אלימות מתנחלים ביחס לתושבי הכפר ה"תמימים", כולל אירוע הפיגוע האחרון (יולי2026) בו הטיול היה ללא ידיעת ולא תיאום עם צה"ל, למרות שצה"ל הודה שהטיפול היה בתיאום איתו ובכל זאת לא היתה אבטחה כנדרש.
אין אפילו מילה אחת של ביקורת כלפי תושבי הכפר הידוע בעוינותו.
האם אין גוף או ארגון ששם לו למטרה להילחם בעיוות ובהטיה הברורה שמאלה שבויקיפדיה?
מי ירצה להתגייס לצבא כזה אומלל
מרחק 2 מטר מהמחבלים ופוחדים לירות כי יכנסו לכלא
ומעוור לחלוטין מאג'נדה
כדי להאמין שהם לא ירו כי "הוראות פתיחה באש" או שקר אחר שתנסה למכור כאן
מאשר שמאלן כמוך.
אני בטוח שהם לא נצמדו לפרוטוקול. אבל במידה רבה או עיקרית זה מגיע מהוראות הפתיחה באש.
מידת איום שלא משחקת עליהם ממש.
-אבל הם יירו באוויר!!
-מה אכפת לך שהם יירו באוויר, מה אתה ציפור?
במיוחד כשהפוסל...
כל מי ש(כנאאה בניגוד אליך) מודע למציאות,
כל מי שיודע שרבש"ץ יצהר הודח כי הוא "מדי התקפי" (כלומר ירה באויר בסיטואציה דומה), כל מי שמכיר לוחמי הגמ"ר שהודחו,
כל מי ששמע שרבש"צים רבים בגזרה קיבלו שיחות נזיפה, שמילואמניקים קיבלו תדרוכים ארוכים על הגזרה שהתמקדו בסכנה מהיהודים
כל מי שראה את הסרטונים מהאירוע שבו היהודים מותקפים ולא מגיבים באש עד שיש נפגעים - מבין שמשהו רע מאוד עובר על המערכת.
יש כמה 'לא טיפשים', שלא מכירים את הגזרה והמציאות בכלל, אבל כיוון ש'רק מי שמאוד מאוד טיפש' - אז הם מביעים עמדות נחרצות על בסיס 0 הכרות.
ולא ירה בכלל, ולא הודח, וקיבל לוויה צבאית יפה במקום להיות מודח
כן. נשמעת תוצאה הרבה יותר טובה. אני בטוחה שכולם חושבים ככה
כמובן שאם היו יודעים שזה מה שיקרה, אז כל אדם יודע את מה שהביא להקמת 'חוננו' - עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב.
אבל, הסיבה שלא החיילים ולא האזרחים שהיו שם, לא ירו לפני הרצח - היא הוראות הפתיחה באש ההזויות והמחירים ששילמו אלו שכן ירו בסיטואציות דומות.
פול חייל שלי פול
בחור שלי עדין
אם לא תיפול היום
מחר תעמוד לדין
המפקד שלך
משפט ועוד משפט
אליו לא נשלחה
מילת עידוד אחת
הרשו לו להרשות לך
עבור האגו
לירות קליעים של פלסטיק
ולשחק בלגו
מהערוץ של אלחנן גרונר:
*חייל הגמ"ר שהודח כותב לי:*
"בעיקבות הארועים הכואבים בימים האחרונים אני רוצה לשתף בארוע שקרה לי לפני כשנה בהיותי חייל הגמר בסוסיא.
בזמן סיור בערב שבת אני רואה עשן מכיוון אתר סוסיא וקופץ למקום. מתברר שיש כמה מוקדי הצתה ביער אורנים הסמוך כ100 מטר מהבתים של המתישבים במקום.
כשאני מגיע לנקודה חבר'ה מהאתר כבר עובדים על כיבוי ההצתות. במקביל אני שומע עימות וצעקות בעיברית וערבית בלולים הקרובים. אני עולה בקשר מול המפקד שלי ומקבל הוראה לצמצם למקום על מנת להגן על האזרחים שבמקום.
כשאני מגיע אני רואה יהודים תחת מטר של אבנים כאשר הערבים מצמצים לכיוונם. ברגע שכמה ערבים מתקרבים לטווח קצר ממנו אני מבצע נוהל מעצר חשוד שמסתיים בירי באוויר.
ב"ה זה גרם להם להתרחק.
זה מצב מאוד מסוכן שבשניה היה יכול להיגמר בחטיפת נשק ופגיעה בנו.
כאות הערכה על התפעול של הארוע זימנו אותי לחקירת מצ"ח, נעצרתי בכלא צבאי ונשלל ממני הזכות להחזיק נשק ולהגן על הישוב.
זאת הצורת חשיבה שגורמת לאויבינו להרים הראש ולשפוך את דמינו!
שנזכה במהרה לראות בעינינו מלכות דוד בתפארתה ויחד עם מלך המשיח נעשה נקמות גדולות!"
מי שחוטפים לו את הנשק צריך לירות
ואם הוא מבלבל במוח על זה שהוא "מפחד" לא צריך להיות לו נשק
הוא יותר פושע שמסכן את הציבור, מ"גיבור" שמגן עליו
ובעיקר, אין לכם מושג מה זה "הוראות פתיחה באש" ומה הפקודות, אם אתה טוען שבאירוע כזה יש קשר אליהן, או שהייתה לו סיבה לפחד ש"יעצרו אותו" (עדיף להיות מת?)
שאר האמירות על שאני לא מכירה את הגזרה והמציאות לא נכונות. טכנית. הן לא נכונות.
אבל אתה יכול להאמין במה שתרצה, ובאירוע הבא לעמוד ולשחק מטקות עם המחבל כי מה אכפת לך, זה לא שאתה יודע מה אמורים לעשות
אז כבר מאוחר מידי, צריך לירות הרבה קודם.
אבל כשמי שיורה, מוזמן לחקירות, מוחרם לו הנשק, מודח - חושבים יותר מידי לפני שיורים.
את כולה
אבל צריך להיות עם עמוד שדרה ולעשות את הדבר הנכון גם במחיר שלילת נשק מעצר וכו'.
אתה לא יכול בגלל הוראות מטומטמות לעמוד מול סיטואציה מסוכנת ולא לפעול, ובטח לא לפעול בצורה מסוכנת של פיזור התקהלות פיזית עם גוף הנשק.
העברתי את ההודעה למקום
כאן לא פופולארי לומר את זה, וגם זה יכול להתפס - אקטואליה וחדשות
שההוראות 'סירסו' את החשיבה הבריאה וזה אסון
🎪🎪מבחינת פילבר וערוץ 14 מפלגת זהות לא קיימת למרות שהיא עוברת את אחוז החסימה בסקר של מנו גבע ועומדים להצטרף אליה כמה מפורסמים ,אתם תראו
גם 14 מהנדסי תודעה לפי מה שנראה שסוכם כפי שכתבתי
בס"ד
בפועל, הם סוקרים אותה.
יפה.
אבל זה כמובן לא מספיק.
ההאשמות הקורבן, אז אומר מראש שזה ממש לא הכוונה אלא להאיר נקודה מסויימת חשובה מאד בעיני.
ברור שמה שבכלל הביא לסיטואציה המטורפת הזאת שמתקהלים עשרות פלסטינים וזורקים אבנים זה ההוראות פתיחה באש.
אבל גם הרבש"צ טעה. בהתקהלות כזאת צריך לפתוח באש לכיוון הרגליים או מרכז מסה או לפחות ירי באוויר אבל בטח לא לבוא להרחיק פיזית עם הנשק.
לצערי זה מראה שאפילו על רבשצ"ים מנוסים ההוראות פתיחה באש משפיעים על החשיבה התת מודעת שלהם ולצערנו זה עולה לנו בדם..
שום סיור לא גורם להם להחליט לרצוח, הם לא צריכים תירוצים לזה הם גדלים ומתחנכים.
הסיבה היחידה שהם מעזים להרים ראש, זה כי ראש שמתרומם ומאיים לא סופג כדור למצח!! בגלל חוקי פתיחה באש מעוותים להחריד, עוד בהחלט יחזירו אותנו לסיוט של שומר החומות שגם התאפשר מאותה סיבה!