אני אישית לא בוחרת,
אין משהו מסוים שאני מזדהה איתו.
תנו נימוקים למה אתם בוחרים במי שאתם בוחרים
אולי אני אשתכנע ואצביע בסוף.
בגלל שהאידיאולוגיה שלי מאוד נקודתית "רק לא ביבי" ואני לא חשה בנוח להצביע לעמיר פרץ או לסתיו שפיר.
אני אשכנזיה, אקדמאית, גרה באזור המרכז - "כחול לבן" היא הבחירה הטיבעית בשביל אנשים כמוני.
רציתי תקופה מסויימת להצביע ל"ישראל ביתנו" - אבל ליברמן הוא באמת בלתי צפוי ובלתי יציב.
הוא אדם מוכשר וזה הופך אותו ליותר מדי מסוכן.
אז אני מוותרת.
כחול לבן.
לפחות שלא יגידו שלא ידעתי מי פה אשם ברמיסת הימין והתורה.
אני לא רוצה להעביר מסר לילדים שלי שהעדפתי ימין קיים שרודף את היהודים, ומזרימים מליונים לתפור תיקים נגד יהודים, ולגרוש יהודים מביתם, ולתת כסף לאויבי נפשינו, ולא מגרשים משפחות מחבלים,
היהודים האלה לצערינו גרועים יותר משונאינו, כי לפחות האויב אני מכיר, אבל הישראלים האלה מתחפשים לאוהבים ולמעשה הם מקימים פה ממשלת זדון!
היום קוראים להם הרשימה המשותפת

זה נראה לי ישקף את הרצונות שלך
אשכנזים הם בדרך שפויים
המסטולים הם מיעוט שבמיעוט
זו האידיאולוגיה שלך?
תחשבי מה את מקריבה בשביל "רק לא ביבי"
מצביעה לאדם חסר חוט שידרה (גנץ) ולרעהו שהוקיע עצמו ממזמן מהמחנה היהודי (לפיד) ולעוד שתיים שלא כ"כ יודעים בעצמם מה הם עושים בפוליטיקה
ומפה לשם אנחנו באמת באוגנדה או עמוק בים
כהבטחת אריאל שרון "דין נצרים כדין תל אביב"
רק שאת החלק השני של התוכנית ב"ה לא הספיק לבצע
כי נתניהו משעבד את כל המנגנון הציבורי , כדי להציל את עצמו מהכלא ולכן טובת המדינה, היא לסלק אותו, כדי שהמדינה תשרת את אזרחיה ולא את ביבי ואישתו.
חוץ מזה, אילו היית מנויה על "הארץ" כמוני היית יודעת שני דברים
קודם כל , שאין שום הבדל אידיאולוגי בין כחול לבן לליכוד
חוץ מזה, כמה מטופש להצביע לאגודת ישראל.
כי נתניהו יכל להרוויח מלא כסף מחוץ לחיים הפוליטים בהרצאות שייתן וכבוד הוא לא מקבל כי כל הזמן מבזים אותו ומאשימים אותו בהכול מה שחשוב לו זה עם ישראל
"אבא שלי ואבא שלי" עאלק.
הרצאות? מאות מיליונים הוא הרוויח מעסקת הצוללות
חוץ מזה, נתניהו לא לבד , איתו יש עשרות מושחתים, גנבים, מקורבים שכולם ביחד שודדים את המדינה.
החברים שלו, הבני דודים שלו, עורכי הדין שלו, כולם כמו "פורום החווה"
רק להפיל אותו וכל המגדל הזה יפול
אם כחול לבן תנצח, כל הדתיים יתחרו מי יזלך יותר מהר לקואליציה, גם כאלו שנשבעו חמישים פעם שלעולם לא ישבו עם לפיד.
שלא תבין לא נכון, למרות שכאילו "כחול לבן" היא בגוש השמאל, היא תעדיף לשבת עם בנט ושקד מאשר עם מרץ וסתיו שפיר.
יש שם המון אגו
אבל לפיד ובנט כבר היו אחים...
אולי בכל זאת יהיו איחוד משפחות
בינתיים נתניהו ראש ממשלה כבר כמה שנים והוא לא עשה שום דבר גרוע - אבל גם שום דבר טוב
לעומת זאת גנץ כבר הוכיח שאין לו שום יכולות חברתיות ואני כוססת ציפורניים מלדמין מה יר=קרה כשהוא יםגש עם נשיא הודו וקוריאה
במישור היח"צ נתניהו עושה עבודה נפלאה וזה דבר חשוב מאד!!
אבל היום הוא מתמקד רק בעניין אחד וזו הישרדותו האישית, לכן טובת המדינה דורשת שהוא יפנה את מקומו, לאנשים שלא צפויים בקרוב ללכת לכלא בגלל שחיתות.
לא שאני טוענת שהוא נקי, אני לא כ"כ מעורבת בתיקים, אבל הוא טוען שהוא נקי
ואם השאלה היא בין גנץ לביבי - עדיף את ביבי
שאם לא כן , לא היו ממציאים בליכוד את "החוק הצרפתי" , "חוק ההמלצות", "חוק החסינות" ו"פסקת ההתגברות". כל כך הרבה משאבים בוזבזו כדי להציל עורו של ביבי.
גנץ הוא לא הכי חכם וגם לא הכי צדיק, אבל אין לו כרגע סיבה לשגע את כל המדינה, רק כדי לא להגיע לבית משפט.
חכה ותראה
ניפוח השכר במגזר הציבורי - פי 2.5 מהעליה בשכר במגזר הפרטי.
כניעה לכל קבוצת לחץ אפשרית - שוטרים, נהגי מוניות, ועדי עובדים בנמלים, ברכבת ובשדות התעופה.
נתן לכחלון להשתולל במשרד האוצר ולהפוך את משרד האוצר לקזינו והעמקת הגרעון בצורה חסרת אחריות לחלוטין.
וזה רק בפן הכלכלי.
זה לא מעט דברים והם מאוד גרועים.
ניכר על כתיבתך מידת הקינאה('יש להפיל את נתניהו'... מה הוא עשה לך??? את הבורקס שלך הוא אכל???), יש לך עוד ימים ספורים לעבוד על המידה המגונה שלך, עד לבחירות.
על סיטואציה כמו שלך אומרים החכמים: ' שב ואל תעשה, עדיף'.
אבל ביבי לפחות יודע לנהל מדינה
אם הברירה היתה או ביבי או אנוכי - ברור שלא ביבי....
אבל מכיון שזה או ביבי או גנץ ולפיד - אני מעדיפה את ביבי
אני כל הזמן אומרת, ביב סיים את תפקידו, הוא זקן ועשיר ושילך לביתו ואז גם באורח פלא יעלמו הכתבי אישום
במקומו יכולו לעלות אדלשין, סער ועוד הרבה טובים שלא כ"כ היתה להם הזדמנות להוכיח מנהיגות כי הם חסו בצילו של נתניהו
אנמק לך ממש כמו ממ"ן למה כחול לבן זו לא אופציה.
מציעה לך לקרוא את מצע הבחירות של כחול לבן.
תנתחי את הנאמר שם בטרימינולוגיה מקצועית, ותגלי שהם לא אומרים שום דבר, זו מפלגת אווירה שיורקת בפרצוף על אינטלגנצית בוחריה. אם את אכן אשכנזיה אקדמאית (לא סתם לומדת נהיגה אלא תואר במדעי הרוח וכו') אחרי שתקראי את המצע תביני עד כמה כחול לבן בונים על הטיפשות של המצביעים.
עייני ערך כלכלה ותגלי שמלבד שטויות וברבורים הם לא אומרים של דבר. לקרוא ולא להאמין.
אין שם שום איזכור על כלכלה חופשית או מתוכננת ובאיזה אקט הם נוקטים. כנ"ל גם ביטחון אין שום רמז לתכניות שלהם (אולי אפילו הם עוד לא גיבשו כזו תוכנית בגלל המריבות המטופשות של כיתה ג').
מבינה אותך לגמרי שאת לא רוצה ביבי אבל אם את אקדמית את יודעת שבפוליטיקה לא הכל שפיט, עייני ערך 'גישת תורת המשחקים' במדיניות ציבורית, וחוץ משנאה לאדם אחד יש לך מן הסתם רצון לקצץ במיסים (קפיטליזם) וזה יקרה רק דרך מפלגות ימין, אז לא מחל... יש גם ימינה.
תחשבי לפני שאת מצביעה איך היית רוצה לראות את חשבון הבנק שלך, ואיך היית רוצה לראות את זכויות הקניין.
בהצלחה לך, אקדמאית ממרכז.
המצע של כחול לבן הוא שטחי ומטופש? לליכוד אפילו אין מצע.
מה אני כן יודע על ניהול הכלכלה של הליכוד? שכחלון היה שר אוצר ונתניהו נתן לו להשתולל כמו ילד בחנות ממתקים.
אני יודע שהחריגה ביעד הגרעון היתה אדירה, אני יודע שבעשור המגזר הציבורי נופח בחצי מליון משרות (האיש הרזה והאיש השמן...), אני יודע שנתנו לשוטרים בפנסיה תוספת לפנסיה שלהם בגין "אבדן בטחון תעסוקתי", אני יודע שאנחנו מקום 49 במדד קלות עשיית העסקים, שיש חסמי ייבוא על מוצרי מזון וששוק המזון מנוהל כאן כמו בקולחוז סובייט בשנת 1970 לפי מכסות שמחולקות למקומבנים ועוד.
אז לא, הליכוד זו לא כלכלה חופשית.
וימינה?
בנט היה שר הכלכלה במשך שנתיים. מה ההישג הכי גדול שלו?
שהוא הכריח את נשר למכור את המפעל הכי קטן שלהם לידיים של טייקונים מקורבים אחרים.
נשר עדיין מוגדר כמונופול, אגב ששולט על כ-60% משוק המלט בישראל.
במקום לפתוח את השוק לתחרות, הוא עשה טיפול קוסמטי שכמעט ולא השפיע על מחירי המלט בישראל.
בנט היה יכול לבטל את מכסי הייבוא על סחורה חקלאית ולהוזיל את מחיר מוצרי המזון - מה שמהווה את עיקר ההוצאה עבור משחות מעוטות יכולת - אבל הוא בחר שלא.
שקד? שוק חופשי?
היא הרי תומכת במועצות החקלאיות ובחסמי הייבוא "גם אם זה אומר שהאזרחים ישלמו יותר".
היא רצתה לסגור עיתון שביקר אותה.
היא האריכה את תקופת ההתמחות של עורכי הדין במטרה המוצהרת של התערבות בשוק.
זכויות קנין?
רק לפני חודשיים סמוטריץ' ניסה למנוע מבעלי קרקע יקרה במיקום אדיר את זכויות הקנין שלהם בקרקע הזו בגלל שכמה אילתים הפגינו שהם רוצים טיסה לקו החוף של ת"א כי מונית *מסובסדת* מנתב"ג זה לא מספיק טוב.
אז בתור "אקדמאי אשכנזי" שממש ממש טוב במספרים - אני יודע בדיוק איך הייתי רוצה לראות את חשבון הבנק שלי.
האם זה משנה אם ניסנקורן או כחלון ינהלו את העניינים?
לא. חד משמעית.
לשניהם יש חשיבות רק במערכת הבחירות וגם חשיבות משנית, בדרך כלל , יצירת נושאים לשיחות בין פוליטיקאים ועיתונאים.
מה שאני יודעת זה שכחול מורכבת מדגנרלים מיליונרים ומיליונרים אחרים ומה שהופך עשירים לעשירים, זו התכונה הדומיננטית באופי שלהם , לדאוג רק לעצמם.
מסיבה זו, גם אם המצע הלא רלוונטי של כחול לבן, היה בנוי מציטוטים של ליאון טרוצקי וצ'ה גווארה, המדיניות שהם ינהיגו ,בעזרת השם, תהיה מדיניות קפיטליסטית ליבראלית למהדרין.
כאן נעוץ ההבדל האמיתי בין כחול לבן לליכוד.
בליכוד כל אחד גונב לעצמו ואילו בככחול לבן מחזקים את השיטה שתשאיר אותם חזקים ועשירים. לכן בליכוד תוכלי למצוא הרבה פרילנסרים כמו מירי רגב, גדעון סער, צחי הנגבי ואהוד אולמרט (בזמנו) ואילו בכחול לבן האנשים מגיעים ממערכות גדולות, צבא, משרד הביטחון, האקדמיה , תאגידי התקשורת.
זאת גם הסיבה שהאויבים הטבעיים של כחול לבן הם החרדים.
בכל מקרה, אחרי ההסבר הזה, קל מאוד להבין , למה הקול שלי מובטח לכחול לבן.
בעיקר אנשים שעשו כסף מגניבת הקופה הציבורית. איזה איש עסקים נמצא שם?
כי אם לא את מדברת שטויות\משקרת
כי אני קודם כתבתי "דגנרלים מיליונרים" , כשהכוונה, למי שאולי לא מבין , זה לרמטכלים, שיש שם ארבעה.
ד"א, גם יאיר לפיד מיליונר, הצהרת ההון שלו יותר מעשרה מיליון שקל.
יעקב פרי, לשעבר מ"יש עתיד" הוא בעל הון שמוערך ב22 מיליון שקל.
בקיצור, הכל נכון, הלאה.
לפיד שעשה את הונו בתקשורת ופרזנטור של בנק פועלים. פרי שהיה יו"ר סלקום (שאם אני זוכר נכון הוא קיבל מהם לא מעט כסף בזמן שהיה רק פלאפון סלקום ופרטנר)
ועוד גנרלים לשעבר שהרמה השכלית שלהם הוכחה לא בשמיים. ונכשלו במעט העסקים שעשו בשוק הפרטי
בקיצור אנשים שעשו את כספם על גב הקופה הציבורית (על חשבוננו)
זאת הדוגמא הבולטת ביותר של הון-שלטון
![]()
זה מפלגה אנטי חרדית לכל דבר
ליברמן שתה ממך מיסים בלי להעביר שום חוק, בלי לפעול על אידיאולוגיה (אהה, אולי דאג לקריירה של משה ליאון בירושלים)
הצעת חוק בטרומית של חוק עונש מוות.
קול...
מציעה לך כאינטלגנטי וחושב, לחשוב אם הבחירות הם רק לא ביבי או גם הבחירות בין כלכלה חופשית לבין כלכלה מתוכננת, צבא העם או צבא הדוגמניות, ארץ ישראל השלמה או שתי מדינות לשני עמים, הייחס במשרד הרווחה להורים גרושים, מדינת רווחה או מדינה קפיטליסטית (הפרטה או הלאמה), חוץ מביבי יש עוד אלף ואחד דברים.
בפוליטיקה אין פגיעה בול, יש התאמה כמה שיותר.
בנאדם ליברלי עם שכל בראש, בלי דעות קדומות מצביע למפלגה אידיאולוגית, שמבטיחה ומקיימת.
אז נכון, אל תצביע מחל, יש לך את ימינה או מפלגות חרדיות.
תחשוב כי זה משהו שאתה יודע לעשות.
בחירות מועד ב' נועדו בשביל אנשים חושבים כמוך, לתמוך בימינה ולראות את התוצאות בחשבון הבנק.
בהצלחה לך, יהודי יקר.
לביבי משנה רק ביבי
לא ביטחון, לא כלכלה, לא חוקים, לא מיסים
רק ביבי הוא מה שחשוב
אני לא קפיטליסט, אין לי מה להצביע לבנט ושקד
אבל כשבנט ושקד היו בממשלה הם לא התעסקו בכלכלה
בנט התעסק בחינוך, שזה תחום שבו אני פחות מתעניין
זתומרת, צריך לבטך את חוק נהרי, מה שבנט לא עשה וצריך לכפות על החרדים לימודי ליב"ה שהוא התחיל לעשות את זה , אבל לא הכי עניין אותו בעולם
לגבי שקד, הייתה חברה של אפי נווה שהוא חלאה.
אז תודה רבה
ליברמן דה.
מפלגת הפירטאים תתן מענה הולם למי שרוצה להשפיע לא רק לפני הבחירות אלא גם לאחר מכן, כי שיטת הבחירות שלהם היא שהם מצביעים בכנסת לפי החלטת הכלל שמחוץ לכנסת.. כל חוק מחדש עושים הצבעה כללית. וכך נוכל להשפיע תמיד וגם תהיה השפעה במפלגה כזאת שתהיה ימינה ולא שרוב אנשיה מבחוץ יהיו שמאלה. זה ישפיע על כל המהלך בכנסת!! חשוב להצביע להם ולחזק את הצד הימני שבהם.
בתכל'ס הם יחוקקו את החוקים שלהם ויתנו לך קצת צ'אנס
האמת שבזבזתי הרבה זמן על כתיבת כמה וכמה הסברים באריכות יתר, אשמח לשלוח. אבל ההסברים שלי לא בהכרח ישכנעו- תלוי אם את מהציבור המכונה חרד"ל
- ואז הטענות ידברו אליך- אם לאו... (תתייחסי לזה כשאלה, כן?...)
(אגב, לכל החבר'ה: כתבתי את המאמר כדי להשמיע את ההסברים האלה ולא כדי לשמור בתיקייה שלי במחשב... הבעיה שלא הבנתי איך מפרסמים מאמר דעה
בערוץ הזה... אז אם מישו יודע איך (אם זה אפשרי בכלל כשאתה לא איזו אישיות ציבורית
...) אשמח שיסייעני. שכוייח!
תכלס רק הם בסוף דואגים לשכבות החלשות ולא מתפשרים על קוצו של יוד
והם גם היחידים שבאמת דואגים לארץ ישראל השלימה
על אף שאני נדרש "לבלוע כמה צפרדעים"...
אבל בכל מקרה אין אף מפלגה שהיא 100% מתאימה.
כי אחרי הכל זה פוליטיקה. ופוליטיקה זה לא בהכרח אידאולוגיה...
כדי לעזור לימין לא להפסיד קולות
עכשיו יהיה הפוך.
לעוצמה וזהות אין הרבה אבל בע"ה יעברו
וליברמן בע"ה לא יעבור למרות שיש לו הרבה
אריאל יוסףעוצמה+תקומה+בית יהודי קיבלו חצי מנדט יותר מאחוז החסימה.
עוצמה תעבור אותו לבד?
דמיונות.
אני מסכים שיש סיכוי שליברמן לא יעבור.
כל פעם הם רצים, אומרים שיביאו כו"כ קולות, מראים סקרים, ובסוף נשארים בחוץ וזורקים לפח רבבות קולות.
ראינו את זה בתשס"ג ,תשס"ו, תשע"ג ותשע"ה.
מאשר אלה שגם ככה חזקים
ולא לאבד קולות סתם.
בכל הפעמים הקודמות שעוצמה רצה, לא היתה זהות ובכל זאת היא לא עברה.
ואל דאגה, אף אחת מהן לא תפרוש.
היא יכולה לקחת קולות מיאושים מליברמן ורשימות אחרות, בעצם, מכל הרשימות.
ואת המומנטום שהיה לה היא איבדה לחלוטין.
כשמפלגה לא עוברת, התמיכה בה רק יורדת.
מי שבזבז את הקול שלו פעם אחת, לא יסתכן פעם שניה.
לכן היא רק תקבל פחות.
גם לגבי עוצמה - ברור שלא תעבור לבד,
ורבים מאלו שתומכים בה, יימנעו מלהצביע לה.
לא יסכנו את קולם.
גם אם כל תומכיה יצביעו לה - זה לא מספיק כדי לעבור.
לטענת איתמר, היא הביאה 70 אלף קולות לאיחוד הימין.
איך פתאום היא תקבל כפול ותעבור?!
יכול להיות שקולות מהבית היהודי ותקומה שלא אוהבים את בנט או שרוצים למחות על בג"ץ יצביעו.
וזהות עם עבודה קשה יכולה לסחוב קולות, יש לה יכולת לדבר לכלל הציבור. מי שכבר זרק לפח לא יצביע, אבל כאלה שהתייאשו, נגיד מליברמן, יבואו להצביע.
רק לפני כמה חודשים.
זה היה מתוך מחאה נגד בג"ץ רגע אחרי שבן ארי נפסל ובלי בנט.
עוצמה+תקומה+בית יהודי קיבלו חצי מנדט יותר מאחוז החסימה.
עוצמה תעבור אותו לבד?
דמיונות.
זהות לא תיקח קולות מאף אחד.
אף אחד לא מצביע למפלגה שלפני רגע לא עברה,
חוץ מאלו שממש ממש סגורים עליה.
מי שהצביע למפלגה קפיטליסטית וליברלית,
לא יצביע למפלגה סוציאליסטית ושמרנית.
מי שזרק את קולו לפח אחד,
לא ירוץ לזרוק אותו לפח אחר.
כבר יעדיף לזרוק לאותו פח...
לדעתי רון קובי ייתן מענה גם לציבור הדתי והחרדי.
המלחמה של רון קובי חשובה לכולנו. אם לא היה כפייה דתית אז ממילא לא היה כפייה חילונית כמו שרואים עכשיו בביטולי ההופעות על ידי בית המשפט והיה יותר שלום בין בני ישראל וממילא יותר קירוב לבבות. ומלבד זאת רון קובי הוא אדם ימני המחושב בדעותיו. אני מצביע רק לימין שפוי - הימין החילוני - שבאמת, למתבונן מפנימיות הרעיון, מייצג את כלל האכלוסייה ומחבר אותה לגווניה, לפחות לטווח הרחוק.
כל התגובות כאן, הן אמיתיות או בציניות?????????????
....
זה לא יפעל לא בטווח רחוק ולא קצר.
תראה קצת את הדיבורים שלהם ותבין
אחרת שנה מהיום, אנחנו מוצאים את עצמינו באוגנדה
כי הרי הם לא יסירו את המועמדות ואם יפלו הקולות האלה או שנהיה באוגנדה או שנהיה עם ישראל ביתנו.....
והרי אנחנו לא רוצים בחירות חוזרות עוד פעם
אבל צריך להצביע או לימינה למרות שיש ממנה הסתיגויות - כי הרי מאיזה מצע אין הסתיגויות???
או להצביע למפלגה חרדית שתהיו בטוחים שועשה מעל ומעבר למען כל המגזרים גם לאלו שלא הצביעו בשבילה, הרבה יותר מימה שעושה מפלגה אחת למגזר ממנו קמה
אבל בגללם צריך גם לחשב מסלול מחדש ולהחליט אם שווה לקיים בכלל את המפלגות האלו
מה שברור זה שעדיף שלימינה יהיה מנדט אחד פחות או אפילו שתיים וכל המפלגות הקטנות יעברו בזכות זה
אבל אין מפלגה כזו.
יש כאלו שבטוח יעבור, ויש כאלה שבטוח שלא.
לא מכיר אחת ש"תעבור, אבל יש חשש שלא",
או "שלא תעבור, אבל יש סיכוי שכן".
פשוט לא קיימות.
זו התחנה הבאה שלו
ערימות של שטויות
סיבה פשוטה - יאוש מהמדינה.
מי שחי פה לפני תקופת קום המדינה יודע על מה אני מדבר.
מהקמת המדינה הממשלה סה"כ מאמצת אידאולגיה בריטית וקומניסטית.
ובמשך שנים אנו צועקים בוא נעשה לפי התורה בוא נעשה שלום - ו - כלום. אין תורה ואין שלום.
התחלתי להצביע ימין. התייאשתי - אין כלכלה, אין סביבה ירוקה, ואין תורה ואין שלום.
עברתי לשמאל. גם שם - אין מדינת הלכה ואי אפשר לנגב עדיין חומוס בלבנון. נו, מדינת כל אזרחיה - ומדינת הלכה לפי החוק היהודי ובשביל המוסלמים בשווין מלא - מדינת הלכה לפי החוקה המוסלמית - אין לנו.
אז ניסתי מרכז. לא עבד.
טוב, הערבים רוצים שלום מכבדים את התורה. הצבעתי לערבים ביחד עם יהודים - לא עבד. ניסתי רשימות ערביות אחרות - אין, הקומניזם ממשיך לפעול.
טוב כשאין מה לעשות -
רק פרפוסר אסעד גאנם יכול לעזור!
זה חבל ההצלה שלי.
כל תהליך לוקח זמן תבין את זה. אי אפשר ברגע אחד. והימין שסמכת עליו הוא לא מספיק חזק. תנסה עוצמה יהודית או זהות - אני בטוח שלא תתחרט. אין סיה להצביע לאויבנו ככל שתהיה סיבה כזאת או אחרת..
א. לא כל הימין מחוייב לביבי. עוצמה יהודית וזהות ממש לא.
ב. אם מיליון איש יגידו שחבל להשים פתק אז המשמעות תשתנה לגמרי. כל אחד צריך לעשות את שלו.
ומי קובע מי ינצח?
כי עוד קול ועוד קול ועוד קול ועוד קול מצטרפים ביחד להשפיע. כולנו יחד לא כפרט נשפיע
בפתק אחד שאתה שם בקלפי אתה לא
אז גם השני והשלישי והרביעי..........והאלף ארבע מאוד.
כיחיד אין כוח או לכלל יש. הכלל קובע בסופו של דבר - נהיה חלק מהכלל.
אז היחס יהיה זהה
זה גם בחיים הפרטיים ככה. אתה יכול ללכת לאלפי ראיונות עבודה, דייטים, ניסיונות כאלו ואחרים. בסופו של דבר היכולת שלך להשפיע היא כמעט אפסית ובכל אופן אתה עושה את זה (אני מקווה)
אם היה לך ראיון עבודה אחד בחיים לא היית הולך?
ממה מורכב מנדט? מהרבה פתקים אחדים של אנשים שכן באו להצביעו לא חשבו שזה לר משפיע. ובגלל אנשים שחושבים ככה יש אחוזים גבוהים שלא מצביעים שאם היו מצביעים התוצאות היו שונות.
ואם כל אזרחי ישראל היו חושבים ככה הרי שהיה 0$ הצבעה.
כי ממה נובעים המנדים?
מהרבה פתקים קטנים שמצטרפים.
לכן כל אחד צריך לעשות את שלו וביחד חיבור גדול יביא לתועלת
כל אחד עושה את שלו וביחד זה מצטרף להרבה שעושים את שלהם. כל אחד יש לו אחריות שאם כולם יגידו כמו שהוא אומר שיהיה חסר מנדטים, לכן הוא עושה את זה מתוך אחריות למרות שפתק אחד חסר משמעות אבל כל אחד חייב לעשות את שלו.
להזכירכם המנצדט השמיני של יהדות התורה קיים בזכות 4 קולות
לא משנה אם אתם שמחים מיזה או פחות, ברור שכל קול קובע וכל אחד צריך לממש את זכות הצבעתו
כאשר בית המשפט העליון דן בברוטאליות ומבצע סקנדלים מכזריים מתרמרמרי איפה הדמוקרטיה
וכשמביאים לכם הזדמנות לדמוקרטיה טהורה - להצביע ולתת את קולכם אתם משתמטים
על כל אזרח במדינה חובה מוסרית לממש את קולו והצביע!!!
----
כמובן רק אם הוא מצביע למפלגה ימנית.....![]()
סאגת המנדט השמיני: נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, השופט אהרן פרקש קבע כי ביום ג׳ אלול ה- 3/9 (14 יום קודם הבחירות) יתקיים דיון בעתירתו של עמית הלוי שטוען כי המנדט השמיני של יהדות התורה אמור להיות בידי הליכוד.
ארי קלמן Ari kalman on Twitter: "סאגת המנדט השמיני: נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, השופט אהרן פרקש קבע כי ביום ג׳ אלול ה- 3/9 (14 יום קודם הבחירות) יתקיים דיון בעתירתו של עמית הלוי שטוען כי המנדט השמיני של יהדות התורה אמור להיות בידי הליכוד."
אבל עדיין זוהי הוכחה לדברי שהמנדט התנדנד על חודן של קולות
ולכן תדעו שכל קול קובע ותלכו להצביע
מה שאת לא הוכחת זה שכל קול קובע
בשביל להוכיח את זה צריך להראות שבגלל קול אחד משהו קרה
או בגלל קול אחד חסר משהו לא קרה
אני תמיד אוהב שמביאים לי דברים שקרו על חודם של קולות ספורים
ואומרים לי "אתה רואה? כל קול קובע!"
לא חברים. לעיתים רחוקות מאוד כמה קולות קובעים.
אני מחכה לראות מתי קול אחד קובע - בבחירות הארציות.
עוד לא ראיתי דוגמא לזה.
אבל כשהם נופלים על 4 קולות זוהי הוכחה מספקת במיוחד כשכל מנדט שווה עשרות אלפי קולות
בשבילי זה הוכיח מספיק ושכנע אותי להצביע ולתת את קולי
אם אותך לא אתה מוזמן ללכת באותו יום לקניות ואח"כ לבכות על ממשלת שמאל שתיקח את ירושלים מאיתנו
את גם ממחזרת את השטות הזו שכל קול קובע,
וגם את ההפחדה הזו שתקום ממשלת שמאל.
אין לממשלת שמאל איך לקום.
את מדיניות השמאל יממש ראש הממשלה שמסר את חברון,
לחץ את היד לערפאת, הצביע בעד ההתנתקות, הכריז על
מדינה פלסטינית, שיחרר אלף מחבלים (שביצעו לאחר מכן פיגועים),
נכנע לחמאס בדרום, והמפלגה שתצביעי לה - תמליץ עליו,
תמליך אותו שוב, ותהיה אחראית גם הפעם למעשיו.
שצריכים קנביס רפואי בתור בני ערובה כדי לגרום לזהות לפרוש מהמירוץ לכנסת.
מה זה סבל של חולים לעומת עוד כהונה של המנוול?
היי צדיקים!
מביא פה כמה ממחשבותיי מהשבוע- שבועיים האחרונים, ואקדים בקיצור לשואלת: אם עד עכשיו לא הזדהית עם עוצמה- גם אחרי שתקראי לא תזדהי ב100%... אבל נראלי שזה כן מספיק כדי להפוך אותה לאופציה. ונראלי גם מספיק כדי לשכנע אחרים שכבר סגורים על ימינה להבין שיש אופציה אחרת, לדעתי- יותר טובה.
סורי שחלק מהמאמר הזה נשמע כמו מאמר, הוא פשוט באמת נכתב כמאמר (ר"ל: הוא לא נכתב לפורום הזה (לכן גם לא הכל בו קשור ישירות לנושא הדיון...), אם כי כן שיניתי טיפה לפה ולשם).
עד כאן ההקדמות, מקווה שיהיה לכם כוח לקרוא הכל... דברים חשובים!
אז למה עוצמה???
רגע האמת מתקרב. שבועיים וקצת נותרו עד הבחירות, ובאף סקר אין לימין רוב. ו'עוצמה יהודית' עדיין מתעקשת להתמודד... אז בואו נדבר על למה זו הבחירה הנכונה מבין כל האופציות. אפתח בשתי נקודות טכניות, אמשיך בנחמה פורתא ליפי הנפש שבינינו, ואחר כך נדבר קצת על ערכים ועקרונות- דבר שבזמן האחרון קצת שכחנו מה זה בדיוק... וכמו שיבואר. (בסוף בסוף גם נבין למה עוצמה ולא נעם)
1.'זריקת קולות!'. טענה נחמדה. אבל 'הליכוד' ושאר עמך ישראל צריכים להבין דבר אחד: לא משנה כמה נצעק 'זריקת קולות'- ל'עוצמה' יש בייס רציני. רוב מוחלט של 70,000 הקולות- 2 המנדטים שמובטחים לה סקר אחר סקר- מאמינים רק בה, וישארו רק איתה.
הבחירה נתונה כרגע בידי שאר מצביעי הימין. האם לתת לעשרות אלפי הקולות האלו ללכת לפח, או להתגייס למאמץ ולהעביר את המפלגה הזאת את אחוז החסימה.
2. בסעיף הקודם דיברנו מנקודת מבט של 'סור מרע'- לא לזרוק קולות. עכשיו מצד שני, דומה אבל שונה: הקול שלך יכול להוסיף מנדט אחד לליכוד/ ימינה, ויכול להוסיף 4 מנדטים! אמנם הם לא יהיו של המפלגה 'שלך', אבל הם אלו שיכריעו אם המפלגה שלך תהיה משמעותית בכלל בכנסת הבאה והאם היא תשב בממשלה.
או בקיצור: זה או מנדט אחד נוסף למפלגה שלך, או 4 נוספים לגוש.
3. ולכל אלו שהשיקולים של איבוד קולות או גוש הימין לא מעניינים אותם בזמן שמדובר במפלגה ש"כל מה שהיא רוצה זה רק להרוג ערבים": נתחיל בזה שאני חולק על האמירות האלה- כי נראה לי ששינויים במערכת המשפט, פעולות להעלאת יהודי התפוצות, פיתוח ההתיישבות, ועוד הרבה מטרות שהמפלגה שמה לנגד עיניה (עיינו במצע)- לא נכנסות לקטגוריה של 'הרג ערבים'.
אבל גם אם נתייחס לטענה הזו, שהרי 'כל הזמן הם מתעסקים רק בזה'- אני רוצה להפנות אתכם דווקא לאהבת ישראל שיש לחברי המפלגה הזו. אהבת ישראל שבוערת אצלם הרבה יותר מאשר שנאת ערבים. רק ביום חמישי שעבר, בזמן שבבג"ץ דנו בפסילת הרשימה- בנצי גופשטיין עמד במחסום ארז וניהל מבצע חילוץ של יהודייה ובתה מעזה. אצל מרזל מתארחים כל שבת עשרות חיילים מכל הסוגים- דתיים וחילונים, (וביניהם גם חיילות- כי אפשר גם להתנגד לגיוס בנות וגם לאהוב את עם ישראל, זה לא סותר...), אדווה ביטון הקימה ארגון שמסייע למשפחות שכולות, ובן גביר- בכובעו כעורך דין- נלחם פעם אחר פעם למען זכויות הציבור הדתי והחרדי. זה מה שהאנשים האלה עושים, הרבה מעבר לתדמית של 'גזענים' שהדביקו להם ושאליה צמצמו אותם.
4. עד עכשיו דיברנו על גוש הימין... ועכשיו- אני פונה לחרד"לים שבינינו: מהרגע שהתחילו הדיבורים על האיחוד בין 'הבית היהודי- האיחוד הלאומי' לבין 'הימין החדש', כווולם, ובראשם הרב רפי, בצלאל ושאר החבר'ה, מספרים לנו ש'רב המשותף על המפריד', ש'אנחנו מסכימים על 90% מהדברים' וש'המחלוקות בינינו מתגמדות אל מול הדברים שכולנו מאמינים בהם'... מה אומר ומה אדבר? יש להם כושר שכנוע מדהייים!
ועכשיו לאמת: זה לא נכון... הקשר בינינו לבין הימין החדש מסתכם בזה שגם היא מפלגת ימין. הקטע הוא שהחיים לא מסתכמים ב'ימינה', וק"ו שהציונות הדתית לא מסתכמת במילה החלולה הזו שנבחרה לשמש כשמה של המפלגה המאוחדת.
לי, בתור מה שמכונה חרד"ל, יש תורה. אני מחויב לאורח חיים מסוים, ויש גם דברים במרחב הציבורי שאני לא מוותר עליהם. אז אין לי עניין להכניס בפתק שלי את רוני ססובר, (באמת שרק לצורך הדוגמא!) ש'מאמינה בערכים שלנו' 'אשת עם ישראל, ארץ ישראל ותורת ישראל, בדרכה השקטה והבוטחת' (בנט, שם, שם) – אלו דברים שכמו שהזכיר בנט במאמרו, מסבירים למה צריך את 'הימין החדש'. אהבת תורת ישראל 'בדרך שקטה ובוטחת' היא דבר שמספק את בנט ואת שאר אחינו מהציבור הליברלי. אבל בתכל'ס, לאיזה ערכים היא מחוברת? התיישבות? יופי, אז היא ליכודניקית יותר ימנית מביבי. זה הכל. (ואני לא פוסל אותה בגלל המבחן שבו היא לא ידעה לשלים את 'עוצו עצה ותופר'. תפקידו של המבחן הזה היה להוריד את מעמדה בקרב שאר הציבור הדת"ל- לי היה ברור הרבה לפני כן שהיא לא מייצגת אותי... וכמו שכבר אמרתי- היא רק דוגמא.).
האם זו סיבה לפסול את 'ימינה'? זהו, ססובר ושירלי פינטו (ואיילת שקד... לא נכנס לזה) הן 'טרייף'? לא. אבל אין לי עניין להכניס אותם- כשיש אופציה אחרת.
אבל כן, האמת שיש סיבה גם לפסול את 'ימינה'. אני לא רוצה שהפתק שלי הוא זה שיתן לבנט את הכוח לקדם מתווה גיור שנוגד את ההלכה ואת דעת גדולי הדור (שלנו!), להכיר ברפורמים בעוד כמה מישורים, ולקדם עוד כמה רפורמות שאין רוח חכמים נוחה מהם. אני לא מעוניין להיות זה שנותן לשקד את הבמה להשמיע את דעתה על תחבורה ציבורית בשבת, ואני לא מעוניין להכניס את מתן כהנא שתומך בגיוס נשים.
ובגלל שאני לא רוצה להיות שותף לפעילותם בעניינים האלה- אצטרך להצביע למישהו אחר. אתם כבר יודעים למי.
[חבר'ה, מדבר אתכם בנאדם שבתחילת דרכה של 'ימינה' היה ברור גם לו שהוא מצביע לה. בהתחלה היה לי קשה עם זה שבהצבעה שלי למפלגה הזו אני בעצם מכיר בדרכו של בנט וחבריו, אבל גם אני קניתי את התירוץ ש'זה רק בלוק טכני' והבנתי שההצבעה שלי לא מעידה על הכרה במישהו מסוים. אבל אחר כך קלטתי שבהצבעה ל'ימינה' יש לא רק את חשש ה'הכרה' שכבר תורץ, אלא בעיה יותר רצינית: תכל'ס אני מכניס אנשים שדעתם היא נגד דעת תורה. ואז הבנתי של'ימינה' אני לא יכול להצביע]
(ישאל השואל: הגם צ'יקטנה בנביאים? מי אמר שהקול שלי יכניס מועמד של 'הימין החדש' ויחזק את בנט? אולי מתן כהנא בפנים גם בלעדי, איתו גם רוני ססובר, ואני בהצבעתי ל'ימינה' אהיה זה שמכניס את אורית סטרוק הצדקת (לא בציניות) ודווקא מחזק את סמוטריץ' בדרכו למדינת ההלכה?
ואענה: קודם על אותו משקל- מי אמר שאתה מכניס את סטרוק ולא את ססובר (או את שי מימון שאחרי אורית...)? וחוצמזה- נחזור לשיקול הטכני של: זאת או אורית סטרוק דוסית אחת- או רביעיה של 'עוצמה'...)
5. כתבתי שעקב המצב ב'ימינה' ניאלץ להצביע למישהו אחר, 'ואתם כבר יודעים למי'. טוב, אתם לא באמת יודעים- כי אולי נצביע ל'נעם'? באמת בעיה... יש לנו 2 מפלגות חרד"ליות (שאחת מהן עשתה טעות רצינית בכך שגרמה לציבור לסמן אותה כ'מפלגת הר המור' ומהרגע שהוקמה מסתכלים עליה כמפלגה של פלגנים, בלי לנסות להבין מה עניינה. אבל זה כבר למאמר נפרד...), ואנו אנה אנחנו באים???
אז בואו נעיין רגע: עניינה של 'נעם' הוא חיזוק הזהות היהודית במדינה. נלך על מה שעומד בראש רשימת המשימות: מלחמה בארגוני הלהט"ב וברפורמים. אלו דברים שגם ב'עוצמה' פועלים למענם. לדוג': בשנים תשס"ז- תשס"ח עתרו בן וגביר ומרזל 3 פעמים נגד ההיתר לערוך בירושלים את מצעד הגאווה (3 המצעדים של 2006- 2008). ובאשר לרפורמים- לא סתם התנועה הרפורמית החליטה לעתור נגד התמודדות הרשימה...![]()
מן הראוי היה שיתאחדו שתי המפלגות האלו וישמיעו יחד (ופשוט שגם בעבודה משותפת עם נבחרי 'הבית היהודי' ו'האיחוד הלאומי') את הקול החרד"לי- זה שילחם בפגיעה בשבת, בהכרה ברפורמים, ובסתימת הפיות הלהט"ביות. משלא כך המצב, כשהן רצות בנפרד, עלינו להתחבר למציאות: כרגע שתיהן לא עוברות את אחוז החסימה, אבל לאחת מהן יש סיכוי שהולך וגדל: 'עוצמה יהודית'. מצביעי 'נעם' יכולים להיות בטוחים לגמרי שבהצבעה ל'עוצמה' הם יקבלו את מבוקשם, ואם כך- זו הבחירה הטובה ביותר שיכולה להיות.
ולא נותר לנו אלא לקוות שב'נעם' אכן יסירו מועמדות במידה וייראו שאין סיכוי, ושב'עוצמה' יעשו את הצעד הנכון ויבקשו מראש, עוד לפני המהלך המתבקש הזה, את תמיכתו של הרב טאו- לפני שיכריז על תמיכה ב'יהדות התורה'- שהרבה פחות קשורה לדעותיו ושתעסוק הרבה פחות מ'עוצמה' בנושאים שבהם 'נעם' רוצה לעסוק.
קודם כל- היו דיבורים על אחדות, וזה לא שהמחלוקות שבגללן לא התאחדו בסוף היו גדולות כל כך...
חוצמזה- במצב שעליו דיברתי אין לרב טאו אופציה אחרת. (גם על ש"ס הוא חולק בכמה נושאים ובכל זאת הם קיבלו את תמיכתו בעבר...)
לא יתמוך בדרעי.
כרגע הדיבור הוא שנעם תפרוש והוא יתמוך ביהדות התורה.
נזכיר שבבחירות תשע"ה הוא לא היה מוכן לתמוך במפלגת יחד,
למרות שהיה לו נציג שם, בגלל שמס' 4 היה עולה להר הבית.
בגלל התנגדותו (ומסיבות נוספות), הוחלף מס' 4 ברשימה.
ברשימת עוצמה אין לו שום נציג, העומד בראש עולה להר הבית, ואישה מקום 2.
אפס סיכוי שהוא יתמוך בהם.
השוותי לתמיכה כיום ב'עוצמה'.
ברשימת עוצמה יש לו 4 נציגים לעיסוק בנושא שחשוב לו- הזהות היהודית.
ולסרב לאחדות עקב דיון הלכתי של עליה להר זאת באמת בעיה קשה שם, שנראלי אפשר להשוות אותה למצב שבו סמוטריץ ומוטי יוגב יסרבו לשבת במפלגה אחת עם הרב רפי ואופיר סופר 'כי הם פותחים בקבוקים בשבת'...
(לא בדקתי, כן?...). צריך להתפלל שהבעיה הזאת תעבור להם שם בהר המור...
באשר לאישה ברשימה- אין לי מענה. אבל שוב, כרגע אין להם אופציה אחרת.
הרב טאו לא יתמוך במפלגה שיש בה עולים להר הבית.
אם אין במי לתמוך אז הוא פשוט לא יתמוך
לסרב לאחדות עקב דיון הלכתי של עליה להר זאת באמת בעיה קשה שם, שנראלי אפשר להשוות אותה למצב שבו סמוטריץ ומוטי יוגב יסרבו לשבת במפלגה אחת עם הרב רפי ואופיר סופר 'כי הם פותחים בקבוקים בשבת'... (לא בדקתי, כן?...). באמת צריך להתפלל שהבעיה הזאת תעבור להם שם בהר המור...
אם הם יעבדו על זה כמו שצריך ויבהירו לו שהם הכי קרובים למה שהוא רוצה- הגיוני שהוא יתפשר
בבחירות תשע"ה הוא הוציא מכתב שאין לו שום קשר עם מפלגת יחד
לאחר שחתמה על הסכם עם עוצמה יהודית (ה"נלהבים" כלשונו).
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/292133
זה המכתב המלא:

ולא שהאזרחים יעבדו בשבילה.
אבל אני חושבת שצריך להצביע לימינה ולא לליכוד
נתניהו בטוח יקבל ראשון את המנדט להקים קואליציה ולכן צריך מפלגות חזקות סביבו מה גם שאני יותר אוחזת מהעשיה של החבר'ה בימינה מאשר של אלו בליכוד ולכן עדיף שהם יהיו רבים ככל האפשר
המפלגה יחידה הימנית שתעבור את אחוז החסימה.
שמשכה ותמשוך את הממשלה ימינה ולא רק תפגין.
מלבין טליתותבס"ד
תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג
אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש
דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון
מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.
אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.
מרדכיבסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.
זה עדיין לא קרה...
למה לא מקדמים את הכפלת כביש הגישה 466 ליישוב בית אל?
"נעלמו לי ראשי הרשויות ביהודה ושומרון"
ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.
השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.
המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.
והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.
חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.
לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.
השר סמוטריץ', מילא פיו מים.
לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.
אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.
"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".
יש חשיבות במאבק על תפיסת שטח ויש ערך עצום בבניה לגובה. בעיקר כלכלי, אבל לא רק.
זה כלכלי לירון זמביש וסמוטריץ'.
אולי אני טועה ויש עוד ערך לבנייה לגובה, אבל בשלושה דברים אני לא טועה-
הפוליטיקאים הללו לא עמדו לנו בשעת דחקנו, הם לא יצאו להגנתנו, ולהיפך, הם הצטרפו לדוחקים אותנו ופתחו במסעות הרס הגבעות.
העוקף הוא פלסטר לשטף דם פתוח. הדם שוטף את הפלסטר. כשיקום שוב ארגון טרור כמו גוב האריות, העוקף יהפוך למלכודת מוות בדיוק כמו חווארה וגרוע מכך.
בנייה לגובה בתוך היישוב יצהר לא תפתור את בעיית ההשתלטות הערבית, ויצהר תהפוך לגטו נקודה.
בתמורה לכל בית שסמוטריץ' הורס בארץ ישראל הוא מוסיף עוד אנטנה בשומרון, וכך בעוד פחות מ- 10 שנים יהודה ושומרון תתמלא באנטנות, אבל לא ישאר שם אפילו בית אחד לרפואה*
*מותנה בכך שבצלאל יעבור את אחוז החסימה, בעוד פחות משנים עשר חודשים.
בדקת כמה בתים נבנים ברגעים אלו ממש?!
(לא מצדיק את האירוע שאיני יודע את פרטיו, בגדול החבר'ה שלך בליכוד התעקשו במו"מ הקואליציוני, שהריסת מקומות חדשים יישארו באחריותם בטענות בטחוניות.
בוודאי שהשאיפה צריכה להיות לבניה מסודרת ומתוכננת ולא למערב פרוע. אמנם המציאות בשטח מצריכה 'נחשונים' שהולכים לפני המחנה).
עד היום הצליחו הרבה פעמים להלבין אותם ולתת להם אישור. לא תמיד הצליחו ולפעמים גם לא רצו מכל מיני סיבות (ע"ע מועצת גוש עציון).
בתים "לבנים" זה הדבר הכי חשוב בטווח הארוך ממליון סיבות ולהתעלם מזה זה פשע.
אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.
והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.
והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.
הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.
לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.
💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.
ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.
( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)
2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד, מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,
שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.
האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?
אני בטוח שלא ראיתם.
ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.
וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.
האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?
לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.
3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,
כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?
הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?
4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.
אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?
ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".
מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.
🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ, יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,
ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?
אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".
שאלות אחרונות לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
🏆🤺מדוע פוטין הזמין את ארה"ב לדו קרב ,שתנסה להפיל טיל שלו?
הרי הוא כביכול מסכן את היוקרה שלו ואת הכבוד הלאומי של רוסיה.(חפשו בגוגל: פוטין מזמין לדו קרב).
האם הוא לא חושש שארה"ב, שמממנת את כיפת ברזל והחץ,תשאיל/תיקח מאיתנו סוללה ותפיל את הטיל שלו?
💡אולי הוא יודע על יעילות הכיפה והחץ משהו שאנחנו לא יודעים?
6.כידוע נורו אלפי רקטות מעזה לישראל בשבת שמחת תורה. חפשו בגוגל "המספרים שמאחורי 30 הדקות הראשונות" ותראו שבסיום הכתבה מוזכר שדובר צה"ל סירב להתייחס לידיעה (אתר mako).
.
🙈א. מדוע סירב להתייחס,וגם ולא ציין האם,וכמה מהרקטות הופלו על ידי כיפת ברזל?
ב. בפסטיבל הנובה היו כידוע אלפי אנשים, (ההערכה- 4400, ועוד כאלף במסיבה קרובה שלא אושרה ע.י. המח"ט), כולם בשטח פתוח, עם פלאפונים, ואכן הם צילמו הרבה סרטונים.
האם ראיתם סרטון שאנשים צילמו,שמופיע בו יירוט של רקטה, שמגיעה מעזה במסלול אופייני, וטיל כיפת ברזל טס ישר אליה ומיירט אותה?
והאנשים שניצלו לא דיווחו שראו בכלל/כמעט כיפות ברזל באוויר.🤨
ג. בכתבה מ 2/25 שלהלן,נראה שהצבא מרגיש בתמיהות שלעיל. אולי לכן צה"ל טוען בתחקירים: "מסיבות ביטחוניות שלא ניתן לפרטן💤, מספר סוללות כיפת ברזל ברחבי עוטף עזה סבלו מאי-ספיקה בדקות הראשונות של המתקפה. המשמעות – היעדר מוחלט של יירוטים מאותן סוללות" וכו'. איך נדע האם הבעיה אכן היתה רק אי ספיקה", ביטוי יפה… ואולי לא רק "בדקות הראשונות"?🤫
.המשך מאתמול לגבי כיפת ברזל והחץ-הכתבה כאן: https://www.mako.co.il/news-military/2025_q1/Article-a3d2c534ee8c491027.htm
7.רפא"ל סירבה לבקשה רשמית לשלוח איש מקצוע מטעמה שיפריך את הטענות של אנשי מקצוע,👎
על כך שכיפת ברזל והחץ לא מסוגלים ליירט כלום,
והפיצוצים שאנו שומעים הוא לאחר שהטיל לא מצא את המטרה, והוא מתוכנת לפוצץ את עצמו.💥
מה הבעיה, אם המערכות עובדות ויש יירוטים, למה סירבו? שמא יש להם מה להסתיר?
אדרבה, שיעשו שוב ניסוי מסודר לפי הפרוטוקול המקובל בעולם, ויוכיחו בצורה אובייקטיבית שהיירוטים מצליחים.
(ה פניה לרפא"ל והסירוב מוזכרים בסרטון היוטיוב סיכום תמציתי, שם בתיאור,בלחיצה על "עוד".)
8.⚠️ נתון חשוב: עשר שנים לאחר שכיפת ברזל הפכה להיות מבצעית,הודה אלוף פיקוד דרום המכהן ,אליעזר טולדנו, שכיפת ברזל לא עובדת:
הדבר הופיע בעיתון ישראל היום, במוסף שישבת מתאריך 26 בנובמבר 2021.
הנה ציטוט של גולש מתוך הכתבה, מדברי האלוף טולדאנו
אני ראיתי זאת בעיתון המודפס אז):
"אנחנו צריכים להגיע לשם (לנושא הרקטות) ולתת לזה פתרון. אם לא נאמין שזה יעד ריאלי לא נגיע לשם.
זה לא יגמר בשנה הקרובה ,אבל זה היעד".
עולה מדבריו (הבנת הנקרא בסיסית), שאין בזמן הראיון פתרון לרקטת של החמאס.
כל השאלות הללו הן גם לגבי טיל שרביט קסמים=קלע דוד, טילי ברק 8,כיפה ימית וכו'.
צירפתי כאן גם חלק ממה שכתבתי בעבר לשם נוחות .
סליחה על האריכות , אך זה חשוב
בקריאה מרפרפת (לא היה לי כח להשוות שורה שורה) לא חידשת כאן שום דבר על השרשור ההוא. אבל גם אם יש כאן נקודת חידוש, אתה מוזמן להוסיף את זה שם, לא רואה סיבה להספים את הפורום.
אם באמת כיפת באזל היא חסרת ערך, אז תשאל את עצמך על כמות הטילים שנורים לעומת כמות הפגיעות והנפילות.
אתה כמובן יכול להגיד שגם זה שקרים וערכו בפוטושופ, אבל את זה ניתן לאושש או להכחיש על ידי 2 טלפונים לחברים שלך מאזורי הספר. זה ממש לא מסובך (בהנחה שאת השיחות לא יערכו בפוטושופ).
אני לא מבין גדול בטילים וכו, לכן על הרבה משאלותיך אני לא יכול לענות (על חלקן כן ודי בקלות...). אבל יש לי כמה וכמה חברים מתעשיית הטילים בישראל ולא נראה לי שהם שותים קפה כל היום ומוציאים הודעות מפוברקות לתקשורת. מדובר באנשים מאוד מאוד חכמים ומסורים וערכיים.
אם יש לך שאלה או הפנייה ספציפית, אתה מוזמן לשלוח כאן או לי באישי ואשלח למישהו מחבריי שעמוק בתחום הזה. ככלל הם לא מדברים הרבה על מה שישראל מייצרת (אחרי הכל המידע מסווג) אבל מניח שתשובות כלליות לשאלות פשוטות הם ישמחו לתת.
אני חובב קונספירציות, אבל לחזור עליהם כל כמה ימים עדיין ישאיר אותן בגדר קונספירציה, ולא יהפוך את זה לאמת.
האתר לא נותן כרגע להגיב בצורה אחרת.
א. מי שכתב שזה חוזר על עצמו- סימן שלא ריפרף על כל הטקסט שאומנם הוא ארוך ,,
וגם ולא ראה שחצי מהטקסט הוא חדש לגמרי החל מ:שאלות אחרונות ",
וסימן שלא הגיע להערה שבסוף על האריכות ולהתנצלות על כך.
ב. אין יותר קל מלפסול לגופו של אדם,
במקום להתייחס עניינית לטענות ולאסמכתאות שבהן.
ג. חברים, מבקר המדינה הכיר בתלונה ש הגיש על כך חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים,
וגם ועדה בין משרדית הטילה על ראש המל"ל למצוא פתרון שעובד.האסמכתא ביוטיוב, אוכל לשלוח בפרטי.
אי אפשר לקבל שליטה בסיסית בנושא ,
בלי לראות את סדרת הראיונות ביוטיוב, ולפחות את הראיון סיכום תמציתי
אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.
הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".
מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו
כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.
אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.
ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...
לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."
זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)
בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.
למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.
סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...
הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:
הליכוד:32-37
שס:9-11
יהדות התורה:8
הציונות הדתית:8-12
בן גביר:5-7
בנט:5-8
גנץ:8-15
לפיד:10-17
הדמוקרטים:11-16
ישר: 0-5
חדש תל:5
ראמ:5
בלד, המילואיניקים לא עוברים!
בס"ד
סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.
יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.
(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)
הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.
מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.
(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).
גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.
להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.
חשוב להנהגה לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.
ובשאר הקהילות שעדיין בוחרות בגלות:
https://www.makorrishon.co.il/opinions/article/222773
@סיעתא דשמייא1 וכל פיצוליו
הדרשה מתחברת בטבעיות להפטרה:
(הציטוט מהכוזרי, מאמר שני)
(כג) אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אַתָּה מְקַצֵּר בְּחוֹבַת תּוֹרָתְךָ, שֶׁאֵין אַתָּה מֵשִׂים מְגַמָּתְךָ הַמָּקוֹם הַזֶּה וּתְשִׂימֶנּוּ בֵּית חַיֶּיךָ וּמוֹתֶךָ, וְאַתָּה אוֹמֵר: "רַחֵם עַל צִיּוֹן כִּי הִיא בֵית חַיֵּינוּ", וְתַאֲמִין כִּי הַשְּׁכִינָה שָׁבָה אֵלָיו, וְאִלּוּ לֹא הָיָה לָהּ מַעֲלָה אֶלָּא הַתְמָדַת הַשְּׁכִינָה בָהּ בְּאֹרֶךְ תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה הָיָה מִן הַדִּין שֶׁתִּכָּסַפְנָה הַנְּפָשׁוֹת הַיְקָרוֹת לָהּ וְתִזַּכְנָה בָהּ, כַּאֲשֶׁר יִקְרֶה אוֹתָנוּ בִמְקוֹמוֹת הַנְּבִיאִים וְהַחֲסִידִים, כָּל שֶׁכֵּן הִיא שֶׁהִיא שַׁעַר הַשָּׁמַיִם. וּכְבָר הִסְכִּימוּ כָל הָאֻמּוֹת עַל זֶה. הַנּוֹצְרִים אוֹמְרִים, שֶׁהַנְּפָשׁוֹת נִקְבָּצוֹת אֵלֶיהָ וּמִמֶּנָּה מַעֲלִין אוֹתָן אֶל הַשָּׁמַיִם, וְהַיִּשְׁמְעֵאלִים אוֹמְרִים, כִּי הִיא מְקוֹם עֲלִיַּת הַנְּבִיאִים אֶל הַשָּׁמַיִם, וְשֶׁהִיא מְקוֹם מַעֲמַד הַדִּין, וְהוּא לְכָל מָקוֹם כַּוָּנָה וָחָג. אֲנִי רוֹאֶה, שֶׁהִשְׁתַּחֲוָיָתְךָ וּכְרִיָעְתָך נֶגְדָּה חֹנֶף, אוֹ מִנְהָג מִבִּלְתִּי כַוָּנָה, וּכְבָר הָיוּ אֲבוֹתֵיכֶם הָרִאשׁוֹנִים בּוֹחֲרִים לָדוּר בָּהּ יוֹתֵר מִכָּל מְקוֹמוֹת מוֹלַדְתָּם, וּבוֹחֲרִים הַגֵּרוּת בָּהּ יוֹתֵר מִשֶּׁיִּהְיוּ אֶזְרָחִים בִּמְקוֹמוֹתָם. כָּל זֶה עִם שֶׁלֹּא הָיְתָה בָעֵת הַהִיא נִרְאֵית הַשְּׁכִינָה בָהּ, אֲבָל הָיְתָה מְלֵאָה זִמָּה וַעֲבוֹדַת אֱלִילִים, וְעִם כָּל זֶה לֹא הָיְתָה לָהֶם תַּאֲוָה אֶלָּא לַעֲמֹד בָּהּ, וְשֶׁלֹּא לָצֵאת מִמֶּנָּה ְּבִעּתֹות הָרָעָב אֶלָּא בְמִצְוַת הָאֱלֹהִים, וְהָיוּ מְבַקְשִׁים לִנְשֹׂא עַצְמוֹתָם אֵלֶיהָ.
(כד) אָמַר הֶחָבֵר: הוֹבַשְׁתַּנִי מֶלֶךְ כּוּזָר, וְהֶעָוֹן הַזֶּה הוּא אֲשֶׁר מְנָעָנוּ מֵהַשְׁלָמַת מַה שֶּׁיְּעָדָנוּ בוֹ הָאֱלֹהִים בְּבַיִת שֵׁנִי, כְּמָה שֶׁאָמַר: "רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת־צִיּוֹן", כִּי כְבָר הָיָה הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי מְזֻמָּן לָחוּל כַּאֲשֶׁר בַּתְּחִלָּה אִלּוּ הָיוּ מַסְכִּימִים כֻּלָּם לָשׁוּב בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, אֲבָל שָׁבוּ מִקְצָתָם וְנִשְׁאֲרוּ רֻבָּם וּגְדוֹלֵיהֶם בְּבָבֶל, רוֹצִים בַּגָּלוּת וּבָעֲבוֹדָה – שֶׁלֹּא יִפָּרְדוּ מִמִּשְׁכְּנוֹתֵיהֶם וְעִנְיָנֵיהֶם. וְשֶׁמָּא עַל זֶה אָמַר שְׁלֹמֹה: "אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר", כִּנָּה הַגָּלוּת בְּשֵׁנָה וְהַלֵּב הָעֵר הַתְמָדַת הַנְּבוּאָה בֵינֵיהֶם. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק", קְרִיאַת הָאֱלֹהִים לָשׁוּב. "שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא־טָל" עַל הַשְּׁכִינָה שֶׁיָּצְאָה מִצִּלְלֵי הַמִּקְדָּשׁ, וּמַה שֶּׁאָמַר: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי", עַל עַצְלוּתָם לָשׁוּב. "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן־הַחוֹר", עַל עֶזְרָא שֶׁהָיָה פוֹצֵר בָּהֶם וּנְחֶמְיָה וְהַנְּבִיאִים, עַד שֶׁהוֹדוּ קְצָתָם לָשׁוּב הוֹדָאָה בִלְתִּי גְמוּרָה, וְנָתַן לָהֶם כְּמַצְפּוּן לִבָּם, וּבָאוּ הָעִנְיָנִים מְקֻצָּרִים מִפְּנֵי קִצּוּרָם, כִּי הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אֵינֶנּוּ חָל עַל הָאִישׁ אֶלָּא כְּפִי הִזְדַּמְּנוּתוֹ לוֹ, אִם מְעַט – מְעָט וְאִם הַרְבֵּה – הַרְבֵּה. וְאִלּוּ הָיִינוּ מִזְדַּמְּנִים לִקְרַאת אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ בְּלֵבָב שָׁלֵם וּבְנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, הָיִינוּ פוֹגְעִים מִמֶּנּוּ מַה שֶּׁפָּגְעוּ אֲבוֹתֵינוּ בְּמִצְרָיִם. וְאֵין דִּבּוּרֵנוּ: "הִשְׁתַּחֲווּ לְהַר קָדְשׁוֹ", וְ"הִשְׁתַּחֲווּ לְהֲדוֹם רַגְלָיו", וְ"הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתוֹ לְצִיּוֹן", וְזוּלַת זֶה, אֶלָּא כְצִפְצוּף הַזַּרְזִיר, שֶׁאֵין אֲנַחְנוּ חוֹשְׁבִים עַל מַה שֶּׁנֹאמַר בָּזֶה וְזוּלָתוֹ, כַּאֲשֶׁר אָמַרְתָּ מֶלֶךְ כּוּזָר.
בעברית פשוטה: היעודים שקראנו עליהם הבוקר, לא התקיימו בגדלותם בגלל אלו שנשארו בגלות כשהיתה אפשרות לעלות לארץ וליישב אות.
את הדרשה הזאת:
הדרשה שבאמת היו צריכים לשאת בכל בית כנסת באוסטרליה - אקטואליה וחדשות
היו צריכים לדרוש השבת בכל בית כנסת באוסטרליה. הדיון האם אנחנו כבר בגאולה או כמו שאתה טוען עדיין לא, הוא חשוב אבל לא קשור.
ההפטרה של השבת דיברה על היעוד האפשרי, כשהיו בארץ ארבעים ומשהו אלף יהודים משועבדים למלכי פרס, והרבה, הרבה יותר צרי יהודה ובנימין. כלומר - השאלה אינה האם דברי הנביאים כבר התקיימו, אלא האם אתה מתנדב להיות חלק, להיות מי שמכין את הכלי שעליו ישרו הבטחות הנביאים.
ר' יהודה הלוי כותב את דבריו, כולל הודאה באשמה על כל שאינו עולה לארץ - כשהארץ חרבה ושוממה, נתונה למאבק תמידי בין הכובשים המוסלמים לצלבנים שמנסים לכובשה. גם מתוך מעט האוכלוסיה הדלה והאומללה שהיתה אז בארץ - היהודים היו מיעוט קטן מאוד. עדיין, יהודי אמור לעשות את הארץ מקום חייו וגם מקום מותו.
הפיגוע אינו סיבה לעלות, אלא קריאת השכמה לעשות את מה שנכון ואמתי מאז ומעולם.