נחליאל- 12% בבחירות האחרונות... איך אפשר להצביע למפלגה חרדית שהדרך שלה זה להגן על פושעים נאלחים שפוגעים בילדים??? אתם יודעים כמה התעללות יש בציבור החרדי בחסות הפוליטיקאים? למה נראה לכם שאם אדם הולך עם כובע וחליפה הוא יותר צדיק? אתם עדיין תמימים וחושבים שככל שהחליפה יותר ארוכה זה אומר שהאדם יותר צדיק?
בושה שיש חרדליים שמצביעים ליהדות התורהש. שלו
כסף. תקציבים למוסדות. הם דואגים לצינור החמצןסודית
אבל נראה לי לגיטימי לפחד מעליית שכר לימוד. בטח כשיש שבעה ילדים.. או עשרה..
החרדים גרים היום על התפר של הקו הירוק וקצת בהנחלויות וזה יכול לעזור להתיישבות.
אני מניח שיש עוד שיקולים חוץ מכסף...ש. שלו
חוצמזה, אף חרדי לא גר ביו''ש מסיבות אידיאולוגיות אלא בגלל שזול שם. ואני לא מדבר על ליצמן שמשתייך לכת גור וגור בכלל לא גרים ביהודה ושומרון. לגור הייתה קהילה בעמנואל אבל הם נטשו אותה בגלל שהם החליטו לעזוב את יו''ש
אני האחרונה פה שתצביע ג' אבלסודית
אם הייתי נולדת לציבור הזה/חרדלים ומוצאת את עצמנו עם שבעה ילדים שלומדים במוסדות טובים ולא מתעללים בהם (אני מניחה שיש לא מעט כאלה) - כנראה שהייתי חושבת על הקמח שקודם לתורה
זה שחרדים עוברים ליו"ש כי זול שם זו תשובה מרגיעה - זה מה שיביא ריבונות, אלו מליון היהודים שחולמים עליהם ביוש
כנראה מרמת אביב ג' לא נראה נהירה
זה לא יביא ריבונותש. שלו
עתידות הערים האלה להתפשט במהירות...סודית
ביתר עילית וצור הדסה נמצאות משני עברי תפר הקו הירוקאיתן גיל
הממשלה הבאה צריכה לחבר אותן טריטוריאלית, ולסיים אחת ולתמיד את "הכיבוש" בצד הדרומי מערבי של ירושלים.
גם בצד הצפון מזרחיהסטורי
מה שיצור ריבונות דה פאקטו מירושלים לים המלח.
על שטח E1 ישנה רגישות פוליטית מיוחדת בכל העולםאיתן גיל
זה ברור שאם מחברים את מישור אדומים לירושלים ברצף טריטוריאלי, וגם עד ים המלח, הלך על המדינה הפלשתינית.
בתווך נמצאת חאן אל אחמר.
נתניהו מנסה להשיג הסכמה שקטה מהאמריקאים לפינוי שלה, והוא לא מקבל בגלל חשיבותה האסטרטגית.
כשהכריז: חאן אל אחמר תפונה בקרוב עם הסכמה (של הפולשים) או בלעדיה, הוא האמין שהאמריקאים יעלימו עין, אבל הם לא. על פניו זו סוגיה בתכנית המאה של טראמפ.
כך ואחרת, מיד אחרי הבחירות היא תוצג במלואה. נתניהו מנצל את הזמן ושואל מידי יום- מי אתם רוצים שיתמקח מהצד הישראלי על תכנית המאה, ולפיד וגנץ, וגם בנט וסמוטריץ' שותקים. אולי שקד תספר לנו למה כולם שותקים.
אגב, נדמה לי שבה' באייר תש"ח, הכרזנו עצמאות...הסטורי
עצמאות תשח לא ביטלה עצמאות ארה''ב ואירופה לסגור לנו ברזיםאיתן גיל
שיסגרו, איך אמר בן גוריון (כשהיינו בתנאים הרבה יותר קשים)הסטוריאחרונה
הלחץ הבין לאומי לא להכריז על הקמת המדינה, או לא לירות את הכדור הראשון במלחמת ששת הימים, היה הרבה יותר חזק. כשהיינו הרבה יותר צריכים את העזרה.
אין לאן...ש. שלו
ממש לא כסףהסטורי
לציבור הזה יש שלוש אפשרויות
1. לוותר לחלוטין על יכולת ההשפעה ולהצביע הצבעת מחאה לעוצמה או נעם.
2. להצביע לימינה, בתקווה שבנט ושקד יתעסקו רק בביטחון, משפט, כלכלה ואת הנושאים התורניים והחינוכיים, ישאירו לאנשים הנאמנים לתורה במפלגה.
3. להצביע למפלגה שכולה של שומרי תורה ומצוות, בתקווה שהם לא ידאגו רק לעצמם ואת הנושאים הלאומיים יזרקו.
אף אחת מהאפשרויות לא אידיאלית. ההסכם מאתמול, אמור לתת ביטחון לאפשרות השלישית, שאנשי יהדות התורה התחייבו לשמירה על שלימות הארץ ולעיסוק לא רק בד' אמותיהם, אלא גם בצביון היהודי של הכלל.
השאלה שנותרה פתוחה, היא מה יחייב אותם להסכם, ביום שאחרי הבחירות?
אני לא מעודכן. אתה יכול לשתף איזה הסכם?חסוי מאוד
אבל יהדות התורה היא לא מפלגה דתיתש. שלו
יהדות התורה לא התחייבה בהסכם הזה לשום דבר.אריאל יוסף
קרא אותו היטב ואמור בעצמך:
מה הם נתנו בו תמורת התמיכה בהם שלא עשו עד היום?
מה יהדות התורה היתה עושה אחרת אלמלא ההסכם הזה?
עד שחתמו עליו - יכולתי להשלות את עצמי שיעשו יותר ממה שכתוב בו.
אחרי שחתמו - אני מבין שלא יעשו דבר.
אם כדי לקבל את תמיכתם של אלו ששלמות הארץ בנפשם,
הם מוכנים רק לכתוב שאינם מעוניינים בנסיגות ויפעלו ע"פ ה"מועצת" שלהם בנושא הקריטי הזה,
ואפילו לא מוכנים להתחייב שיתנגדו לכך או שלא ישבו בממשלת שמאל - ז.א. שהם לא יעשו דבר נגד נסיגות.
שים לב שמתווה הכותל לא מופיע בהסכם, ולא בכדי;
את מתווה הכותל יזמו החרדים, ואלמלא אורי אריאל שאיגף אותם מימין,
הוא היה מיושם במלואו בתמיכתם הבלתי מסויגת.
לשאלתך, אין בהסכם שום התחייבות קונקרטית אלא הצהרות בלבד,
וממילא אין בו שום דבר מחייב שיצטרכו לעמוד בו לאחר הבחירות ולהביא קבלות על עשייה.
מבחינתי לפחות, ההסכם הזה הוא החמצה גדולה מאוד.

@חסוי מאוד - זה ההסכם.
זה יותר מהכלום שהיה קודםהסטורי
ממילא, היות שהוא מחפש להצביע בצורה שתועיל ולא רק תביע מחאה, לא נשארה לו ברירה, אלא להגיע לסיכום הכי אפשרי עם יהדות התורה/שס.
ב. אין מצב שהם יתחייבו לעשות משהו, שלא על דעת המועצות, כל האמירה אצלהם היא שהח"כים הם רק האצבע הארוכה של גדולי התורה. מצד שני, יתכן שיש בהסכם הזה רווח מסויים.
בזמנו נטען, שלכה"פ באגו"י, ליצמן קיבל אישור להציל את ממשלת שרון מהרב'ה מגור ובאלגנטיות דאג שלא יתקיים דיון מסודר במועצת. עלתה אז הטענה, שאם היה מתקיים דיון כזה - הרוב היה נגד כניסה לממשלה. כאן הבטיחו שיפעלו לפי המועצת.
גם בדגל, המועצת של היום, אחרי פטירת זקני הדור ויציאת 'הפלג' מהעסק - הרבה יותר קרובה להתיישבות ביש"ע. (בוודאי הרב זילברשטיין, שמגיע לבקר אצל הילדים של אשתו).
ממילא, ההסכם הזה לא מגרע מהמצב לפני שבועיים ושלושה, שאמרת שג' זו לא אופציה רעה, אולי קצת יותר טוב.
בבחירות האלו צריך לבחור בין הרע במיעוטו הזה לרע במיעוטו השני...
(לא יודע מה אחליט)
ההסכם הזה גרוע יותר.אריאל יוסף
א. כמו שכתבתי, אם לפני ההסכם הייתי יכול להשלות את עצמי שתתן יותר,
אם זה המקסימום שיכל להשיג - כלומר המקסימום שג' מוכנה לתת לנאמני א"י -
ההסכם הזה מוכיח סופית שהיא לא מוכנה לתת כלום, גם עבור תמיכה פומבית.
מסתמן שההסכם הזה מכריע את הכף מבחינתי לטובת ימינה.
כשיעקב שטרנברג מעיד שהרב גרשון אדלשטיין עבר על כל מילה,
וההסכם הזה מוכיח שהם לא מוכנים לסנדל את עצמם במילימטר בעניין שלמות הארץ -
אני מבין שבשעת מבחן הם לא ישמרו על נאמנות אליה.
נראה שאתה מעדיף להמשיך להשלות את עצמך. אני הפסקתי אחרי ההסכם הזה.
ב. לא בטוח כלל שליצמן יהיה כאן עוד כמה חודשים, ולגבי 'דגל' - השאלה היא לא חברי ה'מועצת' אלא היו"ר.
שים לב שבשם הצלת עולם התורה מצליח ח"כ אחד למשוך את כולם לכיוון שלו בעניין חוק הגיוס.
בשם אותו הערך, יכול גם להיות ח"כ אחר שימשוך את כולם לכיוון אחר, וד"ל.
הרב יצחק זילברשטיין היה עמוק בתמונה גם בתקופת חותנו הרב אלישיב. זה לא עזר לנו.
אין לי מושג על מה בנית קודם, אני טענתי את זה כל הזמןהסטורי
אנשי 'הפלג' (דהיום) ואפילו הרב שטיינמן, היו מאוד בשיח של 'אסור להתגרות באומות'. עד כמה שאני מבין, היום זה פחות המצב. הרב זילברשטיין היה בעניינים אבל לא היה חבר 'מועצת'.
מאיר פורוש תמיד היה ידיד ההתיישבות. כשהוא היה סגן שר (במעמד שר) השיכון, רבים ביש"ע העידו שהוא עשה הרבה למען כלל ההתיישבות.
אני גם מוטרד מענייני תורה ומדינה. רשמית הם הכי 'דוסים', בפעל הם מנסים בכל כחם 'לא לשים לב' אא"כ התקשורת מכריחה אותם.
עם כל הכבוד, אורי ובצלאל עשו הרבה יותר מהם בענייני דת ומדינהאריאל יוסף
השיח של התגרות או לא - לא היה רלוונטי. את הגירוש יזמה ממשלת ישראל. לא האומות.
פרוש היה ידיד ההתיישבות, ובכל זאת ישב בממשלה הגרועה ביותר להתיישבות.
אגב - נגד הקיצוצים בתקציב בתחילת אותה קדנציה, הוא לפחות שבת רעב. מה עשה נגד הגירוש?
יכול מאוד להיות שהבנת טוב ממני לאן הדברים הולכים. אני חשבתי שהרב דוד חי ידרוש הרבה יותר תמורת תמיכה.
מצער מאוד שהוא מכר את קולו וקולות תלמידיו תמורת כלום ושום דבר.
קראתי. באמת לא נשמע משהוחסוי מאוד
עדיין אני מעדיף את זה ע"ג ימינה....
עדיף גפני על הרב רפי?אריאל יוסף
פרוש על בצלאל?
מקלב על מוטי יוגב?
אייכלר על עידית סילמן?
יעקב אשר על אופיר סופר?
ליצמן על אורית סטרוק?
בימינה יש רוב בכל סיטואציה (עד 12 מנדטים) למפלגות האחרות על פני הימין החדש.
כשזה כל מה שיהדות התורה מוכנה לתת תמורת תמיכה בעלת פוטנציאל של מנדט -
אני חושב שאעדיף את ימינה.
המסקנה שלי מההסכם הזה היא, שגם כשאני מוכן לתמוך ביהדות התורה ולשתף איתה פעולה,
היא מזלזלת בי, ברבותיי ובערכים שלי ולא מוכנה לעשות ולתת כלום בשבילנו.
מ"מ, לא מתכוון להלחם במצביעי האגודה. הם לפחות מחזקים את גוש הימין ולא זורקים קולות לפח.
אני לא באמת חושב שהקהילה של הרב חי הכהן שווה מנדט...חסוי מאוד
לכן גם אין בהסכם הזה לא כתוב כלום.
באופן כללי, ההסכם הזה ממש לא מפתיע. לצפות שהם לא יַתנו הימנעות מנסיגות בהחלטת המועצת זה די מופרך.
יכול להיות שאתה צודק במה שאתה אומר, ועדיין- אם בגלל ההצבעה שלי יכנס ח"כ מהימין החדש שיתמוך בפונדקאות ללהטב"ים או בחבורה ציבורית בשבת- מה זה שווה לי? אם הוא יתמוך בקיצוץ תקציבי ישיבות חרדיות- אני לא מתכוון להצביע לו.
לעומת זאת, למרות מה שנראה, החרדים לא ימכרו את א"י. לא שהם צדיקים גדולים, אבל הם יודעים שהציבור שלהם נהיה יותר ימני. חוצמזה, השמאל היום שונא חרדים, והם לא יצטרפו לשמאל שכזה.
(נכון שלא נשכח להם את פשע ההתנתקות. אבל אני מאמין שהם החכימו מאז. ובאוסלו, אם איני טועה, הם לא תמכו. כלומר, גם להם יש גבולות.)
ב"ה נכנס בלב גנץ הרעיון לשתות קולות חזרה מליברמןסודית
זה לא אומר כלום על היום שאחרי הבחירות.
הקהילה לא שווה מנדט, אבל יש עוד מתלבטים רביםהסטורי
ינקעל'ה שטרנברג אינו דווקא איש של הרב דוד חי. שנים הוא היה ראש מטה מאמ"ץ של הרב יהודה חזני זצ"ל - זה שהרים את כל ההפגנות (גם בשלב שהפך לזרוע המבצעת של מועצת יש"ע).
(אם כי שותפו יעקב נוביק כמדומני בנעם...)
חוץ מזה שהקהילה נקראת 'אורות התורה' והישיבה 'לנתיבות ישראל' - איכשהו מישהו באתר עשה סלט וכתבה אחרי כתבה, דיברו על קהילת 'אור ישראל'.
@א@אניוהוא, מאשר?
אוהב לראות דתיים בוחרים ג וחרדים כאמלתרא
אור ישראל זה ארגון חדש שהוא בעצם פעילים חרד'ל של ג'אניוהוא
מבחינת הרב - וכמו שציינו פה - הוא מראש אמר שלא יתכן שבראשות מפלגה דתית תעמוד אשה מחללת שבת שמדברת על תחב'צ בשבת, ולא יתכן שהתפקיד הראשון ניתן לאדם שיוצא נגד דברי הרה'ר בעניין גיוס נשים ושנותן לרפורמים דריסת רגל בקודשי ישראל.
והטענה שהיא תביא יותר מנדטים - זה טענה שנוגדת את האמונה. תאמין בה' שמה שצריך להיות זה מה שיהיה- ואתה צריך לפעול ע'פ המוסר והתורה, להעמיד אשה כזו בראש זה נוגד את דרכנו - וגם אם היא היתה אחות של הרב הוא היה עושה לה את זה. (ציטוט חלקי)
עוצמה ונעם - לא עוברים את אחוז החסימה.
ש''ס - דרעי ואוסלו זה כמעט לא בא בחשבון
מה נשאר? איזו עוד מפלגה דתית שמחוייבת לתורה?
רק ג'.
אז אם הרב גם הצליח להוציא מהם מסמל היסטורי - על מחוייבות לרבנות הראשית, מחוייבות להתערבות במה שקורה בצה'ל לגבי שילוב נשים לשירות משותף, לגבי א'י עולם התורה הדת'ל - זה לא פחות מהשג היסטורי.
טוב, הסברת את מקור הטעות בכתבות. שאלההסטורי
שם עמד בראש בני בגין, מספר 2 היה גנדי ורק מספר 3 - הרב חנן פורת.
(כשאני ניסיתי לשאול, אמנם לא ישירות, לא קבלתי תשובה)
מסתמא שהפעם ענייני דת ומדינה יותר בוערים מאשר א"י.אריאל יוסף
אתה יכול לשאול גם איך בעבר הרב תמך בבנט בראש הבית היהודיאניוהוא
בני בגין וגנדי בענייני דת עשו מה שועדת הרבנים אמרה
ובמי תמך הרב בבחירות תשס"ג?אריאל יוסף
אין לי מושג, לא הייתי אז בבת יםאניוהוא
אז אתה מוזמן לברר.אריאל יוסף
לטענת @הסטורי, הרב דוד חי תמך אז במפלגת האיחוד הלאומי שבראשה עמד אביגדור ליברמן.
לא בדיוק אחד שעושה מה שועדת הרבנים אמרה בענייני דת ומדינה...
(אחריו ברשימה היו הרב בני אלון מטעם מולדת, יורי שטרן מטעם ישראל ביתנו וצבי הנדל מטעם תקומה).
אנסה לבדוק, בכל מקרה אז ליברמן לא התנהג כמו היום.אניוהוא
הוא תמך כבר אז בתח"צ בשבת וכיו"ב.אריאל יוסף
אם אני זוכר נכון היה לו הסכם עם בני אלון על שמירת הסטטוס קוועם הארץ
שאלתי את הרב כעת על זהאניוהוא
הוא התחיל לתמוך באיחוד הלאומי בזמן כצ'לה ואורי אריאל. (ומה שהיה אלדד - א-הוא מניח תפילין, ב- הוא לא היה בראש)
@הסטורי @אריאל יוסף
התמונה הזו, מבחירות תשנ"ט, מוכיחה אחרת>>>אריאל יוסף
שים לב, שהמכתב לא כולל אמירה מפורשת להצביע להם..אדם כל שהוא
זה אולי נשמע מוזר, תמיכה כזו שלא כוללת אמירה להצביע להם, אבל גם הרצי"ה הביע תמיכה ברב כהנא ובמפד"ל במקביל [וקלפי בוודאי הצביע רק לאחת המפלגות].
חסום אצלי לא יודע מה יש שםאניוהוא
זו לא רק הקהילה.אריאל יוסף
כמו שכתב @הסטורי, יש חרד"לים רבים שמתלבטים בין טב לג' (עד אתמול הייתי ביניהם).
יש כאן פוטנציאל של כמה עשרות אלפי קולות שג' יכלה לקבל, ולא היתה מוכנה לתת בשבילם שום דבר.
יכלו לאפשר לרב דוד חי להופיע בפני ה"מועצת" בכל מקרה שעולה שאלה כזו? יכלו.
יכלו להתחייב שבקווי היסוד של הממשלה יופיעו סעיפים כאלה ואחרים לטובת ההתיישבות? יכלו.
יכלו להתחייב לדרוש את "חוק הרבצ"ר" שגיבש בצלאל? יכלו.
יכלו להתחייב לעצמאות לת"תים הציוניים? יכלו.
יכלו להתחייב למנות לפחות מישהו מטעמם שידאג לת"תים הציוניים (כמו שהתחייבו לאלי ישי)? יכלו.
אני יכול להמשיך בדוגמאות שקשורות לסעיפים שמופיעים בהסכם.
השורה התחתונה היא שהם לא נתנו כלום.
יכול להיות שתכניס מישהו מהימין החדש, ויכול גם להיות שתכניס מישהו אחר (אורית סטרוק, למשל).
אולי החרדים לא יתמכו בנסיגות, אבל גם לא יעשו דבר לקידום ההתיישבות - מסגירת המנהל האזרחי ועד ריבונות.
הם אפילו לא הבטיחו (סרבו להבטיח!), כך שלא תוכל לטעון שהם לא קיימו...
בשיחות בחדר הסגור נאמרו דברים רבים שלא העלו על הכתבאניוהוא
מה שלא כתוב וחתום - לא שווה כלום.אריאל יוסף
וגם מה שכתבו וחתמו, לא ברור שיקיימו.
מה שכתוב לחתום - נכתב ע'י מועצת גדולי התורהאניוהוא
(וזו הסיבה לניסוח שנראה עדין - הרב גרשון למי שמכיר אדם עדין מאד שבכל דבר מתבטא כך - גם במחאות נגד חילול שבת)
נכון שמה שלא חתום 'לא שווה', אבל כאמור- מבחינת הרב אין אפשרות אחרת, וממילא אם הצלחנו שהם יכתבו שהם מחוייבים לא'י וכו' - זה השג.
הם לא כתבו שהם מחויבים לארץ ישראל...אריאל יוסף
זו בדיוק הבעיה. הם לא מעוניינים בנסיגות, אבל לשם "הצלת עולם התורה" - יאפשרו אותן.
הם "מחויבים לאפשר חיים תקינים ביו"ש" אבל "התקציבים בקושי מספיקים לנו, אז אין לנו לתת"...
בשורה התחתונה, כשהרב דוד חי יצטרך משהו, הוא יודע היטב שהיחיד שיתן לו מענה הוא בצלאל.
לא יודע מה קראת -אניוהוא
'יהדות התורה אינה תומכת ואינה מעוניינת ח'ו בנסיגות מארץ ישראל, ועפ'י החלטת מועצת גדולי התורה תמשיך במדיניות זו'
מה זה אם לא מחוייבות לא'י?ועוד שהמועצת ניסחה את זה ומתחייבת?
בשורה התחתונה - כשהרב ביקש מבצלאל דברים - הוא ענה לו - שהוא שמע מה הרב אומר עכשיו הוא יחשוב ויראה אם זה מתאים לו לפעול ככה. גם בסוגיות פנימיות של בת ים, כגון חיבור בת ים ות'א...
זה לא ממש נקרא שיש על מי לסמוך.
אז היא תישאר בממשלה ותצביע נגד...אריאל יוסף
כמו שעשתה בזמן הגירוש. היא יכלה לחתום על כל מילה כבר בבחירות תשס"ג.
התוצאה היתה זהה. אין כאן שום מחויבות לא"י.
הרי בדיוק בגלל זה כתוב: "תמשיך במדיניות זו" - "תמשיך" פירושו: כמו שהיה עד היום ללא שינוי.
הם עצמם מעידים שאינם משנים דבר מכפי שנהגו.
מה בדיוק קיבלת כאן?!
אחר מחכ"ת, בצלאל לא אמור להיות מחויב לרב שפרש מועד רבני מפלגתו ותמך במפלגה אחרת (שנכשלה בבחירות וממילא לא יכלה לתת לו דבר).
אל דאגה. גם יהדות התורה לא מחויבת לו כלל. היא מחויבת קודם כל לרבנים שלה ולצורכי הציבור שלה.
אין לו על מי לסמוך שם. הסוגיות שחשובות לו, אינן חשובות להם. הן יהיו בתחתית סדר העדיפויות, והתוצאות תהיינה בהתאם.
הסוגיות שחשובות לרב דוד חי הן בדיוק הסוגיות שחשובות לבצלאל.
הוא עוסק בהן קודם כל כי הוא רואה בהן ערך.
עניינים פנימיים של בת ים אמורים להיות מטופלים ע"י הרשות המקומית.
בכל מקרה, לא נשמע שמדובר בסוגיות לאומיות או כאלה שיהדות התורה תעסוק בהן.
זה אפילו לא מוזכר בהסכם.
הרבה השתנה מאזאניוהוא
קיבלתי אמירה ברורה נגד עקירות. - בשם המועצות - דבר שמעולם לא היה
בצלאל לא אמור לשמוע לרב. אז מה ההבדל בינו לבינם?
הרב היה מעדיף ללכת עם בצלאל, הרב רפי ובן גביר, ואפילו היה מוכן לקבל את שקד כמספר 2. בגלל מנדטים לשים בראש המפלגה מישהו שמתנגד לערכי המפלגה זה קו אדום.
כאמור, בכל מקרה הרב היה מצביע ג'.
אז זה לא משנה כל השאר- חוץ מזה שלמרות שהרב כאילו כבר אצלם הם הסכימו לחתום
זה רק סעיף אחד מתוך כמה'ץ,.מה עם הכרה ברבנות הראשית ובגיורין שיהיו רק לפיה? והם התחייבו גם לפעול נגד שילוב נשים בצה'ל דבר שהם מעולם לא התעסקו בו
חיבור בת ים ות'א אינו עניין פנימי. הוא בידי הממשלה ולא בידי העירייה
כיצד אדם שלא גר פה לא מוכן לשמוע למה שאומרים לו מנהגי הציבור שגרים פה?
זה אכן לא מוזכר - זה היה רק לומר שאין הבדל בין בצלאל לג'..מה גם שכ' כבר פועלים נגד זה ...
מי יודע שזאת היתה טעות?הסטורי
זה בכלל מעניין אותם?
כל ציטטו בשםאניוהוא
אז גפני עצמו אומר היום שלא השתנה דבר!אריאל יוסף
השינוי ההיסטורי בחתימת ההסכם עם הציונות הדתית, נגד פינוי שטחים:
"אנחנו חתמנו על הסכם, ההסכם הזה לא נעשה על ידינו לבד.
עד היום אנחנו לא הצבענו נגד ארץ ישראל.
מעולם לא הצבענו על פינוי ישובים או לפגוע במתיישבים ביו"ש.
כתבנו בהסכם שנמשיך את המדיניות הזו.
אחד הדברים המרכזיים שמרן הרב שך דיבר זה לא לריב עם אמריקה.
היום אמריקה זה משהו אחר, נמצאים בקדנציה של טראמפ,
תמונת המצב שאנחנו לא הולכים נגד ארה"ב.
לגבי ההסכם, ההסכם זה סטטוס קוו בעניין. לא השתנה דבר וחצי דבר".
ברור שהוא יגיד ככה לציבור החרדיאניוהוא
גם ככה הוא חטף מ'הפלג'הסטורי
טיפה ניצלו"ש, טראמפ מאוד מסבך את גפני...הסטורי
הרב שך רעיונית היה קרוב מאוד לסאטמער וסבר שאסור להתגרות באומות, מזה נבעו כל מיני הדרכות שלו לח"כים הנשמעים למרותו.
אלא שלמעשה, בניגוד לסאטמר, סבר שצריך לשתף פעולה עם המציאות ולנסות להשפיע במידת האפשר ולכן כן להכנס לכנסת, לממשלה וכו'.
הפתרון היה להשמע לאומות העולם. היו גורמים חרדיים, שאפ' השתעשעו ברעיון של להסתפח כאחת ממדינות ארה"ב.(היום זה נשמע הזיה, בימי 'המלחמה הקרה' הרבה פחות)
שמעתי את גפני בראיון לפני כשנתיים, מסביר שמיותר לפעול להעברת שגרירויות לירושלים, סתם להתגרות באומות העולם וכו'. ואז המראיין שאל את שאלת המחץ: אבל מה תגיד אם זה רצונו של טראמפ?
כאן גפני התחיל לגמגם: אה, נראה, נבדוק.
יש לו כאן דילמא בעייתית - מצד אחד הוא נכד הפגנת ריבונות, מצד שני, צאיך לעשות רצונו של נשיא המעצמה החזקה בעולם.
מה רע בחיבור בת ים ות"א?סי שארפ
יגדיל את אחוז הימניים והדתיים בת"א(אני בעצמי תושב שכונה בדרום ת"א).
יהרוס את כל מה שבנו בבת ים מבחינת הדת.אניוהוא
גם אצלנו אין פינוי זבל בשבתסי שארפ
אחרי בדיקת הרשימות וכמה שעות של מחשבההסטורי
המועמד המתנדנד ביהדות התורה, הוא יצחק פינדרוס. בוגר מוסדות הרב זילברמן ותלמיד שלו מהת"ת ועד הישיבה.
כנראה שהוא, שהלך לביתר כמעט מראשיתה, עשה זאת מאידיאולוגיה ולא מנדל"ן. גם כראש העיר, הוא אירגן מחאות על המצב הביטחוני ואף התעמת על כך עם גפני.
עכשיו צריך לבדוק (ואני בבעיה בעניין, כי אני לא מחזיק מסקרים בכלל) מי המועמדים המתנדנדים בימינה. אם זה אופיר סופר (6) או סטרוק (10) - אז הם בוודאי עדיפים.
אבל אם זאת סילמן או מתן כהנא ובוודאי ססובר - איני רואה שום עדיפות עם פינדרוס.
יש לך שלוש טעויותאריאל יוסף
א. אתה לא באמת יודע כמה ימינה תקבל.
אני זוכר שבבחירות תשע"ג, התווכחתי עם אחד מרבני הישיבה שרצה להצביע טב כדי להכניס את ר' הלל הורביץ. הוא הכניס את שולי מועלם...
ב. בהתחשב בעובדה שיכולת המיקוח של בצלאל תלויה בכמות המנדטים של סיעתו,
הכנסת סילמן מוסיפה מנדט לסיעת בצלאל ושות' ומגדילה את היכולות ומרחב התמרון שלו
(ויוצרת מאזן של 3-5 בינו לבין בנט-שקד).
ג. פינדרוס כנראה יכנס. השאלה היא על הבא בתור אחריו, או על המועמד מטעם ש"ס בהסכם העודפים (אבוטבול).
א. אכן כתבתי כךהסטורי
ב. אולי, לא ברור לי באיזה צד של המאזן היא תהיה.
ג. בכלל לא ברור, בכנסת הנוכחית (מצחיק לקרוא לזה ככה), הוא התנדנד על שאלת הקולות הפסולים.
אמנם אם אכן אתה צודק, את שניהם אין לי הרבה עניין להכניס. (מצד שני, גם לא את רוני ססובר)
ב. סילמן לא תלך עם בנט. היא רואה את שולי מועלם ומבינה מעולה.אריאל יוסף
ג. בהתחשב בקולות חרד"ליים רבים שתקבל ג' (אתה לא היחיד...) - פינדרוס בפנים.
זה אולי נכון במקרה שיפרדוהסטורי
ג. אני לא יודע למי אצביע. כל ההבדל ביננו, הוא שאני לא ציפיתי לא יותר, אז גם לא התאכזבתי אתמול. גם בניגוד לאחרים, לא ציפיתי מימינה ליותר, אז לא התאכזבתי שלשום מההודעה ש'המפלגה טרם גיבשה עמדה' בייחס לזכויות של עושי תועבה.
עכשיו צריך להחליט איזה רע, הוא יותר במיעוטו.
לא הבנתי למה רמזת בראב"עאריאל יוסף
מ"מ, אלו שמוכנים ללכת איתם אישית - מסתבר שאם מציעים להם מקום בכנסת, לא יסרבו.
זה שונה ממי שהיה לו מקום בכנסת וחשב שיקבל יותר אבל קיבל פחות.
זה מראה שלא כדאי לבנות עליהם לעתיד.
מפלגות הציונות הדתית - הלכו איתם אך ורק בלית ברירה (והיו בדיון ברחלים שיקולים כבדי משקל).
ג. אולי לא ציפית מהם ליותר, אבל ציפית שהרב דוד חי יסתפק בכ"כ מעט?!
במ"א כתבתי מה יכל לדרוש וגם לקבל:
זו לא רק הקהילה. - אקטואליה וחדשות
מוזמן לעיין בהסכם שהשיג אלי ישי:
https://a7.org/?file=20190819001330.png
סעיפים ד' וה' מפרטים היטב את שנכתב בצורה ערטילאית לחלוטין בסעיף א' בהסכם שחתם הרב דוד חי.
כשהדיחו את רבן גמליאל מהנשיאות ורצו למנות את ר' אלעזרהסטורי
כנראה שאלו שהולכים עם בנט ושקד סוברים כך.
שולי מועלם יכולה לבוא בטענות רק לעצמה. היא היתה שותפה קריטית בתרגיל הבזוי של בנט ושקד. גם היא השתתפה בזריקת המפלגה, שבה השתמשה לעלות לגדולה. בלעדיה, הם לא היו יכולים להתפצל בכנסת ההיא ולא היו מקבלים 3/8 ממימון המפלגות.
כאשר עשתה איתם, כן עשו לה.
התרגיל הבזוי של בנט ושקד החזיר אותם הביתה.איתן גיל
ככלב השב על קאו.
ולאנשים האלה אתה הולך להצביע.
יש לך את זה ביותר מביך?
יש יותר מביךהסטורי
עניתי לך באישיאיתן גיל
בנט ניסה לפעול בדרך מסוימתארץ השוקולד
אגב, לפי דיונים בבית המשפט השבוע נראה שהוא היה אמור להיכנס לולא זיופים שהיו.
לא הצליח, אז הוא העביר את המושכות הלאה. (כמה כאלה שנכשלו עושים זאת מרצון שלהם ובלי שנים של לחץ ציבורי, עיין ערך גבאי)
ושקד החליטה ללכת על גוש טכני כי זה פחות מסוכן, למה זה כה מביך?
אגב, בסוף הוא הכניס את הרב הורביץ😋הסטורי
צודק והערהארץ השוקולד
אז האם תרצה דמות כזו בכנסת?
לא יודע, אדם חרדי שהצליח לגרום לחרדים לא להקשיב לרבניהם לא נשמע כמו נבחר ציבור ראוי...
את אבוטבול אני באמת לא רוצההסטורי
השאלה אם לא 8 הוא המקום המתנדנד. בבחירות האחרונות, הוא התנדנד על חודם של קולות פסולים.
מצד שני, גם את רוני ססובור, עוד לא מצאתי שום סיבה טובה להכניס לכנסת. לא הלך עם הפועל באר שבע, אז עברו לקומדי סטור (מה זה?)?
כתבתי לך לגבי פינדרוס -אריאל יוסף
בהתחשב בקולות חרד"ליים רבים שתקבל ג' (אתה לא היחיד...) - פינדרוס בפנים.
בימינה סבורים שיקבלו 7~. מנדט יותר או מנדט פחות.
זה לא רוני ססובר בכל מקרה. לכל היותר מתן כהנא.
יכול להיות גם אופיר סופר או עידית סילמן.
יש הבדל בין מישהו שלא מוצאים עניין למישהו שבהגדרה לא טובארץ השוקולד
אתה משוכנע שיהדות התורה לא תלך עם גנץ?ארץ השוקולד
את גוש קטיף הם הסכימו למכור תמורת כסף לישיבות.
(וסתם הערה על רמת האכפתיות הציבורית של המפלגות החרדיות לפני כמה שנים כשהייתה הצבעה על העלאת מחיר הלחם, ש"ס ויהדות התורה הסכימו לתמוך ברגע שהובטח כסף לישיבות.
יש הגיון בחוק הזה, ואני יכול להבין כל צד, אבל מי שמשתמש בחוקים כדי להשיג כסף למגזר שלו נשמע לי בעייתי.)
מקום 11 בימינהסי שארפ
שי מיימון- תושב מצפה כרמים, וגם הוא עדיף על פינדרוס.
עולמם קרוב יותר לעולמה של שקד או עולמו של פרוש?בא לי בירה
עולמם קרוב יותר לעולמה של שקדש. שלו
שקד ממוצא מזרחי וכל המזרחים מסורתייםאיתן גיל
היא עצמה ידועה כמחללת שבת ואוכלת שרצים.
שקד חצי חציש. שלו
ואם אני אמצא מזרחי שהוא לא מסורתי, מה תתן לי?אינליאז
אמליץ עליך להיות עוזר פרלמנטרי של בן גביר.איתן גיל
זה מה שאתה חושבחופשיה לנפשי
אני לא מדבר על התחושהש. שלו
אז למי יצביעו?חופשיה לנפשי
לרע במיעוטו- ימינהש. שלו
אני מעדיפה את עוצמהחופשיה לנפשי
אם אין מפלגה מושלמת נזרוק קולות לפח,אריאל יוסף
נשרוף את המועדון ונקים ממשלת שמאל.
כןחופשיה לנפשי
להקים ממשלת ימין זה לזרוק קולות לפח?!אריאל יוסף
את באמת מעדיפה ממשלת שמאל?
קשה מאד לשכנע קיצונייםסודית
רוב האנשים לא קיצוניים, הם כן מבינים שעבור הימין אלו בחירות גורליות.
מסכים.אריאל יוסף
מצד שני, עשויים להיות כאלו שיקנו את הקמפיין של איתמר ש"ממש עוד קצת והוא עובר" וככה נפסיד קולות נוספים.
את זה אני מנסה למנוע.
בנחליאל יש גם חרדים, לא רק חרד''לים.כתר הרימון
^^^בא לי בירה
ודאי שיש אבל לא באחוזים האלהש. שלו
כל עוד שבקרוב הם יצביעו עוצמה...אמלתרא
רק מזכיר: בבית היהודי, היה עד הקדנציה האחרונה ח"כ מוערךהסטורי
כשהסיפור התפוצץ, במסגרת ה'מי טו', דווקא הרבנים החרד"לים בדקו את הסיפור וקראו להדחתו וכל האחרים מילאו פיהם מים. הרב שמואל אליהו, החרד"לי, ממש התחנן שיעשו יותר בעניין, אבל אף אחת מהנפגעות, הדתיות לאומיות - לא הסכימה להגיש תלונה מסודרת.
לא שזה מצדיק את ההתנהלויות בגור, אבל 'טול קורה מבין עיניך'.
זו אכן בעיה ואחד הסיבות שאני מעריך את הרב שמואל אליהוארץ השוקולד
כן, אבל מי שבא בטענות לאגודההסטורי
שיטול קורה מבין עיניו.
(ואני ממש לא חסיד של ליצמן מכל הסיבות שבעולם)
לא דנתי ביחס לזה.ארץ השוקולד
הבעיה שלי עם אגודה היא לא אמירה זו אלא מספר דברים אחרים. (לדוגמא:
א. אותה בעיה שיש לרב טאו, שהם לא מכבדים את הרבנים שלנו.
ב. הם מחפשים הטבות מגזריות ולא רצון לדאוג לכלל.
ג. הם מדברים בשיח של "מגיע לי" ולא מתוך מחויבות.)
אם כי זה בעיה ששר עוזר למי שפונה אליו משתי סיבות:
1. פתח לשחיתות.
2. בעצם כששר עוזר למישהו, זה אומר שהוא מפעיל פרוטקציה, ובתרגום לעברית, הוא מקדם את מי שפנה אליו בתור על חשבון האדם הפשוט.
ולגבי ההערה החשובה בדבריו, הוא צודק שזה שמישהו מתלבש דתי לא הופך אותו לצדיק יותר.
פדופיליה מאוסה יותר מסתם הטרדהסודית
כן רק שאין טענה שהוא פדופיל...הסטורי
אבל כשהופכים את זה לשיח ציבורים זה מוציא אותי מהדעת. אני יודע גם כמה הסתרה יש בציבור הדתי לאומי וכמה נלחמים באלו שמנסים לטפל בזה.
איך אנשים (ואפילו רבנים) אצלינו המשיכו לרוץ אחרי מוטי אלון, גם כשבית דין חשוב הורה לו להתרחק מהציבור?!
אין לי חשבון מיוחד עם ליצמן, הוא גם לא הורשעסודית
לגבי מי שהגן והסתיר וכיסה על קופולוביץ ומוטי אלון - בעיני זה הרבה יותר חמור מליצמן.
אם יש משהו טוב בחברה החילונית, זה שהיא מעלה כאלו על עמוד הקלון, והיא לא תהסס לפרסם גם את 'אתרוגיה' אם יכשלו בזה.
ע"ע אהוד ברק.
גם בחברה החילונית יש הרבה 'אתרוגים' ולהפך...הסטורי
זכותך להצביע ל"כחול לבן"אינליאז
אם אתה רוצה לעצור את כל המעשים השליליים של אגודת ישראל.
מצד שני, גם לחרדלים ישנה זכות בחירה והם רשאים להשתמש בה
ספר לנו. כמה התעללות יש בציבור החרדי בחסות הפוליטיקאים?חסוי מאוד
אנחנו לא חושבים שהם יותר צדיקים. אבל הם בהחלט אופציה פחות גרועה מימינה. לפחות בהצבעות על זכויות ללהטב"ים הם לא יגמגמו...
אני לא מכיר את ליצמן באופן אישי. אבל מדיבור עם אנשים שמכירים אותו יותר ממני- אני בהחלט דן אותו לכף זכות שהוא לא הכיר את המקרה.
84 עבריינים שליצמן הגן עליהם לא הספיקוש. שלו
אתה בדקת אישית את המקרים?הסטורי
אני לא שמעתי על 84 מקרים. אשמח למקור.חסוי מאוד
כמה לשון הרע ורכילות.אניוהוא
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.
חשוב להנהגה לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.
אותי הוא הציל אישית.
גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר
לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.
גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.
גם אצל הכנענים היה איוב.
דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.
לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.
ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.
יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1
… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.
דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.
מה הקשר מקרה?הסטורי
מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.
אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.
אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.
העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.
לכלל של אנשים אין בחירה, יש בחירהקעלעברימבאר
לפרט אם לזרום עם מה שהכלל עושה, וגם בחירה של כל הפרטים האם למשוך את הכלל לכיוון אחר מהמגמה הטבעית שלו. אבל זה שהאסלאם הוא דת של חרב ושל מידת הדין וזה שהערבים המציאו אותה, ושעמים מסוימים אימצו אותה. זה ברוב המקים קשור לנטיה טבעית סוציולוגית שה' הטביע בעמים בעזרת גורמים טבעיים, וכמובן לפרטים יש יכולת להשפיע על גורל הכלל, במיוחד על אורך התהליך ועל כמה תופעות כואבות יתלוו אליו.
בעם ישראל לפרט בבחירתו החפשית, יש יכולת יותר להשפיע על גורל הכלל , מאשר אצל האומות. אבל גם באומות יש
נכון, אבל כל עוד שהפרט הוא חלק מהאידיאולוגיה הזאתהסטוריאחרונה
אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימון
זה לא מקרה, אבל לנסותקעלעברימבאר
אולי ה' סיבב ככה בתור קריאה לערבים ולמוסלמים לדעת שאפשר גם אחרת. מקרה שנועד לעורר אותם לתשובה
רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
זה תלוי פרשנות, בדובאיקעלעברימבאר
יש זרם גדול של פרשנים מוסלמים שתומכים במדינת ישראל בשם האסלאם, כי כתוב בקוראן שארץ ישראל היא הארץ אשר *כתב* הבורא לבני ישראל. ובדרך כלל לפי האסלאם כשכתוב "כתב" הכוונה נשבע לנצח.
הרב שרקי נפגש עם אנשים כאלה בדובאי, והוא מקווה שהזרם שתומך בישראל יגדל באסלאם , במגמה עתידית שיצמח זרם באסלאם שייטען שעם ישראל הוא עם האלוקים הנבחר והתורה תקיפה ליהודים, שזה תחילת תיקון האסלאם שבן השפחה יודה שיצחק הוא בן הגבירה והמוביל, כמו שאומרים חזל "ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו" שנתן ישמעאל קדימות ליצחק, ומכאן שישמעאל עשה תשובה בסוף. או כמו שאומר הכוזרי שעיקר בעית האסלאם היא שהם לא מתפללים לכיוון ירושלים.
יחד עם זאת אסור להיות שאננים, ולדעת שאנו במלחמת דת מול רוב האסלאם שרוצים להשמיד את ישראל, ולהלחם נגדם מלחמת חרמה
זה יגיע בסוף, אבל אז הם יפסיקו להיות מוסלמיםהסטורי
ולבני הפילגשים וגו'. ולישמעאל לא אמר הכתוב שנתן לו מתנות ושלחו כי לפי מה שכתבנו (לעיל ט"ז ה') כי ישמעאל משפט קנייה יש בו ליצחק משולח ועומד הוא. ויש יום לאל איום משפט יעשה ויכיר נקנה לקוניו.
בסוף בני השפחה יכירו שהזכות שלהם היא לשרת אותנו, כמו שישמעאל עצמו בפטירת אברהם עשה תשבה. בנתיים אולי אותו אחד שעצר את המחבל, הוא מהיחידים שמקדימים את זמנם.
זה מה שטיל אחד עשהרועישםטוב
הירא ורך הלבב ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו כלבבוהסטורי
בחסדי שמים ובהשתדלות של הרבה אנשים בהנהגת ראש הממשלה - רוב הטילים הושמדו על הקרקע וגם אלו שכן נורו- רובם יורטו באוויר.
אגב גם במבצע מדהים של צה"ל בהוראת ראש הממשלה - לפני שנה תוך 72 שעות, הושמד כל הנשק הכבד של סוריה, זה שעשרות שנים הפחידו אותנו איתו. זאת אחרי שבמהלך השנה שלפני צה"ל בהכוונת הממשלה חיסל את ארסנל הטילים שחיזבאללה בנה עשרות שנים.
למה הכותרת השלילית?פ.א.
כי הפותח באופן קבוע וסדור מתאמץ לייאש אותנוהסטוריאחרונה
- כדי להתקבלקעלעברימבאר
להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.
-למה אוהד מכבי?
-התקבלת
בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה
האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צע
לא מבין בכדורגל, מצידי שסכנין ינצחו במונדיאל, לאקעלעברימבאראחרונה
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
מה פתאוםזיויק
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.
בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים. איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?
מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?
אני לצערי לא מכיר.
חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
אין מקריות בעולם . …סיעתא דשמייא1
… מי שמאמין במקריות כופר בהשגחה האלוהית!!!
ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.
להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.
חשוב להנהגה לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.
אותי הוא הציל אישית.
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב
פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב
ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת -
יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.
למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.
בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".
עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.
אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה
כי נראה שלא.
מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.
אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.
עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח
חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.
אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.
במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.
אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.
הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי
לגופם של דברים:
א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.
אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.
ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.
ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.
ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.
ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.
ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.
את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).
שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.