יש אחת כזאת?אשכנזי פריווילג
אני דתי אבל סוג של קראי.
זה לא מאוד שונה מדתי לאומי רגיל אבל יש הבדלים נגיד אני לא מתפלל קבוע ולא מניח תפילין מתוך אמונה שזאת האמת ורצון ה' המקורי.
אני יודע שבטוח שאין עוד כאלה אז אני מוכן בבית שלי להתפשר ולשלוח את הילדים לחינוך דתי רגיל שוטף מוח אם אשתי תרצה, אבל השאלה היא האם מישהי תרצה אותי? ואם כן אז מה המספר שלה?(;
ברור שדתיה לאומית רגילהחצילוש
או כל אורתודוקסית אחרת לא תרצה קראי. אתה כופר בתורה שבע"פ.. זה חמור מאוד ומהותי מאוד. אותו דבר כמו להתחתן עם רפורמי.
נכון אבלאשכנזי פריווילג
יש זוגות מעורבים של דתייה וחילוני אפילו, אני בא מבית דתי לאומי ואמי הרבה יותר קרוב לדתי לאומי מאשר חילוני
אבל אתה מבין שכל מי שמאמינהחצילוש
בי"ג עיקרים ובשלמות התורה ומגדירה את עצמה דתיה ע"פ דת משה שזה כולל תורה שבע"פ ותורה שבכתב, אני מקווה מאוד שלא תרצה לחיות לכתחילה עם אחד שאמונתו סותרת בתכלית את כל יסודות האמונה שלה? זה ברור ומובן
ומצד שניבלא כחל
לפי מה שאת אומרת, בחורה לא תרצה גם להתחתן עם אתאיסט שנוגד את השקפת עולמה כמעט באותה מידה.
וזה בהחלט קיים. (גם להפך - הוא חרדי, היא חילוניה. לא מלכתחילה בדרך כלל, אבל זה קיים ואפשרי ואנשים שמחים בזה.)
זה שזה קייםחצילוש
לא אומר שזה מה שנכון לעשות
נקודת המבט שלך נראית לי מאד מצומצמת.בלא כחל
כל עוד יש התחשבות מלאה ולא מחפפים, שומרים על טהרת המשפחה, כשרות שבת וכו. מה הבעיה?
זה ממש מכעיס אותי.
זה לא שזה לא יכול לעבוד! למה שזה לא יהיה נכון?
אולי תפריד - בין נכון לך, לנכון באופן כללי.
יש אמת אחת שרלוונטית לכולם, ויש דברים שנתונים לבחירה. כמו עם מי להתחתן. ביאסת לי את הצורה עכשיו.
כמה שהקב"ה הוא חלק חשוב מהחיים שלי, אני מוכנה ומסוגלת לקבל את זה שיש כאלה שזה לא כך עבורם. אני מסוגלת לאהוב, לחיות, לעבוד, להתקדם יחד עם אדם שלא מחזיק באמונה כמוני. (אני לא רוצה. כי זה יהיה לי קשה וחסר. אבל זה עניין אחר. הכותרת "לא נכון" פשוט לא שייכת.)
את צודקת במאה אחוז. מוסיף על דברייך.אנונימי פלוס

להכיל את מי ש'הקב"ה לא במרכז חייו' זה מצויין וטוב. אבל בנוגע לזוגיות מי ש'הקב"ה במרכז חייו' סביר להניח שירצה גם פרטנר לזה במערכת הזוגית שלו. לא חושב שצריך ח"ו להתגרש בגלל זה.

נו בדיוקבלא כחל
אבל (טה טה טה דם!) כנראה שיש אנשים שרוצים דברים אחרים.
אני מרגישה שתהיה לי זוגיות מלאה יותר, עם מישהו שהוא כמוני מהבחינה הזו. לא כולם ככה.
וגם - זה מעבר ללהכיל..
בא נפרק את 'מישהו שהקב"ה מרכז בחייו'אנונימי פלוס

הקב"ה יהיה גם מרכז הזוגיות שלו?

הלוואי.בלא כחל
בקשר מעורב כנראה שלא. לא בשיח בכל אופן..
אבל עדיין הקב"ה והאמונה יישרו בבית ויהיו נוכחים בו.
זה ויתור. בהחלט. תסכים איתי שיהיו מי שמוכנים לעשות אותו? (גם אם אני וככל הנראה גם אתה לא..)
עם התשובה הזאת הלכת לאיפה שלא רציתי ללכתאנונימי פלוס

וזכותך. צמצמת את המושג מי ש"הקב"ה מרכז בחייו" למי שהקב"ה לא מעורב בקשר (לפחות באופן ישיר ומודע).

חשבתי שהמושג מדבר על מישהו שבשאיפה ל'כל דרכיך דעהו'. שהשאיפה שהקב"ה נמצא בכל חייו. הוא לא מרגיש שזה פריווילגיה אלא דבר נצרך.

יש אמת אחת בעולם.אוויל מחריש
משה אמת, ותורתו אמת. איך אפשר להעלות על הדעת אפשרות לחיות עם מישהי שאהבת ה׳ והתורה לא בוערת בה? מאהבת ה׳ נוצר כל הטוב במציאות, ואי אפשר שלא לאהוב את ה׳ יתברך, אם בכל זאת זה לא מרכז חייו של אדם או השאיפה שלו לפחות אז למה להיות איתו בקשר?
למה להיות בקשר עם אדם שאין לו מוסר ומידות טובות? או עם אדם שמרכז חייו זה תאוות גשמיות או רוחניות ואכפת לו רק מעצמו?
זה ברור שזה לא נכוןהפי
זה שאפשר לחיות ככה נכון
אבל זה כמעט בלתי אפשרי
וזה די ברור שזה לא נכון
אם את בחורה דתיה איך תצאי עם גבר חילוני או גרוע מכך אתאיסט?
ותדעי לך אני מאוד מאוד נגד הגדרות אבל גם לפתיחות יש גבול!!!
צריך לפחות לשמור שבת חלקיים הלכות בסיסיות איך בית יהודי יקום עם יסודות כפירה?
אפילו בלי רצון להתחזק או לאהוב את ה'

עזבי את זה שלפי מה שידוע לי קראי זה ממש בעיה לא בטוחה שמותר בגלל לפי ההלכה להתחתן עם בן אדם שמגדיר את עצמו כזה .
זה חמור מחילוני.חצילוש
אתה כופר במוצהר. הוצאת את עצמך מכלל ישראל בזה שאתה מגדיר את עצמך "קראי". מחילה.. ספק אם מותר בכלל להתחתן עם מישהו שמוציא את עצמו מקהל ישראל ואומר בפה מלא שהוא כופר בי"ג עיקרים.
כופר בתורת משה לא יוצא מגדר כלל ישראלאנונימי פלוס

הוא לא נחשב צדיק... אבל לא יצא מכלל ישראל. אין מה להעמיס עוד.

קיבלתי.חצילוש
אין הבדל בין זה לבין רפורמי/קונסרבטיבי
באמת מעניין אם זה מותר. מחילה מפותח השרשור..בלא כחל
ו.. גם אתאיסט כופר בי"ג עיקרים. לא להאמין בקיומו של אלוקים? לא להכיר בתורה? ..
לא מבינה מה הבסיס לזה שזה יותר חמור.
אתאיסט לא משנה את התורהחצילוש
כמו הקראים. באמת לא יודעת מה יותר חמור.. התייחסתי לחילוני רגיל, לא לאתאיסט
זה יותר חמור מסתם חילוניגעגועים למלך!

רמב"ם הלכות ממרים פרק ג:

הלכה א

מי שאינו מודה בתורה שבעל פה אינו זקן ממרא האמור בתורה אלא הרי זה בכלל האפיקורוסין ומיתתו בכל אדם.

הלכה ב

מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה מורידין אותו ולא מעלין והרי הוא כשאר כל האפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמים והמוסרין והמומרין שכל אלו אינם בכלל ישראל ואין צריך לא לעדים ולא התראה ולא דיינים אלא כל ההורג אחד מהן עשה מצוה גדולה והסיר המכשול.

מי זה שאמר לי שנחשב מכלל ישראל?חצילוש
תסביר את הרמב"ם..
כמו שכתובגעגועים למלך!

אדם שכופר בתורה שבע"פ יוצא מכלל ישראל.. ושוב 

אני יכול להסביר את שאר הדינים שלו אבל זה נראה לי פחות מתאים למקרה הספציפי הזה (בעקרון מותר לכל אחד להרוג קראי בלי עדים והתראה)

חוץ מזה הרמ"א כותב:

"הקראים אסור להתחתן בם וכולם ספק ממזרים ואין מקבלים אותם אפילו רצו לחזור"

הקראים לא משנים את התורה הם מחפשים לעשותאשכנזי פריווילג

את התורה המקורית

כלו' זאת שניתנה בידי משה לעמ"י, דהיינו עם תושב"ע.אוא"ר
רק שהם כופרים בה וע"כ ע"פ ההלכה צריך...
אבל זה מנוגד לרצון ה׳אוויל מחריש
הקב״ה נתן לנו כלים ואמר לנו לקבוע הלכה, מי שלא מתקדם עם ההתקדמות הרוחנית של עם ישראל לא מביא גאולה לעולם ומבטל את המעלות הרוחניות שכל דור בהיסטוריה הוסיף.
אני לא כופר באף אחד מיג עיקרים.אשכנזי פריווילג
אני לא קראי בדיוק אני רק לא מאמין בתושבע ובסמכות חכמים.
זה מה שהיה פעם נקרא 'צדוקי' שעליהם עד היום אנו מברכים ב18אוא"ר
את ברכת המינים.
לא מדויקחידוש

הברכה היא על המינים(נוצרים), לא הצדוקים

אתה כן.חצילוש

יִגְדַּל אֱלֹהִים חַי וְיִשְׁתַּבַּחנִמְצָא וְאֵין עֵת אֶל מְצִיאוּתוֹ 
אֶחָד וְאֵין יָחִיד כְּיִחוּדוֹנֶעְלָם וְגַם אֵין סוֹף לְאַחְדּוּתוֹ 
אֵין לוֹ דְמוּת הַגּוּף וְאֵינוֹ גּוּףלֹא נַעֲרֹךְ אֵלָיו קְדֻשָּׁתוֹ 
קַדְמוֹן לְכָל דָּבָר אֲשֶׁר נִבְרָארִאשׁוֹן וְאֵין רֵאשִׁית לְרֵאשִׁיתוֹ 
הִנּוֹ אֲדוֹן עוֹלָם לְכָל נוֹצָריוֹרֶה גְּדֻלָּתוֹ וּמַלְכוּתוֹ 
שֶׁפַע נְבוּאָתוֹ נְתָנוֹאֶל אַנְשֵׁי סְגֻלָּתוֹ וְתִפְאַרְתּוֹ 
****לֹא קָם בְּיִשְׂרָאֵל כְּמֹשֶׁה עוֹדנָבִיא וּמַבִּיט אֶת תְּמוּנָתוֹ 
תּוֹרַת אֱמֶת נָתַן לְעַמּוֹ אֵלעַל יַד נְבִיאוֹ נֶאֱמַן בֵּיתוֹ 
לֹא יַחֲלִיף הָאֵל וְלֹא יָמִירדָּתוֹ לְעוֹלָמִים לְזוּלָתוֹ*****
צוֹפֶה וְיוֹדֵעַ סְתָרֵינוּמַבִּיט לְסוֹף דָּבָר בְּקַדְמָתוֹ 
גּוֹמֵל לְאִישׁ חָסִיד כְּמִפְעָלוֹנוֹתֵן לְרָשָׁע רָע כְּרִשְׁעָתוֹ 
יִשְׁלַח לְקֵץ יָמִים מְשִׁיחֵנוּלִפְדּוֹת מְחַכֵּי קֵץ יְשׁוּעָתוֹ 
מֵתִים יְחַיֶּה אֵל בְּרֹב חַסְדּוֹבָּרוּךְ עֲדֵי עַד שֵׁם תְּהִלָּתוֹ 

מה שתחום בכוכביות. מי שלא מאמין שתורת משה- בע"פ וגם בכתב ניתנה מן השמים בהר סיני ומשנה אותה או מחסיר ממנה, כופר בי"ג עיקרים.
נו בדיוקאשכנזי פריווילג
זאת התורה שבכתב.
אתה יודע שהרמב״ם פסק להלכה שהכופר בתורה שבעל פהאוויל מחריש
אין לו חלק לעולם הבא?
הוא לא כופר במוצהר, בדיוק כפי שאנו לא-לא כופרים במוצהראורות הכתובה
הוא בדיוק כמונו, נולד לסביבה מסויימת, ורגיל לחשיבה והסתכלות מסויימים, ובוחר הרבה פחות את החיים שלו ממה שנדמה לנו

(מבלי להתייחס לדיון עצמו)
אני לא קראי במקוראשכנזי פריווילג

גדלתי בבית דתי לאומי

תנסה זרם קונסברטיביאנונימי פלוס

או הליברלי שקרוב לגדר.. 

מקווה שאין כאלהאוויל מחריש
ושלא יהיה מניין אנשים כאלה בארץ ישראל ובעולם בכלל. איזה מן משמעות יש למעשים שלך אם הם מנוגדים לתורה ומסורת ישראל?
בעז״ה תזכה לתקן את האתגר הזה מהר...
איזה משמעות יש למעשים שלך?אשכנזי פריווילג
אתה עושה כל מה שהרבנים אומרים בלי להטיל ספק. זה גורם לך לעשות דברים נגד רצון ה' ממש והכי גרוע זה שאתה חושב שזה מה שנכון. עשו לך שטיפת מוח מגיל 0. אני לא קראי חוץ מזה שאני לא מאמין בתושב"ע.
לא להאמין בתושב"ע=קראיחצילוש
^^^ בדיוקכדור אש

משמעות אלוקית אובייקטיביתאוויל מחריש
זה נוטע בי ענווה שאני לא יודע הכל ויש גדולי עולם מחייה מתים מתקופת הנביאים דרך התנאים עד גדולי דורנו שיודעים יותר טוב ממני, דור דור ודורשיו, וכל רב בדורו כמשה רבינו. אפילו אם רב טועה בדבר הלכה אז אין לדיין אלא מה שעיניו רואות, ולמפרע מתברר שזה מה שהקב״ה רצה, שהרי גם סנהדרין יכולה לטעות בדברים מפורסמים. אך אני הקטן, גם אם הקשבתי לרב שטעה בדבר הלכה, אז קיימתי מצווה ועשית ככל אשר יורוך וכן מילאתי את מקומי בשרשרת הדורות.
אם הקב״ה רוצה שאני יקשיב לרבנים ולתורה שבע״פ שעברה מרב לתלמידו, אז איך אני בדיוק עושה נגד רצונו?
מי שכופר בתורה שבעל פה אין לו חלק לעולם הבא, למה שמישהי תסכים לאבד את העולם הבא שלה?
אני מציע לך לברר את היסודות וליישר את דרכיך ובעזרת ה׳ גם תמצא מישהי שתקרב אותך תחת כנפי השכינה
עצובאשכנזי פריווילג
אתה חי בתחושת נחיתות וקורא לזה ענווה.
מי אמר שלהקשיב לרבנים זאת מצווה?
ומי אמר שמי שכופר בתושבע אין לו חלק לעולם הבא?
אני ביררתי את היסודות כבר והגעתי למסקנות ואני מוכן לעמוד מאחוריהן
אתה מאמין לה'?והוא ישמיענו

סומך על כל מה שהוא אומר בתורה, או שיש דברים מהתורה שבכתב שאתה לא מקבל?

מאמין בתורה שבכתב ובתנךאשכנזי פריווילג
יופי. אז כנראה שאתה לא מכיר את הפסוקים האלהוהוא ישמיענו

אם אתה קראי, ומאמין בתורה שבכתב - לקראת נישואין וזוגיות-

שם בסוף הקב"ה אומר,  לא הרב אליהו-

"וְהָאִישׁ אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה בְזָדוֹן לְבִלְתִּי שְׁמֹעַ אֶל הַכֹּהֵן הָעֹמֵד לְשָׁרֶת שָׁם אֶת ה' אֱלֹקיךָ אוֹ אֶל הַשֹּׁפֵט, וּמֵת הָאִישׁ הַהוּא וּבִעַרְתָּ הָרָע מִיִּשְׂרָאֵל". לא רוצה להפחיד.. פשוט זה מה שכתוב...

"וְהִזְהַרְתָּ֣ה אֶתְהֶ֔ם אֶת־הַחֻקִּ֖ים וְאֶת־הַתּוֹרֹ֑ת וְהוֹדַעְתָּ֣ לָהֶ֗ם אֶת־הַדֶּ֙רֶךְ֙ יֵ֣לְכוּ בָ֔הּ וְאֶת־הַֽמַּעֲשֶׂ֖ה אֲשֶׁ֥ר יַעֲשֽׂוּן" (שמות י"ח, י"ג)

מכיר טוב מאוד את הפסוקים.אשכנזי פריווילג
מה פה נגדי? יש היום בית מקדש? יש שופטים וכוהנים מוסמכים?
אם היה אז הייתי עושה כדבריהם כל עוד זה לא סותר את התורה שבכתב.

ו"התורות" זה לא התושבע והתורה שבכתב. זה תורת העולה, תורת החטאת, תורת המצורע ועוד..
אתה יודע שנביא וחכם יכול להתיר את כל העבירות מלבד ע״ז?אוויל מחריש
זה מפורש בתנך...
חכם לא, ומדובר בנביא שכבר הוכח כאמת וגם אז יש שסובריםאוא"ר
שצריך לעשות מופת.
מה המקור?אשכנזי פריווילג
הרמבם- "ודע שהנבואה אינה מועילה בפרושי התורה ובהוצאת ענפי המצוות בשלש עשרה מדות"
אני מסכים שניתן להשתמש הסברה כדי לעקור מצוות אבל זה רק במצבים ספציפיים ואי אפשר לעקור מצוות לחלוטין ככה.
מדובר על הוראת שעה, שנביא יכול להתיר עבירהאוא"ר
לצורך גדול לזמן מסויים, אם הוכח שהוא נביא אמת.
מסכיםאשכנזי פריווילג
זה מה שהתכוונתי
אליהו בהר הכרמל, עזרא בתוכחתו לעם...אוויל מחריש
אליהו הקריב בבמות...

והפסוק שאתה מצטט הוא לגבי פסיקת הלכה, נביא לא יכול להוכיח עם מופת שהלכה כמותו. אבל הוא יכול להורות הוראת שעה לעשות בניגוד לתורה.
סבבה מה הבעיה?אשכנזי פריווילג
איך זה סותר את דברי?
אם אתה קראי, ומאמין בתורה שבכתבחצילוש
אתה בוודאי מכיר את הפסוק " עַל-פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ, וְעַל-הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר-יֹאמְרוּ לְךָ--תַּעֲשֶׂה:  לֹא תָסוּר, מִן-הַדָּבָר אֲשֶׁר-יַגִּידוּ לְךָ--יָמִין וּשְׂמֹאל. "
בוא תביא את כל הפסוקים ואז נדבראשכנזי פריווילג
גם כן אתם הפרושים כל הזמן מוציאים פסוקים מהקשרם ומשנים את הפשט לצורכיכם כל הזמן.
אם תהיה חולה והרופאים יגידו לך שצריך ניתוח, תאמין להם?אוא"ר
או שתכפור במה שהם אומרים?
אני אבדוק אם יש להםאשכנזי פריווילג
הסמכה לרפואה ואני אתייעץ עם עוד רופאים ואז אחליט בעצמי מה לעשות
יפה מאוד.אוא"ר
לרבנים שמאמינים בתושב"ע יש הסמכה(גם במובן של שלחותייהו קעבדינן) שעוברת מדור לדור עד משה רבנו, לעומת זאת לך ולקראים אין.
כל רב שיש לו הסמכה מאמין בתושב"ע.
זה שאתה מחליט מה לעשות בסופו של דבר, זה מה שנקרא בחירה חופשית, אבל אם תבחר ללכת אחר רופאי אליל במקום אחרי כאלה מוסמכים אתה הורג את עצמך.
לנו יש שרשרת דורות שעברה תורה מרב לתלמיד ממשה רבנו עד היום.אוא"ר
לך?
אין לכם.אשכנזי פריווילג

למי יש כיום הסמכה מדור לדור עד משה? תן לי שם.

וגם אם כן זה לא אומר כלום. אין שום סיבה לחשוב שמי שמוסמך לא טועה או שיש לו מסורת נכונה.

כמו שכבר כתבתי שאין מדובר במישהו סמוך להיות דייןאוא"ר
אלא במישהו שרבו סמך עליו כתלמידו.

1) גם אם אין היום(ויש היום), סוף סוף ישנה מסורת של תורה שבע"פ עד המשנה, גמרא וכו'.

2)הרב קוק למד אצל הנצי"ב שלמד אצל ר' איצלה מוולאזין שלמד אצל ר"ח מוולאזין, גר"א, הרב משה מרגלית(הפני משה על הירושלמי) ואביו הרב שלמה זלמן, סבו ר' אליהו חסיד שלמד אצל אביו ר' משה קרמר רבה של וילנא שלמד אצל ר' משה רבקש(בעל באר הגולה), ר' נפתלי הירש, ר' יהושע פלק(בעל הסמ"ע), מהרש"ל(מיוחס לבית רש"י ואין לי כח להביא את השושלת.) ורמ"א, ר' שלום שכנא מלובלין, ר' יעקב פולק, ר"י מרגליות, מהר"י מינץ, מהר"י וייל, מהרי"ל, רבי שלום מנוישטאדט, ר' ישראל מקרמס(ההגהות אשר"י).
אנחנו כבר בתוך תקופת הראשונים...
כל זה דרך הרמ"א, את המהרש"ל כבר הוכחנו.

3)הוא בוודאי צודק יותר ממך, במיוחד לגבי עצם המסורת על תושב"ע.
זה לא חשוב בכלל כל השושלת הזאת.אשכנזי פריווילג

זה שרבנים אומרים שיש להם מסורת לא אומר שזה נכון. בתקופת בית שני היו המון זרמים ביהדות, הפרושים המציאו את התורה שבעל פה ואמרו שהיא הייתה תמיד וניתנה כבר בסיני. יש הוכחה?

מתי הם המציאו? באיזו תקופה?אוא"ר
ורוב עמ"י קיבל את ההמצאה הזאת?

כאילו: יום אחד קם בבוקר עזרא הסופר וחשב לעצמו 'יש לי רעיון גאוני: נמציא תורה חדשה שלא כתובה' הלך עזרא אל השוק וצעק: 'עד היום הלכתם עם תפילין בין העיניים אבל טעיתם צריך ללכת איתם על הראש' ישר כולם השתחוו לו אפיים ארצה ורצו לבתיהם להניח שוב את התפילין.
אך אבוי יום לאחר מכן נזכר שהוא קיבל במסורת שהתפילין גם צריכות להיות כשרות ושוב כולם השתחוו ורצו להניח שוב.
וכך גם קרה יום אח"כ שנלמד בבית המדרש שצריך לשים פרשיות בפנים וכו' וכו'.
אל תריב איתוגעגועים למלך!

פעם התווכחתי עם אחד כזה והבאתי לו הוכחות שמה שהוא אומר שטויות והטענה שיש שקבוצה בשם פרושים השתלטה על עם ישראל היא בלבולי שכל... אני יכול להביא שוב את ההוכחות אבל אין באמת טעם, וודאי שלריב איתו לא ישכנע אותו. 

שילך לרב גדול ויביא את הטענות שלו אני בטוח שהוא ידע לענות לו תשובות לכל השאלות שלו.

כתוב בביאור הלכה בסי' א' אות ג'.אוא"ר
ולא יתבייש וכו' - עיין במ"ב בשם הב"י. דע דהב"י לא איירי כ"א במצוה שהוא עושה לעצמו ובני אדם מלעיגים עליו אז בודאי אין לו לחוש כלל ללעגם ולא יתקוטט עמהם אבל אם הוא עומד במקום שיש אפיקורסים המתקוממים על התורה ורוצים לעשות איזה תקנות בעניני העיר ועי"ז יעבירו את העם מרצון ה' ופתח בשלום ולא נשמעו דבריו בכגון זה לא דיבר הב"י מאומה ומצוה לשנאתם ולהתקוטט עמהם ולהפר עצתם בכל מה שיוכל ודהמע"ה אמר הלא משנאיך ד' אשנא ובתקוממיך אתקוטט תכלית שנאה שנאתים וגו':
יאללה אז אתה בא מכות?אשכנזי פריווילג

תקשיב אני מכיר את הטמבלים האלהגעגועים למלך!

יש להם איזו שהיא תאוריה לפי מגילות שנמצאו במערות קומראן שהדרך הקראית היא דרך התורה, למרות שכל הממצאים ההיסטוריים והארכיאולוגים אומרים שזאת כת בתקופת בית שני שהייתה מנותקת מהיהדות.

זה פשוט הוסף שטויות אבל אם אתה באמת רוצה להתווכח איתו אז צריך ללמוד קצת את הנושא הזה...

למה נראה לך כולם קראו לפרושים הפרושים?אשכנזי פריווילג

כי הם אלה שפרשו!

יש טענה שהכת שאתה מדבר עליהוהוא ישמיענו
כלומר כת האיסיים (של מערות הקומראן) היא זו שהצמיחה את יש''ו, כלומר הוא גדל בה. ויש דמיון בין הכת לבין הנצרות.

איסיים – ויקיפדיה
אתה יודע מי קרה לחכמי ישראל פרושים??? הצדוקים!!!געגועים למלך!

למרות שהם היו חבורה של כופרים שהמציאו לעצמם תורה!

הצדוקים הם אלה שהמציאו את השם הזה פרושים לא היו דבר כזה לפניהם

זה לא קרה ככה.אשכנזי פריווילג

זה כמו שאני אגיד על התפילות - מה פתאום מישהנו ביום אחד אחר יאללה כולם נותנים שעה כל יום ומתפללים 3 תפילות כל יום מעכשיו. לא. זה קרה בהדרגה. התפילין לדוגמא התחילו כמנהג אצל קבוצה מסויימת בתקופת בית שני בערך, ואז המנהג התפשט כך שלכל קבוצה היו תפילין אחרות - כך גם יוצא מהממצאים הארכיאולוגיים. עד שהרבנים קבעו מנהג תפילין שיכול על כולם. יש לזה מקור גם במשנה למה שאני אומר- "העושה תפילתו עגולה - סכנה ואין בה מצווה. נתנה על מצחו או על פס ידו - הרי זו דרך המינות. ציפה זהב ונתנה על בית אונקלי שלו - הרי זו דרך החיצונים" אתה רואה שלכל קבוצה היו תפילין שונות והחכמים החליטו שדווקא ככה צריך לעשות משום מה.

זה לא נראה לי הזוי כל כך, זה קרה גם בנוגע לכיפה - התחיל כמנהג ונהפך למצווה עם המון סגנונות שונים.

כל מצוות תפילין הגיעה מתושב"ע.אוא"ר
כלומר בהתחלה חכמים אמרו להניח חפץ כלשהו על הגוף ואז החליטו לשים שניים ואח"כ הודיעו לשים קלפים בפנים ואח"כ לכתוב על הקלף פרשיות מהתורה. אח"כ הודיעו שאחד צריך להיות על הראש ואחד על היד ואחד נזכרו שקיבלו במסורת שאחד בין העיניים אבל מעליהם ואחד כנגד הלב וכו'.
נראה ששורש הבעיה שלך היא גאווה פסולה...אוויל מחריש
האם אתה מוכן לקבל את העובדה שיש אנשים שמבינים בתורה יותר ממך?
אתה יודע שענווה היא שורש המידות הטובות? בלעדיה אי אפשר להגיע לאהבת ה׳, לתורה, יראת שמיים וכו׳...
תנאים. מי אמר לך שיש עולם הבא?
אם הייתה לי סיבה טובה לחשובאשכנזי פריווילג
שהם מבינים יותר ממני אז הייתי שותק.
אבל רבנים אחרים קוראים לרבנים אחרים מטומטמים אז מה אני אמור לעשות? מה שאבא שלי עושה? לרבנים אין יותר יכולת ממני בתורה. "לא בשמים היא"
למדת את כל התנ״ך?אוויל מחריש
למדת את כל המסורות והפירושים שהועברו לגבי כוונת כל פסוק?
רוב הרבנים לא כאלה, ויש הסכמה כללית רחבה מאוד על נושאי ליבה, עקרונות פסיקה והלכות שונות...
האירוניה בפסוק שהבאת היא שרבי יהושע השתמש בפסוק הזה כדי לפסוק הלכה על פי הבנת התורה בארץ, למרות שמבחינה אלוקית בשמיים היה צריך לפסוק אחרת...
ולא ענית לי, מאיפה אתה יודע שיש עולם הבא? (רמז - זה לא מופיע במפורש בתנ״ך)
לא למדתי הכל.אשכנזי פריווילג
רוב הפירושים הם המצאות שלא צריך ללמוד, לא צריך לדעת הכל מהכל בשביל להבין, עושים השתדלות ומגיעים למסקנות. לא נותנים לאחרים לעשות את העבודה בשבילך.
ואני מסכים עם מה שאמרת על רבי יהושוע אבל איך זה נוגד את דברי?
ועל עולם הבא למדתי מההיגיון.
למדת מההיגיון?חצילוש
ומי שמך שההיגיון שלך יותר הגיוני משל חכמי ישראל בכל הדורות? זו גאווה בצורה הכי מובהקת שלה. ההיגיון האנושי המצומצם שלך הוא זה שאתה סומך עליו יותר מכל מסורת ישראל. בהצלחה עם זה איינשטיין
לא בשמיים היא זה לא הכוונההפי
להמעיט מהערך של הפרשנים..
אי אפשר ללמוד תורה בלי פרשנים זה לא עובד ככה צריך ענווה קבלה .. מעבר
אפשר לשאול אותך שאלה?צלילי השקט
עבר עריכה על ידי קוד אבל פתוח בתאריך י"ד בתשרי תש"פ 17:29

אתה בעד להרוג בן סורר ומורה?

אתה בעד להוציא עין למישהו שהוציא עין? 

אתה בעד לעשות לנשים בדיקת בתולין על ידי "פרישת השמלה" לעיני כל?

אתה בעד לשבת כמו אבל חפוי ראש בלי אור כל שבת?

מה העניין לקיים את רצון ה' בלי לחשוב? רק כי זה כתוב וזהו? מחקת חלק חשוב לא בטקסט קדום, לא אמירה דהויה של חכם, אתה מוחק משהו בתוכך. כל יום. בתוך האדם. 

רצון ה' זה דבר חשוב ואף אחד כאן לא יחלוק עליך, אבל יש מושג של מצפון של שכל ישר וגם הוא רצון ה'. נניח שאלוהים רצה שפעם עין תחת עין יהיה ממש - אבל מתי שהוא זה כבר לא נכון. לא מוסרי. יש מצפון. יש "נשמה פנימית" שאומרת שזה כבר לא מוסרי. והסמכות הפורמלית של הדת פירשה את הדברים על פי אותו מצפון. זה אותו דבר כמו שאברהם מוכיח את אלוהים באמצעות המצפון שיצר אלוהים (ומבטא את רצון ה' באותה מידה) - "שופט כל הארץ לא יעשה משפט?!" 

סליחה אם אני אגיד עליך שזה שטויות.אוא"ר
אם התורה הייתה אומרת לי להוציא עין למישהו, הייתי עושה את זה. הכזית מח שיש לנו הוא כלום לעומת ציווי התורה.

רק שהתורה לא אומרת לי לעשות את זה אלא מכוונת לממון.

כן אני עושה את רצון ה' כי כך כתוב, אלא שצריך לעמול הרבה כדי להבין את מה שכתוב, התורה היא עמוקה מיני ים ולא שטחית.
התורה אומרת זאת במפורש.אשכנזי פריווילג

פשט הפסוק.

בכייףצלילי השקטאחרונה

סליחה אם אני אומר לך שגדולים וחכמים ממני אמרו את זה. 

התורה במקור התכוונה ממש. פילון אפילו מזכיר את הדין הזה ללא שום חשיבה על כך שזה ממון. רק לאחר מכן התחדש הדין שזה ממון. 

לשאלותיך-אשכנזי פריווילג

הכל נכון חוץ מזה שפריסת השמלה היא לא לעיני כל. ואין שום בעיה להיות עם חשמל בשבת לדעתי.

אנחנו חייבים לחשוב מה רצון ה' בכתוב והאם זה קיים גם היום, כמו שהרב קוק אומר אני מאמין שלעתיד לא יהיו קרבנות יותר כי אנחנו השתננו והתבגרנו ואנחנו ברמה גבוהה יותר.  ומה לא מוסרי בלהוציא עין למישהו שבכוונה הוציא לאחר עין?

אוקייצלילי השקט

כשכתבתי לעיני כל - זה ביטוי. 

כי זה מזכיר את חוקי המזרח הקדום הפרמיטיבים, והמצפון שלי ושל הרבה מאוד אנשים היום יאמר לך שזה לא מוסרי. 

זה לא מוסרי לרצוח מישהו רק כי הוא לא שומע להורים שלו וזולל וסובא - כאילו הוא רכוש שלהם. 

זה לא מוסרי לרמוס את הפרטיות של מישהי כאילו אנחנו חיים בעידן פטריאכלי נוקשה.

וזה לא מוסרי לקחת לך עין כנקמה - בדיוק כמו שזה לא מוסרי לקצוץ את כפה של אשה שהחזיקה במבושי איש באמצע מריבה. (פשט) בלי קשר לכך שזה מזיק וזה יוצר חברה מסואבת. 

אנחנו חייבים לחשוב מה רצון ה' בכתוב והאם זה קיים גם היום, כמו שהרב קוק אומר אני מאמין שלעתיד לא יהיו קרבנות יותר כי אנחנו השתננו והתבגרנו ואנחנו ברמה גבוהה יותר. 

מאיפה זה בא? מה המקור לזה? מי יחשוב? 

כדאי לחשוב על זהבלא כחל
ניסוח וגישה שלפיהם החינוך שאת מאמינה בו הוא "שוטף מוח" כנראה לא יאפשר את זה.
זה בהחלט אפשרי - זוגיות שבה לא זהים לחלוטין מבחינה דתית, אבל רק עם הכלה והתשובות עצומה!! ובשום אופן לא עם זלזול.
הזחיחות שקורנת מהדברים שלך מרחיקה מאד.
אם אתה באמת מוכן לזוגיות עם מישהי ששונה ממך, כדאי לשנות גישה, או לפחות לשדר מסר רגוע יותר.
אני הייתי בחינוך הזה בעצמיאשכנזי פריווילג
אז אני יודע כמה הוא שוטף את המוח.
ולא באתי בשביל להתווכח על זה באתי בשביל עצה
רשמתי לך לעיל, מה אתה חושב עליה?אנונימי פלוס

היא לא באה להתווכחקוד אבל פתוח
היא בסהכ אמרה שאם יחס כזה, גם אם היא תכיל את דעותך, אתה תצטרך להכיל את דעתה.

וגם אם אתה לא מסכים עם החינוך הדתי לאומי, אם אתה רוצה מישהי דתיה לאומית, אתה מוכרח לקבל אותה כולל מה שהיא מאמינה בו.
זו העצה שליבלא כחל
לבוא מנקודה של פתיחות והכלה. אתה תוקף פה את הצד השני, זה לא המפתח לזוגיות טובה ומאושרת.
נו זה ברוראשכנזי פריווילג
אני לא תוקף אף אחד על החינוך שממנו הוא בא
אבל תקפת את החינוך הדתלי..מקום בעולם
ומן הסתם שלשם היא תרצה לשלוח את ילדיכם.
אני לא חושבת שללכת לבית ספר מסויים, שאחד ההורים מתנגד לו נחרצות, יניב לילד משהו חוץ מאנטי ושנאה.
מסכימה..בלא כחל
וגם רואה את זה על חברותיי שבאו מבית שבו הורה אחד דתי ואחד חילוני.
(בתחושה שלהן - הורה אחד כופה עליהן לעשות המון דברים, נוצרת שנאה כלפיו וכלפיי הדת. זה משהו שממש קשה לחנך אליו לבד..)
ממתי בישיבה תיכונית שוטפים תמוחצבע לחיים

אף אחד לא יגיד לך מה לעשות בישיבה תיכונית

חינוך דתי שוטף מוח עלק... חחחמבקש אמונה

אם קצת תקשיב במקום להתבצר ולשטוף לעצמך את המוח תגלה דברים מעניינים..

הבעיה של אנשים כיום היא להקשיב.והוא ישמיענו

כי בשביל להקשיב צריך הרבה ענוה כלפי דבר ה'

ואדם חושב שאם הוא מתבטל לה' הוא מאבד את עצמו. זאת הבעיה.

אני חושב שהמקור לטעות הזאת בהבנת מהות הענוה זו הנצרות,

כמו הרבה קלקולים שהדת המזעזעת הזאת יצרה

למה אני מתבצר?אשכנזי פריווילג
אני פתוח לשמוע ולתת תשובה לכל טענה שיש לך עלי
כי אתה מאשים את מי שלא כמוך בשיטחיותאנונימי פלוס

וזה למעשה די שיטחי.

מעניין.. מה עוד עשיתי?אשכנזי פריווילג
בוא תגיד לי אני אשמח לשמוע.
לא תקפתי אף אחד אישית ואני פתוח לשמוע כל דעה איך אני מתבצר בדיוק?
לכולם תוקפים אנשים שלא חושבים כמוהם אלא אם כן הם לא חושבים שהם צודקים
אמתאנונימי פלוס

לא תקפת אף אחד אישית, נתת טענה קשה מאוד כללית נגד כל החינוך הדתי.

אתה אומר שכל החינוך הדתי הוא שיטחי, לא?

אתה מכיר את כולו?

אתה מכיר את הניק שכתבת לו שהוא מאמין מגיל אפס ולא מטיל ספק אף פעם?

אם כן - זה מפתיע אותי מאוד.

אם לא - מניין לך? אתה נביא?

וחוץ מזה לעצם גופו של הנושא יש קונסרבטיבים בארץ ונראה לי שהם אולי יתאימו לך מבחינת האידיאולוגיה או הצדדים הכי ליברלים של הציבור , בחסרי אידיאולגיה ששם (ח"ו, לא כולם שם חסרי אידואולגיה), נראה לי יותר קבוצה השנייה. אם אתה רוצה אוכל לפרט לך יותר בפרטי

אח יקר, כוונתך רצויה, אבל אל תתן לפניו מכשול...אוויל מחריש
כי אתה לא מסוגל להסביר את הדרך שלך אז אתה מאשים אחרים..מבקש אמונה

אתה מסוגל לדון עניינית? אותך לא חינכו מגיל קטן? כל מה שמחנכים מגיל קטן זה שטיפת מוח? גם לצחצח שיניים?

מה עם חוזרים בתשובה ששאלו מליון שאלות והבינו שזו האמת (אני אחד מהם)

בוא תסביר איך הדרך שלך מסתדרת עם הפסוקים?

מי אמר בכלל שצריך להתפלל?  דיברת על תפילין, אז על מה נאמר "וקשרתם לאות על ידך וכו'.."?

כמה ימים צריך לאכול מצות? פסוק אחד אומר ששת ימים תאכל מצות, פסוק אחר אומר שבעה.. מה עושים?

ואמרת שמשנים פסוקים לצרכים אישיים..

הדרך של הקראים התחילה מאדם (בשם ענן) שרצה להיות הראש בבבל ולא נבחר...פתאום הוא נזכר שלא צריך רבנים

לדעתי יש הרבהultracrepidam

תחפש על הרצף הפמיניסטי-רפורמי (על הרצף, לאו בדוקא מישהי שהיא לגמרי כזאת)

הן לא בהכרח יסכימו איתך, אבל יהיו ביניהן כאלה שיהיו מוכנות לקבל את דעותיך בתמורה לזה שאתה תקבל את דעותיהן. לא כעסקת חליפין, אלא כי האמונה המשותפת שלכם היא שהדת חשובה לכם במוצהר והממסד הדתי לא מקובל עליכם, ועכשיו הוויכוח הוא רק בפרטים. ולכן עבודת ה' שלכם תהיה דומה.

לדעתי יהיו לך בעיות אחרות בתחום כמו חינוך ילדים בתפיסת עולם שמעט מאד אנשים מחזיקים בה ולכן דורשת אמונה חזקה הרבה יותר, או חוויה איומה של "איש האמונה (?) הבודד". אבל זוגיות היא בהחלט אפשרית. וגם אני חושב שהאמונה שלך מוטעית מיסודה והיא כפירה. אבל זה לא נושא הדיון ולכן אניח לזה ורק אציין את דעתי כדי שלא ישתמע אחרת.

אני לא מסכימה..מקום בעולם
זה שיש לי בעיה עם כל מני דברים בממסד הדתי בארץ לא אומר שאסכים/ אתחתן עם קראי.

מהסיבה שזה לא שהוא כופר בממסד כי הוא עקום, טלא בכל התורה שבע"פ, גם אם הממסד היה מושלם
לא אמרתי שכל אחת תתאים לו. יהיו כאלהultracrepidam

וההנחה שלי זה שהן מרוכזות בסביבה מסוימת, וזה מה שאמרתי.

ברור שלא כל מי שיש לה בעיה עם הממסד חושבת שהוא רקוב מהשורש

לא לא.. זה לא קשור.מקום בעולם
הם לא יתאימו כי הם לא כנגד אותו הדבר בכלל.

נכון שפמיניסטיות חושבות שהיום מדירים נשים בשם התורה והדת וכו וכו. הן לא נגד רבנים. יש המון רבנים פמניסטים שמאפשרים לנשים מקום מכובד וטוב בעולם הדתי. וגם לאלה שלא הן שומעות בדברים מסוימים.

אבל קראים לא בעמדה הזאת.
הם בעמדה שכל! מה שיוצא מפי רבנים/ תורה שבע"פ פשוט לא רלוונטי.
מתנצל שהובנתי לא כמו שהתכוונתיultracrepidam

לא אמרתי ולא רציתי לומר שפמיניזם שולל רבנים.

אמרתי שיש תפיסה פמיניסטית-רפורמית ששוללת רבנים. יש בנות פמיניסטיות לא רפורמיות, ואני חושב שהן דוקא צודקות בטענות שלהן (גם אם לפעמים יש לי באופן אישי בעיה עם הביצוע)

תודה על הדיוק. חשוב.מקום בעולם
קראים דווקא מכבדים מאוד את האישה בהלכה שלהםאשכנזי פריווילג
הם לא כמו הפרושים שאומרים שדעתן של נשים קלה ולכן אין לקבל מהן עדות.
הקראים מקבלים עדות של נשים והן שוות לגברים בהלכה.
זה לא קשור למה שכתבתי..מקום בעולם
מה הכוונה בדעתן קלה? הרי גם נאמר בינה יתרה ניתנה לאישה?אוא"ר
מה לא מובן?אשכנזי פריווילג
הרבנים פעם אמרו שהאישה מטומטמת ופעם שהיא בעלת בינה יתרה - בינה זה לא חוכמה דווקא.
מה אתה מנסה להוכיח עם המחלוקת הזאת שהבאת?
דעה קלה זה לא אומר טיפשות,אוויל מחריש
אלא צורת חשיבה ומבנה נפשי.
לא באתי להוכיח לך משהו, רק שההבנה שלך בדברי חכמיםאוא"ר
מוטעית ואיננה נכונה כלל.
שרשרת את זה לא נכון...אוויל מחריש
צודק...אוא"ר
האמונה שלו לא מוטעת לגמרי,אוויל מחריש
הכפירה באלילות הרבנית גדלה עד כדי כך שהוא כביכול הסתיר את החלק שהתורה רוצה שיהיה ביחס לרבנים...
אני חושב שרבנים זה דבר טוב שיהיהאשכנזי פריווילג
אבל אני נגד האמונה שהם יותר מבני אדם רגילים ואנחנו צריכים לעשות כל מה שהם אומרים בלי להטיל ספק.
לזה גם אני מסכים,אוויל מחריש
חילול השם וצרות רבות יצאו מאנשים שלא הפעילו את השכל מספיק במצוקתם, אנסו את הנשים שלהן, פגעו בהם כלכלית ונפשית וכו׳...
אדרבה, לך תחפש רב שאתה רואה שהוא אדם מוסרי וישר...
הרב מיכאל אברהםאשכנזי פריווילג
ורבנים נוספים.
אין אף רב שהוא 100% צודק. צריך לקחת את הטוב מכל אחד.
אתה בטוח שהוא רב?והוא ישמיענו

אני יודע שהוא סופר. אבל רב הוא כנראה לא

מה זה משנה כל התגיות האלהאשכנזי פריווילג
תקרא לו איך שבא לך, בשבילי הוא מורה רוחני שכיוון לי את הדרך לאמת.
אתה יודע? זה מצחיקוהוא ישמיענו

כי אתה נמצא בגן המבוכה, ואז מגיע מישהו שהולך שם ומסתבך בדיוק כמוך
ואומר לעצמו- הו, יש לי פה הזדמנות קצת ליהנות מהסיבוכים. ניגש אליך ומציע לעזור לך להגיע לאכסדרה.

במקום פשוט לפנות למי שעומד שם למעלה והגיע כבר אל התכלית,

מישהו שכנראה למד קצת יותר ויש לו שכל יותר ולא כופר בתושבע"פ,

אחד מרבותינו הראשונים- הרס"ג, הרמב"ם, הרמב"ן, ריה"ל, רש"י, הר"ן.. המהר"ל, הרמח"ל..

או האחרונים..

מישהו שקצת יותר קרוב לאמת האלוקית..

אני אגלה לך סוד: אתה מסובך פעמיים. בא לך ליהנות מהעוה"ז, זה סיבוך אחד. הסיבוך השני הוא שהתורה היא כבר עובדה קיימת ואי אפשר באמת לכפור בה. אז ממציאים תורה חדשה..

יש פתרון פשוט, אבל הוא מצריך הרבה עבודה. קוראים לזה זיכוך החומר. מזה מגיעים גם לענוה.

אני שומע את דברי הרבנים האלהאשכנזי פריווילג
בהרבה מקרים הם צודקים והרבה לא. אני לא מונע מעצמי שום עזרה רוחנית.
מה הבעיה להינות מהעולם הזה?אוויל מחריש
אם זה נעשה בקדושה ולצורך תכלית גבוהה זה טוב ורצוי.
לפני שרבי נפטר הוא הרים את ידיו לשמיםאוא"ר
והכריז שלמרות עושרו הוא לא נהנה מעוה"ז אפי' אצבע אחת.
צריך לעיין במקור שם כדי ליישב,אוויל מחריש
נזיר נקרא חוטא כי פרש מן העולם...
חוץ מזה שבת זה מעין עולם הבא, יש שמחות מצווה וכו׳
לא כשזו המטרה. המטרה היא דביקות בה'והוא ישמיענו

כאשר המטרה היא ליהנות, ורק התורה היא המפריעה,

ממציאים שיטה חדשה שמחד משקיטה את המצפון ומאידך מבטלת את כל ההלכות והדינים שמפריעים.

והתחום של מדעי הרוח באקדמיה מומחה בזה.

ממליץ לקרוא:
מאמרי הראיה/לאחדותו של הרמב"ם – ויקיטקסט

דבקות בה׳ = הנאה...אוויל מחריש
אין דבר יותר מתוק מדף גמרא וכו׳
לא מסכים. כשאתה דבק בה' אתה לא המרכזוהוא ישמיענו

הנאה זו תוצאה, כמו שכתוב "יתמוך דברי לבך שמור מצוותי וחיה". אבל זה לא אותו הדבר. יש במציאות חילוקי מדרגות

אבל בגלל שזו התוצאה, אי אפשר לומר שזה אסור.אוויל מחריש
לדבוק בקב״ה = להתענג על ה׳ ולהנות מזיו שכינתו, ועבודת ה׳ אינה לצורך ה׳...
לא אמרתי שאסור. רק שידע שזה מסבך אותווהוא ישמיענו

אגב, ראיתי בשבת (בשם החזו"א?) שהעוה"ז הזה דומה לשוחד שמעוור עיני חכמים.

והיצה"ר יודע איך לעבוד. הוא ת"ח עצום.

הרב אבינר: היצר הרע גם למד בישיבת מרכז הרב - סרוגים (הבאתי בשביל הכותרת בעיקר.. למרות שזה מאמר מעניין וחשוב )

דומה לסתירה במסילת ישריםאוא"ר
פ"א: "והנה מה שהורונו חכמינו זכרונם לברכה הוא, שהאדם לא נברא אלא להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו שזהו התענוג האמיתי והעידון הגדול מכל העידונים שיכולים להמצא. ומקום העידון הזה באמת הוא העולם הבא, כי הוא הנברא בהכנה המצטרכת לדבר הזה."

פי"ט: "נמצאת למד שזאת היא הכוונה המעולה שהיא רחוקה לגמרי מכל הנאת עצמו, ואינה אלא לכבודו של מקום ולקידוש שמו יתברך המתקדש בבריותיו בשעה שעושים רצונו."

וי"ל שזה מצד ה', שה' ברא את האדם כדי שיתענג על זיו השכינה אך האדם מצד עצמו צריך לעבוד את ה' ללא שום תכלית אחרת.
תודה על הבאת המסילת ישריםוהוא ישמיענו

שמח לעזוראוא"ר
😁
אפשר להעמיד את זה בעוד דרכים,אוויל מחריש
פרק א׳ זו הנאה ראויה, נצרכת ולשם שמיים ובפרק י״ט מדובר על הנאה לשם הנאה.
או פשוט להעמיד שהעשייה לכבודו של מקום עצמה היא התענגות על זיו שכינתו וממילא זה טוב וראוי.
ת'אמת שיש...אוא"ר
סברא טובה ברמב"ם.
איך אפשר להאמין בתורההפי
בלי רשי רמבן רמבם?
כיון שציינת את שמוultracrepidam

אזכיר את הדברים שהוא כתב די לאחרונה על הצורך בתיאולוגיה רזה

שם אני לגמרי איתו, ואם הייתי מתווכח איתך על נושא האמונה הייתי שואל איפה אתה חולק על התיאולוגיה הרזה, ולא על התיאולוגיה ה"שמנה" - ששם בהחלט יש מקום לא לקבל דברים, אבל לא צריך לשפוך את התינוק (והאשה וחינוך ילדים) עם המים

אני חולק בדברים ספציפיים.אשכנזי פריווילג
תפילה, תפילין, ברכות. באופן כללי אני ממש דומה ביסודות.
מי אומר שצריך לעשות כל מה שהם אומרים בלי להפעיל את השכל הישרמקום בעולם
לא אני זה בטוחאשכנזי פריווילג
מכאן ועד לכפור בתורה שבע"פ שעליה ה' כרת ברית עם ישראלאוא"ר
הדרך ארוכה מאוד.
טענה חזקהאשכנזי פריווילג
יש לך הוכחה כל שהיא?
גיטין ס:אוא"ר
א"ר יוחנן לא כרת הקב"ה ברית עם ישראל אלא בשביל דברים שבעל פה שנאמר (שמות לד, כז) כי על פי הדברים האלה כרתי אתך ברית ואת ישראל:
הפסוק לא מדבר על התושבע.אשכנזי פריווילג
אל תוציא אותו מהקשרו.
ע"פ דברי ר"י שדרש זאת ע"פ רבו ורבו מרבו עד משה רבנואוא"ר
זה כן מדבר על תושב"ע.

עוד לא ענית לי אם יש לך מסורת ממשה רבנו(לנו יש)?
יש מסורותאשכנזי פריווילג

אני לא מתיימר לדעת איזה מסורת היא הנכונה והמקורית

מכיר עוד חוץ מזו? כבר שאלתי אם יש לקראים מסורת, ואין להם.אוא"ר
מגילות קומראן לדוגמהאשכנזי פריווילג

איפה מצאת שם משהו שמתייחס למשה רבנו מדור לדור?אוא"ר
יש שם מסורות מקדמוניםאשכנזי פריווילג

ויש לי שאלה אליך. איזה מסורת יש לך שאתה יודע 100% שהיא דברי משה?

מה זה מסורת מקדמונים?אוא"ר
שהרצועות בתפילין צריכות להיות שחורות. רוצה עוד?
ככה הם קוראים לזה נראלי.אשכנזי פריווילג

יש שם במגילות מסורות שונות משל הפרושים והמגילות הם עתיקות מאוד עוד מלפני תקופת חזל

מצאו הרבה תפילין עתיקות מתקופת בית שני במערות קומראן לדוגמה וכולן שונות מהתפילין כיום. גם בצבע היו כאלה חומות בכלל. אז איך אתה יודע שהמסורת שלך היא הנכונה דווקא?

כלו' לי יש מסורת שעוברת מדור לדוראוא"ר
אב לבן ורב לתלמיד, ולך יש איזה משהו שנראה לך שקוראים לו מסורת קדמונים בלי אפי' לדעת מאיפה זה הגיע. ואתה רוצה לומר שיש פה מח' של מסורות?

אני יודע ששלי נכונה כי יש לי רצף של דורות שידוע שזה עבר ממשה רבנו עד להיום. לך אין כלום חוץ ממערה וממצאים שאין לך שמץ של מושג מי כתב אותם ומאיפה הם באו.

כמו שאני יודע שסבא של סבא שלי הוא x ושהיה פעם קיסר בצרפת בשם נפוליאון ושפעם הייתה ממלכת בבל ופרס, אני יודע שרבא למד אצל רב יוסף ורבה ושהם למדו אצל... עד משה רבנו.
כן אני מניח שגורלי נחרץ..אשכנזי פריווילג
עדיף לי לסבול ולקיחם את רצון ה' האמיתי מאשר לחיות בשקר רק בשביל אישה.
או להתחיל ללמוד תורה אמיתית עם הכוונה מרב אמיתי שמתאים לךאוא"ר
ולהפסיק לחיות בשקר ואז תוכל לקיים את מצוות ה' ית' "פרו ורבו ומלאו את הארץ"
זה מה שאני עושה.אשכנזי פריווילג
מהרב מיכאל אברהם למדתי הרבה.
ומרבנים נוספים שהם לא(!) חלק מהכת הפרושית.
כתבתי בכוונה רב אמיתי, דהיינו:אוא"ר
יש לו מסורת של העברת תורה, תלמיד מפי רב עד משה רבנו.
אין רב כזה.אשכנזי פריווילג
ואם יש אז אין לי שמץ מי הוא ואני לא סומך על אף אחד שיגידו לי שהוא כזה. עברו 2000 שנה מאז מתן תורה עד כתיבת התלמוד. טלפון שבור של 2000 שנה לא יכול להעביר שום דבר נכון
רוב הרבנים שלמדו במרכז לפני הפילוגהם מתלמידי תלמידי הגר״א...אוויל מחריש
תדע שיש, הנה עד הרמב"ם:אוא"ר
אַף עַל פִּי שֶׁלֹּא נִכְתְּבָה תּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה, לִמְּדָהּ מֹשֶׁה רַבֵּנוּ כֻּלָּהּ בְּבֵית דִּינוֹ לְשִׁבְעִים זְקֵנִים; וְאֶלְעָזָר וּפִינְחָס וִיהוֹשׁוּעַ, שְׁלָשְׁתָּן קִבְּלוּ מִמֹּשֶׁה. וְלִיהוֹשׁוּעַ שְׁהוּא תַּלְמִידוֹ שֶׁלְּמֹשֶׁה רַבֵּנוּ, מָסַר תּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה וְצִוָּהוּ עָלֶיהָ; וְכֵן יְהוֹשׁוּעַ, כָּל יְמֵי חַיָּיו לִמַּד עַל פֶּה.
וּזְקֵנִים רַבִּים קִבְּלוּ מִיְּהוֹשׁוּעַ, וְקִבַּל עֵלִי מִן הַזְּקֵנִים וּמִפִּינְחָס; וּשְׁמוּאֵל קִבַּל מֵעֵלִי וּבֵית דִּינוֹ, וְדָוִיד קִבַּל מִשְּׁמוּאֵל וּבֵית דִּינוֹ. וַאֲחִיָּה הַשִּׁילוֹנִי, מִיּוֹצְאֵי מִצְרַיִם הָיָה וְלֵוִי הָיָה, וְשָׁמַע מִמֹּשֶׁה, וְהָיָה קָטָן בִּימֵי מֹשֶׁה; וְהוּא קִבַּל מִדָּוִיד וּבֵית דִּינוֹ.
אֵלִיָּהוּ קִבַּל מֵאֲחִיָּה הַשִּׁילוֹנִי וּבֵית דִּינוֹ, וֶאֱלִישָׁע קִבַּל מֵאֵלִיָּהוּ וּבֵית דִּינוֹ, וִיהוֹיָדָע הַכּוֹהֵן קִבַּל מֵאֱלִישָׁע וּבֵית דִּינוֹ, וּזְכַרְיָהוּ קִבַּל מִיְּהוֹיָדָע וּבֵית דִּינוֹ, וְהוֹשֵׁעַ קִבַּל מִזְּכַרְיָה וּבֵית דִּינוֹ, וְעָמוֹס קִבַּל מֵהוֹשֵׁעַ וּבֵית דִּינוֹ, וִישַׁעְיָהוּ קִבַּל מֵעָמוֹס וּבֵית דִּינוֹ, וּמִיכָה קִבַּל מִיְּשַׁעְיָה וּבֵית דִּינוֹ, וְיוֹאֵל קִבַּל מִמִּיכָה וּבֵית דִּינוֹ, וְנַחוּם קִבַּל מִיּוֹאֵל וּבֵית דִּינוֹ, וַחֲבַקּוּק קִבַּל מִנַּחוּם וּבֵית דִּינוֹ, וּצְפַנְיָה קִבַּל מֵחֲבַקּוּק וּבֵית דִּינוֹ, וְיִרְמְיָה קִבַּל מִצְּפַנְיָה וּבֵית דִּינוֹ, וּבָרוּךְ בֶּן נֵרִיָּה קִבַּל מִיִּרְמְיָה וּבֵית דִּינוֹ, וְעֶזְרָא וּבֵית דִּינוֹ קִבְּלוּ מִבָּרוּךְ וּבֵית דִּינוֹ.
בֵּית דִּינוֹ שֶׁלְּעֶזְרָא, הֶם הַנִּקְרָאִין אַנְשֵׁי כְּנֶסֶת הַגְּדוֹלָה. וְהֶם חַגַּי זְכַרְיָה וּמַלְאָכִי, וְדָנִיֵּאל חֲנַנְיָה מִישָׁאֵל וַעֲזַרְיָה, וּנְחֶמְיָה בֶּן חֲכַלְיָה, וּמָרְדֳּכַי, וּזְרֻבָּבֶל; וְהַרְבֵּה חֲכָמִים עִמָּהֶם, תַּשְׁלוּם מֵאָה וְעֶשְׂרִים זְקֵנִים. הָאַחֲרוֹן מֵהֶם הוּא שִׁמְעוֹן הַצַּדִּיק, וְהוּא הָיָה מִכְּלַל הַמֵּאָה וְעֶשְׂרִים, וְקִבַּל תּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה מִכֻּלָּן; וְהוּא הָיָה כּוֹהֵן גָּדוֹל, אַחַר עֶזְרָא.
אַנְטִיגְנוֹס אִישׁ שׂוֹכוֹ וּבֵית דִּינוֹ קִבְּלוּ מִשִּׁמְעוֹן הַצַּדִּיק וּבֵית דִּינוֹ, וְיוֹסֵף בֶּן יוֹעֶזֶר אִישׁ צְרֵדָה וְיוֹסֵף בֶּן יוֹחָנָן אִישׁ יְרוּשָׁלַיִם וּבֵית דִּינָם קִבְּלוּ מֵאַנְטִיגְנוֹס וּבֵית דִּינוֹ, וִיהוֹשׁוּעַ בֶּן פְּרַחְיָה וְנִתַּאי הָאַרְבֵּלִי וּבֵית דִּינָם קִבְּלוּ מִיּוֹסֵף וְיוֹסֵף וּבֵית דִּינָם, וִיהוּדָה בֶּן טָבַאי וְשִׁמְעוֹן בֶּן שָׁטָח וּבֵית דִּינָם קִבְּלוּ מִיְּהוֹשׁוּעַ וְנִתַּאי וּבֵית דִּינָם. שְׁמַעְיָה וְאַבְטַלְיוֹן גֵּרֵי הַצֶּדֶק וּבֵית דִּינָם קִבְּלוּ מִיְּהוּדָה וְשִׁמְעוֹן וּבֵית דִּינָם. וְהִלֵּל וְשַׁמַּאי וּבֵית דִּינָם קִבְּלוּ מִשְּׁמַעְיָה וְאַבְטַלְיוֹן וּבֵית דִּינָם. וְרַבַּן יוֹחָנָן בֶּן זַכַּאי וְרַבַּן שִׁמְעוֹן בְּנוֹ שֶׁלְּהִלֵּל קִבְּלוּ מֵהִלֵּל וּבֵית דִּינוֹ.
חֲמִשָּׁה תַּלְמִידִים הָיוּ לוֹ לְרַבַּן יוֹחָנָן בֶּן זַכַּאי, וְהֶם גְּדוֹלֵי הַחֲכָמִים שֶׁקִּבְּלוּ מִמֶּנּוּ; וְאֵלּוּ הֶם – רִבִּי אֱלִיעֶזֶר הַגָּדוֹל, וְרִבִּי יְהוֹשׁוּעַ, וְרִבִּי יוֹסֵי הַכּוֹהֵן, וְרִבִּי שִׁמְעוֹן בֶּן נְתַנְאֵל, וְרִבִּי אֶלְעָזָר בֶּן עֲרָךְ. וְרִבִּי עֲקִיבָה בֶּן יוֹסֵף קִבַּל מֵרִבִּי אֱלִיעֶזֶר הַגָּדוֹל, וְיוֹסֵף אָבִיו גֵּר צֶדֶק הָיָה. וְרִבִּי יִשְׁמָעֵאל וְרִבִּי מֵאִיר בֶּן גֵּר הַצֶּדֶק קִבְּלוּ מֵרִבִּי עֲקִיבָה, וְגַם קִבַּל רִבִּי מֵאִיר וַחֲבֵרָיו מֵרִבִּי יִשְׁמָעֵאל.
חֲבֵרָיו שֶׁלְּרִבִּי מֵאִיר – הֶם רִבִּי יְהוּדָה, וְרִבִּי יוֹסֵי, וְרִבִּי שִׁמְעוֹן, וְרִבִּי נְחֶמְיָה, וְרִבִּי אֶלְעָזָר בֶּן שַׁמּוּעַ, וְרִבִּי יוֹחָנָן הַסַּנְדְּלָר, וְשִׁמְעוֹן בֶּן עַזַּאי, וְרִבִּי חֲנַנְיָה בֶּן תְּרַדְיוֹן. וְכֵן קִבְּלוּ חֲבֵרָיו שֶׁלְּרִבִּי עֲקִיבָה מֵרִבִּי אֱלִיעֶזֶר הַגָּדוֹל; וַחֲבֵרָיו שֶׁלְּרִבִּי עֲקִיבָה – הֶם רִבִּי טַרְפוֹן רִבּוֹ שֶׁלְּרִבִּי יוֹסֵי הַגָּלִילִי, וְרִבִּי שִׁמְעוֹן בֶּן אֶלְעָזָר, וְרִבִּי יוֹחָנָן בֶּן נוּרִי.
רַבַּן גַּמְלִיאֵל הַזָּקֵן קִבַּל מֵרַבַּן שִׁמְעוֹן אָבִיו, בְּנוֹ שֶׁלְּהִלֵּל; וְרַבַּן שִׁמְעוֹן בְּנוֹ קִבַּל מִמֶּנּוּ, וְרַבַּן גַּמְלִיאֵל בְּנוֹ קִבַּל מִמֶּנּוּ, וְרַבַּן שִׁמְעוֹן בְּנוֹ קִבַּל מִמֶּנּוּ. וְרִבִּי יְהוּדָה בְּנוֹ שֶׁלְּרַבַּן שִׁמְעוֹן, זֶה הוּא הַנִּקְרָא רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ, וְהוּא קִבַּל מֵאָבִיו, וּמֵרִבִּי אֶלְעָזָר בֶּן שַׁמּוּעַ וּמֵרִבִּי שִׁמְעוֹן חֲבֵרוֹ.
רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ חִבַּר הַמִּשְׁנָה. וּמִיְּמוֹת מֹשֶׁה וְעַד רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ, לֹא חִבְּרוּ חִבּוּר שֶׁמְּלַמְּדִין אוֹתוֹ בָּרַבִּים בְּתוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה; אֵלָא בְּכָל דּוֹר וָדוֹר, רֹאשׁ בֵּית דִּין אוֹ נָבִיא שֶׁיִּהְיֶה בְּאוֹתוֹ הַדּוֹר, כּוֹתֵב לְעַצְמוֹ זִכָּרוֹן בַּשְּׁמוּעוֹת שֶׁשָּׁמַע מֵרִבּוֹתָיו, וְהוּא מְלַמֵּד עַל פֶּה בָּרַבִּים.
וְאֵלּוּ הֶם גְּדוֹלֵי הַחֲכָמִים שֶׁהָיוּ בְּבֵית דִּינוֹ שֶׁלְּרַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ וְקִבְּלוּ מִמֶּנּוּ – שִׁמְעוֹן וְגַמְלִיאֵל בָּנָיו, וְרִבִּי אָפֵס, וְרִבִּי חֲנַנְיָה בֶּן חָמָא, וְרִבִּי חִיָּא, וְרָב, וְרִבִּי יַנַּאי, וּבַר קַפָּרָא, וּשְׁמוּאֵל, וְרִבִּי יוֹחָנָן, וְרִבִּי הוֹשַׁעְיָה. אֵלּוּ הֶם הַגְּדוֹלִים שֶׁקִּבְּלוּ מִמֶּנּוּ, וְעִמָּהֶם אֲלָפִים וּרְבָבוֹת מִשְּׁאָר הַחֲכָמִים.
אַף עַל פִּי שֶׁאֵלּוּ הָאַחַד עָשָׂר קִבְּלוּ מֵרַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ וְעָמְדוּ בְּמִדְרָשׁוֹ, רִבִּי יוֹחָנָן קָטָן הָיָה וְאַחַר כָּךְ הָיָה תַּלְמִיד לְרִבִּי יַנַּאי וְקִבַּל מִמֶּנּוּ תּוֹרָה. וְכֵן רָב קִבַּל מֵרִבִּי יַנַּאי; וּשְׁמוּאֵל קִבַּל מֵרִבִּי חֲנַנְיָה בֶּן חָמָא.
וּמִגְּדוֹלֵי הַחֲכָמִים שֶׁקִּבְּלוּ מֵרָב וּשְׁמוּאֵל – רָב הוּנָא, וְרָב יְהוּדָה, וְרָב נַחְמָן, וְרָב כַּהֲנָא; וּמִגְּדוֹלֵי הַחֲכָמִים שֶׁקִּבְּלוּ מֵרִבִּי יוֹחָנָן – רַבָּה בַּר בַּר חָנָה, וְרִבִּי אַמֵי, וְרִבִּי אַסֵי, וְרָב דִּימֵי, וְרַאבּוּן.
וּמִכְּלַל הַחֲכָמִים שֶׁקִּבְּלוּ מֵרָב הוּנָא וּמֵרָב יְהוּדָה, רַבָּה וְרָב יוֹסֵף. וּמִכְּלַל הַחֲכָמִים שֶׁקִּבְּלוּ מֵרַבָּה וְרָב יוֹסֵף, אַבַּיֵי וְרַבָּא; וּשְׁנֵיהֶם קִבְּלוּ גַּם מֵרָב נַחְמָן. וּמִכְּלַל הַחֲכָמִים שֶׁקִּבְּלוּ מֵרַבָּא, רָב אַשֵׁי וְרַבִּינָא; וּמָר בַּר רָב אַשֵׁי קִבַּל מֵאָבִיו וּמֵרַבִּינָא.
נִמְצָא מֵרָב אַשֵׁי עַד מֹשֶׁה רַבֵּנוּ – אַרְבָּעִים אִישׁ, וְאֵלּוּ הֶן: (א) רָב אַשֵׁי, (ב) מֵרַבָּא, (ג) מֵרַבָּה, (ד) מֵרָב הוּנָא, (ה) מֵרִבִּי יוֹחָנָן וְרָב וּשְׁמוּאֵל, (ו) מֵרַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ, (ז) מֵרַבַּן שִׁמְעוֹן אָבִיו, (ח) מֵרַבַּן גַּמְלִיאֵל אָבִיו, (ט) מֵרַבַּן שִׁמְעוֹן אָבִיו, (י) מֵרַבַּן גַּמְלִיאֵל הַזָּקֵן אָבִיו, (יא) מֵרַבַּן שִׁמְעוֹן אָבִיו, (יב) מֵהִלֵּל אָבִיו וְשַׁמַּאי, (יג) מִשְּׁמַעְיָה וְאַבְטַלְיוֹן, (יד) מִיְּהוּדָה וְשִׁמְעוֹן, (טו) מִיְּהוֹשׁוּעַ וְנִתַּאי, (טז) מִיּוֹסֵף וְיוֹסֵף, (יז) מֵאַנְטִיגְנוֹס, (יח) מִשִּׁמְעוֹן הַצַּדִּיק, (יט) מֵעֶזְרָא, (כ) מִבָּרוּךְ, (כא) מִיִּרְמְיָה, (כב) מִצְּפַנְיָה, (כג) מֵחֲבַקּוּק, (כד) מִנַּחוּם, (כה) מִיּוֹאֵל, (כו) מִמִּיכָה, (כז) מִיְּשַׁעְיָה, (כח) מֵעָמוֹס, (כט) מֵהוֹשֵׁעַ, (ל) מִזְּכַרְיָה, (לא ) מִיְּהוֹיָדָע, (לב) מֵאֱלִישָׁע, (לג) מֵאֵלִיָּהוּ, (לד) מֵאֲחִיָּה, (לה) מִדָּוִיד, (לו) מִשְּׁמוּאֵל, (לז) מֵעֵלִי, (לח) מִפִּינְחָס, (לט) מִיְּהוֹשׁוּעַ, (מ) מִמֹּשֶׁה רַבֵּנוּ רִבָּן שֶׁלְּכָל הַנְּבִיאִים, מֵעִם ה' אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל.
רַבִּינָא וְרָב אַשֵׁי, הֶם סוֹף חַכְמֵי הַתַּלְמוּד; וְרָב אַשֵׁי הוּא שֶׁחִבַּר הַתַּלְמוּד הַבַּבְלִי בְּאֶרֶץ שִׁנְעָר, אַחַר שֶׁחִבַּר רִבִּי יוֹחָנָן הַתַּלְמוּד הַיְּרוּשְׁלְמִי בִּכְמוֹ מֵאָה שָׁנָה.
כָּל הַחֲכָמִים שֶׁעָמְדוּ אַחַר חִבּוּר הַתַּלְמוּד וּבָנוּ בּוֹ, וְיָצָא לָהֶם שֵׁם בְּחָכְמָתָם – הֶם הַנִּקְרָאִים גְּאוֹנִים. וְכָל אֵלּוּ הַגְּאוֹנִים שֶׁעָמְדוּ בְּאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל וּבְאֶרֶץ שִׁנְעָר וּבִסְפָרַד וּבְצָרְפַת לִמְּדוּ דֶּרֶךְ הַתַּלְמוּד וְהוֹצִיאוּ לָאוֹר תַּעֲלוּמוֹתָיו וּבֵאֲרוּ עִנְיָנָיו, לְפִי שֶׁדֶּרֶךְ עֲמוּקָה דַּרְכּוֹ עַד לִמְאוֹד. וְעוֹד שְׁהוּא בִּלְשׁוֹן אֲרַמִּי מְעֹרָב עִם לְשׁוֹנוֹת אֲחֵרוֹת.

דילגתי קצת בין הפסקאות, וחוץ ממה שכתוב לעייל, לגאונים היו ישיבות שמשם יצא רבנו חננאל ואח"כ הרי"ף, ר"י מיגאש והרמב"ם(אולי שכחתי דור או שניים). בכ"מ עד רבי יש מסורת שהרמב"ם מביא של תורה שבע"פ.
בטעות יצא, ערכתי.אוא"ר
אמין בטירוף.אשכנזי פריווילג

לאבא שלך אתה מאמין?אוא"ר
ממש לא.אשכנזי פריווילג

הוא אדם רע אני שונא אותו.

אני מכבד ושונא בו זמניתאשכנזי פריווילג

לא כתוב שאסור לשנוא אבא.אוא"ר
כתוב שצריך לכבד ולירא.
כתוב שאסור לשנוא את אחיך, אבל אבא מותר.
מה הבעיה?אשכנזי פריווילג

כמו שמלך אפשר לכבד ולירא ממנו ובו זמנית לשנוא אותו.

ודווקא את אחיך אסור לשנוא ואבא כן?אוא"ר
כן, כי לא תשנא צמוד למצוות הוכחהאשכנזי פריווילג

כלומר יש קשר, אם אתה שונא אותו על משהו שהוא עושה אל תשאיר את זה בלבבך אלא תוכיח אותו על מעשיו וככה הוא יפסיק את מעשיו.

אבל אני לא יכול להוכיח את אבא שלי כי הוא יכול להרביץ לי אם אני אעשה את זה.

זו פרשנות ולא פשט הכתוב.אוא"ר
ח"ו, צחקתי שזה מה שהוא יגיד.אוא"ר
ליצנותא דע"ז.
אבל ה' ציווה אותך להתחתן, ואתה הרי מאמין בווהוא ישמיענו

נכון לכן אני מחפש אישהאשכנזי פריווילג
אפשר לשאול למה אתה רוצה לעשות את רצון ה׳?אוויל מחריש
כי הוא ברא אותיאשכנזי פריווילג
ואמר בתורה שעלי לעשות את רצונו וכך יהיה לי טוב.
מה הכוונה שיהיה לך טוב?אוויל מחריש
שאנחנו פה כדי לקיים את המצוות ולקבל שכר אמיתי בסופו של דבראשכנזי פריווילג
איך אנחנו נקבל את הטוב אין לי שמץ.
אתה מאמין בעולם הבא כפי שהזכרנו,אוויל מחריש
הגעת לאמונה הזו בטבעיות או דרך השכל או הרגש?
זה מתיישב גם עם השכל וגם עם הרגשאשכנזי פריווילג

אך מהיכן לך האישור הוודאי שזה אכן כך?אוויל מחריש
שום דבר לא וודאיאשכנזי פריווילג

זה שאתה חי זה וודאי?אוויל מחריש
זה שיש עולם הבא זה וודאי?
זה שאתה מאמין בקב״ה זה וודאי?
התשובה להכל היא כן. השאלה האם תוכל להשתחרר מגבולות השכל שכובלים אותך להבנה הפרטית שלך.
איפה כתוב שתקבל שכר(חוץ מגשם וארץ וכו')?אוא"ר
למען ייטב לךאשכנזי פריווילג

אם אתה מבין דברים כפשוטם אז ניתן להבין את זהאוויל מחריש
גם בעולם הזה, במיוחד לפי ההקשר.
ודרך אגב בכוונה לא כתוב במפורש בתורה על העולם הבא...
אך מכיוון שלמרות הקושיה אתה מאמין,אוויל מחריש
ניתן להיווכח בכך לקשר שיש לך עם הקב״ה וקשר לעולם הבא ככל עם ישראל, אך מכיוון שלעם ישראל יש מסורת שהקב״ה מכניס רק חלק מהאנשים לשם, אני מציע לעמול כמה שניתן על מנת לשנות את תפיסת עולמך לטובתך ובעזרת ה׳ תצליח ליישר אורחותייך. עם ישראל הוא עם בעל מסורת חזקה וקשר כללי בין כל האומה, הקב״ה לא חפץ שנהייה צדיקים פרטיים כמו איוב ונח...
כמעט כל הפוסקים אומריםגעגועים למלך!

שלקראים יש דין ממזר ולכן אסור לו לבוא בקהל (להתחתן עם יהודיה),

אז אסור לו להתחתן אם יהודיה ואסור לעזור לו להתחתן אם יהודיה, אז בבקשה צדיקים על תעזרו לו, וזה יכול להיות קשה ומעצבן אבל זה רצון השם.

הוא לא נראה לי מהקבוצה האתנית של הקראים,אוויל מחריש
אלא הוא יהודי פשוט שיש לו קשיים באמונת חכמים...
זה ההגדרה של קראיגעגועים למלך!

זה יותר חמור מסתם חילוני - לקראת נישואין וזוגיות

והוא מגדיר את עצמו כלא מאמין בתורה שבע"פ

לא, קראי זה חבר בקבוצה אתנית שכופרת בתורה שבעל פה,אוויל מחריש
הוא נער בן 18 עם קשיים באמונת חכמים ותורה שבעל פה, זה ממש לא אותו דבר.
הוא טען שהוא לא מאמין בתורה שבע"פגעגועים למלך!

אז זה הדין של אדם שכופר בתורה שבע"פ, אם אתה מכיר אותו אישית והוא באמת כמו שאתה טוען אז אולי זה משהו אחר, אבל כל עוד אתה לא מכיר אותו אישית באופן כללי זה הדין שלו. ובכל מקרה כדי שלא יתחתן עד שיתבגר קצת

^^^ultracrepidam

הוא משתמש בביטוי "קראי" כי אין לו הגדרה טובה יותר לאמונות שלו.

ולפי המסורת הרבנית, הכת הקראית קמה מסיבות פוליטיות ולא בגלל שכפרו בתורה

חח אמונת חכמים. יש לי קשיים בעבודה זרה. כן.אשכנזי פריווילג

איזה פסוקים בראש שלך?!אשכנזי פריווילג

פוסקים! אלה שמוגדרים כתורה שבע"פ שאתה לא מאמין להםגעגועים למלך!

אה לפי התורה שבעל פה אני אמור להקשיב לתורה שבעל פה?אשכנזי פריווילג

אוי איך אני אוכל לענות על כזאת הוכחה חד משמעית ובלתי ניתנת לערעור?

הוא לא בא להוכיח לך, אלא אמר פה לשאר האנשיםאוא"ר
שאסור להם לעזור לך.
יש קהילה קראית בערבהאוורסט
אין לי מושג איך אבל אתה מוזמן לחפש שם. אין לי מושג אם הם בכלל נחשבים יהודים ע"פ בית דין
"בעמקי שאול קראיה"חסדי הים
אולי מסורתייה או משהו בסגנוןוירושלים של זהב
לא מישהי שחשוב לה כל כך דקדוק הלכתי אבל כן מאמינה בה'
אלוהים הוא בעל הסמכות.אשכנזי פריווילג

לבני אדם אין סמכות לקבוע חובות דתיות. הם לא אלוהים ואני לא עבד של בני אדם אלא של אלוהים.

הוא דיבר עם משה ועם הנביאים והם כתבו את רצונו בתנ"ךאשכנזי פריווילג

כיום אין בעל סמכות לקבוע את רצון ה' לצערי. חוץ מהתורה. 

..אשכנזי פריווילג

א. זה מאוד פשוט. התנך מבוסס מאוד במבחינה היסטורית ארכיאולוגית, לתושבע אין שום ביסוס חיצוני לה. גם לא בתנ"ך עצמו.

ב. כל אחד יכול להעלות הצעה חדשה לפירוש וייתכן שהיא הנכונה. איך יודעים? אין וודאות בזה. כל אחד צריך לבחון את הדברים עם יושר אינטלקטואלי ולהגיע למסקנות לא חד משמעיות בנוגע למה כוונת הפסוקים.

ג. במובן שצריך שצריך לעשות כל מה שהיא רוצה שנעשה. וזה כולל מצוות לימוד תורה.

..אשכנזי פריווילג

א. אלו דברי הנביאים של ה'. אלוהים נתן לישראל המון סיבות להאמין שמשה הוא השליח שלו ולכן אני מאמין שתורת משה היא רצון ה'. בנוגע לנביאים אני לא לומד הלכה מנבואה, אבל כן מוסר ודבר ה'.

ב. "כי יפלא ממך הדבר" במצב האידיאלי אם היה לנו בית מקדש ונבואה ושופטים וכוהנים ולא הייתי יודע מה לעשות הייתי הולך אליהם. כיום מבחינה דתית כל אחד לעצמו. אפשר להיעזר אבל אי אפשר להטיל את האחריות על איזה רב ולהגיד אני את שלי עשיתי. אם היינו במדינת הלכה שחשוב להגיע להסכמה כללית בנוגע לדין אז הכוהנים והשופטים היו מחליטים. כיום הסמכות לא נמצאת בידי אף אחד.

ג. כיום אנחנו במדינה חילונית אנחנו לא יכולים לקיים את כל הדינים ולחיות על פי ההלכה. אני שואף לכך אבל אני לא חי בסרט שזה באמת יקרה בקרוב (אלא אם יהיה נס גלוי כל שהוא)

מה עם פרשנים?הפי
מאיפה אתה בכלל יודע שמשה קיבל תורה מאלוקים?אוא"ר
זה סביר לי מאוד בגלל שמה שכתוב בהאשכנזי פריווילג

לא יכול להיות מעשה אדם. ובגלל הניסים שקרו לעם ישראל שמסופרים בתורה, דבר כזה אי אפשר לזייף.

למה לא? והמצאת תורה חדשה ביום אחד, זה כן אפשר?אוא"ר
לא ביום אחד. לאט לאט.אשכנזי פריווילג

גם הניסים נוספו לאט לאט להיסטוריה ולא ביום אחד.אוא"ר
קשה להאמיןימ''ל

אבל במקומך הייתי מחפש שילוב של מישהי ש:

א. לא מאוד עקרוני לה כמה ואיך היא דתייה.

ב. בעלת חשיבה עצמאית וביקורתית.

בשילוב של שני אלה יש סיכוי שהיא תסכים להיפגש איתך ואולי אפילו תשתכנע.

הייתי שואל אותך איך אתה מבין את "והיו לאות על ידך ולטטפות בין עיניך" ומה הן לדעתך התפילין ה'לא אורתוכסיות' שנמצאו מתקופת בית שני, כמו גם למה להאמין בהעברת התורה בכלל (כולל שבכתב) אם אין משמעות למסורת, ולמה הפירוש האישי של כל אחד עדיף (לגופו של פירוש וכשיטה כללית). אבל לא נראה שאתה מעוניין בדיון וזה גם לא המקום, אם אתה מעוניין אתה מוזמן לאישי או לפורום בית המדרש.

זה שונה מאוד אני לא בטוחה שזה מותר בכלל!הפי
אנשים שמנסיםיוסי3

לבנות דת לעצמם

או בכלל להתייחס ברצינות לדיון הדתי שנעשה פה, כאילו כאן זה המקום לדיונים רציניים והרי גורל, ובדרכים כל כך לא סבירות וללא התחשבות בכל הידע והחכמה הקיימים בעולם

זה פשוט חסר טעם 

זה חסר היגיון

זה שנאת החברה הממוסדת

וזה התרחקות מכל דבר ראוי לאדם שמאמין בדת או בחברה אנושית.

קיצורו של דבר, אם יש פה מישהו שחושב שאסור לתייג - אין בעיה, בלי תיוג. זו הטרלה לא מתוייגת.

דרך אגב בכל מקרה אני ממליץ לך לא להתחתן עם קראיתאוויל מחריש
בדרך כלל הם מתחתנים בתוך עצמם והרבה מהם חולים או נשאים של מחלות גנטיות רבות...
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

..שפלות רוח

אני חושב שכל אישה גם אם היא מלאה בתוכן, או חזקה ועצמאית, בסוף צריכה גבר להישען עליו, הנק הייתה שזה שהבחור רגיש, לא אומר שאין אישה שתרצה גבר כזה, אצלו זה יכול לבוא לידי ביטוי ברגישות שלו שביא תחפש אותה בתור מענה וכו. כי בסוף ככה השם ברא את העולם, האישה היא המקבלת והגבר הוא המשפיע, בעולם הבא כנראה הדברים יחזרו להיות כמו אצל אדם וחווה, אבל כרגע המציאות היא כזו.

ולגבי הקללה, שמעתי פירוש יפה ממש, אם אתה בתור בעל תוריד ממנה את הקללה של "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך" אז השם יתברך יוריד ממך את "בזיעת אפך תאכל לחם" היינו הפרנסה, וזה מסתדר יפה עם "אוקירו לנשייכו כי הכי דתתעתרו" כי ברגע שאדם מייקר את אשתו ונותן לה יחס וממלא אותה בתשומת לב, ממילא כבר היא לא צריכה את "ואל אישך תשוקתך" כי הוא ממלא אותה ביחס, ואז ממילא הפרנסה ברווח ובקלות יותר.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנותאחרונה

יש להם גם קהילה פיזית?

תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך