הישגי הנערים הדתיים במבחני פיזה - הנמוכים בקרב דוברי עבריתקרן-הפוך
https://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.8268714?utm_source=App_Share&utm_medium=iOS_Native

הישגי הנערים הדתיים במבחני פיזה - הנמוכים ביותר בקרב דוברי עברית
בכיר לשעבר במשרד החינוך אמר כי ההישגים הנמוכים בחינוך הממלכתי-דתי נובעים ממספר נמוך יותר של שעות לימודי חול, פתיחת כיתות קטנות מהתקן בשל ההפרדה המגדרית ורמת מורים נמוכה

הישגי הנערים בחינוך הממלכתי-דתי במבחני פיזה הבינלאומיים של 2018 הם הנמוכים ביותר בקרב דוברי העברית - כך מתברר מניתוח התוצאות. עוד עולה מהניתוח כי הישגי הנערות בחינוך הממלכתי-דתי נמוכים מאלו של הנערות בחינוך הממלכתי דובר העברית ומהישגי הבנות בחינוך החרדי. התוצאות לא כוללות התייחסות לנערים החרדים, מאחר ששיעור השתתפותם במבחנים זניח.
במבחני המתמטיקה, הנערות בחינוך הממלכתי דובר העברית קיבלו בממוצע את הציון הגבוה ביותר (493), אחריהן נערות בחינוך החרדי (485), והנערות בחינוך הממלכתי-דתי קיבלו ציון נמוך יותר (478). הציון הממוצע של הנערים בחינוך הממלכתי-דתי היה נמוך משל כלל קבוצות הנבחנים - 476 נקודות. לפי עורכי המבחן, פער של 30 נקודות שווה ערך למיומנויות הנרכשות בשנת לימודים שלמה.

גם בקריאה, ציוני הנערים בחינוך הממלכתי-דתי היו הנמוכים ביותר (469 נקודות). בתחום זה, הישגי הנערות החרדיות היו הגבוהים ביותר (527 נקודות), כאשר הציון הממוצע של תלמידים משני המינים בחינוך הממלכתי עמד על 509 נקודות, ואילו של תלמידים משני המינים בחינוך הדתי על 495. גם בבחינה במדעים תמונת המצב דומה: ציוני הנערים הדתיים הם הנמוכים ביותר בקרב דוברי העברית (471), כאשר הציון הממוצע של תלמידי החינוך הממלכתי גבוה ב-16 נקודות מהציון בחינוך הדתי (482).

הישגיהם של התלמידים בחינוך הממלכתי-דתי נמוכים אף שתלמידי חטיבה ותיכון בבתי ספר דתיים מקבלים את התקציב הגבוה ביותר במערכת החינוך. לפי מחקר חדש של הכנסת, העלות הממוצעת לתלמיד בחינוך הממלכתי דתי גבוהה בכ-36% מהממוצע הארצי (בחינוך הממלכתי דובר העברית העלות גבוהה ב-5% מהממוצע). בחינוך הממלכתי-ערבי העלות הממוצעת לתלמיד נמוכה בכ-17% מהממוצע הארצי, ובחינוך החרדי היא נמוכה ב-20%.

מבחני פיזה 2018: הפערים בין יהודים לערבים התרחבו משמעותית
תוצאות מבחני פיזה הן התסמינים הראשונים: מערכת החינוך חולה
אחת הסיבות לתקצוב הגבוה של החינוך הממלכתי-דתי, היא שבחינוך זה תלמידים מחויבים במספר גדול יותר של יחידות לימוד לבגרות (בהן בגרות בתורה שבעל-פה, ושלוש יחידות בתנ"ך במקום שתיים בחינוך הממלכתי). סיבה נוספת היא תקצובם של בתי הספר הדתיים בתקן של רב ותגבור לימודי יהדות לבגרות. בנוסף, מהמחקר מתברר כי בחינוך הממלכתי-דתי ישנם יותר בתי ספר קטנים בהשוואה לשאר האוכלוסייה, והתקצוב של בתי ספר קטנים יחסית גבוה יותר מזה של בתי ספר גדולים.
"תלמידים דתיים לומדים פחות לימודי חול מהחילונים", אמר ל"הארץ" בכיר לשעבר במשרד החינוך, בניסיון להסביר את ההישגים הנמוכים. "מנהלי בתי ספר נאלצים, בעקבות לחצים של הורים, להקדיש יותר שעות ללימודי הקודש על חשבון שעות הלימודים הכלליים". לדברי הבכיר לשעבר, התלמידים הדתיים לא נהנים מהיתרון התקציבי בשל ההפרדה בין בנים לבנות, שמביאה לחלוקת המשאבים הבית ספריים בין מספר גדול יותר של כיתות.

בנוסף, ההפרדה גורמת לפתיחת כיתות לימוד הקטנות מהתקן שקבע משרד החינוך, אף שהמשרד מעניק תוספת שעות בהתאם למספר הילדים בכיתה. "משאבים רבים מתבזבזים בגלל ההפרדה המגדרית. אם מפצלים שכבה של 40 תלמידים לשתי כיתות נפרדות, לבנים ולבנות, המשמעות היא שהתלמידים יקבלו פחות שעות לימודים כי מדובר בכיתה לא-תקנית", אמר.

הבכיר לשעבר תולה את ההישגים הנמוכים בחינוך הדתי גם ברמת המורים. לדבריו, בחינוך זה רמת המורים נמוכה יותר בשל העדפה ל"מורים שיידעו לחנך לערכים, שיידעו לתקשר עם התלמיד בגובה העיניים. יש פחות דגש על הפרופסיה והמצוינות האקדמית. במינהל החינוך הדתי יש דגש על ערכים, התנדבויות, חינוך לתפילה משמעותית וקיום מצוות. זה חשוב, אבל המנדט המרכזי של בתי הספר הוא פדגוגיה - וזו זוכה לפחות הערכה". לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הציון הממוצע של מורים בחינוך הממלכתי-דתי בבחינה הפסיכומטרית ירד מ-509 ב-2008 ל-501 ב-2017. באותן שנים, הציון הממוצע של מורים בחינוך הממלכתי דובר העברית עלה מ-503 ל-513.
אינפו הישגי הנערים בחינוך הממלכתי-דתי במבחני פיזה הבינלאומיים של 2018 הם הנמוכים ביותר בקרב דוברי העברית - כך מתברר מניתוח התוצאות. עוד עולה מהניתוח כי הישגי הנערות בחינוך הממלכתי-דתי נמוכים מאלו של הנערות בחינוך הממלכתי דובר העברית ומהישגי הבנות בחינוך החרדי. התוצאות לא כוללות התייחסות לנערים החרדים, מאחר ששיעור השתתפותם במבחנים זניח.
במבחני המתמטיקה, הנערות בחינוך הממלכתי דובר העברית קיבלו בממוצע את הציון הגבוה ביותר (493), אחריהן נערות בחינוך החרדי (485), והנערות בחינוך הממלכתי-דתי קיבלו ציון נמוך יותר (478). הציון הממוצע של הנערים בחינוך הממלכתי-דתי היה נמוך משל כלל קבוצות הנבחנים - 476 נקודות. לפי עורכי המבחן, פער של 30 נקודות שווה ערך למיומנויות הנרכשות בשנת לימודים שלמה.
אינפו מתמטיקה
גם בקריאה, ציוני הנערים בחינוך הממלכתי-דתי היו הנמוכים ביותר (469 נקודות). בתחום זה, הישגי הנערות החרדיות היו הגבוהים ביותר (527 נקודות), כאשר הציון הממוצע של תלמידים משני המינים בחינוך הממלכתי עמד על 509 נקודות, ואילו של תלמידים משני המינים בחינוך הדתי על 495. גם בבחינה במדעים תמונת המצב דומה: ציוני הנערים הדתיים הם הנמוכים ביותר בקרב דוברי העברית (471), כאשר הציון הממוצע של תלמידי החינוך הממלכתי גבוה ב-16 נקודות מהציון בחינוך הדתי (482).

הישגיהם של התלמידים בחינוך הממלכתי-דתי נמוכים אף שתלמידי חטיבה ותיכון בבתי ספר דתיים מקבלים את התקציב הגבוה ביותר במערכת החינוך. לפי מחקר חדש של הכנסת, העלות הממוצעת לתלמיד בחינוך הממלכתי דתי גבוהה בכ-36% מהממוצע הארצי (בחינוך הממלכתי דובר העברית העלות גבוהה ב-5% מהממוצע). בחינוך הממלכתי-ערבי העלות הממוצעת לתלמיד נמוכה בכ-17% מהממוצע הארצי, ובחינוך החרדי היא נמוכה ב-20%.
אינפו קריאה
מבחני פיזה 2018: הפערים בין יהודים לערבים התרחבו משמעותית
תוצאות מבחני פיזה הן התסמינים הראשונים: מערכת החינוך חולה
אחת הסיבות לתקצוב הגבוה של החינוך הממלכתי-דתי, היא שבחינוך זה תלמידים מחויבים במספר גדול יותר של יחידות לימוד לבגרות (בהן בגרות בתורה שבעל-פה, ושלוש יחידות בתנ"ך במקום שתיים בחינוך הממלכתי). סיבה נוספת היא תקצובם של בתי הספר הדתיים בתקן של רב ותגבור לימודי יהדות לבגרות. בנוסף, מהמחקר מתברר כי בחינוך הממלכתי-דתי ישנם יותר בתי ספר קטנים בהשוואה לשאר האוכלוסייה, והתקצוב של בתי ספר קטנים יחסית גבוה יותר מזה של בתי ספר גדולים.
"תלמידים דתיים לומדים פחות לימודי חול מהחילונים", אמר ל"הארץ" בכיר לשעבר במשרד החינוך, בניסיון להסביר את ההישגים הנמוכים. "מנהלי בתי ספר נאלצים, בעקבות לחצים של הורים, להקדיש יותר שעות ללימודי הקודש על חשבון שעות הלימודים הכלליים". לדברי הבכיר לשעבר, התלמידים הדתיים לא נהנים מהיתרון התקציבי בשל ההפרדה בין בנים לבנות, שמביאה לחלוקת המשאבים הבית ספריים בין מספר גדול יותר של כיתות.
אינפו מדעים
בנוסף, ההפרדה גורמת לפתיחת כיתות לימוד הקטנות מהתקן שקבע משרד החינוך, אף שהמשרד מעניק תוספת שעות בהתאם למספר הילדים בכיתה. "משאבים רבים מתבזבזים בגלל ההפרדה המגדרית. אם מפצלים שכבה של 40 תלמידים לשתי כיתות נפרדות, לבנים ולבנות, המשמעות היא שהתלמידים יקבלו פחות שעות לימודים כי מדובר בכיתה לא-תקנית", אמר.

הבכיר לשעבר תולה את ההישגים הנמוכים בחינוך הדתי גם ברמת המורים. לדבריו, בחינוך זה רמת המורים נמוכה יותר בשל העדפה ל"מורים שיידעו לחנך לערכים, שיידעו לתקשר עם התלמיד בגובה העיניים. יש פחות דגש על הפרופסיה והמצוינות האקדמית. במינהל החינוך הדתי יש דגש על ערכים, התנדבויות, חינוך לתפילה משמעותית וקיום מצוות. זה חשוב, אבל המנדט המרכזי של בתי הספר הוא פדגוגיה - וזו זוכה לפחות הערכה". לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הציון הממוצע של מורים בחינוך הממלכתי-דתי בבחינה הפסיכומטרית ירד מ-509 ב-2008 ל-501 ב-2017. באותן שנים, הציון הממוצע של מורים בחינוך הממלכתי דובר העברית עלה מ-503 ל-513.
אינפו OECD
הפערים נשמרים
גם בניכוי הפערים הכלכליים-חברתיים בין הקבוצות, הישגי התלמידים והתלמידות בחינוך הממלכתי-דתי נותרים נמוכים בהשוואה לחינוך הממלכתי דובר העברית: בכל אחת מקבוצות ההשתייכות הכלכליות-חברתיות שאליהן סווגו (חזקה, בינונית וחלשה), הישגי התלמידים והתלמידות בחינוך הדתי נמוכים בהשוואה לקבוצה המקבילה בחינוך הממלכתי. בקבוצה החלשה והבינונית, הפערים עומדים על 29 נקודות.
מבחני פיזה, שנערכו ב-79 מדינות ברחבי העולם על ידי ארגון ה-OECD, התקיימו בישראל בקרב מדגם מייצג של 6,623 תלמידים בני 15 מ-174 בתי ספר. המבחנים נערכים פעם בשלוש שנים בכל מדינות ה-OECD ובמדינות נוספות. בסך הכל השתתפו בהם יותר מחצי מיליון תלמידים מרחבי העולם. לפי עורכי המבחן, מטרתם היא לבדוק באיזו מידה תלמידים בני 15 רכשו כלי חשיבה והבנה כלליים "המאפשרים התמודדות טובה ויעילה עם סביבתם". המבחן בוחן יכולות כמו הסקת מסקנות ויישום ידע בהקשרים שונים.
המבחן נערך בישראל במארס 2018 באופן ממוחשב, והועבר על ידי בוחנים חיצוניים. רוב הנבחנים היו בכיתה י', חלקם בכיתה ט' ובודדים משכבות אחרות. התשובות נבדקו על ידי ארבעה בוחנים שונים, ובמקרה שהתגלה פער גדול בין הציונים שנתן כל אחד מהם - נערכה בדיקה חוזרת של התשובה. רק שישה מוסדות לנערים חרדים השתתפו במחקר, כך שלא ניתן ללמוד מהתוצאות על יכולותיהם של הנערים החרדים בישראל. אצל נערות חרדיות היה שיתוף הפעולה נרחב יותר, אך השאלון שונה והושמטו ממנו שאלות ש"נוגדות את ערכיהן".

הפערים נשמרים
גם בניכוי הפערים הכלכליים-חברתיים בין הקבוצות, הישגי התלמידים והתלמידות בחינוך הממלכתי-דתי נותרים נמוכים בהשוואה לחינוך הממלכתי דובר העברית: בכל אחת מקבוצות ההשתייכות הכלכליות-חברתיות שאליהן סווגו (חזקה, בינונית וחלשה), הישגי התלמידים והתלמידות בחינוך הדתי נמוכים בהשוואה לקבוצה המקבילה בחינוך הממלכתי. בקבוצה החלשה והבינונית, הפערים עומדים על 29 נקודות.
מבחני פיזה, שנערכו ב-79 מדינות ברחבי העולם על ידי ארגון ה-OECD, התקיימו בישראל בקרב מדגם מייצג של 6,623 תלמידים בני 15 מ-174 בתי ספר. המבחנים נערכים פעם בשלוש שנים בכל מדינות ה-OECD ובמדינות נוספות. בסך הכל השתתפו בהם יותר מחצי מיליון תלמידים מרחבי העולם. לפי עורכי המבחן, מטרתם היא לבדוק באיזו מידה תלמידים בני 15 רכשו כלי חשיבה והבנה כלליים "המאפשרים התמודדות טובה ויעילה עם סביבתם". המבחן בוחן יכולות כמו הסקת מסקנות ויישום ידע בהקשרים שונים.
המבחן נערך בישראל במארס 2018 באופן ממוחשב, והועבר על ידי בוחנים חיצוניים. רוב הנבחנים היו בכיתה י', חלקם בכיתה ט' ובודדים משכבות אחרות. התשובות נבדקו על ידי ארבעה בוחנים שונים, ובמקרה שהתגלה פער גדול בין הציונים שנתן כל אחד מהם - נערכה בדיקה חוזרת של התשובה. רק שישה מוסדות לנערים חרדים השתתפו במחקר, כך שלא ניתן ללמוד מהתוצאות על יכולותיהם של הנערים החרדים בישראל. אצל נערות חרדיות היה שיתוף הפעולה נרחב יותר, אך השאלון שונה והושמטו ממנו שאלות ש"נוגדות את ערכיהן".
כלומר - החינוך לערכים קודם להשכלה פורמלית - מצוייןהסטורי
מעיד על סדר עדיפויות נכון.
ההערות והסיבות היו במספר נקודות. אתה נתפסת רק ל-ערכיםקרן-הפוך
על ערכים אין מחלוקת שזה הכי חשוב.

הסיבות האחרות שפורטו כגורמות לרמה הנמוכה הם אחו שצריכות להטריד אותנו.

יותר מידי בתי ספר קטנים
מורים פחות טובים.
לחץ של הורים להגביר לימודי קודש על חשבון לימודי יסוד.
לא, גם הסיבות האחרות - זו העדפה ערכיתהסטורי
צריך בסיס מסויים בחול - ויש, אבל את עיקר המשקל צריך להשקיע בקודש. מי שלא מסכים - זכותו, אבל אי אפשר להכחיש שיש כאן בחירה ערכית.
גם כיתות נפרדות - זו בחירה ערכית, ששווה לשלם את המחיר עליה (כנ"ל - מי שסובר אחרת, זכותו, אבל אי אפשר להכחיש שיש כאן בחירה ערכית).
אפילו איכות המורים - כמובן שיהיה טוב לשפר את איכותם. אבל, העובדה שבוחרים מורים ערכיים - גם אם הם ילמדו מתמטיקה פחות טוב - זו שוב העדפה של ערכים על פני הישגים טכניים.
אבל את צריכה להבין מי כותבבת 30
זה עתה של עיתון הארץ, הוא מנתח נתונים לא בצורה הכי אובייקטיבית שיש...
רמת מורים נמוכה??
מאיפה הנתון הזה? מה הגיבוי שלו? אני מכירה מורים מעולים.
לחץ של ההורים? לא נראה לי...זה ענין של תפיסה שלרוב גם ההנהלה שותפה לה: משקיעים בלימודי קודש, זה חשוב. הערך של לימודי קודש לא נמדד בפיזה. מה זה מענין אותם בכלל. אבל אותנו זה מענין.
בעיה בגלל הפרדה מגדרית? וכי מה רוצה הכותב היקר? שלמען ציון במתמטיקה נשלח את ילדינו לחינוך מעורב?
הדבר היחיד שאפשר לחשוב שהוא נכון זה בתי ספר קטנים. ולא נראה לי שזה בגלל ההפרדה, אלא בגלל שיש פחות דתיים מחילונים...
י בעיר ממוצעת- יהיו כמה תיכונים חילוניים שבכל שכבה יש להם שבע כיתות ולעומתם 3-4 תיכונים דתיים עם 2-3 כיתות בכל שכבה. כמותית- המספרים קטנים יותר.
תודה על הסבת תשומת הלבהסטורי
איך מגיבים ברוטר: שכחת לשים 'אזהרת עיתון הארץ'.
מבחני פיז״ה מתייחסים לחינוך ביסודי. לא בתיכון.קרן-הפוך
בלימודי התיכון - התיכונים הדתיים הטובים הם חצי פרטיים. במוסדות התיכון הנחשבים, ישיבות תיכוניות, אולפנות, ההורים משלמים אלפי שקלים לשנה, זה יוצא הרבה מעבר לעלות של שכר לימוד אוניברסיטאי.
התלמידים הדתיים הטובים והמוצלחים לומדים במוסדות על-יסודיים נחשבים, וההורים משלמים כדי להבטיח מוסד חינוכי איכותי לילדיהם.
(בחינוך העל יסודי החילוני לא קיים האילוץ לשלוח לתיכון טוב שעולה כל כל הרבה כסף).

פיז״ה משווה בין בתי ספר יסודיים.
כאן אין כמעט פרווילגיה לבחור מוסד חינוכי קרוב לבית לפי העדפת ההורים.
אלא אם מדובר בחינוך העצמאי.
בחינוך הממלכתי דתי - אין יותר מידי גמישות ומרחב בחירה.

ומצטרפת להערה של @ספק, על כך ששיעור תלמידי הממ״ד בפריפריה גבוה יחסית וזה גם משפיע על התוצאות.
אוקייבת 30
ומי אמר שהמורים ברמה נמוכה?
אני מכירה לא מעט בתי ספר ממלכתיים. לא חושבת שהרמה שם גבוהה יותר.
אגב. הרי גם בחינוך ממלכתי יסודי אין כמעט אפשרות לבחירה. יש איזור רישום ברוב המקומות.
אני חושב שההסבר הוא פשוט בהרבהספק

אחוז הלומדים בבתי ספר ממ"ד בפריפריה גבוה בהרבה מאחוז הלומדים בבתי ספר ממ"ד במרכז הארץ. 

בפריפריה, הציונים נמוכים יותר. 

או שמבחני פיזה לא מייצגיםברגוע

או שמדובר רק על הבנים..

כי אצל הבנות בציבור שלנו כל הזמן מתפרסם שהן מובילות באחוז הבגרויות 

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/378304

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/407275

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/378262

(בשתי הכתבות אחרונות מדובר גם על תיכונים דתיים שמצטיינים)

הגיוני שאצל הבנים התוצאות יהיו יותר נמוכות, כי מקדישים הרבה שעות ללימודי קודש.

אבל זה לא מפריע להם אח"כ להצליח מאוד באוניברסיטות השונות,

תראי כמה בציבור שלנו עובדים בהייטק..

אותם מוסדות לרוב שייכים לרשתות פרטיותספק

שמלכתחילה מסננות את התלמידים שהם מקבלים והם גם משלמים למורים טובים יותר (בתיכון שלי היו ד"ר למתמטיקה ופיסיקה ולכל המורים המקצועיים שאני זוכר, היה תואר שני). 

יש הבדל בין ממ"ד ציבורי לתיכון (חצי) פרטי. 

ב"הרק בשמחה.אחרונה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך