"חסינות היא לא נגד הדמוקרטיה אלא אבן יסוד בדמוקרטיה"אוהב א"י והעם

מה דעת הפורום המכובד בנושא?

פשוט מאודהסטורי
עיקר הדמוקרטיה זה שלטון העם. כיוון שלא שייך שבכל שאלה ישאלו את כלל מליוני האזרחים - בדמוקרטיה ייצוגית, העם בוחר נציגים, שמנהלים בשבילו את המדינה. כל הפרעה למי שנבחר ע"י העם לעשות את תפקידו, או במיוחד התערבות חיצונית של גורמים אלו ואחרים בשאלת מי ינהל את המדינה - זו פגיעה בריבונות העם.
לכן, בכל מדינה דמוקרטית, יש חסינות לחברי פרלמנט ויש נוהל מורכב איך מסירים אותו. במדינת ישראל במשך חמישים שנה, היה חוק פשוט, שכדי להעמיד ח"כ לדין, צריך שקודם היעמ"ש יפנה לכנסתה - שהיא בית נבחרי העם, ויבקש ממנה שתסיר את חסינותו. רק אחרי שהוגשה בקשה לכנסת, הכנסת דנה ואם ברוב קולות ואחרי דיון מסודר החליט - אז נבחרי העם קיבלו את ההחלטה.
אם ההפיכה של החונטא המשפטית, הם הפכו את היוצרות וחידשו (לא ברור באיזו סמכות) שהחסינות מוסרת אוטומטית, אא"כ הכנסת נותנת חסינות. מה שיוצר מראית עין של 'בריחה'. ראוי מאוד להחזיר את הסדר על כנו.
וואו, ספק מסכים איתיהסטורי
האמת, הסכמנו על עוד כמה דברים. למשל על הצורך לבטל את אחוז החסימה.
דווקא כאן לא אשמה החונטה...אריאל יוסף
כן, אבל זה הגיע בעקבות אוירה מסויימת וביוזמה של גורמים מסוייהסטורי
נכון שאת כל מעבר הסמכויות מנבחרי העם לגורמים הבלתי נבחרים - הנבחרים יכלו למנוע.
כאן לא רק שלא מנעו אלא קבעו מציאות בעצמם.אריאל יוסף


אם זה היה פשוט אז התשובה היתה צריכה להיות בקיצור.אוהב א"י והעם

בכל מקרה העם לא צריך להחליט בסוגיות משפטיות.

פסקת התגברות יכלה לאזן את המצב אבל בגלל שעשר שנים

ממשלת ימין נמנעה מלחוקק חוק חשוב כזה מסיבה פשוטה

שממשלת הימין הנסטית הזאת נמנעה מלעשות צעדים אמיצים והיה לה נוח

תמיד להאשים את בגץ בכך ולעורר את שנאת העם, אז השם

יצר מצב שבו ראש הממשלה צריך לתת את הדין ולא להתחמק ממשפט שאני

סמוך ובטוח יהיה הגון.

הריני לצתת את דברו של ראש  הממשלה מנחם בגין זכרונו לברכה:

יש שופטים בירושלים.

אם אתה סמוך ובטוח שהמשפט יהיה הוגן - אין מה לדון איתךהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ג' בטבת תש"פ 09:49
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ג' בטבת תש"פ 09:48
כמי שמכיר קצת לצערי, את מערכת המשפט (לאו דווקא בהקשרים שזכו להד ציבורי משמעותי) - הם מזכים חייבים ומרשיעים זכאים על ימין ועל שמאל. השחיתות והנפוטיזים שם היא מהגבהות במערכות המדינה. רק נזכיר לדוגמא (אחת מיני רבות) ששופטת סיפרה לחברתה שופטת בעליון (במקרה) שקיבלה הצעת שוחד ובמקום ללכת למשטרה - הן גלגלו את זה לעיתונות.

אתה אכן צודק, שמי שנמנע ומנע שנים, לעשות שם סדר, זה נתניהו עצמו. עדיין, הזוי שראש ממשלה לא יוכל להמשיך, כרצון העם בגלל כתבי אישום תקדימיים ביותר.
אם הוא נמנע ומנע שנים, לעשות שם סדר,.....אוהב א"י והעם

.....לא בגלל שהוא היה עסוק אלה בגלל אנטרסים מגעילים אז מגיע לו להשפט משפט הוגן לטעמי

או משפט לא הוגן לטעמך. זה שזה לא מתאים לך מבחינה פוליטית זה לא אומר שזה לא הדבר הנכון.

אין קשר בין הדבריםהסטורי
1. חבל שנתניהו התאמץ כל כך לא להרגיז את החונטא המשפטית. זה לא נכון, לא צודק וכיום הוא אחד הקורבנות של אותה מערכת שהוא כל כך ניסה לא להרגיז.
2. כל זה לא אומר, שמוצדק להגיש נגד ראש ממשלה מכהן, כתב אישום תקדימי ובררני, שלצרכו המציאו הגדרות חדשות, שחלות רק עליו ולא על אין ספור אחרים והדברים גלויים וידועים.
3. כפי שכתבתי, אני לצערי פגשתי את מערכת התביעה והמשפט בכמה הקשרים שונים, ביניהם הקשרים מפורסמים וידועים וביניהם הקשרים אחרים, שבכלל לא נמצאים בראש סדר היום הציבורי והתקשורתי. אין שום קשר, בין המערכת הזאת לצדק.
יש קשר.אוהב א"י והעם

1. זה לא שהוא לא רצה להרגיז. זה פשוט שרת את האנטרסים הנסטיים שלו.

2. תקדימי ובררני זה לא סיבה מקלה. ויכוח בסגנון "טול קיסם טול קורה" עדין לא צריך לשכנע.

3.אני בטוח שאנשי השלטון הנוכחים מעולם לא יישמו חוק התגברות כי זה יעמיד אותם במצב 

שהם לא יוכלו לעמוד בדיבורם. אם את אל אחמר הם לא פינו למרות שבגץ אישר להם ׁ(הם קיוו שהוא לא יאשר להם) אז לא נראה לי שהם מסוגלים למשל לספח את בקעת הירדן למשל.

מדהים איך תמיד אנחנו החשודים כאילו אנחנו מדברים מתוך פוזיציההבעטליר החמישי

פוליטית, למרות שהסטורי נימק והסביר כאן יפה מאוד מדוע חסינות היא דבר מבורך. בלי שום קשר לבנימין נהנתניהו.

ביבי אכן ראוי לעונש משמיים רק רק בגלל זה. אבל אם לאחר הענקת חסינות הוא ייזכר אולי לעשות שם טיפול שורש... אני מוכן להעניק לו חסינות ולבקש מה' שיעניש אותו על זה יותר מאוחר.

 

אני לא מבין כיצד אפשר בכלל לחשוב שביבי יקבל משפט הוגן, כאשר מדובר באנשים שפסלו את בן ארי והכניסו תומכי טרור לכנסת. איך אתה עדיין מאמין להם? אני אשמח שתענה לי.

 

ואגב הקלקולים המשפטיים, הנה כמה סרטונים חשובים:

או זה:

וכמובן זה:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/420519, שים לב בעיקר לסוף דבריו(!).

אין עונש משמים. יש שליחים למקום.אוהב א"י והעם


אין שליח לדבר עבירהמיכאלצ

אמנם לא קשור, אבל ממתי אומר על מעשה רע שמישהו עשה שהוא פשוט שליח של ה'?

תשובה:אני אומר תמיד!!! לגבי בלבד כמובןאוהב א"י והעם

יהודי שיושב מולי בבית הכנסת עקץ אותי בהרבה כסף.

הוא עדין יושב מולי ולמרות שהוא משתדל לא להסתכל לי בעניים פה ושם אנחנו נתקלים

ואני לא מהסס להגיד לו שבת שלום.

אתה מבין ? הוא שליח שלימד אותי לקח.

זה פשוט לקיים את מה שכתוב במסכת ברכות :”רואה אדם שיסורין באין עליו יפשפש במעשיו ..."

^^^ כל מילה!אלף מחשבות


לא צריך להזכיר לך,,,,,אוהב א"י והעםאחרונה

....., להבדיל אלף הבדלות , איזה טרגדיה נגרמה כאשר שלטון העם הכתיר מנהיג מסויים.

כמו כן מעניין מי שינה את החוק הפשוט שנמשך חמישים שנה.

אין דעה לפורוםמיכאלצ

דעתי האישית היא זו:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/422693

החסינות נובעת מראיית המשפנים כנוכלים מסוכנים וגם מפשיזםמאיר גרדיש

שתי סיבות לחסינות:

 א. הכרה בעובדה שחלק לא מבוטל מאנשי המשפט כולל שופטים הם נוכלים מנובלים שישתמשו בסמכותם כדי להציק ולהפריע לפעילות תקינה של אנשי ממשל, מפקדי צבא שרים וכו' . 

 ב. השתוללות של אלה שנותנים חסינות לעצמם בגלל שנוח להם להשתולל בלי לתת את הדין על כך. 

 בדומה לכך אין שום הצדקה לכך שהנשיא משתמט מתשלום מס הכנסה ,  למה הוא לא נשלם כמו כל אחד גם כשהוא בפנסייה ? 

מעניין אותי איפה אתה רואה השתוללותמיכאלצ

כמה חברי כנסת בהיסטוריה הישראלית, קיבלו חסינות למרות שהיו אשמים?

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.


להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.


חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.


אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

 

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

 

גם אצל הכנענים היה איוב.

דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)


אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.


לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.


ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטורי

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.


אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.


העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

לכלל של אנשים אין בחירה, יש בחירהקעלעברימבאר

לפרט אם לזרום עם מה שהכלל עושה, וגם בחירה של כל הפרטים האם למשוך את הכלל לכיוון אחר מהמגמה הטבעית שלו. אבל זה שהאסלאם הוא דת של חרב ושל מידת הדין וזה שהערבים המציאו אותה, ושעמים מסוימים אימצו אותה. זה ברוב המקים קשור לנטיה טבעית סוציולוגית שה' הטביע בעמים בעזרת גורמים טבעיים, וכמובן לפרטים יש יכולת להשפיע על גורל הכלל, במיוחד על אורך התהליך ועל כמה תופעות כואבות יתלוו אליו.

 

בעם ישראל לפרט בבחירתו החפשית, יש יכולת יותר להשפיע על גורל הכלל , מאשר אצל האומות. אבל גם באומות יש

נכון, אבל כל עוד שהפרט הוא חלק מהאידיאולוגיה הזאתהסטוריאחרונה
כל עוד שהוא משתתף בנאומי ההסתה במסגדים, כל עוד שהוא שולח את בניו לבית ספר על שם רוצחים שפלים, כל עוד שהוא מאמין שהנביא לא יכל לטעות ומה שהוא עשה - מוסרי, הוא חלק מזה עד שיוכיח אחרת.
אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימון
זה לא מקרה, אבל לנסותקעלעברימבאר
ללמוד דברים לא קשורים ממקרים ולהסיק מסקנות להתנהגות בפועל מהם, זה כמעט "לא תנחשו".


אולי ה' סיבב ככה בתור קריאה לערבים ולמוסלמים לדעת שאפשר גם אחרת. מקרה שנועד לעורר אותם לתשובה

רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
ומכיוון שאנחנו יודעים מהי משנת האיסלאם, הקוראן ומוחמד - אז יוצא הדופן הזה הוא זה שצריך להסביר איך זה הגיוני שהוא עבר על מצוות דתו ותרבותו.
זה תלוי פרשנות, בדובאיקעלעברימבאר

יש זרם גדול של פרשנים מוסלמים שתומכים במדינת ישראל בשם האסלאם, כי כתוב בקוראן שארץ ישראל היא הארץ אשר *כתב* הבורא לבני ישראל. ובדרך כלל לפי האסלאם כשכתוב "כתב" הכוונה נשבע לנצח.

 

הרב שרקי נפגש עם אנשים כאלה בדובאי, והוא מקווה שהזרם שתומך בישראל יגדל באסלאם , במגמה עתידית שיצמח זרם באסלאם שייטען שעם ישראל הוא עם האלוקים הנבחר והתורה תקיפה ליהודים, שזה תחילת תיקון האסלאם שבן השפחה יודה שיצחק הוא בן הגבירה והמוביל, כמו שאומרים חזל "ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו" שנתן ישמעאל קדימות ליצחק, ומכאן שישמעאל עשה תשובה בסוף. או כמו שאומר הכוזרי שעיקר בעית האסלאם היא שהם לא מתפללים לכיוון ירושלים.


 

יחד עם זאת אסור להיות שאננים, ולדעת שאנו במלחמת דת מול רוב האסלאם שרוצים להשמיד את ישראל, ולהלחם נגדם מלחמת חרמה

זה יגיע בסוף, אבל אז הם יפסיקו להיות מוסלמיםהסטורי
אור החיים הקדוש, בראשית כ"ה ו':


ולבני הפילגשים וגו'. ולישמעאל לא אמר הכתוב שנתן לו מתנות ושלחו כי לפי מה שכתבנו (לעיל ט"ז ה') כי ישמעאל משפט קנייה יש בו ליצחק משולח ועומד הוא. ויש יום לאל איום משפט יעשה ויכיר נקנה לקוניו.


בסוף בני השפחה יכירו שהזכות שלהם היא לשרת אותנו, כמו שישמעאל עצמו בפטירת אברהם עשה תשבה. בנתיים אולי אותו אחד שעצר את המחבל, הוא מהיחידים שמקדימים את זמנם.

הירא ורך הלבב ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו כלבבוהסטורי
אכן טיל עשה את זה.


בחסדי שמים ובהשתדלות של הרבה אנשים בהנהגת ראש הממשלה - רוב הטילים הושמדו על הקרקע וגם אלו שכן נורו- רובם יורטו באוויר.


אגב גם במבצע מדהים של צה"ל בהוראת ראש הממשלה - לפני שנה תוך 72 שעות, הושמד כל הנשק הכבד של סוריה, זה שעשרות שנים הפחידו אותנו איתו. זאת אחרי שבמהלך השנה שלפני צה"ל בהכוונת הממשלה חיסל את ארסנל הטילים שחיזבאללה בנה עשרות שנים.

למה הכותרת השלילית?פ.א.
הכתבה מחזקת את ההשקעות האדירות בטכנולוגיה, במחקר ובפיתוח מתוחכם, מצדיקה לחלוטין את המחיר העצום של כל טיל יירוט - כי בהשוואה לנזק, עלות היירוט היא זניחה ושולית.  
כי הפותח באופן קבוע וסדור מתאמץ לייאש אותנוהסטוריאחרונה
אתה צודק שבניגון אחר זה נשמע אחרת. אם הוא יבהיר שכוונתו לא היתה לייאש - אשמח להתנצל.
- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת


בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה


האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צע
לא מבין בכדורגל, מצידי שסכנין ינצחו במונדיאל, לאקעלעברימבאראחרונה
אכפת לי
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

 

 בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
אין מקריות בעולם . …סיעתא דשמייא1

… מי שמאמין במקריות כופר בהשגחה האלוהית!!!

ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

 

 

 

 

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

 

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.


אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי

לגופם של דברים:


א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.

אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.


ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.


ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.


ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן  אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.


ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.


ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.

את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).

שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.

אולי יעניין אותך