מתוך 4 ילדים שלי, אצל 3 אין ועד הורים מתפקד כי זה כרוך בהמון עוגמת נפש.
פורים הוא ממילא זמן של הצפה, יש כ"כ הרבה דברים על הראש ועכשיו הוסיפו גם את התרגיל למידה מרחוק כמעט כל ערב יש לי כמה ילדים וכמה מטלות לכל אחד,
רק זה לבד מצריך ממני כאמא 7 פעמים להתחבר לקלאסרום הזה בשבוע לפני פורים
כאילו שאין בלתמים אחרים..
ולא לדבר שיש עדיין משפחות מגוייסות
ולא לדבר שכולם בעצבים מתוחים מתי תתחיל מתקפה ואיך זה משפיע על כל מיני דברים.
תחשבי על האמא שבוועד, לא הייתי רוצה להתחלף איתה וכל הכבוד לה שהיא הצליחה לנהל את כל האופרציה הזו.
בסוף אפשר לרשום משהו מאוד מרגש בצאטgpt
האם זה מה שהופך את התודה ליותר מחוברת?
לא יודעת, לפעמים דווקא הפשטות בלקחת פתק כמו פעם ולרשום משהו פשוט ולא מתחכם. מראה על משהו בריא בנפש.
בכל אופן מתוך כל הורי הגן היא זאת שהשקיעה הכי הרבה בתפקיד שהכי לא מתנדבים אליו
הייתי רושמת לה הודעה תודה על המתנה ושאת מעריכה את הטרחה,
אני בטוחה שזה יעשה לה הרבה יותר חשק להשקיע גם בפעם הבאה בדברים מהסוג הזה.
וסתם כדי שתביני כמה זה מורכב, פעם היינו מתנדבים לוועדים האלו. שנה אחת בעלי רשם משהו בקבוצה שאחת האמהות לא אהבה והיא העבירה את זה לגננת, הורים אחרים כעסו על האמא הזאת, ואמהות אחרות כעסו על אותם הורים ומזבוב יצא פיל וכולם יצאו נעלבים
ומאז הגננת לא דיברה איתי!! עכשיו מה אני קשורה לכל המשבר הזה??
הייתי צריכה לשלוח את הבת שלי חצי שנה לגן שהגננת לא מדברת איתי!
תחשבי שיש לי עוד ילדים, מזלי שאנחנו גרים בעיר ויש עוד גנים. אבל תחשבי אם לא..
מאז מבחינתי שלא יהיה וועד ולא יהיו מתנות, אנחנו לא נכנסים לזה!
ואני מה זה אחת שלא לוקחת דברים קשה.
אבל עובדה הנה אצל הבת שלי הגדולה מתוך 100 בנות בשכבה באוכלוסיה מאוד אכפתית ומעורבת, לא נמצאו 3-4 אמהות בוועד הורים של כיתה ו' שזה שנת בת מצווה!
אמרתי בליבי שאני מעדיפה לקנות לבת שלי מתנה ממני בשם החברות ולא חלילה להיכנס לוועד אפילו שזו שנת בת מצווה, רק בגלל הסיפור עם הגננת.
והנה אמא אחת שבועיים אחרי לידה ניסתה לארגן קפוצונים לילדות לקראת טיול שנתי וכן היו הורים שמצאו על מה להתלונן.
רק שתביני כמה זה קשוחחח כל הדבר הזה.
ואני בכלל לא מדברת על הקושי בגבייה.
פעם היינו עושים גם את זה, שנה אחת אספנו בשם הגננת כסף להזנה
800 שקל שנתי לארוחות בוקר בגן,
זה ממש היה להיכנס לכיס של אנשים, כל חודש היו אומרים חודש הבא, היו משלמים ב50, 50 לפי היכולת מדי פעם.
נכנסנו לסכסוכי גירושין בין הורים ממש ברדק ולא נעים. לא מבינה למה הורים צריכים לעשות את זה ולא העירייה.
הם קבעו שיש הזנה בגנים שהם יטפלו בגביה.
מקווה שאת מבינה כמה זה מורכב מאוד מאוד להיות בוועד.
תחשבי שאני אחת מהאמהות בגן שאת עובדת בו שלא היו מוכנות להיכנס לוועד ויהי מה.
מבינה קצת יותר את המורכבות?
הייתי שמחה מאוד לשמח אותך מכל הלב, אבל לא מוכנה לשאת במחירים של זה, סורי..
אז יש אמא שהייתה מוכנה, שאפו לה.
תתנחמי בחיבוקים של הילדים, זה הכי חשוב, הכי אותנטי והכי נטול עכבות.. כל השאר תשאירי בצד..
ומציעה לכולן אתגר:
מהיום ועד פורים, כל יום לחפש 3 נותני שירות שההוקרה היחידה שהם מקבלים זה את החיוך והתודה רבה שלכם. אז תנו חיוך מכל הלב.
זה משנה תפיסה ועושה טוב לנפש פתאום לראות את העולם מהזווית הזו.
שיהיה פורים שמח, שנזכה לישועה גדולה ויתקיים בנו להכות את אוייבנו וידעו כל עמי העולם כי ה' איתנו והוא הנותן לנו כח לקום על אויבנו ולהשמידם.