מעט הרהורים בסופו של יוםימ''ל

1. ההבנה שככל הנראה זה לא עומד לקרות בחודשים (שנים?) הקרובים משחררת מבחינה מסוימת, אבל השחרור יכול להיות שחרור של הדחקה ומריחה ויכול להיות שחרור לצורך התכוננות התכוונות העמקה והשתלמות.

2. לפעמים המבט של האחר (ובכללי ההתנהגות של הזולת) משקף לך איך לראות או לא לראות את עצמך. כשפוסלים אתכם אפשר להיפגע, ואפשר לבחור ללמוד מזה - אם יש מאחורי הפסילה ביקורת אמיתית ולקחים להפיק, או אם יש מאחוריה הסתכלות על מי שלא אתה (מראה, שירות צבאי/לאומי, תואר וכדו') או דברים שאין לך איך לשנות - ללמוד מזה להסתכל על עצמך פנימה ולהתמקד בשיפור מי שאתה.

3. הרצון לתת ולאהוב הוא טוב וטהור, וגם אם הוא אמור להיות מכוון בראש ובראשונה לקרוב/ה ביותר - בינתיים אפשר לתת לו לבוא לידי ביטוי באפיקים נוספים (כלומר, על אף שזה נכון כשלעצמו - ישנו כוח טבוע של רצון לנתינה דווקא לַאחד/ת המיוחד/ת, כוח שכשאין אין לו איך לבוא לידי ביטוי הוא נשאר עצור ויוצר מתח - ואותו אפשר לכוון). לעזור להורים, למשפחה, לשכנים ולכל מי שזקוק לך. להיות אמפתי, נוכח ואכפתי. לא רק שזה לא יזיק - זה ישמר ויפתח את השריר של התכונה הנפשית הזו.

4. תהיתי היום למה קשה לי דווקא עם חנוכה ופורים לעומת שאר החגים. נראה לי שזה קשור לעובדה שאלו חגים של הודיה, וככאלה הם באים לתאר מציאות שלמה - לא סתם קבעו אותם לא ביום הניצחון אלא יום אחרי המאורע - "ונוח מאויביהם", חנו-כ"ה - מעין "כי הגעת אל המנוחה ואל הנחלה". ובמצב ביניים קשה להזדהות, השמחה לא שלמה.

(כותב לעצמי, בהמשך להרהורים של לפנות בוקרבין התאמה טכנית לחיבור אישי ו-הרהורים על קטע מקהלת)

מוזמנים לכתוב את הרהוריכם והגיגיכם.

ממהודעה
תהיתי לעצמי למה כוונתך ב1, למה אתה חושב שזה לא יגיע בקרוב?

ותובנות שלי מהיום:
1.לא משנה כמה תנסה להתחשב באחרים בדברים מסויימים בסוף כל אחד דואג לעצמו וזה נותן כאפה על דברים ופרופורציות לא לבזבז אנרגיה מיותרת על דברים שלא צריך ועל אנשים מסויימים בפרט.
2. בסוף הכל עניין של פרשנות, קצת מתחבר למה שכתבת, היום קראתי את זה באיזה ספר ובסוף כל דבר שקורה לנו אפשר לפרש את זה בצורה שהיא תגדל אותנו או שתוריד אותנו למקומות הכי נמוכים וזו העבודה- עין טובה ופרשנות נכונה על המציאות שהכל מדוייק ממנו יתברך (שנזכה לייות ולזכור את זה תמיד)
3. פעם הייתי מתבאסת על עצמי על דברים מסויימים והיום הבנתי כמה נחמד לשחרר תדמית מסויימת שאחזתי בה תקופה ארוכה בלי לשים לב ולאפשר לעצמי לשמוח גם ברגעים שלא הכל יוצא "מושלם" ולהרפותתתת קצת ולשמוח בטעויות הקטנות.
4.הרבה זמן לא הייתי כאן יחסית וכיף לי לחזור ולקבל תובנות מעניינות על דברים למרות הקונפליקט המתמשך על עצם ההידבקות במסך והאינטרנט (עד שימאס שוב)
5. למרות כל הסרטים שלנו, השם פשוט מלא חסד וכל הזמן משפיע וזה בדברים הקטנים, אז כיף לשים לב לזה ברגעים הקטנים בתוך השגרה המלאה ב"ה. חסדי השם.
6. גם כשנראה לי לפעמים שאני מתפללת ולא נענית אז ב"ה אני רואה שיש דברים שהם פשוט תהליכיים כי הם פשוט צריכים להיות כך והשם יכל להביא לי את הדברים בלי עמל, פתאום נפלה לי התובנה שזה ממש חסד עם כל הקושי והחוסר סבלנות לפעמים, שיש דברים שהם תהליכיים ונבנים גם בנפש בצורה הכי מדוייקת שגם אנחנו יכולים כביכול לבחור ולעמול. לבחור בטוב למרות הכל.
(וואו זה ממש מסדר את המוח, תודה על מקום)
..ימ''ל

זו הערכה שלי (לגבי עצמי בלבד כמובן).

נשמע כמו יצר הרע גמורהודעה
וזה בדיוק הזמן למחות את עמלק ואת המחשבות הלא בריאות האלה על עצמנו..!
זה מתיש. אבל אל ייאוש, תתפלל על זה המחשבות, במיוחד בפורים. הכי הכל מתחיל משם.
הרבי מלובביץ' היה אומר "תחשוב טוב, תרצה טוב ותראה טוב" (משהו כזה אל תתפוס אותי בדיוקים), או כמו אחרים והמחבה יוצרת מציאות, זאת מלחמת עמלק
נהנתי לקרוא אתההילה

הרהורים של לפנות בוקר - לקראת נישואין וזוגיות

עשה לי טוב

יש לי מחשבות דומות לשלך אבל בכיוון של מצב שצריך להתרומם ממנו חח..

הפורים הזה בא לי ממש לא טוב השנה. פעם ראשונה שאני מדוכדכת לקראת החג הזה..לא הבנתי את מי שהיו במצב רוח כזה בתקופה הזאת בעבר. כנראה זה מעיד שלא הכנתי את עצמי כראוי..

ואני לא כ"כ מאמינה שפיתוח השריר של נתינה מקדם משהו. יש כאלה שלא עושים כלום ושקועים רק בעצמם והכל זורם זורם זורם........ואחרים תקוע תקוע תקוע......

פרקתי. הולכת מפה.

ימ''ל

לא התכוונתי שזה מקדם בהכרח למציאת בן הזוג, התכוונתי שזה מחזק את התכונה הזו שהיא חשובה לזוגיות לכשתימצא.

בע"ה שיהיה לך פורים שמח למרות הכל. ובהצלחה

תודה רבה, גם לך.ההילה

צודק, סתם ניצלתי כדי לשפוך מה שישב עלי. סליחה.

ב"ה, יש לי פורים מדהים, קוראים את המגילה והכל מתיישב.

איזה ערימת הבלים שה' יצילנובינייש פתוח

"הגעת אל המנוחה והנחלה" וכי לא נשארנו עבדים לאחשורוש אחרי הנס? והאם זכינו במלכות אחרי נס חנוכה, או שהמשיכו המלחמות אחרי דורות?

דתיים לא מכירים באופן טבעי כמו שחילונים מכירים דרך אתרים או צד שלישי?

ולמה לשדך בגיל צעיר עוזר להתבגר על החלומות? הרי עם הזמן כשפוגשים את המציאות המורכבת יותר מתגמשים איתה

(על התאמה טכנית וחיבור אישי)

יש משהו שיותר מנסה לסרבל ולסבך מהרהורים של לפנות בוקר?

*איזוימ''ל

אם אתה מצטט אותי לפחות תעשה את זה נכון.

הגבת כאן ל3 שרשורים שונים אבל שיהיה. 

א. "המנוחה והנחלה" זה עניין יחסי - בזמן אחשוורוש היהודים הפכו ממועמדים להשמדה למקורבים למלכות, מצב הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני הגזירה. אחרי נס חנוכה לקחו עצמאות ו"חזרה מלכות לישראל". אז כן.

ב. לגבי ההבדל באופי ההיכרות וזמן השידוך - הגבת לדברי הרב נבון, לא לדבריי (וגם לא כל כך לעניין אבל אני לא צריך להסביר למה הוא התכוון).

ג. בשרשור הראשון הכותרת הפריעה לך? נו, טוב.

למדתי משהו חדש איזה- זכר איזו- נקבה. ולגבי התוכן,בינייש פתוח

(חשבתי שאיזו זו מילה לא תקנית)

נכון שאחרי נס חנוכה הגיעה עצמאות אבל אחרי דורות של מלחמות עקובות מדם בהם נהרגו בני החשמונאים

וגם אם היה שיפור משמעותי במעמדם של היהודים בשושן עדיין זה לא המנוחה והנחלה. זה לא יחסי אלא ארץ ישראל ובית מקדש. גמרא מפורשת (מסכת מגילה או תענית, לא זוכר)

ולא הפריעה הכותרת, כל מה שכתוב מסרבל הכל

*אוהבים אותך פה!יוסי3

שאלת תםאנונימי פלוס

1. שאלת תם - מניין הבטחון שזה לא יקרה בחודשים הקרובים. אפשר לדעת את זה רק אם לוקחים הפסקה לא?

3. מאוד מזכיר לי שיש חברים שמתחתנים ואז הם כאילו 'סגורים' בתוך עצמם ויש כאלה שממש לא ככה... זה הבדל אם עובדים על השריר שציינת.

תובנה שלי - 

לחיות חיי רווקות מוצלחים זה דבר מאוד חשוב שצריך לתת עליו את הדעת. לא בדיעבד, לכתחילה (זה קצת אורך.. לא באלי להאריך).

אממימ''ל

קודם כל זה לא בטחון אלא הערכה די ריאלית בעיניי.

שנית, אני לא ממש בהפסקה כי אם מישהי פונה אליי או שיש הצעה (מה שפחות קורה כי לא אמרתי לאף אחד שאני מחפש) אז אני שומע, אבל כרגע אני לא מחפש באופן אקטיבי (אתרים, שדכנים וכו').

למה זה משחרר?חיות צבעונית
כיימ''ל
מטבע הדברים ציפייה יוצרת מתח (גם אם מועט וסמוי) ואכזבות. אין ציפייה - אין מתח ואין אכזבה. משחרר.

עכשיו, נכון שאפשר לצפות גם בלי להיות מתוח - מין ציפייה שליווה, ציפייה של סבלנות. אבל כמו שאמרתי במקרה שלי זו גם הערכה ריאלית.
איך מנטרלים את הציפייה?חיות צבעוניתאחרונה
זה לכבות את הרצון
תודה על ההפניהחדשכאן
לקטע מקהלת.
תודה עלזה.מזמור לאל ידי
לי קשה עם הצורך לקחת לפעמים הפסקות ארוכות
שבהם אני לא בודק ולא מברר,
מצד אחד בניגוד לחברים אחרים שלי שלחוצים מהגזמה מהגיל
אני לא חושב שאני כזה זקן, וכן לפעמים רוצה להמתין לתקופה יותר יציבה בחיי, ומנגד הזמן באמת לא מחכה לאף אחד.
ואם לא עכשיו?- אימתי.
ולפעמים הרצון לקרבה אליה בא ומקווצץ' את הלב
ואז אני בוער מבפנים...
רעיונות ממש יפים ומענייניםארץ השוקולד
תודה שהחכמתני
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמניאחרונה
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך