מנצלת את הבמה*א*נ*י*
רווקים יקרים
לפני שניה היינו במצב שלכם. חיפשנו ויצאנו והתרגשנו וציפינו והתאכזבנו.
מכירים את זה כל כך טוב
ועכשיו כשמצאנו את שאהבה נפשנו ואנחנו מנסים לשדך, אנחנו לא מבינים מה קרה פה.

נהיה פה דור שפוסל על כל כך הרבה דברים. שאני לא יכולה להגיד שהם לא חשובים, כי כל אחד ומה שחשוב לו.

עדה
גובה
מראה (מי מהחברות הנשואות שלי בכלל חשבה לבקש תמונה? אולי בשלוש שנים האלו הדור השתנה. פעם היינו יוצאים ורואים אם המכלול של הבן אדם נראה לי מתאים)
מקום מגורים
תפקיד צבאי
והיד עוד נטויה..

עוד דבר- יצא לי מלא מלא להתקל באמירות של "דברי איתי עוד שבועיים" "תציע לי עוד חודש"

וזה מעלה לי תהיות.
עד כמה באמת מי שאומר דברים כאלה רוצה להתחתן?
עד כמה הוא מבין מה זה נישואין ומה דרוש כדי שתהיה זוגיות מאושרת?
ולמה יש אנשים לא מוכנים להתאמץ בשביל זה?
הרי אם היו אומרים לכם שאתם הולכים למצוא היום 100 אלף שקל, הייתם קמים חולים מהמיטה ויוצאים החוצה. אז למה הצעה אפשר לדחות בכזאת קלות כי "אני בתקופת עומס בעבודה" או "יש לי שבוע מפוצץ"
ולמה שהמציע יצטרך לרדוף אחריכם ולחכות ימים ארוכים לתשובות? אולי היה נכון להגיד "כרגע לא מתאים, אדבר איתך אם כן" ולחזור אליו בעצמכם אחרי שבועיים?

בשביל נישואים מאושרים, זה לא משנה מה הוא עשה בצבא (נו באמת, מי זוכר) וזה לא משנה כמה יש לו בעובר ושב או כמה היא רזה ובלונדינית.
מציאת חן היא הרבה מעבר לתמונה
אהבה נאמנות ונתינה הן הרבה מעבר לפרטים יבשים מדליקים
ובשביל נישואין שווה להתאמץ. נשבעת לכם שכן.

יודעת שתקטלו אותי, אני מדברת ממקום מאוד אישי וברור לי שדברים שכתבתי לא מייצגים את כולם. אבל שמעתי מחברים וחברות מתוסכלים שכל כך הרבה הצעות שלהם נופלות בשלב ההצעה על כלום. אז חשבתי ששווה לנסות
וכן, פסלתי על אותם דברים, אבל כשוויתרתי על 2 עקרונות שהיו מאוד חשובים לי (גיל ועדה) הכרתי את בעלי. כנגד כל הסיכויים.

חשוב מאודימ''ל
תודה.
למה אנשים חושבים ששמו"סים יעזרו?advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י"ד באדר תש"פ 22:58
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י"ד באדר תש"פ 22:57

אולי זה רק אני,

אני מכיר תופעה של נשואים שלא רגישים ושופטים את זה אני מכיר.

לא רואה צורך בשמו"סים. אם הוא לא רוצה באמת להתחתן, תעזוב אותו הוא ילד בוגר.

אם אתה מזהה את התסביך שהוא נקלע אליו - יאללה תנסה לעזור.

היא לא מדברת פה עם אדם ספציפי,והוא ישמיענו
היא מדברת על תופעה וכנגדה היא כתבה מה שכתבה.
כלפי אדם יחיד- ברור שנכיל ונחבק אותו, וננסה לעזור בדרך נעימה יותר
גם שמתייחסים לתופעה כלליתadvfb

אני בתור פרט שומע את זה.

לא מבין מה עוזר לאנשים להגיד לאנשים שהם לא רוצים להתחתן.

זאת פשוט אמירה שקשה לי איתה. שאני אקבע למישהו מה הוא רוצה ומה לא.

זאת האמירה היחידה שהייתה קשה לי.

אני לא מבין מה נכון בה. אני לא מבין איך היא עוזרת.

היא לא קובעת לאף אחד. תיקח למקום שבא לך..והוא ישמיענו
כשמדברים על תופעה- על כלל- לא מדברים על כל הפרטים. יש יוצאים מהכלל.
אתה לא חייב לראות את עצמך ככזה, מהמניעים שהיא כתבה..
עדיין לא הבנתי איך אפשר להגיד לכ-ל בנאדםadvfb

אתה לא רוצה להתחתן - זה רוח הקודש, נבואה?

משהו יודע רצונות של אנשים?

זהו שהיא לא אומרת לכל בנאדם. היא דיברה על תופעה קיימתוהוא ישמיענו
אתה טוען שכל עוד היא לא הוכיחה זה לא קיים בכלל? כלומר- אין בכלל כאלה?
דוקא הטענה שלה מאוד הגיונית. והיא מספרת על עצמה שהיא היתה חלק מהתופעה הזאת.

היא באה לעזור לנו. אתה לא רוצה שהיא תדבר על התופעה? סבבה- היא תגיד שהכל טוב ויפה ונמשיך בחיינו כרגיל. סבבה, נכון? ככה צריך..
זה בסדר. אני למשל מאוד שמח שהיא מעוררת אותי לחפש את הדברים היותר מהותיים. מה לא טוב במה שהיא כתבה? דוקא אני רואה בזה הרבה אכפתיות ורצון להיטיב. היא לא התחתנה והמשיכה הלאה.. היא חושבת על הרווקים/ רווקות. מאוד יפה בעיני
אתקן את דבריadvfb

אני לא רוצה להגיד שום דבר!!! מלבד האמירה הבאה:

קשה לי האמירה "אתה לא רוצה מספיק להתחתן" - לא משנה כלפי מי היא מופנת. זה הכל.

א' כי אפשר לדעת רצון פנימי של אף אחד.

ב' כי זאת שגיאה, הרצון להתחתן הוא גדול מהבנאדם

ג' תתייחס לצדדים החיוביים של האדם ומשם תוציא אותו.

ד' זה לא קשור בכלל לאם רוצה או לא רוצה. גם אדם שמאוד רוצה להתחתן יכול לשים את הדגש על הפוזות החיצוניות שאחרי החתונה לא מעניינות אף אחד.

..והוא ישמיענו
א'. נכון. לכן לשום אדם שאיפגש איתו לא אגיד לו/ אקבע עליו שהוא לא רוצה להתחתן. מקסימום אחשוב שיש מצב. גם הפותחת מניח שלא קובעת על אדם ספציפי שהוא לא רוצה להתחתן. היא רק אומרת שיש תופעה של אנשים כאלה.
ב'. אין בעיה. אבל אנחנו מתייחסים לגילוי הרצון של האדם. אם הרצון לא מתגלה מספיק במציאות- כמו אם האדם לא יוריד את הרצון להתחתן להכרה שלו- האדם לא יפעל כמו שצריך/ מהסיבות הנכונות ע''מ להתחתן. אז אני בהחלט חושב שלפי ההכרה האדם פועל את הפעולות הנכונות יותר כדי להתחתן.. ופועל יותר גם כן
ג'. הרצון להתחתן זה צד חיובי שקיים בכל אדם וצריך לעורר אותו. וחלק מזה- לעזור לאדם להבין למה מתחתנים ומה הוא יכול לשפר כדי להגיע לבית שהוא משכן לשכינה.
ד'. יש אדם שמתחתן על בסיס פוזות ועל זה הוא מצא את אשתו ויש אדם שעל בסיס אמיתי יותר, פנימי יותר. תחליט אתה מי מחובר יותר לרעיון של החתונה ומי פחות. ומי הבית שלו מושתת על דברים יציבים יותר ומי פחות.. אני רואה פה קשרים שונים לגמרי. קשר של חוץ וקשר של פנים
בכללי אני פחות בעד שמוסים ויותר בעד דיבורadvfb

לכן אני לא רואה צורך השיח הכללי יהיה כזה של הטפה.

יש כאלה שונים ממני, שלא חושבים ככה.

בהצלחה לכולם, חוזר מדברי. מה שבא לכם.

יש אנשים שזה עוזר להם לא אתכחש.

אשריך!והוא ישמיענו
אני גם פחות בעד.. לכן אני עושה את זה רק כאן בפורום- חושב שזאת במה שאפשר לדבר על הכל. ונראלי ש(כמעט..)כל נקודה שאנשים מעלים פה יש בה צד של אמת והיא צריכה להישמע.

מול החבר אני לא אעשה את זה מהסיבה הפשוטה- הרי מי אני לעומתו. אני לא נמצא במקומו ואני גם יודע שאני לא מספיק שלם בזה בעצמי בשביל להתחיל בכלל להוכיח. וגם תוכחה לא תעזור. מקסימום אייעץ לו, או אברר איתו. אני אהיה כנראה יותר בעמדה של להקשיב ולהכיל. פחות בשמוסים.
גם בפורום, מה זה יעזור?advfb

ברגע שמטיפים לבנאדם זה סוגר אותו, לא משנה אם זה מאחורי מקלדת או פנים אל פנים.

אבל להתעצבן על שמוסים אני מרשה לעצמי בפורם חחח זאת בודאי טעות (ברצינות)

ש'החי ייתן אל לבו'.והוא ישמיענו
אם יש אחד לפחות שזה יעזור לו לבחון כלפי עצמו- זאת היתה המטרה.
ועוד כמה שזה יצבןadvfb

תתן להם שמוס שלא כדאי לכעוס חחח מסמין אותך לפתוח אחד כזה

את מוזמנת לסגור אותו חחadvfb

מה התכוונת 'מסמין'?והוא ישמיענו
זה מלשון מזמין?
או מלשון מסמיקחיים של
יסמיןadvfb

הזאת מאלאדין

ברצינות-והוא ישמיענו
מה התכוונת?
מלשון מסמן או מזמין?
מזמיןadvfb

נפתח קרב שמוסים, נראה מי ינצח.

לפני ש @ברוקולי תסגור אותו חח

(מראש התגובה לא היתה רצינית)

לפחות השרשור השיג את מטרת הפותחתברוקולי

אני ממש לא בעד קרבוהוא ישמיענו
ושוב, מי שזה מכעיס אותו- לא אליו מכוון השמוס.
לא כי לא באלי להסתבך איתו.. לא קשור. כי הוא לא יקבל ושמוס נועד לעורר את מי שלבו פתוח, (וכמובן מי שלא צריך שמוס- כי הוא לא נוגע אליו- ברור שלא אליו מכוונים).
לא באים לשכנע את המשוכנעים.
או תסמיןחיים של
לעורר אותך לחשובברוקולי

@advfb וברצינות- מעלים פה נקודות שכדאי לחשוב עליהם ולקחת אותם לעולם שלך

מסכימה איתך שהדרך שבה דברים נאמרים חשובה לא פחות
@ברוקולי..חיים של
את מכירה חברה בשידוכים שלא רוצים להתחתן?
דאי עם השטות המעצבנת הזו.
אוףףף
זה לא מה שאמרתיברוקולי

וציינתי שהדברים צריכים להאמר אחרת
וכן , לא תמיד רוצים את זה מספיק
אה, ערכתוהוא ישמיענו
אז לא- אני לא מטיף לשום אדם ספציפי. חוזר על זה. אני לא עושה פה שיימינג למישהו או הטפה. סך הכל מותר לאנשים לבקר פה תופעות נכון? (מקווה שכן.. שזה פורום דמוקרטי כזה..)
הטפה זה גם באופן כללי ולא למשהו פרטניadvfb

ולא אני מחליט מה מותר פה.. יש פה מנהלים. כל אחד שיעשה מה שבא לו.

אה צודק. אכן לפי זה כולם פה מטיפים.והוא ישמיענו
כל אחד מביע כאן את דעתו.
וזה באמת אחל'ה.
כמו שלכל אחד מותר לרצות מה שבא לו לפי דבריך- ואסור לקבוע מי הוא ומה הוא רוצה- אז בשם אותו דבר כל אחד יכול גם להביע את השקפתו (אני לא חולק על זה שלכולם מותר לרצות.. הדגש הוא על חופש הביטוי).

מי שלא מפחד מדעות שונות מוזמן לקחת לעצמו את הדעה שהוא חושב לנכון, שהכי טובה עבורו.
לא ארד לדקויותadvfb

מה שנשמע הטפה זה הטפה, מה שלא זה לא.

סומך על האינטואציה שלך.

הרמז הובן.והוא ישמיענו
אקח לתשומת ליבי.
שכוייעך
נכוןקל"ת
מותר לבקר תופעה כללית , אך גם לצאת מנקודת הנחה שזה עשוי להסעיר את האנשים שלא כלולים בתופעה הזו.
זה כמו שאני אנסח הודעה שמופנית באופן כללי לאוכלוסייה הגברית ואבקר את זה שהם לא יודעים להתנהג בדייטים.
והיו דברים מעולםadvfb

בוכה/צוחק

טוב, מקבל.והוא ישמיענו
אבל אפשר לפחות הסבר למה זה מסעיר אם הם לא קשורים לתופעה?
כיווןקל"ת
שאני כביכול קהל היעד אליה פונה ההודעה(רווקים ורווקות) אך לא מזדהה כלל עם התוכן
אז תתעלמי.והוא ישמיענו
מסעירקל"ת
הכוונה מעלה רגשות שליליים. אנחנו לא ככ יכולים לשלוט ברגשות שקריאת הודעות מסויימות מעלות לנו, זה טבעי.

אבל נכון, אפשר פשוט לא להגיב
מסכים לגמריוהוא ישמיענו
אבל לצערנו הרב יש כיום עוד תופעה- אי אפשר לשכנע אנשים בזה שהם פוסלים על שטויות. כי ברגע שהם יודו בזה- אז הם לא שלמים, ואדם רוצה להרגיש בסדר עם עצמו..
וגם זה דורש הסתכלות בוגרת יותר, שיש מצב שתערער לו (זמנית) את השקפת עולמו. בקיצור, בעיה.

כנות, אמת וענוה זה לא פשוט. מאחל לנו שנזכה.. (לכל מי שעכשיו חושב לתקוף אותי- כתבתי בלשון רבים כי אני מדבר גם לעצמי. אני לא שלם בזה גם כן. נכון- לא נעים לשמוע תוכחות.. אבל מה לעשות לפעמים צריך)

בכל מקרה אשרייך ממש על מה שכתבת!

נ.ב. לגבי ההיתפסות לשטויות כאילו זה חזות הכל- מוזמנת לעיין בפורום. בין הדברים הנפלאים הרבים פה, יש כאן מדי פעם דברים מעין אלו. לא פעם ולא פעמיים
אני התחתנתי כי קרובה שלי נתנה לי על הראש*א*נ*י*
ב"ה, בחרתי לשמוע ולקבל שמוס, ואת ההצעה של בעלי קיבלתי למרות שלפני זה הייתי פוסלת.
והנה, נגמרו ימי הדייטים הפחות עליזים, והקמתי משפחה.
יש אנשים עם ענווה שיקבלו, ובשבילם היה שווה לכתוב
תודהadvfb

מסכים! יש הרבה ב''הוהוא ישמיענו
ולפני שקיבלת את השמוס..advfb

רצית להתחתן פחות?

למה זה קשור? פשוט לא ידעת לשים לב מה העיקר, זה לא אומר שפחות רצית להתחתן.

כמה אני מסכימה איתך @advfbחיים של
יפה מצידך על הרגישותברוקולי
אבל לרוב שיחות כאלה יושפעו מאדם קרוב

ב. אני דווקא רואה ומכירה המון רווקים ורווקות שלא פוסלים על שטויות, ובאים באמונה , בעין טובה ובעבודה משמעותית ועדין לא סיימו את התהליך

ג. החלק האחרון חשוב אבל בדיוק בגלל זה לא רואה מה טוב באמירות כאלה

ד. את ממש לא צריכה לרדוף אחרי משודכים
צודקת (חוץ מהשבועה)חסדי הים
באיזה גיל התחתנת?חיים של
וואיי...
זה ככ מעצבן מה שאת כותבת...
סורי
אבל זה ממש מעצבן!!
העולם הזה הוא ככ זוגי ואפחד לא מוריד על שטויות.
עשי לי טובה, ותמחקי מהלקסיקון שלך את המילים של האם הוא רוצה להתחתן או לא..
ואמרת שאת יודעת שתקבלי תגובות קטלניות.
אז באמת בא לי לקטול את מה שכתבת כאן!!
עונה את דעתיקל"ת
לדעתי זה לא מעשה נכון ונבון במיוחד להעלות את הנקודה הזו בפורום הזה( מה שקראת "ניצול במה"), וזה כיוון שבפורום הזה גולשים המון רווקים ורווקות ובתוכם עשויים להיות כאלו שעדיין רווקים/רווקות לא בגלל בררנות כזו או אחרת אלא כיוון שבאמת לא מצאו את זיווגם וזה המסלול שהקבה בחר להם לעבור. עבור אנשים כאלה(ובתוכם אני) הודעה כזו עשוייה רק להסעיר ולהעלות מכאובים כאילו מה עוד לא בסדר בנו שאנו רווקים.
הקשיים שאת חווה עם האנשים שאת מנסה לשדך להם- אני לא מכחישה, יש גם כאלה, אבל אולי פשוט תעלי את זה בפני אותם אנשים ישירות ותסבי את תשומת ליבם. כמובן אם זה אנשים שמספיק קרובים אלייך, ככה סתם לא תפקידנו לחנך אנשים.

פורים שמח!
נכון. פעם הבאה להעלות לפורום נשואים טריים.והוא ישמיענו
עדיף?
ציינתיקל"ת
בהודעה מה עדיף לדעתי.
חבל לרדת לרמה כזו של ציניות. מקווה שזה רק בגלל פורים
ציינתיקל"ת
בהודעה מה עדיף לדעתי.
כן, בהחלט. רק בגלל פוריםוהוא ישמיענו
הדעה שלי כל כך הזויה, שכנראה זה רק כי פורים.
עד כדי כך אני אוהב להיות ציני כלפי אנשים פה, ולפגוע. אני איזה משועמם ואדם לא מוסרי שנהנה מהציניות והאפקט שלה.
אבל האנשים האלה? לא, מה פתאום. כל התגובות כלפיי ממש רציניות ומכילות ולא פוגעות.

אבל סתם את יודעת מה מעניין פה לאחרונה?
כמעט כל אחד שמעלה פה שרשור ישר תוקפים אותו. לאף אחד לא נמאס? כולם פה כל כך רגישים (לעצמם) זה משהו. לא זכור לי שזה היה פה ככה בעבר.
בסדר- משתדלים מאוד לא לפגוע מלכתחילה. אבל בואו לא נפגע גם במי שפותח שרשורים בשם הרגישות שלנו, בסדר? המעשה שלה לא נבון בעינייך? תעירי לה בש.א. . רגישות מעל הכל
אתה צודק - רגישות חשובהברוקולי
מגיבה לכולם ^

הפורום הזה פוגש כל אחד במקום אחר, בגיל אחר, בתקופה אחרת , במצב אחר
כל אחד מביא את העולם שלו על סך מטעניו

בואו נשמור על מקום מכיל, מחזק ומכבד שיש בו מקום לכולם , לדעות של כולם ולשקים של כולם

חבל שדיונים טובים וחשובים נגררים ויורדים לפסים לא מתאימים

אניקל"ת
דווקא לא תקפתי אלא הבעתי את דעתי השלילית על פתיחת השרשור בצורה מכובדת. אם כבר אני מרגישה שהתגובות שלך כלפי הן בנימה תקיפה..קצת פוגע..
נעצור את זה כאן
טוב.והוא ישמיענו
אני חושב שאם היית באה עם קצת לימוד זכות עליי,
היית אולי קוראת את ההודעה הזאת-
נכון. פעם הבאה להעלות לפורום נשואים טריים. - לקראת ניסויים בזוגיות
אחרת.

זה לא היה ביטוי של ציניות. אלא ביטוי של אין לה מקום אחר, ולא צריך להתנפל עליה (אין פה אף תגובה שמביעה אהדה למישהי שסה''כ רוצה לעזור לנו).
אבל בסדר. מקבל. אני ציני כהרגלי, ונעצור את זה כאן כי אני רק אמשיך כנראה לפגוע ולהיות ציני.
וואלהקל"ת
אם אין פה אף תגובה של אהדה כלפי ההודעה של פותחת השרשור אז זה רק מחזק את דברי שכנראה ההודעה לא במקום.
לא מבין איפה ראית התנפלותברגוע

היא בסה"כ כתבה את דעתה בצורה מנומסת.

(ימ"ל וחסדי כן הביעו "אהדה")

בכללי מסכימה עם ההערה שלך.י.על

ספציפית בנושא הזה אני מהלא כ"כ מתלהבים כי אני מסתכלת על עצמי...

אבל אני ממש לא אוהבת שמשתיקים כל פותח שרשור שכותב בצורה שהיא לגמרי סבבה ולגיטימית

אם האדם לרגע מצליח לרגע לצאת מעצמו וממצבו האישי..

אני חושבת שאנחנו אנשים בוגרים וצריך לדעת לא לתת לכל דבר להכנס אלינו, ולא צריך להפגע מכל פותח שרשור בגלל שהוא לא קלע בדיוק להלכי הנפש שלי בזמן נתון..

רגישות היתר, בדגש על יתר, מוציאה חשק לכתוב כאן.

ציינתיקל"ת
בהודעה מה עדיף לדעתי.
נשמע מגניבadvfb

חשוב מה שאת כותבת אבל גם חשובחדשכאן
לזכור שאם היית כזו לפני שניה (או לפני 3 שנים), בכנות, זה לא באמת השתנה. אין משהו שונה ב"דור" הזה משלך. זה אותו "דור". כדאי לנסות להבין למה אנשים פוסלים ככה, למה גם בזמנים אנשים פסלו ככה. ואז לנסות אולי להבין מה עזר לך לשנות גישה, לראות את העולם אחרת.
את התובנה הזו אני חושב שאנשים כאן ישמחו הרבה יותר לקבל. תשתפי אותנו במה שלמדת על עצמך, אולי זה יוכל לעזור לאחרים. יותר נכון (לדעתי) לשתף מניסיון החיים שלך מתוך הבנה של המקום של האחר, מאשר להגיד לו למה הוא לא בסדר.

ישר כוח על הרצון הנכון. ברור שכוונתך טובה. יש מצב (ושוב, זו דעתי) שאפשר לדייק ביישום הרצון.
אשתדל לענות*א*נ*י*
א. לא קבעתי, שאלתי. אני אוהבת שאלות, שאלות גם על המובן מאליו מעוררות חשיבה וחשיבה זה טוב.
ב. לא חושבת שהם לא רוצים.. חושבת ש"עד כמה"- אולי אולי אולי לא מספיק. אחרי כמה שנים בדייטים התחלתי גם לשמוע מהסביבה עצות, הבנתי שיכול להיות (אין לי בלעדיות על האמת) שיש דברים שאני עושה לא נכון. שמעתי הרבה עצות ושיעורים מאנשים שונים ומשונים, בחרתי לקבל, ואני מרגישה שזה עשה לי טוב. שוב, לא חייבים. כל אחד יכול להשאר באותה תפיסה מצדי כל החיים.. השרשור מיועד למי שמעוניין לפתוח קצת את הראש..
ג. אני לא מבינה, למה אותם דברים התקבלו אצלי בקלות, ופה יש כאלה שכל כך מזדעקים. אני קיבלתי את ההערה ממכרה שכיוונה אותה אלי אישית, אתם מקבלים מאדם זר שלא רק שלא מכריח אותכם לקרוא, אלא מציין בפירוש שזאת אמירה כללית שלא מיועדת אליכם ספציפי.. לא רוצים לשמוע? אל תקראו.
ד. לא התחתנתי בגיל מבוגר, אבל יצאתי הרבה שנים וסבלתי כהוגן.
ה. כן, אני מרגישה שמשהו השתנה בדור. היום דור משתנה כל יומיים (תסתכלו על דור הטיקטוק שזה תופעה של החצי שנה האחרונה, זה לגמרי הרגלים ושפה שונים) וכן, החברות שלי לא ביקשו תמונות ולא ביררו אצל אלף אנשים. פשוט קיבלו פרטים שאלו כמה שאלות ויצאו..
וכשלחבר של בעלי הפריע משהו מהותי הוא לא ישר חתך, אלא התייעץ. עם הרב, עם חבר, ולפעמים האירו לו שהדבר הזה לא כל כך מהותי. ולפעמים זה עזר.
יכול להיות שאתם עדיין בדור הזה, אשריכם!
95% מהבחורים והבחורות שאני וחברות שלי שידכנו, כן מבקשים תמונה, חקירת שבכ , ופוסלים על דברים שלפעמים מצחיקים (השם של הבחורה זה מה שמפריע לך? אתה באמת חושב שלעולם לא תתרגל לשם מקורי? אם היא היתה בת דודה שלך תוך דקה היית מתרגל ואולי אוהב את השם)

ישר כח על ההתייחסות הרציניתחדשכאן
התלבטתי אם להתייחס לכל סעיף. חושב שבעצם 'התייחסתי' להכל במה שכתבתי למעלה.

יכול להיות שלך זו נראית הדרך הנכונה. ישר כח על הרצון הטוב לעזור. אמרתי את דעתי, חושב שזו נק' מבט חשובה בהרבה תחומים בחיים (ולא שאני תמיד מצליח לעמוד בזה).
בטח שלשאול, אבל את עצמך. ולחשוב על תשובות. להיזכר בעצמך באותה סיטואציה. להעמיד את עצמך באותו מקום. ומשם לחשוב איך אפשר לעזור.

חוזר ואומר,
ישר כוח על הרצון!! באמת.
תקשיביultracrepidam

מדהים שאת חוזרת לאותה נקודה ועושה שוב את אותה טעות.

יש כאן שרשורי ענק, על "האם לפסול על..." ו"מה לעשות עם...." ו"האם כדאי ...."

ואת באה, ממרומי נישואייך, ומסבירה שכולנו דור דפוק ולכן אנחנו לא נשואים. קצת כי אנחנו דפוקים, קצת מעוותים, וקצת לא רוצים בכלל להתחתן.

אם מצחיק אותך שלמישהו מפריע שם מסוים, אז תצחקי בשקט בצד, ואחר כך תחזרי לשיחה עם פרצוף רציני, ואל תצחקי עליו לפני כולם כאן בפורום - כן, זה מה שעשית. ואם זה מפריע לו, אז מפריע לו. תשלחי אותו למישהו שמבין אותו ומסוגל לראות את נקודת המבט שללו, זאת הדרך היחידה להתקדם לקראת שינוי. מפריע לך שמבקשים תמונה? היה כאן שרשור על זה לא מזמן. מוזמנת להעיר שם. או, כן, להאיר. חלילה, את לא מעירה. רק ביקורת בונה.

ולא כיף לקבל ביקורת מאדם זר. או עשרות קוראים כאן, שכולם שומעים אותך לועגת להם ומסבירה כמה הם דפוקים. כדי להוכיח, צריך קודם להראות שאת אוהבת. רק אחרי שהראית שאכפת לך ממני - וממני אישית - אהיה מוכן לשמוע ממך ביקורת.

והרבה אנשים פה לא פחות מוצלחים וטובים ועובדים נכון, לא פחות מ"חבר של בעלך". הוא עושה את הטעויות שלו, ואנחנו את הטעויות שלנו. אבל תכבדי אותנו, ונכבד אותך

די למה לרדת לרמה כזאת?והוא ישמיענו
למה הציניות הזאת?
היא לא באה לפגוע.

פשוט כואב לי לראות את התגובות כאן. די כבר. אתם אנשים בוגרים.. תלמדו להתייחס בכבוד לאנשים!

הוצאת אותה ממש מזלזלת ממרומי נישואיה. כאילו היא לא חוותה.
לא בא לך לחוות? אל תחווה. אתה יכול להתעלם מהשרשור, לא צריך לקחת ללב כל דבר שמישהו כותב, לך זה לא טוב אולי לאחרים כן?.
מאיפה היחס הזה מגיע?

נ.ב. אתם מתחילים לעשות רושם שאתם לא באמת נפגעים. פשוט נהיה פופולרי לכתוב תגובות ברוח זו. חבל מאוד.
סתימת פיות בשם רגישות מוגזמת. לא מתאים לכם
למה לא?ultracrepidam

בטח שהיא באה לפגוע. היא באה לומר דברים פוגעים בלי לחשוב על המשמעות שלהם.

היא אולי לא רצתה לפגוע, ואני בטוח שיש לה כוונות טובות (אולי מסוג "טוב לך מדי בתור רווק אז נעליב אותך ותתחתן")

אני נפגעתי (כן, נפגעתי. מותר לי. אתה לא יכול לשלול ממני את הזכות הבסיסית הזאת), מותר לי להגיב. אתה חושב אחרת? מותר לך. תגיב אחרת

אשריכם על הלימוד זכות פה כלפי אנשים. מרשים.והוא ישמיענו
וזכותך להיפגע, לא אמרתי שלא. ועצוב לי שנפגעת
רק דיברתי על היחס פה לפותחי שרשורים למיניהם

לא רואה שום הצדקה לפגוע בה בחזרה. אמנם נפגעת, אבל אתה עצמך אומר שהיא לא התכוונה. אז זהו, חלאס. מה שקרה לך זה לא בעיה שלה, להבא היא תשתדל אולי לעדן קצת את הדברים
בניגוד לכל התגובות כאןמישהי 1
אני מסכימה איתך
בבקשה לא לרדת לפסים אישיים...אחרת השרשור יינעל וחבליעל מהדרום
רק עניין קטן.מי האיש? הח"ח!

עדה זה עניין סופר-חשוב מבחינת ההקשר הדתי (מלודיה, קהילה, ליטורגיקה, מנהגים, נוהג, תוכן ואפילו הלכה).
מובן שאם אין עניין בשימור מורשת קהילתית אז חשיבותו של ההקשר לעיל פחותה לאין שיעור, אבל נשאלת השאלה האם כבר הגיע הזמן לוותר בנקודה כל כך קרדינלית בחיים הדתיים (ועל אחת כמה וכמה למשל בהקשרים מסורתיים כגון ביתא ישראל מול אשכנז או פולין חסידית מול תימן).

תמשיך להתפלסף גם בגיל מאההפי
זה בדיוק מה שהיא באה להאיר לך ...
כל הפילוסופים האלה ישאירו אותך עם צימצום מסיבי שלא בהכרח נכון לך
רוצה להסתכן ? בהצלחה

העצה הזאת להביא לאנשים רווקים לפסול על עדה כל-כך לא נכונה
כנל על שאר הדברים שהיא כתבה.
שימי לב לזה:מי האיש? הח"ח!

בדיוק מהיום כמו מה שהגבת עליו:

מה שחשוב זה זוגיות. - לקראת ניסויים בזוגיות

ככה שהנה לך שאני האחרון שבעד להתפלסף.

אני כן מציע חשיבה בכל עניין.

ואני שם דגש ממשי על העניין שהעליתי כאן.

העדות, הקהילתיות והמסורת נדרסות תחת רגלי ממסד שאין בו כל אמפתיה כלפיהן, ושמייצר להן אלטרנטיבות מסונתזות ("ישיבות", "קו", "דרך" וכדומה, שעושים מכל בני אדם שבלונות).

דוגמא:

חפשי ברשת "ראש ישיבת ההסדר בשדרות רוב ספרדי לא אומר שהישיבה ספרדית"

תודה רבה!!מבקש אמונה

אצלי זה לא שאין רצון לקשר זוגי.. אני מת לאהבה! לאהוב בעיקר.

אבל אנשים שגדלתי בקירבתם גרמו לי לקצת חוסר ביטחון וכל הזמן חשש לאכזב את מי שמולי,

ובנוסף חשש מלאכזב את עצמי.  זה פחדים משתקים לפעמים - במיוחד כשמדובר בקשר כזה מחייב.

כך שכמה שאני חולם על איך אני משמח את אישתי בכל אפשרות - וזה באמת מהלב ,אני אוהב לשמח אנשים.

הפחד שהצד השני לא יקבל אותי פשוט משתק.  

אז הנה תשובה לתהיות שלך, לפחות לגבי אדם אחד בעולם.

צדיקהפי
היא לא כתבה את זה אליך ספציפית .
יש אנשים שבאמת פוסלים על דברים מגוחכים ולא מתביישים להגיד את זה בפה מלא.
אני לא אוהב רזות או שמנות או נמוכות או מתולתלות
היא באה להאיר ולהעיר פה
תתעוררו על זה
אם יש לך נקד שאפשר להיות איתה יותר גמשים
תעשו את זה!!

אני מניחה שאם מישהו אומר לה יש לי משהו אישי תודה היא תשקול לצד החיובי ולא תחפור לו עם הצעה.

אבל גם בתור רווק יש לכולנו עבודה.
בדיוק כמו בחתימה שלך,חדשכאן
לפעמים מראה מכניס לך ללב אנשים. יש כאלה שמושפעים מזה ויש כאלה שלא.
בהחלט זה לא מהדברים החשובים לחיים הזוגיות (אם כי חושב שבכ"ז המראה חשוב בזוגיות בשביל הדבק..) ובכ"ז יש לזה משמעות כדי לרצות ולאפשר בניה.
שוב, כל אחד והמקום שלו. לא צריך להתעלם מהצורך הזה (ומסכים ממש שיש כאלה שמגזימים וחבל).
גם זה נכון.. בטחמבקש אמונה

לפעמים יש מראה שלא מתחברים בשום אופן - מה לעשות.

כן, אבל הרגשתי שזה מדבר גם עלי. וזה לא רע או משהומבקש אמונה

אני אוהב לשמוע דברי מוסר, והיא כתבה דברים מאד יפים ונכונים,

ותכלס גם אני לפעמים מוצא את עצמי בורר -אבל מסיבה אחרת. 

אז אולי יש עוד כאלה

ובגדול אני מאמין שיש עוד כאלה שלאו דווקא בוררים מתוך גאווה אלא מתוך חשש ומעדיפים לדחות מאשר לנסות

סתם רציתי שתדע, יש הרבה שבאמת רוצים אבל החשש גובר. 

אני לא במרומי נישואי, וכואב לי שהוצאתם אותי*א*נ*י*
כאילו אני חושבת שאתם דור דפוק.
אני חושבת שיש אנשים ואני בינהם, שפסלו על דברים שהם לא תמיד קריטים לחיי זוגיות, ואחרי שקיבלתי עצה טובה הבנתי שכדאי לא לפסול. זה הכל
תשני קצת את הסגנוןadvfb

והכל יהיה בסדר

לדוגמא תספרי את הסיפור האישי שלך ונלמד ממנו. זה הכי טוב לענ"ד

וכדאי שתרחיבי - מה עובר לאנשים בראש שהם פוסלים על דברים לא קריטים?

מה הם צריכים לשנות בראש?

אה יש כמובן עוד אפשרות:והוא ישמיענו

שאנשים פשוט ילמדו לדון לכף זכות ולא להתנפל על כל משהו שמישהו כותב,

שאפשר לקחת לכמה כיוונים עם קצת עין טובה והסתכלות כללית על דבריה.

פשוט חבל.

כנראה לא כתבתי בצורה מובנת (כרגיל) מבקש אמונה

בכלל לא הרגשתי שאת מטיפה מוסר או מתנשאת, להפך!! 

הרגשתי שזה באמת מאכפתיות, ולדעתי את צודקת...

פשוט העלית תהיות מה קורה עם אנשים ואם הם באמת רוצים להתחתן... והתהיות האלה נכונות.

אז כתבתי לך לדוגמא את המצב שלי שתדעי שלפעמים זה ממש מורכב. 

אני מקווה שעכשיו אני מובן (שיאללה אני באמת מתחיל להתייאש מיכולת הניסוח שלי בכתב)

איך אדע מה עובר לאנשים בראש?*א*נ*י*
וזה הכי לא מקומי, במיוחד בתור בן אדם זר.. ויכול להיות שלמישהו אחר גיל זה יהיה קריטי, אני גיליתי שלי ספציפית זה לא נורא בדיעבד.
כל אחד צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו כל הזמן לגבי כל נושא.. העלתי את הנושא הזה כי הוא אובר חשוב בעיני, ואני רואה הרבה מאוד נופלים בו. (שוב, כמוני, לא שופטת לרגע.)
נכון אי אפשר...ועם זה כתבת דברים יפים שאותי הם עוררו.מבקש אמונה

רק סתם הרגשתי צורך לשתף, אולי הידע הזה איכשהו יעזור למצוא פיתרון 

הכל טוב

העלית נושא חשובי.על

כמו שאמרו בכל מיני צורות זה צריך לבוא ממקום לא שיפוטי ואז קל יותר לקבל. הדברים לא פשוטים בכלל.

אני מאוד מעריכה אנשים נשואים שמקדישים זמן שבטוח אין להם כדי לבנות בתים בישראל וכל מי שניסה פעם לשדך יודע כמה העבודה הזאת יכולה להיות מפרכת ודורשת סבלנות אין קץ לכל ה"שריטות" של כל אחד. כל הכבוד לך!

אני חושבת שמה שחשוב זה להקים בית שיהיה בו טוב ושיחזיק לאורך ימים ושנים עד 120 בע"ה בשמחה.

המטרה היא לא לסמן וי על משבצת החתונה ואז להסתכן באומללות כל החיים או אומללות זמנית ואח"כ ח"ו פירוק חבילה וכל ההשלכות הנלוות לזה.

כל אחד מאיתנו זקוק שהדברים החשובים לו באמת יתקיימו. כל אחד מאיתנו צריך לעשות עבודה כדי להבחין מה מהותי והכרחי ומה לא .

הבאת למעלה שאת ויתרת למשל על גיל ועדה ,אני יכולה לומר לך שאני מכירה אנשים שהתגרשו בגלל הדברים האלה בדיוק..לפערי גיל ועדה לפעמים יכולות להיות השלכות שלא כל אחד יודע להסתדר איתם ומי שלא- לא צריך לכפות על עצמו דברים כאלה וכנ"ל בשאר הדברים.

כל אחד צריך להכיר את עצמו ולמצוא מה שמתאים לו מתוך הכרת היכולות ,הרצונות והשאיפות שלו,

התוצאה בסוף חייבת להיות ששמחים בבחירה אחרת אין טעם לאמלל את עצמינו ומי שבחרנו.

צודקת. אדייק את טענתי*א*נ*י*
לא צריך *להתחתן* עם אדם שמפריע לך בו דברים כאלו. לא מתחתנים עם פרוייקט.
אבל אולי שווה *לצאת* ולראות האם הדבר הזה עד כדי כך משמעותי?
יכול להיות שתצאי עם בחור קטן ממך, אבל הוא בוגר מאוד.
ויכול להיות שדווקא תאהבי את המנטליות העדתית השונה, שוני זה לאו דווקא רע.
ויכול להיות שמרוב שהצד השני מהמם- בכלל לא יהיה אכפת לך מה הגובה שלו, או מה הוא עשה בצבא, הוא פשוט יהיה בעינייך מקסים ונפלא בזכות עצמו..

צודקתהודעהאחרונה
חשוב קצת לקבל פרופורציות ממישהו מבחוץ. תודה.
אני חושבת שנהיינו דור רגיש, מפחד להפגע, מפחד לעשות כדי לא להתחייב, תרבות השפע גם משפיעה פה, ההשגרה התובענית והפחד לאבד את ה"אני" שאנשים מנסים לייצר, פחד משינוי גם אם הוא טוב, פחדים שבאים כתוצאה משמועות של אנשים נשואים מסויימים שהתגרשו או עברו קשיים או שסתם רצו להתלונן. לפעמים גם חוסר אמונה עצמית שנכנסת כאן. קיצור, יש לזה כל מיני מרכיבים שגורמים לרווקים ורווקות לדחות את זה בתקווה שאולי זה ישתפר ולפעמים אם לא עושים עבודה זה יכול להשאר כך הרבה שנים. (הראיה לכך היא לענ"ד שבאף דור לא היו כל כך הרבה מאמנים לזוגיות או להכנה לחתונה כמו שזה תפס תאוצה בשנים האחרונות).
קיצור, תודה על הנקודות למחשבה, נקווה שנזכה ליישם ולהתעורר על עצמנו איפה שצריך. ישר כח!
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

מקבלת חצי מהתגובההפי

איזה דוגמאות הבאתי שהן הסקת מסקנות אני לא הבנתי

לא פוסלת גברים על הודעה או לא

לא ברור לי איך הגעת לזה

אבל תודה..

לב טוב זה ואו ורצון לעשות טוב זה מדהים בעז"ה

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfbאחרונה

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

אני בחור בן 19ל המשוגע היחידי

עדיין לא התחלתי לצאת ואני חושב על זה הרבה.

אשמח להכוונות איך כדאי לי להכין את עצמי בשנים הקרובות (לא יודע עדיין כמה)

לקראת חתונה.

אפשר בספרים, שיעורים, מידות שהכי חשוב לעבוד עליהם,

ואם יש שרשורים ישנים שכבר שאלו את זה, אפשר פשוט להפנות אליהם. (משתדל לא לחפור )

תודה רבה מראש לכל מי שעונה.

אנא קרא לתגובות על תהייתו של צדיק יסוד עולםנחלת

זוגיות. נדמה לי מלפני ימים מספר.

ככל שאנו חיים יותר את עצמנו. אמיתיים וכנים יותר ומודעים יותר -

כך קל יותר, אני חושבת.

והעיקר, לענ"ד: היכול לנהל תקשורת פתוחה וכנה. לא לברוח

אפילו לא לגמרא, במקום לדבר, להקשיב.

עלוםאני:)))))
לחשוב ולפעול לממש: במה תרצה לעבוד ולפרנס את משפחתךפ.א.
יש לרב שמחה כהןאשר ברא

ספרים מצויינים. וגם לרב סבתו סדרה של שיעורים.

וגם הספר של הרב מרדכי שטנברג על זוגיות חובה לדעתי.

הבסיס (שנראה מובן מאליו אבל הוא לא)נוגע, לא נוגע

תשמח ברצון ותשמור עליו..

אאוצ'🙈הרמוניה
חחנוגע, לא נוגע
אפשר להסתכל על הצד החיובי- כשאתה עובד על לשחזר את זה, זה אחרת ממי שאצלו זה מובן מאליו
בהצלחה!לגיטימי?

א. קישור לשרשור שפתחתי פעם שאולי רלוונטי

האם הגעתם מוכנים לקשר הראשון בחייכם? - לקראת נישואין וזוגיות

ב. בעיני צריך לחלק את ההכנות לכמה מישורים.

יש את המישור הרוחני - שכולל בתוכו את ההכנה הנפשית, עבודת המידות וכו', אבל גם דברים פרקטיים שצריך לדעת כדי לנהל בית.

יש את המישור המעשי - שכולל בתוכו גם דברים מחשבתיים* וגם דברים מעשיים - מה יהיה המקום שלך בבית? מתכנן לקחת חלק בנקיונות\בישולים\קניות\נהיגה - אולי כדאי להתחיל לרכוש בזה מיומנויות.

*מחשבתיים:

איך אני הולך לפרנס את הבית והמשפחה?

מה אני עושה עם הכסף שיש לי עכשיו - בהנחה שאני בונה עליו לטווח ארוך?

ג. אל תזלזל בשלב שאתה נמצא בו - לבנות את עצמך, להכיר את עצמך, להתמודד עם עצמך - הוא חשוב, כדי שתוכל לעשות זאת עם אחרים ומול אחרים.

המישור המעשי, לעזור בבישול,בכביסה,בספוג'ה,בגיהוץנחלת

אני מאוד  מסכימה עם זה.......והרבה!

תודה על כל התגובות 😊❤️ל המשוגע היחידי

הערה:

כתבו פה פעמיים על עניין הפרנסה.

עד כמה זה משמעותי אם אני בחור ישיבה שכרגע לא הולך להתעסק בכסף רציני בשנים הקרובות, וכנראה יהיה אברך לפחות בהתחלה.

זה חשוב להתחיל לבנות את זה עכשיו? אצלינו הרבה מחכים עם זה עד שיוצאים לשוק העבודה אחרי כמה שנים...

כשאתה מתחתן אתה חותם על מסמך משפטיאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ל' בניסן תשפ"ו 7:35

שבו אתה מתחייב לזון את אשתך, אמנם אשתך יכולה למחול לך על זה אבל עקרונית היא יכולה להחליט גם להפסיק למחול יום אחד ואתה תתחייב לצאת לעבוד.

כאשר אדם רווק אין לו ריחיים על צווארו והרבה יותר קל ללמוד בשקט לימודים עיוניים, אומר לך כסטודנט עם 5 ילדים וכסטודנט רווק לשעבר, עם 5 ילדים זה הרבה יותר קשה, גם ללמוד תורה הרבה יותר קשה עם 5 ילדים.

גם בצבא, ישנן מורכבויות רבות כנשוי שאין לרווק, בכתובה אתה לא מתחייב רק לזון את אשתך, באופן כללי הרבה דברים נעשים דווקא יותר מורכבים כשמתחתנים ולא להפך.

אמנם אפשר להתפרנס גם בלי לימודים עיוניים, אפשר להיות נהג משאית או מתווך נדל"ן או שוחט או מאבטח במקומות מסויימים לבוגרי סיירות, ולעשות משכורות יפות מאוד.

אתה רוצה להיות אברך, אני מניח שהשאיפה להיות גדול בתורה וללמוד לרבנות או לדיינות יום אחד ולא להשאר אברך לנצח שזה אידאל יפה אבל אתה צריך להבין שעם הזמן ועם הנישואין ועם הילדים שיהיו בריאים אתה סוגר על האפשרויות של העתיד שלך.

אני לא הולך להתחיל לשכנע אותך מה עדיף רשב"י או רבי ישמעל לא נכנס למחלוקת, כי בסוף אתה כנראה צפוי להקשיב לרבנים שלך ולא לי אבל אעיר כמה נקודות בעניין זה.

1. נקודות החוזק נכון להיום של ישראל ביחס לאויביה הן שיש לישראל הרבה מאוד אנשים טכנולוגיים, ללמוד חדו"א, ליניארית והתמרות לפלס זה חשוב מאוד לעם ישראל כדי שננצח במלחמות.

2. גדול הנהנה מיגיע כפיו מירא שמים.

3. על פי החתם סופר העיסוק במצוות ישוב הארץ (קרי להתפרנס ממקצוע בארץ ישראל) שקול למצוות תפילין.

4. ללמוד מדעים מדויקים לפי הרמבם זה חלק ממצוות אהבת ה'.

5. על פי הגר"א חייבים ללמוד 7 החוכמות כדי להבין מה שהתורה אומרת.

זה לגבי האידאלים כשלעצמם בלימוד מקצוע עיוני ופרנסה בארץ הקודש, לגבי הכתובה כאמור מה שאתה מתחייב זה המינימום הנדרש ממך כבעל וכאבא, לא המקסימום, בפועל מה שידרש ממך כדי להקים בית יהיה הרבה יותר כדי שהבית יתפקד אבל פרנסה לבית זה די תנאי הסף הבסיסי על פי היהדות, זה שאשתך יכולה למחול לך בינתיים כשאתה אברך וסטודנט ומתמחה, זה בסדר אבל היא יכולה להחליט גם לא.

ותאר לעצמך אחרי 10 שנות אברכות נניח יש לך 4 ילדים ואשה ושכירות ופעוטונים פרטיים וכמובן רכב גדול, מה עושים? תלך לעבוד בסופר? תעשה השלמת הכנסה כמשגיח כשרות? אפשר.

בפועל אני מקווה שהבית שלך לא יתפרק במצב הלחץ הזה כי גירושים עולים הרבה כסף וגם יש מזונות וכתובה ופתאום אין המשכורת של האשה ואתה צריך לשכור דירה לבד, הרבה גרושים מתפרקים כלכלית לפחות בהתחלה 

תראהל המשוגע היחידי

השנים הראשונות בישיבה הם הכי חשובות כדי שיהיה בסיס של תורה לכל השנים.

השאלה זה

1. אם שווה לי לוותר על חלק מהם עכשיו כדי להתחיל ללמוד מקצוע

2. או אולי בכלל לדחות את הרצון לחתונה לעוד הרבה שנים אחרי לימוד ותורה ומקצוע

3. או (כמו שבעיקר עושים אצלינו), כן נשארים בשיבה כמה שנים ומתאברכים ואחרי כמה שנים משלבים לימוד מקצוע.

כי בסוף אני צריך לוותר על משהו, השאלה זה מה הכי חשוב, ובזה אני לא בטוח. יכול להיות שבאמת תגידו: חכה אל תתחתן עדיין תכין את עצמך כמה שנים טובות יענו 24 כזה, (וגם אז לא בטוח שאני יסיים מקצוע).

אני אישית גם לא מתכנן להיות ר"מ או מו"צ או משהו כזה אבל אני מבין את החשיבות של הזמן ולכן בנושא הזה אני מאוד מתלבט...

לא הזכרת שירות צבאי…ואתה לא צריך לוותר על משהופ.א.

אלפי הלומדים בישיבות ההסדר, כ 2500-2800 בכל שנתון, כפול 5 שנים של המסלול - כ 12,000 סך תלמידים בשלבים השונים בישיבות ההסדר - יכולים להעיד שיוצאים לחיים עם בסיס מצויין של תורה, ידע, יכולת לימוד וכו'

מי שלא נשאר בישיבה, יוצא לחיים בגיל 23-24, גיל מצויין להתחיל רכישת מקצוע לחיים וגם להתחתן    

בעיקרון אני מסכים איתךל המשוגע היחידי

אבל זה עדיין נראלי מוזר שההכוונה להתחתן היא בסביבות גיל 24 והלאה ואז כל ההכנות נסובות סביב זה.

הרי אם אני בן 19 ומתכוון להתחתן בשנתיים הקרובות (נגיד בסוף המסלול הצבאי בהסדר- 21 כזה), אין שום סיבה להימנע מזה אם לא התחלתי ללמוד מקצוע,

כי בסוף השנים שעוברות, לדעתי יותר חשובות בהקשר של בסיס זוגי לחיים ושווה להסתבך קצת עם לימוד מקצוע, וגם בלימוד תורה שברור לי שיותר חשוב לחיים מאשר לימוד מקצוע בשנים הראשונות.

אא"כ אתה אומר לי שיש סיבה אמיתית לזה שמעכבים עם חתונה ואז אין הכי נמי הכל בא אחרי זה.

מה שאני התכוונתי בהכנה לעניין הפרנסה:לגיטימי?

יש דברים שקשורים ללימודי מקצוע שאפשר להתחיל איתם כבר עכשיו. לדוגמה:

א. האם יש לך כבר תעודת בגרות? אם חסר לך בגרויות, אולי להשלים עכשיו.

ב. האם נבחנת בפסיכומטרי? אז בבין הזמנים עכשיו, לא לדחות.

ג. האם המקצוע שמעניין אותך הוא תורני? האם אפשר לעשות מסלול מיוחד לבינשים נניח לתעודת הוראה?

מעבר לזה - בעיני נכון לנסות לייצר הכנסה כבר עכשיו.

האם מותר לך לפתוח עסק עצמאי? נגיד ללמד ילדים קריאה בתורה לבר מצווה. עבודה בבין הזמנים. שטיפת בית כנסת פעם בשבוע. וכו'.

חלק מהכסף הזה ללמוד איך להשקיע - כעצמאי בקרן השתלמות. וגם הפרשה לפנסיה. 

ככל שמתחילים בגיל מוקדם יותר, זה נהיה משמעותי בהמשך.

מי שיחכה עם הכנסה (חוקית ומסודרת) לאחרי הסדר+אברכות+לימודים מקצוע -

למיטב הבנתי, יש לזה השלכות מאוד גדולות על הפנסיה שלו.

מה שאני מנסה להגיד, זה שאתה צריך להסתכל קדימה - לא על 3-4 שנים הבאות, אלא 30-40 שנה ויותר.

איזה סגנון חיים אתה מצפה?

איך תממן את זה?

איך ואיפה תראה המשפחה שלך?

נישואין זה לעבור למגרש של הגדולים, וזה דורש לחשוב בראש שונה ממה שיש בשלב הקודם.

באופן אישי, תמיד רציתי לדעת שלמי שאני יוצאת איתו יש תוכנית. שהוא חשב על הדברים - גם אם התוכנית כוללת עשור בישיבה מעבר להסדר, אם יש לו תוכנית איך הוא מתכוון לממן את זה ומבין את ההשלכות לטווח הארוך - סבבה.

אם הוא אומר לי, אה, כולם מסתדרים, נזרום - לא בשבילי.

קודמי, אריק מהדרום, כבר שם את האצבע על הנקודהפ.א.

שגם בעייני היא הקריטית בעניין ההתפתחות האישית של כל אדם - העול והאחריות המוטלים עליך כאשר אתה כבר בעל משפחה עם ילדים.  

להתחתן בגיל מאוד צעיר זה לא העניין שעשוי להשפיע. אפשר לחיות כזוג צעיר באופן מאוד מצומצם, מאוד חסכוני, ובמקביל ללמוד ולהשקיע הרבה בכל דבר שקשור להתפתחות אישית. הן תורנית, הן מקצועית, גם בתחביבים.  

כל עוד אין ילדים, אין הרבה הבדל מהיותך רווק.  נכון שצריך להחזיק בית - אבל ההוצאות על קיום  בתנאים צנועים ומינימליים לזוג צעיר ללא ילדים הם באמת דבר שכל זוג יכול לקחת על עצמו.  

גרים באיזו יחידת דיור של חדר אחד, אפילו למשך שנתיים ושלוש ראשונות.  

הבעיה, הקושי, ההתמודדות עם מעמסת החיים האמיתיים, הריחיים על הצוואר בלשונו של מי שהגיב לך לעיל, @אריק מהדרום, זה כאשר אתם, כזוג, כבר הורים לילדים.  

בגלל אורח החיים, ההשקפה הדתית, אני מניח שלא תרצה לדחות את הרחבת המשפחה למשך כמה שנים אחרי הנישואים.  וכאן הקונפליקט המרכזי בנישואים בגיל מאוד צעיר לפני שרכשת השכלה ומקצוע ויכולת להתפרנס בצורה ראויה לכל החיים שלפניך.   פרנסה ומקצוע שיהיה אהוב עליך.  לא משהו שנכפה עליך בגלל שאתה גבר אבא לילדים וחייב בכל מחיר להביא פת לחם הביתה.  

ציינת שמה שבעיקר עושים אצלכם זה האפשרות השלישיתאריק מהדרום

אני לא חושב שזו בחירה טובה עבור רוב בני האדם.

כמה מה שאני כותב ישפיע עליך? ברמת העיקרון זה משתנה הרבה מאדם לאדם ומישיבה לישיבה.

תתייעץ עם אדם שמכיר אותך ורוצה בטובתך, זה יהיה יותר טוב מלהייעץ איתי.

כן צודקל המשוגע היחידי

אני באתי לפה בעיקר כי לשמוע דעות מגוונות.

בעז"ה הכל יהיה גם עם התייעצות רצינית,

בסוף זה ההחלטות הכי גדולות שאני אעשה בחיים (נראלי).

אשריך!

למה אתה חושב שזה לא בחירה טובה? מענייין אותי.

זו דעתי האישית וזה לא קשור לענייני לנ"ואריק מהדרום

אני לא סבור בכלל שנדרש חינוך מסגרות קודש בלבד שבחורים נשלחים אליהם אחרי הישיבה התיכונית.

אני נגד הערצה לתלמידי חכמים ולבני אדם באופן כללי.

אני חושב שחלק גדול מעולם הישיבות של היום נשען על סיבה פוליטית.

אני חושב שמפעל הישיבות אחראי לנשירה של עשרות אחוזים מבוגרי הציונות הדתית.

אני חושב שהמודל של תיבת נח נכשל.

אני אומר את זה שנים בקבוצות ווצאפ אבל כל זה איננו קשור לענייני לנ"ו, זו דעתי האישית בקצרה אם תרצה אפשר להמשיך בפורום אחר.

למה לא לשאול אדם חכם ירא שמים שמכיר אותך?נחלת
עניתי בתשובה "כן צודק"ל המשוגע היחידי
ריבונו של עולם!נחלת

ככה מעודדים יהודי שעומד להקים בית?!

כבר היינו בסרט הזה ארי"ק יקר, זוכר?........

אברך יקר. זה הכל בצחוק. אתה אוהב ללמוד והרב שלך ממליץ על זה, והיא מסכימה (ואפילו יש לה מסירות נפש) -

תלך על זה וימים יגידו.

בהצלחה!

זוכר ש"קיטרת" על הקושי עם התינוקות וכל הקשורנחלת

בנישואין? ואני התרעמתי עליך?

אבל מאז מכירים אותך טוב יותר ופחות מתלהמים (כלומר, אני)....

אמממ...אריק מהדרום
מה?
טוב ששכחת (או לא שמת לב). לא חשוב.נחלת
חחחח היום עברתי על השרשור הזה..ל המשוגע היחידי
תודה ל המשוגע היחידי
עבר עריכה על ידי ל המשוגע היחידי בתאריך ד' באייר תשפ"ו 23:57

ספיציפית אני לא אמרתי שאני יהיה אברך הרבה שנים, שאלתי רק על הכנה לחתונה והתגלגלנו לנושא עבודה - לימוד תורה.

אני גם חושב שזה מאוד חשוב ובעז,ה אני אתייעץ עם רב שמכיר אותי ויגיד לי מה הכי מתאים לי.

אשרייך!

מוסיף ומחזק את חשיבות אחריות הגבר לפרנסת משפחתופ.א.

כל אחד בציבור הדתי מאוד מעריך את הלימוד ואת החשיבות של בניית בסיס רוחני ותורני חזק לפני הקמת בית ומשפחה. אבל אי אפשר להתעלם מהאחריות המעשית שמוטלת על כתפי הגבר היהודי.

בסופו של יום, על פי ההלכה והכתובה, האחריות לרווחה הכלכלית של הבית היא עליך – 'ואנא אפרנס'. זו לא רק חובה טכנית, זו המדרגה המוסרית של להיות 'בעל' שדואג לאשתו ולילדיו בכבוד.

צריך לומר ביושר: המודל שבו חברה שלמה נשארת בכולל לאורך שנים הוא תופעה ייחודית לישראל, והיא רחוקה מלהיות המודל ההיסטורי של העם היהודי. בחו"ל, הקהילות החרדיות חיות אחרת לגמרי – שם אנשים יוצאים לעבוד, מתפרנסים בכבוד ותורמים לקהילה, מבלי לוותר על הזהות החרדית שלהם.

התחושה היא שבישראל המצב הזה השתרש לאו דווקא מסיבות רוחניות טהורות, אלא כתוצאה מהמבנה הפוליטי והצורך להשתמש בפטור 'תורתו אומנותו' כדי להימנע מגיוס. המציאות הזו יצרה מצב שבו אלפי משפחות חיות בעוני כרוני, כשהנטל הכלכלי נופל על האישה או על קופת המדינה. 

האם זה באמת 'לכתחילה'? האם זו דרך התורה להסתמך על צדקה וקצבאות כדרך חיים, במקום לחיות חיי יצירה ועבודה?

בקהילות חרדיות בארה"ב ובאירופה, הנורמה היא שילוב של קביעת עתים לתורה עם יציאה למעגל העבודה. שם, המוסר העצמי והאחריות הכלכלית מתבטאים באחוז גבוה של בעלי השכלה גבוהה, תארים אקדמאיים, בציבור התורני.  

מניח שמוכרת לך הישיבה-אוניברסיטה בארה"ב.

בין שאר בוגריה המפורסמים- הרב ד"ר אהרון ליכטנשטיין זצ"ל, שעמד בראש ישיבת ההסדר הר עציון באלון שבות שנים רבות.  

או הרב אליהו רחמים זייני, שעומד בראש ישיבת ההסדר והישיבה הגבוהה אור וישועה בחיפה.  בעל תואר ד"ר במתמטיקה, מהטכניון, היה מרצה בטכניון ורב הטכניון.  

בביקורים שיצא לי לעשות באנגליה, נחשפתי בקהילות החרדיות שגרות בלונדון לריבוי בעלי מקצועות חופשיים, וחיים ברווה כלכלית גבוהה מאוד.  

גם אולי המקום להזכיר שעל רקע הלחצים המשפטיים והציבוריים להפסקת תקצוב ישיבות ומוסדות חינוך חרדיים שאינם מלמדים לימודי ליבה או שאינם עומדים בחוקי הגיוס, עלו איומים מצד עסקנים חרדים להביא כספים מחו"ל מתורמים פרטיים וקרנות כדי לגשר על הפערים התקציביים-גם זה מוכיח שהחרדים בחו"ל עובדים ומתפרנסים היטב ורק בארץ חיים בעוני עמוק מרצון.  

הרב זיני לא היה רב הטכניון כי לא היתה משרה כזאתאריק מהדרום
הוא היה רב בית הכנסת שבתוך הטכניון והוא שנים רבות ניסה לבקש מאנשים להפסיק לקרוא לו בצואר הנ"ל ובכל זאת אנשים ממשיכים לקרוא לו כל.
חידשת ליפ.א.
בזמנונחלת

הכרתי יהודים חשובים שגם עבדו. אפילו במקומות לא רק דתיים כל כך. הם היו אבל תלמידי חכמים. ממש.

עם משמעת עצמית  חזקה.

היום - לא בטוחה שיהודי תורני, כפי שהיו הם, מסוגל להגיע למדרגתם, כשהוא עובד שעות רבות, לא במשרה תורנית.

הרחוב משפיע. הסביבה משפיעה. זו לא החממה של הישיבה, כוילל (למוטב, במקרה הזה). השפה. מכירים את הסיפור

של הרב זריצקי בספרו "בצל צח", בו מתנגדת הבת להינשא לבחור שגם עובד?

גם הבנים שלי חושבים כמותכם. בכל זאת, חושבת שלהוסיף עוד שנים מספר, רק בלימוד תורה נטו, ברצינות,

יכול מאוד להועיל, כשחייבים לצאת לעולם הגדול.

את הכרת - כי זה היה מאוד מקובל ונפוץ בדורות קודמיםפ.א.אחרונה

היו לא מעט ישובים חקלאים חרדיים של תנועת פועלי אגודת ישראל - כמו כפר חסידים, קוממיות, קיבוץ חפץ חיים, היה את מפעל השטיחים של החרדי אברהם שפירא, שמעתי סיפורים מסבא שלי המאוד מבוגר (כיפה סרוגה, גר במושב דתי) שבצעירותו עבד עם ארגון טהרת המשפחה החרדי ממאה-שערים בהקמת מקוואות ביישובי העולים בצפון, והרבה מהחרדים של אז התעסקו בעבודת כפיים.

החרדים של פעם גם היו חזקים מאוד  בבורסה ליהלומים.  

עולם הפוך מצאתי: אני בסבבי הקפאת ביציותראומה1
וחברותיי מגדלות שנים כבר ילדים, חובקות תינוקות חדשים, נאהבות על ידי בעליהן..

אין מילים באמת.

וידום אהרון...

♡♡♡♡ראומה1
כל מה שתבקשי יתגשםהפי
את תראי
בעז"ה שתזכי לשפע של טוב גלוי בקרוב ובקלות.תפוחית 1
תודה רבה אמן ואמן♡♡♡ראומה1
קשהארץ השוקולד

הסבבים הללו מלמדות על האמונה שלך שיהיה טוב בהמשך,

מאחל שתזכי לטוב הזה במהרה ויתמלאו כל משאלות ליבך לטובה ויהיו לך כל הכוחות הדרושים לתהליכים הלא פשוטים והמוערכים הללו

קשה קשה, אני שואב כוח מסיפורי התורהחרמון

אין לנו בתורה סיפור שמתאר את האמונה בהמתנה במציאת הזיווג.
כי באותה תקופה הכל התנהל אחרת וזה לא ממש היה קיים.
אבל יש ויש תיאורים של ציפיות קשות, שאנחנו יכולים ממש ללמוד מהם, לצפיות שלנו
אברהם ושרה ציפו תשעים שנה לילד, וה' מעולם לא שכח אותם. תמיד כשאברהם מתפלל לילד, ה' אומר לו שלא ידאג, אבל עוד לא הגיע הזמן.
גם על יצחק נאמר "ויעתר יצחק לה' לנוכח אשתו כי עקרה היא, ויעתר לו ה'". מה, פתאום אחרי עשרים שנה, הוא החליט להתפלל? ברור ש'ויעתר' זה על כל התפילות בכל העשרים שנה, וה' היה שם תמיד.
אפשר לדמיין את יוסף בבור אחרי שהאחים מכרו אותו וגם במצרים הוא יורד לשפל תחתית, בחודש הראשון הוא עוד יכל לחשוב, מה ה' רוצה ללמד אותי? מה זה מצמיח אותי? אבל כשעובר עוד חודש ועוד חודש, שתים עשרה שנה בבור! איך אפשר להחזיק את האמונה שה' לא 'שכח' אותו? אבל יוסף, גם במקום הכי שפל שיכול להיות, חדור באמונה בלתי מעורערת, ועונה לפרעה "בלעדי, א-להים יענה את שלום פרעה", ולאחים הוא עונה "א-להים חשבה לטובה".
ה' תמיד איתנו ולעולם לא שוכח!

הנשמות שבעז"ה אמורות להגיע לעולם דרכךנחלת

עדיין לא יכולות/בשלות להגיע לעולם הזה;

המתיני מעט עד יעבור זעם......

חיבוק ענק ענקפצלושון
כמה שזה קשה

בעז"ה שיהיה בקרוב טוב גלוי ומתוק

איזה אכזבותאדם פרו+
אכזרי מאוד /:ראומה1אחרונה
תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"

איפפפפפפ

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

מסכימה לחלוטין!נחלת
ועדיין צריך להתחשב בקהל שבו נאמרים הדבריםadvfbאחרונה

אפשר להגיד הכל, השאלה מתי ואיך.

ונשמע לי טריוויאלי שמה שהיא כתבה נאמר בקונטקסט לא רגיש.

וכן, אם אני רווק אני רוצה שיהיו רגישים כלפי.

וכן, בלי קשר לנושא של רווקות אני חושב שרגישות זה דבר שנכון טוב במידה הנכונה.

לא נשמע לי שהתכוונה למה שחשבת. ממש לא.נחלת
אמרת שהיא נשואה שנההפי

אז איך שנים? וגם אם היא אמרה  זה סבבה. אין לי בעיה לשמוע ולפרגן. אבל כל עוד זה לא שכל מילה שנייה זה “תראי מה הוא קנה”, “תראי מה הוא הביא לי”, “תראי מה הוא אמר”, “תראי את התמונות של ההריון”...

גם בזה אין לי בעיה כל עוד זה דרך אגב, פשוט כשזה כל הזמן זה כבר חופר קצת. שיחה של שעתיים רק עליה.. מרגיש שהיא שכחה שיש בה עוד רבדים חוץ מזה.

למרות שזה חמוד לפעמים 

אולי יעניין אותך