אם אני תופס אותכם תוך כדי שאתם מכוונים כוונות וייחודים ושמות קדושים שעולים מקריאה בכל מיני פסוקים בתנ"ך או במשנה (למשל פיטום הקטורת או פסוקי המגיפות בספר במדבר) אני מבקש את סליחתכם... אני פשוט חייב לשאול אותכם שאלה.
בזמן האחרון יש הצפה מסיבית ברשתות ובקבוצות שונות, על עולם שהולך להיחרב, על כת השטן שתגדע, על גאולה שתבוא, על סוף של עידן הרוע ועל מלכות אלוהים. כל הדברים הללו רוקדים במעגל סביב מושג מאוד מרכזי (במקומות מסויימים) ביהדות - משיח. כל מי שחשוף להפצה המסיבית הזו יודע שהנה עוד רגע המשיח בא, הוא בפתח, רק לחכות ולהיות מוכנים.
מה שמפליא אותי ממש זה שהמקום שתמיד טעה בהבנת המפה ההיסטורית-אלוהית, לא מפסיק לרגע בהפצת והטמעת המפה שלו ברבים (שאותה הוא מצייר הרבה מאוד פעמים). והמקום הזה הוא בית המדרש, ואם נצטרך להתמקד בבית המדרש אלו יהיו אנשים וזרמים שקשורים לקבלה (מקובלים).
ואני לא מדבר על רבי עקיבא (שהיה מקובל(פרדס..?)) שטעה בתפיסתו את מרד בר כוכבא - שעלה בהמון הרוגים "תלמידי רבי עקיבא", אני מדבר על כך שכל פעם שבית המדרש חישב את הקץ הוא התבדה, וכל פעם שבית המדרש היהודי ניסה להבין את המציאות מתוך עולמו הוא נחל כישלון חרוץ. לבית המדרש יש חיסרון עמוק ביכולת ההקשבה שלו למציאות. וזה הוכיח את עצמו בצורה הכי מוחשית במה שיש היום. היום יש לנו מדינה וצבא ובית ליהודים מאנטישמיות כללית תוך קיבוץ הלאום היהודי, עם חופש דת, לא בזכות בית המדרש = אלא בעל כורחו של בית המדרש. בית המדרש מעולם לא השכיל להבין את המציאות, או אם תרצו את אלוהים שמדבר מהמציאות, הוא תמיד היה תקוע בהסברים שלו על המציאות, וברצונות שלו מהמציאות. הוא מעולם לא הקשיב למה שיש לה לומר, כי הוא תמיד היה עסוק ב-להקשיב לעצמו.
אז מה אם קורונה לא באה לדבר על משיח? על שטן? ועל עולם חדש של אלוהים?
מה אם הקורונה היא לא איתות של גאולה של עם אחד, אלא חיבור של כולם למקור אחד?
מה אם קורונה היא לא אות של פילוג - אלא אות לכך שכולנו בני אדם עם מהות אחת, משותפת?
מה אם קורונה היא פה כדי לעבור, ולא פה כדי לעצור ולשבור ולגדור?
מה אם קורונה נלחמת בעליונות של האגו הלאומי-דתי בין העמים - ומראה לנו שכולם פגיעים באותה מידה?
וביננו, מה אם קורונה היא פשוט מסר לאדם המערבי שעובד בלי הפסקה - שיש חיים לפני הכל, או אולי אחרי הכל.
(אגב, הסינים הם הפועלים השחורים של המערב שלא מפסיקים לעבוד (בצורה חולנית) בשביל המערב - השוו לדוגמה הודו או מדינות בדרום אמריקה שעובדים הרבה פחות, ושם אין כמעט קורונה)