היה לי דיבור עם חבר היוםהכל כבר תפוס
והוא אמר לי שחלק מהבנות שהוא נפגש איתן בעבר היו יותר חכמות ממנו וזה הפריע לו.

אמרתי לו שיתכן שזה מפריע לו כי הוא חושב שזה מפריע להן.

השאלה היא האם זה באמת מפריע לבנות?

(אישית, ממה שראיתי אצל כמה זוגות, יש פחות הערכה לבעל כשהאישה חכמה ויודעת להחליט בצורה מושכלת יותר, וזה גם אם הבעל הוא אדם טוב, מכיל, יר"ש וכו').
על עצמי אני יודעת לומרנפש חיה.
ככל שהזמן עובר
אני מעריכה בבעלי תכונות שעוזרות לזוגיות להיות מוצלחת
ותכונות אצלי שצריכות להשתפר בעקבותיו...
זכיתם..הכל כבר תפוס
אני מכיר זוג או שניים שהאישה במקום ללמוד מהבעל ולהשתפר כמו שאת עושה, מנצלת את זה שהוא אדם טוב, ותרן ומלמד זכות במקום להקריב יותר מעצמה (הוא ממש צמא ללמוד תורה והיא לא מספיק משקיעה בשבילו שיוכל ללמוד מדי פעם. והוא מקבל את זה ושותק). עם הזמן הוא לומד יותר לעמוד על שלו.
זה קצת עצוב שלפעמים טוב נענה בניצול מסויים במקום בטוב.
זה תלוי בשפה שכל אחד מדבר בה, ובמה שהשניים מבינים ורוציםנפש חיה.
למשל
אם היא מבינה שלימוד תורה זה חשוב אבל לא מבינה כמה זה ** *משמעותי* לאדם שאיתו היא בקשר**
זה כי העולם שלה שונה. היא לא רגילה לראות את צרכי השני לנגד עיניה, צריך ללמוד את זה.

ואם בשיחה פשוטה עולים הצרכים של שניהם, התפיסות עולם שלו ושלה, וההבנה שהאהבה האמיתית היא לתת לשני מה שהוא צריך כי *אכפת ממנו באמת*
ולאט לאט מתרגלים את זה
ומעריכים כל דבר אפילו הכי קטן
לאט לאט זה הרגל, שבעזרת ה' נהיה טבע.
בדיוקהכל כבר תפוס
מה שצורם לי זה שאם זה היה גבר אחר כנראה הוא היה קובע עובדה "זה חשוב לי" וזהו והיא הייתה מבינה שהוא צודק ומתיישרת לפי זה. אבל בגלל שהוא אדם טוב ומדבר ברכות ובשכנוע אז היא רואה את זה בתור התחשבות שלה וכאילו היא עושה לו טובה (והיא ממש לא אישה רעה).
רגע רגענפש חיה.
לכל סוגיות יש 2 צדדים
ואי אפשר שצד אחד יוותר כל הזמן וירגיש מנוצל או שינצל את החולשה של השני.

בדיוק על הפער הזה הם צריכים לדבר ולהגיע להבנות.
כמובן. זו דרך המלךהכל כבר תפוס
אבל לא תמיד או אצל כולם זה עובד.
פגשתי כמה זוגות שהבעל קצת תקיף יותר ועומד על שלו והאישה לפעמים כן מקבלת את מה שהוא אומר או רוצה. לא בגלל שהיא לא רוצה לריב אלא בגלל שהיא יודעת בתוכה בחלק מהמקרים שהוא צודק. אבל אם הוא לא היה קצת תקיף היא לא הייתה מוותרת.
תגדיר חוכמה ?ברוקולי
חוכמה כפשוטההכל כבר תפוס
אדם אינטיליגנט יותר, עם תפיסה מהירה יותר, יכולת ניתוח טובה יותר (גם בלי קשר למתמטיקה..).

וגם במובן של אדם שיודע להתנהל בצורה חכמה ולא מפוזרת.
זה לא נשמע לך שובניסטי?advfb

זה מזעזע אותי, חייב להגיד לך...

הגבר צריך להיות החכם? באיזה עולם אנחנו חיים?

אבל אני לא באמת בא אליך בביקורת כי זה העולם התרבותי שאני מגיע ממנו, שיותר מושפע מהעולם המערבי בקטע הזה.

אתה חושב שעולם שנותן לגיטימציה לכך שהגבר צריך להיות מורמם מהאישה הוא עולם מתוקן?

לא הבנתי את הטענה שלך, מחילה שאני מתערבת.נפש חיה.
יש אנשים שהם"חכמת חיים" האיכותית- אצלם הרבה יותר חזקה מאשר חכמה כמותית- מתמטית או בתחום אחר.

יחסי אנוש זה תחום שכולם צריכים לעבוד עליו
ענווה לא מזיקה לאף אחד , עדיין לא מתו ממנה....
עצם העניין שמפריע לבחור או לבחורהadvfb

דבר כזה זה מראה עד כמה הם שבויים בתפיסה שובניסטית שממעיטה מערך האישה וטוענת שהגבר צריך להיות יותר חכם.

הנגזרת של התפיסה הזאת היא כשזוג יסתדר טוב רק כאשר יש את המצב ה'בריא' שהגבר חכם מהאישה. מזעזע, לא?

לדעתי זה פשוט עניין של שניים שמבינים ש"מקבלין דין מן דין"נפש חיה.
יעני שלכל אחד יש מה לתת מעצמו, ומכל אחד אפשר ללמוד תמיד.

וממילא כשנכונים לבוא בענווה אחד אל השני ומכירים בטוב ובמאחד של שניהם, ממילא הטוב שבשניהם בולט ומאפיל על ההבדלים הקיימים. (לצורך העניין- יש זוגות שהאישה תואר שני ועדיין מפחדת מעכבר, כשבעלה המוסכניק מרגיע אותה ותופס את הסורר...)
לא טענתי שבני הזוג צריכים להיות באותה רמה שיכליתadvfb

טענתי שתבנית כזאתי שאומרת שהאישה צריכה להיות פחות חכמה מהגבר זה דבר מזעזע.

יכול להיות שהגבר יהיה יותר חכם ותהיה אחלה זוגיות - אבל להפוך את זה לאידיאל הצרוף - ה' ישמור.

צודק. אף אחד לא אמר שהגבר החכם והדןמיננטי זה אקסיומה בזוגיותנפש חיה.
כן ביהדות הם משלימים זה את זה
וממילא חכמת הנשים והרגישות של האישה
משלימה את ה"מאצ'ואיסטיות" / כל תכונה אחרת שבגבר.
וככה הגוון האחיד משפיע על התמונה, בלי להקצין לשום צד, זה אף פעם לא טוב.
זה מה שאמר חבר שלו...advfb

אני לא רוצה לכתוב לגבי הדיון עצמו- אני לא מביע דעה כרגע,והוא ישמיענו

אבל אם אומרים שאצל אחד החכמה יותר דומיננטית מאצל השני- זה לא בהכרח ממעיט מערכו של השני, אלא אם הערך היחיד שנחשב בעולם ובאדם זה חכמה (שכלית בלבד- IQ), ולהגיד דבר כזה זו שטות גמורה שאולי מתאימה לימי הפילוסופים של יון לפני כ-2500 שנה

לא דיברנו על IQadvfb

דיברנו על חכמה באופן כללי. כל החלוקות בתור מונח שנקרא 'חכמה' הם בסוף של דבר כולם תחת מושג כולל אחד. גם חוכמה אנליטית, וגם מה שנקרא 'חכמת חיים' נמצא תחת מושג כולל של 'חכמה'.

הבנתי. ואיזה חלק מחלקי האדם אתה לא מגדיר כ'חכמה'?והוא ישמיענו

חכמה כפשוטוadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ה' בניסן תש"פ 13:20

כל דבר שכולל בתוכו עיבוד של מידע נקרא חכמה - גם חכמה שמשתמשת בכלים אינטואטיביים.

היכולת עצמה לעבד ידע להפוך אותו לחכמה היא יכולת שיכלית.

אבל לשיטתך כל דבר הוא יכולת שכלית, לא ככה?והוא ישמיענו

כי הכל מגיע מהשכל, קרי מיכולת כלשהי של המח

תקן אותי אם אני טועה

לא כל דבר אבל הרבה דבריםadvfb

היכולת השיכלית זה מה שמבדיל את האדם מן הבהמה.

לחיות יש מוח אבל אין להם יכולת שיכלית אז זה לא נכון שכל דבר הוא מהשכל.

כל פעולה שאדם עושה היא מהמוח אבל לא בהכרח מהשכל. שכל ומוח זה שני דברים שונים.

אבל באמת זה לא קשור לדיון שבו נפתח השרשור.

זה דוקא מאוד קשור...והוא ישמיענו

כי פותח השרשור לא התכוון לחכמה במובן הלגמרי כוללני שאתה התכוונת..

ולכן אני לא רואה פה שום המעטה מערך האשה

נ.ב. לחיות אין יכולת שכלית? אתה בטוח?

א'. זה לא נכון. חיות יכולות ללמוד דברים והתנהגויות. גם אם בסוף הן נשארות חיות עם 'נפש בהמית'- יכולת שכלית לנתח דברים יש להן.

ב'. כעת יש לך עבודה להעמיק בכוונה של הפסוק "ויפח באפיו נשמת חיים", ומה יתרון האדם על הבהמה

הוא כתב למה הוא התכוון בעצמוadvfb

חוכמה כפשוטה - לקראת נישואין וזוגיות

שזאת ההדרה הכוללנית שהבאתי בפניך. תקן אותי אם אני טועה.

יש שכל ויש שכל, אנחנו משחקים במושגים. תבדיל בין השכל של החיות לשכל שבני אדם באופן איכותי לצורך העניין.

התכוונתי לשני סוגי חוכמההכל כבר תפוס
1. תפיסה מהירה, יכולת ניתוח (שאין לה שום קשר לראש מתמטי לדוגמא).
2. התנהלות נכונה, חכמת חיים.
לגמריהכל כבר תפוס
אינטילגנציה רגשית (טקט?) חשובה לחיים טובים לא פחות (ואולי הרבה יותר) מחוכמה שכלית.
אדם שיודע מתי לשתוק, מה לא להגיד, שתופס ממה הבעיה נובעת ויודע לגשת לשורש בצורה נכונה.
אבל הקטע המצחיק הוא שגם מי שאין לו את זה בטבעיות, יכול ע"י חוכמה ועין טובה להגיע לאותם תובנות..
מסכים, לגמרי לזה כיוונתי.והוא ישמיענו

רגע רגעהכל כבר תפוס
אני בכלל לא הצגתי את דעתי..
ואדרבה, אמרתי לו שאולי זה מפריע לו בגלל דעות קדומות.

ובנוגע לשאלתך. לא ממש מעניין אותי כל הקטע המגדרי וזה.
אני פשוט מנסה לנתח את העניין בהתאם למציאות, האם מפריע להן או לא.

אז התשובה לשאלתךadvfb

מי שמפריע לו/לה הוא בעל/ת תפיסת עולם מאוד עקומה לטעמי.

גם אם התפיסה לא מודעת אולי זה במודע...

או שאני טועה? תקנו אותי בבקשה.

משמע - אנשים שחיים תחת תרבות ישרה שאיננה עקומה לא חושבים דברים כאלה.

אני לא מבין אותך..הכל כבר תפוס
אם יבואו בנות ויגידו לך שזה מפריע להן, מה תגיד?
תקבע להן שההרגשה שלהן נובעת משוביניזם?
כןadvfb

יכול להיות מישהו שהתפיסת עולם שלו היא איננה שובינסטית אבל הוא חי בצל תרבות שובניסטית שגורמת לו (בין אם זה במודע בין אם זה בתת מודע) לחיות בתרבות שובניסטית. להרגיש ע"פ הערכים שלה.

אדם שלא חי בתרבות שובניסטית (ולא צריך להיות 'שמאלן תל אביבי' בשביל זה) לא יבין בכלל מאיפה זה בה. וגם ברגש. לא ירגיש בזה שום דבר.

אגב, כשדרוזי גבר ישתוף כלים הוא ירגיש מושפל.. לא משנה מה חושב על זה.

אני מניח שאתה כבר רואה לבד מתגובות הבנות פה שהמציאות אחרת..הכל כבר תפוס
אז אפשר גם לומר אחרת ממך. שהפמיניזם הוא זה שהקצין ומחק את התחושות הטבעיות הבריאות
סוו וואט?advfb

יכול להיות שבת שמסכימה אם הנאמר ע"י חבר שלך היא חייה תחת עולם מושגים שובניסטי כמוהו.

יכול להיות שגולשי לנ"ו של ערוץ 7 הם חיים תחת גישה שובניסטית.

מה זה קשור לאיך לתפוס את הגישה השובניסטית?

אל את תייחס דברי לאיזה זרם, אלא תענה באופן ענייני על הטענה..

כמו כן גם @נפש חיה. בסופו של דבר לא חושבת שצריך להיות אקסיומה כזאת.

כפי שאני רואה הבנות  שענו לך לא התייחסו באופן ישיר לדבריך.

לא יחסתי את דבריך לזרם מסוייםהכל כבר תפוס
אתה פשוט טענת שזה שוביניזם ואני עניתי שאולי זו דרך האמצע והקיצוניות השניה גורמת לראות את זה כשוביניזם.

אבל אני גם לא אוהב הגדרות ותבניות שמטבען הן מכלילות ובני האדם הם הרי מורכבים.

לא טענתי שיש אקסיומה כזאת. בסהכ באתי לברר מה הבנות חושבות על זה.
וכמו שאתה רואה יש דעות בעניין.

לדעתי זה בסהכ ביטוי לצורך שורשי מסויים שיש לנשים.
יש נשים שאצלם הצורך יתבטא בצורה אחרת. כל אחת לפי האופי שלה. אצל אחת זה יתבטא יותר בזה שהיא תרצה מישהו עם הרבה רגישות כלפיה, אצל אחרת מישהו שיודע להיות החלטי, ועוד ועוד.
חוזר בי מהשימוש ב'תבניות'advfb

אבל אתה גולש פה לנושא אחר לגמרי. יש שני דיונים נפרדים -

הדיון האם יש הבדלים בין גברים לנשים (שבו אני מסכים איתך לגמרי).

לבין הדיון מה ההבדל בין נשים לגברים. שבו אני לא יודע מה עמדתך, אבל בו השרשור שפתחת עוסק.

לגבי זה טענתי שאין שום עניין שגבר יהיה יותר חכם מאישה. חכמה זה דבר אנושי כללי ולא שייך לאחד המינים (גם אם יש בו ביטויים שונים לפעמים בין גברים לנשים). וזה דבר שאותי באופן אישי מזעזע. להגיד שאישה צריכה להיות פחות חכמה מגבר. זה עוול מדרגה ראשונה, אני אפילו לא חושב שבכלל צריך להסביר את זה.

כמו כן, עניתי לך שהרגשות שיש לאנשים נובעות מתוך התפיסות עולם שאנשים נמצאים בהם (כמו שה'פסיכולוגיה הקוגניטיבית' וה'פסיכולוגיה ההומנסיטית'' סוברות). ולכן אנשים מרגישים שאישה צריכה להיות פחות חכמה מגבר, צר לי על טעותם הקשה.

לא בגלל שקורים לזה 'שובינזם' אלא בגלל שזה רע ועושה עוול לנשים.

אני לא חולק על זה שזו תופעה קיימת. אני רק חושב שאתה משליךהכל כבר תפוס
את זה על רבים בלי סיבה.

ולראיה, אני בטוח שגם הבנות פה שזה כן מפריע להן, יגידו לך שאם יש בנות שזה לא מפריע להן, הכל טוב.
במילים אחרות, זה לא נובע בהכרח מתפיסת עולם כמו שכתבת אלא מצורך טבעי, בין אם אישי בין אם כללי כמאפיין של משהו שורשי יותר.
תפיסת עולם מולידה צורך טבעיadvfb

(טבעי לא במובן של 'טבע ראשון' אלא 'טבע שני')

אם אתה כופר בטענה הנ"ל שהבאתי אז תסביר למה שלבנות יהיה חשוב שהגבר יהיה יותר חכם אם לא מתוך תפיסת עולם? ולמה שזאת תהיה בכלל תופעה 'שבנות צריכות גבר חכם'? מאיפה זה נובע?

אתה יכול לענות לי 'צורך טבעי', אבל מסביר. תוכיח לי איפה הצורך הטבעי הזה שאתה טוען שהוא קיים קיים בעוד מקומות.

שוב, אני לא חולק על זה שיש תפיסות עולם שמולידות צורך טבעיהכל כבר תפוס
עבר עריכה על ידי הכל כבר תפוס בתאריך ה' בניסן תש"פ 14:43
אני חולק על זה שחושבים שכל הצרכים הטבעיים נובעים מזה.

אממ, למה אני צריך להוכיח?
תוכיח אתה שהמציאות היא כתוצאה ממה שאתה כותב ולא כתוצאה מדבר אחר..

בכוללניות, כשאני מסתכל על המכנה המשותף של כמעט הרבה מאוד נשים ממגוון מגזרים, זה הצורך של אישה ב"דמות".
אצל אחת זה יבוא לידי ביטוי בזה שהוא חכם או בעל ידע, אצל שניה בזה שהוא יודע לנהל דברים מבלי להילחץ, אצל שלישית בזה שיש לו כיוון תורני לבית והוא לא מוותר עליו, אצל אחרת בזה שהוא רגיש כלפיה.

זה נכון גם הפוך ברמה זו או אחרת, אבל אני חושב שאצל גברים זה יותר צורך שהם יהיו ה"דמות" בשביל מישהי.
ומה שהם יותר צריכים מאישה זה את החיוניות, הרגש, הרוך, האינטיליגנציה הרגשית המפותחת וכו' (כמובן שבנוסף להתאמה אינטלקטואלית וכו).

לא נגעתי בפאן של אהבה שנוגע לשני הצדדים כמובן (גם אם אולי בצורה קצת שונה). וכמובן *שהוא המרכזי*. אבל להתעלם מהפאן הראשון זה לדעתי לא נכון וגם לא באמת יצליח (גם @י.על
נגעה בזה).
..קראתי רק את התגובה הזאת..י.על
עבר עריכה על ידי י.על בתאריך ה' בניסן תש"פ 16:20

נראה לי שמילת הקוד בהקשר של חכמה ובכלל היא: הערכה,על הערכה אסור לוותר בשום אופן

לגיטימי שאנשים יעריכו דברים שונים, מי שיודע על עצמו שהוא צריך חכמה אצל הצד השני כדי לוודא שהוא יעריך אותו אסור לו לוותר על זה לטובת שני הצדדים.

(רק רוצה להוסיף שאם היו שואלים אותי עם איזו חברה הייתי רוצה להתבודד על אי במשך תקופה לא קצרה

הייתי בוחרת בחברה שאני מעריכה אותה ואת מה שיש לה לומר ,שיש לי מה לקבל ממנה ולה ממני.)

אני חושבת שבחיים עצמם יש כח עצום לאישה בבית וגם אם היא קצת פחות חכמה מהאיש יש לה כוחות גדולים אחרים שאיכשהו מאזנים כי היא הלב של הבית, גם האיש, אבל יותר האישה-

לכן נראה לי שבאופן כללי טוב שלאיש תהיה עדיפות מסויימת בפן הזה (ברור שכתבתי בהכללה גסה מאוד..)

ואם לא עדיפות לפחות שבסך הכללי הוא לא יפול ממנה..

אנחנו לא אנשים מושלמים, תמיד יש ויהיה מה לשפר ומה ללטש במידות שלנו

לגרום לאיש להרגיש לא מוצלח ולא מספיק מוערך בעיני האישה - נראה לי דבר איום ונורא

והייתי רוצה להתרחק מזה מאוד מאוד. זה בחירה בשלום בית.

(מישהו אמר לי פעם שכאישה מגיעה למצב שהיא מזלזלת באיש שלה היא בעצם הורגת אותו..)

כל אחד צריך להכיר את הכוחות שלו ולפי זה לראות אם אתגר מסויים מתאים לו יותר או פחות.

מתחבר לדבריםהכל כבר תפוס
אני מקבל בברכה את האנלוגיה של זכר משפיע ונקבה מקבלתadvfb

ולכן אני מסכים איתך בזה שהצורך הנשי הכולל הוא שאישה צריכה 'דמות'.

וכבל זאת, עדיין אני לא רואה סיבה מספקת שעל בסיס אידיאולוגי כלשהי האישה תצטרך להיות פחות חכמה מהגבר.  שתיהם יכולים להיות ברמת חכמה אותו דבר ובכל זאת האיש יהיה משפיע והיא תהיה מקבלת.

בלי להתפלפל במה זה חכמה. אם ראיתי פעם משיהו/י שהוא /היא חכמ/ה אז אתה בטח יודע מה זה.

חכמה זה דבר כולל, יש כל מיני הבחנות שונות בתוך המושג הזה ובכל זאת גם בהם יש קשר בלתי נפרד.

שוב, לא טענתי שהאישה צריכה להיות פחות חכמההכל כבר תפוס
טענתי שיש לה צורך בדמות, כמו שהסכמת, ושגבר חכם יותר זה אחד מהדברים שיוצרים את התחושה הזו, וישנם גם דברים נוספים שיוצרים אותה.

בכוונה אני לא כותב את ההגדרה של זכר משפיע ונקבה מקבלת כי שמתי לב שלפעמים מבינים או לוקחים את זה לא נכון או למקומות לא נכונים (בקצרה אולי רק כדאי להעיר- 1. שבכל זכר יש בחינת נקבה ולהיפך. וכן יש תחומים בהם הזכר הוא הנקבה ולהיפך.
2. שזכר ונקבה זה יחסי. כלומר יתכן נקבה שביחס לזכר מסויים היא המשפיעה. ולכן נקבה תחפש זכר בהתאם למעלתה.
3. שבחלק מהמקרים הכוונה בזכר משפיע ונקבה מקבלת היא רק על תחילת התהליך. כלומר אחרי שהזכר ישפיע, זה יעורר את הנקבה לתת ולהשפיע לא פחות).

לגבי החוכמה, בעקרון אני מסכים איתך, אבל יש לא מעט יוצאי דופן לפי מה שראיתי. ויש גם אינטילגנציה רגשית שהיא שונה (גם אם אדם חכם יכול להגיע לאותן מסקנות דרך השכל).

*איך אתה רואה את העניין של משפיע ומקבלת?
נכון. כל אחד צריך להיות מה שהוא.והוא ישמיענו

והאמת היא שהכי כדאי לעזוב את ההגדרות.

אדם צריך לממש את האופי שלו.

חז"ל לא מדברים על אופי אידיאלי, אלא על מצב קיים/ תפקיד כללי.

האופי הכי אידיאלי זה איך שה' ברא אותי ספציפי. התפקיד האישי שלי נגזר מהמהות שלי, שהדרך שעל ידה אני נפגש איתה מכונה 'אופי'.

לא דומה איש זה לאיש אחר, ולא אשה זו לאשה אחרת.

כמו שאני אומר תמיד, כמו שהאמת היא לא יכולה להיות סובייקטיבית- כך האמת לא יכולה להיות רק אובייקטיבית כללית (למשל- "גברים הם שכליים"/ "נשים הן רגשיות"). האמת כוללת את שניהם. מתחילה בכלל ויורדת לפרטים, ולפרטי פרטים

אני לא אמדוד לו IQאיכה

אבל אני כן רוצה מישהו ברמה שלי, לפחות.

הדבר האחרון שיגרום לי להעריך מישהו זה שאני אצטרך להסביר לו דברים שאמורים, מבחינתי, להיות מובנים מאליהם או לכל הפחות לו.

ראיתי מה ענית לברוקולי לפני ששלחתי - אז זה בדיוק אחד אינטלגנט, תפיסה מהירה ויכולת ניתוח. (לאו דווקא יותר, לפחות ברמה שלי)

אולי יותר מדויק להגדיר את זה כחכמת חיים, אבל חלק מזה זה חכמה.

אין  לי ספק.

וכשאני חושבת על זה,

שמעתי על בחורים חכמים, כמעט כמו ששומעים על בחורים שהם אוהבים לטייל.

הייתי בטוח שרק הבנותadvfb

אוהבות לטייל ;)

אני חושבתשרה שרה שיר

שזה תלוי בכל אדם בפני עצמו. יש אנשים שזה יפריע להם ויש שפחות.

לי אישית זה מפריע כשאני מרגישה שאני הרבה יותר אינטילגנטית מהבחור אבל יש נושאים שברור לי שאני אבין בהם יותר וכן נושאים שהוא יבין בהם יותר.

אני גם לא חושבת שזה עניין של "חכמה" משום שאנחנו יצורים שונים והשכל שלנו עובד קצת אחרת אז הגיוני שיהיו רגעים בחיים שאחד יחשב חכם יותר מהשני

ה"חכמה" האמיתית היא ללמוד איך להעריך את הידע של השני ולתת לו את המקום וההערכה הראויים להםכאילו מוציא לשון

בהחלטנפש חיה.
והטענה שהשכל עובד אחרת מאד נכונה.
אני חושבתפרח-אש

שאני מחפשת מישהו שהוא בסכ די כמוני בכטע הזה ויותר קצת 

אבל בטוחה שהוא יהיה אחר ממני ולכן הוא יהיה יותר בדברים מסויימים ופחות באחרים ...

אם יהיה הבדל משמעותי מאוד לאיזה כיוון כנראה יפריע אבל אולי יעבוד אם נעבוד על זה 

כן, יכול להפריעי.על

לא בריא לזוגיות שהאישה תחשוב שבעלה לא חכם(טיפש)בסה"כ -אם זה יגרום לה לקושי להעריך אותו,(אם היא חכמה ממנו אבל זה לא מפריע להערכה כלפיו וכו' ולא נכנס עכשיו לשאלה מה זה חכמה וכו -זה משהו אחר .זה מאוד אינדיבידואלי)

אנחנו לא תמיד במיטבינו-מיושבים ומודעים ורצוי שמחשבות שעלולות לפגוע בבן זוג בזמנים חלשים לא ידלפו החוצה במודע או שלא במודע, אין 100% אף פעם אבל אם אפשר לצמצם אתגרים אז למה לא?

תודה לכולכן על התגובות היפות. שמח שאני מסונכרן איתכן..הכל כבר תפוס

אני כמעט בטוח שאמרת את הסיבה הנכונה.מבקש אמונה

לרוב כשיצא לי לשמוע מאנשים שזה מפריע להם, הם אמרו שהם חוששים שהיא לא תעריך אותם ואת דעתם.  

לא שבאמת אכפת להם שתהיה חכמה

התחושה שלי היאי.על

שאני לא מאמינה שלבחור לא מפריע להרגיש לא חכם ליד הבחורה שלו..

אבל כן מאמינה שיש בחורים שמקבלים מצב כזה בדיעבד.

בהחלט יכול להיות..מבקש אמונה

אף אחד לא אוהב להרגיש לא חכם ליד מישהו אחר... וזה כנראה מהסיבה שהוא לא מוערך.

וכמובן שזה מתעצם כשמדובר בזוגיות.

הרי חלק מהחיזור של הגבר זה להרשים את הבחורה.

אבל אני התכוונתי שהבחורה קצת יותר חכמה והוא גם חכם.  הבנתי שעל זה מדובר פה...

תגיד את זהי.על

ל @advfb

חח תגידו לו בשמימבקש אמונה

ראיתי את הטענות שלו, אבל הערכתי שאם אני אגיב זה לא יגמר שם אלא יתפתח לדיון

ואני לא בנאדם של וויכוחים ארוכים.  (:

חחח מבינה אותךי.על

לפעמים נקלעים לדיון וכל הדיון זה ניסיון להסביר למה התכוונת בהודעה הראשונה  ובסוף מרגישים בזבוז אחד גדול..

לא חושבת שיפריע ליחופשיה לנפשי
חושבת שזה לגיטימי שזה יפריע למישהו
עונה בתור בתקל"ת
המושג 'חכמה' הוא נתון לפרשנות בעיני המתבונן ואיך שאני רואה את זה יש שני סוגי חכמה:
1.רמת משכל, איי קיו מה שנקרא.
2. חכמת חיים, לדעת איך להתנהל בחיים.

כשאני יוצאת עם בחור אני שמה הרבה יותר דגש על הסוג השני מאשר הראשון. לא אכפת לי מה היה ממוצע הבגרות של הבחור ולא קריטי לי שהוא לא היה תלמיד מצטיין בלימודים, כל עוד הוא בטווח מנת המשכל של הנורמה כמובן. לעומת זאת חכמת חיים זה משהוא שמאד משמעותי לי וחשוב לי (אך לא חושבת שזה סוג החכמה שהתכוונת כשאמרת 'חכם')
אזקל"ת
עירבבת שני סוגי חכמה
לא בדיוק לדעתיהכל כבר תפוס
ממה שראיתי, מי שיש לו את הסוג הראשון של חוכמה שכתבתי יכול להתנהל נכון גם אם הוא עוד לא רכש מספיק נסיון וחוכמת חיים, בגלל שהוא מגיע לתובנות והסתכלויות עמוקות דרך חשיבה.
אני מבינה אזקל"ת
שלא מדובר כחכמה 'כפשוטה'. חכמה כפשוטה הכוונה מנת משכל ואין לה קשר לדברים אחרים. כך לדוג אנשים על הרצף האוטיסטי יכולים להיות גאונים(מנת משכל בנורמה ואף מעבר) אך מתקשים להתנהל נכון בחיים.
התכוונתי בכפשוטה לפי איך שאנשים מסתכליםהכל כבר תפוס
לכן אדם עם נסיון חיים שיודע לייעץ מוגדר כחכם וגם אדם חסר נסיון אבל קולט מהר ומנתח לעומק יוגדר כחכם.

דווקאקל"ת
מהשטח אני חווה את זה אחרת. בדרכ כשאומרים לי על בחורים שהם חכמים הם לא מתכוונים לזה
אלא למה?הכל כבר תפוס
יתכן גם שאנחנו לא חולקים בכלל. אני לא מבין בעניין אבל יתכן שמבחני אייקיו כן משקפים ובודקים מה שאני מדבר עליו, ומה שהבאת מאנשים על הרצף האוטיסטי זה בגלל בעיה שנובעת ממשהו אחר.
להצטיינות בלימודים.קל"ת
אני יודעת שיש הייקיו מילולי והייקיו ביצועי. האמת לא ככ הבנתי את ההגדרה השנייה שלך "אדם שמנתח לעומק", אז לא יודעת לאן לשייך את זה
ניקח דוגמא קצת קיצונית ולא ממש משקפת..הכל כבר תפוס
הרב לונדין
חחחקל"ת
זה כבר קשור לאופי קווניקי נראלי..
טוב לא משנה..נראלי מיציתי את הדיון🙂
חחהכל כבר תפוס
באמת מוצה..
חח ועכשיו הבנתי מה הק' בניק שלך..
חחח דווקא לאקל"תאחרונה
קל"ת = קלינאית תקשורת😁
זה נכון.וירושלים של זהב
הרבה בחורים שיצאתי איתם חששו להמשיך כי אני יותר חכמה...
ובגלל שאני לא כזה מעריכה חכמה (שכל), אז זה בד"כ לא הפריע מהצד שלי, יותר מעריכה רגישות. כן צריכה שיח עמוק (אבל לאו דווקא מפוצץ כזה, כנות וחיבור פנימה..),
אבל מהצד שלהם הפריע, מה נעשה...
יש הרבה אבל סוגי חוכמותרותה החמודה

זה שאלה קצת עם היבט ריגשי.
כי יש הרבה סוגי חוכמות.
ובתכל'ס חוכמה לא ממש עוזרת להצלחה זוגית חוץ מחכמת חיים ואינטלגנציה ריגשית.
אולי הוא פשוט בחור שמעריץ מאוד חוכמה, וספג זאת בבית או משהו דומה,

ואז כל בחורה שהוא נפגש איתה זה שיקוף של מה שבעצם חסר לו, וזה מעורר אצלו את הרגשי נחיתות.

השאלה מה אתה מגדיר חוכמה ?הפי
חוכמה זה כל כך הרבה בהרבה מובנים ..
גם יכולה להגיד שבתיכון לא הייתי חמש חמש..אבל האבחון שלי הרבה מעל הממוצע שבדרך כלל מדברים על חוכמה מדברים על אקיו.. אז לפי זה כן ..
בגדול אני חושבת שחוכמה זה דבר מאוד גדול.

אם נתייחס לחכמה בתורה כן חשוב לי שהבחור ילמד וידע אפילו יותר ממני.
יש מצב שאני אדע גם יותר ממנו בחלק מהדברים בתורה שזה גם בסדר..
אבל בגדול חוכמה זה דבר חשוב כל אדם צריך ללמוד ולהשכיל.
ולא לזלזל בזה.

אם הוא יהיה יותר חכם ממני? שיהנה בטוחה שחלק מהדברים אני אדע יותר ממנו
.^^^אנונימי פלוס

זה עוול לייחס את החכמה לתיכון וציונים...

חכמה זה חכמה לא צריך להתפלסף בזה. 

חוכמה שרלוונטית לעניין..הכל כבר תפוס
בפגישות לא יבוא לידי ביטוי מי יודע יותר טוב מתמטיקה אלא מי יותר יודע טוב יותר להסתכל על דברים לעומק וכדומה.

(חוכמה בתורה יותר נכון להגדיר ידע בדכ).
נשואה לפחות חכם ממניצועקת לך

קיבל פחות בפסיכומטרי ויותר קשה לו ללמוד דברים חדשים.

ממש לא מפריע לי ולהפך נמשכת לזה (מרגיש לי מחוספס כזה ולא חנון כמוני)

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך