בסדר. נמאס לי. אני רוצה לצאת מהארוןמיואשת******
כולן כותבות כמה קשה להם עם הילדים.
עוד מישהי מוכנה בבקשה לכתוב שקשה לה גם עם הבעל? מישהי אחת? שאני לא ארגיש מפלצת רעה לבד?
יש כל מיני הודעות על כמה כיף וזמן איכות זוגי וכל מיני כאלו ואני מרגישה כמו נמלה מבוישת ומדוכאת. אני לא מרגישה זמן איכות בכלל
מאתגר אותי מאד מאד הדבר הזה.
קשה לי
שולחת מהר לפני שאתחרט
מישהי?
בטחמשמעת עצמית
קצת טומאצ'...
😑
ודורש מלא סבלנות, איפוק, בליעת רוק.
אופפפפפפפפפ
אין לי אויר.
תודה.
תודה ❤️ אני מרגישה קצת פחות לבד...מיואשת******
אנחנו רבים על שטויותמשמעת עצמית
מפגרות.
אפילו יותר מהרגיל...
וכלשניה מישו אחר נעלב ועוזב בעצבים.
אני מרגישה שההבדלים ביננו מאד מועצמיםמיואשת******
עכשיו שכל אחד אחראי לזמנים שלו , וצריך משמעת עצמית להספיק , ואנחנו צמיד היינו שונים אבל עכשיו זה מול העיניים שלי כל הזמן...
משתגעת
וגם מרגישה שעושה פי חמש מאות יותר ממנו בבית ובסידור לילדות והכל. ואז אני מתפרצת, הוא מנסה לתקן, וזה מעט מדי מאוחר מדי ואני לא מצליחה באמת להחמיא כי אני מרוקנת ועצבנית ו... על הפנים. יש יותר מדי עלי. באמת.
בול. ממשחגהבגה
כי האחראיות היא עלייך. את צריכה לדאוג שהכל יקרה, הכי קל להיות מתופעל.
וואי. יש לי ממש דמעותמיואשת******
שמישהי מבינה אותי.
אני מרגישה נורא
אבל נמאס לי להפעיל אותו! צעקתי עליו שהוא כמו עוד ילד
כמובן שזה לא מביא לשום מקום טוב....
אהההההה
את יודעתחגהבגה
לפני החתונה הייתי מוקסמת מרבניות שהיו מספרות שתהפכי את בעלך למלך ותהיי מלכה, ולעודד בצורה חיובית ובלה בלה. ובעלי ממשפחה שהגברים שם מאוווודדדדד מיושנים. נגיד, שמעתי פעם משפט -אני מצפה שתהיה ארוחת ערב כשאני חוזר הביתה. והוא שיא העדין ובכלל לא שתלטן, אבל כך התרגל. ובאמת שניסיתי בנועם. פעם התפלק לי להתלונן לאמא שלי אחרי איזה ריב, והיא רוסיה טובה ואמרה לי- תעשי מה שאת מרגישה, הכי טוב. לא אגיד לך שאני גאה בדברים שנאמרו או בצורה שנאמרו הרבה פעמים, אבל הוא כזה צדיק, שתמיד הוא בא אחרי מחשבה ואומר- את צודקת אשנה את זה. אולי כי זה הוא, אבל גם לעשות סצנה ממקום אמיתי וכואב, כשפשוט השאר לא עובד! זה לא כזה נורא...לא לתכנן סצנות, אבל אם זה מקדיש את השיאה, יוצאים לפעמים דברים טובים. אבל צריך להיזהר בבחירת המילים...
מוצאת חן בעיני אמא שלך!מיואשת******
אני ממש לא שמחה מסצנות וגם לא הענין של להצטער או לא. פשוט מרגיש לי רע ולא יעיל ו שנקלענו לדפוס לא טוב ושאין לנו דיבור נחמד בכלל.
וניסיתי לקבוע שנשב לשחק או לדבר וזה לא הלך טוב, לא התחשק לו, הוא לא אהב את המשחק, או שלי לא היה כל. לא יודעת. פשוט עייפה ומתוסכלת מהכל כי בראש שלי יש אידיליה של- וואי מלא זמן זוגי תמיד אני מתלוננת שאין לנו מספיק זמן לזוגיות וזה. יכול להיות נפלא. ולמה עם הילדים כן נפלא לי(רב הזמן)
אז כנראה שזה בכלל לא בעיה של למצוא זמן אלא בעיה אמיתית שלנו. וזה עצוב לי.
אני חושבת שזו לא תקופה לשפוטאורוש3
זה לא מצב תקין ונורמלי. ויש אנשים שזקוקים לספייס בשגרה וזה בסדר. ובאופן כללי זוגיות זה תמיד תמיד עליות וירידות. אז עכשיו תקופה פחות טובה. ותמיד תמיד יש מה לעבוד ולהתקדם. ומה שאני רואה זה לא שקושי נעלם. לרוב גם נקודות החיכוך באות בגלים. כלומר אותן נקודות בעליות וירידות. אז הגיוני שעכשיו תקופה קשה ופחות טוב ביניכם אז הנקודות שתמיד קשות יותר מועצמות. בעיני אל תסיקי מסקנות ותתעצבי עמוקות. תנסו בהדרגה לעלות לגל חיובי. חיבוק
לגמרי ^^^ושוב אתכם
מחזקת אותך מיואשת יקרה ❤
מיואשת... אמאלה חיבווווקאמא3
שבוע שעבר הזדהתי עד דמעות. השבוע ב'ה אנחנו כבר אחרי ה'שולם'
פווו .. תודה להשם. כי סיוט המריבןת האלה...
ממש חיבוק...
אוף איזו תקופה!.....
הקפיץ אותי המשפט שאמרת ''זה לא בעיה של למצוא זמן אלא בעיה אמיתית שיש לנו''
לאאא
לאא נכוןןן
זאת לא תקופה לגזור ממנה מסקנות לשום צד.
תכף יעבור
ונתאזן כולנו
ותיזכרי כמה הוא מהמם וטוב לב ואוהב אותך.
שוב חיבוק, גדול גדול
❤️❤️❤️מיואשת******
אבל באמת היתה לנו תקופה קשה זוגית לאחרונה
וכל כך ניסיתי שנמצא זמן פעם שבוע למשהו זוגי, כבר הכנו תוכניות. אפילו קניתי איזה ספר
וכל שבוע זה לא יצא
ונדחה ונדחה
לכאורה מסיבות לגיטימיות
אבל עכשיו הרי באמת יש זמן
ובכל זאת לא עושים ולא רוצים , אז כנראה שהזמן זה לא האישיו אלא המציאות.

תראי רבנו נוראיות ובסוף הוא הודה שאני צודקת. אבל אני שונאת להיות צודקת! ומה זה נותן לי הסליחה הזו. איזה כיף אני צודקת שאני כועסת. נשארתי כועסת. מה יצא. והוא מנסה לשנות אבל זה צעד קדימה, שקט שבוע. וצפייה למחיאות כפיים על הצעד הזה... וכאילו אין בי כוחות להחמיא ולעודד שסוף סוך עשית איזה צעד קטן עבורי. אני מקצינה כן אבל ככה אני מרגישה. שבמצב הלא נורמלי הזה אם החלטת כדי להקל עלי להיות אחראי על הניקיון אז יופי שעשית את זה לפני שבת אבל מאז מטונף פה!!! ואם אתה אחראי אז אני לא מזכירה לך. כי זה שלך. ועדיין מטונך פה. ואז אמרתי משהו בקטנה כי דביק!? ולא קרה עם זה כלום. אז עשיתי לבד. זה דוגמא... קשה.
אוף
יצאו לי מגילות
לא יודעת אם מצליחה להסביר
פשוט רציתי לדעת שאני בסירה אלת עם שאר העולם
תודה כולן ❤️❤️
אם השגתי משהו בחייחגהבגה
אם יש לי אופי, אישיות, משהו להעריך זה רק בזכות אמא שלי. 100% הפכה רותי לאשה שאני היום.
וזו לא בעיה מהותית בזוגיות. ממש לא. זה סיר לחץ, שכל הזמן על אש גבוהה. מבין השורות אני מבינה שהבנות שלך בטווח גילאים רחב, ז"א שאין לכם הרבה זמן בערב לשבת, כשכולן ישנות (אולי אני טועה?), אז הכל נעשה תוך כדי.
הלחץ הכללי, של כל העולם
הלחץ של המשפחה המורחבת שלך, בואי, ההורים שלך! שיהיו בריאים עד 120..
4 בנות בלי עין הרע, לתמרן עם כל אחת ו המשימות...
להחזיק בית,
עבודה מהבית
עכשיו גם זוגיות?
זה מה שאני חושבת שאנחנו מרבית לשכוח- זה שאנחנו נשואים x שנה, זה לא אומר שאנחנו בסדר. זה כמו רכב- כל הזמן לתחזק, לפתור בעיות מהשורש, אחרת יתעצמו, ולעבוד על עצמנו. ולמי יש כח לעבוד על עצמנו? אם הלכתי לישון והכלים בכיור לא גולשים לשיש, שמה לעצמי צל"ש. אם הפעלתי מכונה ותליתי אותה לפני שהיא הזדקנה לה בפנים השיבה טובה עד למצב שהייתי צריכה להפעיל שוב- מרגישה על גג העולם.
למי יש כח לעוד עבודה?
זה קשה, מאוד. אבל בטוחה שתגיע נקודה של שיח פתוח, כנה ואמיתי, ודבקים קצת יתבהרו, ומשם יזרום יותר טוב. זה אף פעם לא רק רע... תמיד יש מפנה בשלב מסויים.
בעזרת ה'!
תודה חמודהמיואשת******
זה נכון צריך לתחזק
ולא עשינו מספיק
ובדיוק היינו בתקופה כזו של צמיחה ממשבר, שכבר הצלחתי לגרור אותנו לעבוד על משהו
ומרגישה שעכשיו הכל ירד יותר עמוק
קווה שזה רק תקופה ובסוף נצא מחוזקים יותר אמן
אמן 🙏💟חגהבגה
מהמם. ריגשת.לפניו ברננה!
אהבתי מאוד את ההודעה הזאת ⁦❤️⁩
יקרהתוהה לי
לא הייתי לוקחת את התקופה הכאוטית,חסרת השליטה ומטורפת הזו כאינדיקצייה לכך שאכן יש ביניכם בעיה אמיתית. זה לא משקף מציאות נורמלית שכל היום נמצאים ביחד אחד על השני ויש כל כך הרבה עבודה בבית ועם הילדים ומטלות אינסופיות.
האם בעלך יותר טיפוס של עשייה בחוץ? והבית פחות תחום חזק שלו?
גם בוא נגיד שבית מלא ילדים משועממים זה לא ההגדרה המדוייקת להזדמנות מושלמת לזמן זוגי.
ואני אוסיף משהו אחרון, תמיד בחיים שלי יש לי דמות בטוחה בטוחה שעליה אני מרגישה הכי נוח להשליך רגשות של כעס. לפני החתונה זה היה אמא שלי ועכשיו בעלי. אז אם אני מאד כועסת ומתוסכלת הוא האדם שיספוג את זה.. ויכול להיות שחוץ מזה שהוא עצמו מתסכל אותך, את גם פורקת עליו תסכולים שנובעים מהתקופה, וזה גם מאד הגיוני. כי על מי תפרקי? על ההורים? הילדים? הקורונה?
רק חשוב שתעשי הפרשה בין תסכולים שלך עליו לתסכולים סתם, ואחר כך תסבירי לו את המקום שלך.. אם זה רלוונטי אליי כמובן
ואני מתה על הכנות שלך
לגבי הפסקה האחרונה שלך, לא!!!!! לא מסיקים מהתקופה הזאת כלוםמק"ר
זה לא בעיה מהותית בזוגיות, אם זה היה בעיה מהותית זה היה קופץ גם בזמנים אחרים.
זה תקופה לא נורמלית, ואל תשווי את ההתנהלות שלך עם הבנות להתנהגות עם בעלך, זה עולם אחר, זה הורות וזה זוגיות. לא משווים פשוט.
בעזרת השם התקופה הזאת תחלוף, נלקק פצעים, לא יהיה קל, אבל נצא ממנה ונשתקם. תאמיני.

זה לא אומר שאי אפשר גם עכשיו, זה קשה, לפעמים כמעט בלתי אפשרי, אבל זה שזה במודעות ומפריע זה טוב מאוד!!
התחושות שלך ממש ברורות! זו סתם השלייה שיש זמן זוגיבתי 123

אין זמן פרטי (שלא נדבר על פרטיות) ואין זמן זוגי וכל היום צריכים להחליף כובעים זה מטורף ומאתגר

נשמע קיצוני מדיעמקאביב
בהתחלה לעשות ממישהו מלך ואז לעשות לו סצנות רוסיות.
בעל לא מלך. הוא שותף. סצנות אולי מועילות במידי אבל בטווח רחוק הן הורסות.
נשמע שהוא לא באמת מבין מה בעייה אלא מפחד מסצנה, רוצה שקט. בנוסף זה הופך להרגל. עדה רוסית היא עדה מאוד מתגרשת. דווקא בגלל גישה הזאת שאפשר להשיג דברים בכוח, זה לא עובד ככה.
וואו המשפט האחרון לא יפה ולא נעיםמיואשת******
נראה לי נסחפת מאד.
ווא וואו וואו...חגהבגה
בואי נבין את הדברים.
אני לא שליטה, ובעלי לא מסכן.
בטוחה שגם את עברת דרך עד שהבנת מה דרך המלך בזוגיות, כמו שכולנו לומדים תמיד תמיד. זה בסדר לטעות.
אני לא מפנקת אותו כאילו הוא מלך בבוקר ובלילה מאמללת אותו. ממש לא.
הכל טוב.
ולגבי הדברים המאוד לא נכונים (ומאוד פוגעים גם- אבל לא לזה אתייחס) לגבי העדה הרוסית, אשמח לדעת מאיפה שמעת את זה.
אני חיה בחברה הזו, ורואה, הרבה זוגות איכותיים, משקיעים, ערכיים, רגועים ואוהבים. נכון, שיש מקרי קיצון בחברה, עקב החיים הקשים שעברו שהם אלכוהוליסטים עוסקים בזנות וגם.. מתגרשים. לא אמרתי שכל אחד עושה הכל, אבל לא ראיתי שיש יותר אחוז של גירושין בחברה של עולי ברית המועצות היהודיים, מאשר כל בני עדה אחרת.
ממליצה בגדול, לא לשפוט כך אנשים שנמצאים מולך.
יש המון רוסים נפלאים וערכיים, חבל להכליל כך.
אני בעצמי דוברת רוסיתעמקאביב
ופשוט רואה בסביבה שלי. רב גרושים בסביבה שלי הם דוברי רוסית, גם על דתיים וחרדים זה לא פוסח.
כמובן שרב זוגות הם איכותיים, אוהבים וכו'... אבל אי-אפשר להתכחש לתופעה הזאת. ובדור הורים זה בכלל משהו נורא. סיימתי בית ספר יהודי בחו'ל, שליש מהתלמידים היו בני הורים גרושים, אותו דבר גם אצל עולים , גם אלו שלא התגרשו כמו שלי זה לא שהיה שם שלום בית. הכי הורס בעדה הזאת היא התערבות של אמהות . הן לא מכירות מציאות נורמלית, הן מקנאות קשות בילדים נשואים, במיוחד שלהן אין זוגיות תקינה. ובמויחד שהן פתאום הופכות למבינות ודואגות ברמות שאף בן או בת זוג לעולם לא יהיו. ומדגישה לא כולן ככה אבל בהחלט תופעה נפוצה וקיימת. גם אימא שלי לא הבינה מה אני לא צועקת, מה אני מדברת עם בן זוג, מה אני מבקשת בנימוס. כי מבחינתה לא מדברים ככה. בחיים אמיתיים, והיא הייתה מקנאה. גם גיס שלי עכשיו התגרש כי שתי אמהות גם שלו וגם של גיסה אמרו להם ללכת אחרי רגש, נתנו חיבוקי והתערבו בדברים שלא קשורים אליהם בכלל.
גם בכיתה שלי יש עכשיו יותר גרושים מנשואים כי תמיד יש אופציה לחזור לאימא.
ואני לא מדברת לא על זנות ולא על אלכוהוליסטים, כולם אנשים נורמטיביים בסה''כ. וגם סיפורי חיים קשים די מוגזמים לדעתי. נגיד חמותי, קנו לה דירה, סידרו לה עבודה פעמיים, עזרו עם ילדים , חופשת לידה משנת 87 הייתה שלוש שנים. מה עוד צריך?
בשנות תשעים היה קשה מאוד אבל לכולם היו דירות ושני אנשים בוגרים כן אמורים להסתדר עם שני ילדים. במיוחד שרובם נעזרו הסבתות וגני ילדים עד שעה מאוחרת .
טובחגהבגה
נשמע שאת חיה בסביבה באמת קשה ומסוכבת.
זו לא הייתה החוויה שלי בכלל, וגם לא נושא הדיון.
בקיצור, אני ממש לא נוהגת לצעוק על בעלי בזמני החופשי. אני מכבדת אותו מאוד ו משתדלת לדבר גם על נושאים שמפריעים לי מה שיותר. אבל אם קורה לי ועשיתי סצנה, לפעמים זה מוריד אסימון. לפעמים גם לא.
זה כל מה שבאתי לומר.
מסכימה איתך, וגם חושבת שכולנו בני אדםיעל מהדרום
לק"י

לפעמים אנחנו מתפרצים וצועקים, גם אם חושבים שזה לא הדבר הנכון.
רוב האנשים כנראה לא שולטים תמיד תמיד בעצמם (לא מדברת על מריבות יומיומיות, ולא מכות/ אלימות מילולית). כמובן שתמיד צריך לעשות עבודה עצמית.
אבל להבין שקורה וצעקתי בלי שליטה, ולבקש סליחה.
בהחלטחגהבגה
זה ממש לא ערך לצעוק. וזו ממש לא עבודת המידות..
אבל לפעמים יכול לצאת מזה דבר חיובי.
מעניין איך לכל אחת יש חוויות והתרשמות שונהאם_שמחה_הללויה
אני גם בעצמי ממוצא רוסי ודווקא כן ראיתי צדדים טובים במנטליות.
אני מדברת על נשים שלא נולדו כאן ולא הושפעו מהמנטליות פה
זכית בצדיק למה לאמלל אותו?היכונו
איפה קראת שאימללתי אותו?חגהבגה
ליצור זצנות ודרמה לאדם צדיק זה קצת יותר מידייהיכונו
תודי להשם שיש לל בעל טוב את לא יודעת עם מה נשים מתמודדות וגם גברים
את חושבת שהיא בכוונה עושה את זה?יעל מהדרום
לק"י

לא קורה לך שאת "נופלת" לכעס/ עצבים?

כולנו בני אדם....
ברןר שכן אבל היא מעצימה את המצב ואומרת שהוא כזה אדם טובהיכונו
ו...? אם הוא אדם טוב- זה אומר שהיא תמיד רגועה?יעל מהדרום
לק"י

ניחא אם היתה כותבת שהיא משפילה אותו מידי יום ביומו, והוא צדיק שכמותו רק שותק בכניעה, אבל זה לא.....
תגובה מוזרהחגהבגה
לא הבנתי, אדם, צדיק ככל שיהיה הוא לא אדם?
הוא לא הרב שלי, הוא בעלי. אני פתוחה איתו ואמיתית... לדעתי, זה חלק מהחיים וזה בסדר שלא תמיד הכל על מי מנוחות.
מי אמר לך שאני לא מתמודדת? אני לא אפרט כדי לא לעשות אאוטינג, אבל יכולה להבטיח לך שחיי הנישואין שלי זו התמודדות אחת גדולה. לא הייתי מוותרת על זה בחיים, אבל זו התמודדות ענקית שלא חשבתי בתור רווקה שאצטרך לעבור.
ובלי שום קשר, מודה לה' כל יום על כל הטוב.
@חגהבגה אל תקחי ללבאמא3
יש פה איזו הסחפות יתר שאיכשהו יצאה ממה שאמרת..
זה רק החום
אפ'חד לא חושב ככה באמת
חיבוק
את המלכה
👑
חחחח תודה @אמא3חגהבגה
אבל באמת דלא לקחתי ללב פשוט לא הבנתי איך הגיעומלמסקנה.
הכל טוב! בטוח פשוט חוסר הבנה של העניין, לא מעבר...
תודה 💟
בנות תיוגים לא עובדים בכותרת חחאורוש3
ברור שכולם מתמודדים. רק שתביני שזכית באדם טובהיכונו
וזה לא מובן מאליו
צודקתחגהבגה
אויש לפניו ברננה!
עזר לי- אתמול הודעתי שאני רוצה שיהיה זמן יומי מוקדש למשימות. שכולם עושים משימות
של הבית בזמןן מוגדר. אהב את הרעיון. אמרנו חצי שעה לפני כל ארוחה. גייסנו גם את הגדול (בן כמעט 3) לסדר. הרגיש חשיבות בזה שלקח דברים למקום.
כשזה בזמן מוגדר ולא בכל היום אני לא מרגישה שאני טובעת בעומס כי כולם עושים, אישית, אין לי בעיה לתת משימות, יש בעיה להרגיש שרק אני עושה לבד כל היום, וההרגשה הזאת בהחלט יכולה לקרות גם כשהוא עושה.
ואיייי זה כאילו אני כתבתי!!!!אוהבת את הקב'ה
את מעודדת אותי שלא רק אני במצב הזה..

אני בסוף הריון ובא לי לברוחחחח מהבית!!!!
ברור!!!!!!!חגהבגה
אחד האתגרים היותר קשים של התקופה. ממש לא מפלצת! כל השדים עולים לפני השטח.
אנחנו רבנו היום 🤫לפניו ברננה!
וזו לא פעם ראשונה השבוע...
ממי שמעת על זמן איכות ופוצי מוצי??? סיוט!! קשה קשהמק"ר
יותר מכל הילדים
ואני שומעת את זה הרבה בסביבה.
אולי היו כאלה שנהנו בשבוע הראשון אבל זה כבר עבר להם.

תקשיבי זה הכי נורמלי, אנחנו בני אדם, נולדנו לחופש, לספייס למרחב. נולדנו לאיזון של ביחד לבד. ועכשיו זה רק ביחד ביחד ביחד, כולם!!°
הכי נורמלי
היה פה כזה שרשור של- איזה דברים נחמדים הקורונה גילתה לךמיואשת******
וכולן כתבו כמה שהן מגלות שהבעל שלהן כזה וכזה, וצדיק וכל מיני.
לא רוצה אפילו לכתוב מה עבר לי בראש...
עוד לא הבנתי איפה יש זמן לזוגיות..באר מרים
רודפים אחרי הילדים כל הזמן ואין פינה של שקט או דקה לדבר בלי הילדיים..
ובערב הוא נרדם הרבה לפני הילדים ואני נשארת ערה עד לפנות בוקר כדי להספיק משהו בבית כששקט..

איפה כאן זוגיות?

אנחנו כאילו כל הזמן ביחד אבל בעצם לגמרי לחוד..

ואפילו אי אפשר לצאת לשום מקום לדבר בשקט..

והוא מקבל כל מיני החלטות בעניינים חינוכיים עקרוניים בלי לשתף אותי..
וכמובן אין רגע ומקום שקט לדבר על הדברים וליישר קו...

יוצאת מדעתי..
אוי העקרונות החינוכייםחגהבגה
אני מתה על זה...
איפה היית, מר פרופסור לחינוך ילדים יקר שלי עד היום? דווקא כשיש לי מיגרנה ואתה חצי שעה עם הבנות החולות. אתה רב איתה על איך הכנת לה את השוקו? על הפרנציפ הוא אומר לי...
תודה, מר עקרונות.
אוהבת לקרוא אותך ואת הגישה שלךמק"ר
את כותבת את המציאות שלנו, מאמינה של הרבה מאיתנו בכזה פשטו והומור. את מותק את
לגמרי. מצטרפת. חגהבגה הצחקת אותי מיואשת******
איזה כיף!! תודה 😌חגהבגה
אין אין את מדהימה.אהבתחינם
תודהמיואשת******
כמה שההודעה שלך מעודדת אותי
(אני משתגעת מזה שבכלל לא אכפת לו מה הילדות עושות. הכל עלי. חינוך לימודים הכל.)
אז אצלי מאוד אכפת לו..באר מרים
אבל הרבה פחות אכפת לו לברר איתי מה דעתי לפני שהוא קובע כללים מול הילדים..

הרבה וויכוחים על שימוש במדיה לגווניה לאור המצב...
ועל הגבולות בנושא..

ועל כללי שינה, אכילה, ניצול זמן, נקיון..

ומה מותר לאכול ומתי.. (אני זאת שאחראית על הקניות וזה ממש מתסכל כשאין מכולת נורמלית ביישוב..( והוא פשוט מרשה להם לאכול מה שבא ומתי ו.. הפתעה! כשצריך משהו לארוחה מגלים שכבר אכלו את זה כנשנוש..
אין גבינה צהובה לטוסטים כי נשנשו אותה (עם שני בקבקוקי קטשופ שהיו מיועדים לשניצלים..( לפני ארוחת בוקר..
אין חלב לקורנפלקס כי הוא הרשה לכולם שוקו חמש פעמים ביום
כשכל מי שמתחשק לו אוכל פיתות במקום לחם אין פיתות עם הפלאפל..
ו... איזו הפתעה! כשמחלקים ממתקים חופשי חופשי מסתבר שלא נשאר ממתק לשבת..

די! סוף לחופש הגדול!
כבר שני לילות שחצי מהילדים ישנים ב"מחנה" בחצר... וחוגגים עד השעות הקטנות של הלילה..
סליחה אבל זה נשמע שהם רעבים ביןעמקאביב
הארוחות.
זה נשמע שהם בבית כל היום כמו כולנומחי
ורוצים לאכול כל היום. זה לא אומר שלא צריך גבולות
^^ בדיוקרעותוש10
באמת הרעב יותר מוגבר אבל חייב לנתב מה מרשים לאכול- בין ארוחות הילדים לא מפסיקים להיכנס למטבח

אני מרשה יוגורט או פרי או פריכית עם ממרח ואני פשוט השוטר הרע, קונה יותר כדי שלא ניתקע אבל מרגישה כמו שוטר
הם רעבים כל הזמן..באר מרים
ככה זה בחופש הגדול...

מתבגרים. בבית. משועממים.

מנשנשים כל הזמן ומחסלים סירי ענק בארוחות..
באר מרים- תני להם לבשל!נביעה
אולי יקל מעלייך..

היום בן ה10 שלי הכין צהרים....
במקום להציק לאחותו...
אפשר את בן העשר שלך? יעל מהדרום
לק"י

הגדול שלי רק בן 5, ולבשל עדיין פחות מתאים לו.
רעיון טובחגהבגה
מי שרעב- מבשל לכוווללללםם
הם מבשלים כל הזמן.. אבל לא זוכרים לנקות אחריהם..באר מרים
היום בני ה 12.5 וה 9 הכינו לכולם חביתות ותרגלו מיומנויות היפוך חביתה באוויר..
הסיפור היה נחמד עד שאחד מהם נכווה מהמזלג עם השמן הרותח..

הם לגמרי מחורפנים מהמצב..

הערב ארבעה ילדים ישבו כמעט שעתיים לקרוא רשימת שמות בספר הטלפונים של בזק (נשאר לנו בבית ספר ענק כזה של פעם מלפני הרבה שנים..) ולנחש מי האנשים ומה הקשר ביניהם לבין שם הרחוב בו הם גרים..
עד כאן!!
וואו, הם העסיקו את עצמן שעתיים בזה?!! אלופים!מיואשת******
@באר מרים... יואווו סיוטטטטאמא3
אין על הקטע הזה שאת *לא מרשה* (והילדודס יודעים את זה..) ואז כשאת נוזפת הם אומרים, מה אבל אבא הרשה 😧
אמן שתצליחו לדבר קצת...
וואי חיבוק...
גם זוכרת שאתם הרבה בבית קטן... בטח גם כן מאתגר. חיבוקים וחיזוקים!
אה. התכוונת שאין כללים!מיואשת******
כלומר הוא מרשה לילדים מה שבא להם. אוקי גם אצלינו זה ככה. אני לא קוראת לזה כללים כי זה לא. זה תעשו מה שבא לכם כי אין לי כח לומר לכם לא... 😔
יייאוווווחגהבגה
בדיוק
כפרעליהם
התחרפנתי מהתיאור שלך🙈יעל מהדרום
המשפט כל היום ביחד אבל לבדבאורות
ממש מרגישה ככה
זה המשפט שמסכם בשביליפיג'מה
'אנחנו כאילו כל הזמן ביחד אבל בעצם לחוד'.
זה מחרפן אותי ממש..
כל אחד מנסה לרדוף אחרי העבודה והלימודים שלו, אז בזמן שאחד עובד/לומד, השני עם הילדים, ולהיפך...
אני מבשלת - הוא שומר עליה, הוא עובד- אני יוצאת איתן לזרוק את הזבל ולעוד סיבובון...
אגב, אצלינו הזמן היחיד לזוגיות-נביעה
זה צהרי שבת אחרי הסעודה, נעילת דלת חדר שינה ולא מפריעים לאבא ואמא ש"נחים"

יש להם חטיפים, שלוקים
וסתמו😆
אצלנו הזמן הזה קבוע נגמר בדפיקות מכמירות לב על הדלתאם כל חי

מבאס ברמות

הקטנה ישנה

בן 4 ו-6 תאכלו כבר את הממתקים שלכם

לא. הם חייבים לריב על החתיכות ביסלי ולהפריע לעניינים...

🤦‍♀️נביעה
גם אני לא מבינה את זה...תיתי2
אצלנו אין זוגיות עד 12:00 בלילה
ואז רבים -חובה
והמריבות הן באופן שמעולם לא היה (לצעוק? להעליב בקטנה? זה ממש לא אנחנו)
בבוקר מבטיחים לעצמנו שזה לא יקרה שוב, כי הכל מעייפות
אבל מיד רבים מריבת בוקר קלילה כזאת
ואז אין זוגיות כי אין
כי עסוקים.

ואנחנו טיפוסים שממש לא רבים בשגרה. נדיר.

אז אני לא מתרגשת ולא מתבאסת
אבל לא חושבת שהתקופה הזו נפלאה בחיי הזוגיות שלנו.
ועל זמן זוגי אני גם לא חולמת. זה לא יקרה, אני יודעת.
נעבור את זה והכל יראה אחרת...

אני איתך!!!
חייבת להוסיףתיתי2
היום היה אמור להיות לשנינו ערב פנוי.
לא בניתי עליו בכלל, אבל ב20:00 אמרתי לו שתכל'ס אפשר לפנות קצת זמן היום לעצמנו.
החמוד נזכר שיש לו שיעור.
תאמיני לי שאפילו לא רבתי איתו? אין לי כוח לזה.
תמיד יש תפילה או שיעור מתי שצריך אותם.
אולי אזרוק לו תכף מילה שהשיעור יותר חשוב ממני, צריך הרי לריב על משהו היום לפי הלו"ז
חחחח הרסת אותי במשפט בסוף..אהבתחינם
חחחח. תודה נשמה. וואי אתן כל כך מעודדות אותי!מיואשת******
אומרים ש"תפילות אבות תיקנום"רקלתשוהנ
שחרית בארגון ליציאה
מנחה בארוחת צהריים
ערבית בהשכבה

סתם 😋
ליייייוואוו
קשה,קשה, קשהאהבתחינם
בלי קורונה,עם קורונה
קשה איתם.
🥴
טוב.. תקשיבי.. אני הרבה זמן קוראת פה ואף פעם לא הגבתי. הפעםבמבי2
אני ממש ממש ממש מבינה אותך לגמרי..
ממש טוב לי עם הילדים בבית, רגועה שמחה וכו..
למרות שיש להם הרבה משימות אבל מרגישה זכות מאוד גדולה ללמוד איתם.

עם בעלי לעומת זאת מאוד קשה. כאילו הוא ילד קטן, כל היום אני צריכה להגיד לו לפנות את הצלחת (אחרי שכל הילדים פינו ורק הוא לא) משאיר כוסות בכל מקום, לא נוקף אצבע עם המשימות של הילדים הולך לנוח צהריים מתי שמתאים לו וכו וכו...
בקיצור מרגישה כאילו אני כתבתי את מה שכתבת.

בהצלחה לנו🤗
אוי. תודה!!! לא יאמן כמה משמח לשמוע שאני לא לבדמיואשת******
את שמחה שכולם רבות עם הבעלים שלהםלמה לא123

בהומור כמובןלמה לא123

אמממ. כן. בסדר, זה זמן מגיפה. צריך להסתפק בשמחות קטנותמיואשת******

אתם שניכם בבית כל היום עם ילדים??אם_שמחה_הללויה
אז זה קשה מאוד!!אני לא יודעת אני רק משבת התחרפנתי ( כל השבוע בעלי עובד)
שמתי לב שדווקא ״הספייס״ אחד מהשני עושה לנו התחדשות וטוב בקשר.נגיד בעלי אתמול יצא קצת להתאוורר והגיע ממש מחודש. גם עם קשה לי להעביר ערב עם ילדים אחרי שכל היום הייתי איתם אני יודעת שזה שווה את זה.
וגם אני לפעמים נכנסת למקלחת ארוכה ומפנקת, עושה לי מסכה לפנים, לשיער ובעלי בינתיים עם הילדים. חשוב גם לבעל וגם לאישה ״להתמלא״ מדי פעם כדי שיהיה כוחות אחד לשני.
טוב אז ככהאני זה א
קודם כל זו תקוםה סופר מאתגרת וממש אבל ממש לא אידיליה אצל כולם!
או יותר נכון אצל כולם לא פשוט!!
בעחי עובד (חיוני חחח) אז אני עם הילדים בבית רוב הזמן לבד.
לפני שבוע בערך נורא נפגעתי ממנו על משנו שאמר בצחוק וממש בכיתי והרגשתי שהוא ממש לא רואה אותי..
אני מרגישה מהדברים שלך שזה מעבר למטלות שהוא יעשה או לא יעשה זו תחושה שהוא לא שותף אלייך לדברים או במילים אחרים לא מספיק רואה אותך..
אתמול בדעוק שמעתי שיעור על זוגיות וחינוך ילדים והיא מדברת שם על זה שיש לנו סולם דמיוני בראש של מצוין, בסדר ומושחת וברגע שאנחנו באות "מלאות" ובצדק אז גם עם הוא עושה מה שרצינו ואפילו מעבר זה מקסימון יראה לנו בסקאלה של בסדר כי כל הזמן הוא או הם נמצאים במיקום של מינוס של מושחת.. זה מאוד קשה אבל אני חושבת שזה יכול לעזור שתהיה הערכה למה שהוא כבר כן עושה לא ממקום של הנה שטפת כלים צריך מחיאות כפיים.
וכן לנסות לדבר ולהסביר את הרגשות שלך..
חיבוק גדול יקירתי ואחרי כל המגילה שעץכתבתי תדעי שאת ממש לא לבד. תקופה מאתגרת לכולנו.
ממש משל מוצלח. זה בדיוק ככה. תודה על העידודמיואשת******
בשמחה אם תירצי אני ממש ממליצהאני זה א
על שיעורים של תמי יהל עכשיו היא עושה בזום שיעורים מכוונים אם תירצי שלחי לי בפרטי אשלח לך קישור כשיש זום איתה
זמן איכות זוגי?בוקר אור
מה? תגידי שוב?
עם לימודים מקוונים ותינוקת פיצית מפונקת שאי אפשר לשים אצל המטפלת? רבים מלא ומתים לעוף מפה
טוב נראה לי השרשור הזה יציל לנו את הזוגיותמיואשת******

עד עכשיו חשבתי כל מיני דברים לא נחמדים על ההתנהגות של בעלי בתקופה הזו. עכשיו אני מבינה שהוא לא כזה נורא, וזו התנהגות של בעל ממוצע בתקופה כזו. זה יעזור לי להתפרץ פחות

תודה רבה לכולן!!!!

יש לנו תקופת זמן איכות זוגי, אבל אין לנו ילדים.. נראלי שכשישאין ייאוש בעולם
זה שונה.
ממה ששמעתי מחברות שיש להן ילדים, את ממש לא לבד בקושי הזה.
רק לומר תודה על השרשור הזה, נירמלת אותי 😆לאחדשהפה
טירוף לכולם, אין לי עוד מה להוסיף..
גם אני רציתי לפתוח שרשור כזהאמא שלה.
איזה כיף שפתחת.
טוב להרגיש קצת יותר נורמלית.
אני מרגישה שאני כל הזמן "מחפשת" אותו בקטנות...מסכן.
(היום בבוקר התעוררתי וראיתי שהוא נועל סנדלי טיולים שאני פשוט שונאת!!!
וזה בערך הדבר הראשון שאמרתי לו בבוקר, מה זה הסנדלים האלו?
אז הוא אמר לי- הנעליים שלי היו בחדר ולא רציתי להכנס שלא תתעוררי... וזה הדבר הראשון שמצאתי כשמיהרתי לתפילה...
אכלתי את הלב.)
מבאס.
מנסה ומשתדלת לא להעיר לו על כלום. לרוב מה שמעצבן אותי, זה סתם. בגללי.
היום קניתי לו הפתעה גלידה שווה. רק לו... זה שימח אותו, ואותי יותר. מקווה להצליח להתמיד. זה קצת פותח את הלב..
אגב אם כבר פתחת את הנושאאני זה א
הגדולה שלי (9) נשארצ ערה עד 10 ככה וזה ממש גומר לנו את כל הזמן הזוגי כי היא רוצה לשבת ולהיות איתנונאחרי שהקטנים ישנים ואנחנו אוהבים לישון מוקדם יחסית כי קמים מוקדם... זה לא היה ככה בימי שיגרה היצה נרדמת גג בשמונה ולא תגידו שקמה מאוחר בימים אלו היא קמה כמו כולם בשבע /שמונה..
שתשאר ערה כמה שהיא רוצהתוהה לי
ואתם תלכו לחדר להיות עם עצמכם. זה לגמרי לגיטימי
אז מה תגידי על מתבגרות? אני לפעמים הולכת ראשון ראשונהמיואשת******
חוץ מהתינוקת....

אבל בעיקרון אני מעירה את כולן עד תשע. חייבים סדר יום. מתלבשות מתפללות ארוחת בוקר. ולימודים בעשר
עכשיו בלאגן כי קיבלו מערכת שעות וכל אחת בזמן אחר! ולגדולתו יש שיעורים בתשע בלילה גם! מטורף.
חירבו לי את כל הסדר יום שבניתי בעמל ואני אגיד לך את האמת גם הקורסים שמצאתי להם לימדו יותר טוב מהמורות. היה עדיף לי שיעזבו אותנו בשקט בלי למידה מרחוק. נהנינו יותר ולמדנו יותר
כן אה... האמת שגם לי הסדר יוםאני זה א
שבניתי לבד היה מוצלח יותר מה גם שהקו של הבית ספר של הבת שלי(לומדם עם קו מיוחד) קורס, כשיש עטנס אז במהלל היום אין סיכוי להתחבר וגם בבוקר אני עם הבן שלי בזום ופעיליות של הגן אז אין סיכוי לשלב בקיצור הלמידה מרחוק רק הכבידה עלינו ואני יגלה לל בסוד? לא כל יום מתחברת לא מוכנה ללחץ שיצרו עלינו חייבת לשמור על השפיות המשםחתית. ולגדוחה אני נותנת להתחבר לקו בערב לבד והיא ממש נהנת ואפילו מצקשרת לבד למורה או לאמא שלי שיעזרו לה בחומר חחח היום נקרעתי מצחוק היא כתבה את השאלות שהמורה נתנה ואםילו לא שאלה אותי אם יכולה עזרה מיד התקשרה לאמא שלי וםשוט שאלה אותה מה התשובות. רק בחשבון קצת עזרתי לה.
הקטע ההזוי זה שמשרד החינוך בטוח שהוא מציל את כל ילדי ישראללפניו ברננה!
ומתעקש שלא יתחילו יום לימודים אחרי 9 בבוקר (יסודי לפחות..).
ה אני יגיד לל מצילים ממש לאאני זה א
מי ישמע כיתה ג זה מינימום פקולטה למדעי המוח... ואני בטוחה שיש כאן גם מורות שיכולות להעיד שללמד מרחוק זה ממש לא קל. אז חלאס לנסות ללמד כשלכולם זה סתם מעיק ומציק ומצידי שלא יחזירו ימים בחוםש למרות שאני חושבת שזה ממש לא הוגן והסתדרות המורים מנצלת את הכוח שלה ועושה בו שימוש לרעה. להיות מוקה זה קשה אבל גם כל עבודה אחרת היא קשה. אז יש להם את הבונוס של תשלום גם על החוםש אבל בשום עבודה אחרת לא מקבלים ככה שכר גם על חופש. אני בעד שיעלו למורים שכר, אני בעד שיכבדו אותם אני בעד שיפור התנאים אבל לא בכזו כוחניות והתנהגות שרק גורמת לפחות כבוד ופחות הערכה. אני כאמא מפרגנת מאוד למורות והגננות של הילדים שלי כי באמת מגיע להן.
הם לא מקבלות תשלום חינם על החופשאורוש3
השכר מתחלק להן ל-12. מסכימה שצריך בכללי לעשות שינוי כי יש פער עצום בין ימי החופשה של מערכת החינוך לימים של ההורים וכרגע בכלל מצב הפוך. אבל כואב לי לראות את התפיסה שהשתרשה שהם מקבלים תשלום חינם. מסכימה איתך על הלמידה מרחוק המעצבנת.
לא התכוונתי להיכנס לדיון על זה כי זה באמת לא ענייניאני זה א
אבל יש פה מצב מעוות ולא רוצה לםגוע באף מורה או גננת אז אני לא אמשיך.
מסכימה איתך ממשמיואשת******
אני תמיד הראשונה שאומרת שצריך להעלות שכר למורות וגננות. באמת עבודת קודש
אבל אם בה עכשיו יולי אוגוסט לא היו עושים למידה מרחוק , לא היו חולמים על זה בכלל.... ואחר כל היו חוזרים ללימודים כרגיל. אף אחד לא היה אומר- וואי לא היה חופש כי היה קורונה אז צריך לדחות את פתיחת הלימודים... לדעתי היה צריך להתייחס לזה עכשיו כמו יולי אוגוסט וזהו. הלמידה מרחוק משגעת גם את המורות וגם את התלמידות. לא יעיל ומעצבן.
סבירות גבוהה מאוד שגם ביולי אוגוס יהיובתי 123
הגבלות וזה יהיה רחוק רחוק מחופש
לכל החינוךאנייי12
גם מעונות..
עובדןת קשה ושכר זוועה
*בעיקר* מעונותחולת שוקולדאחרונה
מצד שני מטפלות, לעומת מורות וגננות, לא למדו אצ המקצוע
מזדהה איתך לחלוטיןאנייי12
עבר עריכה על ידי אנייי12 בתאריך כ"ח בניסן תש"פ 23:58

איתך ממש גם אני מרגישה ככה לפעמים

מפחדת פתוח פה שלא יהיה פיצוץ...

וכל המשפטים המיותרים שצצים, מה כבר ביקשתי שתעשי רק תסדרי פה, תקפלי בגדים .
סדר, סדר ועוד סדר
וטיפול בשני תינוקות, אחת בת שנתיים וחצי השנייה בת 10 חודשים...
וכאילו אין תזמן שלי לעצמי..

זמן איכות איתו?! אין מצב כבר שזה קורה..
הוא גמור מעייפות משום מה... נרדם בשנייה..
השכבות כמובן עלי, הן לא רוצות אותי.. מה את רוצה הן רוצות אותך! תתמודדי

נמאס...

@מיואשת******, אל תקחי את זה ככה.. אנחנו במצב לא שפויי בכלל... להיות אחד עם השני בבית זה לא מתכוון מנצח במיוחד שזה כל היום..
צריך לשבור שיניים ולשקול מילים כל הזמן כדי לא להתפוצץ...הכל בסדר איתך התקופה תעבור והכל יחזור על מקומו בשלום..

שתעבור כבר התקופה הזו

הלוואי שבעלי היה פה איתי לקצת מריבות.יהודית12
הוא עובד כל הזמן ואני פה עם כל הילדים. כשהוא מגיע מידי פעם אני זורקת אותם עליו הולכת להתאוורר וזה מבחינתי שיא הזוגיות שלנו בימים אלו.
ואני מתבאסת על עצמי כשאני שומעת את כל אלה שקסום להן עם הילדים והחינוך הביתי. אני בחופשת לידה בכלל ורק באלי להתכרבל עם היונק. לא עושה איתם כמעט כלום ולא מתאמצת אפילו על הלמידה הזאת מרחוק,רק שורדת.
יאללה קורונה מיציתי. ביי
אל תתבאסי על אחרים שנהנים, להיות עם תינוק קטנטן זה פשוטבאורות
משהו אחר לגמרי...
אם הייתי עכשיו בחופשת לידה הייתי בוכה 24\7. מעריצה אותךמיואשת******

וואי, קשוחלאחדשהפה
גם בעלי לא נמצא כל היום, רודפים אחרי עצמנו.. אמנם אני לא בחופשת לידה אבל מתחרפנתתת מהמצב כרגע, וגם במעט הזמן שיש לנו אנחנו מספיקים להתעצבן..
לא קראתי הכלבת 30
אבל ברור....
כמו שבימים רגילים כיף עם הילדים, ועכשיו קשה יותר כי זה אינטנסיבי בטירוף, אותו דבר עם הבעל...
ברור שכשנמצאים כל הזמן ביחד עולים מתחים, במיוחד אם הוא לא יוצא לתפילות וכד'.
נראה לי שלרוב האבות יותר קשה להיות בבית תקופה ארוכה מאשר לאמהות.
אנסה לנשום להרגע את מה שעבר עלי 😵‍💫חדשה כאן 2

אני באמת מנסה לשמור על שפיות

אני עוברת ומתגלגלת המון בחיים .. לא באמת אצליח לספר כאן הכל 😔

באחת השיחות שבוע שעבר

הודעתי לבעלי שאני ממש עייפה לאחרונה ולא מרגישה טוב ואני צריכה כמה ימים + לילות לעצמי והלכתי לחברה שהיא ממש מרחק הליכה מאיתנו.. אין לי משפחה לנחות עליה ..  כמה בינינים ושאם צריך משהו שיעדכן

זה הסתדר מעולה עם העבודה

רק שהאדון החליט לצאת בבוקר לעבודה ..

אומנם לכמה שעות בודדות ביקש שאחזור וקרא לאמא שלו שתהייה איתי שלא אהיה לבד .. זאת שתמיד מציעה עזרה ואני מסרבת בנימוס 😵‍💫

תמיד אמרתי שהיא אישה טובה לא מתערבבת לא חמה רעה.. קצת חסרת טאקט אבל לא רעה..

בקיצור הילדים ישנים היא בסלון מחזיקה את בת השנה +

אני בחדר נחה ברגע של שניה שאני לא מרגישה טוב

יוצאת מהחדר לכיון השירותים היא מתחילה להכות ולקלל אותי

תוך כדאי שהיא דוחפת לי את התינוקת לידיים שאחזיק אותה .. אני מנסה להסביר לה שתחכה רגע שאני לא מרגישה טוב

אני ממש כמה דק אחזיק אותה אבל היא לא נרגעת

וממשיכה לתקוף אותי פיזית ומילולית..

תוך כדאי שהיא מזמינה ניידת 🥴 מה היא אומרת

לשוטרים??? שאני הזנחתי את הילדים הבית ובעלי ויצאתי עם חברות שלי לכמה ימים הם כבר הזמינו אמבולנס ..

ולא הפסיקה לצרוח שאני חולת נפש ומסוכנת לסביבה 🫣

עכשיו אלוהים.. אני באמת שואלת מה קרה?

אז נחתי יום אחד ושבקשו לחזור חזרתי

עדיין זה לא מצדיק את ההתנהגות הזאת.. אם קשה לך אם את לא מסוגלת למה את

לא אומרת לבן שלך שאת לא מעונינת לעזור? למה להגיע למצב של קללות ואלימות? ועוד מול ילדים קטנים? בחופש הגדול?

נכון.. תמיד רגילים לראות אותי מתפקדת 100 מתוך 100 גם אחרי לידה גם במצב גסיסה אני לא נחה

לקחתי לעצמי הפסקה של יום!!!!!

ריבונו של עולם!!! את שתמיד מציעה עזרה ואני אעשה עבורכם ואני אשמור לכם ואני אביא לכם מה קרה??? ישבת עם ילדים ישנים במזגן אצלי שעה  שאני בחדר לא מרגישה טוב!

מה קרה מאז? רווחה רודפת אחריי

בריאות הנפש רודפת אחריי

כל העו"ס והפסיכיאטרים של הקופת חולים

הייתי מאושפזת יומים בבית חולים עם טראומה

גם לבעלי יש חלק בזה .. בקשתי עזרה ממך! להיות איתם כי אני חלשה וזקוקה למנוחה

לא בקשתי שתקרא לה!

מה למדתי על בשרי??? שלא אעז יותר לבקש עזרה

כי ברגע שבקשתי מת העולם שלי ..

עד הפעם הבאה שאקרוס 

מהההההה הסברת לגורמים הנל את כל הסיפור?נפש חיה.
כן ..חדשה כאן 2

ישבתי וסיפרתי להם את השתשלשלות העניינים

לא באמת השאירו לי ברירה

אני עייפה ותשושה פיזית ונפשית 😩

אני בהלם ממש!!פרח חדש

שום דבר פה לא תקין בשום צורה

אני מקווה שיש לך עם מי לדבר בחיים האמיתיים

ולא רק את הפורום 

באמת שאין לי מילים

חיבוק ענק

אולי לבנות אחרות פה יהיה רעיון 

תודה ❤️ תתפללי עליחדשה כאן 2
מהמהמהמהחמדמדה

לא הבנתי כלום

בעלך לא העיד לטובתך מול הגורמים הרלוונטיים??

לא הסביר שאמא שלו הוציאה מפרופורציה?

נשמע לי פסיכי מה שאת אומרת מה זה אמא משוגעים…

הוא מעיד לטובתיחדשה כאן 2

אבל עדיין הם מנסים לעשות את העבודה שלהם

ואכן בודקים שאני לא מסוכנת

לסביבה והילדים לא מוזנחים כמו שהיא טוענת .. זה שיחות על גבי שיחות שעות של אנרגיה ובירוקרטיה

עדיין זה מעשה מיותר גם אם עומד לצידי וגם אם לא

בתור סבתא לא עושים כזה דבר

אני כועסת על בעלי שבכלל קרא לה

אבל בעיניין אחר - הייתי מעריכה אותה פי אלף אם הייתה אומרת מההתחלה שהיא לא בנויה לעזור מאשר להגיע למצב קיצון שכזה 

ברור שזה מיותר!חמדמדה

לגיטימי בטירוף לצאת לכמה לילות להתאוורר

מי קורא לזה הזנחה?!

ילדים שמחים לאמא שמחה

יואו איזה סאגה…

נשמה, נשמע סאגה הזויה ומטורפתשלומית.

ממש ממש חשוב שתדאגי לעצמך לתמיכה נפשית משמעותית בתקופה הזו.

אני לא יודעת מה גרם לך להחליט לקחת הפסקה של כמה ימים, אבל מן הסתם גם לפני כן כבר התמודדת עם דברים מורכבים.

קיצור חוזרת לבקשה שלי לדאוג לעצמך למלוא התמיכה האפשרית, ולהתרחק מכל מי ומה שעלול לדרדר את העניינים 

וואו וואו וואושוקולד פרה.

נשמע כל כך מוזר, כאילו תלוש מהחיים הנורמטיביים..
חמותך נשמעת לי אימפולסיבית מאוד. כל בן אדם נורמלי היה נוהג אחרת. להזמין משטרה זה מאוד מאוד חריג. מאוד. 

את צריכה תמיכה. יש לך אותה? תעדכני אותנו איך את מרגישה. במקומך הייתי נפגעת קשות ועמוקות. זה לא נורמטיבי בכלל

היא לא חמה רעה? אמאלהמחכה להריון

הזוי ברמות להרביץ לקלל אותך? להזמין לך משטרה? מה??

מקווה שהסיפור הזה יהיה מאחורייך מהר מהר והכל בסדר את בסדר גמור בעלך היה איתם זה לא שהם היו לבד בימים האלה.. חיבוקק

אחותיהמקורית

לפי הסקת המסקנות שלך את צריכה טיפול דחוף

סליחה על הישירות, אבל ניכר שאת במצוקה ואני רוצה שיהיה לך טוב

אישה במצב רגשי תקין בחיים לא הייתה כותבת שחמתה אישה טובה, וגם לא הייתה מוכנה בחיים שהיא תתקרב אליה יותר. גם לא לילדים.

ואת הכי צריכה עזרה בעולם. הכי.

ואם הבעל לא תומך - אז גם אותו דואגת לנער טוב טוב או להעיף לכל הרוחות

לפגוע בך בצורה כזו זה לפגוע גם בילדים שלו

יש ככ הרבה דברים אחרים לעשות שהם לא לתקוף אותך פיזית או להזמין לך משטרה. הםוך אם כבר אותה צריכים לעצור על תקיפה.

בבקשה תדאגי לטיפול טוב

לא הפוגה

לא יום יומיים אצל חברה

טיפול מקצועי טוב

שולחת חיבוק ענק ומקווה שתצאי מזה חזקה יותר♥️

עולם הפוך. היא אלימה, צועקת, מזמינה משטרה...כתבתנואחרונה

בהרגשה שלי צריך להפוך את חובת ההוכחה עליה. להגיד לרשויות, אותה שמעתם צועקת, היא הזמינה משטרה (מעשה כוחני! גם אם זה משהו שצריך לעשות במקרים מסוימים, ולכן גם אם יש נוהל שבודק אותך כדי לוודא שהילדים בטוחים, צריך במקביל לבדוק עדויות עליה ועל שפיותה כי יש דבר כזה תלונת שוא.)

את ידעת שאת צריכה מנוחה ודאגת למעטפת, היא באה לסייע ותוך כדי פירקה את הבית..

בקיצור, הלואי שטחנות הצדק טוחנות בכיוון הנכון וזה אפשרי, אבל אם לא- חיבוק גדול שאת בסדר ואת שפויה ואת קשובה לצרכים.

ובעניין התקשורת עם הבעל, זה לא נשמע לי בריא הגישה הזו של 'למדתי לא לבקש עזרה'. למרות שזה הכי מקומם שיש, איך שהכל התפתח, ומותר לך לכעוס, ומסתבר שלא היה מספיק ברור לו שזה הזמן לוותר על עבודה לטובת המנוחה שלך..

עדיין, אני כן חושבת שהקשר צריך להיות כזה שדבר ראשון הוא בצד 'שלכם'- רואה איתך עין בעין מה נגרם מהדרך שבה הוא התנהל ולמה ברור שפעם הבאה שתצטרכי מנוחה זה יקרה, *ולא ככה!*.

קשר שבו את מרגישה שאת צריכה לקבור את עצמך ואת רצונותייך במקום עמוק כי הדברים עלולים להתפתח עקום, בעיני דורש טיפול ועבודה על תקשורת, וכדאי להשקיע על זה בטיפול זוגי. סליחה שאני מתפרצת לדלת סגורה בלי שביקשת 🙏

איך הייתן מגיבות?אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי אנונימית בהו"ל בתאריך כ"ו בתמוז תשפ"ו 23:59

היינו אצל חמי וחמותי השבת וגיסתי אחות של בעלי צרחה על הבן שלי ואיימה לשבור לו את העצמות

אם ימשיך לריב עם הילד שלה.מול כולם.

צרחות שבחיים לא שמעתי

לא אנושיות ממש

אני עוד מתאוששת מזה

הבן שלי רעד מפחד וזה היה מול כל המשפחה

עניתי לה בקול רם מאוד שאני לא מוכנה שתדברי ככה לבן שלי. ושנשבר לי

כי כל שני וחמישי מישהי מרשה לעצמה כאן לחנך בצעקות רמות ילד של מישהו אחר

וזה אחרי שהבן שלה לא הפסיק להרביץ לבן שלי וזה היה הדדי לחלוטין ביניהם המריבה

וכמובן שחזרו להיות חברים הכי טובים אחרי חמש דקות

והיא התחילה להתפוצץ עליי, מול כולם

פשוט קמתי ויצאתי מהבית

והילדים שלי סיפרו לי שהיא דיברה עליי מגעיל מולם מול בעלי מול כל המשפחה כמובן

אני מרגישה מעולה עם עצמי שעניתי לה

אני שותקת מלא בדרך כלל

והמשפחה של האיש עם פה ג'ורה ענק ומרשים לעצמם מה שבא להם תמיד

ואם חלילה את מעירה הם מתעצבנים ועושים עלייך איקס

בעלי מהטיפוסים השתקנים וכעס עליי שעניתי

ולא נתתי לגל לעבור.,., אני כועסת עליו שבכלל חושב ככה,אם אני לא אגן על הבן שלי

מי יגן עליו בחיים האלו?

אוף,ממש קשה מה שאת מתארתעל הנס

זה יותר נשמע התנהלות לא תקינה שלהם.

משפחה זה עסק מורכב לפעמים,

ממש מחבקת אותך על התחושות האלו זה ממש לא פשוט להיות במקום הזה🤗

מול הגיסה לא הייתי בכלל מנסה לדבר או להגיד משהו,אלא אם כן בעלך יתפוס אותה לשיחה וידבר איתה.

מול הבעל הייתי אומרת מפורש אם אתה לא מסוגל להגן עליי ועל הילדים שאנחנו שם עם כולם אז אולי פשוט עדיף לוותר על זה.

ככה לפחות אני הייתי מגיבה(ככה אני הגבתי).

וזה היה כמובן אחרי המון שיחות איתו שיגן עלינו ושממש לא עזרו לו להבין את המקום שלו.

הילדים שלך ובעלך לא אמורים לשמוע שמדברים עלייך בצורה כזו.בטח אחרי שהגנת על הילד שלך,ואם הוא לא אמר כלום ןעשה כלום הייתי שואלת אותו איך הוא מגן על המשפחה שלו בתור ראש המשפחה.

אצלי בסופו של דבר זה גרם לזה שאנחנו פשוט לא מתראים כמעט אף פעם,וכשכן מתראים זה נהיה ממש מרוחק ומנומס,פחות מרגיש משפחה.

ודבר נוסף הילדים ממש מסתייגים עם מפגש משפחות מהצד של בעלי,וחבל זה יכל להראות אחרת.הילדים לא לנצח יישארו קטנים ומהר מאד יבינו מה קורה סביבם מי שיפגע מזה בסוף של דבר יהיה בעלך אז פשוט עדיף לשקף לו את זה.

לא הייתי נוסעת שוב לשבת איתהרוני 1234
אם החמים בסדר אז הייתי נוסעת לשבת אצלם רק אם אין אחים אחרים באותה שבת.
^^^ ממשכורסא ירוקה.
זאת גיסה, לא חמות. לא יקרה כלום אם תתרחקו ממנה, ואם בעלך לא מבין למה אז שווה להתייעץ עם הרב שלו אם זה הסגנון שלכם או ללכת לפגישה ממוקדת של יעוץ זוגי בנושא הזה
ממשנעומית

לצעוק על ילד אחר, זה גבול אדום.

לפותחת,

אם מתאים לך, מציעה שתראי לבעלך את השרשור הזה, שיבין כמה תגובה כזו היא ממש לא לגיטמית. ואיך כל אישה לא תסכים לשתוק ולהרכין את הראש עד שהגל יעבור

חוויה לא פשוטה בכלל

וואי אמאלה!Doughnut

איזו חוויה! חיבוק❤️ תחושות קשות ממש💔.

אני בדעה שאנשים שעושים לי רע אני מוציאה מהחיים שלי כל עוד אפשר. אחרי כזו חוויה לא הייתי מוכנה להיפגש איתה בטח אם הבעל מתקשה להגן עלייך.

לאור הדברים שלך שזו התרבות דיבור שם הייתי מצמצמת מפגשים לאפס ולא מוכנה להגיע לשבתות, אם צריך גם מפרטת למה. אם חשוב להם שתבואי הם מתכבדים לכבד אותך.

אני איתך.המקורית

ולפתור את הבעיה עם הבעל

מה זאת אומרת שאת צריכה להגיב במקומו מול המשפחה שלו? והוא שותק כשמדברים עלייך לא יפה/ כזמאיימים על הילדים שלך ככה?

ממש לא נעים...

וגמני לא הייתי חוזרת לשבת איתה שם אם היא לא מתנצלת ומיישרים את ההדורים

...אנונימית בהו"ל

מרגישה שהוא רואה את הכאב של המשפחה שלו

הוא אומר שמה שיש להם זה סוג של נכות ולכן -אני- צריכה להבין ולרחם עליה

זה לא הזוי????????

היא כתבה לי התנצלות עניתי בסימן עם היד

אבל אני כועסת

מאוד

הולכת לפוצץ את כל החופש הזה והתכנונים איתם 

אני חושבת שהוא צריך להביןהמקורית
שגם אם הם לא מאה, יש גבול שלא עוברים ויש גבולות לשים במקרים האלה

והאמת שאני חושבת שתני רגע לכעס להירגע. אם היא התנצלה הייתי חושבת שוב איך להתנהל מולה

השאלה אם זה דפוס חוזרכורסא ירוקה.

שפוגעים ואז מתנצלים כדי להשתיק..

אם ההתנצלות נאמרה בכנות באמת כדאי לחשוב מה הלאה, אבל אם זה דפוס שחוזר על עצמו בכלל לא הייתי מתייחסת לזה 

אכן. לגמרי.המקורית
את לא צריכה לסבול מנכות של אחרים!נעומית

אולי כדאי להגיב לה על ההתנצלות:

אני מעריכה את ההתנצלות שלך, אבל אני עדיין מאוד פגועה ולא יכולה לסלוח כרגע.

מי שמאיימתoo

לשבור עצמות של מישהו ובמיוחד של ילד

היא לא ממש נורמלית

זה לא אומר שצריך לספוג

זה אומר שצריך להתרחק

גם אם זה אומר לא להתארח שם

הנפש שלך ושל הילדים חשובה הרבה יותר מקשרים עם משפחה

מסכימה איתו שהם לא ישתנורוני 1234

אפשר לרחם עליהם …

בכל מקרה זה רק מחזק את המסקנה להפגש איתם כמה שפחות ובטח שלא שבת שלמה.

הם גם כל הזמן מדברים על זה שאני 'רגישה מדי'אנונימית בהו"ל

זה שאני מעמידה אותם במקום וכן לפעמים גם בוכה מרוב הלם ופגיעה

מבחינתם אני רגישה מדי

להשתלח על ילדים או אנשים זה בסדר. מותר להם.

להעמיד אותם במקום זה אסור

אז היא צרחה אחר כך בצרחות של חולת נפש ושמעתי את זה מרחוק

שהייתי בגינה

והילדים שלי הגדולים סיפרו שהיא אמרה שנמאס לה שאני רגישה ומפריע לי כל דבר

כאילו זה ממש בסדר להתנהג ככה ואני הלא בסדר

הקטע שאם זה היה קורה עם בן של אחותה, זה יכול להגיע לריב פיצוצים ביניהן.

זה כבר קרה

אני במצב שרוצה להתרחק ולהרחיק את הילדים מהם רק שבעלי לא בעניין

כי חושש שזה יפגע באמא שלו..לא מעניין אותי כבר כלום

שתחנך את הבנות שלה

אני חושבת שבעלך היה חייב חייב חייבדיאט ספרייט

לעצור את זה.

להתייחס לזה.

בפומבי או אח"כ.

אין שום מצב בעולם שילדים שומעים אישה שמבקרת את אמא שלהם, בצורה הזאת, ואבא שלהם שותק.

אני לא מדברת על הזמן שהייתם יחד, כי לפעמים לוקח זמן להגיב.

אבל אחרי שיצאת והגיסה ממשיכה לדבר עלייך,

אבא של הילדים היה צריך לבקש ממנה להפסיק את זה לפחות למטרת חינוך הילדים.

אח"כ בשבילך.

כן הוא עצר אותהאנונימית בהו"ל

למזלו

אחרת לא הייתי סולחת לו על זה בחיים 

באמת מבאס בשביל האמארוני 1234
אם היא מתנהגת "נורמלי" צריך לחשוב איך אפשר לשמור על היחסים איתה (למשל להזמין רק אותם אליכם בשבתות או באמצע שבוע, לבוא אליהם כשהגיסות לא נמצאות וכדו').
נשמע שבעלך סובל כמוךזיקוקים

רק שהוא למד להשתבלל ולחכות שהגל יעבור.

אם את מתארת מצב שבו שעל אחיין אחר זה היה גורם לפיצוצים אז במקרה של בעלך הוא נמנע מחזיתות בדיוק כמו שהוא נמנע מלהתמודד מול אמא שלו כי חושש מפגיעה שלה אבל לא חושש מפגיעה של הילדים..

את כרגע נסערת כדאי לחכות לרגיעה ואז לחשוב איך את מתווכת לו את התחושות והגבולות שלך ושל הילדים שלכם

יתכן ויש להם נכות, זה לא אומר שאת צריכה לספוג וגם לא אומר שצריך לחתוך את הקשר אלא חשוב לבנות אסטרטגיה שנכונה לכם כמשפחה

ואם  אין בכוחו של בעלך להתמודד עם התחושות שלך ואין בידו יכולת להגן על בני משפחתו אין סיבה שתיכנסו למקומות מסובכים מידי לקשר המשפחתי שלכם.

אין פה מה לחנךoo

גם כי אי אפשר לחנך מבוגרים

וגם כי זה נשמע קצת חולני

עדיף שאמא שלו תפגע מאשר שהנפש שלך ושל הילדים תפגע

אתם קודמים לאנשים אחרים

אם לא תתרחקי כנראה שזה יגבה מחירים גבוהים

ממכם כזוג וגם מהילדים

נזקים שיכולים להיות לטווח ארוך מאד

לא חושבת שבעלך יכול באמת לעשות משהו במצב בעייתי כזה

לא נשמע שיש עם מי לדבר 

קודם כל את היית ממש בסדרהבוקר יעלה

איך האמא הגיבה? עוד אחים אם היו?

גם בגיל גדול שאנחנו כבר הורים בעצמנו, חלק מהתפקיד של אמא ואבא זה עדיין לחנך אם צריך ולהרגיע את הרוחות. אצלי במשפחה אמא שלי מתערבת בין האחים כשצריך. אצל בעלי נגיד לא. ולדעתי צריך להתערב..

ועם כל הכבוד לבעלך. אם לא מסוגל להגן עלייך הייתי מתרחקת לגמרי. 

באמת יכול להיות שיש לה בעיה, וזה לא קשור לחינוךיעל מהדרום

לק"י

אבל כמובן שאתם לא צריכים לסבול מזה.

מצטרפת לאלה שאומרות, לבוא להורים כשהיא לא שם (או שאר האחים ה"בעייתיים").

וחיבוק!

זו חוויה קשה 

לא קראתי את כל התגובות, אבל נקודה חשובהסטודנטית אלופה

אני חושבת שלמען הבריאות הנפשית של ילדייך הם לא אמורים להחשף להתנהגות אימפולסיבית ואלימה כזו, גם אם היא לא מופנת כלפיהם.

גם השהייה בסביבה בה השיח הוא פוגעני ורעיל פוגעת בנפש.

חושבת שכדאי שתשקפי את זה לבעלך ואולי אפילו תשאלי אותו, איך זה הרגיש לו? בעבר ובהווה

מסכימה. נשמע שזה עשוי מאוד לערער אותםשוקולד פרה.

זה לא סביר לשמוע צרחות כאלו מדודה. 
אם ככה היא רגילה להגיב, זה לא ישתנה... ולצרוח עליה חזרה נשמע שרק יסלים את המצב. והעיקר הוא שהילדים שלך יגדלו עם תחושת ביטחון.

כדאי לך לתווך לילדים את הסיטואציה. להסביר להם שהבעיה היא אצלה ושיש דרכים אחרות להביע כעס/ תסכול. שהיא הייתה *חייבת* להתנהג בצורה מכובדת, גם אם היה לה מאוד קשה.
זה ייתן להם גבול חזק והבנה שגם כשמאוד כועסים צריכים לשמור על שליטה עצמית.

הפותחתאנונימית בהו"לאחרונה

מתלבטת מה לעשות עכשיו

יש תכנונים מפה ועד אילת לחופש יחד איתם

ולא פשוט לא בא לי, הודעתי לבעלי שכנראה אבטלה

הוא אמר שהוא לא הולך לבד עם הגדולים שאשכח מזה,הוא ישאר בבית איתי

בקטע של לא מפרידים את המשפחה

אבל אני רואה את זה אחרת לגמרי.... לא מסוגלת לראות אותםםםםםם

אחרי שבת מאתגרת, מתייעצת בקשר לבן שליאנונימית בהו"ל

הוא בן 6,

ילד מאוד שמח וגם מאוד אנרגטי.

אנחנו חושבים לקחת אותו לאיבחון אבל לא יודעים אם לקשב וריכוז, היפראקטיביות או אוטיזם.

הוא פחות נראה לי עם אוטיזם כי יש לו אחות עם אוטיזם וההתנהגות שלה ממש אחרת.

אצלו זה בעיקר מתבטא בתיסכול,

כשהוא ממש מתוסכל והיום זה קרה הוא התחיל לבכות והיה על הרצפה ולא נרגע,יכול להיות גם שזה היה בגלל שהסתובב בחוץ הרבה והיה לו חם.

הוא הרבה מציק לאחים שלו, כולל התינוקת שלפעמים הוא יושב עליה, היום כמעט הפיל את העגלה כשהיא היתה בה.

הוא מבקש דברים עכשו וקשה לו לחכות בסבלנות,

הוא לפעמים גם עושה דברים לא צנועים, כמו מוריד את הבגדים ונשאר עם תחתונים או אפילו ערום לגמרי וכשאני אומרת לו שזה לא צנוע, הוא צוחק.

אבל מצד שני יש בו גם תכונות מאוד טובות,

היום אמרתי לבעלי שהוא חזר מאוד שמח מהלימוד איתו בבית כנסת וזה הכניס בו מרץ,

ביקשתי ממנו לאסוף משחקים והוא סידר את כל הסלון שהיה ממש מבולגן לגמרי לבד וממש החמאתי לו על זה.

הוא שמר לאחותו שלא היתה בבית בשבת ממתקים שהוא קיבל,

הוא הלך עם אחות אחרת לשחק מחוץ לבית ולא הפריע לנו לישון בצהריים, בערך שעתיים..

אז מה אומרות יש לכן כיוון מה זה?

מצד אחד הוא יכול להיות מאוד שובב ועם המון אנרגיה שזה מתיש אותנו מצד שני הוא ילד טוב.

רעיון לכיווןמתיכון ועד מעון

אם אתם לא סגורים על הכיוון אפשר לפנות לרופא התפתחותי, אם יאשרו בקופה כי הגיל שלו גבולי, ולפעמים אחרי גיל 6 כבר לא מאשרים. אם לא פסיכאטר ילדים יכול לסייע לחשוב מה הכיוון של האבחון

אתם בהדרכת הורים כלשהי? (בעקבות הילדה על הרצף)מתואמת

אנחנו מתייעצים עם מדריכת ההורים שלנו (שמומחית לאוטיזם) גם על הילדים שלנו שלא על הרצף, והיא נותנת לנו כיוונים מה לבדוק ולאבחן.

היא פסיכולוגית.

אם יש לכם מישהו כזה - הכי טוב להתייעץ איתו.

אם לא - אז לפנות לרופא הילדים ולבקש הפניה כללית להתפתחות הילד. יכול להיות שתצטרכו למלא כמה שאלונים...

בהצלחה, וחיבוק של הזדהות❤️

תודה רבה ♥️אנונימית בהו"ל

כן אנחנו נמצאים בהדרכת הורים, בינתיים לא מרגישה שזה מספיק עוזר.

מה שכן שמתי לב שכשמחמיאים לו זה ממש גורם לו להתנהג יותר יפה אז נשתדל יותר.

הרבה כוח!מתואמת
ואם אתם מרגישים שהדרכת ההורים לא תורמת, אולי עדיף לשקול להחליף...
מסכימהאפונה

זה ממש להדרכת הורים.

במה ההדרכה שאתם נמצאים בה עוסקת?

מכל מה שכתבתoo

לא ראיתי משהו חריג לגיל 6

זה גיל שמצריך עדיין הרבה סבלנות ויחס אישי 

לא חושבת שבגיל 6 הגיוני לשבת על אחות תינוקת ככה...מתואמת
בכל אופן, ברגע שהורה מרגיש שהילד שלו מאתגר אותו, כדאי שילך להדרכה איך לעזור לו ולהתמודד עם האתגרים. גם אם ההדרכה תכלול בסך הכול הכוונה איך לתת הרבה יחס אישי ולהחזיק מולו בסבלנות.
הבן שלי בן 6oo

עושה לפעמים דברים לא הגיוניים כשהוא עייף/ עצבני

לא שיש לו אחות תינוקת

אבל זו לא סיטואציה קיצונית

הדרכת הורים זה תמיד טוב

אבל לפני זה

צריך התאמה בסיסית של ציפיות

כי ילד בן 6 הוא עדיין קטן בכל מני מובנים

ואם מצפים ממנו ליותר מאשר הוא מסוגל

זה עצמו יוצר את הבעיה

מצד שני - אם מתייחסים לילד בן 6 כאל תינוקמתואמת
עלולים להנציח את ההתנהגויות הילדותיות שלו...

כל אחת מאיתנו כותבת מנקודת המבט שלה, ולכן אנחנו סוברות אחרת. טוב שיש לפותחת כמה נקודות הסתכלות כדי לראות מה הכי נכון לה...

האמת מסכימהמחי

ולא חושבת שזה מאוד חריג ילד בן 6 שמדי פעם יחליט לשבת על אחותו התינוקת. לפחות אצלי בבית יש ילדים כאלה 🤭

כמובן שזה לא סותר שכדאי להתייעץ ולקבל הדרכת הורים

מסכימהילד בכוראחרונה

יש כל מיני ילדים בגיל 6 וגם אותו ילד יכול להתנהג ככה בתקופות יותר קשוחות. נגיד אצלי במילואים זה יותר נראה ככה ובשגרה לא..

בעיקר לזהות את הרגע לפני- איך הוא לא יגיע לקצה

וברגעים שהוא בקצה לא צריך להכנס לחינוך יותר מדי אלא לעזור לו באותם רגעים

נגיד סיטואציה שהוא מוריד את הבגדים- אז לבוא אליו בחיוך ולהגיד לו מאמוש בוא אני יעזור לך להתלבש כי אנחנו נשארים עכשיו עם בגדים ולעזור לו. כשאת אומרת לו לא צנוע זה מדליק אותם יותר

וגם לחשוב מה באופן כללי עוזר לו לויסות? האם זאת תקופה שאתם מרגישים שהוא יותר בתסכול? אולי קורים עוד דברים ברקע?

מציעה לבדוק עם המחנכתנעומית

איך הוא מתפקד במסגרת

ולחשוב יחד איתה האם מקור הקושי הוא התנהגותי-גבולות/רגשי/ תקשורתי.

אפשר להתחיל בהדרכת הורים מעמיקה ואח''כ לשקול לאן לפנות. 

נשמעת כמו התנהגות לא חריגה לילד שמגיעהמקורית

לקצה

לדעתי

העניין הוא שצריך לדבר איתו אחרי ולא תוך כדי כי הוא בתוך האירוע. ולנסות להקל עליו

לנשים בלבד: מניעה לא מבחירהחושבת בקופסא

אנחנו נשואים כמעט שנתיים ונמצאים בטיפולים. בקיצור רב, עכשיו הכיוון הוא IVF עם בררת עוברים בגלל עניין גנטי שעוד מבררים במשפחה. ובגלל שבעלי עשה תיקון יש סיכוי להריון טבעי, אז הרופאה רשמה לי מניעה גלולות זואלי.

חוץ מזה שזה הדבר האחרון שבא לי עכשיו, מפחידות אותי תופעות הלוואי. הרופאה טענה שהגלולה הזו עם הכי פחות תופעות, וכשלקחתי פרי מולונט נור סביב החתונה לא היו לי תופעות חריגות (חוץ מזה שהוא בקושי החזיק לשבוע) אז אני אמורה להיות בסדר.

עדיין מפחיד אותי דימומים לא סדירים, חוסר חשק, מצב רוח דכאוני, ובעיקר לבלגן את המערכת שגם ככה לא קלטה עד עכשיו הריון למרות שלכאורה הכל תקין.

גם יש עניין חיבור החפיסות. אנחנו רוצים לצאת לחופשה סביב החודש הבא בזמן שאני אמורה לקבל. הרופאה אמרה שאני יכולה לדלג על הכדורים הצהובים ולקחת לבנים מחפיסה חדשה, ואז כשמסתייימת החופשה לחזור לצהובים ולקבל מחזור. בעיקרון היא לא ממליצה לחבר חפיסות על הפעם הראשונה, אבל זה אפשרי אם אני רוצה.

ממש אשמח לטיפים ועצות איך להתנהל עם זה.

כמה מהר חוזרים לפוריות? מה תופעות הלוואי? איך מחברים חפיסות והאם זה לא גורם לאיזה נזק? הרופאה אמרה שאם אני אקבע תור מחר בבוקר למעבדות IVF כנראה שתור הפנוי יהיה באוקטובר. וזה רק פתיחת תיק ולא התחלת הטיפולים. זה המון זמן! 

אני ממש מבינה אותך לגבי החששות מלקיחתפרח חדש

גלולות הורמונליות

תדעי אבל שזה לא פוגע בפוריות

זה נכון שלפעמים אחרי שמפסיקים יתכנו שיבושים

אבל זה לא מחייב בכלל

בקשר לתור שהוא עוד הרבה זמןפצלושון

פתיחת תיק זה לא התחלת טיפול, אבל אם באים עם מה שצריך אפשר להתחיל ממש מיד אחרי

כדאי לברר איזה בדיקות הם מבקשים ולבוא עם הכל מוכן (יכול להיות בדיקות שבקופה לא דרשו ושם כן)

ואפשר להגיש בקשה להתחייבות לivf בעזרת הרופא פוריות מהקופה וזה חוסך זמן אם באים עם הכל

שיהיה בקלות ובהצלחה

מענייןירושלמית במקור

איפה זה ככה?

כי היא מדברת על ברירת עוברים, זה דורש היערכות של המעבדה הגנטית... ואז אוגוסט וחגים...

(אולי לא בעייתי אוגוסט, אבל חגים?)ירושלמית במקור
בברזיליפצלושון

באנו עם התחייבות וכל הבדיקות והיה אפשר להתחיל מהר

אבל לא ברירת עוברים אולי זה עובד אחרת

אבל נשמע לי הגיוני בכל מקרה שמקצר תהליכים לעשות קודם את הבדיקות שצריך

ובקשר לחגים לא קישרתי שזה יוצא באותו זמן, אבל שם נגיד עבדו בחוהמ פסח..

ברור שכדאי לקדם הכל... ברירה זה משהו אחרירושלמית במקור
כמה דבריםSheela

לגבי גלולות זה ממש סבבה ואת תטרידי את עצמך. גלולות לא פוגעות בפוריות בשום דרך, עותקים אותן הרבה פעמים אפילו כחלק מפרוטוקול טיפול. יש להן גם יתרונות שאפשר לסדר את הווסת איך שרוצים ולהיאסר פחות.. אז אפשר להתייחס לזמן הזה כזמן של חופש ונחת.

כמובן שאם הן עושות לך תופעות לוואי תחליפי, אבל זה לא מחייב ולא הייתי נלחצת מזה לפני.

לגבי הטיפולים- איפה את מטופלת? בכל מקום התהליך קצת שונה.

ברירת עוברים זה ריצה למרחקים ארוכים והתהליך לוקח זמן. צריך לדעת את זה לפני שמתחילים, זה לא תמיד תלוי בך וזה מאד קשה אבל ככה זה.

שווה להתחיל לקדם עניינים כמו בדיקות וקביעת תורים כי זה בהחלט תורים ממש ארוכים.

מוזמנת לדבר איתי בשמחה אם את צריכה עוד מידע!

בהצלחה!!

לגבי זואליניקזמני

לקחתי פעמיים, באמת הרבה פחות תופעות לוואי מכדורים אחרים
חיברתי חפיסות ולא קיבלתי מחזור 10 חודשים  

מיד אחרי שהפסקתי לקחת נכנסתי להריון...

לי זואלי לא עשה תופעות לוואיהלידה שליאחרונה

חזרתי לפוריות ומחזור סדיר חודש מהפסקת הגלולות.

חיבוק גדול על כל מה שאת עוברת!

העמסת סוכר מאההבוקר יעלה

תמיד שוכחת את ההנחיות. יש צום לפני, ואחרי צריך לאכול משהו מתוק נכון?

ואם אני שותה את התמיסה המוכנה.. אפשר לימון?

כי האחיות אומרות שלא והרופא אומר שכן 🙊

אשמח לטיפים.. כל פעם מחדש שוכחת..

אה וגם האם צריך להוריד בתזונה באותו שבוע? אני חושדת שהריון שעבר היה לי סכרת כי ערב לפני יצאתי למסעדה.. 

לא מניסיוןהשקט הזה

אבל יודעת שצריך להיות בצום לפני כי הבדיקה הראשונה היא לסוכר בצום.

לגבי לאכול אחרי- לא יודעת, אבל בטח יתנו לך הנחיות בבדיקה.

אם שמים לך אבקה בכוס ומוהלים במים, אפשר לימון אם זה בא מוכן מראש אז אני חושבת שיש קצת לימון בפנים, אבל לא בטוחה.

אין קשר בין התזונה לסכרת. צריך להמשיך לאכול כרגיל. 

יש תמיסה בטעם הדרים ויש בטעם אפרסקיעל מהדרום
תשובהPandi99

לא אוכלים משהו מתוק אחרי אם מרגישים רגיל. אין סיבה. אם את מרגישה נפילת סוכר, אפשר. אבל זו ממש לא הנחייה ואחרי העמסה של ככ הרבה סוכר לא מומלץ עוד…

לאכול רגיל לפני. יציאה למסעדה ממש לא קשורה להאם יש סכרת. לא הייתי אוכלת מלא ממתקים ערב לפני כי זה יכול קצת להשפיע על הבדיקה בצום.

לתמיסה המוכנה לא מוסיפים כלום. 

מגיעים בצוםיראת גאולה

אחרי הבדיקה צריך לאכול אוכל, כי את אמורה להיות מורעבת, לא?

לא משהו מתוק, אלא ארוחת בוקר נורמלית, עדיף עם חלבונים ושומנים כדי שפחות תושפעי מהנפילת סוכר.

מה שאכלת ערב קודם לא קשור. הבדיקות בודקות את ההתמודדות של הגוף שלך עם הסוכר ששתית. (סוכר בצום כן קשור למה שאכלת אתמול בערב, אבל כנראה לא זו הייתה הבעיה) אבל אם את חוששת, אל תאכלי שום דבר מוגזם בערב קודם.

לי ידוע שלתמיסה המוכנה אסור להוסיף כלום. (היא מדויקת. הלימון שמוסיפים בעצם מוסיף גם סוכר לבדיקה, ואז זה מוריד מהמהימנות שלה)

תודה לכולןהבוקר יעלה

לגבי התמיסה המוכנה, גם פעם שעברה שתיתי בלי כלום כי ככה אמרו וסבלתי ממש

והרופא טוען שמותר.. מישהי שמעה על זה?

זה יכול לעזור ממש, מצד שני לא רוצה להרוס את הבדיקה

אני שתיתי עם לימוןשלומית.
ולדעתי היה במרפאה גם מיץ לימון משומר למי שרוצה להוסיף 
תודה!הבוקר יעלה
מדברת על התמיסה המוכנה? שמגיעה בבקבוק? 
כל הפעמים שעשיתי הוספתי לימוןאור10

וגם הציעו לי, אפילו אמרו לי להביא.

ולדעתי לשתות בשלוק, זה מגעיל!! אבל אם שותים בשלוקים קטנים הגועל נמשך יותר זמן

מהמם תודההבוקר יעלה
הוספת לתמיסה המוכנה בבקבוק? 
באים בצוםמוריה

ועד סוף הבדיקה צריך להיות בצום.

לא יודעת לגבי לימו7 כי לי לימון לא עושה טוב.

ומה שחידשו לי, זה שמותר להקיא אחרי כמה זמן. אם את צריכה להקיא, תבררי אם אפשר. סתם חבל לסבול.

ולהביא אוכל לאחרי הבדיקה.

לגבי סכרת הריון-

ממה שראיתי זה לא קשור לאכילת מתוק.

זה קשור לשילייה.

צריך להיות בצוםואילו פינואחרונה

לא הייתי משנה תזונה לפני אלא אוכלת כרגיל.

ממליצה לבקש יום לפני מהמרפאה לשים את הבקבוק המוכן במקרר. כשהוא קר יותר קל לשתות אותו. לי היה בסדר בטעם מנגו או אפרסק.

להביא סדנביץ לאחרי.. עם חלבון ושומן בריא כמו אבוקדו

בדיקת הריון ביתית שלילית יום אחרי איחוראריאל765

הביוץ היה כנראה במועד ולא מאוחר.

היה לי הריון כימי לפני שלושה חודשים.

בדקתי הבוקר - יום אחרי איחור- שלילי.

למה?🥺

יכול להיותהשם שלי
יכול להיות שהבדיקה לא תקינה, שריכוז השתן היה נמוך מידי, שבכל זאת היה איחור בביוץ.

תנסי לבדוק שוב עוד יומיים, או לעשות בדיקת דם.

עשיתי גם אתמול בדיקה יצאה שלילית..אריאל765

זה של תשובה כנה הרגילות.

אלך לעשות מחר בבוקר בדיקת דם בתקווה שיש עוד סיכוי 

כל עוד לא קיבלת ווסתהשם שליאחרונה
יש סיכוי.

לפעמים יש כל מיני שיבושים השינויים מהרגיל.

לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל

אני נשואה מעל 5 שנים.

נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.

יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.

זה מכעיס אותי כל כך כל כך.

אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.

אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).

אז עשיתי הפסק חדש.

ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.

וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.

אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??

מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.

אין לי כח למצווה הזאת.

נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.

מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?

כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.

אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?

אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.

אבל זה פוגע רק בי ובו.

ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.

אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.

בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.

והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.

ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.

מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.

ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.

וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.

וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)

מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.

אלופה! אלופה! אלופה ששאלת שובדיאן ד.

גם אני שנים עשיתי הפסק ראשון ושביעי בדיקה אחת בגלל פצעים

ותמיד הרב נתן לי היתר גורף קדימה

רק שמע שפעם היה בעיה

או שאחרי לידה כאב לי והיה פצע, ישר אמר שלפחות שנה קדימה לעשות את המינימום שצריך.

דיאמלה- מצבי רוחראשונית

סך הכל אני הצלחתי להחזיק את עצמי נורמאלי עם הדיאמלה, אבל כרגע כמשפחה עברנו טלטלה לא גדולה עם בעלי (ולא קטנה) ואני מרגישה שהכל משתלט עלי, רואה רק שחור ושלילי, חסרת כוחות, אנרגיות ומוטיבציה.

לא מכירה את עצמי

יש לי תחושה שהדיאמלה אשמה, אבל מצד שני מפחדת להפסיק כשבעלי צריך אותי מאוד עכשיו וכשיש נופש באופק שעלול לצאת על הרחקות

דיייי אני גמורה ונמאססס לי

אני חושבת שעדיף שתהיי במיטבךהמקורית

מאשר טהורה לפרק זמן ארוך עם תופעות כמו שאת מתארת. אבל זו רק דעתי

אני לקחתי את זה תקופהרוני_רון

גם כן הייתי יחסית בסדר גמור

עד שהיה טריגר, כמה חודשים של חוויה לא קלה, וזה הפיל אותי ממש. היה לי מאוד קשה להרים את עצמי.

כשהפסקתי הכל היה נראה ורוד יותר.

לא יודעת לגבי מה ששאלת, רק מעלה כיוון טכנירקלתשוהנאחרונה

לחשוב על מעבר למניעה אחרת ולא על הפסקה, ואולי המצב ישתפר בלי מחזור וכו

אני למשל עברתי מדיאמילה ישר למדבקות כי התחיל לי הכתמות (אחרי המון זמן שהשתמשתי בדיאמילה), וזה סיים את ההכתמות ועבר חלק. לא היה לי בעיה של מצבי רוח או תופעות לוואי אחרות אז לא יכולה להעיד על זה, רק פותחת כיוון שאולי זה לא רק או זה או זה. 

לפעמים הגוף מגיב שונה מבחינת תופעות לוואי לחומרים זהים מחברות אחרות, כמו סרזט/דיאמילה/פומיניק.

אולי יעניין אותך