בעניין הדפוס שנתבע להדפיס תוכן 'לה"טבי'advfb

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/434626

באמת פסיקה עוולת ומקוממת של בית המשפט.

אבל מהצד השני - ביקורת מאוד מוצדקת על בית הדפוס.

"האירוע התרחש לפני כ-3 שנים, אז סטודנטים מ'התא הגאה' באוניברסיטת בן גוריון ביקשו הצעת מחיר עבור הדפסת חומרי פרסום. בתגובה לבקשה השיב בית הדפוס לפונים שלא לשלוח לבית הדפוס חומרי תועבה: "איננו עוסקים בחומרי תועבה, יהודים אנחנו""

אפשר הכי להיות נגד איסור תורה ועיוותים כמו מה שמקבל היום לגיטמציה רחבה ובכל זאת לא להתבטא באופן כזה.

אני מבין שיש אנשים בעלי רקע ליברלי פלורליסטי חילוני ויש גם הגיון מסויים בדבריהם ממבט ההסתכלות שלהם.

למה צריך להיות דוחים? ואל תגידו לי שהם סה"כ אמרו מה שכתוב בתורה. עובדה שגם שחילוני נוסע בשבת לידיך אתה תשתוק ואתה לא תצרח על 'שעבס' או תתרה בו שהוא עובר איסור שזדונו סקילה. למה לא? כי יש לך תאקט. כי אתה מבין שהוא חי בעולם תרבותי אחר וזה לא השפה שלו. זה לא סותר כהו זה את החומרה הרבה שמיוחסת לאיסור.

השיח של החברה בנושא הזה הוא מאוד חד צדדי. או שאתה שונא בעלי נטיות הפוכות או מתנהג אליהם בחוסר רגישות ואמפתיה או שאתה בעד המעשים הנוראיים שלהם. אבל יש אמצע. לדעת שהם בני אדם ולהתנגד למעשיהם ולא לא לגופם של אנשים.

וכן, על אף המחיר הכבד בזה. יש חופש לכל אחד לעשות בביתו כרצונו, ואי אפשר לוותר על הדבר הזה.

אם הוא יבקש ממני לחלל שבת, אגיב בדיוק כמוהםהסטורי
אני יהודי, לא עוסק בדברים כאלו.
אתה לא תגיבadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ב' באייר תש"פ 13:14
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ב' באייר תש"פ 13:11

"אחי אני דתי"?

אתה תצעק לו "'כויפר' תתבייש שאתה קיים"? זה מה שתעשה?

לא מספיק לומר "אני שומר שבת" בנימוס? יש בזה פגם כלשהו?

למה להטיח אשמות במי שעולם הערכים שלו שונה ובחיים הוא לא יבין אותך?

אל תשחק אותה תמים. האמירה 'תועבה' בהקשר הזה היא אמירה פוגענית, לא מתחשבת ולא מועילה לאף אחד. בטח של כך לא צריך להשתמש בלשון התורה.

האמירה תועבה אינה פוגעניתהסטורי
אא"כ בעיניך התורה היא פוגענית
אתה בחור חכם אז ננתח לוגית את דבריךadvfb

הנחת יסוד א' - התורה לא פוגענית

הנחת יסוד ב' - התורה קראה לזה 'תועבה'

המסקנה משני הטענות הנ"ל - קריאה לזה בשם תועבה לא תהיה פוגענית.

שיקוף פשוט של דבריך עד כאן.

טענותי כדלהלן:

מסכים עם שתי ההנחות יסוד ובכל זאת לא מסכים עם הטענה.

המטרה של התורה זה בודאי לא לפגוע באף אחד.

וכמובן אני לא מתכחש לזה שהתורה קראה לזה 'תועבה'.

למה התורה קראה לזה 'תועבה'? כדי שנבין את החומרה הרבה שיש במעשה הזה. לא כדי לפגוע.

מי שמשוייך לקבילה הגאה והוא חושב שהתורה היא 'פרמטיבית' 'חשוכה' וכולי יבין שזה 'תועבה' אם נטיח בפניו שמה שהוא עושה זה תועבה? כמובן שלא. לכן מי שמטיח 'תועבה' באדם חילוני אתאיסט הוא לא ממש את המטרה שהתורה רצתה לממש בכך שהיא קראה לזה 'תועבה', כי התורה רצתה שנבין את החומרה והחילוני לא יבין כך.

אז מה זה בעצם? משתמשים באופן ציני בביטויים שמופיעים בתורה כדי לפגוע באגו של אחרים. זה ממש חוסר יראת שמים. חוסר דרך ארץ. התורה היא לא כלי שרת לאגו של אף אחד. מי שמשתמש בתורה צריך לעשות זאת בשביל המטרות של התורה לא בשביל האגו הדתי שלו.

וזה מצדיק את הפסיקה?רלה

מה אתה רוצה לומר?

ממש לא מוסיף לכלום.

כשיש עיוות גדול =הפסיקה

ועיוות קטנטן= תגובת בית הדפוס, 

השיח שאתה בוחר לעורר זה על התגובה של בית הדפוס?

ב

זה מוסיף המוןadvfb

אני לא מחלק ציונים ב'עיוותים'. ברור לי ששני העיוותים חמורים. אני עוזב את שאלת המשקל מה גדול ממה. יש פה צדדים לכאן או לכאן.

אני בעד שיח טיפה מורכב. שמזהה אתת החוסר יושרה והגיון בפסק ובמקביל יודע מה זה דרך ארץ ואיך מתייחסים לבנאדם. לא צריך להיות גאון כדי להכיל את שני המשפטים הללו בו זמנית.

כמו כן, אני תומך בהחלטת בית הדפוס לא להדפיס, אני לא תומך בתגובה הלא יפה שלהם.

אני לא חייב 'לבחור צד' בצורה דיכוטומית.

רוב חברי הפורום פה בעד כפיה ממשלתית בהתאם לדעת הציבור...ספק

אני מניח שהם תומכים בפסיקה, לא? 

לא. אכמ"ל.advfb

אתה טוען שהם צבועים ושבמקרים מסוימים הם נגד שהמדינה תתערבספק

לאדם בעסק הפרטי שלו וברכושו? 

לא... לא יכול להיות... 

לא.advfb

אני טוען שנפלת עלי משום מקום ואין לי מושג מה אתה רוצה

כל בנאדם שבעד שלטון דמוקרטי חייבים להסכים עם כל החלטה של הרשות בהשופטת? מאיפה זה בא לך?

לא דקת. אין פה אפילו אחד שתומך בכפיה ממשלתיתברוניש

שתכריח בית דפוס ערבי להדפיס סטיקרים בעד טרנספר, בית דפוס של הומואים להדפיס חולצות עם הפסוק "ואיש אשר ישכב את זכר משכבי אשה וכו'".

וגם לא לזה התכוון המחוקק, זו פרשנות חולנית ודפוקה של שופטת פסיכית.

אנחנו (הפאשיסטים הנוראיים) כן חושבים שאין רע בחוק נועד למנוע שירות מאדם בגלל מה שהוא (ולא תוכן השירות עצמו). כמו להכריח נהג שליח להגיע מעבר לקו הירוק, או למכור עוגיות למי שמצביע למפלגה אחרת משלי.

רגע... הם תומכים בכפיה ממשלתית רק במה שמתאים להם?ספק

אתה מאשים כאן אנשים בצביעות??? 

לא, יא עפרון לא מחודד. תומכים בכפיה ממשלתית מוגבלת והגיוניתברוניש

ולא תומכים בכפיה בית-משפטית הזויה, פסיכית, בלתי מוסרית ובלתי חוקית בעליל שנוגדת את חוק יסוד כבוד האדם וחרותו.

לא, אידיוט, הם תומכים בכפיה ממשלתית כשנח להםספק

בגלל ש"זה מה שרוב הציבור רוצה". 

אז בבקשה, זה מה ש"רוב הציבור רוצה". 

אתה לא מסוגל להבין הודעה פשוטה בשפה קלה, וקורא לי אידיוט?ברוניש

כתבתי שאף אחד פה לא צבוע ואף אחד לא תומך בכפיה מהסוג דלעיל.

כתבתי את העובדה ש99% במדינה זו ובכל מדינות העולם תומכים בחקיקה שמגבילה את יכולת הסירוב של בית עסק לתת שרות לאנשים על רקע מוצאם, דתם, מינם וגזעם בלי קשר למהות השרות. ושזה לא דומה לסירוב לתת שירות בנושא שרותי שאינו תואם את השקפת עולמם.

למשל: זה בסדר לחייב מאפיה למכור בורקס להומו. אבל אסור  להכריח מאפיה לאפות עוגת חתונה לזוג הומואים.

זו לא צביעות. זה הגיון אנושי פשוט. שכמה אנרכיסטים הזוים לא מסוגלים להבין, מפאת מנת משכלם הירודה ושכלם הקונספירטיבי.

אם אתה יורד לפסים אישיים, אני אגיב - אז כן, אתה אידיוט.ספק

יש כאן הרבה מאוד צבועים שתומכים בכפיה ממשלתית כשנח להם אבל נחרדים כשזה לא נח להם. 

רוצים כפיה? קיבלתם. 

ככה זה עובד. 

אני לא יודע על איזה 99% מהמדינות אתה מדבר - מן הסתם כי אתה מקשקש כמו טמבל. 

בארה"ב מקרה דומה הגיע לעליון ונפסק לטובת בעל העסק בגלל פרט טכני. 

יש מדינות בארה"ב שבעקבות כך חוקקו חוקים בנושא ויש מדינות בארה"ב שבהן חוקקו חוקים הפוכים. 

בטקסס אופה יכול לסרב ובקליפורניה, לא. 

ביתר מדינות המערב, היתה מתקבלת פסיקה דומה לזו שהתקבלה כאן. 

זו צביעות. 

גם להגיד לאדם שנגזול ממנו מחצית מההכנסה שלו ונחלק לישיבות זו כפיה בדיוק באותה מידה. 

מה התשובה שמקבלים פה מהצבועים?

"זה מה שהציבור הצביע ולמדינה מותר". 

אז בבקשה, זה מה שהציבור הצביע ולמדינה מותר להטיל קנסות. 

כל מיני אטטיסטים הזויים כמוך שחושבים שהמדינה צריכה להיות אמא ואבא שלהם כי הם לא מסוגלים להסתדר לבד לא מסוגלים אפילו להבין את הצביעות שלהם בזה שהם רוצים לכפות על אחרים את הערכים שלהם אבל לא מצליחים להתמודד עם זה שאחרים רוצים לכפות עליהם את הערכים שלהם. 

אתה לא רוצה להשוות מנת משכל אתי. ממש לא. 

אני כבר מבין מצוין עם איזה מטומטם יש לי כאן עסק.  

אתה מהסוג שחושבים שמיסים ומחנות השמדה זה אותו דברברוניש

כי הכל זו "כפיה ממשלתית". לפרטים, להגיון ולעובדות אין משמעות - רק לטיעון כוללני ריק מתוכן. נכון?

רותבארד ואיין ראנד מתהפכים בקברם כשרואים איזה מטומטמים גמורים צמחו מערוגותיהם.

אתה מהסוג שחושבים... בעצם, אתה לא מאלה שחושבים...ספק

על מי אתה מנסה לעבוד? המחשבה היחידה שאתה מסוגל לחשוב זה "רגע, זו פרה או ציפור?, זה עף, אבל זה שחור-לבן..."

בקיצור, רק מטומטמים כמוך - מגיבים כמו שאתה מגיב וזה כיוון שאין להם שום דבר לכתוב לענין. (ואני רואה שזה סגנון התגובה שלך גם לאחרים - מה שהופך אותך לא רק לטיפש שמראה שאין לו שום דבר לכתוב לענין, אלא גם לאדם די מגעיל באופן כללי). 

בטח אתה חושב שאתה חכם בגלל שקיבלת 100 בפסיכומטרי... 

אני בטוח שלנין גאה באידיוטים השימושים שהוא הצליח ליצור ועדיין מייצר... 

חבר'ה תעצרו בבקשה כאן, אני ממש לא רוצה להתחיל עם חסימותמרדכי
כל מי שלא אנרכיסט הוא לנין. נו טובברוניש

אני אולי בקצה הכי חירותני של הסקאלה השמרנית בנושא הכלכלי, ובכל זאת אני לנין. וכל זה בגלל שאני לא חושב שכל התערבות ממשלתית שווה אחת לשניה, ולא גורס שצריך להשמיד את כל סממן של משטר, סדר וממשל, ומאמין שיש הבדל מסוים בין דיקטטורה משפטנית רודנית לבין משטר פרלמנטרי דמוקרטי תקין?

אתה עובד קשה להוכיח את אמיתות כל הקלישאות האפשריות על הליברטריאנים, חמוד.

אני חושב שפשוט אפסיק להתייחס אליך.ספק

יש אנשים שראויים ליחס ויש כאלה שלא. 

אתה נמצא בקצה הסקאלה של אלה שלא - עם יתר הקומוניסטים...

רק אציין שאני חושב ששברת שיא בהוכחת חוק גודווין וזה מרשים. (4 הודעות עד שכתבת על מחנות השמדה? יפה...). 

יש קומוניסט כרגע מתחת למגרת התרופות שלךברוניש

תקרא לאח הנחמד בלבן שיוציא לך אותו משם.

לא מסכים עם הגישהנחשון מהרחברון
של ברוניש וגם לא עם מה שהוא כתב
אבל עקרונית יש הבדל מהותי בין בית משפט לא נבחר ע''י הציבור שכופה את האג'נדה שלו לבין פוליטיקאים שכןפים את האג'נדה שלהם.

לא נכנס למי צודק אלא מחדד שקיים הבדל
אולי יש הבדל פרוצדורלי - למרות שבפועל, החוק הקייםספק

יותר קרוב לפסק הדין מאשר העמדה ששוללת אותו (וראיתי משפטנים מהימין ואפילו מהימין הדתי שכותבים את זה - וגם קראתי את לשום החוק המעורפל משהו - שהתלונות צריכות להיות כלפיי המחוקק ולא השופטת). 

מבחינה עקרונית של כפית ערכים ואמונות של קבוצות על קבוצות אחרות - אין שום הבדל ולמי שטוען שיש למדינה סמכות לכפות, אז הוא צריך פשוט להשלים עם הענין שהמדינה יכולה לכפות גם דברים שהוא לא אוהב. 

זו המלחמה שאנשים כמוני כ"כ רצו למנוע. 

א בכוונה לא כתבתי מה דעתי לגבי האם או מה הגבולותנחשון מהרחברון
הכפיה שיש למדינה (למרות שיש הרבה דברים שאני קרוב לדעתך מאשר לדעת רוב האנשים כאן)
ב אני חושב שזה הבדל מהותי. וגם אם הדוגמא הזו היא לא 'טובה' כי החוק אומר (לםי מה שאמרת, מאמין, לא בדקתי) שאסור לו לסרב, עדיין קיים הבדל מהותי בין נציגי העם שמחליטים החלטה לבין אליטה לא נבחרת מסויימת שחושבת שהיא יכולה לחנך את כולם לעשות מה שלדעתה טוב בלי שיש כל דרך להפוך את דבריה או לחלוק עליהם. או בעברית (לא כ''כ) - אקטיביזם משפטי. המדינה היא הכנסת ולא בית המשפט שתפקידו לפסוק ע''פ חוקי הכנסת
אחדדנחשון מהרחברון
גם אם מאמינים בכפיה מכיוון שהיא רצון רוב הציבור עדיין יש מקום להזדעק כנגד כפיה הבאה מתוך עמדות של בית המשפט. ואסביר.
אם מאמינים שהרוב קובע - אז הרוב יכול לשנות - לבחור נציגים שיחליפו חוק. הרי אין חוקה במדינת ישראל.
לעומת זאת כשיש שופטים עם ערכים מסויימים והם כופים על פי זה יש כאן 2 בעיות.
1 זה לא התפקיד שלהם, הם לא אמורים לעושות את זה אלא לפסוק על פי חוקי הכנסת.
2 אין דרך לרוב לשנות את הפסיקה הזו.

לכן *גם* אם מאמינים שנכון שתהיה כפיה - בית המשפט לא יכול להיות זה שמחליט על מה כופים.

בהערה קטנה שאני לא רוצה שתהיה פתח לדיון.
אני נגד כפיה. אך כל עוד ככה המשחק משוחק אני לא אמנע מלהשתמש בכלים הללו כדי להשיג מה שנוח לי למשל - כל עוד כופים עלי לשלם מס למימון מוסדות תרבות שאני לא צורך - שיממנו גם מטסדות שאני כן צורך.
כל עוד מכריחים אותי לשלם על חילולי שבת ופריצות - אשתמש בכוח הפוליטי שלי שיממנו גם ישיבות והתיישבות.

(די דומה למה שאמרת לגבי המענק - כל עוד לוקחים ממני שלא יצפו שלא אקח מה שאני יכול לקחת...)
הכוונה שלך ברורה לי - רק שלא ברור שזה המקרה כאןספק

מה גם, שבהחלט יש דרך לעקוף פסיקת בג"ץ - אפשר לחוקק פיסקת התגברות כפי שקיימת בחוקים מסוימים. (זה היתרון בכך שאין חוקה - אם מנצלים את העובדה הזאת). 

השאלה היא אם הציבור או נציגיו, רוצים לעשות זאת. 

ואת הגישה שלך אני דווקא מכבד. זה הדבר ההגיוני לעשות. 

השאלה היא מי הוא זה שהתחיל ומי הוא זה שהגיב, כלומר, אם הצד השני רק מגיב כי נמאס לו - אז ברגע שאתה תפסיק, גם הם יפסיקו - או שהמצב הפוך...

נכון.נחשון מהרחברון

קודם כל כתבתי שלא ברור שזה דוגמא טובה בגלל מה שאמרת על לשון החוק.

ולגבי פסקת התגברות וכו' נכון שיש אפשרות טכנית אבל כל עוד זה מצטייר (ואליטה מסויימת דואגת שזה יצטייר ככה) כמשבר בדמוקרטיה ורמיסת שילטון החוק הרבה ח"כים שרוצים לעקוף את בג"ץ לא יעקפו אותו ככה בגלל זה

בקרב רוב הציבור, זה לא מצטייר כרמיסת הדמוקרטיהספק

המחוקקים שלנו יכולים בקלות לחוקק פסקת התגברות וזה רק יעלה את הפופולריות שלהם בקרב המצביעים. (תראה כמה פופולריות צבר אמיר אוחנה בגלל המאבקים הקטנים שלו במערכת המשפט). 

אולי .. לא יודענחשון מהרחברון
אני יודע שכשניסו לא הצליחו לגייס רוב
ורק שאלה קטנהנחשון מהרחברון

אתה חושב שיש איזה סיכוי בעולם שבו אם החרדים יוותרו על תיקצוב הישיבות החילונים יוותרו על תקצוב התרבות?

או אם החברים יוותרו על תקצוב ממשרד החינוך למוסדות המוכש"ר והלא מוכר החילונים יוותרו על תקציב החינוך למדעי הרוח (בכוונה משווה לימודי רוח ללימודי רווח ולא ללימודי מקצוע)

או ההיפך?

זה כבר לא סיטואציה של מעשה תגובה - זה כבר הפך לדרך חיים. לא נראה שיש צד מסוים שעושה משהו ומגיבים אליו (אולי למעט חלק קטן מהצעו חוק וחוקים ספציפים בענייני דת ומדינה וגם זה בספק) 

ולכן השאלה היא לא מי התחיל כי זה לא משנה, גם אם הוא יפסיק זה לא יפסק.

השאלה היא איך מעקרים את התרבות הזאת - וזה נראה לי כיום כמו משימה בלתי אפשרית כי כדי לשנות צריך להיות עם מספיק כוח בפנים וכדי להיות בפנים צריך ציבור גדול שיתמוך בך, גדול מאד כדי לשנות דבר כזה...

הם לא צריכים "לוותר" - צריכים להפסיק לתתספק

ביום שיהיו מספיק אנשים שיבינו שיש דברים יותר חשובים מ"כן ביבי\לא ביבי" אז הם יקימו ממשלה שבה החרדים לא יהיו לשון המאזניים ופשוט יפסיקו לחלק כספים לישיבות שלהם. 

אגב, הדבר אמור גם לגבי הישיבות של הדתיים הלאומיים ולגבי תקציב התרבות. 

אני גם לא רואה הבדל בין "מדעי" הרוח למקצועות אחרים - את כל הסבסודים ללימודים האקדמיים צריכים להפסיק. 

אולי אז, אנשים יחשבו לפני שהם מחליטים לבזבז כמה שנים מהחיים שלהם על שטויות. 

העובדה שזה הפך לדרך חיים - זה הדבר הכ"כ עצוב כאן. 

איך שיטה כ"כ חולה הפכה לברורה מאליה ולדרך חיים שמעטים האנשים שמפקפקים בה? 

איך עושים את זה? 

יש היום מסה די גדולה של אנשים שכבר הבינו את זה. 

יש היום אתרים, מכונים, קבוצות פייסבוק ואפילו מפלגה אחת שמקדמים את הנושא. 

יש מאות אלפי בני אדם שהגיעו למסקנות הללו וברגע שתהיה מפלגה של 6-7 מנדטים שתייצג אותם - הם יוכלו לדרוש לא מעט שינויים. זה בדיוק מה שמפלגת זהות ניסתה לעשות ואני מקווה שבעוד כמה שנים גם תצליח. 

תאר לעצמך שבמקום ליברמן, זהות היתה עוברת את אחוז החסימה. 

לא מסכיםנחשון מהרחברון
לפני ביבי וגם אחריו היה תקציב גם לישיבות טגם לתרבות גם לכשרות וגם לבט''ל לפוליגמיה.
אם לא יהיו חרדים בממשלה אז הכסף ילך ל''רווחה'' לסיבסודים ומכסים שונים להגדלת המגזר הציבורי תרבות ומטרות אחרות.

לכהי ההבדל בין לימודי הרוח ללימודים אחרים. מסכים בהסתייגות. א הבאתי את סה להשוות ללימוד תורה - מקצוע שבסופו של דבר לא יצרני כלכלית.
ב אני חושב שבמינון מסויים צריך לתת לא תקצוב אלא מלגות שיאפשרו למיעוטי יכולת מאד כישרוניים לחמוד בזול - כי זה רווח של החברה. ושוב כמלגה פרטנית ולא תיקצוב

ואכן. עצוב
ביבי הוא לא נקודת ייחוס מבחינתי לכלום.ספק

אתה צודק בחששות שלך - בגלל זה צריכים מנהיגים עם אחריות ואנשים שבאמת רוצים לעשות את מה שנכון. 

אני לא נגד חרדים - אני נגד בזבוז כספי ציבור. 

חלק הולך לחרדים, חלק הולך לפנסיות תקציביות ושכר הזוי במגזר הציבורי, חלק הולך למימון "תרבות" וכו'. 

אני חושב שעדיף לתת לסטודנטים הלוואות בתנאים נוחים - כך, לפני שאנשים יילכו ללמוד הם יחשבו האם מה שהם עומדים ללמוד יעזור להם להחזיר את ההלוואה. 

גם לא מבחינתינחשון מהרחברון
אתה זה שאמר שזה קשור לרק ביבי/לא ביבי.

אני אומר שאין כאן כרגע עניין של אם צד אחד יפסיק אז צד שני יפסיק. זה כבר לא יעבוד. צריך קיצוץ משני הצדדים במקביל. אחרת זה לא נכון ולא הוגן. לא הוגן להוריד תקציב לישיבות כשיש תקציב תרבות מנופח. ולא הוגן להוריד לתרבות כשהישיבות ממשיכות לקבל. את המאבק הזה לדעתי צריך להוביל ללא התמקדות במגזר או צורך של אנשים כזה או אחר. במקום לדבר על תקציבי הישיבות או תקציב התרבות לדבר על הורדת ההוצאה הממשלתית באופן דרסטי.
אני רק כתבתי שהבחירות האחרונות היו בנושא הזהספק

של כן ביבי\לא ביבי - ושום נושא מהותי לא באמת עמד על הפרק. 

נכון, צריכים באמת להתמקד בצמצום ההוצאה הממשלתית - ובגלל זה ציינתי שאם זהות היתה עוברת את אחוז החסימה ולא ליברמן, יש סיכוי שהיינו מתחילים לראות עכשיו שינויים בכיוון. 

א. אני גם לא התייחסתי ספציפית אליך.ספק

ב. אני לא רואה הבדל מהותי בענין. 

תמיד מדובר באליטה מסוימת או קבוצה קטנה שמפעילה לחץ. 

כמובן שהאקטיביזם השיפוטי - או בשמה האמיתי: "ההפיכה השילטונית השקטה" - היא מצב הזוי, אבממש לא ברור שזה מה שקרה כאן עכשיו. (אפילו דורון נחמיה - שכותב המון נגד אקטיביזם שיפוטי - כתב שזו פשוט לשון החוק). 

כלומר, אם זו לשון החוק, אז זה מה שהמחוקקים קבעו ולשופטת למעשה לא היתה ברירה. 

אם נציגי הציבור רוצים, הם יכולים לשנות את החוק - אבל הם לא רוצים. 

יש הבדל בין מוצר מדףחושבת בקופסא

שקשור לאדם הפרטי, כמו לא למכור לערבי קטשופ, שאז יש פגיעה באדם הפרטי,

לבן פרסום של חומרים של קבוצה רעיונית נגד אמונתו של בעל הדפוס.

אם הם היו רוצים, אפשר היה לפסוק בעד בעל הדפוס, זה עניין של עד כמה מאפשרים לדעות האישיות להכנס בשפיטה.

לא טענתי שאין הבדלספק

ובעיני, זכותו של בעל העסק גם לא למכור קטשופ לג'ינגי'ם אם הוא רוצה - למה מישהו חושב שהוא יכול להכריח אדם לעשות עסקים עם אדם אחר בניגוד לרצונו? 

בכל מקרה, משפטית, היה אפשר לפסוק כך או כך  - החוק די מעורפל. 

מעשית, הכנסת יכולה לחוקק חוק או פיסקת התגברות לבטל את הפסיקה. 

הכנסת לא עושה זאת משמע, היא מסכימה עם הפסיקה. 

לכפות על אדם לממן דברים שנוגדים את אמונתו או לעשות עסקים שנוגדים את אמונתו זה פסול. 

לטעון שהשני פסול והשני לא, זו צביעות. 

אני מבין מה שאתה אומר,בן חורין

ויתכן שהיה כדאי להשתמש בלשון עדינה יותר.

אבל לאידך גיסא, אני כן מוצא מקום להבין ולהזדהות עם אותו בעל בית דפוס.

אם היו שולחים לו בקשה לפרסם חומרים בלתי צנועים בעליל, או פרסומות לזנות- האם אז תגובה חריפה היתה לגיטימית ומתבקשת?

בעיני, עם כל הכאב שבזה, זה דומה מאד. ההבדל העיקרי הוא שבזה אנשים מבינים (יחסית) יותר בקלות את הבעיה שבזה.

מסכים עם דבריך ובכל זאתadvfb

אנחנו לא יוכלים להתעלם מהתרבות בה אנשים חיים וצריך להבין איך הם מסתכלים על הדברים מתוך כך לגשת אליהם. אין סיבה לחרחר ריבים שלא לצורך.

אדרבהadvfb

בגלל הכאב הכנה על המציאות הפגומה הזאת אז במקום להטיח באדם ראוי לבכות ולהתפלל עליו! מה זה יעזור להכנס איתו ראש בראש על זה?

רק להבהמות מותר...אמלתרא

לפעמים כדאי לחשוב פעמיים לפני שכותבים פוסטברוניש

הוא לא נתבע על לשון לא יפה. הוא נתבע על אי אספקת שרות. לפיכך, אין רלוונטיות לאף מלה שכתבת לגבי הפסיקה, תוצאותיה והשלכותיה.

לא התכוונתי שזה בעייתי מבחינה משפטיתadvfb

לכן הזלזול שלך הוא לא על דברי.

אז לך תתלונן על כל פוסט בפייסבוק שאינו נכתב בשפת בית מרקחתברוניש

בלי המימד המשפטי - למקרה עצמו, וכמובן להודעה שלך, אין שום ערך כלל.

יש ערכים מעבר לעולם המשפטadvfb

שרגישות גם כלפי בעלי נטיות הפוכות היא ערך מוסרי חשוב.

שנסיונות 'לחנך' את הציבור החילוני בדרך אלימה הם לא עוזרים ולא טובים.

כזה חשוב לך להגיד שאין ערך בדברי? אתה רוצה לענות באופן ענייני ולהסביר למה אני טועה או למה אני צודק את מוזמן. אבל כל הזמן אתה כותב שאין לדברי ערך בלי סיבה. 

יש ערך לכתוב מה מוסרי ויפה ונכון ומה לא. גם אחרי זה לא אתבע בבית משפט בגלל זה.

הדגש שהיה חשוב לי להעביר הוא לא שתמיד צריך להשתמש בלשון נקייה, שזה ודאי נכון. אלא מה צריך להיות היחס המוסרי שלנו כלפי בעלי נטיות הפוכות ואיך לגשת אליהם בפועל. זה דיון חשוב לדעתי.

כן, יש ערכים כמו אי כפיית לאדם לבצע מעשה נגד צו מצפונוברוניש

זה ערך ליברלי וסובלני. על פסק הדין הזה כל אדם סובלני צריך להתעצבן.

יחס חיובי כלפי סוטי מין זו לא מצווה מוסרית כלל, בטוחני שאין אדם בעולם שלא מתייחס ברמה כלשהי של זלזול כלפי קבוצה כלשהי בעולם. לעומת זאת, תמיכה או עצימת עין כלפי פסקי דין שמכריחים דתיים להדפיס חומרי תועבה, זה בכלל לא מוסרי. ולכן, אתה אדם מאוד, מאוד, מאוד לא מוסרי, לא נאור, לא פתוח ולא ליברלי. למעשה אתה בן אדם די גרוע עם סדר עדיפויות די דפוק.

התגובה שלך היא לא מכבדתadvfb

את עצמך קודם כל. חבל שאי אפשר לדון בצורה נוחה בפורום הזה בלי לקבל שמו"סים. לא הטפתי לך מוסר אל תטיף לי. זה לא תגובה עניינית ולא מכבדת. אין צורך לחלק ציונים לחברי הפורום.

לתוכן הדברים שלך - מה יחסך למחללי שבת? אתה חושב שמצווה לבזות אותם?

ממש לא תמכתי או עצמתי את העין כלפי פסק הדין. כתבתי שהוא מזעזע.

כמו שמחללי שבת אנחנו לא מבזים על המעשים שלהם אע"פ שהם חמורים ודינם בסקילה כך גם לגבי בעלי נטיות הפוכות לא צריך לנסות לבזות אותם כאשר אין צורך. לא אמרתי שהמעשה לגטימי או פחות חמור ממה שהוא.

אתה לא הטפת מוסר? זה בדיוק מה שעשית ישר מן ההתחלהברוניש

מחללי שבת שירצו להדפיס מודעות של חילול שבת בבית דפוס שלי (אין לי, אבל אם היה) יקבלו תגובה דומה.

לא מבין מה האובססיה והמאמץ שאתה משקיע כדי שאף אחד לא יכתוב משהו רע נגד סוטי מין חולניים (נגד כל האחרים מותר, כפי שכתבת).

ולמה אתם עד כדי כך שבריריים? תסמין נוסף של מחלת הנפש שלכם?

אם היו כותבים נגדכם עשירית מתגובות השטנה נגד חרדים בשבוע אחד, כנראה שהייתם מבצעים התאבדות קולקטיבית מהקומה ה-50 של מגדלי עזריאלי.

דנתי על נושא מוסרי ולא הטפתי מוסר לאף אחדadvfb

ממשתמשי הפורום באופן אישי.

נגיד שבנאדם הוא סוטה מין חולני - אם תטיח בו אשמות על כך - תן לי דבר טוב אחד שיקרה מכך. הוא יחזור בתשובה מיד? הוא ימשיך לקבל ממך מוסר? מה אתה חושב שיקרה?

אז נלך לאפשרות הסבירה שהוא לא יקשיב לך בכלל - מה הרווחת מזה שביזית אותו?

תתייחס לטענות כשלעצמן בלי הסברים דמגוגים של אובססיה וכולי.

לא לכולם בא "להחזיר בתשובה", להתחנף ולהתלקק לכל שקץברוניש

מה תעשה להם, תקנוס אותם? תשרוף את כל ספרי התורה בעולם על דיבורים לא יפים כלפי סוטים?

תתמודד, לא כולם צריכים לסגוד לדת הפוליטיקלי קורקט.

ואפרופו דמגוגיה, טרם הסברת מדוע אתה מזדעזע משפה לא מאוד יפה של יהודי שאתה לא מכיר כלפי סוטה מין, ולא מזדעזע מכך שמדינה יהודית מכריחה בכוחה את אותו היהודי לבצע מעשה שנוגד את צו תורתו ומצפונו. זה לדעתך מוסרי, כמובן. הזעזוע שלך דומה לאלו שהזדעזעו מכך שיהודים התנהגו לא יפה כלפי מארחיהם הנאצים בגטו וארשה. צביעות חולנית שנובעת ממוסר דגנרטי מעוות.

מסתבר שאני יותר פנאט ממךadvfb

לי בא להחזיר את כולם בתשובה וזה הדבר היחידי שמעניין אותי.

בדיחה טובהברוניש

כמה פעמים ניסית לשכנע סוטים לחזור בתשובה? נדמה לי שהתשובה היא אפס.

בינתיים אתה כותב בפורום דתי ומנסה לשכנע אותנו שהבעיה היא לא פסק הדין האכזרי והאנטי-דמוקרטי של המערכת המשפטית המסואבת נגד יהודי טוב, אלא זה שיהודי טוב דיבר לא יפה על סוטים.

אז תפסיק לטפוח לעצמך על השכם ולומר לעצמך שאתה צדיק. אתה חנף ותו לא. וכת חנפים אינה רואה פני שכינה.

חזרה בתשובה היא לא ע"י מסיון אלא ע"י קידוש ה'advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ד' באייר תש"פ 22:31

"...כדתניא:"ואהבת את ה' אלהיך" - שיהא שם שמים מתאהב על ידך. שיהא קורא ושונה ומשמש ת"ח, ויהא משאו ומתנו בנחת עם הבריות, מה הבריות אומרות עליו? אשרי אביו שלמדו תורה אשרי רבו שלמדו תורה, אוי להם לבריות שלא למדו תורה. פלוני שלמדו תורה, ראו כמה נאים דרכיו, כמה מתוקנים מעשיו, עליו הכתוב אומר: "ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר"

קידוש ה' ע"פ הברייתא מגיע בזכות "משאו ומתנו בנחת עם הבריות". מי שמדבר לאנשים באופן אמפולסיבי גס רוח הוא לא המודל לקידוש ה' ולקירוב הלבבות אל התורה. מי שמשאו ומתנו בנחת עם הבריות - הוא יודע לנהל מולם יחסים של נתינה וקבלה ושזה יהיה בנחת - הוא הגורם לאהבת שם שמיים על הבריות.

רבותינו לא קידושו בחיים את הגסות הרוח וסלדנו ממנה בכל מכל.

אז התשובה היא כפי שחשבתי - לא. לא ניסית מעולם להחזיר בתשובהברוניש
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ה' באייר תש"פ 06:59

מעולם לא ניסית לומר לסוטים שדרכם מוטעה, גם לא בדרך ארץ הכי יפה בעולם. וזאת כי לא באמת מפריע לך שעוברים על רצון ה' ומטמאים את עולמו, ולא בגלל הקשקוש המקושקש הנוכחי על קידוש ה' (עלק) שאינו אלא כפריסת טלפיו של החזיר.

אין פה שום עניין של החזרה בתשובה, ואתה משקר כשאתה תולה במוטיבים עילאיים את התקיפה התמהונית שלך נגד יהודי טוב (באמת טוב, וצדיק, ושומר תורה ומצוות - אני במקרה מכיר את בעל הדפוס) שנמצא במצוקה עקב התנכלות הממסד, והסנגוריה שלך על סוטים חולים ורשעים שבסך הכל אמרו להם מילה אחת מעט תקיפה.

אחי, תרגיע. מה אתה צועק ומחרף?בן חורין

ובכלל לא הבנת מה הוא כותב.

נראה שזה התחביב שלו בחיים...ספק

למה להיות דוחים?הסיבה

אתה רציני?

הם יודעים טוב מאוד מה התורה אומרת

הם יודעים מעולה שיהודי ירא שמים לא יכול לספק מה שהם מבקשים.

הם פנו לבעל בית הדפוס כדי לרמוס ולדרוך על מה שהוא מאמין בו ,הם ידעו שמערכת המשפט המעוותת תהיה לצידם.

בעל הדפוס ענה להם מאוד מאוד בעדינות.

מה שעצוב זה שאחרי מקרים מקוממים כאלה יהודים כמוך מבינים כמו שאתה מבין.

שערי קונספרציות לא ננעלוadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ב' באייר תש"פ 21:12

פרשנות מעניינת. לא רואה בה פרשנות סבירה. היא מאוד מגמתית.

חח יותר עצוב לי על ניקים שלא עונים לעניין מאשר אנשים שחושבים ומגבשים דעה עצמאית.

עניתי מאוד לעניין-בעל בית הדפוס היה עדין נפש בצורה בלתיהסיבה

רגילה.

חסרי העדינות והאמפטיה הם-הם.

הם הרגילו אותך לחשוב שמותר להם רק לדרוש מאחרים אבל לא להחיל על עצמם את אותם אמות שהם דורשים מאחרים.

אם היה לך כבוד אמיתי אליהם היית מצפה מהם לקצת יותר אבל כנראה שבעומק אין לך אז אתה לא מצפה..

הפרשנות שלך למציאות מאוד לא מגמתית..

הטרוריסטים האלה מפחידים אנשים מלומר דברים פשוטים כמו שמשפחה מורכבת מאבא ואמא, אסור כבר לומר מה שהתורה כותבת שחור על גבי לבן. אף אחד לא מתערב במה שהם עושים או לא עושים בביתם.

ואתה בא ומתייפייף לי?

עשה לי טובה.

יש לך ספק אם יש להט"ב אחד בגלובוס שלא יודע מה התורה אומרת?

אין דבר כזה.

הם החליטו להמשיך לכבוש את הפיסות המועטות שעדיין הם לא כבשו בכוח הזרוע ובאלימות - אנשים יראי ה' שלא מסוגלים ללכת נגד אמונתם תוך כדי שהם יודעים יפה שכל מערכות המדינה לטובתם.

את מי צריך לתקוף המקרה זה? את הקורבן?

אולי הם פנו לבית דפוס ולא ידעו שעומד בראשוadvfb

אדם דתי? למה שהם ידעו דבר כזה? זה בית דפוס שמדפיס רק לדוסים?

המקרה הזה דומהחושבת בקופסא

למקרה בארצות ברית לפני כמה שנים.

גבר וגבר\ אישה ואישה (אני לא זוכרת) תבעו מאפייה נוצרית שסרבה לאפות להם עוגת חתונה.

בסוף בית המשפט פסק בעד המאפייה אבל הלהטבים לא נדרשו לשלם כלום.

ברור שאי אפשר (מבחינה משפטית) להפלות נגד אנשים, אבל גם אי אפשר לחייב אנשים לעבור על אמונתם.

אין פה שום סובלנות ושום הכלה כשכופים על אנשים לעבור על אמונתם בשם ה"צדק הנעלה".

לא דיברתי על זהadvfb

דיברתי על היחס לבעלי נטיות הפוכות בפרט. לא דברתי על מה צריך לספק לאנשים או לא. גם כתבתי שהפסק הזה מקומם.

הסבלנות צריכה להיות לאנשים לא לנטייה או לפגיעה שלהם בך.

זה ענין חדש, יש צורך להתנגד.אלון מצוי

אני חושב שהדבר הזה הוא כמו שאמרת, א"א להתייחס אליו פושר (אתה לא התכוונת לומר פושר, אבל אני כן). זה או אנטי או בעד. אגב, אנטי זה לא בהכרח לשנוא וכו', זה פשוט התנגדות חריפה, אני לא חושד בהם שהם שנאו אותם (למרות, שלצערנו הרב, ידוע כמה קל לשנוא את ארגוני הטרור הלהט"בי).

אני אישית חושב, שהאנשים בבאר שבע (שוב, אני אומר מעצמי והגיגי בטני, הכל בע"מ) הם מסורתיים וכואב להם הלב באמת ובתמים לראות את האנשים הכ"כ בוטים ומגעילים (הכוונה שמצעד 'הגאוה' הוא מגעיל, לא הם אישית), והם אומרים מעומק ליבם, זה פשט מתועב, זה לא יהודי. אני גם אזכיר שארגוני הלהט"ב עד לפני כמה שנים נקטו באלימות כמעט-פיזית נגד מי שפתח פיו (לאחרונה הם באמת ירדו קצת מזה), אבל באלימות משפטית ותקשורתית הם יורים בכל הכוח, וכן, זה מכאיב להרבה יהודים טובים בכל הארץ, לראות את ההתנהגות הזו, אז הם לא חשים כל צורך להתנהג אליהם (בתור אירגון) בסימפטיה.

יצא לי להיות פעם בכנס בישיבת עטרת ירושלים בחוה"מ סוכות האחרון (אני חושב), והרב אבינר דיבר שם על הכלה וכו'. אלה עיקרי דבריו:

הרבה פעמים אנשים מתקיפים אותנו ושואלים למה אנו כ"כ אנטי לתופעות האלה (להט"ב, תחב"צ בשבת וכדו'), הרי לא ראינו אתכם צועקים כ"כ על זה שאנשים לא אוכלים כשר ומחללים שבת, מה ההבדל?

יש הבדל. חילול שבת (פרטי) ואכילת איסורים, זה לצערנו התיישן והשתרש במידה מה בעם, זה לא חדש, זה לא יועיל להילחם בזה, במצב כזה צריך "לקחת את הזמן", זה תיקון יסודי הרבה יותר, אם תגיד לאנשים לא לברור בשבת או לא לאכול תותים בלי שטיפה, חלק יביטו בך בתימהון, א"א להילחם בהם.

אבל כאן זה שונה לגמרי. כאן זו תופעה חדשה, זה לא השתרש, כאן אתה יכול להיאבק, להתנגד. עד היום לא היתה לגיטימציה ללהט"ב (השנאה וכו' זה ענין אחר), עכשיו יש מי שרוצה לשנות את זה, בזה אנחנו נאבק. מלבד העובדה שהרבה אנשים (אם לא הרוב) לא חפצים בהרבה מ"ההכלות" החדשות, מה שיוצא שאתה בכלל לא נלחם בהם, אתה מחזק אותם, כאן שייך עזר חיצוני של מאבק.

עד כאן. יצא לי קצת מסורבל, אני מקוה שהעיקרון מובן. 

תודה רבה על התגובה העניינית המושקעתadvfb

זה כבר לא מובן מאליו ממה שאני קורא כאן. ממש תודה.

אני לא חושב שצריך להגיב בצורה 'פושרת'. כי בנאדם שביקש מבית דפוס להדפיס חומר מסויים לא ביקש תמיכה במשהו מסויים. הוא נטו ביקש שירות. במידה ובעל הדפוס לא רוצה לתת לו שירות מהסיבה הכי מוצדקת שבעולם אין סיבה להקניט. זה נטו להקניט. אתה לא חושב שזה נטו להקניט? אני לא מוצא לזה פרשנות אחרת.

הסוגיה שעומדת פה היא לא כמה להתבטא באופן חריף נגד להט"ב. אלא עד כמה לנסות לבזות אותם. לא רואה תועלת לבזות.

לבזות זו לא נראה לי המילה הנכונהאלון מצוי

אולי פרקטית זה לא מועיל, נראה לי שצריך לחשוב על זה יותר.

אני הצגתי שני דברים למה הוא עשה את זה בצורה כזו:

א. יש על ארגוני הלהט"ב כעס, והוא מוצדק, באמת ובתמים מי שנפגש איתם יכול באמת לרתוח.

ב. יש ענין חשוב להראות להם התנגדות גלויה וחריפה. זה לא ביזיון לקרוא לזה "תועבה", זה יותר בכיוון של כעס, עלבון וכו'.

זאת נראת לי המילה המדוייקת ביותרadvfb

כי התועלת היחידה שיוצאת מהפעולה הזאת היא השפלת האחר. אין אום תועלת אחרת.

על שני הפרשנויות האחרות שלך (לתועלת אחרת שהיא לא ביזוי האחר) אני לא מסכים ואסביר:

א. גם הכעס המוצדק על 'ארגוני הלהט"ב' יש צורך לפרוק אותו מתי שהם עושים דברים שמכעיסים. לא מתי שהם מפיצים את הרעיונות שלהם באופן סתמי. אתה לא תוציא את העצבים שלך על מישהו שעקף אותך בתור בקופ"ח לפני שנה. כי זה לא שייך. ככה אתה לא תתפרץ בכעס על האלימות של 'ארגוני הלהט"ב' מתי שהם לא פועלים באופן האלים. כמו כן ההשתלחות לא היתה על האלימות שלהם אלא על עצם קיומם. אני גם חושב שעצם קיומם שלארגוני הלהט"ב הללו היא רעה מאין כמותה, אך אני לא חושב ש'הסברה' כזאת יכולה להועיל למשהו.

ב. אני חושב שיש עניין גלות להם התנגדות חריפה לא פחות ממך. אך אני גם חושב שלאנשים כשלעצמם (לא לרעיונות הכוזבים שלהם!!) יש עניין לא פחות לגלות אמפתיה. וכל הזמן ארגוני הלהט"ב משתמשים בהתקפות נגדם כדי להמחיש עד כמה שונאים אותם כלשעצמם ולא את המעשים הנוראים שהם עושים. בכך באופן יח"צני הם משתמשים בשנאה המופנת כלפם לטובתם. בכך שהם מראים שהאנשים ה'חשוכים' שנגדם הם 'שונאי אדם'. ולהיפך - ההתנגדות לאותה 'גאווה' באופן הנכון שלה היא נובעת מאהבת האדם..

באופן מילולי למילה 'תועבה' יש משמעות אחת בלבד. אמנם אפשר לנצל את המשמעות הזאת כדי לבזות אנשים. ואפשר להשתמש במשמעות הזאת להסברה אינטלקטואלית חשובה למה זה כל כך גרוע.  

פרקטיקה תמיד תהיה שנויה במחלוקתאלון מצוי

אז אומר שני דברים, ברשותך.

א. אני עדיין חושב שהמילה תועבה לא באה לבזות, בעיקר כי אין טעם לבזות, אולי כי זו מילה מאוד חריפה. שמטרתה לזעזע את הצד השני.

ב. המלחמה (כמובן, ברוח ובדעה, ח"ו ממש) מול ארגוני הלהט"ב, לדעתי, היא צריכה להיות טוטאלית, למשך כל הזמן, ואין לגלות ולו טיפת אמפתיה לדעותיהם. באמת, מצד הפרקטיקה, אולי טוב לבחון כל מהלך קטן לגופו, אבל הכלל המנחה הוא תמיד לחוסר אמפתיה של הדעה.

מתגובותיך בשרשור הבנתי שאין בינינו מחלוקת, רק על הפרקטיקה.

לא תמיד פרקטיקה תהיה שנוייה במחלוקתadvfbאחרונה

וגם אם כן - יש צד של אמת וצד של שקר, כמו בכל מחלוקת. לכן אני חושב שזה משמעותי לדון על פרקטיקה.

חוץ מזה הפרקטיקה היא תמיד נגזת מעקרונות רוחניים ולכן אני חושב שזה קריטי עוד יותר. כי הויכוח הוא לא רק על הפרקטיקה אלא העקרון הרוחני המנחה אותה.

א. אם לצד השני אין מוכנות להזדעזע, ז"א הוא לא קשוב אליך, באמת אין סיבה. ולארגוני להט"ב אין מוכנות להזדעזע, הם לא באים לקבל, אלא להיפך הם באים להשפיע בלבד, אין לך אפשרות להשפיע עליהם ולו בקצת, בדיבור ישיר על הנושא.

ב. איפה כתבתי שצריך לגלות אמפתיה לדעותיהם? ח"ו. אבל אם מטיחים בהם אשמות בלי לשים לב שזה רק גורם להם לשנאה עוד יותר, זה נובע מניתוק. מהם מהמציאות ומהתורה כשלעצמה.

האמפתיה לאנשים עצמם יכולה להוכיח שהעמדה שכנגד 'הקהילה הגאה' היא באה מתוך צד חיובי ולא מצד שלילי גס רוח.

ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל

על פירוק חיזבאללה.

ומה עם חמאס לבנון?

ומה עם ארגוני טרור נוספים?

שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:

1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.

2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.

3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.

גם ככה לא יצא מזה כלוםברגוע
גם הנוכל חושב כמוךאיתן גיל
אולי אם הוא יתווך, לאור נסיונו בהשכנת שלום בין רוסהסטורי
רוסיה לאוקרינה...

סתם, אפשר לסכם עם ממשלת לבנון כל דבר, היא ממשלה חסרת משמעות ולכן כל סיכום איתה הוא חסר משמעות. אני מבין לגמרי, שכדי לטשטש את הביקורת הבין לאומית, רה"מ צריך להסכים לשיחות סרק הללו. כל עוד שבמקביל צה"ל ממשיך לכתוש אותם - זה בסדר 

עצם ההצעה הלבנונית לשיחות ישירות עם ישראלאיתן גיל

מהווה הכרה דה פאקטו במדינת ישראל, וזה הישג בפני עצמו.

יתכן שהצרפתים דחפו אותם למהלך זה בגלל מעמדם הבינלאומי שהולך ונשחק.

היה לנו פעם הסכם שלום עם הלבנונים שהופר בטרם יבשה בו הדיו. אולי יוציאו אותו מהגניזה כבסיס להסכם חדש ורציני יותר.

כך או כך, בניגוד לטראמפ החדש שיש לי עליו ביקורת עקבית, על הנוצרי הלבנוני אני סומך יותר.

וכמובן- משא ומתן תחת אשאיתן גיל
אבסורדהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 15:46

הלבנוני יכול מאוד לרצות - הרצונות שלו חסרי משמעות. הוא לא באמת שולט במדינה שלו. מקסימום התועלת שהוא יכול להביא, זה אם הוא לא יפריע לנו במנגנונים הבין לאומיים.

לא מסוגל להבין את כפיות הטובה שלך (כמו כל תשקורת השמאל) לטראמפ. אני אומנם כופר בהתרברבות שלו שבלעדיו מדינת ישראל לא היתה קיימת, כי נצח ישראל לא ישקר - אבל בדרך הטבע, לולי העזרה חסרת התקדים שלו, היינו ח"ו עומדים היום מול אירן  עם רצון, החלטה ויכולת להשמיד אותנו.

אין יותר אבסורד, מלהתלהב מהלבנוני המגוחך ולרדת על טראמפ.

האירנים מבינים טראמפיתאיתן גיל

מי שאמר שערי גהינום בעזה והתקפל, ורילוקיישן ושוב התקפל, יתקפל גם באיום שלו על מיצרי הורמוז, וכך היה.

במקום הספינות האירניות הטבועות אפשר לבנות או לרכוש חדשות.

כאן המקום לקרדיט לנתניהו שחיסל את הרוצח האירני, ואת סביבתו הקרובה. הם כבר לא יתכננו פעולות נגד ישראל, וגם המחליף שלו לכאורה לא נראה בציבור כי חושש לחיו. כן יאבדו כל אויבך השם.

הם ממש לא מביניםהסטורי

פעם אחר פעם הוא מרדים אותם עם 'משא ומתן', ובדיוק כשהם משוכנעים שסיבבו אותו, הם חוטפים את המכה. אין לי מושג איך הם קנו את ההצגה פעם שניה, עד שחמינאי וכל צוותו היו מספיק מטומטמים להתכנס באותו חדר.

אני מאוד מעריך את נתניהו על ההנהגה של הפעולה נגד אירן, אבל מי שחושב שהוא וטראמפ לא מתואמים עד הכדור האחרון, כולל כשהם מציגים לתקשורת 'חילוקי דעות' ו'פערים' - עיוור לחלוטין ולא רואה מה הולך כאן בשנה וחצי מאז טראמפ נבחר.

המשחק הכי ענק של טראמפמשהאחרונה

היה להדליף לברק רביד שהוא מסוכסך עם ביבי.

האידיוט פרסם את זה כמובן וזה שימש להרדמת האוייב.

חסר ערךזיויק
סיבוב שעריםאשר ברא

איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?

ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.

קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת )

לא צריך להרשםברגוע

יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה

יש שם גברים ונשים בהפרדה

והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגוע
סיבו"שפצל"פ
היו זמנים😅
לא צריך להירשם, יש כל ערב ר"חל המשוגע היחידי

מתחילים מהמערה ליד הכותל (ליד השירותים)

יש הרבה אנשים.

מחיצה ניידת בין הגברים לנשים.

מומלץ באהבה להגיע לכל מי שרוצה להכיר קצת ולהיפתח לרצון למקדש.

חצי לפחות נשיםזיויק
ברור שמתאים
תודה רבה לכולם! עזר לי מאודאשר ברא
שתפי אח"כ בחוויהזיויק
מלא זמן לא הייתי
סיבוב שערים!משהאחרונה
פעם קודמת הייתי שם ב2004 בערך. אולי 2005. קטע שזה עדיין קיים.
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -

מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.

את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.

לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.

לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.

נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים

ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.

כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.

אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.

צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

אני קניתי סוללה תחליף גנרטור. ואני לא 'משוגע'משהאחרונה

כולל תוכנית ב' להטעין אותה מהרכב (ז''ל)

אגב. היה בה שימוש נרחב. לא בגלל נסראללה. בגלל חברת חשמל.

כל פעם שיש בניין חדש פה בשכונה הם מנתקים אותנו ליום כדי לחבר אותו.

תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטורי
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי

אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.

מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.

בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.

תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר

עליך. זה לא נותן לי כרגע.

והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה

מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

דיון חשוב בחסות הפוליטיקה - תפקידה המכבד של האישהשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 8:57

כפתיחה, אני מציע לעיין בכתבה המצורפת:

איגרת תמימה - והסערה מתפוצצת

לא אכנס לפרטי האירוע והפולמוס. ניתן כמובן לקרוא ולהביע דעה (ויש הרבה מה לומר בנושא). לי חשוב פרט אחד וקצת שולי, אבל מאוד חשוב:

לפני הרבה שנים, הייתה תפיסה פמיניסטית כזו שנקראת כיום "הפמיניזם המרקסיסטי". תפיסה זו, טוענת שאין סיבה שנשים לא תעשינה מה שגבר יכול לעשות. העניין הוא שהזרם הזה אמנם דיבר על ליברליות וחופש בחירה ופעולה, אך עודד בפועל שנשים תעשינה דווקא דברים שמיוחסים תרבותית לגבר.

עם השנים, מהרבה סיבות (שבטח קשורות גם לגברים וגם לתרבות), הגישה הזו פחות מדובר בשיח הפמיניסטי. גישה אחרת לעומת זאת, שקיימת כיום בשיח, נקראת "פמיניזם תרבותי". כלומר התייחסות להבדל מהותני בין המינים, תוך הכרה בחשיבותו של על מין והערכה לתפקידו המכריע בניהול המשפחה, החברה והקהילה.

קיימות כמובן עוד גישות פמיניסטיות, אבל לצורך הדיון הזה כדאי לשים לב לדיאלקטיקה בין שתי הגישות האלה.

מבחינתי, האירוע הזה שקרה עכשיו בשב"כ, הוא אירוע משמעותי מאוד לדיון אוגות הייחוס והשימוש של החברה במונחים פמיניסטים. כי גם אחרי הרבה מאוד שנים ולמידה, כשניתן למצוא תפיסות שונות ואף מנוגדות ביחס לפמיניזם, איש/ה לא חלם/ה שייצא העגל הזה: תפיסות פמיניסטיות יזלזלו באישה, יפחיתו את חירותה וידרשו ממנה להשתעבד לתכתיבים שנוחים למגדר אחד (במקרה הזה: המין הנשי).

אז איך למען השם, הפמיניזם הוליד תנועה כל כך מיזוגנית?!

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

אולי יעניין אותך