מדינה ללא שםלאנשים שחושבים

מדינה ללא שם

בימי משבר הקורונה המעורפלים אני מוצא את עצמי מדפדף מסדרה לסדרה ומסרט לסרט נתקלתי בחבילה מושלמת, לרגל 20 שנה ליציאה מלבנון ושמו 'כאן לבנון' וממש בימים אלה משודר שם הסדרה "מלחמה ללא שם" וכן, לא טעיתי בכותרת, כפי שתראו בהמשך, הסדרה מעלה לי הרבה תובנות ועצב בנוגע למצב שלנו בישראל כיום ו72 שנות קיומה

הסדרה למי שראה, לא בא לומר לנו, שהבעיה היא שזה מלחמה ללא שם, זה לא הבעיה ניתן לה שם, היא מראה לנו שזה מלחמה ללא מטרה, והנה הנקודות המעניינות שמראה לנו למה לקח כ"כ הרבה שנים כדי שייוודע להם שזה מלחמה ללא מטרה,

1)קודם כל בנו מטרה מדומה ושמו "הגנה לישובי הצפון" כפי שהיה כתוב על כל המוצבים

2)את האסונות מסתירים באיצטלא של פיצוץ גז, למי שלא הבין הפיגוע בבניין ממשל הצבאי בצור, נובמבר 1982 שזה הפיגוע הראשון בלבנון, וגבה 73 קורבנות, היה מספיק כדי להדליק נורות תהייה, אבל כיון שזה הוסתר בדגם של תאונה אז מה יש לתהות

3)לאנשים שהם בתוך התופת אין להם זמן לחשוב אם בכלל כל המהלך שהם פה נכון או אסון כי הם בתוך הקופסה, כמו שלמפקדים בשטח לקח 15 שנים להבין שמה שהם עושים היא לא נכון ועד הרגע האחרון הם היו נגד ארבע האימהות, והנה ציטוט: מי צ'יקו תמיר ומסביר - ש"את החשבון התחלתי לעשות אחר כך, באותו רגע לא חשבתי על זה בכלל". את אותם הדברים מהדהד גם האלוף בדימוס משה קפלינסקי: "אם היית שואל אותי במעלה הדרך הייתי יודע להסביר בלהט גדול למה צריך להישאר שם. היום אני חושב שזאת היתה טעות".

4)הנקמה/הגאוה/לאומיות או כל שם אחר שיש לזה גוברת על המטרה, כפי שרואים שהמטרה היא הגנה על יישובי הצפון אבל במקום זאת בתוך כל המערבולת שהם נקלעו הם מביאים לכך במודע או שלא במודע לקטיושות על הצפון אע"פ שזה היפך המטרה שלזה הם הגיעו

5) אחד שלא קרוב לאסון לא מודע לאסון, החיילים ששירתו בלבנון והחיילים ששירתו בישראל וכן העם עד למהפכה התודעתי, זה שתי עולמות, כמו שיכולים לשמוע באחד הסרטונים שם איך אחת זועקת בלוויה של חבר "כמה חברים הגולני הזה לקח לי" ומצד שני בישראל הכל ממשיך כרגיל

6) ככל שעובר יותר זמן האנשים בצד השני של המתרס מקטינים את הריבוע בעיתון כלומר שהאסון הרחוק קרוב הופך לנרמול ולולא ארבע האימהות זה היה הופך לסטטוס קוו

סיכום יש לנו 6 דברים

1 מטרה מדומה

2 את האסונות מסתירים

3 האנשים בפנים לא קולטים

4 הלאומיות גוברת על המטרה

5 מי שלא קרוב לאסון לא מודע לזה

6 האסון ככל שעובר הזמן הופך לסטטוס קוו

עכשיו נשאר לנו לעשות רק העתק הדבק למדינה ללא שם,

1 ושמו מדינת ישראל, כן, עם שם, אבל ללא מטרה, מדינת ישראל בנה לה מטרה מדומה כאילו להגן על היהודים, כדי להצדיק את קיומה, והיא לא אחר מאשר רצועת ביטחון מדומה אחד גדול וכדי לשרוד היא משתמשת באותו פונקציות שעכשיו אנחנו רואים שהיה ברצועת הביטחון

2 את האסונות מסתירים כל היום מדברים על גרפיטי אנטישימי בחול בשעת שבהארץ לא עובר שבוע בלי פיגוע ויום בלי נסיון פיגוע וכל שעובר יום כאילו לא היה אתמול

3 אנחנו האזרחים לא קולטים, איננו יכולים לעשות את החשבון הנפש אם לכל המדינה הזאת יש בזה צורך, כיון שאנחנו בתוך התופת אז אנחנו מקבלים את זה כמובן מאליו, ואנחנו יכולים להסביר בלהט למה צריך זאת כי אם לא, ימחקו אותנו כמו שאמר האלוף בדימוס משה קפלינסקי: "אם היית שואל אותי במעלה הדרך הייתי יודע להסביר בלהט גדול למה צריך להישאר שם. היום אני חושב שזאת היתה טעות"., אבל היום הזה שהוא יכול לומר שזאת הייתה טעות היא רק בגלל שהוא כבר לא בתוך התופת, ולנו היום הזה חסר ועוד לא הגיע

4 הלאומיות גוברת על המטרה, המטרה הייתה להגן על העם היהודי כביכול אבל במקום להגן היא כבר שלחה אל מותם 23,816 חללים שספק גדול אם זה היה קורא לולא המדינה במציאות שאחרי השואה וגם בשבעים שנה עד הצהרת בלפור שהלהיבה את הלהבות, היא לא קרה, אבל מה נעשה שהיא צריך להצדיק את קיומה

5 מי שלא קרוב לאסון לא מודע לזה, אנשים שלא קרובים למשפחות שכולות לא יודעים מה זה לאבד בן למטרה שספק אם היא מטרה וספק אם היא מצדיק זאת וודאי לא במדינה מערבית, וודאי וודאי לא, בדת היהודית, והנה ציטוט שקרע אותי, גנן בהר הרצל מספר שאמא שכולה צועקת אליו בוא, בוא תחפור ותוציא לי את הבן שלי, תראו איזה כאב תראו איך היא לא יכולה להפרד היא אוכלת את עצמה על שהיא שלח אותה לצבא, תראו למשל איך הערבים מדברים על מות בנם, 'שהיד' מיום שנולד זה השאיפה אבל לאוכלסייה ב2020 כבר הגיע לומר די אנחנו כבר מקיאים את עצמנו ממלחמות ומוותרים על הלאומיות שעושה לה מטרה מדומה כדי להצדיק את קיומה

6 ככל שעובר הזמן האסונות נהפכות לסטטוס קוו כבר שוכחים שהייתה יכול להיות בלי הסבל הזה לשתי העמים העם היהודי והערבי שסובל הרבה יותר, ולא יוותר על כלום, על זכות השיבה, ובאמת למה שזה לא יגיע לו, בחברה מוסרית זה שלו אנחנו הם אלו שהגיעו לכאן, ומי שיצעק שלפי היהדות אנחנו היינו לפני, אז שיידע שלפי היהדות עוד לא הייתה לנו זכות לחזור מהגלות

ולסיכום די להקריב קורבנות למזבח הלאומי שמשקרת לנו במטרה מדומה כמו רצועת הביטחון בלבנון, די לפוסט טראומה של ילדינו שספק אם היא יותר טוב מאלו שנהרגו, בנו כאן מדינה שלמה של הלומי קרב, וילדים פוסט טראומתים מעוטף עזה

מוותרים על המדינה שאין בזה צורך לא מוסרי ולא דתי ולא הגנתי

מקווה שתבינו את הנאמר כאן כיון שאחד שבתוך התופת לא יכול לחשבן ולהבין זאת, אולי במודל של רצועת הביטחון שהיא המודל הכי טוב לנעשה כאן במדינה ב72 שנות קיומה תבינו ויפנימו זאת,

אני לא מאמין שאני מגיב על זההבעטליר החמישי

לא מסכים לכלום ואין בי כח להתחיל לפרוך את הטענות אחת לאחת.

רק אומר שתי דברים -

א. לא משנה כמה הכאב גדול. באופן כללי - @לאנשים שחושבים אמורה להיות תמיד הסתכלות לטווח הארוך. צריך לחשוב באופן קר איפה היתרונות לעומת החסרונות. עיין למשל בסיפור העצוב של גלעד שליט, על מעורבותם של האסירים ששוחררו בפעולות טרור. העניין כואב מאוד, ולא אגיד שלא בכיתי כשראיתי אותו חוזר. אבל בסופו של דבר השכל הישר צריך לנצח.

ב. אתה חי בסרט (של שמאלנים) שחוץ מהשואה אף פעם לא הרגו יהודים ולא הציקו לנו. חפש בויקיפדיה את הערך "פוגורום" אם לא שמעת עליו אף פעם. הא לך ערך אחד סתם בשביל ההתרשמות -

פרעות פטליורה – ויקיפדיה

(ג. לשיטתי, מלבד הצורך הבטחנוי שהוא נכון לעצמו - הקמת המדינה היא גם עניין דתי ותיאולוגי. אבל זה לא הדיון כאן.)

משירדה תורה לסיני ירדה שנאה לעולםלאנשים שחושבים

משירדה תורה לסיני ירדה שנאה לעולם

התורה אמרה שהפתרון לזה שנחזור בתשובה

הרצל וחביריו אמרו שהפתרון לזה עצמאות ומדינה ככל העמים

לא אמרתי שאין שנאה אבל לשנאה יש דרגות

במובן הדתי כתוב מפורש אם תעוררו וכו' אם תעשו דחיקת הקץ יהיה צרות יותר גדולים מכל הגלות

וכן במובן הפרקטי במבט גויי הקרבנו מספרים שלא ייאמן ולך תדע עוד כמה נקריב בגלל שיגעון של לאומיות שלא מאפיינת היום כמעט כל מדינה מתקדמת בעולם המערבי אף אחד כבר לא רצה למות בשביל המדינה שלו

אז אתה דתי אנטי ציוניהבעטליר החמישי

חשבתי שאתה סתם שמאלני חילוני כמו כל מיני חברה שנמצאים פה.

א. הדיון על שלושת השבועות הוא ארוך ואין כאן מקומו. מדובר במחלוקת בין הצדיקים ובכלל לא פשוט שהאמת נמצאת הצד המתנגד. בנושא זה אני ממליץ לך לקרוא את דבריו של הרה"ג ר' יששכר טייכטל זצ"ל הי"ד בספרו "אם הבנין שמחה". אגב, אני כן קראתי (אמנם לא סיימתי) את קונטרס שלושת השבועות של הרבי מסאטמר זצ"ל.

במובן הדתי בכלל לא "כתוב במפורש". יש אגדה אחת שבכלל לא ברור שנפסקה להלכה. ואפילו את"ל שאכן נפסקה להלכה בכלל לא ברור שיש כאן עליה בחומה כאשר היתה הצהרת בלפור וכנודע.
בקיצור, דבריך מלאים בצ"ע.

ב. כבר הוכחתי לך שאפילו במבט פרקטי גויי ואפילו אם לא נחשיב את השואה, מאז קום המדינה מצבינו הרבה יותר טוב בכל קנה מידה ממצבינו בגלות.

(ג. ולגבי מ"ש לגבי זה שאף אחד כבר לא רוצה למות בשביל המדינה שלו, עי' בדברי הגראי"ה קוק זצ"ל שכבר חזה את זה שכאשר הלאומיות תתנתק ממקורה הקדוש אזי הלאומיות עצמה תתדלדל. והדברים עתיקים.
ומ"ש שהלאומיות לא מאפיינת כמעט כל מדינה מתקדמת בעולם - אומה"ע לא אמורות לעניין אותנו, אלא רק תורתינו הקדושה. ובזה יש אמירה די ברורה, כנז"ל מספר "אם הבנים שמחה".)

דיון ארוך נכון אבל זה לא תירוץלאנשים שחושבים

א הדיון ארוך אבל רשימת הראשונים והאחרונים המביאים את השלוש שבועות ארוך יותר וכן הרב ריינס מרבני המזרחי

לא צריך להכנס בדיון שעליה בחומה אם רשות בלי רשות דחיקת הקץ לא נפטרת ברשות

ב כן הסתכלתי בערך פוגרום סתם לדוגמא לקחתי את המאה שנים מלפני הצהרת בלפור 1917-1817 בכל התוספות של ההרוגים ואיפה שלא מופיע ואיפה שמופיע מאות תגיד הכי הרבה לא תגיע לאלפיים

ג לאומיות ודאי וודאי לא מאפיינת את תורתינו הקדושה תהיה חכם אמרתי אפי' לגוים ובנוגע לרב קוק אני לא רוצה להכנס לקונפלינקט אבל מסתמא אתה מכיר את דבריו בנוגע של השמות בכדורגל והמכתבים של רבני ירושלי שהוא מגלה פנים בתורה שלא כהלכה ולגבי ספר אם הבנים שמחה חיפשתי בגוגל להבין למה אתם מביאים אותו כ"כ הרבה הגעתי למאמר באזמרך בלאומים עיין שם

זוהי תגובתי האחרונה.הבעטליר החמישי

אל תען כסיל כאיוולתו פן תשווה לו גם אתה. אין מה לדון עם הבוזים ת"ח ומי שמביא דברי בלע שקר ומרמה, וכידוע בכל הציבור - גם החרדי - עד כמה העריכו את מרן הגראי"ה זצ"ל. והוי זהיר בגחלתן שלא תכווה. תאלמנה שפתי שקר הדברות על צדיק עתק בגאוה ובוז. עפ"ל.
ובכל זאת, לא אוכל לעצור ברוחי מלענות לך על שאר דבריך להעמיד דברים אל דיוקם. ולו רק בשביל שלא תאמר שאני מתחמק.

אתה מערבב בין הדיון הפרקטי לתורני. וסלח לי – בשני המובנים אתה טועה בגדול.

במובן הפרקטי
רואים שאתה מתאמץ רק להעמיד את דעת רבותיך (וזה בסדר, אם יש לך כאלו). 24,000 זה כלום ממה שנרצחו לנו בשואה. אז התאמצת לומר שב70 שנה שלפני קום המדינה מלבד השואה לא מתו במספר הזה. זו הנחה גדולה, ועדיין הראתי לך שהיא פשוט שגויה. אז עכשיו אתה מתאמץ לחזור 100 שנים לפני הצהרת בלפור ולומר שאז היה מצבינו טוב יותר, ומדבריך נשמע שאתה מייחס את כל הפוגרומים שלאחמ"כ להצהרת בלפור.
אז כמה דברים על דבריך אלו:

א. אפשר לייחס את הפוגרומים והשואה לציונות בדיוק כמו שאפשר לייחס אותם לאנטי-ציונות. גדולי ישראל עשו את שני הדברים. שני הדברים לא מוכחים.

ב. בחירת שנים ספציפיות לא אומרת כלום מאלף ואחת סיבות.
דבר ראשון - באופן כללי קשה מאוד לעשות הערכות ותיעוד מספרי על דברים שקרו בעבר בהיסטוריה (כמה יהודים מתו במסעי הצלב? אני לא יודע ולא ראיתי שום הערכה מספרית).
דבר שני - כמה מתו מרעב כי הפריץ דאג שישארו נמקים בכלא? הם גם נחשבים או רק מי שמת בפוגרום? כל יהודי שנרצח סתם כי הוא יהודי וזה לא היה בתוך פוגרום - נספר בחישובים שלך?
אם כבר רוצים להשוות, צריך להשוות למדינות אחרות שתיעדו את מספר החללים שלהם – כמה מתו אצלם ב72 השנים הראשונות שלהם. ותרשה לי לנחש – אחרי כל הניסים שאירעו לנו במלחמותינו – שמצבינו יותר טוב מהם.

ג. למרות הכל. ואפילו אם אתה צודק שמעולם לא מתו לנו 23,000 ב72 שנים וזה מספר חסר תקדים - אמרו חז"ל ד"מלחמה נמי אתחלתא דגאולה היא". ומוזמן לעיין גם בשו"ת יביע אומר חלק ו' סימן מ"א (אגב, רוב גדולי ישראל הספרדים כמעט ללא עוררין תמכו בציונות).

במובן הדתי

א. לא אמרתי שזה שהדיון ארוך זה תירוץ. פשוט אתה כתבת "במובן הדתי כתוב מפורש". על זה התרעמתי וכתבתי שזה בכלל לא פשוט.
יש על זה אין ספור תירוצים, כגון שאחרי שהגויים הפרו את השבועה שלא להשתעבד בנו יותר מדי בטלו שאר השבועות (כמ"ש אם הבנים שמחה כנ"ל) ואכמ"ל. ואיני בטוח בכלל שטענתך שרוב גדולי ישראל סברו את ג' השבועות להלכה - נכונה.

ב. אגב אם הבנים שמחה. במקום לקרוא ביקורות עליו אתה מוזמן לקרוא אותו (מומלץ בהרבה מאשר שוטטות בסדרות אינטרנט ובאתרים מפוקפקים כמו "אזמרך בלאומים"). בנוגע להסתייגות בניו אני יכול להבין את זה שהם חיים בהכחשה שאביהם עבר צד אחרי שכל חייהם חונכו לדרך אחרת. ומכל מקום צריך להסתכל לגופן של דברים, והוא תומך בציונות ללא כחל ושרק לכל מי שקורא את ספרו בעיניים אוביקטיביות.

ג. לגבי הלאומיות – לדידי ולדעת רבותיי היא ערך דתי מובהק. וכמ"ש @הסטורי.

רק בשביל לסתום פי המשטינים, אביא כאן לגבי דבר הגראי"ה שהזכרת את הקישור הנ"ל:

https://www.yeshiva.org.il/ask/81621.

24K זה ממש לא מספר חללי צה"למשה

המספר האמיתי הוא בערך חצי. המספר הזה כולל גם סתם חיילים שנהרגו מתאונות שונות ולצערנו גם מתאבדים.

אבל הם בסוף כל סוף חיילים שנהרגו באימונים שהגיעו לשם בגלל צהלאנשים שחושבים

ומה אם החשובים לכל הפיגועים בחול שנגרמה בגלל ישראל לא חסר כאלו לאחרונה היה בפריז והוא אמר שזה בגלל האירועים בפלסטין ולא חסר שני הפיגועים בברזיל שהיה על הריגת מנהיג חיזבללה הפיגועים של אצל בקינג דיויד ועוד שלא נרשם באף מקום

למעיינים נא לעיין תשובות להכל פשוט עכשיו היה לי זמןלאנשים שחושבים

אל תען כסיל כאיוולתו פן תשווה לו גם אתה. אין מה לדון עם הבוזים ת"ח ומי שמביא דברי בלע שקר ומרמה, וכידוע בכל הציבור - גם החרדי - עד כמה העריכו את מרן הגראי"ה זצ"ל. והוי זהיר בגחלתן שלא תכווה. תאלמנה שפתי שקר הדברות על צדיק עתק בגאוה ובוז. עפ"ל.
קודם כל הנה שתי עמודים מחוברת קול גדול שיצא אז תסתכל עמוד 16 17 ו 20200501072236.pdf

אתה מערבב בין הדיון הפרקטי לתורני. וסלח לי – בשני המובנים אתה טועה בגדול.

במובן הפרקטי
רואים שאתה מתאמץ רק להעמיד את דעת רבותיך (וזה בסדר, אם יש לך כאלו). 24,000 זה כלום ממה שנרצחו לנו בשואה. אז התאמצת לומר שב70 שנה שלפני קום המדינה מלבד השואה לא מתו במספר הזה. זו הנחה גדולה, ועדיין הראתי לך שהיא פשוט שגויה. אז עכשיו אתה מתאמץ לחזור 100 שנים לפני הצהרת בלפור ולומר שאז היה מצבינו טוב יותר, ומדבריך נשמע שאתה מייחס את כל הפוגרומים שלאחמ"כ להצהרת בלפור.
אז כמה דברים על דבריך אלו: לפני ויכוחים זה מראה לך שיכולים לחיות מאה שנה בלי 24,00 הרוגים

א. אפשר לייחס את הפוגרומים והשואה לציונות בדיוק כמו שאפשר לייחס אותם לאנטי-ציונות. גדולי ישראל עשו את שני הדברים. שני הדברים לא מוכחים. אתה מסתמא מתכוון למקורות בתורה כי בפן הפרקטי ודאי שלציונות הרבה יותר כי זה עלה את חמתם של הרבה אומות העולם ומה אנטי ציונות שמה שיכלו לברוח זה כבר צחוק דלברוח לכל מקום זה נכון אבל לארץ ישראל מי היה אומר שהבריטים היו מנצחים באל עלמין ,ונחזור למקורות התורה, אז כן לפי התורה כתוב באגרת תימן להרמב"ם http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/teyman1-2.htm

שלוש השבועות

ולפי שידע שלמה ע"ה ברוח הקודש שהאומה הזאת בארץ זמן גלותה תפצר להתנועע בלא עתה הראויה, ויאבדו בשביל זה ויבואו עליהם צרות, והזהיר מלעשות זה, והשביע האומה על דרך משל, ואמר: "השבעתי אתכם בנות ירושלים בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ". ואתם אחינו אהובינו, קבלו עליכם שבועתו, ואל תעירו את האהבה עד שתחפץ. ובורא העולם במידת רחמים יזכור אותנו ואתכם לקבץ גליות נחלתו וחבלו לחזור בנועם ה' ולבקר בהיכלו, ויוציאנו מגיא הצלמות אשר הושיבנו בו, ויסיר מחשך עינינו ומאפל לבנו, ויקיים בימינו ובימיכם "העם ההולכים בחושך ראו אור גדול ישבי בארץ צלמות אור נגה עליהם". ויחשיך באפו ובעברתו על כל הקמים עלינו. ויאיר מחשכינו כאשר הבטיחנו "כי הנה החשך יכסה ארץ וערפל לאומים ועליך יזרח ה' וכבודו עליך יראה".

ב. בחירת שנים ספציפיות לא אומרת כלום מאלף ואחת סיבות.זה מראה לך שיכולים לחיות מאה שנה בלי 24,00 הרוגים
דבר ראשון - באופן כללי קשה מאוד לעשות הערכות ותיעוד מספרי על דברים שקרו בעבר בהיסטוריה (כמה יהודים מתו במסעי הצלב? אני לא יודע ולא ראיתי שום הערכה מספרית).
דבר שני - כמה מתו מרעב כי הפריץ דאג שישארו נמקים בכלא? הם גם נחשבים או רק מי שמת בפוגרום? כל יהודי שנרצח סתם כי הוא יהודי וזה לא היה בתוך פוגרום - נספר בחישובים שלך? ומה אם החשובים לכל הפיגועים בחול שנגרמה בגלל ישראל לא חסר כאלו לאחרונה היה בפריז והוא אמר שזה בגלל האירועים בפלסטין ולא חסר שני הפיגועים בברזיל שהיה על הריגת מנהיג חיזבללה הפיגועים של אצל בקינג דיויד ועוד שלא נרשם באף מקום
אם כבר רוצים להשוות, צריך להשוות למדינות אחרות שתיעדו את מספר החללים שלהם – כמה מתו אצלם ב72 השנים הראשונות שלהם. ותרשה לי לנחש – אחרי כל הניסים שאירעו לנו במלחמותינו – שמצבינו יותר טוב מהם.

מה? תחשוב אותו מה אתה כותב אם להשוות למדינות אחרות 24,000 לשמונה מליון איש זה מספר חסר תקדים

ג. למרות הכל. ואפילו אם אתה צודק שמעולם לא מתו לנו 23,000 ב72 שנים וזה מספר חסר תקדים - אמרו חז"ל ד"מלחמה נמי אתחלתא דגאולה היא". ומוזמן לעיין גם בשו"ת יביע אומר חלק ו' סימן מ"א (אגב, רוב גדולי ישראל הספרדים כמעט ללא עוררין תמכו בציונות). לא יודע מי תמך ומי לא גם אם כולם תמכו אבל אם זה משהו נגד התורה הם לא נספרים (אני לא מזלזל אני רק רוצה להסביר) כל הסמכות היא מכוח התורה וכל זמן שלא אומרים סיבה אם מקורות, ולא מועיל סברות כנגד דברים שכתוב במפורש

במובן הדתי

א. לא אמרתי שזה שהדיון ארוך זה תירוץ. פשוט אתה כתבת "במובן הדתי כתוב מפורש". על זה התרעמתי וכתבתי שזה בכלל לא פשוט. למה לא פשוט
יש על זה אין ספור תירוצים, כגון שאחרי שהגויים הפרו את השבועה שלא להשתעבד בנו יותר מדי בטלו שאר השבועות (כמ"ש אם הבנים שמחה כנ"ל) ואכמ"ל. ואיני בטוח בכלל שטענתך שרוב גדולי ישראל סברו את ג' השבועות להלכה - נכונה. צריך מקור לזה מדברי חז"ל ברגע שחז"ל כותבים ההיפך שעד שתחפץ היא עד ביאת המשיח מה יש לומר20200501080050.pdf

אני רוצה תשובה למה נתבטלה השבועות

ב. אגב אם הבנים שמחה. במקום לקרוא ביקורות עליו אתה מוזמן לקרוא אותו (מומלץ בהרבה מאשר שוטטות בסדרות אינטרנט ובאתרים מפוקפקים כמו "אזמרך בלאומים"). למה מפוקפק כי הוא לא אוחז כמוך בוא תענה בנוגע להסתייגות בניו אני יכול להבין את זה שהם חיים בהכחשה שאביהם עבר צד אחרי שכל חייהם חונכו לדרך אחרת. ומכל מקום צריך להסתכל לגופן של דברים, והוא תומך בציונות ללא כחל ושרק לכל מי שקורא את ספרו בעיניים אוביקטיביות. כל זמן שהאם הבנים שמחה לא מביא מקורות מחז"ל אלא ההיפוך כמו בקישור שכתבתי למעלה יש דברים שהוא פשוט היפך מדברים מפורשים ומסתמא כתב זאת להמליץ טוב על כלל ישראל בשעת צרה ותו לא

ג. לגבי הלאומיות – לדידי ולדעת רבותיי היא ערך דתי מובהק. וכמ"ש @הסטורי.

רק בשביל לסתום פי המשטינים, אביא כאן לגבי דבר הגראי"ה שהזכרת את הקישור הנ"ל:

https://www.yeshiva.org.il/ask/81621.

עכשיו אני שם לב שאתה גם פוער פיך על גדולי ישראלהסטורי
מרן הכהן הגדול מאחיו, אינו צריך את הסכמתנו או אישורינו. גדולי ירושלים מעולם לא כתבו עליו דברים כמו שאתה טוען. להפך ראשי בית הדין של ר' שמואל סאלנט וכל ראשי הישיבות ותלמודי התורה הזמינו אותו לכהן כרבה של ירושלים, למרות לחצים גדולים מאנשי יפו, שלא יקחו להם את רבם.

על אנשים כמותך הגיב מרן החפץ חיים:
"לאלה שעושים מחלוקת נגד רבה של ירושלים, אינני נותן שלום!" - אור האורות

אתה יכול לחפש שם באתר, עדויות נוספות על חרדת הקודש של גדולי ישראל ממרן הרב זצ"ל.

הרב יוסף אפרתי אמר לפני שנים: "הרב'ה (=הרב אליישיב) לא מרשה לי ללמד במקומות שביזו בהם תלמידי חכמים" בייחס לבית מדרש שמפורסם שביזו בו את מרן הרב קוק זצ"ל.

עד שלא תחזור בך מדברי הבלע - אני לא מתכוון לדון איתך.
תסתכל אני נגד לבזות גדולי ישראל ואני לא ייכנס למחלוקתלאנשים שחושבים

אבל את העובדות מותר להציג והנה קישור תסתכל עמוד 16 ו17 ועוד  20200501072236.pdf

אין לי בעיה לאפשר דיון בנושא, אך אני מבקש לא לבזות ת"חמרדכי
בס"ד

אחרת השרשור ינעל ברגע זה.
לגבי שלושת השבועותמרדכי
בס"ד

מי שלומד את שלושת השבועות מהלכות הרמב"ם זה בעל הפירוש 'מגילת אסתר'. האם ידוע לך עוד פסק הלכה אחד שהולכים בו על פי המגילת אסתר? כנראה שלא.

בהזדמנות זאת אמליץ לך לחפש את הספר 'מצוות ישיבת ארץ ישראל' של הרב יונה דוב בלומברג (לפחות בעבר היה ניתן למצוא אותו סרוק ברשת), ובו 14 הפרכות שונות לאותה הטענה של בעל המגילת אסתר בנוגע לשלושת השבועות. כמובן שכל הפרכה ("מענה" כפי שהיא מוגדרת בספר) מבוססת על מאות מקורות הלכתיים והכל אלו טענות הלכתיות מסודרות על פני יותר ממאה עמודים.

ממליץ ללמוד גם את זה ולא רק לנפנף ב'שלושת השבועות' כפסק חלוט שאין לערער עליו.
הלכה נפסק כל זמן שלא אומרים אחרתלאנשים שחושבים

לפסוק הלכה יכולים גם ממדרש כל זמן שלא אומרים אחרת בגמרא או מקום אחר ואין חולק ולא קשור אם זה מגילת אסתר או אחר והנה קישור לכל התירוצים הללו 20200501080050.pdf

אבל יש פסיקה אחרתמרדכי
בס"ד

ומזה המתנגדים מתעלמים. אני לא מתעלם מהפסיקה של ה'מגילת אסתר' וכל מה שהתפרש ממנה לאורך הדורות, אלא לומד אותה ומחפש להפריך אותם. אבל להתעלם מכך שגדולי הפוסקים דיברו על מצוות ארץ ישראל ולא פסקו שיש שלושת השבועות, זאת בורות

והנה פרק אחד, קטן, מתוך ספרו של הרב בלומברג (אגב, אני זה שפניתי להוצאה וביקשתי שיעשו הדףסה נוספת מתוך רצון ללמוד את הנושא לעומק, וזה רק ספר אחד מיני רבים שיש לי בספריה שעוסקים בנושא הזה)

20200501090929.pdf
למה בורות הסתכלת בקישורלאנשים שחושבים

אני לא מבין אתה רוצה לומר שאם יש שלש שבועות לא אפשרית לקיים ישוב ארץ ישראל? ביחידים ובלי לעבור על השבועות

מישהו החליט אצל המזרחי שאף אחד לא מביא את השלש שבועות הנצי"ב בעצמו שהיה מראשי חובבי ציון יש מכתב שאומר לגנוז את הספר נראה לי דרישת ציון של הגרצ"ה קאלישער בגלל שלא נעבור על שלש שבועות לא זוכר מדויק בסגנון הזה אם אתה רוצה אני יעתיק גם זה שאני ימצא את זה תכתוב לי

הנה הנכד של הרמב"ן

אין לי כוח להסתכל את הכל עכשיו אם תוכל תצטט לי על השאלה הבאהלאנשים שחושבים

למה אין שלש שבועות כיום והאם התירוץ שלו רק סברה או גם אם מקורות

כמה דבריםהסטורי
1. הלאומיות הישראלית היא ערך חשוב. היא מצווה של תורה, לרשת את הארץ והיא דבר מובן וטבעי לכל אדם סביר.

2. גם הכבוד הלאומי הוא ערך חשוב מאוד - דוד המלך יצא למלחמת בני עמון, עם הרוגים (!) בגלל שביזו את שליחיו.

3. החשבון שלך מתעלם מכך, שרק בזכות מדינת ישראל, ליהודים הנרדפים בעולם ב72 השנים האחרונות, היה לאן ללכת:
זה נכון על יהודי ארצות ערב, שהתהליך שעבר עליהם מהתפרקות השלטונות הקולוניאליים (כל אזור בשלב שלו) בתוך כמה שנים, היה זהה לתהליך שעברו בגרמניה, בין התעוררות הנאציזים לפרוץ מלחמת העולם השנייה, בהבדל אחד - היה להם לאן ללכת. לולי מדינת ישראל, היינו ח"ו מוצאים את עצמינו עם שואה נוספת של 2מליון יהודים.
זה נכון גם על שרידי החרב באירופה. חלקם מצאו מנוח מסויים לכף רגלם (אם כי עוד סבלו הרבה, תחת הקומוניסטים וב'עלילת הרופאים' היו כפסע לפני שואה נוספת) ואלפים רבים לא מצאו, כשבשום מקום לא רצו אותם ובעיירות ובכפרים שחיו מאות שנים, הבהירו לשבים שאם לא יסתלקו - יצורפו לאחיהם...
אפשר להכביר עוד בדוגמאות אבל הרעיון מובן.

4. מה שנכון - צריך להגדיר את הייעוד. תאורית 'המקלט הבטוח', שהתממשה רק חלקית (כלומר מצבינו טוב מאלפיים שנה קודמות, אבל עדיין יש מה לשפר), לא יכולה להחזיק מעמד לנצח. מי שיודע בשביל מה, יכול להחזיק כמעט כל איך. צריך להעמיד חזון, צריך לגלות את התוך הפנימי שבציונות, הכח האלוקי הדוחף, שרבים מנושאיו לא יודעים בכלל לקרוא בשמו.
הלאומיות הישראלית אינה עוד אומה מערבית. ללאומיות הישראלית, שקיומה הוא ערך חשוב כשלעצמו - יש ייעוד גדול, להביא את כל העולם להכיר שד' אחד ושמו אחד. היעוד הזה יכול להגיע, רק דרך "גוי אחד בארץ" וכדיוק חז"ל, רק בארץ הם נקראים גוי אחד ולא כשם כל אחד לחוד מפוזרים ומפורדים בין האומות.
ר' אלחנן ווסרמן אומר לאומיות היא כפירה פשוטו כמשמעולאנשים שחושבים

נגיב על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון

1 בתורה אין כזה דבר לאומיות יש מלחמת מצוה שצריך לזה אורים ותומים ולרשת את הארץ היא לא בזמן הגלות

לפי דבריך רואים שלדעתך אין כזה דבר גלות וכל הדברים שנאמר בפרשת וחוקותי לא קיים

נקודה עכשיו אנחנו בגלות ורק ע"י חזרה בתשובה יבוא הגאולה כמו שכתב הרמב"ם אין נגאלין אלא בתשובה ולא ע"י שום דבר אחר אתה באה מערך של בן גוריון נגאל את עצמינו בעצמינו, שזה כפירה בביאת המשיח וכפירה בהשגחה

2 כל הפסוקים שאתה מביא היא דימוי מילתא למילתא שלא כהלכה, ואני לא יודע מאיפה אתה לוקח את זה שיש כבוד הלאומי ואפי' שיש היא לא בזמנינו שאנו בגלות

3 אתה צריך לקרוא את הספר כחש המגולל את ידם של הציונות בשואה כדי להצדיק הקמת מדינה כאמר שליח הסוכנות בשוויץ רק בדם תהיה לנו הארץ ותחפש את כל האמרות של ראשי הציונות הרצל ועוד מטרתם לא הייתה הצלה אלא עליה ועוד יותר הצלה נהיה האויב של עליה וכל הפרעות בארצות ערב נוצר עקב הצהרת בלפור הקמת מדינת ישראל ועוד פעולות של המוסד כדי לעלות את יהודי ארצות ערב ארצה, ציונות ואנטישימיות הם תאומי סיאם ציונות צורכת אנטישימיות כדי להצדיק את קיומה

4 הזהות הישראלית היא זהות חדש לזהות היהודי והיא רצתה להיות ככל הגוים בית ישראל ואת הפן הדתי שאתה רוצה להכניס בציונות היא משהו חדש מה אלפים שנה לא ידעו שצריך הביא את כל העולם להכיר שד' אחד ושמו אחד. מה השתנה זה בסה"כ מצוות חדשות שהמציאו עכשיו אנו בגלות ואסור לעשות לנו שום פעולות לצאת מזה לבד רק הקב"ה 

אני מאמין באמונה שלמה "בביאת המשיח" ואז יהיה והיה למלך על כל הארץ ויכירו כל אומות העולם שד' אחד ושמו אחד

הקב"ה אינו צריך את עזרתך תעשה מה שהוא ציווה והכל יבוא על מקומו בשלום

גדולים וטובים רבים לא סברו כמותוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ד' באייר תש"פ 00:03
מוזמן ללמוד את הערות מרן הרצ"י הכהן קוק זצ"ל על קובץ מאמרים, הועתקו בספר 'מתוך התורה הגואלת' כרך ב', החל מעמ' רצו.

לגבי טענותיך:

1. א. מצוות ירושת הארץ נוהגת בכל הדורות כמפורש ברמב"ן הוספות למצוות עשה ד'. בפת"ש סימן ע"ה מביא שכמותו פסקו כל הפוסקים ראשונים ואחרונים.
ב. אורים ותומים צריך למלחמת רשות, לא למלחמת מצווה של כיבוש הארץ או עזרת ישראל מיד צר.
ג. כפי שציינתי - ההלכה היא שמצוות ירושת הארץ נוהגת בכל הדורות כמפורש ברמב"ן. הגלות אינה איסור אלא עונש שיוצר אונס. כמו כל מצווה אחרת - כשיש אונס פטורים, כשסר האונס - חייבים.
ד. הגלות (שכפי שציינתי אינה דין אלא מציאות) הסתיימה. המציאות היום היא מציאות של גאולה - *עם ישראל בארצו (ומי שעדיין בחו"ל, כמעט כולם מבחירה רעה ולא מאונס), *עם ישראל מקובץ ולא מפוזר ומפורד (ומי שכן - כנ"ל) *עם ישראל תחת שלטון עצמי ולא שלטון גויים. אלו שלושת הפרמטרים להבדיל בין גלות לגאולה, זה פשוט ומי שצריך מקור לדבר כזה פשוט - מפורש בדברי המהר"ל נצח ישראל פרק א'.
ה. חז"ל נתנו לנו סימנים לגאולה, ע"פ דברי הנביאים. ר' אבא בסנהדרין דף צח. מפרש שכאשר רואים את ארץ ישראל נותנת פרותיה בעין יפה זה 'אין לך קץ מגולה מזה'. הוא מביא את הדברים ע"פ פסוק ביחזקאל ל"ז והדברים כל כך ברורים למי שלומד שם את המהלך בפרק - שאנו כבר למעלה ממאה וארבעים שנה בקץ המגולה.
ו. אחרי וועידת סן-רמו, בה ראשי אוה"ע אישרו את הצהרת בלפור, כתב האור שמח "סר פחד השבועות". פשוט מדבריו שאיסור זה לא היה גם קודם, אלא מציאות של 'פחד'. ברגע שהאומות התירו את השבוע - גם פחד כבר אין.
ז.דברי הרמב"ם כמבואר בנו"כ שם, הם ע"פ דברי חז"ל על קירוב הגאולה - כלומר גאולה בדרך 'זכו אחישנה'. גאולה בעיתה לא תלויה בתשובה, כמו שמוכרע בסוגיא בסנהדרין צז-צח 'שתק ר' אליעזר' ושתיקה כהודאה ומיד מביאה הגמ' את דברי ר' אבא הנ"ל. וכך מפורש באוהחה"ק ויקרא כ"ה כ"ה.
אגב, הרמב"ם שהזכרת, הוא בהלכות תשובה. בהלכות מלכים, הרמב"ם לומד גדרי משיח מבר כוזיבא, שלא היה אחד מל"ו (בלשון המעטה) כפי שידוע מדברי חז"ל.

2. כפי שביארתי, אנחנו לא בגלות.

3. הספר כחש, הוא אוסף של שקרים וחלקי דיבורים מוצאים מהקשרם. הרצל רצה ומסר את כל כחותיו להצלת עם ישראל, אגב, הוא נפטר בתרס"ד, הרבה שנים לפני השואה. התירוצים של כל מיני גויים לפגוע בעם ישראל השתנו - הפגיעה הייתה תמיד. אני מציע לך, במקום לזרוק את אשמת השואה, על אלו שהיו שליחי ההשגחה לדאוג למקום לפליטה לשרידי החרב, לעשות חשבון נפש של מי ששייך לציבור שהנהגתו הדריכה להישאר באירופה הבוערת. תלמד את הספר 'אם הבנים שמחה' בתור התחלה.

4 שום דבר לא חדש, אלפיים שנה גדולי תורה עשו כל שביכולתם לעלות לארץ, לבנותה ולכונן את עפרה. למרבה הצער, בשלב שנהיה אפשרי - אמנם בין המובילים היו גדולי תורה מובהקים, אבל ההמון היר"ש דווקא התעקב, וממילא מי שטרח בערב שבת - אוכל בשבת, כדברי אם הבנים שמחה.

על סיום דבריך, עיין באור החיים הק' ויקרא כ"ה, כ"ה הנ"ל.
לא חידשת לי כלוםלאנשים שחושבים

לא חידשת לי כלום זה אותו הסברים מתחילת המזרחי אני יכול להפריך אחד אחד יותר טוב להגיד זה מופרך אחד אחד אולי בהמשך שיהיה לי יותר זמן

עיין בספר תשועת עולמים שמפריכה אחד אחד

אני מציע לך, במקום לזרוק את אשמת השואה, על אלו שהיו שליחי ההשגחה לדאוג למקום לפליטה

מזה ממש התקוממתי האם ראית את הדברים שהם אמרו על יהודים ? מיומניו של? 'רעיון מצוין בליבי למשוך אנטישימים ישרים לחסל את הרכוש היהודי' לא היטלר ולא סטלין אל מהיומן של הרצל האם הם דאגו למקום פליטה האם אתה לא יודע שמטרתם לא הייתה הצלה אלא עליה הפוך הצלה נהפכה למתחרה של עליה בציטוטיהם יש הרבה חפש בגוגל הנה קישור לסרטון 

לגבי ספר אם הבנים שמחה עיין http://www.yoel-ab.com/katava.asp?id=40

ולגבי שום דבר לא חדש אז כן חדש לגבי ישוב ארץ ישראל אף אחד לא מתווכח אבל לגבי לבוא לבנות מדינה ולמרוד באומות העולם ודחיקת הקץ אף אחד לא העלה דעתו כל אלפיים שנות גלות עד שבא ההוא שרצה להתנצר ושבנו הוא כומר שלא מל

נו באמת, אתה ממש חידשת דברים שלא נטענים כבר שניםהסטורי
אותם הסברים שאתה מזלזל בהם, הם מסורת של ענקי תורה. יש לך תשובה לאחת הטענות - תכתוב וננהל שקלא וטריא כדרכה של תורה בכל סוגיא. כמובן במגבלות הפורום.

לגבי 'אם הבנים שמחה', כיוון שלמדתי את הספר בעצמו, אני לא נזקק לכל מיני מתחכמים בגוגל.

כל מי שלומד את הספר, רואה שהוא חוזר שוב ושוב על זה שאנשי התורה היו צריכין להצטרף לתנועה הציונית. את ההתנגדות לציונות בקרב חלק מאנשי התורה, הוא משווה לחטא המרגלים ותולה בפניות זרות ואינטרסים. וכן - גם מבחינה רוחנית, הוא מאשים את עצמו ובית מדרשו שהתנגדו לעליה לארץ, באחריות לשואה.

הבן, שאילץ את ההוצאה לאור לשים את מכתבו בפתיחת הספר, מבזה את אביו זצ"ל הי"ד. כל מי שלומד את הספר, רואה שהבן פשוט מסלף וטוען, על סמך חצי משפט ממכתב שנשלח אח"כ ואפשר לפרש להרבה כיוונים - שדברים שאביו כתב ושנה ושילש שוב ושוב, זה לא מה שהוא כתב.

ולגבי הערתך האחרונה - הוא לא רצה להתנצר והשיטה שאתה נוקט כאן, באופן קבוע של ציטוטים חלקיים ומוצאים מהקשרם - לשקר אין רגליים.

את הרעיון של מדינה הוא ממש לא המציא, הרעיון הבסיסי שנצטוונו לרשת את הארץ (ולא רק לשבת כיחידים) - הוא מצווה של תורה, שמבוארת בחז"ל, ראשונים ואחרונים.
גם בצורה המודרנית של העניין - עשרות שנים לפני הרצל, הרעיון הועלה ע"י גדולי ישראל - הרב יהודה אלקלעי, הרצ"ה קאלישער והרב אליהו גוטמאכער. לצערינו הרב, להם שמעו מעטים, להרצל כבר שמעו רבים - אם רבנן ותלמידיהון היו שומעים לקריאתם - לא רק שמליונים היו ניצלים מהמשרפות, גם התקומה בארץ, היתה בדרך הרבה יותר תורנית.
הבאת קישור עם דברי בנו של הרב טייכטל, אז הנה דברים של הנכדמרדכי
אגב, במהדורה הראשונה, שיצאה אחרי ששת הימיםהסטורי
מופיע מכתב מבן אחר, שמאשר ומחזק את הדברים.
אשתי מכירה נינה (אגב, היום חסידת בעלז) שסבתא היתה איתו בזמן כתיבת הספר (בניגוד לבן המסלף ההוא) והיא אחזה שהוא בהחלט התכוון למה שהוא כתב.
עכשיו היה לי זמן הנה תשובות לכל דבריכם כשאתה עונה תביא קישורלאנשים שחושבים

לגבי טענותיך:

1. א. מצוות ירושת הארץ נוהגת בכל הדורות כמפורש ברמב"ן הוספות למצוות עשה ד'. בפת"ש סימן ע"ה מביא שכמותו פסקו כל הפוסקים ראשונים ואחרונים.תביא קישור לא מצאתי את הפתחי תשובה הנ"ל
ב. אורים ותומים צריך למלחמת רשות, לא למלחמת מצווה של כיבוש הארץ או עזרת ישראל מיד צר. הרמבם בספר המצוות שורש יד וידוע שמלחמה וכיבוש הארצות לא יהיו אלא במלך, ובעצת סנהדרין גדולה וכהן גדול, כמו שאמר "ולפני אלעזר הכהן יעמוד". ולפרסום העניינים האלו כולם אצל רוב האנשים, כל מצוות עשה או לא תעשה שתהיה תלויה בקורבנות, או בעבודות, או במיתת בית דין, או בסנהדרין, או בנביא ומלך, או מלחמת מצווה, או מלחמת הרשות - לא אצטרך שאומר בה 'זאת אין אנו חייבים בה אלא בפני הבית', אחר שזה מבואר ממה שזכרנו. ומה שאפשר שיסופק בו, אעורר עליו בעזרת האל.השורש הארבעה עשר 

ג. כפי שציינתי - ההלכה היא שמצוות ירושת הארץ נוהגת בכל הדורות כמפורש ברמב"ן. הגלות אינה איסור אלא עונש שיוצר אונס. כמו כל מצווה אחרת - כשיש אונס פטורים, כשסר האונס - חייבים.היא שבועהhttp://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/teyman1-2.htm
ד. הגלות (שכפי שציינתי אינה דין אלא מציאות) הסתיימה. המציאות היום היא מציאות של גאולה - *עם ישראל בארצו (ומי שעדיין בחו"ל, כמעט כולם מבחירה רעה ולא מאונס), *עם ישראל מקובץ ולא מפוזר ומפורד (ומי שכן - כנ"ל) *עם ישראל תחת שלטון עצמי ולא שלטון גויים. אלו שלושת הפרמטרים להבדיל בין גלות לגאולה, זה פשוט ומי שצריך מקור לדבר כזה פשוט - מפורש בדברי המהר"ל נצח ישראל פרק א'.תביא קישור מה שאני יודע לגבי המהר"ל זה שהוא אומר שאין נגאלין אלא בתשובהNetzach Yisrael 31
ה. חז"ל נתנו לנו סימנים לגאולה, ע"פ דברי הנביאים. ר' אבא בסנהדרין דף צח. מפרש שכאשר רואים את ארץ ישראל נותנת פרותיה בעין יפה זה 'אין לך קץ מגולה מזה'. הוא מביא את הדברים ע"פ פסוק ביחזקאל ל"ז והדברים כל כך ברורים למי שלומד שם את המהלך בפרק - שאנו כבר למעלה ממאה וארבעים שנה בקץ המגולה.אל תביא רק את זה שספק אם נתקיים תביא את כל סימני הגמרא על הגאולה האם נתקיימו?
ו. אחרי וועידת סן-רמו, בה ראשי אוה"ע אישרו את הצהרת בלפור, כתב האור שמח "סר פחד השבועות". פשוט מדבריו שאיסור זה לא היה גם קודם, אלא מציאות של 'פחד'. ברגע שהאומות התירו את השבוע - גם פחד כבר אין.במשך חכמה סוף ויחי מביא את השלש שבועות והמכתב שממנו אתה מצטט הופיע רק בעיתון מזרחי וספק אם מוסמך אבל אפי' כך (לא אומר שאני מסכים שזה מוסמך) תראה ציטוט

ז.דברי הרמב"ם כמבואר בנו"כ שם, הם ע"פ דברי חז"ל על קירוב הגאולה - כלומר גאולה בדרך 'זכו אחישנה'. גאולה בעיתה לא תלויה בתשובה, כמו שמוכרע בסוגיא בסנהדרין צז-צח 'שתק ר' אליעזר' ושתיקה כהודאה ומיד מביאה הגמ' את דברי ר' אבא הנ"ל. וכך מפורש באוהחה"ק ויקרא כ"ה כ"ה.
אגב, הרמב"ם שהזכרת, הוא בהלכות תשובה. בהלכות מלכים, הרמב"ם לומד גדרי משיח מבר כוזיבא, שלא היה אחד מל"ו (בלשון המעטה) כפי שידוע מדברי חז"ל.

2. כפי שביארתי, אנחנו לא בגלות.חשבן את זה מחדש

3. הספר כחש, הוא אוסף של שקרים וחלקי דיבורים מוצאים מהקשרם.קל כן קל להגיד שקרים, תגיד מה לא נכון הכל מבוסס היטב לא חסרים ספרים כאלו המליון השביעי/מן המצר/אות קין  תתכחש חפש בגוגל תראה שמטרתם הייתה מקום פליטה בארץ ולא למקום אחר כן לא רק שמטרתם הייתה עליה ולא הצלה הם ראו בהצלה מתחרה לעליה מה אם טביעת ספינות המעפילים 

הרצל רצה ומסר את כל כחותיו להצלת עם ישראל, כן הוא רצה לנצר אותם כמו שהוא עשה לבנו מופיע ביומניו אל תתכחש לזה חפש בגוגל 

אגב, הוא נפטר בתרס"ד, הרבה שנים לפני השואה. התירוצים של כל מיני גויים לפגוע בעם ישראל השתנו - הפגיעה הייתה תמיד.נכון אבל יש דרגות כשהרמב"ם אומר שהאומה הזאת בארץ זמן גלותה תפצר להתנועע בלא עתה הראויה, ויאבדו בשביל זה ויבואו עליהם צרות אני מאמין לו

4 שום דבר לא חדש, אלפיים שנה גדולי תורה עשו כל שביכולתם לעלות לארץ, לבנותה ולכונן את עפרה. למרבה הצער, בשלב שנהיה אפשרי - אמנם בין המובילים היו גדולי תורה מובהקים, אבל ההמון היר"ש דווקא התעקב, וממילא מי שטרח בערב שבת - אוכל בשבת, כדברי אם הבנים שמחה.אף אחד לא מתווכח שמצוות ישוב ארץ ישראל היא חשובה בכל שנות גולותינו רצינו להיות קרובים אל הר המוריה אבל מכאן עד לכבוש ומרוד באומות ולעשות שלטון לא עלה על הדעת אלפיים שנה עד שבאו התנועה הציונית

על סיום דבריך, עיין באור החיים הק' ויקרא כ"ה, כ"ה הנ"ל.

אני יגיב בציטוט אין לי כוח להעתיק

הסיפור עם לבנון לא נכון עובדתיתמשה

הסיבה שבסוף הוא כן היה נכון (בכאילו), היה הבלגן בסוריה שאיש לא צפה אותו מראש.

למה אנשי צבא לשעבר אומרים שזה היה מיותר? כי הם לא יעיזו להגיד משהו אחר. המיינסטרים בישראל חושב ככה ואף אחד לא מעיז לחשוב אחרת.

הסתרת אסוןלאנשים שחושבים

הסתרת אסון אני לא אומר את זה כי אני רוצה להשתיק אותך, מה אם הפיגוע בצור שכביכול פיצוץ גז עד היום, תסתכל בסדרה

עובדתית היה הפוך המיינסטרים חשבו שצריך להשאר, לולא ארבע האימהות, היום הם יודעים להגיד שהייתה זו טעות

הסיפור בצור באמת כנראה היה פיגועמשה

המיינסטרים אכן חשב שצריך להישאר, אבל בצורה די סטטית. בעשור האחרון ללחימה שם התחיל ה"שלום" פה על כל המשתמע על הנסיגה  שם.

אלמלא הסיפור עם סוריה והחיזבאללה, סביר להניח היינו אוכלים אותה מהמהלך האסוני הזה.

עם סוריה התחיל ב2011 תעשה חשבון היציאה מלבנון הייתה ב2000לאנשים שחושבים

ובאמצע היה מלחמת לבנון השנייה

לא הבנתי מה קשור לסוריה מה לא נכון עובדתית

השמאלנים עשו חשבון בזמנו של "לחסוך חיים של X חיילים בשנה"משה

2006 (מלחמת לבנון השניה) מחקה את הממוצע הזה.

אחר כך באמת היה שקט, תודות לזה שאולמרט המיואש מתוצאות הביניים שם החריב את ביירות בשבועות האחרונים של המלחמה הזו.

הצפי של כמעט כל מי שהיה מעורב בזה (הייתי בצבא באותן שנים) זה שמלחמה נוספת בוא תבוא. זה לא קרה בסוף, ובינתיים התחיל הבלגן בסוריה.

בתור בונוס: ערפאת חשב שהוא יצליח להחריב את מדינת ישראל בין השאר באשמת הבריחה הזו, ולא הרבה אחרי זה הוא פתח במלחמת אוסלו המדממת.

אני מזמין אותך לבוא לבקר איתי פעם בפיקוד העורף. תראה את התוכניות שלהם ותבין מה הנזקים ארוכי הטווח שגרמה לנו הבריחה מלבנון.

(זה לא אומר שצריך היה להיות שם, וזה לא אומר שבהכרח נסיגה הייתה לא לגיטימית. זה כן אומר שמה שעשו היה נורא ואיום)

קודם כל ה200 חללים שמנעת ב6 שנים שלא היינו שם כבר מספיקלאנשים שחושבים

אני לא מבין, כמעט כל מפקדי הצבא באותם ימים אומרים היום שזו הייתה טעות ומטרה מדומה תסתכל את הסדרה שעלה עכשיו "ריחן מוצב המוות" בכאן 11

ואני לא רוצה לשכנע אותך כי אחרי זה היה יותר טוב כי אני אוחז שכל מדינת ישראל היא מטרה מדומה והמודל היא לזה היא רצועת הביטחון

ומלחמה נוספת בוא תבוא תבוא כל עוד מדינת ישראל קיים כי הפלסטינים לא יוותרו והאירנים נהיים הדוברים של הפלסטינים ולהם יש גדודי אל קודס ולנו אין גדודי טהרן

והפתרון שלך נכה בהם לא הוכיח את יעילותה בכל ההסטוריה רק אם תזרוק את ה 7 מליון פלסטינים מעל המפה וזה משהו בלתי אפשרית, אתה מבין שהשארת אותם תקוע, לא מדינה עצמאית ולא אזרחות, מדינת ישראל לא מחפשת אפילו פתרון טוב לזה ככה סטטוס קוו וזה מדינת מלחמות מושלמת, ולי לפחות נזדעקתי לומר די

זה כן אומר שמדינת ישראל אין בזה צורך לא דתי ולא מוסרי ולא הגנתי וזה נורא ואיום כי לנו גם קשה לתפוס זאת כי אנו בתוך התופת ואנחנו בטוחים שאם לא אוי ווי מה יהיה לנו אע"פ שאם זה תראה מה קרה לנו 23,816 חללים ועוד פיגועים בחול שנעשה בגלל מדינת ישראל

קראתי פעם גרף אני לא יודע מהימנותה אבל כתוב שם שרוב האנטישימיות בעולם היא בגלל ישראל ולי אין ספק בזה למה שגוי בעולם לא יהיה נגד יהודים אחרי שהוא רואה מה שעושים לפלסטינים לא יודע מה נכון אבל זה מה שמציגים בכל העולם

כל מפקדי הצבא דאז הגיעו אחר כך לפוליטיקהמשה

וממילא אני לא מאמין להם.

יש הרבה דברים רקובים במערכת ואני יכול לשפוך עוד יותר מזה (אגב, בתשעה באב עשיתי לי מנהג לדבר כמוך על המדינה).

אבל בטווח הארוך, בכל שנה שעוברת מצבנו טוב יותר. גם כלכלית, גם מדינית (שלום -אמיתי- לא על הנייר עם סעודיה ומדינות שונות).

מדינת ישראל היום במקום הטוב ביותר בתולדותיה. גם מבחינת מספר הרוגים בפיגועים ומלחמות וגם מבחינת כל דבר אחר.

יש סיכונים שונים. צריך לטפל בזה. "הפלסטינים" למשל היו צריכים לעוף מפה מזמן כמו שגירשו במקומות אחרים ציבורים עויינים מחוללי מלחמות.

זה לא יקרה בקרוב, ובפועל גם אי אפשר בגלל תרומתם האדירה לכלכלת ישראל אם ירצו אם לא.

מוזר לינחשון מהרחברון
בתשעה באב בוא אנחנו צמים בין השאר על חטא המרגלים והוצאת דיבת הארץ רעה אתה ממשיך את זה?
אז זה דיבת הפוליטיקאים ולא הארץ. אבל דווקא בתשעה באב? קצת צורם לי
הישראלים אוהבים שמשקרים להם גם כשיודעים שמשקרים להםלאנשים שחושבים

גם אתה ככה ביבי אומר שטוב ואנחנו במערכת הבריאות בOSD ברביעי אע"פ שאנחנו הרביעי מלמטה

אל תהיה טמבל סליחה על הביטוי מבחינת איכות חיים והעוני והמס מהגדולים בעולם אנחנו מדינת עולם שלישי

החילונים בורחים מפה

חוץ מענין דתי אין מה להיות כאן ובמובן הדתי כמו שהסברתי בשרשור אסור שיהיה לנו מדינה

הדברים שאתה כותב פה פשוט לא נכוניםמשהאחרונה

אנחנו במערכת הבריאות בין הטובות בעולם (ביחס לתקציב, בוודאי). זה נכון שאוהבים למדוד כל מיני מדדים שקריים כמו מיטות בבתי חולים אבל זה בעיה קלאסית של ממשלה. צריך למדוד תוצאה ולא תשומות.

תוצאה נמדדת באיכות חיים ובאורך חיים. זה שבאמריקה שופכים הון על בריאות (שהולך בפועל לביטוח נגד רשלנות רפואית ועוד ופחות לרופאים) זה לא מדד לאיכות המערכת.

לגבי המס אתה צודק. אנחנו מקווים לשנות את זה.

לגבי החילונים בורחים מפה אתה טועה. אותן סיבות מטומטמות שגורמות לנטל המס פה להיות גבוה גורמות לנטל המס במקומות אחרים להיות גבוה עוד יותר (למשל: שכר דירה בעמק הסיליקון בארה"ב). זה בתורו מחזיר ישראלים ארצה גם אם הם לא ציונים גדולים.

עכשיו עם הקורונה וקריסת מערכת הבריאות שם על הרגולציה המטורפת שלה - יש סיכוי שיעלו לפה עוד 100 אלף יהודים. ישראלים יורדים בוודאי אבל לא רק.

אתה חרדי ולא משרת בצבא? ביום כזה תקרא תהיליםסודית
הנופלים הגנו גם עליך.
אני יקרא אבל-לאנשים שחושבים

אני יקרא מתי שאני יחליט ולא מתי שהרוצח יחליט תחשבי אם המחבל החליט יום לזכר הנופלים היית מאמץ אותו לא!

אז אצלי אחד ששולח אל מותו בגלל לאומיות ומטרה מדומה הוא פושע מלחמה ובושה לאמץ את היום שהוא החליט

כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___אחרונה
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.

והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.

אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.

"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

אתה טועה, בכל כך הרבה וריאציותמשה

יש חשיבות במאבק על תפיסת שטח ויש ערך עצום בבניה לגובה. בעיקר כלכלי, אבל לא רק.

בדיוק. בעיקר כלכלי. זו גם הסיבה שהוחרבה צור משגבי-ימח שם עראפתאחרונה

זה כלכלי לירון זמביש וסמוטריץ'.

אולי אני טועה ויש עוד ערך לבנייה לגובה, אבל בשלושה דברים אני לא טועה-

הפוליטיקאים הללו לא עמדו לנו בשעת דחקנו, הם לא יצאו להגנתנו, ולהיפך, הם הצטרפו לדוחקים אותנו ופתחו במסעות הרס הגבעות.

העוקף הוא פלסטר לשטף דם פתוח. הדם שוטף את הפלסטר. כשיקום שוב ארגון טרור כמו גוב האריות, העוקף יהפוך למלכודת מוות בדיוק כמו חווארה וגרוע מכך.

בנייה לגובה בתוך היישוב יצהר לא תפתור את בעיית ההשתלטות הערבית, ויצהר תהפוך לגטו נקודה.

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik

למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.

מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
דרך אמיר אוחנה וכלה בטלי גוטליב.
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
מה שלא מנע מעם ישראל למנותו לשופט. זה לא שבישראל החילונית יש לנו בחירה בין מנהיג צדיק למנהיג חוטא. כולם חוטאים, כולל נתניהו חובב השרצים.
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב

סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...

הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:

הליכוד:32-37

שס:9-11

יהדות התורה:8

הציונות הדתית:8-12

בן גביר:5-7

בנט:5-8

גנץ:8-15

לפיד:10-17

הדמוקרטים:11-16

ישר: 0-5

חדש תל:5

ראמ:5

בלד, המילואיניקים לא עוברים!

אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי

בס"ד

סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.

יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.

(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)

לגבי הסוגרייםהסטורי

הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.

מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.

(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).

אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכי
בס"ד

גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.

ביבי ינצח שובמישהי יפה!
כי?זיויקאחרונה
במהלך הלילה בית נהרס בגבעת בית ענותאיתן גיל

בתמורה לכל בית שסמוטריץ' הורס בארץ ישראל הוא מוסיף עוד אנטנה בשומרון, וכך בעוד פחות מ- 10 שנים יהודה ושומרון תתמלא באנטנות, אבל לא ישאר שם אפילו בית אחד לרפואה*

*מותנה בכך שבצלאל יעבור את אחוז החסימה, בעוד פחות משנים  עשר חודשים.

אתה מטומטם או עושה את עצמך?!הסטורי

בדקת כמה בתים נבנים ברגעים אלו ממש?!

(לא מצדיק את האירוע שאיני יודע את פרטיו, בגדול החבר'ה שלך בליכוד התעקשו במו"מ הקואליציוני, שהריסת מקומות חדשים יישארו באחריותם בטענות בטחוניות.

בוודאי שהשאיפה צריכה להיות לבניה מסודרת ומתוכננת ולא למערב פרוע. אמנם המציאות בשטח מצריכה 'נחשונים' שהולכים לפני המחנה).

כן, יש סיכון למי שבונה בתים לא חוקייםמשהאחרונה

עד היום הצליחו הרבה פעמים להלבין אותם ולתת להם אישור. לא תמיד הצליחו ולפעמים גם לא רצו מכל מיני סיבות (ע"ע מועצת גוש עציון).

בתים "לבנים" זה הדבר הכי חשוב בטווח הארוך ממליון סיבות ולהתעלם מזה זה פשע.

נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
בס"ד

​אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.

​והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.

​והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.

​הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.

​לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.

​בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.

צודק מאודהסטורי
ולפני הכל - אדם שסיכן את נפשו בברית המועצות על ללמד עברית ומאמץ לעלות לארץ, היה אסיר ציון, ראוי לכבוד והערכה, גם אם חושבים שמהלכיו הנוכחיים אינם נכונים.
אני חושב שאני מסכיםמשהאחרונה
שאלות שכל אחד צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל והסביר11

💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.

ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.

( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)

2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד,  מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,

שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

אני בטוח שלא ראיתם.

ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.

וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.

האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?

לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.

3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,

כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?

הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?

4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח  כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.

אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?

ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".

מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.

🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ,  יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,

ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?

אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".

שאלות  אחרונות לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

🏆🤺מדוע פוטין הזמין את ארה"ב לדו קרב ,שתנסה להפיל טיל שלו?

הרי הוא כביכול מסכן את היוקרה שלו ואת הכבוד  הלאומי  של רוסיה.(חפשו בגוגל: פוטין מזמין לדו קרב).

האם הוא לא חושש שארה"ב, שמממנת את כיפת ברזל והחץ,תשאיל/תיקח מאיתנו סוללה ותפיל את הטיל שלו?

💡אולי הוא יודע על יעילות הכיפה והחץ משהו שאנחנו לא יודעים?

6.כידוע נורו אלפי רקטות מעזה לישראל בשבת שמחת תורה. חפשו בגוגל "המספרים שמאחורי 30 הדקות הראשונות" ותראו שבסיום הכתבה מוזכר שדובר צה"ל סירב להתייחס לידיעה (אתר mako).

.

🙈א. מדוע סירב להתייחס,וגם ולא ציין האם,וכמה מהרקטות הופלו על ידי כיפת ברזל?

ב. בפסטיבל הנובה היו כידוע אלפי אנשים, (ההערכה- 4400, ועוד כאלף במסיבה קרובה שלא אושרה ע.י. המח"ט), כולם בשטח פתוח, עם פלאפונים, ואכן הם צילמו הרבה סרטונים.

האם ראיתם סרטון שאנשים צילמו,שמופיע בו יירוט של רקטה, שמגיעה מעזה במסלול אופייני, וטיל כיפת ברזל טס ישר אליה ומיירט אותה?

והאנשים שניצלו לא דיווחו שראו בכלל/כמעט כיפות ברזל באוויר.🤨

ג. בכתבה מ 2/25 שלהלן,נראה שהצבא מרגיש בתמיהות שלעיל. אולי לכן צה"ל טוען בתחקירים: "מסיבות ביטחוניות שלא ניתן לפרטן💤, מספר סוללות כיפת ברזל ברחבי עוטף עזה סבלו מאי-ספיקה בדקות הראשונות של המתקפה. המשמעות – היעדר מוחלט של יירוטים מאותן סוללות"  וכו'.  איך נדע האם הבעיה אכן היתה רק אי ספיקה", ביטוי יפה…  ואולי לא רק "בדקות הראשונות"?🤫

.המשך מאתמול לגבי כיפת ברזל והחץ-הכתבה כאן: https://www.mako.co.il/news-military/2025_q1/Article-a3d2c534ee8c491027.htm

7.רפא"ל סירבה לבקשה רשמית לשלוח איש מקצוע מטעמה שיפריך את הטענות של אנשי מקצוע,👎

על כך שכיפת ברזל והחץ לא מסוגלים ליירט כלום,

והפיצוצים שאנו שומעים הוא לאחר שהטיל לא מצא את המטרה, והוא מתוכנת לפוצץ את עצמו.💥

מה הבעיה, אם המערכות עובדות ויש יירוטים, למה סירבו? שמא יש להם מה להסתיר?

אדרבה, שיעשו שוב ניסוי מסודר לפי הפרוטוקול המקובל בעולם, ויוכיחו בצורה אובייקטיבית שהיירוטים מצליחים.

(ה פניה לרפא"ל והסירוב מוזכרים בסרטון היוטיוב סיכום תמציתי, שם בתיאור,בלחיצה על "עוד".)

8.⚠️ נתון חשוב: עשר שנים לאחר שכיפת ברזל הפכה להיות  מבצעית,הודה אלוף פיקוד דרום המכהן ,אליעזר טולדנו, שכיפת ברזל לא עובדת:

הדבר הופיע בעיתון ישראל היום, במוסף שישבת מתאריך 26 בנובמבר 2021.

הנה ציטוט של גולש מתוך הכתבה, מדברי האלוף טולדאנואני ראיתי זאת בעיתון המודפס אז):

"אנחנו צריכים להגיע לשם (לנושא הרקטות) ולתת לזה פתרון. אם לא נאמין שזה יעד ריאלי לא נגיע לשם.

זה לא יגמר בשנה הקרובה ,אבל זה היעד".

עולה מדבריו (הבנת הנקרא בסיסית), שאין בזמן הראיון פתרון לרקטת של החמאס.

כל השאלות הללו הן גם לגבי טיל שרביט קסמים=קלע דוד, טילי ברק 8,כיפה ימית וכו'.

צירפתי כאן גם חלק ממה שכתבתי בעבר לשם נוחות .

סליחה על האריכות , אך זה חשוב

שאלת את זה לפני עשרה ימים וענו לך...הסטורי
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזל - אקטואליה וחדשות

בקריאה מרפרפת (לא היה לי כח להשוות שורה שורה) לא חידשת כאן שום דבר על השרשור ההוא. אבל גם אם יש כאן נקודת חידוש, אתה מוזמן להוסיף את זה שם, לא רואה סיבה להספים את הפורום.

לגופם של דברים - באזור שלי לא ראו כי לא היו טילים. אבל מאנשים שנמצאים באיזורים שראו טילים שמעתי עדויות רבות על ירוטים.

כן, ההזיות המוכרות של המדען המתוסכלshaulreznik
שאת שמו שכחתי
ראה נאשלג דאשתקד

אם באמת כיפת באזל היא חסרת ערך, אז תשאל את עצמך על כמות הטילים שנורים לעומת כמות הפגיעות והנפילות.

אתה כמובן יכול להגיד שגם זה שקרים וערכו בפוטושופ, אבל את זה ניתן לאושש או להכחיש על ידי 2 טלפונים לחברים שלך מאזורי הספר. זה ממש לא מסובך (בהנחה שאת השיחות לא יערכו בפוטושופ).

אני לא מבין גדול בטילים וכו, לכן על הרבה משאלותיך אני לא יכול לענות (על חלקן כן ודי בקלות...). אבל יש לי כמה וכמה חברים מתעשיית הטילים בישראל ולא נראה לי שהם שותים קפה כל היום ומוציאים הודעות מפוברקות לתקשורת. מדובר באנשים מאוד מאוד חכמים ומסורים וערכיים.

אם יש לך שאלה או הפנייה ספציפית, אתה מוזמן לשלוח כאן או לי באישי ואשלח למישהו מחבריי שעמוק בתחום הזה. ככלל הם לא מדברים הרבה על מה שישראל מייצרת (אחרי הכל המידע מסווג) אבל מניח שתשובות כלליות לשאלות פשוטות הם ישמחו לתת.

ראיתי פיזית. כן.נקדימון
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
לא שוב.מרדכי
בס"ד

אני חובב קונספירציות, אבל לחזור עליהם כל כמה ימים עדיין ישאיר אותן בגדר קונספירציה, ולא יהפוך את זה לאמת.

הערה לגבי התגובות להודעה על כיפת ברזלסביר11אחרונה

האתר לא נותן כרגע להגיב בצורה אחרת.

א. מי שכתב שזה חוזר על עצמו- סימן שלא ריפרף על כל הטקסט שאומנם הוא ארוך ,,

וגם ולא ראה שחצי מהטקסט הוא חדש לגמרי החל מ:שאלות אחרונות ",

וסימן שלא הגיע להערה שבסוף  על האריכות ולהתנצלות על כך.

ב. אין יותר קל מלפסול לגופו של אדם,

במקום להתייחס עניינית לטענות ולאסמכתאות שבהן.

ג. חברים, מבקר המדינה הכיר בתלונה ש הגיש על כך חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים,

וגם ועדה בין משרדית הטילה על ראש המל"ל למצוא פתרון שעובד.האסמכתא ביוטיוב, אוכל לשלוח בפרטי.

אי אפשר לקבל שליטה בסיסית בנושא ,

בלי לראות את סדרת הראיונות ביוטיוב, ולפחות את הראיון סיכום תמציתי

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

התכוונתי לנפקא מינא הלכתית בדיני קנייןקעלעברימבאר
הדרשה שבאמת היו צריכים לשאת בכל בית כנסת באוסטרליההסטורי

ובשאר הקהילות שעדיין בוחרות בגלות:

https://www.makorrishon.co.il/opinions/article/222773

@סיעתא דשמייא1 וכל פיצוליו

הדרשה מתחברת בטבעיות להפטרה:

(הציטוט מהכוזרי, מאמר שני)

(כג) אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אַתָּה מְקַצֵּר בְּחוֹבַת תּוֹרָתְךָ, שֶׁאֵין אַתָּה מֵשִׂים מְגַמָּתְךָ הַמָּקוֹם הַזֶּה וּתְשִׂימֶנּוּ בֵּית חַיֶּיךָ וּמוֹתֶךָ, וְאַתָּה אוֹמֵר: "רַחֵם עַל צִיּוֹן כִּי הִיא בֵית חַיֵּינוּ", וְתַאֲמִין כִּי הַשְּׁכִינָה שָׁבָה אֵלָיו, וְאִלּוּ לֹא הָיָה לָהּ מַעֲלָה אֶלָּא הַתְמָדַת הַשְּׁכִינָה בָהּ בְּאֹרֶךְ תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה הָיָה מִן הַדִּין שֶׁתִּכָּסַפְנָה הַנְּפָשׁוֹת הַיְקָרוֹת לָהּ וְתִזַּכְנָה בָהּ, כַּאֲשֶׁר יִקְרֶה אוֹתָנוּ בִמְקוֹמוֹת הַנְּבִיאִים וְהַחֲסִידִים, כָּל שֶׁכֵּן הִיא שֶׁהִיא שַׁעַר הַשָּׁמַיִם. וּכְבָר הִסְכִּימוּ כָל הָאֻמּוֹת עַל זֶה. הַנּוֹצְרִים אוֹמְרִים, שֶׁהַנְּפָשׁוֹת נִקְבָּצוֹת אֵלֶיהָ וּמִמֶּנָּה מַעֲלִין אוֹתָן אֶל הַשָּׁמַיִם, וְהַיִּשְׁמְעֵאלִים אוֹמְרִים, כִּי הִיא מְקוֹם עֲלִיַּת הַנְּבִיאִים אֶל הַשָּׁמַיִם, וְשֶׁהִיא מְקוֹם מַעֲמַד הַדִּין, וְהוּא לְכָל מָקוֹם כַּוָּנָה וָחָג. אֲנִי רוֹאֶה, שֶׁהִשְׁתַּחֲוָיָתְךָ וּכְרִיָעְתָך נֶגְדָּה חֹנֶף, אוֹ מִנְהָג מִבִּלְתִּי כַוָּנָה, וּכְבָר הָיוּ אֲבוֹתֵיכֶם הָרִאשׁוֹנִים בּוֹחֲרִים לָדוּר בָּהּ יוֹתֵר מִכָּל מְקוֹמוֹת מוֹלַדְתָּם, וּבוֹחֲרִים הַגֵּרוּת בָּהּ יוֹתֵר מִשֶּׁיִּהְיוּ אֶזְרָחִים בִּמְקוֹמוֹתָם. כָּל זֶה עִם שֶׁלֹּא הָיְתָה בָעֵת הַהִיא נִרְאֵית הַשְּׁכִינָה בָהּ, אֲבָל הָיְתָה מְלֵאָה זִמָּה וַעֲבוֹדַת אֱלִילִים, וְעִם כָּל זֶה לֹא הָיְתָה לָהֶם תַּאֲוָה אֶלָּא לַעֲמֹד בָּהּ, וְשֶׁלֹּא לָצֵאת מִמֶּנָּה ְּבִעּתֹות הָרָעָב אֶלָּא בְמִצְוַת הָאֱלֹהִים, וְהָיוּ מְבַקְשִׁים לִנְשֹׂא עַצְמוֹתָם אֵלֶיהָ.

(כד) אָמַר הֶחָבֵר: הוֹבַשְׁתַּנִי מֶלֶךְ כּוּזָר, וְהֶעָוֹן הַזֶּה הוּא אֲשֶׁר מְנָעָנוּ מֵהַשְׁלָמַת מַה שֶּׁיְּעָדָנוּ בוֹ הָאֱלֹהִים בְּבַיִת שֵׁנִי, כְּמָה שֶׁאָמַר: "רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת־צִיּוֹן", כִּי כְבָר הָיָה הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי מְזֻמָּן לָחוּל כַּאֲשֶׁר בַּתְּחִלָּה אִלּוּ הָיוּ מַסְכִּימִים כֻּלָּם לָשׁוּב בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, אֲבָל שָׁבוּ מִקְצָתָם וְנִשְׁאֲרוּ רֻבָּם וּגְדוֹלֵיהֶם בְּבָבֶל, רוֹצִים בַּגָּלוּת וּבָעֲבוֹדָה – שֶׁלֹּא יִפָּרְדוּ מִמִּשְׁכְּנוֹתֵיהֶם וְעִנְיָנֵיהֶם. וְשֶׁמָּא עַל זֶה אָמַר שְׁלֹמֹה: "אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר", כִּנָּה הַגָּלוּת בְּשֵׁנָה וְהַלֵּב הָעֵר הַתְמָדַת הַנְּבוּאָה בֵינֵיהֶם. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק", קְרִיאַת הָאֱלֹהִים לָשׁוּב. "שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא־טָל" עַל הַשְּׁכִינָה שֶׁיָּצְאָה מִצִּלְלֵי הַמִּקְדָּשׁ, וּמַה שֶּׁאָמַר: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי", עַל עַצְלוּתָם לָשׁוּב. "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן־הַחוֹר", עַל עֶזְרָא שֶׁהָיָה פוֹצֵר בָּהֶם וּנְחֶמְיָה וְהַנְּבִיאִים, עַד שֶׁהוֹדוּ קְצָתָם לָשׁוּב הוֹדָאָה בִלְתִּי גְמוּרָה, וְנָתַן לָהֶם כְּמַצְפּוּן לִבָּם, וּבָאוּ הָעִנְיָנִים מְקֻצָּרִים מִפְּנֵי קִצּוּרָם, כִּי הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אֵינֶנּוּ חָל עַל הָאִישׁ אֶלָּא כְּפִי הִזְדַּמְּנוּתוֹ לוֹ, אִם מְעַט – מְעָט וְאִם הַרְבֵּה – הַרְבֵּה. וְאִלּוּ הָיִינוּ מִזְדַּמְּנִים לִקְרַאת אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ בְּלֵבָב שָׁלֵם וּבְנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, הָיִינוּ פוֹגְעִים מִמֶּנּוּ מַה שֶּׁפָּגְעוּ אֲבוֹתֵינוּ בְּמִצְרָיִם. וְאֵין דִּבּוּרֵנוּ: "הִשְׁתַּחֲווּ לְהַר קָדְשׁוֹ", וְ"הִשְׁתַּחֲווּ לְהֲדוֹם רַגְלָיו", וְ"הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתוֹ לְצִיּוֹן", וְזוּלַת זֶה, אֶלָּא כְצִפְצוּף הַזַּרְזִיר, שֶׁאֵין אֲנַחְנוּ חוֹשְׁבִים עַל מַה שֶּׁנֹאמַר בָּזֶה וְזוּלָתוֹ, כַּאֲשֶׁר אָמַרְתָּ מֶלֶךְ כּוּזָר.

בעברית פשוטה: היעודים שקראנו עליהם הבוקר, לא התקיימו בגדלותם בגלל אלו שנשארו בגלות כשהיתה אפשרות לעלות לארץ וליישב אות.

הסתת הדיון לא תעזור לך לברוחהסטורי

את הדרשה הזאת:

הדרשה שבאמת היו צריכים לשאת בכל בית כנסת באוסטרליה - אקטואליה וחדשות

היו צריכים לדרוש השבת בכל בית כנסת באוסטרליה. הדיון האם אנחנו כבר בגאולה או כמו שאתה טוען עדיין לא, הוא חשוב אבל לא קשור.

ההפטרה של השבת דיברה על היעוד האפשרי, כשהיו בארץ ארבעים ומשהו אלף יהודים משועבדים למלכי פרס, והרבה, הרבה יותר צרי יהודה ובנימין. כלומר - השאלה אינה האם דברי הנביאים כבר התקיימו, אלא האם אתה מתנדב להיות חלק, להיות מי שמכין את הכלי שעליו ישרו הבטחות הנביאים.

ר' יהודה הלוי כותב את דבריו, כולל הודאה באשמה על כל שאינו עולה לארץ - כשהארץ חרבה ושוממה, נתונה למאבק תמידי בין הכובשים המוסלמים לצלבנים שמנסים לכובשה. גם מתוך מעט האוכלוסיה הדלה והאומללה שהיתה אז בארץ - היהודים היו מיעוט קטן מאוד. עדיין, יהודי אמור לעשות את הארץ מקום חייו וגם מקום מותו.

הפיגוע אינו סיבה לעלות, אלא קריאת השכמה לעשות את מה שנכון ואמתי מאז ומעולם.

אולי יעניין אותך