מדינה ללא שםלאנשים שחושבים

מדינה ללא שם

בימי משבר הקורונה המעורפלים אני מוצא את עצמי מדפדף מסדרה לסדרה ומסרט לסרט נתקלתי בחבילה מושלמת, לרגל 20 שנה ליציאה מלבנון ושמו 'כאן לבנון' וממש בימים אלה משודר שם הסדרה "מלחמה ללא שם" וכן, לא טעיתי בכותרת, כפי שתראו בהמשך, הסדרה מעלה לי הרבה תובנות ועצב בנוגע למצב שלנו בישראל כיום ו72 שנות קיומה

הסדרה למי שראה, לא בא לומר לנו, שהבעיה היא שזה מלחמה ללא שם, זה לא הבעיה ניתן לה שם, היא מראה לנו שזה מלחמה ללא מטרה, והנה הנקודות המעניינות שמראה לנו למה לקח כ"כ הרבה שנים כדי שייוודע להם שזה מלחמה ללא מטרה,

1)קודם כל בנו מטרה מדומה ושמו "הגנה לישובי הצפון" כפי שהיה כתוב על כל המוצבים

2)את האסונות מסתירים באיצטלא של פיצוץ גז, למי שלא הבין הפיגוע בבניין ממשל הצבאי בצור, נובמבר 1982 שזה הפיגוע הראשון בלבנון, וגבה 73 קורבנות, היה מספיק כדי להדליק נורות תהייה, אבל כיון שזה הוסתר בדגם של תאונה אז מה יש לתהות

3)לאנשים שהם בתוך התופת אין להם זמן לחשוב אם בכלל כל המהלך שהם פה נכון או אסון כי הם בתוך הקופסה, כמו שלמפקדים בשטח לקח 15 שנים להבין שמה שהם עושים היא לא נכון ועד הרגע האחרון הם היו נגד ארבע האימהות, והנה ציטוט: מי צ'יקו תמיר ומסביר - ש"את החשבון התחלתי לעשות אחר כך, באותו רגע לא חשבתי על זה בכלל". את אותם הדברים מהדהד גם האלוף בדימוס משה קפלינסקי: "אם היית שואל אותי במעלה הדרך הייתי יודע להסביר בלהט גדול למה צריך להישאר שם. היום אני חושב שזאת היתה טעות".

4)הנקמה/הגאוה/לאומיות או כל שם אחר שיש לזה גוברת על המטרה, כפי שרואים שהמטרה היא הגנה על יישובי הצפון אבל במקום זאת בתוך כל המערבולת שהם נקלעו הם מביאים לכך במודע או שלא במודע לקטיושות על הצפון אע"פ שזה היפך המטרה שלזה הם הגיעו

5) אחד שלא קרוב לאסון לא מודע לאסון, החיילים ששירתו בלבנון והחיילים ששירתו בישראל וכן העם עד למהפכה התודעתי, זה שתי עולמות, כמו שיכולים לשמוע באחד הסרטונים שם איך אחת זועקת בלוויה של חבר "כמה חברים הגולני הזה לקח לי" ומצד שני בישראל הכל ממשיך כרגיל

6) ככל שעובר יותר זמן האנשים בצד השני של המתרס מקטינים את הריבוע בעיתון כלומר שהאסון הרחוק קרוב הופך לנרמול ולולא ארבע האימהות זה היה הופך לסטטוס קוו

סיכום יש לנו 6 דברים

1 מטרה מדומה

2 את האסונות מסתירים

3 האנשים בפנים לא קולטים

4 הלאומיות גוברת על המטרה

5 מי שלא קרוב לאסון לא מודע לזה

6 האסון ככל שעובר הזמן הופך לסטטוס קוו

עכשיו נשאר לנו לעשות רק העתק הדבק למדינה ללא שם,

1 ושמו מדינת ישראל, כן, עם שם, אבל ללא מטרה, מדינת ישראל בנה לה מטרה מדומה כאילו להגן על היהודים, כדי להצדיק את קיומה, והיא לא אחר מאשר רצועת ביטחון מדומה אחד גדול וכדי לשרוד היא משתמשת באותו פונקציות שעכשיו אנחנו רואים שהיה ברצועת הביטחון

2 את האסונות מסתירים כל היום מדברים על גרפיטי אנטישימי בחול בשעת שבהארץ לא עובר שבוע בלי פיגוע ויום בלי נסיון פיגוע וכל שעובר יום כאילו לא היה אתמול

3 אנחנו האזרחים לא קולטים, איננו יכולים לעשות את החשבון הנפש אם לכל המדינה הזאת יש בזה צורך, כיון שאנחנו בתוך התופת אז אנחנו מקבלים את זה כמובן מאליו, ואנחנו יכולים להסביר בלהט למה צריך זאת כי אם לא, ימחקו אותנו כמו שאמר האלוף בדימוס משה קפלינסקי: "אם היית שואל אותי במעלה הדרך הייתי יודע להסביר בלהט גדול למה צריך להישאר שם. היום אני חושב שזאת היתה טעות"., אבל היום הזה שהוא יכול לומר שזאת הייתה טעות היא רק בגלל שהוא כבר לא בתוך התופת, ולנו היום הזה חסר ועוד לא הגיע

4 הלאומיות גוברת על המטרה, המטרה הייתה להגן על העם היהודי כביכול אבל במקום להגן היא כבר שלחה אל מותם 23,816 חללים שספק גדול אם זה היה קורא לולא המדינה במציאות שאחרי השואה וגם בשבעים שנה עד הצהרת בלפור שהלהיבה את הלהבות, היא לא קרה, אבל מה נעשה שהיא צריך להצדיק את קיומה

5 מי שלא קרוב לאסון לא מודע לזה, אנשים שלא קרובים למשפחות שכולות לא יודעים מה זה לאבד בן למטרה שספק אם היא מטרה וספק אם היא מצדיק זאת וודאי לא במדינה מערבית, וודאי וודאי לא, בדת היהודית, והנה ציטוט שקרע אותי, גנן בהר הרצל מספר שאמא שכולה צועקת אליו בוא, בוא תחפור ותוציא לי את הבן שלי, תראו איזה כאב תראו איך היא לא יכולה להפרד היא אוכלת את עצמה על שהיא שלח אותה לצבא, תראו למשל איך הערבים מדברים על מות בנם, 'שהיד' מיום שנולד זה השאיפה אבל לאוכלסייה ב2020 כבר הגיע לומר די אנחנו כבר מקיאים את עצמנו ממלחמות ומוותרים על הלאומיות שעושה לה מטרה מדומה כדי להצדיק את קיומה

6 ככל שעובר הזמן האסונות נהפכות לסטטוס קוו כבר שוכחים שהייתה יכול להיות בלי הסבל הזה לשתי העמים העם היהודי והערבי שסובל הרבה יותר, ולא יוותר על כלום, על זכות השיבה, ובאמת למה שזה לא יגיע לו, בחברה מוסרית זה שלו אנחנו הם אלו שהגיעו לכאן, ומי שיצעק שלפי היהדות אנחנו היינו לפני, אז שיידע שלפי היהדות עוד לא הייתה לנו זכות לחזור מהגלות

ולסיכום די להקריב קורבנות למזבח הלאומי שמשקרת לנו במטרה מדומה כמו רצועת הביטחון בלבנון, די לפוסט טראומה של ילדינו שספק אם היא יותר טוב מאלו שנהרגו, בנו כאן מדינה שלמה של הלומי קרב, וילדים פוסט טראומתים מעוטף עזה

מוותרים על המדינה שאין בזה צורך לא מוסרי ולא דתי ולא הגנתי

מקווה שתבינו את הנאמר כאן כיון שאחד שבתוך התופת לא יכול לחשבן ולהבין זאת, אולי במודל של רצועת הביטחון שהיא המודל הכי טוב לנעשה כאן במדינה ב72 שנות קיומה תבינו ויפנימו זאת,

אני לא מאמין שאני מגיב על זההבעטליר החמישי

לא מסכים לכלום ואין בי כח להתחיל לפרוך את הטענות אחת לאחת.

רק אומר שתי דברים -

א. לא משנה כמה הכאב גדול. באופן כללי - @לאנשים שחושבים אמורה להיות תמיד הסתכלות לטווח הארוך. צריך לחשוב באופן קר איפה היתרונות לעומת החסרונות. עיין למשל בסיפור העצוב של גלעד שליט, על מעורבותם של האסירים ששוחררו בפעולות טרור. העניין כואב מאוד, ולא אגיד שלא בכיתי כשראיתי אותו חוזר. אבל בסופו של דבר השכל הישר צריך לנצח.

ב. אתה חי בסרט (של שמאלנים) שחוץ מהשואה אף פעם לא הרגו יהודים ולא הציקו לנו. חפש בויקיפדיה את הערך "פוגורום" אם לא שמעת עליו אף פעם. הא לך ערך אחד סתם בשביל ההתרשמות -

פרעות פטליורה – ויקיפדיה

(ג. לשיטתי, מלבד הצורך הבטחנוי שהוא נכון לעצמו - הקמת המדינה היא גם עניין דתי ותיאולוגי. אבל זה לא הדיון כאן.)

משירדה תורה לסיני ירדה שנאה לעולםלאנשים שחושבים

משירדה תורה לסיני ירדה שנאה לעולם

התורה אמרה שהפתרון לזה שנחזור בתשובה

הרצל וחביריו אמרו שהפתרון לזה עצמאות ומדינה ככל העמים

לא אמרתי שאין שנאה אבל לשנאה יש דרגות

במובן הדתי כתוב מפורש אם תעוררו וכו' אם תעשו דחיקת הקץ יהיה צרות יותר גדולים מכל הגלות

וכן במובן הפרקטי במבט גויי הקרבנו מספרים שלא ייאמן ולך תדע עוד כמה נקריב בגלל שיגעון של לאומיות שלא מאפיינת היום כמעט כל מדינה מתקדמת בעולם המערבי אף אחד כבר לא רצה למות בשביל המדינה שלו

אז אתה דתי אנטי ציוניהבעטליר החמישי

חשבתי שאתה סתם שמאלני חילוני כמו כל מיני חברה שנמצאים פה.

א. הדיון על שלושת השבועות הוא ארוך ואין כאן מקומו. מדובר במחלוקת בין הצדיקים ובכלל לא פשוט שהאמת נמצאת הצד המתנגד. בנושא זה אני ממליץ לך לקרוא את דבריו של הרה"ג ר' יששכר טייכטל זצ"ל הי"ד בספרו "אם הבנין שמחה". אגב, אני כן קראתי (אמנם לא סיימתי) את קונטרס שלושת השבועות של הרבי מסאטמר זצ"ל.

במובן הדתי בכלל לא "כתוב במפורש". יש אגדה אחת שבכלל לא ברור שנפסקה להלכה. ואפילו את"ל שאכן נפסקה להלכה בכלל לא ברור שיש כאן עליה בחומה כאשר היתה הצהרת בלפור וכנודע.
בקיצור, דבריך מלאים בצ"ע.

ב. כבר הוכחתי לך שאפילו במבט פרקטי גויי ואפילו אם לא נחשיב את השואה, מאז קום המדינה מצבינו הרבה יותר טוב בכל קנה מידה ממצבינו בגלות.

(ג. ולגבי מ"ש לגבי זה שאף אחד כבר לא רוצה למות בשביל המדינה שלו, עי' בדברי הגראי"ה קוק זצ"ל שכבר חזה את זה שכאשר הלאומיות תתנתק ממקורה הקדוש אזי הלאומיות עצמה תתדלדל. והדברים עתיקים.
ומ"ש שהלאומיות לא מאפיינת כמעט כל מדינה מתקדמת בעולם - אומה"ע לא אמורות לעניין אותנו, אלא רק תורתינו הקדושה. ובזה יש אמירה די ברורה, כנז"ל מספר "אם הבנים שמחה".)

דיון ארוך נכון אבל זה לא תירוץלאנשים שחושבים

א הדיון ארוך אבל רשימת הראשונים והאחרונים המביאים את השלוש שבועות ארוך יותר וכן הרב ריינס מרבני המזרחי

לא צריך להכנס בדיון שעליה בחומה אם רשות בלי רשות דחיקת הקץ לא נפטרת ברשות

ב כן הסתכלתי בערך פוגרום סתם לדוגמא לקחתי את המאה שנים מלפני הצהרת בלפור 1917-1817 בכל התוספות של ההרוגים ואיפה שלא מופיע ואיפה שמופיע מאות תגיד הכי הרבה לא תגיע לאלפיים

ג לאומיות ודאי וודאי לא מאפיינת את תורתינו הקדושה תהיה חכם אמרתי אפי' לגוים ובנוגע לרב קוק אני לא רוצה להכנס לקונפלינקט אבל מסתמא אתה מכיר את דבריו בנוגע של השמות בכדורגל והמכתבים של רבני ירושלי שהוא מגלה פנים בתורה שלא כהלכה ולגבי ספר אם הבנים שמחה חיפשתי בגוגל להבין למה אתם מביאים אותו כ"כ הרבה הגעתי למאמר באזמרך בלאומים עיין שם

זוהי תגובתי האחרונה.הבעטליר החמישי

אל תען כסיל כאיוולתו פן תשווה לו גם אתה. אין מה לדון עם הבוזים ת"ח ומי שמביא דברי בלע שקר ומרמה, וכידוע בכל הציבור - גם החרדי - עד כמה העריכו את מרן הגראי"ה זצ"ל. והוי זהיר בגחלתן שלא תכווה. תאלמנה שפתי שקר הדברות על צדיק עתק בגאוה ובוז. עפ"ל.
ובכל זאת, לא אוכל לעצור ברוחי מלענות לך על שאר דבריך להעמיד דברים אל דיוקם. ולו רק בשביל שלא תאמר שאני מתחמק.

אתה מערבב בין הדיון הפרקטי לתורני. וסלח לי – בשני המובנים אתה טועה בגדול.

במובן הפרקטי
רואים שאתה מתאמץ רק להעמיד את דעת רבותיך (וזה בסדר, אם יש לך כאלו). 24,000 זה כלום ממה שנרצחו לנו בשואה. אז התאמצת לומר שב70 שנה שלפני קום המדינה מלבד השואה לא מתו במספר הזה. זו הנחה גדולה, ועדיין הראתי לך שהיא פשוט שגויה. אז עכשיו אתה מתאמץ לחזור 100 שנים לפני הצהרת בלפור ולומר שאז היה מצבינו טוב יותר, ומדבריך נשמע שאתה מייחס את כל הפוגרומים שלאחמ"כ להצהרת בלפור.
אז כמה דברים על דבריך אלו:

א. אפשר לייחס את הפוגרומים והשואה לציונות בדיוק כמו שאפשר לייחס אותם לאנטי-ציונות. גדולי ישראל עשו את שני הדברים. שני הדברים לא מוכחים.

ב. בחירת שנים ספציפיות לא אומרת כלום מאלף ואחת סיבות.
דבר ראשון - באופן כללי קשה מאוד לעשות הערכות ותיעוד מספרי על דברים שקרו בעבר בהיסטוריה (כמה יהודים מתו במסעי הצלב? אני לא יודע ולא ראיתי שום הערכה מספרית).
דבר שני - כמה מתו מרעב כי הפריץ דאג שישארו נמקים בכלא? הם גם נחשבים או רק מי שמת בפוגרום? כל יהודי שנרצח סתם כי הוא יהודי וזה לא היה בתוך פוגרום - נספר בחישובים שלך?
אם כבר רוצים להשוות, צריך להשוות למדינות אחרות שתיעדו את מספר החללים שלהם – כמה מתו אצלם ב72 השנים הראשונות שלהם. ותרשה לי לנחש – אחרי כל הניסים שאירעו לנו במלחמותינו – שמצבינו יותר טוב מהם.

ג. למרות הכל. ואפילו אם אתה צודק שמעולם לא מתו לנו 23,000 ב72 שנים וזה מספר חסר תקדים - אמרו חז"ל ד"מלחמה נמי אתחלתא דגאולה היא". ומוזמן לעיין גם בשו"ת יביע אומר חלק ו' סימן מ"א (אגב, רוב גדולי ישראל הספרדים כמעט ללא עוררין תמכו בציונות).

במובן הדתי

א. לא אמרתי שזה שהדיון ארוך זה תירוץ. פשוט אתה כתבת "במובן הדתי כתוב מפורש". על זה התרעמתי וכתבתי שזה בכלל לא פשוט.
יש על זה אין ספור תירוצים, כגון שאחרי שהגויים הפרו את השבועה שלא להשתעבד בנו יותר מדי בטלו שאר השבועות (כמ"ש אם הבנים שמחה כנ"ל) ואכמ"ל. ואיני בטוח בכלל שטענתך שרוב גדולי ישראל סברו את ג' השבועות להלכה - נכונה.

ב. אגב אם הבנים שמחה. במקום לקרוא ביקורות עליו אתה מוזמן לקרוא אותו (מומלץ בהרבה מאשר שוטטות בסדרות אינטרנט ובאתרים מפוקפקים כמו "אזמרך בלאומים"). בנוגע להסתייגות בניו אני יכול להבין את זה שהם חיים בהכחשה שאביהם עבר צד אחרי שכל חייהם חונכו לדרך אחרת. ומכל מקום צריך להסתכל לגופן של דברים, והוא תומך בציונות ללא כחל ושרק לכל מי שקורא את ספרו בעיניים אוביקטיביות.

ג. לגבי הלאומיות – לדידי ולדעת רבותיי היא ערך דתי מובהק. וכמ"ש @הסטורי.

רק בשביל לסתום פי המשטינים, אביא כאן לגבי דבר הגראי"ה שהזכרת את הקישור הנ"ל:

https://www.yeshiva.org.il/ask/81621.

24K זה ממש לא מספר חללי צה"למשה

המספר האמיתי הוא בערך חצי. המספר הזה כולל גם סתם חיילים שנהרגו מתאונות שונות ולצערנו גם מתאבדים.

אבל הם בסוף כל סוף חיילים שנהרגו באימונים שהגיעו לשם בגלל צהלאנשים שחושבים

ומה אם החשובים לכל הפיגועים בחול שנגרמה בגלל ישראל לא חסר כאלו לאחרונה היה בפריז והוא אמר שזה בגלל האירועים בפלסטין ולא חסר שני הפיגועים בברזיל שהיה על הריגת מנהיג חיזבללה הפיגועים של אצל בקינג דיויד ועוד שלא נרשם באף מקום

למעיינים נא לעיין תשובות להכל פשוט עכשיו היה לי זמןלאנשים שחושבים

אל תען כסיל כאיוולתו פן תשווה לו גם אתה. אין מה לדון עם הבוזים ת"ח ומי שמביא דברי בלע שקר ומרמה, וכידוע בכל הציבור - גם החרדי - עד כמה העריכו את מרן הגראי"ה זצ"ל. והוי זהיר בגחלתן שלא תכווה. תאלמנה שפתי שקר הדברות על צדיק עתק בגאוה ובוז. עפ"ל.
קודם כל הנה שתי עמודים מחוברת קול גדול שיצא אז תסתכל עמוד 16 17 ו 20200501072236.pdf

אתה מערבב בין הדיון הפרקטי לתורני. וסלח לי – בשני המובנים אתה טועה בגדול.

במובן הפרקטי
רואים שאתה מתאמץ רק להעמיד את דעת רבותיך (וזה בסדר, אם יש לך כאלו). 24,000 זה כלום ממה שנרצחו לנו בשואה. אז התאמצת לומר שב70 שנה שלפני קום המדינה מלבד השואה לא מתו במספר הזה. זו הנחה גדולה, ועדיין הראתי לך שהיא פשוט שגויה. אז עכשיו אתה מתאמץ לחזור 100 שנים לפני הצהרת בלפור ולומר שאז היה מצבינו טוב יותר, ומדבריך נשמע שאתה מייחס את כל הפוגרומים שלאחמ"כ להצהרת בלפור.
אז כמה דברים על דבריך אלו: לפני ויכוחים זה מראה לך שיכולים לחיות מאה שנה בלי 24,00 הרוגים

א. אפשר לייחס את הפוגרומים והשואה לציונות בדיוק כמו שאפשר לייחס אותם לאנטי-ציונות. גדולי ישראל עשו את שני הדברים. שני הדברים לא מוכחים. אתה מסתמא מתכוון למקורות בתורה כי בפן הפרקטי ודאי שלציונות הרבה יותר כי זה עלה את חמתם של הרבה אומות העולם ומה אנטי ציונות שמה שיכלו לברוח זה כבר צחוק דלברוח לכל מקום זה נכון אבל לארץ ישראל מי היה אומר שהבריטים היו מנצחים באל עלמין ,ונחזור למקורות התורה, אז כן לפי התורה כתוב באגרת תימן להרמב"ם http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/teyman1-2.htm

שלוש השבועות

ולפי שידע שלמה ע"ה ברוח הקודש שהאומה הזאת בארץ זמן גלותה תפצר להתנועע בלא עתה הראויה, ויאבדו בשביל זה ויבואו עליהם צרות, והזהיר מלעשות זה, והשביע האומה על דרך משל, ואמר: "השבעתי אתכם בנות ירושלים בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ". ואתם אחינו אהובינו, קבלו עליכם שבועתו, ואל תעירו את האהבה עד שתחפץ. ובורא העולם במידת רחמים יזכור אותנו ואתכם לקבץ גליות נחלתו וחבלו לחזור בנועם ה' ולבקר בהיכלו, ויוציאנו מגיא הצלמות אשר הושיבנו בו, ויסיר מחשך עינינו ומאפל לבנו, ויקיים בימינו ובימיכם "העם ההולכים בחושך ראו אור גדול ישבי בארץ צלמות אור נגה עליהם". ויחשיך באפו ובעברתו על כל הקמים עלינו. ויאיר מחשכינו כאשר הבטיחנו "כי הנה החשך יכסה ארץ וערפל לאומים ועליך יזרח ה' וכבודו עליך יראה".

ב. בחירת שנים ספציפיות לא אומרת כלום מאלף ואחת סיבות.זה מראה לך שיכולים לחיות מאה שנה בלי 24,00 הרוגים
דבר ראשון - באופן כללי קשה מאוד לעשות הערכות ותיעוד מספרי על דברים שקרו בעבר בהיסטוריה (כמה יהודים מתו במסעי הצלב? אני לא יודע ולא ראיתי שום הערכה מספרית).
דבר שני - כמה מתו מרעב כי הפריץ דאג שישארו נמקים בכלא? הם גם נחשבים או רק מי שמת בפוגרום? כל יהודי שנרצח סתם כי הוא יהודי וזה לא היה בתוך פוגרום - נספר בחישובים שלך? ומה אם החשובים לכל הפיגועים בחול שנגרמה בגלל ישראל לא חסר כאלו לאחרונה היה בפריז והוא אמר שזה בגלל האירועים בפלסטין ולא חסר שני הפיגועים בברזיל שהיה על הריגת מנהיג חיזבללה הפיגועים של אצל בקינג דיויד ועוד שלא נרשם באף מקום
אם כבר רוצים להשוות, צריך להשוות למדינות אחרות שתיעדו את מספר החללים שלהם – כמה מתו אצלם ב72 השנים הראשונות שלהם. ותרשה לי לנחש – אחרי כל הניסים שאירעו לנו במלחמותינו – שמצבינו יותר טוב מהם.

מה? תחשוב אותו מה אתה כותב אם להשוות למדינות אחרות 24,000 לשמונה מליון איש זה מספר חסר תקדים

ג. למרות הכל. ואפילו אם אתה צודק שמעולם לא מתו לנו 23,000 ב72 שנים וזה מספר חסר תקדים - אמרו חז"ל ד"מלחמה נמי אתחלתא דגאולה היא". ומוזמן לעיין גם בשו"ת יביע אומר חלק ו' סימן מ"א (אגב, רוב גדולי ישראל הספרדים כמעט ללא עוררין תמכו בציונות). לא יודע מי תמך ומי לא גם אם כולם תמכו אבל אם זה משהו נגד התורה הם לא נספרים (אני לא מזלזל אני רק רוצה להסביר) כל הסמכות היא מכוח התורה וכל זמן שלא אומרים סיבה אם מקורות, ולא מועיל סברות כנגד דברים שכתוב במפורש

במובן הדתי

א. לא אמרתי שזה שהדיון ארוך זה תירוץ. פשוט אתה כתבת "במובן הדתי כתוב מפורש". על זה התרעמתי וכתבתי שזה בכלל לא פשוט. למה לא פשוט
יש על זה אין ספור תירוצים, כגון שאחרי שהגויים הפרו את השבועה שלא להשתעבד בנו יותר מדי בטלו שאר השבועות (כמ"ש אם הבנים שמחה כנ"ל) ואכמ"ל. ואיני בטוח בכלל שטענתך שרוב גדולי ישראל סברו את ג' השבועות להלכה - נכונה. צריך מקור לזה מדברי חז"ל ברגע שחז"ל כותבים ההיפך שעד שתחפץ היא עד ביאת המשיח מה יש לומר20200501080050.pdf

אני רוצה תשובה למה נתבטלה השבועות

ב. אגב אם הבנים שמחה. במקום לקרוא ביקורות עליו אתה מוזמן לקרוא אותו (מומלץ בהרבה מאשר שוטטות בסדרות אינטרנט ובאתרים מפוקפקים כמו "אזמרך בלאומים"). למה מפוקפק כי הוא לא אוחז כמוך בוא תענה בנוגע להסתייגות בניו אני יכול להבין את זה שהם חיים בהכחשה שאביהם עבר צד אחרי שכל חייהם חונכו לדרך אחרת. ומכל מקום צריך להסתכל לגופן של דברים, והוא תומך בציונות ללא כחל ושרק לכל מי שקורא את ספרו בעיניים אוביקטיביות. כל זמן שהאם הבנים שמחה לא מביא מקורות מחז"ל אלא ההיפוך כמו בקישור שכתבתי למעלה יש דברים שהוא פשוט היפך מדברים מפורשים ומסתמא כתב זאת להמליץ טוב על כלל ישראל בשעת צרה ותו לא

ג. לגבי הלאומיות – לדידי ולדעת רבותיי היא ערך דתי מובהק. וכמ"ש @הסטורי.

רק בשביל לסתום פי המשטינים, אביא כאן לגבי דבר הגראי"ה שהזכרת את הקישור הנ"ל:

https://www.yeshiva.org.il/ask/81621.

עכשיו אני שם לב שאתה גם פוער פיך על גדולי ישראלהסטורי
מרן הכהן הגדול מאחיו, אינו צריך את הסכמתנו או אישורינו. גדולי ירושלים מעולם לא כתבו עליו דברים כמו שאתה טוען. להפך ראשי בית הדין של ר' שמואל סאלנט וכל ראשי הישיבות ותלמודי התורה הזמינו אותו לכהן כרבה של ירושלים, למרות לחצים גדולים מאנשי יפו, שלא יקחו להם את רבם.

על אנשים כמותך הגיב מרן החפץ חיים:
"לאלה שעושים מחלוקת נגד רבה של ירושלים, אינני נותן שלום!" - אור האורות

אתה יכול לחפש שם באתר, עדויות נוספות על חרדת הקודש של גדולי ישראל ממרן הרב זצ"ל.

הרב יוסף אפרתי אמר לפני שנים: "הרב'ה (=הרב אליישיב) לא מרשה לי ללמד במקומות שביזו בהם תלמידי חכמים" בייחס לבית מדרש שמפורסם שביזו בו את מרן הרב קוק זצ"ל.

עד שלא תחזור בך מדברי הבלע - אני לא מתכוון לדון איתך.
תסתכל אני נגד לבזות גדולי ישראל ואני לא ייכנס למחלוקתלאנשים שחושבים

אבל את העובדות מותר להציג והנה קישור תסתכל עמוד 16 ו17 ועוד  20200501072236.pdf

אין לי בעיה לאפשר דיון בנושא, אך אני מבקש לא לבזות ת"חמרדכי
בס"ד

אחרת השרשור ינעל ברגע זה.
לגבי שלושת השבועותמרדכי
בס"ד

מי שלומד את שלושת השבועות מהלכות הרמב"ם זה בעל הפירוש 'מגילת אסתר'. האם ידוע לך עוד פסק הלכה אחד שהולכים בו על פי המגילת אסתר? כנראה שלא.

בהזדמנות זאת אמליץ לך לחפש את הספר 'מצוות ישיבת ארץ ישראל' של הרב יונה דוב בלומברג (לפחות בעבר היה ניתן למצוא אותו סרוק ברשת), ובו 14 הפרכות שונות לאותה הטענה של בעל המגילת אסתר בנוגע לשלושת השבועות. כמובן שכל הפרכה ("מענה" כפי שהיא מוגדרת בספר) מבוססת על מאות מקורות הלכתיים והכל אלו טענות הלכתיות מסודרות על פני יותר ממאה עמודים.

ממליץ ללמוד גם את זה ולא רק לנפנף ב'שלושת השבועות' כפסק חלוט שאין לערער עליו.
הלכה נפסק כל זמן שלא אומרים אחרתלאנשים שחושבים

לפסוק הלכה יכולים גם ממדרש כל זמן שלא אומרים אחרת בגמרא או מקום אחר ואין חולק ולא קשור אם זה מגילת אסתר או אחר והנה קישור לכל התירוצים הללו 20200501080050.pdf

אבל יש פסיקה אחרתמרדכי
בס"ד

ומזה המתנגדים מתעלמים. אני לא מתעלם מהפסיקה של ה'מגילת אסתר' וכל מה שהתפרש ממנה לאורך הדורות, אלא לומד אותה ומחפש להפריך אותם. אבל להתעלם מכך שגדולי הפוסקים דיברו על מצוות ארץ ישראל ולא פסקו שיש שלושת השבועות, זאת בורות

והנה פרק אחד, קטן, מתוך ספרו של הרב בלומברג (אגב, אני זה שפניתי להוצאה וביקשתי שיעשו הדףסה נוספת מתוך רצון ללמוד את הנושא לעומק, וזה רק ספר אחד מיני רבים שיש לי בספריה שעוסקים בנושא הזה)

20200501090929.pdf
למה בורות הסתכלת בקישורלאנשים שחושבים

אני לא מבין אתה רוצה לומר שאם יש שלש שבועות לא אפשרית לקיים ישוב ארץ ישראל? ביחידים ובלי לעבור על השבועות

מישהו החליט אצל המזרחי שאף אחד לא מביא את השלש שבועות הנצי"ב בעצמו שהיה מראשי חובבי ציון יש מכתב שאומר לגנוז את הספר נראה לי דרישת ציון של הגרצ"ה קאלישער בגלל שלא נעבור על שלש שבועות לא זוכר מדויק בסגנון הזה אם אתה רוצה אני יעתיק גם זה שאני ימצא את זה תכתוב לי

הנה הנכד של הרמב"ן

אין לי כוח להסתכל את הכל עכשיו אם תוכל תצטט לי על השאלה הבאהלאנשים שחושבים

למה אין שלש שבועות כיום והאם התירוץ שלו רק סברה או גם אם מקורות

כמה דבריםהסטורי
1. הלאומיות הישראלית היא ערך חשוב. היא מצווה של תורה, לרשת את הארץ והיא דבר מובן וטבעי לכל אדם סביר.

2. גם הכבוד הלאומי הוא ערך חשוב מאוד - דוד המלך יצא למלחמת בני עמון, עם הרוגים (!) בגלל שביזו את שליחיו.

3. החשבון שלך מתעלם מכך, שרק בזכות מדינת ישראל, ליהודים הנרדפים בעולם ב72 השנים האחרונות, היה לאן ללכת:
זה נכון על יהודי ארצות ערב, שהתהליך שעבר עליהם מהתפרקות השלטונות הקולוניאליים (כל אזור בשלב שלו) בתוך כמה שנים, היה זהה לתהליך שעברו בגרמניה, בין התעוררות הנאציזים לפרוץ מלחמת העולם השנייה, בהבדל אחד - היה להם לאן ללכת. לולי מדינת ישראל, היינו ח"ו מוצאים את עצמינו עם שואה נוספת של 2מליון יהודים.
זה נכון גם על שרידי החרב באירופה. חלקם מצאו מנוח מסויים לכף רגלם (אם כי עוד סבלו הרבה, תחת הקומוניסטים וב'עלילת הרופאים' היו כפסע לפני שואה נוספת) ואלפים רבים לא מצאו, כשבשום מקום לא רצו אותם ובעיירות ובכפרים שחיו מאות שנים, הבהירו לשבים שאם לא יסתלקו - יצורפו לאחיהם...
אפשר להכביר עוד בדוגמאות אבל הרעיון מובן.

4. מה שנכון - צריך להגדיר את הייעוד. תאורית 'המקלט הבטוח', שהתממשה רק חלקית (כלומר מצבינו טוב מאלפיים שנה קודמות, אבל עדיין יש מה לשפר), לא יכולה להחזיק מעמד לנצח. מי שיודע בשביל מה, יכול להחזיק כמעט כל איך. צריך להעמיד חזון, צריך לגלות את התוך הפנימי שבציונות, הכח האלוקי הדוחף, שרבים מנושאיו לא יודעים בכלל לקרוא בשמו.
הלאומיות הישראלית אינה עוד אומה מערבית. ללאומיות הישראלית, שקיומה הוא ערך חשוב כשלעצמו - יש ייעוד גדול, להביא את כל העולם להכיר שד' אחד ושמו אחד. היעוד הזה יכול להגיע, רק דרך "גוי אחד בארץ" וכדיוק חז"ל, רק בארץ הם נקראים גוי אחד ולא כשם כל אחד לחוד מפוזרים ומפורדים בין האומות.
ר' אלחנן ווסרמן אומר לאומיות היא כפירה פשוטו כמשמעולאנשים שחושבים

נגיב על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון

1 בתורה אין כזה דבר לאומיות יש מלחמת מצוה שצריך לזה אורים ותומים ולרשת את הארץ היא לא בזמן הגלות

לפי דבריך רואים שלדעתך אין כזה דבר גלות וכל הדברים שנאמר בפרשת וחוקותי לא קיים

נקודה עכשיו אנחנו בגלות ורק ע"י חזרה בתשובה יבוא הגאולה כמו שכתב הרמב"ם אין נגאלין אלא בתשובה ולא ע"י שום דבר אחר אתה באה מערך של בן גוריון נגאל את עצמינו בעצמינו, שזה כפירה בביאת המשיח וכפירה בהשגחה

2 כל הפסוקים שאתה מביא היא דימוי מילתא למילתא שלא כהלכה, ואני לא יודע מאיפה אתה לוקח את זה שיש כבוד הלאומי ואפי' שיש היא לא בזמנינו שאנו בגלות

3 אתה צריך לקרוא את הספר כחש המגולל את ידם של הציונות בשואה כדי להצדיק הקמת מדינה כאמר שליח הסוכנות בשוויץ רק בדם תהיה לנו הארץ ותחפש את כל האמרות של ראשי הציונות הרצל ועוד מטרתם לא הייתה הצלה אלא עליה ועוד יותר הצלה נהיה האויב של עליה וכל הפרעות בארצות ערב נוצר עקב הצהרת בלפור הקמת מדינת ישראל ועוד פעולות של המוסד כדי לעלות את יהודי ארצות ערב ארצה, ציונות ואנטישימיות הם תאומי סיאם ציונות צורכת אנטישימיות כדי להצדיק את קיומה

4 הזהות הישראלית היא זהות חדש לזהות היהודי והיא רצתה להיות ככל הגוים בית ישראל ואת הפן הדתי שאתה רוצה להכניס בציונות היא משהו חדש מה אלפים שנה לא ידעו שצריך הביא את כל העולם להכיר שד' אחד ושמו אחד. מה השתנה זה בסה"כ מצוות חדשות שהמציאו עכשיו אנו בגלות ואסור לעשות לנו שום פעולות לצאת מזה לבד רק הקב"ה 

אני מאמין באמונה שלמה "בביאת המשיח" ואז יהיה והיה למלך על כל הארץ ויכירו כל אומות העולם שד' אחד ושמו אחד

הקב"ה אינו צריך את עזרתך תעשה מה שהוא ציווה והכל יבוא על מקומו בשלום

גדולים וטובים רבים לא סברו כמותוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ד' באייר תש"פ 00:03
מוזמן ללמוד את הערות מרן הרצ"י הכהן קוק זצ"ל על קובץ מאמרים, הועתקו בספר 'מתוך התורה הגואלת' כרך ב', החל מעמ' רצו.

לגבי טענותיך:

1. א. מצוות ירושת הארץ נוהגת בכל הדורות כמפורש ברמב"ן הוספות למצוות עשה ד'. בפת"ש סימן ע"ה מביא שכמותו פסקו כל הפוסקים ראשונים ואחרונים.
ב. אורים ותומים צריך למלחמת רשות, לא למלחמת מצווה של כיבוש הארץ או עזרת ישראל מיד צר.
ג. כפי שציינתי - ההלכה היא שמצוות ירושת הארץ נוהגת בכל הדורות כמפורש ברמב"ן. הגלות אינה איסור אלא עונש שיוצר אונס. כמו כל מצווה אחרת - כשיש אונס פטורים, כשסר האונס - חייבים.
ד. הגלות (שכפי שציינתי אינה דין אלא מציאות) הסתיימה. המציאות היום היא מציאות של גאולה - *עם ישראל בארצו (ומי שעדיין בחו"ל, כמעט כולם מבחירה רעה ולא מאונס), *עם ישראל מקובץ ולא מפוזר ומפורד (ומי שכן - כנ"ל) *עם ישראל תחת שלטון עצמי ולא שלטון גויים. אלו שלושת הפרמטרים להבדיל בין גלות לגאולה, זה פשוט ומי שצריך מקור לדבר כזה פשוט - מפורש בדברי המהר"ל נצח ישראל פרק א'.
ה. חז"ל נתנו לנו סימנים לגאולה, ע"פ דברי הנביאים. ר' אבא בסנהדרין דף צח. מפרש שכאשר רואים את ארץ ישראל נותנת פרותיה בעין יפה זה 'אין לך קץ מגולה מזה'. הוא מביא את הדברים ע"פ פסוק ביחזקאל ל"ז והדברים כל כך ברורים למי שלומד שם את המהלך בפרק - שאנו כבר למעלה ממאה וארבעים שנה בקץ המגולה.
ו. אחרי וועידת סן-רמו, בה ראשי אוה"ע אישרו את הצהרת בלפור, כתב האור שמח "סר פחד השבועות". פשוט מדבריו שאיסור זה לא היה גם קודם, אלא מציאות של 'פחד'. ברגע שהאומות התירו את השבוע - גם פחד כבר אין.
ז.דברי הרמב"ם כמבואר בנו"כ שם, הם ע"פ דברי חז"ל על קירוב הגאולה - כלומר גאולה בדרך 'זכו אחישנה'. גאולה בעיתה לא תלויה בתשובה, כמו שמוכרע בסוגיא בסנהדרין צז-צח 'שתק ר' אליעזר' ושתיקה כהודאה ומיד מביאה הגמ' את דברי ר' אבא הנ"ל. וכך מפורש באוהחה"ק ויקרא כ"ה כ"ה.
אגב, הרמב"ם שהזכרת, הוא בהלכות תשובה. בהלכות מלכים, הרמב"ם לומד גדרי משיח מבר כוזיבא, שלא היה אחד מל"ו (בלשון המעטה) כפי שידוע מדברי חז"ל.

2. כפי שביארתי, אנחנו לא בגלות.

3. הספר כחש, הוא אוסף של שקרים וחלקי דיבורים מוצאים מהקשרם. הרצל רצה ומסר את כל כחותיו להצלת עם ישראל, אגב, הוא נפטר בתרס"ד, הרבה שנים לפני השואה. התירוצים של כל מיני גויים לפגוע בעם ישראל השתנו - הפגיעה הייתה תמיד. אני מציע לך, במקום לזרוק את אשמת השואה, על אלו שהיו שליחי ההשגחה לדאוג למקום לפליטה לשרידי החרב, לעשות חשבון נפש של מי ששייך לציבור שהנהגתו הדריכה להישאר באירופה הבוערת. תלמד את הספר 'אם הבנים שמחה' בתור התחלה.

4 שום דבר לא חדש, אלפיים שנה גדולי תורה עשו כל שביכולתם לעלות לארץ, לבנותה ולכונן את עפרה. למרבה הצער, בשלב שנהיה אפשרי - אמנם בין המובילים היו גדולי תורה מובהקים, אבל ההמון היר"ש דווקא התעקב, וממילא מי שטרח בערב שבת - אוכל בשבת, כדברי אם הבנים שמחה.

על סיום דבריך, עיין באור החיים הק' ויקרא כ"ה, כ"ה הנ"ל.
לא חידשת לי כלוםלאנשים שחושבים

לא חידשת לי כלום זה אותו הסברים מתחילת המזרחי אני יכול להפריך אחד אחד יותר טוב להגיד זה מופרך אחד אחד אולי בהמשך שיהיה לי יותר זמן

עיין בספר תשועת עולמים שמפריכה אחד אחד

אני מציע לך, במקום לזרוק את אשמת השואה, על אלו שהיו שליחי ההשגחה לדאוג למקום לפליטה

מזה ממש התקוממתי האם ראית את הדברים שהם אמרו על יהודים ? מיומניו של? 'רעיון מצוין בליבי למשוך אנטישימים ישרים לחסל את הרכוש היהודי' לא היטלר ולא סטלין אל מהיומן של הרצל האם הם דאגו למקום פליטה האם אתה לא יודע שמטרתם לא הייתה הצלה אלא עליה הפוך הצלה נהפכה למתחרה של עליה בציטוטיהם יש הרבה חפש בגוגל הנה קישור לסרטון 

לגבי ספר אם הבנים שמחה עיין http://www.yoel-ab.com/katava.asp?id=40

ולגבי שום דבר לא חדש אז כן חדש לגבי ישוב ארץ ישראל אף אחד לא מתווכח אבל לגבי לבוא לבנות מדינה ולמרוד באומות העולם ודחיקת הקץ אף אחד לא העלה דעתו כל אלפיים שנות גלות עד שבא ההוא שרצה להתנצר ושבנו הוא כומר שלא מל

נו באמת, אתה ממש חידשת דברים שלא נטענים כבר שניםהסטורי
אותם הסברים שאתה מזלזל בהם, הם מסורת של ענקי תורה. יש לך תשובה לאחת הטענות - תכתוב וננהל שקלא וטריא כדרכה של תורה בכל סוגיא. כמובן במגבלות הפורום.

לגבי 'אם הבנים שמחה', כיוון שלמדתי את הספר בעצמו, אני לא נזקק לכל מיני מתחכמים בגוגל.

כל מי שלומד את הספר, רואה שהוא חוזר שוב ושוב על זה שאנשי התורה היו צריכין להצטרף לתנועה הציונית. את ההתנגדות לציונות בקרב חלק מאנשי התורה, הוא משווה לחטא המרגלים ותולה בפניות זרות ואינטרסים. וכן - גם מבחינה רוחנית, הוא מאשים את עצמו ובית מדרשו שהתנגדו לעליה לארץ, באחריות לשואה.

הבן, שאילץ את ההוצאה לאור לשים את מכתבו בפתיחת הספר, מבזה את אביו זצ"ל הי"ד. כל מי שלומד את הספר, רואה שהבן פשוט מסלף וטוען, על סמך חצי משפט ממכתב שנשלח אח"כ ואפשר לפרש להרבה כיוונים - שדברים שאביו כתב ושנה ושילש שוב ושוב, זה לא מה שהוא כתב.

ולגבי הערתך האחרונה - הוא לא רצה להתנצר והשיטה שאתה נוקט כאן, באופן קבוע של ציטוטים חלקיים ומוצאים מהקשרם - לשקר אין רגליים.

את הרעיון של מדינה הוא ממש לא המציא, הרעיון הבסיסי שנצטוונו לרשת את הארץ (ולא רק לשבת כיחידים) - הוא מצווה של תורה, שמבוארת בחז"ל, ראשונים ואחרונים.
גם בצורה המודרנית של העניין - עשרות שנים לפני הרצל, הרעיון הועלה ע"י גדולי ישראל - הרב יהודה אלקלעי, הרצ"ה קאלישער והרב אליהו גוטמאכער. לצערינו הרב, להם שמעו מעטים, להרצל כבר שמעו רבים - אם רבנן ותלמידיהון היו שומעים לקריאתם - לא רק שמליונים היו ניצלים מהמשרפות, גם התקומה בארץ, היתה בדרך הרבה יותר תורנית.
הבאת קישור עם דברי בנו של הרב טייכטל, אז הנה דברים של הנכדמרדכי
אגב, במהדורה הראשונה, שיצאה אחרי ששת הימיםהסטורי
מופיע מכתב מבן אחר, שמאשר ומחזק את הדברים.
אשתי מכירה נינה (אגב, היום חסידת בעלז) שסבתא היתה איתו בזמן כתיבת הספר (בניגוד לבן המסלף ההוא) והיא אחזה שהוא בהחלט התכוון למה שהוא כתב.
עכשיו היה לי זמן הנה תשובות לכל דבריכם כשאתה עונה תביא קישורלאנשים שחושבים

לגבי טענותיך:

1. א. מצוות ירושת הארץ נוהגת בכל הדורות כמפורש ברמב"ן הוספות למצוות עשה ד'. בפת"ש סימן ע"ה מביא שכמותו פסקו כל הפוסקים ראשונים ואחרונים.תביא קישור לא מצאתי את הפתחי תשובה הנ"ל
ב. אורים ותומים צריך למלחמת רשות, לא למלחמת מצווה של כיבוש הארץ או עזרת ישראל מיד צר. הרמבם בספר המצוות שורש יד וידוע שמלחמה וכיבוש הארצות לא יהיו אלא במלך, ובעצת סנהדרין גדולה וכהן גדול, כמו שאמר "ולפני אלעזר הכהן יעמוד". ולפרסום העניינים האלו כולם אצל רוב האנשים, כל מצוות עשה או לא תעשה שתהיה תלויה בקורבנות, או בעבודות, או במיתת בית דין, או בסנהדרין, או בנביא ומלך, או מלחמת מצווה, או מלחמת הרשות - לא אצטרך שאומר בה 'זאת אין אנו חייבים בה אלא בפני הבית', אחר שזה מבואר ממה שזכרנו. ומה שאפשר שיסופק בו, אעורר עליו בעזרת האל.השורש הארבעה עשר 

ג. כפי שציינתי - ההלכה היא שמצוות ירושת הארץ נוהגת בכל הדורות כמפורש ברמב"ן. הגלות אינה איסור אלא עונש שיוצר אונס. כמו כל מצווה אחרת - כשיש אונס פטורים, כשסר האונס - חייבים.היא שבועהhttp://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/teyman1-2.htm
ד. הגלות (שכפי שציינתי אינה דין אלא מציאות) הסתיימה. המציאות היום היא מציאות של גאולה - *עם ישראל בארצו (ומי שעדיין בחו"ל, כמעט כולם מבחירה רעה ולא מאונס), *עם ישראל מקובץ ולא מפוזר ומפורד (ומי שכן - כנ"ל) *עם ישראל תחת שלטון עצמי ולא שלטון גויים. אלו שלושת הפרמטרים להבדיל בין גלות לגאולה, זה פשוט ומי שצריך מקור לדבר כזה פשוט - מפורש בדברי המהר"ל נצח ישראל פרק א'.תביא קישור מה שאני יודע לגבי המהר"ל זה שהוא אומר שאין נגאלין אלא בתשובהNetzach Yisrael 31
ה. חז"ל נתנו לנו סימנים לגאולה, ע"פ דברי הנביאים. ר' אבא בסנהדרין דף צח. מפרש שכאשר רואים את ארץ ישראל נותנת פרותיה בעין יפה זה 'אין לך קץ מגולה מזה'. הוא מביא את הדברים ע"פ פסוק ביחזקאל ל"ז והדברים כל כך ברורים למי שלומד שם את המהלך בפרק - שאנו כבר למעלה ממאה וארבעים שנה בקץ המגולה.אל תביא רק את זה שספק אם נתקיים תביא את כל סימני הגמרא על הגאולה האם נתקיימו?
ו. אחרי וועידת סן-רמו, בה ראשי אוה"ע אישרו את הצהרת בלפור, כתב האור שמח "סר פחד השבועות". פשוט מדבריו שאיסור זה לא היה גם קודם, אלא מציאות של 'פחד'. ברגע שהאומות התירו את השבוע - גם פחד כבר אין.במשך חכמה סוף ויחי מביא את השלש שבועות והמכתב שממנו אתה מצטט הופיע רק בעיתון מזרחי וספק אם מוסמך אבל אפי' כך (לא אומר שאני מסכים שזה מוסמך) תראה ציטוט

ז.דברי הרמב"ם כמבואר בנו"כ שם, הם ע"פ דברי חז"ל על קירוב הגאולה - כלומר גאולה בדרך 'זכו אחישנה'. גאולה בעיתה לא תלויה בתשובה, כמו שמוכרע בסוגיא בסנהדרין צז-צח 'שתק ר' אליעזר' ושתיקה כהודאה ומיד מביאה הגמ' את דברי ר' אבא הנ"ל. וכך מפורש באוהחה"ק ויקרא כ"ה כ"ה.
אגב, הרמב"ם שהזכרת, הוא בהלכות תשובה. בהלכות מלכים, הרמב"ם לומד גדרי משיח מבר כוזיבא, שלא היה אחד מל"ו (בלשון המעטה) כפי שידוע מדברי חז"ל.

2. כפי שביארתי, אנחנו לא בגלות.חשבן את זה מחדש

3. הספר כחש, הוא אוסף של שקרים וחלקי דיבורים מוצאים מהקשרם.קל כן קל להגיד שקרים, תגיד מה לא נכון הכל מבוסס היטב לא חסרים ספרים כאלו המליון השביעי/מן המצר/אות קין  תתכחש חפש בגוגל תראה שמטרתם הייתה מקום פליטה בארץ ולא למקום אחר כן לא רק שמטרתם הייתה עליה ולא הצלה הם ראו בהצלה מתחרה לעליה מה אם טביעת ספינות המעפילים 

הרצל רצה ומסר את כל כחותיו להצלת עם ישראל, כן הוא רצה לנצר אותם כמו שהוא עשה לבנו מופיע ביומניו אל תתכחש לזה חפש בגוגל 

אגב, הוא נפטר בתרס"ד, הרבה שנים לפני השואה. התירוצים של כל מיני גויים לפגוע בעם ישראל השתנו - הפגיעה הייתה תמיד.נכון אבל יש דרגות כשהרמב"ם אומר שהאומה הזאת בארץ זמן גלותה תפצר להתנועע בלא עתה הראויה, ויאבדו בשביל זה ויבואו עליהם צרות אני מאמין לו

4 שום דבר לא חדש, אלפיים שנה גדולי תורה עשו כל שביכולתם לעלות לארץ, לבנותה ולכונן את עפרה. למרבה הצער, בשלב שנהיה אפשרי - אמנם בין המובילים היו גדולי תורה מובהקים, אבל ההמון היר"ש דווקא התעקב, וממילא מי שטרח בערב שבת - אוכל בשבת, כדברי אם הבנים שמחה.אף אחד לא מתווכח שמצוות ישוב ארץ ישראל היא חשובה בכל שנות גולותינו רצינו להיות קרובים אל הר המוריה אבל מכאן עד לכבוש ומרוד באומות ולעשות שלטון לא עלה על הדעת אלפיים שנה עד שבאו התנועה הציונית

על סיום דבריך, עיין באור החיים הק' ויקרא כ"ה, כ"ה הנ"ל.

אני יגיב בציטוט אין לי כוח להעתיק

הסיפור עם לבנון לא נכון עובדתיתמשה

הסיבה שבסוף הוא כן היה נכון (בכאילו), היה הבלגן בסוריה שאיש לא צפה אותו מראש.

למה אנשי צבא לשעבר אומרים שזה היה מיותר? כי הם לא יעיזו להגיד משהו אחר. המיינסטרים בישראל חושב ככה ואף אחד לא מעיז לחשוב אחרת.

הסתרת אסוןלאנשים שחושבים

הסתרת אסון אני לא אומר את זה כי אני רוצה להשתיק אותך, מה אם הפיגוע בצור שכביכול פיצוץ גז עד היום, תסתכל בסדרה

עובדתית היה הפוך המיינסטרים חשבו שצריך להשאר, לולא ארבע האימהות, היום הם יודעים להגיד שהייתה זו טעות

הסיפור בצור באמת כנראה היה פיגועמשה

המיינסטרים אכן חשב שצריך להישאר, אבל בצורה די סטטית. בעשור האחרון ללחימה שם התחיל ה"שלום" פה על כל המשתמע על הנסיגה  שם.

אלמלא הסיפור עם סוריה והחיזבאללה, סביר להניח היינו אוכלים אותה מהמהלך האסוני הזה.

עם סוריה התחיל ב2011 תעשה חשבון היציאה מלבנון הייתה ב2000לאנשים שחושבים

ובאמצע היה מלחמת לבנון השנייה

לא הבנתי מה קשור לסוריה מה לא נכון עובדתית

השמאלנים עשו חשבון בזמנו של "לחסוך חיים של X חיילים בשנה"משה

2006 (מלחמת לבנון השניה) מחקה את הממוצע הזה.

אחר כך באמת היה שקט, תודות לזה שאולמרט המיואש מתוצאות הביניים שם החריב את ביירות בשבועות האחרונים של המלחמה הזו.

הצפי של כמעט כל מי שהיה מעורב בזה (הייתי בצבא באותן שנים) זה שמלחמה נוספת בוא תבוא. זה לא קרה בסוף, ובינתיים התחיל הבלגן בסוריה.

בתור בונוס: ערפאת חשב שהוא יצליח להחריב את מדינת ישראל בין השאר באשמת הבריחה הזו, ולא הרבה אחרי זה הוא פתח במלחמת אוסלו המדממת.

אני מזמין אותך לבוא לבקר איתי פעם בפיקוד העורף. תראה את התוכניות שלהם ותבין מה הנזקים ארוכי הטווח שגרמה לנו הבריחה מלבנון.

(זה לא אומר שצריך היה להיות שם, וזה לא אומר שבהכרח נסיגה הייתה לא לגיטימית. זה כן אומר שמה שעשו היה נורא ואיום)

קודם כל ה200 חללים שמנעת ב6 שנים שלא היינו שם כבר מספיקלאנשים שחושבים

אני לא מבין, כמעט כל מפקדי הצבא באותם ימים אומרים היום שזו הייתה טעות ומטרה מדומה תסתכל את הסדרה שעלה עכשיו "ריחן מוצב המוות" בכאן 11

ואני לא רוצה לשכנע אותך כי אחרי זה היה יותר טוב כי אני אוחז שכל מדינת ישראל היא מטרה מדומה והמודל היא לזה היא רצועת הביטחון

ומלחמה נוספת בוא תבוא תבוא כל עוד מדינת ישראל קיים כי הפלסטינים לא יוותרו והאירנים נהיים הדוברים של הפלסטינים ולהם יש גדודי אל קודס ולנו אין גדודי טהרן

והפתרון שלך נכה בהם לא הוכיח את יעילותה בכל ההסטוריה רק אם תזרוק את ה 7 מליון פלסטינים מעל המפה וזה משהו בלתי אפשרית, אתה מבין שהשארת אותם תקוע, לא מדינה עצמאית ולא אזרחות, מדינת ישראל לא מחפשת אפילו פתרון טוב לזה ככה סטטוס קוו וזה מדינת מלחמות מושלמת, ולי לפחות נזדעקתי לומר די

זה כן אומר שמדינת ישראל אין בזה צורך לא דתי ולא מוסרי ולא הגנתי וזה נורא ואיום כי לנו גם קשה לתפוס זאת כי אנו בתוך התופת ואנחנו בטוחים שאם לא אוי ווי מה יהיה לנו אע"פ שאם זה תראה מה קרה לנו 23,816 חללים ועוד פיגועים בחול שנעשה בגלל מדינת ישראל

קראתי פעם גרף אני לא יודע מהימנותה אבל כתוב שם שרוב האנטישימיות בעולם היא בגלל ישראל ולי אין ספק בזה למה שגוי בעולם לא יהיה נגד יהודים אחרי שהוא רואה מה שעושים לפלסטינים לא יודע מה נכון אבל זה מה שמציגים בכל העולם

כל מפקדי הצבא דאז הגיעו אחר כך לפוליטיקהמשה

וממילא אני לא מאמין להם.

יש הרבה דברים רקובים במערכת ואני יכול לשפוך עוד יותר מזה (אגב, בתשעה באב עשיתי לי מנהג לדבר כמוך על המדינה).

אבל בטווח הארוך, בכל שנה שעוברת מצבנו טוב יותר. גם כלכלית, גם מדינית (שלום -אמיתי- לא על הנייר עם סעודיה ומדינות שונות).

מדינת ישראל היום במקום הטוב ביותר בתולדותיה. גם מבחינת מספר הרוגים בפיגועים ומלחמות וגם מבחינת כל דבר אחר.

יש סיכונים שונים. צריך לטפל בזה. "הפלסטינים" למשל היו צריכים לעוף מפה מזמן כמו שגירשו במקומות אחרים ציבורים עויינים מחוללי מלחמות.

זה לא יקרה בקרוב, ובפועל גם אי אפשר בגלל תרומתם האדירה לכלכלת ישראל אם ירצו אם לא.

מוזר לינחשון מהרחברון
בתשעה באב בוא אנחנו צמים בין השאר על חטא המרגלים והוצאת דיבת הארץ רעה אתה ממשיך את זה?
אז זה דיבת הפוליטיקאים ולא הארץ. אבל דווקא בתשעה באב? קצת צורם לי
הישראלים אוהבים שמשקרים להם גם כשיודעים שמשקרים להםלאנשים שחושבים

גם אתה ככה ביבי אומר שטוב ואנחנו במערכת הבריאות בOSD ברביעי אע"פ שאנחנו הרביעי מלמטה

אל תהיה טמבל סליחה על הביטוי מבחינת איכות חיים והעוני והמס מהגדולים בעולם אנחנו מדינת עולם שלישי

החילונים בורחים מפה

חוץ מענין דתי אין מה להיות כאן ובמובן הדתי כמו שהסברתי בשרשור אסור שיהיה לנו מדינה

הדברים שאתה כותב פה פשוט לא נכוניםמשהאחרונה

אנחנו במערכת הבריאות בין הטובות בעולם (ביחס לתקציב, בוודאי). זה נכון שאוהבים למדוד כל מיני מדדים שקריים כמו מיטות בבתי חולים אבל זה בעיה קלאסית של ממשלה. צריך למדוד תוצאה ולא תשומות.

תוצאה נמדדת באיכות חיים ובאורך חיים. זה שבאמריקה שופכים הון על בריאות (שהולך בפועל לביטוח נגד רשלנות רפואית ועוד ופחות לרופאים) זה לא מדד לאיכות המערכת.

לגבי המס אתה צודק. אנחנו מקווים לשנות את זה.

לגבי החילונים בורחים מפה אתה טועה. אותן סיבות מטומטמות שגורמות לנטל המס פה להיות גבוה גורמות לנטל המס במקומות אחרים להיות גבוה עוד יותר (למשל: שכר דירה בעמק הסיליקון בארה"ב). זה בתורו מחזיר ישראלים ארצה גם אם הם לא ציונים גדולים.

עכשיו עם הקורונה וקריסת מערכת הבריאות שם על הרגולציה המטורפת שלה - יש סיכוי שיעלו לפה עוד 100 אלף יהודים. ישראלים יורדים בוודאי אבל לא רק.

אתה חרדי ולא משרת בצבא? ביום כזה תקרא תהיליםסודית
הנופלים הגנו גם עליך.
אני יקרא אבל-לאנשים שחושבים

אני יקרא מתי שאני יחליט ולא מתי שהרוצח יחליט תחשבי אם המחבל החליט יום לזכר הנופלים היית מאמץ אותו לא!

אז אצלי אחד ששולח אל מותו בגלל לאומיות ומטרה מדומה הוא פושע מלחמה ובושה לאמץ את היום שהוא החליט

ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל

על פירוק חיזבאללה.

ומה עם חמאס לבנון?

ומה עם ארגוני טרור נוספים?

שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:

1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.

2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.

3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.

גם ככה לא יצא מזה כלוםברגוע
גם הנוכל חושב כמוךאיתן גיל
אולי אם הוא יתווך, לאור נסיונו בהשכנת שלום בין רוסהסטורי
רוסיה לאוקרינה...

סתם, אפשר לסכם עם ממשלת לבנון כל דבר, היא ממשלה חסרת משמעות ולכן כל סיכום איתה הוא חסר משמעות. אני מבין לגמרי, שכדי לטשטש את הביקורת הבין לאומית, רה"מ צריך להסכים לשיחות סרק הללו. כל עוד שבמקביל צה"ל ממשיך לכתוש אותם - זה בסדר 

עצם ההצעה הלבנונית לשיחות ישירות עם ישראלאיתן גיל

מהווה הכרה דה פאקטו במדינת ישראל, וזה הישג בפני עצמו.

יתכן שהצרפתים דחפו אותם למהלך זה בגלל מעמדם הבינלאומי שהולך ונשחק.

היה לנו פעם הסכם שלום עם הלבנונים שהופר בטרם יבשה בו הדיו. אולי יוציאו אותו מהגניזה כבסיס להסכם חדש ורציני יותר.

כך או כך, בניגוד לטראמפ החדש שיש לי עליו ביקורת עקבית, על הנוצרי הלבנוני אני סומך יותר.

וכמובן- משא ומתן תחת אשאיתן גיל
אבסורדהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 15:46

הלבנוני יכול מאוד לרצות - הרצונות שלו חסרי משמעות. הוא לא באמת שולט במדינה שלו. מקסימום התועלת שהוא יכול להביא, זה אם הוא לא יפריע לנו במנגנונים הבין לאומיים.

לא מסוגל להבין את כפיות הטובה שלך (כמו כל תשקורת השמאל) לטראמפ. אני אומנם כופר בהתרברבות שלו שבלעדיו מדינת ישראל לא היתה קיימת, כי נצח ישראל לא ישקר - אבל בדרך הטבע, לולי העזרה חסרת התקדים שלו, היינו ח"ו עומדים היום מול אירן  עם רצון, החלטה ויכולת להשמיד אותנו.

אין יותר אבסורד, מלהתלהב מהלבנוני המגוחך ולרדת על טראמפ.

האירנים מבינים טראמפיתאיתן גיל

מי שאמר שערי גהינום בעזה והתקפל, ורילוקיישן ושוב התקפל, יתקפל גם באיום שלו על מיצרי הורמוז, וכך היה.

במקום הספינות האירניות הטבועות אפשר לבנות או לרכוש חדשות.

כאן המקום לקרדיט לנתניהו שחיסל את הרוצח האירני, ואת סביבתו הקרובה. הם כבר לא יתכננו פעולות נגד ישראל, וגם המחליף שלו לכאורה לא נראה בציבור כי חושש לחיו. כן יאבדו כל אויבך השם.

הם ממש לא מביניםהסטורי

פעם אחר פעם הוא מרדים אותם עם 'משא ומתן', ובדיוק כשהם משוכנעים שסיבבו אותו, הם חוטפים את המכה. אין לי מושג איך הם קנו את ההצגה פעם שניה, עד שחמינאי וכל צוותו היו מספיק מטומטמים להתכנס באותו חדר.

אני מאוד מעריך את נתניהו על ההנהגה של הפעולה נגד אירן, אבל מי שחושב שהוא וטראמפ לא מתואמים עד הכדור האחרון, כולל כשהם מציגים לתקשורת 'חילוקי דעות' ו'פערים' - עיוור לחלוטין ולא רואה מה הולך כאן בשנה וחצי מאז טראמפ נבחר.

המשחק הכי ענק של טראמפמשהאחרונה

היה להדליף לברק רביד שהוא מסוכסך עם ביבי.

האידיוט פרסם את זה כמובן וזה שימש להרדמת האוייב.

חסר ערךזיויק
סיבוב שעריםאשר ברא

איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?

ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.

קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת )

לא צריך להרשםברגוע

יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה

יש שם גברים ונשים בהפרדה

והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגוע
סיבו"שפצל"פ
היו זמנים😅
לא צריך להירשם, יש כל ערב ר"חל המשוגע היחידי

מתחילים מהמערה ליד הכותל (ליד השירותים)

יש הרבה אנשים.

מחיצה ניידת בין הגברים לנשים.

מומלץ באהבה להגיע לכל מי שרוצה להכיר קצת ולהיפתח לרצון למקדש.

חצי לפחות נשיםזיויק
ברור שמתאים
תודה רבה לכולם! עזר לי מאודאשר ברא
שתפי אח"כ בחוויהזיויק
מלא זמן לא הייתי
סיבוב שערים!משהאחרונה
פעם קודמת הייתי שם ב2004 בערך. אולי 2005. קטע שזה עדיין קיים.
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -

מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.

את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.

לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.

לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.

נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים

ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.

כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.

אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.

צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

אני קניתי סוללה תחליף גנרטור. ואני לא 'משוגע'משהאחרונה

כולל תוכנית ב' להטעין אותה מהרכב (ז''ל)

אגב. היה בה שימוש נרחב. לא בגלל נסראללה. בגלל חברת חשמל.

כל פעם שיש בניין חדש פה בשכונה הם מנתקים אותנו ליום כדי לחבר אותו.

תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטורי
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי

אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.

מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.

בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.

תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר

עליך. זה לא נותן לי כרגע.

והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה

מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

דיון חשוב בחסות הפוליטיקה - תפקידה המכבד של האישהשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 8:57

כפתיחה, אני מציע לעיין בכתבה המצורפת:

איגרת תמימה - והסערה מתפוצצת

לא אכנס לפרטי האירוע והפולמוס. ניתן כמובן לקרוא ולהביע דעה (ויש הרבה מה לומר בנושא). לי חשוב פרט אחד וקצת שולי, אבל מאוד חשוב:

לפני הרבה שנים, הייתה תפיסה פמיניסטית כזו שנקראת כיום "הפמיניזם המרקסיסטי". תפיסה זו, טוענת שאין סיבה שנשים לא תעשינה מה שגבר יכול לעשות. העניין הוא שהזרם הזה אמנם דיבר על ליברליות וחופש בחירה ופעולה, אך עודד בפועל שנשים תעשינה דווקא דברים שמיוחסים תרבותית לגבר.

עם השנים, מהרבה סיבות (שבטח קשורות גם לגברים וגם לתרבות), הגישה הזו פחות מדובר בשיח הפמיניסטי. גישה אחרת לעומת זאת, שקיימת כיום בשיח, נקראת "פמיניזם תרבותי". כלומר התייחסות להבדל מהותני בין המינים, תוך הכרה בחשיבותו של על מין והערכה לתפקידו המכריע בניהול המשפחה, החברה והקהילה.

קיימות כמובן עוד גישות פמיניסטיות, אבל לצורך הדיון הזה כדאי לשים לב לדיאלקטיקה בין שתי הגישות האלה.

מבחינתי, האירוע הזה שקרה עכשיו בשב"כ, הוא אירוע משמעותי מאוד לדיון אוגות הייחוס והשימוש של החברה במונחים פמיניסטים. כי גם אחרי הרבה מאוד שנים ולמידה, כשניתן למצוא תפיסות שונות ואף מנוגדות ביחס לפמיניזם, איש/ה לא חלם/ה שייצא העגל הזה: תפיסות פמיניסטיות יזלזלו באישה, יפחיתו את חירותה וידרשו ממנה להשתעבד לתכתיבים שנוחים למגדר אחד (במקרה הזה: המין הנשי).

אז איך למען השם, הפמיניזם הוליד תנועה כל כך מיזוגנית?!

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

אולי יעניין אותך