שבוע טוב לכולם!יש לי שאלה שמעסיקה אותי בזמן האחרוןנועה גבריאל
אנחנו הרי כל הזמן מצפים שיבוא המשיח ויבנה המקדש בעז"ה,בתכלס מישהו באמת יודע מה יהיה בזמן הזה?
אני מרגישה שאני עוסקה כל הזמן בחיים העכשווים ובהתקדמות שלי בעבודת ה' במצב הזה, ואני לא מרגישה את הציפיה לגאולה בחיים.
אני יודעת שיש כל מיני מנהגים שגורמים לציפיה לגאולה, כמו לקנות בגד יפה שאלבש בעז"ה שיבנה המקדש,אבל תכלס זה לא כזה גורם ציפיה לגאולה,כי אני אקנה עוד מלא בגדים אחרים יפים. גם במוסדות הלימוד בקושי מכניסים את הקטע של בניית בית המקדש,אלא יותר מלמדים על עבודת ה' בחיים הנוכחיים.
משהו פה מרגיש מה שאני מרגישה?איך אני יכולה לגרום לעצמי לצפות לגאולה?הרי בעיני זה אפילו די מפחיד שעל כל טעות קטנה שאעשה אצטרך להביא קורבן, ועוד מליון ואחד דברים.כמובן שיש גם צדדים מאוד חיובים לזה,שהעולם יהפוך להיות יותר מתוקן ויהיה שלום בנינו לבין שאר העמים,אבל בכל זאת זה מפחיד.
תראיהודעה

לענ"ד, אף אחד לא באמת יודע מה יהיה ואיך, אנחנו מאמינים בני מאמינים ומצפים לגאולה כי אנחנו יודעים שזה יהיה טוב לנו. יש כל מיני מקורות על מה יהיה אבל בפועל רק כשנגיע לשם נדע באמת.
אני חושבת שמספיק לראות מה קורה בעולם ולהתבונן לעומק בגלויות הכלליות והפרטיות שעם ישראל עובר בכדי להבין כמה התרגלנו למצב שהוא לא טוב לנו, לא מתוקן ואנחנו כן מייחלים שתיהיה דעת ה' בעולם וכולם ידעו אותו והרבה דברים שהם לא טובים לנו פשוט לא יהיו.

תמיד בתשעה באב שואלים את זה, איך אני יכולה להתחבר ולצפות למשהו שאני לא באמת מכירה?
אבל אפשר לתת משל לילד שכל החיים גדל בעוני, היה רגיל לאכול שאריות של אוכל שאנשים זורקים, היה חשוף לאלימות בקרב משפחתו או סביבתו, היה רגיל גם ללבוש בגדים שמסריחים. 
מבחינתו, אם הוא כל החיים גדל ככה וזה מה שהוא מכיר, האנשים שהוא רואה מסביב זה המודל שלו לחיים טובים, הוא לא יבין מה זה חיים נורמליים וטובים יותר, כי גם אם זה מסריח וקשה-זה מה שהוא מכיר. ואם יבוא לו מישהו ויגיד לו "בוא ניקח אותך למקום טוב יותר שתוכל להתקלח ולהתלבש יפה, לאכול אוכל טרי וטעים ושאנשים חיים בהרמוניה אחד עם השני", מבחינתו זה יראה לו זר כי הוא לא מכיר משהו אחר.
לא יודעת אם זה המשל הנכון אבל ניסיתי דרכו טיפה לנסות להמחיש.
התרגלנו לחיות בהסתר, בהיעלם, התרגלנו לגלות, לשיעבוד מלכויות, ממש כמו שבני ישראל למרות כל מה שהם עברו כשהגיע זמן הגאולה היו כאלה שלא רצו לצאת ממצרים אפילו שהם מאוד סבלו שם כי לא הבינו באמת לאן הם הולכים וחששו.
אז פה זה הרבה אמונה לדעתי, להבין שה' יודע מה טוב לנו והוא רוצה לגלות את מלכותו בעולם ולהבין שגם לנו זה יהיה טוב. תוכלי לפתוח מדרשים ומקורות שמדברים  על זה ואולי לנסות כן להתחבר.
בסופו של דבר, נראה לי שכל העניין של הקורבנות וכו' זה יהיה ממקום אחר, כשהארץ תמלא דעה את השם, את בעצמך תרצי להקריב קורבנות וזה לא יהיה כבד כ"כ כמו שזה נראה היום, כ לפחות אני רואה את זה

שנזכה בע"ה.

כתבת יפה אבלנועה גבריאל
לא הבנתי איך אפשר להתחבר לזה ביומיום,מה אפשר לעשות כדי לייחל לזה באמת
כשתדעי מה איבדת תדעי כמה את רוצה שהוא יחזור..מקץ

עדייןנועה גבריאל
זה יפה להגיד את המשפטים האלה והכל,אבל זה חא כזה משפיע על הציפיה של האדם לגאולה,צריך גם דברים מעשים כדי להשפיע על הנפש."אחרי הפעולות נמשכים הלבבות"
אני חושבתהודעה

שזה קודם כל באמונה ובהבנה שזה לטובתי האישית והכללית של עמ"י. ממש כמו גאולה פרטית שאדם מחכה לשפע ולמלא את החוסר, גם אם יש קושי בדרך אז הוא חושב על הטוב שיחכה לו כשישלים את החוסר.
תחשבי על חוסר או קושי רציני\התמודדות שיש לך בחיים..

על התמודדויות פרטיות או כלליות שעם ישראל עובר (אחוזי גירושין, רווקות מאוחרת, סמים, פריצות, אלכוהול, נטיות הפוכות, זימה, גילוי עריות, שחיתות וכו') תראי כמה זה הולך ועולה, נכון יש גם הרבה טוב אבל אי אפשר להתכחש למצב הזה שהתרגלנו אליו בעל כורחנו (קצת כמו הילד הזה שגדל בעוני) ומשפיע על כל ארחות חיינו.

את לא מכירה את הסיטואציה הזאת שאת באיזו התעוררות רוחנית כזאת והכל טוב כזה ואת ממש מרגישה את ההשגחה של ה' בחיים שלך ואת אהבתו אלייך? איזה כיף שזה קורה! כמו מן תחושה של התרת ספקות- שכל קושי שעברת בחיים פשוט התיישב לך ונתן לך תחושת שמחה וכזה חיבור לה'! ואז את אומרת לעצמך שאת רוצה להתחזק, להתקרב אליו לעשות לו נחת, מקבלת על עצמך איזו קבלה טובה בדבר שאת יודעת שקשה לך ועכשיו כל כך טוב וזהו אני מצליחה להתגבר על ההרגלים הלא טובים שלי והנה השם אני מתחברת לנקודה היהודית שבי וכו'. ואז יום אחרי זה- טאחחח נחיתה! כאפת מציאות. קיבלתי על עצמי אתמול את הקבלה הזאת ועכשיו ה' איפה אתה?! קשה לי. העולם כל כך רחוק מזה, הסביבה שלי כל כך רחוקה מהטוב הזה, אני רחוקה. איפה את השם? הסתר פנים שלפעמים יכול להיות ממושך מאוד. ואז לפעמים תוהים: "איך אפשר לקיים את זה בכלל במצב הזה..?!"

את זה אנחנו רוצים. רוצים לחיות במציאות בריאה ומתוקנת שבה כולם עובדים את השם ממקום שמח ושלם, שהאמת היא חזקה בעולם וכולם יודעים את השם, מה שאנחנו עכשיו צריכים לעבור כל כך הרבה קשיים כדי להגיע לאמת וגם היא הרבה פעמים נעדרת,  אז כשזה מגיע יש יותר בהירות ורואים כמה כל מה שעברנו היה לטובתנו, ויש מלכות אחת, ויש תורה ויש אמונה מאוד ברורה, ויש אחדות ויש דעת ויש שמחה גדולה ויש בית מקדש שכל היהודים מכל העולם יגיעו ויהיו כמויות של ניסים ויש קיבוץ גלויות, ויש תחיית המתים ויש שכינה ויש סנהדרין אחד ולא 9879687987 מנהיגים שלא מסוגלים להרכיב ממשלה ושדורסים את התורה ולומדיה ואם נפתח את זה יש רשימה ארוכה, אבל בעיקר- יש מציאות ונוכחות של ה' בחיים של כולנו בלי הצרות של הגלות.

אולי באמת לשמוע שיעורים על הנושא יכול לעזור, אפילו לנסות לדמות את זה בראש מהמדרשים של חז"ל, יש אפילו כל מיני הדמיות שעשו ביוטיוב של בית המקדש וכו' , להתבונן על המצב שזה יכול אולי קצת לחבר. וגם, אם זה לא אז להתפלל לה' שיאיר לך על זה ויעזור לך לרצות ולייחל לזה באמת.

יש מאמרון קטן שמצאתי שקצת נוגע בשאלה הזאת:

http://www.chabad.org.il/Articles/Article.asp?ArticleID=203&CategoryID=19

וואווונועה גבריאל
א.ממש תודה על המענה.
ב.ממש חיזקת אותי במה שכתבת והצלחת לעורא בי משהו בכל הנושא הזה,לא שעכשיו פתאום יש לי ציפיה לגאולה,כן?!אבל אפילו קצת זה טוב..
תודה לה'הודעה

שמחה שזכיתי..!

אם את ממש רוצה עוד פשוט תראי שיעורים של תשעה באב ועל החורבן חח מכניס לאוירה (עד דמעות)

אני יכול לשלוח לך שיעורים שקשורים לנושא בפרטיadvfb

שמדברים על המימד הראלי של צפייה למקדש. מה הכיוון הגישה שצריך לעסוק בה כדי להגיע לצפיית מקדש נכונה כיום.

זה אכן נושא לא פשוט, וזה לא דבר שקורה ביום יומיים זה תהליך.תהליך שבונים כל החיים.

ראוי להעמיק בדברי הנביאים שמדברים על זה ועוד בדברי קודשי ישראל לאורך ההיסטוריה.

מסופר על הרב מרדכי אליהו שאמר שצריך לחכות למשיח כמו שמחכים לאוטובוס.

מעבר לכך שאנחנו לא יודעים מה יהיה בדיוק, צריך לדעת מה כן אנחנו רוצים ולא רק מה אנחנו לא יכולים.

אני אשמחנועה גבריאל
שתשלח לי את השיעורים
שלחתיadvfb

לפעמים זה מפחיד אותי לצפות לגאולההפי
כי אם רק מי שצדיק יקבל את הגאולה זה יהיה עצוב ..
צריך להתפלל שהגאולה תבוא היא תגיע לכולם
וכולם בעז"ה יתקרבו לאבא בשמיים באהבה ובמהרה
מי אמר שזה מה שיקרה?advfb

למה שרק צדיקים יהיו בגאולהנועה גבריאל
גאולה זה משהו שיקרה לכל עמי,זה לא יהיה לחלק
זה לא כזה ברור מאליו צריך להתפלל לזההפי
וזה שזה יקרה רק לצדיקים זה ברור מאליו?advfb

זה לא הקטע של ברור מאליונועה גבריאל
לפי מה שאני יודעת גאולה זה תהליך שקורה ואנחנו ממש נמצאים בתהליך הזה,מה שנקרא שהדור שלנו "התחלתא דגאולה",אז אני לא אומרת שזה יקרה רק לצדיקים,אבל אם אני לא טועה זה תהליך שקורה לכל עמי בין אם לצדיקים ובין לפחוץ צדיקים,ככה לפחות בעיני,אם אני טועה תתקנו אותי
אחלה, מה שאני בא להגיד ששום דבר לא ברור מאליוadvfb

ושהכל דורש לימוד, מה זה גאולה, למה צריך את זה, איך זה קורה, מתי זה יקרה, איך אפשר לזהות וכולי...

נשפך הרבה דיו על זה בספרות של חכמינו לדורותיה - מהגמרא (אמירות מפוזרות) ובראשונים (ספר הגאולה לרמב"ן, הלכות משיח לרמב"ם) עד לאחרוני זמנינו (רמח"ל, הרב קוק וכולי). זה לא משהו שאפשר לנחש או להגיד בו סברות שונות, זה דבר שדורש לימוד. לכן כל רתיעה שבאה מהמחשבה על הגעת המשיח, היא דורשת בירור יותר של הדברים למה אנחנו מצפים ואיך.

(התגובה היתה מכוונת בנוגע לדברים ש@הפי העלתה)

ה' הוא טוב!הודעה

צריך להתפלל שזה יגיע ברחמים.
הנביא אומר: "ענווים ענווים הגיע הזמן גאולתכם" ולא "צדיקים צדיקים הגיע הזמן גאולתכם", הוא מדבר על מי שמתבטל לה' והולך באמונה שהכל ממנו ולא מפחד מהחושך, לא מתבלבל מהצרות שלפני הגאולה, כי הוא יודע שגם אם הוא לא מבין הכל עכשיו-ה' הוא טוב והוא עושה ר-ק טוב. נכון זה לא תמיד קל, אבל העבודה שלנו זה פשוט להאמין בה' נקודה.
אם את הולכת עם השם בתמימות ושואפת לשם בע"ה את תזכי, כולנו נזכה ברחמים גדולים אפילו אם לא מגיע לנו מצד מעשינו אבל אנחנו ממשיכים לקוות לישועתו (כמו בפרטי כך גם בכללי)אז  השם צדיק  ורחמן רחמנא ליבע בעי-  הוא רואה את הרצון וכוונת הלב של האדם והוא רוצה לגאול אותנו, רק שלא נפסיק לצפות ונזכה לראות במהרה בימינו אמן.

לא הבנתהפי
עלי אני לא פוחדת כל כך..
בכל זאת אני מקפידה ללכת בדרכיו אבל מה עם השאר?
מה עם" החילונים בתל אביב"..
זה מדאיג אותי
ממהודעה

אני מאמינה שיש השגחה פרטית על כל אחד, והרבה פעמים יש אנשים שנראים כלפי חוץ חילוניים והם מאוד מאמינים ומקיימים מצוות יפה מאוד רק שפחות נראה את זה בחיצוניות (מכירה כמה וכמה כאלה אם לא הרוב) וסמכי על השם שהוא יודע מה הוא עושה והוא מתקן את העולם..
בנוסף, ניתן לראות בחוש כמה אנשים חוזרים בתשובה, דווקא אלה שבחיים לא היית חושבת.. (רק השבוע נודע לי על 2 חברות ילדות שבחיים לא הייתי חושבת עליהן ושהיו במקומות נמוכים מאוד והנה ב"ה כהרף עין מתחזקות ומקבלות עול תורה ומצוות..)

אנחנו עושים מה שאנחנו יכולים, מתפללים על עצמנו ועל אחינו עמ"י, ומבקשים מה' שיביא את זה ברחמים גדולים. חצי חיוך

הפי הצדיקה, עם הכוח תפילה והאמונה שלך בטוח כולנו ניגאל ברחמים  אוהב

נסיכההפי
אני ממש אוהבת את מה שכתבת ..
אני התכוונתי ספציפית שצריך להתפלל גם על האלה שלא חזרו בתשובה
נכון, חשוב מאוד..הודעה

יש מה להתייחס להרבה מהדברים שאמרת,אני77

אבל רק הערה- הדברים שעליהם מביאים קורבן, הם מעטים מאד. במיוחד לגבי קרבן יקר ביחס למציאות של האדם. (קרבן זול, של עוף או מנחה, עשוי להיות מצוי יותר באופן משמעותי, בייחוד בתהליכי טהרה.)

חוץ מחילול שבת, אין כמעט עוד שום דבר קלאסי להתחייב עליו קרבן בשגגה. (כלומר-דבר שקל לעבור עליו בטעות. למשל ניאוף, אכילת חמץ בפסח, אכילה ביו"כ, הליכה לבעלת אוב, הקרבת קרבן מחוץ למקדש, ועוד כמה- הם דברים שחייבים עליהם חטאת אם עשית אותם בשגגה. ורוב העבירות שמחייבות חטאת הן בסגנון הזה.)

וחוץ מזה- תחשבי על זה בכיוון השני. עד עכשיו- אדם שחילל שבת, לא היתה לו כפרה של ממש. אמנם נכון שיש את יום כיפור, אבל עדין לא פשוט שזה מתכפר בלי יסורים, ובכלל- תהליך הכפרה אמנם נעשה, אבל חלק מהתהליך הבריא והתקין חסר. הרי אלמלא כן- התורה לא היתה מצריכה את הקרבן... כשיבנה המקדש- יהיה אפשר לכפר על הרבה מהשגגות על ידי הקרבנות הראויים להם.

נגיד אם אדם לא קייםנועה גבריאל
הלכות שהם יחסית פשוטות,לא עכשיו לחלל שבת,אבל כן נגיד עבר על בורר, וכל מיני הלכות שבת או הלכות כיבוד הורים,על זה כל אלה כן יצטרכו להביא קורבן?וכל הקטע של הפחד מקורבנות זה בכלל לא קשור לכסף,זה גם קטע של בושה וגם קטע שאתה מרגיש שפגעת בקשר שלך עם ה',זה גם סוג של טרחה ללכת לקנות ולהביא וכו.אתה צודק שמצד שני אפשר להסתכל על זה בקטע של לכפר על העברות אבל עדיין.
רק דברים שהם איסור דאורייתא במלאכות שבת.אני77

כיבוד הורים לא. זה מצוה חשובה, אבל לא חייבים עליה חטאת. חייבים חטאת רק על דברים שאם עשית אותם בכוונה אז יש על זה כרת. בסה"כ נראה לי שזה 32 מצוות, רובן לא מצוי לעבור עליהן. (אחרי שמורידים כניסה לקודש בטומאה ואכילת קודש בטומאה, קרבן פסח וברית מילה, שעל הארבעה האלה אין חטאת. על טומאה יש קרבן, אבל קרבן אחר.)

15 מתוכן זה איסורי ניאוף (אשת איש, נדה, אח ואחות, זכר, ועוד 11), מלבד זה- מגדף (בשם ה'), עובד ע"ז, נותן מזרעו למולך, ובעל אוב.

אוכל חֵלֶב (זה 'חֵלֶב' עם צירה וסגול, זה חלק מסוים בבהמה, סוג של שומן שנמצא על האיברים הפנימיים שלה), דם, נותר (שאריות של קרבן אחרי שעבר זמן ההיתר של אכילתו), פיגול (קרבן שנפסל באופן מסוים), מי ששוחט או מעלה קרבן מחוץ למקדש. (כל איסורי האכילה מחייבים רק בכזית)

מי שאוכל חמץ בפסח (כזית), או אוכל/עושה מלאכה ביו"כ.

מי שמכין שמן מעין שמן המשחה (מתכון ספציפי מאד), או מכין קטורת מעין זה. או סך בשמן המשחה. 

גם על שבועת שקר יש קרבן בתנאים מסוימים, וגם על מעילה בהקדש. (לא חטאת, אבל קרבן אחר)

האיסורים המצויים ביומיום שלנו בהקשר הזה הם רק שבת ונידה. וזה פשוט ידרוש ידיעה ברמה טובה של האיסורים לפחות אלה שהם איסור דאורייתא (וגם עכשיו צריך לדעת, זה לא שזה שאין קורבן פוטר מלקחת אחריות...).

(ואפשר לציין אולי אכילת חלב ודם, אבל אם האחראים במשחטה הם אנשים רציניים זה לא אמור לקרות. ויש גם מעילה בהקדש, ואכילת קודש בטומאה- זה פשוט משהו שצריך להיזהר איתו מספיק ולא להגיע לטעויות. לא אמור להיות קשה יותר מדי.)

אף אחת מהעבירות האחרות ברשימה הזו (למעט אלה שציינתי) היא לא משהו יומיומי או שיכולים לטעות בו במצב סביר.

ולגבי חוסר הנעימות בתחושה שאתה מרגיש שפגעת בקשר עם ה'- בדיוק בהקשר הזה הקרבן דוקא אמור לעזור.

כרגע זה כמו לחטוא בלי שיש לך הזדמנות לבוא ולבקש סליחה. הקרבן- זה בדיוק ההזדמנות לבוא ולבקש סליחה, וה' מקבל את בקשת הסליחה שלך. אז נכון שלבקש סליחה זה אף פעם לא הכי נעים, אבל זה עדיף מאשר בלי...

חוץ מהדברים שפירטתי פה, אני חושב שאין עוד אף עבירה שמחייבת קורבן.

(למעט עוד סוג של קרבן אשם, שנקרא אשם שפחה חרופה, אבל זה ממש ממש ממש נדיר, וגם לא משהו שעושים בטעות. וזה סוג של איסורי עריות, במצב מסובך שדי לא סביר שמישהו יפגוש בכלל בחייו...)

אזנועה גבריאל
בקיצור חוץ ממצוות דאורייתא לא צריך להקריב קורבן על שום עברה בבית המקדש?זה ממש מוזר,אפילו חטאת. כיבוד הורים זה מדאורייתא,זה בעשרת הדיברות איך יכול להיות שלא מביאים על זה קורבן?
מצוות שחייבים עליהן חטאת,אני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך ט' באייר תש"פ 09:29

זה רק מצוות שמי שעבר עליהן במזיד חייב כרת.

יש גם קרבן אשם, שזה בעיקר על שבועת שקר, או מעילה בקדשים.

לגבי כרת: על מצוות עשה כמעט אף פעם לא חייבים כרת. רק על מצוות לא תעשה. 

כי אם מישהו ישב ולא עשה כלום- אז יכול להיות שזה לא בסדר, אבל זה פחות חמור מאשר מישהו שעשה דבר שלילי באופן אקטיבי. לכן אי אפשר להתחייב כרת על כיבוד הורים...

עוד הערה, זה שבד"כ מצוות עשה הם משהו שיותר קשה להגדיר בהם את הרגע שבו עברת על המצווה. לעומת מצוות לא תעשה שהעבירה היא מאד מאד מוגדרת. (וזה גם סיבה מצד עצמו, אבל גם גורר קולא נוספת- שבסופו של דבר, אדם שיודע "עכשיו אני עובר עבירה"- זה אמור לעצור אותו יותר מאשר אדם שיודע שיש משהו שהוא צריך לעשות, אבל אין משהו מוגדר שהוא עושה שזה לא בסדר, והרבה פעמים גם אין רגע מסוים שבו הוא עובר עבירה, זה יותר מרחף באוויר. ולכן פסיכולוגית זה עבירה קלה יותר. לא ח"ו לזלזל, רק לשים כל דבר במיקום שלו וביחס הנכון לדברים.)

חריגים בהקשר הזה הם ברית מילה וקרבן פסח שמי שיכל לעשות ולא עשה- מתחייב כרת, כי זה הפרת הברית עם ה'.

וגם מתוך המצוות לא תעשה, יש 365 מצוות לא תעשה, ומתוכן רק על קצת יותר משלושים חייבים להביא קורבן.

יש לציין שבדרך כלל קורבן זה רק על עבירה שאדם עבר בשגגה. רוב המצוות אם עברת עליהן בשגגה- אין משהו מסוים שצריך לעשות חוץ מלחזור בתשובה ולחכות ליום כיפור... (יחסית חריג בהקשר הזה זה רציחה, שרוצח בשוגג פטור מקרבן, אבל גולה לעיר מקלט.)

ואם עוברים עבירה במזיד- אז קרבן בד"כ פשוט לא עוזר... (לא שאי אפשר לחזור בתשובה, וגם יום כיפור עוזר, אבל אין קורבן רגיל שיכול לעזור)

אהה הבנתינועה גבריאל
אז כעיקרון יש רק מצוות מסויימות שעליהם צריך להביא קורבן,והן יחסית מעטות. אבל תכלס,אך אפשר לצפות יותר לגאולה חוץ לראות הרצאות של רבנים,אלא משהו יותר פרקטי ומעשי שאןכל לעשות כדי להרגיש ולהאמין בזה ברמח אברי?
אני מתחבטת באותה שאלהמחיאחרונה
מה אפשר לעשות בפועל כדי לחיות את האמונה והציפיה לגאולה.
יש לי כמה רעיונות, מקווה לפרט מאוחר יותר בע"ה
שמעתי בשם הרב איתן שנדורפיקמנו ונתעודד

הגדרה, ש"כשתבוא הגאולה, הדברים יהיו רק יותר טובים ממה שהם היום".

זה נשמע סתם, אבל זה אמיתי. העניין שיש דברים ביחס לגאולה העתידה שנראים לנו מוזר וקשה לנו להבין את הטוב שבהם, אבל ההכרה הברורה שלא יעלה על הדעת שה' מתכנן גאולה כדי להרע לנו, מבהירה שודאי שאין הכוונה לאופן שבו זה באמת יהיה פחות טוב במשהו מהיום.

לכן איפה שיש דברים שנראים לנו ככה, אפשר וצריך להיזכר ביסוד הזה וזה מרגיע.

בהקשר דומה, הרב כותב באורות הקודש: 

"כשמדבר דברים קדושים, ובקרבו הוא מצטער מפני הופעת הקדושה שמשתפכת בקרבו, ידע שהנפש הטמאה היא מתמעטת והולכת, והיא מתכאבת על פחיתותה שפוחתת, וממילא הטוב מתגבר והולך.

ובידיעה זו עצמה, ובאמונה והעמקה בה, הנפש הטהורה מתעוררת בשמחה, ויודעת שהיא מתקדשת ומתעלה, מתרחבת והולכת".

ללמוד הלכות קדשים, ללכת קרוב למקום המקדש ולהתפלל עלחסדי הים
זה.
על מה ההלכות האלה מדברות?קורבנות וכל היוצא בזה?נועה גבריאל
כן. קרבנות ובית המקדש. זה מרתק.חסדי הים
אה עוד משהוהודעה
תכלס את יכולה לנסות ללכת למוזיאון המקדש, אולי זה יחבר אותך גם
את מתכוונת למנהרות הכותל?נועה גבריאל
לנרות שמצב הקורונה לא מאפשר אף אחד מהם😅
נראה לי היא התכוונה למכון המקדשנחשון מהרחברון

אהה הייתי שם בעברנועה גבריאל
ממש נחמד
גם אם אני לא טועהנועה גבריאל
יש מקום מיוחד במנהרות הכותל שזה מקום ממש מתחת לקודש הקודשים,גם שם הייתי מזמן,צריכה ללכת שוב
בדיוק^^הודעה

הנראה לענ"ד כתבתי.הָיוֹ הָיָה

א. האם יש לך הנאה מתפילה בדבקות?

עושה לך משהו לנגן ניגוני קודש מרגשים?

מרגישה לפעמים כיסופים ל"יותר"?

השתוקקות למשהו נעלה, מרומם, רוחני יותר?

אז תדעי שכשנזכה, יהיה משהו אדירררר,

פי מיליון מכל מה שאת מכירה,

וזה בעצם הדבר שהכי חסר לנו - קשר עם ה', קשר אמיתי, קרוב, אוהב,

מה שהמסילת ישרים קורא:

"להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו"

ושזה מטרת כל הבריאה!!

ב. אנחנו לא חושבים רק על עצמנו...

חוץ מכל מה שחסר לנו ונרוויח בגאולה,

צריך לזכור את צער השכינה.

"ןןי לה לשכינתא דאיהי בגלותא",

הקב"ה "מעולל בעפר קרנו" - בעברית עכשווית - מושפל!!!

הקדוש, ברוך, הוא, ---- מושפל!!

וב"ה זכינו לאתחלתא דגאולה - בכך שיש לעם ישראל מדינה משלו,

חזקה, עצמאית, בארצו.

וזה קידוש ה' גדול ביתר, שכמותו לא היה אלפיים שנה,

וכידוע, זה הביך מאוד את הנצרות ונבואותיה...

אבל עדיין:

יש יהודים שנהרגים,

ויש יהודים שלא שומרים מצוות,

וגם כאלו, רח"ל, שממש כופרים,

ובמקום קדשו נמצאים בני השפחה,

וכו' וכו' וכו'

ג. לגבי הקרבנות, אני לא יודע בדיוק, אבל לא נראה לי שבזמן הבית כל אחד הביא כל יום חטאת...

כנראה בגלל שהדרגה הייתה הרבה יותר גבוהה ברוחניות, פחות נכשלו.

הגר"א כותב, שיש לו "השגה" - קצה הבנה, בדרגת האמוראים,

אבל לא בדרגת יהודי פשוט בזמן הבית,

וזה לא בגלל שזה היה "פעם" ויש ירידת הדורות, אלא בגלל עצם קיום המקדש והשראת השכינה,

שזה משפיע על הקדושה בכל הדור,

וק"ו בזמן הגאולה העתידה,

ש"גדול יהיה כבוד הבית הזה האחרון מן הראשון"

וכמובן - אין נבואה זו רק על המימד הגשמי,

אלא על כל ההשפעות הרוחניות הנ"ל.

בקיצור, לא נראה לי שאת צריכה כ"כ לדאוג בנושא...

כתבתי בקצרה מה שעלה בדעתי, כמובן שיש המון מה להרחיב ע"י חיפוש בספרים ן

צודקנועה גבריאל
תודה על המענה!חידדת לי יותר את הנושא!
שמחתי לשמוע!הָיוֹ הָיָה

באמת, נכנסתי במיוחד לבדוק אם הועלתי - אם הגבת לדברים,

ובהחלט משמח שהיה מועיל.

תודה על התודה!

ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרום
לא יודע. משום מה עד היום ציור באיי.איי לאקעלעברימבאראחרונה
משך אותי
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר
למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

בתוכי? הוא כוליכְּקֶדֶם
גם נכון, אבל לי יש פיצול אישיות...אברהם יאיר שטרן

באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.

ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...

ברוך תהיהכְּקֶדֶם
וכן למר אחי! הגם כבודו בכותבים?אברהם יאיר שטרן
בוודאיכְּקֶדֶם
בבחינת מגילת ספר כתוב עלי
נו נו, ב"האברהם יאיר שטרןאחרונה
משה: "סלע, תן מים!". סלע:קעלעברימבאר

"מצטער, כבינה מלאכותית, הכוחות שלי מוגבלים למילים, קוד ותמונות על המסך – אני לא יכול לייצר שום דבר פיזי בעולם האמיתי, ובטח שלא להזרים מים אמיתיים. האם תרצה שאצייר בשבילך מים, או שתרצה לעשות דבר נוסף?"

הסרוג המגזריקעלעברימבאר
@חגי הוברמן, נצפה בקבוצת וואטסאפ של עיתונאי הסרוגים המגזריים.

בין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"

So what?זמירות
בוואט אחתקעלעברימבאר
עדיין לא הבנתי מה הפואנטה בפוסט…זמירות
קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
והנה מצאתי מאמר של הרב אליעזר מלמד על הנושאנקדימון

אמנם יש מעט אי-דיוקים ובעיקר הצגה שטחית (מקוצר היריעה כמובן), אבל זה עדיין מעניין ודי מדויק: יחס ההלכה לבודהיזם

אשמח לרעיונות לקניית מתנה לאחי ליום ההולדת🙏Lavender

בגיל 20+

הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.

מה שהוא אוהב כמובן. אפשרנחלת

כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם

חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד

עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')

תודה, נתת לי כיוון!Lavender

אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב

נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו

תודה💖

אחלה מתנהנעמי28
לדעתי במחיר כזה (וגם לא) חוויה משותפת שווה הרבה יותר ממוצר דומם
משהו שנוגע לתחומי עניין שלו. את יודעת הכי טובפתית שלג
זאת הבעיה, שלא עולה לי משהו שקשור לתחומיLavender

העניין שלו

סוללה ניידת? שטויות של USB? הוא בקטע?משה
אהממ לא נראה לי שהוא בקטעLavender

זה הבעיה עם בנים,

לבנות הכי קל לקנות מתנות

אז איפה התחביבים שלו?משה

בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?

יש לו תחביבים, אבל לא עולה לי משהו שאפשרLavender

לקנות לו בהקשר הזה

הוא די רגיל, טיפה חנון...

מוסיף לרשימהפתית שלג

מעבדת AI

ארון תקשורת לAI

שרת אחסון לAI

חחחחLavender

אני עדיין לא אחות של @משה 

קפיץאחרונה
חולצה, מגבת, ספר (עכשיו שבוע הספר), סידור עם הקדשהפ.א.
שנה שעברה קניתי לו חולצותLavender

ספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא

תודה על הרעיונות🙏

פק"ל מתקפל, מטען נייד, פנס איכותיל המשוגע היחידי

ספר עם פתק החלפה.

רעיונות חמודים!Lavender
תודה, זה מה שעלה לי לראש שאני הייתי שמחל המשוגע היחידי

אבל זה באמת לפי האדם...

בנות שעשו ש''ל-עוד מעט פסח

מה ההורים שלכם עשו בשבילכן כשיצאתן לשירות לאומי?

מחפשת רעיון למתנה, ערב פרידה או משהו אחר לציין את האירוע.

וגם, אני תוהה אם בנות עדיין הולכות לשירות עם תיקי ענק, שפעם בזמני היו המאפיין של בנות שירות. בטח עברו מאז המזוודות, לא?

(פשוט תוהה מה לקנות לבת שלי).

עדיין הולכים עם תיקי ענקחושבת בקופסא
לכבוד תחילת השרות ההורים שלי באו עם הרכב לדירה ועזרו לי לסחוב חפצים ולפרוק אותם בדירה. (הדירה בקומה 4 בלי מעלית) מתנה מעולה, מרוצה ממנה מאוד.
מתכננת גם את זהעוד מעט פסח

אבל חשבתי או לקנות משהו פיזי, שישאר איתה וישמש להמשך (והרעיון הראשון היה מזוודה/תיק).

וגם לעשות איזה ערב משפחתי כלשהו ל'ברכת הדרך', רק אין לי רעיון מה עושים בערב הזה...

ישי ויש. תלוי בסגנון של הבת ושל אופי השירות, גםזמירות

איך היא תצטרך לנסוע ולהתנייד, תדירות החזרה הביתה.  

בתחבורה ציבורית מסודרת, אוטובוסים ורכבות, מזוודה על גלגלים יותר נוחה מתיק ענק על הגב.

יש עדיין בנות עם תיקים ענקיים, אבל יש הרבה מאוד, ואולי הרוב לדעתי האישית, עם מזוודות.  

מי שחוזרת כל שבוע הביתה, צריכה משהו גדול להתארגנות ההתחלתית אך לנסיעות השבועיות תיק קטן.  

מי שחוזרת הביתה רק פעם בכמה שבועות, בגלל אופי השירות, ברור שתצטרך משהו גדול מאוד בנפח.   

לדעתי הבסיס לוודא שיש תנאים פיזים בדירהנפשי תערוג

אם יש שם מזרן נוח? נקי?

כנ"ל שאר הדברים.

ואם הכל טוב שם

מה היא אוהבת?

יש לה תחביבים?

ותמיד אפשר לקנות מכונת גלידה לדירה

זה נראה לי פינוק נחמד 

אני קניתי לאחותי הקטנה (אם רלוונטי)המקורית
סט למקלחת+ חלוק (כאילו סבונים, ספוג רחצה,מסרק, מברשת שיניים עם כיסוי ומשחה) והןספתי לה גם שקית טבליות לכביסה

כשהבת שלי יצאה לשירות5+אחרונה
לפני שנתיים, הלכתי לאיזשהו סטוק, קניתי לה כל מיני שטויות לדירה ולה עצמה. אח"כ עשינו לה ערב משפחתי שבו כתבנו לה על המתנות הקטנות האלה כל מיני דברים מצחיקים כאלו למה הם ישמשו אותה. היא אהבה את זה. גם כשהבן שלי התגייס עשינו משהו דומה והיה נחמד. חוץ מזה עשינו לה מסיבת סיום לימודים, הלכנו לכנרת אחה"צ אחד ונשארנו בערב למדורה וכו'. 
אין להזדהותאריק מהדרום

* אין להזדהות ברשתות החברתיות כעובד *** אלא באישור וגם אז יש לשמור על שיח מכבד.

* ובשום מקרה אין לכתוב דברים בשם החברה, זה תפקידו של הדובר

נראה לי אני מתפטר

זה קוד אתי לגיטימי של הרבה חברותהמקורית
לא הבנתי מה הבעיהפשוט אני..
אולי ב *** כתוב "השם"פתית שלג
מה הטעם לעבוד אם שוללים ממך את חופש הטינוך?אריק מהדרום
אז בגלל זה רצית לעבוד גם עם אינסוף כסף?🤔 יפהפתית שלג

לא הכל חומרי בעולם הזה

טובנקדימוןאחרונה

סעיף ב מאוד הגיוני. זה טריוויאלי, אלא אם כן יחליטו שכל אמירה אישית היא בהגדרה של מייצגת.

סעיף א יהיה סופר מובן אם מדובר במקום בטחוני/ממשלתי וכיוצא בזה, או אם מדובר בסטראטאפ וכדומה שכל קימטוט יחרב להם את התדמית ויפגע כלכלית בגלל האטמוספירה הפוליטית שהכל שזור בה היום במקומות האלה. אחרת לא ברור בכלל למה אסור להגיד שאתה עובד במקום פלוני.

אולי יעניין אותך