האמת שגם בי שרשורים מהסגנון הזה מעלים הרבה מחשבות ותהיות..
אני לא בטוחה שבשרשור שהזכרת זה בהכרח היה המקרה (כי היא כן דיברה על פגישות קצת יותר מתקדמות, לא?), אבל בכ"ז..
כמה נקודות שעלו לי תו"כ שקראתי את מה שכתבת-
א. סליחה שאני מתחילה בזריקת אחריות. אבל מכיוון שכתבת קצת חריף, חשתי צורך לאזן..
יש כזה ביטוי 'צריך שניים לטנגו'. נכון. יש בנות שדורשות את זה ברמה כזאת או אחרת. אבל גם יש בנים שמספקים את הדרישה הזאת.. ובדיוק כמו שיש בחורות שתופסות את הנקודות האלו בתור הנשיות שלהן, יש גם בחורים שתופסים את הנקודות האלו בתור הגבריות שלהם: יש כאלה שחשים צורך לבוא עם רכב עד לפתח הבית, יש כאלה שירצו לשלם על הבחורה, יש כאלה שיתנהלו בצורה מחזרת בפגישות וביניהן..
(אין לי כ"כ כוח להיכנס לזה מדיי, אבל היו הרבה פעמים שבהן הבחור שישב מולי נעץ בי מבט ותהה אם אני פמיניסטית או שאני סתם מוזרה כי רציתי לשלם על עצמי, או כי הצעתי לבוא אליו או כי..)
ב. ע"ג הנקודה הזאת, הייתי רוצה לנסות להגיד שיש צורך באיזשהו איזון כללי-
קודם כל, הבנה שהנשיות של הבנות לא צריכה להיות תלויה בשום רמה בהתנהלות של הגבר, והגבריות של הבנים לא צריכה להיות תלויה בשום רמה בהתנהלות של האישה.
בשלב הבא, נראה לי שההבנה הזאת יכולה להפוך את הנתינה בפגישות ל'נקיה' יותר.
כלומר- אני לא בטוחה שזה בהכרח רע שבחור ישלם על בחורה בפגישה (או להיפך!), כי בין היתר, נתינה כזאת יכולה ליצור קרבה שעשויה להועיל לקשר.
אבל אם הנתינה הזאת מגיעה בגלל שזאת מוסכמה וציפיה למשהו שנתפס כבסיסי (ובד"כ בפגישות הראשונות זאת הסיבה העיקרית)- זה הופך להיות עניין טכני לחלוטין, ואז אין לנתינה הזאת שום השפעה (או שיש. אבל פחותה בהרבה).
ג. לגבי התרבות החילונית שהזכרת. אני באמת לא יודעת מה להגיד..
אני חושבת שזה לא מדויק לגמרי. אבל זאת בעיקר תחושה, ולא משהו שאני יכולה כרגע לעגן בציטוט כזה או אחר (אולי יעלה לי בראש משהו עוד מעט).
אני לא מכירה כ"כ מקור שמדבר על איך פגישות צריכות להיראות בתרבות היהודית, או על מה מצופה מכל צד.
אני מסכימה ש'גבר מחזר בדייטים' נשמע חילוני לגמרי, ויודעת משו. עזבי חילוני. זה נשמע קצת חיצוני.
ובפגישות אנחנו מחפשים להיפגש עם הפנים.
אבל לפעמים זה קשה להיפגש עם הפנים על הרגע הראשון. ויש חיץ של חיצוניות. וזה לא אידיאלי, אבל זה הגיוני וזה בסדר (עד רמה מסוימת).
אולי גם אפשר להסתכל על זה ככה, שכשבחור מסכים 'להיכנע' לנורמה הזאת (עם כל חוסר הצדק שאולי יש בה), הוא מאפשר לבחורה להתעסק בפגישה בדברים הנכונים והפנימיים יותר, במקום לתהות אם זה שהוא לא שילם עליה אומר עליו משהו או לא..?
(לא מנסה להפוך את זה לאידיאל או לקדש את הדבר. רק להציע איזושהי הסתכלות קצת יותר סלחנית כלפי העניין..)
ד. משהו שאני משתדלת לעשות בפגישות, בלי קשר לנושא הספציפי הזה, אבל תכל'ס עם הרבה קשר- לא לקחת דברים כמובנים מאליהם.
אם הבחור השקיע ונסע לכיוון הבחורה, ראוי/אנושי/טבעי להגיד לו תודה על ההשקעה (אולי גם לשאל אם הוא רוצה קצת לנוח או משהו בסגנון)
אם הוא הציע לשלם והסכמת- ממש חשוב להגיד לו תודה ולהראות שזה לא מובן מאליו, אולי גם לבקש לשלם את הטיפ וכו'..
אם הפגישה מתמשכת ועוד יש לו נסיעה אח"כ- להציע לסיים/להקפיץ אותו לתחנה/משהו בסגנון.
ואגב. נראה לי זה נכון לגבי שני הצדדים..
זה חשוב באופן כללי. פשוט כדי להיות בנאדם כזה שדברים לא עוברים לידו.
בפגישות זה גם משמעותי ליצירת הערכה וכבוד אחד כלפי השני. ועוזר גם לראות את החיובי בבנאדם שמולי..(: