"הרב פרץ יפצל את ימינה?"עוזר ישראל

זועקת הכותרת בערוץ 7

הרב רפי פרץ יפצל את ימינה? - חדשות מדיניות ופוליטיקה

אם זה יקרה זה יהיה בערך ככה:

הרב רפי מפצל את ימינה,

שהוקמה ע"י פיצול,

שבנט מיהר לפצל מיד אחרי תוצאות הבחירות בסבב ב',

שבהם הרב רפי ויתר על המקום הראשון לטובת שקד,

שבכלל לא עברו את אחוז החסימה בסבב א',

בגלל שהתפצלו מהבית היהודי...

חד גדיא?

אני לא יודע מה הוא יעשה, אני כן יודע שזאת הקדנציה האחרונה שלהסטורי
והפארסה הזו צריכה להיות תזכורת לכל הרבנים הבאים, שיוצע להם הצנחה לתפקיד פוליטי - זה לא בשבילכם. אתם רק תסתבכו פוליטית וערכית.
סליחה, אבלעוזר ישראל

אם הרב רפי יפצל את ימינה (כמובן שלא כמו באיחוד הלאומי ובימין החדש הוא מתייעץ עם חברי מרכז הבית היהודי, שחלקם, למשל חגית משה ביקשו ממנו להתפצל) האדם היחיד שיוכל לכעוס זה סמוטריץ'. בנט ושקד יצטרכו לשבת ולסתום את הפה, כי הם האחרונים שיכולים להטיף על פיצולים בימין.

נכון ולא קשורהסטורי
אני לא חושב שמישהו יוכל להתלונן על עצם זה שמישהו מתפצל בסיטואציה הזאת. בלי קשר אני חושבתי מההתחלה והשנה וחצי האחרונות הוכיחו זאת היטב - שרבנים לא צריכים להיות מוצנחים לפוליטיקה.
היו כבר דוגמאות קודמות של כשלונותעוזר ישראל

בפוליטיקה, הרב דרוקמן, הרב חנן פורת ז"ל, ועוד כמה שאני לא זוכר... גם קצת מש"ס... זו לא פעם ראשונה.

היו הרבה דוגמאות בהרבה מפלגותהסטורי
הרב חנן פורת, אינו אחד מהם. הוא באמת פעל בפוליטיקה, אבל הוא באמת היה איש עשיה ופוליטיקה, מהעליה לכפר עציון, דרך גוש אמונים, המאבק בנסיגה מסיני וכו'. העובדה שאדם תלמיד חכם מצד עצמו אינה הבעיה, הבעיה כשאינו איש פוליטי.
(גם הרב בני אלון זצ"ל, היה תלמיד חכם והתנהל נכון בפוליטיקה. אבל גם אצלו, היו לו 'שני כובעים', הוא לא בא לפוליטיקה בתור 'הרב')
הראיות אינן דומות לנידוןאיתן גיל
הרב פרץ הוא אדם ישר וערכי. סיפר אחד מתלמידיו שהרב מתייסר על הפרת ההסכם עם בן גביר, והתורה צוותה לא יחל דברו.
בחוכמת הבדיעבד הוא היה צריך לומר לנתניהו בהאי לישנא: אני הולך לבלוק עם בנט, שקד וסמוטריץ' בתנאי שבן גביר יהיה ברשימה. בחכמת הבדיעבד טחורים יצא לו מזה, ואמינותו נסדקה.
עוד משהו, כשבנט הודיע על ריצה נפרדת במועד ג' אף אחד מהמצקצקים לא דרש ממנו לשמור על אחדות המחנה.
מהרסיך ומחריביך ממך יצאו.
איך תגובתך קשורה למה שכתב היסטוריהָיוֹ הָיָה

שלמרות שהוא ישר וערכי וכו'.

הוא פוליטקאי כושל ומטה.

וכן, מגלה דברים ב"חכמת הבדיעבד"...

הוא טעה, רק חמורים לא טועים, וגם בנט טועהאיתן גיל
הוא טועה כל הזמןהסטורי
כל הפחות משנה וחצי שלו בפוליטיקה, מראות כמה האדם רב הפעלים בתחומים אחרים - לא מתאים לפוליטיקה.
המבחן שלו יהיה אם יצטרף לקואליציהאיתן גיל
יקבל סמכויות ויכין את עצמו פוליטית כמנהיג הציונות הדתית לקראת הבחירות הבאות שיהיו לכל המאוחר בעוד שלוש שנים.
אם יבחר להשאר באופוזיציה עם בנט שקד וסמוטריץ' הוא יהפוך להערת שוליים, וסביר שיפרוש למפעליו החינוכיים בתוך זמן קצר ביותר.
תרשום.
מה נעשה שהציבור לא רוצה את מי שביבי רוצה?:) הי
אתה צודק, הרב רפי יהיה לא רלוונטי יותר. הוא היה אמור לפרוש מזמן כדי להציל את מעט הכבוד שנשאר לו אבל משום מה בחר שלא, עצוב שרב מבזה את עצמו בצורה כזאת.
ביבי רוצה פודל שלא יאתגר אותו, הציבור הדתי לאומי רוצה נבחרי ציבור עם עמוד שידרה, בצלאל בצד השמרני ובנט בצד הליבראלי מתאימים לכך. הציבור שלנו צריך להפנים שמאחורי שניהם עומדים ציבורים שלמים שאותם הם מייצגים ולהפסיק עם הפסילות האלו כי הציבור מורכב מגוונים שונים- ליברלים ושמרנים, דוסים ולייטים
בדיוק כמו שהחרדים מסתדרים ביניהם במפלגה אחת למרות שאין סיכוי שליטאי יתחתן עם חסיד, במערכת הפוליטית צריך לעבוד בחוכמה ולהבין את המציאות.
לבנט יש עמוד שדרה?עוזר ישראל

האיש שעזב את הבית היהודי כדי להקים מפלגה ליברלית ונכשל כישלון חרוץ?

זה שהוא כשל לא אומר שהוא חסר עמוד:) הי
שידרה. הוא טעה ועשה מעשה רע.
אתה רואה את הרב רפי מאתגר את ביבי במשהו? הוא פוליקאי גרוע ברמות שלא נראו עד היום.
למה הוא לא מבין שהציבור לא רוצה בו ופורש לבד? למה הוא כופה את עצמו וגורם להרגשת אי נוחות לכולם? ההתנהלות שלו הזויה, אין לי מושג מה מניע אותו.. הוא אמור להיות מחנך בישראל.
ולגבי בנט, יש ציבור ליברלי שאתה לא יכול להתכחש לקיומו שבנט מייצג אותו, מה לעשות?
חברי הנהלת הבית היהודי הביאו אותועוזר ישראל

אחרי המעשה חסר האחריות של בנט, שלחובתו אפשר לזקוף איבוד של כשלושה וחצי מנדטים לימין. בנט חשב שהוא מביא ציבור ליברלי- לא נראה שזה כ"כ הצליח לו. 6 מנדטים שווה ימינה, כשהבית היהודי הביא 5 בסבב א', בלי בנט ושקד, עם בן גביר. אז אלא אם כן בן גביר שווה יותר משני מנדטים, לא נראה שלבנט יש ציבור גדול שעומד מאחוריו, לעומת מצביעי הבית היהודי.

לבנט היו חסרים 1,400 קולות בלבדדי שרוט
כדי לעבור את אחוז החסימה. זה לא שהוא היה בתחתית. כולם היו בשוק שהוא לא עבר, הוא לא תכנן את זה. כל הסקרים ניבאו לו 6 מנדטים בניגוד לבן שהסקרים ניבאו לו פחות מ 2.
בנט לא לקח בחשבון את פייגלין בתוכניות שלומשה

בדיעבד שניהם עבדו על אותו אלקטורט. פייגלין בנה על הבית היהודי כמו שהיה שנה וחצי קודם לכן (כשהוא כתב את הספר והכין את הקמפיין) ובנט זיהה שיש פה קהל יעד שזה יעניין אותו.

לשניהם ביחד היו כשבעה מנדטים. אם אחד מהם היה לא מתמודד (או קצת יותר חלש) כל המפה הפוליטית הייתה נראית אחרת

אז בגלל שהוא לא תכנןעוזר ישראל

הוא לא חסר אחריות? הוא חסר אחריות, ובסופו של דבר אפשר להעריך בזהירות שהוא שווה כשניים שלושה מנדטים. זה לא נקרא ציבור גדול שעומד מאחוריו. לפחות לא יותר גדול מהציבור שעומד מאחורי הבית היהודי והאיחוד.

הציבור הדתי לאומי מתחלק בערך לשלושמשה

במצב נורמלי (אחוז חסימה אחר) כל פלג היה רץ בנפרד ומקבל את המנדטים שלו (יותר מהיום), ועושה איתם מה שהוא רוצה. במצב שנוצר כרגע  אין להם ברירה והם רבים על מה שיש.

^^^^הסטורי
בהחלט, אני חשבתי, שהמשימה המשותפת של כל אחד מהאיחודים המלאכותיים שנוצרו בשנה האחרונה - צריכה להיות להוריד את אחוז החסימה, כך שלא נזדקק לכאלו תפרים גסים כל פעם.

מה שכן, צריך לזכור שגם עם אחוז חסימה נמוך - לא כל אחד יעבור, עוצמה לגילגולה שרפה מנדטים שש פעמים, בראשונות אחוז החסימה היה נמוך בהרבה.

גם בלי אחוז חסימה בכלל - יהיה חסימה אוטומטית ב1 מתוך מאה עשרים.
עוצמה הגיעה בשלב מסויים לשלושה וחצי מנדטיםמשה

(יחד עם אלי ישי) בגלל ההתנהלות של בנט, שמתאימה לציבור אחר.

צריך  2 מפלגות.  זה יהיה חלש אבל זה מה יש...

יחד עם אלי ישי ויוני שטבוןהסטורי
יוני שטבון הביא לשם את כל ה'קו' ורבים אחרים שאינם תומכי עוצמה, אבל לא יכלו עם דרכו של בנט בענייני תורה ומדינה. אלי ישי הביא ציבור מש"ס וגם את הביטחון שיש בראש פוליטיקאי מנוסה עם עבר בכנסת בממשלה ובקבינט. (הרז'ומה של עוצמה, מסתכם בקדנציה אחת שבן ארי נשא נאומים...)
זה בהחלט מעשה חסר אחריותדי שרוט
אפילו שתמכתי בימין החדש זה היה בתחושת עצבים על שניהם תאמין לי. אבל זאת הייתה טעות.

משום מה אצל הרב רפי זה נראה שהוא סתם מתנהג כמו פיל בחנות חרסינה.
הציבור הדתי לאומי שווה הרבה הרבה יותר מ6 מנדטים:) הי
הבעיה זה הפסילות.
הדוסים פוסלים את הליברלים ומצביעים לחרדים והלייטים פוסלים את השמרנים ומצביעים לליכוד וכחול לבן. חלאס עם הפסילות!!!! כוחנו באחדותינו. רב המחבר על המפריד!
כותרת יפה אך בעייתית במציאותהסטורי
בהרבה מאוד נושאים, הציבור חלוק בתוכו. ההמונים שהצביעו ל'יחד', לא הצביעו כי הם 'פוסלים' מישהו, אלא כי היו מאוכזבים מאוד, מהתנהלות הבית היהודי בענייני תורה ומדינה לכל אורך הקדנציה.

אם רוצים מפלגה מאוחדת ויש הרבה משותף - היא מוכרחה לכבד את זה שיש בציבור גישות שונות להרבה נושאים. אצל בנט, כל ההתנהלות היתה של איש אחד שכופה על כולם.
יופי, אז את זה לתקן!:) היאחרונה
נדמה לי שבנט השתפר מאז כי הוא נתן לאיחוד לאומי חופש הצבעה מוחלט בענייני דת ומדינה בבחירות האחרונות.
צריך להמשיך בדרך הזאת- בתחומים שיש בהם מחלוקות לאפשר חופש הצבעה ובמה שמסכימים ללכת כאיש אחד.
סמוטריץ ש3 שבועות היה ברוגז, מוטב שלא יכעססודית
לא טוב לכעוס כל כך הרבה.
אני בעד המהלך, ואין סיבה שהרב פרץ לא ימשיך בתפקידו גם אם זה יהיה התפקיד האחרון שלו בפוליטיקה.
עכשיו המורים בחזית.
יש למערכת החינוך מספיק קשיים גם ככה.
ולא, אני לא ממערכת החינוך.
בדיוק בגלל שיש קשיים למערכת החינוךהסטורי
כדאי מאוד שיהיה שם מישהו שידע לטפל בקשיים ולא מי שלא...
ודאי שמת לב שבנט לא מתגעגע לחזור למשרד החינוךאיתן גיל
אחרי שהשאיר שם אדמה חרוכה, עם זאת יזכר לו לטובה מפעל 5 יחידות לימוד מתמטיקה.
גם אנחנו לא מתגעגעיםהסטורי
לא יודע אם אדמה חרוכה, אבל מבחינת ערכי היהדות, הוא יותר הזיק מהועיל.
כבקשתך מציעים לו תיק אחר. הלוואי שיכנססודית
נראה את בנט שקד וסמוטריץ רצים לבד בעוד 4 שנים. ונגיד להם ביי
הם בחרו לרוץ בשני ראשים, בנט מכאן והרב פרץ מכאןאיתן גיל
נתניהו חיבר ביניהם לאור סקרים שהראו כי בריצה נפרדת כולם נשארים בחוץ. עוד לפני כן בחר סמוטריץ' ללכת עם הפלג של בנט.
עכשו הבחירות מאחורינו, אין עוד צורך בחיבור הטקטי, ילך כל אחד לדרכו ובא לציון גואל.
לפחות אל תשקרהָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך י"ט באייר תש"פ 17:56

סמוטריץ לא "בחר", סמוטריץ הופרש, בתרגיל מבריק מבית מדרשו של הרב פרץ, מודה...

אני כותב מה שאני חושב ולא מה שאתה מביןאיתן גיל
ואתה מבין שבעיקרון הרב פרץ ובן גבירהָיוֹ הָיָה

ממש התחננו לסמוטריץ שיבא, אבל הוא, מרוב שהוא שונא דת החליט ללכת עם בנט?

לכתוב "בחר" זו לא פרשנות, שבהחלט אינני חושב שעליך לסבור דווקא כמוני, אלא עובדה

וככזו - היא שקר

כי הוא לא בחר בזה, מרצונו, אלא הובל לזה מכורח הנסיבות שהם יצרו.

סמוטריץ' לא שונא דתאיתן גיל
הרב פרץ הפריע לו בראשות הרשימה ולא בן גביר ולכן העלה את דרישת הפריימריז כדי להרחיק את הרב פרץ ובפועל כדי להחזיר את בנט.
הרב פרץ מבין יותר ויותר שבנט שקד וסמוטריץ' רוצים לעשות לו כיפה אדומה ולסלק אותו מההנהגה ולכן הוא שוקל לפרק את ימינה.
זו הסתכלות עקומההסטורי
אין 'הם' שישבו ובחרו. הרב פרץ בחר ללכת לתהום כדי להתחמק מקהלת אמון הציבור, ממילא סמוטריץ' לא ראה טעם להצטרף ובלית ברירה הלך עם בנט. מאוחר מידי, הכריחו את הרב פרץ להבין, שאין לו זכות להשמיד את המזרחי-המפד"ל ההיסטורית ולהתרסק מתחת לאחוז החסימה.
ההסבר שלך מעורר רחמיםאיתן גיל
שלא כמוך אני לא מנסה להצדיק בדיעבד מהלכים פוליטיים שהסתיימו בפיאסקו. אבל אתה יודע מה, אני זורם איתך. בנט לא היה צריך לפרוש מהבית היהודי ואם לא היה פורש, הרב פרץ שאינו פוליטיקאי מיומן לא היה מוצנח מבחוץ ועושה לך רע בלב, כך אני מבין.
זהו שבנט פרש ולגבי סיבות פרישתו אנחנו חלוקים. לדעתי הוא פרש ממניעים אישיים אנטי ביביסטיים כדי להצטרף לניסיונות להוריד את נתניהו מהכביש. חמישה פוליטיקאים רוצים להוריד אותו מהכביש ואולי חמישים וחמישה ועדיין הוא נבחר שוב ושוב ושוב... טועה מי שחושב (בנט) שמפלגה סקטוריאלית היא פלטפורמה נכונה להחליף ראש ממשלה, ומי כמו בנט מבין את זה.
כך או כך, אותי מדאיגים ענייני המגזר ולא עתידו הפוליטי של בנט. בנט הוא אבן ריחיים על צואר הציונות הדתית, ובזה צריכים לטפל ולא בהבטחות שחילק לח''כים לדאוג לסידור עבודה לכולם, ולא- הולכים לאופוזיציה בבחינת גם לי גם לך לא יהיה. אם נתניהו ימנה נציג מטעמו איש קשר רציני עם הציבור הדת''ל אזי בסבירות קרובה ל- 100 אחוז הוא יגאל את הציבור הדת''ל מיסוריו האידאולוגיים.
הכנסת לפי כל כך הרבה דברים שלא אמרתיהסטורי
ולא הגבת לתוכן דברי בכלל.
אגב, תראה את החוצפה הזו של כותב המאמרעוזר ישראל

הרב עמיחי אליהו: מתקשה להאמין שהרב רפי פרץ יבגוד בבוחרים - ערוץ 7 חדשות, פוליטיקה, תרבות, יהדות ועוד

כשבנט נטש את הבית היהודי מישהו אמר עליו שלא יצרפו אותו למניין? מה זה השטויות האלה?

לא יודע אם המילה היא חוצפההסטורי
אבל אני מסכים שהדימוי שהביא מופרע לחלוטין.
הרב עמיחי אליהו אולי הגזיםהָיוֹ הָיָה

אבל חוצפה זה לא, יותר חוצפה זה לקרוא לו חוצפה,

ואת הרציונאל שלו אני מבין היטב, מהרב פרץ אנשים ציפו, הוא מחנך, הרף של הדוגמא האישית שלו הרבה הרבה יותר גבוה משל בנט, במחילה.

והוא לא כתב שיהיה אסור לצרפו, אלא שיש שלא ירצו לצרפו, הריני להבטיחך נאמנה, שאת בנט הם כבר 6 שנים לא רוצים לצרף, הרבה לפני שהוא בגד.

אז בוא, מספיק לנו אחד שאיבד פרופורציה, לא צריך שגם אתה תאבד אותה... 

כבודו במקומו מונח, ובעיקר הוא מתקשט בנוצות סבו הדגולאיתן גיל
אני רואה שבאופן עקבי (!!!)הָיוֹ הָיָה

אתה בוחר להתעלם מהטענות שכותבים החולקים עליך. ולפטור את עצמך בהשמצה או שתיים, בא תתרצן, אני וכולנו נשמח לנהל דיון ענייני על כל נושא.

כבר כמעט שנה אני אומר: ימינה זו לא מפלגה, זו מחלת נפשברוניש

וזו הוכחה ברורה לכך. אין בין תומכיה אף לא אדם בלתי מטורף אחד.

או, עכשיו השתכנעתי!!! ואני מכריז בזאת על:הָיוֹ הָיָה

הקמת בית המשוגעים ע"ש קוק

בעלים: הרב צבי יהודה

מנהל: הרב אברהם שפירא

מנכ"ל: הרב מרדכי אליהו

חוסים:

הרב חיים דרוקמן

הרב זלמן מלמד

הרב שמואל אליהו

הרב יהושע שפירא

הרב דודי דודקביץ

הרב יעקב אריאל

הרב יעקב שפירא

הרב מיכאל הרשקוביץ

הרב איתן אייזמן 

הרב נחום רבינוביץ

הרב צפניה דרורי

הרב חיים שטיינר

הרב אליעזר וולדמן

הרב אלישע אבינר

הרב אליקים לבנון

הרב חננאל אתרוג

הרב בן ציון אלגאזי

הרב מרדכי גרינברג

הרב איסר קלונסקי

הרב ברוך וידר

ועוד ועוד

וגם אני הקטן אשמח לחסות עמם בצילם.

ואתה ברוניש הטהרן והחוצפן שנהנה כל כך לטפוח על השכם, לא רק של נבחרי המגזר אלא גם של רבניו ותלמידי החכמים שלו (ע"ע דברי הנבלות שלך על הדיינים הציונים-דתיים) תהנה לך בגהינם עם כל ה"נורמליים"

אתה צודק שהוא הגזיםחיובי
אבל אתה נזעק על "כבוד ת"ח" בלי שהוא בכלל הזכיר שמות.. ואילו על התגובה שתחתיך של נחש משקפיים בחרת להתעלם..
אז מה?הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ' באייר תש"פ 12:46

אין שום צורך לנקוב בשם, מי שאומר שאין לאגודה תומך אחד שאינו מטורף, בעוד שידוע שכל אלו תומכים בה במוצהר ואקטיבית. הוא חוצפן.

וזה לא "קצת הגזים"

מלבד שהוא כבר הוכיח את עצמו  במה שכתב על דייני ישראל דברי נאצה וחרפה, ועל זה אני גם עדיין רותח.

נחש משקפיים כמעט לא כותב פה כלל, צץ וזרק עקיצה, לא ראיתי צורך להגיב, מלבד שזה לא מתקרב למי שקורא לכל הרבנים הנ"ל "מטורפים",

ואח"ז עוד מטיפים פה שאנחנו (תומכי ימינה) - אנחנו אלו שבטוחים שרק אנחנו צודקים ואת כל הדעות האחרות מבטלים במחי יד...

לא מי שהחליט החלטה, ומעתה כל רבני ישראל אם יחלקו עליו הינם מטורפים בעיניו...

עקבתא דמשיחא... חוצפה יסגא... וחכמת סופרים תסרח.... וסר מרע משתולל.... ואין לנו על מי להשען.

למה כתוב "הרב פרץ יפצל" מיכל פרץ היא רבנית לא רבנחש משקפיים

בוכה/צוחק

כזה שלומיאל פוליטי לא ראיתי בחייםדי שרוט
בכלל לא היה צריך להתחבר עם בן גביר. התחבר עם בן גביר.
וואנס התחבר עם בן גביר לא היה צריך לנטוש אותו. נטש אותו. לא צריך להתפצל מימינה, מתפצל מימינה.

כל דבר הפוך.

הוא רב מקסים ואיש חינוך אבל לא צריך להיות בפוליטיקה.
סיבוב שעריםאשר ברא

איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?

ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.

קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת )

לא צריך להרשםברגוע

יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה

יש שם גברים ונשים בהפרדה

והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגועאחרונה
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -

מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.

את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.

לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.

לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.

נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים

ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.

כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.

אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.

צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטוריאחרונה
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי

אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.

מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.

בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.

תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר

עליך. זה לא נותן לי כרגע.

והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה

מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה

אולי יעניין אותך