לא יודע אם אני צודק אבל נשמע ממה שכתבת שאתה שבור מזה נורא!!
אז קודם כל כמו שכתבו לפני זה קורה לכולנו יש ניסיונות והתמודדויות, ככה זה החיים מלאים מלאים באתגרים וקושי! כמו שכתוב אדם לעמל יולד לא באנו לפה בשביל להיות מלאכים!
אנחנו בני אדם עם כל מה שזה אומר! עם יצרים של בני אדם, ומהצד השני כוחות של בני אדם!!
היצור היחידי בבריאה שקיבל כוח להיות בורא, כוח ליצור הוא האדם, הקב''ה נתן לנו יכולת שבעצם שמורה רק לו יכולת ליצור דברים חדשים ולברוא את עצמנו מחדש!
ומנגד בכח הזה של הבחירה, של היצירה, יש את הכח הגשמי שמושך אותנו למטה!
אז קודם כל אח יקר!! אל תלחץ אתה סך הכל מתמודד עם ההתמודדות הבסיסית ביותר שיש לכל בן אדם,
גם אם נופלים עוד ועוד ועוד ועוד עדיין כתוב שבע יפול צדיק וקם, וכבר אמרו בעלי המוסר שבלי הנפילות אי אפשר להיות צדיק!
הנפילות הם מה שמלמד אותנו באיזה נקודות להתחזק, על מה לעבוד ואיפה להשקיע את הכוחות!
שני כלים חשובים ובסיסיים בהקשר הזה.
א. בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין! אי אפשר להתגבר על היצר בלי התורה פשוט לא שייך, ברמה מסויימת כל התורה נבראה בשביל שנוכל להכיל את התמודדות שלנו עם היצר, וזה גם מקביל כי המשיכה לתורה והאהבה אליה, מגיעות מאותו שורוש בנפש שנמשך ליצר הרע הזה!
ב. הכי חשוב זה לזכור שהתמודדות האמיתית היא לא החטא עצמו!!!! כן כן כמה שזה נשמע מפתיע ההתמודדות האמיתית, הקושי האמיתי, הוא לא להתגבר על החטא הספיציפי הנקודתי שלפנינו.
ההתמודות האמיתית היא עם הדרך שלנו להתמודד עם החטא!!!!
בעצם כשאדם חוטא אין לו שום מניעה לקום בבוקר להתפלל ברצינות לבקש סליחה אמיתית ולהתיישב ללמוד, הרי כבר אמר הקב''ה ''גם כשחוטאים בני הם''
אבא שלנו נמצא איתנו בכל מצב!!
אבל מה איתנו?? אנחנו תמיד איתו?
למה באמת זה כל כך קשה????
כל מי שנכשל פעם יודע שלהרים את עצמך זה כמו קריעת ים סוף!
דרושים מאמצים אדירים בשביל להתקדם אפי' פסיעה קטנה לכיוון הנכון, למה??
התשובה היא, כי בעצם הקושי שלנו, המקום שבו היצר הרע נלחם בצורה החזקה ביותר עם כל ''התותחים הכבדים''!!.
המקום הזה הוא בפנים הנפש שלנו, ביאוש, בתחושת הגועל העצמית, בתחושה של אני אפס, כבר שנתים אני בישיבה גבוהה ואני לא מצליח כלום, מה ייצא ממני, איזה רע אני, כזה חסר יראת שמים.
בעצם הקושי הגדול ביותר הוא בתחושה שאני כבר לא עם אבא, אני כבר לא עם הקב''ה, אני חוטא!!!!
כל האמירות האלו הם הם היצר הרע האמיתי!! פה המלחמה של היצר היא החזקה ביותר, להפיל אותנו לשבור אותנו!! לתת לנו תחושה שמזה כבר לא נקום!!
ההבנה שכל הרגשות האלו לא מגיעים מתוך מקום טוב, מתוך מקום של קדושה וחיבור לקב''ה, אלא בדיוק להיפך, הם מגיעים מתוך היצר שרוצה להוריד את הערך העצמי שלנו להשפיל אותנו בעיני עצמנו, ולגרום שלא נצליח לקום לקרב הבא, ההבנה הזו היא המפתח למלחמת היצר האמיתית (והרבה פעמים גם הקשה יותר!!)
הדרך האמיתית היא פשוט לקום ולחזור בכל הכח לעבודת ה' ופשוןט להתעלםפ מתחושת המיאוס הפנימית הזאת שעולה, וכל הזמן להזכיר לעצמנו שכל הגועל הזה זה לא באמת אלא שזה היצר הרע שמנסה לשבור אותנו שוב!!
תזכור מה שחשוב זה לא החטא אלא איך להתמודד איתו!!!
בהצלחה אח יקר!! ותדע שעצם זה שזה כואב לך ואכפת לך רק מעיד על כמה שאתה באמת לא שם!