דייט חמישי בע"ה(ר)צינית

היי כולם, אז ב"ה יש לי בקרוב פגישה חמישית עם בחור,

אז עד עכשיו היה לנו מאוד נחמד ביחד והכל, 

אבל כל הפגישות בינתיים היו במקומות פתוחים כמו פארקים וטיילות וכאלה,

לא הלכנו ללובי של מלון או לבית קפה או ישבנו לאכול איפה שהוא... (גם בגלל התקופה הזאת של הקורונה הכל היה סגור)

באחת הפגישות העליתי את הנושא של לשבת במלון אבל הוא אמר שהוא מרגיש לא בנוח שמלא אנשים עוברים שם ויכול לבוא מישהו שהוא מכיר. (והבנתי את זה כי עד עכשיו שמתי לב עליו שהוא קצת ביישן, וקיבלתי את זה בהבנה...)

אבל עכשיו הסבו לתשומת ליבי שחשוב לבדוק שזה לא מגיע ממקום של קמצנות...

הבעיה היא שאיך בכלל אני יכולה לברר דבר כזה? במיוחד עכשיו עם הקורונה והכל שגם ככה הרבה מקומות סגורים... אז זה יכול להיות תירוץ נהדר למתקמצנים...

או שזה בכלל נורמלי לגמריי שלא יושבים לאכול ב4-5-6 פגישות ראשונות?

אני לא כל כך מבינה בזה כי הוא הבחור הראשון שפגשתי...

אשמח לעזרתכם המקצועית

זה בסדר גמורחידוש

אני מכיר ישהו שכבר נפגש כמה שנים ומעולם לא ישב בדייט במקום סגור.. לא מתוך קמצנות אלא מתוך חוסר בזבזנות...וגם הבחורות לא היו בקטע. גם אני אישית לא רואה שום עניין או יתרון בבית קפה על פני פינה שקטה תחת כיפת השמיים

אבל איך אפשר לדעת שזה באמת לא מגיע ממקום של קמצנות?(ר)צינית

טיפים לבדיקת רמת הלארג'יות/ ג'נטלמניות/ נדיבות/ קמצנות

יתקבלו בברכה

פשוט וקל:הָיוֹ הָיָה

גם כשהדייט הוא במקום פתוח, את יכולה לומר "וואי, בא לי איזה כןס קפה" כשאתם ליד מקום רלוונטי, או "איך מתאים לי...." לויד'ע מה, ליד לויד'ע איפה.... קיצער, להוביל לקניה של משהו בלי לשבת שם, שאז אין את הנימוק של לא נעים לו וכו'.

ותראי איך הוא זורם.

(תזמיני משהו קצת יקר... כוס קפה ב5 שקל לא תהיה ראיה...)

בנים יבינו את הרמז?קל"ת
נראלי רובם נגד לתת רמזים ופשוט בעד בקשות ישירות
^^^^advfb

אין על שקיפות

וואו אתה מסכים איתי??קל"ת
צריך לתעד את הרגע הזה

חחחחחהפי
חח זה נחשב ישירותברגוע

אנחנו לא עד כדי כך..

קל"ת
צחקתי בקול
ואי זה לא נעיםהפי
אבל אני מבינה את הדעה הזאת אבל עדיין לא יודעת זה מרגיש לא נעים
משהו קצת יקר? נראה לי מוזר להציע לחטט לבחור בכיס בתור שידוךפלונפון מירוסלב

הייתי הולכת על הקטע שהוא יותר ביישןיושר בן אמת

פשוט כי אני מכירה כ"כ הרבה אנשים כאלה. 

גם אני לא אוהבת להפגש במלונות. אין שם טיפת פרטיות

קמצנות זאת קונספירציהadvfb

אולי זה בא ממקום של חסדנות,

לעולם אי אפשר לדעת מניעים של אדם. אלא ם כן שואלים אותו, וגם זה לא תמיד פתרון טוב.

אז מה עושים? דנים לכף זכות ונותנים לכל האפשרויות את המקום שלהם ולאו דווקא לשלילית את מרכז המחשבה שלנו.

את יכול להיות קצת פתוחה איתו לשדר לו שיהיה לך כיף אם תלכו למקום עם אוכל אם זה חשוב לך. חלק מהמשחק זה פתיחות, אם לא נפתחים - לא מתחברים. לאט לאט נפתחים ולאט לאט מתחברים.

לא הבנתיקל"ת
הצעת לו לשבת בבית מלון והוא לא זרם ואת חוששת מקמצנות? אבל למיטב ידיעתי לשבת בבית מלון לא עולה כסף...ניסית להציע לו פעם לקנות משהוא בבית קפה?(אפשר לקנות איזה אייס ולהסתובב עם זה או לשבת עם זה באיזה פארק..לא חובה לשבת עם זה בבית קפה עצמו )
זה תלוי באופי שלכםהפי
יש אנשים שמתביישים לאכול (כמוני) אך אם הצד השני רוצה אני אשתדל שכן .
לכן אם מפריע לך העניין את יכולה לשאול לדעתו - מה אתה אומר שניפגש פעם הבאה בבית קפה שקט שאני אוהבת?

לא חושבת שצריך למהר למסקנות שהוא קמצן ..

מעבר לכך קמצנות זה לא רק כספי זה התנהגות הוא מושג מים הוא מציע לך?
הוא רגיש אליך?
את האמת אני גם לא בקטע של לאכול...פשוט מישהי אמרה לי לשים לב(ר)צינית

שזה לא בא מקמצנות...

ואז אמרתי, אוקיי, איך בודקים אם בנאדם קמצן?

כתבתי אולי תציעי לו מקום שאת אוהבת?הפי
שבו תשתו יש מקום כזה?

אבל איך הבחור ? נוח לך להיות לידו הוא רגיש אליך? הוא שואל לשלומך ? הוא עדין?
נראלי זה גם שייך ללבדוק האם הוא לא קמצן..
כי תחשבי אדם קמצן יכול אולי להסוות את זה ולהגיד טוב בדייט צריך..

אבל יש כל מיני התנהגויות שעושים אותם מהר.. לדוגמא את אומרת שקר לך מה הוא עושה עם זה? הוא מציע לחפש מקום סגור?
ואי קשה לי להסביר את הבנת קצת? את אומרת שאת רעבה ויש לו עוגיה בתיק הוא מציע?
זה בא לו בזרימה? מהלב ?
אתם גם לא שותים בפגישות?קל"ת
זורק הצעה... משהו מעניין ששמעתי.מבקש אמונה

יש לי הרגשה שיצחקו עלי פה.. אבל לא אכפת לי

יש פסוק שאומר "מצרף לכסף וכור לזהב, ואיש לפי מהללו" 

אדם לרוב יהלל מעשה שהוא עצמו היה כנראה קשה לו לקיים בעצמו.   מניסיון, זה נכון. 

להמחשה בלבד,

יש סיפור ששלמה המלך רצה לברר במשפט מי מבין שלושה אנשים גנב כסף..

אז הוא סיפר להם סיפור שבתוכו היו כמה אנשים שעשו מעשים נפלאים וגם שודד אחד שוויתר על השלל שלו.

ושאל כל אחד "איזה מעשה לדעתו הכי משובח"  וזה שגנב ענה שהשודד שהחזיר את השלל הוא הכי משובח - כי זה קשה!

השאר בכלל לא התפעלו כי זה הכי הגיוני שיש. ובאמת הוא היה הגנב... 

למעשה, אני לא יודע איך בדיוק.

אבל לדעתי אפשר להשתמש בזה.

לספר משהו ולבחון את התגובה אם יש התפעלות מיוחדת ממישהו שמזמין או תורם וכו'

הנה בהידברות מסבירים את זה.מבקש אמונה
נשמע רעיון יפהקל"ת
אבל למה ללכת סחור סחור אם אפשר פשוט לשאול אותו- "הייתי רוצה שנשב לשתות בבית קפה, מה אומר?"
את באמת חושבת שקמצן יעשה לעצמו פאדיחה ויסרב לה?מבקש אמונה

לדעתי גם אדם קמצן ישלם במצב כזה

ברור שהוא לא יסרב באמירת 'לא'קל"ת
אבל אנחנו בנות, ויש לנו חושים לקלוט כמה זה נעשה מחפץ לב וכמה מתוך אילוץ.
והאמת, גם אם הוא לא רוצה לשבת ועושה זאת בשבילה- זה מוערך בעיני.
לכי תדעי, אולי היא לא תשים לב. לא הייתי סומך על זהמבקש אמונה

זה יפה שזה מוערך בעינייך,

אבל לרוב מי שעושה רק "בשבילה", אחרי הנישואין זה יעבור לו. 

מידות קשה לשנות.

או שתעשה גם את העצה שלך, וגם את מה שכתבתי..

לא בעיה. 

אז העצה שליקל"ת
היא להתבונן טוב ולהפעיל את החושים במציאות.
היא צריכה לסמוך על האינטואיציה והשכלה הישר שלה שאם הכל עבר בסדר ולא שידר לה משהוא אז אין סיבה שהוא קמצן באופן מופרז, לא צריך סתם להיות עם חששות.
הרעיון שלך יפה, אך לא הייתי נותנת את זה בתור עצה לבחון אם אדם קמצן או לא, לדעתי זה חסר בסיס ונטו ספקולציה לקבוע קמצנות על פי תגובה של אדם לסיפור אחר.
אבל דברי שלמה המלך זה לא חסר בסיס.מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ג' בסיון תש"פ 16:34

את אומרת "לסמוך על האינטואיציה והשכל הישר שלה" 

אבל עובדה שיש נשים שנפלו על קמצנים... 

אני לא שולל את העצה שלך, אבל תכלס זה גם ספקולציות במובן מסויים

הוא לא מתכוון להגיד שהוא קמצן - ככה שבכל מקרה זה יהיה פרשנות 

אני מציע להשתמש גם בדברי חכמים. 

למה לשלול? גם בזה היא יכולה להפעיל את השכל הישר ואת האינטואיציה.

בסדרקל"ת
דווקאקל"ת
במציאות אני ממש לא ישירה ושקופה..
זה צריך להיות מקרה מאד חריג שיוציא ממני כזו שקיפות.
במקרה של הפותחת, שיוצאים כבר 5 פגישות ובחור אפילו פעם אחת מאז לא הציע לי שנשב לשתות זה כבר חריג בעיני ובאמת היה מוציא ממני שקיפות והייתי אומרת לו באופן ישיר שאני רוצה לשתות.
פשוט אף פעם לא נתקלתי שאחרי מספר פגישות זה לא בא מהבחור בעצמו, אז לרוב כמעט לא הייתי צריכה להיות שקופה אלא הוא הציע בעצמו ונענתי.
ואיך הוא יכול לבדוק אם את קמצנית? חדשכאן
שייכנס פה לפורום ויבקש עצה (ר)צינית

חחח סתם צוחקת(ר)צינית

אבל זה באמת רעיון להעלות את הנושא הזה בפגישות...

חושב (כותב את זה באופן כללי. זה מתאים להמון שרשורים כאן)חדשכאן
שאין צורך לבוא עם כל מיני חששות בראש ואז לבדוק אם יש אותן במדוייט או לא.
להיפגש, לזרום, לחיות.. חושב שהחוויות המשותפות מלמדות אותנו הכי טוב מיהוא האדם שמולנו.
כל עוד לא הרגשת שהוא קמצן, אין סיבה לחשוש מזה. (ואם זה ממש חשוב לך, כדאי אם כבר לברר את זה לפני שיוצאים..) ואם כן הרגשת, כנראה יש סיבה וזה זמן מעולה לפתוח ולדבר על זה.. (כמובן כמובן שבאופן ובזמן שמתאים).
בדיוקבת 30אחרונה
האם את מתכוונתתפוח יונתן

שאת רוצה לבדוק האם הוא קמצן בדייטים או האם הוא יהיה קמצן אחרי שתתחתנו?

כי אלו 2 דברים שונים לחלוטין.

בחור יכול להיות חסכן בדייטים ולארג' מאוד בנישואין ולהפך.

אם את חוששת שהוא יהיה קמצן אחרי החתונה, אז אני לא יודע האם אפשר לבדוק את זה בכלל. גם הוא אולי עדיין לא יודע איך הוא יהיה כי הוא אף פעם לא היה נשוי.

אבל אם את רוצה שהוא לא יהיה קמצן בדייטים, אולי תצטרכי להגיד לו את זה ישירות, כי בנים לא תמיד מודעים לצורך של האישה שיקנו לה דברים לפני שהם מחוייבים אחד לשניה. ובנים יכולים גם קצת לחשוש להעניק יותר מדי לבחורה בפגישות מכל מיני סיבות כמו חשש להיראות פזרן / שתלטן / לא צנוע באורחות חייו. זה תלוי תרבות והרגלים. לא הייתי פוסל על זה. הוא כנראה לא יודע מה את מצפה ממנו ואם עושים לו מבחנים זה בעיני לא הוגן, כי גם אם הוא ירצה להתנהל נכון, הוא לא תמיד ידע מה זה נכון מבחינתך אם לא תגידי לו ישירות.

אני אישיתקל"ת
לא ככ מסכימה עם דברייך שאלו שני דברים שונים.
אדם מהשורה לא משנה את עורו לאחר נישואין.
מה שרואים בדייטים זה מה שיהיה אחכ.
נכון, דייטים ראשוניים זה קצת משחק ומלאכותי, אבל לאורך זמן בהחלט אפשר ללמוד מההתנהלות של האדם איך הוא באישיותו, אי אפשר להישאר צבוע למשך זמן ממושך.

נקודת המבט הזו שאדם יכול להיות לארג' בדייטים וקמצן אחכ בנישואין היא בעייתית ומבטאת חוסר אמון, אפשר להגיד את זה אז על כל דבר, ואז מה משמעות הדייטים?
התכוונתי יותר למקרה הפוךתפוח יונתן

חסכן בדייטים ולארג' אחר כך. זה מאוד מצוי ולכן אי אפשר לשפוט לפי זה.

זו לא צביעות, רמת המחוייבות שונה לחלוטין בין 2 המצבים. אני לא אסיע אותה מאות קילומטרים באוטו שלי לפני אירוסין/חתונה וגם לא אתחלק איתה בכסף שלי ולא אפתח חשבון משותף. אחרי חתונה אעשה בכיף מה שהיא תרצה. 

וברור שאי אפשר לבדוק הכל בדייטים. פגישות בכלל לא נועדו בשביל הבדיקות האלה אלא רק בשביל לקבל רושם האם יש בסיס לבניה משותפת של בית. האם יש תחושת אמון הדדית והאם יש רצון להתגבר על משוכות בעתיד שבוודאות יהיו.

גם הפוך.קל"ת

ברור שרמת המחוייבות היא שונה בין המדוייטת שלך לאשתך, אך יש מינימום שמצופה שיהיה(לדעתי ולפחות גם לדעת פותחת השרשור) ואפשר לבחון על פי זה , הכל עניין של פרופורציות. לדוגמא:

ברור שלא מצופה שתסיע את המדוייטת שלך מאות קילומטרים, אך האם אתה כן מסיע מרחק מסויים?

ברור שלא מצופה שתשלם על המדוייטת של מאות שקלים, אך האם אתה כן משלם עליה סכומים מסויימים?

וכן הלאה.

פגישות בהחלט נועדו בשביל לבחון בין היתר את הדברים האלה.

זה נכון לבחורים מבוגרים שמודעים למה שמצופה מהםתפוח יונתן

נערים צעירים יכולים פשוט לא לדעת מה הם צריכים לעשות בדייט, או לא להצליח לעשות את מה שרצו בגלל חוסר ניסיון.

ובמקרים כאלה זה לא מעיד בכלל על האופי שלהם. וגם אם הם התרגלו להתנהגות מסויימת ברור שהם יכולים להשתנות בקלות אם ישתכנעו שהם צריכים להתנהג אחרת.

נורמלי לגמריultracrepidam

אל תפתחי חשדות, זה קודם כל.

דבר שני, לא כל קמצנות מובילה לאלימות כלכלית או בסגנון

דבר שלישי, יש הרבה אנשים קמצנים בתחומים מסוימים ופזרנים בתחומים אחרים, אז את צריכה להכיר אותו לעומק.

אני הייתי מנהל שיחה על הוצאות כלכליות.

תחליטי למה מפחיד אותך בחור קמצן (אם בכלל). מה בדיוק מפריע לך, ואז המשימה שלך תהיה לבדוק אם הוא כזה או לא

אולי הוא סתם ביישן. אבל בכל מקרה זה לא קמצנות לסרב לשלם 50פלונפון מירוסלב

שקל על בקבוק מים .

תציעי לו בית קפה או משהו כזה, אם חשוב לך להפגש במקום סגור, ותראי את התגובה.

בכל מקרה, אם הוא בן תורה ואת מצפה לאחד כזה כדאי שתדעי שרוב הבנות שמחפשות בני תורה מבינות שבחורי ישיבה הם די עניים ומתחשבות מאוד בהם.

אבל קחי בחשבון שאם את באה בגישה של לבחון, בד"כ זה הדדי. יש מצב שהתעקשות שלך על בית קפה תצייר אותך כמחפשת שישלמו עליה או משהו כזה.

אני ממש לא מתעקשת על בית קפה(ר)צינית

פשוט מכיוון שאני לא יודעת מה מקובל רציתי לדעת אם הוא אמור להציע

מנסיוני מכיר, דוסים דתיים לאומיים (חרד"לים, תורניים) מעדיפיםפלונפון מירוסלב

ללכת לטייל באיזה פארק או לשבת באוויר הפתוח. יש גם הרבה דתיים כאלה.

חרדים והדתיים לייט מעדיפים לשבת במקומות סגורים.

כמובן שזאת לא סטטיסטיקה מדוייקת, אבל זה קטע כזה.

אם הוא בחור דוס, ובמיוחד אם הוא בן ישיבה דתי, יש היגיון שהוא יעדיף לשבת בחוץ עם כל הקטע של טיולים וארץ ישראל וכל זה.

אני חושב שזה הרבה יותר נעים גם, בלי מלא אנשים מסביבך.

"התעקשות"?קל"ת

זה דיי הגיוני ואפילו לגיטימי ביותר לרצות אחרי 5 פגישות שהפגישות יכללו גם ישיבה בבתי קפה, או לפחות קניית שתייה ולשתות אותה בחוץ. תמוה שהבחור לא הציע את זה עד עכשיו.

נכון מאד^^מבקש אמונה

אם זורם לבחור מקום פתוחחדשכאן
והיא מתעקשת על בית קפה,
זו התעקשות.
(ואם הוא מתעקש על מקום פתוח, זו גם התעקשות😁)

לגיטימי גם לרצות להיות במקום פתוח. זה תלוי סיגנונות וכל אחד עושה מה שמתאים (ומוכר) לו.

ואגב, את מוזמנת לפתוח כאן שרשור עם השאלה איפה אנשים כאן מעדיפים להיפגש, מקום פתוח/סגור?
לגיטימי לרצות מקום פתוחקל"ת
אני בכלל לא מדברת על מקום פתוח/סגור,
אני מדברת על להציע לבחורה מסכנה אחרי 5 פגישות לשתות. כדי לקנות שתייה אפשר להיכנס שנייה לבית קפה, זה הכל.
דווקא היא לא כתבה כזה דבר..חדשכאן
מה זה "כזה דבר" ?קל"ת
היא חוששת מקמצנות והיא רשמה שבאמת עד עכשיו לא ישבו לאכול איפשהוא. אלא אם כן לא הבנתי נכון
אני גם לא יודע מה היהחדשכאן
היא לא כתבה שהם לא אכלו כלום רק אמרה שהם לא ישבו לאכול איפשהו
..קל"ת
לא רשמה לא חשבו אלא שגם בפועל לא ישבו לאכול. לא הבנתי אם הכוונה לא ישבו פיזית ממש בבית קפה או גם לא ישבו לשתות או לאכול בפארק
תיקנתיחדשכאן
אם כתבתי התעקשות, התכוונתי להתעקשותפלונפון מירוסלב

לא כופים אנשים בקשר זוגי, יש כאלה שנוח להם ויש כאלה שלא.

וכן, זה נכון גם אם הבחורה היא זאת שכופה על הבחור. למרות שקשה לבנות משום מה שלא להשליך מכל סיפור על עצמן

אין שום דבר מוזר באנשים שלא אוהבים מקומות סגורים.

יש אנשים עם אגורופוביה, בעיות ויסות חושי, סתם כאלה שאוהבים שקט, וכאלה שפשוט גדלו על טבע ומרחבים פתוחים ולא מרגישים בנוח כשהם סגורים ומוקפים באנשים.

תפסיקו להיות כאלה שיפוטיים, בחייכם. לא באמת בא לכם להתחתן?

עונהקל"ת

אני לא בעד קיצוניות לשום צד. צריך להתחשב בשני הצדדים אם כל אחד מעדיף משהוא אחר. אם כי אני חושבת שבחור שהגיע לבגרות ולשלב של דייטים צריך לא לחשוב אגואיסטית על עצמו ולהבין שיוצא עם בחורה וגם אם בא לו והוא אוהב יותר שטחים פתוחים, מן הראוי שיציע לבחורה לשבת בבית קפה, למה? כי אולי היא צמאה וכן, גם כי זה פשוט מקובל. ואם יש לו בעיה פיזיולוגית או נפשית לשבת במקומות סגורים אז מה הבעיה לקנות ולשבת בחוץ?
במקרה של פותחת השרשור לא נראה שהוא עשה את זה ,אחרי 5 פגישות, ועל זה נאמר "דרשני" . *לדעתי*
זה לא אומר כלוםפלונפון מירוסלב

יש אנשים מכל מיני סוגים. יש אנשים ששוכחים לאכול ולשתות בעצמם, מכיר כמה כאלה, זה אומר שהם לא מתחשבים בזולת? לא, זה אומר בסה"כ שאכפת להם מהזולת כמו שאכפת להם מעצמם.

אי אפשר לנסות לנחש את כל הוריאציות של סוגי אופי של האנשים ואת הסיבות שהם לא עושים מה שהם לא עושים.

שחררו קצת, תתחתנו, לא יקרה כלום.

כןקל"ת
זה אומר קצת שאין להם רגישות,
לפחות לא מספיק כמו שאני אישית רוצה, זו דעתי.
מאוד ממליץ לקרוא את הקונטרסים של הצדיק מיבניאל על שידוכיםפלונפון מירוסלב

יש אנשים שצריכים ללמוד להוריד קצת את הראש ולהפסיק לחשוב שהעולם לא רק כבקשתם, אלא גם כהבנתם.

באמת ממליץ, חבל לכם על הזמן.

הוא גם אמר להתחתן עם הראשונה שמציעים..מבקש אמונה

חבר שלי עשה את זה והיום הוא גרוש. 

צריך קצת ביקורתיות אם רוצים פרטנר לחיים נורמלים

הוא אמר שעושים את זה בתנאי שבאמת בוטחים בה'פלונפון מירוסלב

חבר שלך לא היה שם וקפץ מעל הפופיק.

צריך קצת ה' בחיים.

אני חושב שאתה נוטה להשליך יותר מדי ממקרים יחידניים על העולם, ועוד על דעה של רבנים גדולים. זה לא נראה לך מוזר? אולי חבר שלך התחתן עם הבת זוג שנקבעה לו מ' יום לפני יצירת הולד והם פשוט פישלו את הקשר מסיבות כאלה ואחרות?!

קראתי כמה פעמים את דבריו, והוא לא אמר סייג כזה.מבקש אמונה

בכל אופן, העולם לא כבקשתך זה לא אומר להתפשר ולא לבדוק את המידות שלו..

מידות זה לפני הכל.

אם לא להיות בררן, זה על יופי ושאר דברים שפחות חשובים.  לא מידות

הוא אומר את זה במשך כל הקונטרספלונפון מירוסלב

אמת - יש לבדוק את המידות של המשודכ/ת,

אבל מצד שני יש לפתח מידה לא בריאה של פארנויה וגאווה שאומרת שהבן אדם מולי חולה נפש, אלים, מתעלל ואני שלם מושלם ובן העולם הבא.

לא להיות בררן זה על כל דבר שהוא דמיון. כולל הזיות על ניתוח מידות.

כבר שמואל הנביא קיבל על זה נזיפה מהקב"ה, ואתם רוצים להיות שופטי כל הארץ?!

נ.ב, יופי הוא לא תמיד דבר שולי.

לא ראיתי. אבל עזוב. בכל אופן..מבקש אמונה

לדעתי אם בנאדם לא שם לב שהשני אולי סובל, צמא, עייף... זה לא פראנויה. 

כנראה הוא לא כזה רגיש לאחרים.   

הגמרא אומרת  "מילתא דלא רמיא עליה דאיניש - לאו אדעתיה"  (דבר שלא מוטל על האדם - האדם נוטה לשכוח אותו)   אם הוא לא חושב על זה, סימן שזה לא מספיק אכפת לו. 

אני חושב שקל"ת צודקת.

תשאל את המדוייטת שלי איך אניחדשכאן
אולי תופתע מהתשובה שלה..

חבל לגזור ולהקצין..
מה הכוונה? לא הבנתי סליחה..מבקש אמונה

אפשר גם לשאול את אשתי פלונפון מירוסלב

אני שוכח לאכול ברמה מוזרה מאוד, ומן הסתם לא שם לב כשאנשים רעבים. ולגבי האכפתיות שלי @מבקש אמונה אתה מוזמן לשאול גם ניקים פה שמכירים אותי מחוץ לפורום אם אני בן אדם אכפתי או לא

^^מה שהוא כתב אבל באני😁חדשכאן
ואחרי שהיא אמרה לי על זה משהו, אני זה שמשגע אותה שנאכל..🤭
אוקיי רגע...מבקש אמונה

אז אתם שוכחים מעצמכם.. עד פה זה בסדר אין לי טענות.

אבל מה לגבי זה שלידכם?

בוא נזרום עם האוכל.. ומה אם הוא עייף? אם הלכתם הרבה וכנראה כואב לו הרגליים,  אם הוא היום במצב רוח רע בגלל משהו וצריך התעניינות כו' וכו'

שמים לב? 

לא.פלונפון מירוסלב

כנראה שפיזית אני בנוי אחרת מרוב העולם, ולא שם לב. מותר לבן השני גם לבטא את עצמו. אף אחד לא מת מלהגיד "בוא נשב רגע".

עזוב הליכה, פעם חבר ביקש ממני להעביר איתו דירה ונכנסתי למצב פעולה ופשוט לא הפסקתי בזמן שכולם היו מעולפים. כולל החבר שהדירה שלו. ממש לא חשבתי שצריך לנוח.

אגב,  תראה קטע מצחיק:

בדיוק דיברנו על זה פה, ואשתי הזכירה לי שלא אכלתי מאתמול בלילה
אז זה נראה לי מוזר מידי...מבקש אמונה

ועד שלא אראה בעיני אדם כזה שמצד אחד לא שם לב, ומצד שני מת לעזור לא כנראה לא אאמין.

סליחה...

אגב, רגע... אתה זה "פונפון מפונפן" (אם כתבתי נכון) שהיה פעם?

אנחנו שני עדים פהפלונפון מירוסלב

אתה מנסה להזים אותנו? @חדשכאן מבולבל

כן זה אני, שזה בעצם אתה.

חס וחלילה...אני פשוט נשאר חשדן. מבקש אמונה

חח אתה עדיין זוכר את זה

חחח ניחנתי בזיכרון בריאפלונפון מירוסלב

אולי זה כי אני לא אוכל יותר מדי

*פלונפון מפונפן (נראלי)חדשכאן
ורוצה את המספר של המדוייטת?

אבל ברצינות. ברור שרגישות זה צורך סופר חשוב בזוגיות. ולעולם לא הייתי אומר להתחתן בלי זה. אבלהשלכות ממעשים מסויימים למסקנות כאלה יכולים לגרום המוןפעמים לפספוס.
חשוב לבוא בעין טובה, בכנות, בישרות ובענוה. הכל נראה כ"כ אחרת..
הערת בינייםפלונפון מירוסלב

בגלל הדיון הזה שכחתי מזה שאשתי הזכירה לי לאכול 🙄

@מבקש אמונה

אכלת??חדשכאן
פלונפון מירוסלב

כן סוף סוף

עריכה: אופס, שכחתי לסיים

תסתכל בעריכהפלונפון מירוסלב

חחחח תודה שזה מצחיק

⁦🤦🏻‍♂️⁩חדשכאן
ברור!חדשכאן
וזה לא סותר שמי שלא שם לב, לא רגיש. אם היא מעוררת אותו לצרכים שלה, והוא שיא הרגיש אליה כתוצאה מכך, הופך אותה למאושרת בעולם, לא חבל?
אם כך אז מעולהקל"ת
אם היא מעוררת אותו לצרכים שלה ואז הוא הכי רגיש אליה בעולם זה מעולה. אבל פלונפון טען שלא נכון שהבחורה "תתעקש " על בתי קפה כי יש את הצרכים של הבחור. ומה עם הצרכים שלה??
ומה עם הצרכים שלו??חדשכאן
🙂
לא כדאי שאף אחד יתעלם מהצרכים של השני. כל אחד צריך להתכופף (לפחות מעט😁) לכיוון הצד השני. כמה טוב שזה יעשה!..
לצורך הענייןקל"ת
במקרה של פותחת השרשור הצורך של הבחור זה להיות במקומות פתוחים וזה מה שהם עשו עד עכשיו. פעם ראשונה הבחורה הציעה לו מקום סגור והוא לא זרם. אז היחיד שלא מתחשב פה ברצון של השני זה הבחור, ללא ספק. ועל זה אני מדברת חוסר רגישות.
קל"ת, זה לאחדשכאן
היא העלתה את הנושא והוא אמר למה הוא מעדיף שלא. והיא היתה בסדר עם זה.
עד שהגיע החברה על הקמצנות..
ברור שלא מתעקשים. מעלים צורך ורואים אם אפשר להפגש באמצעפלונפון מירוסלב

אם לבחור יש אגורופוביה? אולי הוא מתבייש להודות? צריך להיות רגישים גם לצד השני.

אני לא מבין מה הצורך הנוראי לשבת בבית קפה, מעולם לא הבנתי.

כן, זה נחמד. ועשיתי את זה הרבה יותר מדי בהרבה יותר מדי דייטים. אבל זה צורך? זה שווה ערך לרעב? להרגשת הערכה מהצד השני?!

אדם שלא חושב על אוכל הוא לא בן או בת זוג גרוע/הפלונפון מירוסלב

אתם תקועים באיזה דמיון שאתם מושלמים אז אתם צריכים בני זוג מושלמים

על עצמו שלא יחשוב.. על אחרים - בהחלט כן.מבקש אמונה

תמשיך לדמיין שהעולם עובד ככה...פלונפון מירוסלב

אני חושב שאם תשנה את ההסתכלות שלך תתחתן הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב.

אגב, אם לא הבנת את דברי, אני יכול לתת לך מספרי טלפון של חברים שלי (ולא, לא לבירורים ) כדי שתשמע שאצלי נהוג שחברים שלי מבקשים בלי להתבייש לאכול ולשתות כי אני לא חושב על דברים כאלה, וכשהייתי רווק לא תמיד אמא שלי הייתה שם כדי לשים לב . וזה היה גם תוך כדי שהעברתי לילות שלמים איתם כדי לעודד אותם ממשברים וכו'.

מבקש חייב להגיד משהוחדשכאן
אתה צודק שבשיא האידיאל השאיפה היא כזו - רגישות כ"כ גדולה שכל צורך של הזולת הייתי מצליח לחשוב על זה לבד ולעבוד ע"פ זה. אבל בא. אנחנו לא מלאכים וטוב שכך.. שני הצדדים באים לעבוד ולבנות, שום דבר לא מגיע סתם. וכן, הגיוני שמישהו לא ישים לב לזה וזה לא מעיד על חוסר רגישות בדווקא (כנראה שלא. מישהו לא רגיש מתגלה במקומות יותר חשובים..). ופשוט חבל לפספס חיים טובים ויפים על דברים כאלה..
מקווה שיותר מובן..
^^פלונפון מירוסלב

ישר כח על הניסוח היפה

לא אמרתי שהוא גרוע!קל"ת
לכל סיר יש מכסה. אמרתי שהוא לא מתאים *לייייי*.
סליחה באמת שאני מחפשת בחור שקצת יותר ידאג לי
יתכן והוא ידאג לך הכי הכי בעולם!!חדשכאן
באמת! ויעשה אותך כ"כ מאושרת. ובכ"ז יהיו דברים שהוא פחות ישים לב ויתכן ותצטרכי להעיר את תשומת ליבו.
זה שווה את זה!
סבבהקל"ת
אבל פה, גם כשהיא הציעה הוא לא נענה לקראתה
אבל בנישואים זה לא עובד ככהפלונפון מירוסלב

מותר וצריך לדרוש את הצרכים שלך מהבן או בת זוג.

אני מאמין בלדבר ישירות, במיוחד כשזה כבר דייט חמישי, שאם זה דוסי זה מתקדם מאוד

כתבתי למעלה..חדשכאן
נשאל שאלה כזאתפלונפון מירוסלב

אני הולך להקצין את השאלה כמובן כדי שהמסר יעבור, לא להגיב בצורה ילדותית.

אם תכירי בחור שלא יאכיל אותך ולא ישקה אותך, אבל יהיה בן זוג מושלם. ידאג לכל הצרכים הרגשיים והאינטלקטואלים שלך. יאהב אותך ויעריך אותך. זה לא יתאים לך? בגלל מגרעה אחת?

אבל בחור שיפנק אותך בדייטים, ישלם עליך מלא, יקח אותך למסעדות יוקרה וטיסות למונאקו במטוס פרטי בזמן שידוכים, זה כן? ומה אם הוא פסיכופת מתעלל? ומה אם הוא אבא גרוע? ומה אם הוא בעל גרוע?

המסר עובר? אין לדבר סוף. לכל אחד יש מגרעות. ודבר כזה הוא קטן וזניח מאוד.

דבר כזה = חוסר רגשיות שמתבטאת בדייטים על הדשא..חדשכאן
מסכים. אבל תרשה לי לדבר שטויות בשביל הצחוקפלונפון מירוסלב

בכל הסרטים שראיתי שבהם היה בן או בת זוג מטורללים ומתעללים הם ידעו להציג את עצמם כמושלמים כלפי חוץ.

תזכרו, הסטטיסטיקה אומרת שפסיכופתים הם 1%-3% מהאוכולוסיה. ובתור רווקים כשכולם כבר נשואים ולא גרושים, לכו תדעו על מי תפלו.

הסטטיסטיקה נוראית ואיומה!!!!!!! יש המון אנשים מסוכנים בעולם!!!!!!! אמא'ללללללללללההההההההה 😱😱😱😱😱😱😱😱

סתם, תרגעו קצת, עם ישראל ברובם צדיקים טהורים

תוסיף בסוף המשפט האחרוןקל"ת
את המילה "לדעתי" .

לדעתי זה לא זניח שהאיש שלי יבוא לקראתי בדברים וייתחשב בי ויהיה רגיש אלי. ובנוסף לזה כמובן שיהיה שפוי בנפשו ויאהב אותי, תתפלא אבל זה לא סותר ויש אנשים שהם גם וגם וזה לא דרישה מוגזמת.

חוץ מזה שלא הבנתי את המקרה הראשון כי יש בו פרדוקס. אדם שלא מציע לי צרכים בסיסיים מידי פעם( מה שקראת מאכיל ומשקה) אז הוא לא דואג לכל הצרכים הרגשיים שלי.
זה לא "לדעתי". אם הוא שוכח מאוכל אבל רגיש בשארפלונפון מירוסלב

גם את אמרת שאת מסכימה לזה. ואין להשליך מאחד לשני.

אוכל זה לא רגש, געוואלד.

האמת אני חושבתקל"ת
שבחור שבאופן עקבי לא מציע לבחורה שתייה/ אוכל זה לא ספציפית משכחה של אוכל ושתייה (אולי במקרים יחידניים כמו אצלך) אלא בכללי אופי כזה של פחות תשומת לב לדברים אצל האחר. אבל זה לא אסון גדול, הרבה גברים כאלה ואפשר לעבוד על זה, זה עניין של מודעות והרגל. השאלה היא אם יש מוכנות.
לכן זה לא זניח בעיני. קשה לי לתאר מצב בו גבר לא מציע לי לשבת לשתות כבר 5 פגישות אבל מצד שני הוא ג'נטלמן ושם לב למלא דברים אחרים.

להציע לבחורה לשתות זה משהוא בסיסיייי
למה לא מלמדים את זה אתכם בישיבה???

סליחה פרקתי
קודם כל, זה לא קשור לישיבהפלונפון מירוסלב

זה קשור לעצם היותנו גברים. וגם גבר שעבד על עצמו זה בד"כ כי הוא למד אכפתיות, לא כי הוא למד לאכול.

אדם שלא חושב שאוכל הוא דבר חשוב, לא ישליך מזה לאדם שמולו.

זה נכון יותר לאנשים שהרגש הוא פן משמעותי בחיים שלהם, ועוד יותר לאנשים שהאינטלקט הוא הפן המשמעותי בחיים שלהם.

זה בדיוק חוסר רגישותקל"ת
המחשבה הזו שאם אני לא רעב או צמא אז גם האחר לא ואין סיבה שאחשוב עליו. אתם צריכים ללמוד שגם אם *אתם* לא צמאים , טבע האדם הנורמלי לשתות אחרי זמן ממושך.
מאפיין ילדים קטנים.תפוחית 1
זה ממש שלב פסיכולוגי בהתבגרות.
אבל זה גם יכול לבוא סתם מחוסר מודעות, או חוסר תשומת לב.
כמו שכשהולכים להתארח אז לכל משפחה יש נורמות אירוח שונות
לא נעים להגידקל"ת
אבל זה גם מאפיין אנשים על הרצף.
לא סתם אחת התאוריות להסברת אוטיזם היא עודף בהורמון גברי
באמת לא נעים להגיד..חדשכאן
לא יודע לאיפה המסקנה הזו לוקחת אותך בשידוכים.

בהצלחה!
באמת..
🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️פלונפון מירוסלב

זו אמירה לא נכונהברוקולי

ולא מכבדת

צודקת סליחהקל"ת
זה באמת אמירה לא מכבדת,
אבל נכונה 😓
לא בהקשר למין הגבריברוקולי

ואוליפלונפון מירוסלב

גם לא ברמיזה לשני ניקים פה 🙄

איזה מתוק שאתה!🤗חדשכאן
גם בהקשרחדשכאן
לא הבנתיקל"ת
אבל לא משנה..
כי *אתם* לא נורמלים..🙄חדשכאן
סתם לספורט, את מבינה שאת לא מצליחה לראות את הצד השני באותה מידה שהוא לא מצליח לראות את הצד שלך.
הוא יבין את הצורך שלך, את מבינה את האופי שלו?
כן אני מבינהקל"ת
אני מבינה שהוא גבר וגברים הם פחות רגישים מנשים ולכן אולי יותר קשה לו לשים לב לצרכי האחר. ( וזה מסביר למה לא הציע עד עכשיו מיוזמתו לשבת לשתות) במקרה הזה כמובן שלא הייתי פוסלת מייד אלא אני הייתי מעלה רעיון לישיבה בבית קפה ורואה איך הבחור מגיב לבקשה שלי. במקרה של פותחת השרשור נשמע שהוא פשוט אמר מעדיף שלא. לפחות היה אומר 'מעדיף שלא אבל את רוצה לשתות'?
לדעתי האישית התגובה שלו קצת תמוהה בעיני אחרי הרמז העבה הזה ועל זה אמרתי בתחילת השרשור 'דרשני.
תנסי לנתק מהמקרה של הפותחתחדשכאן
כי זה פשוט לא קשור. זו לא המציאות שהיא ציירה שם.
"וקיבלתי את זה בהבנה..".
אוקיקל"ת
אז באמת אולי הדבר הנכון לעשות פעם הבאה זה כן לדרוש את זה ולא להחליק את זה בהבנה
כדי שמה?חדשכאן
כדי לבדוק אם הוא קמצן ביחד עם זה שהיא תראה שלא איכפת לה ממה שטוב לו?

ואוסיף. כן, אם זה חשוב לה (והגיוני שתהיה צמאה/רעבה) שתגיד לו. ממקום כזה. ואני מאמין שהם יצליחו למצוא את מה שטוב לשניהם
את שיפוטית מדי כלפי אנשים שהם לא אתפלונפון מירוסלב

אם היה אדם שהצמא האינטלקטואלי שלו היה שווה ערך אצלו לרעב אצלך, והיית יושבת איתו בדייט היית טורחת לחשוב שאת חייבת להעלות איזה נושא שיגרה לו את המחשבה כי הוא משתעמם מהשיחה הלא שכלית שלכם? סביר מאוד שלא, כי זה לא משהו שנוגע אליך.

יש הרבה סוגי אנשים בעולם.

וזה לא עניין של רעב או לא רעב. זה עניין של עצם העובדה שרעב לא מפריע. לחיי ההבדל...

נ.ב, בכלל - שיפוטיות מהסוג הזה היא לא נעימה בזוגיות. כדאי לעבוד עליה לפני שמתחתנים, אחרת זה מקשה מאוד על השלום בית.

בבקשה הקשבהultracrepidam

אני מבין את מה שאת אומרת.

צורך רגשי נשי כולל גם לדעת שמישהו שם לב אם אני צריכה לאכול או לשתות וחושב על זה לבד.

בעולם גברי זה לא קיים, ולכן גבר שמכיר בנות רק מדייטים פעם בחודש וחצי לא באמת יחשוב על הרעיון הזה לבד.

וזה לא אומר עליו כלום. זה אומר שהוא צריך ללמוד את זה. חשוב לך - תגידי לו. תשבי איתו, תגידי לו "בעיני חלק חשוב מתחושת הבטחון שלי זה שאתה מוכן לקנות בשבילי מה שאני צריכה לאכול ולשתות, זה יקדם את הקשר משמעותית/ההתקדמות של הקשר תלויה בזה"

מאמין שהוא יגלה יותר נכונות

מסכימה לגמריקל"ת
לכן לא אמרתי לה לחתוך את הבחור אלא רק 'דרשני' . שתבקש ישירות לרצות לשבת לשתות למרות שהוא מעדיף שלא ותראה איך הוא מגיב לבקשה שלה
קל"תחדשכאן
והלמרות הזה, מה זה אומר עליה? היא מנסה לבחון אותו?
באמת שואל..
כן דייטים זה סוג של בחינה של האחרקל"ת
היא צריכה לראות איך הוא יגיב לבקשה שלה.

חבל, חבל, חבלחדשכאן
לא חבלקל"ת
אני מקווה שכולנו בוחנים את המדוייטים שלנו, כדי שחס וחלילה לא נעשה טעויות בהחלטה.
השימוש במילה בחינה עושה קונוטציה שלילית, אתה יכול לקרוא לזה גם במילה אחרת
בחינה בדיעבד היא מעולה!חדשכאן
ואני לא חושב אפילו שצריך להגיד את זה..
לערוך מבחנים? פשוט לא!
מכירה את הסיפור של ההיא שמוציאה ברמזור אדום את המפתח מהסוויצ'? תמיד תהיתי אם היא בוחנת אותו או בעצם מעמידה את עצמה במבחן..
כאילוקל"ת
מפריע לך שאני מציעה לה לבקש מהבחור לשתות כי יכול להיות שהיא בכלל לא צמאה ואז זה סוג של בחינה?
טוב במקרה הזה זה באמת התנהגות לא יפה מצידה..אני פשוט יצאתי מנקודת הנחה שהיא כן צמאה מתישהוא..הגיוני אחרי פגישה ממושכת להיות צמאים מתישהוא לא?
מסכים.חדשכאן
ולא נראלי שבחור הגון היה מסרב..
נכוןקל"ת
ובחור הגון בהמשך בפעמים הבאות ישתדל יותר להציע גם מיוזמתו
נכוןחדשכאן
יופיקל"ת
שמחה שהגענו לעמק השווה
😁חדשכאן
שכוייח!
רק מעיר..מבקש אמונה

גם לבקש לשתות כדי לבדוק את התגובה זה מצוין וראוי. 

התגובה תהיה אותו דבר אם תהיה צמא או לא, אז זו זכותך לבדוק עכשיו ולא אח"כ.

אליעזר עבד אברהם בדק ככה אז זה בסדר גמור.

לדעתי לאחדשכאן
לא מאמין שהיית מרגיש בנוח בדייטים אם הצד השני היה עורך לך מבחנים..
ובא נשים את אליעזר בצד. גם את רבקה.
הייתי מרגיש מצוין.מבקש אמונה

אני לא שם בצד את התורה כשלא נוח.  סורי. 

למרות שאני לא מבין מה לא נוח פה.. אם למישהו זה מפריע כנראה שיש לו מה להסתיר. 

טוב אמרתי את זה כבר אלף פעם.. אין טעם שוב לטחון את זה

רק חזרתי על זה כי אני דואג לכם שלא תאכלו אותה עם צדיקות יתר.

זהו

נו ב'מת🙄חדשכאן
באמת באמת מבקש אמונה

אם זכותה לבקש לשתות כשהיא צמאה, זכותה גם לפני...

התגובה תהיה אותה תגובה והקטע זה לא המים אלא התגובה שלי,

מים הרי היא יכולה לקנות בעצמה.  

אם בעיניך זה לא הגון אז שלא תבקש גם כשהיא צמאה כי היא מנצלת אותי.

לבקשחדשכאן
כי רוצים?לגיטימי בהחלט.
לבקש לבחון תגובה? לא ראוי.
כי אתה החלטת.. אוקיי. התורה אמרה אחרתמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ד' בסיון תש"פ 21:21

וגם הצגתי בפניך פירכה לשיטתך ואני רואה שאין לך תשובה.

טוב תהיו בריאים.. אני הולך לפי התורה.

אני לא בקטע של להמציא מוסר חדש לפי תחושת בטן

מז"א? ואהבת לרעך כמוך זה דאורייתאפלונפון מירוסלב

וגם אונאת דברים וכו' שאר איסורים שבין אדם לחברו. ויש אנשים שיצטערו מזה, וזה ברור, לפחות מהשרשור הזה

עם זה אני כבר פחות מסכימהקל"ת
כשבחורה מבקשת סתם דברים ( גם אם הם קטנים) ללא שום כוונה מלבד לראות איך הבחור יגיב זו התנהגות לא ראויה, ילדותית ומעידה על מידות מקולקלות. לא יהיו חסרים מקרים שבחורה באמת תרצה משהוא ואז תוכל לראות איך הבחור מגיב, לא צריך ליצור זאת באופן שקרי ומלאכותי.
המצאת הרגע מוסר חדש.מבקש אמונה

חשבתי שאת נגד ספקולציות.. הפתעת לגמרי.

בנאדם רוצה לברר עם מי הוא מתחתן, וכך הוא נהיה ילדותי עם מידות רעות...

כי? אתם החלטתם ככה?   התורה מוכיחה אחרת.

אגב, צר לי לאכזב אותך,

אבל לשיטתך יוצא שכל הבנות ילדותיות עם מידות מקולקלות.

כי הן לא באמת צריכות מים מהבחור, יש להן ארנק עם מספיק כסף למים.

למה הן מבקשות ממנו ולא קונות לבד?  

כשקצת צמאים וזה אחוז אמת מתוך 99 אחוז לא, אז מותר פתאום לבחון. 

עזבי זה לא רציני..

נראלי לא הבנת את התרחישקל"ת
לא דיברתי על כסף ועל מי שמשלם. דיברתי בכלל על לשבת לשתות.
למה בחורות מציעות לשבת לשתות? כי הן צמאות ורוצות שהבחור יישב איתן לשתות ולא שכל אחד לעצמו והבחורה תשב לשתות והבחור ייסתכלו עליה כמו עציץ.

המניע להצעה הוא לא כדי לבחון, הוא כי אנחנו באמת רוצות לשתות, או שאנחנו לא רוצות אבל נחמדות ודואגות לבחור אולי הוא צמא.
ככה זה אצלי לפחות
מה זה הסיפור של הסוויץ'?פלונפון מירוסלב

בן כמה אתה?🤔חדשכאן
הגיעו לרמזור אדום והבחור הנהג עצר. ממש לפני שהתחלף לירוק, הוציאה לו הבחורה את המפתח מהסוויצ'. רצתה לבדוק אם הוא בחור רגוע..
כשהרמזור התחלף חזרה לאדום, היא החזירה לו את המפתחות ואמרה לו שהוא עמד במבחן.
מספרים שהוא התניע, עצר לה בתחנה שאחרי הצומת ואמר לה שהיא לא עמדה במבחן..
וק"ל
חחחחחפלונפון מירוסלב

נשמע מוכר אבל לא זוכר כלכך

איזה הבדל ענק בין לבקש לשתות לסיפור הזהמבקש אמונה

לבקש לשתות זה מעשה נורמלי שנעשה אותו גם כנשואים, ואם הצד השני יכעס על זה - הוא לא בסדר

והשני זה מעשה מכוער שלא עושים לאף אדם. היא באמת נכשלה במבחן המידות

זה היה בהקשר של מבחניםחדשכאן
לא בקשות וצרכים..
אוקל"ת
שזה פשוט אומר שהיא כבר הפעם באמת צמאה ולא נופלת לרצונותיו מה זאת אומרת? חחח
אז הם ימצאו את הדרך שמתאימה לשניהםחדשכאן
בדיבור, בשיחה, בשיתוף.
זה יהיה להם לימוד סופר חשוב לחיים!
לא הבנתיקל"ת
מה הכוונה דרך שמתאימה לשניהם? מה הבעיה שלו שהיא תשתה?
אם זה נצרך במקום סגורחדשכאן
(וזה לא), אני יכול להבין את הבעיה.
אבל היא ניתנת לפתרון..
רק אומרתברוקולי

שאני יכולה לספור לפחות 5 ישיבות של בחורים שיצאתי איתם שלימדו אותם את כל הכללים האלה 

חחח תודה לאלקל"ת
יכולה להביא לי שמות? שאדע עם מי לצאת..סתם🤪
ומה תעשי אם בחור שלמד את זה יבוא ולא יציע לך לשתות?פלונפון מירוסלב

מזיד חמור משוגג :3

לפעמים ללמוד לא עוזרultracrepidam

לדוגמה - אני הגעתי מחוץ לעיר, את הגעת ברגל. אני צריך להביא לך מים לשתות? את עשר דקות הליכה מהדירה שלך!

תכננו טיול מסוג מסוים (שיש מה לשתות), בסוף יצא אחרת. בחור צריך להיות סופר-רגיש כדי לזכור שגם מים חסר.

בקיצור, לא חסר מקרים, שבהם גם בחור שעקרונית ישמח לתת לך, יחשוב שהפעם לא צריך - או הפעם יחשוב שלא צריך

לדעתי תישארי בעמדתך.מבקש אמונה

עד שיוכח אחרת בוודאות

ו @פלונפון מירוסלב זה באמת פרדוקס המקרה הזה חח 

עכשיו אני מבין למה אתם לא מצליחים להבין את הענייןפלונפון מירוסלב

רגש שייך לעולם המלאכים

מעשים, בתוכם אוכל ואכילה, שייכים לעולם שלנו

אתם מערבבים עולמות, רק שלא יבואו לכם מלאכים כועסים בלילה להכות בכם

אויש נו ב'מת מבקש אמונה

בהצלחה!חדשכאן
סתם הערה מצחיקה ולא רלוונטית כל-כךפלונפון מירוסלב

בעבר יצאתי עם מישהי חרדית "כבדה". ליטאית מהמוסדות הכי איכותיים וזה.

הצעתי שנפגש בבית קפה, היא אמרה שזה לא צנוע ושהיא מעדיפה בבית מלון. לא הבנתי מה ההבדל, אבל זרמתי (עשיתי תוכנית גיבוי עם חברים למקרה שהדייט יהיה חרדי מדי )

מפה לשם, כשבאתי לשלם גיליתי שהמחירים שם קצת מוגזמים (משהו כמו 20000% אחוזי רווח).

ואז הבנתי למה חרדים טוענים שזה לא צנוע!!!!!

העסקנים שלהם עושים דילים עם הבעלי מלון! יש להם אחוזים ברווחים .

אין על בתי מלוןהפי
אני חושבת שרשמית אני מעבירה את הדייטים שלי לשם

ואגב יש איזה תוכנית שעשו על הלובי של הבית מלון קומדיה שזה באמת מחירים מוגזים כאילו בקבוק מים קטן 15 שקל וזה באמת מוזר.. וכמובן צריך להסתכל גם שאתם לא סתם נגזלים
בדרך כלל בפגישות ראשונות לא יושבים לאכולחלילנית אחת

איזה כיף! אוהבת לשדך
דייט חמישי אומר שטוב לכם
מלא בהצלחה!

בקשר לשאלה שלך -
אצל דוסים לא כ"כ נהוג לשבת בבתי קפה,
ולדעתי אין לזה שום קשר לקמצנות.
לדעתי רוב האנשים הנורמטיבים לא יתקמצנו על 50 ש"ח
לדייט 5 (על דייט ראשון אולי כן, כי סתם מעצבן לשלם על משהי שהסיכוי גבוהה שלא תהיה עוד פגישה איתה).

אז קודם כל - לדעתי זה לא קשור לקמצנות
אם את רוצה לברר על קמצנות, את יכולה לספר לו שאת קנית (או שחברה שלך קנתה) נעל/שמלה/חצאית/אחר ב 500 (ומעלה) ש"ח, ולבדוק איך הוא מגיב.

99% שהוא יהיה מופתע מהמחיר (הרבה בחורים קונים בגדים ב 20-100 ש"ח ).
שימי לב האם התגובה שלו היא רק הפתעה, או שיש גם ביקרות על המחיר ואפילו כעס (מה?? אין לה מה לעשות עם הכסף? למה לבזבז?)
אם יש כעס - כנראה הבחור קמצן.
אם יש ביקורת, צריך לבדוק טוב טוב את הנושא, והייתי אומרת אפילו לפתוח מולו ולשאול כמה הוא מתכוון לפרגן לאשתו, יקנה לה מתנות בחגים (חובה של הגבר לאשתו) וכ'ו.
אפילו שאלה כמו- אם הייתי ממש רוצה שמלה ב 1000 ש"ח לחתונה של אחותי, היית מפרגן לי?
(אם הוא יגיד שהמחיר סתם הפתיע אותו, אבל ברור שיעשה הכל כדי שאשתו תהיה שמחה - הכל טוב
(מצד שני יש מצב שיהיה לו קשה להגיד ישר כן, כי הוא ראילי ויודע שלהוציא 1000 ש"ח על שמלה יכול להיות בעיתי אם הבחור אברך והבחורה סטודנטית.. אז תנסי להבין קצת מעבר, אפשר לשאול: 'אם הייתה היכולת הכללית לשלם על השמלה (בלי לקחת הלוואה) היית מסכים?')

וואו, יצא לי ארוך ומלא דוגמאות,
מקווה שעזרתי
מלא בהצלחה!
ואם יש לך שאלה נוספת,
מוזמנת לפרטי♡
רק להגידחדשכאן
שהמרחק בין קמצן לבין לקנות הכל לאישתי הוא די גדול..
(והייתי קונה הכל אם מתאפשר למי שבכל זאת דאג.. ואגב, היא קונה לעצמה. זה כסף שלה באותה מידה שזה שלי.)
התגובה הזאת לדוגמה - אומרת שהבחור לא קמצן ;)אוהבת לשדך
אשריך
איכה
התחתנת ולא סיפרת לנו?!
🤔חדשכאן
דווקא פתחתי פה שרשור כשזה קרה
ברוקולי

עוד יאמינו
😁חדשכאן
בשביל זה המנהלת פה
המנהלת מחכה לכתוב את זה באמתברוקולי

יאללה
🙂חדשכאן
בעז"ה..
תודה!
תודה רבה עזרתם מאוד! (ר)צינית

אני גם כמו הבחור שאת יוצאת איתוענווה1

אני גם מעדיף מקומות פתוחים, שאפשר למצוא פינה שקטה קצת רחוקה מאנשים. אני גם קצת ביישן. 

בפגישות השיחות הן אישיות ואינטימיות, ולא נוח לי לחשוף את עצמי ליד אנשים שיכולים לשמוע (גם אם זה רק בראש שלי).

אם אני אפגש בבית קפה, לא אהיה מסוגל לדבר על דברים אישיים, השיחה תהפוך ליותר חיצונית. אין בעיה להיפגש לפעמים בבית קפה בתור בילוי ביחד, ואז אין בעיה לדבר על דברים יותר קלילים.

לא חשבתי שמישהי תחשוד שאני קמצן בגלל זה. לא נראה לי שכל כך מסובך לברר דרך השיחה, בצורה עקיפה, מה היחס שלו לכסף. כמו שאני יודע לזהות על מישהי שהיא בזבזנית מאוד דרך שאלות עקיפות, דרך הסיפורים שהיא מספרת. 

נראה לי שדרך השיחה אפשר להבין מה היחס שלו לכסף יותר טוב מזה שהוא ישלם עלייך, שלפעמים זה סתם בשביל להרשים. 

..הללויה~
קמצן בדרך כלל זוהי תכונה שאינה מגיעה לבד.
זה בדרך כלל גם מגיע עם אופי פחות נעים, לא מתעניין, לא אכפתי, לא סבלני כלפייך..
אפשר לבדוק זאת לא רק בצורה ישירה של תשלום על משהו עבורך.

אני והבחור שאני נפגשת עימו רק אחרי כמה חודשים טובים הלכנו לקפה עבור ההרגשה וסימון הוי כביכול על העניין.
עד אז היה לנו נחמד וטוב גם בפארקים ומדשאות (וגם אחרי הפעם 'הרשמית' הזו המשכנו בשלנו.)
ואני יודעת בוודאות שקמצן הוא לא.

הרבה בהצלחה נשמה~
אל תבהלי מכל הערה שאומרים לך. תתבונני בדברים בנחת ובהקשבה לתוכך.
רק עכשיו נכנסתי לשרשור...(ר)צינית
וראיתי את כמות התגובות... וואו...
אז רק רציתי לחדד כמה דברים שכנראה לא היו מובנים

הבחור ב"ה באמת בסדר גמור ואפילו יותר מזה 🙃
וזה לא שהוא לא מתחשב או שהוא לא הציע לי לשתות,
אמרתי בפירוש שלא *יצאנו לאכול* איפה שהוא, לא היינו בבית קפה והוא לא שילם לי על ארוחה או משהו.

אבל הוא כן היה רגיש לגביי שתיה והביא בקבוק וכוסות איתו מהבית.
בסך הכל השאלה שלי הייתה לא לגביי הרגישות, אלא לגביי האם זה אומר משהו על קמצנות? כי את האמת זה קצת הצחיק אותי שהוא הביא את הבקבוק מהבית...

בקיצור:
רגישות- יש
קמצנות- לא ברור

עכשיו אשמח לעוד תגובות
@קל"ת אשמח גם לשמוע מה דעתך 🙃
חחחחח תפנית בעלילהקל"ת
לא בהכרח מעיד על מקמצנות אולי כן ואולי לא. יש גם בחורים, בעיקר דוסים , שזה התרבות שלהם, פחות לשבת בבתי קפה ולכן מביאים מהבית.
לא יודעת מה להציע לך לעשות כדי לבדוק את העניין..השאלה היא האם ישיבה בבתי קפה מידי פעם זה דבר שחשוב לך..לי אישית כן..לא רואה את עצמי ממשיכה קשר עם בחור שהפגישות עימו מסתפקות בשתיית מים בכוסות על דשא..כן הייתי רוצה גם משהוא מעבר לפעמים..
בהצלחה!
דווקא זה היה מאוד מובן..חדשכאן
כתבתי כאן
חושב (כותב את זה באופן כללי. זה מתאים להמון שרשורים כאן) - לקראת נישואין וזוגיות
באופן כללי בנוגע לחיפוש "מידות" אצל השני.

בלי להכיר אתכם מוכן לחתום לך שהוא לא כזה. בחורה איכותית שנפגשת עם בחור כבר 5 פעמים ויכולה להעיד עליו שהוא רגיש, כנראה הוא עם מידות טובות..

בהצלחה!!
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפיאחרונה
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי

אולי יעניין אותך