קרה לי כבר כמה פעמיםצהרים
שאני נפגש עם מישהי פגישה ראשונה, שניה, שלישית והלאה והכל בסדר. נחמד כזה, סך הכל יש על מה לדבר, אבל לא יותר מזה. ותמיד אני חושב שבסוף אני אוכל להתחתן איתה אבל תכל'ס לא עף על זה ושאני אצטרך 'לעבוד' על הקשר כדי שיצא ממנו משהו.
אני מרגיש צורך שהרצון לא יבוא בגלל עבודה קשה ומאמץ אלא שיהיה פשוט כזה שברור לי מאליו שאני בעניין.

מה דעתכם?
יכולות להיות כמה סיבותפשוט אני..
א. רוב הסיכויים הם שפשוט לא פגשת את ה''אחת'' שלך. קח גבר ממוצע, ושים אותו בבית קפה עם אשה ממוצעת.
מן הסתם, בדרך כלל, יהיה להם על מה לדבר, ויהיה להם נעים לשבת ביחד (בני אדם הם יצורים חברותיים, מה לעשות).
האם זה אומר שהם מתאימים מבחינה זוגית? בדרך כלל התשובה תהיה לא.
כלומר זה שנחמד לך בדייטים ויש על מה לדבר, לא מעיד שהבחורה מתאימה לך.

ב. יש אנשים שיש להם איזו חסימה רגשית, קושי להתחבר לבחורה במובן העמוק של המילה. זה יכול להגיע מתוך כמה סיבות (פחד מדחייה או פחד מקבלת החלטות, למשל). אם אתה מרגיש שזה הכיוון, כדאי לשקול לטפל בזה עם איש מקצוע.
מה לדעתך נדרש בשביל התאמה זוגית?ultracrepidam

לא מה הגורמים, אלא מה התנאים שמוכיחים שקיימת התאמה זוגית?

אני לא לגמרי סגור על המונח הזה ומשמעותו...

ברור שיש המון רמות של "טוב להם ביחד", אבל בסופו של דבר השאלה היא מה החלופות. האם להמשיך לחפש או לומר "טוב מספיק, נשארים כאן". או שבעצם זה רע מאד...

באמת מנסה להבין....

יש כמה רמותפשוט אני..
אבל אני חושב שאפשר להסכים על רמה מסוימת שלכולי עלמא לא מספיקה בשביל להתחתן (''נחמד כזה, סך הכל יש על מה לדבר, אבל לא יותר מזה''), ועל רמה מסוימת שבוודאי כבר מצדיקה הצעת נישואין בהנחה שזה הדדי (''אני כ''כ אוהב אותה, דואג לה, היא יקרה לליבי, השכל אומר לי שאני אהיה מאושר אם אזכה לחיות איתה עד 120 בעז''ה, אני נמשך אליה'').

בין זה לזה יש כנראה אינסוף דרגות, ולפעמים הדרגה עולה עם התקדמות הקשר אך לפעמים היא נתקעת.

אם היא נתקעה בדרגה נמוכה אז כנראה כדאי לנסות עם אדם אחר, ואם נתקעה ברמה גבוהה אז כמובן שזה יותר מורכב, ואז ההחלטה אם להמשיך לנסות או להפסיק או להתחתן תהיה מורכבת.

אם שוב שוב הדרגה נתקעת בשלב נמוך, כל אדם צריך לשאול את עצמו האם הוא פשוט לא פגש את הבחורה המתאימה לו (זאת בדרך כלל תהיה הסיבה), או שיש לו תקיעות מסוימת שצריך לפתור עם איש מקצוע.
דווקא רוצה לערער על שתי ההנחות המוסכמותultracrepidam

אני מניח שהיו זוגות מאוהבים שהאמינו בכל ליבם שהם שייכים לאופציה השניה, ואנשים אחרים או הם עצמם יגידו "בכלל לא מתאימים"; ולהיפך, זוגות שהתחילו ברמה הנמוכה - ואדייק, "נחמד כזה, יש על מה לדבר אבל לא יותר מזה; אבל אם נחליט להתחתן יהיה לנו טוב ביחד כי אני אדם טוב וגם היא ואנחנו נעשה מה שצריך כדי להסתדר טוב ביחד" - והגיעו (אחרי החתונה? בטוח שבציבור החרדי נמצא גם כאלה) לחיי נישואין מצויינים

ולכן אני מבין שההתאמה איננה רמת ההנעה, המוטיבציה, לקרבה/נישואין, אלא משהו נוסף, של השאלה עד כמה נוכל להסתדר יחד. התאמה כנראה יכולה ליצור מוטיבציה... אבל לא בהכרח בצורה בלעדית

בקשר לשתי ההנחותפשוט אני..
א. האם אפשר להתחתן עם מישהו בלי אהבה? ברור. האם יכול להיות שהיא תגיע בהמשך? בוודאי.
לדעתי זה לא מומלץ, וממילא השואל מקווה למצב שבו הוא באמת באמת ירצה להתחתן עם מישהי ספציפית, בלי שהוא יצטרך להכריח את עצמו לחשוב על האפשרות כזאת.

ב. אם אדם אומר לעצמו* ''אנחנו בכלל לא מתאימים'', אז הוא ממילא לא בשלב שעליו כתבתי קודם. שים לב שהרגש הוא רק אחד הדברים שכתבתי בתוך הסוגריים. תנאי אחר למשל, הוא שה*שכל* אומר שאני אהיה מאושר לחיות עם הבחורה הזאת עד 120. להיות מאוהב זה ממש לא מספיק, אלא אם כן הבחור מחפש פרפרים נעימים בבטן ולא יותר מזה. בשביל נישואין, צריך הרבה יותר מפרפרים.

*נ.ב.
לא הבנתי מה הקשר למה שאנשים אחרים יגידו.
וכבר למדנו בשו''ת הדג נחש את המימרא המפורסמת ''ימותו הקנאים''.
תודה, והבהרותultracrepidam

נ.ב. אנשים אחרים - שרואים את הקשר ואומרים לך "אתה סתם עושה את זה, זה לא מתאים לך, לא בשבילך"

ב. השכל יכול להעיד שיהיה בסדר, או לפחות אני יכול לחשוב שזה מה שהוא אומר, כאשר יש אי-התאמה

א. לא כל בן אדם - במיוחד מישהו שלא חווה את זה - יחפש אהבה משמעותית

ועדייןפשוט אני..
אני לא מתחתן בשביל אנשים אחרים, ולא אכפת לי מהדעה שלהם. בהחלטה האם להתחתן יש רק 2 אנשים שהדעה שלהם חשובה (אלא אם כן חבריך יודעים משהו שאתה לא, למשל שהבחורה הייתה בעבר בכלא על מעילת כספים. אבל גם אז הדעה שלהם לא משנה, אלא רק העובדות שיש בפיהם, כלומר רק אתה תחליט מה לעשות עם המידע החדש)
מוזר לי שאתה לא נותן מקום לאפשרות מאד פשוטהultracrepidam

הרבה פעמים אדם מקבל החלטה שאיננה טובה לו. ויעידו הרבה זוגות שהתחתנו מתוך אהבה והתגרשו, גם בלי שהתברר מידע עובדתי חדש שהוסתר ע"י אחד הצדדים, וכן הצליחו לנהל - כל אחד מהם - מערכת יחסים טובה בזמן אחר.

ולפעמים אדם חיצוני יכול לומר לך "אתה עושה טעות", לא בגלל שהוא יודע מידע שלא ידוע לך, אלא בגלל שהוא אובייקטיבי יותר, חכם יותר, מפוכח יותר, עם הערכת מציאות בריאה יותר...

אני מרגיש שאתה לא נותן אמון באופציה הזאת, של אדם שפועל למען אדם אחר מתוך רצון לעזור ובדרכים שהן הגיוניות וסבירות כשלעצמן. אתה חושד באנשים שאם הם אומרים משהו זה נובע מטעות שלהם, רוע לב (לא מודע?) שלהם...

הדוגמה שלך חד צדדיתפשוט אני..
כן, יש אנשים שהתחתנו למרות שחבריהם חשבו שזה לא מתאים, ובסוף באמת התגרשו.

אבל יש גם אנשים שהתחתנו למרות מה שחבריהם אמרו להם, והם נשואים באושר.

אין לי בעיה לשמוע דעות של חברים, ולא רק בנושאים אובייקטיבים כמו קבלת מידע מוסתר.

אבל את ההחלטה אני שומר לעצמי בסופו של דבר.
אוקיי, אנחנו מגיעים למבוי סתוםultracrepidam

ברור שכל האפשרויות קיימות.

הבאתי את מה שאנשים אומרים כדוגמה לזה שאכן אנשים אובייקטיביים יכולים לפעמים לראות זוג שעושה טעות. זה הכל. אם אתה רוצה, תחליף את זה באותו אדם עצמו אחרי שנה.

מה שרציתי לומר היה שבעיני המושג "התאמה" הוא מושג שמאד קשה למדוד אותו או להתייחס אליו, ואשמח להבין מה פירושו של המושג הזה. מה זה אומר "היא מתאימה לי"? שכיף לי איתה? זה משהו אחר. לא אמרתי "כיף לי", אמרתי מתאימה. זאת שאלה אחרת.

אתה טוען שרמת הקרבה הרגשית והאמון השכלי (תשתמש במונחים שלך אם שלי לא מדויקים) בשקלול הנכון=התאמה בדיעבד. (נכון?)

אני טוען שאם כך, למה צריך בכלל את מונח ההתאמה - פשוט תגיד "כיף לי ואני סומך עליה". או שבעיניך זה באמת מונח שקול

המונח ''מתאימה'' לא עומד בפני עצמופשוט אני..
אלא הוא תוצאה של הרבה דברים אחרים. גם הדברים שכתבתי בתגובה הראשונה, לא עומדים בפני עצמם אלא הם תוצאה של דברים אחרים (אף אחד לא מחליט סתם שהוא יהיה מאושר לחיות עם מישהי מסוימת, אלא יש דברים שהובילו למסקנה הזאת).
התגובה שלך משמחת אותיצהרים
לפי דבריך, בהנחה שב' לא נכון עבורי (יצא לי להרגיש קשרים עמוקים), הבחורה פשוט לא מתאימה לי

(@פשוט אני.. ו@ultracrepidam תודה על הדיון!)
🌷פשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ג בסיון תש"פ 11:34
בשמחה, בעז''ה תמצא את בחירת ליבך במהרה!

אגב, פחדתי שאנחנו ''גונבים'' לך את השרשור לכיוון אחר שלא שייך לשאלה, טוב לראות שאתה מוצא בתגובות שלנו תובנות...
קשר בא עם עבודה. מה אפשר לעשות⁦🤷🏻‍♂️⁩חדשכאן
צריך רק לוודא שזו עבודה אפשרית ולא מתישה מדי (וממילא לא אפשרית)..

בהצלחה!

אגב, להיות בעמדה של עבודה, של יציאה מעצמך, זה משהו כ"כ נפלא!🙂באמת. כדאי אם לא בשביל הקשר לפחות בשביל עצמך. אתה מגלה על עצמך דברים וכוחות שלא בהכרח הכרת לפני. זה גם יכול לעזור ממש להגדיר לעצמך יותר ויותר את הדברים שחשובים לך.
ואולי בעצם זה לא רק אגב..

בהצלחה אח יקר!
התקדם להלאה והכל טוב, לך על זה! תעבוד ליצור את זה. בנחת, בכיף, בשמחה, באהבה..
בהצלחה!
ברור שעם עבודהצהרים
השאלה האם העבודה היא הבסיס לקשר או שהקשר הוא הבסיס והעבודה רק מאפשרת אותו. אני מתחבר לגישה השניה, מה דעתך על זה?
דעתי על זהחדשכאן
שנחמד לכם והכל בסדר 🙂
שווה להשקיע להגדיל את זה.. וההשקעה להגדיל ממילא תמיד תצטרך להיות..
אחרי 5 דייטים אתה לדעתי בנק' פתיחה טובה, לך על זה אם טוב!..🙂

(כמובן שלעולם לא אוכל לדעת כמה טוב לך ואם זה "נחשב" "מספיק טוב" בשביל שיהיה שווה להשקיע..)
מה הכוונה 'לעבוד קשה'?advfb

מה מרתיע בזה? מה אתה חושב שתצטרך לשלם עבור זה?

איזה מאמץ כרוך בזה?

אם תסביר יותר נראה לי שיותר נוכל להבין..

מאמץ זה נשמע לי דבר מלאכותי. אולי אתה סולד מקשר מלאכותי כדרך להגיע לקשר עמוק?

לעבוד קשהצהרים
זה לשכנע את עצמי שהקשר יהיה טוב. אני חושב שהמשפט האחרון מגדיר נכון. אני לא מתחבר לקשר מלאכותי שאמור להוביל לקשר אמיתי.
למה לשכנע את עצמך?advfb

זה נשמע ביטוי מאוד לא חיובי.

אם הבחורה נראת לך בעלת פוטנציאל לקשר טוב איתה - לך על זה.

אם נראה לך שלא - אז לא נורא.

מה זה "לשכנע את עצמי"? למה צריך את זה?

אם יצא לך להכיר בנאדם שוואלה קלטת שאתה יכול להיות חבר טוב שלו - אז אתה זורם לשם. ככה גם עם בחורה.

לא יודע, אני באמת שואל.צהרים
אני לגמרי מתחבר למה שאתה אומר. אבל לפעמים אני אומר לעצמי 'יאללה תצא איתה חודש ולא שלוש פגישות ואולי משהו ישתנה'
עד כמה ללכת ע"פ האינטואיציה העכשיוית?advfb

אולי זאת בעצם השאלה שמעסיקה אותך?

אם זה כך - מה שמוזר לי שאתה כותב "וואלה אני יכול להתחתן איתה", משמע שאתה מזהה שהקשר הוא פוטנציאלי לחתונה, לכאורה זה הסרט הכי ורוד שיכול להיות, לא? 

אפשר להתחתןצהרים
מבחינת מידות טובות, סגנון חיים דומה וכו'. ז.א כל המסביב שחובה שיהיה בקשר - קיים. אבל הקשר עצמו הוא בסדר כזה
ההגיון הזה הוא ע"פ תבניות מנותקותadvfb

כמו שאתה מציג, כל ה'כותרות' שאתה כותב בכרטיסי שידוכים קיימות אך הקשר עצמו לא טוב - צריך לברר מה לא טוב בקשר עצמו. כל קשר בפני עצמו. זה משהו ממש פרקטי ספציפי שאץה צריך לבדוק כלפי כל בחורה.

אולי זה דורש ממך לשבור את ה'סכמות' שפתחת לעצמך בראש לגבי הבחורה שמתאימה לך. נשמע מאוד הגיוני.

לא מספיקקל"ת
"אני יכול" .צריך "אני רוצה"
יכול והרוצה בו הם דבר אחד אם נדייקadvfb

אני לא יכול להתחתן איתה אם אני לא רוצה.

תלוי מה אתה מגדיר יכול .קל"ת
אני ראיתי "יכול" בתור זה שטכני זה מתאים, שאיפות משותפות, השקפה ורמה דתית תואמת. אבל לא בהכרח שאתה *רוצה* בה. מתקשר יותר לרגש.

לא נעים להגיד אבל יש אנשים שמתחתנים כשאין ככ רגש.
נשמע לי הזוי שאנשים מתחתנים ככהadvfb

נכון, גם לי זה הזוי ועצובקל"ת
אבל רק רציתי להבחין בין השניים
יכול בלי רצון זה לא יכולפשוט אני..
לחיות ביחד זה לא רק לדבר על אידיאלים דתיים ולשאוף את אותם הדברים.

לחיות ביחד זה להווריח כסף ולראות את בן הזוג מוציא אותו על שטויות, לחיות ביחד זה לקום בשתיים בלילה כדי לתת לצד השני עוד קצת זמן שינה, לחיות ביחד זה לשטוף כלים גם כשאין כוח כדי לשמח ולהפתיע, לחיות ביחד זה לפתור בדרכי שלום אינספור וויכוחים שעוד יגיעו בהמשך.

בלי אהבה, זה פשוט לא יקרה.
או שזה יקרה בלי חשק בכלל ועם הרבה אומללות.
סליחה שאני חוזר לאותו דיון... באמת מנסה להביןultracrepidam

ותודה @צהרים על הפרגון

כשאתה אומר "בלי אהבה זה לא יקרה" - איך אתה, כנשוי, תתרגם לי, כרווק מה היא כן אהבה שנדרשת שלזה, ומה לא?

למה ההחלטה של "אני הולך להקים בית עם __, והיא אדם שונה ממני, יש לה רצונות וצרכים אחרים, היא בן אדם לעצמה, אבל יש לנו יעד משותף" לא יכולה להספיק? ולמה הרגש שרוצה קרבה (זאת אהבה?) שאמנם מיקל על כל הסיפור, הוא קריטי יותר מאשר הנכונות לעבוד נכון?

לעצם המקרה הקונקרטי כאן אני לגמרי מקבל שלא בהכרח יש סיבה להשקיע בטירוף... אבל מנסה להבין באופן עקרוני (השיקולים של בחור בן 22 לא יהיו אותם שיקולים של רווק בן 44)

על מה יש לך 'לעבוד' אם לא על הקרבה והאהבה?advfb

אהבה זה לבבות באוויר. לא 'התאהבות' שאדם עם ראש בעננים אבל כן משהו שרק איש ואישה כולים להרגיש אחד עם השני.

אני לא עובד "על"ultracrepidam

בוא ניקח בחור בן 44. פגשתי אחד כזה, היום הוא בן 46.

ההיא לא התאימה לו, את ההיא הוא פספס, את זאת הוא לא רצה. 

עכשיו נגיד שהוא פוגש מישהי, והם מחליטים שלא טוב היות האדם לבדו. הם חיים ביחד, ונחמד להם - כמו כל שני אנשים סבירים וחביבים. מצידי שיישנו בשני חדרים נפרדים. שיבחרו עד כמה לשתף ועד כמה לא.

יגדלו ילדים ביחד, ישלמו ארנונה ושכירות.

מה רע?

ברור שיכול להיות יופי וכיף. הוא יכול גם להתחתן עם מישהי אחרת שיש לה יותר תכונות שהוא אוהב. אבל הוא בחר בזאת, וחי איתה - לא יכול להיות לו טוב? טוב באמת? עדיף שימשיך לחפש?

אני מתלבט מה שאתה מנסה להעבירadvfb

שלא צריך להיות כ"כ רומנטיקן? אפשר גם בלי זה לבנות בית בריא?

באמת אני חושב שמתקרבים לגיל ה35 באמת המחשבה נראה לי מתהפכת מבחינת השיקולים.

אפשר להציב רף נמוך כמו שאתה מציע, אבל בדר"כ זה לא מה שהאנשים מחפשים.

יכול להיות שיש אלטרנטיבה מלבד להמשיך לחפש. מה שאתה מתאר זה ממש יאוש מהחלום. זה לא נראה לי כ"כ דבר חיובי.

נכוןultracrepidam

אני מנסה לנהל דיון שיזקק את החלום של "זוגיות נפלאה עם מישהי שהיא מושלמת באמת, בלי דאגות כלכליות ועם מרפסת מעל האגם" לשאלה מה באמת צריך. על מה לא לוותר, מה חיוני, מה המחירים של כל דבר.

אתה יכול להתארח בבית של מיליארדר, להשתרע על איזו ספה שבא לך, ולאכול מה שאתה רוצה. 

ואתה יכול לחיות בתנאים שהקב"ה נתן לך, ולנהל תקציב, ולהחליט שאתה לא תקנה היום גלידה כדי שיהיה לך דג טוב יותר לשבת. 

אבל בשביל לנהל תקציב אתה צריך להבין מחירים.

דיון חשוב מאודadvfb

אהבה וקרבה רומנטית זוגית זה צורך אמיתי.

לא סתם נתת דוגמא על אדם בן 46 ולא סתם לא כולם רוצים לחיות בדירה נפרדת מהבן/בת זוג ולנהל ככה בית.

בודקים בדייטים אם יש אפשרות להגיע לרגש אהבה אמיתי. לא צריך להרגיש עם הראש בעננים (ויש הרבה סכנות שמרגישים ככה) אבל כן צריכה להיות ודאות רגשית חזקה.

אהבה זה הצורך בה' הידיעה שצריך לבדוק.

כשהגיל מתקדם ועולה חשש רציני שזה לא יקרה, אז בהחלט נכנסים לפשרות כואבות בתחום. אבל זה מקרה קיצון.

לא שללתי לרגע את הערךultracrepidam

אבל על כל דבר אפשר לוותר - השאלה מה מקבלים במקום.

אני רוצה להציג את הצד שאומר:

אהבה זה טוב, אהבה זה חשוב. אהבה זה כיף.

זוגיות במנותק מאהבה זה חשוב, זה טוב, זה אפילו כיף (כמובן אם מנהלים נכון, לא בשנאה)

משפחה במנותק מאהבה זה חשוב, זה טוב, זה כיף.

והאמירה "אם אין אהבה אין כלום" היא לא נכונה.

אם אין אהבה, אין אהבה. ואהבה זה החלק שהכי קל לבנות, כשיש לך זוגיות ומשפחה.

לבנות משפחה או זוגיות זה החלק הקשה...

אהבה היא חלק בלתי נפרד מהזוגיותadvfb

זוגיות ללא אהבה זה כמו קשר סחבקי בין חברים. זה לא זה.

נשמע לי הזוי מה שאתה מציע ולכן קשה לי אפילו לדון על זה.

אם הצורך שלך לאהבה הוא לא כזה גדול - לך על זה!

זה לא מה?ultracrepidam

ברור שבן אדם שמציעים לו עבודה קלה ומשכורת כבדה יעדיף את זה על פני עבודה קשה ומשכורת ברצפה.

השאלה היא כשאתה צריך לבחור.

לזוגיות כמו לאהבה יש כל כך הרבה צורות.

ברור שזוגיות עם אדם ששונא אותך זה אסון. זוגיות "כמו סחבק בין חברים" זאת אופציה יחסית סבירה

כנראהקל"ת
שכל אחד וסדר העדיפויות שלו.
אהבה זה בראש סדר העדיפויות שלי, ועל זה אני לא אוותר
על מה כן תוותרי?ultracrepidam

על לחיות בבית אחד עם האבא של הילדים שלך

על לחיות עם עוד אדם בוגר בבית

על הזכות של הילד שלך להכיר את אביו

על העיקר לא מוותריםadvfb

גם אם הוא לא אפשרי. מתי שזה יוצא מגדר האפשר פשוט יש כאב עמוק קשה מאוד.

לא אוותר על אף אחד מהםקל"ת
אתפלל עליהם. אני אדם מאמין
בהצלחה. הרבה אנשים התפללו, על הרבה דבריםultracrepidam

תסתכל סביבך ותראה שרוב הזוגות שאתה מכירadvfb

גם קיבלו את זה, "לא בשמים היא"..

ב"ה יש חסדים גדולים בעולם.

מצחיק.ultracrepidam

זה כמו שתגיד שרוב האנשים שאני מכיר לא מתו.

זה אכן לא מאד נדיר, וזה אכן מאפיין את רוב הזוגות הנשואים - לכן הם נשואים.

השאלה היא לא האם זה אפשרי. השאלה היא אם אדם מרגיש שיש לו סיבה לוותר, כי אולי הוא מהמעטים שלא יצליחו להשיג יותר, או כי יש שיקולים צדדיים חזקים מספיק, אם אכן כדאי לו לוותר

זה בכלל לא מצחיקadvfb

אנשים התחתנו כי היה אהה וחיבור ביניהם. משמע שזה מה שחשוב להם.

אהבה זה לא דבר צדדי זה הדבר העיקרי.

כל המשק בית לא שווה הרבה אם אין לך אהבה לילדים ולאישה שלך.

אהבת אישה זה לא כמו אהבה אחרת. זה צורך אחר.

התכוונתי לכך שיש הרבה זוגות שיש להם זוגיות טובה ולכן @קל"ת מתפללת על משהו מאוד סביר. עובדה מבחינה סטטסטית הוא קורה.

נראה לי שהגענו לשלב שבוultracrepidam

לא נאמר דברים חדשים.

מה שמצחיק זה שאתה מציין זוגות שהתחתנו מתוך אהבה כהוכחה לזה שאי אפשר בלי.

כמו להביא ג'ינג'ים כהוכחה לזה שכולם ג'ינג'ים.

ואני לא שולל את האפשרות, אבל גם לא למות במגפה אנשים התפללו. חלקם הצליחו, חלקם לא.

לא הוכחתי שום דברadvfb

רק רציתי להגיד שזה מעולה להפלל עבור מטרה נעלה.

ואם אתה אומר "יש אנשים שיתמלאה בקשתם בתפילה ויש כאלה שלו" אתה מזלזל בכל הערך של התפילה. ברור שתפילה זה לא כספומט.

הכל יחסי אח שליadvfb

בהנחה שלאדם חברים, הוא לא צריך מערכת זוגית בשביל עוד חבר סחבק. אין לו צרוך בזה.

מה זאת אומרת "זאת אופציה יחסית סבירה"? אולי מבחינת הצורך שלך זה סביר, לרוב האנשים זה לא עומד בבחינת הסביר. זה עניין מאוד יחסי. חיים ללא (אפשרות ל)זוגיות טובה קשה לי מאוד לקרוא להם חיים טובים.

אתה החלטת שה סביר מבחינתך - אחלה דבר! לא נראה לי שנכון להשליך את זה לאחרים. זה ממש אישי כל אחד והצרכים שלו. ממה שאני מכיר - זה צורך אמיתי מאוד. וכן אנשים מרגישים שזוגיות ללא אהבה חסרה מאוד ויוצאת מגדר הסביר.

לצערנוultracrepidam

העולם קיים בצורה כזאת שאתה לא יכול לנסות הרבה מערכות זוגיות יציבות של הרבה שנים

ובדרך כלל החיים מזמנים לך מעט מאד הזדמנויות לבדוק איך נראית זוגיות

ברור שבחור שהתחתן עם מישהי ומנהל זוגיות נפלאה איתה מגיל 22 ועד 35, יגיד שזה חשוב ונפלא ואפילו הכרחי.

מצד שני מישהו שהתחתן עם מישהי מתוך פשרה - אולי יגיד שזה נורא ואיום, אבל השאלה מה הוא היה יכול לבנות חוץ מזה.

אני מדבר על - מה באמת קריטי. מה הוא שאי אפשר בלעדיו.

מה סדרי העדיפויות.

ברור שאהבה זה כיף וטוב וחשוב.

השאלה היא על מה אני יכול לוותר.

אתם שוב ושוב חוזרים לשאלה איך נראית זוגיות אידאלית, ומוכנים להרבה פשרות אחרות חוץ מאשר אהבה - הרגש המאד חמקמק (כמה אהבה צריך? איך מודדים בכלל?). ואני באמת חושב שאפשר טיפה להוריד את הרף. אם יועצי נישואין - שהם האנשם היחידים בעיני שחוו הרבה מערכות זוגיות לפחות ברמה מסוימת - שיש להם דעה מוחלטת, זה יעניין אותי באמת

השאלה היא לא על מה אני יכול לוותרadvfb

אלא השאלה מה העיקר ומה טפל.

ממילא אפשר לוותר על הטפל בשביל העיקר.

אם אהבה זה טפל, אדרבה! - תוותר על זה בשביל העיקר.

הדיון שיותר נכון לקיים הוא מה שהעלת בחצי השני של התגובה - 

איך מודדים אהבה? איך אהבה מתפתחת? ממתי יודעים לזהות קיים פוטנציאל?

תעשה הבחנה בין שני הדיונים -

"עד כמה אהבה זה חשוב"

לבין

"מה זה אהבה"

אלו שני דיונים שונים לגמרי.

לא מדויק - המשקל הוא לפי הכמותultracrepidam

כמו הצעת עבודה - אתה רוצה תנאים ומשכורת

תנאים יותר טובים ומשכורת פחות? להיפך? זה מאד תלוי באדם, מאד תלוי כמה יותר טוב וכמה פחות טוב.

מה לא מדוייק?advfb

לחלק לשני דיונים נפרדיםultracrepidam

כמו שקודם כל נחליט שצריך תנאים טובם בעבודה, ואחר כך נחליט על איזה משכורת נתפשר

וזה לא נכון, כי ה ימשיך להיות משוקלל יחד

סבבה, אז קודם כל תגדיר מה זאת אהבהadvfb

אח"כ תסביר למה היא טפל או עיקר.

יש לך הסבר למהי אהבה?

לא. על זה אתה צודק, שווה דיון נפרדultracrepidam

ואז להחליט מה חיוני ומה לא.

ועד שלא תהיה לך תשובה לזהadvfb

לא כדאי שתזלזל בזה שאנשים אומרים שאהבה זה העיקר מבחינתם. זה נראה לי לא נכון.

בטח שלא רגיש לומר להם שהם מתפנקים בשביל מותרות..

זה לא מותרות. זה חשובultracrepidam

בדיוק כמו שמזרון נוח הוא לא מותרות, אבל אם אין לך, אתה מעדיף מזרון לא נוח.

והאמירה "אם אין מזרון נוח, או אם אין מזרון, אני ישן על ספסל בפארק" היא בעיני סדר עדיפויות לא נכון.

דיון על סדר עדיפויות הוא חשובadvfb

אך לא אפשרי במסגרת הזאת. זה דיון מורכב מדי שלדון על כך.

אם כל הדימויים שלך על מקום עבודה ועל מזרון נוח ולא נוח הם לרוונטיים מבחינתך סבבה.

אבל אין לך שום יכולת לדבר איתי כי אני תופס את הדברים באופן שונה לגמרי.

אתה חושב שהסדר עדיפויות דלך הוא נכון ושלי הוא פגום סבבה. כל עוד הנחה הזאת לא פתוחה - אני לרואה דרך לקדם את הדיון.

צודקultracrepidam

חזרנו לשאלת הכמות - כמה נחשב לחיוני, כמה לחשוב, כמה טוב שיהיה, וכמה ממש בונוס

זה ממש עצוב מה שאתה מתארקל"ת
שבגלל הגיל שלו הוא כבר צריך לשקול על מה להתפשר..
מצטערת אבל זוג נשוי שחי בשני חדרים נפרדים זה לא נורמלי בעיני, כן אולי עדיף שימשיך לחפש
במקרה קיצון אם זה מה שיגרום לאדםadvfb

שיהיו לו ילדים, אז יכול להיות מאוד שזה עדיף.

טוב, זה אולי פתרון לגברקל"ת
לאישה יש פתרונות אחרים
כן, ואז הילדים אפילו מושלמים יותרפשוט אני..
אין כמו להיכנס לבנק, לקבל קטלוג, ולבחור את מאפייני האבא המושלם באותה הקלות שבוחרים מיטה באיקאה...

רופא, עיניים כחולות,. גבוה, אף קטן, ללא פגם גנטי כלשהו ב-5 הדורות האחרונים...

אתה צוחק?קל"ת
כי אני רצינית לגמרי..
יש על זה שיח רבנים מאד גדול.
יש מקרים בהם נשים מקבלות אישור מרבנים לתרומת זרע.
זה פתרון גרוע מאדultracrepidam

לפחות לדעתי, ואני חושב שזה די ברור.

לחיות בבית אחד עם גבר שאכפת לו ממך אבל לא "אוהב" אותך, כל כך כואב, שאת מתחילה להתחבא בשיחים (גם אם זה שיחים של רבנים)

לא הבנתיקל"ת
הפוך, אתה אמרת שאתה כן בעד לגור עם מישהוא גם אם אתה לא אוהב אותו, לא?
אני אמרתי שאולי עדיף לקבל תרומת זרע אם המטרה היא רק לגדל ילדים
הצגתי את הדעה שלךultracrepidam

אני בעד, ואותך זה כל כך מפחיד שאת בורחת לאופציות מאד בעייתיות

אני חושבתקל"ת
שלגור עם מישהיא שמכונה אשתך ואתם מנהלים בית כמו דירת שותפים, זה גם מאד בעייתי.
ברור שזה מפחיד אותי!
זה לא מפחיד אותך? אתה לא רואה את זה בתור בעיה??
א. לא מפחיד אותיultracrepidam

ממש לא. לכל זוג יש הפרדה ביניהם, השאלה כמה. יש כאלה שזה ברמת מברשת שיניים, יש כאלה שזה ברמת איזה אוכל הם אוהבים לאכול, לא נראה לי אסון שזה יהיה ברמת החדר שבו ישנים.

ב. גם אם מפחיד אותי - לגור לבד בבית, כשלכל החברים שלי יש את המשפחה שלהם שהיא לפני הכל, וממילא אני אחרי הכל, מפחיד אותי הרבה יותר. 

איש ואשה שחיים בבית אחד וישנים בחדרים נפרדים, יותר טוב מאשר איש שחי לבד אולי עם ילד מאומץ או אשה עם ילד שלא יודע מי אבא שלו

תחשבי על הילד שיגדלadvfb

לאם חד הורית. יכול להיות מאוד שבשביל המבנה המשפחתי עדיף זוג הורים ללא אהבה מאשר להיות אם חד הורית.

נכון , אולי.קל"ת
אבל וואלה, לא יודעת כבר מה עדיף- האם ילד שגדל למציאות שההורים שלו לא חיים ביחד או ילד שגדל למציאות ללא אבא.
מעדיפה לא לחשוב על אף אחת מהאופציות ושכולנו נמצא את אהבת חיינו
לא מדבר על מציאות שלא חיים יחדadvfb

אבל מציאות של זוגיות פושרת בין ההורים עדיפה על פני אם חד הורית

אבל זה המציאותקל"ת
ש @ultracrepidam תיאר. אנשים שחיים באותו בית אבל כל אחד שלעצמו, זה בעיני כאילו לא חיים יחד. איזה דוגמא הילד חווה?
סבבה רק רציתי להעביר את זהadvfb

שבמקרי קיצון מה שהוא אומר נכון, שאפשר לוותר על 'אהבה' בזוגיות (רק במקרי קיצון)

הילד יחווה משהו כמו הורים גרושים (אולי יותר טוב אפילו). זה יותר טוב ממשפחה חד הורית גם אם זה לא המודל של משפחה אידיאלית

אוקיקל"ת
אני לא מסכימה עם זה.
זה ממש לא יותר טוב מהורים גרושים (במידה והגירושין הסתיימו בטוב והילד בקשר גם עם האבא וגם עם האמא)
בכלל לא בטוח שזה יותר טוב לילדפשוט אני..
לראות את שני ההורים שלך רבים ושונאים, יכול להיות יותר גרוע מלהכיר רק הורה אחד.

בכל מקרה, מה שחשוב לילד זה שמי שאחראי עליו יאהב אותו, ופחות חשוב האם זה הורה/שני הורים (כמובן לא מדבר על מצב של יתמות, כי אבדן הורה זה כאב שאי אפשר להבין)
נכון מאד. מחזקתקל"ת
התארחתי בעבר אצל משפחה של שתי נשיםפשוט אני..
נקרא להן הדס ורויטל.

שאלתי את הילדה שלהן, בת 10 בערך, איך זה לגדול עם שתי אימהות במקום אמא ואבא.

היא ענתה לי ''זה ממש מעצבן, רויטל כל הזמן רוצה שהחדר שלי יהיה מסודר''.

ככה, בטבעיות, היא ענתה לי תשובה שכל ילד טיפוסי יכול לענות אם נשאל אותו מה דעתו על הוריו.

האם הילדה הזאת הייתה מעדיפה לא להיוולד בכלל, מאשר להיוולד למציאות הזאת?
כנראה שלא.

פליז פליז שזה לא יהפוך לדיון בנושא הזה.

הרעיון היה רק לתת דוגמה מהחיים לרעיון ש @קל"ת מנסה להעביר.
רוב הילדיםultracrepidam

רואים את ההורים שלהם רבים. לפחות קצת, טיפה. נראה לי. לא ריב של שנאה, ויכוח.

ואני לא רואה בשום צורה איך הורים שגרים בבתים נפרדים הם טובים יותר מהורים שגרים בחדרים נפרדים ומתנהלים בצורה תקינה - כמו חברים.

עונהקל"ת
כיוון שבאפשרות א הילד יודע שההורים שלו התגרשו וחיים בבתים נפרדים כי לא היה להם טוב ביחד.
באפשרות ב ההורים של הילד עדיין גרים באותו בית, אבל כל אחד שלעצמו. הילד מקבל מודל שככה נראית זוגיות הורית. וזה מודל מעוות
לא מבין מה הבעיה להסביר לילדultracrepidam

שאנחנו מסתדרים ביחד אבל מעדיפים לישון בחדר לבד

למה חייב להיות או אוהבים או לא מסתדרים

ואולי זה יישמע מוזר, אבל יכולים להיות גם שני אנשים שמאד אוהבים אבל בגלל קור/חום וכדומה מעדיפים לישון בחדרים נפרדים...

לכן מראש אני קצת לא שותף לתחושות

כיוון שזו מציאות לא נורמליתקל"ת
וגירושין זו כן מציאות נורמלית
אוקיי. מניח שנישאר חלוקים בזהultracrepidam

בעיני להתחתן ולהישאר בחדרים נפרדים זאת מציאות הגיונית שאומרת "אנחנו מסתדרים אבל רוצים פרטיות", ואילו להתגרש זה אומר פעם אהבתי אותך ממש, היום לא מסוגל לגור איתך באותו בית ולא משנה מה המחיר שנשלם"

נורמלי/לא נורמליקל"ת
מבחינת מה שרואים במציאות. כמה זוגות אתה מכיר שמנהלים כך את אורך חייהם?
לרוב זה מתחיל כך ומסתיים בגירושין.
אף אחד שאני מכירה לא נכנס לזוגיות כזו בידיעה שכך הוא ינהל אותה
בדיוקקל"תאחרונה
לכן ב נורמלי- הגיוני שזוג אהב/הסתדר בהתחלה ואחכ לא.
א לא נורמלי- כי משמע הוא אומר, אנחנו מסתדרים אך לא אוהבים אחד את השני. זוג נשוי אמור לאהוב אחד את השני ולא רק להסתדר אחד עם השני
לא צחקתיפשוט אני..
תיארתי בשעשוע קל את הליך הבחירה, אבל אין לי שום דבר נגד זה.
מה הפיתרונות של האישה?חופשיה לנפשי
אישה שיש לה סיבות משלה ולכן היא לא התחתנה עד עכשיו?

אוקיי הבנתי מה הפיתרון.
אני די מתנגדת לזה, ולא מבחינה הלכתית זה פשוט מרגיש לי לא נכון להביא ילד "בלי" אבא מלכתחילה
התכוונתיקל"ת
אישה שלא מצאה זוגיות, שנים רבות , ורוצה ילדים יש לה אפשרות של תרומת זרע
הבנתי את זה אחרי שקראתי מה שכתב בהמשךחופשיה לנפשי
אני די מתנגדת לזה, אם כי אני מבינה את הצורך העז בזה.
אם היא רוצה, היא לא צריכה תרומהultracrepidam

שתעשה טובה, ותמצא גבר, שיהיה האבא של הילדים שלה.

אשה שחושבת שהיא יכולה לגדל ילדים, אבל לא מסוגלת לתת להם להכיר את אבא שלהם - היא אדם מאד לא מוסרי. יש לי מעט מאד חמלה כלפי זה

וואוקל"ת
"שתעשה טובה ותמצא גבר"??
אתה חושב שזה מבחירה שהן לא מוצאות גבר?
אמירה חסרת רגישות..
טוב אני רואה שאנחנו לא משדרים על אותו גל אז אסיים את הדיון פה..
בהצלחה! מאחלת לך שבע"ה תמצא אישה ותאהבו אחד טת השני אהבת אמת
מתנצל עד כמה שחרגתיultracrepidam

הבסיס של האמירה נשאר נכון בעיני - מישהי שקל יותר בעיניה לגדל ילד לבד מאשר להתפשר על גבר בינוני ועל זוגיות טובה פחות, היא לדעתי עם סדרי עדיפויות פגומים.

זאת דעתי. על הרבה דברים בדיון הזה אמרתי את דעתי ואמרתי שמי שחושב אחרת לגיטימי גם אם אינני מסכים, כאן אני חולק על עצם הלגיטימיות של סדרי העדיפויות האלה.

אולי מתוך כאב - ואז לא באמת מדובר בעמדה מבוררת מספיק, ואולי באמת מדעה שכלית מנומקת. בכל אופן אני מזדהה עם העמדה הזאת

ברור שעדיף לו להמשיך לחפשפשוט אני..
א. מה הוא בדיוק מקבל? הוא בעצם חי בדירת שותפים, פלוס יכולת לתשמיש המיטה. זו באמת מציאות טובה?

ב. הם יפרידו בין האוכל שלה לבין האוכל שלו במקרר? הם יבדקו כמה כל אחד מהם מכניס וכמה כל אחד מוציא? הרי בדירת שותפים כל אחד מנהל לעצמו את חשבון הבנק בנפרד, איך זה יהיה בדיוק בדוגמה שאתה כתבת? חשבון משותף יגרום להרבה מתח וויכוחים אם אין אהבה.
זו כמובן רק אנקדוטה אחת, והיא אפילו לא הכי חשובה.
אני רק מנסה להסביר שבעייני, לגור עם אשה בצורה של דירת שותפים פלוס יכולת לתשמיש המיטה, גרועה ממגורים לבד.

מצד שני, יש מי שיגיד שהוא מעדיף את זה ובלבד שלא ימות ערירי, וגם את זה אפשר כמובן להבין. מצב מורכב, אין ספק.
אתה מאד מצמצםultracrepidam

קודם כל, גם זה צורך, ולא רוצה להכנס לזה. כל אחד ישלים לבד.

דבר שני, מדובר כאן בשותפות יציבה יותר מאשר שותף לדירה. מדובר בשותפות שיכולה להמשך עשרות שנים.

אגב, מהרי"ל (גדול פוסקי אשכנז לפני 600 שנה) חי בדירה נפרדת מאשתו השניה, וזה מתואר בספרו כתופעה תקינה במסגרת שהיתה קיימת.

דבר שלישי - אתה שוכח ילדים. זאת האפשרות היחידה שהם יהיו קיימים. יגדלו, יראו בתים אחרים, ישאלו "למה אבא ואמא ישנים בחדרים נפרדים", ויענו להם "כי אבא אוהב לישון באור ואמא בחושך", יגדלו עוד יותר ויסבירו להם שבגלל הרצון למשפחה הם ויתרו על משהו (בהנחה שעם השנים לא עברו לחדר משותף)

חשבון משותף וכו' הם אלמנטים לא הכרחיים לזוגיות. יודע על זוגות שחיים ככה. שאלה של תכנון

כתבתי בראשי פרקים בתגובתי הראשונהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ג בסיון תש"פ 13:10
בסופו של דבר, וסליחה על הקלישאה, פשוט יודעים ומרגישים שזה זה... שזה האדם שרוצים לחיות איתו.

בקשר לחשיבות הרגש, כמו שכתבתי זה עוזר לוותר ואף לסבול בשביל בן/ת הזוג, ובלי ויתורים אין לזוגיות סיכוי.
מה הכוונה שאתה תצטרך לעבוד על זה?י.על

שניכם תצטרכו לעבוד על זה..

אתה מחפש קשר שיזרום יותר בקלילות הכוונה? רוצה להרגיש שזה-זה מיד?

אני מחפש קשרצהרים
שבו הרצון לעבוד קשה ינבע מתוך הרצון לקשר ולא שהרצון לקשר ינבע מתוך עבודה. זה מסביר יותר? הרי ברור שבכל מערכת זוגית יש תקלות ויכוחים וכו' שמצריכים עבודה, השאלה היא מה המוטיבציה לפתור אותם.
אתה מתאר את החסרון המובנה שבכל מפעל הדייטיםadvfb

(לרוב לפחות זה ממש מובנה)

זה אדם שהוא עולם ומלואו. יש 20 שנה+ מאחוריו ולגם לך יש 20 שנה + מאחוריך.

כל העננת הלחץ של בגלל שזה דייט מאוד מפריעה לזרימה וגם אם לא. את לא מכירים באופן טבעי.

אולי אפשר לנסות לחפש אפשרויות יותר טבעיות להכיר..

הלוואי טבעיות.צהרים
אבל לא בהכרח מרגיש צורך. גם בדייטים יוצא לי להרגיש רצון טבעי וזורם
לדעתי חייב שהרצון לעבוד קשה ינבע מתוך הרצון לקשר.י.על

נשמע לי לא תקין מצב בו רוצים קשר רק בגלל שעבדנו עליו קשה, (למרות שאני מבינה גם את המצב השני..)

חוסר הרצון לעבוד מעיד על חוסר רצון בקשר , לא?

אם כן, למה לכפות על עצמינו?

מה גורם לך לא לרצות לעבוד בקשר?זה משהו בבחורה?

חוסר הרצון אומר שאתה לא מעוניין וזה לגיטימי לגמרי.

כן, משהו בבחורהצהרים
זה לא משהו מוגדר. סתם הרגשה.

אוקי, אני לוקח את השורה התחתונה שלך "חוסר הרצון אומר שאתה לא מעוניין וזה לגיטימי לגמרי"
אני חושבת שזה לגיטימיחופשיה לנפשי
לא לכולם יש את הכוחות לעבוד על זה כל כך קשה(ואני לא בטוחה שכדאי.)
החתימה שלךחדשכאן
יצטרכו לחכות עד שלא יהיה להם😁
נראה לי שצריכה להיות לפחות אהבה בסיסית כזאתמבקש אמונה

שאתה סך הכל נהנה להיות בחברתה, נהנה להסתכל עליה ואוהב את מה שמצאת בה.. וגם אם זה כל מה שיש בה, יכולת להתחתן ולחיות איתה בכיף.

מה שיגרום לך להיות איתה, ולהשקיע בקשר. עד שתכיר אותה עוד יותר..

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך