שבוע טובפסידונית

אז למה אתם לא דתלשים?

שבוע טובחופשיה לנפשי
כי אני לא אוהבת שינויים בעיקר
שבוע טובמשה

כי אין לי כח לעונשים שלו.

זה כמו לשאול למה אתם לא מתאבדיםבוז
אין בזה שום יתרון, למה לי לעשות את זה
דווקא מישהו שאל את זהפסידונית

ובהגיון רב

יותר הגיוני לשאולadvfb

למה אתם דתיים משאר לשאול על למה אתם *לא* לא דתיים.

אם זאת השאלהadvfb

בעצם השאלה היא - צעירים מעל עשרים

אז התשובה היא כן. זאת שאיפה טובה לעשות דברים מתוך מודעות עצמית ובחירה.

הרעיון 'חופש בחירה' הוא רעיון דתי בעיקרו. א-להים מאפשר לאדם חופש בחירה, זה חלק מהכללים בהם הוא מנהיג את עולמו.

לפעמים דווקא הנורמות החברתיות מסתירות בכך שזה רעיון דתי, אבל הוא כזה. זה לא רעיון 'חילוני או 'אנטי דתי'.

אוקיי, אבל זה הבסיס לשאלה. השאלה העיקרית שלה היא למה בחרת כךימ''ל

...advfb

הרבה בירור, בכמה מישורים. זה גם קשור לזהות אישית, אז בדברים מסויימים לא יעזור לי לשאול למה אני כמו שאני..

איך מגיעים לקבלת החלטה? מבררים לפני.

גם כן בחירהחולת שוקולד
בחירה בין לקיים מצוות לבין להענש לא ממש מוגדרת בעיני כבחירה, אין פה אפשרות לבחור את לא לקיים מצוות ולא להענש
על איזה עונש את מדברת?advfb

מדינה חופשית. מישהו שמחלל שבת בסקילה נסקל כיום? מי שאוכל נבלות לוקה 39 מלקות?

או שאת מדברת על העולם הבא?

על העולם הבאחולת שוקולד
אדם חכם לא צריך לעסוקadvfb

בדברים שהוא לא מבין בהם. כדאי לחיות את הכאן ועכשיו ולא מה יהיה אחרי 120.

פעם זה הצליח להפחיד אנשים פחות חכמים. היום כבר זה לא עוזר. ב"ה הרמה עלתה.

אז להתדלש ולאכול אותה אחרי 120?חולת שוקולד
בראייה קצת יותר עמוקהadvfb

העולם הזה הוא הוא העיקר. מי שמפסיד את הקשר שלו עם הקב"ה הוא מפסיד את העולם הזה, לא רק הבא.

הציורי הזה בראש שהעולם הבא והעולם הזה הם שני דברים נפרדים הוא לא נכון. יש כאלה שחיים כבר בעולם הזה הרבה מהעולם הבא. לחיות חיים רוחניות זה לחיות חלק מהעולם הבא כבר בעולם הזה.

המצוות מופיעות בתורה כטובות לנו (אין לי עכשיו את הפסוק מולי), מי שלא מאמין בזה - כופר בדברי התורה עצמה.

בלי קשר ליהדות - ברור שמי שחיי חיים חומרניים הוא עצוב, זה לא מתאים לעולם שלנו. לכן התרבות המערבית מכניסה הרבה עצבון וריקנות לאדם.

נו אבל מה לעשות שאני לא חיה חיים רוחנייםחולת שוקולד
ולא רואה את המצוות כדבר טוב
בכז עדיף לי לקיים מצוות כדי לא להענש ולא להתדלש כי אני לא רוחנית.
אגב, חיי רוח זה לאוו דווקא תורה, מבחינתי חיי רוח זה אושר וסיפוק וברור שזה העיקר ולא החומר
הייתי מסתפקת בחיי רוח של אושר בלי מצוות
אז את כופרת בתורהadvfb

שזה יכול לנבוע ממקום מאוד עמוק ואמיתי, אבל התורה טוענת שהמצוות שלה הם טובות לאדם.

אז יש שני אפשרויות, אחת - להתקע בעמדתך איפה שאת עכשיו. שנייה - לנסות להפתח לבחון את הדברים מחדש..

נכון. חיי רוח הם לאו דווקא תורה. אך אושר הוא דבר שבנפש האדם, קשור לרבדים הכי עמוקים ופנימיים באדם. בלי דרך תורה לא נראה לי שאפשר להגיע אליו.

יכול להיות שהן טובות לאדםחולת שוקולד
כי בסוף יוצא לו מהן טוב, ועדיין, הוא יכל לתת לנו את הטוב בלי המצוות, וזה שהוא בחר לתת אותו בדרך כזאת זה לא טוב בשום צורה בעיני ואני לא מסוגלת לחשוב אחרת גם אם זה כפירה
ובטח שאפשר להגיע לאושר בלי תורה, אפילו קל יותר
זאת חשיבה מאוד מצומצמתadvfb

וזכותך להמשיך להתסגר בתוך הכונכייה הקטנה שלך ולא להפתח לדברים אחרים בגלל שאת לא יודעת אותם ולכן הם "לא הגיוניים". כל דבר שאת לא יודעת הוא מבינה כרגע, הוא לא הגיוני? אולי ניתן גם ללמוד? אולי יש עולם רחב שאת לא מכירה בכלל?

"לא מוסגלת לחשוב אחרת" זה לא יתרון זאת חולשה. אני מקווה מאוד בשבילך שאת יכולה לחשוב אחרת. שהמוח שלך לא סתום מהלמשיך לחשוב ולבחון דברים חדשים.

מה זה אושר מבחינתך? תפיסת האושר כפי שאני תופס היא קשורה לפסיכולגיה ההומנית שמי שפיתח אותוה היה ויקטור פרנקל. שאדם מחפש משמעות. כשאדם יודע שהוא משפיע ומשמעותי במעגל רחב אז הוא שמח.

מבחינתיחולת שוקולד
אם הוא כל יכול ובכז הוא לא ברא עולם מושלם (חלק ממושלם זה שלא יהיה לנו קושי עם מצוות) אז מפה אין לאן להתקדם ולא ניתן ללמוד שום דברף, תשובה אמיתית לזה אין ולא תהיה
ומשמעות זה לא דווקא מצוות (אני גם לא חושבת שאושר בהכרח קשור למשמעות, אושר זאת תחושה נפשית שיכולה להגיע ממשמעות או מדברים אחרים כמו לשמוח בחלקך, לחיות בלי קונפליקטים םנימיים וכו)
אסכם בכך -advfb

שמי שלא מאמין שיש תשובה לשאלותיו ומצוקותיו - לא יגיע לתשובה. זה לא מפתיע בכלל, כל עוד לא תאמיני שיש תשובה - את לא תמצאי תשובה. מניין האמונה התמימה שלך שאין תשובה? אין לי מושג, כדאי לך לשאול את עצמך, את יכולה להגיע לתשובה לשאלה זו (אולי זאת תוצאה מאכזבה מתמשכת עם שאלות ללא מענה)

משמעות ומצוות הם שני דברים שונים. יכולה להיות תפיסה לגבי המצוות שהן מובילות למשמעות (חיובית או שלילית), יכולה תפיסה תפיסה כי הן מיותרות. זה קשור מאוד לשאלה היסודית - מהי היא תכלית החיים. שאלה בומסטית שעסקו בה הרבה אנשים חשובים במשך ההסטוריה. למזלנו הם גם כתבו על ואפשר לקרוא ולהתרשם.

אין תשובהחולת שוקולד
כי ברגע שאני מאמינה שהוא כל יכול סיכלתי כל אפשרות לתשובה, כל התשובות כמו "זה כמו אבא שלא נותן לילד שוקולד לטובתו" לא מספקות אותי כי בניגוד לאבא בשר ודם הוא יכל לעשות שזה יהיה טוב לאכול שוקולד, לכן אין תשובה
ובעיני תכלית החיים היא להיות מאושר
ואם הביא לך הסבר אחרadvfb

את מאמינה שאוכל לשכנע אותך?

לא אבל אתה יכול לנסות, זה מסקרןחולת שוקולד
אנסה מחר.advfb

לבנתיים ארשה לך להסתקרן

אני עדיין סקרנית חולת שוקולד
תשובה פשוטה לשאלה פשוטהadvfb

סליחה על האיחור ביום, כמובן תקני אותי אם את רואה צורך (אחרי שאת קורת) -

1. דברים שבאים בקלות - הולכים בקלות..

אנשים שעשו מהפכות או דברים משמעותיים בחיים שלהם להם ולעולם יעידו כי לא היה להם קל.  ויותר משהיה להם קשה - הם מאושרים יותר משהיה קשה להם.

משחק מחשב שהוא קל הוא משחק משעמם. אם העולם היה מושלם לא היה לאן להתקדם, בתור בני אדם יש לנו תכונה תמידית של התקדמות. ברגע שהגענו למושלם אנחנו כבר מאבדים עניין. כל הכיף בעולם הזה הוא תנועת הנפש של ההתקדמות ולא התוצאה שהגענו אליה. יכול להיות אחד שעשה משהו אחד והוא עד הגג בגלל שמבחינתו הוא התקדם ממש ואחד שעשה אותו דבר ומבחינתו זאת ירידה. אנשים לא שמחים ומקבלים סיפוק בתוצאה אלא בדרך. ככל שהדרך משמעותית יותר כך הסיפוק גדול יותר.

אבל מאיפה נובעת ההנחת יסוד שאם א-להים אוהב אותנו אז הוא צריך לעשות לנו חיים קלים? רב האנשים אני מכיר בוחרים לעשות תואר אדקמי וקריירה מקצועית, אלו דברים שלא באים בקלות ואנשים בכל זאת עושים אותם. ומהם הם מקבלים את הסיפוק שלהם. לכן לא נראה לי שזה הצורך שלך..

צורך שניראה לי יותר הגיוני שהחיים הדתיים הם לא משמעותיים ולכן לא שווה להשקיע בהם ולכן אין סיבה לעבוד קשה בשבילם. ואם א-להים רוצה שנעבוד קשה בשביל דברים לא משמעותיים הוא באמת אכזרי ח"ו.

אבל זאת שאלה אחרת כבר.. היא השאלה למה א-לים לא עשה לנו חיים קלים.

2. אני אכן אוחז בתפיסה שאושר קשור למשמעות. שמחה שלא קשורה למשמעות היא כמו מופע סטנדאפ - היה צחוקים אבל זהו, בדיחה לא מספרים פעמיים.. השמחה הזאת לא מחזיקה את עצמה בכלל. היא מתפוגגות תוך שניות ואז אדם חי ברדיפת רגושים כדי שיוכל להיות שמח. צריך להיות מאוד יצירתי בשביל כל זמן להחליף ריגוש (או שלא?).

ויקטור פרנקל הוא מייצג את הגישה הפסיכולוגית ההומאנית שטוענת שאדם מאושר הוא אדם בעל משמעות, תפיסת עולם שמחייה אותו. יש לו ספר מאוד מפורסם 'האדם מחפש משמעות'. 

ראה את ההןדעה שלחולת שוקולד
"מישהו כל שהוא" מתחתיך
("המטרה לא לברוא עולם מושלם")
ואת התגובה שלי אליו
הוא כתב בערך אותו דבר ואני לא מקבלת את זה.
תודה
את לא מסבירה את עצמךadvfb

בתשובה:

אממ.. - צעירים מעל עשרים

ואם קראת קצת ברצינות את דברי - 

את עושה דברים שקשה לך לעשות בעולם הזה? למה את עושה אותם אם זה קשה לך?

כנ"ל לגבי קושי בקיום מצוות - כל עוד למצוות יש ערך כלשהו - את תרצי לעשות אותם. אבל אם אין להם ערך בעיניך - לא משנה כמה הם יהיו קלות - את לא תרצי להשקיע בשבילם.

התשובה שהוא נתן היא לא חופפת בדיוק לתשובה שנתתי.

עיקר דברי הם לא - "חשוב שיהיה לך קשה",

אלא "אלו החיים שאת בעצמך חייה" - את לא חיה חיים כאלה?

רק דברים שהולך לך בקלות משמחים אותך?

סיכום: החוסר שמחה בקיום מצוות הוא לא בגלל שהם קשות אלא בגלל שאנחנו לא מבינים את ערכם.

אני עושה כי אני חייבתחולת שוקולד
אבל הוא היה יכול לעשות שלא נצטרך לעבוד ולהתמודד, שלא יהיה צורך בערך הזה
עם הסיכום אני לגמרי מסכימה
יש לך עיסוק שמעניין אותך?advfb

אפילו ללרבוץ על פוך מול טלויזיה ולצפות בסרט, צריך שיהיה פאנץ' כלשהו. אם בסרט הכל מושלם אז הוא משעמם, צריך אזה קונפליט (מתח קומדיה וכולי) שיהיה סיבה לראות אותו. כך אם יש לך תחביב -לדוגמא ריקוד - אם כל אחד היה יכול להיות מייקל ג'קסון תוך שניות כבר זה היה יוצר פחות עניין. כדורסל - אם כל אחד היה מכניס לסל כמו מייקל ג'ורדן - היה פחות כיף לשחק כדורסל. חד משמעית.

אבל עזבי את זה. כל זה בכלל לא חשוב - גם אם זה נכון.

את רואה את המצוות כחסרות משמעות וזה הקושי האמיתי שלך בקיומם. את רוצה לדבר על זה? את חושבת שיכולה להיות דרך לראות ערך בקיום המצוות?

אני מסכימה עם זהחולת שוקולד
אבל אני חושבת שהוא יכל למצוא לזה פתרון, שגם לא יהיו קשיים וגם תהחה משמעות וכו'
אני חושבת שיש ערך בקיום מצוות, אבל שוב, הוא יכל לתת את המשמעות שהמצוות נותנות בלי מצוות בפועל, זה מה שגורם לקושי שלי לקיים, למה סתם להקשות עלינו כשבתור כל יכןל את יכול לעשות משהו אחר ומושלם? (אני גם לא בטוחה בנכונות התורה וזה עוד קושי)
הוא גם יכול למצוא פתרון לכך שמרובע הוא משולשadvfb

אבל הוא בחר בכל זאת לא למצוא לזה פתרון. אולי ככה עדיף. אם כך הוא עשה מסתבר שככה עדיף. בכל אופן - על זה את לא ראית צורך לשאול.

זה שיש קושי בחיים ושבתור בני אדם אנחנו מוצאים העניין דווקא בקונפילקטים זאת מציאות. לשאול "למה ככה ולא אחרת" זה נחמד זה יפה אבל אנחנו מקבלים את החיים כמו שהם ואם ככה בכל הדברים ככה גם בקיום מצוות. הכי הגיוני, לא?

חלק מזה שאדם מתעניין בקונפליקטים ולא בדברים פשוטים כולל את העובדה כי בנאדם מקבל משמעות ע"י פעולות מעשיות ולא ע"י מחשבות (גם אם אני אדמיין שמחזיק גלידה אני לא יקבל את המשמעות עד שלא אלקק אותה בתאבון). כל משמעות נוצרת מפעולה כלשהי שהאדם עושה. מצוות הן בסה"כ פעולות שיוצרות משמעות. זה כלל שקיים לא רק במצוות. כל משמעות היא נובעת ע"י פעולות. לכן אפשר לשאול על העולם בכללי, אבל אז את מפספסת את המועקה שיש לך כלפי המצוות בשאלה.

אם את לא בטוחה בנכונות התורה - אז על מה אנחנו מדברים? על צד זה התורה נכונה - אם לפיה הקב"ה אכזרי ועושה לנו דברים סתם כדי להטריד אותנו משלוותנו? 

בנכונות התורה את בספק אבל במקור האושר את לגמרי ודאית? האמנם?

זיהית פעם מקור אושר באופן ודאי? את יכולה לגלות לי אותו?

המטרה לא לברוא עולם מושלםמישהו כל שהוא
אלא עולם משתלם.
אין עניין בלברוא משהו שלם. המטרה הייתה לתת לנברא להגיע בכוחות עצמו לבורא אם העזרה המינימלית האפשרית.
לכן יש הרבה רע בעולם באנשים וגם בטבע הקר והאכזר.
ההתמודדות מול הרע הופכת את הטוב להיות עצמי לנו זו היא מעלת האדם על פני החיות שהן ללא בחירה ודעת בין טוב לרע .

ניתן לראות את ההסבר הזה באריכות בדעת תובנות. ובאורות הקודש על ההשתלמות המתחדשת באלוקות (אם תרצי אקדיש זמן לחפש)

לגבי המצוות המטרה שלהם אינה לגרום לאושר במובן הפשוט של המילה אלא להביא לדבקות בה' מימלא הדבר מביא אושר אחר רוחני ועליון ולישרי לב שמחה.
אכן ניתן להיות מאושרים ושמחים ההנאות העולם אך גם זה הבל ורעות רוח
אממ..חולת שוקולד
בתור כל יכול הייתי מצפה ממנו למצוא פתרון ל"בעיית" ה"צורך" בחוסר שלמות, מה גם שעדיף לחיות בעולם מושלם שאין בו עניין ומטרה מאשר בעולם לא מושלם שיש בו צורך ומטרה
מעדיפה שיהיה לי טוב ומושלם מאשר שיהיה לי מטרה, תכלית ומשמעות

לכן אני אומרת שאף תשובה לא מספקת אותי, הוא כל יכול ולומר שאין טעם בעולם מושלם כי אין בו מטרה זאת לא תשובה, שוב, הוא יכול לפתור את זה
היות ו:הָיוֹ הָיָה

"הוא המדע והוא היודע" דהיינו - לא שיש עובדות חיצוניות שהוא מעודכן בהם, אלא הכל זה הוא, והיינו, באופן של לסבר את האוזן, שבעצמו כלול שהאמת היא כך וכך, זה לא חכמה לומר "הוא יכול לשנות" הוא לא ישנה - כי זה הנכון ביותר לעשות. (אני כותב ברמזי רמזים, לחומר העניין, ושרח"ל לא נגיע להגשמה, אבל מי ש"חכם ומבין מדעתו" מבין את העניין, ואינו תמה.)

תחשבי על זה טוב.

האמת עוד משהו:הָיוֹ הָיָה

"כל יכול" זה לא "מאוד מאוד מאוד מאוד חזק", אלא זה מהות אחרת, ועניינה הוא - שלימות, וכיוון שהוא שלם אנו אומרים שהוא כל יכול, ואם את מאמינה בשלימותו - את מבינה שישות לימה לא פועלת בצורה בלתי הגונה, כי לנהוג כך זה (נובע מ)חסרון.

לכן למרות שיש לך שאלות - את צריכה להסיק דווקא מפני אותה הנחת יסוד עליה את מתבססת בשאלתך - שיש עליהם תשובות, אף אם אינך יודעת עליהם.

(בדומה לראייתו הראשונה של קאנט ב"הגיונות" לאמיתות המציאות, אם את מכירה)

מבחינה לוגית את מוכרחת או לומר כך - או לכיוון ההפוך, שהוא לא שלם, ואז גם אין הכרח שהוא כל יכול וממילא נופלת השאלה.

כמובן שבהתחשב במכלול הדת והראיות לאמיתותה - אנו יודעים שהאופן ראשון הוא הנכון, שהוא באמת שלם וממילא כל יכול, וכן ממילא הוא הגון, ולכן  בלתי אפשרי שפעל בחוסר הגינות, וזה או שלא נבין איך, או ע"פ התגובה הקודמת שלי, או ע"י רעיונות אחרים שאולי יש למישהו, אבל על כל פנים זה יהיה ברור ומוכרח. שלא יתכן לומר מכח היותו כל יכול שהוא לא הגון.

מקווה שהועלתי.

הי, חולת שוקולד,הָיוֹ הָיָה

אשמח אם תגיבי לדברים.

@חולת שוקולד

קראתי את זה בלילה ושכחתי לענות..חולת שוקולד
יש משהו בדבריך, בהחלט.
מצד שני אולי כן יכול להיות שלמרות שהוא שלם הוא החליט לעשות דברים לא הגונים, זה לאוו דווקא נובע מחיסרון, זה יכול לנבוע פשוט מהחלטה שלו
יוו התבלבלתי כבר
...הָיוֹ הָיָה

א', החלטה לנהוג בחוסר הגינות היא חסרון, זה לא דבר מורכב מדי. (אם את רואה בנאדם מתנהג בצורה לא הוגנת, נכון תאמרי שזה חיסרון בו? זהו!)

ב' מה את אומרת על התגובה הראשונה שלי?

העיקר, אל תבהלי מהבלבול, קורה לכל אחד, תאזרי כח, תבדקי, תחקרי ותחשבי, אל תהססי לשאול ולתמוה, תחפשי את התשובות ובע"ה תמצאי אותן, אל תרגישי רעה עם עצמך, את מובנת לגמרי. תזכרי שיש תשובות, גם אם נראה לך שאין... ובסוף תמצאי אותם, אני כאן לעזור במה שאני אוכל.  

בכל מקרה השאלה בעינה עומדתחולת שוקולד
גם אם יש לה תשובה וגם אם לא,
לא ממש הבנתי את התגובה הקודמת
...הָיוֹ הָיָה

לא הבנתי, לא הגבת להסבר שלי.

לגבי התגובה הראשונה - אשתדל מחר בע"ה לנסח בנוסח יותר בהיר.

אתה אומר בעצםחולת שוקולד
שבגלל שהוא שלם לא יכול להיות שהוא לא הגון וחייבת להיות תשובה מניחה את הדעת, אז אני אומרת שבכצם גם אם יש תשובה עוד חא מצאתי אותה ולכן עדיין אני שואלת
אהההָיוֹ הָיָה

זה נכון, רק שמשתנה הכיוון, מכיוון של לבדוק "אם" לכיוון של לבדוק "איך", זה כבר הרבה יותר פשוט. 

לגבי התגובה הראשונה שלי, הדברים הם כך: האמת היא אמת, מחמת שהקב"ה יודע היא היא הראויה להיות אמת, ולא אחרת, ולומר "אז שהוא יעשה את האחרת ראויה" זו לא טענה, כי אין לנו השגה במי שהוא, ובו עצמו כלול זה שהיא לא ראויה. כי הראוי והלא ראוי נגזר ממנו עצמו, לזה קורא הרמב"ם "הוא המדע והוא היודע" דהיינו שהוא לא רק יודע את הידיעות, אלא הוא הוא הידיעות עצמן, ממנו הן נובעות.

אני זוכר שהיו לי חברים בישיבה ששאלו ממש דומה לך - למה נברא העולם בצורה שצריך לעמול בשביל השכר, הרמח"ל כותב כדי שהשכר לא יהיה "נהמא דכיסופא" - דהיינו - לחם חסד, המבייש את המקבלו, והם שאלו - שיעשה שזה לא יהיה בושה, אמר להם מישהו מהצוות - זה לא "אמת", האמת היא שמי שמקבל לחם חסד אמור להתבייש, והם שאלו - שיעשה שזה כן יהיה אמת, אני לא זוכר מה הוא ענה, אבל אני זוכר מה שאני חשבתי, ששאלה כזו לא מתחילה, האמת היא לא דבר נקודתי, אלא הדעת העליונה השלימה, שככה עולם צריך להיות, ככה ולא אחרת, 

ברור שתמיד נוכל לשאול, שיעשה שהעולם יהיה מושלם גם בלי ה"ככה", אבל זה שאלה שאין לה סוף, כי על כל הבריאה בכלל נאמר, שיכל להשיג את המטרות שרצה בלי לברוא אותו, ואם היה באמת משיגם בדרך X היינו שואלים למה לא בלי זה, ואם בדרך Y היינו שואלים שוב, למה לא בלי זה... ואין לדבר סוף.

אלא שאנו מבינים שאין לנו הבנה בדעתו, והוא החליט שאופן מסויים הוא הכי טוב, כן, גם אם אנו לא אלו שיודעים להסביר את זה, כשם שאנחנו לוקחים אנטיביוטיקה בלי לדעת איך היא עובדת, לא מתוך עיוורון ונתינת אמון, אלא מתוך ידיעה שמי שיוצר אותה, יודע מעבר למה שאנו יודעים.

האמת שאני חייבתחולת שוקולד
לך תודה ענקית, ההבנה הזאת שלא יכול להיות שהוא לא הגון עזרה לי מאוד, אני מצליחה לקבל יותר את המציאות של הרע בעולם ולהבין שזה בסדר שזה ככה
שמח מאוד לשמוע.הָיוֹ הָיָה

אין בעד מה....

אשמח לעזור עוד אם יש צורך.

(אם עוד יש משהו בין תגובותי שטרם הוברר כראוי, או אם יש לך שאלה אחרת, אשמח לעשות כמיטב יכולתי..)

תודה רבהחולת שוקולד
האמת שיש ליחולת שוקולד
אפילו 2.
* סיכמנו שאין לו חיסרון ולכן לא יכול להיות שהרע שמגיע ממנו הוא לא הגון, אבל לעשות משהו רע זה חיסרון בפני עצמו, גם אם הוא הגון, עצם זה שהוא עושה רע זה חיסרון

* אם הוא לכאורה לא יכול לעשות את הכי טוב כי תמיד יכול להיות טוב יותר אז איך יכול להיות שהוא מושלם? הרי באותה מידה הוא תמיד יכול להיות יותר מושלם אז לא יכול להיות שהוא מושלם, בעצם אין דבר כזה מושלמות כי תמיד אפשר יותר
ככה:הָיוֹ הָיָה

1) ולמה רע זה חסרון? כי זה לא הגון... אם אני יודע שלא יכול להיות שהוא לא הגון, אז לא יכול להיות שהרע הוא רע. בהכרח שיש לו מטרה, והמטרה, או שאדע אותה, או שאומר נסתרות דרכי האל, אבל לא יכול להיות שהוא עושה רע לשם רע.

ולמה באמת יש רע? בהנחה שאנחנו רוצים כן להבין, לפחות את מה שאינו חלק מ"נסתרות דרכי האל", אז יש את כל ספרי הרמח"ל, שמבאר  שורש וטעם בריאת הרע, ומה תכליתו, ולאן חוזר הכל. וכו' וכו', דברים העומדים על גבול הקבלה עם רגל אחת בפנים... אבל את מוזמנת ללמוד אותם, הוא יודע להנגיש אותם נפלא.

וגם מה שלא יובן - בסוף - כנ"ל, נדע שיש כאן תשובות רק שלא עלינו עליהם, והכל למעשה הוא טוב, כי לא יתכן שהמושלם לחלוטין עשה אחרת!

2)שימי לב, לא כתבתי שתמיד באמת אפשר יותר טוב, אלא שתמיד *נוכל להגיד* אפשר יותר טוב, כי כל דבר שנגיד שהוא עשה כי... נוכל לשאול - ולמה לא יכל להשיג את ה"כי..." בלי לעשות בשביל זה את ה...

מה שאומר, שאין לנו באמת יכולת לתפוס את המושלמות וה"כל יכול" שלו, כי זה למעלה מהשגתינו, דהיינו - זה בגדרים שונים מהגדרים של הבריאה שברא, ובתוכה - השכל שלנו ודרכי החשיבה שלנו.

כי באמת כמו שפתאום עלית על זה, "כל יכול" במושגים שלנו, זה כשל לוגי עם בחירה לעשות דבר מסויים, מכל סוג שהוא, כי מבחינתינו זה יכול הרבה הרבה הרבה... אז אם הוא היה צריך דבר פלוני ו"לא יכל בלעדיו" נעצרה רשימת ה"הרבה'אים"...

(בקרב עובדי אלילים בהודו, יש פסל של אל עם עשר ידיים ועשר רגליים... זה הביטוי מבחינתם לכל יכול - יש לו מלא מלא מלא כח... מלא'נתלפים....)

אנחנו יודעים, ש"כל יכולתו" היא לא שהוא "יכול הרבה", שאז - הגיוני שה"הרבה" ייעצר מתישהוא... אלא היא מושלמות על טבעית, מושלמות מושלמת, מהותית, ולא כמותית. 

אין לה קץ, ואין מה שהוא "לא יכול", ואכן - זה מושג שאין אפשרות לתופסו בשכל אנושי, אבל גם את היותו קדמון ונצחי אי אפשר לתפוס, אין לנו השגה באלוקות!!.

ואם ככה - תכל'ס למה הוא בחר לפעול בדרך זו ולא אחרת? על זה אמרתי - שתמיד נוכל לשאול את זה, וזה דבר שמנוע מלהגיע לתשובה אנושית, במהותו הוא בלתי אפשרי, לא ש"אין לי הסבר" אלא אני יכול להיות בטוח שלא יהיה לי הסבר, כי איך אסביר למה מי שיכול הכל הוזקק לדבר פלוני - בעוד אינני מבין מה הוא "יכול הכל"??

רק דבר אחד אני יכול לדעת - וזה מה שכתבתי לעיל, שבחירותיו אינן חיצוניות לו, אלא חלק ממנו וכלשון הרמב"ם "הוא המדע" - דהיינו - הוא הידיעה עצמה, ולא רק יודע הידיעה. והוא החליט בגודל דעתו שזה הוא האופן הרצוי ביותר. והכל מכוון אל התכלית והטוב הנצחי והשלם.

מה שענית ב1 מזכיר את הסיפור עם משה ומיכהחיות צבעונית
ואם מותר לי להוסיף, בוודאי שהקב''ה יכל לעשות ''יותר'' הוא אינסוף. זה שיש חוסר שלמות זה כי הוא רצה לתת לנו את האפשרות לפעול גם (בשביל שלא נרגיש את הבושה וכו כמו שאמרת). פשוט הסתכלות אנושית היא לינארית ולכן מורגש לנו יותר החוסר והחלקים הפחות פוטוגניים נקרא לזה של כל תהליך ותהליך. הקב''ה לא היה יכול לעשות שתינוק יוולד כבר אדם מבוגר? למה צריך לעבור את כל שלבי התלות וחוסר האונים האלו? וגיל ההתבגרות בכלל
שנהיה כמו עגלים, תוך כמה חודשים כבר עומדים על הרגליים ומתחילים לרוץ.
אצל הקב''ה כל הפוטנציאל כבר נמצא, כל השלבים כבר קיימים, זה רק אנחנו שרואים כל פעם תמונה תמונה.
..הָיוֹ הָיָה

1) לא מכיר (או לא מזהה) אשמח לפירוט.

2) זה לא יעזור - כי חולת שוקולד טוענת, בצדק, "למה הוא לא יכל להשיג את המטרות האלו בלי הדרך הזו...", שזו שאלה שלא תיגמר לעולם, והפתרון לה הוא ההפנמה של מה שכתבתי.

בכל מקרה - תודה לך על ההוספות!!

שראה משה את התינוקות ששמים בפירמידותחיות צבעונית
במקום לבנים ולא הבין, וה' אמר לו שאלה עתידים להיות רשעים ושהוא מוזמן לבדוק ולהוציא אחד והוא הוציא את מיכה.
אדם הראשון נברא בוגר ושלם, וראה מסוף העולם ועד סופו ובכל זאת זה לא הספיק.
בעיניי הדרך להפנים את זה היא להתבונן בחוויה שלנו שבה באמת התייגענו בשביל דבר מסויים וכשהוא קרה התחושה היא שזה באמת שלנו ויותר מזה, ההערכה וכובד ראש כלפיו הדבר גדולים עשרת מונים. כשזה קורה מבינים שזה פשוט לא יכול להיות אחרת
אהה.הָיוֹ הָיָה

הבנתי.

לגבי שאר ההסבר שלך - שוב, לעולם תשאל השאלה למה ה' לא יכל להשיג את הרווחים האלו בלי הבעיות בדרך... הרי הוא כל יכול?

כי זה כבר לא אמתחיות צבעונית
הוא יכול לתת לנו את התחושה שזה אמת אבל במהות זאת לא תהיה אמת. זאת תהיה הונאה
תחשוב על ילד/נער שאתה מרטט אותו לגבי משהו כדי שיחייה באיזה אופוריה שאולי תהיה נעימה לו יותר. רק כי אתה יכול
ולמה שהוא לא יעשה שזו תהיה האמת?הָיוֹ הָיָה

הרי הוא כל יכול?

אגב -קראת את הדיון שלי איתה עד כאן? כי כבר היינו בנקודות האלו.

קראתי את הרוב נראה ליחיות צבעונית
ואתם מפספסים פה נקודה. זה שהוא כל יכול זה ברור, אין על זה עוררין, הנקודה היא מה הרווח שלנו כשהוא לא נותן לנו עולם מושלם ובלי שום חסון. זה לצאת קצת להסתכלות רחבה ועמוקה יותר.
זה לעשות פיוס בין הצד בתוכנו שמאמין בטוב ה', כלומר בדרך שבה הוא מנהיג את העולם, לבין הרצון שלנו לטוב שאנחנו מגדירים כטוב, בכאן ועכשיו
אוקיי, ושובהָיוֹ הָיָה

כל מטרה שתרצי לומר, נוכל לטעון שיכל לגרום לה בלי הקושי.

מה הרווח בעולם מושלם? כי לא היה לנו קשה!

ואם תאמרי - אבל זה שקשה זה חשוב ל.. ומועיל ל...

תחזור השאלה - הוא לא יכל להשיג מטרות אלו בלי זה? 

מה? לכפות עלינו להרגישחיות צבעונית
שזה שלנו? להרגיש הערכה? להרגיש שותפים?
אני לא מאמינה. לא כי הוא לא יכול, אלא בגלל שזה כך זה מוכרח להיות כך
לא לכפות שום דבר, לברוא את העולם שונה.הָיוֹ הָיָה

לא כ"כ יודע איך להתמודד עם משפט "כי זה מוכרח להיות ככה"

הוא רצה לגלות פה נתינהחיות צבעונית
דרכנו. ואם לכל אחד היה הכל מושלם איך היא תתרחש?
אולי זאת מילה חזקה מידי, מסכימה
ואני חושבת שמעורב פה עניין של אמון
אם הוא כל יכול הוא אמור למצוא דרך, לא?הָיוֹ הָיָה

והיא לא חייבת להיות זו...

בגדול כןחולת שוקולד
זה מורכב, צריכה לשבת על זה
שמח.הָיוֹ הָיָהאחרונה

שבי על זה,

וספרי לנו מה אומרת...

מלבד מה שכתב לך הנשמה שמעלימישהו כל שהוא
ישנו כשל לוגי מסויים בטענה היה אפשר לברוא טוב יותר
שהרי לכל עולם שיברא אפשר לטעון את זה שוב ושוב.
אז לכן ניתן לאמר או שהאפשרות הזו הכי טובה או שיש גבול לטוב היכול להיברא
או שאין אלוהים וזה כבר דיון אחר

בכל אופן מרגיש לי שזה לא דיון רציונלי אלא אמוציונלי ולכן התשובה תבוא מהרגש
אז את/ה אומר שאני טיפשה?חולת שוקולד
לאadvfb

אבל הדפוס מחשבה שלך כלפי היהדות הוא דפוס מחשבה מאוד מיושן ולא רלוונטי למציאות העדכנית (שבה את חיה).

אבל זאת המציאותחולת שוקולד
לא משתלם לי לא לקיים מצוות בגלל העונש, דווקא נראה לי מאוד לא הגיוני לחשוב רק על הכאן ועכשיו
לא אמרתי לחיות רק למען הכאן ועכשיוadvfb

ברור שצריך להסתכל בפרספקטיבה על החיים. אבל אם את מנתק בין העולם הזה לעולם הבא את מרוקנת את העולם הזה מתוכן. למה צריך שהוא יהיה? שיהיה רק העולם הבא וזהו. זאת תודעת חיים מאוד לא נכונה ומאוד עצובה גם.

למה מרוקנת מתוכן?חולת שוקולד
המצוות זה התוכן של העולם הזה *בשביל* העולם הבא
אז למה לא לנחות בעולם הבא וזהו?advfb

למה צריך את כל הסבל הזה? זאת ממש התאכזרות.

נכון, זאת באמת התאכזרות, אין לי תשובה למהחולת שוקולד
ולכן תפיסה כזאת מרוקנת מתוכן את העולם הזהadvfb

או שנותן לו תוכן מאוד מאוד שלילי (התאכזרות באדם). אחת מהשתיים.

בלי קשר אני חושב שזאת הסתכלות רדודה ושיטחית.

תלוי מה זה תוכןחולת שוקולד
אם אני חיה ככה ומאושרת אז התוכן הוא אושר
מי שמאמין בכללים מאמין שהוא "נסקל"משה

גם אם אין לו כח לעשות את זה, הוא יעשה את זה רק בגלל הפחד מהעונש.

פעם עשיתי השוואה בין המחזור (של ימים נוראים) לבין הניירות של מס הכנסה. שניהם עול מעצבן, ואם לא מטפלים בזה יש עונש.

ממש מעודד, גם לסבול מהמצוותחולת שוקולד
-כן, כי כשמקיימים בלי חיבור זה קשה יותר-
וגם להחשב לחילוני, כלומר, סבלתי סתם כי בסוף זה כאילו לא עשיתי
לדעתי עם כל זה שמצוות שנעשות מתוך חיבור "שוות" יותר, מצוות שנעשות מתוך קושי, למרות שאין חיבור ויש כעס עליו שנתן אותן זה ואוו
נכון, אפשר לנסות לחיות ככהחולת שוקולד
זה לא הופך את עצם זה שיש מצוות למשהו טוב, זה אומר שאפשר להתמודד עם זה במקום לכעוס
כמו בכל דבר רע, אפשר להתמודד איתו במקום לשאול למה ולכעוס על זה אבל זה לא הופך אותו לדבר טוב והיה עדיף מראש שזה לא יהיה
איך זה קשור לעיניינינו?חולת שוקולד
סבבה, אני מסכימה כם זהחולת שוקולד
אבל עדיין היה עדיף שמראש לא יהיו מצוות וזהו
אפשר להבין את הערך האמונימשה

(או לא)

אבל בסוף יש חוקים מעשיים, ואנחנו מאמינים שיש גן עדן ויש גיהנום אחר כך.  אז צריך להקפיד גם כשקשה ומעצבן.

אבל להקפיד כדי שלא תחטוף, לדעתך זה עדיף?!נפש חיה.
מאשר לחטוף? כןמשה

ומה לעשות שכבר חטפתי בעבר. ואין לי כח אליו ולעונשים שלו.

אתה יכול לבחור שלא יהיה לך כוח אליו בכלל.נפש חיה.
ואז מה? השמש לא תזרח בבוקר?משה

אני לא אשלם שכ"ד?

מס הכנסה (ומע"מ) לא יחכו לי בסיבוב?

הגיהנום לא יחכה לי ?

זה שטויות. גם לא לבחור זה סוג של בחירה.

בהחלט. אבל אל כבר עושים משו, לא עדיף למצוא בונפש חיה.
מימד של הנאה פשוט כדי לא להרגיש כל הזמן סבל?
לפעמים אפשר לעשות את זהמשה

זה לא סותר את זה שהרבה דברים הם קשים עד תסכול, ששבתות הקיץ הן סיוט שמחכים לסופו, שהתפילות הארוכות בשבת ובחג מוקדמות מדי ואתגר סיוטי במיוחד לבעלי אתגרי קשב וריכוז ושיש דברים אחרים שהיו טובים יותר בלי ערימת החוקים האלה.

ועדיין, אני מאמין באופן בסיסי בנכונות שלהם לעולם ומקווה שיהיה טוב יותר.

הפלא אצל בני אנושאהבה.

שהם חושבים שאלוהים ברמה שלהם. הם עדיין ברמת גן שאלוהים הוא המעניש ואנחנו העבדים.

אלוהים הרבה יותר גדול מלתת לך עונש כי חיללת שבת. זה לא מעסיק אותו. אלוהים לא יורד איתנו לקטנות שלנו. אלהים הוא שפע אינסופי.

אנחנו לא יודעים איך נקבל תגמול על מה שאנחנו עושים. אבל אנחנו בטח לא יכולים לדעת. נענשתי כבר.

חיללתי שבת אז נפלה עלי אבן מהשמיים. זה לא הרמה שלו.

הצגתי את זה פה פשטנימשה

האמת יותר מורכבת כמובן, אבל בגדול הדברים עובדים בתצורה דומה.

וזה לא על כל דבר ולא בכל נושא.  

משה, שמתי לב שאנחנו באותה גישהחולת שוקולד
תמיד בדיונים מסוג זה
יש אמת מסוימת בדבריךארץ השוקולד
אבל יש גם טוב שיוצא מזה, אם כי אתה צודק שצריך לקיים גם כשלא נוח.
אתה מציג תפיסה שאינני מכיר קיום שלה בחז"לארץ השוקולד
אשמח אם תמצא לי מקור חז"לי כזה.
מכיר מקורות אסלאמיים כאלה וגם מקורות מקובלים או חסידים כאלה, אבל כולם אחרי אל-מחאסבי. (מיסטיקן אסלאמי שחי לפני 1,200 שנה)

בתורה שאני מכיר יש ערך עצום בקיום המצוות אף מתוך מחויבות, אמנם עדיך קיום מתוך אהבה מאשר קיום מיראה, אבל קיום מיראה הוא בעל משמעות.
ארץ השוקולד
ציינתי חז"ל, העניין הוא שחובת הלבבות מציג גישה מסוימת אבל היא לא הגישה היחידה.
עיין בהקדמת אבן תיבון לחובת הלבבות שם הוא מדבר על ההפתעה של רבו בצרפת לגישה של חובת הלבבות.

אני שאלתי על מקור חז"ל ולא הפנית לדבר כזה. אשמח בבקשה להפניה כזו גם.
חז"ל = התנאים והאמוראים
רבותיו בצרפת של אבן תיבוןארץ השוקולד
לא הכירו את הגישה כדי לחלוק או להסכים, היא פשוא לא הייתה מוכרת.

אם יש לדברי רס"ג מקורות בחז"ל לא אמור להיות קשה למצוא, מחכה לראות.

אתה יוצא מנקודת הנחה מוטעית שלא יכולים להיות מחלוקות באמונה, אבל האמת תורה דרכה שיש ויש מחלוקות באמונה ולכן זה שרס"ג וחובת הלבבות אמרו משהו לא מחייב שרבני צרפת יסכימו. אם כי כאן זה פשוט גישה שלא הוכרה וממילא בטוח שהם לא סברו כך, אף כי יתכן שלא תהיה התנגדות, הסכמה לא הייתה.
(ראיה מעניינת למחלוקות באמונה ראה ב"תורה שלמה" לרב כשר בסוף פרשת יתרו בנספחים)
אני מבין שלא טרחת לקרוא את ההקדמהארץ השוקולד
הוא כותב מפורש שהם לא הכירו ולכן הוא התבקש לתרגם.

אצטט פשוט.

שוב, מוסר ויראה הם חשובים אבל לא מוסכם שהם חשובים יותר מכל מצווה
לא מצאתי כטקסט, אז מצרף תמונהארץ השוקולד
החל מ"ואחר שגרמו עונותינו"

ההקדמה יפהפיה, מומלץ ללמוד אותה

ממה התעלמתי בדיוק?ארץ השוקולד
כנראה שיש דבר פשוט שקשה לקבל אותו, יש דעות בין הראשונים והאחרונים שהבאת, אבל היא לא דעה מוסכמת על כל ישראל ואינני מכיר מקור כזה בחז"ל.
עדיין מחכה לראות מקור כזה.

ולכן חשוב לי לציין את הדברים הבאים למסקנה:
האידיאל הוא שנקיים מצוות מאהבת ה', ועם הרצון לעשות טוב בעולם.
אבל לפעמים קשה לנו לראות את הטוב ומקיימים מיראה, וגם על עצם הקיום יש הערכה.
יצאתי בחריפות על המימרא שהעדפת אהבה גוברת על עצם קיום המצוות כי זה דבר שאינני מכיר את מקורו בחז"ל, אם מישהו ימצא שישלח לי.
לא באתי לומר שקיום מיראה הוא האידיאל, אבל הוא קיום לפחות.
תודהארץ השוקולד
ושוב, זה לא חז"ל
מעניין לטעון שזה פירוש, אבל בלי מקור לטענהארץ השוקולד
רבנו תם טורח להביא ראיות מדברי חז"ל לגישתו.

אדרבה, אם זה פירוש, אשמח למקור עיו הוא נסמך שאין משקל לעבודה מיראה
שיעור כזית זה מופיע בחז"לארץ השוקולד
עיין במסכת כלים במשנה, תראה מםורש.
וכן בגמרא דרשו את הפסוק על שבעת המינים, ששיעורי תורה בשבעת המינים.
אז נחלקו עם הדורות מה הגודל של זית כי לא ראו זית, אבל חז"ל הגדירו לפי דבר שהיה מוכר בימיהם ובמקומם
את יכולה לבחור מה לעשותחדשכאן
לא לבחור את התנאים⁦🤷🏻‍♂️⁩
אוי לה לאותה בחירהחולת שוקולד
מעשה בראשית... לדעתן נבראומישהו כל שהוא
היתה לכל אחד בחירה האם להברא בעולם מי שפה בחר להכנס לתפקיד ולשאת באחריות למעשיו.
מופיע בשל"ה, נראה לי , שהנשמה בוחרת האם להיות יהודי או גוי ולמי להולד
חבל שבחרתי להיוולד ולהיות יהודיהחולת שוקולד
וואיחופשיה לנפשי
דוגמא לא טובה
נשמה זה התת של התת מודע אם בכלל
הנשמה לא התייעצה עם הגוף על תאוותיו מה לעשות
הנשמה מודעת לגמריהָיוֹ הָיָה

לקשיים שהיא תעבור בתוך הגוף...

נשמה זה מופשט מידי בשביליחופשיה לנפשי
ולא רק הנשמה עוברת קשיים
לא משנה, זה לא ישנה את דעתי בכל מקרה.
...הָיוֹ הָיָה

אם את מצהירה ש"בכל מקרה" לא תשני את דעתך. אז חבל באמת.

ועל כרחך אתה חיחופשיה לנפשי
לא המצאתי את זה
בסוף השאלה שלך היא יותר רגשית מימישהו כל שהוא
ברמת החוויה הרגשית השמחה והטוב בחיים לכן הדיון במקורות הוא משני.
שמחה ואושר ותחוש סיפוק מגיעים משמעות והתחדשות ובטחון עצמי

את המקורות ניתן לתרץ שבתחילה ניתן לאדם לבחור ואחרי שנברא שוב אין לו דרך לחזור ולהתחרט
יש כאןהָיוֹ הָיָה

שאלה על השל"ה ההוא.

ובאמת אין לי תשובה טובה כעת.

אשתדל לעיין.

בכל מקרה - עכשיו טענת טענה, וזה מתחיל להיות טוב...

אני מקווה שזה באמת בשל"המישהו כל שהוא
שמעתי את זה בשיעור של הרב שרקי די מזמן...

אנסה לחפש מחר
טוב לא התאפקתי וניסתי לחפש ולא כל כך מצאתימישהו כל שהוא

מה שמצאתי בשל"ה זה רק זה.. אנסה לחפש מקורות נוספים.

כלל ה', לאחר גמר הדין ראוי לדיין שיאמר הדין בטעם ובסברא מאיזה טעם דן כך, שלא יהא המחוייב צועק חמס. אעפ"י שאינו מחוייב בדבר, מכל מקום קבלתי מאלהי אבי מורי זלה"ה שראוי לעשות כן. ופירש על זה הגמרא (סנהדרין ז, א) מאן דאזיל מבי דינא ליזמר וליזל. כלומר כשאתה אומר להמחוייב בדין בטעם ובסברא, אז לא צועק יצעק, ויקבל באהבה ויזמר וילך. ואז הדיין נעשה שותף להקב"ה במעשה בראשית, שידוע שכל מעשה בראשית בצביונן ובדעתן נבראו (ר"ה יא, א) והיו מרוצין הכלב והחמור כו' שלא נעשו אדם, והאדם שלא נעשה כוכב, והכוכב שלא נעשה מלאך:

ובמקום אחר

אלא הכוונה הנכונה בקריאת שמע שנייחד הספירות כלם אחד אל אחד וכלם במאציל ונמליכהו בכל הנמצאים גדולים וקטנים שהוא בשפעו הגדול והקדוש ע"י נאצליו סיבת קיומם וזהו אמונתנו, אבל לא להוסיף ולהעדיף שפע יותר על המתנהג בעת אצילותן לקיום העולם והעמדתן, כי כל הנבראים על צד היותר שלם נבראו כאמרם ז"ל (ר"ה יא, א) כל הנבראים בצביונן ובקומתן ובדעתן נבראו, רצו לומר בכל השלימות היותר שלם, וע"כ עליו אין להוסיף ואין לגרוע:

שבוע טובחיים של
את באה כאן בהנחה שכולם צריכים להיות דתלשים וזה מוזר שאנחנו לא..
כן, זה הקאץ' של השאלהפסידונית

כלומר מובן שזו לא ההנחה, פשוט לשאול את זה באופן כזהפסידונית

מייצר חשיבה שונה ושאלות שונות

בעצם השאלה היאימ''ל

אם אתם דתיים כי זו ברירת מחדל / מובן מאליו, או מתוך בחירה מודעת (ומה גרם לה).

תודה ימל!פסידונית

אז התשובה היאמבקש אמונה

בחירה ומודעות לגמרי. 

כי דיברתי איתוננחנחמ

והוא ענה ועונה לי כל הזמן להגיד שהוא לו קיים זה פשוט שגעון גמור מבחינתי

למה והאם את דתלשית?

אני לא דתלשיתפסידונית

כי טוב ליחדשכאן
מה איתך?
או כמו ששאלה המפקדת בצבאהאטורי האנזו

מה קרה, קצת קשה אז דתיים? (:

מורפיוס: "אם תיקח את הגלולה הכחולה, הסיפור ייגמר כאן,

אתה תתעורר ותאמין במה שאתה רוצה להאמין.

אם תיקח את הגלולה האדומה,

תישאר בארץ הפלאות ואני אראה לך כמה עמוקה מערת הארנב."

<כמה שנים אחרי>

סייפר: "אני יודע מה אתה חושב, בגלל שאני חושב עכשיו אותו דבר.

למען האמת, אני חושב את זה מאז שהגעתי לכאן. למה, למה לא לקחתי את הגלולה הכחולה?"

ובכן, אני מניח שהתשובה שלי היא שעדיף אמת מרה משקר מתוק.

וזאת בהנחה ששניהם זמניים כרגע. 

שבועטוב אפשר גם את הגלולות האלו?סמטאות
השארי עם ה'פיל' הלבן.האטורי האנזו

יש להם אחלה מוסיקה וזה תמיד יותר עדיף

או כמו שענו לי כששאלתי את אותה שאלה:

שאיפה קטנה ואתה הופך לערך באנציקלופדיה רפואית (:

שב"ט! היה יותר קל להיות דתל"ש אבל זה לא אמתי.חסדי הים
שבוע טובימ''ל

כי הדעת שלי נוטה לצד שלא שם האמת.

כי למרות הכל- אני חושב ששם יש יותר כאב...מזמור לאל ידי
שבוע טובנפש חיה.
כי אם הייתי כזאת
החיים שלי היו נראים אחרת.

וטוב שמלמעלה עזרו לי להישאר בדת.
מאותה סיבה שדג לא יוצא לטיול על החוףאושפיזין מהירח
כי חונכתי על אהבת ה', ועל החובה שהיא זכות לקיים את מצוותיו.שמן פשתן
וחונכתי שזה הטוב והעיקר בחיים,
ושקיום המצוות עושה אותך אדם יותר טוב כלפי בני אדם אחרים, מעבר לטוב שזה נותן לך אישית, וכלפי הקב''ה.
וחונכתי לזה כ''כ עמוק עד שכיום זה ציפור הנפש שלי.

ויש עוד סיבה שרציתי לציין ואני לא מציינת כיון שאני לא בטוחה אם זה יתקבל טוב.
סיקרנת!אושפיזין מהירח
בסוף
סיקרנת!ימ''ל

סיקרנת!שמן פשתן
תרגעו. זה לא כזה מעניין.
הרגשתי חייבת לציין שמה שכתבתי זה לא הכל.
אז אולי תרגישי חייבת לציין את הכל.האטורי האנזו

מרגיש כמו ילד שעף לו בלון

בעיקר כי ריק שם.הודעה
כי להתדתלש אומר שאתה יודע מה לאעוד סתם אחד
ואני סתם לא יודע מה כן.
למה לחיות בשקר?הָיוֹ הָיָה

"ברחקי ממך מותי בחיי, ואם אדבק בך חיי במותי"יהודי פשוט.
(ר' יהודה הלוי זצ"ל)
כי אני מאמיןאבי(:
למה כן?בין הטיפות

אני נמצאת במקום שטוב לי

למה ניראה לך שלהיות חילוני זה אומר להיות יותר שמח?

לא יותר קל שם, בעיקר לא לדתל'שים....

בלי הקב״ה יודעת שאני כלום,שבותי
למרות שלאחרונה מרגישה ממש רחוקה..
הקורונה הזאת לא עשתה טוב לעבודת ה׳ שלי
כי אם איני כאן מי כאןחיות צבעונית
שבוע טוב
שאלה ששואלת את עצמי לעיתים די קרובותמיונז

בפשטות זה לא קרה כי אין לי אומץ, זה צעד מפחיד מאוד שלפעמים משמעותו לאבד כל מה שמסביבך ולא העזתי

קצת יותר בעומק, כל פעם שניסיתי או שזה עלה במחשבה הגעגועים הרגו אותי.

גם לא הצלחתי לדמיין את עצמי בעולם החילוני, אוהבת את העולם הדתי מאוד. זה שלא ככ מצליחה להסתדר תמיד עם מה שהוא אומר זו כבר נקודה אחרת

כי אנחנו לא במח חסר אלוקות. יש מלאות אלוקית מוחשית בעולםסוג'וק

והיא לפני\מעל\סביב\מתחת למחשבות האנושיות החסרות

הייתי פעם. חרדל"שמבקש אמונה

ברשותך, אני מטיל את השאלהאלעזר300

ממישור הזהות (שמועד מאוד לייצר טרמינולוגיה ערטילאית ומבלבלת) למישור המעשה: למה אתם שומרים את המצוות?

והתשובה שלי היא - כי אני (למזלי הטוב) מכיר אותן, ויודע שהן מצוות ה' אדון העולם, ואת מה שהוא מצפה ממני אני משתדל לעשות.

לא ידעתי שצריךונסי
אחלה שאלה
נו.....ד.

שאלה תמוהה לכאורה..

כאילו ה"מובן" זה ככה.

הרי אם כבר צריך לשאול ההיפך..

משל לאדם שיש לו אוצרות נפלאים, שואלים: למה אתם לא שורפים מה שיש לכם?...

הרי יש לנו תוכן לחיים. יש לנו נשמה. יש לנו תכונת חיים מלאה טוב ששייכת לעם ישראל וגם לנו כחלק ממנו. יש לנו מידות ומעשים שהיא מופיעה על ידם, ונותנים מקום גם לגוון האישי של כל אחד. יש לנו אפשרות להופע את כל כחות החיים, אבל בצורה שלא יהרסו אותנו ואת עצמם מהפקרות של רגע; יש לנו תקוה ולא תחושה של "אכול ושתה כי מחר נמות"; יש לנו קישור עמוק אל שלשלת דורות הכי עמוקה, הכי ארוכה, הכי ערכית, בכל העולם - ותקוה עוד יתר גדולה לעתיד; יש לנו אמת, אמת מוחלטת, דבר ה', מחיה ומעודד - 

אז לתמוה למה לא לעזוב בא רמים חיים ולחצוב בארות בארות  נשברים?....

הרבה טוב..

שבת וצניעות. המצוות הנפלאות ביותר אי פעם. וגםבינייש פתוח

מי שמאמין שהכל מאתו לטובתו באמת, החיים שלו יפים ובטוחים והוא לומד את זה ויוצא חזק מכל הנסיונות.

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.אחרונה
נשמע די מבאס לאבד חחח
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

כלל נחמדזיויק
נראה לי רחוק מאד ממה שהולך שם
דווקא פנים מול פניםהפיאחרונה
יותר קל לי
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוט

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

מתברר עם הזמן-יש כיוון אבל רק ה' יודעהרשפון הנודד
אם רק ה' יודעזיויק
אז איך אתה גם יודע?
אני יודע את הכיוון לפי מה שאני מבין ומרגישהרשפון הנודדאחרונה

אבל בסוף מה יקרה איתי בפועל זה רק ה' יודע ומוביל

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אולי יעניין אותך