אז ככה ב"ה 3 ההריונות הראשונים היו בסדר גמור..חוץ מהשומנים העודפים..

ההריון הרביעי, היה פשוט מלחיץ..
די בהתחלה, קרה שחזרתי הביתה במוצאש אחד, נבהלתי מג'וק, נכנסתי לשירותים וראיתי כתם.. הצבע היה ורדרד, קצת נלחצתי..אבל משו בצבע הורוד הרגיע אותי, שזה לא אדום..
כמובן קבעתי תור לרופאה שלי, שמסתבר פרשה ואיננה..אז ביקשתי רופא אחר, עד התור שאלתי חברות אם הן חוו כך..לא כולן סיפרו והתחלתי להילחץ.. תפילות, תפילות ותפילות..
יום אחד הגעתי לקופה בלי קשר לתור לגניקולוג, וסתם התייעצתי עם אחות לגבי הדימום, והיא הרגיעה אותי ואמרה שזה אולי השתרשות..
נרגעתי והודתי לה'..
הגיע התור לרופא, ב"ה הכל בסדר אין מה לדאוג..שמחה ומאושרת מחכה לתור לרופא לעוד חודש..
החודש עובר כמעט חששות שאני בודקת את עצמי מידי פעם שח"ו אני לא מדממת..וב"ה הכל טוב..
הבדיקה הנוספת עברה טובה ב"ה..
בבדיקה הבאה, אני נכנסת לרופא כרגיל, רגועה, הוא מבקש ממני לעלות לבדיקה, מסתכל על הבטן, חושש שהיא גדולה( היא תמיד ענקיתת אצלי), אבל הוא מאוד ממהר, מחליט לעשות לי בדיקת כמות מי שפיר..ניסה לעשות חישוב, הסתבך, ביקש את עזרתי..ובקיצור אמר לי:"אמרו לך שיש לך ריבוי מי שפיר?"
אמרתי:"לא"..
אמר לי:" טוב יש לך ריבוי, זה עלול להיות הריון בסיכון, קחי בדיקות דם, סוכרת ובדיקת אקו לב עוברי והערכת משקל.."
נחרב עליי עולמי, הוא הלחיץ אותי!! אבל משו פנימי אמר לי: הוא היה לחוץ הוא התבלבל..
מיד התקשרתי למוקד לנסות לקבוע קודם אקו לב..משמיים אירגנו לי תור ליום למחרת..מארגנת טופס 17 וממתינה שישלחו לי אותו במייל..
קמה בבוקר, נוסעת עם בעלי, לחוצה ממש..מתקשרת למוקד כי לא קיבלתי הפנייה..הייתה להם בעיה..
התלבטנו מה לעשות, כי בלי הפניה הבדיקה יקרה..התייעצנו עם המזכירה, שהתייעצה עם הרופא שהיה חמוד ממש (רופא פרטי), והוא אמר שהוא מסכים שניתן לו צ'ק דחוי עד שנסדר את ההפניה, וכך היה..הגענו, נבדקנו ושוב תודה לה' הכל בסדר..
הערכת משקל אומרת שיש עובר קצתת גדול אבל הטכנאית אומרת שהיא לא רואה ריבוי אלא זה גבולי..
מצד אחד נרגעתי מצד שני נלחצתי..
רציצי לקבוע תור לרופא נוסף אבל אמרו לימשאי אפשר 3 רופאים ברבעון אחד..אמרתי להם שהרופאה שלי נעלמה.מה אני יעשה?? ושאני מחפשת רופא טוב..
בקיצור אחרי ששיגעתי אותם, הסכימו לי..
הגעתי לרופא הנוסף (השלישי), והוא קיבל אותי סוג של "חירום" שמע אותי, ולא נלחץ, לא רצה לבדוק אותי על המיטה (מסתבר שהוא לא מקבל עליי כסף) הוא הסתמך על הטכנאית שאמרה שזה גבולי ובסדר.. ממש התחננתי אליו והסברתי לו שאני לא רגועה, עשה איתי חסד, בדק אותי,אומר לי נחרצות: " אין לך ריבוי מי שפיר"!
יצאתי יותר מודאגת. רופא אחד אומר נחרצות: יש. והשני טוען: אין.
הלכתי לרופאה נוספת(התחיל כבר רבעון חדש, ומותר 2 רופאים) וביקשתי את עזרתה..היא גם לא רצתה להעלות אותי לבדיקה, אך בסוף בדקה ואמרה: אני לא רואה ריבוי מי שפיר.
ב"ה!! ה' תודה!! תפילות ושוב תפילות..
ואז מתחיל סימפטום הזוי, קשה ומציק של הריון: גירודים!!! ושוב מתחיל מסע של בדיקות, שהכל נראה תקין..אני מדברת איתכן ברמה שאני מתעוררת בלילה מגירודים עזים! מורחת שמן זית,שמן שקדים, שמן תינוקות, סבון גוף ללא בישום, קרמים..אווףף ומה לא..
וכלום לא עוזר.. הולכת לרופאת עור ומתחננת בפניה שתציל אותי. אני לא ישנה, מתגרדת ופוצעת את עצמי!! היא הביאה כדורים ומשחה. אני מבסוטית..כבר ברכב מושחת את עצמי ונהנית..
הכדורים לא עזרו..והמשחה עזרה לטווח זמן קצר ולא משתיקים את הגירודים, זה היה בחורף, לא שמה צמר, או כל סוג של בד חמים..סובלת משו לא נורמאלי מגירודים..כבר לא נעים מחברותיי לעבודה..והגוף שלי נפצע מגירודים!!
חוזרת לרופאה מתחננת למשו אחר,כלום לא עוזר.
והיא מביאה משחה נוספת עם סטרואידים..
אוו וסופסוף משו שמרגיע את הגירודים באותו הרגע ליותר זמן..אז סופסוף מצאתי את התרופה אבל זה עלה לי הון תועפות..מוציאה כל 4 ימים מרשמים, קונה ומורחת, כל שניה מתקלחת, ואין סיכוי להתחיל את היום או לעבור אותו בלי למשוח את הגוף שלי(כולו) בקרמים. סיוט. לכל מקום הייתי מסתובבת עם המשחות..
תודה ה' שזה זה, ולא הבריאות של העובר!!
ואז מחכה כבר ללדת שיעברו הגירודים..ואז שוב מבקשת הערכת משקל לראות אם העובר גדל מהר..מגלה שגדל. נלחצת מפחדת מקרעים הלידה או קיסרי..
מתפללת לה' ללדת כבר..
הייתי בטוחה ללדת ביום הראשון של ה9..אבל לאאאאא...
שבוע 40 +1 יש לי צירים, אז רגילה שצריכה ללדת, נוסעת לבית הרפואה, ומגלה שזה בקטנה..שולחים אותי הביתה..
קמה בבוקר, עם צירים כל ממש 5 /6 דקות..מוציאה את בעלי מהתפילה, נוסעת לאסוף את אחותי..ובדרך לבית הרפואה..
פתאום! שמתי לב שבזמן הנסיעה אינלי צירים..נלחצתי..יום שישי! רוצה ללדת לפני שבת..אחותי אומרת שזה נורמאלי..ויאללה מתפללים..
מגיעים לבית הרפואה, ואין צירים.פתאום יש פתאום אין..בודקים אותי, פתיחה 3 מחיקה של 50% או 70%..
ממתינה בחוץ אין צירים..יורדת להסתובב למטה, עולה מדרגות, יש צירים קשייםםםם..רוצה חדר לידה עכשיו!! עולה למיון, יוסבת, אין צירים!! מה זה??!! שוב מסתובבת- יש צירים. יושבת- אין!! בחיים לא קרה לי ככה!!
וככה הזמן עובר! ואני בתפילות..יאללהה שיקרה כבר.
עוד כמה שעות בודדות, שבת נכנסת, אחותי הנדירה אמא ל6..יודעת שאם לא אלד, היא איתי שבת. כי אני לא יולדת בלעדיה!! מתחילה להתארגן ולהןדיע לילגים ולבעלה ששבת הם לבד.חח..
ב"ה יש לי יותר צירים אבל עדיין משו הזוי..
אני כבר מתחננת לחדר לידה ואפידורל בזמן, אבל היה עומס מטורף!! כל שנייה אומרים לי עכשיו..אבל ככה חולף לו הזמן..
ואז אמא שלי המושלמת באה עם אוכל לגדוד(!!!) רואה אותי סובלת..והיא מתחילה לבכות..! היה לי עוד יותר קשה לראות אותה..
ו..הנה קוראים לי לחדר לידה, ואמא שלי ממש מתרגשת..מברכת אותי.. ופתאום צץ לו עוד עיכוב, בטענה שהחדר לא נקי מהלידה הקודמת..התבלבלו..
אמא שלי ממש כעסה כי כבר סבלתי מצירים תכופים..ואני מתפללת שיאללה ה' אינלי כחח!
נכנסת לחדר לידה, מבקשת אפידורל..וכמובן שוב עיכוב..
הגיעה מרדימה שאני לא מכירה, קצת מתבעסת..
מתיישבת בקושי רב, ואז מסתבר שיש לי בצקות בגב, בעמוד שידרה למטה, והיא לא מצליחה למצא את החוליות התחתונות, ולא מצליחה להחדיר את המחט.. אני בפחד ללדת הלי אפידורל, מבקשת ממנה לנסות שוב.. היא מנסה 3 פעמים!! ומחליטה להיעזר בפעם האחרונה בסטאז'ר שנחשב אלוף... חשבנו שהוא הצליח..
ואז אני מתלוננת שאני מרגישה עדיין עת הצירים.!! ואז אני מתחילה לבכות ולהיכנס לסטרס שאינלי אפידורל!! בוכה בלי סוף. בוכה לה' בקול ומתפללת שיעשה לי נס! אני משקשקת מצירי הלחץ! בוכה לאחותי ולמיילדת..המרדימה חמודה נשארה איתי להרגיע אותי כי הייתי על הפנים..אמרו לי שאין יותר לנסות אפידורל..
אני לחוצה! מרגישה כאבי בטן עזים רק בצד שמאל של הבטן! הזוי!! המוניטור ואני מוכיחים שיש צירים חזקים ותכופים..ואני בוכה ובוכה ומתפללת לנס!! המילדת רוצה לפקוע לי מים.. ואני משקשקת מהכאבים שיגיעו בעקבות כך..
בהתחלה לא רציתי, אך נכנעתי..
אני מרגישה כאבים שלי צירים חזקים, צועקת ובוכה.. המילדת בודקת, יש התקדמות..ב"ה..
ואז אחרי ממש כמה דקות אני צועקת לאחותי: "יש לי גדו..." אני מתחילה ללחוץ בלי שליטה, הייתי בצורה לא הכי טובה, באלכסון, אחותי נלחצת כי היא ובעלי איתי לבד, המילדת יצאה.. ושתינו יודעות שאם יש תחושה של קיבה(סליחה מכבודכן) אז אני בלידה.. היא צועקת למילדת שתבוא, בינתיים מסתכלת עליי שהתינוקת לא תצא לבד.. אני בינתיים לוחצת בלי שליטה, המילדת נכנסת, בודקת, מרגישה אותי בלידה, פותחת שולחן ואני לוחצת לבד והופפפפפפפ האוצר היפה שלי בחוץ!! אני בוכה ומודה לה' צועקת בקול את "מזמור לתןדה" ומבקשת שיקחו את הקטנה כי אני גמורהההה.
כעבור שניה וחצי, אני בן אדם רגיל, שפוי, רגוע, שמח ואוהב..חחח.. עברתי את הדבר שהכי פחדתי ממנו!!
עשיתי אפס הצנדה, הקטנה שלי איתי, אני מניקה ושמחה..
מסתבר, שאני פשוט נלחצתי יותר ממה שהיה, האפידורל השפיע עלי בערך80-90%..כי את צירי הלחץ והכאבים האלו לא הרגשתי!! ה' תודה על הכל!!!!
אציין שהגירודים חלפו להם תוך חודש בערך!!
איזה כיף לכתוב את כל זה בלשון עבר!!!