עשיתן לי חשק לספר סיפור ישן ישן שעוד לא סופר...
שולחת מאנונימי כי פרטתי על מלא דברים אישיים...![]()
מזל טוב, התחתנו
מזל טוב, ליל טבילה ראשון אחרי שמותרים
אין מצב להיות יחד יש כל-כך כאבים....
חצי הפעם הקודמת לא ממש הייתה יעילה
ואת השאר הלכתי לרופאה שהורידה בהרדמה.
לא נעים לא נעים ממש כאבים...
עוברים כמה ימים היינו בשוק החלטנו לקנות בטטה להנבטה -לגדל ולקשט את הבית החדש שלנו
המוכר צחק עלינו למה רק בטטה אחת?! מי קונה בשוק בטטה אחת?!
מה לעשות שאני לא אוהבת בטטות, ואנחנו זוג צעיר אז לא צריך יותר מבטטה אחת!
מגיעים הביתה מכניסים לתוך כלי יפה ומים
קורה מה שקורה בהמשך הערב, ואני לא מאמינה שבסוף הצלחנו, שבוע וחצי אחרי המקווה..
אז אני לא כשלון מוחץ, אבל הכאבים כאבי תופת!
עובר עוד זמן ואני מבינה שהכאב הוא כאב, וזה לא משהו שעובר וההתמודדות לא פשוטה. מחכה שכבר יגיע מחזור שיגאל אותי מהלחץ הזה, בעלי הצעיר ממש נחמד אבל (ועד היום...) הוא בראש של בעיה- פתרון. מיידי. ואני קצת לחוצה...
ו-אין מחזור! ואני מתחילה להיכנס ללחץ. אבל הינו ביחד שבוע וחצי אחרי טבילה. (מישו שמע פעם על ביוץ מאוחר? אני לא....
)
כנראה זה הכדורים לסידור המחזור שמשבשים את הכל. הצילו רק לא הריון לא חשבתי שזה יכול להיות ככה...
בעלי משכנע אותי להתקשר למספר של יועצת מינית שקיבל מהמדריך חתנים. אני דוחה את זה למחר... תמיד נשאר מחר...
אבל באותו יום אני כן מבצעת בדיקת דם, הרופאה החמודה ממנה ביקשתי הפניה הסבירה לי איך לפענח את התוצאה .
למחרת בבוקר, (הגיע מחר בסוף, כן?) עוד לפני 7 אני בעבודה פותחת את המחשב נכנסת מהר ל מאוחדת תוצאות בדיקות דם
הצילוווו 6000 ומשהו... איך איך נכנסים כל כך מהר להריון? הרי לי זה לא יקרה! איך זה קרה?
מסתובבת כל היום במחשבות הזויות, עבדתי אז בבית חולים קרוב למחלקת יולדות. שומעת צרחות של תינוקות ולא קולטת שזה אני וזה מה שהולך לקרות לי...
רגע, והחוב של הטלפון!
מתה מבושה אני מתקשרת ויש תור להיום. היום? טוב קובעת...
נפגשת עם בעלי היקר במרכז העיר זוג צעיר המום ונוסעים לשכונה המרוחקת של היועצת... בית מוזר וישן
אוקי. שאלות שאז היו נראות לי כמביכות ברמות על ועוד ליד בעלי החדש... ו״ כל הכבוד שהגעתם חודשיים אחרי החתונה ויש זוגות שסוחבים וסובלים...״ מדווחת לה שאני בהריון וכמעט בוכה...
בום!
נפלה מראה בחדר המתנה הגבר שבמקום נקרא לעזרה ואני נשארתי לבד להרפיה... אחר כך יצאנו מהחדר ובנוכחותי הכתיבה למזכירה מכתב לרופא נשים אליו המליצה לי ללכת לאור המצב. לא זוכרת כלום חוצמזה מלבד העובדה שציינה שאני ״סובלת מכאבים בשעה שש״. היום אני לא זוכרת את שמה, אני קוראת לה ולטראומה המוזרה, ״שעה שש״![]()
יצאתי משם בהבטחה שאני לא חוזרת למקום המוזר הזה. אלוקים. אני הרגע התחתנתי מה רוצים מחיי לא הספיק ה״ניתוחון״ שעברתי (אצל רופאה שגם היא קיבלה כינוי לא מחמיא על לא עוול בכפה, יותר גרוע משעה שש...) לא מתאים לי!
הלכתי לאיזה רופא שבא לי
היה דופק
הקטנצ׳יק גדל
ואני חשבתי שאני חכמה ששומרת הכל בסוד ורק מרגישה זוועה ומקיאה את נשמתי כמה פעמים ביום.
קראתי מלא באותה תקופה כדי להעביר את הזמן והבחילות
בכיתי המון
תמיכה זוגית קיבלתי, בהחלט, אבל היינו עסוקים בללמוד איך בכלל לדבר אחד עם השני...
וזה עבר. הגיע חודש רביעי הבחילות עברו, אני התחלתי להתרגל לרעיון של ההריון , כמובן שזה נורא מגניב עם כל הסביבה ושיואו כמה זמן אתם נשואים וכבר בהריון וואו ואיזה כיף ואיזה מגניב
מתישהו בחודש חמישי- שישי אני מקבלת טלפון. מ״שעה שש״ . מה שלומך לא חזרת אלי איך את מרגישה?
אני בקרירות אימתנית עונה לה- הכל בסדר
היא- אני שמחה לשמוע ! חבל שלא אמרת לי אני אוהבת שמטופלות מדווחות לי איך הן.
טוב ממי, אני לא הייתי מטופלת שלך. להפך אנחנו טיפלנו לך במראות השבורות שלך. לא רוצה לראות ולא לזכור אותך
ותרגעו כולם. כן. עלולים להיות כאבים בהתחלה. ולא כל כאב הוא וסטיבוליטיס או כל הגדרה אחרת
אני סך הכל אישה עם רגישות מיוחדת באזור, שעברה ״ניתוחון״ עם זמן החלמה כנראה ארוך מהרגיל, וזמן הסתגלות זוגי ארוך מהרגיל.
תנו לנשום, תפסיקו לחפור לי ב...
עוברים חודשים...
אנחנו עוברים דירה בשבוע 37 לבית שלנו. איזה כיף.
אין מיטות ורק המזרנים הגיעו- אז ישנה על המזרן על הרצפה ובקושי מצליחה להישכב ולקום משם עם הבטן...
שבוע 37+5 אני מתעוררת ב-2 בלילה מטפטפת. רצה לשרותים- ירידה מים אדירה
אבל אין מצב שאני יולדת עכשיו... לא הגיע התאריך! (חחחחחח טמבלית!)
אין תיק
איפה התחבושות? בארגזים. איזה ארגז? אנערף! מתחילה לשנע ארגזים בסוף מוצאת...
מעירה את בעלי, וגם הוא כזה- את לפני התאריך. לא? ( מסכן, מה שהוא זוכר מהלידה זה שלא היה לו קפה -לא הספיק לשתות בבית ובבית חולים לא היה מכונת קפה פעילה!)
במבט של היום מדהים איך היה לי לא מעט ידע על הריון,לידה וכו׳, אבל פשוט לא הצלחתי לעשות את ההעברה הזו אלי. שגם לי זה יכול לקרות!
מתארגנים עם צירים כבר די כואבים, יוצאים לקראת 4 במונית
אני מתיישבת במונית מעיפה מבט אחרון בבית-
הי! השארנו אור דולק בסלון! שולחת אותו לכבות(אי, יותר יקר המונה של המונית מאשר לשלם 12 שעות חשמל?! לא מתווכחים עם יולדת...)
נסיעה יחסית נסבלת עם צירים
מגיעים למיון - לא מאמינה שאני באמת כאן. כנראה בפתיחה לא רצינית הייתי כי שלחו אותי להתקלח.
מתה.
מכאבים.
במקלחת.
צירים הזויים, שום תרגיל מקורס הכנה ללידה לא רלוונטי לי. אבל אומרים שמקלחת עוזרת אז אני נשארת מים חמים קרים על הבטן על הגב קופצת על הכדור ונעמדת וצורחת את נשמתי. בעלי מקשיב בחוץ אמר אחר כך שזה ממש נשמע זוועה
הצילו. מחליטה לצאת. לא מצליחה להתלבש בקושי מכל ציר אני מתקפלת לא יודעת איפה לשים את עצמי...
בדיקה נוספת- פתיחה 4 וחצי אני זכאית לחדר לידה! הללויה!
מייללת נואשות לקבלת אפידורל
לוקח זמן עד שהוא מגיע ואני צורחת בכל ציר- תעשו לי מסז׳ בגב. אבל המיילדת עסוקה, ואנחנו אסורים. הרגשתי ממש בודדה.
ב״ה המרדים הגיע.
ווואו הקלה מנוחה ונחלה!
שוםםם כאבים,
נחה ברוגע, אולי אפילו קצת מנמנמת...
הפתיחה מתקדמת בסביבות 9 בבוקר המיילדת אומרת שהיא מחכה שהראש יתבסס ואז לחיצות. בערך 20 דקות של לחיצות והיא מציעה לי לשים מראה מולי. בתחילה התנגדתי ממש פדיחות, בסוף הסקרנות ניצחה ואני רואה ראש שעיר והיא מכריזה- איזה יופי שיער שחור!
רגע, הוא שלי? אנחנו ממש בהירים מאיפה עכשיו שיער שחור?
בשלב הזה או קצת קודם הגיעה רופאה אנטיפטית שהפרה את השלווה והרוגע ביני לבין המיילדת והסטודנטית שהייתה , היא ממש תפסה לי את הרגל וציוותה ״ללחוץ״. יאמעצבנת אחת פתאום התינוק החליק החוצה בדממה וכל מה שנשאר ברחם יצא איתו והשפריץ על החלוק של הרופאה מים ודם ומיליון גועל נפש ואני התאפקתי לא לצחוק...
שעה עשר וחצי בבוקר
הוא בכה מיד,
2.800 קטן שלי, שיצא קצת מדי מוקדם...
נשמה מהממת וטהורה
ועד היום הוא כזה מיוחד
ואני הייתי בהלם
שאני אמא
ואיך זה קרה?
ומזל טוב
וכל המשפחה
שלא דמיינה שאלד כל-כך מוקדם
ואמא שלי,
שעד היום מאוכזבת שאני, ביתה האהובה,לא ילדתי לה נכדה ראשונה (אל דאגה, עוד פיציתי אותה בילדים הבאים אחר כך...)
ואמהות זה דבר מושלם
וב״ה הוא ילד מדהים
ו-כן, עברנו כברת דרך עד אז, וכברת דרך גם אחר כך-
זוגית, אישית, משפחתית
וזה היה המסלול שלנו. הכי טוב בשבילנו.
אה, ושכחתי לספר מה עם הבטטה... היא צמחה מהמם שתלנו אותה בחצר עוד לפני הלידה והיא מתה בשלג, יהי זכרה ברוך!

נהנתי כל כך לקרוא אותך