בס"ד כותבת לכם ה"שקופה" במדינה הזו.. אולי פה קולי יישמע...מתנחלתמהשומרון

בס"ד

שלום,

שולחת לכם את סיפור ה"שקופה" שזו אני... אנא חשוב ביותר!!! ואודה לכם אם תפרסמו באתרי חדשות כי אני לא קיבלתי כלל ייחס עד היום למרות שזעקתי בעת החל"ת שאני לא מקבלת גרוש וחיה רק מנכות.. 3000 לחודש וזהו!!! וחיה ככה כבר 6 חודשים שלא באשמתי!!! מיד תבינו מדוע אני שקופה... 

מכתב חשוב ביותר: אנא תקראו נא עליי, אגדיר את עצמי " שקופה במדינת ישראל ":

(סליחה לאריכות המכתב שלא יצא ממש קצר בסוף אבל חשוב ביותר שתקראו בסבלנות ובהבנה ובהתחשבות בבקשה עד הסוף בבקשה, אינני יודעת להשתמש באמצעים טכנולוגיים כמו הזום ואין לי חשבון פייסבוק  לזעוק כמו כולם על מצבם האישי כמו המוכר פלאפל ההוא וזו שבקשה לקבל את המגיע לה עקב כפל קצבאות, הם קיבלו את מבוקשתם ואני נותרתי שקופה... אז אולי פה בייאושי ובתפילות.. אולי פה קולי השקוף יישמע...בע"ה אמן!! - תלוי בכם אם אשאר שקופה או לא!)

אתחיל בזאת שאתאר לכם כמה שניתן בקצרה את שעבר עליי בשנה הזו מאז חתמתי  אבטלה בתחילת השנה הזו.

דברים לא פשוטים בעליל ומקווה שאמצא אצלכם כאמור אוזן קשבת ולב מבין למצוקות שלי. 

אני גרושה, בת 37, שוכרת כיום דירה באריאל כעצמאית שמנסה לצאת לחיים חדשים,  שחיה מנכות כללית בלבד כעת כבר מעל 6 חודשים לפחות שלא באשמתי!! 

מאז ינואר ללא כל הכנסה נוספת וכבר תבינו מדוע ולמה...ואני שוכרת דירה באריאל מתוך כספי הנכות והוראות קבע ועוד הוצאות הכרחיות בלבד.

בתחילת שנה חתמתי אבטלה עד שמצאתי את העבודה בהיכל התרבות בעיר אריאל. בקשתי אישור תעסוקתי בשביל העבודה אצלם בשליש משרה בהתחלה ובהמשך הייתי אמורה לעבוד בחצי משרה עד היום ועכשיו אלמלא מה שקרה לי בהמשך..  ב2.10.2019 נקעתי את הרגל כשעזרתי לאימא שלי שעברה תאונת עבודה, ועקב כך הייתי צריכה ללכת כ4 שבועות עם מקבע - מגף כבד ומיוחד ומקל עזר להליכה ובכל זאת גם בזמן הזה התעקשתי להמשיך לעבוד למרות החופשות מחלה שקיבלתי עקב כך שאני שוכרת דירה והרווחתי בעבודה הזו ממש מעט עד 700 ש"ח גג, אבל זה עזר לי בזמנו "להחזיק את הראש מעל המים" עם השכירות וההוראות קבע שלי ועוד הוצאות שונות. עבדתי בחודשים 10,11,12. יש לי תלושי משכורת רק מהחודשים האלה בעבודה שלי בהיכל התרבות, כי בהמשך לא יכולתי להתייצב למשמרות בעבודה עקב מה שכבר אספר לכם שקרה לי לפתע.. אבל כל הזמן הזה דאגתי במקביל לעדכן בעבודה את הקורות אותי ובעיניי עדיין נחשבתי כעובדת בהיכל התרבות למרות שאין לי כאמור תלושי משכורת שיוכיחו זאת...
ועכשיו אומר לכם לאחר כל ההקדמה הארוכה הזו כדי שתבינו את העניין כמו שצריך,

אפרט לכם ברשותכם כעת מה קרה מחודש ינואר והילך: (הוריי גרושים, אבא שלי ז"ל גר היה בכפר סבא ואמא בקרני שומרון) זה התחיל כשגילו לאבא שלי ז"ל, את המחלה הנוראה מכל, הסרטן בכליות בצורה ממאירה ורצינית ומשם התפשט לו לכבד וגרורות לגב ונפטר מהר מאוד ... לצערנו הוא הזניח את עצמו והשאיר בית מוזנח שלא היה מוכן לשבעה עליו ונאלצתי גם אני כמובן, בין המשמרות אצלו בבית האבות ובבית החולים, לעזור ל-2 אחיי הגדולים בניקיונות ובניירת  והכל ובמקביל לזאת, בזמן הזה, יצא שגילו אצלי גם פתאום על פי בדיקה שעשיתי במקרה עקב מצבי הרפואי שעוד התארך מעבר לכך, וכשכבר חזרתי לדירתי השכורה באריאל ולאיתני (את ימי ההחלמה מהניתוח עשיתי אצל אימא שלי בביתה בקרני שומרון.) - יצאתי ישר ל-  "חופשה ללא תשלום" עקב המגפה, מטעם היכל התרבות, מקום עבודתי ולצערי לאחרונה כעת פוטרתי משם ב 11.6.2020 באופן רשמי.(פיטרו את כל הצוות שלנו לטובת מעבר לחברה אחרת בעיר בגלל המגפה הבנתי) ויש לי את המכתב של החופשה ללא תשלום ושל הפיטורים אצלי להוכחה שגם במקום עבודתי נחשבתי עובדת רק בלי תלושי שכר לצערי.  אגב כל התקופה הזו 6 חודשים במספר, לא הייתי זכאית לשום סיוע מצד הביטוח לאומי, לא דמי אבטלה כי הבנתי שמיציתי את הימים ושהייתי בשנת אבטלה ורק ב- 1.7.2020 יכולה או אמורה אני שוב אקראית שבקשתי לעשות עקב המלצה שקיבלתי מאמא שגילו את המחלה בבלוטת התריס. וזה התברר כממאיר ונאלצתי לעבור ניתוח אחרי השבעה על אבא ז"ל. עוד לא תמו הימי המחלה שקיבלתי מהרופאים, לחתום אבטלה ולהתייצב בלשכת התעסוקה בעיר... אבל לא בטוחה שאני זכאית לכך עקב כל מה שכאמור קרה לי ושאין לי תלושי משכורת שלא באשמתי כאמור בגלל שבעבודה הזו שיבצו מראש למשמרות שם בהיכל התרבות. אז אינני מצפה לכלום, (כאמור אני שקופה), אלא אם יש מה שנקרא "לפנים משורת הדין" ולב אנושי.... להבין שלא ניתן לחיות רק מנכות כללית מעל 6 חודש ללא שום הכנסה נוספת שלא באשמתי שכך קרה. 

וכעת, איך שהתבשרתי על מכתב הפיטורים, אותו יום בביקורת בבית החולים שהייתה לי אחרי הניתוח הראשון התבשרתי שאני מועמדת לניתוח שני עקב העובדה שהגידול הסרטני והממאיר יצא מתחום הבלוטה הכרותה מהניתוח הראשון, וכעת צריכה אני השלמה לצד השני - להוציא את כל בלוטת התריס וגם עקב סיכון וסיכויי חזרת המחלה בשיעור של לפחות 10% עד 15% שהרופאים גילו אצלי. 
ב- 28.6.2020 אני אעשה את הניתוח השני, ממש בקרוב, הטרום ניתוח השני היה כבר שלשום  ב- 21.6.2020, וזה אף עלול לכלול הפעם בניתוח השני, לאחריו כפי שהוסבר לי מהרופאים, טיפול ביוד רדיואקטיבי ובלקיחת כדורים לכל החיים. 

מכיוון שמדובר בזמן שבו אני אמורה לחתום שוב אבטלה ב- 1.7.2020, כשתגמר לי השנת אבטלה  שכבר מיציתי בה את כל הימים שהגיעו לי,  אינני יודעת מה עליי לעשות עקב העובדה שבביטוח לאומי קיבלתי רק ניתוקים לפנים, וגם כעת לא הצלחתי להשיג פגישה אצלם בסניף בעיר, רק בחודש הבא...עד שארגיש שוב בסדר ובמיטבי מקווה לכך, ושאוכל להתחיל מחדש בחיפוש עבודה אחרת בעיר בלית ברירה.

אגב, לא קיבלתי אז בסוף שום סיוע כי גם התביעה להבטחת הכנסה אמרו לי עולה על הגמלה (הקצבת נכות כללית כאמור שמקבלת) ולא כאמור לאבטלה שאותה כבר ניצלתי ועליי רק לעשות מחדש כעת, נרשמתי בלשכת התעסוקה כחוק ויש לי כבר תביעה  שהגשתי בביטוח לאומי פתוחה לפי האתר האישי שלי שם, אבל זה מדבר על הימים שניצלתי ולא על תביעה וזכאות חדשה להמשך בשביל אחרי הניתוח שלי שארגיש טוב ואחתום אבטלה שוב עד שאמצא עבודה מחדש אחרת... כאמור בעיר. קיבלתי רק 500 ש"ח המענק ההוא בזמן החופשה ללא תשלום שנגמרו ממזמן ושכולם קיבלו כשיצאו לחופשה ללא תשלום. רק שאני הגעתי לחופשה ללא תשלום כאמור ללא כל מענה למצבי ונאלצתי לחיות מהיד לפה ... 6 חודשים לפחות של "שקופה" !!! האם נגזר עליי להמשיך ולהיות "שקופה" עקב העובדה כאמור שפוטרתי ושאני עדיין גם כעת נאלצת לחיות רק מהנכות כללית?? וכבר אין לי כוחות למאבקים מול הביטוח לאומי שרק נתקו לי בפנים ולא היו מוכנים לעזור לי בסיוע מיוחד או לא יודעת מה לפחות בינתיים... לשרוד  ....אנא אל תשאירו אותי "שקופה" ....תודה....

מתנצלת  לאריכות הדברים אך הם חשובים כפי שמקווה שאתם מבינים. תודה מה- "שקופה"...

תגגלי "סיוע משפטי" משרד המשפטיםסודית
נתנו לך משכורת בלי תלוש
את צריכה עו"ד נחוש
אין לך כסף לשלם לעו"ד אבל המדינה נותנת שירות כזה חינם לאזרחים שקופים.
בהצלחה!
הם יעזרו לך גם בטיפול מול ביטוח לאומי.
שימי לב שבטופס יש טלפון ושם יסבירו לך איך לפתוח תיק והיכן.
ב"הצלחה
בס"ד זה מה שעשיתי לאחרונה בלית ברירה .... אני מותשת ממלחמותמתנחלתמהשומרון

בס"ד 

כבר סחטו לי תכוחות להלחם וביום ראשון הקרוב יש לי כאמור ניתוח נוסף בבלוטת התריס בגלל המחלה. מצב לא פשוט... במקום להתעסק בזה אני בבלאגנים איתם... 

יופי שכבר פנית. הם יפתרו לך את זהסודית
תהיי בריאה!
מדינה בלי חמלה . מדינה מופקרת!!!!אוהב א י והעם 1
במדינה מתוקנת אין פנסיה תקציבית כפולה, אין פנסיה תקציבית למי שפורש עשר שנים לפני גיל פנסיה רשמי, אין 36 שרים ואין מעון ראש ממשלה חליפי .
במדינה מתוקנת יש דמי הבטלה לכל אזרח שלא עובד נקודה. לא צריך 12 תלושים אחרונים ולא צריך רציפות תשלום של ביטוח לאומי ולא צריך את הגרושים שנקראים אבטחת הכנסה.
בס"ד נכון מאוד!!! וכך גם ...מתנחלתמהשומרון
לא יהעה צריך שאהיה "שקופה" ללא כל ייחס או עזרה מעשית ומיידית למצוקה שלי!! מעל 6חודש לחיות רק מנכות כללית בסך 3000 שקל ולך תוריד מזה שכירות והוראות קבע חשובות ושאר הוצאות על קניות של עגבניה ומלפפון כמעט בלבד, כי אין כסף... רוב הכסף הנותר הלך לי לרב קו שהרי אינני מקבלת גם תזכות להנחה בימים אלה בנסיעות הרבות שלי לטיפולים בבית החולים ועוד.... מי היה חי ככה מעל 6 חודשים???!!! בטוח לא ראש הממשלה ושריו....רק אני ה"שקופה" שצריכה להלחם כדי שקולה יישמע איפשהו ללא הפייסבוק וה"זום" שאין לי אותם... מי ישמיע את קולי בחדשות וייתן ייחס רציני לדבריי ויעזור לי על אמת וברצינות לקבל תמגיע לי... אולי איזה מענק חד פעמי ערב מצבי אם לא זכאית לשום דבר מבחינת החוק היבש והלא מבין ולא רק תחובות שאבא ז"ל הותיר לנו??
המנהיגים העכשוויים המופקרים נמצאים כבר....אוהב א י והעם 1
הרבה שנים בשלטון. מה לעשות רוב העם אוהב אותם. זה ימשך עוד הרבה זמן.
בס"ד ממש ככה לצערנו.ה' שעוזר לכולם מתפללת שיעזור גם לי אמןמתנחלתמהשומרוןאחרונה

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך