כדי להפחית מהזעזוע של פותחת השרשור. השורה התחתונה, להתייעץ עם רב, ולא בפורום.
טיפול, כל דבר שיעזור. בד"כ מקצועי יותר עובד, כי אדם *מכור* לבד מתקשה מאוד לעשות את זה. ולא בטוח בכלל שהבחור הזה באמת *מכור*.
(לגבי איזה טיפול - השאלה שצריכה להשאל לגבי סוג טיפול היא האם יש התקדמות, גם לגבי המטפל).
כשאמרתי הכרחי, התכוונתי שזה הכרחי בשביל הבחור - בשביל שלוות הנפש שלו, עבודת השם שלו.
לא משליך בכלל על חתונה. על הנקודה של החתונה כתבתי שצריך להתייעץ עם רב, ואם זאת התמכרות ממש, אז עם רב כמו הרב שמואל שליט"א.
אתאר את זה בצורה קצת תאיטרלית.
תחשוב על בחורה שבמשך X שנים חיפשה את הבחור שלה.
חיפשה וחיפשה, וחיפשה ולא מצאה.
ולמה? כי היה בשדות הקטל, בשיא הקרב בצבאות יצר הרע.
ואז כשהוא חוזר לחופשה הביתה, היא פוגשת אותו. הוא שותת דם, כואב, פצוע, אבל יודע שהוא צריך עזרה והחלמה.
ואז היא מחליטה לעזוב אותו, אחרי כל החיפושים האלה, ולחפש מישהו שלא נפצע אף פעם, או שלא היה בכלל במלחמה.
נראה לי שהתמונה שאני מצייר היא ברורה. יתכן שה' שלח לנו זיווג שעבר מלחמות, וזה לא לחינם. בד"כ גם אנחנו עברנו מלחמות (כבר דיברו על זה פה שלשון הרע חמור יותר מהפגם הזה, בין אם לר' יונה ובין אם למקובלים), אז כדאי לקחת דברים קצת בפרופורציה. ואדרבה, לפעמים שייך להעריך את הלוחם.
@הושענא אולי כדאי לקרוא את האגדה שהמצאתי... יכול להפחית את הזעזוע.
ושוב, גם אנשים עם PTSD ממלחמות אמיתיות ראויים להתחתן. אבל זה לא בא במחיר שהצד השני צריך לשלם כל החיים שלו. נכון, היו זוגות כאלה שהצליחו, ואולי גם בסוף נפטרו מהPTSD. אבל זה לא לכתחילה. במצב כזה, שייך לשאול רב שיש לו ראייה תורנית עמוקה כמו הרב שמואל, ולסמוך על ה' שיתן לו את התשובה הנכונה בפה.
רציתי להביא פה ראיה לקשרים כאלה שעובדים מהעולם החילוני, אבל אני לא יודע אם שייך. בכל מקרה יש זוגות כאלה שאיכשהו עובד להם.
תודה רבה על השאלות! הציל אותי מלכתוב משהו שעלול להתפרש שלא כשורה.