נפילות ברשת.הושענא
אז אנחנו מאורסים. לא יודעת אם עדיין להגיד ב''ה על זה..
וממש אתמול שהוא התכוון לספר לי שהוא היה ממש מכור לתכנים מיניים באינטרנט, והוא נקי כבר חצי שנה. אבל.
אבל הוא נפל חזק בשבוע שעבר. זאת הייתה נקודת שיא של לחצים שגרמה לו להגיע לשם שוב. הוא התבייש ממש לספר את זה. מה אני עושה???
מרגישה מסובכת מאוד מאוד.
מה כבר ביקשתי? להתחתן עם בעל צדיק?
ואפשר שנייה שתסבירו לי.. עד כמה הדבר הזה נורא. תמיד מדברים על זה שבנים נופלים הרבה יותר..
טעטעע תעזור לי!
חוץ מזה, אני לא רוצה לפתוח את זה עם אנשיםהושענא
כדי לשמור לו על הפרטיות.
איך אפשר?
אבאלה מה עושה??
אובססיה לתכנים מינייםadvfb

נובעת בעיקר מטלטול נפשי שאדם עובר. צריכת תכנים מיניים לא הולמים היא דרך התמודדות (לא חיובית) עם מצב כזה.

זה מצב קשה.

הדבר אכן ממש לא חיובי. קשה למדוד עד כמה וצריך מאוד להזהר עם שימוש בציטוטים חלקיים שקיימים במקורותינו לגבי כל עניין המין.

"כי שבע יפול צדיק וקם" - הצדיק הוא לא מי שלא נופל, אלא מי שנופל וקם אח"כ. אפילו שבע פעמים. אם הוא מוכן להיות כנה עם עצמו וללכת למשהו מקצועי שיעזור לו בעניין. אולי יועץ מיני דתי, אפשר לפנות למכון שילה או מרכז יהל.

זה בעיקר שייך אליו. אז נראה לי שהוא צריך לקחת את המושכות ביחס למה הוא עושה עם זה. אבל כדאי שירגיע אותך שהוא פונה לדברים כאלה ושהוא לוקח את זה במלוא הרצינות. ככה נראה לי לעניות דעתי (בלי מליצה). 

אני לא בקיאה בנושאבת 30
אבל נראה לי שזה לא צריך להבהיל אותך יותר מדי, ולא לגרום להיטול אירוסין.
העולם היום מטורף. הנסיון הזה הוא אחד הקשים היום.
אין צדיק אשר לא יחטא.
..בי1

ממש מצער.

עצתי לשניכם להעיף מיד את האינטרנט

לעבור לפלאפון טיפש וטוב.

בהצלחה .

אז בואי נחזור למערות וזהו...שונא מדיה

בכל אופן אם אין בפלאפון אז יש ברחוב, אם אין ברחוב יש בים אם אין בים יש מועדונים ואם אין מועדונים אז... הבנתם...

בקיצור זה לא פתרון בכלל, מה שחשוב שהוא יראה שהוא באמת רוצה להפסיק, כלומר לחשוב על טיפול מסויים ללכת אם הוא חושב שזה מפריע לו ושולט בו, וחוץ מזה החתונה אמורה גם לעזור... הגמ שואלת את אחד התנאים למה הוא לא מגרש את אישתו (לא זוכר בדיוק אבל היה לה את התנאי שהיא אשה רעה) והתנא החזיר תשובה שדיי להם(לנשים) שמצילות אותנו מהחטא!(הוא גם כותב ומגדלת את הבנים אבל לא משנה) אחד מהדברים הכי חשובים של האשה זה להציל אותנו מהחטא!! מה קורה לבחור לפני שיש לו "אשה"???! חוטא. נקודה. ועוד נקודה.

אויש נו,בי1

לא צריך ללכלך על כולם בגלל קושי אישי, גם אם לצערינו הקושי נפוץ.

אישה היא לא פתרון  לבעיות כאלה. ממש מזעזע שזה מה שחושבים. מי שיש לו בעיה צריך ללכת לטפל בה בלי שום קשר לאישה

מי שלא מסוגל להתמודד עם מכשיר ביד אז שלא יחזיק !

שיוותר קצת על נוחות. מה יש?? הנפילה לא כאבה מספיק?

מי מכריח אותו? הדבר הראשון שצריך לעשות כשקורה דבר כזה זה זה-זה- להעיף, לזרוק, להתרחק

אח"כ גם להתחזק ולחשוב על דרכים איך לצאת מהמעגל העכור הזה. ללכת לטיפול. מה שצריך.

....הָיוֹ הָיָה

האמירה של "אם לא יהיה לו בפל' יהיה לו בים", היא כל כך לא נכונה, מי כמוך, שנאם כאן למטה על גודל הנפילות ברשת, יודע שזה לא ככה.

ולכן הפיתרון היחיד הוא לחסום, לחסום, וסוב לחסום,

ו-כן, אנשים שאני מכיר שחסמו - לא נפלו! 

ומי שלא - א-ללה ירחמו... ממש כמו שתיארת למטה...

אני בחור דתי לאומי מגזרי בסך הכל..שונא מדיה

ועשיתי סקר בין החברים שלי בני דודים וכו.. אנשים שלמדו 4-5-6 שנים בישיבות הסדר כולם צורכים בכמות כזו או אחרת תכניים מינים באינטרנט כל אחד ברמות שונות, זה נפוץ ברמה מטורפת, בן אדם שלא נפל בתכנים מינים ברשת זה אומר דרשני על נטיות המיניות, ( לא אשקר שפגשתי בן אדם אחד שלא חיפש במודע תכנים פורנוגרפיים אני חושב שזה בגלל שהוא לא חצה את הגבול שהיה מדרדר אותו,ואולי עוד בחור אחד שלא ממש הבנתי איפה הוא היה), אבל הם בטלים ב60!!! בקיצור אני חושב שזה זכות שהוא היה איתך כזה פתוח וכנה איתך אני מקנא בו על האומץ הזה, אני מקווה שגם אני יספר, קיצור הנושא הזה בוער בי ברמות, אם תרצי אני יתן לך עוד פרטים, מקווה שתגיע להתרת ספקות, בהצלחה!!

לא מסכיםשסקים1245

ואוו לא מסכימה!בע"ה ובהשתדלותי
אני מתלבט איך להגיד את זה בצורה עדינה, אבלשונא מדיה
עבר עריכה על ידי שונא מדיה בתאריך ו' בתמוז תש"פ 16:44

אני חושב שאתם חיים בעולם מדומיין... יש היום הרבה ערפל סביב זה, אתם מזכירים לי את אמא שלי שסיפרתי לה על הנפילות שלי בצפייה בפורנוגרפיה, היא היית בשוק! היא אמרה לי אז אתה לא כזה תמים... ואני בחור ישיבת הסדר הייתי עד שיעור ו בישיבה, בצבא כל החילים מהפלוגה כולל המפקדים שאלו אותי שאלות בהלכה, כולל החברים מהישיבה, ולמרות זאת בתוך תוכי לא הצלחתי לנצח את היצר הפסדתי לו במערכה פעם אחר פעם, אני לא מעודד יאוש!! אני מאמין שאפשר להפסיק אבל העיוורון של הבנות לפעמים מחרפן אותי! תתעוררו!!!

ידידי היקר:הָיוֹ הָיָה

מי שחוסם - נשמר.

מי שלא - נופל.

ברור שאתה צודק לגבי מי שלא, ושאף אחד לא יקום ויאמר כאן "איך אתה מוציא לעז", אין אפוטרופוס לעריות אמרו רבותינו, ואע"פ שאין אדם מקבל נסיון אם לא קיבל כוחות בשבילו - לא נאמר זאת במכניס עצמו לניסיון, ככה שמי שאין לו חסימה - ויש לו ב"ה נפש בריאה וגוף בריא - פשוט אין לו שום סיכוי לא ליפול, אין, כי זה חזק ממנו (גמ' דר"ע חסידא, אתה מלאך ואני אדם, אתה אש וכו', ושם נתגבר כי הרי "הקב"ה עוזרו, אך המכניס עצמו לנסיון - אין הקב"ה עוזרו, וממילא אין לו סיכוי.)

אך מאידך - ברור שאתה לא צודק לגבי מי שכן חוסם, או משתמש בכלל בפל' טיפש, שאז ברובא דרובא של המקרים לא נופלים, וגם המיעוט שכן - רובא דרובא מתוכו זה לא באופן סדיר, פשוט כי אין איך, אתה לא "בתוך" הנסיון, והקב"ה עוזר לך.

זהו זה.

ואידך כולא פירושא - זיל גמור.

דייקת. שכוייחזאב קדוש
מזתומרת עיוורון של בנות?!נועה גבריאל
אנחנו מבינות באיזושהי רמה את הבעיה הזו,אבל לא נצליח לרדת לסוף דעתכם ולהבין אותכם לגמרי.כמו שאתם לא ככ מבינים למה קשה לנו לשמור על צניעות,לא משווה מה יותר קשה ומה פחות אלא מנסה להעביר לך את העובדה שבנות מזועזעות מכל המצב הזה!וכן,מנסות להבין את הנפילות ולא תמיד מצליחות.זה נושא כאוב ביותר!!חושבת שצריך לדבר על זה יותר באולפנות על מנת שבנות לא יתפסו מזה משו כ"כ נדיר,כי זה די נפוץ..אחרת הן חוטפות כאפה...
אני מאמין שאת אומרת את זה כי כנראהשונא מדיה

לא שאלת אף גבר בכנות האם נפל ואיך... מצער שיש כזו חוסר מודעות

לא בהכרחבע"ה ובהשתדלותי
אני לא אומרת שהרוב לא נופלים.
אני כן אומרת שישנם בחורים שלא.
וזה שמישהו לא נפל ב"ה, ממש לא אומר דרשני על הנטיות...
וב"ה יש לי מודעות
רק אומרת בתור בת - שהייתי מעדיפה שלא יפרט על הנפילות.שוגי~
זה מקום אישי מאוד מאוד של בנאדם בינו לבין הקב"ה, כמו שגם אני לא הייתי מספרת על נפילות מסוימות שהיו לי.

ואני יודעת שזה מאוד מאוד נפוץ היום לצערנו.
גם לבנות.
מסכימה ממשבדויה123

איך כולם?בי1

עברת אחד אחד ושאלת?

זה אומר שכולם יודעים גם עליך?

זאת לא עבירה שעושים בצנעה?

אתה לא רואה בעיה בהכתמת כולם?

אני רואה בעיה בפער המטורף שיש בחברה שלנושונא מדיה

זה שהנתונים מדאיגים מאוד זה לא סותר את העובדה המזעזעתadvfb

חשיפה לתכניים מיניים היא דבר לא ראוי. התנהלות מינית בריאה (נפשית, רגשית ולאו דווקא גופנית בלבד) היא רק בין איש לאשתו.

הם לא בטלים בס', הם דבר חשוב!!!כי בשמחה תצאו.
נכון, הרבה נופלים.
אבל ממש לא כולם,
לא יפה ככה להלעיז.
די מסכיםהמלך 1

אז ככה (בתקווה שיצא לי טוב ומועיל)ננחנחמ

על הצדיקות. "שבע ייפול צדיק וקם" הפירוש האמיתי הוא שככה צדיקים מתקדמים. דרך הנפילות. (הרב הוטנר) עוד כתב ר' נתן מברסלב שאסור לשפוט אף בן- אדם כי מי יודע איזה שד, איזה רוח שטות, איזה סטרא אחרא מתגבר עליו עכשיו להדיח אותו מעבודת ה'. לכן- הדבר הראשון- לא להתייאש ממנו כלל! . תדעי שהוא צדיק! (אולי עכשיו זה קצת נסתר אבל אם קצת אמונה תראי כמה שהוא מתאמץ- שזה הופך בן אדם לצדיק! לא ההצלחות, הנסיונות, לא להתייאש) בן אדם שיש לו התמודדיות כאלה יש לו נשמה גבוהה ויכולות מדהימות ושווה מאוד מאוד להתחתן איתו.

עכשיו לעזור לו, להקל עליו, יש דרכים מגוונות וכולם טובות, ברגע שנכנסים לעבודה הכל נראה אחרת.

אציע את הצעתי הדלה אם מתאים תקחי.

בהרבה מקרים הסיבה שאדם נופל היא העצבות. לאו דווקא חוסר במשהו אלא שהוא לא מצליח לעכל את החוסר, לקבל אותו, אז הוא הולך על הדחקה. מדחיק את החוסר בעזרת תכנים לא ראויים. העצה היא- שמחה! שמחה עצומה מעבר לגבולות הסביר והנורמלי. שמחי אותו כמה שאת יכולה שישכח מזה כמה שיותר מהר עד שמבחינתו זה לא יהיה קיים כלל! ואם יזכור את זה אי פעם זה יהיה מתוך מקום בריא של תשובה אבל עכשיו צריך לברוח מהר לשמחה! חייכי, ספרי בדיחות, שיהיה כל כך טוב שלא יהיה לרע מקום. זה אחד.

להתפלל עליו. בשפה האישית שלך מול ה'. אין צורך להרחיב.

אם תוכלו לקחת כמתודה, כמסע רוחני של שניכם, דבר שעזר למאות אנשים (לא בא לעשות פרסומת, רק מאהבה ומנסיון לעזור) זה לקחת מאמר מסוים בליקוטי מוהר"ן, למשל מאמר ל"ו שמדבר בדיוק על הנושא הזה ולקרא אותו ברציפות, יום יום כחצי שעה. לכתוב את השאלות. לנסות לדלות מהמים העמוקים האלה את העצה שתעזור לכם. מומלץ גם לקרא, להתפלל את ליקוטי תפילות ל"ו שמתפלל בלשון זהב על הנושא הזה. אם אין לך את הספרים פני באישי ואשמח לשלוח לך.

בהצלחה ממש ומזל טוב!!! תזכו לשמוח בחתונה שעוד לא הייתה שמחה כמוה!

מקווה ומתפלל שכל הדור יצא מזה.

מסכימה עם הכל, חוץ ממחפשת111

חוץ מזה שהיא צריכה לשמח אותו

כל עוד האדם לא עושה עבודה פנימית עם עצמו לא יעזור כמה ישמחו אותו מבחוץ!

הם יכולים לעבוד ביחד על השימחה, לרקוד ולשמוח, אבל זה לא התפקיד שלה לשמח אותו

הוא צריך לעבוד על זה עם עצמו

לא צריכה...ננחנחמ

עצה. אם היא מוכנה. נכון שכל אדם צריך לעבוד על עצמו אבל כמה טוב זה כשיש אישה תומכת ליד קשה לתאר כמה זה תומך. היא יכולה כפשוטו להיות קרש ההצלה שלו. כיוון שאין לי הזדמנות לדבר עם הבחור אני לא מפרט את העצות שלו...

מההיכרות (המוגבלת) שליחתולה ג'ינג'ית

כמעט אין מי שלא נופל.

השאלה האם הנפילה הופכת להרגל או להתמכרות ואם הבחור עושה ממנה אידיאליזציה.

או  שזה קורה אחת ל... והבחור מודע לכך שזו נפילה ויש לו נכונות לטפל אם צריך ורצון לא להגיע לשם שוב. 

אבל-

אם את לא רגועה,

אולי תתייעצי עם איש מקצוע שמבין בתחום?

אני חושבת שזה יהיה יעיל הרבה יותר מהתייעצות כאן.

אנסה לתת פה כיווןחלל הפנוי
אז קודם כל ארוסך צדיק כי הוא לא מתייאש והוא קם מהנפילות שלו ורוצה להתקדש. אז מהצד הזה את יכולה להיות רגועה.

דבר נוסף לדעתי את צריכה לשמוח בזה שהוא שיתף אותך כי זה מעיד על זה שהוא סומך עליך ושיש לו אמון בך. זה דבר ענק.

מכאן יש לך שתי אפשרויות.
אם את זה קשה לך מידי לשמוע את זה ולא רוצה שהוא ישתף אותך אז את יכולה להגיד לו שאת שמחה שהוא שיתף אותך אבל זה גדול עליך ושאת מעדיפה שהוא ידבר עם רב או איש מקצוע וכו .

או שאת יכולה להגיד לו (מה שלפי דעתי נכון לעשות) תודה ושאת שמחה שהוא שיתף אותך (הרי תקשורת כנה ופתוחה זה משהו שעובדים עליו קשה מאוד והנה הוא מגיע ופועל ויוצר תקשורת כנה ופתוחה ואמיתית איתך).

האפשרות השניה לא סותרת את זה שזה משהו שאת לא יודעת להתמודד איתו. את יכולה להמשיך ולהגיד שאת לא יודעת איך להתמודד עם זה ושתמשכי לדבר ביחד איתו או לבד עם מישהו שיוכל לכוון אותך איך לקבל ולהתמודד בעצמך עם המידע הזה. (עוד לפני התמודדות איתו)

מקווה שעזרתי.
בהצלחה
^^^^^^^^^המלך 1

ואוופרפר 18

חצי שנה הוא הצליח לא  ליפול?

זה המון זמן

זכית בחתן צדיק מזל טוב

מצאת יהלום. עכשיו הוא התלכלך קצת. תנקו אותו, אבל אל תזרקיחסדי הים
את היהלום שמצאת.
היה ממש מכור? וחצי שנה נקי? כנראה שעבר דרך משמעותיתפלמוני1234

יש הרבה שנופלים באינטרנט מדי פעם.
נופלים וקמים.

אדם שהוא ממש מכור, זה כבר יותר רציני.
זה אומר שהפורנוגרפיה כבר לא ממלאת אצלו רק יצרים מיניים, אלא גם מלאת חסכים בנפש.

אם הוא הצליח לשמור חצי שנה בנקיות, זה מראה על דרך משמעותית שהוא עבר במילוי כוחות הנפש וניווטם לכיוון חיובי.

עדיין, טבעי שברגע של לחץ גדול הוא יפנה חזרה לפתרון המוכר.

אם הוא ממשיך בדרך, הוא יזכה חזרה בניקיון.

ואת תזכי לבעל שהוא עובד ה' באמת ומתקן את נפשו ואת מידותיו

מחזק את דבריךנקדימון
אם היה מכור והתנקה חצי שנה זה מדהים.
ומעניין לברר אם התנקה בכוחות עצמו או שהיה אצל איש מקצוע. שני האופנים הם פלא, אמנם בצירוף של איש מקצוע נשמע שיש לזה יותר יציבות. כזו שתמשיך גם אחרי הטיפול.

ובכל מקרה, גם ראוי ביותר לציין שנשמע שהבחור אכן נלחם בזה, רואה בזה פסול ורע, ורוצה (!) בטהרה. זה נרודה ארכימדית שצריך לתפוס בשתי הידיים, ולדעת איך להתרומם בעזרתה חזרה לעולמות נקיים.
לדעתיענווה1

אם הוא היה ממש מכור, והוא הצליח להיות נקי חצי שנה, זה מראה שהוא בהתקדמות עצומה. 

התמכרות לתכנים מיניים ברשת לא שונה מכל התמכרות אחרת. כמו שאדם שהיה מכור לאלכוהול ואפילו לסמים, והצליח לצאת מזה, ברגעי לחץ ומשבר עלול לברוח לשם שוב, כך גם בהתמכרות הזאת. הוא צריך תמיד לזכור שבתקופות קשות הוא צריך לשמור על עצמו פי שבע. 

דבר נוסף הוא צריך להיזהר לא להיכנס לייאוש. להיות נקי חצי שנה, להיות בטוח שאתה יצאת מההתמכרות, ואז ליפול, זה ממש יכול לייאש. הייאוש יכול להוריד אותו עוד למטה. הוא צריך להמשיך הלאה, לשכוח מהנפילה, אין צורך להתעסק בזה. 

בסוף הארוס שלך מתמודד בגבורה מול ניסיון מאוד קשה, לפעמים יש נפילות, אבל צריך להמשיך ולא לעשות מהם עניין. הכי חשוב זה שהוא בדרך הנכונה, שהוא מתקדם, כך בעזרת ה' הוא יצליח לצאת מזה לגמרי. אני לא חושב שאת צריכה לבטל את האירוסין בגלל זה, כי הוא מודע לעצמו, הוא נלחם נגד היצר, והוא גם מצליח רוב הזמן. אבל בסוף זה החלטה שלך.

יש קבוצות וואטסאפ לגברים בשם "חזקים ברשת", של ארגון לוקחים אחריות, שם כל אחד יכול לשאול שאלות בנושא, ורבנים רבים מכל רחבי הציונות הדתית עונים על שאלות, נותנים חיזוקים, כלים להתמודד. אפשר להפנות אותו לארגון ולבקש להצטרף לקבוצה.

נ.ב - אני לא אוהב שיש כאלה שאומרים שכולם נופלים בזה. זה סתם אמירה מייאשת, וגם סוג של ויתור ליצר. נכון שכיום הניסיון הזה מאוד מאוד קשה, בגלל חוסר הצניעות שמקיף אותנו בכל מקום, בגלל הזמינות וכו'. אבל זה לא הופך את זה לניסיון בלתי אפשרי. יכול להיות שכמעט כולם נחשפו לדברים כאלה במהלך חייהם, אבל זה לא אומר שהם עדיין נופלים בזה. יש הרבה מאוד אנשים שיצאו מזה וכיום הם נקיים. צריך לזכור שאפשר לצאת מזה, יש המון אנשים שעשו את זה. וכך כל אחד צריך לעבוד על עצמו הכי חזק שאפשר כדי לצאת מזה גם כן. 

..הללויה~
ואו נשמה. לא פשוט~
קודם כל חיבוק חזק חזק!

אני חושבת ששווה שתדברי איתו על כך,
בצניעות ובעדינות (זה אפשרי!)
לעניות דעתי קצת לא בסדר שהוא לא סיפר זאת מראש.. אך אני מצליחה להבין את שיקול דעתו בעניין זה.

והכי חשוב נשמה,
בלי לחץ~
קורה שאנשים נופלים, גם האנשים הכי צדיקים!
תחשבו יחד (או שהוא יחשוב לבד, איך שמרגיש לכם) מה אפשר לעשות בכדי שזה לא יחזור על עצמו.

ואישית הייתה ממליצה שהוא ישתף את המדריך חתנים שלו בזה,
הטכנים הללו לרוב מעוותים את המציאות הקיימת והבריאה.. אז שהמדריך יאזן אם צריך בתחום הזה~

הרבה בהצלחה נשמה~
העיקר בלי לחץ.
זה האיש שבחרת איתו להקים את ביתך! תשמחו!

לכל דבר מוזמנת בשמחה גדולה לפרטי~
למה הוא היה צריך לספר את זה מראש?שוגי~
זה ממש עניינים שבינו לבין הקב"ה!
ויותר מזה, זה עניינים פרטיים וכואבים לאדם, וע"פ כל מיני הנחיות של רבנים שראיתי, ממליצים ממש לא לדבר על הנושא הזה בדייטים.
..הללויה~
טוב אולי את צודקת ותפיסתי שגויה.

אני ממש מבינה את ההנחיה של לא לדבר על כך בדייטים,
אך זה משהו שהוא לא יצא ממנו לגמרי~
שהוא השתחרר ממנו לפני חצי שנה בלבד.
לכן מרגיש לי שכן נדרש לספר..
אך אולי אנוכי טועה.
חצי שנה זה המון זמן בעניין הזה... לדעתי בכל אופןשוגי~
ושימחת אותי עם התגובה - שיש לך נכונות לשמוע ולקבל דעות אחרות
..הללויה~
תודה
כי אולי יש בחורות שלא מוכנותתיק
להתחתן עם מכורים לדוג'?
לא זכותן לדעת?
זה ממש לא רק בינו לבין בוראו.
היית אומרת את זה גם על מכור לסמים ואלכוהול?
התמכרות זאת התמכרות ויש לה השפעה על הזוגיות.
יש בנות שלא רוצות בעל שרואה כל היום את הזוועות האלה, לא זכותן?

כואב להם? זה סימן עוד טוב,
לא לכולם זה כואב.
לאישה לא יכאב על לא עוול בכפה?
אין לנשים זכות בחירה?

מוזר לי שצריך בכלל לכתוב את המובן מאליו.
צודקת לגמרי לגמרי!!נועה גבריאל
רגע רגע. אני ממש לא מדברת על התמכרות.שוגי~
אני מדברת על מצב שבחור נופל מדי פעם.
וזה ק-ו-ר-ה. כמעט לכולם.

ופה אין מה לספר!
זה כמו שבחור יספר לה שמדי פעם הוא לא קם לתפילה בבוקר, או שמידי פעם הוא שוכח לברך ברכת המזון.
זה ממש לא עניינה!
וזה לא נובע מתוך חוסר רצון לקיים את התורה ואת המצוות, ולא מתוך חוסר באהבת ה' - אלא כי זה קורה. פשוט קורה.
כמו שהורים שוכחים ילד באוטו.
לא כי הם לא אוהבים אותו, ולא כי הם הורים רעים.
פשוט כי זה קורה. וזה עצוב וזה לא טוב, וצריכים לנסות כמה שיותר להימנע מזה, ולעשות כל מיני טריקים, לשים נעל במושב האחורי או להגיד לחבר שישפוך עלייך מים עד שתקום לתפילה וכ'ו.
אבל זה ממש ממש ממש ממש דברים שבינו לבין הקב"ה!
זה לא דברים שהוא צריך לספר לי ולא על סמך זה אני מקבלת החלטה האם להתחתן איתו או לא.

אם זו התמכרות של ממש - זה משהו אחר!!!
וזה דורש טיפול מעמיק. ובכלל לא שייך לדעתי לצאת בזמן שאתה עסוק בתהליך של גמילה (בין אם מאלכוהול או סיגריות ובין אם מפורנוגרפיה).

פה מדובר על מקרה שהבחור **חצי שנה** לא נפל! זה באופן מובהק *לא* התמכרות (לפחות לא בהווה!) אם הוא יכול לשלוט על זה לאורך כ"כ הרבה זמן זה ממש לא התמכרות.
ברור שהוא צריך לשים לב ולהשתדל ולהתאמץ ולנסות ככל יכולתו עוד ועוד - אבל למה זה העניין של הבחורה?

אני לא נכנסת למי שאני יוצאת איתו לעניינים אישיים כאלו, או לעניינים שבינו לבין הקב"ה. לא שואלת אם הוא נוטל ידיים כשהוא קם בבוקר, וגם לא שואלת כמה פעמים בחייו הוא פספס הנחת תפילין - זה לא העסק שלי. בכלל.
ראיתי את המילה מכור בהודעה הפותחת..תיק
התמכרות זה מפחיד.
אם זאת מעידה של פעם ב.. את לגמרי צודקת ועדיף לא לומר דבר מאשר לומר ואז עלולות להיות לכך השלכות לא טובות על הקשר ביניהם.
הבעיה שקשה לסמוך על המילה של הבחורים בימינו מרוב שדוחפים לנו הרבה על המצב הקשה, אם מישהו כבר אמר משהו על הנושא הייתי חושבת אוטומטית שמצבו בטוח הרבה יותר גרוע ממה שהוא מספר.
ואם המצב אכן קשה אני מקווה שברור להם שחובתם לספר.
לא לפני הרבה זמן הייתה פרסומת קבועה בערוץ הזה כאילו כל העולם ואישתו מכורים.
המילה מכור מפחידה.
מכור זה מצב שאפשר שוב ושוב להשאב למקומות הנמוכים ולהתבוסס תקופות לא קצרות בזמני קושי בעיקר וזה מפחיד.
אם פותחת השרשור שמעה מהבחור שהוא מכור שנגמל תקופה היא צריכה להיות עם האצבע על הדופק כדי שח"ו לא ישאב מטה.
ופה בדיוק המקום העצובחלל הפנוי
שאין אמון יותר בעולם הזה. וכשלא מוכנים לתת אמון אי אפשר לבנות קשר באמת.
מדובר פה על מאורסים. הוא בא ומספר לה משהו שקשה לו. הוא םותח בה, נותן בה אמון. ואם הם בקשר אמיתי אז צריך לתת אמון. אם איו אמון הקשר אינו קשר.
ומצד שניתיק
עבר עריכה על ידי תיק בתאריך ז' בתמוז תש"פ 08:13
לעדכן במצב כזה רק אחרי אירוסין לא תורם לאימון.. לך תדע איזה עידכונים מצפים לה בהמשך
הטענות צריכות להיות מופנות אל מי שמסתיר,
זה יהיה נכון לבקר את העניין הזה בהתנהלות הלא הוגנת שלו כאילו זה הדבר הכי מובן מאליו ואף אחד לא מתייחס לזה, כל התגובות כאן הן עידוד איזה בחור צדיק היא זכתה לקבל.. נו.
כשרואים התעלמות מהפרט הקטן אבל הקריטי הזה זה אמור להלחיץ כי זה קצת מספר מה ההנחות היסוד של הרבה מהמגיבים כאן.
איך אפשר להתארס לפני שיתוף במצב? אין לה אמירה בנושא? זאת לא מעידה חד פעמית. זה מכור שהצליח להיות נקי תקופה שאתם אומרים שהיא נכבדת ואם כך באמת כל הכבוד
אבל אדם כזה לא מצטייר כאמין בעיני.
ומצד שלישיכי בשמחה תצאו.
הוא נקי חצי שנה (!!!!!!!),
שזה שיא המרשים למי שהיה מכור.
כשהם יצאו הוא היה נקי,
והוא סיפר לה שבוע אחרי שהוא נפל,
והנפילה הייתה ***בתוך*** תקופת האירוסין.

מבין את הצד של הבנות,
ואת החשש וכו'
אבל לגמרי יכול להבין גם אותו.

אני באמת אמור לספר למישהי על עוונות שלי מלפני מלא שנים,
שלא רלוונטים לחיים שלי היום?
לא נראה לי.
התמכרות??תיק
בודאי!!
וואו, איזו שאלה.
איך מסתירים דבר כזה מאישה לעתיד? התמכרות נמצא על סקאלה אחרת לגמרי מסתם (לא סתם, אבל בסדר) מעידות שאינן התמכרותיות.
התמכרות זה לכל החיים.
מי שנקי גם שנים ארוכות עדיין נשאר מכור
ח"ו אם וכאשר תבוא נפילה, הנפילה עלולה להיות כמו נפילה של מכור כבד כמו שהיה לפני הניקיון.
וואי אני מצטערחלל הפנוי
אבל אם תשאלי כל רב או םסיכולוג וכו' יטענו נגדך.
קודם כל אי אפשר לדעת מה זה אומר התמכרות. הרי מי איבחן אותו התור מכור?
כל נער בערך שנופל בזה בערך חושב שהוא מכור.
הנושא הזה זה לא כמו התמכרות לסמים או לאלכוהול. זה שונה לגמרי.
הבן אדם היה נופל והחליט שהוא מפסיק. הרי רוב מוחלט של המכורים לדברים אחרים כמו סמים ואלכוהול צריכים עזרה מבחוץ. פה אף אחד אפילו לא בהכרח ידע על המצב שלו. הוא קיבל החלטה שהוא חוזר בתשובה והצליח הרבה זמן ב"ה. ואז כשהוא נפל הוא ישר סיפר לה.
רב האנשים לא היו בכלל מספרים לה. היו עושים תשובה בינם לבין ה' יתברך. וזהו. הוא הרגיש שהוא לא רוצה להסתיר ממנה והחליט לספר.

ניקח דוגמא. אם מישהו היה מכור לסרטים או מכור לטלפון, היית מצפה שהוא יגלה לה את הדבר הזה. הרי הוא היה מכור!!!
נו באמת.
מי שזאת הגישה שלותיק
מוזמן לחפש בנות מכורות ולהתחתן איתן. .
אני בחיים לא אבין גישה שרומסת את הזכות של האישה לדעת דברים בסיסיים כאלה.
זאתת חוצפה להסתיר דבר כזה,
מי צריך לחיות אח"כ עם ההשלכות של בעל מכור? הרבנים?
הנשים המסכנות אח"כ נזקקות ללכת לטיפולים בגלל זה. למה?
שאלתי אותך שאלהחלל הפנוי
האם לדעתך מישהו שפעם היה "מכור" למחשב וכדו' צריך לספר?
אתה משווה בין סתם מחשב לפורונו?תיק
אם ככה אין לנו על מה לדון.
הגישה שלכם מייאשת.
אתם גורמים לאנשים לאבד אמון בעולם.
זה יותר אמור לגרום לבנות לצאת מהסרטכי בשמחה תצאו.
גילוי נאות, בחסדי ה' אני לא שם,
ומעולם לא הייתי.
אז עשיתי עבירות אחרות, ה' ירחם.

מספיק בכו עלי כדי שאבין את העניין,
חוץ מזה שכגבר גם אני עובר ניסיונות מאוד קשים.

את,
את פשוט לא תביני.
מותר לך לשאוף לבעל צדיק,
זה אפילו נפלא ומבורך,
רק תביני שאת לא מבינה

גם אני לא מבין מה בנות מסתבכות עם לבוש,
והלוואי כל בת הייתה הולכת עם האורך של הבגדים שאני הולך איתם.
אז אני מתייהר לשפוט?
לא.
כי זה יצר שאני לא מבין.
ואולי אם הייתה לה תקופה קשה היא הייתה מכורה לזה..?
אז לא. פשוט לא.
כןחלל הפנוי
כי את מגדירה בין מכור לסמים ל"מכור" בפגם הברית.

אם כבר הגישה שלך גורמת לאבד אמון באנשים, כי מה יקרה?

אנשים יקראו את הגישה שלך. יבואו ויגידו וואי אולי הייתי מכור טוב אני אגדיר את עצמי מכור. בדכ צריך להגיד דברים משמעותים על הבריאות וכו בפגישה שניה או שלישית ויגידו לבחורה המסכנה הזאת שהם היו נופלים בפגם הברית והיא לא תדע מה לעשות עם עצמה כי אין לה כלים בכלל להבין מה זה. וישר חותכת.

את יודעת מה זה יגרום? לרוב האוכלוסיה לא להתחתן אף פעם

אז בהצלחה
הפטרונות הזאת משגעת אותי.תיק
תנו לאישה לבחור.
אישה שלא רוצה בעל שכל התודעה שלו שקועה בזוהמה הזאת,זאת זכותה המלאה. זכותה להעדיף להשאר אפילו רווקה כל חייה בגלל זה. זכותה. החיים שלה.
אמת מסכיםחלל הפנוי
אנחנו פשוט לא מסכימים שכל התודעה שלו שקועה בזוהמה הזאת
שוב פעם מילים מפוצצות?!נקדימון
פטרונות, נו באמת. אין מקום לדמגוגיה הזו.

ראשית, הרבנים והיועצים למיניהם מדברים מתוך ניסיון רב שנים, כלומר, את מניחה ומשערת שאדם לא יכול להחלים, ואת די שוללת את מושג התשובה.
שנית, וזה קשור לנקודה הראשונה, אמנם משתמשים במילה "התמכרות" כדי לתאר את ההרגל השפל הזה אבל יש פה פער מסויים מול התמכרויות אחרות. במיוחד כי הכח המיני באדם הוא טבע רצוי וטוב. במיוחד כי בניגוד להתמכרות רגילה, הרי שכאן האדם ימשיך להשתמש במיניותו אבל בצורה אחרת. ומין זה כח חזק מאוד.

לזלזל באדם ששאיפותיו נמצאות בתורה, שעמל בכל כוחו, שהתגבר כבר חצי שנה, שהיה כנה בטירוף לשתף את ארוסתו (ולתת לה להחליט!!), שיש לו בהחלט גם חיים מחוץ לנפילה הזו [הרי לא מדובר על מישהו שמסתובב כל היום בשווקים וברחובות כמו שנרקומנים מתנהגים], וכל מה שאת רואה בבחור הזה זה ׳זוהמה שיש בתודעה שלו׳??
נראה בעליל שאת לא מספיק מבינה מה זה המצב הזה, וגם לא את הכוחות האדירים שאיש יהודי משקיע.

אני לא בא פה להכשיר משהו מזה בכלל, אבל כן צריך לראות את כל התמונה לפני ששופטים, לשמוע את שני בעלי הדין.
לא יודעת למה דחפת לי את כלתיק
ההרצאה הזאת.
לא שפטתי ולא זלזלתי באף אחד.
אני רק עומדת בתוקף על זכות האישה לבחור עם מי להתחתן. זה הכל.

נשים שמגלות דברים כאלה אחרי החתונה חוטפות כאפה של החיים ונדרשות ללכת לטיפולים כדי לא לשקוע.
למה לא לתת לבחורה לבחור אם כן להיכנס למציאות כואבת כזאת או לא?
אתם באמת לא מבינים את חוסר הצדק שבהסתרה או שאתם משחקים אותה?
אנחנו פשוט רואיםחלל הפנוי
את המציאות שונה ממך. זה הכל.

אני אגיד לך יותר חריף.
את מכירה מישהו, תקופה, באמת מתאהבים ואת מכירה אותו לעומק, את אישיותו והכל. ופשוט עפת עליו.
הוא התעצב (מלשון עיצוב) להיות מי שהוא דווקא בגלל כל מה שעבר בחיים. אם היה משהו אחד שונה בדבר הכי קטן הוא כנראה היה שונה ממה שאת מכירה.
יש לי שאלה אליךחלל הפנוי
נגיד לבחור הייתה תקופה שהיה נופל (עזבי הגדרת מכור ולא מכור כי כל אחד מגיד מכור בצורה שונה). מתי היית רוצה שהוא יגיד לך. באיזה תקופה של הקשר?
בטוח שלפני אירוסין. זה ברור מאליו!תיק

אני מסכימה שזה לא דבר שמדברים עליו בדייטים התחלתיים אבל כשהקשר כבר מרצין ויש כבר פחיתות והכיוון הכללי חיובי ויש הרגשה שיש עם מי לדבר אז כן לדבר. ברור שלדבר!
בשלבים התחלתיים אפשר לטפטף רמזים דרך דיבור על אינטרנט כן או לא, חסימות לא חסימות וכו' ובהמשך כשהקשר מעמיק כן לשתף.

אם הבחורה שלך ח"ו הייתה מכורה, מתי היית רוצה לשמוע על זה?
שמעיחלל הפנוי
לא יצא לי בחיים לדבר עם מישהי על אינטרנט, חסימות וכו... והגעתי לשלב של אירוסין.

לגבי השאלה של האן הבחורה שלי הייתה מכורה. השאלה מה זה מכורה, מכורה בהגדרה קלינית או שהיא מגדירה את עצמה מכורה? מכורה למה? אם זה משהו שהיה בעבר אז לא היה חשוב לי שהיא תספר ברמה של "יש לי את הזכות לדעת" כי זה לא שייך לי. בכללי אני אדם פתוח ויודע לדבר ונותן מקום לאחר להרגיש שיש אמון אצלי.
לכן אני לא נבהל כמו שאת נבהלת.

יש משהו אחר שאני מסכים איתך שחייבים לספר כמו שהיה בשרשור פה שהוא נמשך לגברים.
וזה שונה לגמרי.

לגבי התזמון שאמרת, אפשר להגיד שזו חוצפה שהוא נתן לך כבר להתקשר אליו עוד לפני שהוא סיםר לך כי עכשיו זה הרבה יותר כואב.
המשובח בעיני לספרתיק
מוקדם יותר צר אבל כאן אני באה לקראתו כי אני מבינה שהנושא רגיש, זה לםנים משורת הדין,
נכון, עדיין זה יהיה קשה אבל פחות קשה מאשר לגלות אחרי אירוסין קל וחומר חתונה. זה איום ונורא מה שאנשים מרשים לעצמם, חוצפה שאין כדוגמתא.
לא הבנתיחלל הפנוי
את יכולה להסביר לי איך זה פוגע בך? אני באמת רוצה להבין את המקום שלך. כך שאוכל או להסכים או להגיב בהתאם.
פשוט מרגיש שיש פה פער עצום של הבנת העניין
איך זה פוגע להתתחן עם בחורתיק
ואח"כ לגלות שהוא צורך פורנו סידרתי?
זאת שאלה אמיתית?
כנס לפורום של הנשואים, לא מומלץ, ותראה כמה נשים שבורות ורצוצות שמרגישות סמרטוט יש שם ואני לא מדברת רק על הצד הזה.

אתה יכול להסביר את השאלה שלך כי אני די בטוחה שהבנתי אותה לא נכון.
אוקייultracrepidam

ומה התשובה שעונים להן שם?

"באמת עשית טעות מרה שהתחתנת איתו. אם עוד אין ילדים - שווה בהחלט לשקול להתגרש. אם יש ילדים תחשבי על זה פעמיים. בכל מקרה, בינתיים, כדי להתמודד עם המפלצת שיש לך בבית..."

זאת התגובה הנפוצה שם?

כי יותר נראה לי שהתשובה היא משהו בסגנון של "כן, מנקודת המבט שלך קשה לך להבין את זה, אבל זה מורכב הרבה יותר. זה ממש לא נעים, וחוויה מאד קשה, אבל מצד שני, את צריכה להבין שיש דברים כאלה" ועוד הרבה דברים כשהמסר הכללי הוא כמו שאמרו כאן - נכון, זה חטא חמור, והיינו מעדיפים שלא היה קורה, אבל זה לא פוסל את האדם ולא את הקשר שלך איתו

ומה זה עוזר למי שב"ה לא נכנסה לבוץ הזה?תיק
כשאתה רואה בור אתה צריך למצוא דרך לדלג מעליו או לעקוף אותו.

אני חושבת שהנשים האלו אומללות ומסכנות שאכלו אותה בענק.
איך עונים לנשים כאלה?
לא יודעת, כנראה הייתי בוכה עם אישה כזאת.

אף אחת לא רוצה להיות אומללה.
כל אלה שחושבים אחרת ממךultracrepidam

כאן בפורום, וזה די הרבה אנשים, חושבים שהנשים האלה הן לא אומללות, לא מסכנות, לא אכלו אותה בענק או בקטנה, פשוט גילו משהו לא נעים וצריכות להתמודד איתו. יש הרבה דברים לא נעימים בחיים.

את יכולה לבכות איתה, סבבה, אבל מה תעשו אחרי שתגמרו לבכות?

תבינו שאפשר להמשיך הלאה והיא לא אומללה.

הבעיה שאת קוראת את השרשור שהיא פתחה בזמן שהיא התחילה לבכות, ולא רואה את כל הזוגיות המצוינת שהיתה לה לפני זה *ואחרי זה*.

אני לא חולק עלייך שזה דבר לא טוב. אבל ה"בור" שאת מדברת עליו הוא ההחלטה שבשביל אדם כזה נגמרו החיים, ש"זה כל מה שיש בתודעה שלו". אז תדלגי או תעקפי, ותראי שיש המון אנשים כאלה, שנפלו בחטאים, ובכל זאת זה לא אומר שיש להם רצון לחיים של קדושה וטהרה, ויכולת נפשית לזה, והם פשוט נפלו לתוך משהו שקשה להתשחרר ממנו. לא בגלל התמכרות, פשוט כי זה יצר חזק ונפילה קרובה וזמינה. גם חז"ל דיברו על התחום הזה שהא בעייתי, ואז לא היתה נגישות לכל מה שיש היום. אז היום זה נגיש ואנשים נופלים. לפעמים יש נשים שלא מבינות את זה, ואולי סיפרו להם שזה משנה את האדם לנצח. אז ברור שזה משפיע, אבל האדם יכול להשתחרר מזה. בטח שהוא לא הופך למפלצת. הוא פשוט חי עם איזשהו יצר שגורם לו לעשות דברים רעים. בדיוק כמו לשון הרע - זה נובע מהצורך שלנו לתקשר עם אנשים, וזה קל וזמין. רק שאף אחד לא מסתיר או מתבייש שהוא מדבר לשון הרע.

ואם את לא מאמינה, מציע לך לפתוח שרשור שם, ולתייג את כל אלה שפתחו שרשורים כאלה, ולשאול אותן מה הן חושבות

תודה על ההסברתיק
לא סיפרו לנשים שום דבר, אנחנו משתמשות בשכל-
תחשוב מה זה שהאיש שבחרת מכל העולם והוא גם בחר בך צופה תדיר בפרוצות ערומות ושאר מרעין בישין מתרגש מהן ומי יודע מה ואיך ואח"כ הוא גם דוס שמן הסתם מדבר בעד הצניעות ואם רווק בטח לפעמים פוסל בחורות טובות בגלל חוסר בכמה סנטימטרים בחצאית וכו פשוט לא מסתדר. מי שלא יכול להסתדר עם העולם אז שיחסום את עצמו מדברים שהוא לא יכול לעמוד מולם, אם יש נשים עם בעיה דומה גם צריכות.
אני חושבת שמי שיותר מדי נפתח לגועל נפש הזה חייב לוודא שהבחורה מסוגלת להכיל את זה וזה לדעתי אומר לוותר אולי על התמימות שאין להן מושג מכלום.
כתבתי חופשי יחסית כדי להסביר את התחושות קצת ולא כדי לפגוע במישהו, מקווה שאובן כראוי.
נכון. מבין את מה שאת אומרת. ובכל זאת...ultracrepidam

נעשה רגע תרגיל מחשבתי:

נגיד שמצאת בחור, הכי טוב בעולם.

ואת בחופה איתו, ומה שאת חושבת זה על הריח שיש לו כשהוא חוזר ממילואים של שבוע שינה בשטח; ועל כל המריבות שיכולות להיות לכם (וכנראה יהיו); ועל הפדיחות שהוא יכול לעשות מול המשפחה שלך.

נכון שאת פשוט תברחי מהחופה?

אז זה מה שאת עושה עכשיו. את לא מוכנה לשחרר, ולהאמין שזה שהוא נמשך למראה נשי - כי כך הקב"ה ברא אותו, לטובתך - זה אומר שהוא פרוץ. ונכון, הוא יודע שיש כאן משהו פרוץ. אולי לכן הוא באמת לא יקפיד על כל סנטימטר בלבוש שלך, כי הוא יודע שהוא לא יותר טוב, ואולי להיפך - את הקשר האמיתי שלו, לא את הנפילות, הוא רוצה קדוש וטהור. ולכן איתך הוא יקפיד. בנועם, ובדרך שיהיה לך טוב לשמוע, אבל כן, בבית שלו חשוב לו שיהיה הכל נכון. הוא לא רוצה שהבית שלו ישקף את הנפילות שלו. ואת בכוח גוררת אותו לשם. כשהוא אומר לך שהוא רוצה קשר טהור וטוב איתך, את מזכירה לו את ההיא שהוא הסתכל עליה. אצל מי משניכם הבעיה? אצלו, שהוא שכח אותה מזמן, או אצלך, שאת בכוח מנכיחה אותה מולו?

יכול להיות שאת לא מבינה את זה. יש המון נשים שלא מבינות את זה. וגם גברים, מן הסתם. אבל לטובתך, כדאי שתביני. וזה נכון לכל דבר. אם רבתם שלשום או לפני שנתיים, להגיד לו "אתה מקסים חוץ ממה שרבנו לפני שנתיים" לא ישפר את האווירה.

אמון זה לא רק להגיד לבחור הכל. להיפך, כמו שכתבו כאן, יש דברים שיותר טוב לא לדעת. אמון זה להאמין לבחור שאומר שהוא רוצה קשר קדוש וטהור, גם אם יש לך סיבות לחשוב אחרת. להבין שהיצר שלו לפעמים מוביל אותו למקומות שהוא לא רוצה להיות בהם, והאדם שאיתו את מתחתנת הוא לא היצר אלא האדם.

אוקי. תודה!תיק
כתבת דברים מלמדים שאני אחשוב עליהם.
לגבי התרגיל המחשבתי-ממש לא בטוח שהייתי בורחת, יש ויש..
הרגשתי לב בכתיבה, מעריכה.
רק אומר שבינתיים לא עשיתי ולא הזקתי לאף אחד.. וטיפה מפריע לי שבמציאות הכואבת הזאת מציעים טיפול לבריא ואילו הצד השני- נורמאלי וטבעי. ועוד נק' שקשה לי לקבל זה הבקשה להכיר במציאות מקולקלת כעובדה- עם האישה יהיה קשר נכון ועם הפילגשות הווירטואליות קשר לא טהור כי זה טבעו של הגבר וכך הוא נברא. אז לא מקבלת את זה. לאדם יש בחירה והוא מסוגל להיות נטו רק עם אישתו בלי שום תוספות, הוא מסוגל להתגבר.
האמת שאני בטוחה שלא התכוונת למה שכתבתי אבל זה קצת משתמע וזה מפריע לי.
אני מכירה את המקום הזה שצריך לגונן על הצד השני כדי שלא ישקע ובשביל זה צריך להתעלות על עצמך ולשים בצד את הרגשות שלך, זה יחס שלדעתי לא טוב שיהיה בקשר של נישואין.
טוב,נקדימון
א. אני חושב שיהיה קשה לכתוב תגובה טובה יותר ממה שכתב הניק עם השם הארוך באנגלית.
ב. אם אני זוכר נכון, מרבית התגובות לא קוראות להשלמה או לוויתור על כך שיש לבחור הספציפי יצר קשוח יותר. וודאי שעל אדם כזה להאתמץ יותר, אפילו אם זה כולל ייעוץ טיפולי. עיקר הנקודה, לפחות שלי, היא שראשית לכל צריך להבין בפרופורציה נכונה את המבנה הנפשי של הגבר ורק מתוך כך להתחיל לדון ולשפוט. זה לא מבטל את הזהירות, ולא את העמל, זה קריאה להתבונן גם במורכבות ובאתגר.
כן, יש שם הרבה חומר למחשבה והפנמה.תיק
לא, ממש לאultracrepidam

גבר בטבעו הוא טוב, ואכפתי, ודואג למשפחה שלו, ואוהב את אשתו.

אבל גבר בטבעו יכול להתחתן עם אשה שניה ולהיות אחראי גם לה ולדאוג לה. בדיוק כמו שגבר מפרנס גם את אשתו וגם את הילדים שלו, וברוב העולם גברים הם ראשי המשפחה גם לגבי האשה שלהם וגם לגבי הילדים שלהם.

אז לגבי גבר, זה שיש מישהי אחרת לא פוגם בייחודיות של האשה *שלהם*. היא תהיה מיוחדת וייחודית גם אם יש אחרות כמוה. כמובן לאשה יותר קשה להבין את זה, ואולי אני גם לא מנסח מדויק, וברור שגבר לא צריך לאתגר את אשתו בזה, ולפי ההלכה הנוהגת גם אסור לו להתחתן עם אשה אחרת ולכן לפי ההלכה אסור לו להסתכל על אחרות אפילו כדי להתחתן איתן.... אבל עדיין המבנה הנפשי שלו מאפשר לו את זה, בלי לפגוע בקשר שלו עם אשתו ובמעמד שלה בעיניו. שוב, לא כולם, ורוב האנשים לא יכולים, אבל עדיין יש משהו מזה בנפש שלהם.

מה שחשוב לך הוא ההבנה שמבחינת המבנה הנפשי של הגבר, אם הוא ראה מישהי אחרת, את עדיין היחידה והייחודית והמיוחדת. הוא "רק" ראה אותה. היא לא נמצאת בינו לבינך.

ברור שהגבר צריך להפנים שחוץ מעצם האיסור, המבנה הנפשי שלך כן שם את האשה האחרת בינו לבינך, ולכן זה צריך להיות חלק מהחשבון.

וברור שיש לאדם בחירה להתגבר על היצר. כמו שאדם יכול לאכול רק אוכל בריא ולא לדבר לשון הרע. ובכל זאת כבר חז"ל אמרו "רובם בגזל ומיעוטם בעריות וכולם באבק לשון הרע", והיום, כשהסתכלות היא כל כך זמינה וקלה, אני מניח שהמאזן טיפה השתנה לצערנו.

אז בדיוק כמו שאת מסוגלת לקבל את זה שהוא לפעמים אוכל אוכל לא בריא, ולפעמים מדבר לשון הרע, ולפעמים לא מקפיד בממון חברו, אז כן יש עוד חטא ברשימה הזאת, של דברים שנורא קשה להימנע מהם. אז מי שהתגבר - הוא ממש צדיק (או היצר עשה לו חיים קלים, או שהמציאות שלו היתה קלה יותר להתמודד). ומי שנכשל - הוא מצטער על זה באמת. יכול להיות שזה כן יפגע בזוגיות שלו. בדיוק כמו ההרגל לדבר לשון הרע שיכול לפגוע. אבל זה לא מהותי כל כך כמו שזה נראה.

מקווה שהבהרתי.

התנצלות.תיק
כתבתי דברים שאני חושבת אותם,
מה שאני חושבת נראה לי מאוד נכון והגיוני, השתדלתי לא לכתוב בסגנון פוגעני וכו
ופתאום נפל האסימון שהתוכן עצמו היה איום ונורא, סתם כי אני רואה דברים מנק' מבט של בחורה שלא מבינה, באמת לא מבינה את ההתמודדות שלכם. וכמה שלא יסבירו לי כנראה לא אבין.
אני ממש מתנצלת ומבקשת סליחה מעומק הלב מכל מי שהחלשתי אותו. סליחה סליחה סליחה.
כל מי שקם למרות שהייתה נפילה גיבור שלא מהעולם הזה, אני בעיוורון שלי, כי נוצרתי אחרת, לא מבינה ולצערי יש סיכוי לא קטן שגם עכשיו זה לא מספיק מופנם וממילא בהמשך כי אני חושבת אחרת.
חשבתי שכתבתי דבר פשוט בהודעה הראשונה אבל אז זה התפתח.. לא תכננתי לגלוש לאן שהדברים גלשו.
מתנצלת.

@חלל הפנוי
@נשמה כללית
@והוא ישמיענו
@ultracrepidam
הי, הכל טובultracrepidam

כמו שאני קראתי את הדברים שלך - לא החלשת. להיפך, הדגשת את הדרישה. זה מחזק לעמוד בנסיונות.

כמובן, יכול להיות שיש שחוו את זה אחרת, אז כדאי להיות זהירה יותר

איזו נחמה, תודה.תיק
מרגישה צער.
צודק לגמרי.
הכל מעולה.הָיוֹ הָיָה

לא פגעת כלל, אני זה שטעיתי בדברייך כזכור.

וכל הכבוד על היכולת הזו, לכתוב ככה את ההתנצלות, באמת שכל הכבוד לך. אני מעריך.

אמנםנקדימון
הייתי כן מוסיף, לגברים בינינו פה, שאכן מאוד חשוב שגם אנחנו נעשה בירור ונכיר מהו המבנה הנפשי של האישה ואיך העולם נראה מנקודת מבטה. הרי בסופו של דבר צריך הדדיות ובניין זוגיות הרמוני. כלומר, גם צריך לדעת מה פחות כדאי לספר מצד אחד, וגם בגלל שהמבט של האישה הוא בהחלו אמיתי אז לראות את זה כסוג של מצפון/מצפן - בחיים לא לוותר ולא להשלים עם משהו בקרבות האלה. בעבורינו ובעבורן.
מסכים לגביחלל הפנוי
להכיר את הצד הנשי אבל לא את המקום של מה לא לספר, אלא איך לספר
אני מרגישה הקלה מסויימתתיק
אז תודה רבה.
רק שאלה: יש לכם אולי דוג' לתת לי כדי להמחיש את הקושי? כי אני מנסה להבין ובאמת לא מבינה.
הדוג' שאוהבים להשתמש בה הרבה בפורום-לבוש אצל נשים במקרה לא ממש מדברת אלי כי זה לא הניסיון שלי כ"כ- מספיק לראות אדם אחד גס רוח שמפשיט במבט ואז כל היצר הרע נעלם, לפחות ככה זה אצלי, יש ניסיונות אחרים.
מה יכול להיות דומה לקושי הזה לשם המחשה?
בשביל דוגמהultracrepidam

את צריכה להבין מה האלמנטים שיש פה.

יש פה יצר נורא חזק, והוא יצר חשוב שבונה את האדם ואי אפשר לוותר עליו, והוא מאד נוכח

עבירה שאם עשו אותה פעם בטעות, זה לפעמים מרגיש ש"מה יקרה אם אעשה שוב", 

עבירה שהרבה פעמים, בהרבה צורות שלה, לא משאירה רושם כל כך חזק (בניגוד לגניבה למשל, שאני מחזיק כסף של מישהו אחר; או איסור נגיעה, שנגעתי בצורה ממשית)

אין קו חד מאד בין האסור למותר (מותר לראות, אסור להסתכל)

זה נורא זמין וקל, ויש מדרון חלקלק מאד.

דוגמאות שאולי אפשריות:

להעתיק שיעורי בית או עבודות, או כשחצי שעה לפני מבחן מישהו יודע מה השאלות או התשובות

לא להקפיד על ממון של אחרים

לדבר על אחרים או לצחוק עליהם (והרי יש לנו המון תירוצים, "אנחנו חברים והוא לא נעלב", "מה כבר אמרתי")

לאכול כל בוקר ארוחה מסכנה בחדר אוכל משותף, בגלל חומרה מסוימת בכשרות

ואני ממש מעריך את הנכונות שלך להבין ולהקשיב. מדהים.

נ.ב. גם אני חשבתי שהיה כתוב על "דוס שמן", הייתי צריך לקרוא פעמיים. אבל זה הכתיב הנכון, אז אין מה להתחרט. 

שמעיחלל הפנוי
אשרייך ואשרי חלקך.
הסיבה שאנשים מביאים את המקום של הלבוש את האישה כי בדכ לגברים זה נראה פשוט (הרי אנחנו הולכים עם מכנסיים ארוכים) ואסור לנו להעיר לבנות כי אנחנו לא נבין את ההתמודדות.
אני מכיר שיש לנשים (גם דוסות רצח שחלמו מאז שהיו קטנות להתחתן וכו) קושי עם כיסוי ראש. הרי השיער זה חלק משמעותי אצל האישה ופתאום מסתירים. אני זוכר שקראתי פוסט בפייסבוק של אלירז פיין (שיש לה כיסויי ראש ענקיים כאלה והיא רצתה להתחתן בגיל צעיר) שהיא משתפת את זה שזה לא פשוט בכלל. אז אולי הדוגמה הזאת יכולה להיות דומה? (למרות שאת עדיין לא נשואה ולא מכירה את הקושי.

יש לי אולי דוגמה נוספת אבל אני חושב שייצאו עלי אם אני יביא את זה. ובכל זאת אביא חחח
עניין של עבודת המידות של האישה בזמן המחזור שלה.
האישה עוברת תהליך פיזיולוגי והורמונלי בזמן הוסת שגורם לה לה לכל מיני דברים בהתנהגות, למשל חוסר סבלנות, פגיעה בקלות יותר, קבלת החלטות שלא היו מקבלות ככה אם היא לא הייתה במחזור וכו, כל מיני דברים, כל אישה מגיבה בצורה שונה אבל עדיין לכולן בזמן המחזור עבודת המידות היא עבודה מאוד קשה.
אז אולי זה באמת דומה, כי אצל הגבר גם מאוד משפיע עניין הפיזיולוגי והורמונלי ועבודת המידות
אוקי. תודה.תיק
אז זאת התמודדות קשה מאוד.
קראתי גם מה שכתב @ultracrepidam, אבל מכיוון שאני עם פלאפון כל התוכן נדחק לתוך קיר וממש קשה לקרוא ולהגיב, מגיבה להודעה האחרונה.
חושבת שהדוג' שהכי המחישה את הקושי עבורי היא מבחן שיודעים בו מראש שאלות ותשובות חח מעניין למה, עם המרכיבים השונים- פיזיולוגיים /זמינות וכ'.
אני חושבת שאשווה את זה לעניין שלי באופן אישי הכי קשה בו וככה תהיה לי קצת יותר ענווה.
חייבת לומר שכשיש נכונות אמיתית לנסות להבין יש חשש שזה יצטייר באיזשהו אופן כמתן לגיטימציה או הכשרת הדבר אז באמת צריך להתנהל בשום שכל ואני שמחה לראות שאין את זה אצליכם. ב"ה. אשריכם.

בנוגע לבחור השמן חחח הרגתם אותי
@נשמה כללית
העניין הזה מוכיח שיש לכם מידות ממש טובות, אורך רוח ונחת כי בת ממוצעת לא הייתה משאירה שלם מי שמכנה אותה "שמנה" חח, יפה לכם.
גם אצליחלל הפנוי
בפלאפון זה נדחק אז שמתי על הצד את וככה אפשר לקרוא כמו שצריך.

ב"האין לגיטימציה בכלל לעניין הזה אלא יש הבנה.
אז אני לא מתחברת לגישה של אסור להעיר לבנותתיק
אלא צריך לדעת איך להעיר. אם אדם הולך בחושך למה אסור לומר לו שהוא הולך בחושך? ככה אני חושבת גם בנושא כמו שכתב יפה נקדימון שאומנם כדי שהערה שנאמרה בצורה לא נכונה ולא רגישה לא תפיל ותזיק לנו נזכור שהצד השני לא מבין את ההתמודדות ומצד שני בדיוק מאותה סיבה הוא מסוגל הזכיר לנו לאן לשאוף למרות שזאת לא חכמה גדולה מצידו כי אין לו יצר הרע בזה.
אני חושבת שהדוגמא האחרונה שלך ממש טובה עד כמה שאני יכולה לשער ולהשוות אותה לנושא המדובר.
תודה על הטיפ עם הפלאפון.
הרב בורשטייןנקדימון
ממכון פוע"ה אמר שהרב אליהו הדריך אותו לגבי דברים מסויימים שלא צריך לספר, בדר"כ בגלל הבנה לא נכונה מצד האישה. אבל כמובן כל מקרה לגופו, והמעוניין בהדרכה מעשית צריך לפנות אליו לשאול..
ב"ה הכל טובחלל הפנוי
אישית לא הרגשתי שהחלשת אז את יכולה להיות רגועה מהמקום הזה.
כל הדברים שכתבת, כתבו כאן עוד לפנייך בשרשורים קודמים וזו באמת מקום שרואים שיש איזהו חוסר הבנה של המצב
כל הדברים שכתבת יש להם נקודה של אמת במקרה והוא כן היה באמת מכור קליני
פשוט כמו שניסנו להסביר, זה כנראה לא המצב.
כמו שגברים לא "באמת" יבינו כל מיני התמודדויות של האישה כך האישה לא "באמת" תבין את ההתמודדויות של הגבר.
אבל מה שכן אפשר, זה מה שכבר עשית, להבין שלא תביני (לא רק את, כל הנשים לגבי הגברים וגם הפוך) באמת לעולם, וכן לנסות להבין את הצד השני כמה שאנחנו יכולים.

אני מתפלל באמת שיש פה מורים ומורות שקוראים את השרשור הזה וכן יתחילו להכניס להוראה שלהם בבתי הספר (בגילאים הנכונים כמובן) תוכן שינסה איכשהו כן לתת לכל צד קצת הבנה של מה שקורה לצד השני שלא יהיה שיפוטיות ו"הפתעות" שיכולות לפגוע בשני הצדדים.

אשרינו אשרינו
אז עכשיו התחלנו לרדת על כל מי שמקפיד על צניעות?הָיוֹ הָיָה

כי ההוא שנכשל הוא בטח מהאלה "הדוסים השמנים" שאכפת להם מזה?

אעשה לך טוב בלב:תיק
אני, תיק, הרוע בהתגלמותו.
לא הבנתי מה הקשר דוסים שמנים חח
זה היה ציטוט מתוך ההודעה שלך...הָיוֹ הָיָה

למקרה שלא שמת לב.

התגובה הצינית שלך לא ממש מועילה.

כתבתי דוסים שמנים? איפה?תיק
ראיתי שאתה קולט אותי לא נכון לפי התגובות שלך, אתה ממהר לתייג.
סליחה, סליחה.הָיוֹ הָיָה

קראתי לא נכון את המשפט שלך "דוס שמן הסתם מדבר" וכו'. רק עכשיו קלטתי...

מתנצל מעומק הלב.

אכן מיהרתי לתייג ולא התבוננתי כראוי.

טעות מוחלטת שלי.

מבקש את סליחתך.

הכל בסדרתיק
אנסה להסביר את השאלהחלל הפנוי
איך זה שפעם היה צורך פורנו ברמה גבוהה פוגע בך עכשיו, כאשר עוד לפני שנפגשתם ובזמן שהייתם בקשר הוא כבר לא צורך בזה יותר.

אני לא יודע מה הולך שם בדיוק עם הנשים האלה, אבל נניח שגילו פתאום שבעלם נופל. זה באמת כואב ופוגע. אבל מהמקום הזה של הפגיעה לבין להוציא מפרופורציות של לא ידענו אם מי הם התחתנו וכו זה עולם אחר.

אז הנה, את קוראת פה מהרבה אנשים שאומרים שרב הגברים נופלים בזה לפחות פעם בחיים. לא כולם רובם. אז אם הבחור לא סיפר לך , אז לא יהיה לך טראומה ושבירה של החיים ברגע ואם הוא יספר לך שנפל, כי אולי ץצליחי להבין שהוא עשה תשובה. ויכול להיות שהוא יצטרך עזרה כדי להתמודד.
עניתי על זה, הבדלתי בין מצב התמכרותי למצב לא התמכרותי.תיק
עבר עריכה על ידי תיק בתאריך י' בתמוז תש"פ 00:04
ככל שהתדירות גבוהה כך המידה שהתוכן נוכח במחשבות שלו. אני ראיתי השבוע כמה שיעורים של הרב מאיר אליהו שמסביר שהילדים יוצאים לפי מה שיש במחשבות של האיש, וזה מפחיד כשהבעל צורך בתדירות גבוהה תוכן כ"כ מקולקל. ככל שיותר טהור ונקי יותר טוב.
@חלל הפנוי
את מספרת למי שאת יוצאת איתו הכל?שוגי~
את כל הנפילות הקטנות?
(לאוו דווקא נפילות בתחום האינטרנט...)
אני מדברת על התמכרויות.תיק
והבהרתי לך בתגובה למעלה מה דעתי ההבדל בין התמכרות למעידות.
אבל כן, בגדול אני מספרת.
את יותר מידי מגיעה מאג'נדה פמיניסטית...הָיוֹ הָיָה

"פטרונות" "רמיסת זכות האשה" ...

הההלו, עצרי באדום!

הבחור היה מכור חצי שנה (דהיינו - נפל קבוע, אף אחד לא אבחן אותו..)

וכבר חצי שנה נקי.

בעברית של תושבי כדור הארץ זה אומר שהוא לא מכור.

לא לא לא מכור. זהו

מה אכפת לך עוונות ראשונים? את אומרת "סתם משהו" לא, אבל "התמכרות" כן, למה?

מה ההבדל?

איזה תסבול כל החיים ואיזה נעליים, הבחור יצא מזה, חלאס!!

לא כל עמדה היא "רמיסת זכויות האשה" ובלה בלה בלה.

די עם זה!

(מחזק)והוא ישמיענו
בכלל למה להאמין בזכויות האשה? או זכויות הגבר? כאילו יש פה איזה מאבק ביניהם..
אני מאמין בזכויות ה*אדם* בכללי.. אז זה נכון גם כלפי הגבר שעשה תשובה. יש זכות לבנאדם לעשות תשובה ושלא יעשו לו הונאת דברים על עוונות ראשונים. שלא יסתכלו על בנאדם רק כ'טאבולה ראסה' שמושפע מדברים חיצוניים ורק יכול להתלכלך, כמו מחשב- שרק רושם, בלי שום נשמה פנימית שגם יכולה לנקות אותו.

ממש כמו שלאשה יש זכות לדעת דברים שנוגעים לחייה הנוכחיים או העתידיים. רק שזה לא אחד מהם- זה לא משקף את מקומו כיום
תחשבו רגע מה אתם כותביםתיק
בלי נגיעות כלל ואז תחזרו אלי.
אני חושבת שאסור להסתיר דברים שיכולים להפריע לבן הזוג במהלך החיים ונותנת לו את זכות הבחירה ואתם רוצים למנוע. מי צודק?
אם השאלה היא כמו שכתבת - ברור שאת צודקת! הנקודה היא שאנחנוהָיוֹ הָיָה

לא רואים כאן שום דבר שיכול להפריע בחיים.

תסלחי לי, אבל כל אדם בעולם שיגיד לי שלבד הוא נקי כבר חצי שנה, ממשהו שהיה לפני"כ משתמש סדיר בו - אין לי שום צד שנשארו לו שאריות של "מכור".

אז אם אתה מסכיםתיק
אפשר לסגור את הבאסטה.
אבל אני לא מסכים שזו המציאות!הָיוֹ הָיָה

אני טוען בתוקף שהיות והמציאות שונה - וזה לא יכול להפריע בחיים, אז לא לספר, ואת אומרת זה כן מפריע, וכן לספר.

פה הויכוח שלנו!!

ברור שמה שכן יכול להפריע אני אסכים איתך, וכמוני כולם פה.

אני מציעה לך לקרוא קצת על נושא ההתמכרויותתיק
ואז לחזור לדון כאן איתי.
אם זו הגישה, שאת מבינה ואני לא, אז באמת נסגרה הבאסטה.הָיוֹ הָיָה

לא רואה טעם בלהמשיך בדיון, חבל.

במקרה אני קצתתיק
מכירה את הנושא ומכירה השלכות של התמכרות..
ספציפית בנושא המדובר אולי לא אבל כן מבינה ברמת העיקרון איך התמכרות משפיעה על אדם.
למדת פסיכולוגיה?נקדימון
יש כאן בעיה עקרונית והיא בהגדרת מצב כהתמכרות. יש לזה ספקטרום די רחב, וכיוון שהתורה רואה אפילו בצד הפעוט ביותר דבר פסול, אז יש איזו הגזמה לא מודעת.
לא לחינם כל התמכרות נחקרה ונקבעו לה קריטריונים. כשאנחנו מדברים על נפילות, אז יש משמעות ענקית לכמות, לתדירות, ל"איכות", לניסיונות ההפסקה, לאופן הליווי של מחשבות כאלה את האדם במשך היום וכדומה.
כי יש נפילות ויש התמכרות, ואלה שני דברים שונים לגמרי. כשם שיש מי שמכור למתוק, ומי שלפעמים נופל בבולמוס של מתוק. יש דברים שהם פשוט חלק מעבודת המידות של האדם - ולא שום אסון מיוחד.

זה נוסף על כל מה שכבר הגבתי למעלה.
לדעתי זה ממש מוזר שבחור יגידתיק
למאורסת שלו שהנפילה שלו נבעה מזה שהוא מכור.. בעוד הוא לא..
בחור שאינו מכור לא היה מעלה בדעתו לומר כך לארוסתו.
זה שהוא נקי הרבה זמן יחסית לא עדות לכך שאין כאן התמכרות. טוב תעשה הפותחת אם תברר את הנק' הזאת כמו שצריך במקום שכל מיני מגיבים ינסו להגדיר שונה את מצבו ממה שהגדיר בעצמו.
מאד יכול להיותultracrepidam

שהוא לא חשב שדעתה היא "אם הוא *היה* מכור אז צריך לפסול אותו מכל וכל, ורק אם הוא לא היה מכור אף פעם יש על מה לדבר".

יותר סביר שהוא דיבר על התחושות שלו (שזה מצוין שזוג מדבר על התחושות שלו ולא רק על עובדות ואבחונים), והתחושות שלו היו של התמכרות, כשבפועל המצב היה פחות חמור מבחינת ההגדרה הקלינית.

בדיוק כמו שבחור יגיד שהוא משוגע על פיצה. הוא לא משוגע, נכון?

או אם בחור יגיד "וואו, מישהו חתך אותי בכביש, רציתי להכנס בו" והיא תפתח שרשור על נטיות אובדניות ועל רצון לרצח.

ברור שהיא כשלעצמה, עד כמה שזה קריטי מבחינתה, תבחן עד כמה ה"התמכרות" שלו היתה חמורה, ותחליט אם זאת סיבה לפסול אותו (אני חושב שרוב הקולות כאן הם לא)

שמתי לב שרוב הקולות כאן הם לא. בפורום..תיק
מי שהתמכר יכול להיות נקי,לא לא מכור.
יכול להיות שהוא התנסח על דרך הסלנג ויכול להיות שלא. ההתייצבות הברורה לכיוון של פרשנות מקילה של כולם בלי לדעת על מה מדובר מוזרה לי ונראית קצת לא עניינית. אני מבינה שמדברים כאן על נושא רגיש ועדיין יש מקום לאובייקטיביות.
ומוזר לי שמאורס יבחר במילים קשות כאלה ביחס למצבו, אם יש לו אינטילגנציה רגשית בסיסית ומודעות לעד כמה הנושא רגיש וכואב לנשים.
בד"כ כשאדם סביר ינסה לדבר על נושא מאוד טעון הוא יציג את הדברים בצורה זהירה וברורה ויבחר בקפדנות את מילותיו.
מצד שני אם אין לו מודעות עד כמה הנושא רגיש למה לא ראה צורך לספר לה מוקדם יותר?
(ולמה הפותחת נעלמה כליל ולא מגיבה? )
מוזר.
הוא יודע שהנושא רגישultracrepidam

ולכן הוא מציין את זה

מצד שני, הוא יודע שהוא לא מאבחן, והוא יודע שגם היא יודעת את זה, ולכן הוא ציפה שהיא תבין שהוא מדבר על תחושה ולא על דיאגנוזה רפואית.

אם את רוצה, הביטוי "ממש מכור" הוא לא דיאגנוזה. דיאגנוזה זה כן מכור/לא מכור. כמו כן קורונה -לא קורונה. אין "ממש קורונה". בן אדם עם "ממש קורונה" זה אומר שיש לו שפעת קלה והוא לא מרגיש טוב.

ואני חושב שהשואלת המקורית הבינה שכל אחד פה אומר מה הוא היה עושה - ויותר מזה, מה היא היתה עושה - במקרה כזה ובמקרה כזה, ואין לה עניין להפוך למוצג מחקרי. אז היא לא טורחת לענות. היא תקרא את התגובות פה, ותחליט מה מהן מתאים לה

איך אתה יודע שהוא לא מאובחן?תיק
איך אתה יודע מה הוא חושב שהיא יודעת?
היא ציינה את זה ופיספסתי?

כל התגובות הן ניחוש או השלכות.

אמרתי שהוא לא מאבחןultracrepidam

לא שהוא לא מאובחן. את זה אני לא יודע

זה ניחוש סביר מאד מאד, שהוא לא אדם עם מומחיות כדי לאבחן

ולטעון שהוא הלך לאבחון... נראה לי לא סביר

ולכן אני יכול לשער שהוא גם לא מאובחן. אבל לא זה מה שאמרתי

בקיצור, חסרים פה פרטיםנקדימון

נכוןתיק
מה זה אומרחלל הפנוי
להפריע לבן הזוג?
זה יכול להיות מליון דברים שונים שבכלל לא חושבים עליהם.

כאילו עד כמה הולכים אחורה בחיים?
אין שום קשר לנגיעות.והוא ישמיענו
לא הבנתי רק למה לך יש זכויות, ולאותו בחור צדיק שחזר בתשובה ואין שום השפעה כבר לחטאיו הקודמים- אין זכות לא לספר לך את זה...
אני חושב שיש זכויות לכל אדם, מצד בין אדם לחברו, מצד צלם אלוקים, בלי קשר לנושא המרתק אם הוא איש או אשה
סבבה שהוא צדיקתיק
מה הבחורה קשורה לזה?
יש כאן גם בין אדם למקום ובהקשר הזה אם חזר בתשובה אמיתית הוא נקי ו-ש גם צד של בין אדם לחבירוצ
כל דבר שיש לו השלכה על בן הזוג חובה לספר. קל ופשוט
אבל כבר אין שום השלכה!!והוא ישמיענו
הוא נקי תקופה ארוכה. לא מעד מאז פעם אחת.
מה את רוצה ממנו?

שיגיד לך שהוא
כבר לא אדם ראוי כי פעם הוא חטא? הוא אדם צדיק, גדול. הוא לא רוצה שיחזירו אותו למקום הנמוך הזה..
תקרא את התגובהתיק
של "ענווה" דווקא ממנו רואים שהוא מבין מה ההשלכות של התמכרות שהתנקו ממנה. זה מקום שעלולים לחזור אליו בזמנים של קושי ואין ערובה שהשהות תהיה קצרה ונקודתית. ככה זה בהתמכרויות.
לכן הייתי מציע להפסיק את הדיוןוהוא ישמיענו
כי הוא מפתח דמיונות וכדו'.
זה נושא מורכב,
ואי אפשר להשליך את מה שענוה כתב על כולם. יש מלא בני אדם והתנהגויות והשפעות- לא נכון לסכם הכל במסקנה אחת.

כדאי להפסיק את הדיון, במסקנה- כמו שאמרת צריך להתחשב בבחורה ולספר לה כל דבר (!) שיש לו השלכה על חייה,
ומצד שני שהבחורה גם תתחשב בבחור מאה אחוז.

זה העיקר. על הפרטים לא כדאי לדון פה לעניות דעתי..
זה לא יועבר כמו שצריך
מוסכם לגמרי.תיק
להתחשב זה אומר ליידע את הצד השני ולא להחליט עבורו.
אין שום קשר לפמניזםתיק
זה בן אדם לחברו בסיסי
ואם צריך להסביר למה אז מצבנו בכי רע.
זה מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.
הייתי אומרת אותו הדבר לבחורה כלפי בחור.
ועוד דבר, ההבחנה שלך לא טובה יותר משלי, אני הסתמכתי על מה שהפותחת כתבה במפורש, הבנתיאת הכתוב ככתבו,
מי שמתפלפל למה הפותחת התכוונה אלו אתם.
אם אתה לא רואה בעייתיות בהנחייה לפיה נשים לא מבינות כלום ולכן צריך להסתיר מהן אז מה אומר ומה אגיד.
אני לא הייתי רוצה שיחליטו בשבילי עם מה או מי לחיות כמו שאתה לא היית רוצה שיעשו לך את זה.

אתם מעקמים כאן צדק בסיסי וחבל שאתם לא רואים את זה.
אוי ווי...הָיוֹ הָיָה

התחלתי לקרוא ולהבין אותך - אבל שוב הגיע המשפט הזה:

"אם אתה לא רואה בעייתיות בהנחייה לפיה נשים לא מבינות כלום ולכן צריך להסתיר מהן"

אז נו באמת - את אומרת שזה לא פמיניזם?

מתנהל דיון ענייני, אם חצי שנה של נקיון מעידה על זה שאין כבר שום בתמכרות,

ואת נעלבת, כאילו מישהו אמר שזה כי "נשים לא מבינות".

זה בדיוק בדיוק הנרטיב הפמיניסטי.

גם אני אומר את זה לשני הצדדים, שאכן בת שהייצה "מכורה" למשו וחצי שנה נקיה- אין טעם שתספר, פשוט כי זה אכן לא הולך להיות רלוונטי לחייהם, אבל את מתעקשת שזה מזלזול בנשים... אז עכשיו תורי לומר "מה אומר ומה אדבר"...

ולגבי ההגדרה של מכור, כדי שתכיכ במציאות של סלנג ומטאפורה בעולם, אם חברה שלך תגיד לך "אני מכורה לשוקולד" תשלחי אותה לטיפול? כל אחד מבין שזה ביטוי, וזה מה שהסבירו לך פה, אם לא היה אבחון - הבחור לא מכור, הוא נכשל המון אז בטוח שהוא מכור, אבל הוא לא, והראיה הכי גדולה היא שהוא הצליח חצי שנה להיות נקי...

קיצור, מה יש לנו כאן, בחור שנפל המון, אבל לא היה "מכור", וכבר חצי שנה לא נופל בכלל, אין אנו רואים שום טעם לחשוף דבר כזה, ואת אומרת שזה בגלל זלזול בנשים.. אז נו...

עוד פעם חזרת להתפלסףתיק
למה התכוונה הפותחת?
היא כתבה מכור, מכור זה מכור אצלי.
א' - הגבת לרבע מדברי בלבד...הָיוֹ הָיָה

ב' אוקיי, אני אומר לך שאני מכור לשוקולד, אז "מכור זה מכור"? בואי בבקשה תהיי רצינית, ואל תברחי מטיעונים בנימוק "אתה מתפלסף", מינימום של ב"א לחבירו, שאת כל כך מנפנפת בו בשרשור הזה.

אני אתפנה עוד מעט ואגיב לךתיק
ובנוסףחלל הפנוי
ניסיתי להעלות לך את העניין של המכור.
מי הגדיר אותו בתור מכור?
רב הסיכויים שהוא הגדיר את עצמו בתור מכור.
ולכן זה אולי משהו אחר ממה שאת מכוונת אליו. כי אולי עולה לך בראש מישהו שהוא מכור כמו אלכוהול וסמים שהם "חייבים" את זה אחרת הם משתגעים. פה זה קצת שונה.

יש מי שיגדיר את עצמו מכור כשהוא נופל כל פעם שהוא חוזר מהישיבה, יש מי שמגדיר את עצמו מכור כשהוא נופל פעם בשבוע, יש מי שיגדיר את עצמו מכור שהוא נופל פעם בחצי שבוע ויש מי שנופל פעם ביום ויש מי שיגדיר כמה פעמים ביום.

הגדרת המכור שאת מפחדת ממנו זו הגדרה של איש מקצוע. שעם זה אני יכול להסכים איתך, אם הוא הלך לאיש מקצוע והאיש מקצוע הגדיר אותו כמכור קליני אז כנראה ראוי. אבל רב הסיכווים שהוא הגיד את עצמו כמכור. ולכן זה לא באמת מה נשקרא מכור
אחת הסיבות המרכזיות, אם לא ה-והוא ישמיענו
שהרבנים מנחים שלא לדבר על זה-
זה בגלל שנשים לוקחות את הנושא הזה אחרת לגמרי ממה שהגברים מציגים ומתכוונים. ובגלל שאין כל כך את הגישור בין שתי התפיסות-
עלולה להיות פה חוסר הבנה מאוד גדולה, שעלולים להיות לה כמובן השלכות מאוד לא טובות.

בכל אופן. מצאתי לנכון לכתוב את זה,
כי אני לא בטוח עד כמה הדיון פה בפורום בנושאים האלה יתרום, כשנראה לעת עתה שהוא לא מתפתח לשום מקום בשרשור הזה...
מה ההגדרה של ממש מכור?פלונפון מירוסלב

אולי הוא בחור עדין וכל דבר קטן מבחינתו הוא גדול?

אם זה ממש התמכרות ברמה של חוסר תפקוד, כדאי להתייעץ עם רב בעל שיעור קומה (נניח הרב שמואל אליהו).

אם זה לא עונה על ההגדרה של התמכרות ברמה של חוסר תפקוד, אז אני מניח שטיפול זה חלק הכרחי.

בכלל, כל אדם שיש לו איזו בעיה של אאוטלט מסוג כלשהו (זה לא משנה אם זה אינטרנט, לשון הרע, הימורים, אלכוהול או לא יודע מה), כדאי שיטפל בשורש הבעיה וכל השאר יעלם מאליו.

לא יודע אם ההיסטריה שנכנסת אליה מוצדקת, כדאי לבדוק את זה כמו שצריך.

יכול להיות שזה משהו שלצערנו הרב הוא סטנדרטי לגמרי היום... שה' יגאל אותנו כבר!

אחרי כל זה, השורה התחתונה שלי היא שיש להתייעץ עם רב, אולי עם הרב שלו (ביוזמתו כמובן, אחרת זה יתקבל לא טוב), כדי לברר.

ולא כדאי להסתמך על פורומים כי המציאות שונה מאדם לאדם לאין שיעור.

אוהו, זאת תגובה ממש טובה! כל הכבוד!תיק
מאוזנת כמו שצריך.
כשאתה אומרultracrepidam

טיפול זה חלק הכרחי -

אתה מתכוון טיפול מקצועי ותהליך נפשי עמוק מאד

או שאתה מתכוון תהליך עצמי שבו האדם מבריא מהצורך הלא-בריא שלו?

הכרחי -

אתה מתכוון שבלי זה...

לא להתחתן איתו?

אין סיבה לעזוב אותו אבל הוא חייב ומוכרח לטפל בעצמו?

כתבתי בסוף ההודעה את השורה התחתונה. ההתחלה היא לבטי לב שבאופלונפון מירוסלב

כדי להפחית מהזעזוע של פותחת השרשור. השורה התחתונה, להתייעץ עם רב, ולא בפורום.

טיפול, כל דבר שיעזור. בד"כ מקצועי יותר עובד, כי אדם *מכור* לבד מתקשה מאוד לעשות את זה. ולא בטוח בכלל שהבחור הזה באמת *מכור*.

(לגבי איזה טיפול - השאלה שצריכה להשאל לגבי סוג טיפול היא האם יש התקדמות, גם לגבי המטפל).

כשאמרתי הכרחי, התכוונתי שזה הכרחי בשביל הבחור - בשביל שלוות הנפש שלו, עבודת השם שלו.

לא משליך בכלל על חתונה. על הנקודה של החתונה כתבתי שצריך להתייעץ עם רב, ואם זאת התמכרות ממש, אז עם רב כמו הרב שמואל שליט"א.

אתאר את זה בצורה קצת תאיטרלית.

תחשוב על בחורה שבמשך X שנים חיפשה את הבחור שלה.

חיפשה וחיפשה, וחיפשה ולא מצאה.  

ולמה? כי היה בשדות הקטל, בשיא הקרב בצבאות יצר הרע.

ואז כשהוא חוזר לחופשה הביתה, היא פוגשת אותו. הוא שותת דם, כואב, פצוע, אבל יודע שהוא צריך עזרה והחלמה.

ואז היא מחליטה לעזוב אותו, אחרי כל החיפושים האלה, ולחפש מישהו שלא נפצע אף פעם, או שלא היה בכלל במלחמה.

נראה לי שהתמונה שאני מצייר היא ברורה. יתכן שה' שלח לנו זיווג שעבר מלחמות, וזה לא לחינם. בד"כ גם אנחנו עברנו מלחמות (כבר דיברו על זה פה שלשון הרע חמור יותר מהפגם הזה, בין אם לר' יונה ובין אם למקובלים), אז כדאי לקחת דברים קצת בפרופורציה. ואדרבה, לפעמים שייך להעריך את הלוחם.

@הושענא אולי כדאי לקרוא את האגדה שהמצאתי... יכול להפחית את הזעזוע.

ושוב, גם אנשים עם PTSD ממלחמות אמיתיות ראויים להתחתן. אבל זה לא בא במחיר שהצד השני צריך לשלם כל החיים שלו. נכון, היו זוגות כאלה שהצליחו, ואולי גם בסוף נפטרו מהPTSD. אבל זה לא לכתחילה. במצב כזה, שייך לשאול רב שיש לו ראייה תורנית עמוקה כמו הרב שמואל, ולסמוך על ה' שיתן לו את התשובה הנכונה בפה.

רציתי להביא פה ראיה לקשרים כאלה שעובדים מהעולם החילוני, אבל אני לא יודע אם שייך. בכל מקרה יש זוגות כאלה שאיכשהו עובד להם.

תודה רבה על השאלות! הציל אותי מלכתוב משהו שעלול להתפרש שלא כשורה.

ממבט של גבראבא תודה

א. הוא לא היה צריך לספר לך, כי אישה היא טהורה ואינה מצליחה להכיל תועבות כאלה.

ב.זה נפילות לצערנו שהרבה מהדור עובר, הרמב"ם אומר שכאשר לומד תורה בטהרה אז זה מנקה רצונות לא טובים.

ג.אל תפגעי שאם הוא מסתכל על ה הוא פחות אוהב אותך, זה בעיקר עבודה רגשית שלו עם עצמו והתגברות על התאוות.

ד. תתעקשי על אינטרנט עם חסימה, תעשי גם אצלך, אל תתפשרי על זה כי אין אפוטרופוס לעריות.

ה.תשלחי אותו לשיעורי תורה, שיעסוק בדברים גדולים ותלמדו ביחד מסילת ישרים.

שיהיה בהצלחה, ושתדעי שאם הוא היה נקי במשך חצי שנה זה צדיק גדול בדורנו.

לא מסכים עם א' בכלל.פלונפון מירוסלב

מוזמנים לראות מה שהרב ישראל אברג'ל כתב במסילות אל הנפש של פרק בלק האחרון, בעמוד 20.

קראתי מה שהרב כתב, אני חושב שבזה ספציפי זה התמודדות שלו..אבא תודה

כמו במחשבות לא טובות שהוא מתגבר עליהן

הרי אין מצב בעולם שהיא תספר לו על הגעגועים שיש לה לאחד הבחורים שיצאה איתו ועדיין מרגישה את הריגושים הדימיוניים שהיה לה איתו..

צר לי לומר לך, אבל היקף התופעה כה נרחבמזמור לאל ידי
שכמעט כל גבר נופל בזה...

אתה רוצה בעל "צדיק" וזה לגמרי מובן,
אבל אתה צריכה להבין שמשהו
שכזה לא הופך אותו לפחות צדיק.

זאת התמודדות מטורפת,
שקשה עד בלתי אפשרי להסביר
שלא נדע...

"שבע יפול צדיק וקם"-
העולם חושב שבגלל שהוא קם
הוא הפך להיות צדיק
ואני אומר- שאלמלא היה נופל
לא היה כלל צדיק!!

(בשם אחד האדמו"רים)

תחשבי כמה כוחות נפש ותעוזה
הוא היה צריך בכדי לדבר איתך על כך,
ותעריכי אותו, ותאהבי אותו,
ותראי ותביני איזו השתדלות ענקית
הוא עושה בשבילך...

תגידי לו שאת שם בשבילו,
מאמינה בו ואוהבת אותו למרות הנפילות
ובעז"ה מאחל לכם רק אושר
ושתזכו להקים בית נאמן בישראל
ארוסך צדיק, ואת לא יודעת עד כמה זכית בופשוט אני..

(אני כנראה אחזור על דברים שכבר נאמרו, אבל בכל זאת אני רוצה לענות בדרכי שלי):

א. הבדיחה הידועה אומרת ש-98% מהבחורים רואים תכנים מיניים באינטרנט, ועוד 2% שקרנים.
גם אם המספרים האלה לא מדויקים, ההנחה שמעולם עוד לא יצאת עם גבר שלא נפל בזה - היא ההגיונית ביותר, וקרוב לוודאי נכונה.

ב. כמה מתוך אותם גברים מנסים להתמודד עם זה? כמה מתוכם הצליחו להיות נקיים במשך חצי שנה? אחוזים בודדים, לא יותר מזה.

ג. כמה מתוך הגברים בוחרים מרצונם לספר על כך לבת הזוג? כמעט אף אחד. בדרך כלל האשה תוספת את בעלה "על חם", ואז היא שבורה ופגועה, מרגישה מחוללת ונבגדת. הפורום של הנשואים כאן מלא בסיפורים כאלה.

ד. הבחור שלך גם ניסה בכל מאודו להישמר מהחטא הזה, גם הצליח בכך חצי שנה, גם בחר לספר לך על כך - וואו! וואו! ושוב וואו!

באמת, הוא זן נדיר. צדיק, במלוא מובן המילה.

ה. אחת הדרכים הכי טובות להצליח בהתמודדות הזאת, היא לספר לבת הזוג (אלא שרק מעטים ממש עושים זאת). עצם הידיעה שזה לא סוד, אלא בת הזוג יודעת - עוזרת להתגבר על הייצר, ולהתרחק מהרע הזה.

ו. לא מחליפים זהב בארד, ולכן לא מחליפים בחור ש*מודע לבעיה*, *מנסה לפתור אותה*, *מצליח במשך חצי שנה*, *מספר לך על כך*, ובקיצור עושה כל מה שצריך - בבחור ש*לא מודע לבעיה*, *רואה תכנים כאלה מדי יום*, וכמובן *לא יספר לך על כך לעולם*.

אני חושב שאם הוא סומך עלייך וסיפר לך על כך, יש לכם קשר מיוחד במינו, ובעז"ה רק תעלו ביחד מעלה מעלה.

ה ישמורמישהי 1
למה יש פה מלא שרשורים כאלה????
אני הייתי מבדילה בין התמכרות לבין נפילה

כי לא מלמדים אתכן מספיק על הומוספיאנס ממין זכרפשוט אני..
איך אפשר להבדיל??נועה גבריאל
רואים את הכוונה הטהורה שלו, והמאמץ שלו.אבא תודה

קראנו בפרשה "לא הביט און ביעקב ולא ראה עמל בישראל"

הנתיבות שלום מביא ביאור נפלא-שגם שאדם נופל בחטא חמור ביותר שכבר הנשמה שלו מסתלקת ממנו והשכינה לא שורה בו, אם ברגע החטא הוא מסתכל על ה' ולא על החטא ואומר "יצרי גבר עלי" ואינו יכול לעמוד מול יצרו, כך ה' יתברך לא מסיר את השכינה ממנו.

ועל זה נאמר שה' לא מביט בעוונות ישראל.

וואו זה מטורףעינב66אחרונה
יצא לי לצאת עם שניים כאלה. שהיו מכורים המון שנים. כ10 שנים. היום נקיים.
אבל מי יודע זה תמיד יכול לחזור.
לא פשוט
התייעצתי ים רב בשני הפעמים.
עוזר. ממליצה!!
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפיאחרונה
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי

אולי יעניין אותך