ככה זה פוליטיקהמישהו כל שהוא
דפקת אותי אתמול אני אדפוק אותך מחר...
מחכה למישהו מהנפתליסטיםהמלך 1

@נשמה כללית

@והשאר 

איזה יופי...הָיוֹ הָיָה

גם אתה הצטרפת להתגחכות של @איתן גיל שבמקום לענות עניינית התחיל להטיח "נפתליסט" בכל מי שהעז לבקר את הוד מעלתו ביבי,

ואני לתומי כבר חודש חושב שאיתך כן ניתן לנהל דיון, נו, מתברר שהתבדיתי שוב. 

באמת שזז לי משהו לקרוא אותך עכשיו, חבל.

לא התכוונתי להטיח אלא ראיתי משום מה שכל תומכי ימינה לא מגיביהמלך 1

אז סליחה על הביטוי 

ולעניינינו ?

לעיניינו-הָיוֹ הָיָה

אכן איני יודע, וכשאיני יודע - איני מדבר.

אני שמח שחזרת בך מהנ"ל, מראה שאכן יש עם מי לדון... (ואגב, בכל מקרה תמיכתי בימינה היא "מתוך המצוי"...)

אבל אתה מסכים שזה קושיא!קשה!המלך 1

👍👍

למה אינך מצביע יהדו"ת? עיין נאום סמוטריץ ורואים איך גפני מקשיב ומראה לו שאכן יתמוך

אכן.הָיוֹ הָיָה

מקושיה לא מתים.

במכלול הדברים - אני מעדיף את סמוטריץ' על פני גפני.

גם אם כעת יש לי קושיה על סמוטריץ.

והנה לך גם סיבה למה אסור להצביע לחרדים:הָיוֹ הָיָה

החרדים מתקרבים לגנץ - חדשות כיפה שחורה

הם אשכרה כועסים על זה שהוא הציג כביכול שיתו"פ עם סמוטריץ' לגבי הועדה ההיא "נגד כחול לבן", מישישמע, הוד מעלתם.

אז לכל מי שטרם קלט, הח"כים החרדים הם פשוט "בוגדים"!!!

הנפתליסטים נובחים והשיירה עוברתאיתן גיל

עם חמש אצבעות מתוך 120 ח"כים מה הם כבר יכולים לעשות חוץ מלהטריל.

הייתי מצפה מאופיר סופר למנות את עצמו לפרוייקטור התיישבות ולהביא עוד מיליון יהודים ליו"ש. מבנט אני לא מצפה לכלום.

אתה רוצה אחדות בציונות הדתית?אריאל יוסף

אתה מבין שהרב רפי מתחמק ממנה כבר שנה שלמה כדי לשמור על הכיסא שלו?

אז למה אתה מצפה שבצלאל יוותר על מנוף לחץ להביא אותו לקיים את הסכם המיזוג עם האיחוד הלאומי עליו חתם?

יש כאן הזדמנות להכפיף סוף סוף את הרב רפי לציבור שבחר בו. למה שיוותרו עליה?!

או שאולי אתה חושב שלא מספיק שהרב רפי הפר הסכם חתום אחד, הוא צריך להפר עוד אחד...

אתה באמת רוצה אחדות עם רפי פרץ?סי שארפ

מי צריך אותו ואת המפלגה המתפרקת שלו עם החובות הכבדים?

יש לנו את ימינה שמזנקת בסקרים, ולא צריכים להחזיר את כל העסקנים עד שכבר נפטרנו מהם.

אני רוצה אחדות בין הבית היהודי לאיחוד הלאומי.אריאל יוסף

הסכם מיזוג לא יחזיר שום עסקנים. רואים שלא קראת את ההסכם.

הוא רק יאפשר סוף סוף לציונות הדתית להתחיל להבריא מהחורבן שבנט הביא עליה.

כי לפני בנט היה גן עדן...סי שארפ

כרגע בנט בזכות ההתמקדות בקורונה, מצליח להעלות את המפלגה לראשונה זה הרבה זמן לדו ספרתי.

לפני בנט היה מה שיש עכשיו מבחינת מנדטים.אריאל יוסף

אבל היה עוד משהו: זהות ברורה. את זה בנט הרס.

לגבי הזינוק בסקרים - חשבתי שלמדת משהו מההערכות שלך בסבבים הקודמים...

הלוואי שבנט יעמוד בראשות ימינה - אקטואליה וחדשות

באמת - אקטואליה וחדשות

עכשיו אין אלטרנטיבה לנתניהוסי שארפ

ולכן יהיה לו קשה יותר לשתות.

בכל אופן ראינו כמה איחוד הימין קיבלו 5 מנדטים(כולל עוצמה), כאשר ללא עוצמה הם כנראה לא היו עוברים.

אני כבר אמרתי שאני תומך במיזוג מלא של ימינה, כלומר הימין החדש והאיחוד הלאומי(גם סמוטריץ' תומך בזה) וביצוע בחירות לראשות המפלגה ולרשימה.

את מפלגת העסקנים המתפוררת נשאיר לגסוס בצד או במקום ה-40 בליכוד.

נתניהו לא ממש יורד בסקרים כרגע.אריאל יוסף

אתה לא יודע מתי יהיו בחירות ואיזו מפלגה תצוץ לקראתם.

מניח שלא צפית גם את כחול לבן אפילו ארבעה חודשים לפני בחירות.

להערכתי היו עוברים יופי בלי עוצמה; היה קמפיין געוואלד שהצה"ד נמחקת, והיו לוקחים עוד מנדט מהליכוד או מהימין החדש שאף אחד (חוץ ממני) לא חשב שלא יעבור. ככה היתה לך ממשלת ימין כבר בסבב א'.

החיבור עם עוצמה נתן ביטחון ששתי המפלגות עוברות ורבים עברו לליכוד ולזהות.

החיבור עם עוצמה גם הבריח בפני עצמו קולות לליכוד ולימין החדש.

אחרי שבסבב ג' בועת עוצמה התנפצה, מיזוג של הבית היהודי והאיחוד הלאומי עם מפקד ופריימריז,

יעלה אותם יפה מאוד בלי שום עזרה מהחילונית והלייט (כמה מצביעי עוצמה בסבב ג' יצביעו לה כשבצלאל בלי בנט?).

הימין החדש לא יתמזג עם האיחוד הלאומי. צא מהסרט. בנט לא רוצה מפלגה מגזרית ובצלאל לא מוכן לוותר על מפלגה כזו.

הם לכל היותר ימשיכו באותה מתכונת כמו בסבב האחרון גם בפעם הבאה ("צילום מצב").

בצלאל יכול לצאת למפקד לבד למפלגה דתית לאומית בראשותו ולחתום אח"כ על ריצה משותפת עם בנט.

אני לא יודע אם יהיה מיזוג מלא או לאסי שארפ

מה שבטוח שבפעם הבאה הימין החדש והאיחוד הלאומי ירוצו ביחד בלי רפי פרץ, ויש סיכוי טוב שיהיו גם פריימריז מלאים.

לפי מה שראיתי, סמוטריץ' מנסה להעביר את תמיכת פעילי הבית היהודי לאיחוד הלאומי בלי טובות של אף אחד ובלי החובות.

אני מבין שאתה שבוי בקונספציה שאיחוד של הבית היהודי והאיחוד הלאומי מעביר אותם בקלות, אבל זה פשוט לא נכון.

הבית היהודי שווה כ-1% וסמוטריץ' אולי 2%, זה ממש לא ודאי שיעברו.

וגם אם יעברו איזה כוח יש למפלגה קטנה של 4 מנדטים בקושי? 

במסגרת ימינה אפשר להשיג פי 2 ואף יותר מכך.

בנוסף, לעניות דעתי היחסים האישיים בין בנט לסמוטריץ' מאוד טובים ולא נראה לי שהם מתכוונים להתפצל.

אני במקומך לא הייתי ממהר להיות בטוח.אריאל יוסף

אי אפשר לדעת מה יעשה הבית היהודי לקראת הבחירות הבאות;

הם יכולים להדיח את הרב רפי, ואתה לא יודע מי יבוא במקומו (מישהו צפה את הופעת בנט ערב בחירות תשע"ג?),

הם יכולים לרוץ עם הליכוד,

והם יכולים לבקש מקום אחד בימינה ולקבל תמורת תנאים מסוימים שיוצבו להם.

ע"ע בהודעתי בסוף השרשור:

אתה יודע כמה פעמים כבר הספידו את המפד"ל? - אקטואליה וחדשות

הבית היהודי והאיחוד הלאומי אחרי מיזוג ופריימריז עוברים מצוין. אפילו גדלים.

במסגרת ימינה אי אפשר לקבל יותר מפי 2.

אתה שבוי בקונספציות שלך מהסבבים הקודמים, למרות שהם כבר התנפצו לך.

בצלאל ובנט אולי לא מתכוונים להתפצל, אבל גם לא להתמזג למפלגה אחת.

לכן "פריימריז מלאים" כמו שאתה קורא להם, לא יהיו. צא מהסרט.

אבל למה באמת הם לא יעשו פריימריזהמלך 1

מי להערכתך יתמודד על הראשות ומי ייבחר?אריאל יוסף

יתמודד בנט סמוטריץ ו מישהו מטעם הבית היהודי ומישהו מטעם עו"יהמלך 1

ינצח? תלוי מי יוכל ליבחור אם כל הצה"ח בנט 

אם כל הצה"ד כנראה סמוטריץ

אם רק הצה"ת הקיצונית בן גביר וכד'

יוכל להתפקד ולבחור כל מי שמרגיש חלק ממפלגת הציונות הדתית.אריאל יוסף

מי לדעתך ייבחר?

אוקייהמלך 1

מי שמרגיש חלק ממפלגת הציונות הדתית. \

מי זה ? צה"ח (=בנט)
או צה"ד

ולגופו של עניין אם כמעט ה4 מנדטים בסבב א יוכלו גם לבחור לצה"ד אז בנט

אם רק צה"ד תוכל לבחור אז סמוטריץ

עזוב. נראה שלא תפסת. לא נורא.אריאל יוסף

???המלך 1

פרט

הסבר 

נמק 

מצטער, אבל אין לי כוח. כתבתי על כך בעבר. מוזמן לחפש.אריאל יוסף

ההבדל העיקרי ביני לבינךסי שארפ

שאתה רוצה מפלגה סגורה והומוגנית של דתיים לאומיים בלבד שתדאג ל"צרכי" המגזר.

ואני רוצה מפלגת ימין חזקה ברוח הציונות הדתית, גם אם יש בה אנשים שהם לא כאלו(מסורתיים, חילונים ואפילו חרדים).

לא נכון, אבל אני מבין שכבר החלטת בשבילי מה אני חושב...אריאל יוסף

אם כך, אין טעם בדיון...

(מלבד הנקודה, שאין קשר בין מה אני רוצה לבין מה שאני מעריך שיקרה.

אבל אני מבין שזו היתה הדרך שלך לברוח מהתמודדות עם הטענות -

אני במקומך לא הייתי ממהר להיות בטוח. - אקטואליה וחדשות).

בנט מאז ומתמיד היה תותח בסקריםאיתן גיל
אבל בקלפי הוא נשחק כל הזמן. לפני מועד א' קיבל 14 מנדטים בסקרים, ובקלפי קיבל אפס. במועד ב' הזיז עצמו מהמקום הראשון ברשימה, וזכה במנדט אחד יותר מאשר במועד ג'.
ההתחזקות שלו בסקרים האחרונים נגזרת מליטופים מהשמאל הקיצוני שפתח חשבון פוליטי נגד גנץ המאכזב אותם.
בכל מה שקשור לקורונה בנט מספק תוצאות בדיבורים. מומחי משרד הבריאות שאינם אנשים פוליטיים לא קונים את הרעיונות שלו. וכן, אם היה תותח, ארגון הבריאות העולמי היה מוציא לו צו 8 כדי לעצור מגיפה עולמית שקטלה עד עכשו כשישים ריבוא איש.
בגלל בנט נמצאת ימינה בבידוד- פוליטי. ראינו בהצבעה בכנסת על ועדת חקירה לשופטים, אפילו ידידו ליברמן הצביע נגדו.
בשביל מה אתה צריך את הבית היהודי?סי שארפ

הם מפלגה מתה עם חובות, אם אתה רוצה מפלגת ציונית דתית(מובהקת) יש לך כבר את האיחוד הלאומי שנמצאת בתוך ימינה.

אתה יודע כמה פעמים כבר הספידו את המפד"ל?אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"א בתמוז תש"פ 23:59

אחרי שאורלב נמרח בממשלת הגירוש היו בטוחים שהיא תימחק.

כשהם קיבלו 3 מנדטים שכל אחד מהם משך לכיוון אחר היו בטוחים שהיא תימחק.

אני במקומך לא הייתי ממהר להספיד אותם, ותתפלא, אני גם רואה עניין לבנות משהו מתוך מפלגה עם מותג היסטורי, מסורת הצבעה, ושורשים של מאה שנה.

גם בצלאל, אגב - מתוך ראיון איתו בישראל היום לפני כחודש וחצי:

"אני מתכונן לבנות מפלגה גדולה אחת לציונות הדתית...

לנסות להחזיר את מדורת השבט, את הגאווה, השייכות, הזהות, הערכים והמחויבות של הציבור הציוני־דתי.

רציתי לעשות את זה עם הבית היהודי, שהוא מותג היסטורי של מאה שנה, הפועל המזרחי...

לפני הבחירות האחרונות נפתלי ואני ידענו שאנחנו עוברים את אחוז החסימה, ושאם הרב רפי הולך עם איתמר בן גביר, הוא לא עובר את אחוז החסימה. בן גביר זרק 18 אלף קולות, יחד הם היו זורקים 50-40 אלף קולות. אמרו לי, 'תן להם להתרסק ותישאר לבד על הבמה'. אמרתי שיש לי אחריות על כל הציונות הדתית...

כואב לי על הבית היהודי כמוסד, אבל זאת מכה קלה בכנף".

אני מבין שאתה חושב אחרת, @סי שארפ.

זכותך.

ושוב - אני במקומך לא הייתי ממהר להיות בטוח. - אקטואליה וחדשות

בטח אחרי זה - באיזה תיק בדיוק? - אקטואליה וחדשות

מבזק בערוץ 7איתן גיל

רק אני שמתי לב שהתואר רב הוסר מגוף הידיעה?
עצובהמלך 1

לגמרי. יש רק מזגן אחד שמטהר את הבית?ספק

ימינה לקחה קו תקיף נגד כל מה שריח יהדות נודף ממנו וזו התוצאהאיתן גיל

לגמרי... הם כועסים עליו רק כי יש לו ריח יהדות..הָיוֹ הָיָה

מי התמים שחושב שמסיבה אחרת? מי?

איתן, הקונספירציות שלך הגיעו לחלל.

עזוב, מפלגת הסקרים לא תוסיף לנו כלוםאיתן גיל

אפילו יוסי דגן כבר לא מאמין בה.

אמרו לך פעם שאתה מגיב בלי קשר?הָיוֹ הָיָהאחרונה

אז הנה אני אומר.

כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגועאחרונה
שאלות שכל אחד צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל והסביר11

💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.

ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.

( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)

2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד,  מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,

שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

אני בטוח שלא ראיתם.

ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.

וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.

האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?

לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.

3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,

כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?

הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?

4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח  כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.

אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?

ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".

מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.

🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ,  יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,

ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?

אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".

שאלות  אחרונות לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

🏆🤺מדוע פוטין הזמין את ארה"ב לדו קרב ,שתנסה להפיל טיל שלו?

הרי הוא כביכול מסכן את היוקרה שלו ואת הכבוד  הלאומי  של רוסיה.(חפשו בגוגל: פוטין מזמין לדו קרב).

האם הוא לא חושש שארה"ב, שמממנת את כיפת ברזל והחץ,תשאיל/תיקח מאיתנו סוללה ותפיל את הטיל שלו?

💡אולי הוא יודע על יעילות הכיפה והחץ משהו שאנחנו לא יודעים?

6.כידוע נורו אלפי רקטות מעזה לישראל בשבת שמחת תורה. חפשו בגוגל "המספרים שמאחורי 30 הדקות הראשונות" ותראו שבסיום הכתבה מוזכר שדובר צה"ל סירב להתייחס לידיעה (אתר mako).

.

🙈א. מדוע סירב להתייחס,וגם ולא ציין האם,וכמה מהרקטות הופלו על ידי כיפת ברזל?

ב. בפסטיבל הנובה היו כידוע אלפי אנשים, (ההערכה- 4400, ועוד כאלף במסיבה קרובה שלא אושרה ע.י. המח"ט), כולם בשטח פתוח, עם פלאפונים, ואכן הם צילמו הרבה סרטונים.

האם ראיתם סרטון שאנשים צילמו,שמופיע בו יירוט של רקטה, שמגיעה מעזה במסלול אופייני, וטיל כיפת ברזל טס ישר אליה ומיירט אותה?

והאנשים שניצלו לא דיווחו שראו בכלל/כמעט כיפות ברזל באוויר.🤨

ג. בכתבה מ 2/25 שלהלן,נראה שהצבא מרגיש בתמיהות שלעיל. אולי לכן צה"ל טוען בתחקירים: "מסיבות ביטחוניות שלא ניתן לפרטן💤, מספר סוללות כיפת ברזל ברחבי עוטף עזה סבלו מאי-ספיקה בדקות הראשונות של המתקפה. המשמעות – היעדר מוחלט של יירוטים מאותן סוללות"  וכו'.  איך נדע האם הבעיה אכן היתה רק אי ספיקה", ביטוי יפה…  ואולי לא רק "בדקות הראשונות"?🤫

.המשך מאתמול לגבי כיפת ברזל והחץ-הכתבה כאן: https://www.mako.co.il/news-military/2025_q1/Article-a3d2c534ee8c491027.htm

7.רפא"ל סירבה לבקשה רשמית לשלוח איש מקצוע מטעמה שיפריך את הטענות של אנשי מקצוע,👎

על כך שכיפת ברזל והחץ לא מסוגלים ליירט כלום,

והפיצוצים שאנו שומעים הוא לאחר שהטיל לא מצא את המטרה, והוא מתוכנת לפוצץ את עצמו.💥

מה הבעיה, אם המערכות עובדות ויש יירוטים, למה סירבו? שמא יש להם מה להסתיר?

אדרבה, שיעשו שוב ניסוי מסודר לפי הפרוטוקול המקובל בעולם, ויוכיחו בצורה אובייקטיבית שהיירוטים מצליחים.

(ה פניה לרפא"ל והסירוב מוזכרים בסרטון היוטיוב סיכום תמציתי, שם בתיאור,בלחיצה על "עוד".)

8.⚠️ נתון חשוב: עשר שנים לאחר שכיפת ברזל הפכה להיות  מבצעית,הודה אלוף פיקוד דרום המכהן ,אליעזר טולדנו, שכיפת ברזל לא עובדת:

הדבר הופיע בעיתון ישראל היום, במוסף שישבת מתאריך 26 בנובמבר 2021.

הנה ציטוט של גולש מתוך הכתבה, מדברי האלוף טולדאנואני ראיתי זאת בעיתון המודפס אז):

"אנחנו צריכים להגיע לשם (לנושא הרקטות) ולתת לזה פתרון. אם לא נאמין שזה יעד ריאלי לא נגיע לשם.

זה לא יגמר בשנה הקרובה ,אבל זה היעד".

עולה מדבריו (הבנת הנקרא בסיסית), שאין בזמן הראיון פתרון לרקטת של החמאס.

כל השאלות הללו הן גם לגבי טיל שרביט קסמים=קלע דוד, טילי ברק 8,כיפה ימית וכו'.

צירפתי כאן גם חלק ממה שכתבתי בעבר לשם נוחות .

סליחה על האריכות , אך זה חשוב

שאלת את זה לפני עשרה ימים וענו לך...הסטורי
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזל - אקטואליה וחדשות

בקריאה מרפרפת (לא היה לי כח להשוות שורה שורה) לא חידשת כאן שום דבר על השרשור ההוא. אבל גם אם יש כאן נקודת חידוש, אתה מוזמן להוסיף את זה שם, לא רואה סיבה להספים את הפורום.

לגופם של דברים - באזור שלי לא ראו כי לא היו טילים. אבל מאנשים שנמצאים באיזורים שראו טילים שמעתי עדויות רבות על ירוטים.

כן, ההזיות המוכרות של המדען המתוסכלshaulreznik
שאת שמו שכחתי
ראה נאשלג דאשתקד

אם באמת כיפת באזל היא חסרת ערך, אז תשאל את עצמך על כמות הטילים שנורים לעומת כמות הפגיעות והנפילות.

אתה כמובן יכול להגיד שגם זה שקרים וערכו בפוטושופ, אבל את זה ניתן לאושש או להכחיש על ידי 2 טלפונים לחברים שלך מאזורי הספר. זה ממש לא מסובך (בהנחה שאת השיחות לא יערכו בפוטושופ).

אני לא מבין גדול בטילים וכו, לכן על הרבה משאלותיך אני לא יכול לענות (על חלקן כן ודי בקלות...). אבל יש לי כמה וכמה חברים מתעשיית הטילים בישראל ולא נראה לי שהם שותים קפה כל היום ומוציאים הודעות מפוברקות לתקשורת. מדובר באנשים מאוד מאוד חכמים ומסורים וערכיים.

אם יש לך שאלה או הפנייה ספציפית, אתה מוזמן לשלוח כאן או לי באישי ואשלח למישהו מחבריי שעמוק בתחום הזה. ככלל הם לא מדברים הרבה על מה שישראל מייצרת (אחרי הכל המידע מסווג) אבל מניח שתשובות כלליות לשאלות פשוטות הם ישמחו לתת.

ראיתי פיזית. כן.נקדימון
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
לא שוב.מרדכי
בס"ד

אני חובב קונספירציות, אבל לחזור עליהם כל כמה ימים עדיין ישאיר אותן בגדר קונספירציה, ולא יהפוך את זה לאמת.

הערה לגבי התגובות להודעה על כיפת ברזלסביר11אחרונה

האתר לא נותן כרגע להגיב בצורה אחרת.

א. מי שכתב שזה חוזר על עצמו- סימן שלא ריפרף על כל הטקסט שאומנם הוא ארוך ,,

וגם ולא ראה שחצי מהטקסט הוא חדש לגמרי החל מ:שאלות אחרונות ",

וסימן שלא הגיע להערה שבסוף  על האריכות ולהתנצלות על כך.

ב. אין יותר קל מלפסול לגופו של אדם,

במקום להתייחס עניינית לטענות ולאסמכתאות שבהן.

ג. חברים, מבקר המדינה הכיר בתלונה ש הגיש על כך חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים,

וגם ועדה בין משרדית הטילה על ראש המל"ל למצוא פתרון שעובד.האסמכתא ביוטיוב, אוכל לשלוח בפרטי.

אי אפשר לקבל שליטה בסיסית בנושא ,

בלי לראות את סדרת הראיונות ביוטיוב, ולפחות את הראיון סיכום תמציתי

הימור בחירות: מה תוצאת המנדטים שתהיה להערכתם?זיויק
תבססו בבקשה עם טיעונים ונתונים ותרחישים סבירים
מקווה שמפלגות חדשות ומקוריות יאתגרו את הקונספציהמתוך סקרנות

אם אחרי אירועים כאלו נמשיך "להפטיר כאשתקד" (מ2 הצדדים!) המצב לא טוב.

אתה חושב שיקום משהו שלא קם עד עכשיו?זיויק
יש הרבה מתחממים על הקוויםמתוך סקרנות

הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה, שגודע יצירתיות ויוזמה , בטענה ל"שריפת קולות".

מקוןה שיקרה הנס ויפחיתו אותו

אחוז החסימה באמת פסול דמוקרטיתהסטורי
אבל גם כשהיה נמוך הרבה יותר, היה צריך אחריות והיו כאלו שלא עברו.
כמו כל חסם כניסה לשוק.משה

כמו רשיון מונית או מכסת ביצים.

מקווהארץ השוקולד
אחרת, זה סימן רע עלינו לדעתי
עובדתיתשלג דאשתקד

אלו הרגעים שאני מזמזם את שיר הסזון.

ככה זה ברוב המקרים, ולתשומת ליבך, גם מחדלי יוהכ לא הפילו את המערך...

למה? מהפך 1977 לא היה השפעה של מלחמת יו"כ?מתוך סקרנות
היה אבל מלמד שיכול לקחת זמןארץ השוקולד
לא ממששלג דאשתקד

לפי ויקיפדיה "תוצאותיהן (של בחירת תשל"ד, מיד לאחר המלחמה) הושפעו במידה רבה מהמלחמה, אם כי מלוא ההשלכות של המשבר ניכרו רק כעבור ארבע שנים בבחירות לכנסת התשיעית."

זו אמירה עדינה ומתחמקת, כי בחירות 1977 הושפעו בעיקר מפרשיות השחיתות שנחשפו אז והתאבדותו של השר אברהם עופר. (וגם זה לא הספיק, כי זה רק חצה את הקולות של המערך. המהפך האמיתי היה בכלל ב1982 כשהימין קיבל את מירב הקולות)

בקיצור, מה שהשפיע זה לא ממש המלחמה.

מסכים לחלוטיןארץ השוקולד
כל הימור כאן, לא יהיה יותר מהימור...הסטורי
אז תהמר 😆זיויק
ביבי שוב ינצח, למרבה הצערshaulreznik

למרבה הצער - כי ימין הוא לא, לכל היותר, ימין תבוסתני שעושה את מה שהשמאל דורש ממנו. אבל כישורי המשחק של ביבי פועלים ניסים על קהל הבוחרים שלו, ואלה ימשיכו להצביע לו שוב ושוב, עד לפרישתו לגמלאות או לעולם שכולו טוב.

מי היית רוצה במקומו?זיויק
החל מעמית הלויshaulreznik
דרך אמיר אוחנה וכלה בטלי גוטליב.
באמת חושב שנכון שיהיה למדינת ישראל ראש ממשלה הומו?זיויק
יפתח הגלעדי היה 'בן אישה זונה' ופרחחshaulreznik
מה שלא מנע מעם ישראל למנותו לשופט. זה לא שבישראל החילונית יש לנו בחירה בין מנהיג צדיק למנהיג חוטא. כולם חוטאים, כולל נתניהו חובב השרצים.
סמוטריץ יקח את בן גביר...בני ב

סמוטריץ אחרי כזה מלא עשיה אמיתית ולא דיבורים 69 ישובים ,כבישים ביוש, אחלה כלכלה ורוטמן מספר אחת של הרפורמה המשפטית סטרוק פשוט בנתה את יו"ש חוות, גבעות פשוט הכל ... ומילה שלי יש עוד שחקני מפתח שיצתרפו : 1) עופר וינטר 2) צביקה מור 3) בראלה קרומבי 4) ארז בינר רשימה חלקית ...

הימור אם מפת המפלגות נשארת ככה:

הליכוד:32-37

שס:9-11

יהדות התורה:8

הציונות הדתית:8-12

בן גביר:5-7

בנט:5-8

גנץ:8-15

לפיד:10-17

הדמוקרטים:11-16

ישר: 0-5

חדש תל:5

ראמ:5

בלד, המילואיניקים לא עוברים!

אבל הסקרים מראים להפךזיויק
סליחה שאני קטנונימרדכי

בס"ד

סמל ישוב זה אירוע חשוב, ואני ממש לא מזלזל בו. מצד שני אי אפשר להכניס תחת ההגדרה 'יישובים חדשים' את הישובים נריה (450 משפחות), לשם (700 משפחות), כרם רעים (200 משפחות) שבות רחל (150 משפחות) ויישובים נוספים.

יישובים חדשים, בהחלט יש, ב"ה. לא 69.

(ואגב, נא לא לכרוך ביחד את נושא החוות ואת נושא הגבעות. רק לפני פחות מחודש הסבירו לנו סמוטריץ' וסטרוק שזה לא אותו דבר ומה צריך לחזק ומה צריך לפנות)

לגבי הסוגרייםהסטורי

הם בהחלט דוחפים ומעודדים את הקמת החוות והגבעות, לגמרי. תשאל את כל מי שנמצא שם.

מה שטענו שצריך לפנות זה מקומות בהם הבניה העצמאית, מעכבת את הבניה המסודרת שאמורה להיות הרבה יותר משמעותית.

(אין לי מושג מי צודק בוויכוח הספציפי על הפרטים באותו אירוע ומסכים לגמרי שהאירוע ההוא וההסברה סביבו היו אמורים להראות אחרת לגמרי).

אני גם לא יודע מי צודק בויכוחמרדכיאחרונה
בס"ד

גם באופן אישי אני לא רואה הבדל משמעותי בין החוות לבין הגבעות. אבל בשורה התחתונה, שהם הסבירו את המהלך, הייתה הפרדה ברורה בין החוות לבין הגבעות. צד אחד הוצג כמעשה פטריוטי בעוד לגבי הצד השני השתמשו במילים קשות יותר.

במהלך הלילה בית נהרס בגבעת בית ענותאיתן גיל

בתמורה לכל בית שסמוטריץ' הורס בארץ ישראל הוא מוסיף עוד אנטנה בשומרון, וכך בעוד פחות מ- 10 שנים יהודה ושומרון תתמלא באנטנות, אבל לא ישאר שם אפילו בית אחד לרפואה*

*מותנה בכך שבצלאל יעבור את אחוז החסימה, בעוד פחות משנים  עשר חודשים.

אתה מטומטם או עושה את עצמך?!הסטוריאחרונה

בדקת כמה בתים נבנים ברגעים אלו ממש?!

(לא מצדיק את האירוע שאיני יודע את פרטיו, בגדול החבר'ה שלך בליכוד התעקשו במו"מ הקואליציוני, שהריסת מקומות חדשים יישארו באחריותם בטענות בטחוניות.

בוודאי שהשאיפה צריכה להיות לבניה מסודרת ומתוכננת ולא למערב פרוע. אמנם המציאות בשטח מצריכה 'נחשונים' שהולכים לפני המחנה).

נקודה למחשבה, ברשותכםמרדכי
בס"ד

​אתמול השתתפתי מתוקף עבודתי בכנס 50 שנה לחידוש ההתיישבות בשומרון. היו שם נשאי המדינה, שרים שונים חברי כנסת ואישי ציבור, בהם בין היתר גם ח"כ יולי אדלשטיין. אני חייב להגיד לכם שכמתבונן מהצד, מאוד כאב לי הלב לראות איך הוא נהיה "מנודה" בציבור שלנו.

​והאמת זה עוול שאנחנו כציבור עושים לו. אם מסתכלים על נושא ההתיישבות, בין אם זה צפון השומרון וחידוש ההתיישבות בחומש ובין אם זה נושא הריבונות, במשך שנים מי שקידם את זה בכנסת, כנגד כל הסיכויים, היה יולי אדלשטיין. הרבה לפני שסמוטריץ' ובן גביר נכנסו בכלל לכנסת, יולי היה שם כל הזמן ודחף לזה בעבודה באמת קשה.

​והיום? בגלל חוק הגיוס (שהוא פעל ניסה להעביר כדי להביא לגיוס חרדים, ואפשר להתווכח על הדרך), מתייחסים אליו כאל מישהו דחוי. זה באמת כאב לי לראות את זה. פתאום אין טיפת הערכה לפעולו, והעשייה שלו פשוט נשכחה.

​הרי כולנו יודעים היום "לדקלם" בזכות מי ההתיישבות מתפתחת בשנים האחרונות, אבל היו שם אנשים שפעלו עוד הרבה לפני. לא בממשלות "ימין על מלא", אלא בממשלות שכללו את לפיד וציפי לבני. והם נשכחים היום בצד, מנודים, וזה ממש כואב הלב.

​לעומת אדלשטיין, ראיתי שם גם את השרה מירי רגב. מי שהייתה דוברת ההתנתקות ודבררה את הגירוש מגוש קטיף ומצפון השומרון. היא לעומתו התקבלה שם בחיבוקים, נשיקות ובקשות לסלפי מכל עבר.

​בואו לא נתבלבל, זה לא בגלל שמירי רגב "עממית" ואדלשטיין ההפך המוחלט מכך. זה פשוט עניין של נאמנות לנתניהו. בי באופן אישי זה העלה תחושה קלה של גועל.

צודק מאודהסטוריאחרונה
ולפני הכל - אדם שסיכן את נפשו בברית המועצות על ללמד עברית ומאמץ לעלות לארץ, היה אסיר ציון, ראוי לכבוד והערכה, גם אם חושבים שמהלכיו הנוכחיים אינם נכונים.
הדרשה שבאמת היו צריכים לשאת בכל בית כנסת באוסטרליההסטורי

ובשאר הקהילות שעדיין בוחרות בגלות:

https://www.makorrishon.co.il/opinions/article/222773

@סיעתא דשמייא1 וכל פיצוליו

הדרשה מתחברת בטבעיות להפטרה:

(הציטוט מהכוזרי, מאמר שני)

(כג) אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אַתָּה מְקַצֵּר בְּחוֹבַת תּוֹרָתְךָ, שֶׁאֵין אַתָּה מֵשִׂים מְגַמָּתְךָ הַמָּקוֹם הַזֶּה וּתְשִׂימֶנּוּ בֵּית חַיֶּיךָ וּמוֹתֶךָ, וְאַתָּה אוֹמֵר: "רַחֵם עַל צִיּוֹן כִּי הִיא בֵית חַיֵּינוּ", וְתַאֲמִין כִּי הַשְּׁכִינָה שָׁבָה אֵלָיו, וְאִלּוּ לֹא הָיָה לָהּ מַעֲלָה אֶלָּא הַתְמָדַת הַשְּׁכִינָה בָהּ בְּאֹרֶךְ תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה הָיָה מִן הַדִּין שֶׁתִּכָּסַפְנָה הַנְּפָשׁוֹת הַיְקָרוֹת לָהּ וְתִזַּכְנָה בָהּ, כַּאֲשֶׁר יִקְרֶה אוֹתָנוּ בִמְקוֹמוֹת הַנְּבִיאִים וְהַחֲסִידִים, כָּל שֶׁכֵּן הִיא שֶׁהִיא שַׁעַר הַשָּׁמַיִם. וּכְבָר הִסְכִּימוּ כָל הָאֻמּוֹת עַל זֶה. הַנּוֹצְרִים אוֹמְרִים, שֶׁהַנְּפָשׁוֹת נִקְבָּצוֹת אֵלֶיהָ וּמִמֶּנָּה מַעֲלִין אוֹתָן אֶל הַשָּׁמַיִם, וְהַיִּשְׁמְעֵאלִים אוֹמְרִים, כִּי הִיא מְקוֹם עֲלִיַּת הַנְּבִיאִים אֶל הַשָּׁמַיִם, וְשֶׁהִיא מְקוֹם מַעֲמַד הַדִּין, וְהוּא לְכָל מָקוֹם כַּוָּנָה וָחָג. אֲנִי רוֹאֶה, שֶׁהִשְׁתַּחֲוָיָתְךָ וּכְרִיָעְתָך נֶגְדָּה חֹנֶף, אוֹ מִנְהָג מִבִּלְתִּי כַוָּנָה, וּכְבָר הָיוּ אֲבוֹתֵיכֶם הָרִאשׁוֹנִים בּוֹחֲרִים לָדוּר בָּהּ יוֹתֵר מִכָּל מְקוֹמוֹת מוֹלַדְתָּם, וּבוֹחֲרִים הַגֵּרוּת בָּהּ יוֹתֵר מִשֶּׁיִּהְיוּ אֶזְרָחִים בִּמְקוֹמוֹתָם. כָּל זֶה עִם שֶׁלֹּא הָיְתָה בָעֵת הַהִיא נִרְאֵית הַשְּׁכִינָה בָהּ, אֲבָל הָיְתָה מְלֵאָה זִמָּה וַעֲבוֹדַת אֱלִילִים, וְעִם כָּל זֶה לֹא הָיְתָה לָהֶם תַּאֲוָה אֶלָּא לַעֲמֹד בָּהּ, וְשֶׁלֹּא לָצֵאת מִמֶּנָּה ְּבִעּתֹות הָרָעָב אֶלָּא בְמִצְוַת הָאֱלֹהִים, וְהָיוּ מְבַקְשִׁים לִנְשֹׂא עַצְמוֹתָם אֵלֶיהָ.

(כד) אָמַר הֶחָבֵר: הוֹבַשְׁתַּנִי מֶלֶךְ כּוּזָר, וְהֶעָוֹן הַזֶּה הוּא אֲשֶׁר מְנָעָנוּ מֵהַשְׁלָמַת מַה שֶּׁיְּעָדָנוּ בוֹ הָאֱלֹהִים בְּבַיִת שֵׁנִי, כְּמָה שֶׁאָמַר: "רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת־צִיּוֹן", כִּי כְבָר הָיָה הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי מְזֻמָּן לָחוּל כַּאֲשֶׁר בַּתְּחִלָּה אִלּוּ הָיוּ מַסְכִּימִים כֻּלָּם לָשׁוּב בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, אֲבָל שָׁבוּ מִקְצָתָם וְנִשְׁאֲרוּ רֻבָּם וּגְדוֹלֵיהֶם בְּבָבֶל, רוֹצִים בַּגָּלוּת וּבָעֲבוֹדָה – שֶׁלֹּא יִפָּרְדוּ מִמִּשְׁכְּנוֹתֵיהֶם וְעִנְיָנֵיהֶם. וְשֶׁמָּא עַל זֶה אָמַר שְׁלֹמֹה: "אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר", כִּנָּה הַגָּלוּת בְּשֵׁנָה וְהַלֵּב הָעֵר הַתְמָדַת הַנְּבוּאָה בֵינֵיהֶם. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק", קְרִיאַת הָאֱלֹהִים לָשׁוּב. "שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא־טָל" עַל הַשְּׁכִינָה שֶׁיָּצְאָה מִצִּלְלֵי הַמִּקְדָּשׁ, וּמַה שֶּׁאָמַר: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי", עַל עַצְלוּתָם לָשׁוּב. "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן־הַחוֹר", עַל עֶזְרָא שֶׁהָיָה פוֹצֵר בָּהֶם וּנְחֶמְיָה וְהַנְּבִיאִים, עַד שֶׁהוֹדוּ קְצָתָם לָשׁוּב הוֹדָאָה בִלְתִּי גְמוּרָה, וְנָתַן לָהֶם כְּמַצְפּוּן לִבָּם, וּבָאוּ הָעִנְיָנִים מְקֻצָּרִים מִפְּנֵי קִצּוּרָם, כִּי הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אֵינֶנּוּ חָל עַל הָאִישׁ אֶלָּא כְּפִי הִזְדַּמְּנוּתוֹ לוֹ, אִם מְעַט – מְעָט וְאִם הַרְבֵּה – הַרְבֵּה. וְאִלּוּ הָיִינוּ מִזְדַּמְּנִים לִקְרַאת אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ בְּלֵבָב שָׁלֵם וּבְנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, הָיִינוּ פוֹגְעִים מִמֶּנּוּ מַה שֶּׁפָּגְעוּ אֲבוֹתֵינוּ בְּמִצְרָיִם. וְאֵין דִּבּוּרֵנוּ: "הִשְׁתַּחֲווּ לְהַר קָדְשׁוֹ", וְ"הִשְׁתַּחֲווּ לְהֲדוֹם רַגְלָיו", וְ"הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתוֹ לְצִיּוֹן", וְזוּלַת זֶה, אֶלָּא כְצִפְצוּף הַזַּרְזִיר, שֶׁאֵין אֲנַחְנוּ חוֹשְׁבִים עַל מַה שֶּׁנֹאמַר בָּזֶה וְזוּלָתוֹ, כַּאֲשֶׁר אָמַרְתָּ מֶלֶךְ כּוּזָר.

בעברית פשוטה: היעודים שקראנו עליהם הבוקר, לא התקיימו בגדלותם בגלל אלו שנשארו בגלות כשהיתה אפשרות לעלות לארץ וליישב אות.

הסתת הדיון לא תעזור לך לברוחהסטורי

את הדרשה הזאת:

הדרשה שבאמת היו צריכים לשאת בכל בית כנסת באוסטרליה - אקטואליה וחדשות

היו צריכים לדרוש השבת בכל בית כנסת באוסטרליה. הדיון האם אנחנו כבר בגאולה או כמו שאתה טוען עדיין לא, הוא חשוב אבל לא קשור.

ההפטרה של השבת דיברה על היעוד האפשרי, כשהיו בארץ ארבעים ומשהו אלף יהודים משועבדים למלכי פרס, והרבה, הרבה יותר צרי יהודה ובנימין. כלומר - השאלה אינה האם דברי הנביאים כבר התקיימו, אלא האם אתה מתנדב להיות חלק, להיות מי שמכין את הכלי שעליו ישרו הבטחות הנביאים.

ר' יהודה הלוי כותב את דבריו, כולל הודאה באשמה על כל שאינו עולה לארץ - כשהארץ חרבה ושוממה, נתונה למאבק תמידי בין הכובשים המוסלמים לצלבנים שמנסים לכובשה. גם מתוך מעט האוכלוסיה הדלה והאומללה שהיתה אז בארץ - היהודים היו מיעוט קטן מאוד. עדיין, יהודי אמור לעשות את הארץ מקום חייו וגם מקום מותו.

הפיגוע אינו סיבה לעלות, אלא קריאת השכמה לעשות את מה שנכון ואמתי מאז ומעולם.

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

לפעמים הסוד מקביל לגדרים הלכתיים,קעלעברימבאר

או בדרש.

למשל השאלה אם זה שה' מוריד גשם זה העברה מרשות לרשות.

או הדרש שמכיוון שישראל אנוסתו של מקום אז לא יוכל שלחה כל ימיו.

לעיתים הדרש יורד ממש לדקדוקים הלכתיים אבל באגדתא מקבילה להלכה.

בכל מקרה לא נתנה תורה אז אין תוקף לדיני עבדים. וחוץ מזה מלכות יכולה להפקיע רכוש וגם עבדים, ומלכויות רבות שמלכו בעולם כבר הפקיעו את בני ישמעאל מעבדות (ואגב אם הם עבדים ממש אז לכאורה היה אמור להיות להם דין עבד כנעני שחייב במצוות מסוימות. מאיר שאין אז זה אומר שהם לא).

גם המוציא מחברו עליו הראיה. וגם ישמעאל התערבבו באומות אחרות.

- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת

בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה

האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צע
לא מבין בכדורגל, מצידי שסכנין ינצחו במונדיאל, לאקעלעברימבאר
אכפת לי
אבל אסור "בגצ חלאות". רקאומרנקדימון
בגצ צודק כאןארץ השוקולד

די הזוי שהמשטרה חושבת שהיא יכולה לאסור על אנשים ללבוש חולצות שמגנות אותם.

האם הם עקביים?

לא יודע, אבל זה לא סיבה למנוע מאזרחים להסתובב עם מה שבא להם על החולצות.

זה לא כזה פשוטהסטורי
יש חוק נגד העלבת עובד ציבור. הביטוי הזה כמו שהוא - הוא בהחלט העלבת עובד ציבור. כל עצור בתקופת הגירוש, קיבל בסעיפי המעצר בנוסף למה שהוא אולי עשה (חסימת כביש וכד') גם סעיף כזה, כי השוטר הרגיש שפגע בו...

כמובן, לא אומר שבכל מצב זה מוצדק. אבל יש בעיה קשה אם חולצות כאלו שמבזות את אלו ששומרים על כולנו ומעבר לכך, מחלישות את מוראה של מלכות.

ואיפה עובר הגבול בין זה לביקורת מותרת על גוף שלטוןארץ השוקולד
?
אפשר ורצוי וחשוב להביע ביקורת עניינית על המשטרההסטוריאחרונה
אחר.

לא רואה איך המילה 'חלאות' היא ביקורת עניינית.

אולי יעניין אותך