הגדרה אישית/חברתיתadvfb

אחרי קצת דיבורים על זה בשרשורים אחרים -

כמה חשוב לכם 'להגדיר את עצמכם'?

מה החשיבות של הגדרה מגזרית בעיניכם?

יש עוד הגדרות שאתם רואים בהם חשיבות?

איך אתם רואים את ההשפעה של ההגדרה האישית שבחרת בחיים עצמם?

תכל'ס במה זה עוזר לכם?

שוטו..

זה חשוב אחרי שמתחתנים, כדי להתחבר לקהילה נכונה ומתאימהקרן-הפוך
לאורח החיים.
אני לא יודע איך זה הולך אצלכםadvfb

אבל שאדם בא לקהילה מסויימת, שואלים אותו על שייכות המגזרית?

בדר"כ שייכות מגזרית זה משהו שבא ממילא, בלי שתגדיר אותו.

התכוונתי שאתה מגדיר לעצמך לאיזה מגזר, באיזו קהילה ואיזהקרן-הפוך
אורח חיים תרצה להקים את ביתך, להקים משפחה ולחנך את ילדיך.

השכנים לא ישאלו אותך על השייכות המגזרית שלך.
אלא אתה מגדיר לעצמך מה השאיפות שלך לגבי מי יהיו שכניך.
עד חינוך ילדים?advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ח בתמוז תש"פ 20:16

לא חייבים הגדרה עצמית מדוייקת בשביל לחשוב איזה בית ספר יהיה הכי טוב לבן שלי.

אני מחנך אותם על פי הערכים שאני מאמין בהם או ע"פ ערכים של איזו הגדרה חברתית שבחרתי להיות חלק ממנה?

למה הערכים שלי חייבים להיות מזוהים אם מגזר כזה או אחר?

באיזו חברה, באיזו סביבה חברתית, בתוך איזו אוכלוסיה,קרן-הפוך
תרצה לחיות ולגדל את ילדיך.

בית ספר אפשר לבחור.
במגזרים הדתיים לאומיים יש (לצערי) כל כל הרבה זרמים ותתי-זרמים, עם יותר מידי בתי ספר. בהמשך בתיכון זו בעיית הבעיות לבחור מוסד לימודי תפור על פי מידותיך.

אנסה להסבירadvfb

החברה עצמה היא מוגדרת כפי שהיא הגדירה את עצמה ואם אני בוחר לקחת חלק בחייה אז ממילא אני מגדיר את עצמי כמו שהיא מגדירה את עצמה. למה מראש אני צריך להגדיר את עצמי בהגדרה מסויימת?

פשוט רואה איזו חברה אני רוצה לחיות בה 

לא חשוב לי בכללחופשיה לנפשי
חשוב לי במידה מסויימתשוביה!

לא רואה חשיבות בהגדרה מגזרית כמעט,

אבל לעצמי זה חשוב בשביל פגישות וכו', לדעת מה הדרך שלי

מה זאת אומרת בשביל הפגישות?advfb

שישאלו אותך איזה מגזר את?

זה פוגש אותך עוד בקטע הזה? זה קשור למפגש עם בחור כלשהו? או רק לבירורים?

להגדיר איזה בחור אני רוצהשוביה!

יש מלא הגדרותחיות צבעונית
אם זה בתפקיד בעבודה שאני מזוהה איתו, אם זה בתחביבים, תכונות אופי, צורות חיים (לאו דווקא קשורות לדת) וכמובן שיוכים.
בגדול אני אישית לא אוהבת הגדרות. זה מחייב, מצמצם ומקבע בעיניי.
חוץ מהיותי יהודיה, כל דבר אחר מבחינתי יכול להשתנות כל רגע. לא רוצה שהגדרה מסויימת תיקח לי את יכולת הבחירה. אם אני כן אשתמש בהגדרה זה כי היא משרתת איזשהי הפרדה או חלוקה שאני כרגע רוצה להיות בה.
יש הגדרות מעצימות כמו יהודי ויש הגדרות מצמצמות כמו הגדרותחסדי הים
דתיות למיניהם.
צריך להבדיל בין להגדיר ובין הגדרהultracrepidam

בעיני אין חשיבות לנתח לאיזה תת-תת-תת מגזר אני שייך. אפס חשיבות.

מצד שני, אני יכול לזהות - לפעמים מהר ולפעמים לאחר היכרות - מה המרחק על הסקאלה המגזרית שלי מאדם מסוים, ויש לזה משמעות.

נוח לי להיות בחברת אנשים שהנחות היסוד התרבותיות והחברתיות שלהם דומות לשלי, או הן כאלה שאני מתחבר אליהן או מעריך אותן (וכנראה אהיה מעוניין בשניהם - אנשים שאני מעריך את תפיסת העולם שלהם הגבוהה מדי בשבילי, ואנשים שיכולים להכיל את החולשות שלי)

יש צורך אנושי בהשתייכות לקבוצה - אגב זה היה מקור הכוח של KKK בתקופת השיא שלה. והצורך הזה יכול לשרת את עבודת ה', כאשר אנחנו משתייכים לקבוצה של עובדי ה'.

אמירה ידועה היא על רב שאמרו לו שתלמידיו צבועים, והוא אמר "לפחות הם יודעים איזה צבע לבחור". אני מאד מזדהה עם זה. תשקיע בפנימיות, אבל החיצוניות תכפה עליך סטנדרטים כשתהיה חלש מכדי לשמור עליהם מכוח הפנימיות שלך.

לגבי המשפט השניadvfb

"מצד שני, אני יכול לזהות - לפעמים מהר ולפעמים לאחר היכרות - מה המרחק על הסקאלה המגזרית שלי מאדם מסוים, ויש לזה משמעות"

מה המשמעות של זה? המשמעות נובעת מההגדרה המגזרית או מעולם ערכים שונה?

אתה לומד ומתרגל לקראת מבחן בפילוסופיה?קרן-הפוך
לא ברור על מה הויכוח כאן.
נראה פילוסופי מידי ....
אחלה שיפוט, לי זה לא נראה כך.advfb

אני שומע הרבה קולות על הגדרה עצמית ואני מנסה מה עומד מאחוריהם.

גם אם את לא מזדהה עם הרעיון, לי זה נראה לי סבבה.

המגזריות יוצרת תפיסת עולםultracrepidam

יש המון רבדים ופרטים בתפיסת העולם - בנקודות חשובות יותר ופחות. 

למשל - ערבי "הלילה לא לומדים תורה" למיניהם, ברור שאם אתן לך רשימה של חמש ישיבות תוכל לדרג לי מה הסיכוי שתלמיד שלהן ישתתף שם. זאת תפיסת עולם חברתית. בין אם מבחירה ובין אם מהשפעה חברתית ובין אם מחינוך. ואז, כשאתה אומר שאתה לא אוהב או כן אוהב אירוע מסוים כי הוא דומה לאותם ערבי "הלילה לא לומדים תורה", אם תהיה בין אנשים דומים לך, תתקל באהדה והבנה. אם תהיה בין אנשים שונים לך, תיתקל באי הבנה ובפליאה (אם הם מנומסים).

המגזריות יוצרת תפיסת עולם?advfb

אני הייתי בטוח שהתפיסת עולם יוצרת מגזר.. מעניין. לא חשבתי על זה ככה.

מה ההגיון בזה, בעצם? יש בזה הגיון?

אם אתה שייך לחברה מסוימת, זה יוצר אצלך תפיסת מציאותultracrepidam

אם גדלת ברוסיה הקומוניסטית, תהיה לך תפיסה מסוימת לגבי דברים, שיהיו שונים מאשר אם גדלת באמריקה. פשוט כי הנחות היסוד שלך ונוף מולדתך הם שונים. אותו דבר אם גדלת ביצהר או בגבעת שמואל, יהיו לך תפיסות שונות לגבי דברים *כתוצאה מזה*.

רק לדוגמה, השאלה מה נחשב יקר ומה זול, אם לנסוע ברכב או בתחבורה ציבורית, אם לשבת על חול ואם לאכול חריף. וכמובן יש דוגמאות מהותיות יותר.

תפיסות עולם יוצרות תנועות אידאולוגיות. אנשים שמתגבשים סביב תנועות אידאולוגיות יוצרים חברה. חברה יוצרת מגזר.

..מעונן

כדי לברר איזה אולפנא מתאימה לי היה לי חשוב להגדיר את עצמי ולהבין מה אני רוצה מעצמי ומה השאיפות שלי...

לאדעת אם זה הכי קשור...אבל זה היה חשוב בעיני..

בכללי לא רואה בזה הרבה חשיבות וזה נראה מיותר בעיני לחלוטין.

אולי בעולם השידוכים זה תופס מקום משמעותי וחשוב יותר...ואחכ השתייכות לקהילה וכו'..

חשובצהרים
קשה לי עם האמורפיות שאנשים מנסים לנפנף בה. כששום דבר לא מוגדר אי אפשר להתנהל וללמוד מהשני.
מרוב הטשטוש של 'אני לא זה ולא זה' לא ברור מה אתה כן
וכשאנשים שמים כל דבר שני בתוך תבנית זה לא מפריע?advfb

אתה יכול לתת דוגמא איפה זה מפריע?

דווקא שמגדירים דברים אני רואה את האפשרות שאי אפשר ללמוד אחד מהשני.

הרי אתה 'חרדי' ואני 'דתי לאומי' אז זהו יש לנו שמות שונים ומה אתה טוען לא רלונטי אלי בכלל כי אתה במגזר אחר. לא?

לדוגמאצהרים
אתה בא לדבר עם מישהו. אם אין הגדרות אתה צריך להתחיל מהנחות היסוד הכי בסיסיות שיש. לבדוק אם הוא מאמין בה', לבדוק אם מאמין בתורה, רגע, תורה שבעל פה אתה מאמין? ובחזל? אפשר לכלות את זמננו על כלום.

עכשיו, אחרי שיש הגדרות- והמציאות היא שיש הגדרות ולא יעזור לאף אחד לומר 'אני לא מוגדר'- אפשר להתחיל לדבר כבר על התכלס.
אוקי, אתה דתי לאומי? אז כבר על 95% אנחנו מסכימים. מכאן אפשר להמשיך ולדבר וללמוד מהשני.

זה שאני דתי לאומי ואתה חרדי לא אומר שאין מה ללמוד אחד מהשני ואני לאחושב שההגדרות מונעות את הלמידה הזאת
זה מאוד טכניadvfb

זה בטח לא עניין של זהות אישית.. אלא לחסוך זמן בדיונים ע"י 'קודים' של הנחות יסוד.. זה מה שאתה מתכוון?

לא רק זהצהרים
כל דבר שאתה חושב מגדיר אותך ולנו נוח כבני אדם לחבר בין קבוצות של אנשים. משפחה, קהילה, מגזר, עם.
זה כל-כך פוסט מודרני התפיסה הזאת שכל אחד מגדיר את עצמו
זהותadvfb

זהות משפחתית וזהות קהילתית, לאומית זה אחלה..

רק עם המגזרית זה נראה לי מוזר קצת להיות קנאי על זה. 

ויש שיגידוצהרים
שמוזר להיות קנאי על זהות משפחתית..

לא קשור לקנאות, כבר מההתחלה עם ישראל חולק לשבטים עם הגדרה עצמית מסוימת. היופי הוא בחיבור הגוונים, לא בטשטוש והעירבוב
אתה לא מבין את ההבדל בין משפחה למגזר?advfb

משפחה לאום קהילה זה משהו יותר עצמי.

מגזר זה נובע מהשקפת עולם. זה סוג של האספות טכנית. כמו האספות פוליטית שנובעת מאינטרס משותף. זה לא משהו עצמי לבנאדם שהוא לא ישנה (שלא כמו משפחה, לאום)

ברור שיש הבדל..צהרים
אבל אני חושב שזה כל-כך טבעי שיש השתייכות שהיא גדולה ממשפחה וקטנה מעם שאני לא מבין מה יכול להיות בעייתי בזה. ובטח לא מבין מה האלטרנטיבה
מגזר זה לא שבטadvfb

שבט זה משהו שורשי מאב לבן,

מגזר זה אוסף של אנשים בעלי תפיסה דומה, זה לא סתם קבוצה שבין העם למשפחה..

לקדם מגזר מסויים זה לקדם עמדה מסויימת, זה הכל.

יהודיחופשיה לנפשי
משתדל לשמור מצוות
לא מספיק טוב?
בעיה שלכם, לי סבבה עם זה.
איך יהודים ישייכו את עצמם לרב מסויים, אם לא ידייקו בשיוךקרן-הפוך
המגזרי?

את קוראת כאן כל יום ״תשאלו את הרב שלכם...״

כן, יש כאלו.
צריך להגדיר את עצמי כדי לשאול רב מסויים?advfb

רב שאני סומך עליו אז אני שואל אותו. זהו נראה לי.

ברור.... אם אתה ממרכז-הרב, לא תשאל רב מהר-המור.קרן-הפוך
זאת טעותadvfb

יש רבנים שמעברים שיעורים גם בהר המור וגם במרכז לידיעתך..

זאת הנחת יסוד לא מובנת. אם אני סומך עליו זה לא משנה לי איפה הוא מלמד.

כאשר מדובר בעניינים הדורשים פסקי הלכות, יש כאלוקרן-הפוך
שהולכים אחרי רב מסויים.

מאוד נפוץ כאן בפורומים לראות ממש הנהגות הלכתיות שונות - ואנשים מרגישים חובה ללכת לפי רב מסויים למרות שנניח מחמיר יותר.
ברור, אבל זה לא בגלל שהוא מלמד במקום כזה או אחרadvfb

אני סומך עליו כי אני סומך עליו.

למה צריך להתייחס לתיוגים כאלה ואחרים?

שאלה לסוציולוגים ...קרן-הפוך
שאלה לשכל הישרוהוא ישמיענו
סוציולוגים יכולים לבדוק מה בני אדם עושים, וסטטיסטיקה
לא להגיד לי מה נכון או לא נכון לעשות..
נו באמת.. ודאי שיכול לשאול רבנים משתי הישיבות הללו, אבלארלט

ההוא ממרכז הרב לא ישאל רב עם השקפות ליברליות מאוד, או לא ישאל בענייני מדינה רב מנטורי קרתא וזה הגיוני מאוד

יש הבדל בין פסיקת הלכה,והוא ישמיענו
לבין לימוד תורה.

למשל- הלכה כבית הלל,
ולמרות זאת- אלו ואלו דברי אלוקים חיים.
הבעיה שקצת טשטשנו בין שני המושגים האלה..
כדאי להזהר מתיוגיםadvfb

ליברליות זה לא דבר שנוגע לכל תחומי ההלכה וגם יש סקאלה מאוד מאוד רחבה בתחום.

יש כאלה משום מה הם נחשבים 'ליברלים' אע"פ שהם סופר שמרנים.

יש גם סוגים שונים של שמרנות.

קיצר כל אדם לגופו. בלי טייטלים.

מממחופשיה לנפשי
כרגע אין לי רב
אחי שואל מישהו שמעביר להם שיעורי הלכה(בן העדה שלנו והולך לפי הרב מזוז) והלכות אנחנו לומדים מתוך ספרים
בשאר הדברים? אני לא שואלת רב
כך גם אנחנו.קרן-הפוך
פותחים ספרים, מחפשים שאלות ותשובות באינטרנט.
בעידן שבו הרבה מידע מאוד זמיןadvfb

תפקיד של רב הוא הרבה פעמים באמת מעבר לשאלות הלכתיות פרקטיות

ממש נכון. וגם צריך הרבה ידע תורני כדי להגיע לתשובות במצביםארלט

מורכבים. אז אם מוצאים בקלות את התשובה בספר הלכתי רציני בסדר, אבל הרבה פעמים צריך את ה"עשה לך רב"

צריך לדייק בעניין הזה של "עשה לך רב"שוביה!

יש בזה כמה אי דיוקים שאנשים לא מודעים אליהם לפעמים.

למשל, אין שום חובה לשאול רב אחד וללכת לפיו בכל. אם יש רב אחר שדעתו שונה אפשר ללכת לפיו. וזה כמובן כל עוד לא מחפשים כל הזמן את הדעה המקילה.

גם למשל בעניינים שהם לא הלכה, אין שום עניין לשאול רב שלא בתור עצה טובה אלא כקבלת פסק (למשל קניית בית, מעבר דירה וכדו')

ואין שום בעיה שלא יהיה רב מסוים, אלא לפתוח ספרי הלכה וכו'. גם אותם חיבר רב. והיום כשכ"כ קשה למצוא רב אמתי ויש כ"כ הרבה תקלות, בעיקר לנשים ובנות, לפעמים יש לזה עדיפות מסוימת.

(אני כותבת על סמך מקורות ולא דעתי האישית)

אנו מכירים לא מעט רבנים טובים וישרים. וכן שואלים בענייניארלט

הלכה ואם רוצים- גם מתייעצים בנושאים אחרים. ונכון ש"עשה לך רב" יכול להיות גם כמה רבנים.

חשובy101
לי להגדיר את עצמי וחשוב בעיני להיות מוגדרים במיוחד בתקופה שרוצים להכיר בן/בת זוג.
כי חשוב לתת כיון לצד השני לאיזה חברה את/ה משתייך ומה ההשקפה שלך באופן כללי.
גם אם משהו מגדיר את עצמו למשל "דתי לאומי" ויש דברים שהוא לא מסכים עם ההגדרה או החברה הזו. או יותר מתחבר בתחום מסוים לחברה אחרת.
עדיין חשובה הגדרה הכללית למרות הסטגויות כאלו ואחרות.
ובעיני לא מוגדר (כמו שיש לפעמים באתרי הכרויות)
זה גם לא סגור על עצמו, או לא מספיק מכיר את עצמו
אבל זו רק התרשמות אישית שלי.
מציק לי שאין הגדרה ספציפית שאני נכנסת אליה אז כנראה חשוב..מתהווה
למה חשוב? בגלל שככה יותר קל לבחור.. לדוג מוסד לימודים, מגורים, נישואים, מקום עבודה ועוד..
בנוסף, ההגדרה נותנת שיוך שמביא 'הטבות'(אם הבנת..)

לא בחרתי הגדרה ולדעתי זה משפיע בזה שאני לא מרגישה 'שייכת', אבל מאמינה שיש לזה סיבה שורשית יותר שכנראה משפיעה גם על זה שאין לי הגדרה..
במה זה עוזר לי(שאני לא מגדירה את עצמי)? שאני הולכת לפי האמת הפנימית שלי, בנחת ולא עושה דברים כי זה "נורמטיבי/ מקובל" יותר.
למה חשובה ההגדרה במסגרות שבוחרים בהם במהלך החיים?advfb

מה חשוב לי במוסד לימודים לדוגמא? ערכים. לדוגמא, אם אני ציוני דתי אני אשלח את ילדי לבית ספר שמתאים לערכי הציונות הדתית. אם כך, ה'טייטל' ציונות דתית הוא פחות קריטי אלא באילו ערכים אני מאמין ורוצה שילדי יגדלו לתוכם.

אף הגדרה כזאת או אחרת לא תעזור לי לגבש סל ערכים אישי שאותו ארצה להנגיש לילדי.

למה נועדו המסגרות שציינת? שנלך כולם כמו 'עדר' אחרי סיסמא כזאת או אחרת של 'ציבור' מסויים?

בוודאי שההליכה ע"פ 'האמת הפנימית' היא המטרה הראשית שהמסגרת נועדה להיות אמצעי לממש אותה.

המימוש יותר קל בעזרת מסגרתמתהווהאחרונה
ולכן כשנכנסים לשיוך הרבה דילמות לא מופיעות כי כבר בחרו בשבילך(ויש לזה יתרונות וחסרונות כמו לכל דבר).

לדו' חרדיות יודעות לאיזה מוסדות לימודים בדיוק ללכת כי שם הערכים שהן מאמינות בהם מופיעים ביומיום(בתקווה).
כמו כן, הציבור דתי לאומי(יותר חרדלי) ילך לקמפוס טל וכדומה..
ואנשים כמוני צריכים לחשוב יותר מעבר לפן הלימודי והטכני איפה יותר מתאים לאורך חיי, איפה אני לא אקלע למצבים שאני לא רוצה להיות בהם מתוקף האמונה בה' וקיום מצוות. איפה יבוא לי בזרימה הקיום מצוות(יכול להיות שדווקא במקום חילוני יותר..).

לסיכום, זה מקל בבחירה בכך שעוד אנשים עוברים איתך את המסלול(הקבוע בכל מגזר) ושהבחירה הכללית די נעשתה.
כך שלא צריך להיות על הדופק 24/7 אלא יותר בנחת..
ואצל מי שלא נעשתה לו הבחירה(שזה גם יתרון) מתחבט יותר לאן ללכת..
בשתי המקרים אדם צריך להחליט במה להאמין, אין אפס.
טוב שלא כתבתי מגילת אסתר בתגובה0.0
כל אדם צריך להשתייך למקום כלשהואון17
או קבוצה,מגזר ..המטרה להרגיש שייך ומאושר מבחינה חברתית
חברה שתתן ארץ המענה לצרכים שלו בתור אדם ותתמוך בהחלטות משרתות את אותה הקהילה או אותו מגזר.
את עניין השייכות ד' טבע בנו במטרה לאחד אותנו ולחזק אחד את השני ואין ספק שביחד אנחנו חזקים יותר.
שייכות חברתית ושייכות מגזרית היא שתי דברים שוניםadvfb

בשייכות חברתית אני מכיר אנשים ויוצר איתם קשרים.

מגזר זאת קבוצת אנשים שלאו דווקא מכירה אחד את השני באופן אישי אלא תנועה בעל תפיסה מסויימת שמאחדת אנשים באופן אוחבי. לכן שייכות מגזרית לא נותנת שום מענה חברתי בפנ"ע. 

לדוגמא - מישהו הולך לבנ"ע והוא מבסוט חברתית זה לא בגלל שיש לו עכשיו שייכות מגזרית אלא בגלל שיש לו קבוצה של אנשים שהוא בקשר איתם.

לא נכון זה ללא מחייבאון17
הדוגמא שלך מצדיקה אותי כי הוא ייתכן ומרגישה גםם שייכות חברתית וגם מגזרית .

בכל מקרה ללא באתי להיות מילון הגדרות לשייכות מהי אלא לומר מה אני חושבת על זה ..דעתי שכל אחד צריך השתייכות לזרם או לחברה או לכל גורם המאגד מס' אנשים כדי להרגיש ביטחון ושייכות..
לא קשור למילוןadvfb

לפני מה שהבנתי ממך - שייכות מגזרית היא לא דבר נצרך מבחינה חברתית.

כי יכול להיות אדם בודד בבודדים שיש לו שייכות מגזרית מאוד יציבה וחזקה. לא?

איזה בטחון אדם קונה עם אנשים שהוא לא מכיר אותם באופן אישי (מגזר)?

ההיפך התכוונתי שכן נצרךאון17
מבחינה אישית וחברתית .
וברור שיש כוח לאנשים גם אם הוא לא מכיר אותם אבבלל כולם מאמינים באותה מטרה סתם לדו' בבחירות יש ש''סניקים וליכודניקים שיתכן ולא מכירים אבל עדיין משתייכים ומרגישין נוח זה לצד זה עצם המכנה המשותף שלהם
אני יודע אבל לא הבנתי איך אפשרadvfb

לבסס בטחון ויציבות סביב שייכות לאנשים שאת לא מכירה (מגזר)?

לדעתי נובע משרשרת של אפקטיםאון17
1.העובדה שכל אותם אנשים חולקים את אותה הדעה
2.מה שנותן כובד משקל להחלטה שלהם להשתייך לקבוצה או מגזר בה הם נמצאים בלי קשר להיכרות

3.ובכך להעצים את ההרגשה שהם צודקים והם מבינים, וברור שזה גורם להרגשת ביטחון ונינוחות למקום שלך בעולם .

כמובן שמדובר ברוב המקרים בכל כלל יש יוצא מן הכלל.

הבנתי. תודה!advfb

בשמחהאון17
אני משתייכת לקהילה מסוימתאון17
ובתור חלק מקהילה הרגשת האחדות והמשפחתיות גורמת להרגשה מאוד טובה ומוצלחת .
יש הרגשת ביטחון באנשים שסביבך אפילו שאת חלקם אני לא מכירה אישית אבל כולנו בעלי אותה דעה אותו רב ויש לנו מכנה משותף עיקרי וזה הקהילה.
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניהאחרונה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאודאחרונה
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא