יש איסור מהתורה לעשות שלום עם מדינות!!!!אוהב אי והעם 2
הסכם אי לוחמה כן הסכם שלום לא. עם לבדד ישכון.
מי צריך רכבת ממדינות המפרץ לחיפה . ארץ ישראל זה לא סינגפור. רק נהנתנים רודפי בצע רוצים להפוך את מדינת ישראל למרכז כלכלי מלא אויר מזוהם.
אסור מהתורה להוסיף איסורים!הסטורי
ברית שכוללת מסירת חלקי ארץ לגויים - היא ביטול מצוות עשה של ירושת הארץ ועבירה על האיסרים: "לא תחונם" ו"לא ישבו בארצך".

אין איסור לכרות בריתות עם הרחוקים, בוודאי שאינם מוגדרים עובדי ע"ז.
כל ישות שתומכת במדינה פלסטינית היא מוקצה...אוהב אי והעם 2
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ז באב תש"פ 16:10
בנושא ברית שלום.
הא לך תשובה מעניינת של הרב שלמה גורן ז״ל:
תשובות הרב שלמה גורן – פניני הלכה
נו באמת.. מאיפה המצאת את זה.מבקש אמונה

איפה כתוב שצריך להיות מסוכסכים עם חצי עולם?  

אפילו על גר כתוב שלא לבזות גוים לידו - כי הוא עדיין קשור אליהם. אז גם גרים הם מוקצה.

ברור שאדם שלא מבין מה הולך פה לא יהיה איתך לגמרי, בשביל זה עושים שלום ומתקרבים.

אז אם הם יבואו הם יראו מקרוב מי הצד הטוב ומי מחפש להילחם.

אגב, תמיד עם ישראל היה עושה עסקים עם מדינות שכנות ומארח אותם, והיו באים גם לבית המקדש.

מישהו בדק את הדעות שלהם לגבי פלישתים?

אתה בטוח שמה שכתבת לא מושפע מיחסך למקבלי ההחלטות?אדם כל שהוא

אם נתניהו, בלחץ הציונות הדתית, לא היה תומך בהסכם הזה, בגלל החלת הריבונות, כי זה ישות שתומכת במדינה פלשתינית, היית מצדיק את ההחלטה? או שהיית מאשים אותו, ואת הציונות הדתית שמעדיפה את שלמות הארץ על שלמות העם?

טוב נחיה ונראה.אוהב אי והעם 2
מעניין שרק ״הימין ״ יכול לעשות שלום.
סדרת התחנן לגולדה לעשות הסכם אי לוחמה והיא סרבה ובגין נכנס למלכודת השלום כל כך מהר.
שכחת את רביןעוזר ישראל

אבל שוב אתה אובססיבי לשנאת ביבי והימין.

רבין גם עשה טעות אבל התקדים נעשה...אוהב אי והעם 2
... על ידי הליכוד.
בכהונתו הראשונה רבין עשה מכסימום הסכם הפרדה ולא בכדי.
אני לא שונא את הימין ואת ביבי.
אני פשוט מתעב את מעשיו , את מעשי משפחתו ואת מעשי חבר מלקקיו.
לגופו של ענין כל הסכם שלום שנעשה או יעשה מרחיק אותנו משלמות הארץ והגאולה.
עכשיו אכפת לך משלימות הארץעוזר ישראל

אחרי שאתה פותח פה שרשור אחר שרשור על כך שהימין מתעסק בשלימות הארץ כל הזמן? אז אידיאולוגיה לא מניעה את הכתיבה שלך, אלא מי עושה מה.ואם זה ביבי, סמוטריץ' או מישהו אחר - זה טריפה.

אתה בעד מסירת שטחים ונגד שלום?אדם כל שהוא

איפה הבנת שאני בעד מסירת שטחים?אוהב אי והעם 2
אתה כל הזמן תוקף את הציונות הדתית על נושא שלמות הארץאדם כל שהוא

נכון. כי אתם שמים דגש רק על זה...אוהב אי והעם 2
... רק בהצהרות ובסוף תומכים בממשל שלא עושה כלום בנידון.
מאידך אם הייתם יותר שמים דגש על שלמות העם ממילא שלמות הארץ בא תבוא. היינו שמה עד 1977 ואז החל הכרסום.
היתה תכנית התיישבותית סדורה (תוכנית אלון) שאפילו מפם היתה בעדה וברגע שנעשה מהפך שבעוונותי גם אני תמכתי בו הכל התהפך.
תנסה להסביר בצורה מסודרת..אדם כל שהוא

בלי להתייחס לפוליטיקאי כזה או אחר, או למפלגה כזו או אחרת.

מה צריך לדעתך צריך לעשות -

לבנות בהתנחלויות? לא לבנות שם? להקים ישובים? להרוס ישובים? לחתום הסכמי שלום? לחתום הסכמי אי לוחמה? לשתף פעולה עם מה שרוב העם רוצה, גם כשהוא רוצה דברים בעייתיים? להיאבק נגד יוזמות בעייתיות שרוב העם תומך בהן?

ומה לגבי מדינות רחוקות מאיתנומישהו כל שהוא
האם אנחנו נגד כולם כלומר לסגור את כל השגרירויות בעולם או רק אצל ערבים או שאנחנו בעד יחסי חוץ עם כל מי שרוצה?

כרגע צריך להתמקד בשלמות העם....אוהב אי והעם 2
אין לי את כל התשובות אבל כרגע הדבר האחרון שצריך לעשות הוא עוד שלום עם מדינות באיזור. זה רק יכבול אותנו עוד יותר.
ומה המקור לאיסור תורה זה?מישהו כל שהוא
תשובהאוהב אי והעם 2
שמות כד, פסוק לב: ״לא תכרות להם ולאלוהיהם ברית״.
יש עוד מקומות בתורה לאיסור זה.
ברור שיש חכמים שמוצאים פתח לגמישות כמו הברית עם הגבעונים אבל הפסוק מדבר בפני עצמו .
חידוש מענייןעוד סתם אחד
האם אתה מודע לכך שהפסוק עוסק בגויים היושבים בארץ? האם אתה מודע לכך שחז"ל הגבילו זאת להלכה לשבעה עממים בלבד? האם אתה מודע לכך שלרוב מוסלמים אינם מוגדרים כעובדי עבודה זרה?

אגב, הפסוק בשמות כג. שמות כד זה טקס קבלת הברית.
אז כל אלה שתומכים במדינה...אוהב אי והעם 2
....פלסטינית בארץ ישראל ראויים לקיים שלום אתנו כי הפלסטינים הם לא עובדי אלילים והם יכולים להקים מדינה בארץ ישראל.
אתה הרבה דברים, אבל תלמיד חכם אתה לא.הָיוֹ הָיָה

מדינה בא"י אסור לכל גוי.

שלום מותר עם כל מי שאינו מז' עממין או אינו מא"י.

תלמד משהו במקום להשמיץ בפורומים.

תקרה מה הרב גורן ז״ל כתבאוהב אי והעם 2

הרב גורן זכרונו לברכה טוען :
......ובכל יום ויום שאנו לא מצרפים את יהודה שומרון וחבל עזה לארץ ישראל המקודשת תחת ריבונות ישראל, אנו עוברים על מצות עשה מן התורה, בה נצטוינו “לרשת הארץ אשר נתן האל יתעלה לאבותינו לאברהם ליצחק וליעקב, ולא נעזבה ביד זולתנו מן האומות או לשממה, והוא אמרו: וְהוֹרַשְׁתֶּם אֶת הָאָרֶץ וִישַׁבְתֶּם בָּהּ כִּי לָכֶם נָתַתִּי אֶת הָאָרֶץ לָרֶשֶׁת אֹתָהּ”. ועוד כתב שם הרמב”ן: “אבל הארץ לא נניח אותה בידם ולא ביד זולתם מן האומות בדור מן הדורות. וכן אחרי הכריתנו העמים אם רצו שבטינו לעזבה ולכבוש להם ארץ שנער או ארץ אשור וזולתם מן המקומות אינם רשאין, שנצטוינו בכיבושה ובישיבתה”. זוהי שיטת הרמב”ן, לפיה עוברת ממשלת ישראל בכל יום ויום על מצווה זו, בזה שלא סיפחנו את יש”ע למדינת ישראל ולא החלנו עליה את החוק הישראלי.....
ואתה המצאת איסורעוזר ישראל

אחר, שאסור לעשות שלום עם מדינה סתם.

אה ועוד דבר, אם שלימות הארץ היא חשובה בשבילך כדי שהממשלה לא תעבור בכל יום וים על מצווה זו, למה אתה ממשיך להטריל את הפורום במרמורים על הימין שדואג לשלימות הארץ ולא לשלימות העם?

אתה עושה מעצמך בדיחה בכל הודעה והודעה פה בפורום.

בא נעשה סדר בפעם האלף...אוהב אי והעם 2
1.אני מטריל אותכם על ביבי, משפחתו, חבר מלקקיו ואלה שגורמים לו להיות בשלטון כבר הרבה זמן.
2. אני לא שמאל ולא ימין.
3. ברגע שמדינת ישראל ומנהיגיה הולכים על שלום תמורת שטחים וזאת כדי להיות מעצמה כלכלית מאז ימי בגין וארידוד העליזים, הבנתי שמדינת ישראל לא בהכרח פועלת לאחדות ארץ ועם ישראל. תוסיף את השינויים לחוק השבות שהכניסו הרבה ערב רב לארץ , העובדים הזרים שמפאת עצלנותם של החברה הציפו את המדינה ואיבוד כוח ההרתעה של צהל בעקבות מלחמות לבנון והאנטיפדות למינהם והרי לך מצב מאוד מתסכל למי שחשוב לו ארץ ישראל ועם ישראל.
אתם מוציאים את התסכול הזה על השמאל ואשתו אני דווקא חושב אחרת.
לפחות אתה מודה שאתה מטרילעוזר ישראל

ולא מדבר לעניין.

הטרלה זה אמצעי להעביר מסראוהב אי והעם 2
ארץ ישראל ועם ישראל בסכנה.
אין אף ערבי מוסלמי בכל האיזור שמעוניין בעם ישראל שישב בכל ארץ ישראל. המדינות הערביות הבינו שאין צורך להגשים זאת על ידי פלישה כמו ב1948.
ממש אכפת לנו מה המוסלמים חושבים?עוזר ישראל

אנחנו ריבונים בארצנו, המוסלמים זונחים את הפלסטינים, תמיד יש מה לתקן אבל מצבנו הוא מצוין מרוב מוחלט של הבחינות. אבל אפשר להמשיך להתמרמר באוסטרליה על ביבי. הכי קל זה לחלק הערות מרחוק.

תחזור על זה שוב ״ תמיד יש מה לתקן״...אוהב אי והעם 2
הבן שלי כרגע נמצא בגבול עזה ויורה כמה פגזים לכוון חמס. ביבי לא ממגר את חמס כפי שהבטיח רק בגלל שיקולים לא ענייניים על חשבון תושבי העוטף וסירוסו של צהל ואתם בשלכם
״רק ביבי״.
יש הרבה מה לתקן!!!!
אף פעם לא הצבעתי לביביעוזר ישראל

אלא למפלגה שהתורה, שלימות העם והארץ הם בראש מעייניה. 

יש תמיד מה לתקן, אבל אתה ממרום מושבך באוסטרליה חושב שארץ ישראל על סף אבדון.

כן. אני חרד.אוהב אי והעם 2
יש ערב רב.
יש פועלים זרים
יש שנאת אחים
יש אובדן התרעה.
ומה שמעוור את אוהבי השלטון הנוכחי זה השגשוג הכלכלי לכאורה.
בני השני גומר בגרות כרגע וגם הוא רוצה להתגייס אז המושג ממרומי הגלות הוא לא רלוונטי.
מה גם שבשהותי בארץ בין השנים 2013 ל2015 נדהמתי לראות כמה המדינה השתנת.
בעיר ואם בישראל בחודש דצמבר מוכרים עצי אשוח בחלונות הראווה המרכזיים.
דבר עם השמאל ובג"ץ שדאג לקשור לחיילים את הידיים.מבקש אמונה

ובמלחמה האחרונה כבר יכלנו לחסל אותם

אם לא החבר'ה מהשמאל שהתחילו לצעוק שנפסיק.

ומצחיק שאתה פתאום צועק בשם התורה

בזמן שאתה יודע שהממשלה גם ככה לא לפי התורה - כל שכן החבר'ה שאתה בעדם.

ובני גנץ כמעט הקים ממשלה חילונית מוצהרת(!!). וגם עכשיו כשהוא וויתר, הוא  בטח לא ילך להתייעץ עם רבנים.  אז גם הוא עובר על התורה ונהנתן מסתבר.

סתם יצאת מגוחך בקיצור.  

ואני מסכים לזה לגמרי, תזכיר לי איך זה קשור להבלים שכתבת?הָיוֹ הָיָה

בטח קשוראוהב אי והעם 2
אם ירצה מנהיג ישראלי לישם בעזרת השם את מה שכתוב כל הסכמי השלום למניהם יתפוגגו.
ולכן מי שמפתח הסכמי שלום מודע לקושי הזה היטב ובמודע הוא מונע מעצמו לעשות את הצעד המבורך הזה שאני ואתה מסכימים עליו תודה לאל.
אני לא בטוח.הָיוֹ הָיָה

דברים הולכים בשלבים, ובטח זה לא קשור למה שליהגגת כאילו הא בהא תליא שהסכם שלום עם מי שלא עובד ע"ז גם אומר שאנחנו מסכימים להם מדינה.

אם אתה לא בטוח אז זה הישג לגביאוהב אי והעם 2
שוב אתה נוהג בבורות.הָיוֹ הָיָה

המוציא מחבירו עליו הראיה. ואין ספק מוציא מידי ודאי,

דבר שיעיל בטווח המיידי, וספק אם יזיק בטווח ברחוק - עושים אותו.

ובטח לא מבלבלים ת'שכל על מי שכבר כן עשה אותו.

שום השג ושום נעליים.

מה שלא יעו בארץ אתה תהיה נגד.

אם מחר יהיה שלום בעם אתה תתחיל לצרוח שזה לא חשוב והעיקר הארץ.

ואם ביבי ישמור שבת אתה תאמר שצריך לחלל.

העיקר להרגיש טוב בארץ הטמאה שלך, שתוכל לטפוח על הכרס ולהרגיש יותר טוב וצדיק מיושבי הארץ.

ועליך ועל שכמותך אמרו את.... ואת..... ואת......

אם תלמד, תדע מה אמרו.

זה בטח יהיה יותר יעיל מההטרלות המגוחכות שלך כאן.

אתה ממורמר אין לי כוח יותר.אוהב אי והעם 2
אני הממורמר? תפתח עיניים!הָיוֹ הָיָה

אתה הודית אלף פעם שאתה מטריל דווקא כי אתה נגד ביבי.

ואתה קבוע בורח מתשובות, להביא כאן קישורים לכל המקומות שלא ענית?

תראה מה כותבים לך כולם, איך בזים לך ולנטרלות שלך!

אתה ממורמר על ההנהגה בא"י.

אני שמח ומאושר על שזכיתי לחיות כאן, ולא לבגוד בא"י כמוך, ש"אוהב" את א"י....

אין לך תשובות למה שכתבתי אז אתה בורח?

בער.

ומי שפרע הוא יפרע על כבודה של א"י. 

'ראויים לקיים שלום אתנו'?עוד סתם אחד
למה, אני במלחמה עם מישהו?
נכון ועם ידידים כמו ארצות הברית או אוסטרליה....אוהב אי והעם 2
... לא צריך לעשות הסכם שלום.
ומה צריך לעשות בשביל שלמות העם?אדם כל שהוא

עכשיו 2 בלילה אני אחזור אליך מחר עם תשובהאוהב אי והעם 2
תשובה.אוהב אי והעם 2
1.צמצום הפער החברתי והכלכלי.
יש הרבה עיוותים במשק הישראלי.
2. כוח ההרתעה של צהל ירד פלאים בעשורים האחרונים.
האבסורד הוא שכוחה הכלכלי ופתיחותה של המדינה גורם למקבלי ההחלטות להסס ביציאה לעימות נגד פעולות טרור מחשש לאבד יתרונות אילו.
מי שבעד יציאה לעימות כולל בעזה למשל נתפס באופן שלילי כשש למלחמה מיותרת כביכול.
האלוף במילואים בריק נתפס כנביא זעם שמדבר לא לענין.
נקודה נוספת:
ברגע שאתה בהסכמי שלום עם מדינות שכנות אתה תקוע בסכסוך מתמשך עם קבוצות טרור קיקוניות שמה שיש להם זה טילים ולצערי גם תעוזה ומוטיבציה.
בעיני כל העולם נעשינו גולית עם מטוסים וטנקים והצד השני הוא דוד.
אין יותר איום קיומי פיזי למדינת ישראל כמו לפני 1977 וזה בעוכרינו.
נכנסנו למלכודת השלום עם כינון הסכם השלום עם מצרים ואנחנו ממשיכים בזה עד היום.
1. לגבי הפערים...אדם כל שהוא

הם באמת עלולים להזיק לאחדות העם, וצריך להתמודד עם הבעיה הזו. מצד שני, הגישה שרואה באנשים שמרוויחים יותר ומשלמים יותר מיסים, נהנתנים רודפי בצע, שצריך לקחת הם ככל הניתן, ולא צריך לנסות לקדם דברים שיהיו טובים להם כלכלית, [ולו כדי שהם יוכלו לשלם הרבה מיסים] עלולה להזיק מאוד לאחדות העם.

אפילו כל העברת הדגש הרווחה של העניים לצמצום פערים, עלולה להזיק לאחדות העם.

אם המטרה היא אחדות העם, לצד הדאגה לעניים, צריך לטפל בצרות העין כלפי עושרם של העשירים.

2. אם התכוונת שצריך לשמר איום קיומי על מדינת ישראל, לצורך אחדות העם, אז נראה לי שהאמת ממש הפוכה. מלחמות שנובעות מתוך בחירה, הם גורם שיכול להיות הרסני ממש לאחדות העם. כשאנשים יודעים ששולחים את בני משפחתם לסכנת מוות, בגלל איום לא הכרחי, שהממשלה בחרה שיישאר, זה גורם פילוג בעם.

לפעמים יש מצבים שבאמת יש צורך אמיתי במלחמה, אבל חלק מהעם לא מבין את זה, ואז יש התלבטות קשה האם להיכנס למלחמה. אבל סתם להיכנס למצב מלחמה רק בגלל שמתוך בחירה משמרים איום קיומי, זה הרסני לאחדות העם.

מה זה צרות עין??אוהב אי והעם 2
פנסיונר תקציבי ויש הרבה כאלה שפורשים בשנות החמישים לחייהם ולא שמו אגורה שחוקה לטובת הפנסיה שלהם ואני מדבר רק על אלה שמקבלים יותר מפי שלוש או ארבע מהשכר החציוני במדינה ממשיכים את חייהם כרגיל כאילו אין משבר. מתבכיינים על זה שנמל התעופה סגור ועל זה שהילדים שלהם בשנות העשרים והשלושים לחייהם ממשיכים להעזר בהם.
יש לי בן שלומד כאן כרגע באוניברסיטה. לא משלם אגורה( הוא ישלם כאשר הוא יתחיל לעבוד) מקבל קיצבה דו שבועית מהמדינה ולא צריך שום עזרה ממני.
במדינה מתוקנת מחלקים את העוגה בצורה הרבה יותר הגונה.
אין לי שום בעיה עם איש עסקים מצליח בזכות עצמו.
כן, זה חלק מהעניין...אדם כל שהוא

פנסיה תקציבית היא שכר עבודה. אדם עבד, במקום עבודה ציבורי, וכללי החוק שהיו נהוגים אז, הם החוזה בינו לבין המעסיק. וע"פ החוזה הזה, חלק מהמשכורת שלו הוא קיבל כמשכורת חודשית, וחלק ממנו המדינה התחייבה לשלם לו אחרי עשרות שנים. 

בסופו של דבר המדינה ראתה שהחוזה הזה לא משתלם לה, והפסיקה להעסיק עובדים על פיו.

רוב הפנסיונרים התקציביים, אגב, לא מרוויחים סכומים כל כך גדולים, וגם אם נניח שצריך להטיל יותר מיסים על המיעוט הקטן שכן, עדיין עיקר המחשבה צריכה להיות איך מגדילים את העוגה התקציבית, ולא את חלקו של מי ניתן לצמצם, וזה שיש יהודים מבוגרים שיכולים להמשיך את חייהם כאילו אין משבר [לפחות מהבחינה הכלכלית, חלקם מן הסתם זקוקים ליתר זהירות מהבחינה הבריאותית בגלל גילם], צריך לשמח ולא להעציב.

גם פה עברו מפנסיה תקציבית...אוהב אי והעם 2אחרונה
לפנסיה צוברת אבל עשו את זה בצורה הרבה יותר הוגנת.
למה שאנשים יפרשו בגיל 55.
אנשי חינוך במיטב אונם משאירים את זירת החינוך למורים צעירים עם משכורת יחסית נמוכה וחסרי מוטיבציה. חלקם עובדים עבודה שניה . זאת המציאות העגומה. ילדי למדו בישיבה תיכונית והכרתי את המורים הצעירים הללו.
אותו דבר בבריאות וברווחה.
אובססיביעוזר ישראל

כבר אמרנו שא"א לנהל איתך דיון.

לא למדת את זה משלמה המלך שעשה שלום עם כל העולם.איתן גיל
וואו אתה מפתיע כל פעם מחדשמישהו כל שהוא
תמיד טענתי שהסכם השלום עם מצרים הוא...אוהב אי והעם 2
... אבי אבות הטומאה.
נראה לי שמלחמה עם מצריים די פוגעת בשלמות העםמישהו כל שהוא
במובן הפשוט של המילה...

אתה קצת לא עקבי....
לא נכון.אוהב אי והעם 2
דווקא פינוי ימית, הגרוש מגוש קטיף, מסירת חברון עשו את זה יותר.
תסתכל על הציונות הדתית אז והיום.
נייר הלקמוס לאחדות העם לדעתי זה מצב הציונות הדתית.
פעם המפדל היתה הבית של כל אלה שראו את עצמם ציונים דתיים והיום התפזרותם לאלף כיוונים.
המלך שלמה נקרא ע"ש ששלום היה בימיומושיקו

והוא הביא דברים מלבנון..

כי תצור אל עיר וקראת אליה לשלום, איך  אתה מסביר את זה?

חשבתי שכבר הגעת לשיא ההגחכה העצמית. טעיתי, קורה.הָיוֹ הָיָה

השרשור הזה גרם לי לכזה צחוק...

והתגובות שלך על ציפי חוטובלי....אוהב אי והעם 2
גם מצחיקים
זה לא השרשור על חוטובליעוזר ישראל

וכרגיל אתה לא לעניין.

עניתי לנשמה כללית לא לך ובלי קשר לשרשוראוהב אי והעם 2
לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך