פורום לקראת נישואין וזוגיות
מכתב פתיחה
מישהו מכיר מספרי שדכנים/ות של מדרשות מגדל עוז, נשמת וכאלה?הצפוני
לא נראלי שיש להם שדכנים/ שדכניותקוד אבל פתוח
אז איך ניתן להכיר בנות שלומדות/למדו שם?הצפוני
או לחילופין, איך ניתן להכיר בנות שיש להן "אותו ראש"?
על איזה ראש אתה מדבר?advfb
אתה יכול להסביר קצת?
יכול להיות מאוד שיש עוד מדרשות שעונות למה שאתה מחפש (ושלא לומדות שם גמרא).
כאלו:הצפוני
אני מחפש מישהי שיש לה מצד אחד מחויבות אמיתית לתורה ולכל הנלווה בכך, ומצד שני שהיא פתוחה לעולם ויש לה דעות מגובשות משלה. מישהי שהיא סקרנית ואינטלקטואלית ושלא מפחדת לשאול שאלות קשות.
זה לא בהכרח כך (תקנו אותי אם אני טועה)advfb
יש גם בנות מדרשות כאלה לא רק שם.
וחוץ ממה שאתה מציין יש להם עוד מאפיינים (כמו אופי אשכנזי למשל) שמתלווים למה שאתה כותב.
לפי מה שאני מבין גם אורות עציון זאת מדרשה מאוד מגוונת שאפשר למצוא שגם מה שאתה מחפש (תסתכל ברשימה שדכנים של הפורום).
אבל אין בהחלט אין סיבה לא לנסות! בהצלחה!
אני בהחלט מחפש אופי אשכנזי
הצפוני
רק אל תגיד שלא הזהרתי אותך ;)advfb
יש עוש כל כך הרבה נשים כאלהמקום בעולם
קח בחשבון את עניין השובניסטיות-פמיניסטיות, חדשנות וכו.
תתחיל משם ותתקדם לסגנון יותר ספציפי שאתה מחפש..
תתחיל משם ותתקדם לסגנון יותר ספציפי שאתה מחפש..
מממ... השאלה מה ה'רמה הדתית' ומה הרמה של הפתיחותadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ד' באלול תש"פ 21:53
שניהם ברמה גבוהה ממש - לא יודע אם זה מצרך נדיר, אבל בהחלט זה דורש חיפוש במקום מתאים.
וואלה אם מישהי לומדת גמרא ברצינות זה בהחלט מראה על משהו שהוא מעבר לסטנדרטי שזה גם 'פתוח' וגם 'מחוייב'.
ברור ברור ברור שלא מחייב שמישהי ברמה גבוהה תלמד גמרא. אבל אם מישהי לומדת זה יכול להעיד על משהו במה שהוא מחפש.
מסכימה. אבל מכירה המון בנות שלמדו שם,מקום בעולם
והן על רצף מאוד רחב של מחויבות ו'דוסיות'.
לכן
לכן
נכון. אבל כרגע הוא מחפש אישה ולא גבר ;)מקום בעולם
הלימוד גמרא לבד מעיד בעיקר על אינטלקט.ענבל
בס"ד
אתם חושבים על מדרשה כאילו זה ישיבה, זה לא ככה.
לא לומדים במדרשה כל היום גמרא. כשאני הייתי במגדל עוז למדנו 4 בקרים בשבוע גמרא וזה כל מה שהיה חובה. אישית באמת לקחתי אקסטרה גמרא כי לשם כך באתי וזה הכי עניין אותי, אבל הרבה בנות לא למדו מעבר לזה.
הן כן למדו הלכה, מחשבה, תנך, אבל לא גמרא.
בקיצור, יש מצב שהייתי מחפשת דווקא את אלה שלמדו גם דברים אחרים
סתם, אני יצאתי סבבה נראה לי.
בכל מקרה, מגדל עוז פחות מעידה על צורה הלכתית שמרנית, יותר מעידה על רצון לחקור ולהכיר. נשמת לדעתי יותר מעידה גם על הלכתיות שמרנית. כמובן שזה בהכללה ובשני המקומות נמצא גם וגם, אבל לפי ההתרשמות שלי ככה זה מחולק בערך. אגב, זה לא אומר שאין במגדל עוז כאלה, אני כזאת, זה פשוט אומר שהרבה פעמים זאת לא הסיבה שבאים לשם (שוב, אני דווקא מייצגת את הצד השני).
בקיצור, אין לי משהו חכם לומר אבל אפשר למצוא אותן בבר אילן, בעברית. אפשר להתחיל אפילו מהמדרשות בתוך האוניברסיטאות, בדרך כלל הן יהיו גם שם.
אתם חושבים על מדרשה כאילו זה ישיבה, זה לא ככה.
לא לומדים במדרשה כל היום גמרא. כשאני הייתי במגדל עוז למדנו 4 בקרים בשבוע גמרא וזה כל מה שהיה חובה. אישית באמת לקחתי אקסטרה גמרא כי לשם כך באתי וזה הכי עניין אותי, אבל הרבה בנות לא למדו מעבר לזה.
הן כן למדו הלכה, מחשבה, תנך, אבל לא גמרא.
בקיצור, יש מצב שהייתי מחפשת דווקא את אלה שלמדו גם דברים אחרים

סתם, אני יצאתי סבבה נראה לי.
בכל מקרה, מגדל עוז פחות מעידה על צורה הלכתית שמרנית, יותר מעידה על רצון לחקור ולהכיר. נשמת לדעתי יותר מעידה גם על הלכתיות שמרנית. כמובן שזה בהכללה ובשני המקומות נמצא גם וגם, אבל לפי ההתרשמות שלי ככה זה מחולק בערך. אגב, זה לא אומר שאין במגדל עוז כאלה, אני כזאת, זה פשוט אומר שהרבה פעמים זאת לא הסיבה שבאים לשם (שוב, אני דווקא מייצגת את הצד השני).
בקיצור, אין לי משהו חכם לומר אבל אפשר למצוא אותן בבר אילן, בעברית. אפשר להתחיל אפילו מהמדרשות בתוך האוניברסיטאות, בדרך כלל הן יהיו גם שם.
לפי מה שאת אומרת, בעצם, לימוד גמרא אצל בנותadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ה' באלול תש"פ 11:23
יותר מאפיין ליברליות מאשר דוסיות?
אני לא יודע מה היא אומרת,והוא ישמיענו
אבל בעינים שלי זה לא בהכרח.
יש הרבה נשים כיום שלומדות גמרא באמת מתוך ענוה גדולה ומקום חיובי וטוב. עולם התורה הנשי מתפתח ויש לזה גם הרבה השלכות טובות
יש הרבה נשים כיום שלומדות גמרא באמת מתוך ענוה גדולה ומקום חיובי וטוב. עולם התורה הנשי מתפתח ויש לזה גם הרבה השלכות טובות
ברור לי כשמשadvfb
שאלתי אותה לפי איך שהיא מתארת את המציאות ע"פ רוב, ולא ע"פ סרגל ערכים כזה או אחר.
מסכים עם כל מילה.
דיברתי ספציפית על מה שאני ראיתי במדרשה.ענבל
בס"ד
אגב לא אמרתי שלימוד גמרא מעיד דווקא על ליברליות, רק אמרתי שאתם חושבים על זה לא נכון.
בתכנית שאני הייתי היו איתי רק אמריקאיות ככה שזה לא כזה משנה.
בכל מקרה פגשתי מכל הסוגים, הדבר הכי חשוב לבדוק זה למה היא באה למדרשה או באה ללמוד גמרא ועם איזו גישה היא באה ללימוד.
החלוקה שעשיתי בין מגדל עוז לנשמת היא חלוקה די גסה מההכרות שלי עם שתי המדרשות. היא לא קשורה ללימוד גמרא, לומדים שם באותו היקף. היא כמובן צריכה להילקח בערבון מוגבל כי כאמור, יש בנות מכל הסוגים בשתיהן.
ברור שלא אמרת את זהadvfb
זה מה שהבנתי ממך.
האמירה שלימוד גמרא מעיד רק על אינטלקט מאוד מוזרה לי.
בדרך כלל שאדם לומד תורה במסגרת דתית זה מעיד על משהו מעבר לאינטלקט.
בכל אופן, אני מקבל את מה שאת אומרת, אני מבין שמדרשות פחות מעידות מישיבות.
הוא בוודאי מעיד גם על סקרנות דתית.ענבל
בס"ד
הוא לא מעיד על מחוייבות להלכתיות שמרנית או בכלל [אין הרבה שלא מחוייבות בכלל, יש כמה שמחוייבות להלכתיות שונה במקצת].
סקרנות..advfb
לימוד תורה הוא חלק מעבודת ה'.
סקרנות אפשר לפתח לתחומים שונים שלא קשורים לקודש.
לא נראה לי שיש גישה תורנית עקרונית (בספקטרום הנקרא 'אורתודכסי') שדוגלת בלימוד תורה מתוך סקרנות גרידא.
חיפוש דתי מתוך סקרנות לא אסור למיטב ידיעתי.ענבל
בס"ד
חוץ מזה, מה זה "דוגלת"? יש גישה הלכתית שמתירה לימוד גמרא לנשים וזהו.
בכל מקרה, הדיון הזה מיותר כאן [ובכלל האמת]. העיקר שהפותח יידע שלהיות במדרשה זה לא ערובה לכלום אם כי זאת בהחלט נקודת פתיחה טובה למה שהוא מחפש.
לא דיברתי על זה.advfbאחרונה
מה שרציתי לומר - מי שמעודד לימוד תורה לנשים (כל הציבור הדת"ל בוריאציה כזאת או אחרת) וגם מי שמעודד לימוד גמרא - בודאי מעודד אותה עם מחוייבות מליאה. זה ההגדרה העקרונית של האורתודכסיה.
ובודאי שהערך לימוד תורה לשמה נמצא אצל גברים ונשים באופן שווה.
החיבור לתורה הוא הערך הדתי של הלימוד. לאו דווקא הלימוד שלעצמו.
לא באתי לומר אם לימוד גמרא אסור או לא אסור. לא נכנס לזה בכלל.
רק כדאי להדגיש פהוהוא ישמיענו
שמחוייבות אמיתית אומר 'אורתודוקסיות'.
לא כל המדרשות בימינו שלומדים בהן ברצינות נכללות בהגדרה הזאת.
אני לא מעוניין לתת הגדרות למדרשות,
וגם ההגדרה הזאת בעיני היא לקוחה מהעולם הנוצרי, ולא בהכרח הכי מדוייקת, אבל מה לעשות- זה הביטוי שמשתמשים בו כיום.
אבל חשוב לזהות איפה באים ללמוד גמרא ואיפה באים ללמד את הגמרא מה לחשוב
לא כל המדרשות בימינו שלומדים בהן ברצינות נכללות בהגדרה הזאת.
אני לא מעוניין לתת הגדרות למדרשות,
וגם ההגדרה הזאת בעיני היא לקוחה מהעולם הנוצרי, ולא בהכרח הכי מדוייקת, אבל מה לעשות- זה הביטוי שמשתמשים בו כיום.
אבל חשוב לזהות איפה באים ללמוד גמרא ואיפה באים ללמד את הגמרא מה לחשוב
כל המדרשות שהוזכרו בשרשור הן אורתודוכסיות.ענבל
בס"ד
כל מקומות הלימוד שנקראים מדרשה בארץ הן אורתודוכסיות. לא יודעת איזו מדרשה אתה מכיר, אני לא מכירה מקום שקורא ככה לעצמו והוא לא אורתודוכסי.
כל מקומות הלימוד שנקראים מדרשה בארץ הן אורתודוכסיות. לא יודעת איזו מדרשה אתה מכיר, אני לא מכירה מקום שקורא ככה לעצמו והוא לא אורתודוכסי.
מקומות למשלוהוא ישמיענו
מבית היוצר של מכון הרטמן ושכטר וכדו',
שמזוהים יותר עם הקהילה הרפורמית והקונסרבטיבית.
צריך לשים לב לזה
יש עוד מגמות וכו', אני לא מעוניין לציין פה
שמזוהים יותר עם הקהילה הרפורמית והקונסרבטיבית.
צריך לשים לב לזה
יש עוד מגמות וכו', אני לא מעוניין לציין פה
הם קוראים לעצמם מדרשה?ענבל
לא יודע אם הם ספציפית, אבל בדרכםוהוא ישמיענו
יש שמגדירים את עצמם כמדרשה לכל דבר וענין לפי מה שידוע לי.
אבל אני פחות מבין בזה
וזה פחות הענין של השם- מדרשה או מכון או משהו אחר, יותר הענין שהם מזהים את עצמם כאלטרנטיבה למדרשות אחרות
אבל אני פחות מבין בזה
וזה פחות הענין של השם- מדרשה או מכון או משהו אחר, יותר הענין שהם מזהים את עצמם כאלטרנטיבה למדרשות אחרות
למה זה חשוב להדגיש פה?עוד סתם אחד
נניח שמישהי תפתח הודעה על ישיבה כלשהי, ואני אכתוב בתגובה ש"כדאי להדגיש פה שבחלק מהישיבות התגלה בדיעבד שראש הישיבה פוגע מינית בנשים של תלמידים שלו" (אני כרגע יכול לחשוב על שתי ישיבות שבהן זה קרה) - גם אז היית חושב שזה חשוב להדגיש פה?
הוא התייחס בדיוק לשתי מדרשות, שאף אחת מהן אינה קשורה למה שכתבת. אז למה זה חשוב להדגיש פה?
הוא התייחס בדיוק לשתי מדרשות, שאף אחת מהן אינה קשורה למה שכתבת. אז למה זה חשוב להדגיש פה?
רגע.. ההשוואה שעשית לא הוגנתוהוא ישמיענו
ניכר שאתה דוקא מבין למה חשוב לי להדגיש פה.
א'. קודם כל,
אני מדבר על דרכים שלא עולות בקנה אחד עם הנאמנות המוחלטת לתורה והרי זה מה שהוא מחפש בשרשור. אז חשוב להדגיש כי לפעמים אפשר להתבלבל בין מקומות כאלו לכאלו. הרי ברור לכל שמי שלומד במוסדות האלה מנסה להציג את עצמו כנאמן לתורה במאה אחוז, אע''פ שעובדתית זה לא בדיוק כך, ולכן אפשר להתבלבל.
אתה מביא דוגמה שידועה לכל, אין מה להתבלבל, ומדבר על עובדה שלא קשורה לשאלה האם המקום עצמו הוא טוב או לא. יכול להיות שאת הראש ישיבה צריך להעיף אבל זה לא מלמד על האוירה הכללית של המוסד והגישה שלו, שהיה לפניו ויהיה אחריו.
אם אתה רוצה לעשות השוואה צודקת תיקח ישיבות שהדרך שלהם היא לא של נאמנות לתורה.
זה קודם כל הערה מצד ההגינות.
ב'. לגבי ראש ישיבה שפוגע בנשים- לא הייתי מציין את זה פה. כי כמו שציינתי זה דבר שאף אחד לא מקבל, זו לא שאלה של נאמנות לתורה או לא- כולם מסכימים שזה רע, ואין קשר לכאן.
ג'. אני מבין שמפריע לך שהדגשתי, ואל תגיד שזה לא נכון- אחרת לא היית מגיב.. אז אשמח להבין מה מפריע לך. או שזה סתם רצון להתנצח, אני לא יודע ולא קובע אלא שואל
א'. קודם כל,
אני מדבר על דרכים שלא עולות בקנה אחד עם הנאמנות המוחלטת לתורה והרי זה מה שהוא מחפש בשרשור. אז חשוב להדגיש כי לפעמים אפשר להתבלבל בין מקומות כאלו לכאלו. הרי ברור לכל שמי שלומד במוסדות האלה מנסה להציג את עצמו כנאמן לתורה במאה אחוז, אע''פ שעובדתית זה לא בדיוק כך, ולכן אפשר להתבלבל.
אתה מביא דוגמה שידועה לכל, אין מה להתבלבל, ומדבר על עובדה שלא קשורה לשאלה האם המקום עצמו הוא טוב או לא. יכול להיות שאת הראש ישיבה צריך להעיף אבל זה לא מלמד על האוירה הכללית של המוסד והגישה שלו, שהיה לפניו ויהיה אחריו.
אם אתה רוצה לעשות השוואה צודקת תיקח ישיבות שהדרך שלהם היא לא של נאמנות לתורה.
זה קודם כל הערה מצד ההגינות.
ב'. לגבי ראש ישיבה שפוגע בנשים- לא הייתי מציין את זה פה. כי כמו שציינתי זה דבר שאף אחד לא מקבל, זו לא שאלה של נאמנות לתורה או לא- כולם מסכימים שזה רע, ואין קשר לכאן.
ג'. אני מבין שמפריע לך שהדגשתי, ואל תגיד שזה לא נכון- אחרת לא היית מגיב.. אז אשמח להבין מה מפריע לך. או שזה סתם רצון להתנצח, אני לא יודע ולא קובע אלא שואל
מה מפריע לי שהדגשת?עוד סתם אחד
שלא היה בזה צורך. וזה צבע - בין אם רצית בכך ובין אם לאו - את אסתי רוזנברג ואת הרבנית הנקין בצבעים דומים למכון הרטמן. הבנאדם דיבר על מגדל עוז ונשמת, וענית "לא כל מדרשה זה רצון ללמוד תורה, יש כאלה שהם רפורמים וקונסרבטיבים". אז כן, זה בדיוק כמו שמישהו ידבר על ישיבה מסוימת ויענו לו "אה, אבל יש ראשי ישיבות שהטרידו מינית". מה הקשר עכשיו?
אני לא משלה את עצמי שמי שכל כך חשוב לו להדגיש שלא כולם נאמנים לתורה כמוהו במאה אחוז יבין את זה - אבל אולי מתישהו תתחיל בכל זאת להבין שזה היה פשוט מיותר ומכוער, אז היה אולי 'כדאי להדגיש את זה', שלא חייבים בכל הקשר לציין את זה.
אני לא משלה את עצמי שמי שכל כך חשוב לו להדגיש שלא כולם נאמנים לתורה כמוהו במאה אחוז יבין את זה - אבל אולי מתישהו תתחיל בכל זאת להבין שזה היה פשוט מיותר ומכוער, אז היה אולי 'כדאי להדגיש את זה', שלא חייבים בכל הקשר לציין את זה.
לא כדאי להמשיך את זה.advfb
הוא ממש לא התכוון לזה גם אם זה יכול להשמע ככה.
בתגובה הספציפית שהוא הגיב לה לא מצויין דווקא נשמת ומגדל עוז.
קיצור, זהו.
מה הקשר. לא דיברתי כנגד מגדל עוז או נשמתוהוא ישמיענו
כתבתי כבר כנגד איזה כיוון אני יוצא. ואין לי בעיה איתם אישית, אבל הם פשוט לא נאמנים לחלוטין לתורה מה לעשות.
אבל תעשה לי טובה, אני מדבר עם בני אדם ולא נוהג לדבר עם חכמי הרזים שיודעים כל מצפונותיהם של בני אדם.. מלבד בתפילות.
לכן איני רואה כל צורך להגיב לך לפסקה השניה.
ורק במילה אחת- אל תנסה להנמיך אחרים. לא זלזלתי בך, אל תזלזל בי ותוציא אותי מתנשא על שום דבר. כשאתה עושה את זה- זה אומר שהדיון בינינו לא ענייני ואין לי שום רצון ליטול חלק בדיון שכזה
אבל תעשה לי טובה, אני מדבר עם בני אדם ולא נוהג לדבר עם חכמי הרזים שיודעים כל מצפונותיהם של בני אדם.. מלבד בתפילות.
לכן איני רואה כל צורך להגיב לך לפסקה השניה.
ורק במילה אחת- אל תנסה להנמיך אחרים. לא זלזלתי בך, אל תזלזל בי ותוציא אותי מתנשא על שום דבר. כשאתה עושה את זה- זה אומר שהדיון בינינו לא ענייני ואין לי שום רצון ליטול חלק בדיון שכזה
אה, נכוןעוד סתם אחד
כי לכתוב "אני רואה שאתה יודע למה כתבתי את זה", "אתה סתם רוצה להתנצח" זה ממש לא מנמיך.
קשה להתמודד עם טענות ממשיות, אה?עוד סתם אחד
הבנאדם כותב על הודעה שבה כתוב במפורש שהבנאדם מעוניין במידע שמחויבת לתורה לחלוטין ש"חשוב להדגיש שלא כולם נאמנים לתורה לחלוטין" - וכשמישהו מעיר לו על זה שאולי זה לא כזה חשוב הוא אומר לו "ניכר מדבריך שאתה יודע כמה זה חשוב" ואז עוד מאשים *אותו* ביהירות, אבל לציין את זה בפניו - לא, זה כבר ממש פוגע.
אם לא הבנת, כבר בתגובה הראשונהוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך ה' באלול תש"פ 18:41
היתה ניכרת קצת נימת התנשאות בעצם ההוצאה המכוונת מהקשר וההגחכה (והרי אתה אדם חכם, מסתמא שמת לב לזה),לכן כבר מתגובה זאת הגבתי כפי שהגבתי
אני לא באתי להתנצח איתך. ובמה שאתה כותב שכביכול כתבתי 'אתה סתם רוצה להתנצח'- אתה שוב עושה את זה אפילו בלי לשים לב ומשנה את דבריי. שוב מוכיח את מה שטענתי.
אז אני אעתיק לך שוב כדי שתתמודד באמת עם מה שבאמת כתבתי:
"אני מבין שמפריע לך שהדגשתי, ואל תגיד שזה לא נכון- אחרת לא היית מגיב.. אז אשמח להבין מה מפריע לך. או שזה סתם רצון להתנצח, אני לא יודע ולא קובע אלא שואל"
שיהיה לך יום נעים.
באוניברסיטאות, דרך חבריםענבל
בס"ד
אל תשכח גם שהרבה מהן במדרשה שנה וזהו. חלקן לפעמים מתחילות לצאת אחרי המדרשה.
בנשמת אין שדכניתברוקולי
איך אשפר להכיר בנות בסגנון הזה?הצפוני
על שמירת נגיעה (כן, אני מניח שלחלקכם זה נדוש)מתוך סקרנות
אני, חרדי במקור, וכיום, ברוב הדברים נוטה יותר לכיוון הדתי/דתי תורני, דווקא כי בהרבה מובנים הדתיות שלהם נראית לי חזקה, אמתית ואותנטית יותר.
אבל אחד הנושאים המאתגרים, הוא נושא "שמירת הנגיעה", יכול להיות שלחלקכם זה נושא נדוש, אבל אותי מפתיע היחס הרווח ל"שמירת נגיעה", כאילו מדובר באיזו חומרה בסגנון של הקפדה על צאת השבת לפי ר"ת וכיוצא בזה.
הנה דוגמאות:
למיטב הבנתי, נגיעה של חיבה בנידה היא איסור דאורייתא, ואם אני זוכר נכון, לפי המשנ"ב זה יהרג ואל יעבור (יכול להיות שלא זוכר נכון).
אני מפספס פה משהו?
אני לא בא להוכיח, וגם אני בעצמי לא צדיק גדול, אבל עדיין הנושא מאתגר ומעסיק.
כן, אתה מפספס משהוארץ השוקולד
א. זה מחלוקת אם מדובר באיסור דאורייתא (הרמב"ם) או דרבנן (הרמב"ן).
ב. חיבה זה חיבת ערווה, אחרת, זה מחלוקת שולחן ערוך וש"ך. סביר להניח שבין בני זוג עם קשר משמעותי זה אכן חיבת ערווה.
ג. לגבי יהרג ובל יעבור, זה מחלוקת בבלי וירושלמי.
ובנוסף, הבעיה בהדגשת האיסור היא בדחיפת אנשים להתחתן כבר כי הם לא שולטים ביצרם לפני שהם בטוחים שנכון שהם יתחתנו. אולי זה הסיבה של אמירות סלחניות יותר.
ועוד יש להוסיף שזה קשה ויתכן שבשל כך אנשים סלחניים יותר למרות האיסור כי הם מבינים שקשה.
תודהמתוך סקרנות
לגבי ב'- לא הבנתי מה ההבדל בין חיבה "סתם" לבין חיבת ערווה, לא שמעתי על חלוקה כזאת מעולם.
לגבי ג'- תוכל להרחיב קצת וגם עם מקורות? בכל מקרה, אם נניח זה דרבנן כמו דעת הרמב"ן (לדבריך, צריך יום אחד לבדוק את זה...), מן הסתם זה לא יהרג ואל יעבור...
בשמחהארץ השוקולד
ב - חיבה סתם=נוגע במישהי כי אכפת לי ממנה, נגיד, לחיצת יד להראות תמיכה רגשית.
חיבת ביאה (טעיתי בהגדרה מקודם) =נוגע במישהי עם קונוטציה מינית המתקשרת לעולם היחסים, לדוגמא חיבוק עם אסוציאציה מינית.
(שוב, זה די כללי)
ג - אפנה אותך למקור עליהם דבריי הסתמכו:
ש"ך ביורה דעה סימן קנז סעיף קטן י.
הוא הרחיב יותר משאמרתי.
הבנתי, תודהמתוך סקרנות
אז כמו שאמרת, מגע בין מדוייטים הוא כמעט ב100% מקרים עם קונוטציה מינית.
אסתכל בש"ך בל"נ.
אכן, זה אסורארץ השוקולד
פשוט מחלוקת אם זה דרבנן או דאורייתא.
רגשית, זה איסור שקל לנו להבין איך מישהו חוטא בזה יותר ממי שאוכל בשר בחלב.
ולא לשכוח שלרמב"ם דרבנן חמור מדאואייתא(;כְּקֶדֶם
צודק לגבי הרגשית, רק שכשזה המצבמתוך סקרנות
קשה לבקר את החרדים על מה שיכול להראות כחששות מוגזמים, כשרואים בפועל שמי שלא חושש, נופל הרבה יותר לכאורה.
סרטוני היוטיוב חסומים לי, אבל בקרב המקפידים עלהסטורי
ההלכה בציבור הציוני דתי, פשוט וברור שנגיעה של חיבה אסורה.
ההגנה חוסמת לי את שני הסרטוניםפתית שלג
האם זה אומר משהו?🤔
חוץ מזה אני לא יודע איזו סביבה תורנית אתה מכיר, אבל ההתייחסות לזה היא כאחת המצוות, ולעומת זאת מי שמחפף בתפילות, כשרויות, צניעות יכול להיות שמחפף גם בזה..
אבל לא ידועה לי שיטתיות שונה🤷♂️
תודה לך ול @הסטורי הנה ג'מיני עוזר לנומתוך סקרנות
הנה סיכום מפורט, מובנה ומלוטש של הסרטון "האם כדאי שבחורה ששומרת נגיעה תכתוב בכרטיס את זה" מאת ציפי ריין:
בסרטון זה דנה מטפלת הזוגיות ציפי ריין בשאלה המורכבת האם כדאי לבחורה השומרת נגיעה לציין זאת באופן מפורש בכרטיס ההיכרויות שלה. היא מציגה את היתרונות והחסרונות של כל החלטה ומציעה כיוון מחשבה מעשי.
הדילמה המרכזית
מצד אחד, ציון שמירת הנגיעה מסנן מועמדים שאינם מתאימים מראש ומסייע בתיאום ציפיות מהיר. מצד שני, קיים חשש שהדבר יחסום הצעות רלוונטיות ויקשה על מציאת דייטים [00:00].
מדוע הציון בכרטיס עלול להרתיע?
תפיסה של נוקשות יתר: כתיבת עובדה זו עלולה להתפרש אצל בחורים מסוימים כהצבת "סימן קריאה" נוקשה וחסר גמישות, דבר שעלול להבהיל אותם [00:24].
מנעד רחב של שמירה: הימנעות ממגע פיזי היא נושא מורכב, והיא נעה על פני טווח רחב – החל מנגיעות קלות ועד לקיום יחסים מלאים [00:32].
פסילת בחורים רציניים אך לא מושלמים: במציאות הנוכחית, בגיל מסוים רוב הבחורים והבחורות מתקשים לשמור נגיעה באופן מלא. ציון הנושא בכרטיס עלול לחסום בחורים דתיים ורציניים מאוד, שלמרות שלא שמרו נגיעה בעברם, ישמחו לכבד את רצונך ולשמור איתך נגיעה אם תמצאי חן בעיניהם [01:15].
היתרונות שבציון השמירה בכרטיס
בהירות ותיאום ציפיות: הגדרה כזו מבהירה מיד מהם הגבולות שלך ומהי רמת המחויבות שלך לעקרונות הדתיים [01:48].
דיוק בקהל היעד: החלטה זו אמנם מצמצמת את כמות הפניות, אך היא מאפשרת לבחורים שמחפשים בדיוק את רמת הדתיות הזו להגיע אלייך, מה שמגדיל את הסיכוי למפגש מדויק מאוד [02:16].
המלצה פרקטית
ציפי מציעה לנקוט בגישה של ניסוי וטעייה. אם את מגלה שציון שמירת הנגיעה חוסם כמות גדולה מדי של הזדמנויות והמחיר לכך כבד עבורך, תמיד ניתן להסיר את הציון מהכרטיס ולבחון את הנושא מחדש בהמשך הדרך [02:24].
פתית שלג
זה מאוד תלוי מי קהל היעד שלה
מן הסתם צורכי הטיקטוק והפייסבוק הם בצד היותר פתוח של הציונות הדתית.
אישית, אם אני רואה בחורה שכותבת שהיא שומרת שבת או שהיא שומרת נגיעה- זה מדליק לי נורה שצריך לבדוק. כדוס. (כי מה ההוא אמינא בעצם?
)
צודק.מתוך סקרנות
ובטוב טעם
פתית שלג
תודה ששימחת אותי, עכשיו אוכל למעט בשמחהמתוך סקרנות
בלי להיכנס לדיכאון 🙂.
אגב נדמה לי שבאפליקציות ואתרים מאוד כדאי לכתוב זאתפתית שלג
מי שיפסול בחורה מתאימה על סמך העובדה שהיא שומרת מרחק- בוודאות לא יכול להתאים לבחורה שהערך הזה חשוב לה.
אלא אם כן הערך הזה לא באמת קריטי לה.
ממילא עדיף לסנן אותו מראש לפני שאתם יושבים יחד על אותו הספסל..
נכון, אבל כמו שאתה אומר זה אמור להיות "ברור מאליומתוך סקרנות
עד שאתה פוגש בחורות, שכותבות לך "לא מפריע לך שאני שומרת נגיעה"?
כן, אבל זה תלוי בסביבהפתית שלג
ולכן אני לא נמצא באפליקציות האלה. גם בהצעות בין חברים הנושא הזה ברור, אז אני בקושי נפגש עם זה.
אבל בתכלס מי שנמצאת באתר היכרויות שבו מצוי שלא לקיים את ההלכה הזאת, אז ברור שכדאי להבהיר את זה. ובאתרים מסוימים גם טוב לציין ששומרים שבת.
אם זה הסיפור בסרטוניםארץ השוקולד
זה כמו שיש כאלה שכותבים שהם מתפללים שלוש תפילות ביום בכרטיס, זה נותן תחושה שהאדם שומר את מה שצריך.
הגבתי וכנראה לא נשלח. התשובה שלה מוזרה מאודהסטורי
נגיעה של חיבה היא איסור גמור.
ההתפלפלות האם זה דאוריתא ויהרג ואל יעבור, כהבנת הב"י את הרמב"ם או דאוריתא שפיקוח נפש דוחה כהבנת פוסקים אחרים ברמב"ם, או חצי שיעור כצד אחד להבין את הרמב"ן או דרבנן כצד שני ברמב"ן לא רלוונטית. כל זה נפק"מ לשאלה האם ובאיזה תנאים אפשר להקל לבעל לעזור לאשתו החולה ובערך זהו.
ההלכה הפשוטה והברורה שנגיעה של חיבה - אסורה. ממילא בחורה שרוצה בית ששומרים בו הלכה, ברור שתגיד זאת. זה נכון על שמירת נגיעה כמו על שמירת שבת וכשרות וכמו על שמירת נידה לפי ההלכה - כשהנסיון יהיה הרבה יותר מורכב משמירת נגיעה כשלא נשואים.
כל החשבון של 'חבל להפסיד בחור שאולי יבהל ואולי יסכים לכבד אותך אחר כך', הוא חשבון מאוד מאוד מוזר - ואם הבחור יסכים לכבד כאן, אבל לא יכבד בתחומים אחרים שההלכה מחייבת, מה היא תעשה אחרי החתונה?!
תראה,חתול זמני
מישהו אמר לי שראה לא מעט אנשים עם כיפה בחדר האוכל בעבודה בי"ז תמוז (לא זקנים תשושים).
אז מה אני מבין.
סתם תהייהארץ השוקולד
רובנו מכירים חילונים, אם נראה שהם מניחים תפילין למשל, נתרשם מזה ונעריך את זה.
למה אדם שמקיים הרבה מצוות, אבל חלק לא מקבל פחות הערכה ולא הערכה על שהוא גם מניח תפילין וגם שומר שבת וגם שומר כשרות.
תהייה שיש לי
"האם מותר לעשן כשלומדים תורה?"חתול זמני
לא, השאלה הנכונה היא: "האם מותר ללמוד תורה גם כשמעשנים?"
או כמו ב־AI, אל תשאל אותו איפה הכי יעיל לדקור אנשים, אלא על אילו מקומות הכי חשוב להגן בגוף באירוע של תקיפה.
בקיצור, אני חותר לזה שזה יכול להיות מאוד מרשים אם ניתקל בחילוני שהוא גם מניח תפילין, שומר שבת וכשרות ולמעשה באותה רמת שמירת מצוות, כמו דתי אחר, שמבחינתנו יהיה לייט,
לדעתי הסיבה לכך היא שנקודת המוצא שהיא שחילוני מגיע ממקום אחר לחלוטין פסיכולוגית/אמונית ולכן הרבה יותר קשה לצפות ממנו משהו.
בעוד אדם דתי שמצהיר על עצמו ככזה (בין אם באמירה בין אם בנראות) מצהיר על השתייכות דתית (או תרבותית) מסוימת שבה הדברים האלה מובנים מאליהם.
כמו סיני שמדבר סינית צולעת (מוזר) לעומת ישראלי שמדבר סינית צולעת (די מרשים)
++פתית שלג
אתמצת יותר-
הרבה יותר מצוי להעריך אדם עם הפנים פנימה
מאשר אדם עם הפנים החוצה\עומד במקום
אתה לא יודע מה יש להם או אין להםהסטורי
לדוגמא - חולי סוכרת ויש רבים כאלו, יכולים לתפקד בגדול כאחד האדם, אבל אסור להם לצום.
אני תמיד מניח את הגרוע ביותר.חתול זמני
חושבת שהמגזר החרדי ככלל, משתדל להחמיר בהרבהLavender
מאד נושאים ומובנים, סוג של תשובת גדר כזה.
וכשאתה מתרחק מאד ממשהו (כמובן בצורה בריאה נפשית) יש לך פחות סיכוי להיכשל בו.
נכון להרבה נושאים ומובנים בחיים.
וגילוי עריות היא אחת מג' עברות חמורות שבתורה, אז טבעי שיש יותר גדרות וסייגים.
וכשיש הפרדה בין המגדרים, יש פחות נפילות.
כשהכל יותר חופשי יותר זורם יותר לגיטימי יש סיכוי גדול ליפול.
היא מעיזה להגיד בקולHakuna.Matata
את מה שהציבור החרדי שומר בשקט.
אני אגיד פחות חריף
אני משער שגם בציבור החרדי יש דיבורים כאלה בין בני זוג - אבל זה לא יעלה לרשת. ולא יקבל במה כזו.
אני אביא דוגמא מעולם אחר - שהוא לא בהכרח מקביל אבל הוא שופך קצת אור על הטענה שלי.
(מה שנאמר מפה לא מגובה מחקרית - זה מה ששמעתי מאנשים שמתעסקים)
אחוז הגירושים דומה בכל המגזרים - כלומר, ההתמודדות שווה בין כולם, לא משנה מה אתה לובש ובמה אתה מאמין.
פדופילים קיימים בכל המגזרים.
ועוד כמה דוגמאות.
נכון שיש תרבות שונה לכל מגזר,
אבל פילוג האוכלוסיה די דומה בין המגזרים.
אתייחס עכשיו לדבריך :
מה שמפריע לך זה "היחס הרווח" לשמירת נגיעה ולא המציאות עצמה.
שמירת נגיעה היא עניין רגיש גם אצל 'חרדים' וגם אצל 'דתיים'.
הדתיים מוכנים יותר לדבר על זה בקול רם.
מה שאצל חרדים נוטים לעשות בחדרי חדרים.
היחס הרווח הוא זה ששונה, ולא המציאות.
אחוז הגירושים לא דומה בכל המגזרים.. ממש לאיעל...אחרונה
מציאת הצעות רלוונטיותאיתן אלון
שלום, אני בשיעור ה בישיבת הסדר, על פי ההגדרות שאוהבים להגדיר אני "דתי לאומי תורני", מקפיד על הלכה לחלוטין, פתוח מאוד מחשבתית ואמונית, כלומר מברר כל סוגיה עד הסוף עד שאני מגיע לאמונה שבאמת משכנעת אותי ואני חושב שהיא אמיתית ונכונה, בלי לפחד שזאת לא אמונה "פופולרית".
התורה זה הדבר המרכזי בחיים שלי, יש ליר כשרון בלימוד עיון, בין בהתמדה בלימוד ובין ברמת הלימוד, ואני מתכנן להמשיך בישיבה בשנים הקרובות ולהעמיק בלימוד (אני לא מתכנן להיות אברך כל חיי, אני מתכנן בשנים הקרובות להבין כיצד אני יכול לממש את היכולות שלי בצורה הטובה ביותר, ובזה לעסוק).
אני מחפש מישהי מחויבת להלכה ופתוחה מחשבתית שהאמת היא הדבר הכי חשוב מבחינתה, ומעדיף מישהי שלמדה תורה ברצינות במדרשה.
זאת הייתה הקדמה לבעיה שבאתי להתייעץ עם הקהל הקדוש עליה: איך מוצאים הצעות רלוונטיות למה שאני מחפש, ובאופן כללי לציבור שלנו?
ב"שגרירים בלב" לצערי לא הצלחתי בינתיים לקבל הצעות רלוונטיות, ואני לא מכיר אף מקום אחר רציני שמשדך בציבור בציבור שלנו. כל הדברים האחרים זו או מיזמים קטנים, שאני כן מנסה להירשם אליהם אבל אני יודע שהסיכוי להתאמה נמוך, או אתרי הכרויות שמהתרשמות בסיסית נראה שהם מותאמים לציבור יותר לייטי, או שדכנים פרטיים שזה משהו זר מבחינתי (אולי זו בעיה?). הבעיה הגדולה שלי היא שאני מהראשונים מבין החברים שמתחיל לצאת, כך שאין לי כל כך אפשרות להשתדך על ידי חברים.
אשמח לעזרה!
(גילוי נאות: אין לי ווטסאפ, אבל לא מסיבות מאוד אידיאולוגיות, אלא כיון שזה בזבז לי הרבה זמן. אין לי התנגדות מהותית לבת זוג עם ווטסאפ. האם זה מרתיע בציבור שלנו?)
בוודאי, אולי התכוונת שאתה קורא ספרי חולארץ השוקולד
ושומר על ההלכה.
פתוח מחשבתית כקורא ספרים ודעות של אנשים לא תורניים.
הצעותהתלמיד העייף
בטוח שיש כאן כאלה שהתמודדו עם התקופה שאני מתמודד בה חוסר הצעות במשך תקופה ארוכה נרשמים לשדכן ממלאים פרטים עושים שיחה ואז? דממה אין מי לדבר מחכים ומחכים בזמן הזה מתפללים עושים חשבון נפש סגולות ומה לא? אבל ההצעה מרגישה רחוקה מלהגיע מה אתם עשיתם בתקופות האלו זה פשוט מגיע באמצע ללא הכנה מראש יוצאים תקופה ארוכה יש הצעות זורמות ואז ביום בהיר אין שום דבר מחכים מחכים כבר חודש חודשיים וכלום כמובן זה לא מרכז היום יושבים לומדים הראש בתורה אבל הלב מצטמק שהסדר מסתיים שהיום מסתיים והצעה מניין? הרצון להתחתן להקים בית כל כך גדול שזה כבר מצער לחיות ככה שאפילו את ההתחלה את הנסיון אין, והייאוש בפתח כי ניסת לפנות לכל שדכן מתאים חברים עם פוטנציאל אברכים בישיבה ואין כלום
מה אתם עשיתם?
זה מגיע בגלים
פתית שלג
חוץ מזה אם השטח יבש אז אל תסתמך רק על הצעות בפינת קפה או אברכים מהישיבה.
תנסה להרחיב מעגלים. יצא לי לעשות את זה כמה פעמים.
תצטרף לשגרירים בלב ושדכנים שונים
יש פה בפורום רשימה עם כמה שדכנים ומיזמים טובים אם זה יעזור.
נעוץ בהודעה בראש הפורום
מסכימה. שדכנים, שגרירים, קבוצות וכותפוחית 1אחרונה
בהמשך לשרשור שליאשר ברא
לא יודעת איך מוסיפים כאן.. אבל זה היה הדיון על האור והעוצמות שלי.
לענייננו.
יוצא לי ללמוד הרבה על נושא השידוכים וזוגיות, גם כי זה חשוב לי מאוד. ובעיקר כי לא הגעתי מבית שיש לו מודל כ"כ בריא לחיי נישואין.
אחרי שהייתי קצת בסערת רגשות בחוויה שלי שם..
נרגעתי והתחלתי לעשות קצת חשבון נפש עם עצמי.
והמסקנה הברורה היא שאני 'מבטלת את הנשיות שלי' ואז מלכתחילה לא נותנת לאיש להשפיע משהו.
שוב זה יושב שם על איזשהו שורש שנמצא בתהליך פירוק תודה לה'.
אז השאלה, לא יודעת אם היא מכוונת רק לנשים-
או שהיא מחולקת.
מה זה להיות אישה נשית? במובן הרגשי.
איך זה בא לידי ביטוי? איך אפשר להתחבר יותר לצד הזה שבי? (שנפגע קצת בדרך בעקבות כל מיני דברים).
בסוף באמת רואה בחוש איך ככל שאני עושה יותר עבודה עם עצמי לפרק את החסמים מגדילה בי את הרצון להתחתן וגם מרגישה שיותר מדוייקת לעצמי, מי אני. מה אני רוצה..
אולי זה גם רלוונטי לכל השאלות כאן על איך להגיע להצעה רלוונטית.
לכתחילה וגם תוך כדי, להתקלף מהקליפות הגנה של עצמנו ולהבין כמה עבודה עצמית עוד לפני שהחצי מגיע חשובה מאוד!
מרגיש ליהפי
שאנשים לפעמים מתחתנים מתוך התפשרות שלפעמים עוברת את הגבול הנורמלית עבורי וזה מבאס אותי.
כאילו היה לי קשר רציני לאחרונה ולא באלי היה להתפשר על משהו שקשור לתקשורת .. וזה מבאס אותי כאילו קשה לי לשמוח עד הסוף בשמחה שלהם כי זה מרגיש לי שהם הלכו נגד הלב שלהם .
נגיד חברה שממש התלבטה על הבחור.. הוא לא מבין אותה מספיק.. מרגישה שלוקח לה אנרגיה .. לא תמיד שמחה לראות אותו
לא יודעת זה לא כזה פשוט ההחלטה הזו להתחתן עם מישהו
עכשיו מבינה שזה לא ורוד ..
אבל באמת באלי שתהיה בנינו מציאת חן ואהבה כזו טהורה מתוקה כיפית שאני אראה אותו וממש יתרחב לי הלב
ואני לא ארצה לשנות אותו ..
וזהו זה עושה לי כווץ כזה בלב להרגיש שצריך להתפשר על משהו כזה בסיסי ..
לעומת זאת שאני רואה זוג שהם צוחקים או מבינים אחד את השני בדיבור בוויב ואו זה משגב והכי משמח אותי נותן תקווה ברמות .
אני מתחילה לחשוב שיש איתי משהו כביכול לא בסדר אם אמרתי לשלוש גברים לא לאחרונה שמבחינתם זה חתונה ומבחינתי זה פרידה
שבסך הכל אני רוצה דבר פשוט מאוד
תקשורת , אני רוצה להעריץ אותו במובן מסויים.
במקום זה אני מרגישה שאני מנסה לשנות אותם ולא באלי
אחלוק קצת מפניני חכמתי החתולית הזמניתחתול זמני
בסופו־של־דבר כפי שאת מתארת יש כשל בתהליך. איפשהו זה נופל. ועכשיו המשימה היא למצוא איפה בדיוק בשרשרת נמצאת החוליה החסרה?
אז או שהדרישות שלך – מציאת חן ואהבה כיפית – מופרכות לחלוטין (לא נראה לי?)
או ש-99% מהבחורים היהודיים בארץ (או לפחות מהמדגם שלך, איני יודע כמה רחב הוא) סוציופתים משעממים תתי-אופי (לא נראה לי)
או שיש בעיה טכנית כלשהי בפורמט
אם לא עובד עד כה אני בספק גדול מאוד אם לעשות שוב ושוב next למועמדים החמודים זאת האסטרטגיה הטובה (אולי כן אני לא באמת יודע) וגם לא נראה לי שהעניין הוא התפשרות
אבל כן נראה לי שאת יכולה לחקור יותר לעומק מה בדיוק את רוצה, ולאחר שקיבלת מושג, לבדוק איך הדברים האלה נבנים בדרך-כלל, איך יוצרים מרחב זוגי נעים, מה זה דורש מכל צד, גם ברמת כישורי תקשורת ואולי גם ברמת סגנון הדייטים (לתת יותר זמן? סוגים אלטרנטיביים של דייטים? אורכים שונים? כן להתכתב? לא להתכתב? מה בעצם יכול לעבוד כדי ליצור את התחושה שזה הולך להיות מקום נחמד לשים בו קן?),
ובמקביל גם לחקור איפה זה נתקע, כאילו אם כל הבחורים שיצאתם איתם עד כה היו בבונים מצויים אז באמת אין לי מה להציע חוץ מלהשתתף בצערך אבל אם לא אז איפה בדיוק זה נפל? קשה לך להיפתח? הם פחות מחוברים לעולם הרגש? גבריים מדי? נשיים מדי? בקיצור להיות יותר אקטיביים פחות לחכות שמשהו יקרה. או כן לחכות שמשהו יקרה, כאילו אלה ליטרלי שתי האפשרויות היחידות לבחירתך. נראה לי.
עזרה בבקשהב..
יש מישהו בעבודה שחג סביב
והאמת שהבנתי מה עובר לו בראש יחסית מהר
אבל מאז עברו כבר כמה חודשים
ואני לא טועה לצערי, אין סיכוי.
איך אני גורמת לו לעזוב אותי, להניח לי?
ואני חייבת שהוא יניח לי.
קשה לי להסביר כמה זה מציק לי ועושה לי רע.
אני לא נחמדה אליו במיוחד כדי שלא יתבלבל , לא פוגענית או משהו. אני מאוד עניינית וחותכת, ענייני עבודה וזהו.
יש בי משהו שאני מתארת לעצמי שעלול אולי טיפלה לבלבל אבל זאת אני -
מצד אחד דתייה וזה ניכר
ומצד שני אם אני לא לא מרגישה אנרגיות שלא נעימות לי אני מאוד ידידותית וחופשית עם בני המין השני,
במסגרת העבודה. נחמדה כאילו.
יוצא שכיף לי עם חילונים ובכלל אנשים כאילו לא רלוונטיים מבחינה שידוכית אבל סובלת מדתיים .
והוא לא היחיד דרך אגב.
הוא לא אמר כלום אבל הוא כל הזמן חג סביבי, מזהה איפה אני ומה אני עושה ובאילו שעות והופ.. מוצאת אותו שם בניגוד להרגלים הקודמים שלו,מתכנן לי מארבי מפגש איתי, יוצא להפסקות כשאני יוצאת וכו
מבטיחה שבא לי לצעוק עליו אבל לא יכולה לעשות כזה דבר.
העצה הכי עתיקה בספרנעמי28
לפלוט בשיחה רנדומלית שיש לך חבר
אם באמת היה לה חבר זאת לא הייתה בעיה…intuscrepidam
אני רואה שזו בעיה שחוזרת בפורום, או שזו אותה בחורה יפהפיה מלפני כמה חודשים ששוב חזרה.
אולי אני צריך להשכיר את שירותיי לטפל בבחורים כאלה.
לא יפהפיה ולא נעלייםב..
זה משהו בסגנון הדתי
לא מדברים חופשי עם בני המין השני כי אני דתי ומה יחשבו עלי וזה
ומצד שני מגיעים למצב שממש מציקים ומטרידים את הצד השני אם הוא לא מעוניין
וכל העניין הזה רגיש - איך להגיב לזה ומה זה עלול לגרום וכו
אני אומרת שבן אדם צריך להיות ממוקד וברור אם כן- כן, אם לא - שחרר . ומיד.
יש מישהי אחרת שמחכה לך .
זה מרגיז ממש.
אני בחיים לא הייתי במצב כזה שראיתי מישהו ורציתי ויחלתי ב"ה, נראה לי סיוט להיות במצב כזה.
אם כן הייתי ברור שבמצב כזה צריך להיות ענייניים מכובדים ותכליתיים. המצב המרוח והמציק - מציק.
חשבתי לעשות את זה אבל איכשהו לא יוצא ליב..
אחותי שחררי לא אשמתך שאת יפההפי
אבל תשתדלי לעבור לידו בשקט להתרחק להיכנס בכניסה אחרת
מה שנקרא למזער מפגשים לאפס
האם אפשריעוד מעט פסח
להעביר מסר דרך צד שלישי?
חברה שאת סומכת עליה, שתבהיר לו שאת לא בעניין.
אםoo
הוא מציק לך
תהיי לא נחמדה
לא חייבים לצעוק
אפשר להיות קרירים
לא לשתף פעולה עם שיחות
אם הוא מתיישב ליד
למצוא סיבה סתמית וללכת
ובאופן כללי לא כדאי להיות נחמדים לכולם
רק למי שראוי
לא משנה גברים/ נשים
ככה גם אנשים יודעים לכבד גבולות ולהיות נעימים
אם תשאלי אותיחוזר תמיד לאשתי
את מתארת את עצמך כאדם נעים ונחמד בכללי.
זה שמולו קשה לך, זה יותר מנורה אדומה שזה לא תקין מצידו. אין ספק שגם הוא מרגיש את זה ואם כן לדעתי זה כבר חצה את הקווים והפך להטרדה שקטה.
אני חושב שבעומק העניין זה באמת הבעיה פה, שאת מרגישה שזו הטרדה, מצד שני לא נעים לך לצעוק, לחתוך, לעמוד על שלך, כי הוא לא עשה כלום...
בשורה התחתונה: את חווה הטרדה על מלא.
דבר ראשון תכירי בזה, חשוב לשים את זה על השולחן.
איך ממשיכים מפה, הרי כל מה שאת מנסה לחתוך הוא כאילו לא מבין... לא יודע אם שייך לבנות על זה שהוא יבין בסוף. כי הוא מבין... מבין טוב, אבל ממשיך.
לדעתי יש מצב שהוא ממשיך כי מבחינתו אין בזה שום בעיה.
וכאן יש קונפליקט - הוא מבחינתו לא עושה מעשה פסול, מבחינתך כן.
עצתי מלב יהודי אוהב היא שתקשיחי עמדות כלפי כל גבר שאת לא בתהליך של היתכנות לשידוך מולו.
ייתכן מאוד שהוא רואה את היחס היותר מרגיל [כיפי.. כלשונך] מול כל חבריו לצוות, והוא לא מבין במה הוא שונה מהם, וגם למה מה שהוא עושה מולך שונה מהדרך שבה את מתנהגת עם כולם.
מצוי מאוד במקרים כאלו שהבת לא מודעת אפילו איזה אנרגיות היא משחררת/ איזה אנרגיות משתחררים ממנה לבחוץ.
אני בטוח לגמרי שאת אפילו לא מבינה כמה ההתנהלות שלך מושכת מבטים ותשומת לב. את לא תוכלי להרגיש את זה בחיים, אבל תהיי בטוחה שמבחינתם הלכת רחוק.
מי יודע, אולי אותו אדם הוא תמרור אזהרה בשבילך, סוג של מראה, רק בשבילך, למענך, לטובתך, שלא תלכי לאיבוד.
אני לא אומר לשנות את ההתנהלות לחלוטין, אלא לנסות לראות את התמונה הכללית מנקודת המבט שלהם.
לדעתי, אותו אדם הוא מראה בשבילך איך סביבך בעבודה תופסת את מערכת היחסים ביניכם. תבדקי, אם באמת תמצאי שנכונים דבריי, כדאי מאוד שתחשבי מסלול מחדש.
רק בשבילך. כדי שלך יהיה טוב.
עוד משהו קטןחוזר תמיד לאשתי
אני ממש לא מסכים עם חלק מהתגובות הפייסניות שהועלו פה, תלכי מדלת אחרת וכו', את לא אמורה להתנצל, להתחיל לחיות בבריחה. זו בעייתו הבלעדית.
כאמור, את מצידך מסוגלת לשפר את איכות החיים שלך גם מהבחינה הזו.
בהצלחה
מה הבעיה להיות חד משמעית?זיויק
לענ"דאשר ברא
צריך להגיד בצורה ברורה. ואולי הכי טוב שזה יהיה דרך גורם שלישי..
אני ממש בעד גורם שלישיחתול זמניאחרונה
מכיר גברים כאלה זה כל־כך קרינג' ובלתי־נסבל לא רק לבחורה לדעתי גם לכל הסובבים... בע
עלויות חתונהארץ השוקולד
מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?
מקומות עם מחירים שפויים.
מענייןרקאני
יש לך מקומות ספציפיים?
כי אני התחתנתי בכזה מקום ולא היה יותר זול
וביררתי מלא על מקומות ולא מצאתי יותר זול מאולם חרדי