עאלק סגר?חיים של
אני רואה את כולם כאן הולכים חוזרים נוסעים.
סרטונים מבלפור...

העיקר סגרו תעסקים...
אם הייתי בעלת עסק הייתי מאד מתבאסת
בושה וחרפהימ''ל

יודעים שיש תחלואה גבוהה של כ5,000 איש מאומתים ביום וכבר מתו יותר מ1,200 אנשים, יודעים שהמשך הדבקה תביא לעלייה מעריכית (כלומר קצב שמכפיל את עצמו מה שאומר פי כמה מתים בפחות זמן, בנוסף לסכנת קריסה של מערכת הבריאות), יודעים שחוסר הקפדה גורם להדבקה וקודם כל לסביבה הקרובה שלך - ובכל זאת כל אחד מנסה למצוא איך לחפף ולמה לו מותר כי השני לא מקפיד, כאילו מדובר כאן במשימות למסיבת כיתה. ומשום מה כמה שהציבור 'צדיק' יותר ככה פחות אכפת לו. 

מישהו התרברב הערב באיזו קבוצה "התפללתי במניין בלי מסיכות ובלי כלום והיה תענוג (סתם כי בא לי קצת לפוצץ את הבועה שלכם)". כל כך מרגיז, שילוב מחליא של טיפשות ורשעות. 

עניתי לו "זה נראה לך מצחיק אבל יש מצב שרצחתם מישהו ואפילו לא תדעו על זה". וכן, זה ממש ככה. 

לא ברור לי מאיפה יש לאנשים כאלה חוצפה לבקש להיכתב בספר חיים ו"מנע מגפה מנחלתך".

אתה ממש צודק!!חיים של
גם אני נאלצתי להעיר לבנות בבית כנסת לשים מסכה וזה היה ממש לא נעים.
אבל לא מתחשק לי להיות חולה או גרוע יותר - מבודדת.
ובתכלס, נוכחתי לראות שהמסכות מגינות.
אח שלי למד עם חבר.
ושניהם היו ממוסכים, החבר חולה ואח שלי לא.

אבל לא נראלי שההדבקה היא בחנויות.
יותר במוסדות חינוך.
ואם יהיה סגר וירדו ל 200 חולים מה אז?איש השקים
מה האלטרנטיבה שלך?
לא הבנתי את השאלה,ימ''ל

הצגת מצב מצוין (ירידה ל200 חולים) ואז שאלת מה האלטרנטיבה - למה צריך אלטרנטיבה למצב מצוין?

אם אתה שואל מה הלאה, ובכן - שחרור סגר עם הנחיות זהירות. אם ישמרו על ההנחיות (שלא כמו בפעם הקודמת) לא אמורה להיות התפרצות.

אז תשמור מעכשיו ותוריד את ההדבקותאיש השקים
אתה לא מסוגל לשמור על הנחיות אז הסגר לא יועיל הוא יורד ל 200 ויחזיר חזרה ל 5000 תוך חודשיים
כלכלה תהרס
אנשים יהיו בודדים ומדוכאים
וכו
סגר הוכח כלא יעיל
אני בעדימ''ל

עוד בסגר הראשון כתבתי שסגר הוא לא הפתרון האידאלי (אפילו אם הוא כן יותר יעיל - עדיין לא ברמה שמצדיקה את שיתוק הכלכלה) ואני עדיין חושב ככה.

אבל שתי נקודות:

א. כשהציבור לא שומר על ההנחיות ולא נזהר מהדבקה, ובפרט כשהמצב כבר חמור ממילא (כי כשההכפלה היא במספרים נמוכים זה עוד נסבל אבל במספרים גבוהים הקצב יותר מהיר וההשלכות יותר קשות), אז אין ברירה אחרת.

ב. גם אם יוריד ל200 ויחזור תוך חודשיים ל5,000 (במידה ואנשים שוב לא ישמרו, מה שיצריך סגר נוסף) - זה לא כמו להמשיך את המצב כמו שהוא כי המשמעות היא לא להישאר ב5,000 אלא להגיע תוך חודשיים ל20,000.

ותקרא שוב את התגובה שלי - אני לא דיברתי בכלל על הסגר, אני דיברתי על הזהירות שלא להדביק.

אם שמירה על ההנחיות תשמור על מקדם הדבקה באיזור 1..אדם כל שהוא

היא לא תוריד את מספר החולים מ5000, ל200, אבל היא יכולה לשמור על רמה באיזור 200.

אפילו אם מקדם ההדבקה יהיה קצת יותר גבוה, ועוד חצי שנה, לדוגמא נצטרך סגר שלישי, זה נראה לי, על אף המחיר הכלכלי הכבד, עדיף על עשרות מתים מדי יום בחודשים הקרובים.

כשיש מחיר כלכלי יש מחיר של מתיםאיש השקים
רק שלא מזהים אותם בבדי'ת קורונה
גם כלכלית עדיף...אדם כל שהוא

לדכא את המגפה, ולא לתת לה להשתולל בצורה חופשית.

אם ייתנו למחלה להתפשט בצורה חופשית, בסופו של דבר, יגיעו כנראה למצב של השבתה משמעותית, בין אם כהחלטה ממשלתית, ובין אם כי הציבור יחשוש, ויצמצם פעילות.

למשוך זמן, ולהגיע לזה אחרי הרבה מאוד מתים, ובמצב הרבה יותר קשה, זה לא יעיל למשק, שגם על המגפה עצמה משלם מחיר כבד.

אם לא היו מתעכבים כ"כ עד שעשו את הצעדים הנוכחיים, ולא היה את כל הלחץ נגד כל החלטה לסגור דברים, היה אפשר כנראה להסתפק בצעדים מתונים יותר.

לא נכוןאיש השקים
יהיה חיסון עדר במקרה הכי גרוע
כמו שבשבדיה אין גל שני..
בספרד ובבריטניה יש גל שני..אדם כל שהוא

על אף שהם הוכו קשות בגל הראשון, ומספר המתים שם ביחס למספר הנפשות במצטבר, פי כמה מאשר בישראל.

[בבריטניה, בהתחלה המדיניות הייתה להגיע לחיסון העדר].

אני משער שגם בשוודיה לא הגיעו לחיסון העדר.

בבריטניה וספרד האוכלוסיה מבוגרת מאג44444
יחסית לישראל וצפופה יחסית לשבדיה.

לדעתי זו הסיבה למכה החזקה...
מנגד, כדאי גם להזכיר שבישראל האוכלוסיה צפופה מאוד..אדם כל שהוא

בוודאי ביחס לשבדיה, אבל גם ביחס לרוב המדינות, והגיל החציוני במקסיקו וברזיל שנפגעו בצורה קשה דומה לישראל.

ספק גדול האם יש מדינה שהגיעה לחיסון העדר, ובוודאי שהרבה מדינות שילמו כבד מאוד, ועדיין לא הגיעו אליו.

בברזיל יש יותר מפי 20 תושבים יותר מאשר בישראל44444
כאשר חלק מאוכלוסיתה די מבודדת משאר האוכלוסיה (באזור יערות הגשם).
בנוסף, יש שם הרבה עניים מרודים שמצב בריאותם ירוד ביותר ואין להם גישה לשירותי רפואה בסיסיים.

כך שהיא כ"כ שונה מישראל שאין מה להשוות.
הדבר היחיד שיחסית דומה זה אולי מזג אוויר באזורים מסוימים וגם לא לגמרי....
נראה לי שאר הנתונים יותר משמעותיים.....

במקסיקו אני לא מכירה מספיק אבל גם שם לדעתי יש בעיית עניים דומה לברזיל ובעיה בנגישות לשירותי הרפואה.
כשאני כותבת בעיית נגישות לשירותי רפואה זה לא רק מרחק פיזי אלא זכאות לקבל שירותי רפואה ברמה גבוהה.
בגדול לישראל יש הרבה במה להתגאות בעניין הזה.
המצב רחוק מלהיות אידיאלי אבל יחסית לשאר העולם נגישות שירותי הרפואה ורמתם (בעיקר השילוב ביניהן) הוא מהטובים בעולם.
למשל בארה"ב יש אולי שירותי בריאות ברמה גבוהה מאד אבל לציבור גדול הם לא נגישים. ומה שנגיש- ברמה ירודה מאד.

עוד עניין הגיל החציוני לדעתי פחות משמעותי. משמעותי יותר הוא גודל שכבת האוכלוסיה בסיכון.
למשל מס' הנפטרים בקורונה ללא מחלות רקע בני 50 כמעט זהה לדעתי לבני 10.
בישראל הגיל הממוצע של הנפטרים הוא 80 (נכון ללפני חודש בערך). זה כולל צעירים שנפטרו שכמעט כולם בעלי מחלות רקע.
מה שממש מראה שהגיל הוא פקטור משמעותי מאד.
לכן הגיל החציוני לא משמעותי כמו אחוז האוכלוסיה מעל גיל מסוים.
בישראל לתחושתי קבוצת גיל ה-80 קטנה יותר משמעותית מסיבה אחת- לפני 80 שנה היתה מלחמת העולם השניה והיהודים היו העם שהכי נפגע ממנה.
אני כמובן מדבר על מספר נפטרים ביחס למספר נפשות...אדם כל שהוא

ובשביל שתהיה אפשרות לנצל את האיכות של שירותי הרפואה, צריך שהעומס עליהם לא יהיה כ"כ גדול.

במספר רופאים לנפש, המצב שלנו פחות טוב ביחס להרבה מדינות מפותחות אחרות, כך שהמרחב תמרון פחות גדול. [כמובן שהוא טוב בהרבה מאשר במדינות נחשלות].

אין לי נתונים על גיל האוכלוסיה בסיכון בישראל ובברזיל, ולכן השתמשתי בפרמטר שאני מניח שמשקף אותו.

לאותם בני שמונים עד מאה שנהרגו בשואה לא היו ילדים נכדים ונינים, ולכן הפגיעה היא בכל שכבות הגיל, והיחס בין שכבות הגיל נשמר.

לא בדיוק....44444
לבני 80 אין ילדים בני 60-75 שהם בני דור הבייביבום.

גם בשלב מסוים בגלל הגידול הטבעי בישראל ובגלל שלא כולם מביאים ילדים באותו גיל זה כבר די מתקזז כעבור כמה שנים....
* כעבור כמה עשרות שנים.44444
בשבדיה יש עכשיו בערך 400 חולים ליום, בערך כפול..אדם כל שהוא

ממה שהיה לפני חודש.

זה ממש לא נראה כמו חסינות עדר, זה יותר נראה יותר כמו התחלה מתונה של גל, שאפשר עוד כנראה לעצור אותה בהתנהלות נכונה.

שם הכל פתוח ואצלי ו 8000 ואסור התקהלותאיש השקיםאחרונה
^^מצטרפת לדברים החשובים.תיק
רק היום שמעתי על מקרה של שני בחורים שהלכו להתפלל בביה"כ כששני ההורים שלהם חולים מאומתים בבית, האמא מבשלת וכו.
המצב גרוע הרבה יותר ממה שנראה על פני השטח לדעתי.
הזלזול אדיר, נראה שאנשים עם היגיון בריא הולכים ומתמעטים.
ה' ישמור!!חצילוש
הלכו להתפלל?? מסרבת להאמין לדבר נבזה כזה
מה שקורה בבלפור, הוא חרפה.ד.

כל המדינה נדחקת - ואלו מתקהלים..

מספרים מעשיות שאין הוכחות על הדבקות משם - כש"הקרן החדשה" המליצה מראש לשים ניידים על מצב טיסה, שלא יוכלו לעקוב.

וכמובן, גורמים לזלזול כללי בהנחיות. אנשים מתאמצים על קפסולות של 20 איש, מצטמצמים בעסקים שלהם - אלו מה איכפת להם.. והם "מאשימים" שהממשלה נכנעת לקבוצות לחץ - קרי החרדים - ולכן הסגר...

זו קבוצת הלחץ העיקרית שנכנעו לה, בגלל גיבוי התקשורת ועוד כמה פוליטיקאים, ש"יסבירו: שלא נותנים להם להפגין מטעמים פוליטיים...

יש בהפגנות 0 נדבקים. מה שממש מחשיד כמובן. ולמה זה קורה?בינייש פתוח
הם מקבלים הוראות לא להביא לשם פלאפונים. לכן עיתונאים ושוטרים נדבקים שם במספרים גבוהים.
והם היחידים שיכולים לצאת מהבית על פי החוק.
איך אמר הרב כהנא (שאני לא מסכים עם המון ממשנתו אך מקבל אמת ממי שאמרה גם ממנו וגם משמאלני...)
עם כל האוקיינוס היה נהפך לדיו הוא לא יספיק לכתוב עם כל הטירופים של מדינת ישראל
פשוט, אין קטגוריה של 'הפגנה' בשאלון של החקירה האפידמיולוגיתימ''ל

ייתכן שנדבקו בהפגנות אבל פשוט לא בודקים את זה.

אבל מה שכן - במקומות פתוחים יש הרבה פחות סכנה להדבקה ביחס למקומות סגורים (כמובן שצפיפות ומגע הם גם פקטור).

דווקא יש ;)מקום בעולם
אבל בכל אופן-
הם פחות נבדקים מראש, ולא מדווחים על שהייה בהפגנה.

בכיף ;)
עכשיו כבר הכניסו אבל לא היהימ''ל
מתי לא היה? אני עובדת כבר כמה חודשים טובים,מקום בעולם
ותמיד היתה אופציית 'הפגנה' כמו גנים, בתי כנסת, בתי ספר, מסעדות, בילוי משפחתי וכו'.
זה מוזרימ''ל

כי שבוע שעבר שמעתי כמה וכמה כתבי בריאות שאמרו שאין סעיף כזה בשאלון.

בשאלון חקירות האפידמיולוגיות??מקום בעולם
שואלים איפה היית לפי תאריכים ותסמינים וכו וכו'.
אם הוא יגיד שהיה בהפגנה, בטח שבמערכת יש אופציה. ויש גם אופציה להזנה ידנית.. ככה ש..
כןימ''ל

אמרו שלא שואלים את זה כי אין קטגוריה כזו.

טוב, מוזר..מקום בעולם
זה לא שאני שואלת מישהו-
היית באושר עד? היית בברית?
שואלת אותו על כל תאריך מה היה באותו יום, והוא אומר מיוזמתו.
מוודאת נגיד אם היתה שבת לגבי תפילות, סליחות, קופות חולים אם לא הרגישו טוב/ הריוניות וכו'..
אנשים איבדו אמון בקורונהגוונא
וזה אשכרה הפך לסוג של מלחמת דת בין המכחישים למאמינים. תוסיפו לזה אובדן אמון מוחלט בממשלה וקיבלתם מתכון לאסון מבהיל שכבר פוקד אותנו.

בכאוס שנוצר הפתרון היחיד הוא רק להקפיד כמה שיותר על הכללים: ריחוק חברתי, כמה שפחות התקהלויות, מסיכות (!!), היגיינה. ולצאת מהבית כמה שפחות.
זה לא נכון, זה סתם תירוץ. מה שאיבדו זה את הסבלנות והאחריותימ''ל
אז במקום לומר "אין לנו כוח ולא נורא שעוד כמה ימותו העיקר שנתנהג איך שנוח לנו" הופכים את זה לכאילו מחלוקת עקרונית.
אבל יש כאלהחיים של
שלפני שכבר נגמר הכח הפסיקו להאמין בקורונה..
כאילו שזה ענין של אמונה.
היא הרי כאן..
כשאדם פוחד על חייו הוא מתנהג בהתאםגוונא
העניין הוא שרבים לא פוחדים (חלקם חושבים שמדובר בכלל בקונספירציה רבת ראשים).
זהו שלא זה הענייןימ''ל
לא מפחדים על החיים של עצמם - גם כי הרוב צעירים ולא בקבוצת סיכון וגם כי סומכים על 'לי זה לא יקרה'.

אז נניח שלא יקרה לך כלום, אבל גם אם לך זה לא יקרה - אתה גורם שזה יקרה לאחרים, במישרין או בעקיפין, ומזה לאנשים כבר לא אכפת. וצריך שיהיה אכפת.

(לא דיברתי על אלו שמההתחלה חשבו שמדובר בקונספירציה אלא על אלו שכביכול 'איבדו אמון')
הפגנה יש גם בבני ברק, רק בשביל האיזוןאריך וייס
של כמה עשרות, וזו בדיוק אחת הדוגמאות לשרשרתד.

ה"הדבקה" של ההפגנות בבלפור.

מחקים אותם.

אמנם היה מקום לצפות מאנשים שיש להם יראת שמיים, שלא יחקו דגם כזה של סיכון נפשות, כמו שלא היו מחקים חילול שבת, אבל מכל מקום - ברור שאחד הנזקים העיקריים של הפגנות האנרכיסטים, הוא הזלזול שזה מביא בעקבותיו.

ממש אבל ממש לא בפרופורציות דומותחצילוש
כמו כן, הפגנה היא הפגנהאריך וייס
עם כל החומרה של מה שקורה בבלפור...אדם כל שהוא

אם שאר הציבור היה מתנהג כמו שצריך, רוב ההדבקה הייתה נמנעת.

אפשר לשער לפי מספרי החולים בכל עיר וישוב, שרוב ההדבקות לא התרחשו בבלפור.

זכריםמחפש שם

כשאתם מדברים עם בנות רנדומליות אתם מסתכלים להן בעיניים? 

ובנות איך אתן מרגישות מול זה? הייתן רוצות? זה מוזר לכן אם לא? מפריע לכם אם כן?

לי מרגיש לרוב אנטימי מדי להסתכל למשהי בעיניים סתם ככה

ואולי גם מהצד שלה חודרני

מצד שני זה גם מוזר, ולא מרגיש לי בריא אם לא...

אז מתעניין

תלוירקאני

באמת שזה משתנה בין אנשים 

עצות לטסט!!!!מחפש אהבה

זה הכל סייעתות או יש מה לעשות השתדלות?

גם וגםל המשוגע היחידי

מצידך צריך לעשות השתדלות לנהוג רגוע וטוב, ולהיות דרוך על הכביש.

וכמובן זה הרבה סיעתא דישמיא כי באמת קורים דברים לא צפויים וה' עוזר.

בהצלחה!!!אנונימי 14
לא להכנס למחשבות על..מחפש שםאחרונה

להתמקד בנהיגה עצמה

לבוא עירני

לזכור שיש חיים מעבר לטסט, לפעמים הנפש מצירת שהטסט והלחץ וההצלחה הם חזות הכל, לנשום ולהזכר שיש אותך מעבר לטסט

ותהנה מהדרך, בעזרת השם תעבור אבל גם אם לא- אתה לומד ומתפתח יחד עם הדרך.

ממש בהצלחה!!

החיים וזהמישהי719

היי לכם

איך מתקדמים החיים שלכם?

אתם מרגישים שהגשמתם את המטרות והחלומות שלכם?

האם קרה לכם שהרגשתם שכל הדלתות נסגרו בפניכם? מה עשיתם אז?

מתייעצת כי אין לי מושג מה אני עושה עכשיו עם החיים שלי...

חסרים הרבה פרטים להבין את התמונה שלךפ.א.אחרונה
פעם הרגשתם שמישהו מבין אתכם?מחפש אהבה

אבל באמת?

ואתם חשובים לו באמת?

ויצא לכם להיות גם מאוכזבים ממנו אחרי זה?

אולי סוג של בגד בכם?

יש פה עוד מישהו ש...?מפחד מאוד!

יש לו חלומות שלא הגשים כי השם לא מסכים, אבל עמוק בפנים פועם הגעגוע אליהם בלי להרפות?

יש פה עוד מישהו שמסתכל על האנשים שהכל מותר להם ואומר: גם אני רוצה אבל לא יכול. אבל בפנים לעולם לא השלמתי עם זה שאיני יכול?

חלומות שה' לא מסכים?אני:)))))
מי זה האנשיםרקאני

שהכל מותר להם?

אין אנשים שהכל מותר להם...הסטורי
וגם מי שלא מקבל את הגבולות שכלשונך: "השם לא מסכים", יש לו איזשהם גבולות ערכיים/מצפוניים/חוקיים או פשוט מציאותיים - כמה שינסה לנופף בידיים ולעוף, הוא לא יצליח, כמה שינסה להכניס פיל בקוף של מחט - לא יצליח.

אגב, מציאות בלי גבולות בכלל - היא מציאות מאוד אבודה. יש היום שיטת חינוך (או יותר מדוייק: חוסר חינוך) שמנסים שילד לא ישמע אף פעם 'לא', אף פעם לא ידברו אליו בתקיפות, אף פעם לא יציבו גבול. אז מאבטחים את כל השקעים בבית, נועלים את האסלה וכו'. והנה מתברר שילדים שגדלו כך, אינם יותר בריאים בנפשם - אלא פשוט לא מסוגלים להתנהל בעולם.

אחרי שמקבלים שהמציאות היא כזו שבה "בוקר ויודע ד' - גבולות חלק הקב"ה בעולמו..." (רש"י פרשת קורח), יש הזדמנות להעמיק בהבנה למה דבר ד' הוא "לטוב לנו לחיותנו כל הימים".

הכל מותר לכולם במידה שווה, מותר לך לעשות מה שבא לךצדיק יסוד עלום
אתה לא באמת דתי והם לא באמת חילונים. כל היהודים חייבים במצוות, וחילוני שעובר על מצוות ה' נדפק בדיוק כמו אדם דתי.
מצ"ב שיר של אדם שמותר לו הכלצדיק יסוד עלום
הייתי פעם כזה "שהכל מותר לו"מבקש אמונה

זה סתם אשליה שהגשמת החלום שלך תשמח אותך...  זה לא קורה אף פעם.

כשמגיעים לשם לא מרגישים וואו כמו שדמיינת, חוזרים למציאות עצובים ומחפשים חלום חדש... זה לופ של ריקנות שלא נגמר.

אם נשארו "חלומות"? כן, אבל הבנתי שזה סתם חרטא.. לא צריך לשתות את כל הים כדי להבין שהוא מלוח

תסמוך על הקב"ה שיש סיבה טובה שהוא לא מסכים לך.

מבקש אמונה אתה יכול להסביר יותר?מפחד מאוד!
אם אוכל.. מה בדיוק להסביר? תמקד אותימבקש אמונה
בוא לשיחה אישיתמפחד מאוד!
לא חושד ספציפית באף אחד, אבל מציע להיזהר מאודהסטורי
משיחה אישית על נושאים מורכבים ובמיוחד על נושאים שהצנעה יפה להם.

אנחנו רוצים להניח שכולם רוצים רק טוב, אבל היו כבר מקרים גם כאן בפורום וגם בכלל בעולם.

נכון, אבל כל מקרה לגופו.מפחד מאוד!
ועוד משהו: לפני שאתה חושד - תכבד ואז תחשודמפחד מאוד!

אל תיתן שפכטל בלי מילה טובה לפני זה. כי אתה גם לא יודע מי אני, נכון??

וגם שתינו גברים. בחיים לא היית פותח נושא כזה עםמפחד מאוד!

מי שלא גבר

תכל'ס, במקום לחשוד, תנסה אולי לעזורמפחד מאוד!
כתבתי שאני לא חושד ספציפית באף אחדהסטורי
אני באמת לא חושד ספציפית בך, כתבתי את זה לשניכם והייתי כותב זאת לכל מי שמציע שיח בפרטי על נושאים מורכבים.

זה ששניכם גברים לא עוזר. גם גברים ניצלו ניקים בכל מיני צורות.

אוקיי. תודה. מרגיש שזה באהבהמפחד מאוד!
הערה חשובהארץ השוקולד

נכון לכולם בין אם ניק מוכר או לא,

וגם לא בהכרח מי שמציג את עצמו כגבר הוא גבר והפוך. (רוב האנשים בסדר ורוב ההצגות בסדר, אבל זהירות מומלצת תמיד)

ספרא, פרשת קדושים, פרשה י'פצל"פ
לא יאמר אדם אי איפשי (אין רצוני) ללבוש שעטנז, אי אפשי לאכול בשר חזיר, אי איפשי לבוא על הערווה, אבל (יאמר) איפשי ומה אעשה ואבי שבשמיים גזר עליי כך.
מה שבטוחמחפש שם

שה' לא רוצה שתרגיש ככה.

אתה צריך לברר על מה יושבים הרגשות הקשים האלה, לפעמים אנחנו בטוחים ואוחזים בסיבה מסויימת לכאבים שלנו בזמן שהסיבה היא בכלל אחרת.

התורה והאמונה כשלעצמם הם שיא החופש החיבור והשמחה, כנראה שמשהו במפגש שלך איתם נעשה בצורה לא נכונה, שלא מתאימה למהלך הנפש שלך.

התיקון הוא להסכים להפגש עם הפחדים והמקומות הקשים והכואבים שלך ולעבור בהם תהליך של ריפוי. ואולי בדרך גם תתן לעצמך לפרוץ גבולות שגדלת איתם כחלק מהתהליך, אבל התיקון הוא במפגש שלך עם עצמך. לא במעשים מסויימים או בחוץ.

בוודאי. וגם לחוסר ההשלמה יש שם...נקדימוןאחרונה

קוראים לזה "צידוק הדין". אתה לא מבין, אתה לא מסכים, אתה לא מקבל - אבל אתה מאמין. במה? בכך שאם אלוהים אומר לך שזה רע, אז זה רע. הוא קבע שאסור, אז אני מקבל את פסק הדין שלו. אני מאמין לו, לאלוהים.

ייתכן וזה יוביל אותך לשאלות אחרות על עצמותה של האמונה, ואז במצב כזה צריך ללכת ללמוד על זה. אם זה המצב, הייתי ממליץ בחום לא נורמלי על הספר "המצוי הראשון" של הרב מיכאל אברהם. ואפשר לשלב עם למידה מתוך האתר של מכון ידעיה.

מי מכיר את חיה הרצברג?מפחד מאוד!

מכירים.ות?

יצא לירקאני

לפגוש אותה כמה פעמים

ולקרוא את הספרים שלה

לא נשמע שאת דלוקה עליה..מפחד מאוד!
נהניתי מאוד מהספריםרקאני

וגם במציאות היא אישה חכמה מאוד

מה הכוונה דלוקה?

למה היא צריכה להיות דלוקה עליה?!יעל מהדרום
לק"י

זה משפט מאוד מוזר. במחילה מכבודך.

ואני אוהבת את הספרים שלה.

מתנצל שזה היה נשמע..מפחד מאוד!

אבל בואו תדונו לכף זכות. אתם כנראה לא מכירים את הדמות הזו, אבל אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה.

מוזמנים לנסות.

פשוט התפלאתי..מפחד מאוד!

איפה האנרגיות? האור בעיניים? התקווה שמשפריצה על המקלדת כשמדברים על הספרים ועל הגילוי של חיה הרצברג..

הייתם נשמעים לי אדישים מידי.

ניסיתי להבין: אולי רק צעדתם ליד האור, אבל פנימה - לא זכיתם להיכנס?

אני לא נוהגת להתנסחרקאני

במילים מתלהבות בדרך כלל

אישה חכמה מאוד

אני חולקת עליה בחלק מהדברים

אבל בחלק אחר אני בהחלט לוקחת ולומדת

מתייחס לשתי ההודעות ביחדהסטורי

לחיה הרצבגר יש ספרים באמת טובים. ספר טוב באמת יכול לעזור לאנשים לעבור תהליכים.

ההגדרה שכתבת : "אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה."

נכונה שבעתיים על סופר אחר, שהיה פעיל מאוד במשך קרוב לשלושה עשורים במגזר החרדי וגם בציבור הדתי לאומי, קראו בשריקה את ספריו ורבים יכולים להגיד שספריו עזרו להם לגלות דברים.  את הסוף אנחנו יודעים...

חלילה איני חושד בחיה הרצברג בשום דבר כזה. אבל, כן ממליץ מאוד לא לעבור את הקו הדק, שבין הערכה לסופר/זמר/מרצה/מורה/כוכב משהו/אחר - לבין הערצה שעלולה לטשטש גבולות בריאים. זה נכון על כל דמות ונכון שבעתיים, דווקא על דמות שגורמת לאדם לעבור תהליכים רגשיים.

אפילו על תלמיד חכם, שכן מופיעים במקורותינו ביטויים של 'דביקות' ו'התבטלות' - צריך זהירות.

אין בעיה אם יש אור בעינים, כל עוד נשאר מאחוריהם שכל ביקורתי...

מסכימה ממשרקאני
הבנתי. אני בהחלט נהנית מהספרים שלהיעל מהדרום
לק"י

אבל אני לא הטיפוס המתלהב, שיקפוץ עליה ברוב התרגשות או משהו😅

לאיזה דמות הכי התחברתם בצומת הדרורים?מפחד מאוד!

זה עורר בכם געגוע לשבת על איזה סלע ולספר ליוחאי את מה שעובר עליכם, או שלא כל כך נכנסתם לאווירה ולסיפור?

בגדול-ruthi
כנראה שאני יוחאי😜 
למה?מפחד מאוד!אחרונה
מקומות לטיול/ מעיינותאשר ברא

שאפשר להגיע אליהם בקלות בתחב"צ באזור ירושלים..

ולא ליפתא🙈

עין חמד. מניחה שיש מים בתקופה הזאתיעל מהדרום
לק"י

זה לא מעיין רציני, אבל מקום מוצל ונעים עם זרימה של מים. 

יש המוןמפחד מאוד!

סטף

עין לימון

מול עין חמד יש מעיין חמוד מאוד. זה מצד ימין של הכביש אם באים מירושלים

אם צריך עוד פרטים בשמחה

אשמח לפרטים על המעיין מול עין חמדארץ השוקולד
לא מכיר
עוד פרטיםמפחד מאוד!

נכנסים לבית נקופה נדמה לי [המושב מעל מחלף חמד] הולכים ישר עד סוף היישוב עוברים את השער הולכים קצת בשביל ומגיעים.

תודהארץ השוקולד
כמה זמן הליכה מהמחלף?
הארה- כשאתה רוצה להגיב להודעה מסויימתיעל מהדרום

לק"י

אתה נכנס אליה, ולוחץ על כפתור תגובה.

(פשוט הגבת לי כמה פעמים בטעות).

שביל המעיינותארץ השוקולד

קו 150 לעמינדב (נראה לי שאני זוכר את מספר הקו) מגיע כמה דקות הליכה מתחילת המסלול ויש אוטובוס או רכבת קלה להדסה עין כרם.

אני חושב שיש גם מים בעין חנדק.

עין לבן הוא כרבע שעה-חצי שעה הליכה מהחניון של הגן החיות התנכי.

שביל הדסה באזור היער ליד עין כרם, מניח שזה נגיש גם בקלות, לא זוכר מאיפה בדיוק נכנסים.

טיול בסגנון אחר יכול להיות על חומות העיר העתיקה וזה גם קל להגיע בתחבורה ציבורית.

אפשר גם להסתובב ביער ירושלים מתוך קרית יובל.

אם יוצאים מירושלים יש את נחל חלילים (המים במעיין שם לא באמת ראויים לכניסה אבל הטיול יפה) שמתחיל מתוך מבשרת, לדעתי בערך 20 דקות הליכה מקניון הראל ואולי יש תחנה קרובה יותר.

האזור ליד מטע מאוד יפה אבל זה הליכה מהתחנה בכניסה למטע (עין גרס, עין מטע - הם בכיוונים שונים).

אזור בר גיורא, ח'ירבת עיתאב ועין חוד, אזור ממש יפה, מניח שיש אוטובוסים לא רחוקים משם.

הסטף נגיש בתחבורה ציבורית, עם מלא מדרגות.

עמק המעיינות פנטסטי אבלמפחד מאוד!

יש הרבה מאוד אנשים בחופש. לא תמיד זה מתאים האווירה.

אבל יש הרבה בריכות [לפחות חמש] כך שתמיד אפשר למצוא משהו יותר מתאים

תודה על כל ההמלצות!אשר בראאחרונה
תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
צודקארץ השוקולד
אמירה שגויה שלי

אולי יעניין אותך