טוב לי איתו כל כךהריון ולידה
הוא מכיל, מתחשב, אכפתי, רגיש, אוהב, דואג. שם את עצמו תמיד אחרי. יש משהו טעים? שאני אוכל. אני רוצה לצאת? תמיד יגיד כן ויחזור מוקדם כדי שאוכל ללכת. מעודד לצאת עם חברות, יפרגן לי לצאת לבתי מלון עם בת דודה קרובה, מעודד אותי לקנות בגדים, כיסויי ראש יפים, כל מה שעושה לי טוב. הכל.
אבל
אין כמעט יחסי אישות. ברמה של פעם בחודשיים וגם כי אני מבקשת.
דיברנו על זה רק לפני חודש וקבענו יום אחד בשבוע שזה קורה. מאז זה לא קרה אפילו פעם אחת.
זה ככה מתחילת הנישואין. כשהיינו גם אסורים היה בליל טבילה ועוד פעם אחת (כי דרשתי), וזהו. זה לא יבוא ממנו.
כבר האשמתי אותו שהוא הומו וא-מיני ומה לא. כשזה קורה הוא הכי שם ואז אין זכר לתקופה המתה לפני. אבל אז שוב תקופה ארוכה בלי כלום.
הלכתי למטפל שהסביר שבלעדיו אין מה לעשות והוא לא היה מוכן להגיע.
אני כותבת ונחנקת מדמעות
כי חוץ מזה הוא הגבר המושלם בכל מה שרק אפשר לבקש
אני לא אתגרש ואין לי מה לעשות. אני אוהבת אותו ובאותה נשימה אני כועסת כל כך.
חסר לי חום, ומגע, ולהרגיש אישה.
אני נראת טוב, בלי לעוף על עצמי אבל באמת גוף מושלם. מלאה במקומות הנכונים, למרות מספר לידות בטן שטוחה, מתלבשת בסטייל. ועדיין מרגישה כמו סמרטוט.
פרקתי והלכתי לבכות
אוייש אהובה שולחת לך חיבוקאני זה א
וואו אחד הדברים הקשים ביקוםמיואשת******
לא פייר. לא מגיע לך.
לא כתבת מה קורה כשאת יוזמת.
ובפעם בשבוע שקבעתם מה קרה. יצרת אוירה /רמיזה משהו?
בכל מקרה במצב כזה כאוטי אני חושבת שקודם כל הייתי הולכת למטפל אחר. מטפל זוגי ולא רק מישהו לתחום האישות. כי אין כזה דבר אין מה לעשות. מטפל אמור לעזור לך למצוא את הדרך לגרום לו לבוא.
ואם אין ברירה אחרת, ואני הכי לא בן אדם של אולטימטומים במיוחד בנושא כזה רגיש, אבל אם אין ברירה אחרת אז כן. מציבה עובדה שאו שבא לטיפול או ש... אבל את זה הייתי עושה רק בהתייעצות עם מטפלת זוגית טובה.
שולחת לך כוחות זה נסיון קשה משאול. ❤️
הפותחתהריון ולידה
כתבתי כשאני יוזמת וזה קורה הוא הכי שם זה פשוט לא קורה הרבה כי גם כשאני מבקשת ביותר מחצי מהפעמים זה מתמסמס ואני אומרת בצורה שאי אפשר להתבלבל מה הכוונות שלי
האולטימטום לא יעזור כי הוא יודע שאני לא אתגרש ממנו. בשאר המישורים הכל על גבול המושלם.
וזאת נקודה שקשה לי אבל במכלול זה לא "משתלם" לי
מבוי סתום
יקרהמיואשת******
אולטימטום זה לא דווקא גירושין. אולטימטום זה הצורה שחיים יחד. נישואין או שותפי דירה. מדברים ונהנים או טכניים בשביל הילדים. ושוב זה משהו שצריך להיעשות אך ורק בליווי יועץ זוגי תותח ובהכוונתו ובכוונה מוחלטת שלך.
וחוץ מזה שאני לא מאמינה ב- אני אף פעם לא אתגרש הזה. אם כל כך לא טוב לך עכשיו זה רק ילך ויחריף ובסוף כן יגיע לשם. כשאת תרגישי את זה אולי יהיה מאוחר מדי בשבילו. זה משהו שאת צריכה להבהיר לו לגמרי.
וואו. אין לי עצותהבוקר יעלה
רק חיבוק.
אף פעם הוא לא יזם? תמיד את?
עונההריון ולידה
הוא כן אבל מעט מאוד
אני בקושי זוכרת שזה קרה אבל כן היו פעמים
נשמה. עשית לי דמעותחדשה ישנה
אווווף...
אין לי עצות.
אבל זה כואב
כואב
אאווצ'!!
חיבוק גדול... ומציעה בזהירות שתראי לו את הפוסט הזה.
וזאת המחשבה שליהריון ולידה2

אני מזדהה איתך וחושבת שיש לנו איזה בסיס דומה במצב. 

אצלי זה כן בתדירות יותר גבוהה, אבל עדיין רחוק מהרצוי. 

יצא לי לחשוב על זה המון.

יש מצב לפחות איך שאצלי זה נראה שזה נובע מחוסר סיפוק כללי של הבעל מעצמו, 

מהלימוד, העבודה וכו' זאת אומרת הוא נראה לי מאוכזב מעצמו תכנן לראות את עצמו משהו אחר. 

יכול להיות אצלך ככה?

עונההריון ולידה
תמיד יש לו תרוצים
עומס בעבודה (90 אחוז מהזמן זה התרוץ)
דימוי גוף נמוך (הוא טיפה מלא ואני חטובה)
עייפות
אני חולה
הוא חולה
לפעמים זה נראה לי שהוא מחכה שארדם, הוא מתארגן לאט, בודק אם אני ערה הולך להתפלל ערבית, עושה הכל כדי לא להכנס למיטה כשאני עוד ערה
לאחרונה התחלתי כבר לחשוב שהוא בוגד אבל זה ככה מתחילת הנישואין וזה ממש לא הוא באופי
מרגישה מרוסקת עם המחשבות האלו
אני לא יודעת מה לענותהריון ולידה2

אני מתחרבשת במחשבות דומות...

יש מצב שזה עצלות כזאת? עצלות אמיתית?

לא חושבתהריון ולידה
נשמע קצת שהוא חרד מזההנורמלית האחרונה
חיבוק בשבילך, מקווה שתצליחו למצוא את הדרך ויהיה לכם טוב מושלם בעז"ה.
נשמה, אני בול ככההריון ולידה
בחצי שנה הראשונה של הנישואין הייתי חופשי ויוזמת (טוב, זה קצת שונה ממה שתיארת אני מבינה).
מאז בהריונות היינו לפעמים פעם בחודש, באחד ההריונות אפילו היה לנו 3 חודשים ראשונים שלא רציתי.
אבל בלי קשר להשפעות הורמונליות, אם הוא לא רוצה ודוחה ומלא תירוצים, משהו חוסם אותו!!!
אל תאשימי אותו, הוא בטוח אוכל את עצמו בפנים, תשבו תדברו פתוח ואם צריך תלכי לייעוץ לראות איך את מכוונת אותו בדיבור בינכם להגיע להבנות מה הגורמים שחוסמים אותו, או הכי טוב אם יצליחו לעזור לך לגרום לו להסכים לבוא לטיפול.
אני גם תמיד עם תירוצים של עייפה, מחר עבודה/לימודים, כואב לי הבטן, כואב לי הרגל, לא קמה בלילה לשירותים כדי שלא יתעורר ממני וירצה, לצערי אני במצב מאד מאד קשה.
אני יודעת שאני יודעת שיש בי את המקום של נמשכת ואוהבת ויכולה להנות, ותאמיני לי שאנחנו קשורים בלב ובנפש, אבל אין לי שום רצון או חשק, זה לא כיף לי זה אפילו סבל בשבילי.
לא דווקא פיזית, כלום כבר לא נעים לי מרוב שהרגלתי את עצמי לרצות בלי לרצות.
אני בטיפול ועובדת על זה, אבל זה עומקים שאי אפשר להאמין איזה השלכות מילדות יכולות להיות, ואני לא מדברת ח''ו על אונס/פגיעה מינית.
זה יכול להיות גם חוסר אימון בעצמו, חוסר אהבה עצמית, חוסר אימון שמגיע לי שיאהבו אותי, שיעריכו אותי.

חייבים חייבים להגיע לשורש של החסימה.

בהצלחה!!!
הוא אומר שזההריון ולידה
עומס מהעבודה
או שלל תרוצים אחרים
ושהוא לא חסום, והוא מוכיח שכשזה קורה הוא הכי all in
אוקי אין לי רעיונות... אני קוראת מה שאומרים לך בתקווה שיעזורהריון ולידה2

גם לי. 

אני שומעת שבנות מדברות פה על חסימה רגשית. לא ברור לי איך בודקים את זה עם הבעל. 

כאילו, אם הוא לא רוצה טיפול, די קשה לגרור אותו לשם. 

אני רואה מה ש@מיואשת****** כותבת, זה בטח מחייב ייעוץ צמוד. 

אצלי זה מעניין כאילו לליל טבילה הוא ממש מחכה ובאותו יום בשיא העניין. לפעמים יום יומיים אחר כך שוב, 

ואז זהו, כאילו נגמר לו. אני לא מצליחה לשים את האצבע על הסיבה למה זה קורה לו. 

אהה ויש עוד הבדל ביננו, אני לא חושבת שיש לי בטן שטוחה

אני עצובה בשבילך. היטבת לתאר את המצב. איש מקסים מתחשב, חכם, וכו' וכו' אבל לא מתנהג כמו בעל

יכול גם להיות חשק מיני מועטNoni
יש ביניכם שיח פתוח בנושא הזה?
אולי יכול לשתף אותך מה יכול להגביר לו את החשק?
❤❤נביעה
איתכן באותה סירה...
בהחלט מהסיבות שציינת... לגמריי....
אבל מתסכל נורא.
😥
❤❤❤
אני לא יודעת מה לומר לך. רק שקראתי פעמיים וכואב לי ממש.השם בשימוש כבר
מקווה שגם ההזדהות שלי עם כאבך תנחם אותך ולו במעט.
הלוואי שימצא מוצא,
פתרון.
הלוואי שיהיה לך טוב.
❤️💙🧡💜💛💚
תודה❤❤❤❤❤הריון ולידה
אכן מנחם.. כל תגובה פה גורמת לי להרגיש שאני בסדר ונורמלית ולא איזה ייצור עם תאוות
ולהזכיר לעצמי שהוא הקיצון שלא בסדר ואין לי מה להתנצל על הצורך הבסיסי הזה שלא ממומש
בטח שאת נורמלית נשמה!!!השם בשימוש כבר
אשה משתוקקת לבעלה. זה בטבע שלה. "ואל אישך תשוקתך".
וזה בול כמו שהגדרת- צורך בסיסי שלא ממומש.
הן גופני והן נפשי.
אני שוב שולחת לך חיבוק,
את במחשבותיי ובתפילותי.
💟
ייצור שפוי ובריאמשמעת עצמית
אם לא היית ככה זה היה לא תקין.
💗💗💗
אולי לנסות בזמן ששניכם רגןעים לשבת לשיחהאני זה א
פתוחה להגיד לו שקשה לך המצב הזה ואת לא מאשימה אותו כי חכול להיות שהאשמות רק חוסמות יותר ולהציע בעדינות לדבר עם איזה רב או דמות שיכולה לעזור בעניין..
וברור שסה שהמצב הזה לא טוב לך מצריך טיםול אבל אני מניחה שעמוק בפנים גם לא זה קשה ואם יש לו חרדה מהעניין לחץ רק יגרום לו להשתבלל יותר בעצמו.
מה שכן מסכימה על הצבת אולטימטום מסויימת (ממש לא גרושים)שכן תגרום לו להבין שחייבים שינוי כאן אם את באמת חשובה ויקרה לו.
כמובן בליווי מקצועי .
שיהיה בהצלחה
עשיתי כברהריון ולידה
אולי 40 שיחות כאלה אמיתי 40 לא מגזימה
אותו תוכן, כל פעם שמה את הלב שלי פתוח פצוע ומדמם וכלום לא זז
אוי אוייירקלתשוהנ
וואי את גיבורה כל כך שוב ושוב.
חיבוק ענק
בטח שאת נורמלית. והלוואי שתמצאו את הדרך.
אויי יקרה.. נשמע ממש קשה😥בתי 123
מדהים שאת מצליחה להסתכל על הצדדים הטובים בהחלט נשמע כמו קשר שאסור לוותר עליו בשום אופן גם עם כל הקשיים.
יכול להיות שבעלך באמת עבר משהו שהוא אפילו לא מודע לו או לא זוכר או שהוא כמו שרשמת שאת חושדת.
לדעתי אולי כן לנסות ללכת לטיפול בלעדיו את יכולה לנסות מטפל ולברר מראש מי יהיה מוכן לעזור לך בלעדיו
שולחת חיבוק ממש התמודדות לא פשוטה
מה קורה בליל טבילה, כשאת חוזרת?Noni
כמה זמן אתם נשואים?
מה הוא אומר על טיפול?
איך הוא הגיב כשאמרת "הומו, א מיני"?
מה הוא אומר כשאת מדברת איתו באופן כללי על זה? (לא נקודתי- כי נקודתיץ אני מבינה מה הוא אומר "אני עייף" ועוד)
כשאתם מותרים, יש חיבוקים ומגע?
באיזו סביבה הוא גדל? הסיבה שאני שואלת היא כי הדיסוננס בין "לא צנוע" ו"אסור" לבין "אחרי החתונה, לא רק שאסור, אלא חובה : מאוד קשה ולדעתי בעיקר לגברים... כך שהמעמד ממש מלחיץ אותם, מרתיע, דוחה... ואני באמת יכולה להבין למה.. ובמצב כזה(גם בעוד מצבים כמובן), טיפול בהחלט יכול לעזור...
כמעט עשורהריון ולידה
לא מוכן לטיפול
כשאני אומרת הומו צוחק עליי כי אומר שהגוף שלו מגיב אליי ושאני רואה את זה ושהוא נמשך
מצד שני יכולה להתלבש לידו אחרי מקלחת הוא בכלל לא פוזל לכיוון שלי אני יכולה להסתובב בבית בלבוש קצר ומה שיהיה לו לומר זה שזה לא מתאים
המשפחה שלו דתית לייט והוא דתי חזק יותר
יכול להיות שזה בא אצלו מעניין דתי?מיקי מאוס
כי את כותבת שכשזה קורה הוא הכי בפנים.
אולי הוא עובד חזק על היצר שלו וקצת נסחף לכיוון של סגפנות. כך שהוא "מכבה" אותו כדי לא להיכשל ועל הדרך מפספס את הזוגיות שלו גם כן
(רק מעלה כיוון, יכול להיות שזה בכלל לא רלוונטי אליכם)

את חייבת לתפוס אותו לשיחה, להשתדל כמה שיותר רגועה, אבל להבהיר לו איפה את נמצאת. כמה זה פוגע בך. לנסות להבין מאיפה זה נובע ואיך זה יכול להשתנות)
ואם לא תצליחי אז אולי לערב רב או דמות שהוא סומך עליה.
זה אחת מאבני היסוד של זוגיות. לא משהו שאפשר לוותר עליו...

בהצלחה!
כמה זמן נשואים?הריון ולידה2

רשמתי לך תגובה ארוכה ואז שמתי לב שאת מהניק הכלליאהבתחינם
אם באלך תשלחי לי הודעה, יש לי מה להגיד לך.
יקרהתוהה לי
ממליצה לך מאד ללכת לטיפול פסיכולוגי פרטני שיגרום לך להבין טוב יותר את עצמך.. כי באיזשהו מקום בתת מודע את מאפשרת את המצב הזה, לא חלילה יוזמת אלא מאפשרת.. וזה נשמע מאד ברור מבין המילים.. את כותבת שכל כך טוב לך איתו. משהו בך ייתכן שחושב שהמצב הנוכחי הוא מושלם חוץ מדבר אחד. דבר אחד ענק ומשמעותי עם השלכות על כל החיים הזוגיים, הערך העצמי שלך, המצב הרגשי שלכם. ייתכן שזה נובע מכך שאת לא מספיק מעריכה את עצמך להגיד מגיע לי! מגיע לי את כל החבילה הבסיסית הזו! את כל הטוב הזה! יכול להיות סיבות אחרות, אבל בטוחה שאת יכולה מאד מאד להיתרם מטיפול פרטני!
בהצלחה רבה רבה!
כל כך מסכימה ומזדהה עם מה שכתבת...Noni
תודה! עזר גם לי!
וואי אני מזה לא מתחברת לתפיסהאורוש3
זו כאילו שם עליה אחריות ללא נורמליות שלו. וזה לא פייר ולא אמיתי בעיני. ברור שטיפול מומלץ לה. כי היא במקום קשה ופגוע וזה יכול לעזור לה לאסוף כוחות נפש. אבל לא כי ההתנהלות שלה גורמת או מחזקת את המצב. מקווה שלא נפגעת. זה לא אישי בכלל. פשוט ממש צרם לי כזה. זכותך כמובן לא להסכים איתי בכלל.
לא גורמת ולא מחזקת ובכוונה הדגשתי את זהתוהה לי
מאפשרת. הפותחתציינה שמדובר כבר בעשור. והוא לא הולך לטיפול. והוא לא נענה וחא מתפשר ולא עושה צעד לכיוונה. וחא משתנה כלום מצדו.
נכון. אז על מי האחריות?אורוש3
עליו. היא לא מאפשרת. היא שומרת על הבית ועל הטוב שיש.
צריך 2 לטנגותוהה לי
עם טיפול טוב ונכון היא תוכל לגרום למצב שלה להשתפר. בהכרח.
לאפשר זו לא אחריות למעשה חלילה. האחריות היא עליו אבל איך שהיא תגיב לסיטואציה, תחשוב עליה, תרגיש אותה, תנתח אותה, מאד מאד משמעותי פה לרווחה האישית שלה.
טוב, נסכים לא להסכים ❣️אורוש3
דומה בעיני לגישה שאם האמא בטוחה שהילד נגיד ירדם לבד זה יקרה. וואלה נוסה מכל הלב וכשל. בוודאי שיש השפעה אבל אני לא מאמינה שרק שינוי באחד ישפיע על המציאות. זה מאוד מקטין את זה שלשני יש אישיות ובחירה. ברור פה שלא רק הוא צריך לעשות מהלך. הוא צריך להסכים למהלך. וברור שגם טיפול לא יעשה קסמים. אבל ברור שעם מטפל טוב ומומחה אפשר בעזרת ה' להתחיל תהליך כלשהו. כי את כל מה שאפשר לבד לתקשר ולעשות היא כבר עשתה
אני לא בטוח שאנחנו לא מסכימות..תוהה לי
את כתבת בתגובתך הזו רק חיבוקים. קשה ממש - הריון ולידה
לשנות את התגובה משיתוף של רגשות להליכה לטיפול. שינוי תגובה זה בדיוק מה שהתכוונתי, רק בהיבט היותר פנימי של הדברים. לנסות לבחון בטיפול עצמי מה האמונות והרגשות שהובילו לתגובה מסויימת במשך כעשור ובמה זה שירת ובמה זה לא שירת את המצב הקיים, ואיך ומה ניתן לחשוב, להרגיש, לעבוד, כדי להגיע למקום שמגיב לבן הזוג באופן שונה
לא יודעת.אורוש3
משהו באיך שזה נשמע כשאת אומרת לא מתחבר לי. אבל זה ממש בסדר ולגיטימי. הכל טוב. שבוע טוב יקרה! גמ''ח וצום קל. תמיד כיף דיון מכבד.
שבוע טוב ומקסיםתוהה לי
והצחקת אותי למדי עם המשפט הראשוו שלך..
ההשערה שלי היא שלא היית בטיפול בעצמך כי אחרת אולי היית מבינה שזה הדבר הכי הגיוני, עוזר, מעודד, מחזק שיכול להיות.
ממני שהיתה בטיפול 4 שנים..
דווקא הייתיאורוש3
תראי,,,רויטל.

בדרך כלל או אצל המון זה הפוך, שהאיש רוצה ולאישה לא נוח לא אוהבת 

קשה לה וכ,,המצב שלך אם היה הפוך היה ממש נורא,יש כאלה גברים

אם כי לא הרבה לא אוהבים את זה, רק בדיעבד כשאין ברירה מקיימים

את המצווה הזאת, בהתחלה כתבת מתחשב, אכפתי, רגיש, אוהב

דואג וכ,,,זה נראה שמאוד אוהב אותך ולא בגלל שהוא לא אוהב אותך,

לכן יקירתי תתחזקי עם שיש עכשיו,ואולי בעזרת השם הכל יהיה בסדר,

ושוב אני יודעת שאם היה הפוך כל השלום בית היה נהרס,והמון שלום הבית

נהרס כשהאיש רוצה והאישה לא,  בהצלחה רבה ושנה טובה ומתוקה שיהיה לך אמן.

לא רומזת שחלילה שלום בית צריך להיהרס,Noni
לא מכירה את הזוג , וכל אחד ונפשו...
אבל לדעתי והאמת גם מההיכרות שלי שלום בית נהרס גם כשהגבר לא רצה אמנם הדוגמה שאני מכירה הרבה הרבה יותר קיצונית ממה שתואר פה אך אין להמעיט בצורך הזה של האישה וברמת חשיבותו לקיום נישואים תקינים...יתרה מכך, הזוג שאני מכירה קיבל היתר מהרב אחרי מספר שנות נישואים, ואף הרב לא הבין איך האישה החזיקה מעמד כל כך הרבה זמן...
הרבנית של האישה אמרה לה שאם הייתה יודעת שאחרי חצי שנה של טיפול זה לא עזר, הייתה מייעצת לה להתגרש
ושוב, אני לא אומרת שהפותחת צריכה להתגרשNoni
נשמע שהיא אכן מאוהבת ואוהבת, ומעריכה, ושכן מתקיימים יחסים אך בתדירות נמוכה , אבל כן סופר חשוב לדעתי טיפול ..
יקרה!Tm123
אני מבינה אותך ככ ככ, כבר שנה שנמצאת במצב דומה..
קודם כל אישה כיף שיש לך בעל מדהים!! ושטוב לכם ביחד, זה שווה ככ הרבה. ואיזה מדהימה שאת ככה רואה את הטוב.
לא הספקתי לקרוא את כל התגובות, אבל אני חושבת משהו קצת אחר,
חושבת שעם כל הקושי צריך להבין שזה נושא שיהווה תהליך ארוך, וכנראה שלהגיע למצב שהוא ירצה ויזום לא יקרה ככ מהר, ולכן אני גם חושבת שלדחוק אותו לפינה לא ככ יעזור.
אני כן חושבת שככ חשוב לםתוח את הנושא איתו ולהביע את הכאב שלך, רק חשוב לשתף אותו ברגשות שלך ובמה שעובר עלייל וחא ח"ו להאשים אותו.
כי אני בטוחה שגם לא המצב לא פשוט ומאוד כואב, ויכול להיות שכרגע הוא לר מסוגל אחרת. אצלנו זה התחיל מאיזה אירוע שעלה מהעבר ומאוד מקשה עליו להגיע לחיבור.
כן חושבת שאפשר לנסות לשכנע אותו ללכת לטיפול, טלהבין על מה זה יושב ובע"ה להתחיל תהליך ריפוי בנושא.
חיבוק ענק והמון הצלחה❤

מנסה...קמה ש.

בס''ד

בוקר טוב הריון ולידה יקרה ❤

קראתי אותך אתמול בלילה (בשעה לא שעה), והבוקר הדבר הראשון שעשיתי היה להתחיל לענות לך. הייתי מוכרחת להפסיק והשארתי את כתיבת ההודעה באמצע, ועכשיו אני חוזרת אליה ואלייך. את מתארת משהו מאד עצוב. אני לגמרי יכולה להבין כמה זה יכול לתסכל או להעציב אותך. כמה זה יכול להעלות בך כל מיני תהיות, בלבולים והרגשות לא טובות. עד כמה זה יכול למלא בייאוש, בכעס...

סיפרת שכתבת את מה שכתבת עם חנוקה ועם דמעות עצוב, חיבוק ענק נשמה שאת!!!

עלו לי כל מיני נקודות כשקראתי אותך. מכיוון שאני לא מכירה את כל התמונה ואת כל המכלול, יתכן שאכתוב דברים שממש לא קשורים אליכם. ניסיתי לחשוב על כמה שיותר אפשרויות וכיוונים. אני מקווה שמשהו שם יעזור לך ולכם...!!

1. כל אחד זקוק למשהו אחר מבחינת תדירות. יש מי שאצלו החשק מופיע לעיתים רחוקות יותר, כי פיזיולוגית הוא ככה. ויש את מי שהחיים לא מאפשרים לחשק שלו להתפתח. כמו נגיד אישה על גלולות, כשהגלולות מכבות לה את החשק. או אשה שסובלת מבחילות תקופה מאד ארוכה.

ההלכה מכירה את האפשרות הזאת גם אצל הגבר. כשהיא דנה בתדירות הרצויה, היא מציעה 'סולם', שבו רמת הקושי והאינטנסיביות של עבודת האיש היא זו שקובעת כמה תדיר עליו להיות עם אשתו (כל עוד זה טוב גם לה, כמובן). כך מי שיש לו עבודה פיזית מחוץ לעיר אינו דומה למי שיש עבודה קלה יותר קרוב לבית, מבחינת התדירות שמצופת ממנו. 

*

2. האם נתקלת במושג 'אנשים רגישים מאד'? אלו אנשים שרמת הגירויים שלהם בחיים גבוהה מאד, מכיוון שכל המערכות שלהם רגישות. הם רגישים לכל מיני דברים ברמה הגופנית וברמה הרגשית. זה יכול להיות רגישות לרעש, למגע, לריחות, לעומס, לדקויות, לחוסר השינה, לרגשות של אחרים... הם בדרך כלל אנשים מאד אמפטיים ומאד מצפוניים. הראש שלהם עובד שעות נוספות. הם אנשים שזקוקים להמון זמן בשביל עצמם. זמן שקט. זמן להיות עם עצמם. זמן לעבד את הדברים. אדם שהוא כזה, לא משנה אם הוא גבר או אישה, אם יש לו הרבה עומס בחיים, הוא יכול להרגיש מאד מוצף, לא פנוי. במקרה כזה הוא יתקשה להגיע לחיי אישות, כי חיי אישות יכולים לדרוש פניות רבה. (לא מחייב, יש הרבה אנשים שלא זקוקים לפניות כדי להיות מעוניינים בחיי אישות. אבל יש אנשים שזה בהחלט ככה). אין לי מושג אם זה יכול רלוונטי לאופי של בעלך, אבל אני מעלה את זה כאן, למקרה שתזהי בדברים האלה כיוון אפשרי.

*

3. הסטריאוטיפ הוא שגברים בעלי חשק גבוה יותר. הם מעוניינים בתדירות גבוהה יותר ואם תזדמן הזדמנות להיות ביחד, הם תמיד יקפצו עליה. ושנשים הן עם חשק יותר נמוך, ושלרוב כדי בכלל להיכנס למצב של חשק, צריכה להיות להן סביבה מאד מזמינה (מצב רגשי טוב בינה לבין האיש, פניות רגשית ממטלות ההוריות, המקצועיות, הביתיות וכו' שלה, מצב גופני מתאים [לא כאב ראש, לא בחילות, לא עייפות וכו']). עד כאן הסטריאוטיפ.

בפועל, גם אם יש אמת מסוימת בסכמה הזאת, זה רק סטריאוטיפ. אפרת ואלעד צור מציעים ראייה קצת אחרת. הם אומרים שאפשר לכנות את החלק שמעוניין מאד כ'יסוד זכרי' והחלק שמעוניין פחות או זקוק ליותר תנאים סביבתיים כ'יסוד נקבי'. אצל כל אחד ואצל כל אחת יכולים להיות גם יסודות זכריים וגם יסודות נקביים. (כמו שברמה רגשית, יש זוגות שדווקא הגבר הוא הרגיש מביניהם, והאישה היא ה'מחוספסת' יותר). הכל 'נורמלי'. יכולה להיות אישה שהצד הנקבי שלה יותר חזק. ויכולה להיות אישה שהצד הזכרי שלה דווקא יותר חזק. וכנ''ל לגבי הגבר. יכולים להיות שני בני הזוג עם אותם יסודים דומיננטיים, ויכולים להיות בני זוג עם שוני ופער בנושא.

*

4. עוד משהו שאפרת צור מסבירה הרבה זה שאצל כמעט כל זוג, יש מי שרוצה יותר ומי שרוצה פחות. כך שכמעט אצל כל זוג יש פער ברמת החשק. רק מה, אם משהי רוצה פעם בשבוע ובעלה פעמיים בשבוע, זה פער שיכול לתסכל (והרבה) אבל זה פער יחסית קטן. כנ''ל בזוגות שאחד מבני הזוג מעוניין פעם בכמה שבועות (נגיד 3-4), והשני פעם בקצת יותר (נגיד פעם ב-6 שבועות). גם שם, אם יש פער, והוא לא מאד גדול. מכיוון שהפער ביניהם קטן יחסית, סביר שיהיה להם קל לגשר עליו.

במקרה שאת מתארת, יש פער. עד כאן זה תקין, זה בסדר, זה דבר שקורה אצל המון עם לא רוב הזוגות.

הבעייה נמצאת בזה שהפער ביניכם הוא מאד מאד מאד גדול. שזה אומר שנצרך מאמץ הרבה הרבה הרבה יותר גדול כדי לגשר עליו.

זה לא קל, זה כואב מאד. אבל כמו בכל נושא משברי בין בני זוג, יש כאן פוטנציאל גדול לצמיחה ולקרבה ולגדילה, כשבעזרת ה' תצליחו לגשר עליו.

*

5. לפי מה שאני יודעת, אדם א-מיני לא יכול להתעורר מינית. נקודה. את מספרת שכשהוא 'נכנס' לזה, הוא כן אתך וכן בתוך זה. לפי התיאור הזה אני ממש לא חושבת שהוא א-מיני. לפי הדברים שכתבת (כמובן שאני לא מכירה את כל התמונה כולה) אני גם ממש לא חושבת שהוא בוגד בך חס ושלום. אינטואיטיבית עולים לי כמה כיוונים שיכולים להסביר את מה שעובר עליו:

* אולי הוא אדם עם פרופיל של 'אדם רגיש מאד', כפי שכתבתי למעלה. אם מה שכתבתי על האופי הזה צלצל לך מוכר והזכיר לך את האיש שלך, אני חושבת ששווה לבדוק ולהעמיק את האופציה הזאת.

* כמו שכבר הזכירו לפני, יתכן והריחוק שלו בתחום הזה יושב על פגיעה מהעבר. פגיעה מינית, ברמה כלשהי - בין אם הוא מודע או לא מודע אליה. או פגיעה מסוג אחד, שגרם לו ברמה הכי עמוקה שקיימת, לפחד להיקשר עד הסוף. לדוגמה, אם ילד סבל מאלימות אצל הוריו, המסר שהוא למד ברמת התת המודה שלו, זה שאנשים שקרובים לו מאד יכולים להוות מקור לסכנה. מיניות הוא תחום שכרוך בפגיעות. בני הזוג חושפים את עצמם לשני, זה היופי שיש בזה, זה מה שמקרב ביניהם, אבל יש בזה ממד מאיים כי ברגע שאתה חושף את עצמיך, אתה נהייה פגיע. מיניות טובה דורשת מידת אמון גדולה מאד. בחיים, בעולם... יכול להיות שנסיבות החיים שבו הוא גדל לא אפשרו לאמון הבסיסי הזה להיבנות ולכן הוא מתקשה כל-כך להמשך לתחום הזה ולהיכנס אליו.

* דומה אבל מעט שונה - קושי כללי להיכנס ולהימצא בסיטואציה אינטימית. לא רק אינטימיות גופנית, כל אינטימיות שהיא. הכוונה ללחיות בקרבה נפשית מאד גדולה עם מישהו אחר. להיות מסוגל להיחשף, להראות את החולשות והצדדים הלא זוהרים שלו. להסיר הגנות. אולי בגלל בטראומת ילדות ממש. ואולי בגלל דרך חינוך (גם נורמטיבית וטובה יחסית) שגרמה לכך שהוא לא זכה ללמוד לתת אמון, כגון אם הוא גדל בסביבה מאד ביקורתית לדוגמה.

* דומה אבל בעוד גיוון שונה - אולי משהו בקשר ביניכם משדר לו חוסר באינטימיות רגשית. ובלי האינטימיות הזאת, קשה מאד למוח שלו 'להסכים' להיות באינטימיות גופנית.

* אולי משהו שיושב על תחושת אשמה כלשהי. הרבה מאד מאד גברים התמודדו בנערותם עם קושי בשמירת עיניים ושמירת הברית וחלקם יכולים לסחוב משקעים מאד גדולים אל תוך חיי הנישואים שלהם. במקרה כזה כל התחום הזה של חיי אישות יכול להוות מבחינתם משהו מפחיד, בין אם זה במודע ובין אם זה מסתתר ברמת התת המודע.

אני מסכימה עם כל קודמותיי שאת לא יכולה להמשיך לסבול ככה. שאת צודקת לרצות לחיות חיי אישות בתדירות שמספקת אותך ומשמחת אותך. את בסדר גמור ממש ברצון שלך!!!

אני חושבת שהמפתח נמצא בלהבין על מה זה יושב אצל האיש שלך. נשמע שהוא בן אדם ממש טוב מאד מאד ושהוא אוהב ומכבד אותך מאד מאד. לא נשמע לי סביר שהוא פשוט לא 'סופר' אותך בתחום הזה. שהוא פשוט מתעלם מהצרכים שלך כי לו אין צרכים דומים. ההיגיון היה אומר שלאור כל הטוב שיש ביניכם וכל הטוב שיש בו, הוא היה מתאמץ כדי לשמח אותך. והוא לא. או לפחות לא כמו שאת מצפה. ואולי הוא מתאמץ המון אבל הוא כל-כך רחוק שאת אפילו לא יכולה להיות מודעת למאמצים שלו בתחום. (יכול להיות שהוא מתייסר מאד בגלל המצב ביניכם, אבל לא משתף אותך או כמעט ולא משתף אותך. יכול להיות שהוא עושה מאמצים מאד גדולים מבחינתו כדי להתקרב אבל זה דבר כל-כך קשה לו שהצעדים שלו נראים אפסיים).

בכל אופן, בתחושה שלי ההתנהגות שלו אומרת 'דרשני'. יש כאן משהו. צריך להבין מה. בשיחות מלב אל לב ביניכם. בטיפול פרטני. בטיפול זוגי. צריך להבין על מה זה יושב, כי רק ככה יוכל להימצא לזה מענה.

אני מאמינה שבסופו של דבר מדובר כאן בנקודת משבר ביניכם. אצלכם זה בדבר הזה, אצל זוגות אחרים זה יכול להיות בנקודה אחרת. אבל משבר זה דבר מצוי בזוגיות, וגם בזוגיות טובה. אצל כל זוג יש נקודות שצריך לעבוד עליהן. משבר, זה דבר שיכול להיות כואב מאד, שיכול להיות לא נוח, לגרום למועקה גדולה, לעצבות ולבדידות. כמו שאת מרגישה כרגע, יקרה ומתוקה. אבל זה רק משבר. כמו ש @נגמרו לי השמות (לא הצלחתי לתייג משום מה...) לימדה אותי, במשבר יש הזדמנות, יש מתנה - יש שובר מתנה. מהנקודה הזאת דווקא בעזרת ה' אתם תתקרבו, אתם תיבנו, אתם תגדלו כזוג וכבני אדם. בעזרת ה' תצליחו לפצח את הנקודות שעליהן הדבר הזה יושב, תצליחו לעשות עליהן עבודה ותרוויחו ים של קרבה, של חוסן זוגי, של אהבה מועצמת.

עכשיו קשה מאד מתסכל, מאד מאד, ואת בוכה ואת מרגישה בודדה ואומללה, אבל שזה לא יביא אותך לייאוש. אתם יכולים לצלוח את זה. ובע''ה תצאו יותר אוהבים ויותר מחוזקים.

שולחת לך אהבה גדולה. גמר חתימה טובה יקרה, וכל הברכות שבעולם, בכל התחומים וגם בהקשר הזה בע''ה.

וואו תגובה להגדיל ולמסגר!👏מק"ר
וואו קמה ש. מדהימה שאת!!mango
קראתי לפני שבתהריון ולידה
וחשבתי על מה שכתבת המון
תודה לך קמה ש.!!! ובכלל לכול מי שכתבה ונתנה כיוון חשיבה והסתכלות
כמעט כל השבת הייתי אאוט ובעלי לא הבין מה עובר עליי. כנראה שההצפה של זה פה גרמה להכל להיסדק.
אכתוב מפורט יותר כשאצליח
וואימשמעת עצמית
כל כך לא קל לך...
רק חיבוק גדול 😘
ממש. מאוד התחברתי לכל מה שכתבת בסוף.....דפני11
תודה רבה!! גם אני צריכה תזכורות כאלה בזוגיות בלי קשר....

ולפותחת היקרה,
ליבי איתך!! חיבוק גדול! אין לי מה לומר ולכן לא מגיבה אבל מצטרפת למה שקמה כתבה בזה שאל תוותרי, ומגיע לך חיים מאושרים אבל באמת לכל זוג יש את ה"עניינים" שלו ותמיד תמיד תמיד הם מרגישים כאילו זה הדבר הכי קשה שהיה יכול להיות... ובע"ה עובדים על זה.... במיוחד שאמרת שהוא בעל מקסים מקסים.... וגם אני בטוחה שתצליחו בסוף לעבוד על זה ולהתקרב.......
ובינתיים... חיבוק ממני!
הפותחתהריון ולידה
לא מצליחה להגיב
אני בריב ענק איתו והוא אפילו לא יודע למה
הסגר לא תורם למצב כי אין לי אף איש מקצוע לדבר איתו
בא לי רק לבכות כל היום ויש לי ילדים שצריכים אמא מתפקדת ובית יציב
איך אני מתקדמת מפה אין לי מושג. כבר היינו בריב הזה כל כך הרבה פעמים ואני לא לא לא לא לא לא מוכנה להגיע לזה שוב
אוףףףףמשמעת עצמית
קשה!!
הסגר חונק ומחרפן
ויש ואקום כל הזמן

נראלי זה לא הזמן באמת לטפל בזה
את צריכה עזרה מקצועית
כרגע איכשהו לשרוד את הימים הבאים

😞

חיבוק
חיבוק גדול גדולמק"ר
יקרה שליקמה ש.

בס''ד

אני לא אצליח להגיב באריכות עכשיו. אבל היה לי ממש חשוב כן לכתוב לך אפילו אם בקצרה. אני רק רוצה להגיד לך לא לפחד. את עכשיו כועסת ובריב ענק אתו ואת לא הכי מתפקדת ואת בסערת רגשות מטורפת. אל תפחדי. זה נורא-נורא-נורא לא נעים ומטלטל. אבל זה לא נורא. זה גל חזק. אבל הוא יעבור. המבול הגדול הזה ישטוף את הקרקע ובעזרת ה' אחרי שהוא יעבור הדברים יתחילו להתבהר. 

ברור שאת לא רוצה מהריב הזה. ברור שאת רוצה להיות אימא מתפקדת ושאת רוצה בית יציב. ברור שאת רוצה קשר טוב עם האיש היקר שלך. ברור שלא רצית את כל האווירה העכורה הזאת. אני בטוחה שאפילו התאמצת שזה לא יגיע לשם, עם שארית הכוחות שהיו לך. 

את כרגע מאד מאד מאד מוצפת. את בקושי גדול. קבלי את עצמך. ממש כמו שאנחנו מקבלות אותך כאן. בהכי הרבה הבנה ואהבה וחמלה ועין טובה שאת יכולה לגייס. תנסי לשנן לעצמן שזה יעבור. שזה רק גל. שיש לו תפקיד בבירור שאתם עושים. בבנייה שלכם.

אהבה, אחווה, שלום ורעות. רעות מהשורש ר.ע. שזה גם רע (כמו ב'ואהבת לרעך כמוך') וגם רע (ההיפך מטוב). ככה זה, לכאורה, יש איזשהו ממד של רע, של דבר מר, בחברות הזאת שיש בין בעל ואשה. ככה זה. זה מובנה. ככה ה' רצה. עזר כנגדו. יש נגד. לא הכל דבש. יש אתגרים. אבל מתוך זה דווקא, מתוך האתגרים הגדולים האלה שאנחנו צולחים (במחיר עבודה, מאמץ, נתינה ומסירות גדולות מאד) - מתוכם האהבה גדלה, מתחזקת ומתעצמת.

יש לרב יהושע שפירא מאמר קצר ומהמם על זה.

אז שוב: תכאבי את כאבך. הוא מובן. רק אל תפחדי. לא מהקשר שלכם. לא ממצב ביתכם. לא מעצמך. הכל יעבור. הבירור ייעשה בע''ה. ואתם תצאו מחוזקים ואוהבים ומבינים אחד את השני לעין שיעור, בע''ה. והילדים עוד יזכו להורים אוהבים ומדהימים שאתם.

חיבוק ענק ענק. 

לך ואם את מרשה, גם ל@מהמרחקים היקרה.

הכל יהיה טוב בע''ה. 

כל מילה. כל מילה. כמעט בוכה מהתרגשות פה... מדהימה אחתנגמרו לי השמות

חחח אהבתי את ה"אני לא אצליח לכתוב באריכות.." 🌹וואוו
חיבוק גדול, ורק לגבי הסגר,נגמרו לי השמות

החריגו גם בסגר הזה שכל הליכה לאיש מקצוע בתחום הרפואה/פסיכולוג/עזרה סוציאלית וכדומה, שזה כולל בתוכו גם יעוץ זוגי וכדומיו - מותרת. אפשר לבקש מהמטפל אישור מיוחד לכך אם תרצי להרגיש בטוחה.

ואפשר גם לקיים פגישות בזום/טלפוניות אצל הרבה מאוד אנשי מקצוע אם זה מתאים לך.

אולידפני11
תקבעי עם מטפלת (נגמרו לי השמות המדהימה?) או לפחות בטלפון...
תתחילי משהו שיתן לך כח לשאת... את תצאי מזה, חיבוק ענקי ענקי
שוב המון תודה לך ⁦♥️⁩🙏⁦♥️⁩נגמרו לי השמות
ו-א-ו!!! מדהימה מדהימה מדהימה שאת!!! אין כמוך!!!נגמרו לי השמות

כ-ל  מ-י-ל-ה  ש-ל-ך  פ-נ-י-נ-ה

יקרה מפז

תגובה מושלמת מושלמת, קראתי אחרי ששלחתי ומסתבר שלא הייתי צריכה לכתוב אלא רק להפנות ^^^ לתגובה שלך

ותודה רבה לך על התיוג (באמת לא הופיע לי התיוג משום מה)

ורציתי גם להחמיא לך בנוסף על המדהימות שלך שבאה לידי ביטוי גם בפירגון מדהים ונתינת קרדיט ו"כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם"

שכתבת פעמיים גם על אפרת צור המדהימה (!!!) וגם כשתבת מה שאני אמרתי לך תיגת אותי, אין אין אלופה את, נשמה מיוחדת שירדה לעולם להאיר בלבבותיהם של כ"כ הרבה אנשים ונשים וילדים (לב)

אהובהקמה ש.
בס״ד
וואו, תודה-תורה על ההודעות המחזקות שלך. את כל-כך מרגשת ומחזקת אותי. ממש תודה! 🙏🏻🤍
וטוב שכתבת את התשובה המהממת שלך. ניגשת לשאלה של הפותחת היקרה מהמקום שלך, מהמילים שלך, עם הכלים המקצועיים שלך ויצאה לך תגובה כל-כך תומכת, מאירה ומחכימה!

ותודבה רבה גם ל
@מק"ר
@דפני11
@השם בשימוש כבר
@mango
@נביעה

היקרות עח התגובות. תודה רבה רבה על החיזוק ועל הפרגון. ריגשתן אותי.

גמר חתימה טובה לכולכן, לפותחת היקרה ולכל עם ישראל!!!!💗
מדהים! הארת לי כמה נקודות חשובות!!נביעה
וואו וואו וואו. קמה - אין לי מילים!!!!!השם בשימוש כבר
רק חיבוקים. קשה ממשאורוש3
מצטרפת למי שכתבו שהוא חייב ללכת לטיפול. תמקדי את המאמץ והשיח בזה. כי כל השיח מהסוג של לשתף ברגשותיך ולהגיע להסכמה לא עבד. וכן אולי לומר לו שאם לא מתחילים מהלך התקדמות את לא מבטיחה כלום לעתיד. לא כאיום. אלא כי את פשוט לא יודעת כמה תוכלי להמשיך ולשרוד. מחזקת אותך שאת נורמלית ובסדר. וגם על הרצון לשמור על הבית ועל הטוב. הלוואי שהשנה הזו תהיה השנה בה יתחיל תהליך אמיתי של הבראה.
מסכימה, נשמע שהשיח מהכיוון של לשתף ברגשות שלה מוצהמק"ר
עכשיו הוא צריך להתמקד בכיוון של אני רוצה אותך הולך לייעוץ/טיפול וואט אבר
מתייגת אתאמא6
@נגמרו לי השמות
אולי היא תוכל לעזור
אין עליה בעולם. גם אני חיכיתי לתגובה שלה...דפני11
תודה רבה לךנגמרו לי השמות

תודה רבה על התיוג יקרהנגמרו לי השמות

וואו אני ממש באותו מצב...מהמרחקים

כבר ממש בתחושות קשות עם עצמי, שאני לא מושכת, לא יפה וכו...

ככ משתדלת למצוא חן בעיניו.

השיא היה השבוע שהצלחתי לעשות הפסק וזה ייצא ביום קצת עמוס אז הוא התבאס ואמר שאולי אעשה מחר. כאילו בכלל לא מתגעגע.

קיצור, ממש העלית לי לכתב את התחושות גם שלי.

אם יש לך איזה נקודת פיתרון, תייעצי לי גם...

רק חיבוק

חיבוק גם לך יקרהנגמרו לי השמות

מכוונת גם אלייך כל מה שכתבתי לפותחת היקרה

שלום יקרה,נגמרו לי השמות

באמת שקוראים אותך והלב פשוט יוצא אלייך...

יוצא לכנות הזו,

יוצא לפשטות הזו, לבקשה הכה בסיסית של להיות נאהבת ונחשקת ולהרגיש אישה כמו שכתבת

יוצא לאהבה שלך אליו

יוצא לאהבה שלו אלייך

ויוצא לפער הבלתי נסבל הזה שקיים שם באמצע.

וכואב. כואב כל כך.

אני באמת מרגישה שיש משהו בימים האלו שבין ראש השנה ליום הכיפורים במיוחד שמברר הרבה יותר לעומק את המקום דווקא של "ואל אישך תשוקתך".

אני פשוט מרגישה את זה מבפנים, מרגישה מהסביבה, מנשים יקרות שאני פוגשת, מההוויה כולה, מרגישה כמה יש במיוחד כמיהה של נשים להרגיש במקום הראשון בלב בעליהן, להרגיש נחשקות, להרגיש אהובות, להרגיש שגם האיש שלהן כוסף אליהן, יוזם קירבה ואהבה אליהן וכאילו הנפש והנשמה שלהן זועקת כבר את הצורך בזה.

כל אחד ואיפה שזה פוגש אותה, כל אחת במקום שלה, כל אחת בכאב שלה.

אבל, וזה אבל חשוב – אני בהחלט מרגישה שבסופו של הבירור הזה (בירור שיהיה מאוד חודר ומאוד כואב, נכון) – יכולה להגיע גאולה גדולה, יכולים לצמוח ולגדול עוד יותר, יכולים להגיע לעומקים וקירבה ואהבה שלא חלמנו עליהם אפילו. לכן המצב הזה, הרע הזה, הכאב השורף והבלתי נסבל הזה – עצם קיומו הוא חיוני ואי אפשר בלעדיו!

וצריך לראות – מה *כן* אפשר לעשות כאן?

מה עוד לא ניסינו?

מה כן ניסינו עד עכשיו ולא הצליח?

מה כן ניסינו עד עכשיו ואולי קצת כן עזר?

מה יש שם במקום הזה בעצם?

מתי הוא התחיל?

האם זה היה כך מתחילת נישואיכם?

צריך גם לברר איך נראו חיי האישות ברצף של כל חייכם המשותפים עד כה,

להבין לעומק מאיפה הגיע בעלך,

על אילו תפיסות גדל, במיוחד בכל מה שקשור למיניות,

האם אולי היותו "דתי יותר חזק" גורם או גרם לו להרגיש שכל הנושא הזה הוא "לא ראוי"?

האם היו לו חוויות עבר לא טובות מול הנושא?

איך התייחסו לכך הוריו? אחיו? משפחתו? חבירו? מקום לימודיו?

איך הוא הרגיש אל מול כל נושא המיניות עם עצמו ומהרגע שגילה את התחום הזה?

מה זה בשבילו עכשיו?

האם זה "ראוי וטוב וכל המרבה הרי זה משובח ובגדר מצווה וקדושה ושיא הטוב בעולם ממש גם הרוחני", או האם זה "בלית ברירה כי "חייבים" או כדי לרצות או כדי להביא ילדים וכו' וכו' אבל בעצם משורש של זה זה לא ראוי ולא טוב ואולי חלילה אפילו "מלוכלך וטמא"?

אחרי הבירור הזה כדאי גם להבין ולשאול מי הוא בכלל בעלך?

ואיך נראים החיים שלו?

והאם הוא מסופק ומרוצה ועם מצב רוח טוב בחיים בכלל?

כתבת שיש לו עומס בעבודה – אם לוקחים רק את הנקודה הזו – האם יש משהו לעשות לגבי זה?

להפחית שעות? משהו אחר? להוריד קצת מהעומס?

למצוא זמנים שביחד בבוקר? בשעה שהוא לא גמור? בשבת? משהו8 אחר?

כנ"ל לגבי העייפות.

עומס ועייפות הם אכן שניים מחבלני החשק המרכזיים גם אצל גברים וגם אצל נשים.

וגם דימוי גוף שלילי – צריך גם כאן לראות איפה הוא מול זה?

האם לא נעים לו שהוא מלא, במיוחד כשזה כאילו כמו מראה מולך שאת חטובה אפילו אחרי לידות וכו'? האם אולי הוא מרגיש קצת "לא שווה" או "לא מספיק גבר" שםם וזה מוריד לו הכל וגם פוגע בחשק?

או אולי כל המעגל הזה שנכנסתם אליו בלי כוונה,

מעגל שבו את בלי כוונה לקחת את תפקיד "הרוצה, היוזמת", והוא לקח את תפקיד "הלא רוצה, הלא יוזם" נחקק לשניכם כל כך חזק, עד שזה כבר בגדר מעגל שמזין אאת עצמו וכמו "נבואה שמגשימה את עצמה?"

אולי יש אצל שניכם כבר חרדות מכל העניין הזה כי כלולים בתוכו כל כך הרבה מטענים לשניכם...

אצלך – במקום של: מה לא רוצים אותי? לא אוהבים אותי? אני לא יפה ושווה מספיק? אני לא נחשקת מספיק?

ואצלו המקום של – למה דוחקים בי? למה תמיד מצפים ממני? מה דפוק בי?!

ואז החרדות האלה יכולות להאכיל אתכם כל יום כל היום, אפילו לא בשעת קיום יחסים, ואז כל דבר שיכול אפילו להזכיר למוח קיום יחסים, אפילו איזה חיבוק קטן או אווירה טיפה רומנטית – זה כבר יכול לסגור אותו ואותך לשים במקום המצפה והמייחל ואז שוב כל אחד "מתבצר" בעמדה שלו עוד יותר חזק בגלל החרדות האלו.

אם זה המצב, או חלקו,

מאוד חשוב דבר ראשון להוריד לחצים!!!

להוריד להוריד להוריד

להקליל להקליל להקליל

לשחרר

להרפות

להפסיק לשים מטרה או יעד "להגיע לחדירה" או "לעשות את זה", או "להגיע לשיא" או "שזה יקרה כבר"

אלא להתרכז במטרה שהיא הקירבה, ההנאה, הביחד שלכם

וזהו!

רק רק הקירבה היא המטרה ולא משהו אחר.

ממש לומר זאת ולהחליט זאת בקול רם בין שניכם.

לומר בצורה הכי מפורשת ומוסכמת ביניכם – שאם מישהו רוצה והשני לא קודם כל הוא יכול להגיד "לא כרגע" וזה יהיה בסדר,

וגם שאם רוצים להתחבק וכדומה – זה יכול להתסכם רק בזה אם אחד/שני בני הזוג ירצו, להחליט שכל שלב וכל דבר עושים רק ***ברצון מלא ושלם*** של שני בני הזוג וזו המטרה עצמה ולא שום "יעד" אחר.

הרבה פעמים עצם השיחרור הזה מהלחצים, עצם הגדרת המטרה כמטרה של קירבה ותו לא בלי "הספקים" או "יעדים" כלשהם, עצם זה גורם לפעמים לרצון להתגלות, לחשק להתגלות, לשליטה לחזור.

לפעמים כשאין את זה,

וכאשר אחד מבני הזוג (ולא משנה כרגע אם זה האיש או האישה) מרגישים שהם עושים את זה כדי לרצות,

או כי חייב,

או כי אחראיים על שז"ל

או כי צריך

או כי מצווה

או כי "הוא גבר ויש לו צרכים"

או כי "היא אישה ואני חייב לספק אותה"

או כל דבר אחר שמרחיק את האדם ***מהרצון שלו הוא***

זה מוריד את החשק!

וכדי להחזיר את החשק צריך להחזיר את הרצון!

לנקות את כל רעשי הרקע

לנקות את כל ה"אני צריכ/ה בשביל מישהו אחר" ואחרים

ולראות מה טוב *לי*, מה אני רוצה, ממה *אני* נהנה/ית

ולראות ולדעת שאם *אני לא רוצה* זה בסדר ולא סוף העולם וזה לא יקרה

ואם אני כן רוצה – זה בהחלט יכול לקרות.

זה מאוד קשה לכתוב משהו כ"כ עמוק ע"ג הפורום אבל אני בכל זאת מנסה, ואומרת שממליצה בחום גדול לעבוד ולעבד את הדברים ואת כל מי שאת, הוא, אתם וכל הביחד שלכם מול איש מקצוע שיוכל לעזור לכם הרבה מאוד והרבה יותר מדויק ונכון לכם, ולעומק, ומהשורש.

מדוע הוא לא מוכן לשמוע על טיפול?

אמרת שלא יהיה אפקטיבי ואמין אם תיתני לו אולטימטום להתגרש, ושאת גם בכלל לא רוצה בכך כי את מאוד אוהבת אותו וחוץ מהעניין הזה הוא מושלם – אבל אולי כדאי להציע את עניין ***הטיפול*** כמשהו שחייב לעשות?

לא אולטימטום אלא בקשה מאוד נחרצת ובאה מתוך הלב שלך.

בקשה שאומרת – כך אני לא מסוגלת להמשיך פשוט. זה שובר אותי.

אני אוהבת אותך, רוצה בך, לנצח, בחיים לא אפרד,

אבל את הטיפול אנחנו חייבים לעצמנו. לילדים שלנו. חייבים.

זה לא חייב להיות משהו מפוצץ או ארוך בהכרח, אפשר להתחיל בתהליך של הדרכה של 3 מפגשים עם מרכז יה"ל, אולי כמה תהליך ממוקד אצל יועץ זוגי, ואחרי שמבינים לעומק מול מה עומדים אםשר למקד עוד יותר את הטיפול.

מאחלת לך מכל הלב שתגיעו לשלמות מלאה וקירבה גדולה גם בתחום האישות ביניכם, ביחד עם שאר הטוב הגדול שהוא כמובן מדהים מדהים ולא מובן מאליו בכלל,

ששלב הבירור ייעשה בצורה הכי טובה שיש,

תבקשי מה' שישים בפיך את המילים הטובות, אל תוותרי על חתירה לטוב שלם בתחום הזה, זה בנפשך,

אם לא מצליחים לבד להיעזר באנשי מקצוע, אם הוא לא מוכן ללכת רק את, אם יש דרך שכן יסכים לשמוע לנסות, אבל לא לוותר! לנסות עוד כיוון ועוד ועוד עד שימצא המפתח ללב העניין בעזרת השם!

אני מאמינה בלב שלם שזה אפשרי

ודווקא בזכות החוזקות שלכם והזוגיות שלכם והאהבה שלכם אתם תוכלו לעבור את החושך הגדול הזה ולצאת לאור גדול ב"ה

בהצלחה רבה רבה,

אם תרצי להמשיך ולדייק/להתייעץ בשמחה רבה

וואי אל תכעסי אבל שמעתי בדיוק סיפור כזהHilamili
ובסוף... זה נגמר בכך שהגבר היה הומו. זה שהוא נמצא איתך פעם ב.. לא עושה אותו סטרייט.
יכול מאוד להיות שהוא דו מיני, נמשך לשני המינים וכנראה הוא יותר נמשך למין הגברי ולכן איתך הוא פחות נמצא.
הוא לא רוצה ללכת לטיפול כי הוא יודע את הבעיה. הוא בטוח יודע ולא חושף בפניך.
קשה לי להגיד לך, אבל אתם צריכים להפרד, את חייבת למצוא גבר שיאהב וימשך אליך... זה לא הוגן כלפיך.
מאחלת ללך מכל הלב שתמצאי את האחד המתאים במהרה.
בהצלחה יקרה!!!
אני מבינה שכתבת מרצון טוב,יעל מהדרום
לק"י

אבל אף פעם אל תסיקי מסקנות נחרצות על סמך כמה הודעות שקראת בפורום.
ואל תציעי לאנשים להפרד בלי להתייעץ עם בעלי מקצוע (אם מדובר באלימות זה שונה).

קצת זהירות. מדובר בדיני נפשות וברגש פה של מישהי. שהודעה כזאת יכולה רק להוריד אותה יותר.

אם בכל זאת זאת נקודה שחשוב להעלות בעינייך, אז תתנסחי בשיא הזהירות.
^^^ חשוב מאדמיואשת******
לגמרידפני11
יקרה איך עבר עליכם החג?מק"ר
חמודה מק"ר!הריון ולידה
לא דיברתי איתו מאז שכתבתי פה אפילו מילה
בערב כיפור נכנסתי לישון לפניו והוא העיר אותי ואמר שהמצב הזה לא יכול להימשך שאני מתעלמת ממנו לגמרי ושהוא לא מבין אפילו מה קרה
היה שיח ארוך של שעתיים מלא האשמות
אמר שזה שקבענו יום זה נכון אבל שלא הראתי לו שאני בכלל רוצה. אמרתי לו שהוא לא יוזם וכמה זה מעליב. שיח חרשים.
שוב הסביר שזה הלחץ מהעבודה ושזה לא קשור לזה שהוא לא נמשך אליי
אמרתי לו שעד שלא ילך למטפל שלא ידבר איתי
וככה זה נגמר
עדיין לא מדברים נורמלי. רק דברים קרים וטכניים
אני כועסת ופגועה
לא יודעת מה הלאה הוא לא באמת ילך למטפל
אוף.....דפני11
גם אני חשבתי עליך.

אין לי דברים חכמים לומר
רק חיבוק גדול
ולדעתי כן טוב שדיברתם... אפילו שיצא נאחס.
לפחות הוא יןדע על מה המהומה.....
תקשיבימיואשת******
אני חייבת לומר לך, כל עוד את מכניסה משפטים כמו- הוא לא ילך למטפל, זה לא אופציה, ושאר ירקות. את מאפשרת את זה. את מקבלת את זה שזו אפשרות, את משדרת שאפשר להמשיל ככה.
לדעתי האישית בלבד, זו לא אפשרות. פשוט לא. אם את תפנימי את זה, ותשדרי נחרצות מוחלטת בזה שלא רק שזה אופציה שהוא ילך למטפל, אלא שזו האופציה היחידה שקיימת, ואין אפשרות אחרת, זה יקרה. כן. זה יקרה.
את חייבת להאמין בזה. את חייבת להאמין שזה מגיע לך. שלא אפשרי להמשיל לחיות ככה ולא מגיע לך לחיות ככה וזו האופציה היחידה. והיא תקרה. וזהו. כי הוא חייב. תאמיני בזה. תוציאי את ה- הוא ממילא לא ילך- מהלקסיקון, מהתודעה שלך בכלל. תמשיכי להתעקש. לומר. שוב ושוב. שהוא חייב. ואת לא מקבלת לא.
זאת דעתי האישית
אני לא מומחית, אבל מנסה להוסיף נקודה:באר מרים
שומעת אצלך "אתה לא יוזם"
ואצלו "לא הראית שאת בכלל רוצה"

יכול להיות שיש פער ביניכם לגבי הציפיה מהרצף של המהלך שיכניס אתכם "לעניינים"?

את אומרת שאת זו שבדרך כלל יוזמת - אולי האופן בו את יוזמת שונה מהאופן שבו הוא תופס שאת "מראה לו שאת רוצה"?

את מאשימה אותו שהוא "לא יוזם", אבל אולי היוזמה אצלו מתבטאת בצורה שונה מהציפיה שלך?

הבעיה שנכנסתם למעגל של האשמות הדדיות ומגננות וזה וודאי לא תורם..

אולי נסו כיוון אחר:
שבו ביחד לערב באוירה רומנטית שקטה (אולי נצלי ערב שקט בסוכה, גם ככה סגר.. תארגני נרות, שולחן ערוך יפה, שוקולד או מה שמפנק אתכם)
ונסי לעורר שיח של שיתוף והקשבה, שבו כל אחד משתף את השני ב "פנטזיה" שלו איך נראה בעיני כל אחד מכם ערב זוגי מוצלח שמסתיים בקשר גופני טוב.

התנאי: כל אחד נכנס באופן מלא וללא שיפוטיות לעולם של השני ומנסה להבין את נקודת מבטו.

תארי לו למה את מצפה בצורה הכי מפורטת שאפשר: איך מתחיל היום, מה קורה כשהוא חוזר הביתה, לאורך הערב, בסלון/ במטבח ואיך זה מתגלגל אחר כך הלאה.. מה אוכלים? מוסיקה? מתקלחים? מה לובשים.. תתארי לו איך נראה הערב הכי חלומי בעינייך. תפרטי: מה השותפות שלך בערב ומה שלו, איפה את מצפה ל"יוזמה" שלו..

ואז תבקשי ממנו לעשות אותו דבר. אולי בעצם עדיף שהוא יתחיל...
מה מוביל אותו לערב זוגי משמעותי? אילו תנאים הוא זקוק להם? כיצד הוא קולט ממך שאת "מעוניינת", כיצד לדעתו הוא משדר לך עניין בתחום..

אולי תתפלאי מהתשובות שתשמעי אם באמת תקשיבי.
יתכן שיש לו צרכים שהם מבחינתו "תנאי מקדים" לפניות שלו לקשר גופני וכשהם לא מתממשים הוא לא פנוי לכיוון...
יתכן שמבחינתו הוא כן יוזם או כן משדר ענין אבל בצורה כזו שאת לא מפרשת את זה כקשור..
יתכן שבעבר הוא ניסה ליזום וחווה ממך סוג של דחיה ולכן מפחד ליזום שוב?
אולי הוא יוזם בצורה מאוד סמויה כדי לא להפגין "חולשה" ו"צורך" ולהישאר בשליטה, ואת לא שמה לב..

יכול להיות שאחרי שכל אחד מכם ישמע בפתיחות את הצרכים של השני תוכלו לחשוב ביחד מה תוכלו לעשות כדי להשתפר..

נראה לי שהקביעה של יום קבוע היא נכונה וחשובה, אבל צריך ביום הזה השקעה הדדית וצריך להיות ברור מה עושים לקראת היום הזה ואיך בונים אותו נכון..
ממש כדאי שתעשו רשימה של שלוש פעולות שאת עושה במשך היום שקבעתם שהם מבחינתו מראות לו שאת בעניינים, ושלוש פעולות שהוא עושה שמראות לך שהוא יוזם..
תהיי פתוחה לאפשרויות רבות ושונות..

בהצלחה!

ואם לא מתאים לך, תסנני כל מה שכתבתי..
הוא מודה שזההריון ולידה
הוא שלא מצליח להתפנות לזה בגלל העבודה
אני אומרת בצורה שלא משתמעת לשתי פנים. ב95 אחוז מהמקרים שאני יוזמת זה אפילו כבר לא רמיזות זה ממש אמירות/נגיעות מפורשות והוא מורח את הזמן עד שאני ארדם
וגם כשכבר כן קבענו יום מסויים ולמשל שם לא אמרתי במפורש אלא חיכיתי במיטה הוא מפרש את זה לכיוון הפוך שאני עייפה למרות שאני אומרת לו- הערב נכנסתי למיטה מוקדם
גם ערבים שמזמינים רומנטיקה כמו ארוחת ערב עם נרות, מנורות אווירה שקניתי במיוחד, הוא לא מפרש לשם בשום צורה
הוא לא קיבל ממני דחיות כמעט בכלל ונדיר שהוא בכלל יוזם. עד שהוא יוזם אני קופצת על זה גם אם אני הכי לא בעניין
ושוב בשאר התחומים הוא הכי אבל הכי מתחשב
אתמול למשל הוא שמע שאמרתי לאחותי בטלפון שאני צריכה למחרת ללכת למסאז רפואי בגלל גב תפוס והוא עשה לי מיוזמתו כמעט שעה והשקיע בזה מאוד
היום הייתי צריכה לצאת לשעתיים בבוקר והוא נשאר עם הילדים למרות העבודה
משהו באישות לא עובד
הוא אמר שהוא לא עבר שום טראומה, שהוא כן נמשך, שהוא לא הומו וכל הזמן חוזר על זה שזה קשור לעבודה וללחץ שלו
ואז בסוף הלך לישון.
אם יש לו זמןתוהה לי
לעשות לך מסאג שעה, להיות עם הילדים, לעזור לך כל כך הרבה, אז יש גם את הכמה דקות לקיים יחסים. לא כל יחסים לוקחים שעה. זה תגידי לעצמך.
ולו הייתי אומרת: אוקי, ייתכן מאד שזה בגלל העבודה, אבל בגלל שזה לא מציאות בריאה עבורי אני צריכה שתלך לטיפול ללמוד לאזן בין עבודה לקיום יחסים על מנת שנוכל לקיים זוגיות בריאה עבורינו.
ואז השאלה היא לא האם אתה הולך לטיפול או לא אלא אז באיזה יום שבוע הבא אתה קובע טיפול אצל איקס?
טוב השאלה אם ברור לך שאת נאבקת על זה או לאמיואשת******אחרונה
קיבלת המון עצות וכיוונים. מהתגובות שלך די ברור שהוא מדבר שטויות. במקום מסאג של שעה הייתי אומרת יופי הנה יש לך זמן עכשיו תסביר לי מה הבעיה ולמה אתה מוכן לעשות לי מסאג של שעה ולא לקיים יחסים. לא דורש יותר כח או זמן. כלומר הוא משקר . לך או לעצמו או לשתיכם יחד.
השאלה היחידה שנשארת היא האם את מתכוונת להמשיך לחיות עם זה ואת רוצה רק לפרוק מדי פעם או שאת מתכוונת להתעקש על החיים שמגיעים לך .
לדעתי זוגיות בלי יחסים זה כמו שותפות טכנית. כמו שתגידי אני חיה עם גבר מקסים עושה קניות ומטפל בילדים והכל אבל אהבה אין. אז מה זה משנה שהוא מקסים כל כך? זה מצב חירום. אור אדום. לא אמורים לחיות ככה. את יכולה להחליט להמשיך ואת יכולה להחליט להיאבק על אושרך. בהצלחה בהכל.
יכול להיות שהוא לא מעונין בעוד ילדים?סיה
את על מניעה?
אם לא . יתכן שאת רוצה עוד ילדים והוא לא מעונין? לכן מצמצם מגע
כןהריון ולידה
אני על מניעה והוא דווקא רוצה עוד ילדים ואני עוד לא
יכול להיות שאין הכל מושלם?סיה
יעודד אותך אם תדעי
שיש נשים שמבחינת יחסים מסתדרים מעולה
אבל אין להם את הבעל המושלם מבחינת מידות וחברות שיש לך?
בטח שיכול להיותהריון ולידה
השאלה היא אם מוכנים לזה
ובמכלול עד עכשיו תמיד עניתי שכן ושזאת ההתמודדות שלי ושלנו פשוט יש זמנים שזה מציף וקשה מאוד
נשמע לא פשוטמצפה להריון.
הוא ניסה ללכת לטיפול פסיכולוגי ?
אולי זה יושב על איזה טראומה ?
ליבי יוצא אלייך, מגיע לך להרגיש אישה נחשקת ולקיים יחסי אישות בהדדיות
אני ממש מקווה בשבילך שהוא ילך לטיפול,עצם זה שהוא מתחמק זה ממש מראה שקשה לו ,
שולחת לך חיבוקים ובעזרת ה שהכל יסתדר
אז מה אתן מעדיפות: קורונה או מלחמה?מתואמת
שאלת החיים (רציתי להגיד השבוע/ השנה,יעל מהדרום
לק"י

אבל זה כבר כמה שנים מהחיים🙊).

במלחמה נראה לי קל לי יותר. לפחות נמצאים עם עוד אנשים, ולא לבד.

קל מלחמהoo

1. לא צריך לשים מסיכה

2. זה לצורך שיפור החיים

(אישית הקורונה פגשה אותי

מיד אחרי לידה

זה לא היה זמן טוב לכלום

וזה בדיוק 6 שנים לקורונה

כי לילד היתה יומולדת)

ברור קורונה..ממנה אפשר להתעלם לפעמיםפה משתמש/ת

זה רק להיות בבית עם הילדים

אפשר לעשות בבית מה שרוצים בלי הפסקות לאזעקות

אפשר לישון-תאורטית..כי התינוקת שלי לא בקטע גם ככה חח

לא צריך להרגיע ילדים מפחדים

אפשר לצאת החוצה לטבע

אין התראות חופרות

מלחמהמקקה

בקורונה היינו אדם לאדם זאב

עכשיו אנחנו מאוחדים

מלחמההשקט הזה
בקורונה זה היה פחד מהלא ידוע. פה אנחנו מכירים את האיום ויודעיפ איך להתגונן מפניו.

התחתנתי בסגר הראשון.. היה פחד מכל דבר קטן, חברות בודדות שהיו בחתונה היו בחשש עד ליל הסדר שיצטרכו להכנס לבידוד..

קיצור, פחות. מעדיפה מלחמה במיוחד שאנחנו מתורגלים ובמיוחד שבעז"ה נסיר את האיום המטורף הזה מעלינו

כלום, אבל מקורונה פחדתי פחותפילה
אגב היא לא נעלמה
מאנונימי כי זה אאוטינג רציני אם סיפרתי לךאנונימית בהו"ל
חחח הזכרת לי, בתחילת המלחמה אמרתי לעצמי, "תכלס אני מעדיפה קורונה" ורגע אחרי זה חשבתי, "בסדר, גם בני ישראל התגעגעו למצרים..."
קורונהכורסא ירוקה

לא פחדנו על חיינו

נזהרנו מאד, התחסנו, והיינו בבית. אז לא היה מה לדאוג.. היה אפשר לנסוע למקומות פתוחים ריקים. הסכנה היתה ברורה. פה זה לא צפוי והרבה יותר מפחיד

מלחמה ברוראמאשוני

מלחמה זה עם תוחלת, תקומת עם ישראל בארצו בדרך לגאולה שלמה.

קורונה זה סתם

(ברור שאין סתם והכל הנהגת ה', ובכל זאת..)

עונה גםמתואמת

מודה שהצלחתן קצת לבלבל אותי...

בכל אופן, אני מעדיפה קורונה. אמנם אי אפשר לצאת מהבית (ואני לגמרי לא יכולתי, לפחות לא בהתחלה, כי לא הייתי מסוגלת לחבוש מסכה), אבל לפחות בבית אפשר להתנהל ברוגע... ובלי המתח התמידי של האפשרות של הקפצה למקלט...

(ואיכשהו אצלנו במשפחה בקורונה היה מצוין יחסית - ניהלנו סדר יום, הילדים היו רגועים ויצירתיים, יש לי ילד שלגמרי פרח אז (מבחינתו עדיף מניין קטן באוויר הפתוח מאשר מניין עמוס בבית כנסת)... ובמלחמה בשנתיים וחצי האחרונות הרבה יותר קשה כנראה כי הם גדלו, ויחסי הכוחות קצת השתנו, ויש פה מלחמות גם בבית, כאילו לא מספיק מה שהולך בחוץ... ומן הסתם זה גם מכיוון שאני מתוחה, והילדים מרגישים את זה...)

ודווקא בקורונה בהתחלה הייתה לי הרגשה שהמשיח חייב להגיע בקרוב, כי זה אירוע שמעולם (בערך) לא היה, אז רק גאולה תציל אותנו מזה... ומלחמות, לעומת זאת, חווינו הרבה

כך או כך אני מקווה ומתפללת שהגאולה באמת תגיע בקרוב, ואז יישאר לנו להתלבט אם לעלות לבית המקדש ברגל ממש או להיעזר ברכבת😇

תלוי מאיזו בחינהמסע של החיים

לאומית- מלחמה, דור של גאולה.

מצד שני בקורונה ישנים לילה שלם אז זה התלבטות קשה.

אני רק חייבת להגידרוני 1234

שהמלחמה נחווית בצורה כל כך שונה למי שאין ממד בבית, אין מה להשוות בכלל למי שיש.

אז בגלל שיש לי ממד בבית והשבת חוויתי פעם ראשונה משהו קצת אחר- אני רוצה לשלוח המון חיבוקים וכוחות למי שאין ❤️ ואם אתן נשים מגויסות שעושות את זה לבד עם ילדים- עפר אני לרגליכן!

זה ממש נכון... מוצאת את עצמי מקנאה בכל מי שיש לומתואמת
ממ"ד בבית🙈 נראה לי שזה הרבה פחות מעייף ומלחיץ...
אם אין ממדרקאני

וגם אין מקלט

זה הכי סבבה חחח

כי פשוט ממשיכים כרגיל 🤷‍♀️

וגם למי שיש בן משפחה מגויס ומי שלאמרגול

בטח מי שהאיש שלה מגויס…

שגם הלחץ וגם לתפעל הכל בשתי ידיים במקום ארבע…

לגמרי נכון. ובמקרה הזה אני מפונקת...מתואמת
פעם ראשונה שבעלי בבית בזמן אזעקותאמאשוני

מאז שהתחתנו שזה קצת מזמן..

וגרנו תקופה בלי ממד, והייתי עם תינוקות.

לא משווה לריצות למקלטים של היום

ועדיין זה מה שאני חושבת

מותר לא להסכים אבל זה לא מניתוק או משהו.

אגב בקורונה שנינו היינו חיוניים וחודשים ארוכים נאלצנו לחלק את השעות בצורה פסיכית

(אחד יוצא ב4-5 לפנות בוקר וחוזר עד 13:00

שני מתחיל בצהריים עד לתוך הלילה ולמחרת מתחלפים)

גם אז הייתה תחושת שליחות להפעיל את המשק החיוני, אבל זה לא דומה בכלל

בקיצור ברור שכל אחד חווה את הדברים אחרת

בכל אופן אנחנו לא בוחרים את האתגרים שלנו, מה שבא מתמודדים

חיבוק גדול לכולם!!

🤗❤️

התכוונתי נטו בהתייחסות למלחמה. לא ביחס לקורונהמרגול

כלומר, שהמלחמה נחווית שונה כשיש/אין ממד וכשיש/אין בן משפחה מגויס.

קצת כמו שהקורונה נחווית שונה כשיש בן משפחה עם דיכוי חיסוני

מה מעדיפות? זה כבר אינדיווידואלי

יכולה להבין את ההעדפה של מלחמה ביחס לקורונה גם כשמגויסים… אבל לא לכך התכוונתי. 

צודקת מאוד!דיאן ד.

אני גם חושבת שאי אפשר להשוות

וואי מדויקניק חדש2
דוקא לפעמים יותר נחמד לי להיות עם עוד אנשים במקלטיעל מהדרום
גם כשאת בפיג'מה ועפוצה מעייפות?🤭מתואמת
לפעמים😉יעל מהדרום
אחרי שבאמצע הלילה צריך להוציא ילדים מהמיטות שלהםמקרמה

וללכת לממד- החברה כבר לא מנחמת

זה אולי נחמד ביום

בלילה זה סיוט

מלחמהרקאני
מלחמה כי יש כזה הרבה ניסיםדיאן ד.

וכ"כ הרבה סיבות להודות לקב"ה.

חחח אין תשובה. אבל שלחתי לך מסר יקרהאורוש3
לא זה ולא זההמקורית
בקורונה הייתי בחורונת רווקהרוני_רוןאחרונה

נהניתי מכל רגע

והיום. אני. לא. נהנית. בכלל.

ציפייה למשיחהריון ולידה

אתן יכולות לעזור לי לחכות לו?

כולם מחכים מצפים ומייחלים לבואו

ואני? לא יודעת למה אבל אני ממש פוחדת, המחשבה על משיח שיבוא מכניסה אותי להתקף חרדה ואני לא מגזימה

למה כולם מחכים ואני לא? למה המילה גאולה מלחיצה אותי???

אני יותר מאשמח אם תוכלו להאיר את עניי

אני גם רוצה לחכות לו מתוך הבנה אמיתית ולא מתוך ייסורים 💔

מה מלחיץ אותך? מה החששות שעולים?מרגול

בעיניי אין הכרח לצפות למשיח (יודעת שיש שיראו באמירה הזו כפירה).

כן יש הכרח לשמור תורה ומצוות…

זה היה עובד אם היית "אדישה" למחשבה על זה (נגיד- אמונה במשיח אבל כמשהו מאוד עתידי), אבל זה כן מפעיל אותך.

השאלה היא למה… את יודעת ורוצה לפרט קצת?

תודה על ההתייחסותהריון ולידה

זה באמת ממש מפעיל אותי

השינוי הזה שיהיה אני כאילו לא יודעת למה לצפות

ואולי זה לא יהיה טוב?

יהיה רק טוב? הטוב שמחכים לע באמת יהיה טוב? 

לאיזה סוג משיח הם מצפים?נעמי28

ומאיזה סוג משיח את מפחדת.

כנראה זה עניין של הגדרות.

יש סוגים??הריון ולידה
משיח אחד וגאולת עם ישראל
משיח אחד... אבל איך זה ישנה את חיינומקרמה

זה כבר נתון לפרשנויות

אני פשוט מצפה שהכל יהיה טובשיפור
שלום, אהבה, שמחה, שלווה. בית המקדש ייבנה. נרגיש את קרבת ה'. כנראה זה יבוא עם כל מיני שינויים שאנחנו לא מבינות בהם עכשיו, אבל אני סומכת על ה' כשהוא מבטיח גאולה, זה יהיה טוב.
את סומכת על השםהריון ולידה

ואני דואגת כאילו אין על מי לסמוך

אז כולם מחכים ומצפים רק מתוך ביטחון ואמונה?

או שכתוב איפושהוא שיהיה טוב?

לא קשה לך לצפות למשו שאת לא באמת יודעת מהו? 

כל הנבואות על הגאולה מתארות טובשיפור
מעתיקה לך מהרמב''םאיזמרגד1

וּבְאוֹתוֹ הַזְּמַן לֹא יִהְיֶה שָׁם לֹא רָעָב וְלֹא מִלְחָמָה. וְלֹא קִנְאָה וְתַחֲרוּת. שֶׁהַטּוֹבָה תִּהְיֶה מֻשְׁפַּעַת הַרְבֵּה. וְכָל הַמַּעֲדַנִּים מְצוּיִין כֶּעָפָר. וְלֹא יִהְיֶה עֵסֶק כָּל הָעוֹלָם אֶלָּא לָדַעַת אֶת ה' בִּלְבַד. וּלְפִיכָךְ יִהְיוּ יִשְׂרָאֵל חֲכָמִים גְּדוֹלִים וְיוֹדְעִים דְּבָרִים הַסְּתוּמִים וְיַשִּׂיגוּ דַּעַת בּוֹרְאָם כְּפִי כֹּחַ הָאָדָם. שֶׁנֶּאֱמַר (ישעיה יא, ט) "כִּי מָלְאָה הָאָרֶץ דֵּעָה אֶת ה' כַּמַּיִם לַיָּם מְכַסִּים":

מספיק לי לקרוא את זה (וזה לא הכיתוב היחיד על הגאולה, יש עוד הרבה) כדי לדעת שיהיה טוב, ואני לא צריכה לדעת מדויק כדי להאמין בטוב הזה.

שמעתי על זה משל פעם, שזה כמו אדם שנולד במערה וחי שם את כל חייו, והוא אפילו לא יודע שיש מושג של אור שמש וזה מפחיד אותו, בשביל מה צריך את זה...🤷🏻‍♀️

צודקת אבל הדרך לשם לא מפחידה אותך?הריון ולידה
הדרך לשםרקאני

זה מה שעובר עלינו עכשיו

ואם כל הכאב והקשיים שיש עכשיו יעלמו

וגם העולם יהיה מלא ברוחניות וטוב

אז מה יותר טוב מזה?

אחד הדברים שגורמים לי לחכות זה המחשבה על זה שיהיה ברור מה טוב ומה רע

עכשיו הכל מבולבל 

תהיה בהירות

נעבוד את ה' כמו שצריך

אנחנו בדיוק בדרך לשם...שיפור
אוף לא יודעת למה זה לא מרגיע אותיייהריון ולידה

אני בחרדות כאילו מה אמרו לי

כמה חוסר אמונה?? ואני כל כך משתדלת להתחזק באמונה והקטע הזה זה פשוט לא עובד לי

וכשיגיע כולנו נחייה?הריון ולידה

אני מנסה לדייק עם עצמי קשה לי עם זה

או שאולי יהיה סינון?

מתי השלב הזה של צדיקים של מי זכאי??

אני מצטרפת לשאלות שלךאלינור98

שמעתי שהאויבים שלנו יהיו עבדים שלנו, ולא יהיה חולי , ותהיה תחיית המתים.

אבל הפחד של מה נעבור עד אז..

תמיד שאומרים שהמשיח מתקרב זה יותר מלחיץ אותי מאשר שתקיפת איראן מתקרבת, כי לא יודעים למה לצפות ובאיזו עוצמה זה יהיה, כי אמרו שיהיה מלחמת גוג ומגוג שזה נשמע מאוד מאוד מפחיד עם סימני שאלה רבים

בדיוקהריון ולידה

וכל הפרשנויות של כל הרבנים שהנהההה משיח בא

סמאללה אין לי אויר

באלי לשמוח ולחכות ולא לדאוג לעצמי ומשפחתי ולקוות שנחיה טאטעעעע

אני בכלל חושבת שהמשיח כבר כאןכתבתנואחרונה

וקוראים לו מדינת ישראל.

מי זה שיקבץ נדחי ישראל?

וילחם את מלחמות עם ישראל?

ויבנה את בית המקדש?

אלה דברים שכבר מתרחשים לנו מול העיניים. וזה לא שרק בן אדם אחד יעשה את הכל, כי חלק כבר בטוח נעשה. אלא אם מבינים שמשיח זה לא בהכרח אדם ספציפי אלא גוף, שלטון, ועד כמה שנזכה יעמדו בראשנו צדיקים בעלי זכויות ואם פחות נזכה הם יהיו פחות כאלה.

ויש את המדרש (ועליו השיר המפורסם) על המשיח שעומד על גג בית המקדש ומודיע לישראל שהגיע זמן הגאולה והם לא מאמינים. כלומר, זה יכול להיות שהוא כבר כאן ולא מרגישים בו. והסימן שהוא אומר זה- ראו באורי שזורח עליכם. ואני, אופטימית שכמוני, מאמינה שאת האור הזה אנחנו רואים זורח בעוצמות אחרות מאז השביעי באוקטובר. אז יש עוד כמה צעדים בדרך, עדיין לא עומד בית המקדש על תילו, אבל האור, והריח- אנחנו כבר מתבשמים ממנו.

אז בעיני אם את לא מסתובבת מלאת חרדה ממה שכבר קורה ושזה משיח- תנוח דעתך. כמו שאת עומדת בזה עד עכשיו ככה תעמדי גם בגאולה השלימה אמן.

ואגב, אני בטוחה שאם את דומה רק בקצת לפני הדור הזה, אז את תהיי ממקבלי השכר לעתיד לבוא.

🤍

משלוחי מנותהרבנית הקדושה

שבוע טוב נשים יקרות,

שימו לב למצוות משלוח מנות.

לכבוד פורים הממשמש ובא,

נצטרף כולנו לקיום המצווה.

מוזמנות לשתף ולספר,

למי הייתי רוצות לשלוח וממי לקבל.

וכמובן לשתף מה יש בסל,

לחם, גבינה או אולי חרדל.

מותר ורצוי לפנטז רחוק,

ולא לבחור דוקא בשכנה עם הדשא הירוק.

אתן לכן דוגמא

בתור הרבנית הקסומה:

אני הייתי רוצה לקבל

וופל בלגי חם על מקל,

ואפשר גם גלידה להוסיף למגש

משלוח מתוק מארץ של דבש.

@בארץ אהבתי אימצתי את עצתך😂

מתחילהDoughnut

כיוון שאיני רזה כמקל

הייתי מאד שמחה לקבל

ארוחת בוקר בריאה ומשביעה

סלט ירקות, אולי חביתה

שלא אהיה רעבה כל היום

ואנשנש שטויות משם ועד הלום

אך אני איסטניסטית וזה לא פשוט

כי גם אם אקבל לאכול לא ארוץ

אם זה לא מאמא או מאחותי

כיוון שמשכנים וידידים לא אוכלת אני

אכן בעיה ואצטרך בעצמי

לחתוך סלט להוד מעלתי.

לעומת זאת לשלוח בעצמי הייתי רוצה

משלוח מנות מחמם לב לכל גננת ומורה

ומנקת הבניין והשומר בכניסה

וכל מי שלבו חפץ בקרבה ואהבה

אך במקום להכין משלוחים רבים

אני יושבת וכותבת הגיגים

בשרשורי פורים שונים ומשונים

שבחוסר אחריות לפורום עולים

בלא לחשוב על הנשים האומללות

שבמקום להיות מעשיות- לפורום נשאבות😭

אם תשלחי לי את כתובתךהרבנית הקדושה

אשלח הודעה לאימך

ולאחותך

אבקש מהן אותך להפתיע

עם חביתה וסלט בגביע

(נכון שזה רעיון מקורי?

תודי שכזה עוד לא ראית).

ובקשר להגיגים,

אין כמוהם חשובים!

וואי הכי הייתי שמחהתוהה לעצמי

לקבל לחם שום שווה לארוחה

אם אפשר גם ירקות בייבי בצד לקבל

אבל לא חתוכים, זה כנראה לא יאכל

עם עוד איזה גבינת שמנת

לסגור פינה לארוחת בוקר בריאה מושלמת

רק אם אפשר לבקש עוד-

שיגיע בבקשה מוקדם מאוד

שלא אנשנש כל הבוקר עוד ממתק ועוד עוגה

ואקבל את זה רק שכבר נעמוד לצאת לסעודה..

מיד על הבוקר צפי להפתעההרבנית הקדושה

משלוח מנות בקופסה מקסימה.

בתוכו ירקות ולחם שום עגלגל

וגם גבינה בצורת גלגל.

וואו עם כזו הבטחהתוהה לעצמי

אני אשמח לשלוח עוד רשימה ארוכה

מנות לארוחות צהריים בזמן הקרוב למלא את המקפיא

לא בררנים כאן, אוכלים כמעט כל בשרי

משלוחי מנות 'נוכל להעביר לבאים בתור

ואם כל זה יוכל להישלח באמצעות עוזרת בית שגם את הניקיונות לפסח נפתור.

אין בעיה יקירה, אני פה לעזרההרבנית הקדושה
האם מותר להיות לא בריאהחושבת בקופסא

ולבקש מכבוד הרבנית הנוראה

בטון קליל נחמד

איזה חטיף שוקולד?

וחטיפים מתוקים ומלוחים

מהמותגים שעלי ספציפית אהובים

הרוב קנוי ארוז ואסטטי

דברים שלא הייתי קונה בעצמי

אפשר גם קצת אוכל ביתי

ושיהיה כתוב עליו פרווה או חלבי

כדי שאוכל לזלול אותו באון עכשווי.

והמשלוח שאותו אביא,

יהיה דומה ככל היותר למשלוח שכלבבי

ברור שיש עוד טעמים והעדפות

אבל לא חושבת שאני מיוחדת מאוד.

ואותו אתן ל @ברוקולי

כי לשם הניק שלה לא יזיק

חוסר בריאות נחמד שאותו ימתיק.

וודאי וודאי אשה מקסימה!הרבנית הקדושה

רק הכיני לי רשימה טעימה🤤

בקשי מה שתרצי עד חצי המלכות,

ואשלח לך שוקולד בטעם תות🍓

שוקולד בטעם תותחושבת בקופסא

אני לא אוהבת בוודאות,

יותר בכיוון מיקס עלית

או ופלים שווים בתכלית.

האמת קשה לחרוז ולתאר

עדיף לזלול כמה שיותר

צודקת גברתהרבנית הקדושה

הכי טוב לזלול,

כמו שאת אומרת.

מיד לך אשלח

שוקולד לח.

ביקשתי מג'מיני שינסח לי כי המוח שלי מחוקדיאן ד.

@הרבנית הקדושה 

האמת ששאלת בדיוק בזמן,

כי המצב אצלי כרגע... איך לומר? בלגן!

עם דלקת בגרון וקול של צפרדע,

היום שלי פה די משתגע.

הילדים בבית בגלל המלחמה,

הופכים את הסלון לזירת מהומה.

וכל כמה דקות – ריצה לממ"ד,

זה הכושר היחיד שעושים פה, נחמד...

אז אם את שואלת מה ישמח את הלב,

וישכיח לרגע את מה שכואב:

קצת תעסוקה לילדים (שישבו בשקט!)

כי אמא פה כבר על סף התמוטטות מוחלטת.

איזה תה מפנק עם תמציות מיוחדות,

שיעזור לגרון לעמוד בתלאות.

ושוקולד שווה, כזה שנותן נחמה,

וימתיק לי קצת את ימי הלחימה.

תודה על הדאגה הכנה והמתנות,

זו תהיה עבורי המשלוח מנות!

הריני מברכת אותך בכל ליביהרבנית הקדושה

שתוכלי לדבר ולא תראי (מלשון מורא כמובן).

אשלך לך תה רותח

שיעשה לך סדר במוח.

בנוסף אדאג לתעסוקות

בשביל הילדות המתוקות.

ואם יש לך בנים-

אשלח להם פונפונים.

אני אשמח לקבליהלומה..

משלוח פירות של ארץ ישראל

שיהיה בו מבחר פירות ענקי

וחשוב שיהיה אסתטי ונקי

אננס ומנגו, מלון ואבטיח

חושבת שאת כל המגש לאכול אצליח

נוסף גם ענבים ועוד פירות מתוקים

לא רוצה שום ממתקים

אותם אזרוק לפח אחת ושתיים

ונראה לי שמספיק בנתיים.

לכולן אשלח בריא כמו שאבקש לעצמי

לי זה נשמע פשוט חלומי

איזו אשה נהדרת!הרבנית הקדושה

בריאה ממדרגה אחרת.

אל דאגה, אין בעיות,

אני מיד רצה לקניות.

אבקש כמה שעות נוספותמתיכון ועד מעון

רבנית קדושה, רבנית יקרה

אשמח אם לי תשלחי במהרה

עוד כמה שעות ביממה

על מנת שאספיק כל משימה

בשל תפקידי אני עובדת גם במלחמה

ובעז"ה נצליח לספק חוסן ונחמה

ולצד כמה שעות מתנה

אוסיף ואבקש עוד בקשה קטנה

אשמח גם לאוכל ביתי שהוכן באהבה

משכנה טובה או חברה קרובה

אוכלת כל אוכל ביתי טעים

שמריח טוב ונראה נעים

ולעם ישראל אכין משלוח כתום

שיעודד תקומה ותקווה בחום

שנשוב לחבלי ארץ עזובה

שבליבנו תמיד נשארה אהובה

ריגשת🧡 ה' יהיה איתךיהלומה..אחרונה
מלחמת איראן 2 התחלנוoo
איך עברה לכן השבת?
תודה לכן! עם כל ההתרחשויות כבר באמת בקושי מורגשמאמינה-בטוב
מי מגוייסת? ומה שלומכן?אוהבת את השבת
ספרו לנו קצת.. שנוכל להשתתף/לחבק/להתפלל מרחוק...

חושבת עליכן💞💞💞

אניניגון של הלב

הוא היה מגוייס עוד קודם, אבל הוקפץ בשבת וחזר לצבא

וגם אין לי ממ"ד אז בנתיים אצל ההורים, לפחות עדיין אין ילדים... מתה מפחד מה יהיה אם זה יהיה סבב ארוך עד הלידה או אם יהיו עוד סבבים כאלה אחרי

ומרגיש שלכל שאר המגוייסות הרבה יותר קשה ממני אז אין זכות להתלונן או להחשיב את עצמי כמגוייסת

🧡🧡 תמיד יש לך זכותכורסא ירוקה

יש מספיק קושי לכולן 😉

מקווה שיחזור הביתה במהרה, שלם בגוף ובנפש

אמןניגון של הלב

תודה ❤

את מגוייסת!!!! בע"ה שישתחרר לפני הלידה!שיפור
איזה מלחיץ זה!פצלשהריון

קרה לי גם ..

בסוף ילדתי בשבת שהיה בבית.

בעה שיהיה לך בשמחה בקלות ובידיים מלאות! 

בטח שיש זכות להתלונן!!אוהבת את השבת

לכל שלב יש את האתגרים שלו..

ודווקא יש משהו הילדים שגם מאתגר כמובן אבל גם מעסיק ומנחם ומתוק..

ובע"ה הכל יעבור בניסים גדולים ובהרף עין!!

תמסימלא להתעסק בהלאה אלא רק בימים הקרובים.. גם ככה דברים משתנים ככ מהר..

חיבוקקקק!!

אניפצלשהריון

איזה חמודה!

מודים לה' על כל הניסים.

ב"ה שההורים קרובים.

אבל ממש קשוח הטיפול האינטנסיבי בילדים המחורפנים שלחוצים מאזעקות ורוצים את אבא.

הרגשתי שאין לי זמן לנשום, לאכול ולכלום. ועד שהצלחתי ללכת לשירותים אז התרעה.

אבל בה אנחנו בסדר. ומשתדלים לשמוח.

הילדים עשו מסיבת פורים במקלט וממש שמחו. 

ח יבוק!!! קשוח!!! בהצלחה רבה!!!שיפור
יואו אלופה את!!!אוהבת את השבת

באמת אינטנסיבי ככ...

וככ הרבה ניסים!! הודו לה' כי טוב!!

זה הזמן לשלוף את כל התותחים הכבדים-

סרטים (אם את או מישהי אחרת רוצה יש לנו מנוי בנטפליקס לשימוש הציבור)

קורנפלור

חדפ

פסטרמה

וכו וכו..

שולחת כוחות וחיבוק!!!

אניערגלית

חודש אחרי לידה

נסעתי לחמותי עם ארבעה קטנטנים שמפחדים מטזעקה ומתגעגעים לאבא, אז בינתיים הגיבורה האמיתית זו חמותי שעל זה ממש

מזל טוב!כורסא ירוקה
וכל הכבוד ותודה רבה לך, לחמותך ולבעלך. כל אחד בגזרתו..
קשוח!!! גם את גיבורה ממש!!! בהצלחה!שיפור
יואוווו חודש אחרי... קשוחחחח!!!אוהבת את השבת

תנוחי כמה שיותר

ואיזה יופי שחמותך על זה!!!

זה ממש הזמן שלך לנוח המון המון כמה שאת יכולה💓💓💓

גםאני. מאתגר, אבל שורדים ב"ה ומתפלליםאמהלה
בהצלחה!!שיפור
תודה לכולכן!!! חיבוק על המאתגר!!!אוהבת את השבת
מתפללים איתכם על כולם..

שולחת כוחות וחיבוקקקק💞💞💞💞💞

אניואילו פינו

הוא הוקפץ בשבת בבוקר

חודש אחרי לידה עם עוד 3 מתוקים חוץ מהקטנה

קרים בקראוון והממד בחוץ במרחק שמספיק בדקה וחצי אבל לבד עם כולם זה קשוח, במיוחד בלילה כשקר וחשוך

כואב לי כל הגוף. גם מלהעסיק את הילדים, לרוץ לממד וכו וגם מהמתח והדריכות..

וואי חיבוק!!! קשוח ממש!!! בהצלחה!שיפור
יואוווווווו טירוף ממש!!! יקרה!!!!אוהבת את השבתאחרונה

ממש ממש מאתגרררר

יש לך מנשא לקטנה?

ועזרה בבקרים שתוכלי לנוח?

באלי להזמין אותך לכאן, למרות שזה מקלט שכונתי רק כדי שנוכל לעזור לך בבקרים להתאושש.. איזה קשוחחח

חיבוק ענקי ענקי ובע"ה שיהיה המון כוחות והמון עזרה גם🫂🫂🫂

אנחנו גם...נויה12345

וגרים בקומה שלישית בלי ממד, יורדת למקלט עם תינוק וילד לבד..

סיוט של ממש...

מתפללת שזה יגמר מהר!!! ובע''ה שנצליח להתמודד עם זה כולנו!!

מה נסגר עם הורים??מולהבולה

חברה של הבת שלי הזמינה את כל החברות למסיבה בבית שלה

לא הסכמתי לה והיא יושבת ובוכה

מי מוכן לקחת אחריות על חיי ילדים אחרים?

בכמה בנות מדובר?חילזון 123

אם זה לא המון, ויש ממד, וזה לא רחוק ממכם אז מה ההבדל מלהיות בבית?

אבל זכותך להחליט שזה לא מתאים

והילדה תתמודד אין מה לעשות

יהיו לה עוד הרבה מסיבות בהמשך החיים...

זה המון ורחוק יחסיתמולהבולה
הבת שלי בוכה וצורחת
לא נורא, יעבור לה. גמני לא הייתי מרשההמקורית
♥️
הבעיה שהזמינו או שהיא בוכה?מרגול

הזמינו את כולן, אחלה.

גם אחלה שהחלטת שאת לא מרשה לה ללכת במצב ביטחוני כזה.

וגם הגיוני שהיא מאוכזבת.

נשמע שאולי הקושי הוא יותר מול עוצמת התגובה של הבת שלך?

איך הבת שלך יודעת שהזמינו אותה?אמאשוני

אני לא מספרת להם הכל..

ושתדעי שכל תגובה נורמלית במצב לא נורמלי.

אולי ההזמנה היא רק הטריגר להוציא את כך הבפוכו..

תעשי לה אמבטיה ארוכה עם שירים להרגיע קצת

היא נשמעת לי יותר גדולה מזה. נשמעת לפחות בת 8מרגול

אפילו מעל 10

זה נשמע לי גיל יותר בעייתי להסתיר (אחכ היא תשמע מהחברות. וזו כן פגיעה באמון מול אמא)

וגם לא ככ גיל להכניס אותה בעצמך לאמבטיה עם שירים (אפשר להציע לה ולהכין לה מה שצריך, האם היא תזרום זו שאלה אחרת)

אני הזמנתי חבריםניק חדש2

בשיתוף עם צוות הביטחון של הישוב.

אין הבדל אם הם בממד שלי או בממד בבית ליד.

הכל פה אותה בניה.

לשעה והלכו.

היתה אזעקה.

שמתי חלק אצלי חלק אצל שכנה.

לא לקחתי שום אחריות מיותרת.

שיקפתי את המצב להורים.

מי שרצה לשלוח שלח מי שלא לא.

לא הסכמתי לילדים לצאת כל עוד יש התראות.

מרחק הליכה במקסימום 2 דקות מהבית שלי לכל בית אחר פה.

אז כן. מבינה את המצב. מפחדת כמו כולם.

אבל החשיבה על הילדים שככ ציפו ליום הזה וככה נהרס להם היא זו שגרמה לי לפעול.

ולכן הכל היה בשקיפות ובבהירות.

ויכולה להבין מי שלא מסכימה.

למה לא הגיוני?השקט הזה

אני גם הזמנתי חברים לפה. אמנם רצף האזעקות שהיה חיזלש את ההזמנה אבל לא מבינה את הבעיה..

יש התראה מקדימה שמאפשרת להתארגן על מרחב מוגן גם בדרך, יש ממד בבית ויש ילדים משועמים שישמחו לחברה. נשמע לי מאד הגיוני ובריא לנפש של הילדים.

זכותך כמובן לא להסכים לה ללכת, אבל אני לא רואה בזה חוסר אחריות ואני אדם שמאד נשמע להנחיות וכו'. 

מבינהSARITDO

שאולי הרעיון לא מוצא חן בעינייך

אבל

זה לא אומר שאחרים בעייתיים

ההתמודדות שלך מול הבת שלך ושלה מול המצב

אפעם לא נצליח להתמודד אם לא יהיו לנו ניסיונות.

ואגב שמעתי על יוזמות כאלו

זה לא הזוי ולא מסוכן כל עוד כולם קרובים למרחב המוגן

(גם בדרך)

היוזמה מקסימה אבל לא חושבים על כך שמולהבולה

יש הורים שלא מסכימים ואז נוצר בלגן

דוגמת הילדה שלי שהיא בת 9 והיא יושבת ובוכה ומתוסכלת מכך

שלא הסכמנו לה

אחרי מה שהיה בבית שמש אני עוד יותר בפחד ולא בא לי

למה בכלל להתחיל עם זה

אבל תראי, הרבה כאן כתבו שהזמינו/שלחוקופצת רגע

לחברים, זה הגיוני בסך הכל ליום הזה אם יש ממ"ד ואם זה מקום יחסית קרוב. לא חושבת שצריך תמיד להתחשב במי שלא מרשה משהו, אין לזה ממש סוף.

לא נראה לי שיש מישהו לא בסדר בסיפור, ההורים שהזמינו בסדר ואת שלא מרשה גם בסדר.

ילדה בוכה זה אכן מבאס, קרה גם אצלנו היום, חיבוק 

אני מלכתחילה לא מספרת לילדיםממתקית

אם יש משהו שאני לא מסכימה להם.
מוחקת מהוואטסאפ.

אם יש ממ''ד ואת יכולה לקחת אותה זריז אז למה לא?אורוש3
מותר לילדים לחיות. יכולה להיות עכשיו תקופה כזאת ולא נוכל לכלוא אותם. לקבל החלטות תוך שקילת הסיכון לפי המקרה. 
אבל יש הוראה לא להתקהלמולהבולה

אז הם יודעים מה הם אומרים

בכל אופן הבעיות הגיעו כאן בגלים מכל מיני סיבות היום...

זה לגמרי החלטה שלכם כהוריםאורוש3

וגם מותר שיהיה בכי ולהסביר אח''כ את ההיגיון שלכם כשהיא רגועה ולהכיל את הרגש הלגיטימי והבאסה שלה.

נשמע לא פשוטאמאשוניאחרונה

חיבוק!!

מקווה שמחר יהיה קצת יותר קל..

ילדה בת 4 שלחוצה מהאזעקותאנונימית בהו"ל

היא לא רוצה לדבר או משהו

אבל תכלס לא ישנה בלילה

ואני רואה אותה כל הזמן דרוכה

וקופצת מכל אופנוע שעובר

מה עושים איך עוזרים לה?

אני פשוט מחבקתפה לקצת
ושוכבת לידו עד שנרדם וכל פעם שמתעורר

מדברים על זה אבל עדיין מפחד מאוד

אצלנוoo

במלחמה הקודמת

הילד היה בהיסטריה באזעקה הראשונה

עשיתי איתו תהליך

1. הסברתי את המצב במילים פשוטות

הסברתי שהסיכוי להיפגע מטיל- קטן

2. נתת לו עוגנים

מגע

בובה/ שמיכה אהובה

מקום קבוע בממד עם משחקים

3. דברנו על הפחד ועל דברים שיכולים להרגיע

4. הכנסנו ללוז דברים שגרתיים

יציאות מהבית

פגישה עם חברים

5. נתתי דוגמא אישית להתנהלות ברוגע ושלווה

זה עזר לו להרגע

במלחמה הזו הוא לא מפחד בכלל

ונראה שהוא מבסוט מהחופשה השהייה בבית וחווית המלחמה

לחישות לילה, סיפורים איך את מרגישהממתקית

איך מתמודדים, עיבוד.

קיבלתי אןלי תמצאי פה משהו מתאיםאמאשוני

*5 משחקים פשוטים - שנראים כמו משחק תמים, אבל עושים הרבה יותר מזה!

מוקדש לכל ההורים-

*ויסות רגשי דרך חוויה – בלי שהילדים בכלל שמים לב.*

*הילדים חושבים שהם סתם משחקים.*

*אבל מאחורי כל פעילות קטנה - מסתתר מנגנון מדויק לוויסות מערכת העצבים*, להפחתת סטרס, ולהגברת תחושת ביטחון בגוף.

👐 1. *לישה של בצק*

תכינו יחד בצק מלח ביתי (או השתמשו בפליידו) ותנו לילדים ללוש, למעוך, לקרוע ולגלגל.

🔍 *מה קורה בגוף*:

תנועות חוזרות + הפעלת שרירי הידיים , עיבוד חושי עמוק שמרגיע את המערכת הסימפתטית, מפחית אדרנלין ומחזיר תחושת שליטה.

👁️ 2. *מי ממצמץ ראשון*

מבט ישיר בעיניים. מי שממצמץ - מפסיד.

🔍 *מה קורה בגוף*:

קשר עין רגוע מגייס את ענף הקדמי של עצב הואגוס, מגביר אוקסיטוצין ומייצר תחושת קרבה וביטחון - בדיוק מה שהמערכת הפרה-סימפתטית צריכה כדי לפעול.

😂 3. *אסור לצחוק*

אחד מנסה להצחיק, והשני מתאמץ לא לצחוק. תוך שניות כולם נקרעים מצחוק.

🔍 *מה קורה בגוף*:

צחוק - גם מזויף , משחרר דופמין ומוריד קורטיזול. מערכת הרוגע מופעלת, והמתח משתחרר בקלות דרך חוויה חיובית.

🫧 4. *בועות סבון אתגריות*

נשפו יחד - מי מצליח לנפח בועה הכי לאט או לתפוס בלי לפוצץ?

🔍 *מה קורה בגוף:*

נשיפה איטית מפעילה את הסרעפת → מגייסת את עצב הואגוס, מאטה את הדופק , מכניסה את הגוף למצב של רגיעה.

🐝 5. *זמזום* - נחש את השיר

אחד מזמזם שיר, השאר מנחשים.

🔍 *מה קורה בגוף*:

רטט ממיתרי הקול מגרה את עצב הואגוס ומעודד הרפיה עצבית והורדת סטרס.

🎈 *הם רק משחקים. אתם יודעים שהם נרגעים*

וזו הדרך הכי טבעית, פשוטה ומשפחתית להכניס ויסות רגשי הביתה - בלי הוראות, בלי מאבקי כוח, רק דרך נוכחות וחיבור.

*לימים רגועים ובטוחים*

ומוסיפהאמאשוני

שבגיל הזה התגובה של ההורים ממש משפיעה

אז אם את חשה במתח וחרדה, כדאי לחשוב מה יעזור לך להשתחרר,

אם את רגועה, בע"ה גם הילדה תחוש בטוחה שוב.

כדאי לשים לה שירים באוזניות, שלא תהיה בדריכות לשמוע את האזעקה.

מה שבדיוק מוצאת שעוזר לי כרגעמאמינה-בטוב

שמתי לי מוזיקה רגועה (stress relief פלייליסט) מספוטיפיי והיא ממש עושה לי טוב.

אמרתי לעצמי ולבת שלי בקול דיבורים מרגיעים - אנחנו בסדר, הכל בסדר, אם תהיה נלך בנחת ובשמחה למקלט וגם שם יהיה לנו בסדר, הקב"ה אוהב אותנו ושומר עלינו.

היא יודעת שאזעקה זה בגלל טילים? או שזה פשוט רועש?מרגול

והאם יש לך אפשרות לתת לה לישון בממד?

זה לדעתי הכי קל… כי היא לא צריכה להיות דרוכה ולהיות קשובה לאזעקות. היא ממשיכה להיות במיטה והיא בטוחה.

אם היא לא יודעת שזה בגלל טילים, לדעתי לא כדאי לפרט יותר מדי. בגיל הזה ילדים גם יכולים להסתדר מצוין עם "כשיש אזעקה הולכים לשחק בx בממד".

יש דרכים להרגיע גם בלי לדבר על הפחד. תחפשי "תרגילי התקרקעות" בגוגל ותשתמשי לפי מה שנראה לך.

אתן לך דוגמה לתרגיל טוב בעיניי לגיל הזה (והאמת שגם למבוגרים)- תרגיל של 5 החושים. תבקשי ממנה חוש חוש כך:

5 דברים שהיא יכולה לראות

4 דברים שהיא יכולה לחוש

3 דברים שהיא יכולה לשמוע

2 דברים שהיא יכולה להריח

דבר 1 שהיא יכולה לטעום.

היא לא צריכה לזוז בשביל זה. שתסתכל סביבה בחדר. תמשש סביבה (בגדים, עור, חפצים וכו). רעשים (האח שמדבר, המזגן שפועל, הנשימות שלה, מה שעולה לה)

יש עוד תרגילים, אבל זה יכול להיות כמו משחק, זה לא מכריח אותה לשתף, אבל זה מרגיע סטרס בצורה טובה. 

בסבב הקודם הבן שלי מאוד פחדדיאן ד.אחרונה

הוא היה בן 3.5 וממש לא הסכים לצאת מהממד אפילו להתקלח ולאכול.

ומישהי שלחה לי סיפור ממש יפה 

סיפרתי לו כמה פעמים וזה ממש עזר.

הסיפור בעיקר מנרמל את הפחד ומסביר למה פחד זה דבר טוב.

20260301210259.pdf

מנסה לשלוח לך פה, מקווה שתצליחי לפתוח.

מרתון ממים להרים את המצב רוח, מי זורמת?אנונימית07

ברשותך אני אשרשר את זה לשרשור ממים הראשוןיעל מהדרום
בעצם ההוא כבר התכווץ. אז עזבייעל מהדרום
חחחח חזקקקקק יפה לך!!!אוהבת את השבת
נגלה נוספת..אנונימית07

הראשון😂😂איזמרגד1
מוסיפה כמהאיזמרגד1

עוד אחדאיזמרגד1

חחחחחחחחחאפרסקה
העוד עוד עוד גדול 😂
גאוני אחד אחד רקאני
חחח לא ממים אבל מצחיקמאוהבת בילדי

חחחחחח זה טובבברקאני
השני מצויין אהבתי ממש 😅😅😅קופצת רגע

אפשר הסבר לגבי השלישי 🫣

( לרוב אני באמת לא טיפשה אבל לא ישנתי הלילה 🥴)

השלישי אולי המלמדים בנו על המשלוחים מהתלמידיםממצולות
חחחמאוהבת בילדי

נראה לי בגלל שאצל המלמדים לא מתארגנים על מתנה משותפת, אז הם מקבלים המון משלוחי מנות מהתלמידים ומזה הם מייצרים משלוחי מנות בפורים עצמו.

אבל כיוון שהתבטלו היום הלימודים הם נשארו בלי משלוחים והם צריכים לקנות בעצמם...

מסכימות?יהלומה..

חח חזק. באלי עודפצלשהריון
ממש!יעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך