בלילה כשאף אחד לא מסתכל יש חלומות ותקרה שהשחור שבה מתערבב עם האדום. יש לבן של עננים וטלית ותכלת שנזרקת בשעשוע. אני עוצם עיניים והיא מתקרבת אלי, מאיימת לרסק אותי לשביבים שיאספו בשקית לבנה.
אני מתכווץ תחת המשקל של הפחד. יש מתחתי שמיים ומעלי רצפה ואני נופל אליה, נופל, נופל. היא מתרסקת. אני נשבר. הקירות נסגרים עלי ואני מנסה לברוח לתוך עצמי. שוב חושך. שוב אדום. שוב דם וזעקות כאב ושוב פח מרוסק נזרק על ידי. אני בוכה בתסכול, אבל אסור להעיר אף אחד.
*
בבוקר השמש זורחת ואני, שטוף זעה, סוגר את התריס. השמש שוצפת לי לתוך הפנים ואני בוכה בבעתה, מחפש את עצמי בתוך כל הטירוף הזה. לאט לאט אני נרגע, משאיר אותה פתוחה עד כדי חריץ ומוריד את הראש. מפוחד עד מוות ומותש וחסר אונים, אני עוצם את עיני ושוקע בשינה מוכת שיגעון.
*
בצהריים אני חוזר ממנחה. אני מוציא את הפלאפון ומתחבר לרדיו. פרסומת, ואני נאנח ומחכה שיגיעו כבר למשהו שיעסיק את מוחי, במקום שאחשוב שוב על כך שלא כיוונתי באבות. ושכחתי יעלה ויבוא. לא אומרים בכלל יעלה ויבוא.
מתחיל שיר, אולי זאת עדיין פרסומת. הוא אומר מילים ובאיחור אני קולט, הוא מדבר על אבל. על געגוע. אני מנסה לעצור ולנשום ולהתנתק ולזרוק את האוזניות ולברוח מעצמי, אבל אני מתחיל לקפוא. בהבזק של רחמים אני מתיישב על המדרכה רגע לפני שראשי נשמט ואני כמו בעולם אחר. המילים רודפות אחת אחרי השניה ואני מטלטל בינהן. אומרות לי, לוחשות לי, להשאב אל תוכן. אני מנסה להתנגד, אבל כמה כבר אפשר להתנגד למשהו שאתה רוצה לעשות.
*
ופתאום לחוות מחדש הכל. חג של אי ידיעה ובוקר של הפתעה וערב של דמעות והודעה שנשלחה ושיחת טלפון וגעגוע. רק געגוע. אני מחפש לעצמי מקום בתוך כל הבלגן הזה ומוצא רק חוסר וריק וכלום.
*
בנות צוחקות בלעג. יש להן משהו שורט בקול, הוא מכאיב לי. כשמישהי צוחקת אני מנסה להתעלם ולהדחיק, אבל כמה כבר אפשר להתעלם מזיכרון שחי בך. הם צוחקות כשהן מסתכלות עליך ברחוב, צוחקות כשלוחשות שאתה מתאים, צוחקות כשניגשות אליך ומניחות יד על הגב. (זאת התנועה של הרב, וכמה שזה כואב לי)
*
בערב אני חוזר לדירה ומסובב את המנעול, פעם, פעמיים, עוד פעם דמיונית בשביל החזקה.
*
אני יושב וחושב ונשרף לי הלב. אני מתגעגע לתמימות שלי, לפני שקרעו אותה מעלי לבושת עולמים. מתגעגע לאמת ולשלום שהיו כ"כ פשוטים וברורים בי, מתגעגע לחיות שלי. עכשיו להמשיך ללכת עם עיניים כבויות, אף אחד לא יבחין.
*
אל תגידו לי שאני אדם חזק. תגידו לי שאני חלש, שאני חסר יכולת, שמצופה ממני ליפול. אני צריך קצת חוסר אונים, פשוט כדי לחיות.