התוצאות בקלפי יהיו כלהלן:
ליכוד + חרדים- 50 מנדטים
לפיד + ערבים- 50 מנדטים
בנט לשון מאזניים עם 20 מנדטים.
אל מי יצטרף בנט להקמת הממשלה הבאה?
התוצאות בקלפי יהיו כלהלן:
ליכוד + חרדים- 50 מנדטים
לפיד + ערבים- 50 מנדטים
בנט לשון מאזניים עם 20 מנדטים.
אל מי יצטרף בנט להקמת הממשלה הבאה?
לערבים בנט לא יחבור בחיים (אני מניח שגם לו יש קווים אדומים), ונתניהו יעדיף ללכת לבחירות נוספות על פני הכנסה של בנט לממשלה כשבידו 20 מנדטים. להקים בעצמו ממשלה עם הליכוד והחרדים אין לו סיכוי.
אני לא יודע מה אתה רוצה, היו פריימריז בליכוד שבהם קרא סער תגר על נתניהו. סער הפסיד בנוק אאוט. אחריהם היו בחירות כלליות, הליכוד התחזק ל- 36 מנדטים בזמן שעדיין דיברו, וגם אתה במחילה מכבודך, על הגוש הגדול יותר. החרדים שמרו על כוחם, ואילו בנט מלך הסקרים שעל הניר היה חלק מהגוש- הפסיד. לו רק היה שומר על כוחו כי אז התוצאה הבין גושית היתה תיקו 60:60. בהנתן שהיתה מוסכמה שלא הולכים למועד ד' אנן סהדן שהנדל והאוזר היו משלימים ל- 62. אמנם לא קואליצית חלומות, אך בהחלט כזו שאפשר להתנהל איתה. כאמור התחזק הליכוד ל- 36 מנדטים, לו היה יורד ל- 26 מנדטים סביר להניח שנתניהו "הפאשיסט" היה ביוזמתו מסיק מסקנות והולך לעשות לביתו. עד כאן העובדות והנחות ריאליות.
כך ואחרת, בגלל הפקרות בנט וקבוצתו התקבל יתרון 59:61 למחנה השני מה שהותיר שתי אופציות, ממשלת שמאל מלא מלא או רוטציה עם יתרון טכני לשמאל. הליכוד ונתניהו נדרשו לבחור בין גרוע לרע, ובסופו של יום בחרו ברע. מנגד התעקש בנט התחמן והמניפולטור, ועל כך בהמשך, לעקם את המציאות, ולדרוש שדרוג לעצמו ולחבריו. בסופו של יום נשארו מחץ לקואליציה. אלה הם העובדות שמאוד לא נוחות לעיכול לנרטיב של הנפתליסטים.
באותו עניין, בסופו של מועד ב' נותר מחנה הימין עם 55 מנדטים בלבד. למי שהספיק לשכוח בחר בנט לפלג בשנית את המחנה הציוני דתי, ולקחת איתו את שקד וכהנא, שלושה ח"כים בסך הכל. כן, שלושה ח"כים בסך הכל מה שלא הפריע לו להתייצב בלשכת נתניהו עם אקדח טעון ולאיים: או שאתה נותן לי את משרד הבטחון כאן ועכשו, או שאני חובר לגנץ ומקבל ממנו את משרד הבטחון. נתניהו ניסה להרויח זמן אבל לא קיבל אורכה מהאקדוחן בנט. הוא נכנע ותוך כך התחיל להערך לשלב הבא ביחסים העכורים שביניהם.
ובכן, בחירות מועד ג' הסתיימו. בנט שיכור מהצלחותיו הקודמות לסחוט את תיק המשפטים לשקד, ותיק הבטחון לעצמו. הגיע למשא ומתן מול צוות הליכוד כאילו עסקים כרגיל. למה הדבר דומה, לאדם שפרץ לחנות באיומי אקדח ורוקן את מחצית תכולתה, וכעבור זמן הוא בא בהצעה אל הנשדד לעשות עימו שותפות עסקית.
זה מה שעשה אדונך בנט, פילג את הבית היהודי כשעדיין דיברו על גושים. הרג 4 מנדטים, וקבר את האופציה של נתניהו, ושל הימין בכלל, להרכיב ממשלת ימין.
בודאי שנתניהו נכשל אבל מי שהכשיל אותו ביודעין זה אדונך בנט- פעמיים, ולכן שני אלה כבר לא יחרשו יחדיו.
הקרע הבין אישיים בלתי ניתן לאיחוי, ולכן אחד משניהם צריך לפרוש לביתו. לעניות דעתי בנט צריך לפרוש באשר הוא נטע זר במגזר הדת"ל, והשמדת הבית היהודי נזקפת לחובתו. זכותך לחלוק עומדת לך.
אלא אמרו שלקואליציית ימין מרכז היפותטית(שאני די מסתייג ממנה) עם ימינה, יש עתיד, כחול לבן וישראל ביתנו יכול להיות רוב דחוק של 61, בקואליציה כזו אגב יהיה רוב לימין(ימינה וישראל ביתנו) מול המרכז שמאל.
על אף זאת, אני מתנגד לממשלה כזאת כי היא לא הומוגנית, ויש צורך לבלוע יותר מדי צפרדעים של לפיד וניסנקורן, רק אם יהיו הישגים מהותיים לימין שווה לתמוך בקואליציה כזו(ריבונות בבקעת הירדן ובנייה נרחבת ביו"ש, משרדי הביטחון והמשפטים בידי ימינה לכל הקדנציה, ושנתיים ראשונות לפחות ימינה בראשות הממשלה).
מכיוון שקשה לי לראות שכל ח"כ וח"כ ביש עתיד וכחול לבן יסכים לקווי יסוד כאלו, זאת נראית לי אפשרות פחות סבירה(ועוד לא דיברנו על פסקת ההתגברות שימינה תרצה עבור מצפה כרמים והמסתננים).
אפשרות יותר סבירה בעיניי היא שבנט יגבש ביחד עם החרדים וליברמן(שמונע רק משנאת ביבי) גוש ימין טבעי בלי הליכוד ששווה כיום לפי הסקרים 45-47 מנדטים, עם גוש כזה ניתן יהיה לבוא בדרישה לליכוד לממשלת רוטציה כשימינה ראשונה(שהרי על הנוכל אי אפשר לסמוך שלא ינצל נקודת יציאה), לחילופין ניתן להקים ממשלת מיעוט על בסיס הגוש הזה בתמיכה/הימנעות מבחוץ של יש עתיד וכחול לבן.
וימינה וישראל ביתנו זה הימין.
שגרת קורונה היינו שאנשים יתרגלו למסכות ואמצעי מיגון אחרים להפחתת תמותה.
עד שיהיה חיסון אמין.
מהסיבה הפשוטה שאם נתניהו נתן רוטציה לגנץ עם 8 מנדטים (גם אם רק באופן רשמי ולא היה מוכן לרגע לתת לו לנהל ישיבת ממשלה אחת) בנט יכול לדרוש אותו דבר
אבל כדי לעשות חסד עם העובדות אזכיר לך שהמשא ומתן עם גנץ התחיל בנקודה של תיקו פוליטי בין הגושים. כחלק מהמשא ומתן הסכים נתניהו לתת לגנץ מספר שרים שוויוני, ורוטציה, גם אם יביא איתו רק חלק מ- 33 המנדטים המקוריים של כחול לבן. וכך היה, גנץ קפץ על המציאה וניפנף את לפיד. כאמור, כשנתניהו נתן רוטציה היו לגנץ 33 מנדטים ולא 8, כשיטתך.
לשאלה אם בנט ידרוש רוטציה מנתניהו, תלוי מה יהיה הפרש המנדטים ביניהם. תיאורתית, אם הוא לשון מאזניים הרי גם עם 5 מנדטים הוא יכול לדרוש רוטציה או לחבור לשמאל. אזכיר שבמועד ב' הוא עשה שופינג בין נתניהו לגנץ על תיק הבטחון. אם נתניהו לא היה דוחה נכנע היתה קמה ממשלת שמאל, ובנט שר בטחון מטעמה בתמיכת המשותפת מבחוץ.
בנט ולפיד חברים, מה שאי אפשר לומר על יחסי בנט נתניהו, לכן אני מעריך שבממשלה הבאה ישארו בחוץ- הליכוד והחרדים.
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם
מה אתם אומרים
באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?
שמתעדכן מהר.
לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)
עדיף לא להתעדכן באקטואליה
כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים
אם אני רוצה להתעדכן
זה דרך הכותרות של רוטר סקופים
זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות
יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון
וגם כמות עדכונים יומית משתנה
בלבד
אבל אני לא כזה מעורה
אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:
מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש
מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.
נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי...
(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)
אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.
יש בווצאפ חדשות משמחות
קבוצה
ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.
ואתה יודע איפה שרק היתה התראה
אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן
אם הטיל עבר בנתיב אחר.
וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"
במקומות בהם לא היתה אזעקה.