אזהרה!! דעה לא פופולרית לפניך!!!בינייש פתוח
בפרשת השבוע אנו קוראים על אדם וחווה שנענשו על אכילה מעץ הדעת, ועל הענשים שלהם. אדם אוכל לחם בזיעת אפו, ומושל באשתו שסובלת בלידתה. מי כמוכם יודע להסביר כמה שעולמנו שקרוב לגאולה ומשתנה לאט לאט לקראת היעד הנכסף, והקללות הללו שרעות מטבען כמעט נעלמו.
בלוף. הצלחה קיימת לפני עבודה רק במילון. אחיותי בלידתן או הריונן סבלו מ: צירים שארכו יותר מ24 שעות, הקאות בלתי פוסקות שהובילו לאשפוז לשבוע, דימום חמור שכמעט הוביל למוות.
וגבר שולט באשתו כמו פעם? חד משמעית כן. העולם המערבי שאנחנו מכירים מהווה 20 אחוז מאוכלוסיית כדור הארץ. סין והודו מהוות מעל ל3 מיליארד בני אדם וזה עוד לפני שדיברנו על המזרח התיכון ומרכז אסיה וכל אפריקה בהם אדם בן 60-70 מתחתן עם ילדה בת 13 והיא אישה ששית שלו ולא יוצאת מהבית וחולצת את נעליו כשהוא חוזר הביתה מהעבודה.
לציבור הדתלי יש נטייה להאמין שמדינת ישראל קודש וצה"ל קודש קודשים ומהוות את חזון אחרית הימים וזה בלוף אחד גדול. לא הגענו אל המנוחה והנחלה
מה אתה מדמיין או חושב שיקרה במנוחה והנחלה ?מוקי_2020

אני פחות מתחבר לסרטי פנטזיה. יותר לריאליטי.

אני אגיד לך מה אני :
*בכל* *הארץ* השבת תשמר. 
שלב ראשון - המסחר יהיה סגור.
שלב שני- מקומות בילוי.
שלב שלישי - רכבים לא יסעו בכבישים (״מרצונם״ החופשי)

אין סמים.
אין פוxxx.
אין גירושים.

אף אחד לא מנסה לתחמן אחד את השני בעסקים.
החקלאים לא מנסים להפוך את שוק הפירות והירקות לשוק בוטיק אלא מנסים בסה״כ להביא שפע לעם ישראל
ולכסות את ההוצאות.
אין פרסומות שמנסות לפתות אותך לקנות מה שאתה לא צריך.
אנשים קונים ומוכרים דברים לפי שווי הוגן ולא לפי כמה שאפשר לקבל יותר מהצד השני, בטח לא אם הצד השני במצוקה.

יש התחשבות בשכנים.
לא צריך לחכות שהשכן יגיע אליך אם אתה מרעיש יותר מדי,
אתה מבין את זה בעצמך.
אם הילדים שלך  בעייתים, אתה מטפל בהם ולא מפיל את הבעיות שלהם על ילדים אחרים או אנשים אחרים (מורים)

מי שעובד יותר (פיזית או מקצועית) - מקבל יותר.
מי שצורך יותר - משלם יותר.

ואני יכול להמשיך בעוד 1,000 דברים.

על איזו מנוחה ונחלה אתה התכוונת ?

אמת. אבלsomeone
זו אכן "אתחלתא".
אפידורל מוריד את רוב הסבל לנשים.
ברור שבמקומות ששם ה' נקרא, יהיה יותר תיקון, גם בעולם המוסלמי מתחילים ניצנים של תיקון בעניין הזה.
אבל אני גם לא סובל את את המחשבה שזוהי אחרית הימים. בכלל לא מבין איך אפשר להגיד את זה כשאין בית מקדש, כששועלים עדיין מהלכים בו.
(בד"כ אלו אנשים שמנותקים מהתורה הפנימית ולא יודעים את ההבדל בין משיח בן יוסף למשיח בן דוד... )
שנזכה במהרה בימינו לגאולה השלימה בביאת משיח צדקנו. אמן
ברור שהמצב עדיין לא מושלם, אבל כן התקדמות גדולהברגוע

- פעם אנשים היו צריכים להזיע כל היום בשביל רק שיהיה להם מה לאכול, זה ממש לא המצב היום.

- פעם 10% מהנשים מתו מלידה היום זה מאוד נדיר, ו 50% מהילדים מתו עד גיל 5 (לפני 200 שנה), והאפידולר זה גם התקדמות גדולה.

- 20% מהעולם זה כלום? בסין והודו המצב היום כמו פעם? אפילו אצל הערבים כבר יש שינויים.

אני לא יודע מה זה אפידולרבינייש פתוח

אבל אפידורל הוא כלום לעומם הקאות שמובילות לאשפוז, ורואים שאתה לא יודע מה הורמונים עושים למצב רוח של אישה בהריון. וכן סין והודו ואפריקה נשארו אותו דבר ולא אכפת להם מה קורה אצל הערבים.

ונכון פעם אדם היה עובד כל היום לאוכל לאותו היום, אבל זאת היתה ההוצאה היחידה שלו. הוא לא היה משלם ים כסף על משכנתא לדירה ורכב וארנונה חשמל מים אינטרנט ועוד אייפון 3000 שקל לבן שלו במטרה שלא יהיה היחיד בכיתה בלעדיו ואז יחטוף מכות כל יום וגם יתאמן בקרב מגע ליתר ביטחון ועוד מיליון בגדים ונעליים לאישה

איך אתה אומר שהוא כלום אם אתה לא יודע מה זה?ברגוע

אתה משווה בין אישפוז (וגם זה לא קורה לרוב) ומצבי רוח ל 10% תמותה?

מה שאמרת לגבי האוכל וכו' זאת בדיוק ההוכחה

המצב היום השתפר פלאים ולכן אנשים רודפים אחרי מותרות ולא אחרי לחם

הוא התכווןsomeone
שהוא לא יודע מה זה אפידולר אלא אפידורל
אהה צודק! חחוהוא ישמיענו
אתה מביא את הקיצוניות לצד השניחיות צבעונית
אם לא חיים מתוך שיעבוד לחומר, החיים הרבה יותר מאפשרים.

זה לא משנה את העובדהבינייש פתוח
שאנשים עובדים יום שלם בשביל הצרכים שלהם. את מוזמנת לתת דוגמא אישית בעניין שיעבוד לחומר ולהתנתק מאינטרנט ומסמארטפון.
ואחוזי תמותה מלידה לא משנים. ימיו של אדם נקבעים משמיים לפני שנולד. אם נגזר על אישה למות בשלב מסוים של חייה פעם זה היה בלידתה היום זה מסרטן או תאונת דרכים
לא, הם עובדים כל היום בשביל מותרותsomeone
שוב, אף אחד מאיתנו לא אומר שהגענו למנוחה ולנחלה, אבל ב"ה רואים התקדמות.
אם פעם היה אדם עובד מצאת החמה עד צאת הנשמה להביא לחם לביתו, היום בן אדם לא חייב לעבוד הרבה לצרכים בסיסיים. וגם לחיות חיים נורמליים, אפשר בהחלט לעבוד 7 שעות ביום 5 בשבוע. שזה הרבה פחות ממה שהיה פעם... שלא לדבר על סוגי העבודה היום שלפעמים לא מצריכים אותך לצאת מהבית...
אבל הנוקאאוט שאין אחריו טענה הוא המזגן
שכחתי את הדבר הכי חשוב!!!!בינייש פתוח
גם בעניין המרדף אחרי מותרות במקום לחם איפה נמצא רוב העולם? ב3 מיליארד בני אדם שבסין והודו פלוס מרכז אסיה המזרח התיכון ויבשת אסיה או במדינות המערב המהוות 20 אחוז מאוכלוסיית העולם?
זה קצת מוזרsimple man

שאתה מאמין שימיו של אדם נקבעים בשמיים לפני שנולד

אבל אתה לא מאמין שאולי אותם שמיים פשוט גזרו שהנשים יחיו היום יותר, והצורה ששמיים עושים את זה, זה על ידי אפידורל או ווטאבר

חושב  

^^^someone
במיוחד שהעובדות מעלים היום את ממוצע הגיל...
תוחלת החיים עולה ללא קשר לסבל האישה בלידתהבינייש פתוח
זו דעתי האישית. זה קורה לכולם. ושוב אפידורל לא משנה הרבה כי נשים מקיאות המון ואחותי התייבשה מזה והתאשפזה בבית חולים. ואתה לא יודע מה הורמנים עושים למצב הרוח של אישה בהריון. וגם, לאפידורל יש תופעות לא נעימות אחרות מעבר לכאב הפיזי שהוא חוסך (אני הייתי מעדיף כאב פיזי על חצי גוף רדום...) וזה עובדה שיש נשים שבוחרות לא להשתמש בו
בוחרותsomeone
כי יש סיכוי 1 למיליון (לא הגזמה ככל שזכור לי זה הסיכוי ) שהאפידורל יפגע בעובר העובדה ש99.9 אחוז מהנשים כן לוקחות אותו, מראה שחצי גוף רדום עדיף בהרבה...
ושוב אני באמת ובתמים כואב את המקרה של אחיותיך, אך לא זאת המציאות בציבור הכללי...
אפשר להגיב בתור אישה בהריון?חצילוש
כן, להריון יש הרבה תסמינים, פחות נעימים או עוד יותר גרוע😅 אבל עדיין אין עוררין שהמצב היום הרבהה יותר טוב ממה שהיה לפני 200 שנה וב180 מעלות. צר לי שאחיותיך סובלות מהיפרמאזיס קשה כזה, אבל בהחלט ניתן להקל ברוב המקרים (בהרבה מהם גם לא, ויש נשים שסובלות סבל נוראי מהקאות.. מעריצה אותן על כל הריון!) אך רוב הנשים המקיאות יכולות היום לקחת כדורים שמקלים ומפחיתים משמעותית את הבחילות, גם אם לא לחלוטין אלא בצורה ניכרת ממש. בנוגע ללידות, ברור שלידה זה לא קל, חוץ ממש מיחידות סגולה שיד ה' נגעה בהן בעניין, אבל הרפואה היום כל כך מאפשרת גם להקל על הסבל באמצעים שונים, וגם לגרום לכך שנדיר שסיבוך בלידה יביא למותה של אישה. אתן דוגמא- היום נשים לא מעטות מגיעות ללידה כשהתינוק במנח עכוז, ז"א החלק התחתון פונה כלפי תעלת הלידה, אם לאחר ניסיונות היפוך הבי"ח לא מצליח להפוך- האישה תלד בניתוח קיסרי, או שרופא מומחה ממש ללידות כאלה יילד אותה בצורה טבעית, שזה נדיר ובקושי קורה. קח דוגמא מהתנ"ך, לאישה שמתה בעקבות לידת עכוז, שהיום זה נחשב מקרה מאוד קל ופתיר בניתוח שהכלים היום מאפשרים ב"ה לעשות אותו באופן חלק וללא זיהומים שיגרמו לתמותה, ומשהו שקורה בכ10% מהלידות בארץ בערך. רחל הקשתה בלידתה, והמילדת אומרת לה "גם זה לך בן"- ז"א שהיא הייתה בלידת עכוז שקודם יצא החלק התחתון והמילדת יכלה לדעת מה המין, רחל הצליחה ללדת ובכוחותיה האחרונים לקרוא לתינוק "בן אוני" אך הלידה הרגה אותה, כי לידות כאלה שבהן החלק הצר של התינוק יצא לפני החלק הרחב יותר- הראש, גרמו לקרעים פנימיים ודימומים ובלידות רבות למוות. עניין שהיום נחשב פעוט, פעם הרג המון המון נשים! אישה לא ידעה בצורה פשוטה אם הלידה הבאה שתלד תגרום למותה! לא תגדיר את זה כהתקדמות עצומה ושינו בתחום? וזו רק דוגמא קטנה מני רבות.

מקווה שכתבתי בצורה מתאימה לפורום, אם לא אפשר לבקש מהמנהלים שיערכו.
כתבת בסדר גמור ואין מה לערוךבינייש פתוח
חוץ מזה שאני לא ממש מסכים עם עניין האחוזי תמותה כי בגלל הרפואה תוחלת החיים עולה גם אצל גברים ושוב, רוב אוכלסיית העולם היא עולם שלישי פחות או יותר...
(ולא צריך לערוך שום דבר בגלל זה, אפשר לכל היותר להסכים שלא להסכים )
התכוונתי לערוך מבחינת זהחצילוש
שיש פה גם גברים שקוראים ועשויים להרגיש לא בנוח עם מה שנכתב מבחינת צניעות, ניסיתי לכתוב בצורה יפה ומכובדת, אבל שוב- אין לי דרך לדעת. לגבי מה שאמרת, כן ניכרת המגמה בעיני מהדברים שכתבתי, למרות שברור שלא הכל מושלם.. והגאולה הרי מתחילה מעם ישראל, שרובו נמצא בתוך החלק המפותח יחסית של העולם מהבחינות האלה.
הבנתי למה את חושבת שצריך לערוךבינייש פתוח
ולכן אני אומר שמהצד הזה הכל בסדר
צר ליsomeone
על אחיותיך, אך הם מקרה קיצון.
ברור שעד הגאולה השלימה יהיו פרטים עם מצב לא מזהיר.
אבל בהסתכלות כוללת המצב משתפר מאוד ב"ה.
גם אם תיקח את הפרטים בעבר שלא שפר עליהם המזל, המצב היה חמור בהרבה מהפרטים שהיום לא שפר עליהם המזל. גם בכמות וגם באיכות. אל לנו להיות כפויי טובה לה' על כל הטוב שגמלנו בדורנו.
כל מילה. מצטרףultracrepidam

לא הבנתי, עצם התפיסה שאנחנו מתקדמים עם הזמן היא תפיסה של רביארץ השוקולד
יהודה הלוי ועוד, אבל היא לא מוסכמת ובטח שלא מחויבת.
אז גם אם אין התקדמות זה אמור להפריע לנו או להוכיח משהו אחר?
המסקנה בפסקה האחרונה פשוט לא קשורה
המסקנה בסוף קשורהבינייש פתוח

הקללות חיות בדיוק כמו פעם לכן ממש לא הגענו למנוחה והנחלה

היו פה כמה טענות:ארץ השוקולד
1. הקללות שהיו פעם הם גם כיום בדיוק כמו פעם.
2. אם הקללות שהיו פעם עדיין כיום אז לא יכול להיות שהגענו אל המנוחה ואל הנחלה.
3. מאותה סיבה לא יתכן שהמדינה קודש וצה"ל קודש קודשים.

ועכשיו להערות על הטענות:
1. בזה שהלכת לחלק מסוים בעולם הראית שהקללות הללו תקפות באופן חלקי ולא בדיוק באותו המצב.

2.
א. נכון, המצב לא מושלם ויש מה לשפר.
ב. על התקדמות חשוב שנכיר טוב על מה שזכינו לו.
ג. לדעת שמואל ש"אין בים העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות בלבד" טענתך לא שייכת, כי הקללות הללו לא רלוונטיות לשאלה אם מדובר בימות המשיח או לא.

3.
א. מי אמר שהיחס למדינה תלוי בשאלה כמה המערב קידם את העולם?
ב. האם המדינה לא קדושה כי יש בסין עובדי עבודה זרה או שהיא תלויה במצב המדינה עצמה?
ג. כנ"ל ביחס לצה"ל, לא הבנתי מה הקשר בין המצב באפריקה ליחס לצבא, מה הקשר?

אפשר לדון בחשיבות המדינה והצבא בשמחה, אבל טענותיך כאן פשוט לא רלוונטיות לשאלה הזו.
מי אמר שהרוע צריך להתמעט?אמונה רעיה
אם איני טועה הרב קוק כותב במספר מקומות שאדרבה, הרשעה מתחזקת ומפרפרת בכל עוז את פרפורי גסיסתה... זה ביחס לקללות ועונש האדם
מעולה שמסכימים בינייש פתוח
סבתא האהובה שלי ע"הadvfb

היתה עם הילדים בבית כל היום.

זה היה משאת נפשה? - ממש לא.

היום האפשרויות פתוחות כל כך בפני נשים יחסית למה שהיה בעבר, וזה כיף של החיים.

לגבי הביקורת הצינית שלך - 

"האהבה הגדולה, שאנחנו אוהבים את אומתנו, לא תסמא את עינינו מלבקר את כל מומיה, אבל הננו מוצאים את עצמיותה, גם אחרי הבקורת היותר חפשית, נקיה מכל מום. כולך יפה רעיתי ומום אין בך" (הרב קוק)

כמו האהבה לאומה, כך גם האהבה למדינה.

אם המדינה קדושה, זה לא אומר שפנוי גוש קטיף גם קדוש.

זה גם לא אומר שכל שוטר או חייל צריך להיות משאת נפשנו בגלל האישיות שלו.

יש לראש הממשלה כבוד בגלל מה שהוא מייצג לא בגלל האישיות שלו.

כשבאיחוד האמירויות ובבחריין ראו את ארש הממשלה ראו שהוא מייצג את ישראל, זה ממש לא משנה מה האישיות שלו. 

אין בעיה שתביע עמדות שונות ומשונות אבל נראה לי שהציניות הלא עניינית פגומת בכל השיח שאתה מנסה להעלות.

הציני היחיד הוא אתהבינייש פתוח

ואתה גם מתעלם מכך ש80 אחוז מהעולם לא חווה ולא יחווה את השינוי בדורות בין סבתא שלך לדורך

אני חוויתיadvfb

אחותי עובדת רוב היום ובעלי מבשל ודואג לילדה שלהם.

מי מונע מבנאדם אחר לעשות משהו כזה? אף אחד.

השוק היום פתוח לכולם וכולן מה שלא היה פעם

אשמח מאוד שתאיר לי איפה הייתי ניצי אני ממש מנסה להתרחק מציוניות כשלא תפגע באנשים.

בתור אדם שגדל בציונות הדתית לא מתאים לי שאומרים לי שמה הציבור שלי חושב זה בלוף. לא עושה לי טוב על הלב.

אפשר להביע חוסר הסכמה בצורה מכבדת.

אין לי שום עניין להקניט אותך אלא רק להסב את צומת ליבך לעניין הספציפי הזה. 

זה מאוד ציניבינייש פתוח
כשאתה מדבר על "דעות משונות" ושוב, מה שקרה לך נחמד מאוד אבל אתה לא הבן אדם היחיד בעולם ויש עוד 3 מיליארד רק בסין והודו. ויש גם את מרכז אסיה המזרח התיכון וכל יבשת אפריקה
אגב תמיד תהיה פתוח לדעות חדשות. האמת כולה לא נמצאת אצלך או בציונות הדתית. אני גדלתי בבית שבו יש עקרונות שבהם יודעים הכל על הכל ואסור לערער על כלום וזה חילול הקודש חמור מאוד ובגידה, מה שהוביל לכך שאין בהכרח יחסים טובים בין אחים בינהם ובין ההורים
מממש לא התכוונתי, מתנצלadvfb

זה ממש לא היה אישי.

באותה מידה הייתי אומר את זה גם על עצמי.

לי אישית לא אכפת האם עמדה שלי מתאימה לרוב או לא.

משונה זה לא מילת גנאי בהכרח.

לגבי עצם דבריך -

כמה מדינות עולם שלישי קיימות היום וכמה פעם?

כמה מדינות דמוקרטיות היום וכמה פעם?

כמה מעמד הנשים עלה מבחינה תעסוקתית ושוויון זכויות היום ופעם?

בפעם השמוניםבינייש פתוח
סין והודו לבד הם רוב האוכלסייה עם משכורת יומית של דולר ליום. ורוב מכריע של אוכלוסיית מרכז אסיה המזרח התיכון ואפריקה הם מדינות עולם שלישי לכל דבר ועניין
אם רוב העולם עדיין לא נמצא באידיאלadvfb

זה לא אומר שהעולם לא מתקדם?

אני חושב שמהפכת תנועת ההשכלה זאת התקדמות.

אני חושב שבהרבה מדינות מערביות יש זכויות לנשים מאשר מה שהיה פעם.

בישראל יש אחלה שיוויון זכויות לדגומא.

המערב הוא פמיניסטאןבינייש פתוח

ואפשר להכניס לכלא על תלונת שווא על אונס בלי ראיות. ויש מעל 100 גרושים שמתאבדים כל שנה בגלל תלונות שווא על אלימות או תשלומי מזונות מופקעים

...advfb

אני חושב שהפמיניזם תרם הרבה לעולם גם אם הוא רחוק מלהיות מושלם.

הוא יותר תרם מאשר הזיק, ככה נראה במבט פשוט.

הפמיניזם תרם כל כך הרבה <צ><צ><צ>בינייש פתוח
פרסומות של דיאודורנט או מקרר מכילות בנות חצי ערומות
אפשר לתת עוד אלף דוגמאות שליליותadvfb

ליחס לא ראוי לנשים בתרבות המערב.

אבל עדיין ישנם דברים טובים שהמהפכה הפמיניסטית הובילה

ברוך ה'.

אני בטוח שאתם יכולים להוסיף הרבה פלפל לדיוןבינייש פתוח
אתה באמת חושב ששום דבר טוב לא יצא מהפמיניזם?advfb

היית שמח אם בנות לא היו יודעות קרוא וכתוב או השכלה כללית גם בימינו?

זה נראה לך דבר פעוט חסר חשיבות?

ביחס לפרסומותבינייש פתוח
בהם מפשיטים אותן זה הרבה פחות מפעוט.
זה קורה באותו מערב. במקום להוציא אותן משם הוא מכניס אותן לטנקים. ממש מעולה
ועדיין, זה לא או 'הכל רע' או 'הכל טוב'advfb

יש דברים מאוד רעים ויש דברים מאוד טובים.

העולם התקדם בגדול גם בשכלול הדברים.

היום זנות זה מחוץ לחוק מה שפעם היה חוקי. וכולי כולי

איפה שמעתבינייש פתוח
שזנות לא חוקית??
במדינת ישאל זה מחוץ לחוקadvfb

ובעוד מדינות מערביות ושאינן.

זה לא ממש דוגמא נכונה וגם לא מדוייק בכללמבקש אמונה

כי אצל יהודים גם ככה זנות זה דבר פסול.

אבל בכללי בעולם (וגם בישראל לצערי) יש אלפי אתרי תועבה באינטרנט וזה חוקי, וכמעט בכל סרט, סדרה, מגזין וכו' משתמשים בגוף של אשה.  זה לא זנות? בטח שכן.   

נראה לי זה אפילו יותר גרוע מפעם

...advfb

נכון, יש המון דברים גרועים.

אך ראוי להכיר טובה ולהודות על הדברים טובים שהתקדמנו בהם.

זה אחלה. אבל לא נראה לי קשור לפמיניזםמבקש אמונה

זה משהו שתרבות המערב פיתחהadvfb

ולא תרבות המזרח.

זה קשור לשיוויון זכויות. פחות בצד הפמינסטי.

ההשכלה כללית לנשים קשורה בקשר הדוק לפמניזם

אולי.. אבל יתכן שהם גרמו לרוב הצד הרעמבקש אמונה

כי הרי בזמנם היה פחות אפשרות ללמוד, היה יותר עבודה כי הייתה פחות טכנולוגיה

כביסה לדוגמא הייתה לוקחת יום שלם.

איפה עכשיו אשה תתחיל ללמוד זה לא היה משהו נגדן פשוט ככה זה הלך.

אם אנחנו מדברים אצל יהודים, לא היו נגד נשים אף פעם.  אז כנראה שכיום אשה הייתה גם ככה עם זמן פנוי ללמוד מה שהיא צריכה...

מה שאצל הגוים הוסיפו זה מה שלא היה צריך להוסיף וגרמו להכל להשתבש, ,

גרמו לנשים לאבד את הכבוד שלהן ועוד כמה דברים. 

ככה אני רואה את הדברים בכל אופן.   אבל סתם רציתי להגיד שהזנות לא הייתה דוגמא טובה

הזכרת לי גמראadvfb

"דיתבי רבי יהודה ורבי יוסי ורבי שמעון ויתיב יהודה בן גרים גבייהו פתח רבי יהודה ואמר כמה נאים מעשיהן של אומה זו תקנו שווקים תקנו גשרים תקנו מרחצאות רבי יוסי שתק נענה רבי שמעון בן יוחאי ואמר כל מה שתקנו לא תקנו אלא לצורך עצמן תקנו שווקין להושיב בהן זונות מרחצאות לעדן בהן עצמן גשרים ליטול מהן מכס הלך יהודה בן גרים וסיפר דבריהם ונשמעו למלכות אמרו יהודה שעילה יתעלה יוסי ששתק יגלה לציפורי שמעון שגינה ייהרג".

אמ.. אוקיי. זה אומר משהו?מבקש אמונה

אני לא בא להגיד למה הם התכוונו אלא מה תכלס בשטח.

כןadvfb

אנחנו רואים התייחסויות שונות מצד חכמי ישראל כלפי שלטונות הגויים.

לכל התייחסות כביכול יש הסכמה רבנית שתעמוד מאחוריו.

מעבר לכך - צריך לחקור שם במה מדובר ולהחליט מה המסר 

אבל פה זה לא איך להסתכלמבקש אמונה

אני טוען שהרווח היה בא בכל מקרה והנזק שהם עושים זו עובדה

מז"א היה בא בכל מקרה?advfb

אם לא היו מקדמים את השיוויון זכויות לנשים מי שקידם אותם מי היה עושה אותם במקומם?

ואין הכי נמי - מגלגלים זכות על ידי זכאי.

מה שטענתי קודםמבקש אמונה

ביהדות אף פעם לא זלזלו בנשים, פשוט פעם נשים היו יותר עסוקות ופחות היה אפשרות וזמן שכל הנשים ילמדו מה שצריך.   

אז כנראה שבימינו זה היה קורה גם בלי מי שקידם את זה

אנחנו תמיד היינו הכי מושלמיםadvfb

וכדאי שכולם ילמדו מאיתנו ואיזה באסה שלא כולם כמונו. ואין לנו מה ללמוד מאף אחד

לא מתחבר לגישה הזאת.

מצטער אני לא יכול לענות על בדיחותמבקש אמונה

זה לא גישה... אני מדבר על רק עובדות

אם יש לך סתירה לדברי פשוט תגיד

איזו עובדות אתה מציג?advfb

שאצל היהודים תמיד נתנו שיוויון וכבוד לנשים? תוכיח

לפי התורה יש שיוויון זכויות לנשיםמבקש אמונה

תורה זה לא היהודיםadvfb

ונורמות לא אידיאליות ביחס לשיוויון הזדמנויות לנשים היו גם בחברה היהודית.

אדרבא תגיד, איזה זכויות היו חסרותמבקש אמונה

לנשים אצל היהודים,

ומה היה קורה אם היינו חוזרים לארץ ולא היה פמיניזם בעולם.

אשמח לדעת אולי אני טועה

ואם לסבתא היו גלגליםadvfb

אין לי מושג מה היה קורה וגם אי אפשר לדעת.

ואם המשיח היה מגיע. 

בסדר, אבל זה לא קרה.

כשקרה משהו טוב עכשיו במציאות הזאת צריך להכיר בו.

ערכתי.. מוזמן לענות.מבקש אמונה

אם אין תשובה זה סימן שלא היה.

זה דברים שאפשר להוכיח מההיסטוריה אם אין אז אין.

היו חסרות השכלה כללית ותרניתadvfb

סמינר בית יעקב הוקם ע"י שרה שינרר כחלק מזה שנשים החלו לדעת השכלה כללית החפץ חיים דרש שידעו גם השכלה תורנית.

לגבי מה היה קורה אילו - מה הוכחת? לא אמרת שום דבר.

לא חושב שזה נבע מזלזולמבקש אמונה

וזה לא כזה "זכויות"

פשוט כל אחד היה עסוק בתפקידו... כמו שאמרתי.

באותה מידה אצל הגברים עקב תנועת ההשכלה היו כאלה שהנהיגו להתלבש יפה עם בלורית וכובע צילינדר. לא משהו ששיפר את זכויותיהם של הגברים

השכלה כללית ותורנית זה צורך חיוניadvfb

חלק כן, חלק לא.מבקש אמונה

בכל אופן אני מאמין שזה היה מגיע בכל מקרה ורק החלק הטוב

אני מאמין שיש לנו מה ללמוד מהגוייםadvfb

זאת גם אמונה

בזה אני מסכים כמובןמבקש אמונה

פשוט לדעתי בקטע הזה הם עשו נזק.

אני לא מנסה להגיד שיש נזק בגלל שהם גוים, פשוט ככה לדעתי יצא

זה קשור לקומוניזםבינייש פתוח
נכון. כל הקללות עדיין קיימות, וודאי.מבקש אמונה

רק מעיר, שהגבר מושל באשה זה לאו דווקא שהיא תקועה בבית וחולצת לו את הנעליים..

היא יכולה לצאת לעבוד ולעשות קריירה וזה לא סותר

עדיין יש לאשה רצון חזק שיהיה לו טוב ושהוא ירצה אותה ויחשוב שהיא הכי טובה וכו' ברמה של מאמץ והקרבה עצמית בשביל זה,  והיעדר הדבר הזה יכול לגרום לה להרגיש מאד מאד רע.  

לדעתי זאת הקללה. 

רק בקשר לעניין האחרוןצ'יאל

לא בטוח ש'והוא ימשול בך' זה קללה. לפי פירוש רש"י (שנסמך על חז"ל) זו בודאי לא קללה. ואולי גם לפי הפשט זה נחשב חיובי.

בלת"קkaparalay
חייבת להגיד שלא הבנתי עד הסוף את הקשר ללנ"ו.
וגם את הקשר בין תחילת דבריך לסוף דבריך.
בוא נגיד שהעונש עדיין מתקיים במלואו בימינו (עוד רגע אתייחס לזה)- למה זה הופך את מדינת ישראל לפחות ראשית צמיחת גאולתנו..?

ועכשיו לשאר הדברים שהעלית.
•הצלחה לפני עבודה וכו'.. - צודק. אבל על מה מתבססת הטענה שאין עבודה ותהליכים שנעשים בנושא?

•"בעצב תלדי בנים"- לצערי אני לא בקיאה בזה מספיק, אבל אני חושבת שאין מקום בכלל להשוות את עצב הלידה של היום לזה של הדורות הקודמים.
אני לא בטוחה שכאן המקום להרחיב, אבל אם זה מאוד משמעותי, אפשר למצוא מידע ומחקרים בשפע.
השורה התחתונה היא שלמרות שההריון והלידה היום עדיין מלווים בעצב מסוים, בכ"ז, אין ספק שהוא פחות בהרבה מזה שהיה בעבר, ודווקא בתחום הזה מאוד קל לראות את התהליך שמתרחש לנגד עינינו.
(אני חושבת שהדברים האלו נכונים גם לגבי "בזעת אפך.. ". ואין ספק שהמציאות שאנחנו חיים בה מציבה אתגר נוסף שהיה פחות משמעותי בעבר, והוא עניין המותרות שבוודאי גורם לאנשים לעמול יתר על המידה)

•"אל אישך.. והוא ימשול בך"- הדוגמא שהבאת לכך שהעונש הזה עדיין מתקיים היא לא הכי 'הוגנת', כי אלו תרבויות שנמצאות 'מאחור' מהרבה בחינות. וברור שהעולם לא מתקדם כמקשה אחת.
מי יודע.. כנראה שגם לשם זה יגיע. אבל זה חלק מהעניין של תהליך.
אני חושבת שמבחינה של תהליכים היסטוריים שהתרחשו בשנים האחרונות דווקא אפשר לראות תהליך כלשהו, ואני לא מדברת על רק התנועה הפמיניסטית ועל פעולות שמנסות לקדם את מעמד האישה בדווקא (כי אפשר לחלוק על המניעים, על דרכי הפעולה ועל יראת השמים), אלא יותר על תהליכים -ארציים יותר ופחות- שקורים בטבעיות 'מלמטה' ומשתדלים לפעול מתוך חיבור אל הקודש.
ואגב. גם דברים שהם 'קיצוניים' יותר, או שנויים יותר במחלוקת (כמו אלו שהזכרתי למעלה) יכולים בהחלט להעיד על תהליך שבסופו של דבר יגיע לדרך הזהב..

•לא הגענו אל המנוחה והנחלה- צודק. ב"ה עוד יש לנו לאן להתקדם.. (:
זה לא משנהבינייש פתוח
שתגידי שהתרבויות הם מאחור. מה שחשוב הוא שהם רוב אוכלוסיית העולם. וזה נוגע גם בעניין הרפואה וגם בעניין עבודה יום שלם בשביל אוכל לאותו היום
אהמ.kaparalay
חשבתי שזה משנה.
הדוגמה שהבאת ללידה הייתה אחיות שלך (שבוודאי לא שייכות לאותן התרבויות שעליהן אתה מדבר, וגם לא מהוות את רוב אוכלוסיית העולם;), אז חשבתי שאתה מדבר על מציאות חיים דיי מסוימת, ולכן עניתי בכלים מסוימים..
כך שאם הדברים שכתבת בתגובה הם הטיעון המרכזי שלך, לענ"ד לא הבהרת את זה מספיק. מחילה..

למרות שגם לדבר הזה השתדלתי להתייחס, כשאמרתי שמדובר בתהליך.
המציאות בעולם כרגע היא שהתפתחויות רבות מתחילות בארצות המערב ולאט-לאט (לפעמים אפילו מאוד לאט) מגיעות גם למקומות שהזכרת.
האם העובדה שזה איטי הופכת את זה לפחות תהליך..? האם העובדה שזה לא הגיע לכל אוכלוסיית העולם מבטלת לגמרי את הערך של הדבר..?

ולמה זה כזה מפחיד שעדיין לא הגענו אל המנוחה והנחלה..?(;
רשי כותב שולט במובן אחרארצ'יבלד

כשרוצים לקיים מין, האישה לא תובע בפה, אלא מחכה שהוא יחזר אחריה.

השפתי חכמים מעיר שזה לא קללה, אלא צורה של רומן, והוא מתרץ מה שמתרץ.

אבל כללו של דבר, הקללה היא הצורה בה מתנהל יחסי מין.

הדעה שלך, קיצונית ולא מאוזנת.מני123456
אנחנו בצעדי ענק לקראת הגאולה. אם אתה לא רואה את זה אתה עיוור. פשוטו כמשמעו.
רואים שאתה גם לא מכיר את התפיסה הדתית לאומית של אתחלתא דגאולה.
אף אחד לא אמר שהגענו אל היעד..אף אחד לא אמר שנגמר הסבל בעולם..אבל מפה ועד לא לראות את הגשמת חזון הנביאים בימינו, זה להיות עיוור, מחילה מכבודך.
ואגלה לך סוד..זה לא רק הדתיים לאומיים, הרב זמיר כהן אומר את זה. ועוד רבים מהרבנים מהמגזר החרדי.
חזון הנביאים מתגשם בימינו, בהדרגה בסיעתא דשמיא ובעבודה רבה שלנו. על זה אין עוררין.
צעדי ענק בשינויים על 20 אחוז מאוכלוסיית העולםבינייש פתוח
ועוד אני העיוור פה...
מאיפה הבאת את ה20 אחוז?מני123456
איזה מחקר? האם הוא מבוסס? לזרוק אחוזים זה נחמד..אתה צריך לבסס את טענתך.
זה ידוע שאוכלוסית המערב מהווה 20 אחוז מאוכלוסיית העולםבינייש פתוח
אזור גאוגרפי כמות (מיליונים) אחוז מסה"כ
אסיה 4,607.5 59.54%
אפריקה 1,313 17.2%
אירופה 747.25 9.59%
צפון אמריקה 565.62 7.6%
דרום אמריקה 427.75 5.53%
אוקיאניה 42.2 0.55%
אנטארקטיקה 0.001106 0.0000142%
סה"כ 7,792

100.0%

אני לא אתייחס לעניין המדובר פה בשרשורהשתדלות !
כי אין לי כח לזה, אבל..
כשאדם רציני עושה מחקר רציני הוא יודע שהוא לא יכול לקחת אנשים מאותה תרבות באחוזים יותר גבוהים משאר האוכלוסיה שהוא שם במחקר רק כי הם יותר.. כי אז המסקנה תהיה שגויה.
זה כמו לקחת גן שלם של ילדים שמתוך 30 ילדים יש 6 מאותה משפחה שאוכלים שוקולד בארוחת בוקר ולומר שעשרים אחוזים מכלל הילדים בישראל אוכלים שוקולד בארוחת בוקר. מה המסקנה? מה זה אומר על ההורים? כלום. כי אולי יש יותר ילדים, אבל זו דגימה לא נכונה שמובילה למסקנה לא נכונה.
מסקנה- אפשר לומר שהעולם לא מתקדם כי יש הרבה אסיאתים בעולם? לא.
אין שום קשר בין הדוגמא שנתת למה שאני נותןבינייש פתוח
חוץ מזה שהדוגמא מאוד מוזרה. איפה יש חמישה אחים באותו גן???
וכן, אם רוב אוכלוסיית העולם לא התקדמה העולם בכללי לא באמת התקדם. מה שחשוב הוא מה קורה אצל רוב האנשים.
חוץ מזה שגם מבחינת כמות של מספר מדינות ותרבויות הרוב הם עולם שלישי ולא מערבי. ומעבר לכך, הודו ותאילנד הם אמנם שני מדינות מבחינה מספרית אבל מגוונות מאוד מבחינה תרבותית. וגם ברוב מדינות אפריקה זה מאוד דומה. כפר אחד דובר שפה שונה לגמרי מהכפר שלידו. בכפר אחד גבר מתחתן עם כמה נשים ובכפר שלידו אשה מתחתנת עם כמה גברים
ברור שהדוגמא שנתתי היא רק לשם ההסברהשתדלות !
ולא מציאותית. חשבתי שזה מובן מאליו...
בטח שיש קשר. כמו שהורים לשישה ילדים מחליטים מה שישה ילדים אוכלים לארוחת בוקר, לאנשים בתרבות המזרחית (התכוונת למזרח אולי ולא למערב??) יש מסורת חזקה. הם לא ליברלים, אינדיבידואלים. לא כל אחד בוחר בעצמו איך יתנהלו החיים שלו. הם עושים מה שלימדו אותם לעשות.
מאמינים שם בריבוי אלילים ופסלים שזה דבר מיושן בפני עצמו.
הבסיס שלהם מאוד מאוד דומה. זה שהם ככה התרבו זה לא בעיה של העולם ואי אפשר להסיק מזה מסקנות על כלל האוכלוסיה העולמית.

ובלי קשר עשרים אחוז זה לא רוב
דווקא ממש נגעת בנקודהבינייש פתוח
רוב העולם לא אינדיבידואלי אלא חי לפי איך שמכיר וחיו אבותיו ותו לא. ו20 אחוז זה לא רוב הוא הבסיס לטענה שרוב העולם לא השתנה. ושוב, גם באסיה ואפריקה יש כמות גדולה יותר של מדינות ותרבויות (כלומר גם בלי לחשב את כמות האנשים בכל תרבות או כמות הילודה שם) שחיות בדרך הזאת.
אין איך להוכיח שרוב העולם לא אינדיבידואלי.השתדלות !
וזה ידוע שהאסיתאים מאמינים מאוד במסורת. מאוד.
אם 20 אחוז הם לא רוב, איך הם בסיס לטענה שזה רוב?
לא בדקתי לעומק מה קורה באפריקה. (נראלי שגם אתה לא).
סהכ כתבתי שאם אתה רוצה לעשות את זה רציני אתה צריך לדעת שלא ככה דוגמים אוכלוסיה למחקר כדי להסיק מסקנות. זהו.
אני יודע טוב מאוד מה קורה באפריקהבינייש פתוח
מתחקיר של אמנון לוי
אממ לא הייתי אומרת "יודע טוב מאוד"השתדלות !
מתחקיר בחדשות.
הגיוני שהמסקנה שכתבת פה זו המסקנה שהתחקיר רצה שתאמין בה.
הם יודעים לעשות את זה טוב.
אמנון לוי הוא לא חוקר תרבויות, הוא מגיש לך בידור.
עוד פעם...מני123456אחרונה
אני חושב שאתה מביא מסקנות נהדרות, אבל מה הביסוס להן?
הנחת יסוד צריכה להיות מבוססת על לפחות מחקר רציני מקיף.( לאו דווקא של האקדמיה)
אבל כן מחקר כל שהוא. כן התבססות על ידע רחב.
לא מספיק תובנה אישית.(שהיא מאוד חשובה)
שאלת עוד אנשים על זה?
..someone
הטעות, כמובן, היא בהנחה שכל מדינה שלא נמצאת באירופה/אמריקה נשארה בימי הביניים.
רוסיה ויפן הם מדינות מתקדמות לכל דבר ועניין. במדינות הערביות, לפחות בערים יש שירותי רפואה מתקדמים מספיק בשביל להגיד בביטחון שהם שמעו על אפידורל, כך גם הודו וסין. חלק מהמדינות הערביות, מתקדמות לכל דבר ועניין.
המספר רחוק מאוד מ20%...
אתה שוכח פרט קטנטןבינייש פתוח
אמנם סין לצורך העניין לא מפגרת כלל מבחינה טכנולוגית, אבל מבחינה תרבותית חד משמעית כן והשכר הממוצע הוא דולר ליום. לגבי הודו מרכז אסיה וכל יבשת אפריקה, לא חסרים שם אוכלוסייה כפרית שדולה באופן יומיומי מים מנהר מזוהם בגלל תחנת כח שמספקת חשמל לעיר שהם מעולם לא ביקרו בה ולא יודעים מכך כלום. אני פגשתי גיורת שבעברה ביקרה במצרים כדי לעזור לנוצרים שחיים שם (והאדישות של העולם הנוצרי להם הובילה לכך שהיום היא לגיורה אגב) והיא סיפרה שרוב האוכלוסיה במצרים, המדינה הערבית הגדולה ביותר עם מעל 100 מיליון איש, היא כפרית ודולה מים מהנהר ואם תדליק טלוויזיה לידם הם לא יבינו איך בני אדם נכנסו לקופסה כל כך קטנה
לא שכחתיsomeone

זה עדיין לא משנה את העובדה שלא נכון לספור את אחוז האנשים שחיים בצורה מודרנית לפי יבשות...  ומה שכתבת על מצרים זו ככל הנראה קשקוש. אם כיום 30% מהמצרים לומדים באוניברסיטאות,(לפי ויקיפדיה) ובישראל 47% זה פשוט לא מסתבר שיותר מחצי לא חיים בציוויליזציה...

אני קצת מסכים איתך וקצת לא.___

כלומר, הקללות קיימות במלוא תוקפן בעומק, אך חלק מהצד החיצוני שלהם נחלש.

נכון, זה כשלעצמו לא מקדם את העולם בכלל. אדם שבזעת אפו השיג לחם וחלב, היה הרבה פחות משועבד לתאוותיו מאדם שבלחיצת כפתור מגיע לכל זוהמת הנחש. אישה שבעלה משל בה הייתה גם מחוברת אליו לגמרי, ופחות התעניינה בשדות זרים.

אבל כל זה במי שלא מתעסק בתיקון עצמו. מי שמנסה לכוון לרצון ה', שמנסה לתקן- מקבל כלים טובים להתקדם. הוא יכול לשבת ללמוד כמה שנים לפני שהוא יוצא לעבוד, ובינתיים האשה תפרנס. הוא יכול לעבוד 7 שעות וללמוד 3 שעות בכולל בוקר או ערב, או לתת הרבה צדקה, או להשקיע במליון וחצי מצוות שונות.

יש לעולם הרבה יותר זמן פנוי, ויש לכל אחד את האפשרות לנצל אותו לדברים טובים. זה לא תיקון, אלא אפשרות או הכנה לתיקון.

-העולם המערבי שאנחנו מכירים הוא יותר חשוב מסין, אפריקה והודו. זה החלק של העולם שעמ"י נמצא בו. השפעות של תיקון מתחילות מהקרוב ורק אח"כ מגיעות אל הרחוק.

-כשנח המציא את המחרשה זה היה תיקון משהו מהקללה? נשמע מהפסוק וחז"ל שכן. במה זה שונה מהמהפכה התעשייתית?

-לגבי המשפט האחרון- אני בהחלט מסכים... גם כאן- זה לא תיקון, זאת אפשרות. כלי. רק אם נשתמש בו נכון נוכל לתקן משהו. אם נדמיין שהוא עצמו התיקון, אז... נדמיין.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

וואלהLavender

יכול להיות, ויש גם תופעה הפוכה.

בסוף כל אחד עם החוסר מודעות/ מודעות עצמית שיש לו.

וגם תלוי רף של אנשים.

אם ניקח אותך כדוגמא, החמיאו לך שאתה נראה חזק, כנראה אתה חזק לעומת אחרים אך הגיוני שאתה משווה את עצמך למתאמנים אחרים/ לרף מסוים שאתה שואף להגיע אליו ולכן בתחושה שלך אתה עוד לא שם.

ויש סתם אנשים נחיתיים שאין להם את המסוגלות להפנים שיש בהם ערך.

וגם כאלו שמתקשים לקבל מחמאות, בנות בד"כ(:

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צודקת לגמריintuscrepidam
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בגלל ששנינו סובייקטים שוניםadvfb

לך חסד זה ערך משמעותי מאוד ולא משנה לך כל כך איזה צורה הוא לובש, ולי כן משנה.

זה לא עניין של נכון או לא נכון, זה עניין של מה אתה תופס ממנו.

ערכים נותנים משהו בודאי לא בעניין הצר של האנוכיות, אלא בעניין שאתה תופס מהם.

יכול להיות שהערך של החסד פחות תופס אצלי מקום, אולי כי אני איש של מידת הדין...

וזה כל היופי שאנשים שונים

ולכן כל אחד תופס אותו משהו אחר בבן או בת הזוג.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך