שאלה אמונית TAKE 2ekselion

שלום חברים

קודם כל לפני שאגש לנושא ארצה לנצל את הפלטפורמה הזאת ולציין משהו שבהחלט נפעמתי ממנו.

ובכן, אני דיי חדש פה ולא יוצא לי "לצייץ" הרבה, אך כן יצא לי לקרוא דיי הרבה שירשורים.

אני מגיע מאתר פורומים אחר (חילוני ברובו)

וברגע שגיליתי על אתר הפורומים הנ"ל מאוד הופתעתי לטובה!

קהילה כל כך מאוחדת מלאה באחווה, כמעט ולא יצא לי לראות דיבור מזלזל אחד כלפי השני (אחרי אולי 100 שירשורים שקראתי)

שומרים על צניעות בין המינים, כמה יראת שמים! וגם כשיש מחלוקות לא יורדים לפסים אישים ושומרים על כבוד.

זה פשוט הדהים אותי 

אז רק רציתי לומר אשרי כל אחד ואחת מכם!

טוב אחרי שציינתי את זה ארצה לגשת לטופיק

לפני שאתחיל אציין ואומר שאני בחור תורני (לפחות מתיימר להיות) ואין לי כלל בעיות באמונה ב"ה 

רק שלפני כמה זמן יצא לי להגיע למסקנה שמיד אפרט (לא שהיא מטרידה אותי)

רק רציתי לבדוק עמכם האם זה משהו שעליי לתקן? 

דיברתי כבר עם גולשת כאן שמאוד עזרה לי, אך ארצה לשמוע גם דעות נוספות וגם בכללי מה דעתכם בנושא.

אז ככה לגבי האמונה באלוקים- אני חושב שאין לנו אפשרות לדעת שום דבר בוודאות אבסולוטית וטהורה, אנו לא יכולים באמת לדעת האם אנו חלק מסימולטור או לא, כלומר יש לנו חזקה גדולה מאוד שלא ולכן זו שאלה זניחה ודיי מגוחכת שלא עולה בכלל על סדר היום.

אבל האם יש לנו תשובה קונקרית לחלוטין ? -לא.

אני לדוגמא יודע שאני יהודי, כלומר משוכנע שאני יהודי.

אבל אני לא יכול לדעת בוודאות אם אחד מאבות אבותי לפני 1500 שנה התבולל או לא, חס ושלום..

קל וחומר לגבי המושג האלוקי - יצורים שמוגבלים בחומר לעולם לא יגיעו להבנה אמיתית מה זה אלוהים (לא ששייך להגדיר אותו בכלל)

אבל הבנתם את הנקודה שלי, להגיע לידיעה אבסולוטית בעיקר בדור של הסתר פנים? אני חושב שזה בלתי אפשרי.

כנראה שבמעמד הר סיני זה היה שונה לחלוטין

אך כיום שאין לנו כמעט שום יכולת לדעת זאת אילולי חוקי לוגיקה מסוימים או מסורת אני חושב שזה בלתי אפשרי

עממה, לדעתי אין בכך שום פסול -אני ואני מאמין שעוד רבים ממכם כן מאמינים שקרוב לוודאי שאלוהים קיים גם אם מדובר ב 60% 80% 99.99% זה לא משנה, מה שמשנה זה החזקה בדבר.

המון הלכות ביהדות נקבעו על פי המושג הזה חזקה ואני חושב שזה באמת מה שמשנה ושלא צריך להיכנס לסרטים בגלל שלעולם לא נהיה וודאים בנושא..

מבקש ממכם לא לקחת יותר מדיי ברצינות את הדעה שלי, היא הדעה שלי.

אני לא בטוח מה האידיאל בנושא ולכן אני גם שואל, יותר ואשמח אם אחד מכם יצליח לשנות את עמדתי

דיון מהנה

רק אעירsomeone
שמתוך קריאה שטחית נראה שיש פה קצת ערבוב בין מה זה אלוהים להאם הוא קיים...
יכול להיות..ekselion

כוונתי הייתה יותר להאם ניתן בוודאות לדעת שהוא קיים.

האם הוא קיים זו לא השאלה

כנראה שהזכרתי את זה בגלל שזה אמור לחזק את הטענה שלי

אשמח אם תקרא לא בצורה שטחית ותביע את דעתך

תודה שהבהרת את שאלתךעשב לימון

אענה בצורה פשוטה-

לדעתי ניתן במוחנו הקטן להבין שיש אלוקים.

תשאל אנשים סביבך,

או אפילו את עצמך.

האם חווית פעם השגחה פרטית?

לפקוח את העיניים ולהסתכל.

זה לא 'צירוף מקרים'

זה מישהו מכוון מלמעלה

זה יותר מדי פרטים מסונכרנים מכדי להיות אנושי

האם האדם כן שם לב או לא?

אני חושבת

שזה כבר בחירה שלך אם לשים לב או לא

אבל קיים- כן.

חחחekselion

אני מניח שדיי סיבכתי אתכם עם הניסוח שלי..

השאלה שלי לא הייתה האם הוא קיים או לא, אלא האם יש דרך לדעת בוודאות אבסולוטית שהוא קיים.

האמונה שלי מאוד גדולה, אני פשוט לא חושב שיש דרך לדעת ב 100% שהוא קיים

אבל לדעת ב99.9999% -כן.

אני מקווה שאצליח להסביר כיצד אני חווה את זהsomeone

אני אתן דוגמא שתסביר הכי טוב את ההרגשה שלי בעניין:

אם תראה מערכת צירים, עם הרבה נקודות עליה בצפיפות גבוהה, ואתה רואה שיש פונקציה אחת, שמחברת בין כל הנקודות האלה לקו אחד שלם, מה תחשוב שיש כאן? אוסף נקודות אקראיות, או קו אחד, שאתה רואה חלק מהנקודות שלו? האם יכול להיות להיות שאלו אוסף נקודות אקראיות? יכול להיות. אבל עדיין אתה תהיה בטוח שזה נועד לשרטט את הקו של הפונקציה. ופה נכנסת האמונה. אפשר להתעקש שזהו אוסף אקראי של נקודות, ואין הוכחה שלא, אבל בכל זאת אהיה משוכנע שזה קו. וכל נקודה נוספת כזאת שאני אמצא, תעמיק את ההשתכנעות שלי שמדובר בקו.

והנמשל נראה לי מובן...

מנסה לענותאהבה.

ההבנה שאנחנו אנשים קטנים ושאנחנו לא מצליחים לתפוס מה זה בכלל היקום, וככל שעולים וחוקרים יותר מבינים כמה לא יודעים וכמה הכל גדול עלינו.

מה שאני אומרת זה שאם נסכים להיות ענווים ולהסתכל על העולם במבט של אנשים קטנים כי זה מה שאנחנו, אז בהכרח נדע שיש אלוהים. אין אופציה אחרת.

(זה גם כל העניין של אמונה)

שאלה חשובהעומק השטחיות
התשובה אליה היא פשוטה -
לך תחווה.
אם חווית - מה שחווית - ומה שתחווה - זה מה שיש.

במחשבות ורעיונות אין וודאות כי הם יצירה אנושית, הם לא המציאות.
אני מסכים עם המסקנהימ''ל

שאין ולא יכולה להיות הוכחה, וממילא וודאות.

ועם זאת אני חושב שפספסת את הנקודה. ואסביר:

המטרה באמונה היא להגיע למסקנה הנכונה, ולחזק אותה.

אין הכוונה שרמת הוודאות תהיה גבוהה יותר, אלא שתהיה עמוקה ומבוססת יותר.

לצורך הדוגמה ניקח שאלה רפואית שמתחבטים בה שני רופאים:

רופא אחד רואה את החולה, מעריך בסבירות של 70% שהמחלה היא X וב30% שY ומטפל לפי רוב הסיכויים.

הרופא השני לעומת זאת עושה בדיקות דם, MRI, בדיקת רקמות וחוקר מכל כיוון - ומגיע למסקנה זהה.

בפועל שניהם הגיעו לאותה מסקנה, ואולי אפילו הראשון יהיה נחרץ ובטוח בעצמו יותר סובייקטיבית (זה עניין פסיכולוגי אחרי הכל).

אבל למעשה יהיו לו הרבה יותר 'קצוות פתוחים' והמסקנה שלו היא יותר השערתית, לעומת השני שכיסה את כל הצדדים וידע בדיוק מה החסרונות במסקנה ובחר בה למרות זאת.

כלומר: השאלה היא לא כמה אתה משוכנע שהמסקנה שלך צודקת, אלא כמה אתה משוכנע שזו המסקנה שלך בצדק.

המסקנה שלך נכונהrivki
אין ולא יכולה להיות הוכחה מדעית למה ש'מעבר למדע'

וגם 'הוכחה חויתית' לא קיימת היום בשלמותה, כי אין נבואה .

אם אתה בוחר להאמין, לא משנה האם אתה מרגיש 'מאמין ב100%' או 'מאמין ב51%', אלא אם אתה בוחן את המציאות לאור האמונה. אם אתה חושב ופועל לאור האמונה.
לא חושב כך.רוצה להשתחרר
אני מאמין שהנשמה יודעת בוודאות גמורה בלי שום ספק מה המקור של הכל.
ככל שהאדם פתוח ומקשיב לנשמה שלו, הוא יכול להתחבר לדעה שנמצאת בה. (שאגב, היא כוללת הרבה מעבר להבנה הפשוטה ש'יש' אלקים.) ואז, הוא יהיה בטוח בלי שום ספק קל שבקלים באמונה בהשם.
ובאופן הזה, העניין תלוי בזמן. יכול להיות שאותו אדם יהיה מחובר לנשמה שלו איזה זמן מחייו, ובזמן אחר לא מחובר, ולפי זה האמונה שלו תהיה.
והחיבור לנשמה, הוא תלוי בדברים רבים שאין כאן מקומם כעת.

אוסיף משהו. אמנם מעמד הר סיני היה לפני שנים רבות, אבל משהו מעין המעמד יכול להיות קיים גם היום. לדוגמא אצל מי שזכה לרוח הקודש וכדומה. שהעניין בזה הוא לא להתחבר לכוחות חיצוניים שיראו לו דברים, אלא שהאדם יטהר עצמו - מידותיו מעשיו ורעיונותיו, ויתחבר לנשמה שלו, ודרכה למה שלמעלה ממנה. רק עוונותוינו מבדילים בינינו לבין אלקינו.

חזק ואמץ. אשריך על הגישה הנעימה לעניין, ועל הרצון לברר אותו
וגם על הפרגון לצדיקים והצדיקות שפה, שהכרת דבריהם ענתה בם, שהם זרע ברך השם.
באמת אין דבר כזה וודאות אבסולוטית. הכול זה חזקה (סטטיסטיקה).מדחיק

למה אני לא רץ עכשיו הביתה ובודק אם לא פרצו אליו? למה אני לא אוכל עכשיו 2 גזרים וחצי? אולי אם לא אעשה את זה אמצא שכל כספי אבד...

בעיקרון אנחנו בונים משוואה, במודע או לא, שתשכלל את הסיכוי ואת ההשלכות, ותביא לנו את המעשה הנכון.

אבל באמת צריך לדעת לפי מה אנחנו קובעים. אם יש רק 60% אני עדיין אעשה את זה? איך אני יכול לקבוע בוודאות מהי כמות האחוזים המדויקת?

אני חושש שכבני אדם אנחנו נאלץ בסופו של דבר שלא להסתמך על רק על השכל. יהיו דברים אחרים שיקבעו מה יותר סביר, בין אם קוראים לזה רגש, רצון פנימי, או כל שם אחר, זה לא השכל(, וזה לאו דווקא דבר רע).  

ערבבת כמה עניינים - וכן, האמונה היא ודאית!ק"ש
העובדה שהקב"ה (שכמובן איני יכול לתפוס את מהותו בכלל ובקושי יכול לתפוס משהו מרצונו, לפי מה שהוא גילה לנו בתורה ובעולם) התגלה והנהיג את אבותינו ואחריהם את עם ישראל במשך תשע מאות שנה, בהנהגה גלויה של נבואה וגם מאז, בהנהגה נסתרת, של השגחה על עם ישראל, שלא הושמד בגלות , נגד כל הסיכויים וע"ג הכל, החזיר את עם ישראל לארץ וכנגד כן, הארץ שאלף ושמונה מאות שנה, היתה חרבה ושוממה ולא קיבלה אף אחד - התעוררה לעמה - נותנת ודאות מוחלטת, לפחות ברמה שאדם נורמלי לא מתלבט אם אמא שלו היא אמא שלו (למרות שהיו דברים מעולם...)
לדעת ב-100%א-מ-תאחרונה

זה פרדוקס לדעתי, השכל לא ודאי, אפילו הוא סובייקטיבי, יחסי, אפשר אפילו לומר ש 1+1=2  זה פשוט ה"הגיון" שהמוח "מתוכנת" לפיו אבל זה לא באמת 100% "נכון"

אבל זה לא משנה, זה אנחנו, החיים שלנו, זה (חלק מ) מה שיש לנו.

למעשה יש כמה צורות של "השגה" (קשה להסביר את זה כי המערכת שבאמצעותה אני מסביר לך עכשיו, שאני כותב לך ב"שפה" שלה, ובאמצעותה אתה מקבל ומנתח את דברי-היא השכל (הכח השכלי, לא האיבר "מוח"), זה השפה היחידה שאני יכול להעביר לך משהו דרכה, אבל אני אנסה בכל זאת להסביר..) למשל החוש, הרגש והמחשבות-כולם אולי עוברים באיבר שנקרא "מח" אבל זה צורות שונות של "השגה" של דברים, הם לא משהו "ודאי שכלית" אבל זה החיים שלנו, זה ה"אמונה", אפשר לומר שאמונה זה הכלל, זה ההשגה שלנו, וחוש-רגש-שכל זה הפרטים של האמונה, למשל אתה "יודע" שאתה חי באמצעות שלושת הדברים האלה, שלושת השפות האלה.. אף פעם לא "וידאת" ב-100% שההורים שלך הם אכן ההורים שלך-אולי כולם עובדים עליך? אולי אתה במופע של טרומן? אתה זוכר שאמא שלך הולידה אותך? אבל אתה בכל זאת תגיד שאתה מאמין ב-100% שהם ההורים שלך אפילו שאם תחשוב על זה בשכל זה רק 99.9%..  ככה גם אמונה בבורא-יש עניין להבין דברים בשכל, זה הכלי העיקרי של האדם ואפשר וצריך לפתח אותו עד אינסוף, אבל תדע שזה לא הכל, זה רק חלק מהנפש שלך, מהחיים.

יש לי מין ודאות פנימית ("אמונה" אם אתה רוצה) שמישהו מחייה אותי כל רגע, שיש לי מטרה, ושמי שמחייה אותי נתן לי דרך להגיע אליה, אין לי "הוכחה ברורה" אבל ממתי אני מחפש להוכיח כל דבר שאני חי על פיו? אני מאמין בכח המשיכה, לא בטוח שכלית במאה אחוז שגם בפעם הבאה שאזרוק משהו לאויר הוא יפול-אבל אני מצפה לזה ב-100%..

אם הייתם פותחים פורום חדש, מה היה הנושא?זיויק
ולמה לא עשיתי את זה עד עכשיו? 🤔
השאלות של זיויקנקדימוןאחרונה
קל.
זקן הודי אמר פעם כך (בסרטון שראיתי)נקדימון
"אם אתה חושב כל הזמן 'אני חכם' אז איך תוכל לשתוק? אתה מסכים או לא מסכים, מעיר הערות בתוכך, מעיר הערות על הבגדים שמישהו לידך לובש, מעריך אחרים או מזלזל בהם... ברגע שאתה חושב שיש כל כך הרבה ערך למה שאתה חושב אז אתה לא יכול לעצור את זה (כלומר את הדיבור). זה פשוט ימשיך וימשיך וימשיך..."
מתי יעשו שטיבלך מוסלמי?קעלעברימבאר

נחנך בית תפילה מוסלמי נוסף בכביש 6

נגיד בשביל אחד שלא קם מהמואזין וקם רק ב9.30 שיהי לו מניין.

חוץ מזה שצריך להקים שם שני בתי תפילה- אחד שהמוסלמי יתפלל בו, והשני שכף רגלו לא תדרוך שם.

חוץ מזה למה הם לא עושים מסגדי חצר כמו בקורונה?

מרגיש שאין עם מי לדברכתום כואב

ממש כפשוטו, יש פעמים שאני מרגיש חרדות או סוג של דכדוך ולא מוצא אוזן קשבת אז אני כותב לgpt

זה פשוט מצב ח^א

איש מקצוע?זיויק
למה אתה צריך "מישהו" בשביל העצמי שלך?משה

דכדוך וחרדה זה סיבה לעשות עבודה אבל זה לא מוריד את הערך שלך או משהו כזה.

❤️נעמי28אחרונה

כדאי למצוא מטפל

זה בהחלט מקל שיש את מי לשתף אבל לא פותר בכלל את הבעיה

ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרום
לא יודע. משום מה עד היום ציור באיי.איי לאקעלעברימבאראחרונה
משך אותי
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר
למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

בתוכי? הוא כוליכְּקֶדֶם
גם נכון, אבל לי יש פיצול אישיות...אברהם יאיר שטרן

באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.

ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...

ברוך תהיהכְּקֶדֶם
וכן למר אחי! הגם כבודו בכותבים?אברהם יאיר שטרן
בוודאיכְּקֶדֶם
בבחינת מגילת ספר כתוב עלי
בטח קיימתoo

אם כי היא גדלה לאורך השנים

תחושות/ חוויות/ פצעי ילדות

מופעים בעיקר בסיטואציות עם הילדים

ויש את התחושות של הילדה היותר גדולה שזה בעצם גרסה צעירה יותר של עצמי

איתם אני בעיקר בתהליך

לקחת את הכאבים/ טעויות/ הצלחות ללמידה ולא לתת להם לנהל אותי

מדהיםזיויקאחרונה

תודה

קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
עובדה שבתאילנד כולם שםקעלעברימבאר
מתפללים לאל הגשם. וזו תרבות שדת המדינה שלה בודהיסטית.

גם הדוות נתונות לקארמה של סבל ונירוונה, ויכולת לצאת ממנו על ידי הדרך של בודהה.

אמרתי שהדוות שולטות על הטבע, מלבד גורל של קארמה. שבחלק מהזרמים הבודהיסטים אכן נמצא (לא רק בהינדואיזם).

כמובן ניתן להיות בודהיסט לא אלילי. אבל זה לא המצב אצל המון העם במזרח, שמשלב אלילות יחד.

זה שונה מהיהדות שמתנגדת לעבודת אלילים. בעוד הבודהיזם אדיש. לא מתנגד 

משה: "סלע, תן מים!". סלע:קעלעברימבאר

"מצטער, כבינה מלאכותית, הכוחות שלי מוגבלים למילים, קוד ותמונות על המסך – אני לא יכול לייצר שום דבר פיזי בעולם האמיתי, ובטח שלא להזרים מים אמיתיים. האם תרצה שאצייר בשבילך מים, או שתרצה לעשות דבר נוסף?"

אולי יעניין אותך