שלום חברים
קודם כל לפני שאגש לנושא ארצה לנצל את הפלטפורמה הזאת ולציין משהו שבהחלט נפעמתי ממנו.
ובכן, אני דיי חדש פה ולא יוצא לי "לצייץ" הרבה, אך כן יצא לי לקרוא דיי הרבה שירשורים.
אני מגיע מאתר פורומים אחר (חילוני ברובו)
וברגע שגיליתי על אתר הפורומים הנ"ל מאוד הופתעתי לטובה!
קהילה כל כך מאוחדת מלאה באחווה, כמעט ולא יצא לי לראות דיבור מזלזל אחד כלפי השני (אחרי אולי 100 שירשורים שקראתי)
שומרים על צניעות בין המינים, כמה יראת שמים! וגם כשיש מחלוקות לא יורדים לפסים אישים ושומרים על כבוד.
זה פשוט הדהים אותי
אז רק רציתי לומר אשרי כל אחד ואחת מכם!
טוב אחרי שציינתי את זה ארצה לגשת לטופיק
לפני שאתחיל אציין ואומר שאני בחור תורני (לפחות מתיימר להיות) ואין לי כלל בעיות באמונה ב"ה
רק שלפני כמה זמן יצא לי להגיע למסקנה שמיד אפרט (לא שהיא מטרידה אותי)
רק רציתי לבדוק עמכם האם זה משהו שעליי לתקן?
דיברתי כבר עם גולשת כאן שמאוד עזרה לי, אך ארצה לשמוע גם דעות נוספות וגם בכללי מה דעתכם בנושא.
אז ככה לגבי האמונה באלוקים- אני חושב שאין לנו אפשרות לדעת שום דבר בוודאות אבסולוטית וטהורה, אנו לא יכולים באמת לדעת האם אנו חלק מסימולטור או לא, כלומר יש לנו חזקה גדולה מאוד שלא ולכן זו שאלה זניחה ודיי מגוחכת שלא עולה בכלל על סדר היום.
אבל האם יש לנו תשובה קונקרית לחלוטין ? -לא.
אני לדוגמא יודע שאני יהודי, כלומר משוכנע שאני יהודי.
אבל אני לא יכול לדעת בוודאות אם אחד מאבות אבותי לפני 1500 שנה התבולל או לא, חס ושלום..
קל וחומר לגבי המושג האלוקי - יצורים שמוגבלים בחומר לעולם לא יגיעו להבנה אמיתית מה זה אלוהים (לא ששייך להגדיר אותו בכלל)
אבל הבנתם את הנקודה שלי, להגיע לידיעה אבסולוטית בעיקר בדור של הסתר פנים? אני חושב שזה בלתי אפשרי.
כנראה שבמעמד הר סיני זה היה שונה לחלוטין 
אך כיום שאין לנו כמעט שום יכולת לדעת זאת אילולי חוקי לוגיקה מסוימים או מסורת אני חושב שזה בלתי אפשרי
עממה, לדעתי אין בכך שום פסול -אני ואני מאמין שעוד רבים ממכם כן מאמינים שקרוב לוודאי שאלוהים קיים גם אם מדובר ב 60% 80% 99.99% זה לא משנה, מה שמשנה זה החזקה בדבר.
המון הלכות ביהדות נקבעו על פי המושג הזה חזקה ואני חושב שזה באמת מה שמשנה ושלא צריך להיכנס לסרטים בגלל שלעולם לא נהיה וודאים בנושא..
מבקש ממכם לא לקחת יותר מדיי ברצינות את הדעה שלי, היא הדעה שלי.
אני לא בטוח מה האידיאל בנושא ולכן אני גם שואל, יותר ואשמח אם אחד מכם יצליח לשנות את עמדתי 
דיון מהנה
ברור שבכך יש איסור חמור