מי שאומר ״אני לא יודע אם הוא ימין או שמאל״....אוהב אי והעם 2
הוא איש מפלג!!!! אין לי ספק בזה.
כל מי שיתמוך באיש כזה שרואה את עם ישראל בארץ ישראל במשקפיים של ימין או שמאל , מעודד פילוג דבר שכבר הביא לחורבן בית בעבר.
אבקש תגובות ענייניות ולא בסגנון טול קיסם טול קורה.
אתה לא מבקש תגובות ענייניות אלאעוזר ישראל

מחיאות כפיים.

עייפנו ממך.

תרשה לי להסתכל על הצד השני של המטבעמרדכי
בס"ד

בסופו של דבר כיום חלק נכבד מהקולות החדשים של בנט מגיעים מכיוון המרכז בואכה השמאל המתון מאוד. אם נתניהו היה אומר כעת שנפתלי בנט הוא ימין קיצוני שרץ עם סמוטריץ וסטרוק, אז זה היה פוגע בבנט, אבל כשראש הממשלה מדבר על הטשטוש בעמדות זה רק עוזר לבנט יותר למשוך עוד קולות.

האם זה מעודד פילוג? לא נראה כך. קצת אולי צורם לאוזן, אבל בסופו של דבר זה מקרב בין אנשים ועוזר לו.

בכל אופן, בהקשר הראשון, כבר כתב עמית סגל לפני מספר חודשים בטורו אשר בידיעות אחרונות (לאו דווקא במילים אלו) שאומנם זה תרחיש מנותק מהמציאות, אבל בשביל האתגר בואו נחשוב מה אם כל התקופה האחרונה זה תרגיל של נתניהו ובנט להקין מחדש את גוש הימין כך שיוכל להרכיב שוב קואליציה גדולה ללא צורך בליברמן או אורחים אחרים, אז יהיה מדובר בתרגיל הפוליטי הגדול והגאוני ביותר שנעשה בפוליטיקה הישראלית.

אז כמובן אני לא אומר שזה נכון, אבל מה שאני כן אומר זה שמהאמבק הזה שני הצדדים יכולים רק להרווח. בסופו של דבר ימינה צריכים את הליכוד והליכוד צריך את ימינה (נכון לסקרים כעת), כך שהמשחקים האלה משרתים את שני הצדדים ומקרבים אותנו עוד שלב בהקמת ממשלה של כ-70 מנדטים ימיניים שלא ושומרי מסורת. מה רע?!
האם אתה יודע אם ביבי ימין או שמאל?אוהב אי והעם 2
בוודאי שנתניהו הוא איש ימיןמרדכי

בס"ד

האם הוא מהימין כמו שאני מאמין בו? אולי לא, זאת כנראה הסיבה שמעולם לא הצבעתי לליכוד. אבל בשייכות הוא בוודאי שייך למחנה הימין. למרות נאום בר אילן, למרות הקפאת הבניה והרס ישובים, בסופו של דבר כאשר אתה ראש ממשלה יש לך עוד מערכת מחשבה רחבה שצריך לקחת בחשבון. אם נחזור לבנט, אני חושב שהוא וגם איילת שקד, יכולים להיות ראיה לכך. שניהם ללא ספק אנשי ימין אך למרות זאת בזמן שבנט היה שר הביטחון הייתה עליה קלה בכמות הפינויים וגם איילת שקד לא בדיוק הצליחה להוביל לשינוי משמעותי במערכת המשפט. לכן בעיני חשוב לזכור את זה שבתפקיד רב השפעה, לפעמים (לצערי) האידאולוגיה נדחקת החוצה. 

לעומת זאת, אם נסתכל על חברם לסיעה בצלאל סמוטריץ', הוא קיבל תפקיד ביצועי (משרד התחבורה) ופרח בו. אם הוא היה מקבל את תיק המשפטים אני מתאר לעצמי שאולי הוא היה משנה יותר דברים מאשר ששינתה שקד, אבל אני לא חושב שהוא היה מצליח להוביל לשינוי שהימין כל כך חפץ בו במערכת המשפט (כמו שגם אוחנה לא הצליח בתקופה הקצרצרה שלו במשרד). 

סליחה. אם אתה מתיחס בהבנה...אוהב אי והעם 2
לפוליטיקאי שמנהל קמפיין ימני לחלוטין ונבחר על קמפיין זה. לבסוף מנהל מדיניות הבלגה שמאלנית , מחזיר שטחים, עושה הסכמי שלום עם בעלי כפיה (אני לא מתייחס רק לביבי) אז לפי דרכך בנט לדוגמא או כל מנהיג ימין רשאי לעשות זאת( דברים שרואים משם לא רואים מכאן).
ידידי זה יותר גרוע לארץ ישראל מקמפיין שמאלני מובהק וישום מדיניות שונה משמאל כפי שהיה בעבר הרחוק.
הצד השני מזהה את הנסיגה הזאת מהר מאוד.
לא נוח לו עם מדיניות שמאל.
ראינו את זה עם המשא ומתן עם ברק ועם אולמרט.
אתם רוצים את הפוליטיקאים הימנים בשלטון קודם כל בשל תקציבים ומנעמי שלטון. את ישום מדיניות הימין אפשר לדחות . זה לא הכי חשוב לכם.
לא אמרתי לרגע שהוא רשאימרדכי

בס"ד

אבל אני בהחלט יכול לקבל ולהבין ש"דברים שרואים מכאן לא רואים משם". אני לא אוהב את זה, בכלל לא, ואפילו אלחם נגד זה, אבל אני יכול להבין שברגע שאדם רואה מציאות כוללת של הדברים אז השיקולים יכולים להיות אחרים. בסופו של דבר, יש מכלול של דברים והיבטים שונים שצריך להסתכל עליהם.

הדוגמה האהובה של מתנגחי ראש הממשלה מימין זה כמובן חאן אל אחמר. אני מאמין שנתניהו באמת רוצה לפנות את המקום כי הוא מבין שזה יחזק אותו בבייס שלו וגם כי הוא מאמין שזה הדבר הנכון שצריך לעשות. אממה יש שיקולים מדיניים אחרים שהוא יודע אותם ולכן הוא מעכב את ההחלטה. שוב, אני לא אוהב את זה, אבל אני מבין שישנם דברים שגדולים מהאהבה שלי ומהערכים שבהם אני מאמין.

ואגב, תקציבים זאת לא מילה גסה. ההתיישבות פורחת בשנים האחרונות בזכות אותם תקציבים למעונות, מבני תרבות ואפילו אם זה רק גני משחקים לילדים.

אז זה יותר גרוע משלטון מפאי. התכלית...אוהב אי והעם 2
... היא חיזוק כוח ההרתעה ושלמות הארץ.
ההתישבות היהודית ביהודה ושומרון עדין נשענת על תשתית שהוקמה לפני 77.
אני קורא את הכותרת של ערוץ שבע שמצטט את השר גלנט ואני מגחך.
תאבת שלטון , כוח ותקציבים זה מילה גסה כאשר מכסים אותה באידיאולוגיה שידוע שלא תגיע לכלל ישום.
כשהמפדל ומפם ישבו ביחד בממשלה ההתישבות היהודית ביהודה ושומרון קפצה מדרגה הרבה יותר גבוהה. אני בטוח שלא תסכים איתי אבל מספר הישובים שהוקמו עד 77 גדול בהרבה ממספר הישובים לאחר 77 ולא בכדי. היתה אז תוכנית סדורה למרות שפה ושם עלו ישובים לא לפי התוכנית (סבסטיה ואולי אלון מורה אם אנני טועה) .
בכל מקרה תוצר לוואי למצב הזה הוא הגברת השסע בעם וזה כבר יכול להיות סכנה קיומית.
אני מכיר את התיישבות היהודית ביו"ש, אני חי בה כל חיימרדכי

בס"ד

נולדתי בגוש עציון, את ילדותי הבוגרת העברתי בבנימין וכעת אני מיישב את השומרון. ב"ה התיישבות ביהודה ושומרון נמצאת בליבי ומעולם לא עזבתי אותה.

מצד אחד אכן יש מקומות עם תשתיות זוועה, מצד שני השיפור שיש בשנים האחרונות הוא ענק. בוודאי שיש עוד המון מה לשפר, אבל בהחלט זה נושא שזז קדימה הן מבחינת תשתיות, מים, שירותים וכבישים. לעומת זאת, כאשר השמאל היו בשלטון הקמת הישובים לא היו כי המצב טוב אלא הפוך, כי המצב היה גרוע. מבצע להביא שמיניה לאש"ף היה בגלל הטרור והרפיסות שהפגינה הממשלה נגדו, לא בגלל רוח גבית ונדיבה שהגיעה מצד הממשלה.

אגב, אם אני מבין אותך נכון, הגברת השסע בעם זה אם שמים את שלמות הארץ לפני שלמות העם. כך לפחות אני זוכר שטענת בשרשור שנפתח מעל במה זו לפני מספר חודשים. כעת אתה גם טוען על כך שממשלות הימין לא מפתחות את יו"ש ושוב טוען שתוצר הלוואי הוא שסע בעם. האם קיים משהו כיום במדינה שכל עיסוק בו לא יגביר את הקרע הקיים בין חלקי העם?

השסע הוא בגלל הצהרות ימניות עקרות...אוהב אי והעם 2
.... שבאות לשלהב המונים ולא לבצע מדיניות. כל מי שלא בעד ביבי הוא איש שמאל. ביבי בעצמו לא מזמן התבטא כלפי אישיות מסויימת שהוא לא יודע אם הוא איש ימין או איש שמאל. זה לצערי איך שמסתכלים כרגע על אנשים.ראיה צרה של ימין ושמאל.
תגידמרדכי
בס"ד

ואולי, רק אולי, השסע בעם נגרם גם מאנשים שמחפשים כל הזמן רע אצל השני, קוראים לו נהנתן ומאשימים אותו בכל מיני דברים? אולי הקרע הוא מכיוון ויש אנשים שהופכים כל דבר ל'כן ביבי, לא ביבי', גם דברים טובים שהוא עשה כמו הסכמי אברהם לדוגמה?

למה להציג רק צד אחד כאשם בשסע בעוד יש לא מעט גורמים נוספים שאחראים עליו לא פחות, ואולי אפילו יותר? זה מעט לא הוגן.
יש לי חברים טובים שאני חושב...אוהב אי והעם 2
.... שהם נהנתנים ואני אומר את זה בגלוי.
קח את אולמרט וקח את ביבי שניהם היו בשלב החקירה שניהם היו בשלב ההרשעה ושניהם עמדו בפני משפט.
אני מקווה שתוצאות המשפט יהיו שונות אבל:
אולמרט התפטר ולא נאחז בקרנות המזבח.
אולמרט לא הלהיט את הציבור ויצא בשקט מזירה הציבורית כדי לנהל את משפטו.
אולמרט לא ערב את משפחתו.
השם גלגל את המצב באופן כזה שכאולמרט נחקר ביבי כלפי עם ועדה קרא לו להתפטר ואז הביא את ביבי לאותו מצב בדיוק כדי שיוכל לקיים נאה דורש נאה מקיים.
ביבי ומשפחתו בהתנהגותם ובהצהרותם ללא ספק הם גורמים מפלגים. זה לא רק ענין של ימין או שמאל אבל ברגע שמכנים איש לא שמאלני כדוגמת ליברמן כאיש שמאל רק בגלל שהוא מתעב את ביבי (והוא מכיר אותו מקרוב) אז גורמי הפילוג לי הם ברורים.
עוד אינדיקציה ; מפם תמיד היתה מפלגת שמאל מובהק אבל ישבה בהרמוניה יחסית בממשלה עם המפדל.
אתעכב על משפט אחד שלךמרדכי

בס"ד

אכן קשה להגדיר את ליברמן איש ימין. אדם שרוצה שהגבול יעבור בכביש שש כפי שתוכל לראות כאן, זה לא איש ימין. הוא בהחלט הרבה הרבה יותר קרוב לשמאל. אבל בעיניך גם מנדלבליט ושי ניצן הם אנשי ימין, כך שאני ואתה כנראה לא מדברים על אותה סקאלה ועל אותם המדדים...

שתי מילים: משפחת פרקשאוהב אי והעם 2
מילה אחת: דמגוגיהמרדכי

בס"ד

נתניהו, אשר בעצמו משפחה שכולה, גינה אתמול פעמיים את אותן אמירות מפגרות שאמרו תומכיו. הוא יודע מקרוב מה זה שכול, והוא חווה על בשרו איך מרגישה פגיעה בשכול (אז, אגב, לא גינו את זה כפי שגינו את זה הפעם. ראה תמונה מצורפת). להאשים את נתניהו בכך זה כמו להאשים את נתניהו בפעיל ליכוד שלוקח שוחד ולהגיד שראש הממשלה המאושם בכך בטח שלח את תומכיו לעשות את זה גם. אגב, להתייחס לפעילי הליכוד כעדר שהולך אחרי המנהיג ולא פועל על דעת עצמו זה בדיוק חלק מהפילוג והסישוע שמגיע מהצד השני של המפה הפוליטית שממנו אתה בוחר להתעלם באופן מוקצן.

ועוד דבר, אמש השווה אחד ממנהיגי המחאה נגד ראש הממשלה, את נתניהו להיטלר. כחובב וילנסקי&ברדוגו וודאי שמעת אתמול שישנם שני דברים שהם קודש קודשים ומחוץ לתחום - השואה והמשפחות השכלות (/נכי צה"ל ופעולות האיבה). מעניין שעל השוואת ראש ממשלת ישראל לבין רוצח שהשמיד שישה מיליון יהודים, אתה לא מזדעק בצעקות 'מפלגים ומשסעים' 

ועוד הערה אחרונה -מרדכי

בס"ד

גם מי שאמר את אותם דברים חמורים עמד אתמול מול המלצמה והתנצל על דבריו כולל שליחת התנצלות אישית לבני המשפחה הנפגעת. מודה ועוזב, ירוחם.

מתנצל, מבקש סליחה - חדשות בארץ

דמינה מחריב בה דלאו מינה לא מחריב בה.אוהב א"י והעם 1

לאזרח מותר להפגין נגד ובעד פוליטיקאי.

לאזרח אסור להפגין נגד אזרח שמפגין נגד פוליטיקאי.

זה לא דמגוגיה אורלי לב וחבריה לא היו צריכים להיות שם מהתחלה.

אולי הם היו צריכים להפגין תמיכה מול הבית של ביבי.

מספיק להתמם אתה יודע שזה לא סימטרי.

אגב להכניס את היטלר לתמונה זה בזוי

בוא נבהיר מה היה שםמרדכי

בס"ד

ההפגנה לא הייתה נגד מפגין נגד פוליטקאי, אלא נגד משפחה שאפשרה להפגין מחצר ביתה ובכך להתקרב (בניגוד לחוק, אגב) לביתו של ראש הממשלה בקיסריה. האם אסור להפגין מולם על כך שהם מאפשרים את זה (ואני מזיז רגע הצידה בכוונה את העובדה שמדובר במשפחה שקולה)? האם יש חוק שאוסר לאזרח להפגין נגד אזרח אחר? לי לא זכור חוק כזה ואפילו לא מוסכמה חברתית כזאת.

ושמח על כך שאתה מסכים שלהכניס את היטלר לתמונה זה בזוי, האם נשמע זאת גם על אסף הראל שהכין סרטון ששודר בערוץ 10 שכל כולו ביזוי של יוני נתניהו?

אגב, בניגוד לצועק הצעקות נגד המשפחה השקולה, סדי בן שטרית לא מוכן להתנצל על ההשוואה של ראש הממשלה להיטלר ותראה איזה נימוק נפלא יש לו (נימוק מוכר מאיפשהו... ממש מדרון חלקלק)

שוב לרדת נמוך מכל צד זה בזוי אבל...אוהב אי והעם 2
... להציג סימטריה בסגנון טול קסם טול קורה זה עוות.
האמן לי המושג התלמודי שכתבתי מתמצת את הענין:
אתה לא יכול להתקיף מפגינים שמפגינים נגד השלטון. אם מה שמשפחת פרקש עשתה זה לא חוקי אז יש משטרה אבל לשלוח את אורלי לב וחבריה זה לא מתאים בלשון המעטה.
אותו כנל לגבי תקיפות מפגינים ילידי אוהדי ביבי.
מי שלא נוח לו ההפגנות נגד ביבי שיזום הפגנות הזדהות איתו . אני מקווה שעל זה יש בננו הסכמה.
אתה מסתכן כאן באמירת לשון הרע חמורהמרדכי

בס"ד

"אבל לשלוח את אורלי לב וחבריה זה לא מתאים בלשון המעטה"

האם יש לך הוכחה שמשפחת נתניהו הם אלו ששלחו את אורלי לב, או שבכלל משהו שלח אותה והיא לא עשתה את זה על דעת עצמה כאישה עצמאית לכל דבר? זאת האשמה מאוד חמורה מה שאתה מנסה להאשים, וחייב שיהיה לך ביסוס עליה, ואני כלל לא בטוח שקיים ביסוס שכזה.

סליחה. טעיתי. לא לשלוח. ולעצם הענין.אוהב אי והעם 2
לעצם העניין -מרדכי

בס"ד

להאשים צד אחד בלבד בשיסוי ובקרע בעם זה לא הוגן בעיניי. יש עוד אשמים, מכל צידי הקשת הפוליטית בישראל וגם מחוצה לה, שיש להם חלק חשוב מאוד בכל הסיפור הזה. להגיד "אני לא יודע אם הוא ימין או שמאל" זאת אחת האמירות הפחותות שבהן.

להאשים את כולם זה להאשים את אף אחדאוהב אי והעם 2
חשבון נפש כל אחד יעשה לעצמו אבל בכל מצב יש סובב ומסבב.
במקרה זה לעניות דעתי הכלל התלמודי שהזכרתי ואתה מתעלם ממנו תופס בול!!!
ולהאשים רק משהו אחד זה לא הגוןמרדכי

בס"ד

מעדיף לא להאשים אף אחד ספציפי מאשר להפיל את כל האשמה על משהו אחד.

להגיד "אני לא יודע אם הוא ימין או שמאל" זה נסיון לתייג!!!..אוהב א"י והעם 1אחרונה

...זה מראה על מה מסתכל האיש ובכך הוא משמש דוגמא לחבר מעריציו.

לא ענית לי לגבי הנימוק:

לאזרח מותר להפגין נגד ובעד פוליטיקאי.

לאזרח אסור להפגין נגד אזרח שמפגין נגד פוליטיקאי.

זה כמו שבמשחק כדורגל כל קהל מעודד את הקבוצה שלו וזה לגיטימי אבל

ברגע שקבוצת אוהדים תוקפת את הקבוצה השניה אז יש בעיה.

צודק לחלוטין. אכן אין סימטריההבעטליר החמישי

השמאל באופן שיטתי הסיט ופילג לאין ערוך מהימין, אין מה להשוות.

הפלא העצום הוא, שאתה ושכמותך חושבים שכל הימין פלגני ומסית בגלל אמירות הכי לגיטימיות שבעולם כמו "אני לא יודע אם פוליטיקאי מסוים הוא ימין או שמאל".

אפילו אם נהיה הכי נחמדים ומכילים וננבור בכל 20 שנות כהונתו של נתניהו, מתנגדיו ימצאו אולי רק עוד 2 אמירות "פרווה" רפויות כמו "הערבים נוהרים לקלפיות" ו"השמאל שכחו מה זה להיות יהודים".

נתניהו ממלכתי מדי שזה כבר בלתי-נסבל. כנראה הוא לא תוקף שמאלנים רק בגלל שהוא עצמו שמאלן בתחפושת.

(וזה בכלל בלי להתייחס לעצם העניין... לי עצמי ברור שעמדותיו הפוליטיות של ביבי הרבה יותר קרובות לשמאל מאשר בנט... אבל אתה אמיתי שאתה קורא לזה "הסתה"? אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק...)

ובשביל שלא תשתמש שוב בפתגם האהוב עליךהבעטליר החמישי

"טול קורה מבין עיניך" - אז בא ואבהיר לך משהו (פשוט כי כבר מיצינו את העניין)

שים לב, שאתה תוקף כאן בוקר וערב את אנשי הימין כאנשים פלגנים, מסכסכים, שונאים, משסים ומסיתים.

אם היית פונה למישהו באופן אישי על הסתה והתנהגות בעייתית, והוא היה מוחה ש"ככה זה כולם", אז תגובתך הנ"ל היית במקום. אבל אתה לא פונה אלינו באופן אישי לתקן את דרכינו. אין לך שום ראיה שאי פעם מישהו מאיתנו סיכסך ופילג.

אז מה הסיבה שאתה כותב כאן? יש שתי אפשרויות להבין את זה:

אולי אתה פשוט מורעל מהתקשורת או מלא-יודע-מי ואתה משוכנע בעומק לבך שכולנו אנשים זבל ובפטנציאל להיות יגאל עמיר. אם כך, אין לי מה לדון איתך.

אבל האפשרות השניה היא יותר סבירה - אתה תוקף אותנו כי הצבענו לימין (ובעקיפין לנתניהו), שלדעתך הוא המסית העיקרי ושבגללו כל הסבל העולמי. אם כך, אנחנו מנסים להסביר לך שאין אלטרנטיבות אחרות משמאל. לכל הפחות - לא בהיבטים של "שלום בעם". אפילו מפלגה שניסתה לשווק את עצמה כמפלגת מרכז, נכשלה באמירות כמו "ממשלחת אחדות חילונית" או השוואות בין נתניהו לארדואן. וככל שהולכים שמאלה, האמירות כמובן מקצינות באופן חסר-פרופורציות וחסר-הגיון.

(או שאולי, לדעתך, ביבי הוא באמת דיקטטור בהתהוות? מעניין לשמוע מה דעתך)

אז לא. אם זה הסיבה שאתה מצטט את ה"הסתות" של נתניהו
- לא תשכנע אותנו לעבור צד פוליטי.

התכוונתי לפתגם הזה:דמינה מחריב בה דלאו מינה לא מחריב בהאוהב א"י והעם 1

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

אולי יעניין אותך