איך מתכוננים ללידה מהירה?אמאשוני
אפילו לא יודעת איך להתחיל לתאר את הסחרור..
עברתי לידה באמבולנס טובה ומדהימה מבחינה נפשית כי היו סביבי אנשים שהשרו עלי רוגע ונחת וטיפלו באירוע באופן מעורר השראה. לי נותר רק לסמוך עליהם, לעשות מה שאומרים לי ולהילחם בשיניים לא ללדת רחוק מדי מהבי"ח.
סחבתי נזק לא קל לגוף אחרי הלידה הזאת.

לידה הבאה התרחשה בשבת. מדא פינה אותי לבי"ח הקרוב למרות שממש לא רציתי ללדת בו,
הצוות היה בסדר. באמת. אבל עדיין לידה בית חולימית כזאת.
לא רואים אותך כאדם אלא כאובייקט וכל ההתנהלות הייתה שיהיה להם הכי נוח לקבל את הלידה.
מבחינה רפואית זאת הלידה הכי טובה שהייתה לי אבל רגשית.. טראומטית ממש.
מי שתפעל את האירוע היה בעלי. הוא מהצד שלו ממש השתדל, אחרי הרבה מאוד שיחות שעשינו, מה שלא ממש הוכיח את עצמו, מבחינתי היה לי קשה מאוד מאוד בנוכחות שלו.
הרגשתי שהוא לא פועל למעני אלא עוד גורם שאני צריכה לפעול מולו.

עכשיו אנחנו גרים רחוק מבי"ח הכי קרוב (הדסה עין כרם) זה לפחות 35 דקות נסיעה. לא אתפלא אם ייקח גם 50 דק' בזמן אמת.
אם לא הייתה קורונה הייתי מנסה לשהות סמוך ללידה במקום קרוב.
הפחד הכי גדול שלי הוא לא מלידה בדרך, אלא מלידה בשלב שבין הגעה לקבלה ועד הכניסה לחדר לידה.
זה השלב הכי רגיש ש"קובעים" לי איך תהיה הלידה עם כל הפרוצדורות והכל.
לא אכפת לי ללדת מחוץ לחדר לידה,
אבל שיתנו לי את החמש דקות שלי להיות עם עצמי, עם הבגדים שלי, בתנוחה שנוחה לי ונסיים עם זה. ולא שיכריחו אותי למוניטור, יפשיטו אותי בכוח, יריצו לחדר לידה, יעלו אותי בכוח למיטת חדר לידה, יסובבו אותי על הגב בכוח וכו'.

זה ממש מכניס אותי לפחדים ולמועקה. 😓

אם רק יכולתי לעשות שיחת תיאום ציפיות להבין איזה בי"ח יאפשר לי את ה"פריווילגיה" הזאת של שליטה על גופי...
אבל אין לי מושג איך יוצרים קשר ואיך מבררים את זה עכשיו בקורונה..
על הנייר כולם נשמעים נפלאים ונחמדים ובעד לידות טבעיות ומיילדות מקסימות ורגישות והכל.. אני רוצה לדעת שאני הולכת למקום שמספק קבלות ולא רק הבטחות.

אה, ואין לי מלווה שאני יכולה לקחת ללידה ולהגיד כשהוא לידי אני רגועה...

לכן הפחד הזה על איזה צוות אפול ושהם לא מכירים אותי ואת היסטוריית הלידות שלי ואיך הם יפעלו איתי (הרבה יותר קל להכניע יולדת בלי ליווי) מתעצם שבעתיים.

עד היום 3 לידות ילדתי יומיים פלוס מינוס התאריך. ככה שמבחינת תזמון התאריך אני די יודעת לקרות מה אני הולכת.

שתבינו את הבלבול, כבר חשבתי "לביים" תחילת תהליך לידה (הרי כל הזמן יש צירונים..) ככה להירשם בקבלה עם כל הפרטים והיסטוריית הריון והסיטוריית לידות והכל.. ואז אוכל להסביר למה באתי מוקדם ומה הציפיות שלי מהלידה לבחון את התגובה ואז להיות יותר חכמה לקראת הצפוי בזמן אמת...

אני לא רוצה דולה, זה לא מה שיעזור לי.. (כלומר אולי זה יקל עלי את השניים וחצי צירים שיהיו לי אבל עיקר הבעיה כאמור היא בניהול הלידה..)

אני אפילו לא יודעת בעצם מה אני שואלת..
אבל אם יש מישהי שמזדהה עם הדילמה אשמח לשמוע מה היא עשתה ואיך היה לה.

(לידת בית עומדת על הפרק רק אם אפשרי שזה לא יהיה בבית שלי אלא בצימר לידה או משהו כזה)
מאתגר, מנסה דווקא כן להציע תומכת לידהמק"ר
שתתאמי מולה את הצורך שלך (מסאג'ים לא, ניהול לידה כן).
הן הכי אלופות בלנהל לידה, מכירות את המקום, את הצוות, הן אסטרטיביות (לא כולן, אבל תוכלי לברר על אחת כזאת)
ובזמן אמת להזעיק אותה להיות צמודה צמודה אליך.

קצת מצחיק לחשוב על תומכת לידה בהקשר הזה, אבל תנסי לברר על מישהי שתוכל לעזור לך דווקא בקטע הזה

בהצלחה!
רק כותבת שדולה בהחלט עוזרת ב'ניהול' הלידהקופצת רגע
ובתיווך הרצונות שלך לאנשי הצוות, אם זה החשש העיקרי שלך, הייתי ממליצה כן לקחת דולה- אפילו מתלמדת, ובשיחה איתה להסביר לך את הציפיות ממנה- היא ממש אמורה להיות מסוגלת 'לקנות' לך כמה דק' של שקט עם עצמך.

וכל הדברים שתיארת: להפשיט בכוח, לסובב על הגב ללא רצונך, אלו דברים שעברת? נשמע מפחיד ממש ממש. חיבוק גדול. לא אמור לקרות בלידה למיטב ידיעתי.
תודה!אמאשוני
אבחן את האופציה הזאת שוב.
מקווה שדולה תהיה מספיק אמינה כדי להגיד לי אם כדאי לקחת אותה למקרה כזה או לא.

@מק"ר תודה גם לך!

ולגבי הסוף, כן לצערי עברתי את כל זה..
מסכימה עם זה מאוד מאודהריון שישי
כמובן שחייב דולה טוב אבל אצלי לגמרי היא תיווכה וניהלה כדי שהעניינים יקרו כמו שאני רוצה
אני לא חושבת שלבוא ולשקר זה רעיון טוב. תתקשריבתי 123
ותבקשי לדבר עם המיילת שם.
בקשר ללידת בית לפי מה שאני יודעת לידות בזק במיוחד חוזרות זו סכנה לרחם ולא מתכננים מראש לידה כזו בבית.
ולצימר לא בטוח שתספיקי להגיע כמו שלחדר לידה לא בטוח.

זה יעזור לדבר טלפונית?אמאשוני
הם ערוכים בכלל לקבל שיחות כאלו?
בצימר אין קבלה שלוקחת חצי שעה שהיא השלב הכי קריטי...
וגם אם אלך לצימר זה יהיה במחצית הדרך לבי"ח,
בכל מקרה אסור במרחק מעל חצי שעה ועוד בבית שלי יש מדרגות בלי מעלית..

לגבי לשקר, אני מבינה מה את אומרת ולכן כתבתי שאני מבולבלת בקטע הזה..
רק אל תשכחי שאני לא יכולה לחכות לצירים סדירים כדי לצאת.
וצירונים יש לי כל הזמן שבועיים לפני התאריך
ככה שאצטרך לצאת בכל מקרה לפי תחושת בטן לא מוסברת ולא לפי מדדים מדוייקים.
אז אם נגיד אגיע פעם ראשונה יומיים לפני התאריך ואסביר את ההיסטוריה שלי זה לא כ"כ לשקר.. ואם לא תתפתח לידה באותו יום אז למחרת אגיע שוב לבי"ח אפילו רק להסתובב בחנייה.. כי אני כבר רשומה והכל.. לא יודעת..
ברור שהצירים האמיתיים יכולים להפתיע אותי בכל זמן ובכל מקום אבל אז כנראה שבכל מקרה לא אספיק ללדת בבי"ח, אין לי איך באמת למנוע את זה לכן פחות מטריד אותי. למרות שכולם יגידו שהכי מסוכן זה ללדת בדרך. יותר מלידת בית לא מתוכננת, הרבה יותר מלידת בית/צימר מתוכננת.
אבל זה בהחלט יכול לקרות כשמשאירים על השולחן רק את האופציה של לידה בחדר לידה בבית חולים.

הקטע הזה שאם יתמזל מזלי ואספיק להיכנס לקבלה ואז כל הזמן יתבזבז על רישומים וקשקושים והיכרות ובדיקות שגרתיות, ואז עד שיבינו שיש להם פה לידה אהיה בפתיחה מלאה ואז יעשו בי כרצונם זה פשוט מטריף אותי המחשבה על לעבור את זה שוב..
בכל מקרה כדאי להירשם קודם ללידהאם הבנים12
ככה יש להם את כל הפרטים שלך.

גם לי יצא להגיע כמה פעמים לשערי צדק בפתיחה מלאה, המיילדת המתוקה ראתה שאני רגועה ואמרה לי לא ללחוץ כי היא רוצה קודם שאכנס לחדר לידה, העבירו אותי עם המיטה של הקבלה ובינתיים היא ארגנה את עמדת הקבלה לתינוק ושמה כפפות. כשראיתי שהיא מוכנה שאלתי אם אפשר ללחוץ... היא לגמרי זרמה איתי.

בעין כרם הגעתי קצת מוקדם כי פחדתי מהדרך לשם המפותלת, אבל מרגע שירדו המים ידעתי שזה יתקדם מהר והמיילדת המקסימה גם זרמה איתי לגמרי.

אני חושבת שלא כדאי לך להילחץ מראש, בע"ה תגיעי בזמן ותהי רגועה ויהיו לך שליחים טובים. כן אפשר להיעזר בבעלך שהוא מכיר אותך הכי טוב שיגיד להם שאם הם לא מכניסים אותך את יולדת בקבלה... ולגבי התזמון- קשה לדעת מראש מתי בדיוק תהיה הלידה אפילו שהוקדמים היו ממש קרוב לתאריך..
אמבולנס, ואז אין קבלה -תבקשי שיקחו ישירות לידה ויבדקו שם הכלתאומים

יש קבלהאמאשוני
מדא מכניס למיון יולדות.
מניסיון של פינוי באמבולנס בשתי לידות..
אבל את ראשונה בתור, לא צריכה לחכות בכללתאומים

שולחת לך משהו באישי.הריוניסטית

אשמח שתשלחי לי גם אם תוכלי...רבע ל7
גם עוקבת אחרי השרשור..

תודה
בעין כרם אפשר לתאם איתם שיחה לפני הלידהילדת יום הולדת
יש להם את השירות הזה, לדעתי גם בקורונה. מדברים שם עם מיילדת ומכינים ביחד תכנית לידה. כשאת מגיעה ללדת, הכל כבר שמור להם במחשב. בכל מקרה, הצוות שם מקסים ממש.
וואו נשמע כמו חלום!אמאשוני
יש לך פרטים על זה?
את מכירה מניסיון?
הם באמת קוראים במחשב כשמגיעים?
אוף, אני כ"כ סקפטית בגלל מה שעברתי 😣

אשמח ממש אם תוכלי לפרט מה שידוע לך על זה
אני עשיתי את זה, אני חושבת שקראו לזה בואי נדברפצלש להיום
עשיתי איתם שיחת תיאום ציפיות מראש (בגלל שהיה לי ווגאניסמוס לפני) והם קראו את זה (המיילדת קראה את זה לידי)

רוב הצוות ממש ממש התחשב

לדוגמה אמרתי שאני רוצה רופאה אישה ולא גבר והם באמת הקפידו על זה
בבדיקת פתיחה הראשונה הביאו רופאה ממש ממש עדינה (בבדיקה השניה הביאו רופאה אחרת פחות עדינה אבל אח"כ היא לא באה שוב) והמיילדת היתה מדהימה

באישפוז היה לי קצת פחות טוב שם
אבל זה ממש תלוי באחות, ביום האחרון החליפו לי אחות והיא היתה ממש מקסימה
תודה מרגיעאמאשוני
למרות שזה קצת שונה,
כי השאלה היא איך הם מתפעלים לידה בלחץ זמן..
אבל בהחלט מרגיע לדעת שמתייחסים לזה בכלל..
תודה רבה!
לא מניסיון, ראיתי פרסומות לזה כשהייתי שם.ילדת יום הולדת
כמו שכתבו לך, זה כנראה יעיל (: גם אני לא אהבתי את מחלקת היולדות שלהם, אבל הצוות בחדרי הלידה היה מדהים ממש
זה לא ככה בכל מקום??שלומצ'

עשיתי את זה בלניאדו. 

זה לא היה ממוחשב. אבל הדף בוודאות היה בתיק שלי כשהגעתי (ראיתי אותו במו עיני)

אין לי מושגילדת יום הולדת
אין לי ניסיון עם לידותשלומצ'

אז יכולה רק לשתף שממה שידוע לי (כך הבנתי מהדולה שליוותה אותי בהריון ובלידה) בבית חולים אמורה להיות מישהי לתאם איתה ציפיות מראש. 

לא יודעת כמה יכולו לבוא לקראתך בסיטואציה הספציפית (כאמור, לא מבינה בזה), אבל אפשר לנסות להבין עם מי לדבר ואולי לקדם את העניינים משם.

ולהבנתי התפקיד של הדולה זה בדיוק זה- להגיד לצוות את מה שאת לא פנויה להגיד, ולנהל את הלידה בהתאם למה שתיאמת איתה מראש. 

אני גם עם לידת בזקחן מלכות
ואני ממש לא חושבת שזה אמור לקרות מה שתיארת!
בחיים אין מצב 'אמורים להכריח אותך שום דבר

אם את מגיעה כבר בסוף - אז פשוט תכנסי ותגידי להן אני יולדת עכשיו עכשיו הוא עוד רגע יוצא לי קחו אותי מהר לחדר לידה.
יגידו לך כל מיני עיכובים פשוט תגידי אני יולדת לידות בזק ואני עכשיווו יולדת תטיסו לחדר לידה ו שתיילדו אותי במסדרון. שם תעשו לי מוניטור אם תספיקו אני כרגע לא עושה שום בדיקה

אני אישית הגדלתי מעבר לזה..
היתי כבר ממש עם ראש כמעט בחוץ בעלי הטיס אותי עם כיסא גלגלים נכנס למחלקת יולדות ופשוט דילג באלגנטיות על המיון יולדות ורק אמר ברול- איפה יש מיילדת ?! היא יולדת עכשיוווו אני נכנס לחדר לידה. ופשוט נכנס חח .
המיילדות נכנסו ללחץ רגע רגע מי אתם איך קוראים נרשמתם בקבלה?
ואני פשוט התעלמתי לחלוטין..אמרתי להן נשמות אח''כ דיבואם ורישומים אני יולדת הרגעע
ופשוט קפצתי על המיטה על 6 ולחצתיייי ירדו המים בבת אחת..
ואז המיילדת קלטה שאני רצינית . אז אמרה לי רגע אני אבדוק אותך
וברגע שנשכבתי כדי שתבדוק- היא כזה- וואוו אוקייי עכשיו הבנתי אותך!!! הוא פשוט פה!!וקוראת בטיל למיילדת אחרת שתכין לה ערכת לידה

לי אישית היה חלומי. תוך 3 דקות מהכניסה לבית חולים חיבקתי את הקטן שלי.
וזה היה רק 45 דקות אחרי שהתחילו צירים.
אבל זה באמת אישי החוויה של לידת בזק- לי זה היה החלום שלי ממש. ולא היתי לחוצה מזה אפילו שכמעט כמעט ילדתי באוטו

יא וואלי!שלומצ'

איזה אלופים אתם שככה נכנסתם! צוחק

אז דילגת על הקבלהאמאשוני
יופי טופי לכן הייתה לך לידה חלומית..
ואני מבינה שבעלך זרם איתך.
בעלי היה לוקח אותי לקבלה במצב הזה.
וללדת במסדרון זה לא אופציה. אני בן אדם.
בלידה הקודמת הגעתי לקבלה אף אחד לא האמין לי שאני עם צירים. החובש ממדא אמר הבאתי אותה היא טוענת שיש לה צירים אבל ממעקב שלנו הם לא כל 5 דקות כמו שהיא טוענת. (טמבל!)
באמצע המוניטור תקפו אותי שני צירים כואבים.
הראשון הביא אותי לפתיחה 7 והשני לפתיחה מלאה.
מה היה הסיפור להוביל אותי לחדר לידה זה לא אבין לעולם. העיקר הם היו עסוקים אם המכשיר תקין או לא.
וזה אחרי שאמרתי להם אלף פעמים שלידה קודמת הייתה באמבולנס ושגם בלידות קודמות לא היה דופק תקין במוניטור אז בואו נלד ונסיים עם זה,
לא הם התעקשו לקחת אותי לחדר לידה, לעשות את כל מה שהם רצו
להעביר מהמיטה של הקבלה למיטה של חדר לידה כשאני עם צירי לחץ והכל כי "המיטה בחדרי לידה יותר נוחה" ושטויות כאלו.
לי גם יש לידות בזקאחתפלוס
ושאני מגיעה אני מודיעה להם מראש שאני עם צירי לחץ ואין מה לבדוק אותי וכו' וכו'
ובדרך כלל הם נלחצים וישר מעבירים אותי למיטה ואם יש מקום אז לחדר לידה.
בעלי בדרך כלל נשאר בקבלה להביא פרטים שבכל מקרה כבר שמורים במערכת כי נרשמתי מראש.
וזה בשערי צדק
וואי, נשמע שבעיקר נפלת על צוות גרועבשאיפה
אני הגעתי למיון יולדות ואמרתי להם "באתי ללדת, זאת לידה רביעית, אני יולדת מהר, המים יורדים" הכניסו אותי לבדיקה *מיד* , משם על מיטה לחדר לידה *מיד*. בחדר לידה קצת מרחו אותי בשאלות אינספור, אבל אני מניחה שאם הייתי צורחת או משהו כבר היו מיילדים אותי .
אמל'ה!!!!! מה חלומי בזה? לחץ של החיים!!חדשה ישנה
חחחח... מצחיק אותי שזה חלומי בשבילך, אני קוראת על לידות בזק ונכנסת ללחץ אטומי.
עכשין אני מבינה למה אצלי כל לידה זה מינימום 15 שעות. כנראה אני צריכה את הקצב הזה😵
בעין כרם ממש הולכים עם היולדתחרות
ילדתי עם הבגדים שלי, עשו לי מוניטור תוך כדי שהייתי באיזו תנוחה שרציתי...
גם בשערי צדק הם ממש השתפרו ועשו שינוי בגישה, ובלידה האחרונה שלי היה בדיוק כמו עין כרם (אמרתי מראש שרוצה טבעי), זרמו איתי וילדתי איך שרציתי...
כדאי להרשם מראש באינטרנט ואז הפרטים כבר אצלם

שיהיה בשעה טובה!!
לידת בזק בשערי צדקבאש ובמים

האמת שלא מכירה את עין כרם אבל אם רלוונטי, ילדתי לידת בזק בשערי צדק. בלי שאלות בכלל הטיסו אותי לחדר לידה וקצת ניסו לעשות לי רישום תוך כדי הלידה, בפועל עשינו את הרישום אחרי הלידה והספקתי ללדת בחדר לידה

יש מצב ביומיים סביב התאריךתוהה לי
לישון בירושלים?
קורונה..אמאשוני
אילולא הקורונה זה מה שהיינו עושים.
אבל לא, אין מי שיקבל אותנו לשינה..
אבל אוכל להיות רוב שעות היום. זה כבר מאפשר סיכויים של בערך 50% להיות בסביבה.
מקווה רק שיהיה לי כוח להסתובב או סתם לשבת להנות מלהעביר את הזמן ככה.
נראה גם לפי המצב רוח.
כתבתי לך בפרטיתוהה לי
מלון.? בית הארחה או צימריערת דבש

צימרים יש עכשיו וגם חלק מהמלונות פתוחים

אם זה יכול להועיל הייתי עפה על זה

ולא הבנתי לגמרי-

בעלך היה לוקח אותך לקבלה נגד רצונך? למה?

ומצטרפת לאלה שמעלי

דולה זה לגמרי בשביל לנהל את הלידה לפעמים..

כדאי לך לנסות

כמה דברים מנסיוןאחת מהחברות
בשערי צדק מכירים את המושג לידות בזק ומתייחסים ממש יפה ונכון.
נכנסנו (על הרגליים!) אמרנו שיש לידות בזק הקודמים ותוך דקות הייתי על מיטה בקבלה (לא בכניסה עם הוילנות אלא בחדר עם דלת) אמרו לי לשכב שם 2 דקות עד שמפנים חדר לידה ובינתיים הגיעה אלי מיילדת עם ערכת לידה! וכן, לא הספקתי להגיע לחדר לידה אבל המיילדת שהיתה חכמה (ולא שיגעה אותי עם בדיקת פתיחה או את בעלי עם טפסולוגיה..) הספיקה לקבל את הקנטנציק לידיים תוך דקות ספורות, בנחת ובסטרליות.
ממליצה אבל ממש ממליצה לבוא עם מישהו אסטריטיבי (דולה /בעל/ אחות/ חברה) או עם דף ועליו באותיות קידוש לבנה משפט/ 2 שיבהירו היטב את רצונך.
^^מסכימה ממשרעותוש10
מצטרפת להצעות לדולהיוצאת לאור
דולה בהחלט בהחלט מנהלת את האירוע.
במקרה שלך רק מישהי ותיקה ומנוסה שאכן תעשה זאת בזמן אמת. אני יולדת על שש ומעולם לא הכריחו אותי להתהפך. הדולה שלי קיצרה לי את זמני ההמתנה משמעותית לא פעם ולא פעמיים. בפעם האחרונה גם דאגה שאהיה בפתיחה 10 על שש ועודדה אותי עד שאזרתי כוח ויאללה. וזה שווה הכל. הבעל קיבל הנחיות מהדולה וקיבל עדכונים. זו הדרך שלך להבטיח שליטה טובה יותר על התהליך אבל כמובן שבסוף הכל מאת ה'
צודקת. וגם כל מי שהציעה דולהאמאשוני
איך אדע מתי לקרוא לה??
רוב הסיכויים שממילא היא לא תספיק להגיע 😏
אבל נתתם לי רעיון אולי כן אתייעץ עם מישהי תותחית ואפרט לה את הסיטואציה.
אני רק צריכה לשקול עם עצמי אם בא לי לשלם כשסיכוי סביר שהיא לא תגיע. התשלום הוא יהיה בעצם "ליתר ביטחון" כזה
השאלה אם בזמן אמת זה לא יגרום לי ליותר לחץ להתמודד בלעדיה..

יש לי עוד זמן לחשוב על זה...
בכל מקרה ממש ממש תודה!!
עצם הידיעה שיש בידי לעשות משהו כבר מקלה על המועקה הזאת..
לדולות יש כליםהריוניסטית

תבחרי מישהי שגרה באיזורך ממש,

ותאמרי לה שיש לך היסטוריה של לידות בזק.

לדעתי לא צריכה להיות בעיה..

נשמע לא פשוט, בהצלחה!מכחול
רק רוצה להעיר שלא הייתי בטוחה על התאריך, זה ש3 לידות היו ככה לא מבטיח לגבי התאריך...

שיעבור בשלום ובקלות!
טוב אני חוויתי לידה מהירה אחתהמקורית

והאמת אף אחד לא יכל להכריח אותי לעשות כלום כי לא אפשרתי

לא חיברו מוניטור ולא שכבתי ולא נעליים

הגעתי עם פתיחה 9 רצו לבדוק אותי על המיטה לחבר מוניטור וכאלה (כאילו קבלה רגילה ללידה) אמרתי שאני יולדת ולא האמינו לי. התעקשתי שתבדוק פתיחה לפני המוניטור הארור ואז הבינו שחייב חדר לידה

התבייתתי בתנוחה שהייתה לי נוחה ותוך 20 דקות הכל נגמר.

אני חושבת שהמפתח הוא ביטחון ואסרטיביות. אולי מלווה שיעזור.אם הבעל לא מתאים אז לחפש מישו אחר.

באופן אישי לא הייתי מסתכנת בלידת בית, בטח אם זו לידת בזק כי איאפשר לדעת מתי המיילדת תגיע ואולי זה יהיה מאוחר מדי ויצור טראומה נוספת חלילה

בהצלחה בכל החלטה שתהיה והכי חשוב שיעבור בקלות

איזה תותחית!!אמאשוני
הלוואי עלי..
אבל אל תשכחי שזה לא רק ביטחון זה גם כוח פיזי..
וגם להילחם בכמה חזיתות במקביל ב4 אנשי צוות כשבעלי משתף פעולה איתם ולא איתי 😨
איזה סיכוי יש לי שכל אחד תופס לי יד או רגל ומעביר אותי בכוח? איזה סיכוי יש לי להילחם בהורדת בגדים כשכל אחד מושך בגד אחר ובעלי איתם???
אוף אוף אוף
עושה לי רע כ"כ לכתוב את זה אפילו שעברו כבר 3 שנים.. ורואים שזאת מדיניות בי"ח כי הצוות כן ניסה להיות רגיש. המיילדות וכוח עזר שעשו לי את כל זה לא עשו מכוונה רעה, ראו להם בעיניים שזה לא מרוע אלא כי זה הנהלים ואני לא הסכמתי לכל הפרוצדורה הזאת והייתי נורא נורא כאובה אז עשו הכל בכוח.
וכל הפאשלות שהם עשו זה מתוך לחץ וחוסר תשומת לב לכבוד המטופל.
איכסססס. זהו.
וואי... זאת באמת חוויה קשהשלומצ'
הלוואי והפעם יהיה תיקון! ❤
לא קראתי הכלאורוש3
אבל את מה שכתבת כן. אין לי ניסיון בשום לידות חח. אבל נשמע לי מאוד מאוד טעון מול הבעל. ורק בגלל זה הייתי לוקחת דולה. שתהיה בצד שלך בלבד. ושתהיה זמינה וגרה קרוב מאוד כדי שתגיע. בהצלחה מותק
יאבלה!! אסור להם לעשות את זה!רותי7
איזה חוויה נוראית!
אם את חושבת שתלכי לעין כרם אולי תעשי איתם שיחה מקדימה ותסבירי שאת באה ללדת - ישר לחדר לידה ולשאול אותם מה לעשות כדי שזה יקרה۔
אולי להיות בכיס עם תוכנית לידה כתובה כשבראש הדף כתוב באותיות ענק 'לידות בזק חייבת להכנס עכשיו לחדר לידה'۔

ובלידה הראשונה שלי הזמנו אמבולנס כשהייתי עם צירי לחץ۔ אז האמבולנס הכניס אותי והפרמדיק אמר להם היא בלידה תכניסו אותה۔ אז אמנם לא ישר הכניסו אותי לחדר לידה אלא לחדרים נפרדים של מיון - אבל לא עשיתי מוניטור، פתיחת וריד וכו' לפני בדיקת פתיחה۔
ומבינה אותך לגבי דולה - בלידה הראשונה היא לא הספיקה להגיע ובגלל זה אני לא לוקחת מאז۔
אימלהההההיערת דבש

נשמע חוויה מזעזעת

יקירתי

רק כדי לפתור את זה מול הבעל

כי זה נשמע מאוד טעון וכאוב מולו והכי טבעי שיהיה ככה

(כי זה לא טבעי בכלל איך שהוא פעל)

ממליצה לך מאוד שתלכו למספר פגישות לטיפול זוגי טוב כדי לעבד את הדברים

ולהציב מולו מראה איך את מרגישה עם מה שהיה ומה נכון מכאן להבא..

וואו נוראי. חוויה קשה מאוד. הייתי מתלוננת וצועקת עד השמייםהמקורית

אני בכלל ילדתי פעמיים עם הבגדים שהיו עליי. לא נתקלתי ברוך השם במצב כזה ונראה לי שזה ממש חריג ויוצא דופן.

אף אחד לא אמור לעשות שום פעולה נגד רצונך. בטח שלא פעולה כמו להוריד בגדים. ממש לא הכרחי כדי ללדת.

חיבוק על החוויה המזעזעת. מקווה שתהיה לך חוויה מתקנת בפעם הזו

בשערי צדק ילדתי פעמיים עם בגדיםאחתפלוס
אבל אם יש אפשרות בוודאי שכדאי להוריד כי הבגדים הלכו לפח אחר כך(החצאית)
אני הייתי מאד קשובה לגוף שלי ונסעתי לבית החולים בשלב מוקדםתאומים

פליזזזזז חייבת לנצלשמשמעת עצמית
כל מי שכתבה פה על לחיצות ולידה על 4 או 6 ולא על הגב,
בבקשה תגידו לי איך זה עובד
אפשר עם אפידורל?
במה מחזיקים?
איך התנוחה?
צריך לבקש מראש?

אני ממש רוצה ללדת ככה אחרי שבלידה הקודמת הרגשתי כמה לא הגיוני ללחוץ על הגב ואפחד לא הקשיב, ובסוף היה ואקום😑

ותזדרזו פליז
כי אני כבר ב40+3...🤭
תודההההההה
אני הייתי עם אפידורל אבל ביקשתי והתעקשתי להיות על הצדאמא חדשהה
בלי המגוון יותר רחב כמובן..
אני הייתי עם אפידורלפשיטא
והמיילדת ממש עודדה אותי ללדת על הצד, זה אפשרי ויותר טוב וקל ללחוץ מאשר על הגב, בסוף לא יצא לי ללדת ככה אבל רוב הלחיצות היו על הצד והם היו הכי אפקטיביות.
אני מכוונת את הגב של המיטה לכמעט ישיבהחן מלכות
ואז לוחצת .. זה לא כמו לשכב על הגב כי הגוף מוטה כלפי מטה ועוזר ללחיצות. זה בערך ללדת בישיבה
קל ללחוץ ככה -תופסת בידיות של המיטה בזמן שלוחצת
ואצלי ב''ה גם היה קל להם לצאת ובלי תפרים
וזה אפשר גם עם אפידורל(לא לקחתי מעולם.אבל לא רואה בעיה)
לא לבנות על תזמון התאריך ולהבהיר לצוות את המצב124816
ילדתי לידה חמישית בשבוע 38 אחרי ארבע לידות בתאריך המשוער (או יום לפני).
כל הלידות שלי היו יחסית מהירות, אבל החמישית היתה מהירה במיוחד.
התחילו לי צירי לחץ בדרך,ירדנו מהמונית בחניה ושלחתי את בעלי להביא לי כסא גלגלים כי לא מומלץ ללכת עם צירי לחץ. ואז קלטתי שאני עוד יותר לא רוצה ללדת לבד בחניה בגשם באמצע הלילה אז הלכתי אחריו. הגעתי ומצאתי אותו מנסה להסביר שצריך כסא גלגלים... אמרתי לצוות בקבלה שלא צריך ,אני כבר פה ואני לידה חמישית עם צירי לחץ ולידות מהירות בעבר, הכניסו אותי מיידית. 4 דקות אחר כך התינוק כבר היה בחוץ.
ברור שהכל יכול לקרותאמאשוני
ועדיין מבחינת השתדלות יש תאריכים שאפשר להשתדל בהם יותר.
אני לא הולכת לגור ברחוב חודש בגלל שיש סיכוי מסויים ללדת כל יום מחודש תשיעי.
אם לפי אופי הלידות שלי הסבירות ללדת ב36+0 היה שווה לסבירות ללידה ב40+0
כנראה שהייתי עושה פעולות אחרות ולא בונה על בי"ח. אבל הסבירות לא זהה.
אם אחכה בבית לצירים אני יולדת בבית.
אם לא אחכה להם והם יבואו פתאום אז פתאום אלד בבית.
זה לא סותר את ההכנה שאני רוצה לעשות ללידה בזמנה שיש לי יכולת לעשות פעולות מסויימות להוביל אותה בצורה בטוחה ונעימה.
יש ימים מסויימים (נניח מ39+4) שבהם יותר הגיוני לבלות את היום בסמיכות לבי"ח (דוגמה להשתדלות אפשרית)
כנל לקבוע עם דולה/ לערוך שיחת תיאום ציפיות וכד' שהציעו פה..
לכן פתחתי את השרשור.. להחזיר לעצמי את יכולת השליטה החלקית לפחות בתהליך הלידה.
תודה רבה לכל מי ששיתפה מנסיונה!אמאשוני
נשמע ששערי צדק יותר מתאים ל"בלתם" של לידה מהירה.
לא בטוח שתהיה לי את האפשרות לבחור להגיע לשם אבל טוב לדעת.
בהחלט מרגיע.
אם למישהי יש ניסיון בלידה מהירה בעין כרם אשמח לשמוע איך הם מתמודדים עם זה..
אם הם זורמים עם היולדת או עושים מאמץ שהלידה תהיה "לפי הספר" קרי אחרי כל הבדיקות והכנה וכניסה לחדרי לידה וכו'.

דווקא מבחינת תנוחות לידה עין כרם נחשבים לפתוחים יותר. השאלה גם אם במקרה של לידה "לא מסודרת" נניח לידה שקורית לפני כניסה לחדר לידה...

בכל מקרה ארשם לשניהם.

תודה רבה שוב לכולכן! כל הודעה עזרה לי וסביר שאחזור לשרשור הזה לקראת הלידה.

⁦❤️⁩
שערי צדקמומין אמאאחרונה

לידה האחרונה שליהיתה בשערי צדק  לפני כחודש וחצי היתה לידה הכי מהירה שלי וכמעט ילדתי באמבולנס

העבירו אותי ישר למיון בכניסה ,בכלל לא הספקתי להגיע ליולדות

לא מסכה,לא החלפת בגדים , ילדתי כשהייתי על הברכיים, המיילדת הגיע ממש ביציאה של התינוקת כבר החוצה

הצוות היה מקסים,נתנו לשילייה לצאת  בלי שום עזרה חיצונית

היה מדהים

חייבת לציין שאחרי שתי הלידות הראשונות שלי שהיו בבתי חולים שונים שתמיד הצליחו לסובב אותי על הגב ולהשאיר אותי ככה עד הסוף ויצאתי עם טראומה של חששות מול הצוות ועוד כל מיני ,בהריון השלישי הלכתי להכנה ללידה חוזרת ועשיתי מעיין טיפול שלי מול הטראומה ובלידה השלישית אחרי זה פשוט הבנתי כמו שנשים אחרות כתבו פה צריך לעמוד על שלך

את היולדת והגוף שלנו יודע איך לילד את עצמו הצוות הרפואי אמור להיות לעזר ולא להפך

את יכולה להשאר עם הבגדים שלך עם הם נוחים ולא מסורבלים , לגבי תנוחת לידה רוב הבתי חולים זורמים עם היולדת לפעמים צריך להתעקש וגם להתעקש שיבדקו מה הפתיחה בתנוחה שאת נמצאת 

אין צורך לשכב על הגב לבוק פתיחה- לי זה היה ממש חידוש כשיועצת הנקה סיפרה לי את זה

פשוט זה התנוחה הכי נוחה לאחות לבדוק

תאמיני בעצמך שאת יכולה ללדת ושאת הכי טוב מכירה את הגוף שלך והרגשות שלך

תלכי ללידה בשמחה עם בטחון בה' שאת בידיים שלו , מול הצוות עם יש צורך תעמדי על רצונות שלך

ובעז"ה עם הרבה תפילות יהיה לך טוב

בבריאות ,בשמחה בידיים מלאות

בהצלחה

ממליצה לך על הר הצופיםשאלונת10
יש אפשרות שם לעשות תוכנית לידה עם מיילדת קודם הלידה ובכללי גם הם זורמים יותר ויש שם הרבה מיילדות בגישה טבעית

קישור לתוכנית
המרכז הרפואי הדסה - המרפאה לחוויית לידה מתקנת
ובצד הרוחני-להתפלל לשליחים טובים. מוריה
לא יודעת להמליץ לך על הרבה בתי חולים רק לספר מהחוויהניפגש בשמחות:)
האישית שלי. בלידה ראשונה, לא ידעתי מה זה צירים, חשבתי שסתם כואבת לי הבטן, כי לא אכלתי טוב וכו' יצא שיצאנו באמבולנס בשלב ממש מתקדם, הגענו ללניאדו, הטיסו אותי על האלונקה, מיד כשנכנסנו לבניין היתה לי ירידת מים וכשהגענו למיון יולדות, הפראמדיק ממדא אמר להם "היא יולדת עכשיו!" קיצור הכניסו אותי מיד לחדר לידה ואכן ילדתי תוך 10 דקות... את כל הרישום וכו' הם עשו עם בעלי אחרי הלידה.. לא יודעת אם לניאדו רלוונטי בשבילך אבל אם כן- שווה לבדוק את העניין הזה..
בהצלחה בכל אופן! ושיהיה בידיים מלאות ובבריאות בכל מקום שתלדי
למרות שכבר הסקת את זה, אספר מניסיוני לגבי שערי צדקיראת גאולה
לא לידת בזק, אבל הגעתי בפתיחה מלאה,
קיבלו אותי ישר מהמונית למיון הרגיל שצמוד לכניסה, סגרו וילונות, כך שמבחינתם אני יכולה ללדת שם... בדקו פתיחה והריצו אותי במיטה לחדר לידה.
לא עברתי במיון יולדות בכלל.
לא שיגעו אותי בכלל, לא מוניטור, לא בגדים, לא תנוחה, לא פתיחת וריד וגם לא מסיכה... מה שהם כן רצו / חשבו, הם ביקשו או שאלו ממש יפה.

מה שכן - בנוסף למיילדת נכנסה המיילדת הראשית או אחראית משמרת או איך שקוראים לה, כנראה בגלל השלב בו הגעתי, וכנראה שיש לה מספיק ביטחון וניסיון כדי לזרום עם מה שהתאים לי.
גם מוסיפה לך על שע"צהעוגב
שהם מאוד קשובים ליולדת,
לידה אחת לא היה חל"ד פנוי אז בקבלה שמו אותי בחדר סגור (ולא הווילונות)
ולידה אחרת גם היו לגמרי איתי, בדקו פתיחה לפני מוניטור ווריד, היה 6, וכשביקשתי שוב אחרי 10 דקות כי כבר יש לחץ, לא התווכחו, פשוט בדקו שוב (פתיחה 9, הריצו לחל"ד עם המיטה וב"ה בדיוק בזמן..)

מבחינת פתיחות ללידות טבעיות- גם היה מהמם, ילדתי דם על הברכיים, ובלידה אחרת מלאו לי את הבריכה ללידת מים שפשוט לא הספרתי אותה, אבל בינתיים נתנו לי לנסות על הברכיים וכו..
אני ילדתי פעמיים בלידת בזק.סיפור לידה
אני מפה בניק אחר. פשוט לא רוצה להחשף..
המרחק ביני לבית חולים גדול יותר משלך משהו כמו 50 דק'.. התגלגל כך, אבל באיזשהו מקום גם בחרתי ללדת בבית. 2 הלידות הגיעו בהפתעה ילדתי בעזרת צוותי אמבולנס בבית. אחד רגיל ואחד נט"ן. היה ח-ל-ו-מ-י. לאחר מכן התפנתי לבית חולים לבדיקות והוצאת השליה. ושם כבר פחות חלומי. (בעקבות לידה ראשונה עם משקעים קשים על צוות רפואי) תרגלתי ועבדתי ובעיקר הבנתי, את המשמעות של הגוף שלי הוא שלי!! מה המשמעות של הבדיקות השונות, האפשרות לוותר עליהם וההבנה שהרבה מהדברים שהם פרוטוקול בית חולים הם בעיקר כסת"ח, כלפי הרופאים ונועד לעזור להם ולא דווקא לך (לצערנו). כמו להחליף בגדים, לשכב על הגב וכו'.
נדרשתי למלוא האסרטיביות שלי כדי שלא ילחצו לי על הבטן להוצאת שליה לדוגמא. דבר שגרם לי לדימום מוגבר אחרי הלידה הראשונה.
אבל מבט איתן בעיניים, נימה אסרטיבית וחזרה על דברי בתוקף אם יש צורך עשו את שלהם...
סיפורי הלידה שלי נמצאים בפורום תחת הניק הזה. אם את מעוניינת ממליצה לך לקרוא ולהווכח שאפשרי ;). (לא יודעת איך מחפשים)
אני חושבת שהדבר הטוב ביותר הוא שתבחרי איזה מקום נותן לך ביטחון ושם תלדי. צוותי אמבולנס מיילדים נהדר ולא חייב להזמין דווקא מיילדת.
בכל אופן אם בחרת ללדת בבית חולים ובכלל מול כל איש צוות רפואי. הדבר הנדרש הוא בטחון בעצמך ואסרטיביות.
אסרטיביות היא דבר שצריך לתרגל. ממש כמו שאת מתרגלת תנוחות ללידה אפשר לתרגל משפטים אסרטיביים. אפילו לתרגל מצבים אסרטיביים שבעלך או חברה יציקו לך בשאלות או אמירות רפואיות ותתאמני על איך לענות להם...
אין לאיש צוות שו-ם זכות בעולם לגעת בך, או לעשות משהו נגד רצונך. ואם הדבר נעשה קוראים לזה אלימות מילולית אפשר להתלונן ואף לתבוע על כך.
אם את מרגישה שאינך מסוגלת לכך בעצמך תקחי לך מלווה לידה (מהסיפור שלך לא נשמע בהכרח שבעלך הוא האדם הנכון בסיטואציה כזו). מלווה לידה צריך להשרות בך בטחון ושקט ולהיות שר החוץ שלך כלפי הצוות.
וזה יכול לכלול מענה לשאלות אישיות, על מצבך הרפואי, התנגדות למתן טיפול כזה או אחר וכו'.
רק לחדד שאסרטיביות אינה כוחניות. היא רק עוצמה שקטה חיבור וידיעה פנימית מה טוב לך!
מאחלת לך לידה בטוחה ורגועה ושתתקלי רק באנשי צוות שיתנו לך הרגשה טובה ויהיו לרוחך. הלואי שתתאים מהלידה עם כוחות מחודשים וחיבוק פנימי עמוק.
והעיקר בידיים מלאות ובבריאות.
איפוס סוף יוםאיכה

עושות או לא עושות?

ממש קשה לי עם בלאגן.

זה לא שהבית מסודר יותר מידי. אבל המרחב הכללי כן..

ואני כל הזמן עסוקה - עבודה, ניקיון בסיסי, כביסות, בישולים, זמן עם הילדה וכו'

מרגישה בלי אוויר ולא רוצה לוותר על האיפוס כי מסדר לי את הראש ומעצבן אותי ממש שיש בלאגן.

לא. אבל הייתי שמחה שיהיה קצת יותר מסודריעל מהדרום
 לק"י

אני כן לפעמים עוברת במטבח ואוספת דברים לפח.

משתדלת שכןהתלבטות טובה

כרגע בחופשת לידה אז קצת יותר זורמת ופחות מקפידה.

לא ניקיון יותר מידי. לאסוף משחקים (מתחילה עם הילדים אבל עדיין קטנים אז זה יותר בשביל החינוך), לפנות שולחן, שיש, ערימות של בגדים ותיק לכל ילד ובשבילי.

לא מטאטא, שוטפת כלים, מנקה שיש, מפנה ספה. ממש המינימום

זה לוקח זמן, אבל אז כל הבוקר נראה אחרת.

בתקופות של פחות הקפדתי רק לארגן דברים למחר ולשים את המשחקים בערימה בצד של הסלון

בא לי לרשום לך שכן והכל תמיד מתוקתק ומשולםSeven

אז בגדול בדכ כן אני עושה איפוס ערב כולל שטיפה (ואם אינלי כוח לשטוף עם שוטף שואב מפעילה איירובוט)

בפועל בתקופות עמוסות כמו שאת מתארת אני חושבת שעדיף לשחרר

רושמת את זה תוך כדי שאני יושבת בסלון הפוך ואוכלת מנה חמה לנחם את עצמי😅

משתדלת, לא תמיד מגיעה לזהמחי

מקפידה בעיקר על המטבח, שלא יישארו שאריות אוכל וצלחות על השולחן. כלים לכיור, זבל לפח. שייראה מסודר, גם אם לא נקי.

אם נשאר כח אז גם סלון אבל ממש לא תמיד.

אצלנוoo

סידור הבית מתרחש בשוטף ולא בסוף היום

ככה לא מצטברת עבודה

לא שאני עושה את רוב הסידור

בעלי מסדר הרבה

אבל גם אני מסדרת על הדרך דברים

איפוס סוף יום מזכיר לי סיטואציה בעבודה

כל פעם שיש לי עומס

מצטברים הרבה מיילים שלא נענו

לקרוא עשרות מיילים ביום אני עושה בשוטף

לא מקצה לזה זמן מיוחד

אבל כשהם מצטברים למאות

זו נהית עבודה

שצריך לשבת כמה שעות לטפל

אם הבלגן כל הזמן מצטבר

בעיניי זה יכול להיות סימן שהחיים תחת עומס גדול מדי

ולסדר אותו לוקח הרבה יותר זמן (ואולי גם אנרגיה)

מלסדר בשוטף 

כןהמקורית

חלק לפני שהילדים ישנים כמו מכונה/ מייבש/ קיפול כביסה

חלק אחרי כי הם אוכלים ארוחת ערב מן הסתם ומתקלחים וכו'/ משחקים בסלון ( מדיח/ שולחן)

מטאטא ברצפה

שירותים

אני לא עושההשם שלי

לפעמים הילדים קצת מסדרים.

בסוף השבוע מסדרים את הבית ושוטפים. בעלי והילדים מסדרים ואני שוטפת.

לפנות כלים מהשולחן אנחנו עושים במשך היום. אבל יכולים להשאר פירורים מתחת השולחן.

גם קיפול כביסה אני עושה בדרך כלל במשך היום.

עושה. משתדלת כל יום חלל מרכזיעדיין טרייה
יוצא בערך יום או יומיים בשבוע שאני לא מספיקה. יום שישי עושה איפוס מלא של כל החדרים. הלוואי והייתי במצב שלא צריך איפוס כל יום כי הבית עובר כל יום מהפכה עד האיפוס.
כןבוקר אוראחרונה

מה שבסיסי מבחינתי:

ניקיון שולחן אוכל, טאטוא במטבח, שטיפת כלים והכנת אוכל למחר למסגרות (סנדוויצ'ים )

לפעמים אפ אכלנו אחרי זה נשארים כלי שניים בכיור

לצערי כביסה, שירותים ובטח חדרים לא נכנסים בזה ומחכים לערב שיש לי יחסית זמן פנוי ( או שישי, או במקרה הגרוע פסח)

באיזה שלב מתחילים תסמינים?אנונימית בהו"ל

בעוד שבועיים וחצי יש לי השתלמות עם כמה ימי לינה. בזמן הזה אני אמורה להיות או בסוף הווסת, או בהיריון (אמן🙏🏻)

מה הסיכוי שאם זה הריון, יהיו לי תסמינים בולטים?

ממש חשוב לי שהנשים שאשן איתן בסמינריון לא ידעו על הריון בשלב כזה מוקדם, ברמה שאני מתלבטת אם לישון במקום אחר ולהגיע רק לפעילות.

בדכ התסמינים מתחילים סביב שבוע 6השקט הזה
לא הייתי חוששת..

וגם- חמה הן כבר יכולות לשים לב? נניח תקיאי.. תמיד אפשר לתלות את זה בוירוס/ קלקול קיבה

דווקא הקאה נראה לי הכי חשודאנונימית בהו"ל
בשונה מכאב בטן או סתם חולשה.
לרוב לא מתחיל עדיין בשלב הזההשם שלי
וגם אם יש, זה לאו דווקא משהו שאחרים יראו.

הנשים שיהיו איתך מכירות אותך, יוכלו לשים לב לשינוי, או שהן לא מכירות אותך ביום יום?

זהו, אחת מהן זאת אחותיאנונימית בהו"ל

ויש לה חושים לדברים האלה...

איזה סימנים יכול להיותבתאל1

אצלי הכי הרבה זה בחילות מריחות כלשהן אבל לא עד כדי כך מוקדם.

לי מתחיל רק בשבוע 8 וזה הכי הכי מוקדם שהיה ליירושלמית במקוראחרונה
לפעמים אני חושבת לי, הרופאים לא חושבים?…אנונימית בהו"ל

אני כשנה אחרי לידה, ומאז הלידה המחזורים עושים מה שהם רוצים

גם לפני לא היה הכי סדיר אבל מאז ממש יכול להיות שבעים יום והיה גם מאה יום

הלכתי לרופאת פוריות והיא ממש רצתה תהליך ארוך של מעקבים והורמונים וזריקות ובדיקות דם ובגלל שהתינוקת קטנה סך הכל ולא רציתי להרוג את עצמי סביב זה (אני רוצה הריון אבל סך הכל הלכתי בשביל שהגוף יעבוד תקין עם הווסתות ולא ממש בשביל הריון הרגע) אז ויתרתי על זה עכשיו.

במקביל שמתי לב שבמחזורים האחרונים יצאו לי אפטות בפה ממש כואבות גדולות ורק סביב במחזור

בדקתי בצאט עניין אותי אם קשור- וואלה קשר הדוק

בקיצור קצת דיברתי איתו, קצת עם גוגל קצת לחפור

מסתבר שויטמין די, חומצה פולית, ופריטין קשורים בקשר הדוק לאיכות וכמות הביוצים ולסדירות הוסתות (ואפטות יכולות להיות קשורות לזה גם), ואצלי הם אומנם לא מאוד נמוכים אבל רחוקים ממש מהטווח שהאינטרנט והצ'אט אומרים שאופטימלי לביוצים, וכדאי לי מאוד לקחת תוספים

עכשיו עזבו רגע אם כדאי להתייעץ עם הצ'אט ולקחת תוספים לפיו וצריל רופאה ומעקב בדיקות דם ולא להעמיס, כל זה ברור

אבל אני שואלת על הרופאה ההיא- לשלוח אולי להזריק ואת בעלי לבדיקות זרע, כשיש לי ילדים בבית מהריונות טבעיים לחלוטין, לפני בדיקות דם פשוטות??

מה שלומינו? מה נשמע?

הצחיק אותי

באמת מוזר ששלחה אותך לתהליך ארוך לפני בדיקות דםדיאן ד.

לעניות דעתי, רופאים כבודם במקומם מונח.

אני חושבת שכדאי לבדוק וללמוד כמה שיותר לפני שמגיעים לרופאים

לא כדי לזלזל בהם ולא להקטין מהידע שלהם 

אבל כדי לדעת לשאול את השאלות הנכונות ולהעלות עוד נקודות למחשבה.

וגם הרפואה היום לצערי לא כל כך הוליסטית

אם יש בעיה במשהו מתמקדים רק בו ולא כל כך מסתכלים על ההקשר הרחב ועל תופעות נוספות שאולי קשורות.

סיפרת לה על האפטות בפה?סטודנטיתאמא

גם אם לא ככל הנראה היא לא היתה מתחילה בivf לפני שהייתה עושה בדיקות דם לבדוק מאגרים ופרופיל הורמונלי.

יותר מזה, קופת חולים וביטוח לא היו מאפשרים להתחיל תהליך יקר של ספירת זרע והזרקות לפני בדיקת דם.

לא חשבתי שהאפטות קשורות רק עכשיו בדקתי את זהאנונימית בהו"ל
אבל למה הנטייה זה לדחוף לי ישר הורמונים ולא לעשות לי בדיקות דם כלליות (ולא רק פרופיל הורמונלי) כדי שנייה לראות אם הגוף חזר לעצמו אחרי הלידה?
זה באמת לא תקין. בלאומית הרופא פוריות שלח אותיאמהלה

למלללללא בדיקות לפני התחלת הטיפולים. 

ועוד לפני שפניתי לרופא פוריות, ראשית הרופא נשים שלח אותי לבדיקות דם מקיפות וטען בתוקף שגוף בריא עם מלאי ברזל וויטמין D צריך לאזן את עצמו... אמנם לא עבד אצלי

אבל בהחלט יש רופאים שכך עובדים- וכך צריך לעבוד.

היא נתנה לך הפניות כברסטודנטיתאמא
או רק דיברה על זה? שואלת באמת כי נשמע לי מוזר מאוד אפילו אם אני מנטרלת את הפן הרפואי, תקציבית, שיאשרו דבר כזה...
נתנה הפניות לא לivf כמובןאנונימית בהו"ל
אבל נתנה להורמונים וזריקות ומעקבי דם ואוס
ואוו הלם!מולהבולה
אולי יש גישה שאם מגיעים לרופא פוריותלב אוהב
הפרוטוקל זה הטיפול המקובל הורמונים זריקות וכו'

זה מה שמבאס אותי ברפואה את הידע יש וזה ידע מטורף אבל בפועל לא תמיד משתמשים בו אלא יצרו איזה פרוטוקול אחיד וזהה יחסית לכל מטופל אולי כדי לחסוך בזמן... בפועל תמיד אני אעדיף רפואה שרואה אותי כאינדיבידואל, רפואה שחושבת יצירתית ומחוץ לקופסה ובעיקר מדוייקת לנתונים של הגוף שלי... 

קודם כל הרפואהסטודנטיתאמאאחרונה

מתקדמת לעידן של רפואה מותאמת אישית.

דבר שני באמת להרבה מאוד דברים ואנשים הפרוטוקול האחיד מתאים, להרבה לא.

אבל זה לא שלא משתמשים בידע העצום.

וגם כן, בשביל רפואה שתהיה נגישה לציבור הרחב לפעמים צריך לעשות ויתורים מסויימים

זה מוזרפצלושון
אותי שלחו למלא בדיקות לפני שנתנו זריקה אחת
זה מאוד תלוי רופאפרח חדש

נתקלתי כבר ברופאים שלא יודעים מה הם אומרים

ממציאים תאוריות

מזלזלים בתחושות ורגשות של המטופל

ודוחפים הורמונים בלי לחשוב פעמיים

לעומת זאת גם נתקלתי ברופאים קשובים, מבררים הכל לעומק לפני שמתחילים טיפול

ולא מזלזלים בתחושות ורגשות של המטופל

שאלה קצת מוזרהאנונימית בהו"ל

סליחה אם לא קשור לפה

יש דבר כזה גמ"ח להלוואה לסכומים נמוכים ללא ריבית?

אם כן אשמח למספר

יש לנו קניה חשובה של משהו וכואב לי לקחת על זה הלוואה ולשלם ריבית גבוהה

יש גמחיםאםאני

לא יודעת מה זה נקרא נמוך אצלך

אבל יש גמחים שמלווים כמה עשרות אלפים (20-30) בלי ריבית.

מה שכן, לפעמים זה עם המתנה.
לצערי אין לי מספרים להביא לך, אבל תחפשי ב'פרוג' יש שם בטוח מידע ומספרים

עוד אופציה- זה לבדוק אם יש איזה הטבה בפתיחת חשבון בנק,

אני יודעת שלפועלים היה עכשיו הטבה בפתיחת חשבון חדש אצליהם הלוואה עד 40 אלף ללא ריבית בכמה תנאים בודדים (העברת משכורת ושימוש בכרטיס אשראי משהו כזה)

בהצלחה רבה

ברוב הבנקיםשומשומ

אפשר לבקש 30K הלוואה ללא ריבית

אם לא יתנו לך תביאי הצעה מבנק אחר ומיד שימור לקוחות יפנו אליך 

אם את עובדת משרד החינוך, הבנתי שיש איזו אופציהשיפור
לא יודעת איך זה עובד
כמה נמוך הסכום?מרגול

אם את סטודנטית בהרבה מוסדות אוניברסיטאיים מאפשרים לקחת הלוואה של 10 אלף כזה, לשנה, בלי ריבית.

תבררי? אולי דרך אחים אחיות שלך ושל בעלך?

על סכומים גדולים יותר לא מכירה משהו מוסדר.

ובכללי אם רלוונטי אז אפשר להיעזר במשפחהמרגול

בשביל בני משפחה שאני סומכת עליהם בכיף הייתי מלווה

(במקומך הייתי שואלת כמובן רק בני משפחה שהגיוני שזה יהיה להם בסבבה, כאילו מבחינת מצב כלכלי וכו)

כנראה עניין של מנטליות משפחתיתנייקיי
הלוואה כספית של עשרות אלפי שח עשויה בסבירות גבוהה להעכיר יחסים משפחתיים 
מוזמנת לפנות אליי בפרטייעל...
נשמע חשוד ירושלמית במקור
יכולה להבין למהטארקואחרונה

אבל במקרה הזה זה תקין

אני מניחה שיעל מעדיפה לא לכתוב בפורום פתוח את הסיבה שלא יפנו אנשים מפוקפקים, אבל יש לה דרך לעזור לאנונימית.

מישהי קנתה ריהוט בtake it?מולהבולה

חייבת המלצה על חנות רהיטים זולה

רוצה לרכוש כיסאות 

אני קניתי שולחן קטן, אבל לא כיסאות..נקודה טובה

אחלה מחירים לדברים..אבל אל תצפי לאיכות בשמיים.

כן ברור שלא הכי איכותימולהבולה
השאלה כד כמה לא.. ממש זבל?
אנחנו קנינו כיסאותעדיין טרייה
וגם אחותי קנתה. יש לנו אותם כבר 3 שנים זה סבבה לגמרי. אני לקחתי סוג שהמושב והמשענת נפרדים זה פחות טוב כי אם בורג אחד יוצא זה כבר מתנדנד וצריך להחזיר (הברגנו ידנית יש מצב שאם היינו מבריגים עם מברגה חשמלית זה לא היה יוצא). אחותי קנתה את הסוג שמחובר המשענת והמושב ואצלה זה יציב לגמרי.
קניתי איזה ארגונית משםשומשומ

בינתיים מחזיקה יפה

הם בסדרטארקו
תנסי גם את אורבן
איך אורבן?פאף
את יודעת אם הכסאות שם בסדר או נשברים אחרי שנה?
לא ניסיתי בעצמיטארקואחרונה

הבנתי שהם קשורים לביתילי

ושהאיכות סבבה

קנינו ספהואני שר
כמעט שנתיים אחרי, מרוצים
יודעת איפה לאורבן יש סניף?מולהבולה
לגבי אורבןמדפדפת
אנחנו הזמנו והגיע לא טוב ורדפנו אחריהם חודש עד שמישהו חזר אלינו ובסוף השאירו עם המוצר הפגום.. אז שווה לדעת שהשירות שלהם לא משהו
אבא שלי קנה כסאותרוני_רון

כרגע ממש מרוצים

נראה אחלה איכות

רק חצי שנה על הכביש

גיסתי קנתה כסאותאורוש3
בר והם אחלה. לא עבר מלא זמן אבל תשמעי זה חצי שליש מחיר מכל מקום אחר אז גם אם תקני פעמיים שלוש ביחס לאחד זה אחלה 
תבדקי בbambooאפונה
אנחנו קנינו כיסאות ברעלמא22
יש לנו אותם בערך 3 שנים והם אחלה
איך נרגעים? לא יודעת מה לעשות עם המתח הזהשירת10

עברתי כבר את התאריך.

נשים שילדו במלחמה עם איראן בסבב הקודם, איך עברתם את זה? מה עושים עם החרדות האלו, איך יולדים במצב כזה איך נוסעים במצב כזה. שמעתי שבסבב הקודם נשים ילדו בחניונים, יש בתי חולים שזה יותר נורמלי? האם נותנים ככה אפידורל

ואיך הבעל יכול לבוא במצב כזה , במצב כזה נראה לי הוא חייב להישאר איתם

אשמח מאד להרגעות ובכלל להסברים איך לההיערך לסיטואציה כזאת . והלוואי שבסוף לא יגיע לארץ שום טיל

אני חושבת שצריך להתנתק קצתחנוקה

גם בסבב הקודם לא ילדו בחניונים.

חדרי לידה הם מרחב מוגן במרבית בתי החולים.

יש אפידורל כרגיל.

האשפוז אחכ בחלק מבתי החולים ירדו לחניון לתת קרקע ושם התנאים לא כמו במחלקה כמובן...

אנחנו כרגע לא שם.

אני לא הייתי חושבת על זה בכלל פשוט מדחיקה

אבל אם את לא מצליחה

תנסי להסתכל על זה ברוגע ולנתח נתונים.

לפעים כשממפרקים זה עוזר:

מה הסידור הצפוי לילדים בהינתן ויש שגרה? ומה הסיבה שלדעתך המלחמה זה לא מתאים?

אם זה מקום עם מרחב מוגן ודמות מוכרת לילדים לא רואה סיבה שלא יכולים להשאר שם גם אם ח"ו תהיה מלחמה.

כנ"ל לגבי הנסיעה לביח-כמה זמן נסיעה מדובר?

בשום מצב לא היה הנחיה לא לצאת מהבית. כמובן, לא מטיילים ברחובות סתם בשעת מלחמה אבל גם לא אמורים להסתגר בבית.

אם הנסיעה ארוכה אז זה מעט מלחיץ, אבל בדרך כלל יש בארץ בתי חולים במרחק סביר...

רק רוצה לומר שיש בתי חולים שבהם חדרי הלידההתייעצות הריון
לא ממוגנים, ומכלי ראשון שמעתי שיש נשים שלא נתנו להן אפידורל כדי שבמידה ותהיה אזעקה הן יוכלו ללכת למרחב מוגן באמצע הלידה!
זה אחד הפחדים שלי שלא יצליחו לתת אפידורלשירה28
שמעתי את זה ממיילדת שסיפרה לי על הטירוףהתייעצות הריון
שהיה ביוני..
הגיוני לגמרי הטירוףשירה28

זה בכלל לא פשוט לתפקד בתנאים כאלה.

מקווה שהכל יישאר רגוע 

איזה שיקול מוזרכורסא ירוקה
ברגע שהתחילה אצלי לידה לא יכלתי ללכת למרות שהייתי בלי אפידורל.. ואם כבר לוקחים  אותה בכיסא או מיטה אז העמוד של העירוי יכול להתגלגל איתה
מאיפה את?פה בנס

יש את אסותא באשדוד שבו החדרי לידה ממוגנים

בטח יהיה עמוס כי עוד ירצו לבוא ללדת שם, אבל אם זה מרחק סביר שווה נסיעה.

וכדאי להתקשר לבתי חולים לברר מה הם עושים עם החדרי לידה בזמן חירום. עכשיו הם כבר בטוח יודעים...

גם בשיבא ממוגניםאפרסקה
את אומרת מידיעה?כורסא ירוקה
חברה שלי ילדה בשיבא ואמרה שחדר הלידה לא היה ממוגן, היתה אזעקה תוך כדי הלידה והמיילדת אמרה לה "פשוט תמשיכי ללחוץ.." 
עכשיו אני רואהאפרסקה
שבאמת רשום שזה ממגון חלקית בלבד. מעניין, כשילדתי שם במלחמה אמרו לי שחדרי הלידה ממוגנים. כנראה לא רצו להלחיץ 😅
מה היא יכלה אחרת??🫣רק שואלת שאלה

כאילו לומר לתינוק חכההה יש התראה..חח

נראה לי 'אי אפשר לרוץ למקלט תוך כדי לחיצות אז זה נשמע כמו נסיון להרגיע..אולי

ולפותחת- וואי זה באמת מממש מובן הלחץ

לפני לידה גם ככה יש מלא סימני שאלה ומתחצומה יהיה אם

אז בטח במצב ההז

גם לי יצא ללדת במלחמה בכל מיני מצבים פעם אחת באמת במרתף של בי''ח והיה פחות מוצלח האשפוז אחר כך ופשוט השתחררתי הכי מהר שאפשר..ככה שקצת מעודדת שאם מתמקדים באוצר הקטן ובנס ההז מצליחים להתמודד גם עם תנאים פיזיים פחות נוחים..

לפני זה מאיים

אחר כך אפשר גם להסתכל על זה כסיפור לספר

יש לי מלא מהלידות האלו

במבט לאחור מסתכלים על זה אחרת

תודה האמת אין לי בעיה עם תנאים פיזייםשירה28

מפחדת מזה שיהיה בלאגן, שלא יתנו אפידורל ומכל הלחץ של אזעקות גם מבחינת הלידה וגם עם הילדים האחרים אני חושבת שבעלי יצטרך להישאר איתם.

אין לי בעיה גם להשתחרר שנייה אחרי הלידה חח

רק שבע"ה הכל יהיה טוב 

ברור שלא יכלה אחרתכורסא ירוקה
סתם סיפרתי על החוויה שלה, ללדת בידיעה שאת תחת איום ואין מיגון. לא נעים.. 
אסותא אשדוד גםראשונית
ירושליםשירה28
לא ילדתי בסבב עם איראן, אבל כן יחסית בתחילת המלחמהטארקו

ממליצה להתקשר לבית החולים שבו את מעוניינת ללדת ולשאול אותם

לי זה מאוד עזר.

בלניאדו כל החדרי לידה ממוגניםד' הוא האלוקים

אם רלוונטי לך המיקום.

שיהיה בשעה טובה ובקלות  בידיים מלאות.

לא בטוח שמתפתח משהו עם איראןלב אוהב

זה נראה כאילו זה אמור לקרות כל לילה

וכל יום כמעט יוצא הודעה בנושא

וכבר שמעתי מכל מיני מקורות הנה הלילה זה הלילה....

ולא לילה ולא כלום.

קיצר תהיי רגועה יש סיכוי גדול שתלדי רגיל בזמן רגיל 

ממש מקווהשירה28
גם בעין כרם החדרי לידה מוגניםמקרמה

(חוץ מ2 שהם מוגנים חלקית)

לגצפמרי לגיטימי בעיני לברר את הנתון הזה

מה שיתן לך את הרוגע שאת צריכה

לדעתיחדשה_פהאחרונה

אנחנו סובלים הרבה מפחדים של לפני ופשוט חבל

יש איזה תרבות של הפחדה בלתי פוסקת בתקשורת (רייטינג פשוט) וזה ממש משפיע על כולם וחבל.

כרגע אין אינדיקציה בכלל מה יקרה במידה וארה"ב תתקוף והאם זה יהיה בסדר גודל של מה שהיה

מבינה את הלחץ בטח בזמן של חודש תשיעי אבל באמת שחבל על פחדים מראש, אישית זה מה שלמדתי בשנים האחרונות, לנסות למזער את הדמיונות והפחדים מראש... נראה לי שכבר כעם הוכחנו את היכולת להתמודד עם הרבה מצבים מורכבים...

קניתי דייסה של מטרנהאפרסקה

אין לי מושג למה, כבר לפני חודש, אבל התינוק כבר גדול ואוכל רק בקבוק תמל אחד באמצע הלילה וברור שאני לא אכניס לו בלילה דייסה.

יש למישהי רעיון איך אפשר להשתמש בדייסה הזאת בכל מקרה? חבל לי לזרוק את זה

תודה

אם הוא אוכל מרקם טחוןהשם שלי

אפשר להוסיף לו דייסה לפירות.

או אולי להכין יותר סמיך ולתת לו לאכול עם כפית.

או שתמצאי מישהו למסור לו.

הוא כבר גדולאפרסקה

בן 1.4 ואוכל הכל. כבר לא אוכל פירות טחונים.. סליחה שלא הייתי ברורה.

יותר סמיך עם מה? עם תמל את מתכוונת? 

ביוגורט?מרגול
זה רעיון טוב ממשאפרסקה
תודה!
אני מערבבת פשוט עם מיםאיזמרגד1
ונותנת לו לאכול. אם הוא בררן אפשר גם סוכר...
כן זה טעים ככה?אפרסקה
זכור לי שבהתחלה שלא הבנתי שצריך להכין את זה עם תמל הכנתי עם מים וטעמתי בעצמי וזה לא היה להיט 😂 
אני שמה מים וקצת סילאןרקאני

להמתקה והבת שלי מאוד אוהבת

אוקיי מעניין תודה!אפרסקה

ננסה

עם סוכר כן😅איזמרגד1
בתור ילדה הייתי אוכלת. ועכשיו לבן שלי אני עושה או פשוט עם מים או מעורבב עם רסק תפוחים והוא ממש אוהב
כן יש הוראותבתאל1אחרונה
איך להכין כדייסה ולא כנוזל..  
עם מים או חלבהשם שלי
הייתי מוסרתיעל מהדרום
הבעיה שבאסהאפרסקה
חחח
האמת שדיסה מגעילה אותייעל מהדרום

לק"י

אז אני לא קונה או מכינה בבית בכלל.

אז אם זה מיותר, הייתי מוסרת בשמחה😅

חמאת בוטנים / שקדיםשמ"פ

קודם מערבבת עם מיים ואז מוסיפה

הבן שלי היה ממש אוהב את זה 

לא הבנתי, מה הבעיה לשים לו בבקבוק?יערת דבש
עם התמל?
רעיון...בשורות משמחות
אולי לערבב ולהכין מזה עוגיות עם שיבולת שועל?...
עזרהה איך לטפל בשיער שיהיה יפההתודה לה'.

השיער שלי ממש דק, לא בריא, מתנפח כזה לא יפה. אני בבית הרבה בלי כסש והמראה לא יפה..

חושבת שיהיה יפה לי החלקה (השיער די גלי-מתולתל) האם יש דרך לעשות החלקה ביתית?משו שיחזיק לזמן..

מה אפשר למרוח על השיער שלא יתנפח ככ? שמפו? ויטמינים אולי לקחת (שמעתי שיש משו לפוראבר, אשמח להמלצות) ..

משהו שיעזור לעבות את השיער? (שנה וכמה חודשים אחרי לידה..)

תודה!!!

החלקה ממש יכולה לעזוראנונימית בהריון

היה לי גם כזה שיער ועשיתי החלקה.

אני עושה היום החלקות בבית, קונה חומר ואחותי עושה לי,

זה לא כזה מסובך ושווה ממש!!!

זה איכות חיים אחרת עם שיער חלק!

אני באותה צרהאםאני

די התייאשתי מזה,

בתור רווקה שמתי מוס של חברת סאיוס

וזה עזר לי לשמור על תלתלים יפים,

היום בגלל שלאורך היום השיער מתכוצץ לו מתחת לכיסוי, זה כבר לא עוזר לי.

אבל אולי תנסי...

לגבי ההחלקה, אני אישית לא אוהבת חלק וגם הבנתי שזה הרבה התעסקות,

אבל המון עושות את זה ודווקא מרוצות...

עוקבת גם לעצות

ממליצה לך להתייעץ ולקבוע אצלממתקית

טליה ארבל.
עושה קסמים בלי החלקות ובלי כלום.

קחי בחשבון שהחלקה יכולה "לכווץ אותו"מרגול

כאילו, ממש להוריד מהנפח ואז זה ייראה כאילו יש לך טיפונת שיער

לא בדיוק הבנתי מה סוג השיער שלך, אבל אולי מוס של מתולתלות, זה מסדר את התלתלים והשיער נראה טוב ועם נפח. 

את ישנה עם שיער רטוב?המקורית

אז אל, קודם כל

אפשר לשים שמן חוחובה אחרי שמייבשים עם מייבש שיער

החלקה זה יפה לכמה חודשים אבל צריךמצפה88

לחדש וזה מוריד מאוד מאוד מהנפח של השיער אז לא יודעת אם הייתי ממליצה לשיער דק.

יש שיקום שיעררקאניאחרונה

שעושים במספרה

כמה חברות שלי עשו ויצא מהמם

הרבה יותר טבעי מהחלקה

אולי יעניין אותך